Nova vest
Košarka

Subota, 25.03.2023.

17:15

"Pokušaćemo da pobedimo u Areni"

Derbi 23. kola ABA lige odigraće košarkaši Partizana i Cedevita Olimpije.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: ABA liga/Ales Fevzer

Meč se igra u beogradskoj Areni od 19 sati, a ulaz na utakmicu biće besplatan.

Partizan je na vrhu tabele sa 19 pobeda i dva poraza. Izabranici Željka Obradovića nisu izgubili u regionalnoj ligi u poslednjih 11 uzastopnih utakmica, a crno-beli su poslednji poraz doživeli u 10. kolu, kada je baš Cedevita Olimpija bila bolja.

"Igramo sa timom koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje titule u ABA lige. Do sada su naši rivali pokazali lepu igru. Odlično igraju i u Evroligi, gde su veoma blizu proboja među osam najboljih timova. Partizanovi košarkaši igraju veoma agresivno, posebno defanzivci, a pre svega su samouvereni. Pred nama je teško gostovanje. Očekujem da momci igraju brzo, agresivno, disciplinovano i pametno. Svaki pojedinac mora da da sve od sebe“, rekao je trener Cedevite Olimpije Miro Alilović pred odlazak u Beograd.

Košarakaš Jogi Ferel nada se "dvostrukoj" pobedi protiv Partizana.

"Partizan igra veoma napadačku košarku. Znamo da naši protivnici vole da trče, tako da je naš posao da zaustavimo njihovu igru u tranziciji. Pokušaćemo da upišemo pobedu u Beogradu, ali znamo da neće biti lako. Na tribinama će sigurno biti dosta navijača, tako da moramo da igramo energično i timski“, rekao je organizator igre Ferel uoči meča u Štark areni.

Od 2019. godine Cedevita je sa Partizanom odigrala sedam utakmica i dobila je pet, od čega četiri uzastopno.

Poslednji put dva tima su se sastala 11. decembra prošle godine u Stožicama, gde su Ljubljančani posle žestoke borbe dobili meč 77:74

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve