Nova vest
Košarka

Sreda, 01.12.2021.

16:42

Radonjić: Na Zenit moramo mnogo bolje nego protiv Uniksa

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegov tim čeka teško gostovanje Zenitu u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Radonjić: Na Zenit moramo mnogo bolje nego protiv Uniksa
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Crveno-beli u petak od 19 sati igraju protiv ekipe iz Sankt Peterburga u 13. kolu evropskog takmičenja.

"Znamo da nas čeka težak meč protiv tima koji igra veoma dobro, koji ima rezultat i koji je pokazao da može da napravi mnogo toga u ovoj sezoni", rekao je Radonjić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić" pred put u Rusiju.

Zenik pred ovaj duel ima skor od osam pobeda i četiti poraza, dok je Zvezda na učinku 4-8.

"Tim je u oba pravca kvalitetan. Moraćemo da igramo mnogo bolje u odbrani nego što je to bilo u prošlom meču protiv Uniksa, da bismo mogli da im pariramo i da njihov kvalitet držimo pod kontrolom. To neće biti lako, jer na svim pozicijama imaju dobre igrače. Čeka nas težak zadatak", poručio je Radonjić.

Pred put za Rusiju govorio je iskusni košarkaš Luka Mitrović.

Ne želimo ništa da obećamo, ali uradićemo sve da se pokažemo u boljem svetlu nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Nadam se da ćemo konačno pokazati svoje pravo izdanje i na taj način da se suprostavimo jednoj odličnoj ekipi kao što je to Zenit. Videćemo koliko će to biti dovoljno za trijumf. Definitivno želimo da odigramo jednu dobru utakmicu. Što se tiče igračkog kadra, popunjeni su na svim pozicijama, ali od bekovske linije, koju izuzetno dobro poznajemo Lojd – Beron, se očekuje da bude najveća opasnost za nas", rekao je Mitrović.

Nadovezao se kapiten Branko Lazić.

"Biće izuzetno teško, pre svega što idemo u goste jednoj sjajnoj i iskusnoj ekipi, a njihovii dosadašnji rezultati pokazuju u kakvoj su formi. Očekujem zaista tešku utakmicu, ali siguran sam da ćemo mi u odnosu na prethodni meč dati sve od sebe da ispravimo greške da i se što bolje pokažemo u Rusiji. Ako budemo u prilici za pobedom, daćemo sve od sebe da bismo došli do trijumfa", rekao je Lazić.

Amerikanac Eron Vajt putovaće sa ekipom, ali da će na dan utakmice biti doneta odluka o tome ko će igrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve