Nova vest
Košarka

Sreda, 10.08.2022.

14:05

Filipini jači za NBA igrača i momka koji se ugleda na Jokića VIDEO

Džordan Klarkson, iskusni NBA košarkaš, i talentovani Kai Soto, igraće za Filipine u kvalifikacijama za Mundobasket u avgustu.

Izvor: B92

Autor:B92

Filipini jači za NBA igrača i momka koji se ugleda na Jokića VIDEO
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Filipine 25. i 29. osmog očekuju dueli protiv Libana i Saudijske Arabije, i za te susrete biće jači za dva sjajna košarkaša.

Klarkson je godinama unazad jedan od najboljih "šestih" košarkaša najjače lige na svetu i neko ko ima 20 poena u rukama svako veče.

"Džordan je uzbuđen povodom igranja za reprezentaciju", rekao je Soni Barios, izvršni direktor košarkaške reprezentacije Filipina.

Klarkson je već jednom igrao za Filipine, na Azijskim igrama 2018. godine, kada je prosečno beležio 26 poena. Međutim, nije još igrao u takmičenjima pod FIBA pokroviteljstvom.

Pored košarkaša Jute Džez, u timu se očekuje da bude i talentovani Kai Soto koji je već igrao za Filipine u prošlosti.

Soto, koji ima 20 godina, pokazao je NBA potencijal, ali i dalje nije spreman za taj nivo i trenutno je član Adelajda 36ersa.

Inače, Soto je pređašnjim intervjuima govorio da se ugleda dosta na Nikolu Jokića, a zanimljivo da je i Partizan bio zainteresovan da ga dovede pre 2-3 godine...

Opširnije o njegovoj priči pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve