Nedelja, 29.01.2023.

22:26

Danska treći put u nizu šampion sveta!

Rukometaši Danske po treći put u nizu su postali šampioni sveta. Prvi put viđeno u istoriji tog sporta.

Izvor:

Danska treæi put u nizu šampion sveta! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

eu cirkus

pre 1 godinu

@ zivota
pa ne bih se bas slozio sa tobom. Da si posmatrao utakmicu kao neutralni navijac primetio bi da su u kljucnim momentima, tj, kad bi se god lomio rezultat, sudije odigrale kljucnu ulogu i svirale u korist danaca. Nebitno dal bila to isklucenja, faul u napadu ili tolerisanje grube igre u odbrani, pa cak i sviranje sedmeraca. Pratio sam utakmicu na nemackom eurosportu, gde se i sam Pascal Hans (inace proslavljeni bivsi nemacki rukometas, poznatiji jos kao Pommes), cudio pa cak i sam par puta nasmejao cudnim odlukama sudija.

Srbimir

pre 1 godinu

@Brus Vejn

Nije tacno da je samo Danska u rukometu vezala tri zlata na svetskim prvenstvima u jednom kolektivnom sportu;uradio je to Brazil u odbojci(2002-2010) kao i Italija u odbojci 1990-1998-e(treba vecito podsecati da su u tom finalu SP 1998.-e pobedili nas u finalu kada je ceo tim bio dopingovan;posle se to saznalo,zataskalo,Italijani su posle nekog vremena javno i priznali,ali..na koncu,vuk pojede magare)

Fuj

pre 1 godinu

Tako je to kad su ti severnjaci citav jedan sport podredili sebi i svojim fizickim karakteristikama. Jedini sport u kom posle pogotka ne mozes da se radujes ko covek jer neki mali brzi severnjaci ce ti sutirati na prazan gol. Brzi centar jedino postoji u ovom sportu i vrhunska je glupost i pokvarenost. Pre uvodjenja vise ovakvih fazona za ubrzanje igre nije bilo na mapi rukometa ni Danaca ni Norvezana. Tako im dadose ceo jedan sport jer nisu nikakvi ni u jednom drugom kolektivnom sportu, a imaju pare. Naravno sve je zbog love.

Puh

pre 1 godinu

@Nbgd

Znaš li koliko keša ulažu Danci i Francuzi u rukomet a koliko Srbija? Znaš li koliko je medijski ispraćen rukomet tamo i ovde? Da se samo po tome poredimo, Srbija ne bi trebala ni da igra ni EP ni SP, kamoli da se bori sa Norveškom i Nemačkom za prolaz.

Ajde da za početak počnemo ponovo da pratimo rukomet, punimo sale po Srbiji, dižemo našu ligu i klubove, pratimo reprezentaciju po Evropi i svetu kao i svi ostali, pa ćeš videti kako će se stvari i igra dići na viši nivo. Naši momci su sjajni koliko su ostavljeni bez ikakvog sistema i podrške u bilo kom smislu. Nije dovoljno gledati 15 dana prvenstvo i tražiti medalje, ne može.
(Stella Rosa di Belgrado, 29. januar 2023 22:39)

Hajde prvo da nam se u 90% domacinstava na tv-u po 8 sati dnevno ne vrte Farma i Zadruga i hajde da nam obrazovanje ponovo bude broj 1 na listi prioriteta. A onda ces videti kako se i sve drugo popravlja, samo od sebe.
Ovako, ocekivati od neotesane, polupismene, skoro pa poluretardirane nacije, da radi neke spektakularne stvari, to je zaista veoma optimisticno sa tvoje strane. To je kao da od najgoreg djaka u razredu ocekujes da ti donese medalju sa matematicke olimpijade.

Gambeeet

pre 1 godinu

Kako šutiraju Danci - milina, a u odbrani čvrsti, stameni, ali ne i previše grubi kao recimo Španci, svako vrlo pedantno odrađuje svoj zadatak i zaista je pravo uživanje gledati ih kako se igraju rukometa na obe strane terena. Pitlik bukvalno iz svake pozicije i na bilo koji način može dati gol, Gidsel u serijama opasan, Lauge uhvatio Francuze na spavanju, i klasa je to od igrača, Strajnić standardno smehotresan sa potenciranjem da se radi o defanzivnom igraču, kao da napad u životu nije odigrao. Volim ove Dance i uvek navijam za njih na svim takmičenjima u ovom sportu. Hvala Brusu Vejnu (mislim da sam upamtio ime komentatora) na izuzetno zanimljivom podatku o prvom three-peatu na svetskim prvenstvima od Sovjeta u hokeju :))

nele

pre 1 godinu

Odbojka je postala planetarno popularna sa promenama. Mislim da i u ovom sportu mora doći do nekih promena. Mislim da je mnogo igrača u polju, pa još kad golman izađe to je baš gužva, još recimo da se smanji težina lopte a poveća obim, da se smanji uticaj sudija, da se možda uvedu i dva poena za golove sa određene distance. Što se tiče suđenja, večeras dobro, ali u nekoliko slučajeva ne bi pogrešili ni da su sudili probijanje iako su sudili faul odbrane a i obrnuto je bilo sličnih slučajeva. Inače zasluženo Danci uzeli titulu, Francuska bez golmana plus odlične promene selektora Danske posle 17:17 i onda 10 golova Laugea u drugom poluvremenu.

prika iz susjedstva

pre 1 godinu

Pa ne može ni finale bez vaših diverzanata, Hrvatske, podvaljivanja. Neka “Croatica” i izrazi poput “umuvavanje” i “puhani brodići”. Vi Srbi živite scenarij “Balkanskog špijuna”, show ste. A ja ću biti optimist zbog remija s Dancima, jedini koji su im otkinuli bod smo mi. Vratit će se Lučin, Mandić, poneka obrana više golmana i eto nas opet…

budala, a koči?

pre 1 godinu

Strasan rukomet… i pomalo tuzno vece, Karabatic nula golova, Hansen jedan… nesto poput Ronalda i Mesija u rukometu, za one koji ne znaju… blizi se kraj karijere velikana
(Lt. Marion Cobretti, 29. januar 2023 22:43)








Bravo! Tu bi još Balić bio Ronaldinjo.

bask

pre 1 godinu

Pitlik i Gidsel paklen tandem. Hansen igra ono njegovo sa pola gasa i samo otvara prostor za pomenutu dvojicu. Sa ovakvim prodornim bekovima moze Hansen lagano još 4 godine. Lauge, Mensah povukli kad je trebalo. Holm, Damgard malo i igrali na prvenstvu, neverovatna sirina na bekovskim pozicijama.
Šteta i za Francuze što su bili oslabljeni na levom beku. Falio im je Ngesan i bek nanta Mine, fenomenalan igrač. Daleko dve najkompletnije ekipe. Bravo i za Špance koji imaju najboljeg trenera, koji izvlači max sa solidnim klupskim igračima. Švedska, Norveska, Hrvatska, Island su igrački kvalitetnije ekipe od Spanije, ali trener Ribera je majstor svog posla.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

@krecmar Dok su Francuzi osvajali svako moguće prvenstvo, Francuska reprezentacija je proglašavana za najbolju sportsku repku ikada. Sada kada Danci osvajaju, odjednom je rukomet nezanimljiv sport. Danska je zemlja rukometa, oni ni za šta drugo aman i ne znaju možda malo za fudbal. A u prethodnih 10 godina se smenjuju Francuska i Danska, uleti ponekad Španija i prošle godine eto Švedska. Ali niti Švedska, ni Španija, ni Norveška, ni Nemačka, ni Hrvatska, ni Island čak nisu reprezentacije za potcenjivanje. Možda bih naglasio slab učinak naše reprezentacije, Poljske i Rusije koja je nestala sa mape svetskog rukometa. I Mađarska koja ne pruža partije na svom nivou. Ali jednostavno ove dve su dominatne zato sto dugo godina imaju sistem što se posebno odnosi na Francuze. Danci imaju takođe dobar sistem, ali Danci su više neka zlatna generacija trenutno na čelu sa najboljim rukometašem u istoriji verovatno, Hansenom.
(ghostdog, 29. januar 2023 22:52)

Od koga su proglasavani? Od onih koji samo znaju za rukomet? Isto sto sad vazi za Dansku vazi i za Francusku. Pa evo moze da se pojavi i neki koji ce 5 godina da osvoji svaku trku u jedrenju pa jel zbog toga treba da bude najbolji sportista ikad? Naravno da ne. Rukomet je propao. Dosadno i dosadno. Konkurencija nikakva.

smeh

pre 1 godinu

Kapa dole ovim majstorima. Lično sam se nadao da Šveđani mogu da objedine titule prvaka Evrope i Sveta ali povreda najboljeg igrača je bila veliki problem za njih. A Danska je igrala fenomenalno ceo turnir i zasluženo ispisala istoriju. Ovaj put su se revanširali Francuskoj za finale OI. A šta tek reći za Španiju? Što rekoše komentatori, neuništivi su. Izgleda da pošalju i neke početnike opet će doći do završnice turnira.

zvezdale

pre 1 godinu

Mnogo fali Omeje Francuzima. Branio je samo do 42-e. Kad imaš ludaka na golu, sve je lakše. Naročito se to vidi u nokaut mečevima, tu je svaka odbrana zicera gol, jer odma' puca munjevita kontra. Žerar je uvek bio kesa i tremaroš. Kapiram da bi nam platili za Bandu Milosavljeva, čak i Cuparu.

Inače Danci zasluženo, bekovska linija im je monstruozna i bez Hansena. Može mirno u penziju, i dalje će to šljakati kao podmazano.

Nbgd

pre 1 godinu

Одгледао сам последњих 15 минута, довољно да ми буде јасно да овакав рукомет нећемо играти наредних 50 година

Croatica

pre 1 godinu

Nevjerojatan niz Danske i ujedni tužan niz za svjetski rukomet. Ako jedna Mađarska, koja je kao i dalje među boljim momčadima svijeta izgubi u 1/4 SP od Danaca 17 razlike, onda što dalje da očekujemo od ovoga sporta?! Sve se svodi na Francusko-Danska finala i smjenu tko će uzeti olimpijsko a tko europski ili svjetski naslov. Pomalo se Španjolska i Švedska umuvaju, ali puno rijeđe nego ove dveju. I to je kraj priče. Ostatak svijeta ne postoji, ni blizu više one zanimljivosti kao prije 10 ili 20 godina...Uz suludi IHF i EHF koji apsolutni ništa ne želi mijenjati po pitanju sramotnoga utjecaja sudaca na igru, i dvostrukih kriterija kod istih situacija na terena, ovaj sport će uskoro doživjeti sudbinu puhanih brodića. Gledat će ih samo šira obitelj a sponzori će više bit zainteresirani za glinene golubove nego za njih.

Lt. Marion Cobretti

pre 1 godinu

Strasan rukomet… i pomalo tuzno vece, Karabatic nula golova, Hansen jedan… nesto poput Ronalda i Mesija u rukometu, za one koji ne znaju… blizi se kraj karijere velikana

Брус Вејн

pre 1 godinu

Какав меч!

Не гледам често рукомет, нити искрено пратим, али када видим нешто овако, буде ми жао и задам себи задатак да се то поправи.

Претраживах разне ствари и налетех на занимљив податак - 1988. је почело са доделом титуле најбољег рукометаша/рукометашице и први освајачи су били Светлана Цеца Китић и Веселин Вујовић! Знао сам да су били најбољи, али не да је то било исте и прве године како се додељује.

А вечерас, првих 10 минута Данске... Ванземаљци. Гидсел и Питлик будућност рукомета, Лауге тата, Ландин с правом двоструки узастопни најбољи рукометаш света! Французима свака част, али вечерас су се питали Данци. Након Совјета у хокеју на леду, једина репрезентација која је везала три узастопне титуле првака света! Ни ми у ватерполу, ни Амери у кошарци, ни Бразилци у фудбалу...

Капа доле!

Krecmar!

pre 1 godinu

Kakav bolan niz Francuza u samo 4 meseca. Prvo u septembru poraz u finalu EP u kosarci od Spanije, onda u decembru poraz u finalu SP u fudbalu od Argentine i sada poraz u finalu SP u rukometu od Danske. I opet se vracam na to da je rukomet nikad gori i nezanimljiviji. Zamislite da jedna Danska nema poraza na tri uzastopna SP?! 28 meceva?! Nije cak stvar ni u tome sto je tri puta uzastopno svetski prvak, vec je upravo u tome da niko ne moze ni da ih pobedi bar jednom na tri vezana svetska turnira?! I sad neko "pametan" dodje i kaze "pa sta kao a u kosarci je zanimljivo kad Amerika stalno osvaja?". Pa Amerika je u kosarci sasvim drugi svet u odnosu na najjace reprezentacije u kosarci posle Amerike. A u rukometu Danska nije drugi svet ni za Spaniju, ni za Norvesku ni za Svedsku a pogotovo ne za Francusku, a niko im nista ne moze na 3 SP zaredom? Ajde molim vas. Najgori rukomet ikad. I ne, to nema veze sa samim kvalitetom rukometa kada se sastanu te jedine 3-4 reprezezentacije koje uzimaju medalje godinama, nego se radi o tome da je konkurencija izvan toga amaterska, a konkurencija unutar tog kruga od 4 reprezentacije takodje svedena na dansku dominaciju kakvu ni Amerika skoro nije imala u kosarci. Eto o tome se radi. Blagi uzas. Imali smo 90-tih godina jednu ultradominantnu Svedsku, ali je pored nje u svakom trenutku medalju mogla da uzme i uzimala je i Rusija i Hrvatska i mi tada kao Jugoslavija, i Spanija i Nemacka i Francuska...A sada unapred upisi Dansku ili Francusku.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Одгледао сам последњих 15 минута, довољно да ми буде јасно да овакав рукомет нећемо играти наредних 50 година
(Nbgd, 29. januar 2023 22:30)

Kao ni 99% reprezentacija sveta, posto ako nisi znao Dansku na 28 uzastopnih meceva ne zna za poraz! Posto se sve vrti oko Francuske, Danske i Spanije, pomalo Svedske, jasno da nijedna druga reprezentacija ovakav rukomet ne moze ni da igra za 500 godina, a tvoje ubacivanje samo nas u taj kos govori koliki si bedni trol

Ivan

pre 1 godinu

Zastrasujuca odbrana danaca. Prebili su ih, a francuzi mekani i nerezonski u napada bas zbog jake odbrane. Falio je karabatic iz najboljih dana, samo zbog razbijanja odbrane a ne golova. Dve ubedljivo najjace selekcije, dancima veceras sve od ruke islo i zato pobeda. Da za par dana igraju ponovo, mozda bi tad francuzi dobili. Tu su megde. Steta jer je moglo jos neizvesnije da bude da francuzi nisu napravili cirkus u poslednjih par minuta. Danski golman je najbolji koji sam video u zivotu a ovaj zerar vecito podbaci u kljucnim utakmicama. Nista ne brani..

ghostdog

pre 1 godinu

@krecmar Dok su Francuzi osvajali svako moguće prvenstvo, Francuska reprezentacija je proglašavana za najbolju sportsku repku ikada. Sada kada Danci osvajaju, odjednom je rukomet nezanimljiv sport. Danska je zemlja rukometa, oni ni za šta drugo aman i ne znaju možda malo za fudbal. A u prethodnih 10 godina se smenjuju Francuska i Danska, uleti ponekad Španija i prošle godine eto Švedska. Ali niti Švedska, ni Španija, ni Norveška, ni Nemačka, ni Hrvatska, ni Island čak nisu reprezentacije za potcenjivanje. Možda bih naglasio slab učinak naše reprezentacije, Poljske i Rusije koja je nestala sa mape svetskog rukometa. I Mađarska koja ne pruža partije na svom nivou. Ali jednostavno ove dve su dominatne zato sto dugo godina imaju sistem što se posebno odnosi na Francuze. Danci imaju takođe dobar sistem, ali Danci su više neka zlatna generacija trenutno na čelu sa najboljim rukometašem u istoriji verovatno, Hansenom.

aca

pre 1 godinu

Uzivancija gledati dve vrhunske reprezentacije kako igraju vrhunski rukomet, i sudjenje koje nije imalo nikakvog uticaja na igru i rezultat.

veliki strumf

pre 1 godinu

Водили су од почетка до краја, играли брзо и феноменално и заслужено победили. Мора се нагласити и да су Македонци феноменално судили финале и доказали да су најбољи судијски пар на свету! Неколико врхунских одлука у кључним тренуцима, свака част.

Stella Rosa di Belgrado

pre 1 godinu

@Nbgd

Znaš li koliko keša ulažu Danci i Francuzi u rukomet a koliko Srbija? Znaš li koliko je medijski ispraćen rukomet tamo i ovde? Da se samo po tome poredimo, Srbija ne bi trebala ni da igra ni EP ni SP, kamoli da se bori sa Norveškom i Nemačkom za prolaz.

Ajde da za početak počnemo ponovo da pratimo rukomet, punimo sale po Srbiji, dižemo našu ligu i klubove, pratimo reprezentaciju po Evropi i svetu kao i svi ostali, pa ćeš videti kako će se stvari i igra dići na viši nivo. Naši momci su sjajni koliko su ostavljeni bez ikakvog sistema i podrške u bilo kom smislu. Nije dovoljno gledati 15 dana prvenstvo i tražiti medalje, ne može.

Lt. Marion Cobretti

pre 1 godinu

Strasan rukomet… i pomalo tuzno vece, Karabatic nula golova, Hansen jedan… nesto poput Ronalda i Mesija u rukometu, za one koji ne znaju… blizi se kraj karijere velikana

Nbgd

pre 1 godinu

Одгледао сам последњих 15 минута, довољно да ми буде јасно да овакав рукомет нећемо играти наредних 50 година

Randy Marsh

pre 1 godinu

Одгледао сам последњих 15 минута, довољно да ми буде јасно да овакав рукомет нећемо играти наредних 50 година
(Nbgd, 29. januar 2023 22:30)

Kao ni 99% reprezentacija sveta, posto ako nisi znao Dansku na 28 uzastopnih meceva ne zna za poraz! Posto se sve vrti oko Francuske, Danske i Spanije, pomalo Svedske, jasno da nijedna druga reprezentacija ovakav rukomet ne moze ni da igra za 500 godina, a tvoje ubacivanje samo nas u taj kos govori koliki si bedni trol

veliki strumf

pre 1 godinu

Водили су од почетка до краја, играли брзо и феноменално и заслужено победили. Мора се нагласити и да су Македонци феноменално судили финале и доказали да су најбољи судијски пар на свету! Неколико врхунских одлука у кључним тренуцима, свака част.

Stella Rosa di Belgrado

pre 1 godinu

@Nbgd

Znaš li koliko keša ulažu Danci i Francuzi u rukomet a koliko Srbija? Znaš li koliko je medijski ispraćen rukomet tamo i ovde? Da se samo po tome poredimo, Srbija ne bi trebala ni da igra ni EP ni SP, kamoli da se bori sa Norveškom i Nemačkom za prolaz.

Ajde da za početak počnemo ponovo da pratimo rukomet, punimo sale po Srbiji, dižemo našu ligu i klubove, pratimo reprezentaciju po Evropi i svetu kao i svi ostali, pa ćeš videti kako će se stvari i igra dići na viši nivo. Naši momci su sjajni koliko su ostavljeni bez ikakvog sistema i podrške u bilo kom smislu. Nije dovoljno gledati 15 dana prvenstvo i tražiti medalje, ne može.

Брус Вејн

pre 1 godinu

Какав меч!

Не гледам често рукомет, нити искрено пратим, али када видим нешто овако, буде ми жао и задам себи задатак да се то поправи.

Претраживах разне ствари и налетех на занимљив податак - 1988. је почело са доделом титуле најбољег рукометаша/рукометашице и први освајачи су били Светлана Цеца Китић и Веселин Вујовић! Знао сам да су били најбољи, али не да је то било исте и прве године како се додељује.

А вечерас, првих 10 минута Данске... Ванземаљци. Гидсел и Питлик будућност рукомета, Лауге тата, Ландин с правом двоструки узастопни најбољи рукометаш света! Французима свака част, али вечерас су се питали Данци. Након Совјета у хокеју на леду, једина репрезентација која је везала три узастопне титуле првака света! Ни ми у ватерполу, ни Амери у кошарци, ни Бразилци у фудбалу...

Капа доле!

Croatica

pre 1 godinu

Nevjerojatan niz Danske i ujedni tužan niz za svjetski rukomet. Ako jedna Mađarska, koja je kao i dalje među boljim momčadima svijeta izgubi u 1/4 SP od Danaca 17 razlike, onda što dalje da očekujemo od ovoga sporta?! Sve se svodi na Francusko-Danska finala i smjenu tko će uzeti olimpijsko a tko europski ili svjetski naslov. Pomalo se Španjolska i Švedska umuvaju, ali puno rijeđe nego ove dveju. I to je kraj priče. Ostatak svijeta ne postoji, ni blizu više one zanimljivosti kao prije 10 ili 20 godina...Uz suludi IHF i EHF koji apsolutni ništa ne želi mijenjati po pitanju sramotnoga utjecaja sudaca na igru, i dvostrukih kriterija kod istih situacija na terena, ovaj sport će uskoro doživjeti sudbinu puhanih brodića. Gledat će ih samo šira obitelj a sponzori će više bit zainteresirani za glinene golubove nego za njih.

Ivan

pre 1 godinu

Zastrasujuca odbrana danaca. Prebili su ih, a francuzi mekani i nerezonski u napada bas zbog jake odbrane. Falio je karabatic iz najboljih dana, samo zbog razbijanja odbrane a ne golova. Dve ubedljivo najjace selekcije, dancima veceras sve od ruke islo i zato pobeda. Da za par dana igraju ponovo, mozda bi tad francuzi dobili. Tu su megde. Steta jer je moglo jos neizvesnije da bude da francuzi nisu napravili cirkus u poslednjih par minuta. Danski golman je najbolji koji sam video u zivotu a ovaj zerar vecito podbaci u kljucnim utakmicama. Nista ne brani..

aca

pre 1 godinu

Uzivancija gledati dve vrhunske reprezentacije kako igraju vrhunski rukomet, i sudjenje koje nije imalo nikakvog uticaja na igru i rezultat.

Puh

pre 1 godinu

@Nbgd

Znaš li koliko keša ulažu Danci i Francuzi u rukomet a koliko Srbija? Znaš li koliko je medijski ispraćen rukomet tamo i ovde? Da se samo po tome poredimo, Srbija ne bi trebala ni da igra ni EP ni SP, kamoli da se bori sa Norveškom i Nemačkom za prolaz.

Ajde da za početak počnemo ponovo da pratimo rukomet, punimo sale po Srbiji, dižemo našu ligu i klubove, pratimo reprezentaciju po Evropi i svetu kao i svi ostali, pa ćeš videti kako će se stvari i igra dići na viši nivo. Naši momci su sjajni koliko su ostavljeni bez ikakvog sistema i podrške u bilo kom smislu. Nije dovoljno gledati 15 dana prvenstvo i tražiti medalje, ne može.
(Stella Rosa di Belgrado, 29. januar 2023 22:39)

Hajde prvo da nam se u 90% domacinstava na tv-u po 8 sati dnevno ne vrte Farma i Zadruga i hajde da nam obrazovanje ponovo bude broj 1 na listi prioriteta. A onda ces videti kako se i sve drugo popravlja, samo od sebe.
Ovako, ocekivati od neotesane, polupismene, skoro pa poluretardirane nacije, da radi neke spektakularne stvari, to je zaista veoma optimisticno sa tvoje strane. To je kao da od najgoreg djaka u razredu ocekujes da ti donese medalju sa matematicke olimpijade.

zvezdale

pre 1 godinu

Mnogo fali Omeje Francuzima. Branio je samo do 42-e. Kad imaš ludaka na golu, sve je lakše. Naročito se to vidi u nokaut mečevima, tu je svaka odbrana zicera gol, jer odma' puca munjevita kontra. Žerar je uvek bio kesa i tremaroš. Kapiram da bi nam platili za Bandu Milosavljeva, čak i Cuparu.

Inače Danci zasluženo, bekovska linija im je monstruozna i bez Hansena. Može mirno u penziju, i dalje će to šljakati kao podmazano.

ghostdog

pre 1 godinu

@krecmar Dok su Francuzi osvajali svako moguće prvenstvo, Francuska reprezentacija je proglašavana za najbolju sportsku repku ikada. Sada kada Danci osvajaju, odjednom je rukomet nezanimljiv sport. Danska je zemlja rukometa, oni ni za šta drugo aman i ne znaju možda malo za fudbal. A u prethodnih 10 godina se smenjuju Francuska i Danska, uleti ponekad Španija i prošle godine eto Švedska. Ali niti Švedska, ni Španija, ni Norveška, ni Nemačka, ni Hrvatska, ni Island čak nisu reprezentacije za potcenjivanje. Možda bih naglasio slab učinak naše reprezentacije, Poljske i Rusije koja je nestala sa mape svetskog rukometa. I Mađarska koja ne pruža partije na svom nivou. Ali jednostavno ove dve su dominatne zato sto dugo godina imaju sistem što se posebno odnosi na Francuze. Danci imaju takođe dobar sistem, ali Danci su više neka zlatna generacija trenutno na čelu sa najboljim rukometašem u istoriji verovatno, Hansenom.

bask

pre 1 godinu

Pitlik i Gidsel paklen tandem. Hansen igra ono njegovo sa pola gasa i samo otvara prostor za pomenutu dvojicu. Sa ovakvim prodornim bekovima moze Hansen lagano još 4 godine. Lauge, Mensah povukli kad je trebalo. Holm, Damgard malo i igrali na prvenstvu, neverovatna sirina na bekovskim pozicijama.
Šteta i za Francuze što su bili oslabljeni na levom beku. Falio im je Ngesan i bek nanta Mine, fenomenalan igrač. Daleko dve najkompletnije ekipe. Bravo i za Špance koji imaju najboljeg trenera, koji izvlači max sa solidnim klupskim igračima. Švedska, Norveska, Hrvatska, Island su igrački kvalitetnije ekipe od Spanije, ali trener Ribera je majstor svog posla.

smeh

pre 1 godinu

Kapa dole ovim majstorima. Lično sam se nadao da Šveđani mogu da objedine titule prvaka Evrope i Sveta ali povreda najboljeg igrača je bila veliki problem za njih. A Danska je igrala fenomenalno ceo turnir i zasluženo ispisala istoriju. Ovaj put su se revanširali Francuskoj za finale OI. A šta tek reći za Španiju? Što rekoše komentatori, neuništivi su. Izgleda da pošalju i neke početnike opet će doći do završnice turnira.

Krecmar!

pre 1 godinu

Kakav bolan niz Francuza u samo 4 meseca. Prvo u septembru poraz u finalu EP u kosarci od Spanije, onda u decembru poraz u finalu SP u fudbalu od Argentine i sada poraz u finalu SP u rukometu od Danske. I opet se vracam na to da je rukomet nikad gori i nezanimljiviji. Zamislite da jedna Danska nema poraza na tri uzastopna SP?! 28 meceva?! Nije cak stvar ni u tome sto je tri puta uzastopno svetski prvak, vec je upravo u tome da niko ne moze ni da ih pobedi bar jednom na tri vezana svetska turnira?! I sad neko "pametan" dodje i kaze "pa sta kao a u kosarci je zanimljivo kad Amerika stalno osvaja?". Pa Amerika je u kosarci sasvim drugi svet u odnosu na najjace reprezentacije u kosarci posle Amerike. A u rukometu Danska nije drugi svet ni za Spaniju, ni za Norvesku ni za Svedsku a pogotovo ne za Francusku, a niko im nista ne moze na 3 SP zaredom? Ajde molim vas. Najgori rukomet ikad. I ne, to nema veze sa samim kvalitetom rukometa kada se sastanu te jedine 3-4 reprezezentacije koje uzimaju medalje godinama, nego se radi o tome da je konkurencija izvan toga amaterska, a konkurencija unutar tog kruga od 4 reprezentacije takodje svedena na dansku dominaciju kakvu ni Amerika skoro nije imala u kosarci. Eto o tome se radi. Blagi uzas. Imali smo 90-tih godina jednu ultradominantnu Svedsku, ali je pored nje u svakom trenutku medalju mogla da uzme i uzimala je i Rusija i Hrvatska i mi tada kao Jugoslavija, i Spanija i Nemacka i Francuska...A sada unapred upisi Dansku ili Francusku.

budala, a koči?

pre 1 godinu

Strasan rukomet… i pomalo tuzno vece, Karabatic nula golova, Hansen jedan… nesto poput Ronalda i Mesija u rukometu, za one koji ne znaju… blizi se kraj karijere velikana
(Lt. Marion Cobretti, 29. januar 2023 22:43)








Bravo! Tu bi još Balić bio Ronaldinjo.

Gambeeet

pre 1 godinu

Kako šutiraju Danci - milina, a u odbrani čvrsti, stameni, ali ne i previše grubi kao recimo Španci, svako vrlo pedantno odrađuje svoj zadatak i zaista je pravo uživanje gledati ih kako se igraju rukometa na obe strane terena. Pitlik bukvalno iz svake pozicije i na bilo koji način može dati gol, Gidsel u serijama opasan, Lauge uhvatio Francuze na spavanju, i klasa je to od igrača, Strajnić standardno smehotresan sa potenciranjem da se radi o defanzivnom igraču, kao da napad u životu nije odigrao. Volim ove Dance i uvek navijam za njih na svim takmičenjima u ovom sportu. Hvala Brusu Vejnu (mislim da sam upamtio ime komentatora) na izuzetno zanimljivom podatku o prvom three-peatu na svetskim prvenstvima od Sovjeta u hokeju :))

Mali Hijavata

pre 1 godinu

@krecmar Dok su Francuzi osvajali svako moguće prvenstvo, Francuska reprezentacija je proglašavana za najbolju sportsku repku ikada. Sada kada Danci osvajaju, odjednom je rukomet nezanimljiv sport. Danska je zemlja rukometa, oni ni za šta drugo aman i ne znaju možda malo za fudbal. A u prethodnih 10 godina se smenjuju Francuska i Danska, uleti ponekad Španija i prošle godine eto Švedska. Ali niti Švedska, ni Španija, ni Norveška, ni Nemačka, ni Hrvatska, ni Island čak nisu reprezentacije za potcenjivanje. Možda bih naglasio slab učinak naše reprezentacije, Poljske i Rusije koja je nestala sa mape svetskog rukometa. I Mađarska koja ne pruža partije na svom nivou. Ali jednostavno ove dve su dominatne zato sto dugo godina imaju sistem što se posebno odnosi na Francuze. Danci imaju takođe dobar sistem, ali Danci su više neka zlatna generacija trenutno na čelu sa najboljim rukometašem u istoriji verovatno, Hansenom.
(ghostdog, 29. januar 2023 22:52)

Od koga su proglasavani? Od onih koji samo znaju za rukomet? Isto sto sad vazi za Dansku vazi i za Francusku. Pa evo moze da se pojavi i neki koji ce 5 godina da osvoji svaku trku u jedrenju pa jel zbog toga treba da bude najbolji sportista ikad? Naravno da ne. Rukomet je propao. Dosadno i dosadno. Konkurencija nikakva.

Fuj

pre 1 godinu

Tako je to kad su ti severnjaci citav jedan sport podredili sebi i svojim fizickim karakteristikama. Jedini sport u kom posle pogotka ne mozes da se radujes ko covek jer neki mali brzi severnjaci ce ti sutirati na prazan gol. Brzi centar jedino postoji u ovom sportu i vrhunska je glupost i pokvarenost. Pre uvodjenja vise ovakvih fazona za ubrzanje igre nije bilo na mapi rukometa ni Danaca ni Norvezana. Tako im dadose ceo jedan sport jer nisu nikakvi ni u jednom drugom kolektivnom sportu, a imaju pare. Naravno sve je zbog love.

prika iz susjedstva

pre 1 godinu

Pa ne može ni finale bez vaših diverzanata, Hrvatske, podvaljivanja. Neka “Croatica” i izrazi poput “umuvavanje” i “puhani brodići”. Vi Srbi živite scenarij “Balkanskog špijuna”, show ste. A ja ću biti optimist zbog remija s Dancima, jedini koji su im otkinuli bod smo mi. Vratit će se Lučin, Mandić, poneka obrana više golmana i eto nas opet…

nele

pre 1 godinu

Odbojka je postala planetarno popularna sa promenama. Mislim da i u ovom sportu mora doći do nekih promena. Mislim da je mnogo igrača u polju, pa još kad golman izađe to je baš gužva, još recimo da se smanji težina lopte a poveća obim, da se smanji uticaj sudija, da se možda uvedu i dva poena za golove sa određene distance. Što se tiče suđenja, večeras dobro, ali u nekoliko slučajeva ne bi pogrešili ni da su sudili probijanje iako su sudili faul odbrane a i obrnuto je bilo sličnih slučajeva. Inače zasluženo Danci uzeli titulu, Francuska bez golmana plus odlične promene selektora Danske posle 17:17 i onda 10 golova Laugea u drugom poluvremenu.

Srbimir

pre 1 godinu

@Brus Vejn

Nije tacno da je samo Danska u rukometu vezala tri zlata na svetskim prvenstvima u jednom kolektivnom sportu;uradio je to Brazil u odbojci(2002-2010) kao i Italija u odbojci 1990-1998-e(treba vecito podsecati da su u tom finalu SP 1998.-e pobedili nas u finalu kada je ceo tim bio dopingovan;posle se to saznalo,zataskalo,Italijani su posle nekog vremena javno i priznali,ali..na koncu,vuk pojede magare)

eu cirkus

pre 1 godinu

@ zivota
pa ne bih se bas slozio sa tobom. Da si posmatrao utakmicu kao neutralni navijac primetio bi da su u kljucnim momentima, tj, kad bi se god lomio rezultat, sudije odigrale kljucnu ulogu i svirale u korist danaca. Nebitno dal bila to isklucenja, faul u napadu ili tolerisanje grube igre u odbrani, pa cak i sviranje sedmeraca. Pratio sam utakmicu na nemackom eurosportu, gde se i sam Pascal Hans (inace proslavljeni bivsi nemacki rukometas, poznatiji jos kao Pommes), cudio pa cak i sam par puta nasmejao cudnim odlukama sudija.

Krecmar!

pre 1 godinu

Kakav bolan niz Francuza u samo 4 meseca. Prvo u septembru poraz u finalu EP u kosarci od Spanije, onda u decembru poraz u finalu SP u fudbalu od Argentine i sada poraz u finalu SP u rukometu od Danske. I opet se vracam na to da je rukomet nikad gori i nezanimljiviji. Zamislite da jedna Danska nema poraza na tri uzastopna SP?! 28 meceva?! Nije cak stvar ni u tome sto je tri puta uzastopno svetski prvak, vec je upravo u tome da niko ne moze ni da ih pobedi bar jednom na tri vezana svetska turnira?! I sad neko "pametan" dodje i kaze "pa sta kao a u kosarci je zanimljivo kad Amerika stalno osvaja?". Pa Amerika je u kosarci sasvim drugi svet u odnosu na najjace reprezentacije u kosarci posle Amerike. A u rukometu Danska nije drugi svet ni za Spaniju, ni za Norvesku ni za Svedsku a pogotovo ne za Francusku, a niko im nista ne moze na 3 SP zaredom? Ajde molim vas. Najgori rukomet ikad. I ne, to nema veze sa samim kvalitetom rukometa kada se sastanu te jedine 3-4 reprezezentacije koje uzimaju medalje godinama, nego se radi o tome da je konkurencija izvan toga amaterska, a konkurencija unutar tog kruga od 4 reprezentacije takodje svedena na dansku dominaciju kakvu ni Amerika skoro nije imala u kosarci. Eto o tome se radi. Blagi uzas. Imali smo 90-tih godina jednu ultradominantnu Svedsku, ali je pored nje u svakom trenutku medalju mogla da uzme i uzimala je i Rusija i Hrvatska i mi tada kao Jugoslavija, i Spanija i Nemacka i Francuska...A sada unapred upisi Dansku ili Francusku.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Одгледао сам последњих 15 минута, довољно да ми буде јасно да овакав рукомет нећемо играти наредних 50 година
(Nbgd, 29. januar 2023 22:30)

Kao ni 99% reprezentacija sveta, posto ako nisi znao Dansku na 28 uzastopnih meceva ne zna za poraz! Posto se sve vrti oko Francuske, Danske i Spanije, pomalo Svedske, jasno da nijedna druga reprezentacija ovakav rukomet ne moze ni da igra za 500 godina, a tvoje ubacivanje samo nas u taj kos govori koliki si bedni trol

Mali Hijavata

pre 1 godinu

@krecmar Dok su Francuzi osvajali svako moguće prvenstvo, Francuska reprezentacija je proglašavana za najbolju sportsku repku ikada. Sada kada Danci osvajaju, odjednom je rukomet nezanimljiv sport. Danska je zemlja rukometa, oni ni za šta drugo aman i ne znaju možda malo za fudbal. A u prethodnih 10 godina se smenjuju Francuska i Danska, uleti ponekad Španija i prošle godine eto Švedska. Ali niti Švedska, ni Španija, ni Norveška, ni Nemačka, ni Hrvatska, ni Island čak nisu reprezentacije za potcenjivanje. Možda bih naglasio slab učinak naše reprezentacije, Poljske i Rusije koja je nestala sa mape svetskog rukometa. I Mađarska koja ne pruža partije na svom nivou. Ali jednostavno ove dve su dominatne zato sto dugo godina imaju sistem što se posebno odnosi na Francuze. Danci imaju takođe dobar sistem, ali Danci su više neka zlatna generacija trenutno na čelu sa najboljim rukometašem u istoriji verovatno, Hansenom.
(ghostdog, 29. januar 2023 22:52)

Od koga su proglasavani? Od onih koji samo znaju za rukomet? Isto sto sad vazi za Dansku vazi i za Francusku. Pa evo moze da se pojavi i neki koji ce 5 godina da osvoji svaku trku u jedrenju pa jel zbog toga treba da bude najbolji sportista ikad? Naravno da ne. Rukomet je propao. Dosadno i dosadno. Konkurencija nikakva.

prika iz susjedstva

pre 1 godinu

Pa ne može ni finale bez vaših diverzanata, Hrvatske, podvaljivanja. Neka “Croatica” i izrazi poput “umuvavanje” i “puhani brodići”. Vi Srbi živite scenarij “Balkanskog špijuna”, show ste. A ja ću biti optimist zbog remija s Dancima, jedini koji su im otkinuli bod smo mi. Vratit će se Lučin, Mandić, poneka obrana više golmana i eto nas opet…

nele

pre 1 godinu

Odbojka je postala planetarno popularna sa promenama. Mislim da i u ovom sportu mora doći do nekih promena. Mislim da je mnogo igrača u polju, pa još kad golman izađe to je baš gužva, još recimo da se smanji težina lopte a poveća obim, da se smanji uticaj sudija, da se možda uvedu i dva poena za golove sa određene distance. Što se tiče suđenja, večeras dobro, ali u nekoliko slučajeva ne bi pogrešili ni da su sudili probijanje iako su sudili faul odbrane a i obrnuto je bilo sličnih slučajeva. Inače zasluženo Danci uzeli titulu, Francuska bez golmana plus odlične promene selektora Danske posle 17:17 i onda 10 golova Laugea u drugom poluvremenu.

Croatica

pre 1 godinu

Nevjerojatan niz Danske i ujedni tužan niz za svjetski rukomet. Ako jedna Mađarska, koja je kao i dalje među boljim momčadima svijeta izgubi u 1/4 SP od Danaca 17 razlike, onda što dalje da očekujemo od ovoga sporta?! Sve se svodi na Francusko-Danska finala i smjenu tko će uzeti olimpijsko a tko europski ili svjetski naslov. Pomalo se Španjolska i Švedska umuvaju, ali puno rijeđe nego ove dveju. I to je kraj priče. Ostatak svijeta ne postoji, ni blizu više one zanimljivosti kao prije 10 ili 20 godina...Uz suludi IHF i EHF koji apsolutni ništa ne želi mijenjati po pitanju sramotnoga utjecaja sudaca na igru, i dvostrukih kriterija kod istih situacija na terena, ovaj sport će uskoro doživjeti sudbinu puhanih brodića. Gledat će ih samo šira obitelj a sponzori će više bit zainteresirani za glinene golubove nego za njih.

Nbgd

pre 1 godinu

Одгледао сам последњих 15 минута, довољно да ми буде јасно да овакав рукомет нећемо играти наредних 50 година

veliki strumf

pre 1 godinu

Водили су од почетка до краја, играли брзо и феноменално и заслужено победили. Мора се нагласити и да су Македонци феноменално судили финале и доказали да су најбољи судијски пар на свету! Неколико врхунских одлука у кључним тренуцима, свака част.

Fuj

pre 1 godinu

Tako je to kad su ti severnjaci citav jedan sport podredili sebi i svojim fizickim karakteristikama. Jedini sport u kom posle pogotka ne mozes da se radujes ko covek jer neki mali brzi severnjaci ce ti sutirati na prazan gol. Brzi centar jedino postoji u ovom sportu i vrhunska je glupost i pokvarenost. Pre uvodjenja vise ovakvih fazona za ubrzanje igre nije bilo na mapi rukometa ni Danaca ni Norvezana. Tako im dadose ceo jedan sport jer nisu nikakvi ni u jednom drugom kolektivnom sportu, a imaju pare. Naravno sve je zbog love.

Puh

pre 1 godinu

@Nbgd

Znaš li koliko keša ulažu Danci i Francuzi u rukomet a koliko Srbija? Znaš li koliko je medijski ispraćen rukomet tamo i ovde? Da se samo po tome poredimo, Srbija ne bi trebala ni da igra ni EP ni SP, kamoli da se bori sa Norveškom i Nemačkom za prolaz.

Ajde da za početak počnemo ponovo da pratimo rukomet, punimo sale po Srbiji, dižemo našu ligu i klubove, pratimo reprezentaciju po Evropi i svetu kao i svi ostali, pa ćeš videti kako će se stvari i igra dići na viši nivo. Naši momci su sjajni koliko su ostavljeni bez ikakvog sistema i podrške u bilo kom smislu. Nije dovoljno gledati 15 dana prvenstvo i tražiti medalje, ne može.
(Stella Rosa di Belgrado, 29. januar 2023 22:39)

Hajde prvo da nam se u 90% domacinstava na tv-u po 8 sati dnevno ne vrte Farma i Zadruga i hajde da nam obrazovanje ponovo bude broj 1 na listi prioriteta. A onda ces videti kako se i sve drugo popravlja, samo od sebe.
Ovako, ocekivati od neotesane, polupismene, skoro pa poluretardirane nacije, da radi neke spektakularne stvari, to je zaista veoma optimisticno sa tvoje strane. To je kao da od najgoreg djaka u razredu ocekujes da ti donese medalju sa matematicke olimpijade.

bask

pre 1 godinu

Pitlik i Gidsel paklen tandem. Hansen igra ono njegovo sa pola gasa i samo otvara prostor za pomenutu dvojicu. Sa ovakvim prodornim bekovima moze Hansen lagano još 4 godine. Lauge, Mensah povukli kad je trebalo. Holm, Damgard malo i igrali na prvenstvu, neverovatna sirina na bekovskim pozicijama.
Šteta i za Francuze što su bili oslabljeni na levom beku. Falio im je Ngesan i bek nanta Mine, fenomenalan igrač. Daleko dve najkompletnije ekipe. Bravo i za Špance koji imaju najboljeg trenera, koji izvlači max sa solidnim klupskim igračima. Švedska, Norveska, Hrvatska, Island su igrački kvalitetnije ekipe od Spanije, ali trener Ribera je majstor svog posla.

budala, a koči?

pre 1 godinu

Strasan rukomet… i pomalo tuzno vece, Karabatic nula golova, Hansen jedan… nesto poput Ronalda i Mesija u rukometu, za one koji ne znaju… blizi se kraj karijere velikana
(Lt. Marion Cobretti, 29. januar 2023 22:43)








Bravo! Tu bi još Balić bio Ronaldinjo.

Брус Вејн

pre 1 godinu

Какав меч!

Не гледам често рукомет, нити искрено пратим, али када видим нешто овако, буде ми жао и задам себи задатак да се то поправи.

Претраживах разне ствари и налетех на занимљив податак - 1988. је почело са доделом титуле најбољег рукометаша/рукометашице и први освајачи су били Светлана Цеца Китић и Веселин Вујовић! Знао сам да су били најбољи, али не да је то било исте и прве године како се додељује.

А вечерас, првих 10 минута Данске... Ванземаљци. Гидсел и Питлик будућност рукомета, Лауге тата, Ландин с правом двоструки узастопни најбољи рукометаш света! Французима свака част, али вечерас су се питали Данци. Након Совјета у хокеју на леду, једина репрезентација која је везала три узастопне титуле првака света! Ни ми у ватерполу, ни Амери у кошарци, ни Бразилци у фудбалу...

Капа доле!

zvezdale

pre 1 godinu

Mnogo fali Omeje Francuzima. Branio je samo do 42-e. Kad imaš ludaka na golu, sve je lakše. Naročito se to vidi u nokaut mečevima, tu je svaka odbrana zicera gol, jer odma' puca munjevita kontra. Žerar je uvek bio kesa i tremaroš. Kapiram da bi nam platili za Bandu Milosavljeva, čak i Cuparu.

Inače Danci zasluženo, bekovska linija im je monstruozna i bez Hansena. Može mirno u penziju, i dalje će to šljakati kao podmazano.

Gambeeet

pre 1 godinu

Kako šutiraju Danci - milina, a u odbrani čvrsti, stameni, ali ne i previše grubi kao recimo Španci, svako vrlo pedantno odrađuje svoj zadatak i zaista je pravo uživanje gledati ih kako se igraju rukometa na obe strane terena. Pitlik bukvalno iz svake pozicije i na bilo koji način može dati gol, Gidsel u serijama opasan, Lauge uhvatio Francuze na spavanju, i klasa je to od igrača, Strajnić standardno smehotresan sa potenciranjem da se radi o defanzivnom igraču, kao da napad u životu nije odigrao. Volim ove Dance i uvek navijam za njih na svim takmičenjima u ovom sportu. Hvala Brusu Vejnu (mislim da sam upamtio ime komentatora) na izuzetno zanimljivom podatku o prvom three-peatu na svetskim prvenstvima od Sovjeta u hokeju :))

Stella Rosa di Belgrado

pre 1 godinu

@Nbgd

Znaš li koliko keša ulažu Danci i Francuzi u rukomet a koliko Srbija? Znaš li koliko je medijski ispraćen rukomet tamo i ovde? Da se samo po tome poredimo, Srbija ne bi trebala ni da igra ni EP ni SP, kamoli da se bori sa Norveškom i Nemačkom za prolaz.

Ajde da za početak počnemo ponovo da pratimo rukomet, punimo sale po Srbiji, dižemo našu ligu i klubove, pratimo reprezentaciju po Evropi i svetu kao i svi ostali, pa ćeš videti kako će se stvari i igra dići na viši nivo. Naši momci su sjajni koliko su ostavljeni bez ikakvog sistema i podrške u bilo kom smislu. Nije dovoljno gledati 15 dana prvenstvo i tražiti medalje, ne može.

Lt. Marion Cobretti

pre 1 godinu

Strasan rukomet… i pomalo tuzno vece, Karabatic nula golova, Hansen jedan… nesto poput Ronalda i Mesija u rukometu, za one koji ne znaju… blizi se kraj karijere velikana

Ivan

pre 1 godinu

Zastrasujuca odbrana danaca. Prebili su ih, a francuzi mekani i nerezonski u napada bas zbog jake odbrane. Falio je karabatic iz najboljih dana, samo zbog razbijanja odbrane a ne golova. Dve ubedljivo najjace selekcije, dancima veceras sve od ruke islo i zato pobeda. Da za par dana igraju ponovo, mozda bi tad francuzi dobili. Tu su megde. Steta jer je moglo jos neizvesnije da bude da francuzi nisu napravili cirkus u poslednjih par minuta. Danski golman je najbolji koji sam video u zivotu a ovaj zerar vecito podbaci u kljucnim utakmicama. Nista ne brani..

aca

pre 1 godinu

Uzivancija gledati dve vrhunske reprezentacije kako igraju vrhunski rukomet, i sudjenje koje nije imalo nikakvog uticaja na igru i rezultat.

eu cirkus

pre 1 godinu

@ zivota
pa ne bih se bas slozio sa tobom. Da si posmatrao utakmicu kao neutralni navijac primetio bi da su u kljucnim momentima, tj, kad bi se god lomio rezultat, sudije odigrale kljucnu ulogu i svirale u korist danaca. Nebitno dal bila to isklucenja, faul u napadu ili tolerisanje grube igre u odbrani, pa cak i sviranje sedmeraca. Pratio sam utakmicu na nemackom eurosportu, gde se i sam Pascal Hans (inace proslavljeni bivsi nemacki rukometas, poznatiji jos kao Pommes), cudio pa cak i sam par puta nasmejao cudnim odlukama sudija.

ghostdog

pre 1 godinu

@krecmar Dok su Francuzi osvajali svako moguće prvenstvo, Francuska reprezentacija je proglašavana za najbolju sportsku repku ikada. Sada kada Danci osvajaju, odjednom je rukomet nezanimljiv sport. Danska je zemlja rukometa, oni ni za šta drugo aman i ne znaju možda malo za fudbal. A u prethodnih 10 godina se smenjuju Francuska i Danska, uleti ponekad Španija i prošle godine eto Švedska. Ali niti Švedska, ni Španija, ni Norveška, ni Nemačka, ni Hrvatska, ni Island čak nisu reprezentacije za potcenjivanje. Možda bih naglasio slab učinak naše reprezentacije, Poljske i Rusije koja je nestala sa mape svetskog rukometa. I Mađarska koja ne pruža partije na svom nivou. Ali jednostavno ove dve su dominatne zato sto dugo godina imaju sistem što se posebno odnosi na Francuze. Danci imaju takođe dobar sistem, ali Danci su više neka zlatna generacija trenutno na čelu sa najboljim rukometašem u istoriji verovatno, Hansenom.

smeh

pre 1 godinu

Kapa dole ovim majstorima. Lično sam se nadao da Šveđani mogu da objedine titule prvaka Evrope i Sveta ali povreda najboljeg igrača je bila veliki problem za njih. A Danska je igrala fenomenalno ceo turnir i zasluženo ispisala istoriju. Ovaj put su se revanširali Francuskoj za finale OI. A šta tek reći za Španiju? Što rekoše komentatori, neuništivi su. Izgleda da pošalju i neke početnike opet će doći do završnice turnira.

Srbimir

pre 1 godinu

@Brus Vejn

Nije tacno da je samo Danska u rukometu vezala tri zlata na svetskim prvenstvima u jednom kolektivnom sportu;uradio je to Brazil u odbojci(2002-2010) kao i Italija u odbojci 1990-1998-e(treba vecito podsecati da su u tom finalu SP 1998.-e pobedili nas u finalu kada je ceo tim bio dopingovan;posle se to saznalo,zataskalo,Italijani su posle nekog vremena javno i priznali,ali..na koncu,vuk pojede magare)