Uživo: ASVEL – Partizan

Košarkaši Partizana gostuju francuskom ASVEL-u u devetom kolu Evrokupa.

 
  ASV   PAR  
  75 : 78  
40' Drama u finišu, ipak pobeda!
Četiri brza poena Francuza, 73:76. Opet je neizvesno. Lendejl ne na 17.8 sekundi fauliran pod košem, sviran je faul Bilana. Australijanac nije iskoristio oba bacanja, onda Zagorac pravi faul. Njegova peta lična. Bilan pogađa oba bacanja. Trinkijeri traži tajm-aut na 17 sekundi do kraja. Lajti je načinio faul, slobodna bacanja za Marinkovića. Prvo je jedva pogodio, drugo nešto lakše, 78:75. Francuzi ne pogađaju trojku, Partizan čuva loptu - pobeda! 78:75.
39' Lendejl zakucava, partizan blizu pobede
Majstorska asistencija Pejdža za Lendejla koji zakucava, a potom pogađa i iz kontre i Partizan ima velikih +7. 76:69.
38' Partizan prešao u vođstvo, jako je uzbudljivo
Važan skok Pejdža pod košem, a onda Džok Lendejl postiže nove poene za plus tri. Partizan ima prednost od 72:69. Tajm-aut je zatražio Zvezdan Mitrović. Onda je Damarkus Nelson načinio faul u napadu, još 2:15 do kraja.
37' Nikolić je nezadrživ
Odlučivaće nijanse. Nikolić solo prodorom postiže poene, 70:69.
36' Trojke Slotera i Marinkovića
Nikolić ne uspeva da pogodi u napadu Partizana, a Sloter pogađa trojku za 67:65. Tajm-aut je zatražio Trinkijeri, Asvel vodi 67:65. Potom uzvraća trojkom Marinković.
35' Neizvesna završnica
Lendejl je dobar pod košem crno-belih, njegov osmi skok. Zagorac potom ne pogađa trojku, a Nelson pod faulom Sija uspeva da pogodi. Koristi i dodatno bacanje, Partizan ima samo poen viška, 65:64.
34' Partizan u laganoj prednosti
Sloter je smanjio na 63:61, ali zagorac pogađa iz teške pozicije, potrebni su njegovi poeni. Nua je u napadu napravio prekršaj, Partizan ima plus četiri, 65:61.
33' Trojka Marinkovića
Francuzi su uspeli da povedu sa 59:58, ali u narednom napadu, zagorac uzvraća pogotkom, a potom ne pogađa dodatno bacanje, srećom Marinković pogađa trojku, 63:59.
32' Minut bez poena
Nekoliko neuspešnih napada oba tima.
31' Nikolić odličan
Aleksej Nikolić igra veoma dobro ovaj susret. Postigao je nove poene, Partizan je opet prešao u vođstvo.

Foto: Starsport
30' Asvel ima poen prednosti na kraju treće četvrtine
Alfa Kaba je pogodio, a onda iz kontre Amin Nua postiže novi koš za Asvel koji ponovo vodi sa 57:56. Kraj treće četvrtine, biće vrlo neizvesno u poslednjoj deonici.
29' Gagić pogodio sa linije bacanja
Teo Maledon je poenima završio solo prodor, ali uz faul Đorđa Gagića. Pogodio je i dodatno bacanje, smanjio prednost Partizana na samo poen, a onda je Gagić fauliran. Sa linije penala bio je uspešan, postigao je ukupno deset poena, 56:53.
28' Opet vodi Partizan
Vanja marinković je konačno postigao koš za tri poena, a Francuzi u napadu čine prekršaj. Nikolić je na liniji bacanja, iskoristio je oba, Partizan opet ima četiri poena prednosti, 54:50.
27' Klackalica se nastavlja
Rade Zagorac je napravio četvrtu ličnu, Bilan je promašio prvo, ali pogodio drugo bacanje, 48:47.Amin Nua je napravio faul, a onda je Nikolić poentirao, ali s druge strane i Bilan, 50:49.
26' Zagorac upisao prve poene
Trojka Pejdža za izjednačenje, 45:45. Srećom, nelson pravi faul u napadu, a pod košem Lendejl ne uspeva da osvoji loptu. U kontri, faul Nikolića, njegov drugi na utakmici. Lajti je siguran, ponovo vodi Asvel, 47:45. Konačno je pogodio i zagorac i izjednačio, 47:47.
25' Pejdž siguran sa linije penala, ali Asvel sve bolji
Opet loš napad crno-belih, lako izgubljena lopta.Bilan je pogodio za dva i sada je to 43:40 za Asvel. U narednom napadu, Nelson pravi faul nad Pejdžom. Uspeo je da pogodio oba bacanja, 43:42. Ipak, Francuzi pogađaju za 45:42.
24' Asvel poveo
Kalnietis je postigao poene za Asvel, a onda Veličković nije bio uspešan pod košem rivala. Kalnietis u seriju, donosi prednost Francuzima, prvi put posle 6:4. Sada je 41:40 za Asvel.
23' Nikolićeva trojka
Taman kada su se domaćini približili, Aleksej Nikolić pogađa trojku za 40:36.Veličković potom pravi novi prekršaj. ali Si hvata loptu, potom ne pogađa za tri, a Veličković je nagazio aut liniju. Ostaje +4 za crno-bele.
22' Asvel prišao na poen razlike
Janković je načinio faul, a Asvel iskoristio jedno slobodno bacanje. Novica veličković je pokušao sa distance, nije pogodio trojku, a onda je napravio faul u odbrani. Miro Bilan je opet na liniji bacanja, iskoristio je jedno, 36:37.
Počela treća četvrtina
Počela je traće četvrtina, Asvel je imao prvi napad. Nelson je pogodio za 34:37. Isteklo je vreme za napad Partizana, Janković nije uspeo da pogodi iz teške pozicije.

Foto: Starsport
Dobro poluvreme crno-belih
Obzirom na važnost utakmice, reklo bi se da je Partizan odigrao sasvim dobro prvo poluvreme u Vilerbanu. Odbrana odlično funkcioniše, crno-beli vode gotovo od starta, tako da samo tako treba i da nastave. Markus Pejdž je postigao 10, Džok Lendejl 9, a Đorđe Gagić 8 poena. Kod Asvela Dejvid Lajti 8, a Kaudi 7 poena.
20' Poluvreme, Partizan na +5
Gegić je načinio ličnu grešku, a potom je zatražen tajm-aut. na liniji za slobodna bacanja bio je Kaudi, oba je pogodio. Sjajna asistencija gegića, partizan je na plus pet, 37:32. Odbranio se Partizan, na kraju poluvremena ima pet poena prednosti.
19' Gegić sve bolji
Dejvid Lajti je iskoristio samo jedno bacanje, onda je Amer Gegić sjajno prošao solo prodorom za 35:30. Dobio je i dodatno bacanje, ali ga nije iskoristio. U napadu Asvela, Stefan Janković čini faul, drugi za njega. Bilan je promašio oba slobodna bacanja.
18' Kaudi pravi probleme, ali Partizan i dalje vodi
Kaudi je smanjio na 29:31, potom Partizan ne koristi napad, ali ni Francuzi,m fauliran je Janković. Suđena je tehnička treneru Zvezdanu Mitroviću. Pejdž je sa linije penala pogodio, a potom Lendejl koristi jedno bacanje, 33:29.
17' I Gegić se upisao u strelce
Kaudi je iskoritio jedno bacanje i smanjio na 26:29. Partizan je imao lepu akciju, fauliran je Amar Gegić. Pogodio je oba slobodna bacanja, 31:26, a onda je usledila i blokada Lendejla.
16' Lendejl u mini seriji
Lajti je iskoristio oba slobodna bacanja za Asvel, ali Lendejl je uzvratio, četvrti poen uzastopno za Australijanca, 27:24. Potom Pejdž koristi dva bacanja, 29:24. Na drugoj strani, bacanja i za Asvel, Kaudi je iskoristio jedno.
15' Lendejl našao rešenje, Patizan opet na plus tri
Poluhorogom Lendejl je prekinuo niz neuspešnih napada Partizana, 25:22.
14' Asvel se približio na poen
Igrali su košarkaši Asvela pravu odbojku u pokušaju da postignu koš. Iz šest pokušaja nisu pogodili(!?), ali su izborili nastavak napada iz kog je Lajti postigao koš a potom i dodatno bacanje za 20:23.Partizan ne koristi napad, a Nelson zakucava i smanjuje na 22:23.
13' Serija Francuza
Asvel je prišao na minus četiri. Napravili su mini seriju od 5:0. Partizan mora da uzvrati. Aleksej Nikolić je iskoristio oba bacanja, Partizan vodi 23:17.
12' Trojka Kalnietisa
Kalnietis je pogodio trojku za Asvel, tek iz trećeg pokušaja, 15:21.
11' Gagić siguran sa linije bacanja
Đorđe Gagić je postigao nove poene iz slobodnih bacanja., a potom iz kontre Pejdž polaže za 21:12.
Pejdž najefikasniji
Posle prvih deset minuta, Markus Pejdž je najefikasniji u timu Partizana, postigao je pet poena.

Foto: Starsport
10' Partizan dobio prvu četvrtinu sa 17:12
Aleksej Nikolić je postigao koš za 17:10, ali Francuzi uzvraćaju poenom i na kraju četvrtrine je pet poena prednosti za Partizan. Solidan početak Trinkijerijevih izabranika, posebno raduje dobra igra u odbrani.
9' Partizan na plus pet
Mali broj poena za sada, odbrane su veoma čvrste. Gagić je pogodio oba bacanja za crno-bele, a onda Asvel ne uspeva da pogodi za tri poena. Ostaje 10:15.
8' Bilan pogodio bacanja
Miro Bilan je iskoristio dva bacanja za Francuze, smanjio na 10:13.
6' Veličković iz odbitka
Iskusni Novica Veličković je iz odbitka postigao koš, potom je uspešan bio i lendejl pod košem i Partizan ima prednost od pet poena, 13:8.
5' Zagorac zamenjen, Pejdžova trojka
Ne ide Radetu Zagorcu na startu. Izgubio je loptu, napravio je prekršaj i zamenjen je. Asvel vodi 8:6. Markus Pejdž je pogodio trojku, njegov peti poen na utakmici, crno-beli vode 9:8.
5' Tehnička Trinkijeriju
Partizanov trener Andrea Trinkijeri zaradio je tehničku grešku. Asvel ne koristi bacanja, ali Lajti nije uspeo ni u šutu za tri poena. Partizan se dobro brani za sadal, a Veličković postiže koš za 6:6.
4' Zagorcu ne ide šut na početku meča
Zagorac nije pogodio dva šuta zaredom u dva napada. Ni Bandža Si nije bio uspešan, Partizan ne koristi tri napada uzastopno, ali srećom, Francuzi imaju samo koš prednosti.
3' Francuzi u mini seriji od 4:0
Dosuđen je prvi faul za Gagića. Dejvid Lejti je doneo prednost Asvelu od 6:4.
2' Gagić i Lendejl pogodili
Đorđe Gagić je postigao prve poena za crno-bele, izjednačio je na 2:2. Potom je Lendejl pogodio, Partizan vodi sa 4:2.
1' Asvel poveo
Asvel je poveo sa 2:0, a potom Vanja Marinković ne pogađa iz prvog napada crno-belih.
Navijači ubacili rolne papira
Meč praktično nije ni počeo, a publika je ubacila niz rolni od papira. To je za koji minut odložilo start.
Crno-beli nemaju izbora
Asvel i Partizan počinju meč 9. kola Evrokupa. Francuzi su obezbedili plasman u narednu fazu, Partizan, da bi imao šanse za tako nešto, mora da pobedi.
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Podeli: