Četvrtak, 17.11.2022.

08:00

Nema Jokića, Denver u problemu – prvi poraz kod kuće

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Njujork Niksa, dok su Dalas Maveriksi izgubili od Hjuston Roketsa.

Izvor: SN

Nema Jokiæa, Denver u problemu – prvi poraz kod kuæe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

bradina

pre 1 godinu

Mozda je rano za neki zakljucak ali jedan valja reci! Zato je Nikola bio ponovo MVP a igrao je bez JM i MPJ! Sad jedna utakmica bez njega a njih dvojica umesto da ga nadomeste i povuku tim kako je on radio cele prosle sezone - JM medju najgorima, a MPJ najgori! Umoran sam cekajuci da "pronadju" sebe ova dva kosarkasa.Silni su igraci oterani radi njihovog razvoja i umesto da vrate sve ovo ulozeno u njih,cekamo njihovu formu poput "Godoa"!O Melounu ne zelim da pisem,pisao sam to i pre: da bi Meloun trebao da postavi bistu Nikole uspred svoje kuce.
Medjutim verujem da i gazda uvidja koje problem! Ovu utakmicu dobio bi svaki trener ABA Lige(nemam nameru ih podcenim,naprotiv)jer vodjstvo 98:91 u finisu utakmice ne smes ispustiti.Pritom ja i nisam kosarkaski strucnjak ali svako bi video da sablon nekad ne pali,vec igras sa igracima koji su trenutno kako bi rekli u mudu.denver je do toga stigao sa tzv.trecom postavom Nadji,Bouns,oba Brauna i Cancar! Ocigledno da mladi Bouns ponekad gresi,ali ne u losoj nameri,za Nadjija znamo da je veci potencijal od MPJ odavno,a za JM sam odavno rekao da mu treba kupiti jos jednu loptu za rodjendan pa nek se igra!
Iako sam bio ushicen kad su se oslobodili Bartona,i jos ponekih "zalutalih drvoseca" ostace zal za M.Morisom i Harisom.Kako bi oni sada dobro dosli, ali ajde da je to uradjeno da se daju maksimalni ugovori pomenutoj "dvojci" u cekanju da eksplodiraju! Nisu moje pare da o tome sudim.Ove diskusije nebi bilo da su sinoc pobedili,ALI NISU!

Rada frizerka

pre 1 godinu

Neko je napisao Bezi Jokicu iz nuggetsa \ zasto da bezi .Dobar ugovor dobra kuca kola i narod ga tamo ceni. Vreme ce pokazati ko je ko .Marey i MPJ ne mogu vise i bolje da se reklamiraju. MPJ ima menadzera za reklamu a rodjak mu vlasnik nuggetsa ,JM sa svojom zavisnoscu i LJUBOMOROM sve radi da Jokica istisne kao nosioca igre. JM i MPJ neznaju koliko su blizu trejda , ni gospod Bog im nece pomoci.Placeni su ko Luka Doncic ko D.Buker to publika zna i trazi zalaganje ili nece dolaziti i kupiti ulaznice,Trener MM ce se vratiti na prirodno svoje mesto POMOCNIK TRENERA Nekom

Obren Matijevic

pre 1 godinu

U proslom komentaru napisao sam da Nuggets gubi od NY. Lupali ste minuse al ako. Nuggets nije ekipa vec grupa gradjana sa jednim igracem jos nevidjenim u istoriji. Taj MVP ima razno ubitacno oruzije i koristi ga po potrebi -nekad asistencije nekad koseve ,skokove ali cesto sve zajedno. Po mnogim statistikama je najnajbolji i najuspesniji centar u istoriji NBA.Nuggets ne ceni Jokica i stalno pokusava da ekipu preda u ruke Mareja .MPJ je covek , gradjanin koji ce verovatno pobediti u sutu za tri na ALL-Staru ali on je suter samo kad je sam cim je neko pored njega on je na 16 posto. MPJ ne igra odbranu i to ga ne zanima jel ima podrsku vlasnika.Ova PROBA da Jokic odmori je da se vidi dal mogu bez njega i da nosilac igre nebude MVP vec Marej.Realno JM je treci pley u Nuggetsima po formi ali je mnogo placen i on je njima Ajatolah.MVP bi trebao da gleda samo svoju statistiku da zaboravi da daje \ asistira MPJ ,JM da asistira samo kad mora -rezultat ce naterati Nuggets da stetocine otera.

stanimir

pre 1 godinu

Trener osvajac 3 lige sampiona je rekao -KAO MLAD SAM TRAZIO IGRACE PO SVOJIM ZAMISLIMA A SADA OD ONOG STA IMAM PRAVIM TIM I KORISTIM NJIHOVE VRLINE , Taj Bones je suvo zlato i njega treba koristiti protiv sablona i zone KOJU ON PROBIJA BEZ PROBLEMA .Bones i Nnaji Zke i ostali sa klupe , pobedjuju prvu postavu Nuggetsa stalno na treningu.Da nemisli neko da ce JM da sacuva Bonesa ili MPJ da cuva Zekea a u procentima suta i Bones i Zeke su bolji od MPJ JM.

јд123

pre 1 godinu

Omega, 17. novembar 2022 12:46

Ево ја сам гледао утакмицу и могу само рећи да је Малоун највећи кривац за пораз. Никси играли дан за даном, Малоун имао времена да припреми утакмицу, имали тренинге... И шта смо видели на паркету? Само изолације. Или је Маолун направио лошу тактику или га играчи нису послушали.
И једно и друго је лоше. У првом случају је незналица а у другом нема ауторитет. Просто не могу да верујем да им је Малоун само рекао: нема Николе, играјте изолацију, нипошто тимску кошарку да лопта кружи. Мени се одавно чини да Малоун нема ауторитет, јер строгоћу увек изиграва само на младим играчима.

Да нема осећај за игру, то је одавно познато. Није од оних тренера који по ситуацији на терену мењају тактику, пробају нешто друго, што није унапред испланирано. То се види и по томе што у плеј-офу углавном губе прве утакмице, да му треба времена да анализира шта и како треба да мења.
Ако у плеј-офу налете на екипу са одличним тренером, црно им се пише. Ту једино могу проћи на инидивидуални квлитет. Да ли могу тако до титуле. Могу, али је врло тешко, ако ти ни једну утакмицу не добије тренер, који када кола крену низбрдо нешто промени, што преокрене утакмицу.

Само се надам да је барем видео да је друга постава резервиста са Бонесом, два Брауна, Чанчаром и Зиком у великом делу изгледала добро. У сваком случају боље него класика са Џорданом и Грином. Да ће ту нешто да промеша у будућности.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

I Denver i Dalas su podredili igru jednom igraču što suštinski i nije dobro, čim izostanu izgledaju pogubljeno na terenu.Košarka je pre svega i uvek će biti timski sport(Bulsi, SAS... bez obzira na vanserijske pojedince). Ruše i Nikola i Luka individualna dostignuća ali ti timovi nisu veliki.Boston,Voriorsi(doći će oni na sebe)pa i Baksi su primer.Timovi sa ekstra pojedincima ali timovi. I da, ko je dao Porteru maksimalan ugovor treba da odgovara pred sudom.

nba 1973

pre 1 godinu

vecina spremna da opljuje MPJ, ali marej je rak rana ovoga tima. porter ne igra odbranu, ok, ali kakvu odbranu igra marej, nikad nijednog beka nije sacuvao, plus ga uvek stavljaju na najslabijeg ofanzivca u protivnickoj petorci, niti zna niti zeli da igra odbranu, igraca cuva pogledom i isto tako ga stalno pusta na jokica da ovaj brani 1-2. selekcija njegovih suteva je bolesna, iz pika svaku 16 vrati jokicu... jedini spas ove sezone njegova povreda. mada bouns jos neinteligentniji od njega

Omega

pre 1 godinu

Moram da priznam, divim se Peri Zderi, bskfan-u, kako na osnovu procitanog izvestaja - statistike, sloze tako lepu pricu, koja naravno nema veze sa utakmicom.

Cak je pre neki dan neko napisao kako je gledao utakmicu ali ipak ceka Perin komentar. Valjda vise veruje Peri nego svojim ocima. Ludilo.

bskfan

pre 1 godinu

U poslednje 3 utakmice dve potpune katastrofe MPJ-a. Sinoc je cak 6 igraca Denvera imalo vise od 10 koseva ali MPJ-a nema medju njima. Procenat suta 12.5%. Mali BBraun ima dve blokade a MPJ nula. Nema nijednu ukradenu loptu. Jednostavno totalna nula. To moze da se desi nekom igracu koji igra za manje novca ali ne i max igracu.

Bice Denver OK tokom sezone ali tesko ce uraditi bilo sta u plejofu gde 80+ miliona ide na Mareja, MPJ-a i Gordona.

I naravno, Malone. Taj covek nema osecaj za igru, sporo razmislja i stice se utisak da uvek odabere pogresnu taktiku. Dozvoliti da ti Randl i Bronson daju 55 koseva je sramno. Da su ih Niksi tukli trojkama moglo bi da se i razume, svakome moze da krene, ali nedopustivo je da Niksi sutiraju trojke 23% i opet pobede.

Inace, kad se pogleda statistika vidi se da je Denver bio bolji u svemu, izgubili su zbog cak 8 izgubljenih lopti vise od Niksa.

Simo

pre 1 godinu

koja 2 glupa poslednja napada, mama mia...
Retko kad kritikujwm trenera, ali ovaj poraz ide samo njemu na dušu.
Da ti cela filozofija u ta 2 napada bude daj loptu Mareju i ostali igrači mogu i da izađu sa terena je katastrofa. Lepo ih ljudi pročitali i pobedili zasluženo.

smeh

pre 1 godinu

Sve se može tolerisati ali bi trebalo trenera pitati zašto ekipa ima samo 18 asistencija? Ne znam kada je to bilo ove sezone ali Jokić je sam na jednoj utakmici imao 14 asistencija. Izgleda da će Jokić i dalje čuvati posao ovom treneru koji za svo ovo vreme rada sa Jokićem nije uspeo ekipu naučiti kako da igraju bez Jokića. Još Jokić centar. Kako ono ide, no Jokić no party.

vince carter

pre 1 godinu

@smeh Da malo znas o kosarci kao sto se pravis da znas znao bi i da Meloun svoju igru zasniva na centrima,a posto nisu imali ni Gordona da ga hrane pod kosem onaj ko je doveo Deandre Jordana kao rezervu treba da snosi odgovornost,da su bar potpisali Dwight Howarda jer Kazins verujem vise nije hteo da igra,kad je on menjao Jokica prosle sezone to je bilo mnogo bolje i na onoj utakmici protiv Hjustona je imao vrhunske brojeve.Randld je sutirao preko za glavu manjih cuvara. A stvarno ne znam dokle vise potenciranje "Jokic pa jos centar" Jokic nije prirodni centar i on je bio plejmejker koji je igrom slucaja postao centar jer je morao da promeni poziciju posto je narastao,tako da je njemu ovo sto radi apsolutno prirodno i jos ima najbolji pregled terena zbog visine,razvio je on i druge vestine al on je bio plejmejker u mladjim kategorijama.

Hm

pre 1 godinu

Nikakva utakmica. Prvo poluvreme, veoma lose sa obe strane. I Denver i N. York kao da su puskom doterani na teren. Ne zna se ko je bio gori.

Drugo poluvreme, kada je Denver igrao sa drugom postavom, mnogo zanimljivije. Nesto se desavalo. Igralo se, borilo se, i vodili su sa desetak razlike..

Inace, ta klupa - Nadji, Cancar...vezare.

Poceo N. York da pritiska, ulazi Marej, i tu je vec kraj za Denver.

Od pocetka utakmice se videlo da zeli da se nametne kao vodja, kao neko ko odlucuje...To je i ranijih sezona pokusavao i covek ne shvata...nije to za njega.

Preuzima vodjstvo na terenu od Hajlenda, (koji i dalje igra neku svoju igru, ne znam samo koliki kredit ima kod Melouna), i pocinje da gresi.

Tacno se videlo da ce da brlja na kraju, sto je i uradio.

Porter...samo potvrdjuje moja ranija pisanja o njemu. Sad ce opet svi da ga pljuju ali kada bude odigrao jednu dobru utakmicu, ponovo ce par veoma aktivnih komentatora na temi da ga dize u nebesa. ;)

Za njega su lepo rekli komentatori sa MSGa...otprilike - Porter je poznat kao slab odbrambeni igrac ali sada je i u napadu veoma los.

Bez Jokica, raspad!!! Videcemo da li ce Jokic igrati u sledecim utakmicama ali prosto je neverovatno da jedan tim toliko zavisi od samo jednog igraca.

Imay

pre 1 godinu

Po čemu su Njujork Niksi slavni, legendarni, da ih tako novinari često ovde tako nazivaju? A to u tekstovima nisu Seltiksi, Lejkersi, 76-i, Baksi, Bulsi...

Pera Ždera

pre 1 godinu

Rece neko pre par dana, Embiid bi sa Porterom (i Marejem) vec imao prsten :) ...rekoh tada a ispostavilja se sada (mada bilo je situacija i pre) kako izgleda Porter bez Jokiceve kreacije, da mu uglavnom ostavlja nebranjene situacije i suteve. Tada taj rece da Porter zna sam da kreira ali da nema tu ulogu zbog/uz Jokica :) ...Evo, nit puno upucenih suteva (dobro branjen) nit puno uspesnih (1/8, 1/6 za 3p za 28min). I uz Nikolu se dese mecevi kada je bolje branjen (protiv Bostona) ali svakako uz Jokic's ball Porterova igra dolazi najvise do izrazaja jer ako mora da spusta loptu u dribling i sam sebi "pravi" situacije, znamo kako to izgleda. Jest jedna (nadajmo se i jedina) utakmica bez Nikole pa moze sve ovo da spada u kategoriju "desava se"... samo da potencijalno odsustvo Jokica i protiv Dalasa ne potvrdi davno ocigledno pravilo kada je Porter u pitanju. Elitni suter (u datom kontekstu), vrhuski "skakac", veoma upitnog kosarkaskog IQa i uglavnom ispod prosecne odbrane.

Sa druge strane Marej je isporucio svoje uz lose procente koji su svakako simptomaticni na pocetku ove, za njega rehabilitacione sezone. KCP i BBraun dobri kroz (ponekad nazalost) malo suteva. Veca minutaza za Zekea, super partija (5/7 iz igre)... jedini u plusu uz Dzordana?! (i Cancar +1 kroz 9min). Standardno kod njega zulja mali broj skokova za takvu poziciju i telo (3sk). Bouns suterski dobar (5/10 za 3p).

Bez nekih posebnih detalja (ne bih o komediji sudija ovaj put). Pratih na preskoke, slomio me san, termin bas nemoguc... Donekle pretpostavljen poraz protiv losih Njujorkcana. Inace, Niksi nisu pobedili u Denveru 16 godina (od '06te), neverovatno. Imao je Denver i ovaj mec ali gosti serijom 20-7 na kraju otimaju pobedu. Rendl fenomenalan na obe strane (ne bih o sudijskoj pomoci, ponavljam :)

Da se Jokic vrati bar za jednu protiv Dalasa pa da "uzivamo" u naknadnim prepucavanjima ovde Luka VS Nikola :)

JPR24

pre 1 godinu

Портер Џуниор распад система ....
(Срки, 17. novembar 2022 08:45)

Blagi užas, ne zna gde bije… Čim se vrati Jokic zalepiti za klupu da malo oduva !

vince carter

pre 1 godinu

Nije igrao ni Gordon,zato se Randle razmahao i ubacio ovoliko poena,doduse nije igrao ni Porter 1-8 i na drugoj strani Barret 4-18!! Dalas izgubio od Hjustona bez Doncica.

Vrg

pre 1 godinu

Jes bedak kako su izgubili, ali bar su bili blizu. Samo 1 kos vise i sad bi se ponegde pričalo kako im Jokić i ne treba.
Kakvi su bili, ovo je Ok. Da podignu foemu kad je najvaznije i svi budu zdravi, pa ko zna.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Rece neko pre par dana, Embiid bi sa Porterom (i Marejem) vec imao prsten :) ...rekoh tada a ispostavilja se sada (mada bilo je situacija i pre) kako izgleda Porter bez Jokiceve kreacije, da mu uglavnom ostavlja nebranjene situacije i suteve. Tada taj rece da Porter zna sam da kreira ali da nema tu ulogu zbog/uz Jokica :) ...Evo, nit puno upucenih suteva (dobro branjen) nit puno uspesnih (1/8, 1/6 za 3p za 28min). I uz Nikolu se dese mecevi kada je bolje branjen (protiv Bostona) ali svakako uz Jokic's ball Porterova igra dolazi najvise do izrazaja jer ako mora da spusta loptu u dribling i sam sebi "pravi" situacije, znamo kako to izgleda. Jest jedna (nadajmo se i jedina) utakmica bez Nikole pa moze sve ovo da spada u kategoriju "desava se"... samo da potencijalno odsustvo Jokica i protiv Dalasa ne potvrdi davno ocigledno pravilo kada je Porter u pitanju. Elitni suter (u datom kontekstu), vrhuski "skakac", veoma upitnog kosarkaskog IQa i uglavnom ispod prosecne odbrane.

Sa druge strane Marej je isporucio svoje uz lose procente koji su svakako simptomaticni na pocetku ove, za njega rehabilitacione sezone. KCP i BBraun dobri kroz (ponekad nazalost) malo suteva. Veca minutaza za Zekea, super partija (5/7 iz igre)... jedini u plusu uz Dzordana?! (i Cancar +1 kroz 9min). Standardno kod njega zulja mali broj skokova za takvu poziciju i telo (3sk). Bouns suterski dobar (5/10 za 3p).

Bez nekih posebnih detalja (ne bih o komediji sudija ovaj put). Pratih na preskoke, slomio me san, termin bas nemoguc... Donekle pretpostavljen poraz protiv losih Njujorkcana. Inace, Niksi nisu pobedili u Denveru 16 godina (od '06te), neverovatno. Imao je Denver i ovaj mec ali gosti serijom 20-7 na kraju otimaju pobedu. Rendl fenomenalan na obe strane (ne bih o sudijskoj pomoci, ponavljam :)

Da se Jokic vrati bar za jednu protiv Dalasa pa da "uzivamo" u naknadnim prepucavanjima ovde Luka VS Nikola :)

Imay

pre 1 godinu

Po čemu su Njujork Niksi slavni, legendarni, da ih tako novinari često ovde tako nazivaju? A to u tekstovima nisu Seltiksi, Lejkersi, 76-i, Baksi, Bulsi...

smeh

pre 1 godinu

Sve se može tolerisati ali bi trebalo trenera pitati zašto ekipa ima samo 18 asistencija? Ne znam kada je to bilo ove sezone ali Jokić je sam na jednoj utakmici imao 14 asistencija. Izgleda da će Jokić i dalje čuvati posao ovom treneru koji za svo ovo vreme rada sa Jokićem nije uspeo ekipu naučiti kako da igraju bez Jokića. Još Jokić centar. Kako ono ide, no Jokić no party.

JPR24

pre 1 godinu

Портер Џуниор распад система ....
(Срки, 17. novembar 2022 08:45)

Blagi užas, ne zna gde bije… Čim se vrati Jokic zalepiti za klupu da malo oduva !

bskfan

pre 1 godinu

U poslednje 3 utakmice dve potpune katastrofe MPJ-a. Sinoc je cak 6 igraca Denvera imalo vise od 10 koseva ali MPJ-a nema medju njima. Procenat suta 12.5%. Mali BBraun ima dve blokade a MPJ nula. Nema nijednu ukradenu loptu. Jednostavno totalna nula. To moze da se desi nekom igracu koji igra za manje novca ali ne i max igracu.

Bice Denver OK tokom sezone ali tesko ce uraditi bilo sta u plejofu gde 80+ miliona ide na Mareja, MPJ-a i Gordona.

I naravno, Malone. Taj covek nema osecaj za igru, sporo razmislja i stice se utisak da uvek odabere pogresnu taktiku. Dozvoliti da ti Randl i Bronson daju 55 koseva je sramno. Da su ih Niksi tukli trojkama moglo bi da se i razume, svakome moze da krene, ali nedopustivo je da Niksi sutiraju trojke 23% i opet pobede.

Inace, kad se pogleda statistika vidi se da je Denver bio bolji u svemu, izgubili su zbog cak 8 izgubljenih lopti vise od Niksa.

vince carter

pre 1 godinu

Nije igrao ni Gordon,zato se Randle razmahao i ubacio ovoliko poena,doduse nije igrao ni Porter 1-8 i na drugoj strani Barret 4-18!! Dalas izgubio od Hjustona bez Doncica.

Hm

pre 1 godinu

Nikakva utakmica. Prvo poluvreme, veoma lose sa obe strane. I Denver i N. York kao da su puskom doterani na teren. Ne zna se ko je bio gori.

Drugo poluvreme, kada je Denver igrao sa drugom postavom, mnogo zanimljivije. Nesto se desavalo. Igralo se, borilo se, i vodili su sa desetak razlike..

Inace, ta klupa - Nadji, Cancar...vezare.

Poceo N. York da pritiska, ulazi Marej, i tu je vec kraj za Denver.

Od pocetka utakmice se videlo da zeli da se nametne kao vodja, kao neko ko odlucuje...To je i ranijih sezona pokusavao i covek ne shvata...nije to za njega.

Preuzima vodjstvo na terenu od Hajlenda, (koji i dalje igra neku svoju igru, ne znam samo koliki kredit ima kod Melouna), i pocinje da gresi.

Tacno se videlo da ce da brlja na kraju, sto je i uradio.

Porter...samo potvrdjuje moja ranija pisanja o njemu. Sad ce opet svi da ga pljuju ali kada bude odigrao jednu dobru utakmicu, ponovo ce par veoma aktivnih komentatora na temi da ga dize u nebesa. ;)

Za njega su lepo rekli komentatori sa MSGa...otprilike - Porter je poznat kao slab odbrambeni igrac ali sada je i u napadu veoma los.

Bez Jokica, raspad!!! Videcemo da li ce Jokic igrati u sledecim utakmicama ali prosto je neverovatno da jedan tim toliko zavisi od samo jednog igraca.

Vrg

pre 1 godinu

Jes bedak kako su izgubili, ali bar su bili blizu. Samo 1 kos vise i sad bi se ponegde pričalo kako im Jokić i ne treba.
Kakvi su bili, ovo je Ok. Da podignu foemu kad je najvaznije i svi budu zdravi, pa ko zna.

Simo

pre 1 godinu

koja 2 glupa poslednja napada, mama mia...
Retko kad kritikujwm trenera, ali ovaj poraz ide samo njemu na dušu.
Da ti cela filozofija u ta 2 napada bude daj loptu Mareju i ostali igrači mogu i da izađu sa terena je katastrofa. Lepo ih ljudi pročitali i pobedili zasluženo.

nba 1973

pre 1 godinu

vecina spremna da opljuje MPJ, ali marej je rak rana ovoga tima. porter ne igra odbranu, ok, ali kakvu odbranu igra marej, nikad nijednog beka nije sacuvao, plus ga uvek stavljaju na najslabijeg ofanzivca u protivnickoj petorci, niti zna niti zeli da igra odbranu, igraca cuva pogledom i isto tako ga stalno pusta na jokica da ovaj brani 1-2. selekcija njegovih suteva je bolesna, iz pika svaku 16 vrati jokicu... jedini spas ove sezone njegova povreda. mada bouns jos neinteligentniji od njega

vince carter

pre 1 godinu

@smeh Da malo znas o kosarci kao sto se pravis da znas znao bi i da Meloun svoju igru zasniva na centrima,a posto nisu imali ni Gordona da ga hrane pod kosem onaj ko je doveo Deandre Jordana kao rezervu treba da snosi odgovornost,da su bar potpisali Dwight Howarda jer Kazins verujem vise nije hteo da igra,kad je on menjao Jokica prosle sezone to je bilo mnogo bolje i na onoj utakmici protiv Hjustona je imao vrhunske brojeve.Randld je sutirao preko za glavu manjih cuvara. A stvarno ne znam dokle vise potenciranje "Jokic pa jos centar" Jokic nije prirodni centar i on je bio plejmejker koji je igrom slucaja postao centar jer je morao da promeni poziciju posto je narastao,tako da je njemu ovo sto radi apsolutno prirodno i jos ima najbolji pregled terena zbog visine,razvio je on i druge vestine al on je bio plejmejker u mladjim kategorijama.

јд123

pre 1 godinu

Omega, 17. novembar 2022 12:46

Ево ја сам гледао утакмицу и могу само рећи да је Малоун највећи кривац за пораз. Никси играли дан за даном, Малоун имао времена да припреми утакмицу, имали тренинге... И шта смо видели на паркету? Само изолације. Или је Маолун направио лошу тактику или га играчи нису послушали.
И једно и друго је лоше. У првом случају је незналица а у другом нема ауторитет. Просто не могу да верујем да им је Малоун само рекао: нема Николе, играјте изолацију, нипошто тимску кошарку да лопта кружи. Мени се одавно чини да Малоун нема ауторитет, јер строгоћу увек изиграва само на младим играчима.

Да нема осећај за игру, то је одавно познато. Није од оних тренера који по ситуацији на терену мењају тактику, пробају нешто друго, што није унапред испланирано. То се види и по томе што у плеј-офу углавном губе прве утакмице, да му треба времена да анализира шта и како треба да мења.
Ако у плеј-офу налете на екипу са одличним тренером, црно им се пише. Ту једино могу проћи на инидивидуални квлитет. Да ли могу тако до титуле. Могу, али је врло тешко, ако ти ни једну утакмицу не добије тренер, који када кола крену низбрдо нешто промени, што преокрене утакмицу.

Само се надам да је барем видео да је друга постава резервиста са Бонесом, два Брауна, Чанчаром и Зиком у великом делу изгледала добро. У сваком случају боље него класика са Џорданом и Грином. Да ће ту нешто да промеша у будућности.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

I Denver i Dalas su podredili igru jednom igraču što suštinski i nije dobro, čim izostanu izgledaju pogubljeno na terenu.Košarka je pre svega i uvek će biti timski sport(Bulsi, SAS... bez obzira na vanserijske pojedince). Ruše i Nikola i Luka individualna dostignuća ali ti timovi nisu veliki.Boston,Voriorsi(doći će oni na sebe)pa i Baksi su primer.Timovi sa ekstra pojedincima ali timovi. I da, ko je dao Porteru maksimalan ugovor treba da odgovara pred sudom.

Omega

pre 1 godinu

Moram da priznam, divim se Peri Zderi, bskfan-u, kako na osnovu procitanog izvestaja - statistike, sloze tako lepu pricu, koja naravno nema veze sa utakmicom.

Cak je pre neki dan neko napisao kako je gledao utakmicu ali ipak ceka Perin komentar. Valjda vise veruje Peri nego svojim ocima. Ludilo.

bradina

pre 1 godinu

Mozda je rano za neki zakljucak ali jedan valja reci! Zato je Nikola bio ponovo MVP a igrao je bez JM i MPJ! Sad jedna utakmica bez njega a njih dvojica umesto da ga nadomeste i povuku tim kako je on radio cele prosle sezone - JM medju najgorima, a MPJ najgori! Umoran sam cekajuci da "pronadju" sebe ova dva kosarkasa.Silni su igraci oterani radi njihovog razvoja i umesto da vrate sve ovo ulozeno u njih,cekamo njihovu formu poput "Godoa"!O Melounu ne zelim da pisem,pisao sam to i pre: da bi Meloun trebao da postavi bistu Nikole uspred svoje kuce.
Medjutim verujem da i gazda uvidja koje problem! Ovu utakmicu dobio bi svaki trener ABA Lige(nemam nameru ih podcenim,naprotiv)jer vodjstvo 98:91 u finisu utakmice ne smes ispustiti.Pritom ja i nisam kosarkaski strucnjak ali svako bi video da sablon nekad ne pali,vec igras sa igracima koji su trenutno kako bi rekli u mudu.denver je do toga stigao sa tzv.trecom postavom Nadji,Bouns,oba Brauna i Cancar! Ocigledno da mladi Bouns ponekad gresi,ali ne u losoj nameri,za Nadjija znamo da je veci potencijal od MPJ odavno,a za JM sam odavno rekao da mu treba kupiti jos jednu loptu za rodjendan pa nek se igra!
Iako sam bio ushicen kad su se oslobodili Bartona,i jos ponekih "zalutalih drvoseca" ostace zal za M.Morisom i Harisom.Kako bi oni sada dobro dosli, ali ajde da je to uradjeno da se daju maksimalni ugovori pomenutoj "dvojci" u cekanju da eksplodiraju! Nisu moje pare da o tome sudim.Ove diskusije nebi bilo da su sinoc pobedili,ALI NISU!

Obren Matijevic

pre 1 godinu

U proslom komentaru napisao sam da Nuggets gubi od NY. Lupali ste minuse al ako. Nuggets nije ekipa vec grupa gradjana sa jednim igracem jos nevidjenim u istoriji. Taj MVP ima razno ubitacno oruzije i koristi ga po potrebi -nekad asistencije nekad koseve ,skokove ali cesto sve zajedno. Po mnogim statistikama je najnajbolji i najuspesniji centar u istoriji NBA.Nuggets ne ceni Jokica i stalno pokusava da ekipu preda u ruke Mareja .MPJ je covek , gradjanin koji ce verovatno pobediti u sutu za tri na ALL-Staru ali on je suter samo kad je sam cim je neko pored njega on je na 16 posto. MPJ ne igra odbranu i to ga ne zanima jel ima podrsku vlasnika.Ova PROBA da Jokic odmori je da se vidi dal mogu bez njega i da nosilac igre nebude MVP vec Marej.Realno JM je treci pley u Nuggetsima po formi ali je mnogo placen i on je njima Ajatolah.MVP bi trebao da gleda samo svoju statistiku da zaboravi da daje \ asistira MPJ ,JM da asistira samo kad mora -rezultat ce naterati Nuggets da stetocine otera.

stanimir

pre 1 godinu

Trener osvajac 3 lige sampiona je rekao -KAO MLAD SAM TRAZIO IGRACE PO SVOJIM ZAMISLIMA A SADA OD ONOG STA IMAM PRAVIM TIM I KORISTIM NJIHOVE VRLINE , Taj Bones je suvo zlato i njega treba koristiti protiv sablona i zone KOJU ON PROBIJA BEZ PROBLEMA .Bones i Nnaji Zke i ostali sa klupe , pobedjuju prvu postavu Nuggetsa stalno na treningu.Da nemisli neko da ce JM da sacuva Bonesa ili MPJ da cuva Zekea a u procentima suta i Bones i Zeke su bolji od MPJ JM.

Rada frizerka

pre 1 godinu

Neko je napisao Bezi Jokicu iz nuggetsa \ zasto da bezi .Dobar ugovor dobra kuca kola i narod ga tamo ceni. Vreme ce pokazati ko je ko .Marey i MPJ ne mogu vise i bolje da se reklamiraju. MPJ ima menadzera za reklamu a rodjak mu vlasnik nuggetsa ,JM sa svojom zavisnoscu i LJUBOMOROM sve radi da Jokica istisne kao nosioca igre. JM i MPJ neznaju koliko su blizu trejda , ni gospod Bog im nece pomoci.Placeni su ko Luka Doncic ko D.Buker to publika zna i trazi zalaganje ili nece dolaziti i kupiti ulaznice,Trener MM ce se vratiti na prirodno svoje mesto POMOCNIK TRENERA Nekom

Omega

pre 1 godinu

Moram da priznam, divim se Peri Zderi, bskfan-u, kako na osnovu procitanog izvestaja - statistike, sloze tako lepu pricu, koja naravno nema veze sa utakmicom.

Cak je pre neki dan neko napisao kako je gledao utakmicu ali ipak ceka Perin komentar. Valjda vise veruje Peri nego svojim ocima. Ludilo.

vince carter

pre 1 godinu

@smeh Da malo znas o kosarci kao sto se pravis da znas znao bi i da Meloun svoju igru zasniva na centrima,a posto nisu imali ni Gordona da ga hrane pod kosem onaj ko je doveo Deandre Jordana kao rezervu treba da snosi odgovornost,da su bar potpisali Dwight Howarda jer Kazins verujem vise nije hteo da igra,kad je on menjao Jokica prosle sezone to je bilo mnogo bolje i na onoj utakmici protiv Hjustona je imao vrhunske brojeve.Randld je sutirao preko za glavu manjih cuvara. A stvarno ne znam dokle vise potenciranje "Jokic pa jos centar" Jokic nije prirodni centar i on je bio plejmejker koji je igrom slucaja postao centar jer je morao da promeni poziciju posto je narastao,tako da je njemu ovo sto radi apsolutno prirodno i jos ima najbolji pregled terena zbog visine,razvio je on i druge vestine al on je bio plejmejker u mladjim kategorijama.

Imay

pre 1 godinu

Po čemu su Njujork Niksi slavni, legendarni, da ih tako novinari često ovde tako nazivaju? A to u tekstovima nisu Seltiksi, Lejkersi, 76-i, Baksi, Bulsi...

nba 1973

pre 1 godinu

vecina spremna da opljuje MPJ, ali marej je rak rana ovoga tima. porter ne igra odbranu, ok, ali kakvu odbranu igra marej, nikad nijednog beka nije sacuvao, plus ga uvek stavljaju na najslabijeg ofanzivca u protivnickoj petorci, niti zna niti zeli da igra odbranu, igraca cuva pogledom i isto tako ga stalno pusta na jokica da ovaj brani 1-2. selekcija njegovih suteva je bolesna, iz pika svaku 16 vrati jokicu... jedini spas ove sezone njegova povreda. mada bouns jos neinteligentniji od njega

Pera Ždera

pre 1 godinu

Rece neko pre par dana, Embiid bi sa Porterom (i Marejem) vec imao prsten :) ...rekoh tada a ispostavilja se sada (mada bilo je situacija i pre) kako izgleda Porter bez Jokiceve kreacije, da mu uglavnom ostavlja nebranjene situacije i suteve. Tada taj rece da Porter zna sam da kreira ali da nema tu ulogu zbog/uz Jokica :) ...Evo, nit puno upucenih suteva (dobro branjen) nit puno uspesnih (1/8, 1/6 za 3p za 28min). I uz Nikolu se dese mecevi kada je bolje branjen (protiv Bostona) ali svakako uz Jokic's ball Porterova igra dolazi najvise do izrazaja jer ako mora da spusta loptu u dribling i sam sebi "pravi" situacije, znamo kako to izgleda. Jest jedna (nadajmo se i jedina) utakmica bez Nikole pa moze sve ovo da spada u kategoriju "desava se"... samo da potencijalno odsustvo Jokica i protiv Dalasa ne potvrdi davno ocigledno pravilo kada je Porter u pitanju. Elitni suter (u datom kontekstu), vrhuski "skakac", veoma upitnog kosarkaskog IQa i uglavnom ispod prosecne odbrane.

Sa druge strane Marej je isporucio svoje uz lose procente koji su svakako simptomaticni na pocetku ove, za njega rehabilitacione sezone. KCP i BBraun dobri kroz (ponekad nazalost) malo suteva. Veca minutaza za Zekea, super partija (5/7 iz igre)... jedini u plusu uz Dzordana?! (i Cancar +1 kroz 9min). Standardno kod njega zulja mali broj skokova za takvu poziciju i telo (3sk). Bouns suterski dobar (5/10 za 3p).

Bez nekih posebnih detalja (ne bih o komediji sudija ovaj put). Pratih na preskoke, slomio me san, termin bas nemoguc... Donekle pretpostavljen poraz protiv losih Njujorkcana. Inace, Niksi nisu pobedili u Denveru 16 godina (od '06te), neverovatno. Imao je Denver i ovaj mec ali gosti serijom 20-7 na kraju otimaju pobedu. Rendl fenomenalan na obe strane (ne bih o sudijskoj pomoci, ponavljam :)

Da se Jokic vrati bar za jednu protiv Dalasa pa da "uzivamo" u naknadnim prepucavanjima ovde Luka VS Nikola :)

JPR24

pre 1 godinu

Портер Џуниор распад система ....
(Срки, 17. novembar 2022 08:45)

Blagi užas, ne zna gde bije… Čim se vrati Jokic zalepiti za klupu da malo oduva !

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

I Denver i Dalas su podredili igru jednom igraču što suštinski i nije dobro, čim izostanu izgledaju pogubljeno na terenu.Košarka je pre svega i uvek će biti timski sport(Bulsi, SAS... bez obzira na vanserijske pojedince). Ruše i Nikola i Luka individualna dostignuća ali ti timovi nisu veliki.Boston,Voriorsi(doći će oni na sebe)pa i Baksi su primer.Timovi sa ekstra pojedincima ali timovi. I da, ko je dao Porteru maksimalan ugovor treba da odgovara pred sudom.

Obren Matijevic

pre 1 godinu

U proslom komentaru napisao sam da Nuggets gubi od NY. Lupali ste minuse al ako. Nuggets nije ekipa vec grupa gradjana sa jednim igracem jos nevidjenim u istoriji. Taj MVP ima razno ubitacno oruzije i koristi ga po potrebi -nekad asistencije nekad koseve ,skokove ali cesto sve zajedno. Po mnogim statistikama je najnajbolji i najuspesniji centar u istoriji NBA.Nuggets ne ceni Jokica i stalno pokusava da ekipu preda u ruke Mareja .MPJ je covek , gradjanin koji ce verovatno pobediti u sutu za tri na ALL-Staru ali on je suter samo kad je sam cim je neko pored njega on je na 16 posto. MPJ ne igra odbranu i to ga ne zanima jel ima podrsku vlasnika.Ova PROBA da Jokic odmori je da se vidi dal mogu bez njega i da nosilac igre nebude MVP vec Marej.Realno JM je treci pley u Nuggetsima po formi ali je mnogo placen i on je njima Ajatolah.MVP bi trebao da gleda samo svoju statistiku da zaboravi da daje \ asistira MPJ ,JM da asistira samo kad mora -rezultat ce naterati Nuggets da stetocine otera.

Vrg

pre 1 godinu

Jes bedak kako su izgubili, ali bar su bili blizu. Samo 1 kos vise i sad bi se ponegde pričalo kako im Jokić i ne treba.
Kakvi su bili, ovo je Ok. Da podignu foemu kad je najvaznije i svi budu zdravi, pa ko zna.

vince carter

pre 1 godinu

Nije igrao ni Gordon,zato se Randle razmahao i ubacio ovoliko poena,doduse nije igrao ni Porter 1-8 i na drugoj strani Barret 4-18!! Dalas izgubio od Hjustona bez Doncica.

smeh

pre 1 godinu

Sve se može tolerisati ali bi trebalo trenera pitati zašto ekipa ima samo 18 asistencija? Ne znam kada je to bilo ove sezone ali Jokić je sam na jednoj utakmici imao 14 asistencija. Izgleda da će Jokić i dalje čuvati posao ovom treneru koji za svo ovo vreme rada sa Jokićem nije uspeo ekipu naučiti kako da igraju bez Jokića. Još Jokić centar. Kako ono ide, no Jokić no party.

Simo

pre 1 godinu

koja 2 glupa poslednja napada, mama mia...
Retko kad kritikujwm trenera, ali ovaj poraz ide samo njemu na dušu.
Da ti cela filozofija u ta 2 napada bude daj loptu Mareju i ostali igrači mogu i da izađu sa terena je katastrofa. Lepo ih ljudi pročitali i pobedili zasluženo.

stanimir

pre 1 godinu

Trener osvajac 3 lige sampiona je rekao -KAO MLAD SAM TRAZIO IGRACE PO SVOJIM ZAMISLIMA A SADA OD ONOG STA IMAM PRAVIM TIM I KORISTIM NJIHOVE VRLINE , Taj Bones je suvo zlato i njega treba koristiti protiv sablona i zone KOJU ON PROBIJA BEZ PROBLEMA .Bones i Nnaji Zke i ostali sa klupe , pobedjuju prvu postavu Nuggetsa stalno na treningu.Da nemisli neko da ce JM da sacuva Bonesa ili MPJ da cuva Zekea a u procentima suta i Bones i Zeke su bolji od MPJ JM.

Rada frizerka

pre 1 godinu

Neko je napisao Bezi Jokicu iz nuggetsa \ zasto da bezi .Dobar ugovor dobra kuca kola i narod ga tamo ceni. Vreme ce pokazati ko je ko .Marey i MPJ ne mogu vise i bolje da se reklamiraju. MPJ ima menadzera za reklamu a rodjak mu vlasnik nuggetsa ,JM sa svojom zavisnoscu i LJUBOMOROM sve radi da Jokica istisne kao nosioca igre. JM i MPJ neznaju koliko su blizu trejda , ni gospod Bog im nece pomoci.Placeni su ko Luka Doncic ko D.Buker to publika zna i trazi zalaganje ili nece dolaziti i kupiti ulaznice,Trener MM ce se vratiti na prirodno svoje mesto POMOCNIK TRENERA Nekom

bskfan

pre 1 godinu

U poslednje 3 utakmice dve potpune katastrofe MPJ-a. Sinoc je cak 6 igraca Denvera imalo vise od 10 koseva ali MPJ-a nema medju njima. Procenat suta 12.5%. Mali BBraun ima dve blokade a MPJ nula. Nema nijednu ukradenu loptu. Jednostavno totalna nula. To moze da se desi nekom igracu koji igra za manje novca ali ne i max igracu.

Bice Denver OK tokom sezone ali tesko ce uraditi bilo sta u plejofu gde 80+ miliona ide na Mareja, MPJ-a i Gordona.

I naravno, Malone. Taj covek nema osecaj za igru, sporo razmislja i stice se utisak da uvek odabere pogresnu taktiku. Dozvoliti da ti Randl i Bronson daju 55 koseva je sramno. Da su ih Niksi tukli trojkama moglo bi da se i razume, svakome moze da krene, ali nedopustivo je da Niksi sutiraju trojke 23% i opet pobede.

Inace, kad se pogleda statistika vidi se da je Denver bio bolji u svemu, izgubili su zbog cak 8 izgubljenih lopti vise od Niksa.

јд123

pre 1 godinu

Omega, 17. novembar 2022 12:46

Ево ја сам гледао утакмицу и могу само рећи да је Малоун највећи кривац за пораз. Никси играли дан за даном, Малоун имао времена да припреми утакмицу, имали тренинге... И шта смо видели на паркету? Само изолације. Или је Маолун направио лошу тактику или га играчи нису послушали.
И једно и друго је лоше. У првом случају је незналица а у другом нема ауторитет. Просто не могу да верујем да им је Малоун само рекао: нема Николе, играјте изолацију, нипошто тимску кошарку да лопта кружи. Мени се одавно чини да Малоун нема ауторитет, јер строгоћу увек изиграва само на младим играчима.

Да нема осећај за игру, то је одавно познато. Није од оних тренера који по ситуацији на терену мењају тактику, пробају нешто друго, што није унапред испланирано. То се види и по томе што у плеј-офу углавном губе прве утакмице, да му треба времена да анализира шта и како треба да мења.
Ако у плеј-офу налете на екипу са одличним тренером, црно им се пише. Ту једино могу проћи на инидивидуални квлитет. Да ли могу тако до титуле. Могу, али је врло тешко, ако ти ни једну утакмицу не добије тренер, који када кола крену низбрдо нешто промени, што преокрене утакмицу.

Само се надам да је барем видео да је друга постава резервиста са Бонесом, два Брауна, Чанчаром и Зиком у великом делу изгледала добро. У сваком случају боље него класика са Џорданом и Грином. Да ће ту нешто да промеша у будућности.

bradina

pre 1 godinu

Mozda je rano za neki zakljucak ali jedan valja reci! Zato je Nikola bio ponovo MVP a igrao je bez JM i MPJ! Sad jedna utakmica bez njega a njih dvojica umesto da ga nadomeste i povuku tim kako je on radio cele prosle sezone - JM medju najgorima, a MPJ najgori! Umoran sam cekajuci da "pronadju" sebe ova dva kosarkasa.Silni su igraci oterani radi njihovog razvoja i umesto da vrate sve ovo ulozeno u njih,cekamo njihovu formu poput "Godoa"!O Melounu ne zelim da pisem,pisao sam to i pre: da bi Meloun trebao da postavi bistu Nikole uspred svoje kuce.
Medjutim verujem da i gazda uvidja koje problem! Ovu utakmicu dobio bi svaki trener ABA Lige(nemam nameru ih podcenim,naprotiv)jer vodjstvo 98:91 u finisu utakmice ne smes ispustiti.Pritom ja i nisam kosarkaski strucnjak ali svako bi video da sablon nekad ne pali,vec igras sa igracima koji su trenutno kako bi rekli u mudu.denver je do toga stigao sa tzv.trecom postavom Nadji,Bouns,oba Brauna i Cancar! Ocigledno da mladi Bouns ponekad gresi,ali ne u losoj nameri,za Nadjija znamo da je veci potencijal od MPJ odavno,a za JM sam odavno rekao da mu treba kupiti jos jednu loptu za rodjendan pa nek se igra!
Iako sam bio ushicen kad su se oslobodili Bartona,i jos ponekih "zalutalih drvoseca" ostace zal za M.Morisom i Harisom.Kako bi oni sada dobro dosli, ali ajde da je to uradjeno da se daju maksimalni ugovori pomenutoj "dvojci" u cekanju da eksplodiraju! Nisu moje pare da o tome sudim.Ove diskusije nebi bilo da su sinoc pobedili,ALI NISU!

Hm

pre 1 godinu

Nikakva utakmica. Prvo poluvreme, veoma lose sa obe strane. I Denver i N. York kao da su puskom doterani na teren. Ne zna se ko je bio gori.

Drugo poluvreme, kada je Denver igrao sa drugom postavom, mnogo zanimljivije. Nesto se desavalo. Igralo se, borilo se, i vodili su sa desetak razlike..

Inace, ta klupa - Nadji, Cancar...vezare.

Poceo N. York da pritiska, ulazi Marej, i tu je vec kraj za Denver.

Od pocetka utakmice se videlo da zeli da se nametne kao vodja, kao neko ko odlucuje...To je i ranijih sezona pokusavao i covek ne shvata...nije to za njega.

Preuzima vodjstvo na terenu od Hajlenda, (koji i dalje igra neku svoju igru, ne znam samo koliki kredit ima kod Melouna), i pocinje da gresi.

Tacno se videlo da ce da brlja na kraju, sto je i uradio.

Porter...samo potvrdjuje moja ranija pisanja o njemu. Sad ce opet svi da ga pljuju ali kada bude odigrao jednu dobru utakmicu, ponovo ce par veoma aktivnih komentatora na temi da ga dize u nebesa. ;)

Za njega su lepo rekli komentatori sa MSGa...otprilike - Porter je poznat kao slab odbrambeni igrac ali sada je i u napadu veoma los.

Bez Jokica, raspad!!! Videcemo da li ce Jokic igrati u sledecim utakmicama ali prosto je neverovatno da jedan tim toliko zavisi od samo jednog igraca.