Nova vest
Košarka

Petak, 03.02.2023.

17:10

Aco Petrović spiskom šokirao hrvatsku javnost

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Aco Petrović objavio je širi spisak igrača za pretkvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Izvor: SS

Autor: SS

Aco Petrović spiskom šokirao hrvatsku javnost
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Taj ciklus kreće za tačno 20 dana, a 23. februara protivnik Hrvatske biće Švajcarska u gostima, dok će tri dana kasnije na Gripama u Splitu gostovati Austrija.

Selekcija predvođena sportskim direktorom HKS-a i, kako je sam najavio, poslednji put selektorom Aleksandrom Petrovićem, okupiće se 19. februara u Zagrebu, dan nakon finala Kupa Krešimira Ćosića.

Na spisku koji je objavio nalazi se jedno veliko iznenađenje, a to je izostanak Luke Božića, koji igra spektakularnu sezonu u dresu Zadra.

Petrović je objasnio da Božićeva igra u nacionalnom timu nije ista kao u klubu, te da zato ne računa na njegove usluge.

"Božić u Zadru igra fantastično i nositelj je igre, ali moja je procjna da reprezentacija ne može da igra na način kako igra Zadar, igra je reprezentacije postavljena na bitno drugačiji način", poručio je Petrović.

"Radi se o preliminarnoj, širokoj listi od 25 igrača i ne treba čuditi što se na njoj nalazi nekoliko igrača koji nisu u poslednje vreme igrali. Čekamo još status lekarskih nalaza za Ivišića, Ramljaka i Matkovića, ali ova je lista dovoljno široka i neće je biti potrebno menjati"
, izjavio je Petrović i dodatno pojasnio:

"Ovaj je popis kontinuitet onoga što smo započeli prošle godine, ali ujedno i nadogradnja i pohvala za klubove koji rade sjajan posao, pa su na popis ušla i dva mlada igrača Šibenke, Luka Skorić i Pavao Paić, kao i Boscov Luka Krajnović. Ovaj put na listu nismo stavljali evroligaške igrače, koncentrisali smo se na igrače koji su dostupni", podvukao je Petrović.

Malo je reći da je javnost u Hrvatskoj iznenađena što nema Božića na spisku, ali na kraju svega, sve će zavisiti od rezultata koji Hrvatska bude ostvarila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve