<table class="score" cellpading="0" width="100%" cellspacing="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5"> 18:25, 27:25, 21:8, 14:14</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>BUD</td> <td> </td> <td>CZV</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>80</td> <td>:</td> <td>72</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Budućnost – Crvena zvezda 80:72
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem meču finalne serije ABA lige od Budućnosti rezultatom 80:72.

ABA liga photo
Kraj! Budućnost je preživela!
Nesportska Kotija Klarka, Rivers ponovo promašio
Koti Klark je rukom udario Fajea po licu i zaradio nesportski faul. Senegalac u Zvezdinim redovima je oba puta bio precizan. Zvezda je imala i naredni napad, ali je Rivers promašio i šesti šut u drugom poluvremenu.
38' Trojka Džeksona, verovatno za kraj
Veoma loš pas Berona i nova ukradena lopta Norisa Kola, deveta za Budućnost, dok Zvezda nema nijednu. Erl Klark se spetljao u igri jedan na jedan sa Beronom, koji u napadu svoje ekipe nije uspeo da pogodi otvoren flouter. Džekson je pogodio trojku sa osam metara, a Budućnost je povela sa 75:65 na nešto više od dva minuta do kraja utakmice.
Tajm-aut Repeše na 4 minuta do kraja
Budućnost ima +7, napad za Zvezdu
36' Sve manje vremena za crveno-bele
Odličan pas Berona nije iskoristio Davidovac, ali je sve popravio Dobrić ofanzivnim skokom. Bel se digao sa oko osam metara i pogodio preko Dobrića, koji nije na vreme podigao ruku i vratio +9 za domaćina. Čović je dobio peti faul, tokom guranja sa dosta jačim Barovićem, a centar Budućnost je zatim faulirao Berona za dva penala i dva pogotka Berona – 72:65.
34' Zvezda i dalje ne može da se poveže
Odžo dominira u napadu i u odbrani, a kod gostiju se vidi koliko znači Filip Čović. Rivers u drugom poluvremenu apsolutno ništa ne može da pogodi i ne pogađa novu otvorenu trojku. Sudije su okarakterisale Šehovićev faul nad Odžom kao običan, iako je imao dosta elemenata nesportskog. Čović je zatim izgubio loptu nagazivši liniju, a crna serija crveno-belih se nastavila – 68:60 na 6 minuta do kraja.
32' Bez poena u prva 2 minuta
Novi propust sudija prilikom faula Nikolića nad Cirbesom, a zatim i koraci Bitadzea, pa promašaj Davidovca. Ne baš najkvalitetniji početak poslendjih 10 minuta, koji je poboljšao Odžo fantastičnom rampom nad kolom. Nigerijsko-američki centar je iznudio faul Bitadzea, ali promašio oba bacanja – 66:58.

