Ritas – Partizan 61:66

Košarkaši Partizana pobedili su Ritas na gostovanju u Litvaniji rezultatom 66:61 i ostvarili treću pobedu u Evrokupu.

 18:17, 12:17, 18:16, 13:16
  RIT   PAR  
  61   66  
Kraj, Partizan ostao nepobediv u Evrokupu!
Bitna pobeda Partizana, prva protiv Ritasa u Viljnusu u istoriji, za maksimalan učinak (3/3) u Evrokupu!
Drama u Viljnusu, poslednji minut:
Na 45 sekundi do kraja Gordić pravi faul nad Kairisom u bonusu, a Trinkijeri traži tajm-aut.

Kairis je promašio jedno bacanje, 59:60.

Gordić pogađa trojku na 27,6 sekundi do kraja! Partizan vodi, 59:63!

Na 22 sekunde do kraja Kruz je promašio sve.

Pejdž je pogodio jedno bacanje, a onda na pet sekundi do kraja pogodio Kairis za 61:64.

Markus je ponovo bio fauliran i pogodio oba bacanja na 4,9 do kraja za 61:66.

Ritas nije iskoristio poslednji napad.
39' Dosta sreće za Partizan
Kairis smanjuje prednost rivala, a onda promašuje čist zicer i ostavlja crno-bele u prednosti. Gordić to nije kaznio promašivši otvorenu trojku, a crno-beli posle 13. ofanzivnog skoka nisu uspeli da poentiraju. Pred ulazak u poslednji minut, 58:60.
38' Partizan i dalje drži prednost
Mozli se izborio za dva penala, a pogodio samo jedno (56:58). Bendžius nije pogodio "ludu" troku, Partizan se odbranio, pa zatim poentirao posle velikog broja ofanzivnih skokova, preko Gordića (56:60).

2.20 do kraja.
36' Na pomolu drama...
Kruz je iskoristio promašaje Partizana i pogodio tešku trojku, šestu svoje ekipe iz 20 pokušaja, za 56:57. Nije uspeo da uzvrati istom merom Zagorac, ali su crno-beli zatim ukrali loptu.
Tehnička za Bičkauskisa, Pejdž promašio bacanje
Litvanac je pokušao da iznudi faul u napadu Gordića, ali sudije to nisu "progutale". Dobio je tehničku za floping, ali Pejdž to nije iskoristio, pa je ostalo 53:57.
34' Partizan ne koristi prilike, Ritas ništa bolji
Pejdž igra lošu odbranu, ali onda koristi dobre blokove saigrača i pravovremen pas Mozlija i pogađa četvrtu trojku iz petog pokušaja (52:55). Nije povećao prednost u narednom napadu iz otvorene pozicije, što Ritas nije iskoristio, da bi Mozli ponovo bio sjajan u reketu za 53:57.
32' Dobre odbrane na startu 4/4
Rade postiže prve poene u poslednjoj deonici posle minut i po košarke, a onda na drugoj strani svoju ekipu upisuje na semafor Berstou sa linije slobodnih bacanja – 50:52.
30' Partizan "prosuo" poveću prednost
Laki poeni za Partizan, preko Gordića, da se zaustavi serija domaćina. Posle po jednog promašenog napada iskusni plejmejker pogodio je jako težak šut i time okončao treću četvrtinu, 48:50.
Vodi Ritas
Posle nove izgubljene lopte Ritas je ponovo poentirao i došao samo na poen minusa (45:46), da bi zatim ponovo promašio Jaramaz, a onda Ritas preko Bendžiusa došao do serije od 11:0 i vođstva od 48:46.
Tajm-aut Trinkijeri, Ritas u seriji
Poenima Sirvidisa posle ofanzivnog skoka Ritas je napravio seriju 6:0, smanjio na 43:46, pa je trener Partizana reagovao tajm-autom.
27' Crno-beli propustili šansu, Litvanci kaznili
Holovej gubi loptu, a u kontri Gordić upisuje šestu asistenciju poenima Jankovića. Nije uspeo Nikola da svojo ekipi donese dvocifrenu prednost, a to je kaznio Holovej teškim šutem (39:46). Gordić je promašio trojku, a onda bacanja izborio Blaževič i pogodio oba – 41:46.
Birčević!
Posle jako lošeg prvog poluvremena, reprezentativac Srbije je upisao pet poena zaredom, uz ofanzivni skok. Njegovom serijom crno-beli idu na +7 (37:44), a Adomaitis traži tajm-aut.
24' Četiri poena iz jednog napada za crno-bele
Posle skoro tri minuta bez poena Janković pogađa uz faul, a onda promašuje bacanje i daje priliku Birčeviću da poentira posle ofanzivnog skoka (35:41).
22' Nova trojka Pejdža
Pejdž pogađa trojku za svoj 11. poen na utakmici (30:37), a na drugoj strani sledi odgovor Kairisa (32:37).
Poluvreme: Partizan ne igra dobro, ali vodi
Ritas se ispromašivao uprkos velikom broju ofanzivnih skokova. Posle Voldenove trojke Zagorac je pronašao samog Pejdža, koji je bio maksimalno precizan (30:34).

Trinkijeri je uzeo tajm-aut kako bi spremio poslednji napad u prvom poluvremenu, ali je Gordić zakomplikovao i "uvalio krompir" Mozliju koji se nije snašao, pa je ostalo 30:34.
Partizan vodi po prvi put!
Crno-beli nisu iskoristili priliku da povedu, pa su u kontri ponovo primili koš, a onda Zagorac i treći put danas nije pogodio drugo slobodno bacanje. Na sreću po goste Mozli je obezbedio novi napad, a Volden pogodio trojku i doneo prvo vođstvo gostima – 30:31.
18' Serija gostiju, tajm-aut domaćina
Pejdž koristi prostor koji mu je napravio Janković, koji je odličan i na skoku, čime "pravi" poene za Mozlija – 28:27, tajm-aut Adomaitis.
Tehnička za Trinkijerija, Partizan oštećen za faul
Konačno postiže poene gost, preko Voldena, ali Bendžius uzvraća par sekundi kasnije. Zagorac se nabija u igrača i bez gledanja uzima jako težak šut, a Trinkijeri, koji se bunio zbog neopravdano nedosuđenog faula nad Jankovićem, dobija tehničku, koju domaćin realizuje – 28:23.
15' Loša košarka u drugoj četvrtini
Ritas pravi seriju od 4:0, a Partizan nikako ne uspeva da odgovori. Jaramaz je promašio novu trojku, četvrtu iz isto toliko pokušaja, ali ni Litvanci nisu uspeli da organizuju dobar napad. Loša košarka u drugoj četvrtini, 25:21.
13' Jaramaz srlja, Mozli dobar
Gordić upisuje 4. poen, ali u ovom periodu meča viđamo uglavnom neorganizovane napade i mali broj poena. Mozli nastavlja da briljira, igra i dobru odbranu, ali Jaramaz gubi loptu, a crno-beli primaju poene u kontri – 23:21.
11' Birčević nikad gori
Girdžiunas pogađa trojku na otvaranju 2/4, a onda Birčević baca novu "ciglu" na koš, treću za sada. Ritas vodi 21:17, Trinkijeri traži tajm-aut.
10' Egal nakon prve deonice
Birčević je ponovo jedva pogodio obruč iz otvorene pozicije, da bi se zatim Partizan odbranio, a onda nove poene doneo fenomenalni Gordić.

U poslednjem napadu u četvrtini crno-beli su naterali Vičkauskisa na težak šut, a on nije bio precizan – 18:17.
8' Gordić + Mozli = uspeh
Dobro kombinuju Gordić i Mozli, koji realizuje alej-up (16:11). Ritas je promašio dve trojke u jednom napadu, a to nije kaznio Birčević koji je iz dobre pozicije umalo promašio ceo koš. Ipak, crno-beli su ponovo bili aktivni na skoku, pa je Mozli opet iskoristio fenomenalnu asistenciju Gordića, 16:13.
Pejners se baš obrukao
Šta uradi Žanis Pejners... Promašio je otvoreno polaganje, jedan na nula, a onda je Partizan primio trojku u narednom napadu posle kasnog vraćanja u odbranu... 16:9.
6' Crno-beli dominiraju u skoku, ali slabo pogađaju
Partizan se nekako dokopao lopte posle "cigle" Jaramaza sa linije 6,75, pa je Zagorac uspeo izbori faul, ali tek posle trećeg ofanzivnog skoka u napadu, pa je opet bio polovičan (9:4).

Volden se upisao, a onda su usledile dve trojke – pogodio je Bendžius, a odgovorio Pejdž (13:9).
4' Bez odgovora za Paka Kruza
Kruz lako dolazi do petog poena, a Zagorac, posle polovičnog učinka sa linije penala, pogađa dvojku (7:3). Kruz se poprilično raspucao i ponovo pogodio, iz floutera, za 9:3.
2' Loš početak Partizana
Pako Kruz pogađa uz faul za prve poene na meču i vođstvo domaćina (3:0). Posle promašaja Parahovskog, Partizan se "izvukao", jer je Bendžius promašio otvorenu trojku. Ni Jaramaz ni Zagorac nisu otvorili trojke, a to je kazio Ehodas, koji je iskoristio asistenciju Holoveja – 5:0.
Utakmica je počela
Partizan i danas bez Tomasa
Najveće pojačanje crno-belih tokom pauze Rašon Tomas ni u ovom meču neće moći da pomogne svojoj ekipi, zbog povrede.
Pomoćnik Andree Trinkijerija o narednom meču:
Artsiom Parahovski je prošle sezone, u dresu Ritasa, izbacio Partizan iz Evrokupa
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: