Finale, 3. meč: Partizan – Crvena zvezda 70:67

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finalne serije ABA lige rezultatom 70:67.

Dobrodošli
Zajedno ćemo pratiti treći meč finala ABA lige između Partizana i Crvene zvezde.

Meč počinje u 20 časova i 30 minuta.
Kraj!
Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finalne serije ABA lige rezultatom 70:67.
10‘ Madar precizan sa linije za slobodna bacanja – 70:65
10‘ Zvezda će morati da pravi faul – 68:65
Odbranili su se izabranici Dejana Radonjjića, ali nisu realizovali naredni napad pa će morati da prave brz faul.
10‘ Nastavljen meč
Prvi napad Zvezde nije realizovao Kalinić. U narednom napadu je izvruo zglob Rade Zagorac koji je na zemlji.
Sudije su tu
Nastavak za tri minuta.

Foto: B92
Igrači na zagrevanju
Zagrevanje, pa nastavak meča.

Foto: B92
Prazne se tribine

Foto: B92

Foto: B92
Zahtevi poznati
Ukoliko će se meč nastaviti, najpre je potrebno da se isprazni deo tribina iza Zvezdine klupe, kao i onaj iza levog koša koji trenutno napada Partizan.
Igrači odlaze u svlačionice
Izgleda da će pražnjenje tribina potrajati, pa su igrači otišli u svlačionice. Igrači Partizana su čuvali košarkaše Zvezde, kao što su i oni njih u drugom meču.
Prazne se tribine
Navijači iza koša koji napada Partizan izlaze iz "Pionira". Tačnije, više izgleda kao da se samo povlače ka gornjim redovima.

To je dobra vest jer ćemo onda najverovatnije gledati nastavak meča.
Prekid i dalje traje
Konsultacije su u sudijskoj sobi. Da li će meč biti nastavljen?
Konsultacije Radonjića i Simonovića

Foto: B92
10‘ Sudije se povukle u svlačionicu
Sudije su izašle sa terena zbog ubacivanja predmeta nakon velikog broja upozorenja. Na parket su ušli pripadnici žandarmerije, a do tada je meč prekinut. Na satu je ostalo 57 sekundi.

Dok je izlazio sa terena neko je udario sudiju Majka Boltauzera, ali je nepoznato ko.
10‘ Panter!
Pogađa trojku iz velike udaljenosti za 68:65 na 57 sekundi do kraja. Dejan Radonjić traži tajm-aut.
8‘ Zvezda ponovo vodi – 63:65
Ognjen Dobrić je siguran sa linije za slobodna bacanja, ukupno 20 poena.
8‘ Apeluju Vujošević i Savić
Ne reaguju navijače na molbe Željka Obradovića, te su morali da regauju Duško Vujošević i Zoran Savić.
8‘ Apeluju Vujošević i Savić
Ne reaguju navijače na molbe Željka Obradovića, te su morali da regauju Duško Vujošević i Zoran Savić.
7‘ Partizan vodi – 63:61
Pogađa trojku Dalas Mur, njegova treća na meču. Plejmejker se u ranoj fazi napada okliznuo, ali je uspeo da sačuva loptu. Ona je stigla do Avramovića koji je fintirao čuvara i proigrao Mura koji je ostao sam na liniji za tri poena.
5‘ Povreda Zagorca – 59:59
Nezgodno je doskočio prilikom borbe za loptu i udario potiljkom o zemlju.

Foto: B92
5‘ Obradović pozvao navijače da se smire
Konstanto se tokom celog meča na teren ubacuju predmeti, a trener Partizana Željko Obradović je lično upozorio navijače da prestanu sa tim.
4‘ Povratak Partizana – 57:59
Nekoliko promašenih šuteva Zvezde je na drugom kraju iskoristio Aleksa Avramović koji je ponovo taj koji pokreće svoju ekipu u teškim trenucima.
2‘ Rafal Zvezde – 49:57
Kombinuju Dobrić i Davidovac, a potonji pogađa još jednu trojku za najveću prednost na meču. Oni su zajedno postigli 35 poena.

Foto: B92
1‘ Počela je poslednja deonica
Kucanje i brzi poeni Avramovića – 49:54.
Kraj treće denice – 47:54
10‘ Kakav koš Ognjena Dobrića – 47:53
Finiš treće deonice je pripao Ognjenu Dobriću. Pogađa trojku iz velike udaljenosti uz faul na sedam sekundi do kraja. Zvezda je u ovu četvrtinu ušla sa zaostatkom od osam poena.
9‘ Dobrić se ispravio – 47:50
Bek Zvezde je i ponovo fauliran na šutu za tri kao i u prvom poluvremenu. Tada je šutirao 1/3, ali je sada ubacio sva tri. Jedno bacanje je ponovljeno zbog lasera kojim su ga ometali navijači Partizana. To je bio slučaj i prvi put, ali tada do ponavljanja nije došlo.

Foto: KK Partizan
8‘ Zvezda je ponovo u prednosti – 45:47
Stiže Zvezda do potpunog preokreta i vođstva u drugom delu treće deonice. Davidovac je pogodio za tri i doveo svoj tim na dva poena prednosti. Na drugoj strani je stao Partizan i muči se da dođe do poena.
5‘ Serija Zvezde – 43:42
Sedam poena u nizu za crveno-bele koji se u potpunosti vraćaju u meč. Svi poeni su stigli iz brze tranzicije ekipe Dejana Radonjića na nepostavljenu odbranu protivnika, a poslednji u nizu je poentirao Stefan Marković za tri.
2‘ Nema ko se nije okliznuo – 41:35
Previše je toplo u hali i posledično tome je i parket u "Pioniru" vlažniji. Svi su se makar jednom okliznuli, ali niko kao Kevin Panter koji je tako omogućio Branku Laziću da lako poentira i smanji zaostatak.
1‘ Počelo je drugo poluvreme
Otvara ga Davidovac brzim košem za 39:33.

Foto: B92
Poluvreme – 39:31
Ogromna vrućina u hali

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
9‘ Muči se Zvezda – 36:31
Ivanovićeva izgubljena lopta je bila 11 na ovom meču za crveno-bele i moraće taj segment igre da poprave ukoliko planiraju da budu konkurentni u nastavku.
8‘ Nova najveća prednost – 36:29
Panter je raširio protivničku odbranu i pronašao Avramovića koji fintom šuta izbacuje defanzivca, a potom pogodio sa linije za tri.
8‘ Koprivica vraća maksimalnu prednost – 33:28
Ponovo je Partizan na +5 u odnosu na rivala. Najzaslužniji je Balša Koprivica koji je zamenio Ledeja koji se muči sa povredama. Najpre je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, a potom i ubacio loptu u koš nakon velikog truda i ofanzivnog skoka.

Dejan Radonjić je pozvao tajm-aut i vidno je ljut na Nejta Voltersa koji je u napadu koji je prethodio zakasnio sa prevođenjem lopte na protivničku polovinu.
6‘ Partizan ponovo vodi – 30:28
Sve sam radi Kevin Panter koji je ovog puta pogodio u padu za 11 poen. Prvi dvocifreni na meču.

U hali je veoma toplo i često se prave pauze kako bi se očistio teren što igrači koriste da bi se i sami obrisali.
6‘ Tehnička za Radonjića – 27:28
Nezadovoljan je crnogorski stručnjak nakon što sudije nisu dosudile faul Madara nad Ivanvovićem. U međuvremenu su na teren ponovo uleteli upaljači i kovanica nakon čega je upućen drugi apel navijačima, nakon prvog zbog upotrebe lasera.
5‘ Partizan u problemu – 27:27
Preslikana situacija iz drugog meča. Zek Ledej je faulirao Ognjena Dobrića na šutu za tri i kao da to nije dovoljno loše, to je bio treći faul za krilnog centra crno-belih.
4‘ Let Alena Smailagića – 27:27
Koš za koš u "Pioniru" nakon što je Partizan prokockao prednost iz prve četvrtine. Sada su pre u poziciji da jure Zvezdu, a u jednom od takvih napada je Smailagić napravio potez meča i vratio je loptu u koš zakuicavši nakon promašaja Pantera.
2‘ Preokret, vodi Zvezda – 21:23
Sebičan je Matijas Lesor bio u napadu, ispadala mu je lopta i kada nije bilo košarkaškog umeća pokušao je na snagu. Promašio je nakon čega je usledila kontra nakon koje je Ognjen Dobrić pogodio još jednu trojku za Zvezdu i doneo joj prednost.
1‘ Ivanović!
Tek što je ušao u igru Zvezdin košarkaš pogađa za tri iz kornera i dovodi svoju ekipu na poen zaostatka. Ponovo je Radonjić na terenu promenio svu trojicu svojih plejmejkera u kratkom intervalu – 21:20.
1‘ Počela je druga deonica

Foto: B92
Kraj prve četvrtine – 21:17
10‘ Poen meča – 21:16
Najveća prednost u dosadašnjem delu utakmice. Probio je Aleksa Avramović sve do koša izbacio je igrača na šutu za tri. Lopta je stigla do Madara koji izbacuje Holinsa i sa poludistance se diže na šut i poentira. Zvezdin bek je ostao na zemlji.
9‘ Panter raspoložen za igru – 19:16
Provukao se Stefan Lazarević i doveo svoju ekipu na poen zaostatka, ali je prednost crno-belih vratio Kevin Panter akrobatskim pogotkom.
8‘ Prekid usporio ritam meča
Problemi sa semaforom prouzrokovali su kraću pauzu nakon čega su dve ekipe usporile. Nekoliko izgubljenih lopti, faulova i promašenih šuteva po nastavku igre.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
6‘ Ledej vraća Partizan u prednost – 12:11
Zvezdi za sada pripada igra u reketu, dok je Partizan bolji na šutu iz daljine. To je potvrdio i Zek Ledej, svojom prvom, a timskom trećom trojkom.
5‘ Zvezda preokrenula – 6:7
Par minuta smo bili bez koša nakon čega je Davidovac vratio jednu od dve trojke Dalasa Mura. Ubrzo je i nakon finte šuta poentirao Ognjen Kuzmić i doneo svojoj ekipi prednos. Usledila je neverovatna greška Alena Smailagića koji je nepravilno izveo ubacivanje lopte.
2‘ Dalas Mur!
Pogađa plejmejker Partizana dve trojke u nizu nošen gromoglasnom podrškom sa tribina. Partizan vodi – 6:2.
1‘ Lesor mora da izađe
Nikola Kalinić je košem otvorio ovaj meč, a već u narednom napadu je iz igre izašao Lesor zbog posekotine.
1‘ Krećemo
Prvi napad za košarkaše Crvene zvezde.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Uzavrela atmosfera u "Pioniru"
Dvorana je puna, veliko broj upaljača je završio na terenu, a bačen je i topovski udar kada su igrači Zvezde izlazili na teren. Izgleda da su pozivi na smirivanje strasti bili uzaludni.
Spektakl sve bliže
U dvorani i Duško Vujošević

Gužva ispred "Pionira"

Foto: B92/SN
Apel navijačima Partizana
Apel navijačima Partizana
Ovako je izgledao taj meč
Najlepši potez sa prehodnog meča
Branko Lazić, košarkaš Zvezde
"Serija se uslovno reèeno seli na teren rivala, u hali koju odlièno poznajemo ali pred protivnièkim navijaèima. Moramo da odigramo još jednu dobru, èvrstu utakmicu u kojoj æe biti potrebno da budemo odgovorni, koncentrisani, mirni i da dobro delujemo na obe strane terena."
Dejan Radonjić, trener Zvezde
"Oèekuje nas teška utakmica u sredu uveèe, ovoga puta pred protivnièkim navijaèima. Želimo da odigramo još jedan dobar meè, za to je potrebno da budemo èvrsti, koncentrisani i odgovorni u oba pravca."
Rade Zagorac, košarkaš Partizana
"Mislim da je serija do sada bila kvalitetna, kada su u pitanju košarkaške stvari. Mislim da se nadmeæu dve jako dobre ekipe koje neguju malo drugaèiji stil igre. Nema tu prostora za velike promene izmeðu utakmica. To su finese, tako æe biti i ovog puta i mi se spremamo za treæu utakmicu."
Željko Obradović, trener Partizana
"Utakmica broj tri. Znamo da Zvezda ima ogromnu prednost od 2:0 i mi moramo da damo sve od sebe kako bismo dobili utakmicu i nastavili finale."
 21:17, 18:14, 8:23, 23:13
  PAR   CZV  
  70 : 67  

Možda vas zanima

Podeli: