Petak, 24.03.2023.

23:10

Stojković: Kamo sreće da je tako bilo u Kataru

Selektor Dragan Stojković Piksi bio je zadovoljan trijumfom nad Litvanijom na otvaranju kvalifikacionog ciklusa za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Izvor: SS

Stojkoviæ: Kamo sreæe da je tako bilo u Kataru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

bane

pre 1 godinu

nikada vi necete nauciti igrati fudbal,ne samo sto ste glupi za medalju,nego ste lenji i sve bitanga do bitange,a ima i autosovinista,koji solidno igraju za svoje klubove vani,a u reprezentaciji su katastrofa.

sasa the king

pre 1 godinu

To sto nismo primili gol, najvise da zahvalimo losim udarcima protivnickih napadaca, i Vanji Milinkovicu. Suplji smo katastrofa.

Volina

pre 1 godinu

Steta stose litmanija nije pla sirala na svecko prmensvo dasmo je tamo su sreli pobedili bije i modzda bih smo igali u pola finale zbrazilom

Bodibond

pre 1 godinu

Ali opet po tom desnom boku duva promaja koliko hoces... I sad kazem da je Erakovic morao da ima zagarantovano mesto u odbrani i na SP i to upravo u ovoj konstalaciji Pavlovic-Gudelj-Erakovic.

neopravdano odsutan

pre 1 godinu

Sem par novih igraca, nikakve takticke promene se ne vide. Znaci kao na SP, prva ozbiljnija reprezentacija i fasujemo tri komada (minimalno).

BGreal

pre 1 godinu

U kvalifikacijama smo uvek solidno dobri a kada se plasiramo na takmicenje totalno se pogubimo i nekako se primecuje kao da tamo ne pripadamo.

Fenomen

pre 1 godinu

Jad i očaj od igre protiv trećerazrednog rivala. Grupa rekreativaca koji ni dres nisu pokvasili znojem. Treba im uoči svake utakmice pokazati neki meč Hrvata...da vide kako se igra za nacionalne boje. Ovo je sramota šta rade. Ogadili su mi reprezentativni fudbal. Ne BiH ih gledao uživo da mi plate...oni sinoć na stadionu su čisti mazohista. Posebno iritiraju izjave nakon utakmice, pogotovo ovog što ni padeže nezna.

Srdjan

pre 1 godinu

Do uspeha se ne dolazi preko noci, tako da su ocekivanja koja smo imali u Kataru nerealna. Redom, od nasih 11 igraca samo su trojica osetila cari Lige sampiona (Tadic, Vlahovic i Kostic), a titulu sampiona je osvojila reprezentacija koja je u sastavu imala visestruke osvajace Lige sampiona i visestrukog osvajaca titule za najboljeg svetskog igraca. Slicna situacija je i sa drugoplasiranom i treceplasiranom reprezentacijom. Jedino iznenađenje u top 4 je bio Maroko, koji opet ima 2 igraca koja su na visem nivou od nasih, koji igraju za klubove koji spadaju u najbolje/najplacenije klubove na svetu (Celzi, PSZ), ali im i ostali igraci nisu u slabijim timovima od onih u kojima igraju srpski igraci. SMS vec ima 28 godina, a nije mrdnuo dalje od Lacija. Mitrovic igra u Fulamu. Kostic je igrao u Ajntrahtu do skoro, sada je zajedno sa Vlahovicem u Juventusu, koji ne deluje bas sjajno. Dakle, imamo prosecnu reprezentaciju, a naisli smo na mocni Brazil (bez obzira sto je nesrecno stao u 1/4 finalu takmicenja), Svajcarsku koja godinama igra u A grupi Lige nacija i ozbiljnija je reprezentacija od nase, koliko kod vecina nas osecala prezir prema dvojici njihovih igraca. Realno smo bili treci favoriti u grupi i jedini pravi kiks je utakmica protiv Kameruna, koju smo morali takticki da privedemo kraju nakon 3:1. Sta dalje?! Dalje ide Liga nacija, svest da pripadamo A grupi reprezentacija ce u slucaju dobrih rezultata dati samopouzdanje nasoj reprezentaciji, a to bi moglo da rezultira da konacno mozemo da prođemo grupu na nekom takmičenju. Dalje, nismo reprezentacija koja je prolazila grupe, a šta tek reci za nokaut fazu takmicenja?! Dakle, moramo i tu sticati iskustvo. Bilo bi odlicno doci do 1/4 finala na EP, da momci vide da mogu, pa da na sledecem SP budu konkurentniji i mozda dostignu rezultat Maroka. Naravno, sve moze da krene i nizbrdo, da izgubimo svih 6 utakmica u Ligi nacija, da se jos vise ukanalimo i da zauvek ostanemo prosecna ekipa sa par dobrih pojedinaca, koja povremeno pobedi nekog favorita ili izvuce nereseno, a redovno pobeđuje slabije od sebe. Sustina je samo da nas ceka jos mnogo posla i da pobeda nad Portugalijom nije slucajna, ali mora mnogo da se radi da bi se doslo do uspeha.

Dragan

pre 1 godinu

Dobar trener što Piksi sigurno nije, bi sa ovim igračima napravio više, bolju igru, pronašao pravu formaciju jer 352 ne funkcionira. Nema tu pomaka na bolje nakon Katara, neznamo igrati po izgubljenoj lopti, protivnik drži loptu po nekoliko minuta, olako nam stvaraju šanse za gol. Svakako treba pojačati i dobro uigrati sredinu terena, danas niko ne igra da dva teška centarfora

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

pa na SP su bile ozbiljne ekipe, ne jadna Litvanija.. U ovoj najslabijoj grupi Srbija će biti prva i otići na EP, a tamo kad naleti na malo ozbiljnije ekipe biće opet debakl..dzabe se pravi euforija...i dalje je odbrana uzas i ne nazire se poboljšanje..

Макарије

pre 1 godinu

Шта ли игра онај Живковић, да ми је знати...
Ми уопште немамо десну страну напада.

DEX

pre 1 godinu

Uvek sam uz Srbiju i uvek sam za Piksija ali ni ova utakmica nije bila sjajna. Da se ne lažemo, Litvanija je lak plen a mi smo ugurali samo dva komada. Nekako mi je cela ekipa van forme i opet Vanja najbolji pojedinac. Pavlović najborbeniji ali sa nekoliko amaterskih grešaka. Tadić i SMS totalno van forme. Vidić, Kostić i Mitrović nekako jedva odrađuju posao. Ostali prosečno ali sa ovakvom igrom opet ne bi prošli bilo koju grupu na bilo kom prvenstvu.

Marko

pre 1 godinu

Ne razumem se posebno u fudbal ali je protivnik bio slab, utakmica usporena nekako, mogli smo da primimo vise golova da je bio ozbiljniji tim, ne znam, moj utisak...

Gledalac

pre 1 godinu

Neverovatno je da neuspešni selektor na Svetskom prvenstvu, sada vodi tim. Za platu od nekoliko desetina hiljada evra, vredi se folirati.

Kosmos

pre 1 godinu

Litvanija je medju najgorim reprezentacijama sveta. Preuvelicavanje uspeha nam nece doneti nista bas kao i do sada. Tabloidski dobro zvuci ali kad se pojavi npr. Svajcarska mi smo vec u problemu.

Trotter

pre 1 godinu

На твоју жалост, на великим такмичењима не играш против Литваније, па.. оно...

zanimljivo

pre 1 godinu

Piksi nas odveo na jedno prvenstvo, izgleda će i na drugo, ako Bog da i na treće, a vidim većina i dalje nezadovoljna. Možda je najbolje da opet gubimo od Azerbejdžana, Jermenije, Estonije i sličnih, dovedemo nekog stranca umesto Piksija pa da pljujemo fudbalere umesto selektora.

WWW

pre 1 godinu

Porediti raspalu Litvaniju sa ekipama iz Katara? Pa zaista, moze li neukusnije.Mi smo neka osrednja ekipa i to je to. I da se plasiramo na EM, desice nam se opet Katar jer mi smo fudbalski Dan mrmota.

Mihajlo

pre 1 godinu

Dokle više te priče kako ne možemo sa trojicom štopera da igramo,s tom taktikom smo dobili Portugalce,Švedjane,Norvežane,zar to nisu ozbiljne reprezentacije?
Taktika nije problem nego nedisciplina u igri,spremnost igrača da se bore i trče 120 minuta,sve je to poremećeno na SP jer je oko fudbalera bilo svega i svačega,raznih vansportskih delegacija i to nam se ponavlja na svakom takmičenju na kom se plasiramo.
Da postoje problemi kad se branimo to je očigledno,neće se rešiti promenom taktike nego disciplinom,borbom,trčanjem čega danas ponovo nije bilo,sreća Litvanija je loša. Osnovni problem je što se lako gubi lopta na našoj polovini jer se vezni igrači ne nude izmedju linija protivnika našim štoperima,dodje do panike,loš pas i uhvate nas na kontru. Nismo dovoljno agresivni u veznom redu i zato ne branimo prostor izmedju beka i štopera kako treba,ne sme igrač da se okrene prema našem golu i da ima vremena da razmišlja gde će loptu da pošalje.

pitbul terier

pre 1 godinu

Ja bi uveo 4-1-2-1-2 formaciju.......to je najbolje.

Vanja na golu.

Odbrana
Levi Bek- Pavlovic
Centar- Milenkovic
Centar- Masovic
Desni bek- Erakovic

Sredina (ispred bekove iza krila)
Lukić/Grujić

Krila
Leva strana-Kostić
Desna- Živkovic

Sredina (ispred krila)
Tadic

Napad
Mitrovic
Vlahovic

pejafan

pre 1 godinu

Pa nema Litvanije na svetskom prvenstvu hahha
Nasa realnost jedase ovde jedva plasiramo na evropsko prvenstvo,ajde mozda i kao prvi jer je najlaksa grupa,pa onda klasika ispadamo u grupi ili ako bude opet neka laka grupa prolazimo u 1/8 finala i tu naravno ispadamo...Kakav srpski fudbal i aport uopste,pa mi se kao drustvo i drzava raspadamo polako...

Miroslav Tomasevic

pre 1 godinu

Sram te bilo Dragane..doslo je dotle..da sam te obozavao kao fudbalera..a toliko sam te omrzo..ocima ne mogu da te gledam posle Katara..veze nemate..da nije bili one dece..sa besplatnim kartama..gledao bi vas..po neko iz bliznje familije..par strina i tetki..i ovi metuzaleni iz fss-a..jedan je kapiten Vidic..ne vredi..nece vas narod..nismo mi vise ludi..vudite vi i sami..al ti i dalhe drzus demagogiju..sa vele-silom Litvanijom..veze nemate

4k4.Dex

pre 1 godinu

Grujić je uvek bio bilji od pola veznog reda, meni stvarno nije jasno šta se ljudi čude kao da ga nisu gledali kad je nosio igru herte sam ili sada kad ovako dobro igra u portu. Čoveku be možeš loptu da pipneš.

Kontras

pre 1 godinu

Covece, ako procitas ovo, sredi odbranu i promeni formaciju, uradi nesto po tom pitanju.

Svaka ozbiljnija reprrzentacija, setimo se Kameruna, nam daje bar 2-3 gola po utakmici.

Sve ostalo je dobro: dobri golmani, dobra sredina, dobar napad... ali odbrana - jako losa.

Ujdurma

pre 1 godinu

Jeste, kamo sreće da je umesto Svajcarske bila Litvanija, umesto Kameruna Gruzija sa povređenim Kvaratškelijom a umesto Brazila neko malo jači recimo Rumunija.
I da ne gleda cela nacija u tebe, nego ovako neka šaka klinaca koji su tu došli na izlet sa trenerima.

Ajde Piksi, manje filozofije... Na posao... Radi sa tim momcima pa da odemo na EURO. Na žalost dokle smo došli i to će nam biti najveći uspeh 21 veka.

jsx

pre 1 godinu

Da smo igrali sa Litvanijom, možda bi i bilo. Ruku na srce, i ovo je bolje nego ranije. Nek bar konstantno pobeđujemo slabije selekcije, pa možemo jednog dana i da počnemo da pobeđujemo srednje.

Marija Magdalena

pre 1 godinu

Pozdrav pozdrav svima. Moje ime je Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobila zajam od 50,000 eura uz 3% od bogobojaznog čovjeka gospodina Mikea Andersona. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma, obratite mu se, uvjeravam vas da je sigurno, hvala. Adresa e-pošte: (barrmikeanderson48@yahoo.com)

Strelac

pre 1 godinu

4-5-1 mora da se igra,nismo mi za 352...levo mladenovic,desno bleki i stoperi ko hoce...i dva krila ispred bekova,kostic i zivkovic i da nas Bog vidi...

fudbaloman

pre 1 godinu

Marko Grujić je pokazao da je igrač za 11, dečko baš ozbiljno napreduje. Lukić običan alibi bezveznjak bez pasa i smisla, niti ume da igra gore niti oduzima lopte. Ilić uz Sergeja i Grujića, a Vlahović malo na klupu dok ne dođe sebi, pošto je trenutno bliži Luka Jović raspadu nego nekoj top formi.

Ivica

pre 1 godinu

Dobar rezultat za otvaranje kvalifikacija i čestitke na tome ali rezultat u Katru veze nema sa srećom pod a) jače ekipe su bile tamo nego bilo koja u ovoj skupini b) loše vođena utakmica protiv Kameruna. Sada je dobar start u kvalifikacijama, Mađari bi mogli biti nezgodni ovo ostalo ne bi trebalo da bude teško sa ispravnim pristupom i taktikom.

Strelac

pre 1 godinu

4-5-1 mora da se igra,nismo mi za 352...levo mladenovic,desno bleki i stoperi ko hoce...i dva krila ispred bekova,kostic i zivkovic i da nas Bog vidi...

Ivica

pre 1 godinu

Dobar rezultat za otvaranje kvalifikacija i čestitke na tome ali rezultat u Katru veze nema sa srećom pod a) jače ekipe su bile tamo nego bilo koja u ovoj skupini b) loše vođena utakmica protiv Kameruna. Sada je dobar start u kvalifikacijama, Mađari bi mogli biti nezgodni ovo ostalo ne bi trebalo da bude teško sa ispravnim pristupom i taktikom.

fudbaloman

pre 1 godinu

Marko Grujić je pokazao da je igrač za 11, dečko baš ozbiljno napreduje. Lukić običan alibi bezveznjak bez pasa i smisla, niti ume da igra gore niti oduzima lopte. Ilić uz Sergeja i Grujića, a Vlahović malo na klupu dok ne dođe sebi, pošto je trenutno bliži Luka Jović raspadu nego nekoj top formi.

neopravdano odsutan

pre 1 godinu

Sem par novih igraca, nikakve takticke promene se ne vide. Znaci kao na SP, prva ozbiljnija reprezentacija i fasujemo tri komada (minimalno).

Srdjan

pre 1 godinu

Do uspeha se ne dolazi preko noci, tako da su ocekivanja koja smo imali u Kataru nerealna. Redom, od nasih 11 igraca samo su trojica osetila cari Lige sampiona (Tadic, Vlahovic i Kostic), a titulu sampiona je osvojila reprezentacija koja je u sastavu imala visestruke osvajace Lige sampiona i visestrukog osvajaca titule za najboljeg svetskog igraca. Slicna situacija je i sa drugoplasiranom i treceplasiranom reprezentacijom. Jedino iznenađenje u top 4 je bio Maroko, koji opet ima 2 igraca koja su na visem nivou od nasih, koji igraju za klubove koji spadaju u najbolje/najplacenije klubove na svetu (Celzi, PSZ), ali im i ostali igraci nisu u slabijim timovima od onih u kojima igraju srpski igraci. SMS vec ima 28 godina, a nije mrdnuo dalje od Lacija. Mitrovic igra u Fulamu. Kostic je igrao u Ajntrahtu do skoro, sada je zajedno sa Vlahovicem u Juventusu, koji ne deluje bas sjajno. Dakle, imamo prosecnu reprezentaciju, a naisli smo na mocni Brazil (bez obzira sto je nesrecno stao u 1/4 finalu takmicenja), Svajcarsku koja godinama igra u A grupi Lige nacija i ozbiljnija je reprezentacija od nase, koliko kod vecina nas osecala prezir prema dvojici njihovih igraca. Realno smo bili treci favoriti u grupi i jedini pravi kiks je utakmica protiv Kameruna, koju smo morali takticki da privedemo kraju nakon 3:1. Sta dalje?! Dalje ide Liga nacija, svest da pripadamo A grupi reprezentacija ce u slucaju dobrih rezultata dati samopouzdanje nasoj reprezentaciji, a to bi moglo da rezultira da konacno mozemo da prođemo grupu na nekom takmičenju. Dalje, nismo reprezentacija koja je prolazila grupe, a šta tek reci za nokaut fazu takmicenja?! Dakle, moramo i tu sticati iskustvo. Bilo bi odlicno doci do 1/4 finala na EP, da momci vide da mogu, pa da na sledecem SP budu konkurentniji i mozda dostignu rezultat Maroka. Naravno, sve moze da krene i nizbrdo, da izgubimo svih 6 utakmica u Ligi nacija, da se jos vise ukanalimo i da zauvek ostanemo prosecna ekipa sa par dobrih pojedinaca, koja povremeno pobedi nekog favorita ili izvuce nereseno, a redovno pobeđuje slabije od sebe. Sustina je samo da nas ceka jos mnogo posla i da pobeda nad Portugalijom nije slucajna, ali mora mnogo da se radi da bi se doslo do uspeha.

Fenomen

pre 1 godinu

Jad i očaj od igre protiv trećerazrednog rivala. Grupa rekreativaca koji ni dres nisu pokvasili znojem. Treba im uoči svake utakmice pokazati neki meč Hrvata...da vide kako se igra za nacionalne boje. Ovo je sramota šta rade. Ogadili su mi reprezentativni fudbal. Ne BiH ih gledao uživo da mi plate...oni sinoć na stadionu su čisti mazohista. Posebno iritiraju izjave nakon utakmice, pogotovo ovog što ni padeže nezna.

WWW

pre 1 godinu

Porediti raspalu Litvaniju sa ekipama iz Katara? Pa zaista, moze li neukusnije.Mi smo neka osrednja ekipa i to je to. I da se plasiramo na EM, desice nam se opet Katar jer mi smo fudbalski Dan mrmota.

Kosmos

pre 1 godinu

Litvanija je medju najgorim reprezentacijama sveta. Preuvelicavanje uspeha nam nece doneti nista bas kao i do sada. Tabloidski dobro zvuci ali kad se pojavi npr. Svajcarska mi smo vec u problemu.

Trotter

pre 1 godinu

На твоју жалост, на великим такмичењима не играш против Литваније, па.. оно...

Marko

pre 1 godinu

Ne razumem se posebno u fudbal ali je protivnik bio slab, utakmica usporena nekako, mogli smo da primimo vise golova da je bio ozbiljniji tim, ne znam, moj utisak...

Dragan

pre 1 godinu

Dobar trener što Piksi sigurno nije, bi sa ovim igračima napravio više, bolju igru, pronašao pravu formaciju jer 352 ne funkcionira. Nema tu pomaka na bolje nakon Katara, neznamo igrati po izgubljenoj lopti, protivnik drži loptu po nekoliko minuta, olako nam stvaraju šanse za gol. Svakako treba pojačati i dobro uigrati sredinu terena, danas niko ne igra da dva teška centarfora

Miroslav Tomasevic

pre 1 godinu

Sram te bilo Dragane..doslo je dotle..da sam te obozavao kao fudbalera..a toliko sam te omrzo..ocima ne mogu da te gledam posle Katara..veze nemate..da nije bili one dece..sa besplatnim kartama..gledao bi vas..po neko iz bliznje familije..par strina i tetki..i ovi metuzaleni iz fss-a..jedan je kapiten Vidic..ne vredi..nece vas narod..nismo mi vise ludi..vudite vi i sami..al ti i dalhe drzus demagogiju..sa vele-silom Litvanijom..veze nemate

Ujdurma

pre 1 godinu

Jeste, kamo sreće da je umesto Svajcarske bila Litvanija, umesto Kameruna Gruzija sa povređenim Kvaratškelijom a umesto Brazila neko malo jači recimo Rumunija.
I da ne gleda cela nacija u tebe, nego ovako neka šaka klinaca koji su tu došli na izlet sa trenerima.

Ajde Piksi, manje filozofije... Na posao... Radi sa tim momcima pa da odemo na EURO. Na žalost dokle smo došli i to će nam biti najveći uspeh 21 veka.

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

pa na SP su bile ozbiljne ekipe, ne jadna Litvanija.. U ovoj najslabijoj grupi Srbija će biti prva i otići na EP, a tamo kad naleti na malo ozbiljnije ekipe biće opet debakl..dzabe se pravi euforija...i dalje je odbrana uzas i ne nazire se poboljšanje..

Volina

pre 1 godinu

Steta stose litmanija nije pla sirala na svecko prmensvo dasmo je tamo su sreli pobedili bije i modzda bih smo igali u pola finale zbrazilom

BGreal

pre 1 godinu

U kvalifikacijama smo uvek solidno dobri a kada se plasiramo na takmicenje totalno se pogubimo i nekako se primecuje kao da tamo ne pripadamo.

Gledalac

pre 1 godinu

Neverovatno je da neuspešni selektor na Svetskom prvenstvu, sada vodi tim. Za platu od nekoliko desetina hiljada evra, vredi se folirati.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Grujić je uvek bio bilji od pola veznog reda, meni stvarno nije jasno šta se ljudi čude kao da ga nisu gledali kad je nosio igru herte sam ili sada kad ovako dobro igra u portu. Čoveku be možeš loptu da pipneš.

DEX

pre 1 godinu

Uvek sam uz Srbiju i uvek sam za Piksija ali ni ova utakmica nije bila sjajna. Da se ne lažemo, Litvanija je lak plen a mi smo ugurali samo dva komada. Nekako mi je cela ekipa van forme i opet Vanja najbolji pojedinac. Pavlović najborbeniji ali sa nekoliko amaterskih grešaka. Tadić i SMS totalno van forme. Vidić, Kostić i Mitrović nekako jedva odrađuju posao. Ostali prosečno ali sa ovakvom igrom opet ne bi prošli bilo koju grupu na bilo kom prvenstvu.

Kontras

pre 1 godinu

Covece, ako procitas ovo, sredi odbranu i promeni formaciju, uradi nesto po tom pitanju.

Svaka ozbiljnija reprrzentacija, setimo se Kameruna, nam daje bar 2-3 gola po utakmici.

Sve ostalo je dobro: dobri golmani, dobra sredina, dobar napad... ali odbrana - jako losa.

zanimljivo

pre 1 godinu

Piksi nas odveo na jedno prvenstvo, izgleda će i na drugo, ako Bog da i na treće, a vidim većina i dalje nezadovoljna. Možda je najbolje da opet gubimo od Azerbejdžana, Jermenije, Estonije i sličnih, dovedemo nekog stranca umesto Piksija pa da pljujemo fudbalere umesto selektora.

jsx

pre 1 godinu

Da smo igrali sa Litvanijom, možda bi i bilo. Ruku na srce, i ovo je bolje nego ranije. Nek bar konstantno pobeđujemo slabije selekcije, pa možemo jednog dana i da počnemo da pobeđujemo srednje.

Bodibond

pre 1 godinu

Ali opet po tom desnom boku duva promaja koliko hoces... I sad kazem da je Erakovic morao da ima zagarantovano mesto u odbrani i na SP i to upravo u ovoj konstalaciji Pavlovic-Gudelj-Erakovic.

pejafan

pre 1 godinu

Pa nema Litvanije na svetskom prvenstvu hahha
Nasa realnost jedase ovde jedva plasiramo na evropsko prvenstvo,ajde mozda i kao prvi jer je najlaksa grupa,pa onda klasika ispadamo u grupi ili ako bude opet neka laka grupa prolazimo u 1/8 finala i tu naravno ispadamo...Kakav srpski fudbal i aport uopste,pa mi se kao drustvo i drzava raspadamo polako...

sasa the king

pre 1 godinu

To sto nismo primili gol, najvise da zahvalimo losim udarcima protivnickih napadaca, i Vanji Milinkovicu. Suplji smo katastrofa.

Макарије

pre 1 godinu

Шта ли игра онај Живковић, да ми је знати...
Ми уопште немамо десну страну напада.

bane

pre 1 godinu

nikada vi necete nauciti igrati fudbal,ne samo sto ste glupi za medalju,nego ste lenji i sve bitanga do bitange,a ima i autosovinista,koji solidno igraju za svoje klubove vani,a u reprezentaciji su katastrofa.

Mihajlo

pre 1 godinu

Dokle više te priče kako ne možemo sa trojicom štopera da igramo,s tom taktikom smo dobili Portugalce,Švedjane,Norvežane,zar to nisu ozbiljne reprezentacije?
Taktika nije problem nego nedisciplina u igri,spremnost igrača da se bore i trče 120 minuta,sve je to poremećeno na SP jer je oko fudbalera bilo svega i svačega,raznih vansportskih delegacija i to nam se ponavlja na svakom takmičenju na kom se plasiramo.
Da postoje problemi kad se branimo to je očigledno,neće se rešiti promenom taktike nego disciplinom,borbom,trčanjem čega danas ponovo nije bilo,sreća Litvanija je loša. Osnovni problem je što se lako gubi lopta na našoj polovini jer se vezni igrači ne nude izmedju linija protivnika našim štoperima,dodje do panike,loš pas i uhvate nas na kontru. Nismo dovoljno agresivni u veznom redu i zato ne branimo prostor izmedju beka i štopera kako treba,ne sme igrač da se okrene prema našem golu i da ima vremena da razmišlja gde će loptu da pošalje.

pitbul terier

pre 1 godinu

Ja bi uveo 4-1-2-1-2 formaciju.......to je najbolje.

Vanja na golu.

Odbrana
Levi Bek- Pavlovic
Centar- Milenkovic
Centar- Masovic
Desni bek- Erakovic

Sredina (ispred bekove iza krila)
Lukić/Grujić

Krila
Leva strana-Kostić
Desna- Živkovic

Sredina (ispred krila)
Tadic

Napad
Mitrovic
Vlahovic

Marija Magdalena

pre 1 godinu

Pozdrav pozdrav svima. Moje ime je Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobila zajam od 50,000 eura uz 3% od bogobojaznog čovjeka gospodina Mikea Andersona. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma, obratite mu se, uvjeravam vas da je sigurno, hvala. Adresa e-pošte: (barrmikeanderson48@yahoo.com)

fudbaloman

pre 1 godinu

Marko Grujić je pokazao da je igrač za 11, dečko baš ozbiljno napreduje. Lukić običan alibi bezveznjak bez pasa i smisla, niti ume da igra gore niti oduzima lopte. Ilić uz Sergeja i Grujića, a Vlahović malo na klupu dok ne dođe sebi, pošto je trenutno bliži Luka Jović raspadu nego nekoj top formi.

Strelac

pre 1 godinu

4-5-1 mora da se igra,nismo mi za 352...levo mladenovic,desno bleki i stoperi ko hoce...i dva krila ispred bekova,kostic i zivkovic i da nas Bog vidi...

Marija Magdalena

pre 1 godinu

Pozdrav pozdrav svima. Moje ime je Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobila zajam od 50,000 eura uz 3% od bogobojaznog čovjeka gospodina Mikea Andersona. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma, obratite mu se, uvjeravam vas da je sigurno, hvala. Adresa e-pošte: (barrmikeanderson48@yahoo.com)

zanimljivo

pre 1 godinu

Piksi nas odveo na jedno prvenstvo, izgleda će i na drugo, ako Bog da i na treće, a vidim većina i dalje nezadovoljna. Možda je najbolje da opet gubimo od Azerbejdžana, Jermenije, Estonije i sličnih, dovedemo nekog stranca umesto Piksija pa da pljujemo fudbalere umesto selektora.

Ivica

pre 1 godinu

Dobar rezultat za otvaranje kvalifikacija i čestitke na tome ali rezultat u Katru veze nema sa srećom pod a) jače ekipe su bile tamo nego bilo koja u ovoj skupini b) loše vođena utakmica protiv Kameruna. Sada je dobar start u kvalifikacijama, Mađari bi mogli biti nezgodni ovo ostalo ne bi trebalo da bude teško sa ispravnim pristupom i taktikom.

WWW

pre 1 godinu

Porediti raspalu Litvaniju sa ekipama iz Katara? Pa zaista, moze li neukusnije.Mi smo neka osrednja ekipa i to je to. I da se plasiramo na EM, desice nam se opet Katar jer mi smo fudbalski Dan mrmota.

Gledalac

pre 1 godinu

Neverovatno je da neuspešni selektor na Svetskom prvenstvu, sada vodi tim. Za platu od nekoliko desetina hiljada evra, vredi se folirati.

Fenomen

pre 1 godinu

Jad i očaj od igre protiv trećerazrednog rivala. Grupa rekreativaca koji ni dres nisu pokvasili znojem. Treba im uoči svake utakmice pokazati neki meč Hrvata...da vide kako se igra za nacionalne boje. Ovo je sramota šta rade. Ogadili su mi reprezentativni fudbal. Ne BiH ih gledao uživo da mi plate...oni sinoć na stadionu su čisti mazohista. Posebno iritiraju izjave nakon utakmice, pogotovo ovog što ni padeže nezna.

Miroslav Tomasevic

pre 1 godinu

Sram te bilo Dragane..doslo je dotle..da sam te obozavao kao fudbalera..a toliko sam te omrzo..ocima ne mogu da te gledam posle Katara..veze nemate..da nije bili one dece..sa besplatnim kartama..gledao bi vas..po neko iz bliznje familije..par strina i tetki..i ovi metuzaleni iz fss-a..jedan je kapiten Vidic..ne vredi..nece vas narod..nismo mi vise ludi..vudite vi i sami..al ti i dalhe drzus demagogiju..sa vele-silom Litvanijom..veze nemate

pitbul terier

pre 1 godinu

Ja bi uveo 4-1-2-1-2 formaciju.......to je najbolje.

Vanja na golu.

Odbrana
Levi Bek- Pavlovic
Centar- Milenkovic
Centar- Masovic
Desni bek- Erakovic

Sredina (ispred bekove iza krila)
Lukić/Grujić

Krila
Leva strana-Kostić
Desna- Živkovic

Sredina (ispred krila)
Tadic

Napad
Mitrovic
Vlahovic

Mihajlo

pre 1 godinu

Dokle više te priče kako ne možemo sa trojicom štopera da igramo,s tom taktikom smo dobili Portugalce,Švedjane,Norvežane,zar to nisu ozbiljne reprezentacije?
Taktika nije problem nego nedisciplina u igri,spremnost igrača da se bore i trče 120 minuta,sve je to poremećeno na SP jer je oko fudbalera bilo svega i svačega,raznih vansportskih delegacija i to nam se ponavlja na svakom takmičenju na kom se plasiramo.
Da postoje problemi kad se branimo to je očigledno,neće se rešiti promenom taktike nego disciplinom,borbom,trčanjem čega danas ponovo nije bilo,sreća Litvanija je loša. Osnovni problem je što se lako gubi lopta na našoj polovini jer se vezni igrači ne nude izmedju linija protivnika našim štoperima,dodje do panike,loš pas i uhvate nas na kontru. Nismo dovoljno agresivni u veznom redu i zato ne branimo prostor izmedju beka i štopera kako treba,ne sme igrač da se okrene prema našem golu i da ima vremena da razmišlja gde će loptu da pošalje.

pejafan

pre 1 godinu

Pa nema Litvanije na svetskom prvenstvu hahha
Nasa realnost jedase ovde jedva plasiramo na evropsko prvenstvo,ajde mozda i kao prvi jer je najlaksa grupa,pa onda klasika ispadamo u grupi ili ako bude opet neka laka grupa prolazimo u 1/8 finala i tu naravno ispadamo...Kakav srpski fudbal i aport uopste,pa mi se kao drustvo i drzava raspadamo polako...

Kontras

pre 1 godinu

Covece, ako procitas ovo, sredi odbranu i promeni formaciju, uradi nesto po tom pitanju.

Svaka ozbiljnija reprrzentacija, setimo se Kameruna, nam daje bar 2-3 gola po utakmici.

Sve ostalo je dobro: dobri golmani, dobra sredina, dobar napad... ali odbrana - jako losa.

Ujdurma

pre 1 godinu

Jeste, kamo sreće da je umesto Svajcarske bila Litvanija, umesto Kameruna Gruzija sa povređenim Kvaratškelijom a umesto Brazila neko malo jači recimo Rumunija.
I da ne gleda cela nacija u tebe, nego ovako neka šaka klinaca koji su tu došli na izlet sa trenerima.

Ajde Piksi, manje filozofije... Na posao... Radi sa tim momcima pa da odemo na EURO. Na žalost dokle smo došli i to će nam biti najveći uspeh 21 veka.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Grujić je uvek bio bilji od pola veznog reda, meni stvarno nije jasno šta se ljudi čude kao da ga nisu gledali kad je nosio igru herte sam ili sada kad ovako dobro igra u portu. Čoveku be možeš loptu da pipneš.

Trotter

pre 1 godinu

На твоју жалост, на великим такмичењима не играш против Литваније, па.. оно...

DEX

pre 1 godinu

Uvek sam uz Srbiju i uvek sam za Piksija ali ni ova utakmica nije bila sjajna. Da se ne lažemo, Litvanija je lak plen a mi smo ugurali samo dva komada. Nekako mi je cela ekipa van forme i opet Vanja najbolji pojedinac. Pavlović najborbeniji ali sa nekoliko amaterskih grešaka. Tadić i SMS totalno van forme. Vidić, Kostić i Mitrović nekako jedva odrađuju posao. Ostali prosečno ali sa ovakvom igrom opet ne bi prošli bilo koju grupu na bilo kom prvenstvu.

Dragan

pre 1 godinu

Dobar trener što Piksi sigurno nije, bi sa ovim igračima napravio više, bolju igru, pronašao pravu formaciju jer 352 ne funkcionira. Nema tu pomaka na bolje nakon Katara, neznamo igrati po izgubljenoj lopti, protivnik drži loptu po nekoliko minuta, olako nam stvaraju šanse za gol. Svakako treba pojačati i dobro uigrati sredinu terena, danas niko ne igra da dva teška centarfora

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

pa na SP su bile ozbiljne ekipe, ne jadna Litvanija.. U ovoj najslabijoj grupi Srbija će biti prva i otići na EP, a tamo kad naleti na malo ozbiljnije ekipe biće opet debakl..dzabe se pravi euforija...i dalje je odbrana uzas i ne nazire se poboljšanje..

Srdjan

pre 1 godinu

Do uspeha se ne dolazi preko noci, tako da su ocekivanja koja smo imali u Kataru nerealna. Redom, od nasih 11 igraca samo su trojica osetila cari Lige sampiona (Tadic, Vlahovic i Kostic), a titulu sampiona je osvojila reprezentacija koja je u sastavu imala visestruke osvajace Lige sampiona i visestrukog osvajaca titule za najboljeg svetskog igraca. Slicna situacija je i sa drugoplasiranom i treceplasiranom reprezentacijom. Jedino iznenađenje u top 4 je bio Maroko, koji opet ima 2 igraca koja su na visem nivou od nasih, koji igraju za klubove koji spadaju u najbolje/najplacenije klubove na svetu (Celzi, PSZ), ali im i ostali igraci nisu u slabijim timovima od onih u kojima igraju srpski igraci. SMS vec ima 28 godina, a nije mrdnuo dalje od Lacija. Mitrovic igra u Fulamu. Kostic je igrao u Ajntrahtu do skoro, sada je zajedno sa Vlahovicem u Juventusu, koji ne deluje bas sjajno. Dakle, imamo prosecnu reprezentaciju, a naisli smo na mocni Brazil (bez obzira sto je nesrecno stao u 1/4 finalu takmicenja), Svajcarsku koja godinama igra u A grupi Lige nacija i ozbiljnija je reprezentacija od nase, koliko kod vecina nas osecala prezir prema dvojici njihovih igraca. Realno smo bili treci favoriti u grupi i jedini pravi kiks je utakmica protiv Kameruna, koju smo morali takticki da privedemo kraju nakon 3:1. Sta dalje?! Dalje ide Liga nacija, svest da pripadamo A grupi reprezentacija ce u slucaju dobrih rezultata dati samopouzdanje nasoj reprezentaciji, a to bi moglo da rezultira da konacno mozemo da prođemo grupu na nekom takmičenju. Dalje, nismo reprezentacija koja je prolazila grupe, a šta tek reci za nokaut fazu takmicenja?! Dakle, moramo i tu sticati iskustvo. Bilo bi odlicno doci do 1/4 finala na EP, da momci vide da mogu, pa da na sledecem SP budu konkurentniji i mozda dostignu rezultat Maroka. Naravno, sve moze da krene i nizbrdo, da izgubimo svih 6 utakmica u Ligi nacija, da se jos vise ukanalimo i da zauvek ostanemo prosecna ekipa sa par dobrih pojedinaca, koja povremeno pobedi nekog favorita ili izvuce nereseno, a redovno pobeđuje slabije od sebe. Sustina je samo da nas ceka jos mnogo posla i da pobeda nad Portugalijom nije slucajna, ali mora mnogo da se radi da bi se doslo do uspeha.

Marko

pre 1 godinu

Ne razumem se posebno u fudbal ali je protivnik bio slab, utakmica usporena nekako, mogli smo da primimo vise golova da je bio ozbiljniji tim, ne znam, moj utisak...

Kosmos

pre 1 godinu

Litvanija je medju najgorim reprezentacijama sveta. Preuvelicavanje uspeha nam nece doneti nista bas kao i do sada. Tabloidski dobro zvuci ali kad se pojavi npr. Svajcarska mi smo vec u problemu.

Макарије

pre 1 godinu

Шта ли игра онај Живковић, да ми је знати...
Ми уопште немамо десну страну напада.

neopravdano odsutan

pre 1 godinu

Sem par novih igraca, nikakve takticke promene se ne vide. Znaci kao na SP, prva ozbiljnija reprezentacija i fasujemo tri komada (minimalno).

jsx

pre 1 godinu

Da smo igrali sa Litvanijom, možda bi i bilo. Ruku na srce, i ovo je bolje nego ranije. Nek bar konstantno pobeđujemo slabije selekcije, pa možemo jednog dana i da počnemo da pobeđujemo srednje.

Volina

pre 1 godinu

Steta stose litmanija nije pla sirala na svecko prmensvo dasmo je tamo su sreli pobedili bije i modzda bih smo igali u pola finale zbrazilom

sasa the king

pre 1 godinu

To sto nismo primili gol, najvise da zahvalimo losim udarcima protivnickih napadaca, i Vanji Milinkovicu. Suplji smo katastrofa.

bane

pre 1 godinu

nikada vi necete nauciti igrati fudbal,ne samo sto ste glupi za medalju,nego ste lenji i sve bitanga do bitange,a ima i autosovinista,koji solidno igraju za svoje klubove vani,a u reprezentaciji su katastrofa.

BGreal

pre 1 godinu

U kvalifikacijama smo uvek solidno dobri a kada se plasiramo na takmicenje totalno se pogubimo i nekako se primecuje kao da tamo ne pripadamo.

Bodibond

pre 1 godinu

Ali opet po tom desnom boku duva promaja koliko hoces... I sad kazem da je Erakovic morao da ima zagarantovano mesto u odbrani i na SP i to upravo u ovoj konstalaciji Pavlovic-Gudelj-Erakovic.