Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.10.2022.

14:13

Milosavljević pokazao crno-belima put do titule ABA lige

Nekadašnji kapiten Partizana, Dragan Milosavljević, otkrio je "parnom valjku" recept kojim se stiže do trofeja.

Izvor: B92

Autor:B92

Milosavljević pokazao crno-belima put do titule ABA lige
Foto: Srðan Stevanoviæ/Starsport

Milosavljević je bio član poslednje generacije crno-belih koja je osvojila titulu ABA lige.

"Drugo je to vreme bilo. Mi smo svi bili klinci tada u odnosu na ovu ekipu Partizana koja je i sama mlada, ali mi smo bili na početku karijere. Ovaj tim ima formirane igrače koji su spremni za uspehe. Ipak, treba im dati vremena. Tu je Željko u koga ne moramo da sumnjamo da će uraditi sve što je do njega, a na igračima je da budu na nivou. Lično očekujem dobre rezultate."

Bivši reprezentativac Srbije istakao je i to kako mu je period u Partizanu bio najdraži u karijeri.

"Meni je to lično bio najlepši deo karijere. Svi smo se držali zajedno, na terenu i van njega. To je moja preporuka i sadašnjoj ekipi, držite se zajedno i rezultati će stići. Tako se gradi timski duh i pobednički mentalitet. Dule nam je to usadio, naravno žestokim radom. Nema sumnje da slično radi i Željko Obradović o čijim uspesima nema potrebe ja da pričam," rekao je Milosavljević za Mozzart sport.

Put do trofeja nije bio lak, ali podizanje forme u pravom trenutku bilo je ključno da crno-beli "pokore" region.

"Ako me sećanje služi, imali smo neke poraze tokom sezone. Tek smo na kraju obezbedili prolazak na završni turnir, ali kada je došlo vreme da se igraju utakmice koje odlučuju kakva je sezona, tada smo odigrali zaista na visokom nivou. Bili smo pravi tim. Svi su dali sve od sebe u Laktašima i na kraju je došla titula. Jedna od najdražih u karijeri."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve