Nova vest
Košarka

Petak, 21.01.2022.

12:29

Lešić pred Megu: Možda neki odu u NBA ligu

Košarkaš čačanskog Borca Sava Lešić rekao je danas da je pauza izazvana koronavirusom poremetila sistem rada u timu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Lešić pred Megu: Možda neki odu u NBA ligu
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Posle pauze duge više od 20 dana, Borac nastavlja borbu u ABA ligi u nedelju kada će gostovati Megi u Beogradu.

"Kao što mnogo ekipa u ligi ima problema sa koronom, tako ni nas ta pošast nije zaobišla. Doduše, tu se kadrovski problemi ne završavaju, jer imamo i nekoliko povređenih igrača. Sve u svemu, nije nam bilo lako u prethodnom periodu", rekao je Lešić za klupski sajt.

"Trenirali smo sa četiri-pet igrača, što nije dobro po jedan tim. Bez obzira na sve, ti problemi ne mogu da nam budu alibi, jer ne muče samo nas, već i ostale ekipe", dodao je on.

Poslednji meč u regionalnom takmičenju Borac je odigrao 2. januara, kada je na svom parketu poražen od Igokee, a nakon toga su usledili problemi sa koronavirusom u čačanskom timu pa su odložene utakmice protiv Cedevita Olimpije i Mornara.

Uprkos svim problemima, kako je naveo Lešić, ekipa se priprema koliko može za predstojeće utakmice i da im je želja da iz narednih duela izvuku maksimum.

"Ove nedelje smo počeli gotovo kompletni da treniramo, što je ohrabrujuće. Ali to nije to, jer smo 20 dana bez takmičarske utakmice. Takođe, i fizička sprema je pala, što je normalno. Ali nema kukanja.Moramo da skupimo svoje redove i potrudimo se da dođemo do cilja koji je klub zacrtao", dodao je on.

Govoreći o prvom narednom rivalu, Lešić je rakao da Mega u svojim redovima ima mnogo mladih, talentovanih igrača, "koji će u budućnosti napraviti velike karijere, možda čak i u NBA ligi".

"U to sam ubeđen. Zbog toga od početka utakmice u Beogradu moramo da stavimo do znanja rivalu da želimo da pobedimo. Ne smemo da dopustimo da se mladi igrači Mege razigraju, jer će posle biti mnogo teško, gotovo nemoguće da se zaustave", rekao je krilni centar Borca.

Borac je ove sezone već savladao Beograđane, a Lešić je istakao da njegova ekipa model iz te utakmice u Čačku mora da primeri i ovog puta.

"Pre svega, mislim na agresivnost u odbrani tokom čitavog susreta. Ako budemo uspeli da to sprovedemo u delo, verujem da možemo do važnih bodova na gostovanju", zaključio je Lešić.

Utakmica Mege i Borca na programu je u nedelju od 12.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve