Srbija – Belgija 70:66

Košarkašice Srbije pobedile su Belgiju rezultatom 70:66 i plasirale se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

 16:15, 10:19, 16:14, 28:18
  SRB   BEL  
  70 : 66  
Kraj! Srbija je pobedila!
Imale su Belgijanke napad za pobedu i 1,8 sekundi da od svoje polovine dođu do poena, ali je loptu ukrala Jelena Bruks i stavila tačknu na i trojkom sa pola terena za 70:66!
Fenomenalan potez Jovanovićeve, Srbija pred pobedom!
Nevena Jovanović je ukrala loptu i istrčala kontru, a onda je na liniju za slobodna bacanja došla Petrovićeva. Ona je promašila oba slobodna bacanja a Belgija je došla do lopte posle greške Jovanovićeve.
Dramatična završnica iz napada u napad:
Meseman pogađa poludistancu (62:64). Uzvraća Dabović uz faul, ali ne pogađa slobodno bacanje (64:64). Srbija se izborila za novi napad, a Milić izborila faul i bila polovična (65:64). Alemand pogađa oba bacanja (65:66).

Petrović nije pogodila zicer na 40 sekundi do kraja, ali je Dabović iznudila izgubljenu loptu protivnica. Ipak, ta odluka je promenjena posle gledanja snimka. Meseman nije pogodila, a dva slobodna bacanja iznudila je Dabović. Pogodila je oba za vođstvo na 11 sekundi do kraja (67:66).
Pauza zbog brisanja parketa, prokišnjava hala
Na terenu se našla voda koja je, izgleda, pala sa krova koji prokišnjava...
38' Srbija imala napad za vođstvo, drama u finišu
Bruks je "zalepila" Mestah, ali se onda Raman prošetala do obruča. Uzvratila je Petrović slobodnim bacanjima, Srpkinje su se odbranile, ali Bruks nije pogodila trojku na isteku napada – 62:62.
Mestah 3+1, o tablu... A onda – Sonja!
Neverovatan pogodak Mestah, trojka o tablu uz faul... Ali! Sa druge strane uzvraća Sonja Petrović, koja takođe pogađa uz faul, ali za dva.

thepedja@gmail.com/STARSPORT
36' Srbija vodi!
Konačno! Srbija vodi dugom dvojkom Sonje Petrović – 57:56!
Nesportska Ani Dabović
Taman kada se Srbiaj približila, nesportska greška Dabovićevoj. Dosta sumnjiva odluka koju Belgijanke nisu stopostotno iskoristile, ejr nisu realizovale napad (51:55).
33' Jovanović i Bruks za novi egal!
Nevena Jovanović, konačno! Pogađa trojku i smanjuje na 49:53, a onda odigrava i odličnu odbranu. Bruks pogađa šut preko ruke i Srbija dolazi na -2 – 51:53!
30' Srbija na -6 pred poslednju četvrtinu
Stanković je došla do veoma lepe "rampe", ali to nije uspela da iskoristi Crvendakić. Gorostasna Linskens je pogodila oba slobodna bacanja i ostavila 15 sekundi za poslednji napad Srbiji, u kojem je Petrović promašila otvorenu trojku. Na kraju treće deonice Srbija gubi 42:48.
28' Stanković sigurna sa penala
Dragana Stanković je postavila rezultat na 44:40 pogotcima sa linije penala, a Srbija se u nekoliko napada odlično odbranila. Čađo nije pogodila otvoren šut, pa je na dva minuta do kraja treće deonice ostao isti rezultat.
Pogled sa tribina

thepedja@gmail.com/STARSPORT
25' Sonja propustila priliku da donese izjednačenje
Pogađa Meseman, koja izgleda nezaustavljivo, a na drugoj strani uzvraća Jovanović koja ide pravo na Meseman. Uvukla se nervoza kod Belgijanki, koje gube loptu i donose priliku Srbiji – koju ne koristi. Belgija vodi 42:37.
23' Petrović i Dabović vratile Srbiju u egal
Sonja Petrović je vezala četiri poena, a onda je pogodila i Ana Dabović. Bruks nije uspela da realizuje fantastičan prodor, ali je u kontru poentirala Ana Dabović posle ukradene lopte – 35:38.
Počelo je drugo poluvreme

thepedja@gmail.com/STARSPORT
Poluvreme: Sudije i igra na strani Belgije
Milić postiže poene na asistenciju Bruks, ali Srbjia ne uspeva da napravi seriju. U poslednjem napadu prvog poluvremena napravljen je faul nad Milić, posle promašaja Bruks, ali su sudije odlučile da je prekršaj napravljen posle isteka vremena i da bacanja neće biti.

Posle prvih 20 minuta Srbija gubi – 26:34.
18' Gošće na +9
Neke nesmotrene reakcije izabranica Marine Maljković i dobra igra Belgijanki, pre svega Meseman, odvode Belgiju na 32:23. Izašla je Maja Škorić na dva minuta do kraja poluvremena, a ušla Bruks.
16' Srbija juri zaostatak
Igra se koš za koš, što više odgovara Belgiji. Gošće često poentiraju iz ranog napada, dok Srbija pokušava da dođe do poena preko izgrađenih akcija. Miljković je pogodila jedno slobodno bacanje – 23:28.
14' Belgija se blago "odlepila"
Prvi poeni Sonje Petrović – o tablu uz zvuk sirene! Ipak, Srbjia odmah posle njenih poena prima koš zbog kasnog vraćanja u odbranu. Miljković je promašila sve iz izgledne pozicije, a onda, posle Sonjinog faula, Belgija poenima Voters dolazi do 23:18.
12' Novi faul u napadu, Srbija bez poena u 2/4
Meseman, najbolja košarkašica Evrope, pogađa sa polu-distance, a onda posle promašaja Butulije prave seriju 4:0. Srbija je imala nekoliko napada da dođe do poena, ali ih nije realizovala... Kada je imala priliku, jer sudije dosta često sviraju faul u napadu – 16:19.
10' Srbija vodi, moglo je biti ubedljivije
Dosta nezanimljiva završnica prve četvrtine, u kojoj je Srbija "zaradila" čak tri lične greške u napadu. Škorić je mogla da poveća prednost, ali ju je u poslednjem napadu preduhitrila sirena – 16:15.
6' Napeto u Zrenjaninu, Srbjia kontrama do vođstva
Egal i velika borba od samog početka. Dosta tenzija, pre svega zbog važnosti meča. Fenomenalnom akcijom Dabović i Milić Srbija dolazi do nvoog izjednačenja, a onda u kontri Crvendakić prelazi ceo teren, dodaje do Bruks i Srbija ponovo vodi – 14:12!
4' Fantastična sekvenca Jelene Bruks
Jovanović pogađa sa distance, ali Belgijanke nastavljaju da dolaze do ekstra poseda. Srbija je poboljšala odbranu, a poene sa linije penala obezbedila je Jelena Bruks, da bi zatim postigla i prvu trojku na meču – Srbija vodi 8:6.
2' Bolja igra Belgijanki na startu
Posle nekoliko neuspešnih napada Srbije i vođstva od 4:0 Belgijanki naše košarkašice dolaze do prvih poena preko Crvenkapićeve. Srbija se odbranila, ekstra posed je obezbedila Petrović, ali su se nastavili problemi u napadu, pa posle dva minuta igre gošće vode 4:2.
Utakmica je počela!
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Meč počinje u 20.30
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: