Ponedeljak, 20.03.2023.

12:55

Piksi se izvinio Srbiji

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je novi kvalifikacioni ciklus, nakon neuspeha u Kataru.

Izvor: B92

Piksi se izvinio Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

Boc, boc, bocka pčela 🐝

pre 1 godinu

Poske dugog zimskog sna, medo Brundo je izašao iz pećine. Ugledao je svoju senku ali se nije uplašio, već je neustrašivo krenuo u ljutu borbu sa pčelama, po nove zalihe meda. 🐻

Riječanin

pre 1 godinu

Nemaš se šta izvinjavati jer jednostavno ne znaš se ponašati i to je sramota. Voditi ozlijeđene igrače na takvo natjecanje je amaterizam koliko god oni bili zaslužni za plasman. Daj ostavku i pusti nekog normalnog da radi svoj posao.

Bui

pre 1 godinu

Napraviti ligu sa Grcima,Rumunima, Madjarima ili Bugarima.
Više gledalaca,para I zanimljivija liga.
Čeferin I Terzić već predlažu to godinama

neko

pre 1 godinu

Prosečan igrač trener ispod proseka kao selektor nula ne znam šta uopšte još uvek radi na mestu selektora. Mada u zemlji ukojo je profesionalni fudbal na najnižoj stepenici i trebao bi biti zabranjen dok se iz njega ne očisti korupcija i kriminal i ne zaslužujemo boljeg.

Mike

pre 1 godinu

Bravo Piksi, idemo napred, bice bolje nego na svetskom, daj boze da se reprezentacija uigra i da pocnu da igraju dobar fudbal. Treba strpljenja.

miško

pre 1 godinu

Piksi je slepac, drži na klupi najboljeg golmana na SP za omladince. Nema igrača koji je bio najbolji omladinac na svetu a da nije napravio uspešnu karijeru. Zašto Rajko ne brani u Zvezdi najbolji i kapiten sa 20 g. u francuskoj ligi najmanje golova primio, evo ga i u Španiji isto.Vanja je odbrani samo ono što ga pogodi u telo. Ko ti sastavlja tim reci.

Sister

pre 1 godinu

Igrali ste kako ste igrali, necemo sada o tome, ali kako ste se ponasali bolje da niste ni isli. Kad ste igrali sa Svajcarskom raspali ste se mentalno. Prosuli ko riza.. I onda opet neki cirkus a, oko cega drugoga nego udanih zena. Majke mi neke meksicke serija nemaju toliko drame.

Rezultat ne mozes garantovati, ali maku mu neka opsta kultura i prema sebi i protivniku treba postojati. Eto toliko.

Red Z

pre 1 godinu

Kada će Piksi shvatiti da mi nemamo odbranu?! Igrati sa tri pozadi i bez bekova je mač sa dve oštrice. Zato smo u Kataru i prošli kako smo prošli.

ljusa

pre 1 godinu

Možda bolje da se ne plasiramo na EP,ne umemo mi ta turnirska takmičenja fali tu i psiholog.stručni tim a ne ljudi koji ne bi da se zameraju.

chevanton

pre 1 godinu

Možda niste uspješni al ste jako zabavni. Šalu na stranu, imate kvalitetu za top 10 u Europi sigurno, no moraju se rezovi napraviti, a kao što znate i sami Piksi nije taj.

Dejan

pre 1 godinu

Jako dobar trener ,svuda gde je radio imao je velikih uspeha,tako da zaslužuje svaki cent iz svog ugovora koji i neje baš mali,ali ponavljam trofejni(ne može se izbrojati koliko trofeja ima)trene i samo napred Piksi.

dusan jichici

pre 1 godinu

Srbija nema golmana,potre
ban je golman koji diriguje
odbranom,ne golman koji
skace ko majmun i odbija teske lopte i dobija golove
iz blizine.

RoPe

pre 1 godinu

Sreću treba zaslužiti. Sreća prati hrabre! Možeš se ti pozivati na sreću još 100 godina, ali od toga nema nitko ništa, pa ni ti. Hrvatska je u top 10 reprezentacija svijeta već 30 godina, ako je to sreća i slučajnost.........

Onako samo usput

pre 1 godinu

Piksi je usvojinu Muslinov stil igre koji odlikuje moderan fudbal, sa jakom sredinom. To se veoma uspešno pokazalo u kvalifikacijama. I uvek će se i pokazivati uspešno. Ali šta je krenulo po zlu na svetskom prvenstvu? Pa upravo sredina terena. Davali smo mnogo golova ali i primali što pokazuje da je sredina terena učestvovala u napadu ali ne i u odbrani. A zašto nije učestvovala u odbrani? Zato što je svetsko prvenstvo jedna velika tržnica fudbalera i svi hoće da se pokažu i dokažu. E upravo je tu krenulo nizbrdo. I tako će svaki put i biti dok se to ne promeni. Tu je Piksi ponajmanje kriv.

CisTo_OnAkO

pre 1 godinu

Izbori za presjednika FSS su pokazali da ces se i ti i drugi posle tebe na kraju izvinjavati,pustili su niz vodu Vidica i time fudbalska mafija pokazala da nema cemu da se nadamo osim eto ucesca na vecim turnirima cisto da popunimo broj.

Dusan

pre 1 godinu

Piksi, što se mene lično tiče, i da svaki dan ideš do zida plača, ne vredi ti. Nisi ništa uradio na Svetskom prvenstvu, i od tebe toliko. Na žalost našu, boljeg i ne vidim.

Dubrovnik

pre 1 godinu

Možda da je malo bolje pazio na taktiku, disciplinu i protivnike, sada ne bi zazivao sreću.
Pogotovo jer kad spominje sreću misli na to kako smo sretno osvojili 3 medalje na svjetskim u 25 godina.

srba

pre 1 godinu

Prvo da svi Igraju i da se ne Bune na Sudiju, i da Pogresi.Drugo isto da svi Igraju i da se NE Svadjaju sa Protivnickim Igracima.Ko to ne ispuni Nema ga u EKIPU

To bi bilo to

pre 1 godinu

Moram da kažem svim razočaranim ljudima,koji se ovde zaklinju da neće više gledati reprezentaciju.Hoćete,gledaćete jer to je jače od vas.Nećete oprostiti Katar,nećete oprostiti cirkus sa izborom predsednika FSS,ali gledaćete.Sve ovde prosute emocije,ljutnja,bes i melanholija će ostati po strani u petak.U pitanju je ljubav braćo Srbi,volite fudbal i "prokletu" reprezentaciju.

Mario

pre 1 godinu

Samo bojkot reprezentacije posle ove sramote sa Djajicem! Nadam se da ce i ono malo gledalaca sto doce da vas gleda skandirati samo jedno ime! Nemanja Vidic!

Vrg

pre 1 godinu

Ljudi, niste fer. Da ki se IKO IKADA izvinio kod nas za ista? Ovaj covek je prihvatio makar odgovornost i odveo nas na SP, podigao u Ligi nacija. Pricate kako sad ima laku grupu, pa ce na to da se kao nepravedno izvadi... To nije u redu. Piksi bas je doveo do toga da je takva grupa, jer smo konacno u drugom sesiru! Hrvatska na primer ne bi ni videla pola prvenstava da se jednom nije uglavila u prvi sesir i dobila povlastice.
Takodje, sta ste ocekivali? Mi nemamo dovoljno vrhunskih igraca, pogotovo u odbrani.
I koga biste umesto Piksija, a da bi i on prihvatio mesto selektora? Vi i ne znate sta hocete.
Takodje, valjda je dobro biti pozitivan kad ides na SP. Kritikujete ga da je lozio narod. Sta je trebalo? Da kaze da idemo da izgubimo? Da pobedimo jace od sebe sa slabijim igracima? Sta?
Od mene podrska! Ispunio je sve osnovne ciljeve do sada.

The_Dejan

pre 1 godinu

Mislio sam da ti ti čovek gospodin, koji ne podleže bilo kakvim pritiscima, koji ima svoje ja, karakter, obraz.
Ali, kada si na svetskom dozvolio da, žene dođu u sred takvog takmičenja, nema potrebe bilo šta više da se priča ni o tebi, ni o vašoj "reprezentaciji".

Da,da

pre 1 godinu

@ pedja 71. Brate,bojim se da sa takvim ležernim stavom i bez emocija prema reprezentaciji, kad dođe to 1/4 tebi će riknuti čuka.Nećeš biti spreman.Ali ne brini,neće dotle dogurati.Mi ostali ćemo se nervirati za svaku utakmicu,svaku pobedu ćemo dobro zaliti,a ako prođemo grupu,lude će nas hvatati.

Petar P

pre 1 godinu

Izvinjenje je ok, ali morao si to da uradiš odmah. Sada je malo kasno i nejasno je zašto si to sada izgovorio, kada je prošlo već mnogo vremena a naš bes i razočarenje nas blago prošli. Moždasi baš to čekao. Lukava si ti lisica. Iskusno, vrlo iskusno.

realan zvezdas

pre 1 godinu

Nemamo mentalitet pobednika. Nemamo igrače koji će da kažu, ne zanima me protiv koga igramo, idemo na pobedu. Nemamo igrače koji imaju svoj stav i integritet. I ne moraju da igraju najbolji, već oni koji će da ginu jedan za drugoga. I čim ih vidim išarane po celom telu sa tetovažama, znam koliko je sati i sta je njima bitno u životu.
I mora da se igra fudbal, da se razmišlja na terenu, da se kombinuje, da ta igra liči na nešto. Da igrače posle utakmice boli glava, a ne noge. Da vidimo u čemu smo dobri i da to forsiramo, a da sakrijemo mane. Da ako smo najvislja selekcija na svetu, da nam prekid bude jedno od oružja. Da ti naši fudbalski stručnjaci smisle na koji način da igramo. A to stvarno moraju da budu jako pametni i obrazovani ljudi. A mi medju prvih sto trenera u svetu nemamo ni jedno ime.
I mislim da imamo potencijal da budemo medju prvih 15 selekcija u svetu, samo da imamo taj trust mozgova u trenerskom poslu. To nam je najslabija karika..
I morali smo da prodajemo grupu na SP. Kažu nemamo desnog beka.. Pa Australija je na SP prošla grupu, a desnog beka je igrao Degenek. Pa na toj poziciji je bolji igrač Gobelic. Znaci da ne igraju imena, već treba napraviti tim koji će imati veru u sebe.

Goran

pre 1 godinu

Izvinio se Srbiji?? To sto on radi je nesto bitno za narod u Srbiji? Ako vec hoce da pokaze koliko mu je zao, neka vrati pare koje su uzeli Svetsko prvenstvo, neka uplati komoletan finansijski profit u Budzet Srbije. Kakav pametnjakovic...

Frenklin Salas

pre 1 godinu

Nije problem ni rezultat, ni 29. mesto, dešava se naravno, ali pamtiće se ona dva primljena gola za izjednačenje Kameruna za 3:3, ono je i dalje za nepoverovarti kakvi su se golovi primali. Protiv Švajcarske takodje koliko god da smo dali, osećaj je bio da uvek možemo da primimo gol više.

srle

pre 1 godinu

Dešava se moj Piksi. Nije lako ništa u životu. Odvedi nas na Evropsko prvenstvo posle 24 godine i sve će ti biti oprošteno. Opet će biti hvalospeva i tapšanja po ramenu. Ako i odemo tamo, samo da se ne obrukamo, dajte sve od sebe pa šta bude. Srećno.

Ogi

pre 1 godinu

Najgore od svega je što je on na igrače svaljivao greške koje su isključivo njegove! Ako promašiš formaciju kao protiv Švajcarske, ne možeš kriviti igrače za primljene golove!
Ako ne znaš da zatvoriš utakmicu kao protiv Kameruna, ne možeš da kriviš igrače za to.
Ako hoćeš da igraš na 0:0 protiv Brazila, a sa istim igračima čitave kvalifikacije igraš na gol više, ne možeš kriviti igrače za to!

PAJSER

pre 1 godinu

Nedimovic ce dici reprezentaciju iz pepela?
(Beli, 20. mart 2023 13:24)
Reprezentacija nije u pepelu. Učesnik SP, glavni favorit u grupi kvalifikacija za evropsko prvenstvo... U pepelu je reprezentacija BiH, Crne Gore... E, sad, to što ti našu reprezentaciju ne poredis sa tim zemljama nego sa Francuskom i Engleskom, to je tvoj problem. Reprezentacija je sasvim ok za jednu ovakvu zemlju i ovakvu ligu. U pepelu je liga, ako ćemo iskreno. Srećno, Piksi, pa da skupljamo sličice i za Evropsko konačno!

Dejan M

pre 1 godinu

Jao evo one price
Danas svi igraju fudbal
Ako sam dobro razumeo ovaj Piksi haiku
Bojao se ja, bojao se ti
Nadrljali u kvalifikacijama svi

Monteri iz Jajca

pre 1 godinu

Samo da ti javim da si ti bivši selektor, čeka se samo prva šansa! Nedimoviću se ne svidjaju tvoje taktičke ideje i zeli novi početak!

Dosadnjakovic

pre 1 godinu

Mogu se jednom, dvaput, pa i triput zeznuti, ali necu dozvoliti Piksiju da me zezne i cetvrti put, pa nisam budala!
Reprezentacija FSS i sledeci kvalifikacioni ciklus ce proci bez mog gledanja, komentarisanja ili interesovanja, znam da to apsolutno nista nece promeniti, ali meni ce savest biti cista.

Rantantan

pre 1 godinu

Meni se čini da Piksi na i oko SP nije bio sasvim svoj. Pogubio se bio u vrtlogu očekivanja i pritiska javnosti i medija, stanja u savezu, zdravstvenog stanja i narušenih odnosa u ekipi... Videlo se i u izjavama pre tokom i posle SP da nije verovao u neki uspeh, niti je znao šta da radi i kako da nastupi na mečevima u tim okolnostima, dal da igra ne rezultat ili napada... Tako je ekipa i delovala a i on sam.
Sada kad je ujdurma oko izbora u FSS prošla, deluje da je spreman da prizna da je na SP bio debakl i zato oseća potrebu da se izvini i da skine sa sebe tu gorčinu i opterećenje koje je nosio od SP a nije smeo da saopšti tako ranije, pod pritiskom iz FSS pred izbore. Ja verujem da sve može bolje i da imamo pristojnu ekipu koja je u top10 u evropi. Ne treba zaboraviti da smo prošli LK i kvalifikacije za SP. Loš turnir SP zbog svega pobrojanog ne bi trebao potroši jednog Piksija, koji je i dalje ponajbolji izbor od domaćih selektora. A stranci se nikad nisu dobro pokazali kod nas, prosto razlika u jeziku i mentalitetu.
Tako da malo više vere u Piksija i reprezentaciju, a FSS je neka druga priča ne trba je mešati sa ovim...

Vdusan

pre 1 godinu

Pokupi se i odlazi. Kao igrac 10, kao trener 0.
Nagoja place za tobom.
Igras svetsko prvenstvo bez bekova, sa 20 veznjaka i dva povredjena napadaca. Koji Samardzic i Bajcetic moze da popravi rezultat iz Katara? Mozemo Litvaniji dati 8 komada, ali ce nam Danska uvek s lakocom spakovati 3.

laf

pre 1 godinu

Treba da naučimo da igramo velika takmičenja...
igra u kvalifikacijama i na velikom takmičenju su dve potpuno različite stvari...na velikom takmičenju je 3 nivoa viši fudbal...ako to shvatimo ima nade...

feke jeke

pre 1 godinu

Druze nekada postovani ti da imas obraza minut posle ustolicenja Terza Dzaja Bata Djora mafije na celo FSS-a bi podneo neopozivu ostavku.

TIGER

pre 1 godinu

Svim srcem za sve naše protivnike.
Posle sramote nanete Vidiću i ti fudbaleri bi trebalo da bojkotuju reprezentaciju. Mada svi znamo da od toga nema ništa kao ni od kažnjavanja FSS od strane UEFA i FIFA zbog mešanja politike u sport jet vođa od kad je pristao na priznanje Kosova sada nama može da radi šta želi

Milan

pre 1 godinu

Znam de cu pokupiti minuse ... ali problem Piksija je sto uspesno lozi ovaj narod da smo mi velesila u fudbalu ... Kada smo mi prosli u drugi krug a kada nesto osvojili ... Koji nas igrac i kada je bio u finalu nekog velikog takmicenja i kada ? Bane Ivanovic sa Celzijem pre 10 godina..
kako turnir odmice na koji smo se plasirali kao i svi ostalo , ostaju realno sve kvalitetnije reprezentacije i mi shvatamo svoju limitiranist . To pokazujemo na terenu ali necemo to da priznamo u javnosti ... svi su nam krivi i klima i sudija i poremeceni odnosi u ekipi sve zivo ... ali zemlja selektora , sta da se radi .. takvi smo kakvi smo
Piksi placen da prica slagere i da lozi naciju .. Mi i dalje neka zivimo u iluzijama , do nas je
(Miroslav Celic, 20. mart 2023 13:12)

Ne slazem se sa tobom i sa tom patetikom koju svi ponavljaju, a reci mi da li su Hrvati velesila njih ima duplo manje nego nas ili Urugvajci... ne lozimo se mi nego smo svi gledali kako smo otresli Portugal u gostima u direktnom duelu za odlazak na svetsko i svako ko je to gledao je video da kad igramo hrabro da mozemo sa svakim da se kidamo! Znaci da mozemo kad hocemo a na svatskom smo ispali da ne kazem sta... ono sto svi znamo, mi smi sportska nacija i kad hocemo mozemo!!!

Marchena

pre 1 godinu

Pfff, lako je sada pričati... Nego pitam se što se nije oglasio povodom predsednickih izbora u FSS, da li prećutno odobrava stanje stvari? 🤔

Аца

pre 1 godinu

Пикси, све док у стручном штабу имаш пријатеље, браће, кумове, а не младих школованих стручњака који умеју да скаутирају ривала и ураде аналитику, па да селекција делује као модерна светска репрезентација, пролазићемо као боси по трњу. Како су ти пријатељи из штаба скаутирали ривале на Мундијалу, шта су тачно и конкретно учинили они као помоћници? Свако може да буде присутан ту и шеткара само по теренима и хотелима.

ford

pre 1 godinu

@Miroslav Celic
Zašto bi druže pokupio minuse zbog komentara u kojem si naveo samo istinu koju svi znamo!?
A ti si još to umereno uradio,većina nas bi sa punim pravom oplela po njemu/Njima i to bez i jedne ružne reči,odnosno psovke i sličnih varijanti,samo sa argumentima kojih imamo na pretek,a imamo i sva prava da ih kritikujemo jer nije u pitanju klub,već naš nacionalni tim,naša reprezentacija!!
A i Piksiju je trebalo 'samo' tri meseca od Katara da nas udostoji obraćanjem,ne nekim plitkim izvinjenjem,malo je degutantno,realno.
A šta je rekao!?
Pa baš ništa,neka analiza,iz stručnog ugla,gde je bio problem zašto smo prošli kako smo prošli,kako ih eventualno rešiti,znam sad da preterujem (jer je to ipak srpski sport!!) ,ono neki plan i program za npr narednih pet godina,ako ništa,ono bar radi fore..!?
Ovako,ista priča,ista retorika,decenijama ama baš sve isto.
Suma sumare,sve ostaje isto.
Plasiracemo se mi sad na turnir (valjda!?),a onda tamo,pa svi znamo šta i kako će otprilike da izgleda.
Sori zbog dužine posta,ali i ovo je realno malo šta bi svako od nas zaljubljenika u igru moglo sve da pita..!!

Mikii

pre 1 godinu

Ima čovek ozbiljnu sreću jer je ovo najsmešnija kvalifikaciona grupa u istoriji fudbala pa će dobiti novu šansu da se blamira i na sledećem prvenstvu.

Miodrag

pre 1 godinu

Ne slusam vise nista, niti gledam nas fudbal, niti reprezentaciju. Samo me zanima dal' je rekao da nema veze ako se ne kvalifikujemo, jer "ionako necemo nista uraditi"?

Miroslav Celic

pre 1 godinu

Znam de cu pokupiti minuse ... ali problem Piksija je sto uspesno lozi ovaj narod da smo mi velesila u fudbalu ... Kada smo mi prosli u drugi krug a kada nesto osvojili ... Koji nas igrac i kada je bio u finalu nekog velikog takmicenja i kada ? Bane Ivanovic sa Celzijem pre 10 godina..
kako turnir odmice na koji smo se plasirali kao i svi ostalo , ostaju realno sve kvalitetnije reprezentacije i mi shvatamo svoju limitiranist . To pokazujemo na terenu ali necemo to da priznamo u javnosti ... svi su nam krivi i klima i sudija i poremeceni odnosi u ekipi sve zivo ... ali zemlja selektora , sta da se radi .. takvi smo kakvi smo
Piksi placen da prica slagere i da lozi naciju .. Mi i dalje neka zivimo u iluzijama , do nas je

Istina

pre 1 godinu

I sad opet Jovo nanovo,prošao je kao i njegovi predhodnici,znači neslavno, umesto da se traži novi selektor mi mu opet dajemo sansu, mi slavimo ulazak u završna takmičenja kao da smo ih već osvojili, i zaboravimo zasta smo se kvalifikovali !

Slavisa Vukosavljevic

pre 1 godinu

"...nakon neuspeha u Kataru."

Kakvog sad neuspeha? 5.decembra si nas uveravao da cemo uspeha koji smo ostvarili biti svesni tek za 10-15 godina. To bi trebalo da znaci da se do 2036. necemo plasirati ni na jedno veliko takmicenje. Na izjavi "mi jesmo izgubili, ali nismo porazeni" bi ti i Grunf pozavideo.

Pixao (čitaj na brazilskom)

pre 1 godinu

Izvini se narodu što si pristao da budeš u ovom sistemu, a predstavljaš taj isti narod, a sebi se izvini što si pristao da taj sistem rukovodi tobom, pa od nezavisnog Piksija si postao poltron i marioneta!!

Stanje stvari

pre 1 godinu

Dobro bre ljudi,šta hoćete.Izvinio se i sad nastavlja da radi.Da ga menjamo?Dokle će to ići i kad ćemo dati nekom selektoru priliku da veže bar dva velika takmičenja.Ne znamo da igramo turnirske mečeve, i to je za njegovu duboku analizu.Hajde da ga ostavimo na miru da odradi kvalifikacije i EP(uopšte ne sumnjam da ćemo se kvalifikovati)pa onda da ga razapnemo ili da mu pišemo hvalospeve u zavisnosti od rezultata.

ntibazonkiza

pre 1 godinu

Bogami meni ovo mirise na novu blamazu kakve smo imali u prethodnih 20 godina koliko hoces. Iz dobrog rezultata, euforije i prepotentnih izjava da brazilci ne lete pa cemo moci mi sa njima, do toga da treba da se plasimo litvanije i crne gore...

Gde ja živim

pre 1 godinu

Za mene kao "javnost" i navijača ove nesreće zvane fudbalska reprezentacija Srbije izvinjenje će biti ako ste naučili gde ste grešili i ako se budete trudili da to ispravite. Ako to pak nije slučaj onda neće vredeti ni da svi kolektivno odete na iskupljenje u manastir.

Srećno u kvalifikacijama pa da vidimo.

Miroslav Celic

pre 1 godinu

Znam de cu pokupiti minuse ... ali problem Piksija je sto uspesno lozi ovaj narod da smo mi velesila u fudbalu ... Kada smo mi prosli u drugi krug a kada nesto osvojili ... Koji nas igrac i kada je bio u finalu nekog velikog takmicenja i kada ? Bane Ivanovic sa Celzijem pre 10 godina..
kako turnir odmice na koji smo se plasirali kao i svi ostalo , ostaju realno sve kvalitetnije reprezentacije i mi shvatamo svoju limitiranist . To pokazujemo na terenu ali necemo to da priznamo u javnosti ... svi su nam krivi i klima i sudija i poremeceni odnosi u ekipi sve zivo ... ali zemlja selektora , sta da se radi .. takvi smo kakvi smo
Piksi placen da prica slagere i da lozi naciju .. Mi i dalje neka zivimo u iluzijama , do nas je

Mikii

pre 1 godinu

Ima čovek ozbiljnu sreću jer je ovo najsmešnija kvalifikaciona grupa u istoriji fudbala pa će dobiti novu šansu da se blamira i na sledećem prvenstvu.

Marchena

pre 1 godinu

Pfff, lako je sada pričati... Nego pitam se što se nije oglasio povodom predsednickih izbora u FSS, da li prećutno odobrava stanje stvari? 🤔

Slavisa Vukosavljevic

pre 1 godinu

"...nakon neuspeha u Kataru."

Kakvog sad neuspeha? 5.decembra si nas uveravao da cemo uspeha koji smo ostvarili biti svesni tek za 10-15 godina. To bi trebalo da znaci da se do 2036. necemo plasirati ni na jedno veliko takmicenje. Na izjavi "mi jesmo izgubili, ali nismo porazeni" bi ti i Grunf pozavideo.

Frenklin Salas

pre 1 godinu

Nije problem ni rezultat, ni 29. mesto, dešava se naravno, ali pamtiće se ona dva primljena gola za izjednačenje Kameruna za 3:3, ono je i dalje za nepoverovarti kakvi su se golovi primali. Protiv Švajcarske takodje koliko god da smo dali, osećaj je bio da uvek možemo da primimo gol više.

Ogi

pre 1 godinu

Najgore od svega je što je on na igrače svaljivao greške koje su isključivo njegove! Ako promašiš formaciju kao protiv Švajcarske, ne možeš kriviti igrače za primljene golove!
Ako ne znaš da zatvoriš utakmicu kao protiv Kameruna, ne možeš da kriviš igrače za to.
Ako hoćeš da igraš na 0:0 protiv Brazila, a sa istim igračima čitave kvalifikacije igraš na gol više, ne možeš kriviti igrače za to!

Dusan

pre 1 godinu

Piksi, što se mene lično tiče, i da svaki dan ideš do zida plača, ne vredi ti. Nisi ništa uradio na Svetskom prvenstvu, i od tebe toliko. Na žalost našu, boljeg i ne vidim.

RoPe

pre 1 godinu

Sreću treba zaslužiti. Sreća prati hrabre! Možeš se ti pozivati na sreću još 100 godina, ali od toga nema nitko ništa, pa ni ti. Hrvatska je u top 10 reprezentacija svijeta već 30 godina, ako je to sreća i slučajnost.........

Mario

pre 1 godinu

Samo bojkot reprezentacije posle ove sramote sa Djajicem! Nadam se da ce i ono malo gledalaca sto doce da vas gleda skandirati samo jedno ime! Nemanja Vidic!

laf

pre 1 godinu

Treba da naučimo da igramo velika takmičenja...
igra u kvalifikacijama i na velikom takmičenju su dve potpuno različite stvari...na velikom takmičenju je 3 nivoa viši fudbal...ako to shvatimo ima nade...

ntibazonkiza

pre 1 godinu

Bogami meni ovo mirise na novu blamazu kakve smo imali u prethodnih 20 godina koliko hoces. Iz dobrog rezultata, euforije i prepotentnih izjava da brazilci ne lete pa cemo moci mi sa njima, do toga da treba da se plasimo litvanije i crne gore...

The_Dejan

pre 1 godinu

Mislio sam da ti ti čovek gospodin, koji ne podleže bilo kakvim pritiscima, koji ima svoje ja, karakter, obraz.
Ali, kada si na svetskom dozvolio da, žene dođu u sred takvog takmičenja, nema potrebe bilo šta više da se priča ni o tebi, ni o vašoj "reprezentaciji".

feke jeke

pre 1 godinu

Druze nekada postovani ti da imas obraza minut posle ustolicenja Terza Dzaja Bata Djora mafije na celo FSS-a bi podneo neopozivu ostavku.

Dosadnjakovic

pre 1 godinu

Mogu se jednom, dvaput, pa i triput zeznuti, ali necu dozvoliti Piksiju da me zezne i cetvrti put, pa nisam budala!
Reprezentacija FSS i sledeci kvalifikacioni ciklus ce proci bez mog gledanja, komentarisanja ili interesovanja, znam da to apsolutno nista nece promeniti, ali meni ce savest biti cista.

Petar P

pre 1 godinu

Izvinjenje je ok, ali morao si to da uradiš odmah. Sada je malo kasno i nejasno je zašto si to sada izgovorio, kada je prošlo već mnogo vremena a naš bes i razočarenje nas blago prošli. Moždasi baš to čekao. Lukava si ti lisica. Iskusno, vrlo iskusno.

Vdusan

pre 1 godinu

Pokupi se i odlazi. Kao igrac 10, kao trener 0.
Nagoja place za tobom.
Igras svetsko prvenstvo bez bekova, sa 20 veznjaka i dva povredjena napadaca. Koji Samardzic i Bajcetic moze da popravi rezultat iz Katara? Mozemo Litvaniji dati 8 komada, ali ce nam Danska uvek s lakocom spakovati 3.

Pixao (čitaj na brazilskom)

pre 1 godinu

Izvini se narodu što si pristao da budeš u ovom sistemu, a predstavljaš taj isti narod, a sebi se izvini što si pristao da taj sistem rukovodi tobom, pa od nezavisnog Piksija si postao poltron i marioneta!!

Аца

pre 1 godinu

Пикси, све док у стручном штабу имаш пријатеље, браће, кумове, а не младих школованих стручњака који умеју да скаутирају ривала и ураде аналитику, па да селекција делује као модерна светска репрезентација, пролазићемо као боси по трњу. Како су ти пријатељи из штаба скаутирали ривале на Мундијалу, шта су тачно и конкретно учинили они као помоћници? Свако може да буде присутан ту и шеткара само по теренима и хотелима.

Sister

pre 1 godinu

Igrali ste kako ste igrali, necemo sada o tome, ali kako ste se ponasali bolje da niste ni isli. Kad ste igrali sa Svajcarskom raspali ste se mentalno. Prosuli ko riza.. I onda opet neki cirkus a, oko cega drugoga nego udanih zena. Majke mi neke meksicke serija nemaju toliko drame.

Rezultat ne mozes garantovati, ali maku mu neka opsta kultura i prema sebi i protivniku treba postojati. Eto toliko.

realan zvezdas

pre 1 godinu

Nemamo mentalitet pobednika. Nemamo igrače koji će da kažu, ne zanima me protiv koga igramo, idemo na pobedu. Nemamo igrače koji imaju svoj stav i integritet. I ne moraju da igraju najbolji, već oni koji će da ginu jedan za drugoga. I čim ih vidim išarane po celom telu sa tetovažama, znam koliko je sati i sta je njima bitno u životu.
I mora da se igra fudbal, da se razmišlja na terenu, da se kombinuje, da ta igra liči na nešto. Da igrače posle utakmice boli glava, a ne noge. Da vidimo u čemu smo dobri i da to forsiramo, a da sakrijemo mane. Da ako smo najvislja selekcija na svetu, da nam prekid bude jedno od oružja. Da ti naši fudbalski stručnjaci smisle na koji način da igramo. A to stvarno moraju da budu jako pametni i obrazovani ljudi. A mi medju prvih sto trenera u svetu nemamo ni jedno ime.
I mislim da imamo potencijal da budemo medju prvih 15 selekcija u svetu, samo da imamo taj trust mozgova u trenerskom poslu. To nam je najslabija karika..
I morali smo da prodajemo grupu na SP. Kažu nemamo desnog beka.. Pa Australija je na SP prošla grupu, a desnog beka je igrao Degenek. Pa na toj poziciji je bolji igrač Gobelic. Znaci da ne igraju imena, već treba napraviti tim koji će imati veru u sebe.

Vrg

pre 1 godinu

Ljudi, niste fer. Da ki se IKO IKADA izvinio kod nas za ista? Ovaj covek je prihvatio makar odgovornost i odveo nas na SP, podigao u Ligi nacija. Pricate kako sad ima laku grupu, pa ce na to da se kao nepravedno izvadi... To nije u redu. Piksi bas je doveo do toga da je takva grupa, jer smo konacno u drugom sesiru! Hrvatska na primer ne bi ni videla pola prvenstava da se jednom nije uglavila u prvi sesir i dobila povlastice.
Takodje, sta ste ocekivali? Mi nemamo dovoljno vrhunskih igraca, pogotovo u odbrani.
I koga biste umesto Piksija, a da bi i on prihvatio mesto selektora? Vi i ne znate sta hocete.
Takodje, valjda je dobro biti pozitivan kad ides na SP. Kritikujete ga da je lozio narod. Sta je trebalo? Da kaze da idemo da izgubimo? Da pobedimo jace od sebe sa slabijim igracima? Sta?
Od mene podrska! Ispunio je sve osnovne ciljeve do sada.

Monteri iz Jajca

pre 1 godinu

Samo da ti javim da si ti bivši selektor, čeka se samo prva šansa! Nedimoviću se ne svidjaju tvoje taktičke ideje i zeli novi početak!

CisTo_OnAkO

pre 1 godinu

Izbori za presjednika FSS su pokazali da ces se i ti i drugi posle tebe na kraju izvinjavati,pustili su niz vodu Vidica i time fudbalska mafija pokazala da nema cemu da se nadamo osim eto ucesca na vecim turnirima cisto da popunimo broj.

Goran

pre 1 godinu

Izvinio se Srbiji?? To sto on radi je nesto bitno za narod u Srbiji? Ako vec hoce da pokaze koliko mu je zao, neka vrati pare koje su uzeli Svetsko prvenstvo, neka uplati komoletan finansijski profit u Budzet Srbije. Kakav pametnjakovic...

Dejan M

pre 1 godinu

Jao evo one price
Danas svi igraju fudbal
Ako sam dobro razumeo ovaj Piksi haiku
Bojao se ja, bojao se ti
Nadrljali u kvalifikacijama svi

srba

pre 1 godinu

Prvo da svi Igraju i da se ne Bune na Sudiju, i da Pogresi.Drugo isto da svi Igraju i da se NE Svadjaju sa Protivnickim Igracima.Ko to ne ispuni Nema ga u EKIPU

Miodrag

pre 1 godinu

Ne slusam vise nista, niti gledam nas fudbal, niti reprezentaciju. Samo me zanima dal' je rekao da nema veze ako se ne kvalifikujemo, jer "ionako necemo nista uraditi"?

TIGER

pre 1 godinu

Svim srcem za sve naše protivnike.
Posle sramote nanete Vidiću i ti fudbaleri bi trebalo da bojkotuju reprezentaciju. Mada svi znamo da od toga nema ništa kao ni od kažnjavanja FSS od strane UEFA i FIFA zbog mešanja politike u sport jet vođa od kad je pristao na priznanje Kosova sada nama može da radi šta želi

PAJSER

pre 1 godinu

Nedimovic ce dici reprezentaciju iz pepela?
(Beli, 20. mart 2023 13:24)
Reprezentacija nije u pepelu. Učesnik SP, glavni favorit u grupi kvalifikacija za evropsko prvenstvo... U pepelu je reprezentacija BiH, Crne Gore... E, sad, to što ti našu reprezentaciju ne poredis sa tim zemljama nego sa Francuskom i Engleskom, to je tvoj problem. Reprezentacija je sasvim ok za jednu ovakvu zemlju i ovakvu ligu. U pepelu je liga, ako ćemo iskreno. Srećno, Piksi, pa da skupljamo sličice i za Evropsko konačno!

chevanton

pre 1 godinu

Možda niste uspješni al ste jako zabavni. Šalu na stranu, imate kvalitetu za top 10 u Europi sigurno, no moraju se rezovi napraviti, a kao što znate i sami Piksi nije taj.

Istina

pre 1 godinu

I sad opet Jovo nanovo,prošao je kao i njegovi predhodnici,znači neslavno, umesto da se traži novi selektor mi mu opet dajemo sansu, mi slavimo ulazak u završna takmičenja kao da smo ih već osvojili, i zaboravimo zasta smo se kvalifikovali !

Red Z

pre 1 godinu

Kada će Piksi shvatiti da mi nemamo odbranu?! Igrati sa tri pozadi i bez bekova je mač sa dve oštrice. Zato smo u Kataru i prošli kako smo prošli.

ford

pre 1 godinu

@Miroslav Celic
Zašto bi druže pokupio minuse zbog komentara u kojem si naveo samo istinu koju svi znamo!?
A ti si još to umereno uradio,većina nas bi sa punim pravom oplela po njemu/Njima i to bez i jedne ružne reči,odnosno psovke i sličnih varijanti,samo sa argumentima kojih imamo na pretek,a imamo i sva prava da ih kritikujemo jer nije u pitanju klub,već naš nacionalni tim,naša reprezentacija!!
A i Piksiju je trebalo 'samo' tri meseca od Katara da nas udostoji obraćanjem,ne nekim plitkim izvinjenjem,malo je degutantno,realno.
A šta je rekao!?
Pa baš ništa,neka analiza,iz stručnog ugla,gde je bio problem zašto smo prošli kako smo prošli,kako ih eventualno rešiti,znam sad da preterujem (jer je to ipak srpski sport!!) ,ono neki plan i program za npr narednih pet godina,ako ništa,ono bar radi fore..!?
Ovako,ista priča,ista retorika,decenijama ama baš sve isto.
Suma sumare,sve ostaje isto.
Plasiracemo se mi sad na turnir (valjda!?),a onda tamo,pa svi znamo šta i kako će otprilike da izgleda.
Sori zbog dužine posta,ali i ovo je realno malo šta bi svako od nas zaljubljenika u igru moglo sve da pita..!!

Dubrovnik

pre 1 godinu

Možda da je malo bolje pazio na taktiku, disciplinu i protivnike, sada ne bi zazivao sreću.
Pogotovo jer kad spominje sreću misli na to kako smo sretno osvojili 3 medalje na svjetskim u 25 godina.

ljusa

pre 1 godinu

Možda bolje da se ne plasiramo na EP,ne umemo mi ta turnirska takmičenja fali tu i psiholog.stručni tim a ne ljudi koji ne bi da se zameraju.

To bi bilo to

pre 1 godinu

Moram da kažem svim razočaranim ljudima,koji se ovde zaklinju da neće više gledati reprezentaciju.Hoćete,gledaćete jer to je jače od vas.Nećete oprostiti Katar,nećete oprostiti cirkus sa izborom predsednika FSS,ali gledaćete.Sve ovde prosute emocije,ljutnja,bes i melanholija će ostati po strani u petak.U pitanju je ljubav braćo Srbi,volite fudbal i "prokletu" reprezentaciju.

Stanje stvari

pre 1 godinu

Dobro bre ljudi,šta hoćete.Izvinio se i sad nastavlja da radi.Da ga menjamo?Dokle će to ići i kad ćemo dati nekom selektoru priliku da veže bar dva velika takmičenja.Ne znamo da igramo turnirske mečeve, i to je za njegovu duboku analizu.Hajde da ga ostavimo na miru da odradi kvalifikacije i EP(uopšte ne sumnjam da ćemo se kvalifikovati)pa onda da ga razapnemo ili da mu pišemo hvalospeve u zavisnosti od rezultata.

dusan jichici

pre 1 godinu

Srbija nema golmana,potre
ban je golman koji diriguje
odbranom,ne golman koji
skace ko majmun i odbija teske lopte i dobija golove
iz blizine.

Rantantan

pre 1 godinu

Meni se čini da Piksi na i oko SP nije bio sasvim svoj. Pogubio se bio u vrtlogu očekivanja i pritiska javnosti i medija, stanja u savezu, zdravstvenog stanja i narušenih odnosa u ekipi... Videlo se i u izjavama pre tokom i posle SP da nije verovao u neki uspeh, niti je znao šta da radi i kako da nastupi na mečevima u tim okolnostima, dal da igra ne rezultat ili napada... Tako je ekipa i delovala a i on sam.
Sada kad je ujdurma oko izbora u FSS prošla, deluje da je spreman da prizna da je na SP bio debakl i zato oseća potrebu da se izvini i da skine sa sebe tu gorčinu i opterećenje koje je nosio od SP a nije smeo da saopšti tako ranije, pod pritiskom iz FSS pred izbore. Ja verujem da sve može bolje i da imamo pristojnu ekipu koja je u top10 u evropi. Ne treba zaboraviti da smo prošli LK i kvalifikacije za SP. Loš turnir SP zbog svega pobrojanog ne bi trebao potroši jednog Piksija, koji je i dalje ponajbolji izbor od domaćih selektora. A stranci se nikad nisu dobro pokazali kod nas, prosto razlika u jeziku i mentalitetu.
Tako da malo više vere u Piksija i reprezentaciju, a FSS je neka druga priča ne trba je mešati sa ovim...

Milan

pre 1 godinu

Znam de cu pokupiti minuse ... ali problem Piksija je sto uspesno lozi ovaj narod da smo mi velesila u fudbalu ... Kada smo mi prosli u drugi krug a kada nesto osvojili ... Koji nas igrac i kada je bio u finalu nekog velikog takmicenja i kada ? Bane Ivanovic sa Celzijem pre 10 godina..
kako turnir odmice na koji smo se plasirali kao i svi ostalo , ostaju realno sve kvalitetnije reprezentacije i mi shvatamo svoju limitiranist . To pokazujemo na terenu ali necemo to da priznamo u javnosti ... svi su nam krivi i klima i sudija i poremeceni odnosi u ekipi sve zivo ... ali zemlja selektora , sta da se radi .. takvi smo kakvi smo
Piksi placen da prica slagere i da lozi naciju .. Mi i dalje neka zivimo u iluzijama , do nas je
(Miroslav Celic, 20. mart 2023 13:12)

Ne slazem se sa tobom i sa tom patetikom koju svi ponavljaju, a reci mi da li su Hrvati velesila njih ima duplo manje nego nas ili Urugvajci... ne lozimo se mi nego smo svi gledali kako smo otresli Portugal u gostima u direktnom duelu za odlazak na svetsko i svako ko je to gledao je video da kad igramo hrabro da mozemo sa svakim da se kidamo! Znaci da mozemo kad hocemo a na svatskom smo ispali da ne kazem sta... ono sto svi znamo, mi smi sportska nacija i kad hocemo mozemo!!!

srle

pre 1 godinu

Dešava se moj Piksi. Nije lako ništa u životu. Odvedi nas na Evropsko prvenstvo posle 24 godine i sve će ti biti oprošteno. Opet će biti hvalospeva i tapšanja po ramenu. Ako i odemo tamo, samo da se ne obrukamo, dajte sve od sebe pa šta bude. Srećno.

miško

pre 1 godinu

Piksi je slepac, drži na klupi najboljeg golmana na SP za omladince. Nema igrača koji je bio najbolji omladinac na svetu a da nije napravio uspešnu karijeru. Zašto Rajko ne brani u Zvezdi najbolji i kapiten sa 20 g. u francuskoj ligi najmanje golova primio, evo ga i u Španiji isto.Vanja je odbrani samo ono što ga pogodi u telo. Ko ti sastavlja tim reci.

Riječanin

pre 1 godinu

Nemaš se šta izvinjavati jer jednostavno ne znaš se ponašati i to je sramota. Voditi ozlijeđene igrače na takvo natjecanje je amaterizam koliko god oni bili zaslužni za plasman. Daj ostavku i pusti nekog normalnog da radi svoj posao.

Dejan

pre 1 godinu

Jako dobar trener ,svuda gde je radio imao je velikih uspeha,tako da zaslužuje svaki cent iz svog ugovora koji i neje baš mali,ali ponavljam trofejni(ne može se izbrojati koliko trofeja ima)trene i samo napred Piksi.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Za mene kao "javnost" i navijača ove nesreće zvane fudbalska reprezentacija Srbije izvinjenje će biti ako ste naučili gde ste grešili i ako se budete trudili da to ispravite. Ako to pak nije slučaj onda neće vredeti ni da svi kolektivno odete na iskupljenje u manastir.

Srećno u kvalifikacijama pa da vidimo.

neko

pre 1 godinu

Prosečan igrač trener ispod proseka kao selektor nula ne znam šta uopšte još uvek radi na mestu selektora. Mada u zemlji ukojo je profesionalni fudbal na najnižoj stepenici i trebao bi biti zabranjen dok se iz njega ne očisti korupcija i kriminal i ne zaslužujemo boljeg.

Bui

pre 1 godinu

Napraviti ligu sa Grcima,Rumunima, Madjarima ili Bugarima.
Više gledalaca,para I zanimljivija liga.
Čeferin I Terzić već predlažu to godinama

Da,da

pre 1 godinu

@ pedja 71. Brate,bojim se da sa takvim ležernim stavom i bez emocija prema reprezentaciji, kad dođe to 1/4 tebi će riknuti čuka.Nećeš biti spreman.Ali ne brini,neće dotle dogurati.Mi ostali ćemo se nervirati za svaku utakmicu,svaku pobedu ćemo dobro zaliti,a ako prođemo grupu,lude će nas hvatati.

Onako samo usput

pre 1 godinu

Piksi je usvojinu Muslinov stil igre koji odlikuje moderan fudbal, sa jakom sredinom. To se veoma uspešno pokazalo u kvalifikacijama. I uvek će se i pokazivati uspešno. Ali šta je krenulo po zlu na svetskom prvenstvu? Pa upravo sredina terena. Davali smo mnogo golova ali i primali što pokazuje da je sredina terena učestvovala u napadu ali ne i u odbrani. A zašto nije učestvovala u odbrani? Zato što je svetsko prvenstvo jedna velika tržnica fudbalera i svi hoće da se pokažu i dokažu. E upravo je tu krenulo nizbrdo. I tako će svaki put i biti dok se to ne promeni. Tu je Piksi ponajmanje kriv.

Mike

pre 1 godinu

Bravo Piksi, idemo napred, bice bolje nego na svetskom, daj boze da se reprezentacija uigra i da pocnu da igraju dobar fudbal. Treba strpljenja.

Boc, boc, bocka pčela 🐝

pre 1 godinu

Poske dugog zimskog sna, medo Brundo je izašao iz pećine. Ugledao je svoju senku ali se nije uplašio, već je neustrašivo krenuo u ljutu borbu sa pčelama, po nove zalihe meda. 🐻

Vrg

pre 1 godinu

Ljudi, niste fer. Da ki se IKO IKADA izvinio kod nas za ista? Ovaj covek je prihvatio makar odgovornost i odveo nas na SP, podigao u Ligi nacija. Pricate kako sad ima laku grupu, pa ce na to da se kao nepravedno izvadi... To nije u redu. Piksi bas je doveo do toga da je takva grupa, jer smo konacno u drugom sesiru! Hrvatska na primer ne bi ni videla pola prvenstava da se jednom nije uglavila u prvi sesir i dobila povlastice.
Takodje, sta ste ocekivali? Mi nemamo dovoljno vrhunskih igraca, pogotovo u odbrani.
I koga biste umesto Piksija, a da bi i on prihvatio mesto selektora? Vi i ne znate sta hocete.
Takodje, valjda je dobro biti pozitivan kad ides na SP. Kritikujete ga da je lozio narod. Sta je trebalo? Da kaze da idemo da izgubimo? Da pobedimo jace od sebe sa slabijim igracima? Sta?
Od mene podrska! Ispunio je sve osnovne ciljeve do sada.

Milan

pre 1 godinu

Znam de cu pokupiti minuse ... ali problem Piksija je sto uspesno lozi ovaj narod da smo mi velesila u fudbalu ... Kada smo mi prosli u drugi krug a kada nesto osvojili ... Koji nas igrac i kada je bio u finalu nekog velikog takmicenja i kada ? Bane Ivanovic sa Celzijem pre 10 godina..
kako turnir odmice na koji smo se plasirali kao i svi ostalo , ostaju realno sve kvalitetnije reprezentacije i mi shvatamo svoju limitiranist . To pokazujemo na terenu ali necemo to da priznamo u javnosti ... svi su nam krivi i klima i sudija i poremeceni odnosi u ekipi sve zivo ... ali zemlja selektora , sta da se radi .. takvi smo kakvi smo
Piksi placen da prica slagere i da lozi naciju .. Mi i dalje neka zivimo u iluzijama , do nas je
(Miroslav Celic, 20. mart 2023 13:12)

Ne slazem se sa tobom i sa tom patetikom koju svi ponavljaju, a reci mi da li su Hrvati velesila njih ima duplo manje nego nas ili Urugvajci... ne lozimo se mi nego smo svi gledali kako smo otresli Portugal u gostima u direktnom duelu za odlazak na svetsko i svako ko je to gledao je video da kad igramo hrabro da mozemo sa svakim da se kidamo! Znaci da mozemo kad hocemo a na svatskom smo ispali da ne kazem sta... ono sto svi znamo, mi smi sportska nacija i kad hocemo mozemo!!!

PAJSER

pre 1 godinu

Nedimovic ce dici reprezentaciju iz pepela?
(Beli, 20. mart 2023 13:24)
Reprezentacija nije u pepelu. Učesnik SP, glavni favorit u grupi kvalifikacija za evropsko prvenstvo... U pepelu je reprezentacija BiH, Crne Gore... E, sad, to što ti našu reprezentaciju ne poredis sa tim zemljama nego sa Francuskom i Engleskom, to je tvoj problem. Reprezentacija je sasvim ok za jednu ovakvu zemlju i ovakvu ligu. U pepelu je liga, ako ćemo iskreno. Srećno, Piksi, pa da skupljamo sličice i za Evropsko konačno!

To bi bilo to

pre 1 godinu

Moram da kažem svim razočaranim ljudima,koji se ovde zaklinju da neće više gledati reprezentaciju.Hoćete,gledaćete jer to je jače od vas.Nećete oprostiti Katar,nećete oprostiti cirkus sa izborom predsednika FSS,ali gledaćete.Sve ovde prosute emocije,ljutnja,bes i melanholija će ostati po strani u petak.U pitanju je ljubav braćo Srbi,volite fudbal i "prokletu" reprezentaciju.

srle

pre 1 godinu

Dešava se moj Piksi. Nije lako ništa u životu. Odvedi nas na Evropsko prvenstvo posle 24 godine i sve će ti biti oprošteno. Opet će biti hvalospeva i tapšanja po ramenu. Ako i odemo tamo, samo da se ne obrukamo, dajte sve od sebe pa šta bude. Srećno.

Onako samo usput

pre 1 godinu

Piksi je usvojinu Muslinov stil igre koji odlikuje moderan fudbal, sa jakom sredinom. To se veoma uspešno pokazalo u kvalifikacijama. I uvek će se i pokazivati uspešno. Ali šta je krenulo po zlu na svetskom prvenstvu? Pa upravo sredina terena. Davali smo mnogo golova ali i primali što pokazuje da je sredina terena učestvovala u napadu ali ne i u odbrani. A zašto nije učestvovala u odbrani? Zato što je svetsko prvenstvo jedna velika tržnica fudbalera i svi hoće da se pokažu i dokažu. E upravo je tu krenulo nizbrdo. I tako će svaki put i biti dok se to ne promeni. Tu je Piksi ponajmanje kriv.

Stanje stvari

pre 1 godinu

Dobro bre ljudi,šta hoćete.Izvinio se i sad nastavlja da radi.Da ga menjamo?Dokle će to ići i kad ćemo dati nekom selektoru priliku da veže bar dva velika takmičenja.Ne znamo da igramo turnirske mečeve, i to je za njegovu duboku analizu.Hajde da ga ostavimo na miru da odradi kvalifikacije i EP(uopšte ne sumnjam da ćemo se kvalifikovati)pa onda da ga razapnemo ili da mu pišemo hvalospeve u zavisnosti od rezultata.

Dejan

pre 1 godinu

Jako dobar trener ,svuda gde je radio imao je velikih uspeha,tako da zaslužuje svaki cent iz svog ugovora koji i neje baš mali,ali ponavljam trofejni(ne može se izbrojati koliko trofeja ima)trene i samo napred Piksi.

Rantantan

pre 1 godinu

Meni se čini da Piksi na i oko SP nije bio sasvim svoj. Pogubio se bio u vrtlogu očekivanja i pritiska javnosti i medija, stanja u savezu, zdravstvenog stanja i narušenih odnosa u ekipi... Videlo se i u izjavama pre tokom i posle SP da nije verovao u neki uspeh, niti je znao šta da radi i kako da nastupi na mečevima u tim okolnostima, dal da igra ne rezultat ili napada... Tako je ekipa i delovala a i on sam.
Sada kad je ujdurma oko izbora u FSS prošla, deluje da je spreman da prizna da je na SP bio debakl i zato oseća potrebu da se izvini i da skine sa sebe tu gorčinu i opterećenje koje je nosio od SP a nije smeo da saopšti tako ranije, pod pritiskom iz FSS pred izbore. Ja verujem da sve može bolje i da imamo pristojnu ekipu koja je u top10 u evropi. Ne treba zaboraviti da smo prošli LK i kvalifikacije za SP. Loš turnir SP zbog svega pobrojanog ne bi trebao potroši jednog Piksija, koji je i dalje ponajbolji izbor od domaćih selektora. A stranci se nikad nisu dobro pokazali kod nas, prosto razlika u jeziku i mentalitetu.
Tako da malo više vere u Piksija i reprezentaciju, a FSS je neka druga priča ne trba je mešati sa ovim...

Miroslav Celic

pre 1 godinu

Znam de cu pokupiti minuse ... ali problem Piksija je sto uspesno lozi ovaj narod da smo mi velesila u fudbalu ... Kada smo mi prosli u drugi krug a kada nesto osvojili ... Koji nas igrac i kada je bio u finalu nekog velikog takmicenja i kada ? Bane Ivanovic sa Celzijem pre 10 godina..
kako turnir odmice na koji smo se plasirali kao i svi ostalo , ostaju realno sve kvalitetnije reprezentacije i mi shvatamo svoju limitiranist . To pokazujemo na terenu ali necemo to da priznamo u javnosti ... svi su nam krivi i klima i sudija i poremeceni odnosi u ekipi sve zivo ... ali zemlja selektora , sta da se radi .. takvi smo kakvi smo
Piksi placen da prica slagere i da lozi naciju .. Mi i dalje neka zivimo u iluzijama , do nas je

dusan jichici

pre 1 godinu

Srbija nema golmana,potre
ban je golman koji diriguje
odbranom,ne golman koji
skace ko majmun i odbija teske lopte i dobija golove
iz blizine.

miško

pre 1 godinu

Piksi je slepac, drži na klupi najboljeg golmana na SP za omladince. Nema igrača koji je bio najbolji omladinac na svetu a da nije napravio uspešnu karijeru. Zašto Rajko ne brani u Zvezdi najbolji i kapiten sa 20 g. u francuskoj ligi najmanje golova primio, evo ga i u Španiji isto.Vanja je odbrani samo ono što ga pogodi u telo. Ko ti sastavlja tim reci.

Da,da

pre 1 godinu

@ pedja 71. Brate,bojim se da sa takvim ležernim stavom i bez emocija prema reprezentaciji, kad dođe to 1/4 tebi će riknuti čuka.Nećeš biti spreman.Ali ne brini,neće dotle dogurati.Mi ostali ćemo se nervirati za svaku utakmicu,svaku pobedu ćemo dobro zaliti,a ako prođemo grupu,lude će nas hvatati.

Mikii

pre 1 godinu

Ima čovek ozbiljnu sreću jer je ovo najsmešnija kvalifikaciona grupa u istoriji fudbala pa će dobiti novu šansu da se blamira i na sledećem prvenstvu.

ntibazonkiza

pre 1 godinu

Bogami meni ovo mirise na novu blamazu kakve smo imali u prethodnih 20 godina koliko hoces. Iz dobrog rezultata, euforije i prepotentnih izjava da brazilci ne lete pa cemo moci mi sa njima, do toga da treba da se plasimo litvanije i crne gore...

Gde ja živim

pre 1 godinu

Za mene kao "javnost" i navijača ove nesreće zvane fudbalska reprezentacija Srbije izvinjenje će biti ako ste naučili gde ste grešili i ako se budete trudili da to ispravite. Ako to pak nije slučaj onda neće vredeti ni da svi kolektivno odete na iskupljenje u manastir.

Srećno u kvalifikacijama pa da vidimo.

chevanton

pre 1 godinu

Možda niste uspješni al ste jako zabavni. Šalu na stranu, imate kvalitetu za top 10 u Europi sigurno, no moraju se rezovi napraviti, a kao što znate i sami Piksi nije taj.

Marchena

pre 1 godinu

Pfff, lako je sada pričati... Nego pitam se što se nije oglasio povodom predsednickih izbora u FSS, da li prećutno odobrava stanje stvari? 🤔

Vdusan

pre 1 godinu

Pokupi se i odlazi. Kao igrac 10, kao trener 0.
Nagoja place za tobom.
Igras svetsko prvenstvo bez bekova, sa 20 veznjaka i dva povredjena napadaca. Koji Samardzic i Bajcetic moze da popravi rezultat iz Katara? Mozemo Litvaniji dati 8 komada, ali ce nam Danska uvek s lakocom spakovati 3.

RoPe

pre 1 godinu

Sreću treba zaslužiti. Sreća prati hrabre! Možeš se ti pozivati na sreću još 100 godina, ali od toga nema nitko ništa, pa ni ti. Hrvatska je u top 10 reprezentacija svijeta već 30 godina, ako je to sreća i slučajnost.........

neko

pre 1 godinu

Prosečan igrač trener ispod proseka kao selektor nula ne znam šta uopšte još uvek radi na mestu selektora. Mada u zemlji ukojo je profesionalni fudbal na najnižoj stepenici i trebao bi biti zabranjen dok se iz njega ne očisti korupcija i kriminal i ne zaslužujemo boljeg.

Goran

pre 1 godinu

Izvinio se Srbiji?? To sto on radi je nesto bitno za narod u Srbiji? Ako vec hoce da pokaze koliko mu je zao, neka vrati pare koje su uzeli Svetsko prvenstvo, neka uplati komoletan finansijski profit u Budzet Srbije. Kakav pametnjakovic...

Dosadnjakovic

pre 1 godinu

Mogu se jednom, dvaput, pa i triput zeznuti, ali necu dozvoliti Piksiju da me zezne i cetvrti put, pa nisam budala!
Reprezentacija FSS i sledeci kvalifikacioni ciklus ce proci bez mog gledanja, komentarisanja ili interesovanja, znam da to apsolutno nista nece promeniti, ali meni ce savest biti cista.

Slavisa Vukosavljevic

pre 1 godinu

"...nakon neuspeha u Kataru."

Kakvog sad neuspeha? 5.decembra si nas uveravao da cemo uspeha koji smo ostvarili biti svesni tek za 10-15 godina. To bi trebalo da znaci da se do 2036. necemo plasirati ni na jedno veliko takmicenje. Na izjavi "mi jesmo izgubili, ali nismo porazeni" bi ti i Grunf pozavideo.

realan zvezdas

pre 1 godinu

Nemamo mentalitet pobednika. Nemamo igrače koji će da kažu, ne zanima me protiv koga igramo, idemo na pobedu. Nemamo igrače koji imaju svoj stav i integritet. I ne moraju da igraju najbolji, već oni koji će da ginu jedan za drugoga. I čim ih vidim išarane po celom telu sa tetovažama, znam koliko je sati i sta je njima bitno u životu.
I mora da se igra fudbal, da se razmišlja na terenu, da se kombinuje, da ta igra liči na nešto. Da igrače posle utakmice boli glava, a ne noge. Da vidimo u čemu smo dobri i da to forsiramo, a da sakrijemo mane. Da ako smo najvislja selekcija na svetu, da nam prekid bude jedno od oružja. Da ti naši fudbalski stručnjaci smisle na koji način da igramo. A to stvarno moraju da budu jako pametni i obrazovani ljudi. A mi medju prvih sto trenera u svetu nemamo ni jedno ime.
I mislim da imamo potencijal da budemo medju prvih 15 selekcija u svetu, samo da imamo taj trust mozgova u trenerskom poslu. To nam je najslabija karika..
I morali smo da prodajemo grupu na SP. Kažu nemamo desnog beka.. Pa Australija je na SP prošla grupu, a desnog beka je igrao Degenek. Pa na toj poziciji je bolji igrač Gobelic. Znaci da ne igraju imena, već treba napraviti tim koji će imati veru u sebe.

laf

pre 1 godinu

Treba da naučimo da igramo velika takmičenja...
igra u kvalifikacijama i na velikom takmičenju su dve potpuno različite stvari...na velikom takmičenju je 3 nivoa viši fudbal...ako to shvatimo ima nade...

Mario

pre 1 godinu

Samo bojkot reprezentacije posle ove sramote sa Djajicem! Nadam se da ce i ono malo gledalaca sto doce da vas gleda skandirati samo jedno ime! Nemanja Vidic!

Mike

pre 1 godinu

Bravo Piksi, idemo napred, bice bolje nego na svetskom, daj boze da se reprezentacija uigra i da pocnu da igraju dobar fudbal. Treba strpljenja.

Riječanin

pre 1 godinu

Nemaš se šta izvinjavati jer jednostavno ne znaš se ponašati i to je sramota. Voditi ozlijeđene igrače na takvo natjecanje je amaterizam koliko god oni bili zaslužni za plasman. Daj ostavku i pusti nekog normalnog da radi svoj posao.

Dusan

pre 1 godinu

Piksi, što se mene lično tiče, i da svaki dan ideš do zida plača, ne vredi ti. Nisi ništa uradio na Svetskom prvenstvu, i od tebe toliko. Na žalost našu, boljeg i ne vidim.

TIGER

pre 1 godinu

Svim srcem za sve naše protivnike.
Posle sramote nanete Vidiću i ti fudbaleri bi trebalo da bojkotuju reprezentaciju. Mada svi znamo da od toga nema ništa kao ni od kažnjavanja FSS od strane UEFA i FIFA zbog mešanja politike u sport jet vođa od kad je pristao na priznanje Kosova sada nama može da radi šta želi

Istina

pre 1 godinu

I sad opet Jovo nanovo,prošao je kao i njegovi predhodnici,znači neslavno, umesto da se traži novi selektor mi mu opet dajemo sansu, mi slavimo ulazak u završna takmičenja kao da smo ih već osvojili, i zaboravimo zasta smo se kvalifikovali !

Sister

pre 1 godinu

Igrali ste kako ste igrali, necemo sada o tome, ali kako ste se ponasali bolje da niste ni isli. Kad ste igrali sa Svajcarskom raspali ste se mentalno. Prosuli ko riza.. I onda opet neki cirkus a, oko cega drugoga nego udanih zena. Majke mi neke meksicke serija nemaju toliko drame.

Rezultat ne mozes garantovati, ali maku mu neka opsta kultura i prema sebi i protivniku treba postojati. Eto toliko.

Monteri iz Jajca

pre 1 godinu

Samo da ti javim da si ti bivši selektor, čeka se samo prva šansa! Nedimoviću se ne svidjaju tvoje taktičke ideje i zeli novi početak!

The_Dejan

pre 1 godinu

Mislio sam da ti ti čovek gospodin, koji ne podleže bilo kakvim pritiscima, koji ima svoje ja, karakter, obraz.
Ali, kada si na svetskom dozvolio da, žene dođu u sred takvog takmičenja, nema potrebe bilo šta više da se priča ni o tebi, ni o vašoj "reprezentaciji".

Red Z

pre 1 godinu

Kada će Piksi shvatiti da mi nemamo odbranu?! Igrati sa tri pozadi i bez bekova je mač sa dve oštrice. Zato smo u Kataru i prošli kako smo prošli.

ljusa

pre 1 godinu

Možda bolje da se ne plasiramo na EP,ne umemo mi ta turnirska takmičenja fali tu i psiholog.stručni tim a ne ljudi koji ne bi da se zameraju.

Bui

pre 1 godinu

Napraviti ligu sa Grcima,Rumunima, Madjarima ili Bugarima.
Više gledalaca,para I zanimljivija liga.
Čeferin I Terzić već predlažu to godinama

Pixao (čitaj na brazilskom)

pre 1 godinu

Izvini se narodu što si pristao da budeš u ovom sistemu, a predstavljaš taj isti narod, a sebi se izvini što si pristao da taj sistem rukovodi tobom, pa od nezavisnog Piksija si postao poltron i marioneta!!

feke jeke

pre 1 godinu

Druze nekada postovani ti da imas obraza minut posle ustolicenja Terza Dzaja Bata Djora mafije na celo FSS-a bi podneo neopozivu ostavku.

Аца

pre 1 godinu

Пикси, све док у стручном штабу имаш пријатеље, браће, кумове, а не младих школованих стручњака који умеју да скаутирају ривала и ураде аналитику, па да селекција делује као модерна светска репрезентација, пролазићемо као боси по трњу. Како су ти пријатељи из штаба скаутирали ривале на Мундијалу, шта су тачно и конкретно учинили они као помоћници? Свако може да буде присутан ту и шеткара само по теренима и хотелима.

ford

pre 1 godinu

@Miroslav Celic
Zašto bi druže pokupio minuse zbog komentara u kojem si naveo samo istinu koju svi znamo!?
A ti si još to umereno uradio,većina nas bi sa punim pravom oplela po njemu/Njima i to bez i jedne ružne reči,odnosno psovke i sličnih varijanti,samo sa argumentima kojih imamo na pretek,a imamo i sva prava da ih kritikujemo jer nije u pitanju klub,već naš nacionalni tim,naša reprezentacija!!
A i Piksiju je trebalo 'samo' tri meseca od Katara da nas udostoji obraćanjem,ne nekim plitkim izvinjenjem,malo je degutantno,realno.
A šta je rekao!?
Pa baš ništa,neka analiza,iz stručnog ugla,gde je bio problem zašto smo prošli kako smo prošli,kako ih eventualno rešiti,znam sad da preterujem (jer je to ipak srpski sport!!) ,ono neki plan i program za npr narednih pet godina,ako ništa,ono bar radi fore..!?
Ovako,ista priča,ista retorika,decenijama ama baš sve isto.
Suma sumare,sve ostaje isto.
Plasiracemo se mi sad na turnir (valjda!?),a onda tamo,pa svi znamo šta i kako će otprilike da izgleda.
Sori zbog dužine posta,ali i ovo je realno malo šta bi svako od nas zaljubljenika u igru moglo sve da pita..!!

Petar P

pre 1 godinu

Izvinjenje je ok, ali morao si to da uradiš odmah. Sada je malo kasno i nejasno je zašto si to sada izgovorio, kada je prošlo već mnogo vremena a naš bes i razočarenje nas blago prošli. Moždasi baš to čekao. Lukava si ti lisica. Iskusno, vrlo iskusno.

Miodrag

pre 1 godinu

Ne slusam vise nista, niti gledam nas fudbal, niti reprezentaciju. Samo me zanima dal' je rekao da nema veze ako se ne kvalifikujemo, jer "ionako necemo nista uraditi"?

Ogi

pre 1 godinu

Najgore od svega je što je on na igrače svaljivao greške koje su isključivo njegove! Ako promašiš formaciju kao protiv Švajcarske, ne možeš kriviti igrače za primljene golove!
Ako ne znaš da zatvoriš utakmicu kao protiv Kameruna, ne možeš da kriviš igrače za to.
Ako hoćeš da igraš na 0:0 protiv Brazila, a sa istim igračima čitave kvalifikacije igraš na gol više, ne možeš kriviti igrače za to!

Dejan M

pre 1 godinu

Jao evo one price
Danas svi igraju fudbal
Ako sam dobro razumeo ovaj Piksi haiku
Bojao se ja, bojao se ti
Nadrljali u kvalifikacijama svi

Dubrovnik

pre 1 godinu

Možda da je malo bolje pazio na taktiku, disciplinu i protivnike, sada ne bi zazivao sreću.
Pogotovo jer kad spominje sreću misli na to kako smo sretno osvojili 3 medalje na svjetskim u 25 godina.

Frenklin Salas

pre 1 godinu

Nije problem ni rezultat, ni 29. mesto, dešava se naravno, ali pamtiće se ona dva primljena gola za izjednačenje Kameruna za 3:3, ono je i dalje za nepoverovarti kakvi su se golovi primali. Protiv Švajcarske takodje koliko god da smo dali, osećaj je bio da uvek možemo da primimo gol više.

CisTo_OnAkO

pre 1 godinu

Izbori za presjednika FSS su pokazali da ces se i ti i drugi posle tebe na kraju izvinjavati,pustili su niz vodu Vidica i time fudbalska mafija pokazala da nema cemu da se nadamo osim eto ucesca na vecim turnirima cisto da popunimo broj.

Boc, boc, bocka pčela 🐝

pre 1 godinu

Poske dugog zimskog sna, medo Brundo je izašao iz pećine. Ugledao je svoju senku ali se nije uplašio, već je neustrašivo krenuo u ljutu borbu sa pčelama, po nove zalihe meda. 🐻

srba

pre 1 godinu

Prvo da svi Igraju i da se ne Bune na Sudiju, i da Pogresi.Drugo isto da svi Igraju i da se NE Svadjaju sa Protivnickim Igracima.Ko to ne ispuni Nema ga u EKIPU