Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.10.2022.

12:10

Partizan "stotkom" pregazio Cibonu! VIDEO

Košarkaši Partizana savladali su Cibonu u prvom kolu ABA lige sa 105:81.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan
Foto: Cibona/Marin Susic

Izabranici Željka Obradovića imali su problema sa velikim rivalom samo u prvom kvartalu, koji je završen vođstvom domaćih 26:25.

Ostatak meča rutinski je prošao u znaku beogradskih crno-belih koji su se na kraju "stotkom" upisali u novu sezonu ABA lige.

Može se reći da je iks-faktor u redovima "parnog valjka" bio Joanis Papapetru koji je "razmrdao" ekipu kada je to bilo najpotrebnije.

Serijom 13:0 koju su izabranici Željka Obradovića napravili sredinom druge četvrtine (43:33) stekla se krucijalna prednost, koja je i prelomila meč.

Nije mnogo trebalo Papeptruu i Naneliju da pokažu o kakvoj igračkoj klasi je reč, pa se nekoliko rutinskih sekvenci ekspresno pretvorilo u osetno vođstvo crno-belih.

Napadački arsenal beogradskog kluba funkcionisao je besprekorno sve do četvrte deonice, kada su olako dozvolili protivniku da priđe na minus 15 (87:72).

Dva tajm-auta Željka Obradovića probudila su Vukčevića i Koprivicu, čijim poenima je i zvanično stavljena tačka na pobedu Partizana.

Najefikasniji u redovima crno-belih bili su Vukčević, Panter i Trifunović sa po 13 poena, Papapetru je dodao 11, dok su Eksum, Lesor i Anđušić upisali po 10.

Kod Cibone se istakao Ljubičić sa 19, dok su Mazalin i Malešević dodali po 10.

Neverovatni Borna Kapusta upisao je 15 asistencija, čime je zaradio ovacije domaće publike.

ABA liga, 1. kolo:
Cibona – Partizan 81:105
Budućnost – Split
Cedevita Olimpija – Borac

Subota:
Igokea – Mornar 83:91
Crvena zvezda – MZT 87:67

Petak:
Zadar – Studentski centar 96:67

Ponedeljak
FMP – Mega

Utakmicu iz "Draženovog doma" mogli ste da pratite uz B92.net LIVE BLOG.

Standings provided by SofaScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve