Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.07.2022.

22:48

Musa heroj Sarajeva, Crna Gora nastavila put ka Mundobasketu

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore pobedama su nastavili put ka Mundobasketu plasirajući se u treću fazu kvalifikacija.

Izvor: SS

Autor: SS

Musa heroj Sarajeva, Crna Gora nastavila put ka Mundobasketu
Foto: FIBA

"Zmajevi" su trijumfovali u direktnom okršaju za drugu fazu protiv selekcije Bugarske rezultatom 76:73, a junak pobede bio je Džanan Musa.

Musa je promašio dva slobodna bacanja, ali je dobio priliku za popravni i trojkom na sekundu pre kraja uspeo da donese pobedu selekciji BIH protiv Bugarske.

Iako je u završnici promašio dva slobodna bacanja, pogodio je trojku sekund pre kraja i tako odveo Bosnu u treću fazu kvalifikacija gde će igrati u grupi sa Francuskom, Mađarskom i Crnom Gorom.

Musa je meč završio sa 10 poena, a efikasniji od njega bili su Džon Roberson sa 11, Edin Atić sa 12, Aleksandar Lazić sa 14 i Miralem Halilović sa 16.

"Đetići" su do istog uspeha stigli pobedom nad Portugalijom u gostima rezultatom 77:62, čime su "potvrdili" trijumf nad Francuskom rezultatom 70:69 pre nekoliko dana.

Najefikasniji igrač susreta bio je Keiroš sa 17 poena, dok su u Crnoj Gori čak petorica imala dvocifren učinak: Ilić 14 poena, Ivanović i Popović po 13, a Nikolić i Radović su imali po 11 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve