Utorak, 08.11.2022.

08:00

Jokić komanduje: 26 poena, dabl-dabl i treća pobeda u nizu

Košarkaši Denver Nagetsa su rezultatom 115:109 pobedili San Antonio Sparse.

Izvor: SN

Jokiæ komanduje: 26 poena, dabl-dabl i treæa pobeda u nizu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

16 Komentari

Sortiraj po:

bskfan

pre 1 godinu

Malone ove godine ima luksuz da eksperimentise dok mu tim pobedjuje. Ima tu vise eksperimenata: sa ili bez Dzordana, niska ili visoka postava, ko od startera i koliko igra sa klupom, koliko minuta dati K. Braunu itd.

Posebno je interesantno ko igra zavrsnicu. Imamo cak nekoliko razlicitih postava, tri igraca su standardna (Marej-KCP-Jokic) a na mestu SF-a i PF-a variraju 4 igraca:

MPJ-Gordon
Grin-Gordon
BBraun-Gordon
BBraun-Grin

Nocas se Malone opredelio za nisku postavu Marej-KCP-BBraun-Gordon-Jokic. Ideja je dobra, isprobava se two man game Jokic-Marej dok su tri ostala igraca defanzivci a ujedno svi imaju i neku ulogu u napadu: KCP sjajan sut za 3 poena, BBroun ulazak ispod kosa, i Gordon zakucavanja.

Nema nikakve sumnje u to da je ovo najbolja ekipa Denvera u eri Jokica a videcemo dokle ce dogurati. Stice se utisak da su jaki na svim pozicijama osim na mestu rezervnog pleja. Bons je dobar ali ipak mu je ovo tek druga sezona, sklon je greskama i macka u dzaku za plejof. Denver moze da ga trejduje za PG veterana (Bons+Nadji) ali je pitanje da li je pametno sve baciti na ovu godinu i dati talenat za veterana.

Ovaj Kelvin But je dobar menadzer i vise je uradio za pola godine nego Konoli za 7 godina. Skockao je ekipu a povrh svega iduce godine ima dva sjajna talenta Votsona i Kamagatea.

DraganBorca

pre 1 godinu

Sve ok samo mora da izbaci iz rotacije Dzordana i da maksimalno smanji minutažu Grinu. Njih je smešna klupa San Antonija pretrčala i čak su poveli. Nemaju oni šta da traže u ozbiljnim plejof utakmicama i mora što pre Vlatko i Zeke tu da upadnu inače se biti hladni tuševi protiv Bostona i Čikaga za par dana. Njihove klupe će ih razvaliti onako spore.

Ostalo sve po planu i programu. Marej sjajan. Osim par isforsiranih šuteva ostalo odlično.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Jokić ne fantastičan već iskusno dovoljan.
San Antonio je najjeftiniji tim NBA https://hoopshype.com/salaries/ Mora da tu ima neki koncept samo nije lako spoznatljiv. Utisak je da im već 2-3 sezone treba rebuild - trenerskog tima...
(Opet od 6 najskupljih timova 4: LAL, LAC, GSW i Bruklin su katastrofa. Stef je sinoć jedva dobio Kingse.)
Čak i tako umalo da 2. postava opet izgubi meč. Bouns nije postao ono što im treba. Nit razigrava, a gubi lopte. Nit je efikasan, bilo šuterski bilo prodorom. Nije odbrambeni heroj niti ume da bude koristan bez lopte u napadu. Ima mentalitet vašarskog zabavljača što nikako ne pomaže. Katastrofa je to, jer duduk Maloun nikad ni za znanu svoju 2. postavu ni za poznat protivnički sastav ne napravi ama baš nijednu akciju. Stoje oko zone i tako 7 puta uzastopce, dok god se kilava prednost 1. postave ne istopi skroz, i onda opet sve ispočetka.
Ipak Džordan pruža više od očekivanog. A u svakom slučaju olakšanje je ne gledati Bartona, u nekom smislu i školovanog Morisa. Naprotiv Poup i Braun su mi gotivni već time što nisu iritantni. Igraju, a ne da igraju tako da dok igraju kao da sebe na televizoru posmatraju. Samim time (bude li iole zdravlja) šanse su realnije. Jokiću trebaju borci a ne statističari.
Dakle ovaj menadžer je u sezoni popravio i uradio ono što prethodni magično nije uspevao u pet. I još je onaj prethodni, zbog "izuzetnih rezultata" avanzovao, kao opasna faca dobio novi i bolje plaćen posao?! Dokaz da NBA nije basket-realna.

Dragan Feliks

pre 1 godinu

Nekoliko nekarakterističnih promašaja (pogotovo floutera) snizilo mu je procenat šuta (i tako preko 50 %). Pomalo već karakteristično za početak sezone nezainteresovan i na pola gasa, mada defanzivno solidan, ali to je Nikola kakvog smo ga već gledali. Porter sjajan na šutu ali van igre u poslednjih 8 minuta, Gordon nešto slabiji u napadu ali u defanzivi odličan. KCP vrlo dobar, Braun loš, Bouns od sjaja u prvom do očaja u drugom poluvremenu (takodje već vidjeno). Džordan korektan, Grin već vidljivo spor, a Marej pogotovo u finišu odličan (i poentersko i asistencijama a zagrizao i u odbrani) baš je neophodan Denveru još da mu krene i šut za 3 poena i biće odlično. Mali Braun već nekoliko utakmica bez značajnije minutaža. Mislim da im za potpunu rotaciju treba Nadji umesto Grina (ali to se neće desiti jer Maloun je Maloun). Sve u svemu dobar start sezone, morali su zbog uklapanja povratnika i nekoliko novih igrača nešto i da žrtvuju. Sada to već ide uzlaznom linijom, počeli su i defanzivno da se poboljšavaju, a ofanzivno deluju sjajno od početka. Već su pri vrhu zapada (Juta i Portland iznenadjujuće drže ritam). Sledi mini turneja po Istoku (Indijana, Boston, Čikago) sa dve pobede bio bi to vrlo dobar početak sezone.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Druga uzastopna utakmica protiv Grega Popovica, logicna pretpostavka da ce biti neizvesna i teska, daleko zanimljivija od prethodne. Umalo ispustena pobeda Denvera.

Losa odbrana u gostima se nastavlja + neverovatno mnogo izgubljenih lopti 20 (Sparsi jos gori sa 24).

Jokic ubitacan na obe strane parketa. Odbrana, 2 ukradene, 3 blokade!! Manji broj skokova primetan u poslednje vreme. Raduje 20 suteva (15-20 br ispod kojeg ne bi trebao nikad)... problemi sa zglobom jos tu pa nesto "losija" efikasnost, 11/20... posebno pred kraj, par skracenih izbacaja. +15

Marej sve "bezobrazniji" :) Dobra partija. Tri nestvarne asistencije (2 iza ledja za Jokica). Poslednja za Gordnoa posebno efektna, stavila tacku. Sut za 3p nije slusao, 0 od 3. Koliko prija gledati njega i Nikolu kroz prirodnu i neodbranjivu saradnju.

Porter nastavlja sutersku kliniku (49.2% za 3p ove sezone), 24p. Bez filozofiranja, bas kako je i najefikasniji. Dva puta asistirao!? hmm... KCP najvecih +17, 5/8 iz igre, 3 ukradene. Rekosmo to bezbroj puta - savrsen, nenametljiv fit za Jokic's ball (anti Barton). Gordon dovoljan, 5as. Svi starteri u +.

Klupa negativna. Bouns solidan sa 14p, nepazljiv, 5 izgubljenih (znam da je Nikola imao 4). Odlicna stvar je sto Porter provodi prilican br minuta sa rezervama. Koncept koji je Meloun uspesno primenjivao pretprosle sezone... Marej/Porter minuti sa klupom = balans bez vecih padova start/izmene u igri. Koncept koji nazalost cesto zaboravi sablonskim minutazama.

Mnogo asistencija = sve veca prirodnost, sve su uigraniji = postaju jako, jako opasni. Mnogo poenterskih opcija. Za Grumenje totalno morbidan podatak (kroz prethodne sezone), imaju najbolji procenat za 3p u citavim NBA (Porter, Bouns, Braun, Marej... )!!??

Ocajna odbrana u gostima da se popravi, nastimuje uz primetno manju eksploataciju Nikole u regularnom delu i 30-40% bolji roster = rano za reci (serija losih protivnika) ali smesi se zanimljiva sezona/POff.

Saša

pre 1 godinu

Deluje Denver dobro u napadu, procenti su dobri, akcije su dobre i verovanto će vremenom biti još uigranije i bolje.
Ali, odbrana je loša i to zbog Jokića i Portera. Teško je sastaviti tim sa dobrom odbranom ako su mu dva bitna visoka igrača loša po tom pitanju. Kad je Porter na klupi, onda loša odbrana ne dolazi toliko do izražaja.

Hm

pre 1 godinu

Zbog Jokica i Hajlenda umalo nisu izgubili. Uzas kako su igrali. Jokic je skoro celu utakmicu bezao od svog kosa, glumio beka, a u napadu je bio skoro beskoristan. Koliko je samo napada upropastio...

Centar, a malo uhvacenih lopti. Neverovatno!!! Onih par sto mu se broje, lopta mu je maltene sama upala u ruke.

(Znam, znam, sad ce statisticari, oni koji ne gledaju utakmice a citaju izvestaje, da napadnu u stilu jesi li video statistiku i sl. Mozda jednoga dana shvate da statistika ne odrazava pravo stanje stvari.)

I tako je bilo skoro do samog kraja, kada su Sparsi prisli, i tada je poceo da igra kako treba, odnosno da igra centra pod svojim kosem i da Sparsima ipak kol'ko tol'ko ne dozvoljava lake poene.

A Hajlend je prica za sebe. Pitao sam se vec zasto ga toliko pustaju da divlja. Imali su stabilnu prednost i onda on uzima loptu u svoje ruke, ne da je nikom, brlja nekoliko puta...i Sparsi ih dostizu. Sreca za Denver te je Meloun, sto inace nije njegov obicaj, na vreme reagovao i poslao Hajlenda na klupu.

Inace losa utakmica. Pogotovo prvo poluvreme, prava revijalna. Tek pred kraj je pocela ozbiljnija igra, malo je zivnulo.

online

pre 1 godinu

Ne znam tacno,Young nije igrao bili su na orva 2-3 mesta na prvom preseku..ali Jokic ima realne sanse ove sezone za nesto nesvakidasnje.Da bude igrac sa najvise asisestencija u ligi. Zamislite to.. Centar sa najvise asistencija

wlado

pre 1 godinu

denver na pola gasa, drzao pod kontrolom ceo mec, na kraju zadnja dva minuta frka spustili sparsi na -2 ali je marej uzeo stvari u svoje ruke posle par gresaka i promasaja nikole i sa dve asistencije resio mec.
Denver je procentualno najbolji suterski tim za dva i tri poena trenutno u celoj nba.

online

pre 1 godinu

Ne znam tacno,Young nije igrao bili su na orva 2-3 mesta na prvom preseku..ali Jokic ima realne sanse ove sezone za nesto nesvakidasnje.Da bude igrac sa najvise asisestencija u ligi. Zamislite to.. Centar sa najvise asistencija

wlado

pre 1 godinu

denver na pola gasa, drzao pod kontrolom ceo mec, na kraju zadnja dva minuta frka spustili sparsi na -2 ali je marej uzeo stvari u svoje ruke posle par gresaka i promasaja nikole i sa dve asistencije resio mec.
Denver je procentualno najbolji suterski tim za dva i tri poena trenutno u celoj nba.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Druga uzastopna utakmica protiv Grega Popovica, logicna pretpostavka da ce biti neizvesna i teska, daleko zanimljivija od prethodne. Umalo ispustena pobeda Denvera.

Losa odbrana u gostima se nastavlja + neverovatno mnogo izgubljenih lopti 20 (Sparsi jos gori sa 24).

Jokic ubitacan na obe strane parketa. Odbrana, 2 ukradene, 3 blokade!! Manji broj skokova primetan u poslednje vreme. Raduje 20 suteva (15-20 br ispod kojeg ne bi trebao nikad)... problemi sa zglobom jos tu pa nesto "losija" efikasnost, 11/20... posebno pred kraj, par skracenih izbacaja. +15

Marej sve "bezobrazniji" :) Dobra partija. Tri nestvarne asistencije (2 iza ledja za Jokica). Poslednja za Gordnoa posebno efektna, stavila tacku. Sut za 3p nije slusao, 0 od 3. Koliko prija gledati njega i Nikolu kroz prirodnu i neodbranjivu saradnju.

Porter nastavlja sutersku kliniku (49.2% za 3p ove sezone), 24p. Bez filozofiranja, bas kako je i najefikasniji. Dva puta asistirao!? hmm... KCP najvecih +17, 5/8 iz igre, 3 ukradene. Rekosmo to bezbroj puta - savrsen, nenametljiv fit za Jokic's ball (anti Barton). Gordon dovoljan, 5as. Svi starteri u +.

Klupa negativna. Bouns solidan sa 14p, nepazljiv, 5 izgubljenih (znam da je Nikola imao 4). Odlicna stvar je sto Porter provodi prilican br minuta sa rezervama. Koncept koji je Meloun uspesno primenjivao pretprosle sezone... Marej/Porter minuti sa klupom = balans bez vecih padova start/izmene u igri. Koncept koji nazalost cesto zaboravi sablonskim minutazama.

Mnogo asistencija = sve veca prirodnost, sve su uigraniji = postaju jako, jako opasni. Mnogo poenterskih opcija. Za Grumenje totalno morbidan podatak (kroz prethodne sezone), imaju najbolji procenat za 3p u citavim NBA (Porter, Bouns, Braun, Marej... )!!??

Ocajna odbrana u gostima da se popravi, nastimuje uz primetno manju eksploataciju Nikole u regularnom delu i 30-40% bolji roster = rano za reci (serija losih protivnika) ali smesi se zanimljiva sezona/POff.

Dragan Feliks

pre 1 godinu

Nekoliko nekarakterističnih promašaja (pogotovo floutera) snizilo mu je procenat šuta (i tako preko 50 %). Pomalo već karakteristično za početak sezone nezainteresovan i na pola gasa, mada defanzivno solidan, ali to je Nikola kakvog smo ga već gledali. Porter sjajan na šutu ali van igre u poslednjih 8 minuta, Gordon nešto slabiji u napadu ali u defanzivi odličan. KCP vrlo dobar, Braun loš, Bouns od sjaja u prvom do očaja u drugom poluvremenu (takodje već vidjeno). Džordan korektan, Grin već vidljivo spor, a Marej pogotovo u finišu odličan (i poentersko i asistencijama a zagrizao i u odbrani) baš je neophodan Denveru još da mu krene i šut za 3 poena i biće odlično. Mali Braun već nekoliko utakmica bez značajnije minutaža. Mislim da im za potpunu rotaciju treba Nadji umesto Grina (ali to se neće desiti jer Maloun je Maloun). Sve u svemu dobar start sezone, morali su zbog uklapanja povratnika i nekoliko novih igrača nešto i da žrtvuju. Sada to već ide uzlaznom linijom, počeli su i defanzivno da se poboljšavaju, a ofanzivno deluju sjajno od početka. Već su pri vrhu zapada (Juta i Portland iznenadjujuće drže ritam). Sledi mini turneja po Istoku (Indijana, Boston, Čikago) sa dve pobede bio bi to vrlo dobar početak sezone.

bskfan

pre 1 godinu

Malone ove godine ima luksuz da eksperimentise dok mu tim pobedjuje. Ima tu vise eksperimenata: sa ili bez Dzordana, niska ili visoka postava, ko od startera i koliko igra sa klupom, koliko minuta dati K. Braunu itd.

Posebno je interesantno ko igra zavrsnicu. Imamo cak nekoliko razlicitih postava, tri igraca su standardna (Marej-KCP-Jokic) a na mestu SF-a i PF-a variraju 4 igraca:

MPJ-Gordon
Grin-Gordon
BBraun-Gordon
BBraun-Grin

Nocas se Malone opredelio za nisku postavu Marej-KCP-BBraun-Gordon-Jokic. Ideja je dobra, isprobava se two man game Jokic-Marej dok su tri ostala igraca defanzivci a ujedno svi imaju i neku ulogu u napadu: KCP sjajan sut za 3 poena, BBroun ulazak ispod kosa, i Gordon zakucavanja.

Nema nikakve sumnje u to da je ovo najbolja ekipa Denvera u eri Jokica a videcemo dokle ce dogurati. Stice se utisak da su jaki na svim pozicijama osim na mestu rezervnog pleja. Bons je dobar ali ipak mu je ovo tek druga sezona, sklon je greskama i macka u dzaku za plejof. Denver moze da ga trejduje za PG veterana (Bons+Nadji) ali je pitanje da li je pametno sve baciti na ovu godinu i dati talenat za veterana.

Ovaj Kelvin But je dobar menadzer i vise je uradio za pola godine nego Konoli za 7 godina. Skockao je ekipu a povrh svega iduce godine ima dva sjajna talenta Votsona i Kamagatea.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Jokić ne fantastičan već iskusno dovoljan.
San Antonio je najjeftiniji tim NBA https://hoopshype.com/salaries/ Mora da tu ima neki koncept samo nije lako spoznatljiv. Utisak je da im već 2-3 sezone treba rebuild - trenerskog tima...
(Opet od 6 najskupljih timova 4: LAL, LAC, GSW i Bruklin su katastrofa. Stef je sinoć jedva dobio Kingse.)
Čak i tako umalo da 2. postava opet izgubi meč. Bouns nije postao ono što im treba. Nit razigrava, a gubi lopte. Nit je efikasan, bilo šuterski bilo prodorom. Nije odbrambeni heroj niti ume da bude koristan bez lopte u napadu. Ima mentalitet vašarskog zabavljača što nikako ne pomaže. Katastrofa je to, jer duduk Maloun nikad ni za znanu svoju 2. postavu ni za poznat protivnički sastav ne napravi ama baš nijednu akciju. Stoje oko zone i tako 7 puta uzastopce, dok god se kilava prednost 1. postave ne istopi skroz, i onda opet sve ispočetka.
Ipak Džordan pruža više od očekivanog. A u svakom slučaju olakšanje je ne gledati Bartona, u nekom smislu i školovanog Morisa. Naprotiv Poup i Braun su mi gotivni već time što nisu iritantni. Igraju, a ne da igraju tako da dok igraju kao da sebe na televizoru posmatraju. Samim time (bude li iole zdravlja) šanse su realnije. Jokiću trebaju borci a ne statističari.
Dakle ovaj menadžer je u sezoni popravio i uradio ono što prethodni magično nije uspevao u pet. I još je onaj prethodni, zbog "izuzetnih rezultata" avanzovao, kao opasna faca dobio novi i bolje plaćen posao?! Dokaz da NBA nije basket-realna.

Saša

pre 1 godinu

Deluje Denver dobro u napadu, procenti su dobri, akcije su dobre i verovanto će vremenom biti još uigranije i bolje.
Ali, odbrana je loša i to zbog Jokića i Portera. Teško je sastaviti tim sa dobrom odbranom ako su mu dva bitna visoka igrača loša po tom pitanju. Kad je Porter na klupi, onda loša odbrana ne dolazi toliko do izražaja.

DraganBorca

pre 1 godinu

Sve ok samo mora da izbaci iz rotacije Dzordana i da maksimalno smanji minutažu Grinu. Njih je smešna klupa San Antonija pretrčala i čak su poveli. Nemaju oni šta da traže u ozbiljnim plejof utakmicama i mora što pre Vlatko i Zeke tu da upadnu inače se biti hladni tuševi protiv Bostona i Čikaga za par dana. Njihove klupe će ih razvaliti onako spore.

Ostalo sve po planu i programu. Marej sjajan. Osim par isforsiranih šuteva ostalo odlično.

Hm

pre 1 godinu

Zbog Jokica i Hajlenda umalo nisu izgubili. Uzas kako su igrali. Jokic je skoro celu utakmicu bezao od svog kosa, glumio beka, a u napadu je bio skoro beskoristan. Koliko je samo napada upropastio...

Centar, a malo uhvacenih lopti. Neverovatno!!! Onih par sto mu se broje, lopta mu je maltene sama upala u ruke.

(Znam, znam, sad ce statisticari, oni koji ne gledaju utakmice a citaju izvestaje, da napadnu u stilu jesi li video statistiku i sl. Mozda jednoga dana shvate da statistika ne odrazava pravo stanje stvari.)

I tako je bilo skoro do samog kraja, kada su Sparsi prisli, i tada je poceo da igra kako treba, odnosno da igra centra pod svojim kosem i da Sparsima ipak kol'ko tol'ko ne dozvoljava lake poene.

A Hajlend je prica za sebe. Pitao sam se vec zasto ga toliko pustaju da divlja. Imali su stabilnu prednost i onda on uzima loptu u svoje ruke, ne da je nikom, brlja nekoliko puta...i Sparsi ih dostizu. Sreca za Denver te je Meloun, sto inace nije njegov obicaj, na vreme reagovao i poslao Hajlenda na klupu.

Inace losa utakmica. Pogotovo prvo poluvreme, prava revijalna. Tek pred kraj je pocela ozbiljnija igra, malo je zivnulo.

Hm

pre 1 godinu

Zbog Jokica i Hajlenda umalo nisu izgubili. Uzas kako su igrali. Jokic je skoro celu utakmicu bezao od svog kosa, glumio beka, a u napadu je bio skoro beskoristan. Koliko je samo napada upropastio...

Centar, a malo uhvacenih lopti. Neverovatno!!! Onih par sto mu se broje, lopta mu je maltene sama upala u ruke.

(Znam, znam, sad ce statisticari, oni koji ne gledaju utakmice a citaju izvestaje, da napadnu u stilu jesi li video statistiku i sl. Mozda jednoga dana shvate da statistika ne odrazava pravo stanje stvari.)

I tako je bilo skoro do samog kraja, kada su Sparsi prisli, i tada je poceo da igra kako treba, odnosno da igra centra pod svojim kosem i da Sparsima ipak kol'ko tol'ko ne dozvoljava lake poene.

A Hajlend je prica za sebe. Pitao sam se vec zasto ga toliko pustaju da divlja. Imali su stabilnu prednost i onda on uzima loptu u svoje ruke, ne da je nikom, brlja nekoliko puta...i Sparsi ih dostizu. Sreca za Denver te je Meloun, sto inace nije njegov obicaj, na vreme reagovao i poslao Hajlenda na klupu.

Inace losa utakmica. Pogotovo prvo poluvreme, prava revijalna. Tek pred kraj je pocela ozbiljnija igra, malo je zivnulo.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Jokić ne fantastičan već iskusno dovoljan.
San Antonio je najjeftiniji tim NBA https://hoopshype.com/salaries/ Mora da tu ima neki koncept samo nije lako spoznatljiv. Utisak je da im već 2-3 sezone treba rebuild - trenerskog tima...
(Opet od 6 najskupljih timova 4: LAL, LAC, GSW i Bruklin su katastrofa. Stef je sinoć jedva dobio Kingse.)
Čak i tako umalo da 2. postava opet izgubi meč. Bouns nije postao ono što im treba. Nit razigrava, a gubi lopte. Nit je efikasan, bilo šuterski bilo prodorom. Nije odbrambeni heroj niti ume da bude koristan bez lopte u napadu. Ima mentalitet vašarskog zabavljača što nikako ne pomaže. Katastrofa je to, jer duduk Maloun nikad ni za znanu svoju 2. postavu ni za poznat protivnički sastav ne napravi ama baš nijednu akciju. Stoje oko zone i tako 7 puta uzastopce, dok god se kilava prednost 1. postave ne istopi skroz, i onda opet sve ispočetka.
Ipak Džordan pruža više od očekivanog. A u svakom slučaju olakšanje je ne gledati Bartona, u nekom smislu i školovanog Morisa. Naprotiv Poup i Braun su mi gotivni već time što nisu iritantni. Igraju, a ne da igraju tako da dok igraju kao da sebe na televizoru posmatraju. Samim time (bude li iole zdravlja) šanse su realnije. Jokiću trebaju borci a ne statističari.
Dakle ovaj menadžer je u sezoni popravio i uradio ono što prethodni magično nije uspevao u pet. I još je onaj prethodni, zbog "izuzetnih rezultata" avanzovao, kao opasna faca dobio novi i bolje plaćen posao?! Dokaz da NBA nije basket-realna.

Saša

pre 1 godinu

Deluje Denver dobro u napadu, procenti su dobri, akcije su dobre i verovanto će vremenom biti još uigranije i bolje.
Ali, odbrana je loša i to zbog Jokića i Portera. Teško je sastaviti tim sa dobrom odbranom ako su mu dva bitna visoka igrača loša po tom pitanju. Kad je Porter na klupi, onda loša odbrana ne dolazi toliko do izražaja.

DraganBorca

pre 1 godinu

Sve ok samo mora da izbaci iz rotacije Dzordana i da maksimalno smanji minutažu Grinu. Njih je smešna klupa San Antonija pretrčala i čak su poveli. Nemaju oni šta da traže u ozbiljnim plejof utakmicama i mora što pre Vlatko i Zeke tu da upadnu inače se biti hladni tuševi protiv Bostona i Čikaga za par dana. Njihove klupe će ih razvaliti onako spore.

Ostalo sve po planu i programu. Marej sjajan. Osim par isforsiranih šuteva ostalo odlično.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Druga uzastopna utakmica protiv Grega Popovica, logicna pretpostavka da ce biti neizvesna i teska, daleko zanimljivija od prethodne. Umalo ispustena pobeda Denvera.

Losa odbrana u gostima se nastavlja + neverovatno mnogo izgubljenih lopti 20 (Sparsi jos gori sa 24).

Jokic ubitacan na obe strane parketa. Odbrana, 2 ukradene, 3 blokade!! Manji broj skokova primetan u poslednje vreme. Raduje 20 suteva (15-20 br ispod kojeg ne bi trebao nikad)... problemi sa zglobom jos tu pa nesto "losija" efikasnost, 11/20... posebno pred kraj, par skracenih izbacaja. +15

Marej sve "bezobrazniji" :) Dobra partija. Tri nestvarne asistencije (2 iza ledja za Jokica). Poslednja za Gordnoa posebno efektna, stavila tacku. Sut za 3p nije slusao, 0 od 3. Koliko prija gledati njega i Nikolu kroz prirodnu i neodbranjivu saradnju.

Porter nastavlja sutersku kliniku (49.2% za 3p ove sezone), 24p. Bez filozofiranja, bas kako je i najefikasniji. Dva puta asistirao!? hmm... KCP najvecih +17, 5/8 iz igre, 3 ukradene. Rekosmo to bezbroj puta - savrsen, nenametljiv fit za Jokic's ball (anti Barton). Gordon dovoljan, 5as. Svi starteri u +.

Klupa negativna. Bouns solidan sa 14p, nepazljiv, 5 izgubljenih (znam da je Nikola imao 4). Odlicna stvar je sto Porter provodi prilican br minuta sa rezervama. Koncept koji je Meloun uspesno primenjivao pretprosle sezone... Marej/Porter minuti sa klupom = balans bez vecih padova start/izmene u igri. Koncept koji nazalost cesto zaboravi sablonskim minutazama.

Mnogo asistencija = sve veca prirodnost, sve su uigraniji = postaju jako, jako opasni. Mnogo poenterskih opcija. Za Grumenje totalno morbidan podatak (kroz prethodne sezone), imaju najbolji procenat za 3p u citavim NBA (Porter, Bouns, Braun, Marej... )!!??

Ocajna odbrana u gostima da se popravi, nastimuje uz primetno manju eksploataciju Nikole u regularnom delu i 30-40% bolji roster = rano za reci (serija losih protivnika) ali smesi se zanimljiva sezona/POff.

Dragan Feliks

pre 1 godinu

Nekoliko nekarakterističnih promašaja (pogotovo floutera) snizilo mu je procenat šuta (i tako preko 50 %). Pomalo već karakteristično za početak sezone nezainteresovan i na pola gasa, mada defanzivno solidan, ali to je Nikola kakvog smo ga već gledali. Porter sjajan na šutu ali van igre u poslednjih 8 minuta, Gordon nešto slabiji u napadu ali u defanzivi odličan. KCP vrlo dobar, Braun loš, Bouns od sjaja u prvom do očaja u drugom poluvremenu (takodje već vidjeno). Džordan korektan, Grin već vidljivo spor, a Marej pogotovo u finišu odličan (i poentersko i asistencijama a zagrizao i u odbrani) baš je neophodan Denveru još da mu krene i šut za 3 poena i biće odlično. Mali Braun već nekoliko utakmica bez značajnije minutaža. Mislim da im za potpunu rotaciju treba Nadji umesto Grina (ali to se neće desiti jer Maloun je Maloun). Sve u svemu dobar start sezone, morali su zbog uklapanja povratnika i nekoliko novih igrača nešto i da žrtvuju. Sada to već ide uzlaznom linijom, počeli su i defanzivno da se poboljšavaju, a ofanzivno deluju sjajno od početka. Već su pri vrhu zapada (Juta i Portland iznenadjujuće drže ritam). Sledi mini turneja po Istoku (Indijana, Boston, Čikago) sa dve pobede bio bi to vrlo dobar početak sezone.

wlado

pre 1 godinu

denver na pola gasa, drzao pod kontrolom ceo mec, na kraju zadnja dva minuta frka spustili sparsi na -2 ali je marej uzeo stvari u svoje ruke posle par gresaka i promasaja nikole i sa dve asistencije resio mec.
Denver je procentualno najbolji suterski tim za dva i tri poena trenutno u celoj nba.

online

pre 1 godinu

Ne znam tacno,Young nije igrao bili su na orva 2-3 mesta na prvom preseku..ali Jokic ima realne sanse ove sezone za nesto nesvakidasnje.Da bude igrac sa najvise asisestencija u ligi. Zamislite to.. Centar sa najvise asistencija

bskfan

pre 1 godinu

Malone ove godine ima luksuz da eksperimentise dok mu tim pobedjuje. Ima tu vise eksperimenata: sa ili bez Dzordana, niska ili visoka postava, ko od startera i koliko igra sa klupom, koliko minuta dati K. Braunu itd.

Posebno je interesantno ko igra zavrsnicu. Imamo cak nekoliko razlicitih postava, tri igraca su standardna (Marej-KCP-Jokic) a na mestu SF-a i PF-a variraju 4 igraca:

MPJ-Gordon
Grin-Gordon
BBraun-Gordon
BBraun-Grin

Nocas se Malone opredelio za nisku postavu Marej-KCP-BBraun-Gordon-Jokic. Ideja je dobra, isprobava se two man game Jokic-Marej dok su tri ostala igraca defanzivci a ujedno svi imaju i neku ulogu u napadu: KCP sjajan sut za 3 poena, BBroun ulazak ispod kosa, i Gordon zakucavanja.

Nema nikakve sumnje u to da je ovo najbolja ekipa Denvera u eri Jokica a videcemo dokle ce dogurati. Stice se utisak da su jaki na svim pozicijama osim na mestu rezervnog pleja. Bons je dobar ali ipak mu je ovo tek druga sezona, sklon je greskama i macka u dzaku za plejof. Denver moze da ga trejduje za PG veterana (Bons+Nadji) ali je pitanje da li je pametno sve baciti na ovu godinu i dati talenat za veterana.

Ovaj Kelvin But je dobar menadzer i vise je uradio za pola godine nego Konoli za 7 godina. Skockao je ekipu a povrh svega iduce godine ima dva sjajna talenta Votsona i Kamagatea.