Foto: Buduænost VOLI
30' Nestvarno loša Zvezda i Budućnost koja se probudila
Budućnost nije dodatno profitirala u narednom napadu, a onda je Davidovac nastavio prazan hod svoje ekipe promašenom trojkom. Noris Kol je pogodio novu dugu dvojku, dok je na drugoj strani dva bacanja pogodio Cirbes. U poslednja dva napada nije bilo poena, pa je posle treće četvrtine – u kojoj je Zvezda dala 8 poena – 66:58.
Nesportski faul Bilija Berona
Beron je izgubio loptu, a onda ga je Džekson obišao. Beron je minimalno zakačio Džeksona koji je prolazio pored njega, a sudije su mu zbog namernog presecanja kontre dodelile nesportsku.
28' Budućnost povećala prednost
Skandalozno loš pas Riversa rezultovao je kontrom domaćina. Lazić je izblokirao Džeksona, a onda su sudije napravile grešku i dosudile nepostojeć faul Beronu nad Nikolićem, koji pogađa i dodatno slobodno bacanje za +4. Lazić je nekontrolisanim potezom promašio sve iz blizine koša, a onda je Kol kao brzi voz otišao do obruča Zvezde za 62:56.
27' Budućnost preuzela vođstvo
Nastavila se crna serija gostiju. Dobrić ponovo nije pogodio otvoren šut za tri poena, a onda je Čović zaradio četvrtu ličnu grešku. Na sreću po njih, dve "cigle" Budućnost je ispalila preko Bitadzea i Erla Klarka, ali je zatim još jedanptu daleko od mete bio Faje. Dobrić je Klarka poslao na liniju za slobodna bacanja faulom na zemlji u bonusu, pa je Budućnost povela 57:56.
Meč opet prekinut, Zvezdina klupa opet na meti navijača
Zbog tečnosti koja je završila jako blizu klupe Crvene zvezde meč je na kratko prekinut.
Izjednačenje u "Morači"!
Otvorene šuteve promašili su i Dobrić i Džekson, ali je Budućnost uhvatila svoj promašaj, Nikolić je zatim pronašao Kotija Klarka, a on zakucao za izjednačenje posle dugo vrmena – 56:56.
24' Domaćin sve opasniji, Zvezda i dalje vodi
Barović postiže poene za Podgoričane, a zatim igra i sjajnu odbranu protiv Odža. Koti Klark je povukao kontranapad i pogodio uz sumnjiv faul Lazića, za 50:52. Veliki promašaj za Riversa, posle trojke Fajea, za 50:55.
22' Veoma, veoma loš start drugog poluvremena
Promašaji Erla Klarka, faul u napadu Bilija Berona, a onda i izgubljena lopta Fajea. Loša prva dva minuta na startu drugog poluvremena. Jedini poeni delo su gostiju, koji vode 52:45.
Počelo je drugo poluvreme!
Poluvreme: Dominacija Riversa, Zvezda vodi
Gordić je "isciglao" trojku, na sreću po goste, a na sreću po domaćina Beron je promašio sa slične pozicije. Rivers je iznudio tri slobodna bacanja, a zatim snažni Koti Klark dolazi do 2+1. Beron je pogodio jedno bacanje na pet sekundi do kraja, a za to preostalo vreme Podgoričani nisu uspeli da dođu do poena.

Budućnost je u završnici poluvremena, u poslednja četiri minuta, napravila ogromnu seriju od 11:4 i učinila utakmicu dosta neizvesnijom nego što je mogla da bude. Ta četiri poena crveno-beli su postigli sa linije za slobodna bacanja.

Na poluvremenu – 45:50!
18' Budućnost se polako, ali sigurno vraća u igru
Seriju gostiju prekida Barović polovičnim učinkom sa slobodnih bacnaja, a Beron ne pogađa veoma tešku trojku. Dobrić je iznudio treću ličnu grešku Kola, isto koliko ima i Čović na drugoj strani. Mini-serija od Budućnosti i izgubljena lopta Davidovca zahtevali su od Tomića da zatraži tajm-aut. Cirbes je napravio grešku u koracima, na teren se vratio Rivers, a rezultat na dva minuta do kraja poluvremena je 41:47.
16' Crveno-beli se odlepili na +12!
Odlična igra Zvezde posle Bitadzeovog gafa. Trojkom Bilija Berona i dobrom odbranom dolaze do maksimalne prednosti na ovom meču, vode 46:34.

Foto: Buduænost VOLI
Bezobrazni Bitadze uništio momentum Budućnosti
Sramno ponašanje Goge Bitadzea. U bezazlenoj raspravi sa Riversom on ga je iz čista mira odgurnuo šakom u predelu lica. Za to je dobio nesportsku grešku, a zatim je klupa Budućnosti dobila i tehničku grešku.

Sve se ovo desilo posle serije Budućnosti i faula u napadu Riversa, taman kada su Podgoričani ušli u odličan ritam.
14' Riversu niko ne može ništa!
Nekoliko napada bez poena prekinuo je Kol, koji je naskočio iz tranzicije i pogodio dugu dvojku. Rivers na drugoj strani ne planira da stane i postiže 12. poen. Lazić se fantastično postavio i iznudio faul u napadu Bela, a požrtvovanost svog igrača iskoristio je nemoguće dobri Kelvin Kresvel Rivers trojkom – 30:38!
12' Rivers je nezaustavljiv, Gordić vuče Budućnost
Još jedan veoma težak šut Riversa koji je Amerikanac pogodio, ovoga puta za tri poena. Danilo Nikolić je bio efikasan na jednoj, a onda i Dobrić na drugoj strani za novih +10 za goste. Rivers je nezaustavljiv u ovim trenucima! Pogađa novu trojku posle pasa Dobrića, a Gordić vezuje pet poena za 25:33.
Navijači Budućnosti pokušali da ulete na teren!
Navijači Budućnosti su pokušali da uđu na parket "Morače" i obračunaju se se igračima crveno-belih, ali je sve sprečila crnogorska policija. Utakmica se nastavila posle kraćeg prekida između prve i druge četvrtine.
10' Zvezda bolja, Budućnost se drži
BItadze je pogodio oba penala. Dobrić nije pogodio trojku, ofanzivni skok je uhvatio Simanić ali požurio i poklonio napad protivniku. Rivers je nesmotreno faulirao Bela i on je to kaznio sa dva slobodna bacanja, a u poslednjem napadu u prvoj četvrtini Rivers je pogodio dugu dvojku uz dosta sreće – 18:25!
Magija Čovića, pa "banana" Dobrića!
Kakva trojka Filipa Čovića van balansa, a zatim i odlično zatvaranje obruča Ognjena Dobrića! Zvezda je napravila novu seriju i posle trojke Riversa iz takođe teške pozicije dolazi do +9, 23:14!
8' Zvezda diktira tempo i vodi
Filip Čović pogađa trojku u isteku napada io odvodi Zvezdu na +5, a istom merom ne uspeva da uzvrati Erl Klark. Čović igra odlično na početku i proigrava Odža, koji je iznudio prvi faul Bitadzea, koji ga je zbog toga kaznio sa dva perfektna penala. Seriju crveno-belih od 7:0 uspeo je da prekine Bel za 14:18.
6' Blokada Klarka, pa trojka Džeksona
Čović je ušao u igru i odmah proigrao Cirbesa, koji je upisao šesti poen. Erl Klark je "zalepio" Cirbesa i Tomić je odmah spremio izmenu za njega, a Budućnost je preko Džeksona došla do prve trojke na utakmici – 11:11.
4' Lazić efektivan, Zvezda u seriji
Beron dolazi do poena sa slobodnih bacanja, a onda posle dobre odbrane prvu trojku na meču beleži Lazić. Budućnost je izašla iz bonusa već posle tri i po minuta. Lazić je u narednom napadu bio i u ulozu plejmejkera. Proigrao je Cirbesa, pa crveno-beli vode 9:4.
2' Kol 4, Zvezda 2
Prvi napad na meču odbranjen je od strane Crvene zvezde, posle jedne blokade Davidovca, koji je promašio šut u narednom napadu. Za prve poene zaslužan je Kol, a odgovor iz crveno-belog tabora dolazi preko Cirbesa. Kol postiže i četvrti poen – 4:2.
Meč je počeo!
Zvezda bez Reglenda i Perperoglua, evo i sastava:
Budućnost: Džekson, Kol, Šehović, E. Klark, Barović, K. Klark, Gordić, Bitadze, Popović, Bel, Nikolić, Vilijams; Trener: Milan Tomić

Crvena zvezda: Čović, Kešelj, Davidovac, Nenadić, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Simanić, Rivers, Cirbes, Odžo; Trener: Jasmin Repeša
"Pakao" u Podgorici – "Ubij, ubij Cigana"
Navijači Budućnosti i pre početka utakmice krenuli su sa podrškom svom klubu i "prozivkama" na račun košarkaša Crvene zvezde.
Crveno-bele probudili navijači Budućnosti
Košarkaši Zvezde trenirali posle buđenja u tri ujutro i vatrometa
Meč počinje od 19 časova

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: