Partizan – Monako 68:72

Košarkaši Partizana poraženi su u trećem kolu druge faze Evrokupa na domaćem parketu od strane Monaka rezultatom 72:68.

 (13:21, 13:19, 12:14, 30:18)
  PAR   MON  
  68 : 72  
Košarkaši Partizana poraženi su u trećem kolu druge faze Evrokupa na domaćem parketu od strane Monaka rezultatom 72:68.

Crno-beli su gubili 21 razlike u trećoj četvrtini a pri kraju su imali čak i šanse da dođu do završnice na jedan posed. Ipak, posustali su kad je bilo najbitnije i Monako je zasluženo slavio.
Kraj! Partizan poražen u "Pioniru"
39' Derik Nidam za kraj
Poslednji "trzaj" Partizan je imao na minut i po do kraja kada su došli do -5 i imali tri napada, ali nijedan nisu uspeli da realizuju. Derek Nidam je zatim pogodio trojku preko ruke i "stavio tačku na i"
Nikolić sam protiv svih za kakvu-takvu nadu
Aleksej Nikolić ima 16 poena, a devet je postigao u poslednjih par minuta i nadovezao se na dobru igru Lendejla. Partizan je konačno proigrao u napadu, ali izgleda da je za to prekasno. Na 3.10 do kraja crno-beli sjajnom sekvencom Slovenca dolaze do osam poena zaostatka, ali vreme teče sve brže – 58:66.
36' Bolja košarkaš, ali loš rezultat za crno-bele
Trojka na trojku – Džok Lendejl ima 10 poena i već tri trojke, a posle poslednje Partizan dolazi na -11. Ipak, već u narednom napadu Kikanović se sjajno nalazi i pogađa uz fau, za 52:66.
34' Šanse za Partizan sve manje...
Zagorac je lepo izigrao odbranu Monaka i poentirao na niskom postu, ali je podjednako neumoljiv bio i Lakomb. Konačno smo videli i trojku Partizana, drugu Lendejlovu. Lakomb je ponovo "solirao", igrao je protiv Nikole Jankovića koji je odigrao sjajnu odbranu, ali posle toga napravio nesmotren faul.

Treba napomenuti da Aleks Renfro na sedam minuta do kraja ima indeks -4 i 0/9 iz igre.

Nikola Janković je promašio oba penala, a to na drugoj strani nije kaznio Gladir otvorenom trojkom, 46:58.

StarSport
32' Bandža Si odličan, Zagorac očajan
Bandža Si je ukaro jednu loptu i pogodio trojku, ali je dosta toga lošeg uradio Rade Zagorac, kao i u većini meča. Igra sa puno energije Rade ali dosta greši, dok je Si sada ključ u odbrani Partizana. Ipak, ofanzivno crno-beli su i dalje jako, jako loši. Rezultat je 41:54, ali reklo bi se da za srpskog predstavnika i dalje ima nade i pored velikog zaostatka.
III četvrtina – Monako bio na +21 pa malo usporio
Konačno nova trojka za Partizan. Zagorac se namestio i pogodio. Ovo je bila četvrta trojka iz 20-og pokušaja za domaćina, kojom su smanjili prednost protivnika na 18 poena. Najlepši potez utakmice viđen je krajem četvrtine kada je Bakner "uništio" Gagića atraktivnom blokadom i izborio novi napad za svoju ekipu.

Partizan je mini-serijom uspeo da priđe na -16 i imao je nekoliko prilika da dodatno spusti prednost rivala, ali ih nije iskoristio. Pred poslednjih deset minuta po rezultatu je sve jasno, 38:54.
27' Monako čuva ogromnu prednost
Novi poeni za Partizan, Nikolić pogađa flouter. Ipak, nema ni trenutka milosti za crno-bele pa trojku pogađa Gladir, koji ima dve. Nikolić je vezao četiri poena ali sada crno-beli ne mogu ništ da odbrane ni zagrade. Monako vodi, 33:52.
Džered Džouns se ne šali, tajm-aut Trinkijeri
Nova trojka za "kneževe" dolazi preko Džounsa. Partizan je u ogromnim problemima jer gubi 17 razlike.
24' Poen Partizana posle tri i po minuta
Posle tri i po minuta košarke u drugom poluvremenu Partizan je poentira. Lendejl je bio precizan i posle dobre odbrane publika se digla na noge, ali je u tranziciji neuspešan bio Pejdž – 28:42.
22' Bez poena na startu poluvremena
Loša košarka, pre svega od strane Partizana, nastavila se i u drugom poluvremenu. Novu trojku, svoju četvtu, promašio je Pejdž, ali na sreću po crno-bele i Moako je ušao sporije u nastavak igre. Posle prva dva minuta viđen je tek jedan koš, na početku 23. minuta preko Džereda Džounsa za 26:42.
Počelo je drugo poluvreme

StarSport
II četvrtina – Monako igra koliko "mora" i ima značajnu prednost
Posle lošeg napada i novog sivila, Partizan pravi i "glupi" faul pri sigurnim poenima Lakomba za 2+1. Jako, jako loša igra izabranika Andree Trinkijerija koja nije ni nalik onoj koju su prikazali u prethodnim duelima protiv Krke i Albe. Nestvarno loših 1 od 12 za tri Partizana popravio je Stefan Janković na minut i po do kraja poluvremena.

Partizan je u prvom poluvremenu bio loš i u napadu i u odbrani, ali pre svega ofanzivno. Na kraju su prvih 20 minuta završili sa 2/16 za tri, ali im je moral uništio Džered Džouns trojkom uz zvuk sirene, za 26:40.
18' Novi promašaji Partizana, Francuzi čuvaju prednost
Konačno koš za crno-bele posle duže pauze. N. Janković je uhvatio promašaj Renfroa i poentira na obruču, ali je Partizan kapitulirao nekoliko sekundi kasnije preko Lakomba. Janković se ponovo upisuje i ima već 12 poena, od ukupno 21 svoje ekipe. Ipak, Renfro šutira drugu trojku u kratkom periodu i, naravno, ni on ne pogađa. idam na drugoj strani vraća Monako na dvocifrenu prednost, 21:32.
16' Partizan bez rešenja i odgovora na igru Monaka
Partizan ne može ništa da pogodi generalno, a pogotovo za tri poena. Posle Vanje promašio je i Renfro, a Pejdž bojažljivo prima loptu i izgleda kao da se plaši da nastavi da šutira, iako je on pogodio jednu jedinu trojku za svoju ekipu večeras. Kikanović pokazuje svoje umeće na niskom postu i donosi Monaku prvu dvocifrenu razliku, a Marinković bilans svoje ekipe za tri poena dovodi do 1/12. Crno-beli idu iz goreg u gore, 17:27.
14' Mini-serija Partizana, loša košarka u "Pioniru"
Nastavili su se promašaji srpskog predstavnika, pa je posle Markusa na red došao Vanja da promaši trojku. Partizan za sada šutira 1/10 za tri poena. Poene konačno viđamo horogom Džoka Lendejla, te crno-beli dolaze na 17:21, a Filipovski traži minut odmora.
12' Gledamo letargični Partizan i u drugoj četvrtini
Prve poene u drugom kvartalu upisuje Markus Pejdž lepim flouterom. Crno-beli nisu iskoristili nekoliko prilika da naprave bilo kakvu seriju i ono što im pre svega nedostaje večeras je egzekucija u napadu, kao i najskoriji posle promašaja Pejdža, pa je ostalo 15:21.

StarSport
I četvrtina – Monako dobar, crno-beli se traže
Odmah posle tajm-auta Nikoli promašuje trojku, a na drugoj strani taj šut polazi za rukom Sergiju Gladiru, što su njegovi prvi poeni. Pejdž je takođe uspeo da se upiše sa linije 6,75 a Partizan je propustio šansu da napravi seriju jer je loptu koju je ukrao Lendejl izgubio Zagorac. Na kraju četvrtine Partizan je opet imao šansu ali je opet loptu izgubio Rade, ovog puta putem faula u napadu, a Robinson je pogodio uz zvuk sirene, 13:21.
8' Monako povećava vođstvo, Partizan bez odgovora
Nikola Janković ponovo poentira posle sjajnog pasa njegovog prezimenjaka. Partizan igra u nešto sporijem ritmu koji izgleda za sada odgovara više gostima. Elmedin Kikanović je lepo "navukao" Jankovića na faul. Bio bi faul u napadu, ali je Nikola bio u polukrugu pa je Elmedin dobio faul uz koš. Partizan je u problemu posle alej-upa Lakomba i Baknera pa Trinkijeri traži tajm-aut, 10:16.
6' Dva minuta bez poena
Dva minuta bez poena usled velikog broja promašaja iz relativno dobrih pozicija. Tu seriju prekida Lakomb koji postiže trojku i odvodi svoj tim na četiri poena prednosti.
4' Mirno u "Pioniru", Monako ima blagu prednost
Džerald Robinson za sada radi sve. Postiže i šesti poen na meču za +4 Monaka, ali na drugoj strani odgovaraju Stefan i Nikola Janković. Posle nekoliko konfuznih napada i minuta bez poena upisuje se i Džerod Džouns trojkom, ali domah posle toga Nikola Janković upisuje svoj šesti poen.
2' Dobar početak Monaka
Monako bolje ulazi u meč. Stefan Janković i Renfro su promašili šuteve za tri poena, a zatim je Nikola Janković "popio" rampu u narednom napadu. Nikola se iskupio i poentira za prve poene Partizana, ali Monako vodi 2:4.
Meč je počeo!
"Pionir" pun, spremno za početak!
Pogledajte šta kaže pomoćnik Andree Trinkijerija
Šćepanović: Monako možda i teži meč od Albe

StarSport
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 LIVE BLOG u kojem ćemo pratiti meč Evrokupa između Partizana i Monaka u "Pioniru".

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: