Superkup Evrope: Real Madrid – Ajntraht Frankfurt 2:0

Fudbaleri Real Madrida osvajači su Superkupa Evrope.

Ovako je to izgledalo pre 62 godine
Kraj – 2:0
Fudbaleri Real Madrida osvojili su Superkup Evrope!
90‘ Igraće se još tri minuta
85‘ Debi Rudigera i Čuamenija
Izlaze Dani Karvahal, Vinisijus i Toni Kros dok po prvi put u belom dresu na teren istrčavaju Antonio Rudiger, Dani Sebaljos i Orelijen Čuameni.

Na terenu bez većih uzbuđenja, Real suvereno ide ka novom trofeju u svojim vitrinama.
76‘ Kamavinga dobija priliku
Francuski vezista će poslednjih 15-ak minuta provesti na terenu i to umesto Federika Valverdea.

Nekoliko minuta ranije je na drugoj strani ušao Lukas Alario umesto Almamija Turea.
65‘ Goooooool!
Čekao se Karim Benzema i dočekao. Uz asistenciju Trapa, doduše. Pravo niotkuda je Mendi poslao dugu loptu uz levu aut liniju do Vinisijusa koji je iskoristio svoju brzinu da dodatno probije, uđe u sredinu i asistira Benzemi.

Ovaj je iz sredine šutirao, imao je tu loptu nemački čuvar mreže na ruci, ali nije odbranio.

Po dupliranju prednosti je iz igre izašao Luka Modrić, dok je na terenu sada Rodrigo.

EPA/Petteri Paalasmaa
61‘ Prečka!
Imao je Kevin Trap sreće sada. Kombinovao je Realov trio u veznom redu. Sve je krenulo od Tonija Krosa iz samog središta igrališta koji je dugom loptom proigrao neuobičajeno ofanzivnog Modrića.

Hrvatski fudbaler je odmah podigao glavu i video Kazemira koji je "zalutao" u napad i po prijemu lopte šutirao iz velike udaljenosti, ali se prečka isprečila.
58‘ Prva izmena na meču
Izlazi Sebastijan Rode, a umesto njega strelac pobedničkog gola u finalu Svetskog prvenstva 2014. godine Mario Gece.

Ulazi i Randal Kolo Muani umesto Jespera Lindstrema.
55‘ Prva prilika za Real u nastavku
Imao ju je Vinisijus kojem je lopta došla na nogu unutar protivničkog šesnaesterca, ali je nakon što se odbila od igrača Ajntrahta završila direktno u golmana Trapa koji ju je odbio dalje.
51‘ Previše je komplikovao Lindstrem
Velike probleme pravi danski fudbaler po toj desnoj strani. Lopta kao da mu je zalepljena za nogu, ali je ovog puta naprosto hteo da uvede nekog od svojih saigrača u gol iako je ranije imao priliku da centrira.

Moraju igrači Ajntrahta biti odlučniji u poslednjoj trećini jer na suprotnoj strani nemaju onaj Real na koji smo navikli.
46‘ Počelo je drugo poluvreme

EPA/Petteri Paalasmaa
Poluvreme – 1:0
41‘ Preti Real još jednom
Zaigrao se Rafael Bore više nego što je smeo i za to je kažnjen oduzimanjem lopte, nakon čega se razvila kontra Reala.

Lopta je stigla do Tonija Krosa koji lucidnim pasom u sredinu pronalazi samog Karima Benzemu na ivici šesnaesterca, ali francuski napadač šutira tik pored stative.
37‘ Vodi Real!
Od 37. minuta Madriđanima prednost donosi David Alaba. Pretio je Real, ali se isprečio Kevin Trap i prosledio loptu u korner. Isti je izveo Toni Kros, nakon čega je ona stigla do Karima Benzeme.

Francuz je bio u vazdušnom duelu sa dvojicom protivničkih igrača, posle čega je lopta stigla na prvu stativu do Kazemira koji je glavom vraća u sredinu do austrijskog defanzivca koji nije imao težak posao.
35‘ Ne izgleda da ćemo gledati preterano uzbudljiv meč
Istina, imali smo nekoliko zanimljivih minuta, ali sem toga – ništa. Real je taj koji i dalje veći deo vremena drži loptu u nogama, kao što se i očekivalo.
29‘ Problemi za Glasnera
Žali se Kristofer Lenc na povredu. Da je Filip Kostić tu, problema ne bi ni bilo. Ovako...

EPA/Petteri Paalasmaa
17‘ Pršti na sve strane u Helsinkiju
Sada prilika na drugoj strani. Kombinovala je Realova trojka u napadu. Valverde je sa desne strane proigrao Benzemu, a ovaj je samo prosledio loptu do Vinisijusa koji je šutirao.

Savladan je već bio Trap, ali brazilski štoper Tuta skida loptu praktično sa gol linije.
14‘ Najbolja prilika za sada
Pogrešio je Ferland Mendi nakon čega je lopta stigla do Daičija Kamade. Japanski fudbaler je imao jedan na jedan sa Kurtoom, ali nije to iskoristio. Tačnije, isprečio se nekadačnji golman Čelsija i Atletiko Madrida.

Ajntraht je daleko opasniji na početku meča.
12‘ Prva prilika... ipak ofsajd
Svakako je odbranio Tibo Kurtoa pokušaj Jespera Lindstrema koji je bio u ofsajdu, ali lepa akcija Ajntrahta.

Iz prve je Rafael Bore proigrao danskog krilnog igrača koji je bio za trunku prebrz u odnosu na poslednju liniju Reala pre nego što je iskosa uputio udarac ka belgijskom čuvaru mreže.
4‘ Spor start
Ne želi nijedna strana da rizikuje u ranoj fazi. Lopta je uglavnom u posedu igrača u belim dresovima, ali Madriđani za sada ne koriste to kako bi zapretili.

Treba biti strpljiv i čekati da se timovi otvore nakon čega ćemo sigurno gledati bolji meč.
1‘ Meč je počeo
Početni udarac za igrače Real Madrida koji na ovom meču jure 98. trofej u klupskoj istoriji.
Samo Kostić fali
Dva tima su izašla u identičnim postavama kao i u finalima evropskih takmičenja koja su osvojili. Tačnije, samo je jedna razlika. Od 22 fudbalera fali samo Filip Kostić čiju je ulogu po levoj strani preuzeo Kristofer Lenc.
Meč uskoro počinje
Igrači dve ekipe su u tunelu i spremaju se da izađu na teren stadiona u Helsinkiju.
Poznati sastavi
Poznati sastavi
Poslednji put nisu imali razloga za zadovoljstvo
Karlo Ančeloti, trener Reala
"Prošle godine Ajntraht je postigao nešto posebno, jer nisu bili meðu favoritima. Odigrali su odliène utakmice, pobedivši Barselonu na Kamp Nou i igrajuæi napadaèki fudbal. Oni su tim koji æe sigurno praviti probleme, na nama je da ih u tome spreèimo."
 Alaba 37, Benzema 65
  RMD   AJN  
  2 : 0  
Oliver Glasner, trener Ajntrahta
"Svi se veoma radujemo što æemo se suoèiti sa njima. Ne vidim to kao okršaj sa Karlom Anæelotijem, veæ sa Real Madridom, jednim od najveæih i najslavnijih klubova u istoriji fudbala. Želimo da se pripremimo tako da imamo šansu da dobijemo meè."
Ančeloti 3/3
Luka Modrić, fudbaler Real Madrida
"Spremni smo, prošli smo dobre pripreme, pa se nadam da æemo to i dokazati. Želimo da pobedom poènemo sezonu, a ne kako se dogodilo 2018. godine. Potrebno je startovati na najbolji moguæi naèin. Put do ovoga je bio težak, ali i lep zbog naèina na koji smo osvojili Ligu šampiona. Sada se jako radujemo ovom Superkupu, to je prvi trofej na poèetku nove sezone i želimo da ga osvojimo."
Dobrodošli
Zajedno ćemo pratit duel Superkupa Evrope između osvajača Lige šampiona madridskog Reala i najboljeg u prošlogodišnjem izdanju Lige Evrope, ekipe Ajntrajta iz Frankfurta.

Meč počinje u 21 čas.

Možda vas zanima

Podeli: