Crvena zvezda – Dunav 101:60

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su trijumf na startu Superlige Srbije pošto su bili bolji od Dunava rezultatom 101:60.

 26:15, 33:16, 23:20, 19:9
  CZV   DUN  
  101 : 60  
Kraj – Ubedljiva pobeda Crvene zvezde na startu Superlige
Crveno-beli ubedljivo kreću napad u odbranu titule šampiona Srbije. Rezultat: 101:60.

StarSport Peða Milosavljeviæ
38' Zakucavanje Dobrića i novi tajm-aut Dunava
Ognjen Dobrić je ponovo zakucao, a Ašćerić je zatražio tajm-aut i zatražio od svojih igrača "da ne prave cirkus". Zvezda vodi 96:57 na nešto manje od tri minuta do kraja.
35' Bež previše sadržaja u 4/4
Igra se dosta haotično, sa dosta promašaja. Nenadić i Dobrić ne mogu do poena, dok i dalje dobro igra Ristić.
32' Odlični Dušan Ristić
Ristić će verovatno biti najbolji igrač ove utakmice. Ima 16 poena i nema nijedan promašaj iz igre večeras. Dobro igra i u odbrani, krade loptu, a polaganjem završava Nenadić za 88:53.
30' Zvezda ima +31 pred poslednjih 10 minuta
Ristić nastavlja da igra dosta dobro i dolazi do 12. poena. Grušanović je izvukao Ristića ali jedva dobacio do obruča, a zatim Zvezdin centar pogodio i poludistancu. Posle tri deonice crveno-beli vode 82:51.
27' Rekreativna košarka u "Pioniru"
Rivers pogađa oba bacanja, a zatim Žižić izvlači Ristića na perimetar i prolazi ga za nova dva poena. U narednom napadu Rivers je opet precizan i sada ima 3 od 3 za 3. Nikola Šućov je pogodio šut van linije 6,75 i nastavio dosta bolju igru u napadu svoje ekipe. Rivers je konačno promašio trojku, pa je ostalo 75:45.
25' Zvezda ponovo na +30
Od poslednjeg "apdejta" Dunav nije postigao nijedan poen, a Zvezda je vezala šest. Majkl Odžo šutira slobodna bacanja 4/5, a njegova ekipa odlazi na +33 – 70:37.
23' Dobar početak Dunava
Nešto bolji start gostiju u drugom poluvremenu, koji posle tri minuta igre imaju prednost od 6:5.
Počelo je drugo poluvreme
20' Ogromna prednost Zvezde na poluvremenu
Strategija Dunava je jasna – šut za tri poena. Ipak, u prvom poluvremenu ih nije baš najbolje koristio. Razlika u kvalitetu je jasna, pa ova razlike ne bi trebalo da čudi. Posle 20 minuta 59:31.
18' Jedino još Beron nije dao poen
Trojka Davidovca za njegove prve poene na meču, a u narednom napadu isto čini i Nenadić. Milan Nikolić vezuje četiri poena, ali Nenadić pogađa uz faul samo nekoliko sekundi kasnije. Razlika u klasi je jasna, Zvezda već ima +34.
16' Prekinuta serija Zvezde od 17:0
Rivers ima dve asistencije, a sada i 12 poena posle nove trojke. Na drugoj strani Ristić "lepi" protivničkog centra, a gosti posle pet i po minuta uspevaju da dođu do prvih poena u drugoj četvrtini, posle koš faula Nikole Ćirkovića – 43:18

StarSport Peða Milosavljeviæ
14' Dunav ne može da pogodi ništa
Novi alej-up, ovoga puta u režiji Čovića i Simanića. Gosti ne pogađaju ni iz otvorenih pozicija, a do novog zakucavanja dolazi Simanić za ogromnih 37:15 posle samo 13 minuta igre. Rivers beleži sedmi poen, a Zvezda ima +24.
12' Rivers i Dobrić – alej-up sa pola terena!
Fenomenalan potez Riversa i Dobrića za alej-up sa pola terena! Najlepši potez utakmice kojim Zvezda odlazi na 33:15.
10' Bolji meč u drugom delu I četvrtine
Dosta bolje i brže se igralo u drugom delu prve četvrtine. Dunav je uspeo da dođe do 15 poena posle 10 minuta, ali je Zvezda imala visoke procente realizacije (10/19) kontrolisala ritam i tok utakmice, pa došla do prednosti od 26:15.
8' Riversovih 5 poena
Posle devet šutnutih trojki gostiju pogođena je samo jedna. Serija 8:0 Zvezde kojom dolaze na 16:4 prekinuta je šutem sa polu distance Beloice. Rivers se dobro otvorio, primio loptu i postigao peti poen za treću trojku svoje ekipe – 19:6.
6' Tajm-aut gostiju, crveno-beli na +8
U igru je ušao Kej Si Rivers, a posle promašaja Čovića popravlja Dobrić svojim prvim poenima. Tajm-aut gostiju na nešto više od četiri minuta do kraja prve deonice.

Pedja Milosavljevic STARSPORT
5' Ne baš najkvalitetnija košarka u "Pioniru"
Filip Simić je postigao prve poene za Dunav i smanjio prednost gostiju. Gosti šutiraju za tri poena ali ne pogađaju, a u kontri Zvezda dolazi do poena preko Fajea za 10:4.
2' Dobar početak Zvezde
Prve poene na meču postiže Mo Faje, koji pogađa za tri poena. Dunav se ne snalazi najbolje u napadu i zatim prima još jednu trojku, pa Zvezda vodi na početku sa 6:0.
Utamica je počela!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: