Subota, 12.11.2022.

06:00

Jokić nije mogao sâm – Bostonov "Betmen" namučio Džokera VIDEO

Nikola Jokić postigao je 29 poena, ali Denver je ubedljivo poražen od Bostona 131:112, na svom parketu.

Izvor: B92

Jokiæ nije mogao sâm – Bostonov "Betmen" namuèio Džokera VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Alfa

pre 1 godinu

@Omega

Evo izgradio si autoritet preko Pere Ždere, od sada ćemo čitati samo tvoje opservacije, je l' možeš da veruješ, 'ej uspeo si care...tvoj život eksperta sada kreće put NBA.

Brandt

pre 1 godinu

Pera ždera
Oko svega možemo da diskutujemo, ali toliko ponovljena laž da sudije navodno imaju neki loš tretman prema Jokiću postaje degutantna. Vraća u zlatna vremena srpskog vaterpola, gde su nas sudije uvek krale kada gubimo. Presmešno.

Omega

pre 1 godinu

Da, Nikola igra ispodoprsecno od pocetka sezone (osim par partija) pa je i na ovoj bio slabijih procenata (i dalje povredjen zglob) i u problemima sa licnim itd ali je solidna partija upravo to... prosecna (za njegove standarde), ne dobra ili odlicna. Problemi u idbrani(opusteniji pristup) su dista uslovljeni i brzim ulaskom u probleme sa licnim greskama, tretmanom koji mu sudije namecu zadnjih par meceva.
(Pera Ždera, 12. novembar 2022 19:32)

O cemu pricas? Ovo je moj prvi komentar upucen tebi. A upucen je zato sto ne pises onako kako jeste, vec pises kao da se dodvoravas ovim navijacima koji ne gledaju utakmice.

I sta sad? Je l' igra ispod proescno ili prosecno, ili solidno (sve tvoje reci)odluci se.

I opet, ovo nisu ni solidne ni prosecne njegove utakmice vec dosta lose. U problem sa licnim ulazi na skoro svakoj utakmici, i sta ti hoces da kazes, sudije ga mrze, je l' da?!

I opet, da gledas utakmice video bi da mu se sviraju faulovi koje on pravi. Dzaba njemu mlataranje rukama i zalba kada se lepo vidi da su sve to opravdana sviranja.

Dalje, stalno pokusava da isfolira faul protivnika. Redovno podvlaci ruku pod ruku protivnika, onda dize njegovu svojom i navlaci je ka sebi. To mu je prosle sezone uspevalo par puta ali sada je vec provaljen. I njemu smeta sto to ne sviraju.

Od starta sezone igra dosta lose i to je cinjenica, a to vidi svako ko gleda utakmice i dzaba tvoje pisanje kako je "solidan" i slicno.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ti u stvari ne gledas utakmice, vec pogledas izvestaj, statistiku i onda sklopis neku pricu?!

Jer da si makar jednu pogledao video bi koliko Jokic lose igra u odnosu na njegov kvalitet. Lose u napadu a jos gore u odbrani.

Za nocasnju utakmicu pises - Solidna partija Nikole svakako.
(Omega, 12. novembar 2022 19:10)

U mojim komentaru ima bar deset detalja koji razdvajaju gledanje utakmice od citanja samo izvestaja. U izvestaju nema ni na koji nacin su dosudjeni dva flagrant faula ni neki potezi Melouna koje sam ipisao, mnogi detalji koje izbacuju kroz grafiku tokom prenosa i u prekidima.... pa ni te dve trojke zaredom Horforda koje su zapecatile mec, ma mnogo toga ali tvoje insistiranje da isporis moj komentar(lupetanjem) pocinje pilako da dobija patoloski nivo...

Da, Nikola igra ispodoprsecno od pocetka sezone (osim par partija) pa je i na ovoj bio slabijih procenata (i dalje povredjen zglob) i u problemima sa licnim itd ali je solidna partija upravo to... prosecna (za njegove standarde), ne dobra ili odlicna. Problemi u idbrani(opusteniji pristup) su dista uslovljeni i brzim ulaskom u probleme sa licnim greskama, tretmanom koji mu sudije namecu zadnjih par meceva. Opusti se malo :) ...i ja se pecam i odg bzvz, znam, debilno je...

Omega

pre 1 godinu

I sto kazes objektivno, pa nema tu objektivno kad si ti prvi subjektivan i osporavas cinjenice i brojeve koji jasno pokazuju njegov znacaj na obe strane parketa...
(Pera Ždera, 12. novembar 2022 17:45)

Ti u stvari ne gledas utakmice, vec pogledas izvestaj, statistiku i onda sklopis neku pricu?!

Jer da si makar jednu pogledao video bi koliko Jokic lose igra u odnosu na njegov kvalitet. Lose u napadu a jos gore u odbrani.

Za nocasnju utakmicu pises - Solidna partija Nikole svakako.

Koja crna solidna partija? Da si gledao video bi da je onaj dunster Kornet za desetak minuta imao skokova koliko i Jokic.

Horford ima 36. godina, i slovima TRIDESET SEST!!! I nista nije bio slabiji od Jokica.

Pazi...Solidna partija!!!

Pera Ždera

pre 1 godinu

pise konstantknno kako je Jokic najbolji igrac NBA lige, a mozda najbolji igrac ikada.
(Inspektor za sociopate, 12. novembar 2022 11:37)

Nikada ne napisah da je najbolji a da ne dodam, ugl u zagradi (top3 u najgorem slucaju, stvar preferencija gledalaca) a tek da je najbolji ikada, pa bukvalno nikada nijednu rec u tom kontekstu i smeru kad je Nikola u pitanju ne napisah. Ma ni blizu.

Bas dave ovako losi pokusaji umetanja narativa koje se nikada nije ni desio, izjava koje se prosto nisu desile. Ispadas neobavesten, povrsno gledajuci i bez snage da se suzdrziz da pljunes po necemu sto te iritira ali ne i direktno ugrozava.. Bez da prethodno proveris gluposti koje izbacujes. Dosadno.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pera Ždera, 12. novembar 2022 10:20)
Razlika između tebe i drugih gledalaca jeste u tome što ti nisi objektivan. Navijaš za Denver, pretpostavljam zbog Jokića, i pišeš analize mečeva i daješ prognoze uzimajući u obzir samo Denver. Otprilike, ako Denver pooljša to i to, onda mogu do titule. To ne odgovara istini, jer ne uzimaš u obzir da i drugi, da poprave određene stvari, mogu do titule. Neće samo Denver napredovati, a ostali stagnirati ili nazadovati, to nema puno smisla.
Takođe se vidi da si blag prema Jokićevoj igri. To što ima 2 skoka u odbrani i 1-2 ukradene lopte ne govori apsolutno ništa, pa ni o njegovoj odbrani. Njegova odbrana objektivno je loša, i ne vidi se nikakav napredak u odnosu na prethodne 3 sezone. To pokušavaš da izostaviš iz svojih analiza, u kojima, takođe, njega stavljaš u prvi plan kao najzaslužnijeg za sve pobede, i izostavljaš njegovu odgovornost u porazu.
(Brandt, 12. novembar 2022 12:16)

A pazi sad ovaj los pokusaj... Kazes da uzimam u obzir samo Denver a bukvalno u komentaru na pocetku ovog clanka napisah koliko gotivim Boston i kako bi mi bilo drago da uzmu prsten posebno kroz igru koju uspesno grade godinama... igru koja je zdrava na obe strane parketa. Ali da, ja samo o Denveru :D

Sledeca glulost "pišeš analize mečeva i daješ prognoze uzimajući u obzir samo Denver. Otprilike, ako Denver pooljša to i to, onda mogu do titule." a ja USTVARI napisao "iz pomenuta poboljsanja Denver nikad blizi kosarci za uzi krug borbe za titulu."! Dakle ne da uzme titulu jer ima jos par timova koji se pitaju ove sezone dosta ali Denver je jaci ove sezone i postace sve uigraniji... sta je pogresno to prepoznati i pohvaliti ALI I kritikovati kad je potrebno.... posebno kada je Nikola u pitanju, kada odigra losije za svoje standarde. Prati malo pazljivije i uvek podvucem nekog drugog ako je zasluzniji za pobedu a Nikolu bocnem ako je istu ugrozio (sto svakako jeste retko).

I sto kazes objektivno, pa nema tu objektivno kad si ti prvi subjektivan i osporavas cinjenice i brojeve koji jasno pokazuju njegov znacaj na obe strane parketa... Ako vec ocima, jer si ostrascen i subjektivan, ne vidis vecinom pozitivan uticaj. Dakle svi ti brojevi nisu gluposti vec prosta matematika koja analizira uticaj kosarkasa na svoj tim i igru... To osporavati je u najmanju ruku amaterski da ne idem dalje u analizu pljuvanja radi pljuvanja.

Za odbranu Jokica dah bas pripadajucu definiciju, kad je losa losa je, kad je dobra dobra je. Ocajna odavno nije a nikada nece biti elitna i to je to. Prosto i jako proverljivo, ko zeli. Pa da uz sve sto radi u napadu jos i skace sa penala i deli 5 banana za vece, kakav bi to ONDA IGRAC bio nego najbolji ikada... Ovako je "samo" dvostruki MVP koji ekspoatise pametnu kosarku kroz poboljsanje saigraca i same igre. Oladite malo.

Tako da ono, ako vec osporavate neciju analizu, nacin pisanja, budite bar precizni i ne ubacujte sta nije receno niti izokrecite sta jeste... lako se proveri laganim skrolom/slajdom na dole. Neargumentovano piskaranje. Ako te smaraju duzine mojih analiza, moja neobjektivnost isto tako skrol u kontra smeru, pa preskoci. Nema sikiracije :)

Obrad

pre 1 godinu

Koliko shvatam, čoveka sa teme tera ekipa koja očekuje od Jokare treći MVP, od Denvera prstenje i koja veliča Vanderbilta, Čančara, Bol Bola i Nađija...Mislim da trebate da smanjite očekivanja. Valjda vam je jasno da nije isto igrati protiv Bostona i protiv Lejkersa, Indijane, San Antonija.

Obrad

pre 1 godinu

Koliko shvatam, čoveka sa teme tera ekipa koja očekuje od Jokare treći MVP, od Denvera prstenje i koja veliča Vanderbilta, Čančara, Bol Bola i Nađija...Mislim da trebate da smanjite očekivanja. Valjda vam je jasno da nije isto igrati protiv Bostona i protiv Lejkersa, Indijane, San Antonija.

Đole

pre 1 godinu

U trenutku kad je Jokić izašao, Denver je počeo smanjivati. Imao bacanja na 87:85, Gordon promašio oba. Ne tvrdim zato što je Jokić izašao, nego mogu oni i bez Jokića stići. A s njim izgubiti. Kakvi tekstovi navijački. Zato i ispadate na prvenstvima brzo, zemljo košarke…
(prika iz susjedstva, 12. novembar 2022 07:10)

Bar si iz susedstva, ali koliko GLUPIH komentara od "srpskih internet stručnjaka" u istom stilu. KAD GOD JE JOKIĆ IŠAO NA KLUPU SJAJNI TRENER BOSTONA JE OD PRVE PETORKE SLAO 4 IGRAČA NA KLUPU. To što su u trećoj četvrtini rezervisti Denvera smanjili rezultat bez Jokića je rezultat što su igrali protiv druge postave Bostona!!! Gledao sam izjave bivših košarkaša pre utakmice, celu utakmicu i konferenciju za štampu trenera Denvera. Zato, ne lupajte. Jokić je vidno bio iznerviran u četvrtoj četvrtini kada je sam protiv trojce dva puta hvatao loptu pod košem i posle promašio jer su tukli kao v. u kupusu a SUDIJE NIŠTA!!! Meloun je rekao da je Jokić najbolji igrač Denvera i da nije verovao kakve su sve odluke sudije donosile, posebno je bio besan na fragrantni faul svoran A. Gordonu u napadu.

krit

pre 1 godinu

Bostonu verovatno i nije bila potrebna pomoć sudija ali su je kad god im je malo zaškripalo dobili. Postaje simptomatično da Jokič ima problem s ličnim greškama , sviraju mu faul za bezvezne kontakte kakve svaki igrač ima na desetine u utakmici. I Meloun je u izjavi posle utakmice rekao da mora da porade na tome da ga zaštite od takvog tretmana sudija. Denver je značajno bolji u odnosu na prošlu godinu, šta može da uradi do kraja rano je govoriti, ovo je samo jedna loša utakmica.

Obren Matijevic

pre 1 godinu

Citam sta pisu razni gledaoci Nuggetsa , e deco moja. Imam zlatnu medalju sa olimpijade i vise svetskih i evropskih zlata u kosarci .Ja znam sta znaci centru krilo koje ne zeli da se uznoji .MPJ se nije oznojio .Centar ako izadje da zatvori krilo on asistira pod kos .Jedan igrac u rotacijiako ne zeli da gubi energiju bruka centra .Kada vi za dvostrukog MVP ovako pisete onda sta reci.Ni jedan centar na svetu nemoze da igra odbranu dobro ako mu ne igra tim.EJ Jokara je nas kad ovako pisete o svom komsiji ,sugradjaninu ,sta onda pisete o drugom. 36 miliona covek ima po sezoni ko Beker i ko Doncic -stoji na liniji i kosira za 3 pogadja 48 posto ako mu Jokic da da oni biraju dobio bi AVDIJAa da sutnmerici e kad je sam.Kad ga pokriju ko Boston on sutira 6-1 .Jokic je MVP a to ne dobija ko je u odbrani los.Sreca da Srbi ne daju titulu MVP u A

maSi

pre 1 godinu

Koneli je u Minesoti upario(!) Gobera(?) i Taunsa(?), u Denveru dao max(!) ugovore Mareju i Porteru, 7 godina ne samo plaćao nego i preplaćivao Bartona(!), doveo Melouna u Denver, forsirao Mareja kao prvu zvezdu tima, i sada se vraćamo na početak ...
Pravi treneri imaju čvrst stav, a Meloun karakternu čvrstinu pihtije, Marej počinje odmah sa igrom "ja sam prva zvezda, ima da zalamam do besvesti, a vi gledajte i čekajte da se smilujem i ponekad nekom dodam". Porter - "talentovan sam šuter, a i mlad sam, treba me sačekati, biću velika zvezda"
Muka mi je više i da ih gledam i da pišem.
Jokić je poklon sa neba Denveru, i navijači Denvera su i forsirali da igra više nego što mu je "dobar čova Meloun" namenio, i sada posle 2x MVP NBA nagrade, Meloun i Marej i dalje pokušavaju da forsiraju svoju priču "prva zvezda tima - Marej ball"...
Jokiću to smeta, to se i videlo sinoć još na početku utakmice, upadne zbog toga u blagu bezvoljnost, jednostavno previše je fin, a taj NBA svet koji zarađuje viliki novac na toj igri, i ne zna baš za finoću.
Treba da se postavi kao svojevremeno Bodiroga prema Jariću - "mali hoćeš li ti da se smiriš i da normalno igraš, ili ćeš odmah da letiš iz tima i ideš kući"?
Dokle god do toga ne dođe, gledaćemo divljanje Mareja i Portera, i tupave poglede "dobrog čove Melouna" - tj iskompleksiranu tvrdoglavu neznalicu, kako katastrofalno vodi Denver.

Vivek

pre 1 godinu

@Inspektor za sociopate
Vidiš ja dolazim na komentare zbog Pere Ždere, znanje imanje, Dragana Borče,Feliksa i svih smislenih i pismenih komentara iako se često ne slažemo u mišljenju,ali volim da pročitam drugačije viđenje.Tvoj komentar je za preskakanje kao i većina ostrašnjenih!

Pera Ždera

pre 1 godinu

Osoba pod nikom Pera Zdera koji ostavlja ogromne isprazne komentare je zesci smarac. Davi sa nekakvom dosadnom statistikom, glupim brojkama i procentima, totalno nebitne podatke pise godinama, pise konstantknno kako je Jokic najbolji igrac NBA lige, a mozda najbolji igrac ikada.
Takodje, pomenuo bih i osobe pod nickom Dragan Borca i Znanje Imanje koji takodje ostavljaju sulude predugacke smaracke komentare, tako da je vrlo moguce da se radi o jednoj istoj osobi koja pise komentare pod tri razlicita nicka, buduci da su nickovi slicni u imenu i reci im se rimuju.
(Inspektor za sociopate, 12. novembar 2022 11:37)

Auuuuu koja paranoja :))) ...pazi, nickovi su slicni u imenu i reci im se rimuju :D Malo mi je i zao pojedinih.... Morbidno. Ma da, nekolicina koje si naveo mora da su (smo) isti lik jer pisu poduze komentare, mahom kosarkaski argumentovane a to sto se stilovi pisanja pa i analiza utakmica ipak razlikuju, nema veze :))

Vi citate i hvatate se samo za deo o Jokicu sta pisemo, namerno. Mi svo svi ista osoba a vi sto pljujete, osporavate i pokrecete antikosarkaske rasprave ovde godinama mora da ste sve pametne, posebne glave, bez lose namere ;)

Brandt

pre 1 godinu

Pera Ždera, 12. novembar 2022 10:20)
Razlika između tebe i drugih gledalaca jeste u tome što ti nisi objektivan. Navijaš za Denver, pretpostavljam zbog Jokića, i pišeš analize mečeva i daješ prognoze uzimajući u obzir samo Denver. Otprilike, ako Denver pooljša to i to, onda mogu do titule. To ne odgovara istini, jer ne uzimaš u obzir da i drugi, da poprave određene stvari, mogu do titule. Neće samo Denver napredovati, a ostali stagnirati ili nazadovati, to nema puno smisla.
Takođe se vidi da si blag prema Jokićevoj igri. To što ima 2 skoka u odbrani i 1-2 ukradene lopte ne govori apsolutno ništa, pa ni o njegovoj odbrani. Njegova odbrana objektivno je loša, i ne vidi se nikakav napredak u odnosu na prethodne 3 sezone. To pokušavaš da izostaviš iz svojih analiza, u kojima, takođe, njega stavljaš u prvi plan kao najzaslužnijeg za sve pobede, i izostavljaš njegovu odgovornost u porazu.

Memfis

pre 1 godinu

Денвер може да избаци сваки тим са Запада ако буду играли на врхунском нивоу, али против Бостона немају шта да траже у евентуалном финалу. Шамарају их Селтикси годинама.

Marinko

pre 1 godinu

Gledao sam, Boston ima dva All-Star igraca, Denver jednog. Boston ima sistem, Denver nema. Sada i ne ide sve kroz Jokera, tu je i Jamal. Jamal jos uvek nije na nivou pre povrede, ali cak i taj nivo nije bio dovoljan za All-Star. Ne znam, voleo bih da Joker igra negde gde moze da se bori za titulu. U Denveru je to nemoguca misija.

Inspektor za sociopate

pre 1 godinu

Osoba pod nikom Pera Zdera koji ostavlja ogromne isprazne komentare je zesci smarac. Davi sa nekakvom dosadnom statistikom, glupim brojkama i procentima, totalno nebitne podatke pise godinama, pise konstantknno kako je Jokic najbolji igrac NBA lige, a mozda najbolji igrac ikada.
Takodje, pomenuo bih i osobe pod nickom Dragan Borca i Znanje Imanje koji takodje ostavljaju sulude predugacke smaracke komentare, tako da je vrlo moguce da se radi o jednoj istoj osobi koja pise komentare pod tri razlicita nicka, buduci da su nickovi slicni u imenu i reci im se rimuju.

crveni horizonti

pre 1 godinu

@Ragina glava

To je to. Dugo nisam vidio autističnijeg igrača uz dodatak ukupne igre u odbrani Denvera koja nikada neće biti dovoljna za nešto više od drugog kruga plejofa. Bez Jokića ovo je ekipa za ne više od 25 pobjeda. Iako ova ekipa izgleda respektabilno, zbog faktora odbrane, u kom nažalost nemaju puno prostora za napredak, prosto nemaju šanse. Džaba se ljudi lože.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pero, pero, aj nam napisi kako Jokic igra odlicnu odbranu, al ga sudije ubijaju.
Ili nam elaboriraj period kada je Jokic izasao, a Denver umesto da propadne pocinje da smanjuje razliku.
Gledaj da ne bude ispod 1500 karaktera.
(miskov slepac, 12. novembar 2022 09:34)

A moze i jos krace u odnosu na prethodni, ispunjavam zelje... :)

Jokic na parketu +10, van njega -17 za Denver. Diferencijal od cak 27 sa njim i bez njega u igri. Prvi sledci u timu je Gordon sa 14.9

Dalje, na nivou lige...

defensive box +/-
1. Janis 4.4
2. Jokic 3.6

Box +/-
4. Jokic 10.0

Box +/- kroz istoriju (malko da prosirimo radi sustine sa Jokicem i bez Jokica na parketu)
1. M Jordan 9.21
2. N Jokic! 8.93
3. LeBron J 8.82
4. Medzik Dz 7.54

Pljuvanje radi pljuvanja smara odavno... Objektivan budi i ne vodi se svakom petom+ utakmicom u hvatanju detalja radi osporavanje Nikole. Kritika da (prvi cu uvek kao i do sada), izopacenje sustine i ubacivanje u kontekst celokupne timske slike, nikako ne. Ne postoje argumenti, jednostavno.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pero, pero, aj nam napisi kako Jokic igra odlicnu odbranu, al ga sudije ubijaju.
Ili nam elaboriraj period kada je Jokic izasao, a Denver umesto da propadne pocinje da smanjuje razliku.
Gledaj da ne bude ispod 1500 karaktera.
(miskov slepac, 12. novembar 2022 09:34)

Da si malo vise obratio paznju, kada treba, kritikujem Jokicevu igru, odbranu i obrnuto. I ovaj put pohvalih tim da je igrao super sa njim na klupi tokom 3/4 i da su njegovim hladjenjem i povratkom ispustili momentum u pocetkom 4/4. Isto je tako i cinjenica da je upravo on pokrenuo taj momentum u 3/4 serijom koseva i ko zna, da nije morao izaci u 7om minutu mozda bi u nastavku tog ritma i prelomio mec. Ne znamo.

Razlika izmedju vas pljuvaca i objektivnih komentatora kosarke jeste sto se momenat bolje igre tima u 3/4 i to bez Nikole kod normalnih gleda kao nadogradnja za korak napred ka boljim rezultatima a kod Vas razlog da osporite Nikolu i ovakve momente, koji nisu pravilo jer u 10 situacija tim 8 puta padne sa njim na klupi i gubi stecenu prednost, naglasavate kao napokon otkriveno pravo stanje :)

Kada se taj balans ustali da sa Nikolom van parketa tim ne pada, pa nekada i odigra i jos bolje, ovaj tim je spreman za titulu jer im je to bila najveca mana. A to koliko su sa njim na parketu bolji tim i koliko cinjenica sto statistickih sto okom gledano postoji, glupo je "raspravljati".

Sto se odbrane tice, pa toliko puta smo razgrabali ovde. Umorili ste me. Kad je dobra dobra je, kad je losa losa je. Ocajna svakako odavno nije kao ni sto elitna nikada nece biti. Kada ima npr 3ukr i 2blk za vece uz npr 14 skokova, nema vas da se javite i trabunjate o odbrani. Ili kada ima ubedljivo najbolji +/- na parketu u oba tima (80% situacija) takodje ni glasa od vas. Samo biti objektivan.

Соко сиви

pre 1 godinu

-Sve što je dobro uradio Denver bilo je kad je Porter bio na klupi! Ja više ne mogu organski da ga podnesem. -24 sa njim na parketu.
-Jokić ono malo vremena što je igrao, igrao je jako dobro osim problema sa faulovima. Deluje mi da nije bio na terenu kad je trebalo a dva faula od 4 napravio je potpuno nepotrebno, skoro pa neinteligentno.
- Kad je Jokić na klupi odbrambeni skok kao da ne postoji, koliko samo presudnih skokova su im pokupili ispred nosa a trojica stoje i blenu. Taman da te ubiju u pojam.

Faustino

pre 1 godinu

Nemoguće je igrati ne dobro nego bilo kakvu odbranu sa Porterom, Marejom i Nikolom na parketu u isto vreme. Marej se jedini bar trudi da je igra ali je skraćen, spor i ispovređivan pa objektivno i ne može. Nikola koliko god dobar bio u svemu što radi u dva segmenta igre a to su odbrana i šut za tri poena je vrlo prosečan, da ne kažem ispodprosečen. Moglo bi to da se nadomesti nekako da su ostali igrači dobri u odbrani i konstantni šuteri ali oni prosto to nisu. Ostaje im da se nadaju da će u plej ofu ubacivati po 120-130 poena jer od neke njihove čvrste i kontrolisane igre sa ovakvim sastavom nema ništa.

iskreno

pre 1 godinu

Gledam sinoć ovog MPJ-a. Dečko se uopšte, ali uopšte ne trudi čak ni malo da igra odbranu, ali zato kad dobije loptu u napadu samo koš vidi. Po meni je taj lik glavna negativna tačka ekipe. Odavno nisam video nekog da je toliko nezainteresovan za odbranu. Stvarno sramota. A za Džordana je suvišno bilo šta komentarisati. Taj ne zna ni gde je doš'o ni gde je poš'o...

Shinobi

pre 1 godinu

Oni koji nisu gledali utakmicu ne bi trebalo da komentarišu. Boston je pogadjao bukvalno sve, neverovatan procenat šuta su imali. Jokić ponovo problem sa ličnim greškama, igra dosta nervozno od početka sezone iz nekog razloga i to sve utiče na tim. MPJ ih je ukanalio, vratio se u svoj prepoznatljiv mode da ne može vola da ubode niti da sačuva nekoga, sa njim imaju igrača manje na terenu. Marej isto svoje standardno toplo-hladno. Nema ništa od Denvera sa njima u ekipi, kakav crni prsten.

supica

pre 1 godinu

Tesko da Denver moze da napravi ozbiljan rezultat sa Jokicem i MPJ -om, pricam o odbrani naravno, prosto su limitirani. Mozda treba da pokusaju da trejduju MPJ i nadju igraca drugog profila, poena Denveru retko fali.

Pih...

pre 1 godinu

Kako da pobediš ekipu čiji najbolji šuter ima 11-15 a dva "najbolja" šutera Denvera imaju 9-30? Kako?
(Betonka, 12. novembar 2022 07:23)

Tako sto igras odbranu kao Boston i otezas protivniku sut pa ce i procenti da budu manji, ali ko da igra odbranu kad su u petorci zajedno Porter, Marej i Jokic...

miskov slepac

pre 1 godinu

Pero, pero, aj nam napisi kako Jokic igra odlicnu odbranu, al ga sudije ubijaju.
Ili nam elaboriraj period kada je Jokic izasao, a Denver umesto da propadne pocinje da smanjuje razliku.
Gledaj da ne bude ispod 1500 karaktera.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

Denver će sejati strah, pisali ste pred početak sezone. Sem Nikole ko su ti igrači da seju taj strah? Porter i Marej sa maksimalnim ugovorima.... pa taj koji im je to dao je ukanalio Denver u startu za ozbiljne stvari. Boston je ozbiljan tim i to je pokazao večeras.Za Denver svemirska letelica.

tocka

pre 1 godinu

Ovo je sasvim moguce finale ove godine. Boston je trenutno jači, zaokruzeniji, uigraniji tim, a i neverovatno ih je išao šut. Denver je po kvalitetu tu, ili iznad, ali ova ekipa nije sastavila 6 meseci igre zajedno. Marej opasno trokira u odbrani i zaleće se u napadu, ali to je normalno s’obzirom na sezonu i po pauze. Do kraja sezone Denver će lomiti sve, jednostavno ove godine sve imaju, samo da se uigraju.

Deda Tripko

pre 1 godinu

U trenutku kad je Jokić izašao, Denver je počeo smanjivati. Imao bacanja na 87:85, Gordon promašio oba. Ne tvrdim zato što je Jokić izašao, nego mogu oni i bez Jokića stići. A s njim izgubiti. Kakvi tekstovi navijački. Zato i ispadate na prvenstvima brzo, zemljo košarke…
(prika iz susjedstva, 12. novembar 2022 07:10)

Pa da,kad bi se Denver gledao kroz samo jednu utakmicu.Ćuti tamo i razmišljaj kako gubite od Holandije.Vi i košarka dva sveta.

JPR24

pre 1 godinu

Jokic ne moze sam sa 29-8-3, a Braun imao 25-8-8.
(Robert, 12. novembar 2022 08:40)

Da samo sto je taj Brown u Bostonu i 73% šuta, uz Tatuma i Horforda koji su imali 34 i 21p itd… Brown u Denveru je imao 16-10-6 uz 36% šuta !

Srbin iz Amerike

pre 1 godinu

Ne preterujte. Nije ni Jokic odigrao toliko dobro. Bez njega su se u 3oj čak i vratili na egal pa opet usporili kad je ušao. Super je Jokic ali nema potrebe za ovakvim naslovima kad ni on ne pruža super partiju.
(Bora, 12. novembar 2022 05:37)

Brate, dao je 29 poena i tukli su ga kao vola bez faula. Pusti highlights, gledaj celu utakmicu pa komentarisi bez lupetanja.

Ragina Glava

pre 1 godinu

Nestvarno,ali nestvarno koliko Majkl Porter Junior nema kosarkaske inteligencije!

Ljudi pa to boli sta decko radi!
Kad neko njega velica i prica kako ce da pravi haos,kako je vrstan suter,kako ce ovo kako ce ono, meni dodje da lupam glavom o zid!

Momak apsolutno ne doprinosi nicim na terenu ako ne uspe da pogodi sut.
Potpuno neracionalna resenja donosi,deluje kao da ga ne zanima nista dok igra,ima prazan pogled.
Bitno da su mu dali ugovor od koga boli glava.
Nema srece njima dok ovaj covek ima ozbiljne minute.

JPR24

pre 1 godinu

Boston je jak, to se zna, igraju kući, a Denver u gostima ima neverovatan problem sa odbranom ! Kao da se u gostima izgube. No ipak ovde je Boston u pitanju. Jokic standardno dobar u napadu kad su jace utakmice, manje je delio asistencija ali je to radio Marej koji jeste odigrao 35 minuta, ali ova tekma pokazuje njegove trenutne granice, još tu treba vremena sa uhvati pravi takmicarski ritam, no to nije ništa čudno, ali on se barem trudi, dok MPJ on je posebna priča, posebni univerzum, u nekim momentima ko izgubljeno tele deluje na parketu !

Saša

pre 1 godinu

Kod Denvera ostali su dobri, odradjuju što treba, osim Portera. Sve se svodi na njega, ako on dobro igra biće dobar i Denver. Ali, on ne može dobro da igra odbranu i protivnik to lako koristi, ako se reši to da koristi.
Boston jako dobar, u svim segmentima. Tatum i Braun su sada iskusniji i bolji nego što su bili.

Hm

pre 1 godinu

Znaci jedna, samo jedna malo jaca utakmica, i potvrdilo se ono moje jucerasnje pisanje o Porteru za koje sam dobio brdo minusa. :D

A naslov - Jokic nije mogao sam?! A sta to? Igra od pocetka sezone debelo ispod svog standarda. Ni nocas nije bio bolji. Izbegava da igra odbranu, u napadu pokusava da iznudi faulove pa se buni kada ne sviraju...

Nije to strasno, zaigrace on kada bude trebalo ali ni ostali nista nisu bolji u odbrani i ne vidi se da zele nesto da promene. Od starta sezonu su odbrambena katastrofa. U napadu i nisu losi.

prika iz susjedstva

pre 1 godinu

U trenutku kad je Jokić izašao, Denver je počeo smanjivati. Imao bacanja na 87:85, Gordon promašio oba. Ne tvrdim zato što je Jokić izašao, nego mogu oni i bez Jokića stići. A s njim izgubiti. Kakvi tekstovi navijački. Zato i ispadate na prvenstvima brzo, zemljo košarke…

toboparaliza

pre 1 godinu

Gledao sam meč. Obrana Nagetsa je kriminalna bez Jokića. Ne zato što je Jokić ne znam kakav odbrambeni igrač nego zato što su DeAndre Jordana probijali kako su hteli. Marej i Porter se ispucavali. Ostali su odigrali vrlo dobro. Braun dobar, Caldwell Pope isto. Aron Gordon igra mnogo bolje ove godine. Boston je ofanzivno najbolja ekipa u ligi tako da rezultat ne čudi. Biće dobar Denver ove godine.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Kvalitetna utakmica, sa puno trcanja, opasne kontakt igre, dobrih nadmudrivanja i poteza. Pravi test za Denver u pravom trenutku. Prednost nije ispustao Boston ni u jednom momentu ali Denver moze poneti i ponesto pozitivno iz ovog susreta. 20 razlike sigurno ne oslikavaju kosarku koju smo gledali na parketu.

Najbolji napad lige protiv (inace) ocajne odbrane Grumenja u gostima. Tako je krenulo i ovaj put. Vecinom vremena se vrtelo oko +11 za Boston, prednost izgradjena tokom 1/4 "preko" skoro nepostojece odbrane Grumenja + su pogadjali za 3p u serijama.

Ono sto je plus i OGROMNA razlika u odnosu na prethodne sezone jeste 3/4 u kojoj zadnjih par utakmica (ako gube) Denver topi razliku i igra zrelije u odnosu na karakteristicna ispustanja i gubljenja utakmica u ovom periodu igre, u proslosti. Posebno raduje sto su dva meca zaredom pokazali igru i sa Jokicem na klupi (prinudno).

Kosarkaski gledano Horford je stavio tacku na ipak nedostiznu prednost sa dve nebranjene, uzastopne trojke pocetkom 3/4. Mimo kosarke sudije odlucile sa dva jako jako diskutabilna flagrant 1 prekrsaja dosudjena Denveru. Prvi za Portera pri branjenju trojke i drugi za Gordona pri obaranju Wiliamsa koji mu je "skliznuo" u putanju kretanja, inicirao sudar.

Jokica opet hladile sudije. U 3/4 ubacio u "killer mode", radio bukvalno sta je hteo, kos za kosem, smanjio Denver na -7 i onda 4ta licna i izlazak iz igre u 7mom minutu :( Srecom pa je, kao sto pomenuh, momentum nastavljen i saigraci uvode utakmicu u neizvesnu 4/4. Medjutim krecu slabije sa sve hladnim Jokicem i Boston serijom 11:2 lomi mec. Solidna partija Nikole svakako.

Marej se ispromasivao (6/17) ALI def nema vise straha od kontakta. Nenormalno se bori, skace, bije, trci. Sut varira sto ga je pre i "krasilo" ali sa njim, posebno kroz saradnju sa Nikolom, Denver je mnogo jaci, kroz buducnost (uz sva poboljsanja), nadam se i za prsten jaci :) ...10 asistencija pride!

Porter DUH Junior -24. Razneli su ga u odbrani. KCP odlican 5/7 za 3p. Gordon u prelomnim momentima 4/4 preuzima bespotrebno odgovornost na sebe sa par bezuspesnih ofanzivnih pokusaja, inace dobar sa 17p... BBraun DD 16p 10sk 6as 2ukr, fenomenalan.

Meloun iznenadio promenom postave pocetkom 3/4 + uspesan celendz kojim spasava Jokica pete licne u presudnom momentu. Toliko minuta sa petorkom veterani sporaci Jordan i Grin, defanzivni duh Porter i rehabilitacioni Marej protiv tako agresivnog, brzog i ukomponovanog tima, i dalje veliki minus koji se ne menja. Zeke nije povredjen (igrao zadnjih 2min garbage time). Misterija njegovog nekoriscenja (pa i Cancara), posebno protiv brzih i potentnijih ekipa ostaje misterija.

Inace obozavam ovu generaciju Bostona. Braun mi je vrv medju tri omiljena igraca lige. Obozavm taj stil a skromnost (za razliku od Tejtuma). Svakako on, Tejtum i Smart, meni omiljeni trio lige. Mimo Denvera ako bi mi za nekog bilo drago da uzme prsten, za Boston definitivno.

Definitivni zakljucak u ovakvoj utakmici, POff inteziteta gde se propusti u odbrani ne prastaju (Porter) jeste da je petorka Marej, Braun, KCP, Gordon, Jokic najbolja postava Denvera.. Sinoc nesto bolja 1/4 i mozda bi i pobedili zrelijom kosarkom iz nastavka.

Uz najbolji procenat suta iz igre + za 3p, konsolidacijom odbrane i pametnijim rotacijama (nemoguce, znam) Denver nikad blizi kosarci za uzi krug borbe za titulu.

Срки

pre 1 godinu

Али она секвенца са ДиАндре Џорданом на почетку 2.четвртине, мајко моја хахах

Miroslav

pre 1 godinu

Boston je u utakmicu ušao sa dosta više energije.To je razlog poraza Denvera.Očito je bilo da je igračima Bostona više stalo da dobiju ovaj meč.Sastale su se ekipe šampionskih ambicija,i domaćin nije želeo da izgubi na svom terenu.Utakmica je pokazala i koliko Marej još nije u pravoj formi.

Hagiano

pre 1 godinu

Nešto mi se čini da će Boston ove godine opet postaviti rekord.. Prošle godine nisu uspeli, ali u medjuvremenu su se nadogradili. Ako ne dodje do nekog ozbiljnog pada forme njih vidim u finalu...

epp

pre 1 godinu

meloun je teska neznalica. Njemu se igra raspadne svaki put kad nema jokica, bez obzira koji roster ima, i to je znaci samo i isklljucivo do trenera. Koliko je dobrih igraca potrosio ovih 5,6 godina zbog forsiranja raspalih veterana poput milsapa, greenova, deandre jordana, bartona itd. Covek je potpuni bezveznjak.

steva

pre 1 godinu

Jokic uopete ne igra kako bi mogao i kako bi trebalo . Uvek tu nesto nedostaje . Sad su mu problemi licne greske . Danas je promasio par cistih zicera npr.
Elem , Denver je ove godine tim koji sutira bolje sa linije za 3 poena , sto im je nedostajalo ...ali , nedostajala im je i bolja odbrana , a oni je ove godine nisu znacajno popravili .
Jednostavno , Porter , Murry (trenutno, mozda se vremenom popravi) , vrlo cesto i Jokic i Gordon ...ne igraju dovoljno dobru odbranu da bi ekipa mogla da racuna na velike stvari .
Ne bi da vredjam ...ali tu ima i nekih igraca cija je kosarkaska inteligencija - 20 , strasno . Sve je to u redu , zveri , skacu , zakucavaju , ubacuju trojke ...ali u glavi praznina zjapi .

NajBolji

pre 1 godinu

A sudije!? Pravo domaćinsko sudjenje! Dupli faul, tj faul za igrača Bostona i za Jokića, i ako je igrač Bostona gurao Jokića.

Embida krivo pogledaju i odmah faul. Jokara ni od svoje braće nije dobijao tolike batine :)

Bora

pre 1 godinu

Ne preterujte. Nije ni Jokic odigrao toliko dobro. Bez njega su se u 3oj čak i vratili na egal pa opet usporili kad je ušao. Super je Jokic ali nema potrebe za ovakvim naslovima kad ni on ne pruža super partiju.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Kvalitetna utakmica, sa puno trcanja, opasne kontakt igre, dobrih nadmudrivanja i poteza. Pravi test za Denver u pravom trenutku. Prednost nije ispustao Boston ni u jednom momentu ali Denver moze poneti i ponesto pozitivno iz ovog susreta. 20 razlike sigurno ne oslikavaju kosarku koju smo gledali na parketu.

Najbolji napad lige protiv (inace) ocajne odbrane Grumenja u gostima. Tako je krenulo i ovaj put. Vecinom vremena se vrtelo oko +11 za Boston, prednost izgradjena tokom 1/4 "preko" skoro nepostojece odbrane Grumenja + su pogadjali za 3p u serijama.

Ono sto je plus i OGROMNA razlika u odnosu na prethodne sezone jeste 3/4 u kojoj zadnjih par utakmica (ako gube) Denver topi razliku i igra zrelije u odnosu na karakteristicna ispustanja i gubljenja utakmica u ovom periodu igre, u proslosti. Posebno raduje sto su dva meca zaredom pokazali igru i sa Jokicem na klupi (prinudno).

Kosarkaski gledano Horford je stavio tacku na ipak nedostiznu prednost sa dve nebranjene, uzastopne trojke pocetkom 3/4. Mimo kosarke sudije odlucile sa dva jako jako diskutabilna flagrant 1 prekrsaja dosudjena Denveru. Prvi za Portera pri branjenju trojke i drugi za Gordona pri obaranju Wiliamsa koji mu je "skliznuo" u putanju kretanja, inicirao sudar.

Jokica opet hladile sudije. U 3/4 ubacio u "killer mode", radio bukvalno sta je hteo, kos za kosem, smanjio Denver na -7 i onda 4ta licna i izlazak iz igre u 7mom minutu :( Srecom pa je, kao sto pomenuh, momentum nastavljen i saigraci uvode utakmicu u neizvesnu 4/4. Medjutim krecu slabije sa sve hladnim Jokicem i Boston serijom 11:2 lomi mec. Solidna partija Nikole svakako.

Marej se ispromasivao (6/17) ALI def nema vise straha od kontakta. Nenormalno se bori, skace, bije, trci. Sut varira sto ga je pre i "krasilo" ali sa njim, posebno kroz saradnju sa Nikolom, Denver je mnogo jaci, kroz buducnost (uz sva poboljsanja), nadam se i za prsten jaci :) ...10 asistencija pride!

Porter DUH Junior -24. Razneli su ga u odbrani. KCP odlican 5/7 za 3p. Gordon u prelomnim momentima 4/4 preuzima bespotrebno odgovornost na sebe sa par bezuspesnih ofanzivnih pokusaja, inace dobar sa 17p... BBraun DD 16p 10sk 6as 2ukr, fenomenalan.

Meloun iznenadio promenom postave pocetkom 3/4 + uspesan celendz kojim spasava Jokica pete licne u presudnom momentu. Toliko minuta sa petorkom veterani sporaci Jordan i Grin, defanzivni duh Porter i rehabilitacioni Marej protiv tako agresivnog, brzog i ukomponovanog tima, i dalje veliki minus koji se ne menja. Zeke nije povredjen (igrao zadnjih 2min garbage time). Misterija njegovog nekoriscenja (pa i Cancara), posebno protiv brzih i potentnijih ekipa ostaje misterija.

Inace obozavam ovu generaciju Bostona. Braun mi je vrv medju tri omiljena igraca lige. Obozavm taj stil a skromnost (za razliku od Tejtuma). Svakako on, Tejtum i Smart, meni omiljeni trio lige. Mimo Denvera ako bi mi za nekog bilo drago da uzme prsten, za Boston definitivno.

Definitivni zakljucak u ovakvoj utakmici, POff inteziteta gde se propusti u odbrani ne prastaju (Porter) jeste da je petorka Marej, Braun, KCP, Gordon, Jokic najbolja postava Denvera.. Sinoc nesto bolja 1/4 i mozda bi i pobedili zrelijom kosarkom iz nastavka.

Uz najbolji procenat suta iz igre + za 3p, konsolidacijom odbrane i pametnijim rotacijama (nemoguce, znam) Denver nikad blizi kosarci za uzi krug borbe za titulu.

toboparaliza

pre 1 godinu

Gledao sam meč. Obrana Nagetsa je kriminalna bez Jokića. Ne zato što je Jokić ne znam kakav odbrambeni igrač nego zato što su DeAndre Jordana probijali kako su hteli. Marej i Porter se ispucavali. Ostali su odigrali vrlo dobro. Braun dobar, Caldwell Pope isto. Aron Gordon igra mnogo bolje ove godine. Boston je ofanzivno najbolja ekipa u ligi tako da rezultat ne čudi. Biće dobar Denver ove godine.

Bora

pre 1 godinu

Ne preterujte. Nije ni Jokic odigrao toliko dobro. Bez njega su se u 3oj čak i vratili na egal pa opet usporili kad je ušao. Super je Jokic ali nema potrebe za ovakvim naslovima kad ni on ne pruža super partiju.

Срки

pre 1 godinu

Али она секвенца са ДиАндре Џорданом на почетку 2.четвртине, мајко моја хахах

NajBolji

pre 1 godinu

A sudije!? Pravo domaćinsko sudjenje! Dupli faul, tj faul za igrača Bostona i za Jokića, i ako je igrač Bostona gurao Jokića.

Embida krivo pogledaju i odmah faul. Jokara ni od svoje braće nije dobijao tolike batine :)

Hagiano

pre 1 godinu

Nešto mi se čini da će Boston ove godine opet postaviti rekord.. Prošle godine nisu uspeli, ali u medjuvremenu su se nadogradili. Ako ne dodje do nekog ozbiljnog pada forme njih vidim u finalu...

Ragina Glava

pre 1 godinu

Nestvarno,ali nestvarno koliko Majkl Porter Junior nema kosarkaske inteligencije!

Ljudi pa to boli sta decko radi!
Kad neko njega velica i prica kako ce da pravi haos,kako je vrstan suter,kako ce ovo kako ce ono, meni dodje da lupam glavom o zid!

Momak apsolutno ne doprinosi nicim na terenu ako ne uspe da pogodi sut.
Potpuno neracionalna resenja donosi,deluje kao da ga ne zanima nista dok igra,ima prazan pogled.
Bitno da su mu dali ugovor od koga boli glava.
Nema srece njima dok ovaj covek ima ozbiljne minute.

Srbin iz Amerike

pre 1 godinu

Ne preterujte. Nije ni Jokic odigrao toliko dobro. Bez njega su se u 3oj čak i vratili na egal pa opet usporili kad je ušao. Super je Jokic ali nema potrebe za ovakvim naslovima kad ni on ne pruža super partiju.
(Bora, 12. novembar 2022 05:37)

Brate, dao je 29 poena i tukli su ga kao vola bez faula. Pusti highlights, gledaj celu utakmicu pa komentarisi bez lupetanja.

steva

pre 1 godinu

Jokic uopete ne igra kako bi mogao i kako bi trebalo . Uvek tu nesto nedostaje . Sad su mu problemi licne greske . Danas je promasio par cistih zicera npr.
Elem , Denver je ove godine tim koji sutira bolje sa linije za 3 poena , sto im je nedostajalo ...ali , nedostajala im je i bolja odbrana , a oni je ove godine nisu znacajno popravili .
Jednostavno , Porter , Murry (trenutno, mozda se vremenom popravi) , vrlo cesto i Jokic i Gordon ...ne igraju dovoljno dobru odbranu da bi ekipa mogla da racuna na velike stvari .
Ne bi da vredjam ...ali tu ima i nekih igraca cija je kosarkaska inteligencija - 20 , strasno . Sve je to u redu , zveri , skacu , zakucavaju , ubacuju trojke ...ali u glavi praznina zjapi .

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pero, pero, aj nam napisi kako Jokic igra odlicnu odbranu, al ga sudije ubijaju.
Ili nam elaboriraj period kada je Jokic izasao, a Denver umesto da propadne pocinje da smanjuje razliku.
Gledaj da ne bude ispod 1500 karaktera.
(miskov slepac, 12. novembar 2022 09:34)

A moze i jos krace u odnosu na prethodni, ispunjavam zelje... :)

Jokic na parketu +10, van njega -17 za Denver. Diferencijal od cak 27 sa njim i bez njega u igri. Prvi sledci u timu je Gordon sa 14.9

Dalje, na nivou lige...

defensive box +/-
1. Janis 4.4
2. Jokic 3.6

Box +/-
4. Jokic 10.0

Box +/- kroz istoriju (malko da prosirimo radi sustine sa Jokicem i bez Jokica na parketu)
1. M Jordan 9.21
2. N Jokic! 8.93
3. LeBron J 8.82
4. Medzik Dz 7.54

Pljuvanje radi pljuvanja smara odavno... Objektivan budi i ne vodi se svakom petom+ utakmicom u hvatanju detalja radi osporavanje Nikole. Kritika da (prvi cu uvek kao i do sada), izopacenje sustine i ubacivanje u kontekst celokupne timske slike, nikako ne. Ne postoje argumenti, jednostavno.

JPR24

pre 1 godinu

Boston je jak, to se zna, igraju kući, a Denver u gostima ima neverovatan problem sa odbranom ! Kao da se u gostima izgube. No ipak ovde je Boston u pitanju. Jokic standardno dobar u napadu kad su jace utakmice, manje je delio asistencija ali je to radio Marej koji jeste odigrao 35 minuta, ali ova tekma pokazuje njegove trenutne granice, još tu treba vremena sa uhvati pravi takmicarski ritam, no to nije ništa čudno, ali on se barem trudi, dok MPJ on je posebna priča, posebni univerzum, u nekim momentima ko izgubljeno tele deluje na parketu !

iskreno

pre 1 godinu

Gledam sinoć ovog MPJ-a. Dečko se uopšte, ali uopšte ne trudi čak ni malo da igra odbranu, ali zato kad dobije loptu u napadu samo koš vidi. Po meni je taj lik glavna negativna tačka ekipe. Odavno nisam video nekog da je toliko nezainteresovan za odbranu. Stvarno sramota. A za Džordana je suvišno bilo šta komentarisati. Taj ne zna ni gde je doš'o ni gde je poš'o...

prika iz susjedstva

pre 1 godinu

U trenutku kad je Jokić izašao, Denver je počeo smanjivati. Imao bacanja na 87:85, Gordon promašio oba. Ne tvrdim zato što je Jokić izašao, nego mogu oni i bez Jokića stići. A s njim izgubiti. Kakvi tekstovi navijački. Zato i ispadate na prvenstvima brzo, zemljo košarke…

Miroslav

pre 1 godinu

Boston je u utakmicu ušao sa dosta više energije.To je razlog poraza Denvera.Očito je bilo da je igračima Bostona više stalo da dobiju ovaj meč.Sastale su se ekipe šampionskih ambicija,i domaćin nije želeo da izgubi na svom terenu.Utakmica je pokazala i koliko Marej još nije u pravoj formi.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pero, pero, aj nam napisi kako Jokic igra odlicnu odbranu, al ga sudije ubijaju.
Ili nam elaboriraj period kada je Jokic izasao, a Denver umesto da propadne pocinje da smanjuje razliku.
Gledaj da ne bude ispod 1500 karaktera.
(miskov slepac, 12. novembar 2022 09:34)

Da si malo vise obratio paznju, kada treba, kritikujem Jokicevu igru, odbranu i obrnuto. I ovaj put pohvalih tim da je igrao super sa njim na klupi tokom 3/4 i da su njegovim hladjenjem i povratkom ispustili momentum u pocetkom 4/4. Isto je tako i cinjenica da je upravo on pokrenuo taj momentum u 3/4 serijom koseva i ko zna, da nije morao izaci u 7om minutu mozda bi u nastavku tog ritma i prelomio mec. Ne znamo.

Razlika izmedju vas pljuvaca i objektivnih komentatora kosarke jeste sto se momenat bolje igre tima u 3/4 i to bez Nikole kod normalnih gleda kao nadogradnja za korak napred ka boljim rezultatima a kod Vas razlog da osporite Nikolu i ovakve momente, koji nisu pravilo jer u 10 situacija tim 8 puta padne sa njim na klupi i gubi stecenu prednost, naglasavate kao napokon otkriveno pravo stanje :)

Kada se taj balans ustali da sa Nikolom van parketa tim ne pada, pa nekada i odigra i jos bolje, ovaj tim je spreman za titulu jer im je to bila najveca mana. A to koliko su sa njim na parketu bolji tim i koliko cinjenica sto statistickih sto okom gledano postoji, glupo je "raspravljati".

Sto se odbrane tice, pa toliko puta smo razgrabali ovde. Umorili ste me. Kad je dobra dobra je, kad je losa losa je. Ocajna svakako odavno nije kao ni sto elitna nikada nece biti. Kada ima npr 3ukr i 2blk za vece uz npr 14 skokova, nema vas da se javite i trabunjate o odbrani. Ili kada ima ubedljivo najbolji +/- na parketu u oba tima (80% situacija) takodje ni glasa od vas. Samo biti objektivan.

Marinko

pre 1 godinu

Gledao sam, Boston ima dva All-Star igraca, Denver jednog. Boston ima sistem, Denver nema. Sada i ne ide sve kroz Jokera, tu je i Jamal. Jamal jos uvek nije na nivou pre povrede, ali cak i taj nivo nije bio dovoljan za All-Star. Ne znam, voleo bih da Joker igra negde gde moze da se bori za titulu. U Denveru je to nemoguca misija.

Deda Tripko

pre 1 godinu

U trenutku kad je Jokić izašao, Denver je počeo smanjivati. Imao bacanja na 87:85, Gordon promašio oba. Ne tvrdim zato što je Jokić izašao, nego mogu oni i bez Jokića stići. A s njim izgubiti. Kakvi tekstovi navijački. Zato i ispadate na prvenstvima brzo, zemljo košarke…
(prika iz susjedstva, 12. novembar 2022 07:10)

Pa da,kad bi se Denver gledao kroz samo jednu utakmicu.Ćuti tamo i razmišljaj kako gubite od Holandije.Vi i košarka dva sveta.

Shinobi

pre 1 godinu

Oni koji nisu gledali utakmicu ne bi trebalo da komentarišu. Boston je pogadjao bukvalno sve, neverovatan procenat šuta su imali. Jokić ponovo problem sa ličnim greškama, igra dosta nervozno od početka sezone iz nekog razloga i to sve utiče na tim. MPJ ih je ukanalio, vratio se u svoj prepoznatljiv mode da ne može vola da ubode niti da sačuva nekoga, sa njim imaju igrača manje na terenu. Marej isto svoje standardno toplo-hladno. Nema ništa od Denvera sa njima u ekipi, kakav crni prsten.

Saša

pre 1 godinu

Kod Denvera ostali su dobri, odradjuju što treba, osim Portera. Sve se svodi na njega, ako on dobro igra biće dobar i Denver. Ali, on ne može dobro da igra odbranu i protivnik to lako koristi, ako se reši to da koristi.
Boston jako dobar, u svim segmentima. Tatum i Braun su sada iskusniji i bolji nego što su bili.

JPR24

pre 1 godinu

Jokic ne moze sam sa 29-8-3, a Braun imao 25-8-8.
(Robert, 12. novembar 2022 08:40)

Da samo sto je taj Brown u Bostonu i 73% šuta, uz Tatuma i Horforda koji su imali 34 i 21p itd… Brown u Denveru je imao 16-10-6 uz 36% šuta !

Hm

pre 1 godinu

Znaci jedna, samo jedna malo jaca utakmica, i potvrdilo se ono moje jucerasnje pisanje o Porteru za koje sam dobio brdo minusa. :D

A naslov - Jokic nije mogao sam?! A sta to? Igra od pocetka sezone debelo ispod svog standarda. Ni nocas nije bio bolji. Izbegava da igra odbranu, u napadu pokusava da iznudi faulove pa se buni kada ne sviraju...

Nije to strasno, zaigrace on kada bude trebalo ali ni ostali nista nisu bolji u odbrani i ne vidi se da zele nesto da promene. Od starta sezonu su odbrambena katastrofa. U napadu i nisu losi.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

Denver će sejati strah, pisali ste pred početak sezone. Sem Nikole ko su ti igrači da seju taj strah? Porter i Marej sa maksimalnim ugovorima.... pa taj koji im je to dao je ukanalio Denver u startu za ozbiljne stvari. Boston je ozbiljan tim i to je pokazao večeras.Za Denver svemirska letelica.

Pih...

pre 1 godinu

Kako da pobediš ekipu čiji najbolji šuter ima 11-15 a dva "najbolja" šutera Denvera imaju 9-30? Kako?
(Betonka, 12. novembar 2022 07:23)

Tako sto igras odbranu kao Boston i otezas protivniku sut pa ce i procenti da budu manji, ali ko da igra odbranu kad su u petorci zajedno Porter, Marej i Jokic...

Соко сиви

pre 1 godinu

-Sve što je dobro uradio Denver bilo je kad je Porter bio na klupi! Ja više ne mogu organski da ga podnesem. -24 sa njim na parketu.
-Jokić ono malo vremena što je igrao, igrao je jako dobro osim problema sa faulovima. Deluje mi da nije bio na terenu kad je trebalo a dva faula od 4 napravio je potpuno nepotrebno, skoro pa neinteligentno.
- Kad je Jokić na klupi odbrambeni skok kao da ne postoji, koliko samo presudnih skokova su im pokupili ispred nosa a trojica stoje i blenu. Taman da te ubiju u pojam.

maSi

pre 1 godinu

Koneli je u Minesoti upario(!) Gobera(?) i Taunsa(?), u Denveru dao max(!) ugovore Mareju i Porteru, 7 godina ne samo plaćao nego i preplaćivao Bartona(!), doveo Melouna u Denver, forsirao Mareja kao prvu zvezdu tima, i sada se vraćamo na početak ...
Pravi treneri imaju čvrst stav, a Meloun karakternu čvrstinu pihtije, Marej počinje odmah sa igrom "ja sam prva zvezda, ima da zalamam do besvesti, a vi gledajte i čekajte da se smilujem i ponekad nekom dodam". Porter - "talentovan sam šuter, a i mlad sam, treba me sačekati, biću velika zvezda"
Muka mi je više i da ih gledam i da pišem.
Jokić je poklon sa neba Denveru, i navijači Denvera su i forsirali da igra više nego što mu je "dobar čova Meloun" namenio, i sada posle 2x MVP NBA nagrade, Meloun i Marej i dalje pokušavaju da forsiraju svoju priču "prva zvezda tima - Marej ball"...
Jokiću to smeta, to se i videlo sinoć još na početku utakmice, upadne zbog toga u blagu bezvoljnost, jednostavno previše je fin, a taj NBA svet koji zarađuje viliki novac na toj igri, i ne zna baš za finoću.
Treba da se postavi kao svojevremeno Bodiroga prema Jariću - "mali hoćeš li ti da se smiriš i da normalno igraš, ili ćeš odmah da letiš iz tima i ideš kući"?
Dokle god do toga ne dođe, gledaćemo divljanje Mareja i Portera, i tupave poglede "dobrog čove Melouna" - tj iskompleksiranu tvrdoglavu neznalicu, kako katastrofalno vodi Denver.

tocka

pre 1 godinu

Ovo je sasvim moguce finale ove godine. Boston je trenutno jači, zaokruzeniji, uigraniji tim, a i neverovatno ih je išao šut. Denver je po kvalitetu tu, ili iznad, ali ova ekipa nije sastavila 6 meseci igre zajedno. Marej opasno trokira u odbrani i zaleće se u napadu, ali to je normalno s’obzirom na sezonu i po pauze. Do kraja sezone Denver će lomiti sve, jednostavno ove godine sve imaju, samo da se uigraju.

miskov slepac

pre 1 godinu

Pero, pero, aj nam napisi kako Jokic igra odlicnu odbranu, al ga sudije ubijaju.
Ili nam elaboriraj period kada je Jokic izasao, a Denver umesto da propadne pocinje da smanjuje razliku.
Gledaj da ne bude ispod 1500 karaktera.

supica

pre 1 godinu

Tesko da Denver moze da napravi ozbiljan rezultat sa Jokicem i MPJ -om, pricam o odbrani naravno, prosto su limitirani. Mozda treba da pokusaju da trejduju MPJ i nadju igraca drugog profila, poena Denveru retko fali.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Osoba pod nikom Pera Zdera koji ostavlja ogromne isprazne komentare je zesci smarac. Davi sa nekakvom dosadnom statistikom, glupim brojkama i procentima, totalno nebitne podatke pise godinama, pise konstantknno kako je Jokic najbolji igrac NBA lige, a mozda najbolji igrac ikada.
Takodje, pomenuo bih i osobe pod nickom Dragan Borca i Znanje Imanje koji takodje ostavljaju sulude predugacke smaracke komentare, tako da je vrlo moguce da se radi o jednoj istoj osobi koja pise komentare pod tri razlicita nicka, buduci da su nickovi slicni u imenu i reci im se rimuju.
(Inspektor za sociopate, 12. novembar 2022 11:37)

Auuuuu koja paranoja :))) ...pazi, nickovi su slicni u imenu i reci im se rimuju :D Malo mi je i zao pojedinih.... Morbidno. Ma da, nekolicina koje si naveo mora da su (smo) isti lik jer pisu poduze komentare, mahom kosarkaski argumentovane a to sto se stilovi pisanja pa i analiza utakmica ipak razlikuju, nema veze :))

Vi citate i hvatate se samo za deo o Jokicu sta pisemo, namerno. Mi svo svi ista osoba a vi sto pljujete, osporavate i pokrecete antikosarkaske rasprave ovde godinama mora da ste sve pametne, posebne glave, bez lose namere ;)

epp

pre 1 godinu

meloun je teska neznalica. Njemu se igra raspadne svaki put kad nema jokica, bez obzira koji roster ima, i to je znaci samo i isklljucivo do trenera. Koliko je dobrih igraca potrosio ovih 5,6 godina zbog forsiranja raspalih veterana poput milsapa, greenova, deandre jordana, bartona itd. Covek je potpuni bezveznjak.

Vivek

pre 1 godinu

@Inspektor za sociopate
Vidiš ja dolazim na komentare zbog Pere Ždere, znanje imanje, Dragana Borče,Feliksa i svih smislenih i pismenih komentara iako se često ne slažemo u mišljenju,ali volim da pročitam drugačije viđenje.Tvoj komentar je za preskakanje kao i većina ostrašnjenih!

Brandt

pre 1 godinu

Pera Ždera, 12. novembar 2022 10:20)
Razlika između tebe i drugih gledalaca jeste u tome što ti nisi objektivan. Navijaš za Denver, pretpostavljam zbog Jokića, i pišeš analize mečeva i daješ prognoze uzimajući u obzir samo Denver. Otprilike, ako Denver pooljša to i to, onda mogu do titule. To ne odgovara istini, jer ne uzimaš u obzir da i drugi, da poprave određene stvari, mogu do titule. Neće samo Denver napredovati, a ostali stagnirati ili nazadovati, to nema puno smisla.
Takođe se vidi da si blag prema Jokićevoj igri. To što ima 2 skoka u odbrani i 1-2 ukradene lopte ne govori apsolutno ništa, pa ni o njegovoj odbrani. Njegova odbrana objektivno je loša, i ne vidi se nikakav napredak u odnosu na prethodne 3 sezone. To pokušavaš da izostaviš iz svojih analiza, u kojima, takođe, njega stavljaš u prvi plan kao najzaslužnijeg za sve pobede, i izostavljaš njegovu odgovornost u porazu.

Faustino

pre 1 godinu

Nemoguće je igrati ne dobro nego bilo kakvu odbranu sa Porterom, Marejom i Nikolom na parketu u isto vreme. Marej se jedini bar trudi da je igra ali je skraćen, spor i ispovređivan pa objektivno i ne može. Nikola koliko god dobar bio u svemu što radi u dva segmenta igre a to su odbrana i šut za tri poena je vrlo prosečan, da ne kažem ispodprosečen. Moglo bi to da se nadomesti nekako da su ostali igrači dobri u odbrani i konstantni šuteri ali oni prosto to nisu. Ostaje im da se nadaju da će u plej ofu ubacivati po 120-130 poena jer od neke njihove čvrste i kontrolisane igre sa ovakvim sastavom nema ništa.

krit

pre 1 godinu

Bostonu verovatno i nije bila potrebna pomoć sudija ali su je kad god im je malo zaškripalo dobili. Postaje simptomatično da Jokič ima problem s ličnim greškama , sviraju mu faul za bezvezne kontakte kakve svaki igrač ima na desetine u utakmici. I Meloun je u izjavi posle utakmice rekao da mora da porade na tome da ga zaštite od takvog tretmana sudija. Denver je značajno bolji u odnosu na prošlu godinu, šta može da uradi do kraja rano je govoriti, ovo je samo jedna loša utakmica.

Memfis

pre 1 godinu

Денвер може да избаци сваки тим са Запада ако буду играли на врхунском нивоу, али против Бостона немају шта да траже у евентуалном финалу. Шамарају их Селтикси годинама.

Inspektor za sociopate

pre 1 godinu

Osoba pod nikom Pera Zdera koji ostavlja ogromne isprazne komentare je zesci smarac. Davi sa nekakvom dosadnom statistikom, glupim brojkama i procentima, totalno nebitne podatke pise godinama, pise konstantknno kako je Jokic najbolji igrac NBA lige, a mozda najbolji igrac ikada.
Takodje, pomenuo bih i osobe pod nickom Dragan Borca i Znanje Imanje koji takodje ostavljaju sulude predugacke smaracke komentare, tako da je vrlo moguce da se radi o jednoj istoj osobi koja pise komentare pod tri razlicita nicka, buduci da su nickovi slicni u imenu i reci im se rimuju.

Obren Matijevic

pre 1 godinu

Citam sta pisu razni gledaoci Nuggetsa , e deco moja. Imam zlatnu medalju sa olimpijade i vise svetskih i evropskih zlata u kosarci .Ja znam sta znaci centru krilo koje ne zeli da se uznoji .MPJ se nije oznojio .Centar ako izadje da zatvori krilo on asistira pod kos .Jedan igrac u rotacijiako ne zeli da gubi energiju bruka centra .Kada vi za dvostrukog MVP ovako pisete onda sta reci.Ni jedan centar na svetu nemoze da igra odbranu dobro ako mu ne igra tim.EJ Jokara je nas kad ovako pisete o svom komsiji ,sugradjaninu ,sta onda pisete o drugom. 36 miliona covek ima po sezoni ko Beker i ko Doncic -stoji na liniji i kosira za 3 pogadja 48 posto ako mu Jokic da da oni biraju dobio bi AVDIJAa da sutnmerici e kad je sam.Kad ga pokriju ko Boston on sutira 6-1 .Jokic je MVP a to ne dobija ko je u odbrani los.Sreca da Srbi ne daju titulu MVP u A

Pera Ždera

pre 1 godinu

pise konstantknno kako je Jokic najbolji igrac NBA lige, a mozda najbolji igrac ikada.
(Inspektor za sociopate, 12. novembar 2022 11:37)

Nikada ne napisah da je najbolji a da ne dodam, ugl u zagradi (top3 u najgorem slucaju, stvar preferencija gledalaca) a tek da je najbolji ikada, pa bukvalno nikada nijednu rec u tom kontekstu i smeru kad je Nikola u pitanju ne napisah. Ma ni blizu.

Bas dave ovako losi pokusaji umetanja narativa koje se nikada nije ni desio, izjava koje se prosto nisu desile. Ispadas neobavesten, povrsno gledajuci i bez snage da se suzdrziz da pljunes po necemu sto te iritira ali ne i direktno ugrozava.. Bez da prethodno proveris gluposti koje izbacujes. Dosadno.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pera Ždera, 12. novembar 2022 10:20)
Razlika između tebe i drugih gledalaca jeste u tome što ti nisi objektivan. Navijaš za Denver, pretpostavljam zbog Jokića, i pišeš analize mečeva i daješ prognoze uzimajući u obzir samo Denver. Otprilike, ako Denver pooljša to i to, onda mogu do titule. To ne odgovara istini, jer ne uzimaš u obzir da i drugi, da poprave određene stvari, mogu do titule. Neće samo Denver napredovati, a ostali stagnirati ili nazadovati, to nema puno smisla.
Takođe se vidi da si blag prema Jokićevoj igri. To što ima 2 skoka u odbrani i 1-2 ukradene lopte ne govori apsolutno ništa, pa ni o njegovoj odbrani. Njegova odbrana objektivno je loša, i ne vidi se nikakav napredak u odnosu na prethodne 3 sezone. To pokušavaš da izostaviš iz svojih analiza, u kojima, takođe, njega stavljaš u prvi plan kao najzaslužnijeg za sve pobede, i izostavljaš njegovu odgovornost u porazu.
(Brandt, 12. novembar 2022 12:16)

A pazi sad ovaj los pokusaj... Kazes da uzimam u obzir samo Denver a bukvalno u komentaru na pocetku ovog clanka napisah koliko gotivim Boston i kako bi mi bilo drago da uzmu prsten posebno kroz igru koju uspesno grade godinama... igru koja je zdrava na obe strane parketa. Ali da, ja samo o Denveru :D

Sledeca glulost "pišeš analize mečeva i daješ prognoze uzimajući u obzir samo Denver. Otprilike, ako Denver pooljša to i to, onda mogu do titule." a ja USTVARI napisao "iz pomenuta poboljsanja Denver nikad blizi kosarci za uzi krug borbe za titulu."! Dakle ne da uzme titulu jer ima jos par timova koji se pitaju ove sezone dosta ali Denver je jaci ove sezone i postace sve uigraniji... sta je pogresno to prepoznati i pohvaliti ALI I kritikovati kad je potrebno.... posebno kada je Nikola u pitanju, kada odigra losije za svoje standarde. Prati malo pazljivije i uvek podvucem nekog drugog ako je zasluzniji za pobedu a Nikolu bocnem ako je istu ugrozio (sto svakako jeste retko).

I sto kazes objektivno, pa nema tu objektivno kad si ti prvi subjektivan i osporavas cinjenice i brojeve koji jasno pokazuju njegov znacaj na obe strane parketa... Ako vec ocima, jer si ostrascen i subjektivan, ne vidis vecinom pozitivan uticaj. Dakle svi ti brojevi nisu gluposti vec prosta matematika koja analizira uticaj kosarkasa na svoj tim i igru... To osporavati je u najmanju ruku amaterski da ne idem dalje u analizu pljuvanja radi pljuvanja.

Za odbranu Jokica dah bas pripadajucu definiciju, kad je losa losa je, kad je dobra dobra je. Ocajna odavno nije a nikada nece biti elitna i to je to. Prosto i jako proverljivo, ko zeli. Pa da uz sve sto radi u napadu jos i skace sa penala i deli 5 banana za vece, kakav bi to ONDA IGRAC bio nego najbolji ikada... Ovako je "samo" dvostruki MVP koji ekspoatise pametnu kosarku kroz poboljsanje saigraca i same igre. Oladite malo.

Tako da ono, ako vec osporavate neciju analizu, nacin pisanja, budite bar precizni i ne ubacujte sta nije receno niti izokrecite sta jeste... lako se proveri laganim skrolom/slajdom na dole. Neargumentovano piskaranje. Ako te smaraju duzine mojih analiza, moja neobjektivnost isto tako skrol u kontra smeru, pa preskoci. Nema sikiracije :)

crveni horizonti

pre 1 godinu

@Ragina glava

To je to. Dugo nisam vidio autističnijeg igrača uz dodatak ukupne igre u odbrani Denvera koja nikada neće biti dovoljna za nešto više od drugog kruga plejofa. Bez Jokića ovo je ekipa za ne više od 25 pobjeda. Iako ova ekipa izgleda respektabilno, zbog faktora odbrane, u kom nažalost nemaju puno prostora za napredak, prosto nemaju šanse. Džaba se ljudi lože.

Obrad

pre 1 godinu

Koliko shvatam, čoveka sa teme tera ekipa koja očekuje od Jokare treći MVP, od Denvera prstenje i koja veliča Vanderbilta, Čančara, Bol Bola i Nađija...Mislim da trebate da smanjite očekivanja. Valjda vam je jasno da nije isto igrati protiv Bostona i protiv Lejkersa, Indijane, San Antonija.

Obrad

pre 1 godinu

Koliko shvatam, čoveka sa teme tera ekipa koja očekuje od Jokare treći MVP, od Denvera prstenje i koja veliča Vanderbilta, Čančara, Bol Bola i Nađija...Mislim da trebate da smanjite očekivanja. Valjda vam je jasno da nije isto igrati protiv Bostona i protiv Lejkersa, Indijane, San Antonija.

Đole

pre 1 godinu

U trenutku kad je Jokić izašao, Denver je počeo smanjivati. Imao bacanja na 87:85, Gordon promašio oba. Ne tvrdim zato što je Jokić izašao, nego mogu oni i bez Jokića stići. A s njim izgubiti. Kakvi tekstovi navijački. Zato i ispadate na prvenstvima brzo, zemljo košarke…
(prika iz susjedstva, 12. novembar 2022 07:10)

Bar si iz susedstva, ali koliko GLUPIH komentara od "srpskih internet stručnjaka" u istom stilu. KAD GOD JE JOKIĆ IŠAO NA KLUPU SJAJNI TRENER BOSTONA JE OD PRVE PETORKE SLAO 4 IGRAČA NA KLUPU. To što su u trećoj četvrtini rezervisti Denvera smanjili rezultat bez Jokića je rezultat što su igrali protiv druge postave Bostona!!! Gledao sam izjave bivših košarkaša pre utakmice, celu utakmicu i konferenciju za štampu trenera Denvera. Zato, ne lupajte. Jokić je vidno bio iznerviran u četvrtoj četvrtini kada je sam protiv trojce dva puta hvatao loptu pod košem i posle promašio jer su tukli kao v. u kupusu a SUDIJE NIŠTA!!! Meloun je rekao da je Jokić najbolji igrač Denvera i da nije verovao kakve su sve odluke sudije donosile, posebno je bio besan na fragrantni faul svoran A. Gordonu u napadu.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ti u stvari ne gledas utakmice, vec pogledas izvestaj, statistiku i onda sklopis neku pricu?!

Jer da si makar jednu pogledao video bi koliko Jokic lose igra u odnosu na njegov kvalitet. Lose u napadu a jos gore u odbrani.

Za nocasnju utakmicu pises - Solidna partija Nikole svakako.
(Omega, 12. novembar 2022 19:10)

U mojim komentaru ima bar deset detalja koji razdvajaju gledanje utakmice od citanja samo izvestaja. U izvestaju nema ni na koji nacin su dosudjeni dva flagrant faula ni neki potezi Melouna koje sam ipisao, mnogi detalji koje izbacuju kroz grafiku tokom prenosa i u prekidima.... pa ni te dve trojke zaredom Horforda koje su zapecatile mec, ma mnogo toga ali tvoje insistiranje da isporis moj komentar(lupetanjem) pocinje pilako da dobija patoloski nivo...

Da, Nikola igra ispodoprsecno od pocetka sezone (osim par partija) pa je i na ovoj bio slabijih procenata (i dalje povredjen zglob) i u problemima sa licnim itd ali je solidna partija upravo to... prosecna (za njegove standarde), ne dobra ili odlicna. Problemi u idbrani(opusteniji pristup) su dista uslovljeni i brzim ulaskom u probleme sa licnim greskama, tretmanom koji mu sudije namecu zadnjih par meceva. Opusti se malo :) ...i ja se pecam i odg bzvz, znam, debilno je...

Omega

pre 1 godinu

I sto kazes objektivno, pa nema tu objektivno kad si ti prvi subjektivan i osporavas cinjenice i brojeve koji jasno pokazuju njegov znacaj na obe strane parketa...
(Pera Ždera, 12. novembar 2022 17:45)

Ti u stvari ne gledas utakmice, vec pogledas izvestaj, statistiku i onda sklopis neku pricu?!

Jer da si makar jednu pogledao video bi koliko Jokic lose igra u odnosu na njegov kvalitet. Lose u napadu a jos gore u odbrani.

Za nocasnju utakmicu pises - Solidna partija Nikole svakako.

Koja crna solidna partija? Da si gledao video bi da je onaj dunster Kornet za desetak minuta imao skokova koliko i Jokic.

Horford ima 36. godina, i slovima TRIDESET SEST!!! I nista nije bio slabiji od Jokica.

Pazi...Solidna partija!!!

Omega

pre 1 godinu

Da, Nikola igra ispodoprsecno od pocetka sezone (osim par partija) pa je i na ovoj bio slabijih procenata (i dalje povredjen zglob) i u problemima sa licnim itd ali je solidna partija upravo to... prosecna (za njegove standarde), ne dobra ili odlicna. Problemi u idbrani(opusteniji pristup) su dista uslovljeni i brzim ulaskom u probleme sa licnim greskama, tretmanom koji mu sudije namecu zadnjih par meceva.
(Pera Ždera, 12. novembar 2022 19:32)

O cemu pricas? Ovo je moj prvi komentar upucen tebi. A upucen je zato sto ne pises onako kako jeste, vec pises kao da se dodvoravas ovim navijacima koji ne gledaju utakmice.

I sta sad? Je l' igra ispod proescno ili prosecno, ili solidno (sve tvoje reci)odluci se.

I opet, ovo nisu ni solidne ni prosecne njegove utakmice vec dosta lose. U problem sa licnim ulazi na skoro svakoj utakmici, i sta ti hoces da kazes, sudije ga mrze, je l' da?!

I opet, da gledas utakmice video bi da mu se sviraju faulovi koje on pravi. Dzaba njemu mlataranje rukama i zalba kada se lepo vidi da su sve to opravdana sviranja.

Dalje, stalno pokusava da isfolira faul protivnika. Redovno podvlaci ruku pod ruku protivnika, onda dize njegovu svojom i navlaci je ka sebi. To mu je prosle sezone uspevalo par puta ali sada je vec provaljen. I njemu smeta sto to ne sviraju.

Od starta sezone igra dosta lose i to je cinjenica, a to vidi svako ko gleda utakmice i dzaba tvoje pisanje kako je "solidan" i slicno.

Brandt

pre 1 godinu

Pera ždera
Oko svega možemo da diskutujemo, ali toliko ponovljena laž da sudije navodno imaju neki loš tretman prema Jokiću postaje degutantna. Vraća u zlatna vremena srpskog vaterpola, gde su nas sudije uvek krale kada gubimo. Presmešno.

Alfa

pre 1 godinu

@Omega

Evo izgradio si autoritet preko Pere Ždere, od sada ćemo čitati samo tvoje opservacije, je l' možeš da veruješ, 'ej uspeo si care...tvoj život eksperta sada kreće put NBA.

miskov slepac

pre 1 godinu

Pero, pero, aj nam napisi kako Jokic igra odlicnu odbranu, al ga sudije ubijaju.
Ili nam elaboriraj period kada je Jokic izasao, a Denver umesto da propadne pocinje da smanjuje razliku.
Gledaj da ne bude ispod 1500 karaktera.

prika iz susjedstva

pre 1 godinu

U trenutku kad je Jokić izašao, Denver je počeo smanjivati. Imao bacanja na 87:85, Gordon promašio oba. Ne tvrdim zato što je Jokić izašao, nego mogu oni i bez Jokića stići. A s njim izgubiti. Kakvi tekstovi navijački. Zato i ispadate na prvenstvima brzo, zemljo košarke…

Pera Ždera

pre 1 godinu

Kvalitetna utakmica, sa puno trcanja, opasne kontakt igre, dobrih nadmudrivanja i poteza. Pravi test za Denver u pravom trenutku. Prednost nije ispustao Boston ni u jednom momentu ali Denver moze poneti i ponesto pozitivno iz ovog susreta. 20 razlike sigurno ne oslikavaju kosarku koju smo gledali na parketu.

Najbolji napad lige protiv (inace) ocajne odbrane Grumenja u gostima. Tako je krenulo i ovaj put. Vecinom vremena se vrtelo oko +11 za Boston, prednost izgradjena tokom 1/4 "preko" skoro nepostojece odbrane Grumenja + su pogadjali za 3p u serijama.

Ono sto je plus i OGROMNA razlika u odnosu na prethodne sezone jeste 3/4 u kojoj zadnjih par utakmica (ako gube) Denver topi razliku i igra zrelije u odnosu na karakteristicna ispustanja i gubljenja utakmica u ovom periodu igre, u proslosti. Posebno raduje sto su dva meca zaredom pokazali igru i sa Jokicem na klupi (prinudno).

Kosarkaski gledano Horford je stavio tacku na ipak nedostiznu prednost sa dve nebranjene, uzastopne trojke pocetkom 3/4. Mimo kosarke sudije odlucile sa dva jako jako diskutabilna flagrant 1 prekrsaja dosudjena Denveru. Prvi za Portera pri branjenju trojke i drugi za Gordona pri obaranju Wiliamsa koji mu je "skliznuo" u putanju kretanja, inicirao sudar.

Jokica opet hladile sudije. U 3/4 ubacio u "killer mode", radio bukvalno sta je hteo, kos za kosem, smanjio Denver na -7 i onda 4ta licna i izlazak iz igre u 7mom minutu :( Srecom pa je, kao sto pomenuh, momentum nastavljen i saigraci uvode utakmicu u neizvesnu 4/4. Medjutim krecu slabije sa sve hladnim Jokicem i Boston serijom 11:2 lomi mec. Solidna partija Nikole svakako.

Marej se ispromasivao (6/17) ALI def nema vise straha od kontakta. Nenormalno se bori, skace, bije, trci. Sut varira sto ga je pre i "krasilo" ali sa njim, posebno kroz saradnju sa Nikolom, Denver je mnogo jaci, kroz buducnost (uz sva poboljsanja), nadam se i za prsten jaci :) ...10 asistencija pride!

Porter DUH Junior -24. Razneli su ga u odbrani. KCP odlican 5/7 za 3p. Gordon u prelomnim momentima 4/4 preuzima bespotrebno odgovornost na sebe sa par bezuspesnih ofanzivnih pokusaja, inace dobar sa 17p... BBraun DD 16p 10sk 6as 2ukr, fenomenalan.

Meloun iznenadio promenom postave pocetkom 3/4 + uspesan celendz kojim spasava Jokica pete licne u presudnom momentu. Toliko minuta sa petorkom veterani sporaci Jordan i Grin, defanzivni duh Porter i rehabilitacioni Marej protiv tako agresivnog, brzog i ukomponovanog tima, i dalje veliki minus koji se ne menja. Zeke nije povredjen (igrao zadnjih 2min garbage time). Misterija njegovog nekoriscenja (pa i Cancara), posebno protiv brzih i potentnijih ekipa ostaje misterija.

Inace obozavam ovu generaciju Bostona. Braun mi je vrv medju tri omiljena igraca lige. Obozavm taj stil a skromnost (za razliku od Tejtuma). Svakako on, Tejtum i Smart, meni omiljeni trio lige. Mimo Denvera ako bi mi za nekog bilo drago da uzme prsten, za Boston definitivno.

Definitivni zakljucak u ovakvoj utakmici, POff inteziteta gde se propusti u odbrani ne prastaju (Porter) jeste da je petorka Marej, Braun, KCP, Gordon, Jokic najbolja postava Denvera.. Sinoc nesto bolja 1/4 i mozda bi i pobedili zrelijom kosarkom iz nastavka.

Uz najbolji procenat suta iz igre + za 3p, konsolidacijom odbrane i pametnijim rotacijama (nemoguce, znam) Denver nikad blizi kosarci za uzi krug borbe za titulu.

Inspektor za sociopate

pre 1 godinu

Osoba pod nikom Pera Zdera koji ostavlja ogromne isprazne komentare je zesci smarac. Davi sa nekakvom dosadnom statistikom, glupim brojkama i procentima, totalno nebitne podatke pise godinama, pise konstantknno kako je Jokic najbolji igrac NBA lige, a mozda najbolji igrac ikada.
Takodje, pomenuo bih i osobe pod nickom Dragan Borca i Znanje Imanje koji takodje ostavljaju sulude predugacke smaracke komentare, tako da je vrlo moguce da se radi o jednoj istoj osobi koja pise komentare pod tri razlicita nicka, buduci da su nickovi slicni u imenu i reci im se rimuju.

Brandt

pre 1 godinu

Pera Ždera, 12. novembar 2022 10:20)
Razlika između tebe i drugih gledalaca jeste u tome što ti nisi objektivan. Navijaš za Denver, pretpostavljam zbog Jokića, i pišeš analize mečeva i daješ prognoze uzimajući u obzir samo Denver. Otprilike, ako Denver pooljša to i to, onda mogu do titule. To ne odgovara istini, jer ne uzimaš u obzir da i drugi, da poprave određene stvari, mogu do titule. Neće samo Denver napredovati, a ostali stagnirati ili nazadovati, to nema puno smisla.
Takođe se vidi da si blag prema Jokićevoj igri. To što ima 2 skoka u odbrani i 1-2 ukradene lopte ne govori apsolutno ništa, pa ni o njegovoj odbrani. Njegova odbrana objektivno je loša, i ne vidi se nikakav napredak u odnosu na prethodne 3 sezone. To pokušavaš da izostaviš iz svojih analiza, u kojima, takođe, njega stavljaš u prvi plan kao najzaslužnijeg za sve pobede, i izostavljaš njegovu odgovornost u porazu.

Srbin iz Amerike

pre 1 godinu

Ne preterujte. Nije ni Jokic odigrao toliko dobro. Bez njega su se u 3oj čak i vratili na egal pa opet usporili kad je ušao. Super je Jokic ali nema potrebe za ovakvim naslovima kad ni on ne pruža super partiju.
(Bora, 12. novembar 2022 05:37)

Brate, dao je 29 poena i tukli su ga kao vola bez faula. Pusti highlights, gledaj celu utakmicu pa komentarisi bez lupetanja.

epp

pre 1 godinu

meloun je teska neznalica. Njemu se igra raspadne svaki put kad nema jokica, bez obzira koji roster ima, i to je znaci samo i isklljucivo do trenera. Koliko je dobrih igraca potrosio ovih 5,6 godina zbog forsiranja raspalih veterana poput milsapa, greenova, deandre jordana, bartona itd. Covek je potpuni bezveznjak.

tocka

pre 1 godinu

Ovo je sasvim moguce finale ove godine. Boston je trenutno jači, zaokruzeniji, uigraniji tim, a i neverovatno ih je išao šut. Denver je po kvalitetu tu, ili iznad, ali ova ekipa nije sastavila 6 meseci igre zajedno. Marej opasno trokira u odbrani i zaleće se u napadu, ali to je normalno s’obzirom na sezonu i po pauze. Do kraja sezone Denver će lomiti sve, jednostavno ove godine sve imaju, samo da se uigraju.

NajBolji

pre 1 godinu

A sudije!? Pravo domaćinsko sudjenje! Dupli faul, tj faul za igrača Bostona i za Jokića, i ako je igrač Bostona gurao Jokića.

Embida krivo pogledaju i odmah faul. Jokara ni od svoje braće nije dobijao tolike batine :)

Faustino

pre 1 godinu

Nemoguće je igrati ne dobro nego bilo kakvu odbranu sa Porterom, Marejom i Nikolom na parketu u isto vreme. Marej se jedini bar trudi da je igra ali je skraćen, spor i ispovređivan pa objektivno i ne može. Nikola koliko god dobar bio u svemu što radi u dva segmenta igre a to su odbrana i šut za tri poena je vrlo prosečan, da ne kažem ispodprosečen. Moglo bi to da se nadomesti nekako da su ostali igrači dobri u odbrani i konstantni šuteri ali oni prosto to nisu. Ostaje im da se nadaju da će u plej ofu ubacivati po 120-130 poena jer od neke njihove čvrste i kontrolisane igre sa ovakvim sastavom nema ništa.

Obren Matijevic

pre 1 godinu

Citam sta pisu razni gledaoci Nuggetsa , e deco moja. Imam zlatnu medalju sa olimpijade i vise svetskih i evropskih zlata u kosarci .Ja znam sta znaci centru krilo koje ne zeli da se uznoji .MPJ se nije oznojio .Centar ako izadje da zatvori krilo on asistira pod kos .Jedan igrac u rotacijiako ne zeli da gubi energiju bruka centra .Kada vi za dvostrukog MVP ovako pisete onda sta reci.Ni jedan centar na svetu nemoze da igra odbranu dobro ako mu ne igra tim.EJ Jokara je nas kad ovako pisete o svom komsiji ,sugradjaninu ,sta onda pisete o drugom. 36 miliona covek ima po sezoni ko Beker i ko Doncic -stoji na liniji i kosira za 3 pogadja 48 posto ako mu Jokic da da oni biraju dobio bi AVDIJAa da sutnmerici e kad je sam.Kad ga pokriju ko Boston on sutira 6-1 .Jokic je MVP a to ne dobija ko je u odbrani los.Sreca da Srbi ne daju titulu MVP u A

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pero, pero, aj nam napisi kako Jokic igra odlicnu odbranu, al ga sudije ubijaju.
Ili nam elaboriraj period kada je Jokic izasao, a Denver umesto da propadne pocinje da smanjuje razliku.
Gledaj da ne bude ispod 1500 karaktera.
(miskov slepac, 12. novembar 2022 09:34)

Da si malo vise obratio paznju, kada treba, kritikujem Jokicevu igru, odbranu i obrnuto. I ovaj put pohvalih tim da je igrao super sa njim na klupi tokom 3/4 i da su njegovim hladjenjem i povratkom ispustili momentum u pocetkom 4/4. Isto je tako i cinjenica da je upravo on pokrenuo taj momentum u 3/4 serijom koseva i ko zna, da nije morao izaci u 7om minutu mozda bi u nastavku tog ritma i prelomio mec. Ne znamo.

Razlika izmedju vas pljuvaca i objektivnih komentatora kosarke jeste sto se momenat bolje igre tima u 3/4 i to bez Nikole kod normalnih gleda kao nadogradnja za korak napred ka boljim rezultatima a kod Vas razlog da osporite Nikolu i ovakve momente, koji nisu pravilo jer u 10 situacija tim 8 puta padne sa njim na klupi i gubi stecenu prednost, naglasavate kao napokon otkriveno pravo stanje :)

Kada se taj balans ustali da sa Nikolom van parketa tim ne pada, pa nekada i odigra i jos bolje, ovaj tim je spreman za titulu jer im je to bila najveca mana. A to koliko su sa njim na parketu bolji tim i koliko cinjenica sto statistickih sto okom gledano postoji, glupo je "raspravljati".

Sto se odbrane tice, pa toliko puta smo razgrabali ovde. Umorili ste me. Kad je dobra dobra je, kad je losa losa je. Ocajna svakako odavno nije kao ni sto elitna nikada nece biti. Kada ima npr 3ukr i 2blk za vece uz npr 14 skokova, nema vas da se javite i trabunjate o odbrani. Ili kada ima ubedljivo najbolji +/- na parketu u oba tima (80% situacija) takodje ni glasa od vas. Samo biti objektivan.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pero, pero, aj nam napisi kako Jokic igra odlicnu odbranu, al ga sudije ubijaju.
Ili nam elaboriraj period kada je Jokic izasao, a Denver umesto da propadne pocinje da smanjuje razliku.
Gledaj da ne bude ispod 1500 karaktera.
(miskov slepac, 12. novembar 2022 09:34)

A moze i jos krace u odnosu na prethodni, ispunjavam zelje... :)

Jokic na parketu +10, van njega -17 za Denver. Diferencijal od cak 27 sa njim i bez njega u igri. Prvi sledci u timu je Gordon sa 14.9

Dalje, na nivou lige...

defensive box +/-
1. Janis 4.4
2. Jokic 3.6

Box +/-
4. Jokic 10.0

Box +/- kroz istoriju (malko da prosirimo radi sustine sa Jokicem i bez Jokica na parketu)
1. M Jordan 9.21
2. N Jokic! 8.93
3. LeBron J 8.82
4. Medzik Dz 7.54

Pljuvanje radi pljuvanja smara odavno... Objektivan budi i ne vodi se svakom petom+ utakmicom u hvatanju detalja radi osporavanje Nikole. Kritika da (prvi cu uvek kao i do sada), izopacenje sustine i ubacivanje u kontekst celokupne timske slike, nikako ne. Ne postoje argumenti, jednostavno.

toboparaliza

pre 1 godinu

Gledao sam meč. Obrana Nagetsa je kriminalna bez Jokića. Ne zato što je Jokić ne znam kakav odbrambeni igrač nego zato što su DeAndre Jordana probijali kako su hteli. Marej i Porter se ispucavali. Ostali su odigrali vrlo dobro. Braun dobar, Caldwell Pope isto. Aron Gordon igra mnogo bolje ove godine. Boston je ofanzivno najbolja ekipa u ligi tako da rezultat ne čudi. Biće dobar Denver ove godine.

Deda Tripko

pre 1 godinu

U trenutku kad je Jokić izašao, Denver je počeo smanjivati. Imao bacanja na 87:85, Gordon promašio oba. Ne tvrdim zato što je Jokić izašao, nego mogu oni i bez Jokića stići. A s njim izgubiti. Kakvi tekstovi navijački. Zato i ispadate na prvenstvima brzo, zemljo košarke…
(prika iz susjedstva, 12. novembar 2022 07:10)

Pa da,kad bi se Denver gledao kroz samo jednu utakmicu.Ćuti tamo i razmišljaj kako gubite od Holandije.Vi i košarka dva sveta.

Memfis

pre 1 godinu

Денвер може да избаци сваки тим са Запада ако буду играли на врхунском нивоу, али против Бостона немају шта да траже у евентуалном финалу. Шамарају их Селтикси годинама.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Osoba pod nikom Pera Zdera koji ostavlja ogromne isprazne komentare je zesci smarac. Davi sa nekakvom dosadnom statistikom, glupim brojkama i procentima, totalno nebitne podatke pise godinama, pise konstantknno kako je Jokic najbolji igrac NBA lige, a mozda najbolji igrac ikada.
Takodje, pomenuo bih i osobe pod nickom Dragan Borca i Znanje Imanje koji takodje ostavljaju sulude predugacke smaracke komentare, tako da je vrlo moguce da se radi o jednoj istoj osobi koja pise komentare pod tri razlicita nicka, buduci da su nickovi slicni u imenu i reci im se rimuju.
(Inspektor za sociopate, 12. novembar 2022 11:37)

Auuuuu koja paranoja :))) ...pazi, nickovi su slicni u imenu i reci im se rimuju :D Malo mi je i zao pojedinih.... Morbidno. Ma da, nekolicina koje si naveo mora da su (smo) isti lik jer pisu poduze komentare, mahom kosarkaski argumentovane a to sto se stilovi pisanja pa i analiza utakmica ipak razlikuju, nema veze :))

Vi citate i hvatate se samo za deo o Jokicu sta pisemo, namerno. Mi svo svi ista osoba a vi sto pljujete, osporavate i pokrecete antikosarkaske rasprave ovde godinama mora da ste sve pametne, posebne glave, bez lose namere ;)

Hm

pre 1 godinu

Znaci jedna, samo jedna malo jaca utakmica, i potvrdilo se ono moje jucerasnje pisanje o Porteru za koje sam dobio brdo minusa. :D

A naslov - Jokic nije mogao sam?! A sta to? Igra od pocetka sezone debelo ispod svog standarda. Ni nocas nije bio bolji. Izbegava da igra odbranu, u napadu pokusava da iznudi faulove pa se buni kada ne sviraju...

Nije to strasno, zaigrace on kada bude trebalo ali ni ostali nista nisu bolji u odbrani i ne vidi se da zele nesto da promene. Od starta sezonu su odbrambena katastrofa. U napadu i nisu losi.

Omega

pre 1 godinu

Da, Nikola igra ispodoprsecno od pocetka sezone (osim par partija) pa je i na ovoj bio slabijih procenata (i dalje povredjen zglob) i u problemima sa licnim itd ali je solidna partija upravo to... prosecna (za njegove standarde), ne dobra ili odlicna. Problemi u idbrani(opusteniji pristup) su dista uslovljeni i brzim ulaskom u probleme sa licnim greskama, tretmanom koji mu sudije namecu zadnjih par meceva.
(Pera Ždera, 12. novembar 2022 19:32)

O cemu pricas? Ovo je moj prvi komentar upucen tebi. A upucen je zato sto ne pises onako kako jeste, vec pises kao da se dodvoravas ovim navijacima koji ne gledaju utakmice.

I sta sad? Je l' igra ispod proescno ili prosecno, ili solidno (sve tvoje reci)odluci se.

I opet, ovo nisu ni solidne ni prosecne njegove utakmice vec dosta lose. U problem sa licnim ulazi na skoro svakoj utakmici, i sta ti hoces da kazes, sudije ga mrze, je l' da?!

I opet, da gledas utakmice video bi da mu se sviraju faulovi koje on pravi. Dzaba njemu mlataranje rukama i zalba kada se lepo vidi da su sve to opravdana sviranja.

Dalje, stalno pokusava da isfolira faul protivnika. Redovno podvlaci ruku pod ruku protivnika, onda dize njegovu svojom i navlaci je ka sebi. To mu je prosle sezone uspevalo par puta ali sada je vec provaljen. I njemu smeta sto to ne sviraju.

Od starta sezone igra dosta lose i to je cinjenica, a to vidi svako ko gleda utakmice i dzaba tvoje pisanje kako je "solidan" i slicno.

Brandt

pre 1 godinu

Pera ždera
Oko svega možemo da diskutujemo, ali toliko ponovljena laž da sudije navodno imaju neki loš tretman prema Jokiću postaje degutantna. Vraća u zlatna vremena srpskog vaterpola, gde su nas sudije uvek krale kada gubimo. Presmešno.

Marinko

pre 1 godinu

Gledao sam, Boston ima dva All-Star igraca, Denver jednog. Boston ima sistem, Denver nema. Sada i ne ide sve kroz Jokera, tu je i Jamal. Jamal jos uvek nije na nivou pre povrede, ali cak i taj nivo nije bio dovoljan za All-Star. Ne znam, voleo bih da Joker igra negde gde moze da se bori za titulu. U Denveru je to nemoguca misija.

Vivek

pre 1 godinu

@Inspektor za sociopate
Vidiš ja dolazim na komentare zbog Pere Ždere, znanje imanje, Dragana Borče,Feliksa i svih smislenih i pismenih komentara iako se često ne slažemo u mišljenju,ali volim da pročitam drugačije viđenje.Tvoj komentar je za preskakanje kao i većina ostrašnjenih!

Omega

pre 1 godinu

I sto kazes objektivno, pa nema tu objektivno kad si ti prvi subjektivan i osporavas cinjenice i brojeve koji jasno pokazuju njegov znacaj na obe strane parketa...
(Pera Ždera, 12. novembar 2022 17:45)

Ti u stvari ne gledas utakmice, vec pogledas izvestaj, statistiku i onda sklopis neku pricu?!

Jer da si makar jednu pogledao video bi koliko Jokic lose igra u odnosu na njegov kvalitet. Lose u napadu a jos gore u odbrani.

Za nocasnju utakmicu pises - Solidna partija Nikole svakako.

Koja crna solidna partija? Da si gledao video bi da je onaj dunster Kornet za desetak minuta imao skokova koliko i Jokic.

Horford ima 36. godina, i slovima TRIDESET SEST!!! I nista nije bio slabiji od Jokica.

Pazi...Solidna partija!!!

Bora

pre 1 godinu

Ne preterujte. Nije ni Jokic odigrao toliko dobro. Bez njega su se u 3oj čak i vratili na egal pa opet usporili kad je ušao. Super je Jokic ali nema potrebe za ovakvim naslovima kad ni on ne pruža super partiju.

Ragina Glava

pre 1 godinu

Nestvarno,ali nestvarno koliko Majkl Porter Junior nema kosarkaske inteligencije!

Ljudi pa to boli sta decko radi!
Kad neko njega velica i prica kako ce da pravi haos,kako je vrstan suter,kako ce ovo kako ce ono, meni dodje da lupam glavom o zid!

Momak apsolutno ne doprinosi nicim na terenu ako ne uspe da pogodi sut.
Potpuno neracionalna resenja donosi,deluje kao da ga ne zanima nista dok igra,ima prazan pogled.
Bitno da su mu dali ugovor od koga boli glava.
Nema srece njima dok ovaj covek ima ozbiljne minute.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

Denver će sejati strah, pisali ste pred početak sezone. Sem Nikole ko su ti igrači da seju taj strah? Porter i Marej sa maksimalnim ugovorima.... pa taj koji im je to dao je ukanalio Denver u startu za ozbiljne stvari. Boston je ozbiljan tim i to je pokazao večeras.Za Denver svemirska letelica.

Pih...

pre 1 godinu

Kako da pobediš ekipu čiji najbolji šuter ima 11-15 a dva "najbolja" šutera Denvera imaju 9-30? Kako?
(Betonka, 12. novembar 2022 07:23)

Tako sto igras odbranu kao Boston i otezas protivniku sut pa ce i procenti da budu manji, ali ko da igra odbranu kad su u petorci zajedno Porter, Marej i Jokic...

iskreno

pre 1 godinu

Gledam sinoć ovog MPJ-a. Dečko se uopšte, ali uopšte ne trudi čak ni malo da igra odbranu, ali zato kad dobije loptu u napadu samo koš vidi. Po meni je taj lik glavna negativna tačka ekipe. Odavno nisam video nekog da je toliko nezainteresovan za odbranu. Stvarno sramota. A za Džordana je suvišno bilo šta komentarisati. Taj ne zna ni gde je doš'o ni gde je poš'o...

krit

pre 1 godinu

Bostonu verovatno i nije bila potrebna pomoć sudija ali su je kad god im je malo zaškripalo dobili. Postaje simptomatično da Jokič ima problem s ličnim greškama , sviraju mu faul za bezvezne kontakte kakve svaki igrač ima na desetine u utakmici. I Meloun je u izjavi posle utakmice rekao da mora da porade na tome da ga zaštite od takvog tretmana sudija. Denver je značajno bolji u odnosu na prošlu godinu, šta može da uradi do kraja rano je govoriti, ovo je samo jedna loša utakmica.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pera Ždera, 12. novembar 2022 10:20)
Razlika između tebe i drugih gledalaca jeste u tome što ti nisi objektivan. Navijaš za Denver, pretpostavljam zbog Jokića, i pišeš analize mečeva i daješ prognoze uzimajući u obzir samo Denver. Otprilike, ako Denver pooljša to i to, onda mogu do titule. To ne odgovara istini, jer ne uzimaš u obzir da i drugi, da poprave određene stvari, mogu do titule. Neće samo Denver napredovati, a ostali stagnirati ili nazadovati, to nema puno smisla.
Takođe se vidi da si blag prema Jokićevoj igri. To što ima 2 skoka u odbrani i 1-2 ukradene lopte ne govori apsolutno ništa, pa ni o njegovoj odbrani. Njegova odbrana objektivno je loša, i ne vidi se nikakav napredak u odnosu na prethodne 3 sezone. To pokušavaš da izostaviš iz svojih analiza, u kojima, takođe, njega stavljaš u prvi plan kao najzaslužnijeg za sve pobede, i izostavljaš njegovu odgovornost u porazu.
(Brandt, 12. novembar 2022 12:16)

A pazi sad ovaj los pokusaj... Kazes da uzimam u obzir samo Denver a bukvalno u komentaru na pocetku ovog clanka napisah koliko gotivim Boston i kako bi mi bilo drago da uzmu prsten posebno kroz igru koju uspesno grade godinama... igru koja je zdrava na obe strane parketa. Ali da, ja samo o Denveru :D

Sledeca glulost "pišeš analize mečeva i daješ prognoze uzimajući u obzir samo Denver. Otprilike, ako Denver pooljša to i to, onda mogu do titule." a ja USTVARI napisao "iz pomenuta poboljsanja Denver nikad blizi kosarci za uzi krug borbe za titulu."! Dakle ne da uzme titulu jer ima jos par timova koji se pitaju ove sezone dosta ali Denver je jaci ove sezone i postace sve uigraniji... sta je pogresno to prepoznati i pohvaliti ALI I kritikovati kad je potrebno.... posebno kada je Nikola u pitanju, kada odigra losije za svoje standarde. Prati malo pazljivije i uvek podvucem nekog drugog ako je zasluzniji za pobedu a Nikolu bocnem ako je istu ugrozio (sto svakako jeste retko).

I sto kazes objektivno, pa nema tu objektivno kad si ti prvi subjektivan i osporavas cinjenice i brojeve koji jasno pokazuju njegov znacaj na obe strane parketa... Ako vec ocima, jer si ostrascen i subjektivan, ne vidis vecinom pozitivan uticaj. Dakle svi ti brojevi nisu gluposti vec prosta matematika koja analizira uticaj kosarkasa na svoj tim i igru... To osporavati je u najmanju ruku amaterski da ne idem dalje u analizu pljuvanja radi pljuvanja.

Za odbranu Jokica dah bas pripadajucu definiciju, kad je losa losa je, kad je dobra dobra je. Ocajna odavno nije a nikada nece biti elitna i to je to. Prosto i jako proverljivo, ko zeli. Pa da uz sve sto radi u napadu jos i skace sa penala i deli 5 banana za vece, kakav bi to ONDA IGRAC bio nego najbolji ikada... Ovako je "samo" dvostruki MVP koji ekspoatise pametnu kosarku kroz poboljsanje saigraca i same igre. Oladite malo.

Tako da ono, ako vec osporavate neciju analizu, nacin pisanja, budite bar precizni i ne ubacujte sta nije receno niti izokrecite sta jeste... lako se proveri laganim skrolom/slajdom na dole. Neargumentovano piskaranje. Ako te smaraju duzine mojih analiza, moja neobjektivnost isto tako skrol u kontra smeru, pa preskoci. Nema sikiracije :)

steva

pre 1 godinu

Jokic uopete ne igra kako bi mogao i kako bi trebalo . Uvek tu nesto nedostaje . Sad su mu problemi licne greske . Danas je promasio par cistih zicera npr.
Elem , Denver je ove godine tim koji sutira bolje sa linije za 3 poena , sto im je nedostajalo ...ali , nedostajala im je i bolja odbrana , a oni je ove godine nisu znacajno popravili .
Jednostavno , Porter , Murry (trenutno, mozda se vremenom popravi) , vrlo cesto i Jokic i Gordon ...ne igraju dovoljno dobru odbranu da bi ekipa mogla da racuna na velike stvari .
Ne bi da vredjam ...ali tu ima i nekih igraca cija je kosarkaska inteligencija - 20 , strasno . Sve je to u redu , zveri , skacu , zakucavaju , ubacuju trojke ...ali u glavi praznina zjapi .

JPR24

pre 1 godinu

Jokic ne moze sam sa 29-8-3, a Braun imao 25-8-8.
(Robert, 12. novembar 2022 08:40)

Da samo sto je taj Brown u Bostonu i 73% šuta, uz Tatuma i Horforda koji su imali 34 i 21p itd… Brown u Denveru je imao 16-10-6 uz 36% šuta !

crveni horizonti

pre 1 godinu

@Ragina glava

To je to. Dugo nisam vidio autističnijeg igrača uz dodatak ukupne igre u odbrani Denvera koja nikada neće biti dovoljna za nešto više od drugog kruga plejofa. Bez Jokića ovo je ekipa za ne više od 25 pobjeda. Iako ova ekipa izgleda respektabilno, zbog faktora odbrane, u kom nažalost nemaju puno prostora za napredak, prosto nemaju šanse. Džaba se ljudi lože.

Shinobi

pre 1 godinu

Oni koji nisu gledali utakmicu ne bi trebalo da komentarišu. Boston je pogadjao bukvalno sve, neverovatan procenat šuta su imali. Jokić ponovo problem sa ličnim greškama, igra dosta nervozno od početka sezone iz nekog razloga i to sve utiče na tim. MPJ ih je ukanalio, vratio se u svoj prepoznatljiv mode da ne može vola da ubode niti da sačuva nekoga, sa njim imaju igrača manje na terenu. Marej isto svoje standardno toplo-hladno. Nema ništa od Denvera sa njima u ekipi, kakav crni prsten.

Срки

pre 1 godinu

Али она секвенца са ДиАндре Џорданом на почетку 2.четвртине, мајко моја хахах

JPR24

pre 1 godinu

Boston je jak, to se zna, igraju kući, a Denver u gostima ima neverovatan problem sa odbranom ! Kao da se u gostima izgube. No ipak ovde je Boston u pitanju. Jokic standardno dobar u napadu kad su jace utakmice, manje je delio asistencija ali je to radio Marej koji jeste odigrao 35 minuta, ali ova tekma pokazuje njegove trenutne granice, još tu treba vremena sa uhvati pravi takmicarski ritam, no to nije ništa čudno, ali on se barem trudi, dok MPJ on je posebna priča, posebni univerzum, u nekim momentima ko izgubljeno tele deluje na parketu !

Соко сиви

pre 1 godinu

-Sve što je dobro uradio Denver bilo je kad je Porter bio na klupi! Ja više ne mogu organski da ga podnesem. -24 sa njim na parketu.
-Jokić ono malo vremena što je igrao, igrao je jako dobro osim problema sa faulovima. Deluje mi da nije bio na terenu kad je trebalo a dva faula od 4 napravio je potpuno nepotrebno, skoro pa neinteligentno.
- Kad je Jokić na klupi odbrambeni skok kao da ne postoji, koliko samo presudnih skokova su im pokupili ispred nosa a trojica stoje i blenu. Taman da te ubiju u pojam.

Đole

pre 1 godinu

U trenutku kad je Jokić izašao, Denver je počeo smanjivati. Imao bacanja na 87:85, Gordon promašio oba. Ne tvrdim zato što je Jokić izašao, nego mogu oni i bez Jokića stići. A s njim izgubiti. Kakvi tekstovi navijački. Zato i ispadate na prvenstvima brzo, zemljo košarke…
(prika iz susjedstva, 12. novembar 2022 07:10)

Bar si iz susedstva, ali koliko GLUPIH komentara od "srpskih internet stručnjaka" u istom stilu. KAD GOD JE JOKIĆ IŠAO NA KLUPU SJAJNI TRENER BOSTONA JE OD PRVE PETORKE SLAO 4 IGRAČA NA KLUPU. To što su u trećoj četvrtini rezervisti Denvera smanjili rezultat bez Jokića je rezultat što su igrali protiv druge postave Bostona!!! Gledao sam izjave bivših košarkaša pre utakmice, celu utakmicu i konferenciju za štampu trenera Denvera. Zato, ne lupajte. Jokić je vidno bio iznerviran u četvrtoj četvrtini kada je sam protiv trojce dva puta hvatao loptu pod košem i posle promašio jer su tukli kao v. u kupusu a SUDIJE NIŠTA!!! Meloun je rekao da je Jokić najbolji igrač Denvera i da nije verovao kakve su sve odluke sudije donosile, posebno je bio besan na fragrantni faul svoran A. Gordonu u napadu.

Pera Ždera

pre 1 godinu

pise konstantknno kako je Jokic najbolji igrac NBA lige, a mozda najbolji igrac ikada.
(Inspektor za sociopate, 12. novembar 2022 11:37)

Nikada ne napisah da je najbolji a da ne dodam, ugl u zagradi (top3 u najgorem slucaju, stvar preferencija gledalaca) a tek da je najbolji ikada, pa bukvalno nikada nijednu rec u tom kontekstu i smeru kad je Nikola u pitanju ne napisah. Ma ni blizu.

Bas dave ovako losi pokusaji umetanja narativa koje se nikada nije ni desio, izjava koje se prosto nisu desile. Ispadas neobavesten, povrsno gledajuci i bez snage da se suzdrziz da pljunes po necemu sto te iritira ali ne i direktno ugrozava.. Bez da prethodno proveris gluposti koje izbacujes. Dosadno.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ti u stvari ne gledas utakmice, vec pogledas izvestaj, statistiku i onda sklopis neku pricu?!

Jer da si makar jednu pogledao video bi koliko Jokic lose igra u odnosu na njegov kvalitet. Lose u napadu a jos gore u odbrani.

Za nocasnju utakmicu pises - Solidna partija Nikole svakako.
(Omega, 12. novembar 2022 19:10)

U mojim komentaru ima bar deset detalja koji razdvajaju gledanje utakmice od citanja samo izvestaja. U izvestaju nema ni na koji nacin su dosudjeni dva flagrant faula ni neki potezi Melouna koje sam ipisao, mnogi detalji koje izbacuju kroz grafiku tokom prenosa i u prekidima.... pa ni te dve trojke zaredom Horforda koje su zapecatile mec, ma mnogo toga ali tvoje insistiranje da isporis moj komentar(lupetanjem) pocinje pilako da dobija patoloski nivo...

Da, Nikola igra ispodoprsecno od pocetka sezone (osim par partija) pa je i na ovoj bio slabijih procenata (i dalje povredjen zglob) i u problemima sa licnim itd ali je solidna partija upravo to... prosecna (za njegove standarde), ne dobra ili odlicna. Problemi u idbrani(opusteniji pristup) su dista uslovljeni i brzim ulaskom u probleme sa licnim greskama, tretmanom koji mu sudije namecu zadnjih par meceva. Opusti se malo :) ...i ja se pecam i odg bzvz, znam, debilno je...

Alfa

pre 1 godinu

@Omega

Evo izgradio si autoritet preko Pere Ždere, od sada ćemo čitati samo tvoje opservacije, je l' možeš da veruješ, 'ej uspeo si care...tvoj život eksperta sada kreće put NBA.

Miroslav

pre 1 godinu

Boston je u utakmicu ušao sa dosta više energije.To je razlog poraza Denvera.Očito je bilo da je igračima Bostona više stalo da dobiju ovaj meč.Sastale su se ekipe šampionskih ambicija,i domaćin nije želeo da izgubi na svom terenu.Utakmica je pokazala i koliko Marej još nije u pravoj formi.

Saša

pre 1 godinu

Kod Denvera ostali su dobri, odradjuju što treba, osim Portera. Sve se svodi na njega, ako on dobro igra biće dobar i Denver. Ali, on ne može dobro da igra odbranu i protivnik to lako koristi, ako se reši to da koristi.
Boston jako dobar, u svim segmentima. Tatum i Braun su sada iskusniji i bolji nego što su bili.

supica

pre 1 godinu

Tesko da Denver moze da napravi ozbiljan rezultat sa Jokicem i MPJ -om, pricam o odbrani naravno, prosto su limitirani. Mozda treba da pokusaju da trejduju MPJ i nadju igraca drugog profila, poena Denveru retko fali.

Obrad

pre 1 godinu

Koliko shvatam, čoveka sa teme tera ekipa koja očekuje od Jokare treći MVP, od Denvera prstenje i koja veliča Vanderbilta, Čančara, Bol Bola i Nađija...Mislim da trebate da smanjite očekivanja. Valjda vam je jasno da nije isto igrati protiv Bostona i protiv Lejkersa, Indijane, San Antonija.

Hagiano

pre 1 godinu

Nešto mi se čini da će Boston ove godine opet postaviti rekord.. Prošle godine nisu uspeli, ali u medjuvremenu su se nadogradili. Ako ne dodje do nekog ozbiljnog pada forme njih vidim u finalu...

maSi

pre 1 godinu

Koneli je u Minesoti upario(!) Gobera(?) i Taunsa(?), u Denveru dao max(!) ugovore Mareju i Porteru, 7 godina ne samo plaćao nego i preplaćivao Bartona(!), doveo Melouna u Denver, forsirao Mareja kao prvu zvezdu tima, i sada se vraćamo na početak ...
Pravi treneri imaju čvrst stav, a Meloun karakternu čvrstinu pihtije, Marej počinje odmah sa igrom "ja sam prva zvezda, ima da zalamam do besvesti, a vi gledajte i čekajte da se smilujem i ponekad nekom dodam". Porter - "talentovan sam šuter, a i mlad sam, treba me sačekati, biću velika zvezda"
Muka mi je više i da ih gledam i da pišem.
Jokić je poklon sa neba Denveru, i navijači Denvera su i forsirali da igra više nego što mu je "dobar čova Meloun" namenio, i sada posle 2x MVP NBA nagrade, Meloun i Marej i dalje pokušavaju da forsiraju svoju priču "prva zvezda tima - Marej ball"...
Jokiću to smeta, to se i videlo sinoć još na početku utakmice, upadne zbog toga u blagu bezvoljnost, jednostavno previše je fin, a taj NBA svet koji zarađuje viliki novac na toj igri, i ne zna baš za finoću.
Treba da se postavi kao svojevremeno Bodiroga prema Jariću - "mali hoćeš li ti da se smiriš i da normalno igraš, ili ćeš odmah da letiš iz tima i ideš kući"?
Dokle god do toga ne dođe, gledaćemo divljanje Mareja i Portera, i tupave poglede "dobrog čove Melouna" - tj iskompleksiranu tvrdoglavu neznalicu, kako katastrofalno vodi Denver.

Obrad

pre 1 godinu

Koliko shvatam, čoveka sa teme tera ekipa koja očekuje od Jokare treći MVP, od Denvera prstenje i koja veliča Vanderbilta, Čančara, Bol Bola i Nađija...Mislim da trebate da smanjite očekivanja. Valjda vam je jasno da nije isto igrati protiv Bostona i protiv Lejkersa, Indijane, San Antonija.