Nova vest
Košarka

Utorak, 30.11.2021.

10:18

"Imam etiketu grobara naše košarke, kakva bi Srbija bila bez Jokića i Micića?"

Košarkaški agent Miodrag Ražnatović, zastupnik Nikole Jokića, govorio je o uticaju na srpsku reprezentaciju i pričama oko iste.

Izvor: MS

Autor: MS

foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Gostujući u podkastu "Biznis priče" dotakao se razvoja Nikole Jokića, kako ga je pronašao, zašto ne bi bilo dobro da je igrao za Crvenu zvezdu ili Partizan, kao i još mnogo toga.

Najviše ga je pogodilo to što se govori da ima uticaj da njegovi igrači imaju lakši prolaz u reprezentaciju Srbije.

"Prazna je priča. Ljudi ovde smatraju da je nenormalno važno meni i mojim igračima da oni igraju za reprezentaciju, da bi posle napravili neke ugovore i zaradili neki novac. To je ljudima ostalo u glava iz devedesetih godina i to iz fudbala. To nije slučaj. Sto puta sam govorio da se prvenstvo u košarci igra u septembru kada je ceo market već gotov. Ako ideš na Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo bez ugovora, onda si u problemu", počeo je Ražnatović.

Vlasnik Mega Basketa istakao je primere Jokića, Marjanovića, Micića...

"Ne borim se protiv toga. Danas svi sve znaju, mišljenje mogu da izraze bez posledica. To može da utiče na mentalno stanje. Imamo situaciju da bi reprezentacija bez Jokića, Marjanovića, Micića, Jaramaza i Petruševa bila neuporedivo slabija. Ti igrači sigurno ne bi bili na tom nivou da nije bilo Mege, a Mege ne bi bilo da nije bilo mene. Na to se meni kači etiketa grobara srpske košarke. To je nonsens".

Kako je otkrio Jokića, zvanično najboljeg košarkaša NBA lige.

"Videli smo da ima veliki talenat, ali je imao neke stvari koje te toliko iznerviraju. Sve je to bio proces, odrastanja. Nisam očekivao da će biti toliko veliki igrač".

Potpisao je ugovor s njim na "slepo".

"Pratio sam novinske izveštaje i video da neki klinac ima impozantne brojeve. Zamolio sam da na neviđeno moj glavni skaut stupi u kontakt sa porodicom i da probamo da se dogovorimo da dođe u Megu. Ne znam niti jednog igrača koji je došao u moju agenciju, a da pre toga nije bio viđen, a Jokić jeste. Ispostavilo se to da je on najbolji igrač sveta. Masa nekih drugih koji su brižljivo skautirani i znalo se sve o njima, i za koje smo bili sigurni da će napraviti velike stvari, to nikad nisu učinili. Naša agencija je sa Jokićem imali dosta sreće", kaže Ražnatović.

Objasnio je da Jokić ne bi imao ovakav put da je nosio dres Partizana ili Zvezde.

"Ovo što sada ima da se nikad neće desiti. Nikola je bio mlad, fizički slab, klinac i trebalo puno strpljenja. Da je završio u Zvezdi ili Partizanu a ne u Megi, to mu se tamo ne bi dogodilo. Oni ne mogu da trpe četiri loše igre u nizu, tamo je veliki pritisak, uvećan i razvojen društvenim mrežama. Ne možeš da juriš rezultate, a da daš Miciću da sa 16 godina bude prvi plejmejker ili Jokiću sa 18 da bude centar. To je nemoguće. Mega je to mogla i uvek će moći", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve