Nova vest
Košarka

Sreda, 23.11.2022.

15:00

Marina Maljković: Spremne smo za duel sa Bugarskom

U utakmicu protiv Bugarske ulazimo maksimalno mobilisane i spremne sa željom da obradujemo domaće navijače i napravimo korak ka odbrani evropskog trona.

Izvor: SN

Autor: SN

Marina Maljković: Spremne smo za duel sa Bugarskom
Foto: FIBA.com

Srbija će sutra od 17 sati igrati protiv Bugarske u "Hali sportova Ranko Žeravica" kvalifikacionu utakmicu za plasman na EP, koje će 2023. biti održano u Izraelu i Sloveniji.

Ulaz na ovaj meč biće besplatan.

"Svesne smo velike opasnosti koju nam donosi ova utakmica i zbog toga samo sa potpunom koncentracijom, posvećenošću i velikom borbom možemo da se nadamo pobedi. Želimo da napravimo dobru uvertiru za našu fudbalsku reprezentaciju koja će se, posle naše utakmice, u Kataru boriti za prve bodove na SP protiv Brazila", rekla je Maljkovićeva, prenosi zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

U prvom kvalifikacionom prozoru odigranom pre godinu dana, Srbija je pobedila Hrvatsku rezultatom 84:66, dok je Bugarska na domaćem terenu izgubila od Hrvatske 73:84.

Direktan plasman na Evrobasket obezbediće prvoplasirani tim, dok će drugoplasirani ući u krug sa još sedam drugoplasiranih iz ostalih grupa, od kojih će se četiri najbolja kvalifikovati na EP.

"Svako novo okupljanje želimo da iskoristimo da radimo na stvaranju i zato nam je bitna ne samo svaka nova utakmica, već i svaki trening i svaki minut proveden zajedno. Napomenula sam ovog leta da gradimo novu generaciju i svakim danom rastemo i napredujemo. Zadovoljna sam radom i željom za dokazivanjem kod igračica. Samo tako na duži vremenski period možemo očekivati da ostanemo među vodećim timovima u Evropi", istakla je selektorka Srbije Marina Maljkovih.

U ovom kvalifikacionom prozoru, pored duela Srbije i Bugarske, u nedelju će biti odigrana utakmica između Hrvatske i Bugarske u Vukovaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve