Portland – Denver 140:137

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na gostovanju Portland Trejlblejzersima u trećem meču polufinala plej-ofa zapadne konferencije, posle četiri produžetka.

 23:17, 25:30, 33:29, 21:26, 38:35
  POR   DEN  
  140 : 137  
Kraj! Portland je pobedio!
Milsap je loptu ispod svog koša dodao Mekolumu, pa je meč gotov. Portand je poveo sa 2-1 u seriji!
2 bacanja za Jokića na 5,6 sekundi do kraja
Promašio je prvo... Pogodio drugo. Tajm-aut Denver.
Poslednji minut 4. produžetka:
Izgledalo je kao dupla Bartona, ali je dobio faul. Pogodio je jedno bacanje, Hud je upisao četvrti vezani poen, a onda je na red došao Milsap.

Denver vodi 136:135 na 27 sekundi do kraja!


Promašaj Mekoluma, ofanzivni skok Portlanda – trojka Huda! Portland vodi 138:136 na 14 sekundi do kraja.
Tajm-aut Nagetsa, idemo u poslednji minut
Pogodio je Hud za 133:133
Jokić briljira defanzivno, u napadu ga nema
Barton ovoga puta ne pogađa trojku, veoma bitnu. Na sreću po Denver Kanter je ušao u seriju promašaja, a na sreću po Portland Kreg pravi faul u napadu – 131:133 na 1:24 do kraja.
4. produžetak: Vil Barton!
Koš Bartona, koš Kantera i dosta promašaja u prva dva minuta četvrtog produžetka. Jokić nije izašao od prvog dela druge četvrtine, igra preko 60 minuta...

Barton opet pogađa, Denver ima +2, 2:50 do kraja
Nema spavanja! Četvrti produžetak!
Očajan napad Džamala Marija.
Poslednji minut trećeg produžetka:
Mekolum gubi loptu na 52 sekunde do kraja, a posle dugog napada Milsap pogađa za +4! Denver vodi 129:125 na 32 sekunde do kraja, lopta za Portland.

Lilard se "prošetao" do obruča na 27 sekundi do kraja i smanjio na -2. Lopta je u napadu Denvera otišla u aut, gleda se snimak.

Lopta je za Portland, zakačila je Marija. Portland ima 19 sekundi za pobedu ili produžetak.

Lilard se opet prošetao! 8,4 sekunde do kraja, Denver ima napad za pobedu!
Dva minuta do kraja, izjednačenje!
Prvi poeni Jokića u produžetku, tek sada, za 125:123 za Portland. Barton je izborio faul i pogodio oba bacanja za izjednačenje na dva minuta do kraja.
Denver u problemu, Mekolum se "zapalio"
Sedam vezanih poena za Si Džeja u trećem produžetku za 125:121! Odakle mu snage?!
Počeo je TREĆI produžetak
Počeo je poenima Mekoluma i Herisa a zatim i sa par promašaja, Denver vodi zbog šuta za tri. Četiri minuta do kraja.
Lilard promašio – idemo u treći produžetak!
Sudija?
Poslednji minut drugog produžetka:
Dva ofanzivna skoka Portlanda i dva promašaja Mekaluma, kao i jedan Kantera!

Denver je imao napad za pobedu i Jokić je opet promašio! Mari i Lilard su skakali za loptu, a onda je došla u ruke Lilarda.

Portland ima 4 sekunde za napad za pobedu.
Mekolum, pa Heris
Mekolum nastavlja svoj šou i uz dosta sreće pogađa za novu prednost. Heris izjednačava na minut do kraja!
Serija Denvera!
Barton za tri, Jokićeva 13. asistencija! Portland je odigrao jako loš napad a to je iskoristio Milsap, pogodio šut iz blizine koša i imamo novi egal, novo izjednačenje – 116:116 na 1:50 do kraja.
Mekolum i Lilard rešavaju meč
SI Džej pogađa dvojku, a zatim, posle promašaja Marija, pogađa i Lilard. Portland vodi 116:111 na dva i po minuta do kraja.
Egal i dalje
Ni Jokić ni Barton ne pogađaju na startu drugog produžetka, ali zato je tu Lilard sa svojim step-bekom. Jokić opet promašuje, ali popravlja Barton za 111:111.
...
Jokić promašio pobedu – idemo u drugi produžetak!
Jokić je hteo loptu i dobio je je, ali u lošoj poziciji. Šutnuo je izuzetno tešku trojku i promašio je...
Poslednji minut produžetka!
Milsap pogađa na 47 sekundi do kraja, Denver vodi 109:107!

Na 38 sekundi do kraja Lilard je promašio trojku. Denver je čuvao loptu i Kreg ju je izgubio na 16 sekundi do kraja. Lilard je opet promašio, ali je posle ofanzivnog skoka to popravio Mekolum.

109:109 – 8,7 sekundi do kraja!
Mari za tri, Jokić gubi loptu
Mari pogađa trojku za izjednačenje, Aminu promašuje, a onda Denver iz nekoliko pokušaja ne uspeva da dođe do vođstva i zatim Nikola gubi loptu... 107:107 , 1:20 do kraja.
2' produžetka: Si Džej Mekolum!
Fenomenalni Si Džej Mekolum koristi nespretnost Denvera i vezuje pet poena, te donosi preokret domaćinu, koji vode 107:104. Tajm-aut Denvera na tri minuta do kraja.
Produžeci: 1. minut
Jokić obezbeđuje prvi napad Denveru, a rešava ga Mari flouterom. U narednom napadu Jokić je napravio faul nad Lilardom, a sudije gledaju da li ga je namerno uhvatio za vrat i da li će biti nesportska...
Produžeci!
Milsap je uspeo da izgubi loptu a Harkles je nekako uspeo da šutne za pobedu sa više od pola terena. Promašio je, idemo u produžetke.
Aminu promašio, Denver ima napad za pobedu!
Loš napad Portlanda i promašaj Aminua. Nerešeno je, Denver ima oko 1,8 sekundi za poslednji napad.
Jokićeva magija
Fenomenalna asistencija Jokića za Bartona odmah posle tajm-auta, nerešeno je!
Lilaaaaaaaaard!
Dejm pogađa na 31 sekundu do kraja, Portland pravi 7:0 i vodi 102:100!
47' Harkles vratio Portland u igru
Serija Džamala Marija u završnici posle tajm-auta. Poludistanca, pa trojka, na koju uzvraća Harkles! Denverovih pet razlike brzo je "otopio" Harkles, sa pet poena... Rezultat je 100:100 na minut do kraja!
45' Biće napeto...
Poeni Harklesa za vođstvo Portlanda, a onda skoro minut i po bez poena. Pogađa Barton, koji popravlja Jokićev promašaj za 95:95. Denver je došao do poseda, a Maloun zatražio odmor.
44' Izjednačenje!
Evo i Bartona, na Jokićevu asistenciju. Na drugoj strani Mekolum nastavlja da "sipa" i tu nema pomoći, ima 23 poena. Jokić nastavlja da dominira i opet pogađa. Denver igra odličnu odbranu, Mari pogađa u kontri i to je tajm-aut za Portland – 93:93!
42' Pomozite Nikoli
Dobar prodor Jokića posle pauze, ali ne i pogodak iz otvorene pozicije Marija. Razigrao se Mekolum, kojeg ne ide šut, ali zato ide Jokića koji pogađa novu trojku! Nikola bukvalno igra sam protiv svih... 89:86.
41' Vil Barton?
Barton gubi loptu... Očekivano, s obzirom da je odigrao jedan dobar napad. Mekolum poentira u kontri i Maloun traži tam-aut, +6 za Portland.
40' Odmora nema za Nikolu, konačno pogodio Barton
Dobar protok lopte vodi do otvorenog pogleda za Bizlija. Posle dobrog napada usledio je jedan dosta loš i prekoračenje 24 sekunde za napad. Jokić je i dalje u igri, a Mekolum ne pogađa trojku iz driblinga. Konačno, pogađa i Barton – 83:81.
Posle tri četvrtine, dinamični Nikola Jokić:
Od ukupno 36 minuta ove utakmice Jokić je odigrao 33... Ima 23 poena (9/14), devet skokova i šest asistencija, uz pet izgubljenih lopti. Prati ga Mari sa 20 poena, a niko više nije dvocifren kod gostiju.
36' Jokić – sam protiv svih
Nova trojka Jokića, a usput i faul nad Plamlijem, pa Denver dolazi do 4 poena u jednom napadu. Lilard pravi treći faul a pre toga beleži 17. poen. Nikola postiže poene sa penala i u narednom napadu poentira. Portland je imao poslednji napad u četvrtini – Jokić je izblokirao Kantera, rezultat je 81:76!
33' Jokić se raspucao, Denver gubi, Kanter pravi probleme
Evo i Jokića! Pogađa iz reketa, onda promašuje, a sledi i prva trojka na meču! Kanter mu i dalje zadaje dosta problema defanzivno, ali Nikola se probudio ofanzivno i ima 16 poena. Lilard postiže prve poene iz igre posle prve četvrtine, a Portland na dva minuta do kraja treće deonice gubi – 75:67!
30' Jokić se muči
Posle trojke, Kanter je ušao u reket, pobegao Jokiću, a onda pogodio uz faul. U narednom napadu Jokić je izgubio loptu, zatim Heris faulirao Mekoluma, a on sa linije za penale vratio prednost njegovoj ekipi. 64:62.
29' Koš za koš, napeto u Portlandu
Jokić se umešao u seriju od 4:0 Portlanda, ali nije pogodio dodatno bacanje. Polaže Heris uz kontakt, a Kanter koristi nepoštovanje Jokića i pogađa trojku! Nešto što retko viđamo... 59:60!
26' Mari i Jokić, Denver vodi
Odlično je krenulo drugo poluvreme za Denver. Četiri poena vezao je Mari, da bi zatim na scenu nastupio Jokić. Postigao je nova dva poena, a onda i fantastično uposlio Krega, posle čijih poena je Stots zatražio tajm-aut Denver vodi 56:50.
Počelo drugo poluvreme
Jokić punio kolone, fale mu poeni
Jokić je u prvom poluvremenu odigrao 21 minut. Za to vreme šutirao je 3 od 6 (6 poena), te upisao sedam skokova i pet asistencija.
Poluvreme: Stegnuto, neatraktivno... Egal Portlanda i Denvera
U poslednji minut se ušlo poenima Milsapa, koji je popravio promašaj Krega. Lilard uspeva da veže četiri poena, a Kreg ima tri faula pred pauzu. U poslednjem napadu Nagetsa Mari se "prošetao" do koša, a odgovornost u poslednjem napadu Portlanda preuzeo je Kanter, koji je promašio – 48:47.
22' Zanimljivo pred kraj poluvremena
Na drugu Marijevu trojku uzvratio je istom merom Mekolum. Usledio je tajm-aut, a Jokić je zatim izgubio loptu. Harkls je vezao četiri poena, a Nikola asistirao Mariju u ulasku u poslednja dva minuta – 44:43.
21' Denver vodi!
Posle tajm-auta pogađa Mari, ali se nastavljaju letargični napadi sa obe ekipe. Jokić popravlja svoj promašaj iz drugog pokušaja i postiže šesti poen, ali na drugoj strani prima poene od Kantera, koji takođe ima 6 poena. Bizli pogađa drugu trojku, na Nikolinu asistenciju, Dobra odbrana Jokića nad Kanterom tera Karija na težak šut, a sa penala na drugoj strani parketa pogađa Bizli. Mari naskače u ranom napadu i Denver konačno vodi – 38:37.
18' Loša košarka, Denver se drži
Konačno! Bizli pogađa prvu trojku iz četvrtkog pokušaja, a Portland u ovim trenucima ne može ništa da pogodi. Milsap je sve zakomplikovao i promašio na isteku napada, a Portland na +7 odveo Mekolum (6 poena). Lukava akcija Nagetsa posle auta, a poene postiže Heris za 31:26.
13' Jokić malo odmorio i vratio se, Portland se "odlepio"
Seriju od 10:0 Portlanda nije nastavio Mekolum, a prekinuo ju je Plamli sa dva slobodna bacanja. Denver nastavlja da izgleda pogubljeno u napadu bez Jokića, koji je na odmoru. Milsap uspeva da pogodi sa perimetra i smanjuje na 29:21, a Jokić se vratio u igru. Ipak, Barton je posle dobrog dodavanja promašio trojku.
Dobra analiza napada Portlanda
Nikola Jokić:
U prvoj četvrtini odigrao je 11 minuta i zabeležio 4 poena (2/3), 1 skok i asistencije.
12' Portland zasluženo vodi posle prve četvrtine
Jokić upisuje 4. poen, u svom stilu, na oduševljenje američkih komentatora. Denver je poveo, ali nije povećao prednost u narednom napadu i to je kaznio Rodni Hud prvim poenima. Lilard i razigrava saigrače, a zakucava Majers Lenard, uz faul Vila Bartona. Denver se "pogubio" u poslednjem napadu u četvrtini, a Denver je to kaznio, pa posle 12 minuta igre vodi 23:17.
9' Denver na samo jedan poen minusa
Mari dobro probija i postiže poene, a onda se Geri Heris nagradio dobrom odbranom i zakucao, te smanjio prednost protivnika na samo jedan poen.Teri Stots traži dva minuta odmora.
8' Jokić se upisao
Posle tajm-auta Jokić uzima šut sa polu-distance, pogađa ga, te beleži prve poene na meču. Lilard je precizan na drugoj strani, a posle jednog lošeg napada Nagetsa nezainteresovanu odbranu Jokića kažnjava Kanter – 16:11.
Lilard za tri, Maloun zove tajm-aut!
Portland se razigrao, a posle ofanzivnog skoka Lilard je kaznio "zaspali" Denver i postigao dvojku. Plejmejker domaćina je odveo svoju ekipu na prednost od 12:9, a trener gostiju Makl Maloun zatražio je tajm-aut.
4' Egal na početku, brz ritam, ali nema puno poena
Dosta bojazno su ušle obe ekipe u meč. Posle pet minuta igre Denver vodi 9:6. Tu prednost je doneo Milsap trojkom, koji ima pet poena. Jokić još uvek nije upisao poen, ali ima jedan skok i dve asistencije. Na drugoj strani Mekolum, Lilard, Kanter, Aminu imaju po dva poena.
Počela je utakmica!
Meč počinje čim završe Seltiksi i Baksi...
...što je uskoro.
Trejlblejzersi su spremni
Jokić predvodi Denverovu "petorku"
Da li će Mari biti dovoljno spreman za ovaj duel?

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: