Nova vest
Košarka

Subota, 25.03.2023.

18:30

Zadar se oglasio posle incidenta

KK Zadar izdao je saopštenje posle incidenta na utakmici sa Igokeom u ABA ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Zadar se oglasio posle incidenta
Foto: ABA liga / Zvonko Kucelin

Utakmica 23. kola ABA lige između Zadra i Igokee prekinuta je krajem prvog poluvremena, u režiji navijača hrvatskog tima, a najgore je prošao domaći trener Danijel Jusup, koji je dobio udarac u glavu

"U takmičarskoj godini 2022/2023 u ABA ligi i domaćoj ligi, KK Zadru su zbog različitih incidenata do sad izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od oko 28.000 evra. Nakon jučerašnje utakmice protiv KK Igokea tek očekujemo novu kaznu i možemo očekivati da će osim finansijskog dela klub biti zakinut i za podršku navijača u poslednjem kolu ABA lige, o čemu disciplinski sudija tek treba donese odluku. Više od svih navedenih kazni boli činjenica da je nekoliko samozvanih navijača našlo shodnim da bacai tvrde predmete na teren, a naš trener jednim je pogođen u glavu!", stoji na početku saopštenja Zadra.

Klub je izrazio iskreno izvinjenje treneru Danijelu Jusupu.

"Srećni samo da je pukom srećom izbegnuta značajnija povreda. Vjeruemo da ćemo u saradnji sa policijom otkriti identitet navedene osobe i sankcionisati je na način kakav do sad nije zabeležen kod nas. Ne možemo ipak da se ne osvrnemo na događaje koji su prethodili i bitno uticali da do navedenog događaja uopšte dođe, a nakon čega je pražnjenje tribina bila logična odluka sudija. Otprilike tri minute do kraja prvog poluvremena sudije su odlučile da izabce jednog navijača KK Zadar zbog vređanje jednog od njih. Odluke koje su usmerene na teren nećemo komentisati, ali povlačiti takve odluke smatramo gotovo pa presedanom. Ukoliko je ovo novi standard ponašanja i sankcioniranja sličnih izgreda, moramo se zaista da se zapitamo koliko smo kao društvo ispod željenog nivoa kulture gledanja i participiranja u utakmicama ABA lige. Nadamo se i očekujemo identični kriterijum i na drugim utakmicama ABA lige, kojeg do sad barem nismo primetili", stoji u saopštenju Zadra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve