Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.02.2023.

15:30

Ostin Tilman novi bek Pantera

Snažni bek, koji pokriva pozicije jedan i dva Ostin Tilman potpisao je sa ekipom FMP Meridiana jednomesečni ugovor uz mogućnost produžetka saradnje.

Izvor: B92

Autor:B92

Ostin Tilman novi bek Pantera
Foto: Profimedia/Fabio Well / Global Images/Sipa USA

Tilman (27, 185cm) je započeo sezonu u najjačoj ligi Francuske u redovima Le Portela, a dolazi u ekipu iz Železnika kao slobodan igrač.

Snažni bek je pohađao koledž Monmut gde je proveo četiri sezone, a u poslednjoj je prosečno beležio 11,1 poena uz 5,9 skokova i 5,5 asistencija.

Takav učinak mu je i doneo laskavo priznanje MAAC za najboljeg ’’šestog čoveka’’.

Ostalo je i upisano da je Milman bio prvi bek u istoriji Monmut univerziteta koji je upisao tripl-dabl učinak, to se dogodilo protiv Jejla kada je postigao 11 poena, uz 12 skokova i 15 asistencija.

Seniorsku karijeru započeo je u prvoj ligi Portugala gde je nastupao za Galitos-Bareiro i imao u proseku 17,7 poena, 5,3 skoka i 5,1 asistenciju.

Usledila je selidba u drugu ligu Francuske gde je igrao za Evru i prosečno beležio 17 poena, pet asistencija i četiri skoka.

U drugoj ligi Italije nastupao je za Orasi Ravenu i imao 15,3 poena, 5,2 skoka i 3,9 asistencija.

Usledila je selidba u već pomenuti Le Portel gde je nastupao na početku sezone 2022/2023.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve