Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.11.2022.

18:00

Dominacija Partizana – sedma pobeda zaredom

Košarkaši Partizana su rezultatom 89:70 pobedili Split u sedmom kolu ABA Lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Dominacija Partizana – sedma pobeda zaredom
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan je ove sezone najbolji tim ABA lige i imaju sedam pobeda u isto toliko kola.

Split su pobedili po 15. put zaredom u regionalnom takmičenju i po osmi put slavili u srpskoj prestonici nad hrvatskim rivalom.

Želimir Obradović je iskoristio priliku da neke igrače odmori, posebno Dantea Egzuma i Kevina Pantera, pa pošto je Panter bio u civilu kapiten na ovom meču bio je Danilo Anđušić.

On je prvu četvrtinu odigrao dosta dobro pogodivši tri trojke zaredom kao odgovor sjajnom Šenonu Šorteru koji je u nekoliko navrata gostima iz Splita donosio prednost.

Uspevali su gosti da stignu do prednosti od dva poseda u jednom trenutku, ali je Partizan već sredinom druge četvrtine preuzeo kontrolu nad ovim susretom pa poenima Ledeja vraća prednost i hrvatski tim više nije stizao do vođstva.

U poslednji minut se ušlo novim poenima Zeka Ledeja, na šta je Dominik Mavra odmah odgovorio 39:35 je tada pisalo na semaforu, pa je Naneli izgubio loptu i Šorter uz zvuk sirene pogodio za 37:36 .

Na startu drugog poluvremena je objavljeno da je u hali bilo 4.725 osoba, a Ledej, Naneli i Trifunović odbacivali su svaki nalet momaka u žutim dresovima, pa je zahvaljujući dobroj odbrani i tranziciji u napadu brzo prednost prešla i 20 razlike.

Svima je bilo jasno da samo čudo može sprečiti Partizan da po 15. put zaredom pobedi Split, pa je na kraju rezultatom 89:70 zadržao suverenu prvu poziciju na tabeli ABA lige.

Najefikasniji je bio Šenon Šorter sa 23 poena, 18 je imao Dominik Mavra, a 10 Tajrel Nelson. Što se tiče Partizana, 14 poena je postigao Zek Ledej, 13 Naneli, po 11 su imali Trifunović i Anđušić, a po 10 Madar i Papaetru.

Treba spomenuti i Alena Smailagića koji je susret okončao sa 8 poena i 10 skokova, a debi je zabeležio i Vladimir Brodžijanski i on je upisao 4 poena uz 2 skoka.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve