Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.06.2022.

23:15

Basketaši stigli u Beograd: Zlato u Parizu je cilj FOTO

Svetski šampioni u basketu 3x3, reprezentativci Srbije, sleteli su na Aerodrom "Nikola Tesla".

Izvor: B92

Autor:B92

Basketaši stigli u Beograd: Zlato u Parizu je cilj FOTO
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Dočekali ih generalni sekretar KSS Zlatko Bolić, potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić, članovi porodica i prijatelji, sa kojima su podelili radost i utiske sa Svetskog prvenstva u Antverpenu, gde su osvojili petu zlatnu medalju za Srbiju.

Pevalo se Dejanu Majstoroviću, Strahinji Stojačiću, Mihailu Vasiću i Marku Brankoviću. MVP Majstorović izrazio je zadovoljstvo zbog novog zlata i najavio napad na olimpijsku titulu u Parizu 2024. godine.

"Osvajanje olimpijskih igara u Parizu nam je svakako cilj. Ova medalja mi je možda i najdraža jer smo je osvojili u izmenjenom sastavu, a na prošlom Svetskom prvenstvu bili smo četvrti", izjavio je Majstorović za Tanjug.

Najbolji pojedinac Srbije u finalu protiv Litvanije Stojačic istakao je da je najteži meč na turniru bilo cetvrtfinale protiv Letonije.

"Ta utakmica sa Letonijom je psihički bila najteža jer ako izgubiš, ideš kuči. Nema ni borbe za medalju. Ne želim ništa da obećavam, ali potrudićemo se da i u Parizu obradujemo naciju", rekao je Stojačić i najavio da će svoje famozne brkove nositi i na OI u Parizu, "Brkove sada skidam. Nosim ih samo na turnirima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve