NBA: Denver Nagets - San Antonio Spars 115:104

Košarkaši Denver Nagetsa su savladali San Antonio Sparse u spektakularnoj drugoj utakmici serije prve runde plej-ofa Zapadne konferencije!

  SAS   DEN  
  105 : 114  
Pobeda Denvera!
Neverovatno buđenje Džamala Mareja i 21 poen u poslednjoj deonici, posle početnih osam promašaja su doneli pobedu Nagetsima! Sparsi su vodili tokom cele utakmice, u dva navrata imali i po 19 poena viška, ali se serija ipak vraća na početak!
Neuspela šok terapija!
Tehnička greška Popoviča nije poremetila ritam Nagetsa, naprotiv! Marej je potpuno eksplodirao, pogodio dve spektakularne trojke za 112:103!
Spektakl!!!
Od poslednjeg javljanja, Marej je ubacio 12 poena, Denver je poveo, a Popovič dobio tehničku grešku!
Ispravka, 20:4 za pet minuta!
Sjajna košarka na startu poslednje deonice!
Moris i Bizni su potpuno pokrenuli bekovsku liniju Denvera, vraćao je Mils, u nekoliko navrata je domaći tim dolazio na tri poena zaostatka. Džamal Marej je konačno pogodio dva šuta iz igre. I Milsap se ponovo uključio u igru, realizovao je slobodna bacanja i pogodio uz faul, pa je Popovič morao da pozove tajm-aut.
Marej u velikom problemu, +7 za Sparse pred 4/4
Do kraja četvrtine Marej je uspeo da promaši još dva šuta, potom i jedno slobodno bacanje, a burnu reakciju publike izazvao je prekršaj dosuđen Mejsonu Plamliju. Zaradio je četvrtu ličnu grešku, a Oldridž je upisao nova dva poena, pa je sa 82:75 završena treća deonica.
Velika serija Denvera posle trojke Jokića!
Posle bar tri naznake pokušaja šuta za tri poena, Oldridž je ostao daleko od Jokića, pa je srpski centar to iskoristio i ubacio šut. Još jednom je bio uspešniji od čuvara, a velika četiri poena iz kontranapada upisao je Heris, uz trojku za seriju od 12:2. Minijaturu je, na drugoj strani imao Rudi Gej, sa vezanih pet poena, ali je potom doneo dve katastrofalne odluke u napadu. Razliku je na šest poena smanjio Moris, trojkom iz odotrčavanja za 80:74.
A u međuvremenu - Kavaj ubacio 37 poena za 1-1 u seriji!
Barton pogodio vrh table, +16 za Sparse!
Ponovo su Nagetsi ušli u lošu fazu, a prosto je bilo neverovatno videti šut Vila Bartona za tri poena - iz ugla je pogodio vrh table, posle čega su se začuli i zvižduci sa tribina. Dodatak nezadovoljstvu navijača Denvera bilo je i sjajno zakucavanje Vajta, a posle podizanja razlike na 16 poena košem Derouzana, Meloun je morao da pozove svoje pulene na konsultacije.
Još jedna slika i prilika stanja na parketu
Nagetsi u bonusu - za tri i po minuta
Već posle tri i po minuta u nastavku Nagetsi su ispunili bonus. Džamal Marej je dobio još jednu blokadu, a potom doneo još jednu lošu odluku u napadu, što je uticalo na to da Nagetsi ostanu dva minuta bez poena. Loš ritam je prekinuo Heris, ponovo je Jokić uputio bek-dor dodavanje, a bek Denvera je prelepo položio loptu na tablu.
Buran početak drugog poluvremena
Drugo poluvreme je Vajt otvorio promašajem, ali to nije uèinio Heris. Prava konfuzija na terenu je nastala po dosuðenom faulu Milsapu nad Oldridžom, koji je okaraterisan kao nesportski, prve kategorije. Oldridž je realizovao slobodna bacanja, dok je Milsap napustio parket sa èetiri liène greške. Jednu manje je u sledeæem napadu zaradio Jokiæ, najpre je promašio polaganje, a potom odgurnuo Derouzana. U narednim napadima su Jokiæ i Peltl bili glavni akteri nekoliko duela, a srpski centar je zatim podelio sjajnu asistenciju Herisu, pa je nakon dva minuta igre u treæoj deonici bilo 61:54. Situacija koja se ponavljala nekoliko puta - Vajt pogaða, Marej gubi loptu, a još jedan deža vi bilo je Derouzanovo iznuðivanje prekršaja Bartona.
Najbolji prikaz odnosa snaga u prvom poluvremenu
Jokić za 19 minuta - 12 poena, 8 skokova, 3 asistencije
Posle uspavanog starta Nikola Jokić je uspeo da pronađe kakav-takav ritam.

Za 19 minuta na parketu u prvom poluvremenu ubacio je 12 poena (4/8 iz igre), upisao osam skokova i tri asistencije.

Najefikasniji u redovima Nagetsa bio je Milsap sa 15 poena, dok je Heris ubacio sedam. Marej ima šest promašaja iz igre. Na drugoj strani, Derouzan je zabeležio 17 poena, Oldridž 16, a Vajt 13.
Vajt ne promašuje, Jokić "kampuje" na liniji penala
Konačno je Marej uradio dobru stvar za svoj tim, ukrao je loptu i otvorio kontru, a na zakucavanju je sam ostao Milsap.

Novu dvocifrenu prednost Sparsima doneo je Oldridž, a u sledećem napadu je faulirao Jokića, koji je realizovao oba slobodna bacanja.

Ali... Derik Vajt je ubacio novi koš, ovoga puta za tri poena, za +11.

Jokić se ponovo našao na liniji za penale, pogodio samo jedno, a u poslednjem napadu Sparsa u prvom poluvremenu Bertans je promašio trojku, pošto je prethodno Derouzan pokupio svoj promašaj.
Jokić opet u raspravi sa sudijama
Na ulasku u poslednja dva minuta prvog poluvremena po koš su zabeležili Derozan i Moris, a usledila je nova rasprava Jokića sa sudijama, zbog prekršaja koji mu je dosuđen nad Oldridžom.
Nagetsi u ritmu, Sparse održava Vajt
Geri Heris je posle minuta odmora nastavio seriju trojkom, Derouzan je isforsirao šut, pogodio je Derik Vajt, a zatim je oba slobodna bacanja promašip Milsap.

Iskupio se nešto kasnije, blokadom nad Oldridžom. Na tri sekunde do ulaska u poslednjih pet minuta četvrtine Jokić je iznudio prekršaj, posle čega je Heris ubacio težak šut.

Kao i u prethodnoj situaciji, Vajt je uspeo da pronađe put do koša, na šta je odgovorio Jokić, šutem za dva.

Na šest poena minusa je smanjio Milsap, ali je ponovo Vajt izmislio koš za Sparse, što nije uspeo Džamal Marej.

Dobra odbrana Jokića je otvorila kontranapad Herisu, ali je morao na klupu, zbog nakupljenih ličnih grešaka.
Šok terapija je delovala!
Posle tajm-auta i tehničke trenera, te serije Sparsa 16:2, usledio je niz od osam poena Nagetsa! Jokić je nekako uspeo, iz trećeg pokušaja, da pogodi zicer, potom je ubacio trojku, da bi Monte Moris iu dva poena iznudio faul Davisa Bertansa i realizovao dodatno slobodno bacanje. Dovoljno za hitan minut odmora Popoviča.
11:0 serija Sparsa! Tehnička za Melouna!
Muk u Pepsi centru!

Nagetsi jednostavno ne mogu da se sastave, dok Sparsi rutinski koriste sve rupe u odbrani protivnika i na krilima Derouzana povećavaju prednost.

Jokić je potpuno odsečen iz igre, taktika Popoviča da srpskog centra udvaja čim primi loptu daje rezultat.

Na sve to, trener Meloun je dobio tehničku grešku.
Sparsi stigli do dvocifrene prednosti - 33:23
Derouzan se vratio i odmah pogodio "dvojku", seriju Sparsa je nastavio Davis Bertans, šutem za tri poena, dok je Marej na drugoj strani nastavio da posrće i gubi kompas u napadu.

Sparsi su stigli do dvocifrene prednosti, pa je trener Nagetsa Majk Meloun posle svega 75 sekundi u drugoj deonici morao da zatraži tajm-aut.
Jokić neprimetan u prvoj četvrtini
Jokić je na parketu proveo devet minuta, ali je upisao svega dva poena, dva skoka, ukradenu i izgubljenu loptu, uz svega dva šuta iz igre.
Oldridž dobio duel u 1/4
Do kraja èetvrtine Oldridž je prestigao Milsapa, ubacio je ukupno 12 poena. Lako je pucala odbrana Nagetsa, bez Jokiæa na parketu, a u napadu Džamal Marej nikako nije mogao da donese pravu odluku. Na kraju je imao i poslednji napad, ali je pokušaj šuta uz kontakt sa Oldridžom bio veoma loš. Na kraju prve deonice - 26:21.
Momenat "ispadanja faze" Demara Derouzana
Obračun Milsapa i Oldridža
Posle prvog tajm-auta na meèu ekipe su se razigrale, ubrzan je ritam, a sve su predvodile "èetvorke", Pol Milsap sa jedne, odnosno Lamarkus Oldridž sa druge strane. Vredi istaæi i da je Popoviè "smanjio" petorku, zaigravši sa Rudijem Gejem na poziciji krilnog centra. Milsap je ubacio 11 od prvih 17 poena Nagetsa, a Marko Belineli je nadomestio odsustvo Derouzana trojkom uz dodatno slobodno bacanje.
A za to vreme...
Denver se muči u napadu, Derouzan ima dve lične greške!
Prva èetiri i po minuta utakmice obeležile su veoma konfuzne odluke timova u napadu. "Glavinjali" su redom igraèi obe ekipe, a danak nedostatku koncentracije platio je Demar Derouzan, pošto je zaradio dve liène greške. Jokiæ nije najbolje ušao u meè, mogao je do atraktivne asistencije, ali je Džamal Marej promašio zakucavanje. zabeležio je po jednu izgubljenu i osvojenu loptu, a u igri leðima nije uspeo da pronaðe pravi put do obruèa.
Jokićev "1 na 1", bliži se duel sa centarskom linijom Sparsa
Podsetimo se prve utakmice serije:
A šta radi Jokić?
Zagrevanje za duel Nagetsa i Sparsa - šou Reptorsa!
Noćas su na programu još dva spektakularna duela
A ovako razmišljaju košarkaši Sparsa
Ovako se pripremaju navijači Nagetsa
Tačno u 3.00 uključićemo se u prenos duela Sparsa i Nagetsa
Dobrodošli u noćni program b92.net :)

Možda vas zanima

Podeli: