Srbija – Turska 87:72

Srbija je bez većih probela pobedila Tursku sa 87:72 na prvoj utakmici Akropolis kupa u Grčkoj.

 
  SRB   TUR  
  87 : 70  
KRAJ
38' Micić realizuje bacanja
Oba slobodna bacanja pogađa Vasilije Micić, razlika skače na 16, a posle promašaja Bogdanovića ofanzivni skok hvata Jokić i on dobija 2 bacanja i naravno pogađa oba.
36' Treća trojka Furkana Korkmaza
Posle serije Srbije i velikog broja postignutih poena, Korkmaz je uspeo da prekine taj niz i ubaci novu trojku.
34' Snažno zakucavanje Miroslava Raduljice!
Ponovo je reprezentacija Turske izgubila loptu i otvorila kontru "Orlovima" koju je autoritativnim zakucavanjem završio Miroslav Raduljica.
32' Prvi poeni Stefana Jovića
Lep prodor u desnu stranu novog igrača Himkija i Srbija je sve bliža prednosti od 20 poena.
30' Trojka Marka Simonovića!
Sjajan protok lopte u napadu Srbije i Simonović postiže novu trojku.
29' Erden pogađa na isteku napada
Flouter Semiha Erdena za smanjenje razlike na 15 poena.
28' Četvrti faul Iljasove i 2 bacanja Jokića
Bez većih problema Srbija održava visoku prednost protiv Turske, a da stvar za njih bude još teža postarao se Ersan Iljasova sa svojom četvrtom ličnom greškom.
27' Prva trojka Marka Gudurića, vraća to Iljasova
Lako ispada Turska odbrana i lakih pet poena koje su postigli Gudurić i Jokić, odgovorio je Iljasova trojkom i Saridža tajm autom. Za to vreme, Dragan Milosavljević je otišao u svlačionicu.
26' Korkmaz pogađa težak šut, Birčević trojku
Sjajna igra Stefana Birčevića i nova postignuta trojka sa "centrale" i to posle Korkmazovog pogotka sa kontra noge iz ukrštenog koraka
24' Ples Bogdana Bogdanovića
Sjajni driblinzi Bogdana Bogdanovića i lagan prodor kojim je uspeo da iznudi i prekršaj i pogodio dodatno slobodno bacanje i traje serija 9:0 za nacionalni tim Srbije.
23' Povreda Dragana Milosavljevića
Uz bolnu grimasu je bivši kapiten Partizana otišao na klupu, izgleda da mu je noga "propala" tokom jednog napada i nadamo se da je sve u redu sa njim
23' Sjajna Srbija
Nastavili su izabranici Aleksandra Đorđevića onako kako su prvo poluvreme i završili, sjajnom odbranom i odličnom tranzicijom i naravno preciznim šutevima
20' Osmi poeni Nikole Jokića
Uhvatio je Jokić ofanzivni skok posle promašaja Nemanje Bjelice iz skraćenog kornera i upisao nove poene
19' Bjelica!
Srbija ponovo ima dvocifrenu prednost. Posle trojke Nemanje Bjelice "Orlovi" imaju plus 12 i uskoro ulazimo u poslednjih 60 sekundi košarke u prvom poluvremenu.
18' Novi tajm-aut Aleksandra Đorđevića
Uspeli su košarkaši Turske da se probude i spuste prednost Srbije na 9 poena u završnici prvog poluvremena, Srbija doduše i dalje ima veliku prednost i sjajnu igru. Sjajne partije su do sada pružili Birčević, Gudurić i Bogdanović i Srbija zasluženo vodi.
17' Rapsodija Bogdana Bogdanovića
Za tren oka je as Sakramento Kingsa ubacio 13 poena i toliko upravo iznosi rezultatska razlika u korist "Orlova".
15' Trojka Bogdanovića u tranziciji za novu dvocifrenu prednost
Uhvatio je skok Nikola Jokić posle Sanlijevog promašaja iprosledio pas Bogdanu Bogdanoviću koji postiće trojku bez ikakvih problema, da bi u narednom napadu postigao još jednu za maksimalnih plus 13.
15' Opet kontra – opet poeni Gudurića
Sjajno igraju odbranu reprezentativci Srbije, a što je još važnije odlično trče i tranziciju pa i ne čudi konstantno vođstvo reprezentativaca Srbije.
13' Zbunjeno deluje Srbija
Nekoliko grešaka u napadu napravila je Srbija i tim prodatim loptama omogućila Turskoj da se vrati na svega 4 poena zaostatka.
11' Počela je druga četvrtina
10' I Jokić izvlači 2+1
Odlična saradnja na relaciji Milosavljević-Jokić je završena poenima srpskog centra i prednošću Srbije od 7 razlike. Potom odlična odbrana i poeni Bjelice na asistenciju Vasilija Micića.
9' Gudurić krade loptu i lagano polaže
Posle laganih poena Marka Gudurića novog člana Memfisa, usledila je trojka Furkana Korkmaza, a Nikola Jokić je na sve to imao spreman odgovor i Srbija održava svojih plus 5.
8' Iljasova istopio prednost Srbije
Posle dvocifrene razlike srpskih reprezentativaca, Ersan Iljasova je proigrao još bolje i prvom trojkom za Tursku na utakmici spustio razliku na 4.
7' Jokić se upisuje, Vilbekinu bacanja
Posle lakih poena Nikole Jokića fauliran je bio Skoti Vilbekin i izveo dva slobodna bacanja, pogodivši oba.
6' Dvocifrena prednost Srbije
Posle trojke Stefan Birčevića ekipa Srbije stekla je prednost od 10 poena i igra izabranika Aleksandra Đorđevića izgleda veoma dobro.
5' Veza Radničkog iz Kragujevca funkcioniše sjajno
Brza tranzicija i lagani poeni za Stefana Birčevića na asistenciju nekadašnjeg saigrača iz Radničkog, Stefana Jovića. Potom Osman ne koristi šansu, Bogdanović trči novu kontru i Srbija vodi sa 12:5.
4' Turska izlazi iz bonusa
Za nepuna 4 minuta je reprezentacija Turkse napravila 4 faula i sada će svaki sledeći prekršaj značiti slobodba bacanja za reprezentaciju Srbije.
3' Birčević faulirao Iljasovu na šutu za tri pri isteku napada
Član Milvoki Baksa stao je na liniju penala i pogodio je sva tri.
3' Marjanović stvara 2+1 situaciju
Izuzetno je teško čuvati Bobana Marjanovića u reketu, velike probleme imaju Turci s njim, dok je i Bogdan Bogdanović dobro počeo meč pogodivši jednu dvojku spolja.
1' Odmah pogađa Marjanović
Jović, Bogdanović, SImonović, Birčević i Marjanović počinju utakmicu, a Boban Marjanović postiže prve poene na večerađnjem susretu
Dobrodošli!
Zajedno ćemo ispratiti prvi nastup reprezentacije Srbije na Akropolis kupu u Grčkoj, a prvi protivnik "Orlova" biće nacionalni tim Turske.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: