Alba - Valensija 95:92

Košarkaši Albe pobedili su u drugoj utakmici finalne serije u Evrokupa ekipu Valensije sa 95:92 i izjednačili na 1:1. Španci su dobili prvi meč sa 89:75.

Dobrodošli u LIVE BLOG
Kraj! Pobeda Albe za majstoricu u Valensiji!
Alba ne koristi napad, ali ni Valensija. Na 10.8 sekundi do kraja faul košarkaša Valensije.Sa linije penala Luk Sikma postiže oba bacanja za 95:92. Met Tomas ne pogaša u poslednjem napadu Valensije, Alba je pobednik, 95:92.
44' Dramatično u produžetku
Van Rosom je dobar i sa linije penala, pogodio je važna slobodna bacanja za 91:88. Isto je učinio Landi Noko na 1:50 do kraja produžetka. Valensije nije iskoristila sledeći napad, ali ni domaćin, Siva je načinio petu ličnu. San Emeterio je bio precizan sa linije slobodnih bacanja samo u prvom, ali Van Rosom je posle odbijene lopte pogodio za tri!
43' Počelo trojkama
Gidraitis je pogodio trojku za Albu, potzom Siva još jednu i Alba ima plus 6. Ali vratio je istom merom Van Rosom. Sa linije bacanja, Luk Sikma postiže oba poena za 91:86.
40' Imamo produžetke!
Loše organizovan napad Valensije, Alba je uzela loptu, ali nema poena, imamo produžetke.
Alba izjednačila
Na 2.2 sekundi do kraja, Alba je izjednačila poenima Pejtona Sive!
40' Poslednji napad Albe na -2
Van Rosom je načinio faul na 16.2 sekundi pre kraja. Siva je pogodio oba za 81:82. Na 11.2 sekundi, Fernando San Emeterio je fauliran i on je došao na liniju bacanja. Prvo je promašio, drugo pogodio, 81:83.
40' Valensija pred pobedom
Pejton Siva je pogodio jedno od dva bacanja, a s druge strane San Emeterio je postigao oba na 20 sekundi do kraja za 82:79 za Valensiju. Alba ima poslednji napad, može li da izbegne poraz?
40' Van Rosom za tri! Da li je Valensija pred titulom?
Kakav finiš meča za Belgijanca Van Rosoma. Nova njegova trojka za prednost Španaca od dva poena (78:80) na 27 sekundi do kraja. Usledio je tajm aut.
39' Koš za koš, drama
Bojan Dubljević je promašio prvo, ali ne i drugo bacanje. Johanes Timan je u narednom napadu postigao koš uz faul Dubljevića, dobio je dodatno bacanje koje je pogodio za izjednačenje, 76:76! S druge strane, Vil Tomas je promašio prvo bacanje, drugo pogodio za apoen prednosti Valensije. Ali Timan! Postigao je poene 78:77.
38' Koš razlike za Špance
Vil Tomas postiže nove bitne poene za Špance. Uzvratio je trojkom Pejton Siva za 71:73. Ofanzivan skok Tomasa, lopta je došla do Van Rosoma, uusledio je novi pogodak Belgijanca za tri poena. Sikma je smanjio na 73:75.
37' Čeka nas drama u finišu
Nils Gifaj je postigao koš za Albu za 66:68. Belgijanac Sam Van Rosom je pogodio novu trojku za Valensijuu, 66:71. Laberi je potom načinio faul. Jošiko Saibu je postigao poene sa linije slobodnih bacanja za 68:71.
35' Španci pojačavaju ritam?
Utisak je da Španci pojačavaju ritam u finišu, igrači Albe dosta greše i nervoza je očigledna. Pet minuta pre kraja imamo tajm aut, Španci imaju prednost od četiri poena.
34' Valensija na + 4
Gidraitis je napravio čertvrtu ličnu grešku. Valensija je posle bolje igre u odbrani u poslednjih nekoliko minuta i uz poene Laberija preokrenula na 68:64.
32' Odlučivaće nijanse
Bez poena je protekao prvi minut poslednje četvrtine. Luk Sikma je promašio zicer pod košem Valensije, ali je potom u novom napadu uspeo da se iskupi za promašaj. Uzvratio je trojkom Sam Van Rosom, 64:62.
III četvrtina: Alba drži prednost
Martin Hermanson je postigao sva tri slobodna bacanja, a sa druge strane bio je precizan i Antoan Dio. Franc Vanger nije uspeo da pogodi za tri poena, a onda je Bojanu Dubljeviću sviran faul u napadu. Tomasu je sviran faul uz tehničku grešku. Pejton Siva je pogodio prvo bacanje, potom još jedno za 62:57. Dubljević je potom zakucao za 62:59.
28' Borba za svaki poen
Vil Tomas je uzvratio trojkom za Valensiju, da bi Gifi promašio zicer. Debis Klifordf je bio bolji u sledećem napadu Nemaca za 57:53, a San Emeterio je sa druge strane bio precizan sa linije slobodnih bacanja, 57:55.
27' Alba preokrenula, ima pet poena viška
Rokas Giedraitis je trojkom doneo opet prednost Albi od 52:50. Na 3:28 sudije su dugo gledale snimak, bila je dilema da li da priznaju poene Albi, tačnije Nilsu Gifiju. Priznali su ih uz dodatno bacanje koje je on pogodio za 55:50.
25' Valensija opet vodi
Valensija je bolje otvorila treću četvrtinu. Uspela je da preokrene i da povede sa 50:49.
Poluvreme: Tri poena prednosti za Albu
Bojan Dubljević je pogodio bacanja za Valensiju, smanjio je na 40:35. UZvratio je Pejton Siva, ali s druge strane sa linije bacanja bio je precizan i San Emeterio. Alba ne koristi napa, potom sledi zakucavanje Vila Tomasa za 42:39. Poluvreme, timovi odlaze na odmor, a Alba ima prednost od tri poena razlike, 42:39. Martin Hermanson je postigao 11, a Giedraitis osam poena uu timu Albe, a u timu Valensije San Emeterio je postigao osam, a Vil i Met Tomas po pet poena.
19' Najveća prednost domaćina
Giedraitis je ovog puta pogodio oba bacanja za 38:33 i najveću prednbost Albe. Timan je potom načinio faul, ali Valensija to ne koristi. Čini se da Nemci igraju bolje odbranu i finišu prvog dela meča. Možda je i to ključ prednosti. Hermans je na 1:17 pre kraja četvrtine pogodio za 40:33.
18' Blago vođstvo Albe
Uspešan sa linije bacanja bio je Martin Hermanson, ali je Abalde uzvratio poenima u narednom napadu za 33:33 na 2:57 do kraja druge četvrtine.Giedreitis je iskoristio jedno od dva bacanja za Albu, potom su Španci konačno promašili šut za tri. Johanes Timan je to kaznio za 36:33.
17' Poen za poen
Igra se poen za poen. Povela je Valensija 31:20 preko Abaldea, ali je uzvratio Hermanson iz ugla za izjednačenje.
15' Valensija uspešna za tri poena
Trojke hoće Valensiju, Đoan Sastre je postigao sedmu timsku na utakmici iz 12 pokušaja.
13' Neefikasan nastavak
Nekoliko neuspelih napada Albe na startu druge četvrtine, promašaji sa distance uz faul u napadu. Uzvratila im je na isti način i Valensija. Skoro tri minuta smo bez poena, ako se ne računa ona trojka Tomasa. Nervoza.
11' Trojka Meta Tomasa
Met Tomas je trojkom otvorio drugu četvrtinu i Valensija je opet povela, 23:24.
I četvrtina: Minimalna prednost Albe
Labeiri je iskoristio jedno bacanje za izjednačenje (16:16), ali onda je postigao koš Nils Gifi i Albe je povela sa 18:16. Aron Durnekamp je uzvratio trojkom, ali se Alba revanširala istom merom preko landrija Noka za 21:19. Met Tomas je na 24 sekunde pre kraja četvrtine pogodio oba bacanja za izjednačenje, a Pejton Siva je postigao koš u poslednjemk napadu Albe za prednost na isteku četvrtine od 23:21.
8' Trojka Hermansona, Alba okrenula
Martin Hermanson je na 2:15 do kraja prve četvrtine postigao trojku za 15:15. Valensija nije iskoristila naredni napad, da bi Alba u sledećem povela sa 16:15, takođe poenom Hermansona sa linije slobodnih bacanja. Jedno nije uspeo da iskoristi.
6' Pet poena prednosti za Valensiju
Valensija ima prednost polovinom početne četvrtine. San Emeterio je pogodio za 15:10 u korist Španaca.
3' Izjednačeno na startu
Alba je dobro otvorila meč, povela je sa 4:0, ali Valensija je ubrzo serijom od 6:0 preokrenula. Poenima Denisa Kliforda Alba je izjednačila na 6:6.
Utakmica je počela
Meč u Berlinu je počeo.
 
  ALB   VAL  
  95 : 92  
Meč lopta za Valensiju
Na redu je druga utakmica finalne serije Evrokupa. Alba je domaćin Valensiji, ali Španci imaju meč loptu. Pobede li večeras u Nemačkoj, osvojiće titulu.

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: