Utorak, 07.02.2023.

09:05

Nadal: Rafi će biti teško da bude ispred Novaka

Rafael Nadal se trenutno nalazi na lečenju povrede koju je zadobio tokom nastupa na Australijan openu.

Izvor: Z.K.

Nadal: Rafi æe biti teško da bude ispred Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

BLuka

pre 1 godinu

Najteži GS je London jer dolazi skoro oa odmah posle Garosa a i to je uslovno osim ako neko neko igra oba turnira.
Teško je vezati ta dva turnira.
Drugo mene interesuje...kako neko misli da je Nadal ispred Novaka,po uspjesima tek je treći igrač svijeta i tu nikakvi GSlemovi ne pomažu.

Slaviša

pre 1 godinu

Jel se opet leči na golf terenima i peščanim terenima svoje zatvorene teniske akademije gde mirno trenira i sprema se za sezonu peska samo pitam.

sugarfree

pre 1 godinu

Videćemo kakav će žreb biti na RG, ali imam osećaj de će Nadal izgubiti pre finala i ako ne izgubi od Novaka onda će izgubiti od npr. Cicipasa, a to je zvanično njegov početak kraja

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Ja se samo pitam, od kada je to Rolan Garos najteži GS. Po čemu je on teži od ostala 3. Ako je neki GS istaknut, to je Vimbldon zbog trave i tradicije. Rolan Garos je postao "najteži" onda kada ga je Nadal osvojio 10-ti put, da bi taj argument parirao Federeru a evo sada Djokoviću. Inače ako gospodin nadal uzima 14 puta "najteži" GS, kako to da ove lagane AOni W ima po 2 i kako to da ove smešno lake turnire poput Majamia, Pariza, Završnog mastersa nema nijedan, a znamo ko je sve to dva puta osvajao - GOAT jedan jedini

meda

pre 1 godinu

Kvote za klađenje za Roland Garros su prvi favorit Novak, drugi Alkaraz, treći Rafa, četvrti Cicipas daleko iza. Prva tri favorita su blizu sa kvotama.
Meni deluju prilično realno, dosta će da zavisi od žreba koja dvojica od trojice upadnu u istu polovinu, onaj treći će da postane favorit.

Strucnjak

pre 1 godinu

Neće Rafi biti teško da bude ispred Foliranta jer je on bio,jeste i biće ispred njega.A to kako će po običaju da ga odere i obrije na suvo na ovogodišnjem RĢ i ptice na grani znaju.
(Perivoje, 7. februar 2023 14:18)
Za RG tacno. Nadal dere Novaka na RG. Na 199 ostalih turnira / podloga, Novak dere Nadala. Pametnom dosta.

koliko puta ti Nolo j m?

pre 1 godinu

Koliko ti puta j m? Zavisi od raspolozenja, nekad jednom, a nekad i tri!
(Piro, 07. februar 2023 16:43)

Jednom ili voše puta?

Piro

pre 1 godinu

Jednom ili voše puta?

E, budalo jedna, ne mozes ni cetiri reci normalno da napises, tresu ti se ruke od straha Hahaha Ionako je sada gotovo, ja sam to prvi napisao.

Mili

pre 1 godinu

Za razliku od prosle godine kad Djokovic nije znao gdje moze igrat a gdje ne , ove godine poslije furioznog starta sezone , plus zna gdje sve moze igrati moci ce planirati raspored turnira i po meni ove godine ne dajem Rafi prednost na RG !

Spavajte Mirno

pre 1 godinu

Ljudi nemojmo nikada odbaciti prave šampione kao što su i Rafa i Đoković.
Nemojte omalovažavati Rafu jer niko nije verovao ni prošle godine da će osvojiti AO i osvojio ga.
Pobedio Novaka i onda kada smo se najmanje nadali... moramo poštovati takvu legendu tenisa.
I naravno ljudski je nadati se i navijati za svoga, u ovom slučaju Novaka.
Biće ovaj RG jedan od zanimljivijih.

ivica

pre 1 godinu

Striko je opterećen sa Novakom Đokovićem……
Stalno im je u mislima…….
Opustite se svi, jer taj dečko(Novak) je vrh !!!!!
Molim vas da pustite emisiju, kada je kao dječak rekao da će biti najbolji na svijetu !!!!!
To trebaju svi vidjeti !!!!!

Gambaš

pre 1 godinu

Da nije Novaku bilo uskraćeno da igra na nekim Grand Slamovima, već bi se on potpisao kao GOAT!
Ali uradiće to najkasnije sledeće godine!

DžejAr65

pre 1 godinu

ха, ха толико пута по ређе. у каријери али никада у сезони шљаке,случајност или ипак нешто друго

pirkaš li Nolu

pre 1 godinu

Tesla u nauci, Novak u tenisu, Jokic u kosarci.

NIKOLA TESLA
NOVAK (D)JOK(OV)IC
NIKOLA JOKIC
(Piro, 07. februar 2023 14:30)

Koliko puta dnevno?

Upravo

pre 1 godinu

Zavisi kako ga "op(o)rave" ovaj put, kako se primi, da li ce naci neki novi cudotvorni miks... A posle svega toga.. lik vec izgleda zastrasujuce izobliceno..

Toni

pre 1 godinu

Ma djaba diskutujete Novak je na zadnjih 20 mečeva 14 puta pobedio Nadala.....
(kizos, 7. februar 2023 13:26)

A na preostalih 6 bilo nereseno😂

Zagor

pre 1 godinu

Novak sa čarobnom vodicom može sve. Čak i puknutim mišićem osvaja. Čudo prirode nolomani mrzitelji zdravog razuma. Njima je samo Rafa u glavi i sumljiv je . Dok njihovo čudo leti po terenu sa tri (3)cm napuklim mišićem. Ne on je titan i nije sumljiv.

nebitan srbin

pre 1 godinu

ako ima smisla komentarisati ovo onda bi rekao(da nisam srbIN) ako ne daj boze neko treba da bude bolji od novaka djokovića onda je to rafael nadal jer je takmičar i borac. to što mediji pujkaju i izvrću reči kada nešto izjavi o djokoviću je sasvim druga stvar. striko uvek lupa ko maksim ali to je njegova stvar.

MILENA

pre 1 godinu

Ne znam za druge, ali meni je ova priča već poprilično dosadila. I uvijek se strikan Toni prvi javlja. Dosta više!
Rafael Nadal se žalio na loše rezultate zbog manjka mećeva, a manjka mu mečeva jer loše igra, pa ispane u prva 2-3 kola. Sad na AO ispade u drugom, povrijeđen, narvno. On gubi mečeve samo zbog pvreda. Znamo da je cijelu prošlu godinu igrao povrijeđen, a sa štaka osbojio dva GS!!! Izvijavam se, ali meni to nema nikakve logike.
Sad je opet na dužoj pauzi, bez prijeko potrebnih mu mečeva, pa jedva čekam prvi turni, da vidim hoće li ga povreda ili manjak mečeva spriječiti da stigne bar do 1/4 finala.

Taurus1

pre 1 godinu

Novak može da pošalje rafu u penziju samo ako ga ubedljivo pobedi na Roland garrosu!
Posle toga rafa nema šta da traži ostatak godine!
Svom snagom da se uzme Roland garros u maju!
Idemooooo!

Rododendron

pre 1 godinu

Nadalu će glave doći neko od ove mlađe garde, prošle godine je prolazio golgotu sa Ožije-Alijasimom i Zverevim dok se nije povredio, nemojte misliti da će ove godine biti lakše. Nažalost naš Novak je previše pokolebljiv i nesiguran kada dođe do njihovog duela na RG i pored 2 pobede. Ove godine RG neće osvojiti Nadal.

Perivoje

pre 1 godinu

Neće Rafi biti teško da bude ispred Foliranta jer je on bio,jeste i biće ispred njega.A to kako će po običaju da ga odere i obrije na suvo na ovogodišnjem RĢ i ptice na grani znaju.

kole

pre 1 godinu

"Nadal: Rafi će biti teško da bude ispred Novaka"

Prekrsti se ti Toni i zahvali Bogu sto je 22:22.. da se politika nije umešala, Djokovic bi već sad imao barem 3 GS više od Nadala. To što je Djokovicu učinjeno, to je najveća nepravda u istoriji sporta(pogotovo što je tenis individualni sport i što je tu statistika maltene sve).
Naravno, mi znamo da ti nikad( a i zapad) to nikad nećeš priznati, al to je tako.

Piro

pre 1 godinu

Nazalost, bojim se da Rafa moze do jos bar 2-3 GS. Sa druge strane, No1e moze i do jos 5-6 ako ne i vise od toga tako da sa te strane i ne moramo previse da brinemo. Nema mesta nikakvom potcenjivanju, ali, ako sve bude islo kako treba i u skladu sa prognozama onih koji su merodavni u svetu tenisa, bice sve u redu!

Piro

pre 1 godinu

Nadal ce zavrsiti kao i Federer, nekoliko GS-ova manje od Djokovica.
Po ostalim parametrima obojica su druga liga u odnosu na Novaka. Detalje ne treba nabrajati, svima su dobro poznati a razlike ce narednih 2-3 godine samo jos vise rasti u korist Djokovica.
Zakljucak, Srbin Novak Djokovic najbolji teniser ikada. Tesla u nauci, Djokovic u tenisu, legenda za veki vekova, amin.
(kvisko, 7. februar 2023 12:44) # Link komentara

Tesla u nauci, Novak u tenisu, Jokic u kosarci.

NIKOLA TESLA
NOVAK (D)JOK(OV)IC
NIKOLA JOKIC

basketaš

pre 1 godinu

"Teško će biti nadmašiti Novaka, jer je on svežiji od Rafe. Ipak, mislim da će Rafa imati dobre opcije na Rolan Garosu i posle toga. Videćemo šta će biti", zaključio je Toni Nadal."

Teško će biti nadmašiti Novaka zato što je ovaj kompletniji teniser od Rafe. To je jedina i prava istina. Uvek će pobediti Rafu na travi i skoro uvek na betonu. Na šljaci ga pobeđuje u 2 seta...to su činjenice. Rafael će možda uzeti još jedan ga, možda dva, ne zato što nema kapacitet za više već zato što će ga Djokovic onemogućiti.

Perivoje

pre 1 godinu

Neće Rafi biti teško da bude ispred Foliranta jer je on bio,jeste i biće ispred njega.A to kako će po običaju da ga odere i obrije na suvo na ovogodišnjem RĢ i ptice na grani znaju.

srbin

pre 1 godinu

Nadal je kao macka, ima 9 zivota, to je dokazao vec mnogo puta i ne treba ga otpisivati. Mislim da je on teniski na neverovatno visokom nivou ali telo ga sve vise ogranicava... Dodatni problem za njega ce biti sto on ni kada je bio na vrhuncu nije lako dobijao svoje protivnike nego je morao da odradi svaki mec, sto je sada jos vise izrazeno gde gotovo na svakom mecu izgubi poneki set a to ga fizicki dodatno trosi. Drugi realan problem sto ce do Rgarosa verovatno ispasti iz prvih 10 pa ce imati tezi zreb u smislu da ce vec u osmini i cetvrtini finala morati da igra protiv onih najboljih...

Soko

pre 1 godinu

Klasična Nadal priča. Proglasi se velika povreda, za cije lečenje su dozvoljeni anabolicki steroidi... To se sve tempira kad treba, pred RG... Onda se ceo svet divi čudesnom Nadalu, koji direktno sa staka pobeđuje i podiže tudji pehar.

Nikola Kovačević

pre 1 godinu

Šta ovaj lik sugeriše ? to da je Novak zdrav ?.. U 3pmljutava bagra ..dobiće njihov mezimac neku "drogicu" i trčaće ko gazela...Naravno to će biti regularno a sve Novakovo je "prevara"..
" Bagra"....
Pažnja...nisam rekao ko je "bagra"...Bagra će se poistovetiti sa izjavom i reagovati....bagra...ima ih , naravno i u raznim delovima tenis sveta...

motam kablove

pre 1 godinu

Jedna stvar je sigurna na ovom svetu a to je da kad dodje sezona šljake Rafa će biti zdrav ko dren. A ako se desi i da ne bude zdrav umrtvi će šta ga boli i opet biti na 100 posto.

John

pre 1 godinu

Nadal ima ogromne šanse na sledećem RG. To je njegov slem, kao što je i Đokovićev AO, ako ne i više.
Međutim, jedini igrač komeje uspelo da na istom RG i pobedi Nadala i osvoji RG je upravo Đoković (kad je Federer uzeo svoj jedini RG, nije igrao protiv Nadala, izbacio ga Soderling)
Onda dolazi Vimbldon, Trava, najbrža podloga, teško da mogu Nadala da zakrpe za to, posebno što će se izduvati na RG šta god uradio. Tu su šanse na strani Đokovića.
E, onda USO. Najbaksuzniji slem za Đokovića. U isto vreme, to je kraj teniske sezone gde već tradicionalno, Nadal ne igra punim kapacitetom, ako uopšte i igra.
Sve u svemu, prilično realne šanse da i u 2024 godinu uđemo sa "nerešenim rezultatom".
Ostaje jedino da se vidi da li se i koliko Đoković fizički i mentalno "ispraznio" posle Australije i koliko će moći da se vrati. Plašim se da ne bude kao posle prvog osvojenog RG.

Patriota

pre 1 godinu

Toni kaže da ce Nadal i dalje igrati tenis. Bitno je da se dobro oseća i oporavi od povrede. Tako da ce odsustvovati sa terena najverovatnije do sezone šljake, gde je on dominantan, odnosno najveći favorit za osvajanje RG. Ipak postoje određene prepreke da ostvarivanja NadalOvog sna, osvajanja RG.Prvo njegova povreda i ne igranje na turnirima. Jedino se igranjem podiže forma kojom se osvajaju turniri, a to Nadal nema. Drugo porazom na AO i povredom pao je na 6 mesto ATP liste a neigranjem do sezone šljake može da padne na listi ispod 10 mesta. Prilikom treba na RG može već u uvodnim kolima da se sretne sa nekim od favorita i tenisera među prvih 10 na listi. Čak da naleti i na Novaka ako je na istoj strani žreba. I svaki njegov meč biće potencijalno mina za poraz, ako bude pobeđivao da li će to biti sa 3 prema 0 ili u četri ili 5 odigranih setova. Ako uspe sve navedeno sa prebrodi i na kraju osvoji RG treba mu skinuti kapu. RG je njegov turnir, njegov teren a na našem NOVAKU je sa ga pobedi na njegovom terenu i dokaže da je bez premca u tenisu.

i tako...

pre 1 godinu

Rafa je u ozbiljnom problemu sa povredama vec neko vreme. Vecina ih je posledica njegovog stila igre zbog kojeg je i dominirao na RG sve ove godine. Licno, nisam ubedjen da moze da vrati nivo igre od pre. (ali to je samo moje laicko misljenje)
Ako Novak bude na mentalnom nivou kao ove godine na AO, niko mu nece moci nista ni na jednom GS. To je sve sto mu nedostaje. Uvek je tako bilo. Cim mu se poljulja samopouzdanje, pocne da gubi.
Ne vidim biko koga ko moze da mu se suprostavi trenutno. Samo da tako nastavi...

Ja

pre 1 godinu

Која повреда? Гдје је снимак? Гдје су сада они што су од Новака тражили снимак? Што се сада не оглашавају? Рафа има шансе на РГ само ако није повређен. А судећи по изјави стрике Тонија, није повређен. Пумпају га ал неће ни то помоћо. Помеће га анонимуси. До Нолета неће ни доћи.

Ivan Ivanovic

pre 1 godinu

Stvari su proste: Novak je bio toliko dominantan protiv sadasnjih takmaca, da se uopste ne dovodi u pitanje da li ce-vec koliko ce jos osvojiti GS-a. Rafa medjutim vec ima ozbiljne zdravstvene probleme koji jako uticu na njegovu igru. Moze da se desi da osvoji RG samo ako ga dobro “zakrpe”. Na ostalim gren-slemovima cetvrtfinale je premija.

pre 1 godinu

Nadal je najveće izazove najbolje svladao i na tomu polju nema mu ravna u sportskoj povijesti. Španjolac ima 14 RG-a i 81 uzastopnu pobjedu na jednoj podlozi. Onoj najtežoj! To je svemirsko ostvarenje. Bolji je igrač parova, a nedostižan je i kao momčadski vođa. Tu kao nitko ne može stići. Istodobno Đoković ima 15.5 GS-ova (na tvrdoj ih je podlozi dvostruko više pa ne mogu vrijediti jednako), a Nadal 19. Ostale su kategorije manje-više smiješne. Koga briga tko je koga pobjeđivao kada je najbitnije da Nadal u finalima melje, a Đoković "daruje" Stanislasima, Andyjima i sličnima. To bi bilo kao da Brazilu prigovaramo što se sramote zadnjih 20 godina, a imaju najviše SP-ova i daleko su najjača nogometna sila svih vremena.

peca

pre 1 godinu

i da uzme jos 15 puta r garos opet ce na goat listi biti ispod novaka,ovde treba sad iskljucivo gledati ko ce biti br 2,to je interesantna trka

Miroslav_zna

pre 1 godinu

Rafa će igrati dok ne postane invalid. Nakon završetka karijere, kad popuste sve blokade i splasne tonus mišića (što je prirodno) od njega će ostati bogalj. Time Novakove reči da je spreman da žrtvuje turnire i tenis i vakcinaciju da bi sačuvao svoje telo dobijaju još više na težini.

carvelizar

pre 1 godinu

On i ako se vrati samo će se brukati sa ispadanjima u prvom,drugom kolu. Nešto kao Federer. Razvlačiće se još godinu,godinu ipo zbog sponzora i to je to.

tenisman

pre 1 godinu

A smejali se Zverevu koji je rekao istinu. Nadal ima fore još jedan RG i to je to od velikih titula. Verovatno se neće povući još godinu-dve ali realno nema šanse da uzme Vimbldon, US open, kamoli AO pored ovakve konkurencije. Pretiće kao Federer praznom puškom do nekog 1/4 finala. I Novak je imao sreće u Australiji jer nije igrao Alkaraz, Medvedev se raspao itd. U ovim godinama obojici moraju da se poklope karte za osvajanje GS, prosto kilometraža je ogromna i svaki bol i mini povreda se duplira.

Beobrad

pre 1 godinu

Toni Nadal realno prica kroz celu trenersku karijeru, uglavnom je bio korektan kada je govorio o Novaku kao najvecem rivalu njegovom igracu i bratancu, Rafi.
I sada je tako, jasno je svakome da je Nole u boljoj poziciji u pogledu buducnosti, pored toga sto je inace bolji teniser od Nadala.
Ipak, to su dva sampiona i svako od njih je poseban i autentican!
Veliki respekt za Nadala, svakako.

kvisko

pre 1 godinu

Nadal ce zavrsiti kao i Federer, nekoliko GS-ova manje od Djokovica.
Po ostalim parametrima obojica su druga liga u odnosu na Novaka. Detalje ne treba nabrajati, svima su dobro poznati a razlike ce narednih 2-3 godine samo jos vise rasti u korist Djokovica.
Zakljucak, Srbin Novak Djokovic najbolji teniser ikada. Tesla u nauci, Djokovic u tenisu, legenda za veki vekova, amin.

Miroslav_zna

pre 1 godinu

Rafa će igrati dok ne postane invalid. Nakon završetka karijere, kad popuste sve blokade i splasne tonus mišića (što je prirodno) od njega će ostati bogalj. Time Novakove reči da je spreman da žrtvuje turnire i tenis i vakcinaciju da bi sačuvao svoje telo dobijaju još više na težini.

Beobrad

pre 1 godinu

Toni Nadal realno prica kroz celu trenersku karijeru, uglavnom je bio korektan kada je govorio o Novaku kao najvecem rivalu njegovom igracu i bratancu, Rafi.
I sada je tako, jasno je svakome da je Nole u boljoj poziciji u pogledu buducnosti, pored toga sto je inace bolji teniser od Nadala.
Ipak, to su dva sampiona i svako od njih je poseban i autentican!
Veliki respekt za Nadala, svakako.

Soko

pre 1 godinu

Klasična Nadal priča. Proglasi se velika povreda, za cije lečenje su dozvoljeni anabolicki steroidi... To se sve tempira kad treba, pred RG... Onda se ceo svet divi čudesnom Nadalu, koji direktno sa staka pobeđuje i podiže tudji pehar.

kvisko

pre 1 godinu

Nadal ce zavrsiti kao i Federer, nekoliko GS-ova manje od Djokovica.
Po ostalim parametrima obojica su druga liga u odnosu na Novaka. Detalje ne treba nabrajati, svima su dobro poznati a razlike ce narednih 2-3 godine samo jos vise rasti u korist Djokovica.
Zakljucak, Srbin Novak Djokovic najbolji teniser ikada. Tesla u nauci, Djokovic u tenisu, legenda za veki vekova, amin.

kole

pre 1 godinu

"Nadal: Rafi će biti teško da bude ispred Novaka"

Prekrsti se ti Toni i zahvali Bogu sto je 22:22.. da se politika nije umešala, Djokovic bi već sad imao barem 3 GS više od Nadala. To što je Djokovicu učinjeno, to je najveća nepravda u istoriji sporta(pogotovo što je tenis individualni sport i što je tu statistika maltene sve).
Naravno, mi znamo da ti nikad( a i zapad) to nikad nećeš priznati, al to je tako.

carvelizar

pre 1 godinu

On i ako se vrati samo će se brukati sa ispadanjima u prvom,drugom kolu. Nešto kao Federer. Razvlačiće se još godinu,godinu ipo zbog sponzora i to je to.

Ivan Ivanovic

pre 1 godinu

Stvari su proste: Novak je bio toliko dominantan protiv sadasnjih takmaca, da se uopste ne dovodi u pitanje da li ce-vec koliko ce jos osvojiti GS-a. Rafa medjutim vec ima ozbiljne zdravstvene probleme koji jako uticu na njegovu igru. Moze da se desi da osvoji RG samo ako ga dobro “zakrpe”. Na ostalim gren-slemovima cetvrtfinale je premija.

Ja

pre 1 godinu

Која повреда? Гдје је снимак? Гдје су сада они што су од Новака тражили снимак? Што се сада не оглашавају? Рафа има шансе на РГ само ако није повређен. А судећи по изјави стрике Тонија, није повређен. Пумпају га ал неће ни то помоћо. Помеће га анонимуси. До Нолета неће ни доћи.

motam kablove

pre 1 godinu

Jedna stvar je sigurna na ovom svetu a to je da kad dodje sezona šljake Rafa će biti zdrav ko dren. A ako se desi i da ne bude zdrav umrtvi će šta ga boli i opet biti na 100 posto.

Taurus1

pre 1 godinu

Novak može da pošalje rafu u penziju samo ako ga ubedljivo pobedi na Roland garrosu!
Posle toga rafa nema šta da traži ostatak godine!
Svom snagom da se uzme Roland garros u maju!
Idemooooo!

i tako...

pre 1 godinu

Rafa je u ozbiljnom problemu sa povredama vec neko vreme. Vecina ih je posledica njegovog stila igre zbog kojeg je i dominirao na RG sve ove godine. Licno, nisam ubedjen da moze da vrati nivo igre od pre. (ali to je samo moje laicko misljenje)
Ako Novak bude na mentalnom nivou kao ove godine na AO, niko mu nece moci nista ni na jednom GS. To je sve sto mu nedostaje. Uvek je tako bilo. Cim mu se poljulja samopouzdanje, pocne da gubi.
Ne vidim biko koga ko moze da mu se suprostavi trenutno. Samo da tako nastavi...

Patriota

pre 1 godinu

Toni kaže da ce Nadal i dalje igrati tenis. Bitno je da se dobro oseća i oporavi od povrede. Tako da ce odsustvovati sa terena najverovatnije do sezone šljake, gde je on dominantan, odnosno najveći favorit za osvajanje RG. Ipak postoje određene prepreke da ostvarivanja NadalOvog sna, osvajanja RG.Prvo njegova povreda i ne igranje na turnirima. Jedino se igranjem podiže forma kojom se osvajaju turniri, a to Nadal nema. Drugo porazom na AO i povredom pao je na 6 mesto ATP liste a neigranjem do sezone šljake može da padne na listi ispod 10 mesta. Prilikom treba na RG može već u uvodnim kolima da se sretne sa nekim od favorita i tenisera među prvih 10 na listi. Čak da naleti i na Novaka ako je na istoj strani žreba. I svaki njegov meč biće potencijalno mina za poraz, ako bude pobeđivao da li će to biti sa 3 prema 0 ili u četri ili 5 odigranih setova. Ako uspe sve navedeno sa prebrodi i na kraju osvoji RG treba mu skinuti kapu. RG je njegov turnir, njegov teren a na našem NOVAKU je sa ga pobedi na njegovom terenu i dokaže da je bez premca u tenisu.

basketaš

pre 1 godinu

"Teško će biti nadmašiti Novaka, jer je on svežiji od Rafe. Ipak, mislim da će Rafa imati dobre opcije na Rolan Garosu i posle toga. Videćemo šta će biti", zaključio je Toni Nadal."

Teško će biti nadmašiti Novaka zato što je ovaj kompletniji teniser od Rafe. To je jedina i prava istina. Uvek će pobediti Rafu na travi i skoro uvek na betonu. Na šljaci ga pobeđuje u 2 seta...to su činjenice. Rafael će možda uzeti još jedan ga, možda dva, ne zato što nema kapacitet za više već zato što će ga Djokovic onemogućiti.

Rododendron

pre 1 godinu

Nadalu će glave doći neko od ove mlađe garde, prošle godine je prolazio golgotu sa Ožije-Alijasimom i Zverevim dok se nije povredio, nemojte misliti da će ove godine biti lakše. Nažalost naš Novak je previše pokolebljiv i nesiguran kada dođe do njihovog duela na RG i pored 2 pobede. Ove godine RG neće osvojiti Nadal.

srbin

pre 1 godinu

Nadal je kao macka, ima 9 zivota, to je dokazao vec mnogo puta i ne treba ga otpisivati. Mislim da je on teniski na neverovatno visokom nivou ali telo ga sve vise ogranicava... Dodatni problem za njega ce biti sto on ni kada je bio na vrhuncu nije lako dobijao svoje protivnike nego je morao da odradi svaki mec, sto je sada jos vise izrazeno gde gotovo na svakom mecu izgubi poneki set a to ga fizicki dodatno trosi. Drugi realan problem sto ce do Rgarosa verovatno ispasti iz prvih 10 pa ce imati tezi zreb u smislu da ce vec u osmini i cetvrtini finala morati da igra protiv onih najboljih...

Piro

pre 1 godinu

Nadal ce zavrsiti kao i Federer, nekoliko GS-ova manje od Djokovica.
Po ostalim parametrima obojica su druga liga u odnosu na Novaka. Detalje ne treba nabrajati, svima su dobro poznati a razlike ce narednih 2-3 godine samo jos vise rasti u korist Djokovica.
Zakljucak, Srbin Novak Djokovic najbolji teniser ikada. Tesla u nauci, Djokovic u tenisu, legenda za veki vekova, amin.
(kvisko, 7. februar 2023 12:44) # Link komentara

Tesla u nauci, Novak u tenisu, Jokic u kosarci.

NIKOLA TESLA
NOVAK (D)JOK(OV)IC
NIKOLA JOKIC

MILENA

pre 1 godinu

Ne znam za druge, ali meni je ova priča već poprilično dosadila. I uvijek se strikan Toni prvi javlja. Dosta više!
Rafael Nadal se žalio na loše rezultate zbog manjka mećeva, a manjka mu mečeva jer loše igra, pa ispane u prva 2-3 kola. Sad na AO ispade u drugom, povrijeđen, narvno. On gubi mečeve samo zbog pvreda. Znamo da je cijelu prošlu godinu igrao povrijeđen, a sa štaka osbojio dva GS!!! Izvijavam se, ali meni to nema nikakve logike.
Sad je opet na dužoj pauzi, bez prijeko potrebnih mu mečeva, pa jedva čekam prvi turni, da vidim hoće li ga povreda ili manjak mečeva spriječiti da stigne bar do 1/4 finala.

Mili

pre 1 godinu

Za razliku od prosle godine kad Djokovic nije znao gdje moze igrat a gdje ne , ove godine poslije furioznog starta sezone , plus zna gdje sve moze igrati moci ce planirati raspored turnira i po meni ove godine ne dajem Rafi prednost na RG !

Nikola Kovačević

pre 1 godinu

Šta ovaj lik sugeriše ? to da je Novak zdrav ?.. U 3pmljutava bagra ..dobiće njihov mezimac neku "drogicu" i trčaće ko gazela...Naravno to će biti regularno a sve Novakovo je "prevara"..
" Bagra"....
Pažnja...nisam rekao ko je "bagra"...Bagra će se poistovetiti sa izjavom i reagovati....bagra...ima ih , naravno i u raznim delovima tenis sveta...

John

pre 1 godinu

Nadal ima ogromne šanse na sledećem RG. To je njegov slem, kao što je i Đokovićev AO, ako ne i više.
Međutim, jedini igrač komeje uspelo da na istom RG i pobedi Nadala i osvoji RG je upravo Đoković (kad je Federer uzeo svoj jedini RG, nije igrao protiv Nadala, izbacio ga Soderling)
Onda dolazi Vimbldon, Trava, najbrža podloga, teško da mogu Nadala da zakrpe za to, posebno što će se izduvati na RG šta god uradio. Tu su šanse na strani Đokovića.
E, onda USO. Najbaksuzniji slem za Đokovića. U isto vreme, to je kraj teniske sezone gde već tradicionalno, Nadal ne igra punim kapacitetom, ako uopšte i igra.
Sve u svemu, prilično realne šanse da i u 2024 godinu uđemo sa "nerešenim rezultatom".
Ostaje jedino da se vidi da li se i koliko Đoković fizički i mentalno "ispraznio" posle Australije i koliko će moći da se vrati. Plašim se da ne bude kao posle prvog osvojenog RG.

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Ja se samo pitam, od kada je to Rolan Garos najteži GS. Po čemu je on teži od ostala 3. Ako je neki GS istaknut, to je Vimbldon zbog trave i tradicije. Rolan Garos je postao "najteži" onda kada ga je Nadal osvojio 10-ti put, da bi taj argument parirao Federeru a evo sada Djokoviću. Inače ako gospodin nadal uzima 14 puta "najteži" GS, kako to da ove lagane AOni W ima po 2 i kako to da ove smešno lake turnire poput Majamia, Pariza, Završnog mastersa nema nijedan, a znamo ko je sve to dva puta osvajao - GOAT jedan jedini

Upravo

pre 1 godinu

Zavisi kako ga "op(o)rave" ovaj put, kako se primi, da li ce naci neki novi cudotvorni miks... A posle svega toga.. lik vec izgleda zastrasujuce izobliceno..

peca

pre 1 godinu

i da uzme jos 15 puta r garos opet ce na goat listi biti ispod novaka,ovde treba sad iskljucivo gledati ko ce biti br 2,to je interesantna trka

tenisman

pre 1 godinu

A smejali se Zverevu koji je rekao istinu. Nadal ima fore još jedan RG i to je to od velikih titula. Verovatno se neće povući još godinu-dve ali realno nema šanse da uzme Vimbldon, US open, kamoli AO pored ovakve konkurencije. Pretiće kao Federer praznom puškom do nekog 1/4 finala. I Novak je imao sreće u Australiji jer nije igrao Alkaraz, Medvedev se raspao itd. U ovim godinama obojici moraju da se poklope karte za osvajanje GS, prosto kilometraža je ogromna i svaki bol i mini povreda se duplira.

Strucnjak

pre 1 godinu

Neće Rafi biti teško da bude ispred Foliranta jer je on bio,jeste i biće ispred njega.A to kako će po običaju da ga odere i obrije na suvo na ovogodišnjem RĢ i ptice na grani znaju.
(Perivoje, 7. februar 2023 14:18)
Za RG tacno. Nadal dere Novaka na RG. Na 199 ostalih turnira / podloga, Novak dere Nadala. Pametnom dosta.

Spavajte Mirno

pre 1 godinu

Ljudi nemojmo nikada odbaciti prave šampione kao što su i Rafa i Đoković.
Nemojte omalovažavati Rafu jer niko nije verovao ni prošle godine da će osvojiti AO i osvojio ga.
Pobedio Novaka i onda kada smo se najmanje nadali... moramo poštovati takvu legendu tenisa.
I naravno ljudski je nadati se i navijati za svoga, u ovom slučaju Novaka.
Biće ovaj RG jedan od zanimljivijih.

ivica

pre 1 godinu

Striko je opterećen sa Novakom Đokovićem……
Stalno im je u mislima…….
Opustite se svi, jer taj dečko(Novak) je vrh !!!!!
Molim vas da pustite emisiju, kada je kao dječak rekao da će biti najbolji na svijetu !!!!!
To trebaju svi vidjeti !!!!!

Gambaš

pre 1 godinu

Da nije Novaku bilo uskraćeno da igra na nekim Grand Slamovima, već bi se on potpisao kao GOAT!
Ali uradiće to najkasnije sledeće godine!

Piro

pre 1 godinu

Nazalost, bojim se da Rafa moze do jos bar 2-3 GS. Sa druge strane, No1e moze i do jos 5-6 ako ne i vise od toga tako da sa te strane i ne moramo previse da brinemo. Nema mesta nikakvom potcenjivanju, ali, ako sve bude islo kako treba i u skladu sa prognozama onih koji su merodavni u svetu tenisa, bice sve u redu!

DžejAr65

pre 1 godinu

ха, ха толико пута по ређе. у каријери али никада у сезони шљаке,случајност или ипак нешто друго

meda

pre 1 godinu

Kvote za klađenje za Roland Garros su prvi favorit Novak, drugi Alkaraz, treći Rafa, četvrti Cicipas daleko iza. Prva tri favorita su blizu sa kvotama.
Meni deluju prilično realno, dosta će da zavisi od žreba koja dvojica od trojice upadnu u istu polovinu, onaj treći će da postane favorit.

nebitan srbin

pre 1 godinu

ako ima smisla komentarisati ovo onda bi rekao(da nisam srbIN) ako ne daj boze neko treba da bude bolji od novaka djokovića onda je to rafael nadal jer je takmičar i borac. to što mediji pujkaju i izvrću reči kada nešto izjavi o djokoviću je sasvim druga stvar. striko uvek lupa ko maksim ali to je njegova stvar.

Toni

pre 1 godinu

Ma djaba diskutujete Novak je na zadnjih 20 mečeva 14 puta pobedio Nadala.....
(kizos, 7. februar 2023 13:26)

A na preostalih 6 bilo nereseno😂

sugarfree

pre 1 godinu

Videćemo kakav će žreb biti na RG, ali imam osećaj de će Nadal izgubiti pre finala i ako ne izgubi od Novaka onda će izgubiti od npr. Cicipasa, a to je zvanično njegov početak kraja

Perivoje

pre 1 godinu

Neće Rafi biti teško da bude ispred Foliranta jer je on bio,jeste i biće ispred njega.A to kako će po običaju da ga odere i obrije na suvo na ovogodišnjem RĢ i ptice na grani znaju.

Slaviša

pre 1 godinu

Jel se opet leči na golf terenima i peščanim terenima svoje zatvorene teniske akademije gde mirno trenira i sprema se za sezonu peska samo pitam.

pre 1 godinu

Nadal je najveće izazove najbolje svladao i na tomu polju nema mu ravna u sportskoj povijesti. Španjolac ima 14 RG-a i 81 uzastopnu pobjedu na jednoj podlozi. Onoj najtežoj! To je svemirsko ostvarenje. Bolji je igrač parova, a nedostižan je i kao momčadski vođa. Tu kao nitko ne može stići. Istodobno Đoković ima 15.5 GS-ova (na tvrdoj ih je podlozi dvostruko više pa ne mogu vrijediti jednako), a Nadal 19. Ostale su kategorije manje-više smiješne. Koga briga tko je koga pobjeđivao kada je najbitnije da Nadal u finalima melje, a Đoković "daruje" Stanislasima, Andyjima i sličnima. To bi bilo kao da Brazilu prigovaramo što se sramote zadnjih 20 godina, a imaju najviše SP-ova i daleko su najjača nogometna sila svih vremena.

Perivoje

pre 1 godinu

Neće Rafi biti teško da bude ispred Foliranta jer je on bio,jeste i biće ispred njega.A to kako će po običaju da ga odere i obrije na suvo na ovogodišnjem RĢ i ptice na grani znaju.

BLuka

pre 1 godinu

Najteži GS je London jer dolazi skoro oa odmah posle Garosa a i to je uslovno osim ako neko neko igra oba turnira.
Teško je vezati ta dva turnira.
Drugo mene interesuje...kako neko misli da je Nadal ispred Novaka,po uspjesima tek je treći igrač svijeta i tu nikakvi GSlemovi ne pomažu.

Piro

pre 1 godinu

Jednom ili voše puta?

E, budalo jedna, ne mozes ni cetiri reci normalno da napises, tresu ti se ruke od straha Hahaha Ionako je sada gotovo, ja sam to prvi napisao.

Zagor

pre 1 godinu

Novak sa čarobnom vodicom može sve. Čak i puknutim mišićem osvaja. Čudo prirode nolomani mrzitelji zdravog razuma. Njima je samo Rafa u glavi i sumljiv je . Dok njihovo čudo leti po terenu sa tri (3)cm napuklim mišićem. Ne on je titan i nije sumljiv.

pirkaš li Nolu

pre 1 godinu

Tesla u nauci, Novak u tenisu, Jokic u kosarci.

NIKOLA TESLA
NOVAK (D)JOK(OV)IC
NIKOLA JOKIC
(Piro, 07. februar 2023 14:30)

Koliko puta dnevno?

koliko puta ti Nolo j m?

pre 1 godinu

Koliko ti puta j m? Zavisi od raspolozenja, nekad jednom, a nekad i tri!
(Piro, 07. februar 2023 16:43)

Jednom ili voše puta?

pre 1 godinu

Nadal je najveće izazove najbolje svladao i na tomu polju nema mu ravna u sportskoj povijesti. Španjolac ima 14 RG-a i 81 uzastopnu pobjedu na jednoj podlozi. Onoj najtežoj! To je svemirsko ostvarenje. Bolji je igrač parova, a nedostižan je i kao momčadski vođa. Tu kao nitko ne može stići. Istodobno Đoković ima 15.5 GS-ova (na tvrdoj ih je podlozi dvostruko više pa ne mogu vrijediti jednako), a Nadal 19. Ostale su kategorije manje-više smiješne. Koga briga tko je koga pobjeđivao kada je najbitnije da Nadal u finalima melje, a Đoković "daruje" Stanislasima, Andyjima i sličnima. To bi bilo kao da Brazilu prigovaramo što se sramote zadnjih 20 godina, a imaju najviše SP-ova i daleko su najjača nogometna sila svih vremena.

Perivoje

pre 1 godinu

Neće Rafi biti teško da bude ispred Foliranta jer je on bio,jeste i biće ispred njega.A to kako će po običaju da ga odere i obrije na suvo na ovogodišnjem RĢ i ptice na grani znaju.

tenisman

pre 1 godinu

A smejali se Zverevu koji je rekao istinu. Nadal ima fore još jedan RG i to je to od velikih titula. Verovatno se neće povući još godinu-dve ali realno nema šanse da uzme Vimbldon, US open, kamoli AO pored ovakve konkurencije. Pretiće kao Federer praznom puškom do nekog 1/4 finala. I Novak je imao sreće u Australiji jer nije igrao Alkaraz, Medvedev se raspao itd. U ovim godinama obojici moraju da se poklope karte za osvajanje GS, prosto kilometraža je ogromna i svaki bol i mini povreda se duplira.

Perivoje

pre 1 godinu

Neće Rafi biti teško da bude ispred Foliranta jer je on bio,jeste i biće ispred njega.A to kako će po običaju da ga odere i obrije na suvo na ovogodišnjem RĢ i ptice na grani znaju.

Zagor

pre 1 godinu

Novak sa čarobnom vodicom može sve. Čak i puknutim mišićem osvaja. Čudo prirode nolomani mrzitelji zdravog razuma. Njima je samo Rafa u glavi i sumljiv je . Dok njihovo čudo leti po terenu sa tri (3)cm napuklim mišićem. Ne on je titan i nije sumljiv.

carvelizar

pre 1 godinu

On i ako se vrati samo će se brukati sa ispadanjima u prvom,drugom kolu. Nešto kao Federer. Razvlačiće se još godinu,godinu ipo zbog sponzora i to je to.

John

pre 1 godinu

Nadal ima ogromne šanse na sledećem RG. To je njegov slem, kao što je i Đokovićev AO, ako ne i više.
Međutim, jedini igrač komeje uspelo da na istom RG i pobedi Nadala i osvoji RG je upravo Đoković (kad je Federer uzeo svoj jedini RG, nije igrao protiv Nadala, izbacio ga Soderling)
Onda dolazi Vimbldon, Trava, najbrža podloga, teško da mogu Nadala da zakrpe za to, posebno što će se izduvati na RG šta god uradio. Tu su šanse na strani Đokovića.
E, onda USO. Najbaksuzniji slem za Đokovića. U isto vreme, to je kraj teniske sezone gde već tradicionalno, Nadal ne igra punim kapacitetom, ako uopšte i igra.
Sve u svemu, prilično realne šanse da i u 2024 godinu uđemo sa "nerešenim rezultatom".
Ostaje jedino da se vidi da li se i koliko Đoković fizički i mentalno "ispraznio" posle Australije i koliko će moći da se vrati. Plašim se da ne bude kao posle prvog osvojenog RG.

Miroslav_zna

pre 1 godinu

Rafa će igrati dok ne postane invalid. Nakon završetka karijere, kad popuste sve blokade i splasne tonus mišića (što je prirodno) od njega će ostati bogalj. Time Novakove reči da je spreman da žrtvuje turnire i tenis i vakcinaciju da bi sačuvao svoje telo dobijaju još više na težini.

pirkaš li Nolu

pre 1 godinu

Tesla u nauci, Novak u tenisu, Jokic u kosarci.

NIKOLA TESLA
NOVAK (D)JOK(OV)IC
NIKOLA JOKIC
(Piro, 07. februar 2023 14:30)

Koliko puta dnevno?

kvisko

pre 1 godinu

Nadal ce zavrsiti kao i Federer, nekoliko GS-ova manje od Djokovica.
Po ostalim parametrima obojica su druga liga u odnosu na Novaka. Detalje ne treba nabrajati, svima su dobro poznati a razlike ce narednih 2-3 godine samo jos vise rasti u korist Djokovica.
Zakljucak, Srbin Novak Djokovic najbolji teniser ikada. Tesla u nauci, Djokovic u tenisu, legenda za veki vekova, amin.

Soko

pre 1 godinu

Klasična Nadal priča. Proglasi se velika povreda, za cije lečenje su dozvoljeni anabolicki steroidi... To se sve tempira kad treba, pred RG... Onda se ceo svet divi čudesnom Nadalu, koji direktno sa staka pobeđuje i podiže tudji pehar.

koliko puta ti Nolo j m?

pre 1 godinu

Koliko ti puta j m? Zavisi od raspolozenja, nekad jednom, a nekad i tri!
(Piro, 07. februar 2023 16:43)

Jednom ili voše puta?

Piro

pre 1 godinu

Jednom ili voše puta?

E, budalo jedna, ne mozes ni cetiri reci normalno da napises, tresu ti se ruke od straha Hahaha Ionako je sada gotovo, ja sam to prvi napisao.

Nikola Kovačević

pre 1 godinu

Šta ovaj lik sugeriše ? to da je Novak zdrav ?.. U 3pmljutava bagra ..dobiće njihov mezimac neku "drogicu" i trčaće ko gazela...Naravno to će biti regularno a sve Novakovo je "prevara"..
" Bagra"....
Pažnja...nisam rekao ko je "bagra"...Bagra će se poistovetiti sa izjavom i reagovati....bagra...ima ih , naravno i u raznim delovima tenis sveta...

Patriota

pre 1 godinu

Toni kaže da ce Nadal i dalje igrati tenis. Bitno je da se dobro oseća i oporavi od povrede. Tako da ce odsustvovati sa terena najverovatnije do sezone šljake, gde je on dominantan, odnosno najveći favorit za osvajanje RG. Ipak postoje određene prepreke da ostvarivanja NadalOvog sna, osvajanja RG.Prvo njegova povreda i ne igranje na turnirima. Jedino se igranjem podiže forma kojom se osvajaju turniri, a to Nadal nema. Drugo porazom na AO i povredom pao je na 6 mesto ATP liste a neigranjem do sezone šljake može da padne na listi ispod 10 mesta. Prilikom treba na RG može već u uvodnim kolima da se sretne sa nekim od favorita i tenisera među prvih 10 na listi. Čak da naleti i na Novaka ako je na istoj strani žreba. I svaki njegov meč biće potencijalno mina za poraz, ako bude pobeđivao da li će to biti sa 3 prema 0 ili u četri ili 5 odigranih setova. Ako uspe sve navedeno sa prebrodi i na kraju osvoji RG treba mu skinuti kapu. RG je njegov turnir, njegov teren a na našem NOVAKU je sa ga pobedi na njegovom terenu i dokaže da je bez premca u tenisu.

Piro

pre 1 godinu

Nadal ce zavrsiti kao i Federer, nekoliko GS-ova manje od Djokovica.
Po ostalim parametrima obojica su druga liga u odnosu na Novaka. Detalje ne treba nabrajati, svima su dobro poznati a razlike ce narednih 2-3 godine samo jos vise rasti u korist Djokovica.
Zakljucak, Srbin Novak Djokovic najbolji teniser ikada. Tesla u nauci, Djokovic u tenisu, legenda za veki vekova, amin.
(kvisko, 7. februar 2023 12:44) # Link komentara

Tesla u nauci, Novak u tenisu, Jokic u kosarci.

NIKOLA TESLA
NOVAK (D)JOK(OV)IC
NIKOLA JOKIC

Ja

pre 1 godinu

Која повреда? Гдје је снимак? Гдје су сада они што су од Новака тражили снимак? Што се сада не оглашавају? Рафа има шансе на РГ само ако није повређен. А судећи по изјави стрике Тонија, није повређен. Пумпају га ал неће ни то помоћо. Помеће га анонимуси. До Нолета неће ни доћи.

kole

pre 1 godinu

"Nadal: Rafi će biti teško da bude ispred Novaka"

Prekrsti se ti Toni i zahvali Bogu sto je 22:22.. da se politika nije umešala, Djokovic bi već sad imao barem 3 GS više od Nadala. To što je Djokovicu učinjeno, to je najveća nepravda u istoriji sporta(pogotovo što je tenis individualni sport i što je tu statistika maltene sve).
Naravno, mi znamo da ti nikad( a i zapad) to nikad nećeš priznati, al to je tako.

Rododendron

pre 1 godinu

Nadalu će glave doći neko od ove mlađe garde, prošle godine je prolazio golgotu sa Ožije-Alijasimom i Zverevim dok se nije povredio, nemojte misliti da će ove godine biti lakše. Nažalost naš Novak je previše pokolebljiv i nesiguran kada dođe do njihovog duela na RG i pored 2 pobede. Ove godine RG neće osvojiti Nadal.

Piro

pre 1 godinu

Nazalost, bojim se da Rafa moze do jos bar 2-3 GS. Sa druge strane, No1e moze i do jos 5-6 ako ne i vise od toga tako da sa te strane i ne moramo previse da brinemo. Nema mesta nikakvom potcenjivanju, ali, ako sve bude islo kako treba i u skladu sa prognozama onih koji su merodavni u svetu tenisa, bice sve u redu!

Beobrad

pre 1 godinu

Toni Nadal realno prica kroz celu trenersku karijeru, uglavnom je bio korektan kada je govorio o Novaku kao najvecem rivalu njegovom igracu i bratancu, Rafi.
I sada je tako, jasno je svakome da je Nole u boljoj poziciji u pogledu buducnosti, pored toga sto je inace bolji teniser od Nadala.
Ipak, to su dva sampiona i svako od njih je poseban i autentican!
Veliki respekt za Nadala, svakako.

MILENA

pre 1 godinu

Ne znam za druge, ali meni je ova priča već poprilično dosadila. I uvijek se strikan Toni prvi javlja. Dosta više!
Rafael Nadal se žalio na loše rezultate zbog manjka mećeva, a manjka mu mečeva jer loše igra, pa ispane u prva 2-3 kola. Sad na AO ispade u drugom, povrijeđen, narvno. On gubi mečeve samo zbog pvreda. Znamo da je cijelu prošlu godinu igrao povrijeđen, a sa štaka osbojio dva GS!!! Izvijavam se, ali meni to nema nikakve logike.
Sad je opet na dužoj pauzi, bez prijeko potrebnih mu mečeva, pa jedva čekam prvi turni, da vidim hoće li ga povreda ili manjak mečeva spriječiti da stigne bar do 1/4 finala.

peca

pre 1 godinu

i da uzme jos 15 puta r garos opet ce na goat listi biti ispod novaka,ovde treba sad iskljucivo gledati ko ce biti br 2,to je interesantna trka

basketaš

pre 1 godinu

"Teško će biti nadmašiti Novaka, jer je on svežiji od Rafe. Ipak, mislim da će Rafa imati dobre opcije na Rolan Garosu i posle toga. Videćemo šta će biti", zaključio je Toni Nadal."

Teško će biti nadmašiti Novaka zato što je ovaj kompletniji teniser od Rafe. To je jedina i prava istina. Uvek će pobediti Rafu na travi i skoro uvek na betonu. Na šljaci ga pobeđuje u 2 seta...to su činjenice. Rafael će možda uzeti još jedan ga, možda dva, ne zato što nema kapacitet za više već zato što će ga Djokovic onemogućiti.

Ivan Ivanovic

pre 1 godinu

Stvari su proste: Novak je bio toliko dominantan protiv sadasnjih takmaca, da se uopste ne dovodi u pitanje da li ce-vec koliko ce jos osvojiti GS-a. Rafa medjutim vec ima ozbiljne zdravstvene probleme koji jako uticu na njegovu igru. Moze da se desi da osvoji RG samo ako ga dobro “zakrpe”. Na ostalim gren-slemovima cetvrtfinale je premija.

Taurus1

pre 1 godinu

Novak može da pošalje rafu u penziju samo ako ga ubedljivo pobedi na Roland garrosu!
Posle toga rafa nema šta da traži ostatak godine!
Svom snagom da se uzme Roland garros u maju!
Idemooooo!

Toni

pre 1 godinu

Ma djaba diskutujete Novak je na zadnjih 20 mečeva 14 puta pobedio Nadala.....
(kizos, 7. februar 2023 13:26)

A na preostalih 6 bilo nereseno😂

Mili

pre 1 godinu

Za razliku od prosle godine kad Djokovic nije znao gdje moze igrat a gdje ne , ove godine poslije furioznog starta sezone , plus zna gdje sve moze igrati moci ce planirati raspored turnira i po meni ove godine ne dajem Rafi prednost na RG !

motam kablove

pre 1 godinu

Jedna stvar je sigurna na ovom svetu a to je da kad dodje sezona šljake Rafa će biti zdrav ko dren. A ako se desi i da ne bude zdrav umrtvi će šta ga boli i opet biti na 100 posto.

i tako...

pre 1 godinu

Rafa je u ozbiljnom problemu sa povredama vec neko vreme. Vecina ih je posledica njegovog stila igre zbog kojeg je i dominirao na RG sve ove godine. Licno, nisam ubedjen da moze da vrati nivo igre od pre. (ali to je samo moje laicko misljenje)
Ako Novak bude na mentalnom nivou kao ove godine na AO, niko mu nece moci nista ni na jednom GS. To je sve sto mu nedostaje. Uvek je tako bilo. Cim mu se poljulja samopouzdanje, pocne da gubi.
Ne vidim biko koga ko moze da mu se suprostavi trenutno. Samo da tako nastavi...

Spavajte Mirno

pre 1 godinu

Ljudi nemojmo nikada odbaciti prave šampione kao što su i Rafa i Đoković.
Nemojte omalovažavati Rafu jer niko nije verovao ni prošle godine da će osvojiti AO i osvojio ga.
Pobedio Novaka i onda kada smo se najmanje nadali... moramo poštovati takvu legendu tenisa.
I naravno ljudski je nadati se i navijati za svoga, u ovom slučaju Novaka.
Biće ovaj RG jedan od zanimljivijih.

Strucnjak

pre 1 godinu

Neće Rafi biti teško da bude ispred Foliranta jer je on bio,jeste i biće ispred njega.A to kako će po običaju da ga odere i obrije na suvo na ovogodišnjem RĢ i ptice na grani znaju.
(Perivoje, 7. februar 2023 14:18)
Za RG tacno. Nadal dere Novaka na RG. Na 199 ostalih turnira / podloga, Novak dere Nadala. Pametnom dosta.

Upravo

pre 1 godinu

Zavisi kako ga "op(o)rave" ovaj put, kako se primi, da li ce naci neki novi cudotvorni miks... A posle svega toga.. lik vec izgleda zastrasujuce izobliceno..

ivica

pre 1 godinu

Striko je opterećen sa Novakom Đokovićem……
Stalno im je u mislima…….
Opustite se svi, jer taj dečko(Novak) je vrh !!!!!
Molim vas da pustite emisiju, kada je kao dječak rekao da će biti najbolji na svijetu !!!!!
To trebaju svi vidjeti !!!!!

Slaviša

pre 1 godinu

Jel se opet leči na golf terenima i peščanim terenima svoje zatvorene teniske akademije gde mirno trenira i sprema se za sezonu peska samo pitam.

srbin

pre 1 godinu

Nadal je kao macka, ima 9 zivota, to je dokazao vec mnogo puta i ne treba ga otpisivati. Mislim da je on teniski na neverovatno visokom nivou ali telo ga sve vise ogranicava... Dodatni problem za njega ce biti sto on ni kada je bio na vrhuncu nije lako dobijao svoje protivnike nego je morao da odradi svaki mec, sto je sada jos vise izrazeno gde gotovo na svakom mecu izgubi poneki set a to ga fizicki dodatno trosi. Drugi realan problem sto ce do Rgarosa verovatno ispasti iz prvih 10 pa ce imati tezi zreb u smislu da ce vec u osmini i cetvrtini finala morati da igra protiv onih najboljih...

nebitan srbin

pre 1 godinu

ako ima smisla komentarisati ovo onda bi rekao(da nisam srbIN) ako ne daj boze neko treba da bude bolji od novaka djokovića onda je to rafael nadal jer je takmičar i borac. to što mediji pujkaju i izvrću reči kada nešto izjavi o djokoviću je sasvim druga stvar. striko uvek lupa ko maksim ali to je njegova stvar.

Gambaš

pre 1 godinu

Da nije Novaku bilo uskraćeno da igra na nekim Grand Slamovima, već bi se on potpisao kao GOAT!
Ali uradiće to najkasnije sledeće godine!

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Ja se samo pitam, od kada je to Rolan Garos najteži GS. Po čemu je on teži od ostala 3. Ako je neki GS istaknut, to je Vimbldon zbog trave i tradicije. Rolan Garos je postao "najteži" onda kada ga je Nadal osvojio 10-ti put, da bi taj argument parirao Federeru a evo sada Djokoviću. Inače ako gospodin nadal uzima 14 puta "najteži" GS, kako to da ove lagane AOni W ima po 2 i kako to da ove smešno lake turnire poput Majamia, Pariza, Završnog mastersa nema nijedan, a znamo ko je sve to dva puta osvajao - GOAT jedan jedini

sugarfree

pre 1 godinu

Videćemo kakav će žreb biti na RG, ali imam osećaj de će Nadal izgubiti pre finala i ako ne izgubi od Novaka onda će izgubiti od npr. Cicipasa, a to je zvanično njegov početak kraja

DžejAr65

pre 1 godinu

ха, ха толико пута по ређе. у каријери али никада у сезони шљаке,случајност или ипак нешто друго

meda

pre 1 godinu

Kvote za klađenje za Roland Garros su prvi favorit Novak, drugi Alkaraz, treći Rafa, četvrti Cicipas daleko iza. Prva tri favorita su blizu sa kvotama.
Meni deluju prilično realno, dosta će da zavisi od žreba koja dvojica od trojice upadnu u istu polovinu, onaj treći će da postane favorit.

BLuka

pre 1 godinu

Najteži GS je London jer dolazi skoro oa odmah posle Garosa a i to je uslovno osim ako neko neko igra oba turnira.
Teško je vezati ta dva turnira.
Drugo mene interesuje...kako neko misli da je Nadal ispred Novaka,po uspjesima tek je treći igrač svijeta i tu nikakvi GSlemovi ne pomažu.