Saopštenje KLS: Ponižavaju našu košarku

Čelnici Košarkaške Lige Srbije oglasili su se saopštenjem povodom poslednjih dešavanja u vezi sa ABA Ligom i terminima finala.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Zbog objave termina se oglasila Crvena zvezda rekavši da neće igrati ABA ligu dok ne završi takmičenje u domaćoj.

Evo saopštenja KLS u celosti:

"Košarkaška Liga Srbije je neprijatno iznenađena saopštenjem koje je ABA liga izdala 03. juna 2023. godine i određivanjem termina finala regionalne lige koji su u direktnoj koliziji i preklapaju se sa terminima završnice Suprlige Srbije. Sa žaljenjem konstatujemo da je i ovim činom pokazano veliko nepoštovanje prema Republici Srbiji, srpskim klubovima i srpskoj košarci u celini! Nije jasna namera pojedinaca koji su uradili ovo samo tri dana pošto su određeni termini finala prvenstva Srbije, osim da na ovaj način unize srpsku košarku, srpsku ligu, ali i našu zemlju koja izdvaja velika sredstva za razvoj košarke i uostalom koja je i nosilac najvećeg kvaliteta u ABA ligi".

Dalje se u tekstu dodaje:

"Košarkaška liga Srbije neće odstupiti od svojih termina finalnih utakmica, ne samo zbog samopoštovanja, već i zbog činjenice da smo u želji da ne remetimo već poremećen kalendar koji ugrožava i kraj takmičarske sezone, a i početak priprema naših nacionalnih timova, čekali više od tri nedelje kako bi se neko udostojio da odredi termine finala ABA lige!"

"I to je uradio na najgori mogući način, stvarajući novi problem, bez ikakve fleksibilnosti", stoji u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Grujin, direktor KLS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.