Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.12.2021.

16:35

Holins proradio, Zvezda slomila Cibonu u 4/4

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cibonu 86:72 u Beogradu u 10. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: MS

Autor: MS

Holins proradio, Zvezda slomila Cibonu u 4/4
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zagrepčani su dobro parirali aktuelnom prvaku, držali se sve do poslednje četvrtine, ali se onda tim Dejana Radonjića "odlepio" na 16 razlike u 34. minutu i tu je bio kraj.

Crveno-beli su stigli do sedmog uzastopnog trijumfa na Jadranu i popeli se na vrh tabele sa skorom 9-1, koji ima i Partizan.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Nikola Kalinić i Nikola Ivanović sa po 15 poena, dok je dva manje imao raspoloženi Ostin Holins.

Pogodio je Amerikanac tri trojke, koje bi mogle da mu pomognu da vrate samopouzdanje u šutu, uz standardno dobru odbranu, a posebno može trenera Radonjića da raduje što je bio na nivou kada se lomio meč.

Ognjen Dobrić se zaustavio na 12 kao poslednji dvocifren kod Zvezde.

Kod Cibone je Roko Prkačin imao 16 poena, Amar Gegić je imao 13, a po 10 Lovro Gnjidić i Nejtan Rivers.

Meč su sporo otvorile obe ekipe, teško se dolazilo do koša, do kojeg je Cibona stigla tek posle četiri i po minuta, a potom napravila seriju 10:0, ali ni to joj nije bilo dovoljno da se "odlepi".

Jeste otišla na vođstvom na prvi odmor (15:17), međutim crveno-beli početkom druge deonice odgovaraju svojom serijom 14:0 na krilima agilnosti Nikole Kalinića i Ostina Holinsa.

Kako u odbrani, tako i u napadu, pa je Zvezda stekla dvocifrenu razliku.

Gosti iz Zagreba su se dobro držali, nisu hteli da odustaju i spustali su se u nekoliko navrata sa dvocifrene razlike, ali nisu mogli više nakon treće trojke Holinsa u finišu treće deonice.

Zvezda je par minuta kasnije otišla na +16 i povratka ekipe Vladimira Jovanovića, koji bi mogao da dobije otkaz, nije bilo.

Košarkaši Crvene zvezde su do kraja rutinski upisali sedmi trijumf u nizu u ABA ligi.

Meč Zvezde i Cibone pratili smo u LAJV BLOLGU B92.net.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve