Partizan – Alba 78:66

Košarkaši Partizana pobedili su Albu iz Berlina sa 78:66, u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa.

 
  PAR   ALB  
  78 : 66  
KRAJ! Pobeda Partizana!
Ekipa Andree Trinkijerija odigrala je sjajnu odbranu tokom većeg dela meča i na kraju je zasluženo slavila.
39' Sjajna odbrana Sija, pa potom koš uz faul Lendejla
Bandža je odlično reagovao u odbrani i izbio loptu Timanu. Potom je usledio napad Partizana, Renfro je lepo pronašao Lendejla koji je pogodio uz faul, 74:63.

Reneses je morao da zatraži tajm-aut. Ništa tajm-aut nije doneo Albi i Partizan je pred pobedom.
38' Važni poeni Marinkovića
Vanja je sjajno prošao i iz teške situacije položio loptu u koš, 69:61. Ipak, ne predaje se Alba koja lako poentira preko Hermansona, 69:63. Kucanje Lendejla, 71:63.
37' Da li će biti drame u Pioniru?
Partizan se muči da pogodi nešto iz igre, međutim tu je energija i na osnovu nje dolaze do ofanzivnog skoka i prilike da poentiraju sa linije za slobodna bacanja, Lendejl je promašio oba bacanja.

Na drugoj strani Hermanson pogađa 2/2, 65:60. Pejdž uzvraća istom merom, 67:60.
36' Dobra odbrana Albe
Košarkaši iz Berlina odigrali su drugu odbranu zaredom dobro i pokušavaju da priđu na jednocifren zaostatak. To i uspevaju jer Hermanson pogađa uz faul, 65:57. Trinkijeri je morao da zatraži tajm-aut.

Hermanson je pogodio dodatno bacanje, 65:58.
35' Trojka na trojku
Vanja Marinković pogodio je trojku posle sjajnog bloka za 63:49. Na drugoj strani Alba je uspela da vrati trojku i da pogodi još jednu, 65:55. Ekipa iz Berlina se ne predaje.

StarSport
34' Erupcija u Pioniru posle trojke Sija
Kakva energija Sija! Prvo je izborio ofanzivni skok, a potom se i nagradio šutem za tri poena, 60:49. Partizanu je ovo bilo baš potrebno.
33' Alba diše za vratom crno-belima
Noko je poentirao pored Jankovića za 57:49, a onda Nikolić nije uspeo da vrati dvocifrenu prednost crno-belima. Na sreću Partizana Saibu je promašio otvoren šut za tri poena.
32' Sjajna energija Nikole Jankovića
Janković je ponovo precizan, 55:45. Dobra njegova rola na startu poslednje četvrtine. Saibu pogađa oba slobodna bacanja, 55:47.

Sjajna asistencija Alekseja Nikolića za Nikolu Jankovića, 57:47. Njegovih šest poena u ovoj četvrtini.
31' Konačno Janković pogađa
Nikola Janković imao je dosta problema tokom tri četvrtine, ali sada pogađa koš uz faul, 53:43. Sjajan početak domaćih igrača u 4/4.

Gedraitis pogađa na drugoj strani, 53:45.
30' Partizan dobro završio 4/4
Nisu dobro krenuli, međutim završili su je na pristojan način. Crno-beli igraju dobru odbranu i za sada im se to isplaćuje. Još deset minuta ostalo je do kraja meča.
29' Crno-beli kontrolišu ritam
Aleksej Nikolić sjajno se ponudio Jankovću koji mu je dodao loptu, a ovaj je pogodio uz faul, 50:41. Ponovo dobra odbrana crno-belih, ali i Gagić gubi loptu na drugoj strani.
28' Partizan se probudio, ali i dalje "kašljucka" u napadu
Nekoliko veoma dobrih defanzivnih reakcija domaćih košarkaša. Sada je potrebno samo da iz dobre odbranu dođu do lakih poena. Ipak, to je nemoguće jer Janković maši čist zicer.
27' Konačno koš za Partizan
Trojka za Bandžu Sija! Posle dugo vremena crno-beli su uspeli da poentiraju, 47:41. Alba potom nije uspela da realizuje napad.
26' Alba i dalje poentira, Partizan popustio
Andrea Trinkijeri morao je da zatraži tajm-aut jer je Sikma ponovo poentira i sada je samo -3, 44:41. Veoma slaba igra Partizana u napadu u 3/4.
Legendarni Aito Garsija Reneses

Foto: Starsport
25' Bolji start Albe
Hermanson je ponovo poentirao i smanjio na -7, 44:37. Na drugoj strani Stefan Janković napravio je faul u napadu.

Samo je minus pet. Sikma je pogodio oba slobodna bacanja, 44:39.
23' Trojka Zagorac!
Trojka na trojku. Prvo je Zagorac pogodio van linije 6,75, a potom je Gedraitis iz kornera smanjio na -9, 44:35. Lendejl nije uspeo da pogodi za dva.
22' Marinković pogađa za crno-bele
Vanja Marinković sjajno je prošao po čeonoj liniji i pogodio za dva poena, 39:30. Na drugoj strani Hermanson je promašio trojku. Sjajan pas Zagorca za Lendejla, 41:30.
21' Počelo je drugo poluvreme
Alba poentira preko Luka Sikme za 37:30. Partizan nije uspeo da realizuje napad na startu drugog poluvremena.

Foto: Starsport
POLUVREME
Partizan ima lepu prednost na poluvremenu protiv Albe, ali je utisak da su mogli da imaju više od ovih +9, 37:28.
Mačvan posmatra meč u "Pioniru"

Foto: Starsport
18' Alba bez rešenja u napadu
Klub iz Berlina ove sezone je više puta postizao preko 100 poena, međutim u Pioniru ne mogu ništa da pogode. Za 18 minuta su ubacili samo 21 poen i Garsija Reneses je morao da zatraži tajm-aut.

Si je pogodio oba slobodna bacanja, 34:21.
17' Konačno koš iz igre za Partizan
Sjajno se snašao Vanja Marinković koji je poentira za dva poena. Partizan je poentirao iz igre posle tri minuta, 29:21.

Ponovo koš! Ovoga puta trojka Marinkovića, 32:21.
16' Nastavljeno "ciglanje" u Pioniru
Poeni se uglavnom postižu sa linije za slobodna bacanja. Nakon što je Partizan odigrao loš napad, i nakon što su primili koš, Andrea Trinkijeri morao je da zatraži tajm-aut.

Partizan kontroliše ritam meča, ali je utisak da su mogli da imaju dvocifrenu prednost da su pogodili neki šut sa distance, 27:21.
15' Malo poena u drugoj deonici
Gledamo sličnu igru kao i u prvoj četvrtini. Malo poena, jake odbrane, teški šutevi i mnogo slobodnih bacanja.

Marinković pogađa oba bacanja, 26:19. Još jedan dobar defanzivan posed crno-belih.
13' Negodovanje navijača Partizana
"Gorbari" su veoma nezadovoljni odlukom arbitara da ne dosude faul nad Gagićem, nakon čega je usledila zaglušujuća buka u "Pioniru". Alba nije uspela da pogodi, ali zato jeste Pejdž, 24:16.
12' Albin prvi koš u drugoj deonici
Na asistenciju Pena, Timan je uspeo da pogodi za tri poena 22:16. Partizan nije realizovao napad, a potom je Peno promašio sa niskog posta.
11' Zagorac košem uz faul otvara 2/4
Rade Zagorac poentira uz faul za 21:13, a potom i 22:13 posle pogođenog bacanja. Partizan je odigrao sjajnu odbranu, međutim Pejdž nije uspeo da pogodi za tri poena.

Foto: Starsport
10' Partizan trojkom završava prvu četvrtinu
Sjajna odbrana Partizana u završnici četvrtine. Alba nije iskoristila nekoliko poseda, crno-beli su to iskoristili i preko Nikolića došli do maksimalnih +6 posle 10 minuta, 19:13.
9' Trojka Pejdža
Konačno neki koš iz igre za Partizan. Pejdž je sjajnom fintom napravio sebi prostor i pogodio za tri poena, 16:13. Veliki promašaj Zagorca za tri poena, ali ni Alba nije uspela da realizuje napad.
8' Mnogo promašaja na obe strane
Malo poena na startu meča. Razlog za tako nešto su dobre odbrane, međutim činjenica je i da se maši dosta šuteva. Ekipa još nisu pronašle pravi ritam.

Zagorac je pogodio oba bacanja, 13:11. Alba dolazi do izjednačenja 13:13.
7' Dobra energija Partizana
Nikola Janković promašio je zicer, ali je Si izborio novi napad nakon čega je centar Partizana fauliran. Janković je pogodio jedno slobodno bacanje, 11:11.

Foto: Starsport
5' Ujednačena igra na startu
Kucanje Bandže Sija! Lepa akcija crno-belih i laka realizacija Francuza. Alba nije uspela da poentira, potom nije ni Partizan. Posle zbrke na terenu gosti postižu poen posle kontranapada, 7:8.
4' Sjajna odbrana crno-belih
Odličnu odbranu igraju izabranici Andree Trinkijerija. Ipak, ovoga puta je popustila i Sikma je poentirao za 6:5. Loš napad Partizana, a potom ni Gedraitis ne pogađa.
3' Spor početak utakmice
Centar Albe Stiv Kliford pogodio je jedno slobodno bacanje i Alba ima mini prednost, 2:3. Stefan Janković poentira za 4:3.

Odlična leđna tehnika Gagića za +3 crno-belih, 6:3.
2' Egal na startu
Dobru odbranu odigrali su košarkaši Partizana i na kraju su uspeli da dođu do defanzivnog skoka. Crno-beli nisu uspeli da realiziju napad za 24 sekunde.

** Utakmica je na kratko bila prekinuta jer su navijači Partizana ubacili nekoliko rolni papira na teren.
1' Počela je utakmica
Partizan je uspešno realizovao prvi napad. Pogodio je Džok Lendejl, 2:0. Na drugoj strani poentira Stiv Kliford, 2:2. Dobra odbrana Albe koja je u posedu.
Utakmica uskoro kreće!
Zagrevanje je završeno, igrači izlaze na teren i utakmica uskoro kreće. Pionir je krcat.
Igrači Partizana se zagrevaju

Foto: B92
Dobrodošli!
Za otprilike dva sata saznaćemo pobednika ovog duela. Ostanite uz B92 i ispratite meč od početka do kraja.

Možda vas zanima

Podeli: