8. kolo: Crvena zvezda – Real Madrid 67:73

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u osmom kolu Evrolige od Real Madrida rezultatom 73:67.

 26:21, 16:15, 11:23, 14:14
  CZV   RMD  
  67   73  
Kraj
Real je pobedio Zvezdu u Beogradu.
40' Poslednji minut
Ne pogađaju ni Volden ni Teri. Teri krade loptu, Lojd se zaleće, pa u nedostatku opcija gubi loptu. 65:70 na 35 sekundi do kraja.

Lojd je dobio tehničku jer se ljutio što nije dobio faul. Kerol promašuje slobodno bacanje.

Zvezda je imala jako malo faulova, pa je uz nekoliko tek na 17 sekundi uspela da napravi onaj koji je prekinuo napad i doneo bacanja. Kampaco je pogodio jedno, pa je 65:71.

Volden poentira, a na deset sekudi do kraja fauliran je Ljulj (67:71).

Serhio pogađa oba, 67:73. Tajm-aut Obradović.
39' Nije gotovo, ali je problem
Nema koša Lojda preko ruke, a Hol ne uspeva da iskontroliše loptu posle ofanzivnog skoka. Zvezda se nekako odbranila, pa je i dalje -5 na minut do kraja.
38' Tompkins "ubio" nadu
Trojka Tompkinsa iz otvorene pozicije, a onda izgubljena lopta Voldena, njegova druga (65:67). Ide još jedna trojka Tompkinsa, kao i tajm-aut Zvezde (65:70).

Davidovac i O'Brajant gube loptu, Tompkins konačno promašuje, a potom Volden gubi loptu.
36' Zvezda do preokreta uz odličnu energiju i odbranu!
Zvezda ne može sebi da kupi zicer u drugom poluvremenu, a za to je najzaslužniji Tavares, koji i na drugoj strani doprinosi, ovog puta posle ofanzivnog skoka (59:64). Teri uzvaća na drugoj strani, a Lazić je iznudio faul u napadu Tompkinsa (61:64).

Lojd se prošetao do koša i loptu spustio u obruč (ima 22 poena), Teri je odlično reagovao u odbrani, a Volden poentirao u kontri! 65:64!
34' Neverovatan koš Rudija, odličan potez Voldena
Davidovac je majstorski probio Rendolfa i u drugoj brzini, na "glavu", poentirao uz zvuk sirene za 57:59, a Laso je zatražio tajm-aut.

Nestvaran koš Fernandesa uz zvuk sirene, promašaj Rita, ali onda dobar skok istog igrača i poeni Zvezde na drugoj strani, preko Voldena – 59:62.
32' Lojd hoće sve
Lojd krade loptu i poentira u kontri, ali posle nove dobre odbrane je "izgoreo u želji" i promašio trojku (55:59).
Kraj III četvrtine
Zvezda nije dobro završila treću četvrtinu, ali je rezultat mogao da bude solidan. Ipak, trojka Abaldea praktično uz zvuk sirene, pa u poslednjih deset minuta idemo sa rezultatom 53:59.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
28' Lojd u napadu, Davidovac u odbrani!
Užasnu seriju Zvezde prekida Lojd brzonogim prodorom kojim je pobegao Tavaresu (48:54). Sjajna odbrana Davidovca spasava crveno-bele u dva napada, a onda ponovo kada je bitno – Lojd, za tri! 51:54.
27' Strah od Tavaresa, Real se "odlepio"
Igrači Zvezde se plaše Tavaresa, koji i kad ništa ne uradi - "smeta". Jednostavno igra Real u napadu i pogađa ono što nije u prvom poluvremenu, pa podiže svoju prednost na 46:54.

Zvezda ne može da pogodi ni zicer, a greške se ređaju i ređaju...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
25' Preokret
Rendolf poentira iz teške pozicije, O'Brajant beleži novi promašaj, pa sledi nova trojka Ljulja koji se raspucao u trećoj četvrtini i postigao pet poena.

Tajm-aut Zvezde, Real vodi – 46:51.
24' Real poveo, Zvezda izjednačila
Zvezdi ističe napad, sudije pomažu Realu, pa iz tog napada Kampaco pogađa trojku (44:46). Lojd ponovo promašuje, O'Brajant dobro gradi, a onda pogađa u padu za 46:46.
22' Loš početak Zvezde
Brza serija Reala od 5:0 na početku drugog poluvremena. Loša organizacija napada Zvezde, a onda i povreda Kuzmića koji može da nastavi utakmicu. Ljulj izuzetno lako poentira pored Lazića za prvo vođstvo Reala, ali uzvraćaju sjajno realizovanim pikom Hol i Kuzmić – 44:43.
Počelo je drugo poluvreme
Kraj II četvrtine
Garuba i Kampaco doprinose seriji Reala koja iznosi 7:0, ali ubrzo argentinski plejmejker čašćava Voldena bacanjima, pa se prekida serija gostiju (40:34).

Promašaj O'Brajanta, pa izgubljena lopta, pa Zvezda ne koristi promašaje Reala. Svoj poslednji napad u četvrtini Madriđani nisu realizovali, a Garuba zatim stiže da lupi blokadu Kuridži.

Lojd ima 13 poena, Volden 10, a O'Brajant 5. Na drugoj strani Kerol ima 9, a Tompkins 8. Rezultat je 42:36.
18' Greške na obe strane, malo poena
Volden nastavlja da "gine" u odbrani i iznuđuje još jedan faul u napadu. Uz malo nesreće nema alej-upa za Terija, ali ima Rudijeve trojke (38:30).

Lojd i Laprovitola prave grube greške, pa novih poena nema.
16' Tajm-aut Laso, prednost opet dvocifrena!
Nastavljaju se problemi na obe strane. Crnu seriju prekida Rit sa linije penala, a promašaji gostiju se ređaju. Sjajan pik-en-rol Lojda i O'Brajanta, pa Laso traži tajm-aut – 37:27!

Promašaj Abaldea posle tajm-auta, jedan poen O'Brajanta, a onda ponovo dobra odbrana Zvezde.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
14' Dva minuta bez poena
U poslednja dva minuta nekoliko loše organizovaniih napada sa obe strane, pa i nekoliko grešaka, pa nema i poena.

Ostaje 33:27.
12' Lojd i dalje nezaustavljiv
Davidovac igra sjajnu odbranu, a Lojd nastavlja svoj šou, ovog puta sa 2+1. Ipak, tu je i Kerol koji ubacuje novu trojku (29:24). Lojd ponovo poentira, pa sad ima 13 poena, a Kerol pravi faul u napadu.

O'Brajantu ne idu šutevi sa distance, ali ne pogađa ni Real. Volden "lomi" Tompkinsa i dobija dva bacanja, pa crveno-beli sada vode 33:24.
Kraj I četvrtine
O'Brajant je ugurao Tompkinsa pod koš i poentirao. Na drugoj strani uz dosta sreće poentira Kerol (23:21). Ročesti se prošetao do obruča, ali promašio zicer, ali nije bilo kazne jer je Volden ponovo bio defanzivno savršen!

U poslednjem napadu u četvrtini trojku je pogodio Lojd – 26:21!
Tajm-aut Obradović
Kao od šale je Real istopio Zvezdinu prednost. Trojka Tompkinsa za 21:19, pa odmor traži srpski trener.
8' Tehnička Obradoviću, Real smanjio zaostatak
I kad neće, hoće. Upadaju lopte u ruke igrača Zvezde i veoma lako se dolazi do poena posle ofanzivnog skoka, a Realu ne ide šut. Teri ne pogađa dodatno bacanje pa ostaje 21:8.

Obradović se žalio i žalio, pa prvo dobio opomenu, a onda i tehničku. To koristi Real koji sa tri pogođena slobodna bacanja dolazi do 21:13. Davidovac je srljao i promašio, a Kerol ostao sam kao duh – 21:16.
6' Zvezdi funkcioniše – sve!
Lojd je morao preko ruke - a mora je i da pogodi. Ubrzo uzvraća i Rendolf koji je takođe razigran (16:8). Uz mnogo sreće se lopta odbila do Zvezdinih igrača, a onda je Volden popravio svoj pređašnji promašaj za 19:8!
Savršen početak Zvezde!
Koš Hola sa poludistance za 13:5 i Pablo Laso mora da traži tajm-aut! Početak kakav su svi tražili, Real nema odgovor!
4' Odlična Zvezda, odličan i Lojd!
Hol krade loptu Tompkinsu, ali Hristodulu nekako vidi faul. Ipak, odbrana crveno-belih je na nivou, pa u kontri pogađa Rit, ali Tompkins uzvraća trojkom posle ofanzivnog skoka (6:5).

Lojd koristi nepažnju rivala i u ranom napadu poentira na obruču, Real srlja i promašuje, a to kažnjava Lojd nakon što je Ljulja poslao "po burek".
2' Razigran Kuzmić, prva glavobolja za Lasa
Prvi poeni na utakmici dolaze preko Kuzmića, sa linije penala, a Zveda ne koristi dobru odbranu. Prve poene za goste ubacuje Rendolf (2:2). Tavares pravi faul u napadu i veoma brzo dolazi do dve lične. To koristi Kuzmić za nove poene - 4:2.
Utakmica oskoro počinje
Veliko slavlje u Endijevom domu! Dobro, ne baš toliko veliko...
Šta kaže Saša Obradović?
Utakmica sa Real Madridom sada će biti potpuno drugačija u odnosu na sam start sezone, kada su igrali bez te dodatne energije. Mogu da dođu do koša na više načina, is a više pozicija . Za takvu ekipu koja ima ogroman kvalitet, potrebno je da odigrate savršenu utakmicu kako bi ih iznenadili. Nakon pobede u Lionu imamo dobro raspoloženje, ali moramo da budemo jako pametni u ovoj utakmici”, rekao je trener crveno-belih.
Šta kaže Pablo Laso?
"Ovo je komplikovano gostovanje. Igrati u Beogradu je uvek teško i Zvezda je agresivan jak tim sa velikom rotacijom i koristi mnogo igrača. Ne smemo da uzimamo stvari zdravo za gotovo posle poslednje dve pobede. Moramo da znamo da će ovo biti veoma zahtevan meč", izjavio je Laso i dodao:

"Lojd je trenutno najbolji poenter Evrolige, ima mogućnost da igra jedan na jedan i može lako da poentira. volden takođe napreduje u poslednjim mečevima. Ne smemo da zaboravimo ni O'Brajanta, Kuzmića, Terija, Hola... Veoma su atletski dobro građeni i opasni na oba kraja terena".
Dobro došli!
Utakmica počinje u 19 časova.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: