Crvena zvezda – Zlatibor 83:57

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zlatibor 83:57, u sedmom kolu Superlige Srbije.

 (25:16, 19:19, 26:12, 13:10)
  CZV   ZLA  
  83 : 57  
Kraj, pobeda Zvezde!
Tri vezana tajm-auta
Iako je pobednik rešen, treneri obe ekipe su zatražili odmor kako bi pripremili strategiju za poslednjih 26 sekundi.
Zvezda povećava prednost
Za pet minuta u poslednjoj deonici postignuto je svega 11 poena (8:3 za Zvezdu) i kao da svi akteri utakmice jedva čekaju da se ona završi - 78:50.
Zvezda sa +23 ulazi u poslednju četvrtinu
Do kraja treće deonice Zvezda je uspela i da poveća prednost, pa je posle 30 minuta igre imala višak od 23 poena - 70:47.

Čović je u ovom periodu ubacio još 5 poena, ukupno 16, dok se u listu dvocifrenih poentera upisao i Rivers (11).

Na drugoj strani je mesto najboljeg strelca preuzeo bivši junior Partizana Božidar Babović (12 poena).
Zvezda konačno stigla do +20
Kej Si Rivers nije najbolje otvorio poluvreme, a krizu je produbila i nesportska lična greška. Ipak, iskusni šuter je povratio ritam i ubacio trojku kojom je Zvezda otišla na +20 - 64:44.
Serija Zvezde 9:0
Sjajno su otvorili drugo poluvreme košarkaši Zvezde, napravili su seriju 9:0, a Zlatibor čak četiri minuta nije uspeo da ubaci koš, pa su crveno-beli poveli sa 19 poena razlike.
Zvezda se opustila, ali zadržala +9 i posle 2/4
Zlatibor se nije predao ni u jednom momentu, čak je i zapretio Zvezdi stigavši na poen zaostatka, ali su izabranici trenera Tomića uspeli da odigraju dovoljno dobro da makar održe razliku koju su imali na kraju prve deonice.

U tome najveće zasluge idu Čoviću koji je poluvreme završio sa 11 poena, koliko na drugoj strani ima i nekadašnji junior Partizana Bogdan Riznić.
Trojka Vorkapića, za -1, ali uzvraćaju Beron i Odžo
Zlatibor je stigao na svega poen zaostatka, ali su se košarkaši Zvezde "uozbiljili" i preko Berona, Odža, a i posle kontre Davidovca stigli do +9 - 44:35.
Tehnička za Tomića!
Trener Zvezde je svoje nezadovoljstvo preneo i na sudije, koje su mu dodelile tehničku grešku.
Tomić besan na igrače Zvezde!
Babović je u kontranapadu Zlatibora ubacio dva poena, pritom je bio i fauliran, pa je trener Zvezde Milan Tomić zatražio minut odmora.

Bio je veoma besan na svoje igrače, pošto su gosti stigli na svega tri poena zaostatka.

Ipak, posle pauze je samo Čović uspeo da ubaci trojku za Zvezdu, dok je na drugoj strani precizan bio Riznić.
Zlatibor se približio, Čović održava Zvezdu
Na startu druge deonice ekipa iz Čajetine je smanjila razliku na pet poena, ali je reagovao Filip Čović i dvojkom povećao prednost.

Ipak, usledila je trojka Riznića, pa je bilo svega četiri poena prednosti za Zvezdu, da bi omaleni plejmejker u sledećem napadu, koji je bio produžen zbog čak tri ofanzivna skoka, uspeo da spreči dalje osipanje prednosti - 33:27.
Zvezda na +9 posle 1/4
U drugom delu prve četvrtine Zvezda je pojačala ritam, stao je šut gostiju, pa se i razlika u korist domaće ekipe povećala.

Dobrić je bio najefikasniji sa 8 poena (2-2 za tri), a Majkl Odžo i KC Rivers su ubacili po 4 poena.

Na drugoj strani je Zlatibor, koji je u Železnik stigao sa svega deset igrača", predvodio Bogdan Riznić sa 6 poena, dok je Rondović ostao na 5 koje je ubacio u prvih nekoliko minuta.
Festival trojki, hrabar pristup Zlatibora
Gosti se nisu uplašili favorizovanog protivnika, u odličnom ritmu su otvorili meč, a prednjačio je nekadašnji junior Zvezde Nikola Rondović.

Ipak, "crveno-beli" nisu dozvolili protivniku da se razmaše i imali su konstantnu prednost tokom prvih pet minuta meča.

Čak četiri šuta za tri poena su videli malobrojni gledaoci u uvodu meča, za goste su precizni bili Rondović i Marojević, dok su trojke za Zvezdu ubacili Beron i Dobrić.

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: