Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.06.2022.

09:43

Zvanično: Holins napustio Zvezdu

Američki košarkaš Ostin Holins napustio je Crvenu zvezdu i zvanično postao novi član Makabija iz Tel Aviva, potvrdio je izraelski tim.

Izvor:

Autor:

Zvanično: Holins napustio Zvezdu
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Sa Makabijem će 30-godišnji bek potpisati dvogodišnji ugovor

"Uzbuđen sam zbog vizije trenera i organizacije. Ne mogu da dočekam da budem deo istorije i tradicije ovog kluba", rekao je Holns za klupski sajt.

Američki košarkaš imao je veoma dobu sezonu u Crvenoj sezoni na individualnom planu. Bio je jedan od najvažnijih igrača ekipe Dejana Radonjića, posebno u odbrambenom segmentu gde je bio veliki problem za protivničke igrače.

Imao je i nekoliko utakmica u kojima je pokazao i svoj napadački potencijal, što je izostajalo na samom početku sezone.

Sa Zvezdom je protekle sezone osvojio triplu krunu, a na evroligaškim utakmicama prosečno je beležio nešto više od osam poena i dva skoka.

Makabi je pre Holinsa dogovorio saradnju i sa Bonzijem Kolsonom, Aleksom Pojtresom, Gajom Pninijem, a vrlo blizu dolaska je i još jedan bivši igrač Zvezde – Lorenco Braun.

Izraelski klub napustili su Ante Žižić koji je otišao u Efes i Skoti Vilbekin koji bi u narednim danima trebalo da bude ozvaničen kao pojačanje Fenerbahčea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve