Petak, 30.09.2022.

08:30

Hrvati na sva usta hvale Srbiju

Fudbalska reprezentacija Srbije dugo nije izgledala moćnije, a to je mišljenje koje dele i kolege iz Hrvatske.

Izvor: SS

Hrvati na sva usta hvale Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

167 Komentari

Sortiraj po:

Rusija Srbija Delije

pre 1 godinu

Iako priznajem englezi su zasluzili pobijediti.
p.s. sto se tice gola kramarica, vidis da ti zene igraju odbojku, tu ste vi kraljevi, nemoj se zamarati nogometom, nije to sport za vas.
(croata, 30. septembar 2022 22:35)

Tako je, nije nogomet za nas ali eto mi Srbi smo nekim čudom dali svijetu nogometa igrače kao što je bio Dragan Stojković, Siniša Mihajlović, Nemanja Vidić, Dušan Vlahović, Dragan Đajić, Bojan Kekić i još puno vrhunskih nogometaša.

A Kramarićev gol i ono njegovo petljanje prije gola na nivou klinaca na igralištu mogu nazvati majstorijom samo hrvati.

Rusija Srbija Delije

pre 1 godinu

Hrvati su te godine bili u grupi s Englezima i Spanjolcima. Do zadnje utakmice s Englezima i 85.min nije bilo izvjesno da li ce prvi biti Hrvati, Englezi ili Spanjolci.
Toliko je bilo tijesno.
(Reality, 30. septembar 2022 11:06)

Naravno, netočno. To je bila prva sezona Lige nacija. Samo 4 utakmice, 2 protivnika. Tu svako ima veću šansu da ide dalje u odnosu na današnji format. hrvatska realno nije imala šansu da ide dalje, Španjolska vas je ponizila u prvoj utakmici, sa Englezima 0-0 kod kuće, kasnije ste dobili Španjolce 3-2 i znalo se da u Engleskoj nemate šta tražiti protiv Engleza i naravno izgubili ste. To je to tijesno, a vidimo kakvo je stvarno stanje bilo. Iduća sezona predzadnji u grupi, a sada prvi spletom okolnosti kao što su Danska u Zagrebu bez prva dva napadača, 3 boda u Danskoj iz jedne polušanse. Francuska kakva je ne bi prošla ni grupu u Rusiji sa ovim sastavom i igrom. Kažem, samo da su Danci došli sa prva dva napadača uzeli bi najmanje bod u Zagrebu i bili bi prvi u grupi.

@stoka

pre 1 godinu

@croata tvoj pokusaj vredjanja odbojkasica najvise govori o tebi, probaj trenirati nesto u zivotu a ne valjati se po kaucu i po forumima

Dušan

pre 1 godinu

@jesmo li mi hvalili Hrvate kad su se plasirali u finale ili se i to smatralo izdajom?
(sark, 30. septembar 2022 08:32)

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac, 30. septembar 2022 08:45)

Stvar je u tome kako Ameri kažu: World loves a good underdog story.
Uvek u inat velikim i moćnima...

croata

pre 1 godinu

(Rusija Srbija Delije, 30. septembar 2022 21:50

A kad vec tako dobro pamtis sta kazes na gol engleza i ulazak u teren dobra pola metra kad je izvodio aut?
Iako priznajem englezi su zasluzili pobijediti.
p.s. sto se tice gola kramarica, vidis da ti zene igraju odbojku, tu ste vi kraljevi, nemoj se zamarati nogometom, nije to sport za vas.

Nema više kiše

pre 1 godinu

Korektan tekst osim sto su preterali kad su napisali da je Ronaldova lopta bila bar metar u golu. Jeste bio čist gol ali nije baš bilo metar iza linije
(iggy, 30. septembar 2022 10:51)

Nisu pretjerali, namjerno rade takve stvari. Srbija je ekipa koja ima 4-5 ozbiljnih igrača, ide na SP pa su natjerani na napišu neke činjenice.


A sam naslov da Hrvati slave na sva zvona Srbiju je netočan, radi se o tekstu jednog portala koji je ako bolje pogledaš, napisao jedan srbofobni tekst. I meni je rečenica "sudijsko ludilo", "lopta metar u golu" i "luda sreća" odmah zapela za oko i mislim da jasno šta im je u glavi, suci su pogriješili ali to je bila samo jedna utakmica u grupi, Portugal je kasnije pobijeđen tamo. Dalje, pišu za Vlahovića da bi mogao biti jedan od najboljih u svojoj generaciji, sad izmišljaju 'u generaciji'' ali neće staviti jedan od najboljih napadača u svijetu što je već sada. Inače index hr je portal koji uglavnom piše šovinistički o svemu što je vezano uz Srbiju i Srbe, npr to je jedini portal na svijetu, podvlačim na svijetu, koji o jednoj navijačkoj grupi samo zato što je srpska, delijama, piše gotovo isključivo negativne članke gdje čekaju nerede i tek onda objave, često i preuveličavajući stvari. Doslovno znaš da li će objaviti nešto o Delijama ili ne. Naravno, primjer Delija je samo vrlo mali primjer od gomile općenito srfobnih članaka. Doista bih ovdje mogao stavljati naslove i tekstove sat ili dva.

croata

pre 1 godinu

Xnodese, u Hrvatskoj ne kazemo “mundijal”.
Eto ti si tzv Hrvat koji tvrdi da su Hrvati losi, a Srbi dobri :D
A u svim svjetskim prognozama za SP Hrvatska ispred Srbije :D
(Dzabe si krecio :), 30. septembar 2022 17:16

Jel moguce da toliko lupetas? Procitaj jos jednom moj post, ali s razumjevanjem ako ga imas, a onda mi navedi gdje sam napisao da su srbi bolji od nas.
A mundijal je medjunarodna rijec, kakvi srbi dal si pri sebi?

Rusija Srbija Delije

pre 1 godinu

Da svi vide koliko lazes: [link]
Kramaric izvozao 6 Engleza i apsolutnom klasom zabio na Wembleyu :D
Odbijanac, kazes? :D


Da, odbijancem je lopta ušla u gol. Ne bi ni ušla da se nije odbila od noge Engleza i točno malo promjenila smjer i otežala golmanu, jadan udarac, preslab udarac, a koliko Kramarić blesavo izgleda u tom pokušaju nazovi driblinga pokazuje i to da ga niko od Engleza nije više ni napadao jer je izgledao kao da će samog sebe predriblati. Kao da se gleda nekoga ko je totalni antitalent za nogomet.

LordWoW

pre 1 godinu

Tebi nije lako......ni mozga ni ponosa. Kada ti je Hrvatska toliko mrska idi živi u Srbiju....ali draža je kuna i Hrvatski pasoš, zar ne? Lako za ponos.....
(nino, 30. septembar 2022 14:05)

Koja kuna, ne moga toga više od 1.januara. Hahaha više ništa svoje nećete imati, a tek kad krene Italija i uzme Istru i Dalmaciju :))) plakaćete za Srbijom i Jugoslavijom, ali ovog puta nećemo biti glupi pa stupiti u zajednicu sa istorijskim luzerima.

Ako cemo iskreno

pre 1 godinu

Hrvati imaju najjaci vezni red na svijetu.
Spanija im je blizu,ali nije bolja.
To je njihova najveca snaga.
Ne samo Kovacic Brozovic Modric nego i Majer Vlasic Pasalic Sucic…koji mogu i na desno krilo.
Imaju sirinu kao rijetko ko,a bas je to dobro objasnjeno u clanku koji sam citao https://www.thenationalnews.com/fifa-world-cup-2022/2022/09/28/world-cup-group-f-croatias-midfield-the-key-to-another-deep-run/ gdje prognoziraju Hrvatima opet visoki plasman na mundijalu zbog spektakularnog veznog reda

Uzivam kako te boli :)

pre 1 godinu

Izgubili na Vembliju, bili poslednji u grupi. UEFA tad promeni pravilo i vi ipak ostanete. Vama izgleda treba crtati da bi shvatili.Gledao sam utakmicu, dobro se secam da su vas drugo poluvreme odučili, poveli ste na neki odbitak cista sreca za penaldzije. Ne znam kako se zove kad primis dva gola za 7 minuta. Mani se mitova, Španija vas je u prvoj utakmici posle SP spustila na zemlju.
(Nenad,

Da svi vide koliko lazes: https://youtu.be/-PRKN6ti2SM
Kramaric izvozao 6 Engleza i apsolutnom klasom zabio na Wembleyu :D
Odbijanac, kazes? :D
Dokle cete vise lagati?
Da li je do 85.min bilo neizvjesno da li ce Hrvatska Spanjolska Engleska biti 1.u grupi?
Je.
Tko je onda i koga nadigrao?
I o cemu ti onda ovdje trabunjas?
Cinjenice:
1. Hrvati od 1. dana u A eliti, dok ste vi kuburili u C razredu
2. Hrvati u top4 najbolje reprezentacije Europe
4. Izborili Final four i igrat ce za trofej u 6.mjesecu
Mozes im pljunuti pod prozor :D

Ne blamiraj se vise :)))))

pre 1 godinu

malo realnosti, evo još realnije realnosti. Daleko je Hrvatska od najboljeg veznog reda. Modriću svaka čast, sinonim za fudbal uz Mesija i CR7. Drugi je ipak vodonoša u Čelziju sa uticajem na igru kao i ja. Treći je ponajbolji u Interu, koji je kako tačno faktor u evropskom fudbalu? Cenjenjiji i svetu fudbala su su Ajax i Tadić nego Inter i Brozović..
(Obrad,

Stvarno me slatko nasmija :D
Cijenjeniji Tadic iz smijesne Eradivizije, nego Brozovic - sluzbeno najbolji veznjak Serie A, u top3 na svijetu na svojoj poziciji, prvak Italije i Viceprvak svijeta s Hrvatskom?
Jos mladji 5 gofina od Tadica koji je osvojio izvan Eradivizije i sa Srbijom, STO TOCNO da je toliko cijenjen? :D

Bečki konjušari

pre 1 godinu

Puno još treba vode da proteče dok Srbi stignu blizu Hrvatske reprezentacije. Hrvati su kontinuirano na svim velikim takmičenjima osvajaju i medalje kod Srba je veliki uspeh kvalifikovati se uopšte.
(Miloš Stojković, 30. septembar 2022 16:14)

Kad osvojite neku titulu u fudbalu, moze i klupskom. Javite se.

Obrad

pre 1 godinu

@ malo realnosti, evo još realnije realnosti. Daleko je Hrvatska od najboljeg veznog reda. Modriću svaka čast, sinonim za fudbal uz Mesija i CR7. Drugi je ipak vodonoša u Čelziju sa uticajem na igru kao i ja. Treći je ponajbolji u Interu, koji je kako tačno faktor u evropskom fudbalu? Cenjenjiji i svetu fudbala su su Ajax i Tadić nego Inter i Brozović..

Nenad

pre 1 godinu

1. Daj nam objasni, kako netko moze ispasti ako je i dalje u A ligi nacija?
2. Vi takvoj ligi nacija ne bi mogli ni primirisati jer je bilo 12 najjacih ekipa u A eliti, a ne 16 gdje upadaju Bosna,Izrael, Srbija,Skotska,Wales,Ceska koje nisu rang velikih po REZULTATIMA, zar ne?
3. Zasto lazes da je Engleska ikog razbila kada do 85.min nije bilo sigurno da li ce prvi u grupi biti Hrvati, Spanjolci ili Englezi?
Hrvati su poveli i dobrim dijelom nadigrali Engleze. Izjednacio je Lingard tek u 78.minuti, ali im je trebala pobjeda pa je Harry Kane spasio Engleze golom u 85.
Kako je to onda Engleska “razbila” Hrvate?
Dokle ce vise neki od vas lagati i lijeciti komplekse kada je na internetu sve dostupno? :D
(Opet lazi i mitovi, 30. septembar 2022 15:38)


Izgubili na Vembliju, bili poslednji u grupi. UEFA tad promeni pravilo i vi ipak ostanete. Vama izgleda treba crtati da bi shvatili.Gledao sam utakmicu, dobro se secam da su vas drugo poluvreme odučili, poveli ste na neki odbitak cista sreca za penaldzije. Ne znam kako se zove kad primis dva gola za 7 minuta. Mani se mitova, Španija vas je u prvoj utakmici posle SP spustila na zemlju.

Ante

pre 1 godinu

index je bukvalno jedini hrvatski medij koji pokazuje ikakve znake da postoji tako nešto kao što su srbi i srbija. ostali ne žele čuti za nas izuzev u kontekstu rata, kad su srbi prikazani gori od đavola
([], 30. septembar 2022 16:09)


Jasenovac?! Nema gore od konc. logora.

Dzabe si krecio :)

pre 1 godinu

Jasno mi je zasto puses na hladno, ali ovog puta ste dobri. Kao sto sam prije mundijala 2018. prognozirao da cete ispasti nikad gluplje kao sto sam ja glup
(Xnodeh koji se predstavlja Croat)

Xnodese, u Hrvatskoj ne kazemo “mundijal”.
Eto ti si tzv Hrvat koji tvrdi da su Hrvati losi, a Srbi dobri :D
A u svim svjetskim prognozama za SP Hrvatska ispred Srbije :D

sargo

pre 1 godinu

@Argo nema tu previse kvalitete, to su bile penal serije i nakon toga 6 komada od Spanije, vasa kvaliteta ce se videti odmah protiv Maroka, tj nece je ni biti

[]

pre 1 godinu

index je bukvalno jedini hrvatski medij koji pokazuje ikakve znake da postoji tako nešto kao što su srbi i srbija. ostali ne žele čuti za nas izuzev u kontekstu rata, kad su srbi prikazani gori od đavola

Malo realnosti

pre 1 godinu

Ok sve ali kako je SMS koji je proglasen za najboljeg veznog u Italiji "suhi prosjek"?

Koje je to godine sms bio najbolji vezni Serie A?
Jer je SLUZBENO najbolji vezni Serie A Brozovic!
https://youtu.be/FECAAmvOazs
Sms je odlican, ali Hrvati imaju najmocniju veznu liniju od 3 svjetske klase i mocne vezne rezerve.
Drugo. Istom tom sms-u pala je vrijednost za 10 mil nedavno. Nije isto igrati u osrednjem klubu ili osvajati trofeje s Interom, Realom ili Chelsijem, te Lige prvaka.
Spusti se na zemlju

croata

pre 1 godinu

(Mali Hijavata, 30. septembar 2022 15:09)

Jasno mi je zasto puses na hladno, ali ovog puta ste dobri. Kao sto sam prije mundijala 2018. prognozirao da cete ispasti nikad gluplje jer nepostenim dolaskom krstajica ne moze biti drugacije, sad mislim da ce vam ovaj mundijal donijeti radosti. Dolaskom piksija konacno imate posten odnos prema nogometu i to mora dati rezultata. Ako bude sve kako treba proci cete grupu i casno poginut u nokaut fazi. Narod ce biti zadovoljan. Za nesto vise realno nemate dovoljnu kvalitetu. Ali za iduci euro uz neka prava pojacanja(npr mali ilic vam je suho zlato) ce mozda biti i koji korak dalje. Ovobje realni scenarij, samo da se ne pokoljete iznutra i ne puknete ko balon sto je isto moguce.
Hrvatska? Mi smo dobri, ali kvalitetom ni blizu 2018. Dosta osrednjih igraca, nesto potencijala, ali nista spektakularno. Ono sto mi daje nadu da mozda mozemo i vise od prolaska grupe sto je samo po sebi ogroman uspjeh je cinjenica da imamo ogromno iskustvo. Necemo izgoriti u euforiji kakve inace imaju "male" reprezentacije kad ostvare dobar zamah sto je itekako opasno za protivnika. Nekako me nasi podsjecaju na real madrid zadnjih godina. Od reala ima boljih bar 6,7 top klubova, ali na iskustvo su svima konkurentni. Volio bih slicno i od hrvatske. No realnost je da smo tako li la.

Bosna

pre 1 godinu

Drage naše komšije, nemojte se ljutiti ali hrvatska reprezentacija je za klasu bolja od srbijanske reprezentacije. Svaka čast na pobjedama, ali na SP u Kataru ova srbijanska ekipa neće dalako dogurati, za Hrvatsku ne bih bio baš siguran, znaju oni često iznenadti. Što se tiče moje Bosne, super što su upali u A ligu, ali to će biti kratko gostovanje. Nemamo mi taj kvalitet da bi se mogli izboriti sa velikim evropskim nacijama. Hrvatska ima i dalje najkvalitetniju reprezentaciju među bivšim jugoslovenskim republikama. To je tako.

Miloš Stojković

pre 1 godinu

Puno još treba vode da proteče dok Srbi stignu blizu Hrvatske reprezentacije. Hrvati su kontinuirano na svim velikim takmičenjima osvajaju i medalje kod Srba je veliki uspeh kvalifikovati se uopšte.

sargo

pre 1 godinu

@Argo nema tu previse kvalitete, to su bile penal serije i nakon toga 6 komada od Spanije, vasa kvaliteta ce se videti odmah protiv Maroka, tj nece je ni biti

sargo

pre 1 godinu

@Argo nema tu previse kvalitete, to su bile penal serije i nakon toga 6 komada od Spanije, vasa kvaliteta ce se videti odmah protiv Maroka, tj nece je ni biti

Babe i zabe

pre 1 godinu

skaut za tvoju informaciju SMS nije ni igrao protiv norvezana pa ga je menjao Ilic i to odlicno asistencija, vidi se da nemas veze o nogometui
(skaut mozda kladionice

Sine, na sp ces igrati protiv Brazila.
Netko te mora probuditi da shvatis koliko malo znas :D
Drugo, ne govorim o Norveskoj (koja vas je i pobijedila nedavno) vec generalno vasoj igri pod piksijem. Ali dok ti shvatis…

Cinjenice

pre 1 godinu

Hrvati hvale Srbe kada igraju dobro i izbore SP.
Srbi su 2018. imali naslove tipa “Srbin odveo Hrvate u polufinale sp”…
Srbi su stavljali reklame za vrijeme intoniranja hrvatske himne u finalu SP.
Tako nesto u Hrvatskoj bilo bi nezamislivo.
Hrvatski treneri pravili su igrace od Srba (Kovac-Jovica i Kostica), pa Juric forsira i daje priliku 3 srpska reprezentativca trenutno.
Srpski kapetan i izbornik 2018. jedni su od rijetkih na svijetu koji Luki Modricu nisu dali ni glas za izbor Najboljeg nogometasa svijeta 2018. (FIFA THE BEST)….
Samo par primjera koliko su Hrvati davno presli igricu, dok Srbi i dalje zive u proslim vremenima.
Ne mislim na sav narod jer sam siguran da je velika vecina Srba korektna i ne mrzi, ali politika….pa prezidente vam je javno huskao na navijanje protiv Hrvata.
Pa su mu “braca” bili Rusi, naglo to postali Danci, Englezi, Francuzi. :D
Tako nesto u 21. st kod nas je nezamislivo.

Top4 u A, vi top4 u B lige nacija

pre 1 godinu

Sada smo presli igricu i izborili top4 najbolje reprezentacije Europe

Konstantna zamena teza, LN nije EP. Ovo takmičenje je zamena za prijateljske utakmice. Uostalom, kad ste izgubili 6 : 0 od Španaca onda je opravdanje bilo da je to neko levo takmičenje. Kako se menjaju pogledi kod vas :)
(....,

Zamjena teza prisutna je samo kod tebe.
Lijepo sam napisao da smo bili slabi u LN, a ti izvuces recenicu koja tebi pase :D
Spominjes pobjedu Spanjolaca, ali ne spominjes kako su ih Hrvati nadigrali mjesec dana kasnije u istoj toj LN? :D
Kada su Hrvati gubili u LN od Francuza i Portugalaca, onda je bila bitna LN?
A sada kada su Hrvati u top4 najbolje reprezentacije Europe onda je to prijateljsko?
Kako ti se vise da cviliti i siriti tolike komplekse i ljubomoru?
Hrvati su u Final four, mozes im pljunuti pod prozor. :D

Hocemo iskreno?

pre 1 godinu

Protiv jedine dve jake reprezentacije sa kojima smo igrali pod piksijem (danska portugalija) primili smo u 3 utakmice 6 golova, a 7. je ponisten.
Odbrana ljudi, odbranaaa
Ne zanosimo se igrama protiv slabe Slovenije Norveske ili Svedske koja je ispala u 3.razred fudbala
Mozemo reci da smo mocni kada 10-15 puta razvalimo argentinu, spaniju, brazil ili englesku

Mali Hijavata

pre 1 godinu

"Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. "

Realno u pravu su...
(replika, 30. septembar 2022 13:33)

To je samo floskula da se pokriva euforija posle poraza. Mi nikada nismo imali kvalitet za uspeh u kontinuitetu, i kada puknemo to je plod neznanja i netalenta, a ne sopstvenim saplitanjem.
Hrvatska već dugo ima kvalitet, Kovačić, Brozović, Mandžukić, Perišić, nekada Rakitić... su tri klase iznad svih naših igrača, osim donekle Tadića i Mitra, a Modrić čitavih pet klasa.
To je prosto vidljivo jer oni već godinama igraju u vrhunskom fudbalu, i to vrlo zapažene uloge. Samo zlonameran ili prirodno glup čovek mogu reći da to nije tačno.

Opet lazi i mitovi

pre 1 godinu

Ниси обавештен, испали сте у првом такмичењу ЛН. Онда је УЕФА одлучила да прошири групу А и ипак сте остали. Енглеска вас је разбила на Вемблију, сети се.
(Pez,

1. Daj nam objasni, kako netko moze ispasti ako je i dalje u A ligi nacija?
2. Vi takvoj ligi nacija ne bi mogli ni primirisati jer je bilo 12 najjacih ekipa u A eliti, a ne 16 gdje upadaju Bosna,Izrael, Srbija,Skotska,Wales,Ceska koje nisu rang velikih po REZULTATIMA, zar ne?
3. Zasto lazes da je Engleska ikog razbila kada do 85.min nije bilo sigurno da li ce prvi u grupi biti Hrvati, Spanjolci ili Englezi?
Hrvati su poveli i dobrim dijelom nadigrali Engleze. Izjednacio je Lingard tek u 78.minuti, ali im je trebala pobjeda pa je Harry Kane spasio Engleze golom u 85.
Kako je to onda Engleska “razbila” Hrvate?
Dokle ce vise neki od vas lagati i lijeciti komplekse kada je na internetu sve dostupno? :D

Argo

pre 1 godinu

Naravno da nije do Mamuca nego KVALITETE igraca,ali lakse je hvaliti Mamica nego priznati da su ne daj boze Hrvati bolji. O 98.ne treba govoriti.iz 2018g. Subasic,Strinic,Vida,Rakitic,Perisic,Rebic,Kramaric. Sad mi objasnite kakve Mamic ima veze s njima i kakve Mamic ima zasluge za njihove uspjehe?

Hocemo iskreno?

pre 1 godinu

Protiv jedine dve jake reprezentacije sa kojima smo igrali pod piksijem (danska portugalija) primili smo u 3 utakmice 6 golova, a 7. je ponisten.
Odbrana ljudi, odbranaaa
Ne zanosimo se igrama protiv slabe Slovenije Norveske ili Svedske koja je ispala u 3.razred fudbala
Mozemo reci da smo mocni kada 10-15 puta razvalimo argentinu, spaniju, brazil ili englesku

nino

pre 1 godinu

Navijam samo za Srbiju,za kroasane niti u snu! Pozdrav iz Zagreba!
(Realni10, 30. septembar 2022 12:44)
Tebi nije lako......ni mozga ni ponosa. Kada ti je Hrvatska toliko mrska idi živi u Srbiju....ali draža je kuna i Hrvatski pasoš, zar ne? Lako za ponos.....

jadno da jednije ne moze da bude

pre 1 godinu

@skaut tipicni komentar neznalice i kompleksasa, pa evo ti klupe Srbije, Ilic je zamenio SMS i odigrao odlicno, Strahinja Pavlovic je odigrao najbolje protiv Norveske ,prOTIV Svedske nije ni bio u sastavu, Milenkovic zbog ozljede nije ni nastupao itd. klupa je jaka, na mnogim pozicijama posebno krila i ofenzivni vezni daleko jaca od vase, a daljne tvoje lupanje ne vredi i komentirati, pogledaj koju utkamicu prvo pa ce videti da Srbije itekako ima uigrane akcije, kao drugi gol protiv Norvezana

skaut mozda kladionice

pre 1 godinu

@skaut za tvoju informaciju SMS nije ni igrao protiv norvezana pa ga je menjao Ilic i to odlicno asistencija, vidi se da nemas veze o nogometui

Dok

pre 1 godinu

Ljudi spustite loptu na zemlju, ok pobedili smo Švedsku i Norvešku i igra je super, ali od kako pratim fudbal naš problem su turniri u desetak dana tri utakmice u grupi, ok dobro stojimo i imamo odlične igrače i selektora ali bez euforije molim, videli smo ep u basketu!

Znalac

pre 1 godinu

Mamic veze nema sa broncom SP ‘98.
Ni sa Hrvatskom od 2018.
Ni sa Perisicem, Rskiticem, Prsom ili Srnom.
To je nogometni gen, ogroman talent i posvecenost onome sto Hrvati rade, te fanatizam kada je u pitanju hrvatski dres.
Ne moze jedna zemlja izroditi toliko svjetskih klasa u malom periodu Modric Kovacic Brozovic Perisic Rakitic Mandzukic Boban Suker itd., a da zasluge idu jednom menadzeru…ne pije vodu
Nogomet je TIMSKI sport i nikada jedan covjek ne moze imati zasluge za rezultate.
Pozdrav

Realni10

pre 1 godinu

Pa živimo u demokraciji, zar ne? Svatko ima pravo navijati za koga hoće i voljeti koga želi! Tebi sve najbolje.


Navijam samo za Srbiju,za kroasane niti u snu! Pozdrav iz Zagreba!
(Realni10, 30. septembar 2022 12:44)
Tebi nije lako......ni mozga ni ponosa. Kada ti je Hrvatska toliko mrska idi živi u Srbiju....ali draža je kuna i Hrvatski pasoš, zar ne? Lako za ponos.....
(nino, 30. septembar 2022 14:05)

replika

pre 1 godinu

"Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. "

Realno u pravu su...

ford

pre 1 godinu

@skaut
U principu si sve u pravu,rezultati govore sami za sebe ,uopšte nema potrebe pominjati imena pojedinačno..
Ali uzmi u obzir da vi to imate izgrađeno od kraja 90ih, od igrača, sistema, kulta i na kraju krajeva rezultata, oni su plod svega navedenog..
A ne treba zanemariti i vašeg čuvenog Menadžera,koji koliko god da je 'dobar' sa kešom, po meni zaslužio svaki dinar/kunu/euro, čovek je decenijama bukvalno najzaslužniji za iskorak i razvitak vaših najboljih igrača, a bilo ih je i ima ih i sada..
I onako, sportski, bez sujete a sa poštovanjem-realno, svaka čast..!!
I uzmi u obzir da mi posle dužeg vremena imamo grupu talentovanih a i vrhunskih igrača koji su konačno u funkciji ekipe, tima, a ne zarad svoje lične sujete..
A preduslov svega toga je čovek koji ih vodi, jer svi oni imaju duboko poštovanje prema njemu, em što je legenda našeg (a tu se podrazumeva i vašeg fudbala jer je predstavljao celu naciju..) I jasno im je da samo zajedno da naprave neki uspeh, a sami nikakav!
A mi smo tek krenuli putem na kojem ste vi godinama, a iskreno se nadam da ćemo tu i ostati i to ne u narednom periodu već da to bude pravilo, da bude najnormalnija stvar..!!
Ali, svi mi ovde smo svedoci mnogih nesportskih stvari i većina nas ima tu usađenu traumu u podsvesti da nesmemo da se previše radujemo jer se sa pravom plašimo da ćemo opet biti bolno prizemljeni..
I to nam je generalno mnogo veliki problem.
Ali nada umire poslednja..!!!

....

pre 1 godinu

Sada smo presli igricu i izborili top4 najbolje reprezentacije Europe

Konstantna zamena teza, LN nije EP. Ovo takmičenje je zamena za prijateljske utakmice. Uostalom, kad ste izgubili 6 : 0 od Španaca onda je opravdanje bilo da je to neko levo takmičenje. Kako se menjaju pogledi kod vas :)

Baxuz

pre 1 godinu

Becki konjusari@ Mi smo ponosni becki konjusari. Aj sad na tavan nađi pradidov fes i trkom do Istanbula kojeg ste skupa s turcima unistili i osvojili, a zatim se zakuni sultanu na odanost
(Dalmacija, 30. septembar 2022 12:10)

Koji Hrvat je kod Habsburga dogurao.do kancelara. A srba je bilo.velikih vezira koliko hoces, obicnih vezira nebrojeno, pasa, admirala. Srpkinje su bile Valide sultanije. Lakse je Srbinu bilo.da.napreduje nego Turcinu. Hocete i Rustem Pasu da nam ukradete kao Teslu. Da ne bese Sobieskog i Savojskog vi Hrvati danas ne bi postojali.

Dalmacija

pre 1 godinu

Becki konjusari@ Mi smo ponosni becki konjusari. Aj sad na tavan nađi pradidov fes i trkom do Istanbula kojeg ste skupa s turcima unistili i osvojili, a zatim se zakuni sultanu na odanost

Skaut

pre 1 godinu

Ti si ovde opisao Hrvatsku reprezentaciju...
(Aca Pantljičara,

Zelis reci da su Kostic i Zivkovic bekovi i obrambeno jaki?
Da Sosa i Juranovic/Stanisic - pravi bekovi nisu bolji?
Pogledaj sta su radili Francuzima,Dancima,Austrijancima pa nam javi.
Srbija ima top spica i jaca je za spica Mitra kojeg cijenim i koji je vas najbolji igrac.
Vezni red?
Hrvatski je puno mocniji.
Srbiji se igra svodi na ubacivanje na spica pa ako prodje,prodje. Da li ce proci protiv velikih, vidjet cemo.
Hrvati kreiraju,igraju tika take, kaze danski izbornik “sakriju ti loptu i ne znas gdje si”…u svakom trenu moze sjevnuti gol iz sredine, sa krila, bekovi, imaju 7-8 top pucaca i deficit spica iskoristili su na najbolji moguci nacin.
Tako si mogao vidjeti da zabijaju 5 golova mocnoj danskoj obrani i Austriji s Alabom.
U sredini gospodare Broz Kova Modric, lijevo dva ponajbolja krosera svijeta Sosa i Perisic. Desno Vlasic ili Majer koji lomi linije, plese izmedju njih, zabija, asistira.
Obrana Gvardiol,Sutalo,Erlic, mladi branici od 20-22 god na prvoj crti obrane u 4 utakmice s Dancima i Francuzima - nisu slucajnost.
Vama je obrana nestabilna,sjeti se kvalif.
Klupa? Pogledaj tko sjedi Hrvatima tko Srbima na klupi?
Jaki ste, ali ponavljam, nemate kompletnu ekipu ni jaku klupu koja je preduvjet za top rezultat kada si na turniru i igras svakih par dana sa top ekipama.Vidjet ces kako ce Majer mijenjati Modrica kada se umori. Tko ce dostojno mijenjati Tadica ili sms-a?
Kostica?

Reality

pre 1 godinu

Hrvati su prve godine ispali iz A grupe lige nacija, kao i Nemci čini mi se,

Hrvati su te godine bili u grupi s Englezima i Spanjolcima. Do zadnje utakmice s Englezima i 85.min nije bilo izvjesno da li ce prvi biti Hrvati, Englezi ili Spanjolci.
Toliko je bilo tijesno.
Tako da su Hrvati potpuno zasluzeno ostali u A ligi nacija. Iako nam je to najslabije natjecanje i u najtezoj smjeni generacija, od prvog trena smo u A eliti.
Sada smo presli igricu i izborili top4 najbolje reprezentacije Europe.
Dakle, Hrvatska konstantno napreduje i raste.
Daju nam velike sanse i na sp i u final fouru.
Potpuno zasluzeno.
A onaj tko razumije nogomet zna i zasto.
Da te podsjetim da cete vi, Bosna, Izrael i Skotska zauzeti 4.mjesto sa jacim ekipama i tek se morate dokazati protiv velikih.
I opstati u A ligi.
To je uspjelo Svicarcima i Poljacima, pa vjerujem da ce i vama. Ostali su se vratili otkud su dosli

Puh

pre 1 godinu

TRI DESETLJEĆA BRAKA Srđan Đoković otkrio kako je zaveo Dijanu, Hrvaticu koja je rodila najboljeg tenisača svijeta.
(Net, 30. septembar 2022 10:48)

A tebi su oba roditelja Hrvati, ali nisi najbolji ni u cemu.
Dakle imati bar polovinu srpskih gena je ipak kljucni faktor. Pozdrav!

re-rewind when the crowd say bo selecta

pre 1 godinu

(Milezg, 30. septembar 2022 10:13)

Ne kaze se "englizam" vec anglizam, ako vec mudrujes o jeziku. I drugo, sta ima veze ako je anglizam? I srpska i hrvatska varijanta zajednickog jezika koriste gomile pozajmljenih reci iz drugih jezika, s tim sto se u srpskoj varijanti pozajmice koriste bez kompleksa, a u hrvatskojh se kompleksaski izmisljaju reci na nacin kako se to u vreme nacionalizma i nacionalsocializma radilo u nemackom jeziku. A danas je na nemackom jeziku nastala kovanica "homeoffice" koja se sastoji od 2 engleske reci i znaci teleworking. Srpski u istom duhu se ne plasi stranih reci vec ih ukljucuje u svoj jezik. Uostalom, i sam engleski je pod teskim uticajem latinskog i francuskog i boli ih uvo.

Ivar

pre 1 godinu

Srbija je u svim glavnim, ponajprije ekipnim sportovima i velikom broju pojedinačnih bolja od Hrvatske! Gledam samo medalje u timskim sportovima (ne uzimam medalje SRJ/SCG) i tu je Srbija bolja iako je samostalna od 2006./2007. a hrvatske medalje zbrajam od 1992.! Kad bi se uzele medalje i SRJ/SCG (tu je udio CGaca zanemariv) onda je vrlo uvjerljivo sve na strani Srbije.Pozdrav iz Zagreba!
(Realni10, 30. septembar 2022 10:52)
Pa pogledaj medalje sa OI pa ces vidjeti da nesto ne stima u tvojoj racunici. Sto se tice ekipnih sportova imas pravo ali Srbija ima skoro duplo vise ljudi, samo vidim da se te stvari racunaju sama kada neka veca zemlja dobije Srbiju, dok kada Srbija dobije Hrvatsku to nitko ne spominje. Razlika u medalajama je samo zbog razlike u populaciji, jer talenat je prisutan na obe strane

Ivar

pre 1 godinu

Ниси обавештен, испали сте у првом такмичењу ЛН. Онда је УЕФА одлучила да прошири групу А и ипак сте остали. Енглеска вас је разбила на Вемблију, сети се.
(Pez, 30. septembar 2022 10:58)
Kao prvo Eng je dobila 2-1 a u Hrv je bilo 0-0, sve je bilo dosta izjednaceno. A drugo, to sto je UEFA odlucila prosiriti broj ekipa je nebitno, Hrv nije pala u drugu ligu, o tome se ovdje prica. Sta bi bilo da bi bilo nije tema.

cros

pre 1 godinu

Ti si ovde opisao Hrvatsku reprezentaciju...
(Aca Pantljičara, 30. septembar 2022 10:16)

Koji dio? Ovo sa Modricem, Brozovicem i Kovacicem kao suhi prosjek, ili za stoperski par Sutalo/Gvardiol da su spori? Ili to da se Mbappé naigrao pored Sose i Stanisica na krilima, pa s lakocom uvalio 4 komada u 2 utakmice?

kiza

pre 1 godinu

ronaldova lopta nije kompletno presla liniju. sta lazu hrvati da je presla metar. barem nije imalo sanse da se vidi ni na snimku, a kamoli uzivo dal je presla. da su sudije dosudile gol za nesto sto nije moglo da se vidi bila bi najveca nepravda u istoriji fudbala.

kiza

pre 1 godinu

Kad zavrsi utakmica sa brazilom ima cemo sliku kolko je Jaka srbija, dotad?
(salerno, 30. septembar 2022 10:46)

@salerno
srbija u rusiji je bila bolja od brazila, ali zbog 2 glupa gola je izgubila. ne vidim zasto sada ne bi bili bolji.

Zoran

pre 1 godinu

1. Fizička sprema (to će onaj Japanac, što ga je Piksi doveo, da sredi),
2. Bez kikseva u odbrani (ovo je teže).
Ako ove dve stvari budu štimale, biće sve ok u Kataru.

Joso

pre 1 godinu

Nema tu što. Srbija nakon dolaska Piksija igra dobro i ljepse. Fali jedna prava utakmica sa npr Njemcima, Belgijom...Francuskom. Da se vidi prava vrijednost. Ono prije je , da oprostite bilo negledljivo. Iako ste i onda imali solidne igrače. Što jest...jest.

Nikola

pre 1 godinu

Ne hvale vas Hrvati, nego je to misljenje jednog novinara. Sto se mene tice, ja mislim da Srbija moze svakome zabiti gal, ali moze i od svakoga primiti 3. Sredina terena je suhi prosjek, sta god vi mislili o Lukicu i SMS-u, Zivkovic i Kostic nisu bekovi i kad im se ozbiljna krila budu zavlacili iza ledja curit ce na sve strane. Stoperski par je spor i ima bar 5 kikseva po utakmici. Znaci vidim Srbiju kao solidnu ekipu koja moze pruziti otpor svakome, ali svjetsko prvenstvo je turnir takmicenje gdje moras ostati konstantan i fokusiran 5-6 utakmica da bi nesto napravio, a Srbija to JOS ne moze...inace sve najbolje vam zelim.
(cros, 30. septembar 2022 09:54)

Ok sve ali kako je SMS koji je proglasen za najboljeg veznog u Italiji "suhi prosjek"? Sreca igra ooooogromnu ulogu u celoj prici oko plasmana. Dva puta ste do finala prosli na penale i ne mozes mi reci da jedan losiji sut u penal seriji nije vec protiv Rusa mogao da vas izbaci. Realno mozemo proci grupu i uz dozu srece mozemo i u cetvrtinu finala jer jw to samo jos jedna utakmica a takodje mozemo opusteno izgubiti i sve tei u grupi. To je fudbal.

Čaba

pre 1 godinu

Sve ok. Ali sada na scenu stupaju Terza Madjija i kopljanici sa Severa. Njihova specijalnost je da sruše sve što valja. Reprezentazija i njeno razvaljivanje im je uža specijalnost.

Tereza

pre 1 godinu

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac
Mi uvijek imamo za koga navijati za ostale nas nije briga. Ajde konačno i vi možete navijati za svoje dosad ste navijali za Engleze Ruse Dance ili s kim bi već Hrvatska igrala 😁

Back in Black

pre 1 godinu

Hrvati nam pumpaju euforiju.
Samo na SP nema Švedska,Norveška itd.
Vec Brazil, Švajcarska pa jedna od najboljih Africkih reprezentacija Kamerun.
Brazil prepun talenata,ne zna se na kojoj poziciji imaju boljeg igraca.
Nejmar i Vinisijus u strašnoj formi.
Švajcarska ladnjaka pobedi Španiju u gostima.
Mi smu u Ligi nacija igrali sa reprezentacinama koje su u kanalu i od kojih smo mnogo bolji.
I ovo sve treba da bude ocekivano a ne za neku euforiju
Švedska je u velikoj krizi,Norveška nikada ni nije bila nek sila,bekovi su joj tragikomicni,posebno onaj što je igrao na Kosticevoj strani.
Danska koje je trenutno jedna od najboljih reprezentacija nam je mnogo toga objasnila.

kiza

pre 1 godinu

Korektan tekst osim sto su preterali kad su napisali da je Ronaldova lopta bila bar metar u golu. Jeste bio čist gol ali nije baš bilo metar iza linije
(iggy, 30. septembar 2022 10:51)

nijedan snimak ne pokazuje da je lopta kompletno presla liniju. kako onda da su sudije mogle da vide uzivo?? to je cinjenica. prema tome, gol nije smeo da bude dosudjen. taj sudija jeste krš. dva penala nije dosudio na engleska nemacka mecu i var ga je ispravio. tako i njegovo priznanje posle meca da je pogresio ne bih prihvatio. mora da se vidi da je lopta presla liniju, a mitrovic to nije dozvolio. maestralno je izvukao loptu.

Dubioza

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.
(Nikola, 30. septembar 2022 08:27)

Upravo tako! Skoro sam čitao komentare ljudi na tu utakmicu na raznim portalima, može i sada da se nađu. Većina je imala tada taj utisak, a i sada. 100% prodao.

malisa

pre 1 godinu

Tajna moćne Srbije je ,da tim ne mogu da sastavljaju više menadžeri i političari ,ko za vreme žutaća.
(Gorčilo, 30. septembar 2022 09:08)
---
naravno, danas samo formu i učinak gledaju ovi koje ne znam kako i da nazovem.

iggy

pre 1 godinu

Korektan tekst osim sto su preterali kad su napisali da je Ronaldova lopta bila bar metar u golu. Jeste bio čist gol ali nije baš bilo metar iza linije

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Nisam citao tekst, naslov je bio dovoljno retardiran da me odvrati od tog cina. Index ima uvjerljivo najodurnije kolumniste u hr, od duvaceka i stosica (na platnoj listi americke hambasade) pa do notornog alaca, bas kao da su se potrudili naci najgore od najgoreg.
Ne mozes mi pricati price 'sila se budi' zbog pobjeda nad slovenijom i norveskom, to jednostavno nema zdrave veze s razumom nego samo s klikovima.
Kod vas isto euforija, brale, 600+ komentara zbog pobjede u norveskoj i plasmana u a ligu. Cak bi rekao da vas dere veca euforija zbog toga nego nase zbog ulaska na f4.
Ovi tamo bacaju piksija u zrak :D - gledam i ne vjerujem kakvo slavlje. Kod nas modric kaze 'nemojmo se zanositi'.
Mislim, i to nekako shvacam... gladni ste i sad ovo vidite kao 'pocetak jednog divnog prijateljstva' i to je ok, ako ste sretni i euforicni imate pravo na to i da budete malo slijepi no takav modus operandi je besmislen iz perspektive 'hrvatskog' medija.
Podsjecam- norveska i slovenija. I svedska u slobodnom padu.
Pa eno i bosna je u grupi s nekim pacenicima usla u a ligu, sta sad to znaci? Pa nista.
Jedina prava prica lige nacija su madjari. No to necete procitati na imbexu. :D

jjo

pre 1 godinu

stalno iste mantre. Učešće je već uspeh, tralala... Ovaj tim po kvalitetu igrača je među 12-13 na svetu, po Fifinoj novoj listi će biti među 15. Dakle, u drugi krug prolazi 16 timova. Naravno da je realno očekivano da tim koji je mađu 12-15 na svetu po ukupnom kvalitetu i igri, uđe među 16. Ono dalje je sve na 90 minuta igre i može svašta da bude. Nije neuspeh veliki i da ne prođu među 16 jer su još dva tima bolje plasirana tu u grupi, ali je realno da uđu. Realno je da se desi da prođu i dalje, ali je teško. Ono što je najvažnije jeste da se očuva atmosfera u timu i ovo zalaganje svih koje vidimo.

Pez

pre 1 godinu

Djordje......krivo ti se čini, nikad Vatreni nisu ispali iz grupe A lige nacija. Izbornik(selektor je englizam) Dalić je jasno rekao da je neprocenjivo iskustvo igrati sa najjačima i "bacati u vatru" nove hrvatske nogometaše(fudbal je englizam).
(Milezg, 30. septembar 2022 10:13)

Ниси обавештен, испали сте у првом такмичењу ЛН. Онда је УЕФА одлучила да прошири групу А и ипак сте остали. Енглеска вас је разбила на Вемблију, сети се.

todor

pre 1 godinu

znate li da ide prijedlog u gradskoj skupštini da se raspiše napravi spomenik srpskoj fudbalskoj reprezentaciji na trgu bana jelačića (odmah do spomenika banu) ili ispred katedrale

PITANJE

pre 1 godinu

Milošević nije uzeo ni kap hrvatskog , a Putin uzima 95% ukrajinskog mora i obale i luka i milijardi od turizma...može li to da uteši Srbe?

Realni10

pre 1 godinu

Srbija je u svim glavnim, ponajprije ekipnim sportovima i velikom broju pojedinačnih bolja od Hrvatske! Gledam samo medalje u timskim sportovima (ne uzimam medalje SRJ/SCG) i tu je Srbija bolja iako je samostalna od 2006./2007. a hrvatske medalje zbrajam od 1992.! Kad bi se uzele medalje i SRJ/SCG (tu je udio CGaca zanemariv) onda je vrlo uvjerljivo sve na strani Srbije.Pozdrav iz Zagreba!

Aca Pantljičara

pre 1 godinu

Ne hvale vas Hrvati, nego je to misljenje jednog novinara. Sto se mene tice, ja mislim da Srbija moze svakome zabiti gal, ali moze i od svakoga primiti 3. Sredina terena je suhi prosjek, sta god vi mislili o Lukicu i SMS-u, Zivkovic i Kostic nisu bekovi i kad im se ozbiljna krila budu zavlacili iza ledja curit ce na sve strane. Stoperski par je spor i ima bar 5 kikseva po utakmici. Znaci vidim Srbiju kao solidnu ekipu koja moze pruziti otpor svakome, ali svjetsko prvenstvo je turnir takmicenje gdje moras ostati konstantan i fokusiran 5-6 utakmica da bi nesto napravio, a Srbija to JOS ne moze...inace sve najbolje vam zelim.
(cros, 30. septembar 2022 09:54)


Ti si ovde opisao Hrvatsku reprezentaciju...

Mate

pre 1 godinu

a zasto bi hrvat navijao za srbiju kad moze za hrvatsku??
(ahh, 30. septembar 2022 09:28)

Zato što mu jedan dio roditelja ili neko iz familije iz Srbije. Zato

BG

pre 1 godinu

Teško je reći koliko ova reprezentacija može na Mundijalu, iz najmanje dva razloga. Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Ako je atmosfera u ekipi konačno onakva kakva treba biti, onda je Piksi već napravio veliki deo posla".

Eto na tu kritiku mislim, i u pravu su..
(Lopina bio i presto, 30. septembar 2022 08:40)

Jesu, a ovo se zove konstruktivna kritika i precizno je tačna.

A ovi što ne veruju da ima Hrvata koji navijaju za Srbiju - ja znam njih 5-6 koji navijaju uvek za Srbiju osim kada Srbija igra protiv Hrvatske, što je logično, složiteće se.

Dexxov

pre 1 godinu

Meni u glavi i dalje SP u J.Africi :
1. protiv Gane ruka Kuzmanovica
2. protiv Nemacke ruka Vidica
3. protiv Australije promasaj Krasica i totalni debakl a odigrali jedan od najboljih 45 minuta u istoriji
4. i sutrasnji dan kada su svi bili kao da su im najmiliji umrli . ( neverovatno razocarenje nacije na svakom koraku .)


Mislim da i sad ispadnemo i neprodjemo grupu to razocarenje kao onda nece se ponoviti .
(ovan za priplod, 30. septembar 2022 09:51)

Protiv nas su svirali dva penala zbog bukvalno pipkanja lopte rukom. Sa druge strane, onaj iz Australije na gol liniji igra rukom dok lopta putuje u mrežu, sudije ostaju neme. Taj turnir smo odigrali dosta dobro.

Bečki konjušari

pre 1 godinu

Hrvatska je bolja
Francuska
Danska
Austrija
Nasuprot:
Norveska
Svedska. i
Slovenija.
(ZORAN, 30. septembar 2022 09:34)


Ono kad te biju kompleksi

Mate

pre 1 godinu

Hrvati su prve godine ispali iz A grupe lige nacija, kao i Nemci čini mi se, ali eto nekako iz uefe su odlučili da niko ne ispadne iz a grupe i da se i sledeće sezone takmiče isti timovi. index je takoreći prosrpski sajt u hrvatskoj, ovako nešto sigurno nećete pročitati u večernjem listu ili slično, index uvek i svakodnevno piše bar jednu vest o Srbiji...
(Djordje, 30. septembar 2022 09:46)

Hrvati nikad nisu ispali iz A Grupe, nisi dobro gledao. Uvjek su bili u najjačoj grupi. Samo zadnji u grupi ispada.

Gde ja živim

pre 1 godinu

1. Da se ne posvađamo do Katara.
2. Da niko spolja (van reprezentacije) ne buši atmosferu.
3. Da daju sve od sebe na svakom meču.

Ako ovo bude ispunjeno svaki rezultat će biti dobar. Za ozbiljan plasman potrebno je mnogo toga, malo sreće i naravno ne pitamo se samo mi. Međutim ove tri stavke su važne za ozdravljenje srpskog reprezentativnog fudbala. Zasad je u ograničenoj remisiji. Videćemo početkom decembra, posle 2. kola na šta će da liči.

A što da ne, neka eliminaciona faza sa komšijama. Da vidimo šta i kako :)

doox

pre 1 godinu

e kad procitam ovo "srbi i rusi" doslovno pucam od smijeha, simbol tragikomedije :D
(Bokyyyy, 30. septembar 2022 09:07)


Ti da si bio nekad u Rusiji znao bi koliko nas Rusi cene. Ja sam bio 2018 u Moskvi i Kaljinjingradu, Rusi su nas zaustavljali na ulici da se pozdrave sa nama i pricali kako smo braca, bukvalno sam i ja bio u soku a mislio sam da prosecan Rus nije ni cuo za Srbiju.. Izadji malo iz svog sela pa ces i ti videti..
(navijac, 30. septembar 2022 09:38)

Evo da dodam i ja. Devojka u Kalinjigradu,
ostavi sva cetiri na raskrsnici i dete u kolima. Istrcala da se slika sa nama :) Nezaboravno :)))

Milezg

pre 1 godinu

Rezultati popisa pokazuju da su Srbi sa predratnih 10% pali na 3% i izgubili prava ne samo u Vukovaru, nego još u 7 opština...
Dok jugokomunistički ovamo (Ko ovaj tekst) i četnicki mediji tamo pišu o iseljavanju Hrvata, zapravo iz Hrvatske beže Srbi sa hrvatskim dokumentima, a biće vam interesamtno da se i u Istri prepolovio broj Italijan koji su na pali na 5%...
Hrvati porasli i sada im je država jedna od najčistijih u Evropi sa 91% Hrvata. Čekamo naslove po srpskim portalima kako se etnički očistili....susjedima je kmečanje po Srbiji užitak slušati, ma veći od slušanja Tomsona. Verujte mi!

ljubivojević

pre 1 godinu

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac

sorry al imamo mi za koga navijati :) neki drugi put, a dotle prijatno bato

Ivar

pre 1 godinu

Ono kad te Hrvati hvale. Biće skoro propast sveta...
(iskreno, 30. septembar 2022 09:29)

Ako netko zasluzi zasto ne. Ne moraju Hrvati navijati za vas ali da imate dobru ekipu, imate.

zeus

pre 1 godinu

Ako Hrvatska ne prođe grupu na SP ili ispadne prije 1/4 finala, Brazil će se prošetati do finala svojom polovicom ždrijeba!
Hrvatska jedino Brazil i Portugal nikada nije pobijedila. Po zakonu velikih brojeva i statističkih podataka to će se desiti na SP ko god dođe od njih u 1/4 finalu!

insajder

pre 1 godinu

Tajna moćne Srbije je ,da tim ne mogu da sastavljaju više menadžeri i političari ,ko za vreme žutaća.
(Gorčilo, 30. septembar 2022 09:08)

Tajna moćne Srbije će biti pismen narod, kojeg, po priloženom, nemamo...

Milezg

pre 1 godinu

Djordje......krivo ti se čini, nikad Vatreni nisu ispali iz grupe A lige nacija. Izbornik(selektor je englizam) Dalić je jasno rekao da je neprocenjivo iskustvo igrati sa najjačima i "bacati u vatru" nove hrvatske nogometaše(fudbal je englizam).

Boža vampir

pre 1 godinu

kada budem video da mi izvedemo 3 normalna napada od svog gola pa do gola protivnika dodavanjem od noge do noge i kad budem video barem jedan pravi kontranapad sa sutem na protivnicki gol znacu da mi imamo tim za velika dela. Ja to jos uvek nisam video bez obzira sto u zadnje vreme postizemo dobre rezultate.
A sad evo udarajte minuse, znam da ce ih biti...

Mate

pre 1 godinu

Ne hvale Hrvati, nego jugoindeks, njihovi jugonostalgičari i komunjare koje pate za bivšom državim možda više i od četnika.
(Milezg, 30. septembar 2022 10:07)

Ti si sigurno neki HDZovac is Splita. Pun kompleksa. Vi ste prave komunjare.
Da bi učio čitati u školi, onda bi i razumio ovaj članak u Indexu.
Ali izgleda da analphapetizam još uvjek postoji.

kickers

pre 1 godinu

Ljudi, da ne poletimo visoko. Osim Portugala, dobili smo reprezentacije koje su srednjeg kvaliteta. Nisu se ni plasirale na svetsko prvenstvo. Pravi test će biti Švajcarska. Ili jesmo ili nismo...

voimejoca

pre 1 godinu

Hrvatska je bolja
Francuska
Danska
Austrija
Nasuprot:
Norveska
Svedska. i
Slovenija.
(ZORAN, 30. septembar 2022 09:34)


Ono kad te biju kompleksi
(Bečki konjušari, 30. septembar 2022 10:16)
---
ništa ne bih imao protiv da i mene biju kompleksi a da smo bolji od ovih...

lol

pre 1 godinu

@(Loznica, Gučevo, Cer…, 30. septembar 2022 08:41)

Ja brate na svakoj vijesti kad vidim da je tvoj nick dok skrolam, prvo puknem minus pa procitam kakvu si glupost napisao. Teski cringe lik.

A sto se tice hrvata, niko nas ne hvali to samo poluclanak bio na indexu. Daleko im kuca.

Slaviša

pre 1 godinu

Samo da nas ostave na mirul jude iz saveza i menađeri jer su več počeli da mešaju govna u Srbskom fudbalu preko var sobe ako nas ostave na miru Reprezentacija Srbije če napraviti jedan veliki rezultat ja verujem u ovaj tim i Piksija.

?

pre 1 godinu

jesmo li mi hvalili Hrvate kad su se plasirali u finale ili se i to smatralo izdajom?
(sark, 30. septembar 2022 08:32)

Pitaj TV komentatore koja su uputstva dobili od državnog vrha.

Slaviša

pre 1 godinu

Lepo od njih naš napad je stavrno ubitačan sa Kostičem,vlahovičem i pogotovo Mitrovičem koji nas nosio kroz sve kvalifikacije što se tiče sredine tu treba priznati Tadič je stvarno duša cele ove generacije još smatram da je Radonjič naš veliki đoker sa klupe pravi turbo igrač koji pravi strašnu pometnju prilikom ulaska na teren ma sve treba pohvaliti vidi se da smo sa ili bez Sergeja jednako opasni ili još opasniji sredina nam je također sjajna konačno imamo i beka koji igra odlično Pavlovič dok desno gde smo lošiji posao obavlja igrač koji je po poziciji krilo ali se dosta dobro snalazi živkovič krpi tu stranu gde smo lošiji u obrani jedini problem barem po meni je to stoper gde ispada iznenađujuče puno Stefan Mitrovič srečom igrači se puno nude i trče i tako omgočavaju da daje sigurne pasove dečko je malo trom u nogama verovatno zbog visine ali šta je tu je niko nema sva mesta poptpuna negde mora da škripi inače nebi bilo golova.

DEX

pre 1 godinu

Ovo je 100% tačno. Zaista imamo moćnu ekipu, selektora, igrače i zaista ova reprezentacija može daleko da dogura. Plašim se da nas ne proda neki novi "Vidić" i plašim se sudija. Protivnika se ne plašim. Da se razumemo, Vidić jeste bio fudbalska veličina ali je upropastio reprezentaciju svojim rukometnim potezima. Nikada niko me neće ubediti da je dva puta slučajno odigrao rukom.

legendado

pre 1 godinu

Nemojte biti naivni, jako su opterećeni.
Vi ste 2018 u ogromnom broju navijali za Hrvatsku, a ostalima svejedno; ni iz džepa ni u džep, potpuno svejedno, baš vas briga, kao da je to nekom bitno... Znate šta će raditi Hrvati na SP, i to masovno?
Navijati protiv Srbije, navijati da izgubi!
Možete to zamisliti dragi komšije, navijati protiv nekoga, navijati da neko ne uspije?.. Ne možete to ni zamisliti, jel da

Djordje

pre 1 godinu

Hrvati su prve godine ispali iz A grupe lige nacija, kao i Nemci čini mi se, ali eto nekako iz uefe su odlučili da niko ne ispadne iz a grupe i da se i sledeće sezone takmiče isti timovi. index je takoreći prosrpski sajt u hrvatskoj, ovako nešto sigurno nećete pročitati u večernjem listu ili slično, index uvek i svakodnevno piše bar jednu vest o Srbiji...

ovan za priplod

pre 1 godinu

Meni u glavi i dalje SP u J.Africi :
1. protiv Gane ruka Kuzmanovica
2. protiv Nemacke ruka Vidica
3. protiv Australije promasaj Krasica i totalni debakl a odigrali jedan od najboljih 45 minuta u istoriji
4. i sutrasnji dan kada su svi bili kao da su im najmiliji umrli . ( neverovatno razocarenje nacije na svakom koraku .)


Mislim da i sad ispadnemo i neprodjemo grupu to razocarenje kao onda nece se ponoviti .

cros

pre 1 godinu

Ne hvale vas Hrvati, nego je to misljenje jednog novinara. Sto se mene tice, ja mislim da Srbija moze svakome zabiti gal, ali moze i od svakoga primiti 3. Sredina terena je suhi prosjek, sta god vi mislili o Lukicu i SMS-u, Zivkovic i Kostic nisu bekovi i kad im se ozbiljna krila budu zavlacili iza ledja curit ce na sve strane. Stoperski par je spor i ima bar 5 kikseva po utakmici. Znaci vidim Srbiju kao solidnu ekipu koja moze pruziti otpor svakome, ali svjetsko prvenstvo je turnir takmicenje gdje moras ostati konstantan i fokusiran 5-6 utakmica da bi nesto napravio, a Srbija to JOS ne moze...inace sve najbolje vam zelim.

vlaca

pre 1 godinu

Nama je veliki uspeh sto smo na SP .Treba ici utakmicu po utakmicu pa ako budemo imali sreće predjemo grupu sve posle toga je uspeh sto dalje to bolje.Piksi je napravio red disciplinu,u savezu je bilo svakakvih likova koji su se petljali selektoru u posao zato nije bilo rezultata.

ahh

pre 1 godinu

edno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac, 30. septembar 2022 08:45)

a zasto bi hrvat navijao za srbiju kad moze za hrvatsku??

sasa

pre 1 godinu

E super. Isto kao sto trener Spanije u kosarci nije znao da li da padne u depresiju kada je gledao nas pa oni uzese zlato.
Hajde prestanite da stvarate nezdravu euforiju i ucinite uslugu ekipi. Kad god je ovako sve lepo i bajno uvek se lose zavrsi, hajde budite malo pametniji.

Uff

pre 1 godinu

(Srbi i Rusi braća zauvek, 30. septembar 2022 08:55)

e kad procitam ovo "srbi i rusi" doslovno pucam od smijeha, simbol tragikomedije :D
(Bokyyyy, 30. septembar 2022 09:07)

Uskoro će morati dokazati to bratstvo i na terenu. Kad se neće rusi odazivati da budu topovsko meso ,šta misliš ko će?

Dag Kristi

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.
(Nikola, 30. septembar 2022 08:27)

Odbranio je Stojke penal, a do kraja meča Vidić spasao čist gol.

Dacha

pre 1 godinu

Čitam razne komentare i već smo osvojili titulu prvaka sveta, sačekajte ljudi, prvo treba skočiti pa reći hop. Nemojte da se ložimo ceo život, a nikad ništa nismo uradili.

Maradona

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.
(Nikola, 30. septembar 2022 08:27)
Odbranio ga je Stojke, gotova priča...

Ayala

pre 1 godinu

Ja cu da se kladim na SP na dve stvari. Crveni karton i penal da pravimo. Daj boze da izgubim pare, mada tradicija kaže da je to sigurna lova.

Ikac Jagodinac

pre 1 godinu

Vidim da su okupirali B92... onda je i jasno zašto nas hvale. Za mene je njihova "pažnja" nebitna, ali šta ćeš... tu su pored nas, smetaju... ali trpimo!

navijac

pre 1 godinu

@e kad procitam ovo "srbi i rusi" doslovno pucam od smijeha, simbol tragikomedije :D
(Bokyyyy, 30. septembar 2022 09:07)

Ti da si bio nekad u Rusiji znao bi koliko nas Rusi cene. Ja sam bio 2018 u Moskvi i Kaljinjingradu, Rusi su nas zaustavljali na ulici da se pozdrave sa nama i pricali kako smo braca, bukvalno sam i ja bio u soku a mislio sam da prosecan Rus nije ni cuo za Srbiju.. Izadji malo iz svog sela pa ces i ti videti..

ski

pre 1 godinu

Nama treba motivator kao Ćiro Blažević i njegov učenik Mamić !!!
U ekipi psiholog da spusti malo igrače na zemlju !!!
To jest da im neko objasni da pare nisu život , skupi brendovi i provod !!
To ima svaka ozbiljna ekipa i reprezentacija !!!
Da se razumemo , volim Srbiju fudbal i cijenim Piksija i njegovo okruženje !!!
Moramo da naučimo da igramo 90 minuta svaku utakmicu !!
Da i kad gubimo igramo do kraja borbeno .
Nadam se dobrom rezultatu u Katru ?

Ivan HH

pre 1 godinu

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac, 30. septembar 2022 08:45)

100% potpisujem da hoce!!!

M.M.

pre 1 godinu

Citiraću jednog našeg velikog pesnika:
" Kada odeš na izložbu slika, svu njihovu lepotu možeš videti tek sa pristojne udaljenosti, dakle, kada se malo odmakneš". Takav je i ovaj tekst. Ko god da ga je pisao to je uradio korektno i sa pristojne udaljenosti i dao nam lep okvir (sliku) naše reprezentacije. U prošlosti smo ,iz čudnih i neobjašnjivih razloga, sami sebi bili najveći protivnici. Nadam se da smo konačno uspeli da preležimo tu bolest. Sve ukazuje na to. Ostaje nam da verujemo u naše momke i Legendu koja ih predvodi. Srećno !

Lopina bio i presto

pre 1 godinu

Pa nije greh što hvale, hvalili su ali i dali kritiku u kojoj su 100% u pravu:

Teško je reći koliko ova reprezentacija može na Mundijalu, iz najmanje dva razloga. Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Ako je atmosfera u ekipi konačno onakva kakva treba biti, onda je Piksi već napravio veliki deo posla".

Eto na tu kritiku mislim, i u pravu su..

Nikola

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.

Dorotej

pre 1 godinu

Pa eto, Hrvati nas hvale, a oni u "final four" turniru sledeće godine među 4 najbolje reprezentacije Evrope. Neke stvari ne treba uzimati previše ozbiljno. Ipak njihovi igrači igraju važne uloge u najačim ekipama liga petice što kod nas nije slučaj. Treba biti realan i stajati čvrsto na zemlji.

Marko

pre 1 godinu

ajde barem nešto sad kad je košarka propala... jedino što je problem je kontinuitet, mislim da to bude problem.Za dobiti respekt protivnika pa i sudaca trebaju godine.Kad bude stani pani budite sigurni da odluke budu na suparničkoj strani.

navijac

pre 1 godinu

@jesmo li mi hvalili Hrvate kad su se plasirali u finale ili se i to smatralo izdajom?
(sark, 30. septembar 2022 08:32)

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?

evropejac

pre 1 godinu

Ne preterujte, nije na sva zvona već samo jedan tekst na jednom portalu! Samo su konstatovali da smo solidna ekipa i pohvalili Piksija! Najveća prednost po njima je Vlahović, iako je Mitrović bio gol-mašina, što dovoljno govori o realnosti teksta! Na kraju, čak nam se i podsmevaju da ćemo sami da se pobedimo na SP, što i nije daleko od istine!

Lopina bio i presto

pre 1 godinu

Pa nije greh što hvale, hvalili su ali i dali kritiku u kojoj su 100% u pravu:

Teško je reći koliko ova reprezentacija može na Mundijalu, iz najmanje dva razloga. Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Ako je atmosfera u ekipi konačno onakva kakva treba biti, onda je Piksi već napravio veliki deo posla".

Eto na tu kritiku mislim, i u pravu su..

Dorotej

pre 1 godinu

Pa eto, Hrvati nas hvale, a oni u "final four" turniru sledeće godine među 4 najbolje reprezentacije Evrope. Neke stvari ne treba uzimati previše ozbiljno. Ipak njihovi igrači igraju važne uloge u najačim ekipama liga petice što kod nas nije slučaj. Treba biti realan i stajati čvrsto na zemlji.

navijac

pre 1 godinu

@jesmo li mi hvalili Hrvate kad su se plasirali u finale ili se i to smatralo izdajom?
(sark, 30. septembar 2022 08:32)

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?

evropejac

pre 1 godinu

Ne preterujte, nije na sva zvona već samo jedan tekst na jednom portalu! Samo su konstatovali da smo solidna ekipa i pohvalili Piksija! Najveća prednost po njima je Vlahović, iako je Mitrović bio gol-mašina, što dovoljno govori o realnosti teksta! Na kraju, čak nam se i podsmevaju da ćemo sami da se pobedimo na SP, što i nije daleko od istine!

Nikola

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.

sasa

pre 1 godinu

E super. Isto kao sto trener Spanije u kosarci nije znao da li da padne u depresiju kada je gledao nas pa oni uzese zlato.
Hajde prestanite da stvarate nezdravu euforiju i ucinite uslugu ekipi. Kad god je ovako sve lepo i bajno uvek se lose zavrsi, hajde budite malo pametniji.

ahh

pre 1 godinu

edno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac, 30. septembar 2022 08:45)

a zasto bi hrvat navijao za srbiju kad moze za hrvatsku??

M.M.

pre 1 godinu

Citiraću jednog našeg velikog pesnika:
" Kada odeš na izložbu slika, svu njihovu lepotu možeš videti tek sa pristojne udaljenosti, dakle, kada se malo odmakneš". Takav je i ovaj tekst. Ko god da ga je pisao to je uradio korektno i sa pristojne udaljenosti i dao nam lep okvir (sliku) naše reprezentacije. U prošlosti smo ,iz čudnih i neobjašnjivih razloga, sami sebi bili najveći protivnici. Nadam se da smo konačno uspeli da preležimo tu bolest. Sve ukazuje na to. Ostaje nam da verujemo u naše momke i Legendu koja ih predvodi. Srećno !

cros

pre 1 godinu

Ne hvale vas Hrvati, nego je to misljenje jednog novinara. Sto se mene tice, ja mislim da Srbija moze svakome zabiti gal, ali moze i od svakoga primiti 3. Sredina terena je suhi prosjek, sta god vi mislili o Lukicu i SMS-u, Zivkovic i Kostic nisu bekovi i kad im se ozbiljna krila budu zavlacili iza ledja curit ce na sve strane. Stoperski par je spor i ima bar 5 kikseva po utakmici. Znaci vidim Srbiju kao solidnu ekipu koja moze pruziti otpor svakome, ali svjetsko prvenstvo je turnir takmicenje gdje moras ostati konstantan i fokusiran 5-6 utakmica da bi nesto napravio, a Srbija to JOS ne moze...inace sve najbolje vam zelim.

Ayala

pre 1 godinu

Ja cu da se kladim na SP na dve stvari. Crveni karton i penal da pravimo. Daj boze da izgubim pare, mada tradicija kaže da je to sigurna lova.

DEX

pre 1 godinu

Ovo je 100% tačno. Zaista imamo moćnu ekipu, selektora, igrače i zaista ova reprezentacija može daleko da dogura. Plašim se da nas ne proda neki novi "Vidić" i plašim se sudija. Protivnika se ne plašim. Da se razumemo, Vidić jeste bio fudbalska veličina ali je upropastio reprezentaciju svojim rukometnim potezima. Nikada niko me neće ubediti da je dva puta slučajno odigrao rukom.

Dacha

pre 1 godinu

Čitam razne komentare i već smo osvojili titulu prvaka sveta, sačekajte ljudi, prvo treba skočiti pa reći hop. Nemojte da se ložimo ceo život, a nikad ništa nismo uradili.

Reality

pre 1 godinu

Hrvati su prve godine ispali iz A grupe lige nacija, kao i Nemci čini mi se,

Hrvati su te godine bili u grupi s Englezima i Spanjolcima. Do zadnje utakmice s Englezima i 85.min nije bilo izvjesno da li ce prvi biti Hrvati, Englezi ili Spanjolci.
Toliko je bilo tijesno.
Tako da su Hrvati potpuno zasluzeno ostali u A ligi nacija. Iako nam je to najslabije natjecanje i u najtezoj smjeni generacija, od prvog trena smo u A eliti.
Sada smo presli igricu i izborili top4 najbolje reprezentacije Europe.
Dakle, Hrvatska konstantno napreduje i raste.
Daju nam velike sanse i na sp i u final fouru.
Potpuno zasluzeno.
A onaj tko razumije nogomet zna i zasto.
Da te podsjetim da cete vi, Bosna, Izrael i Skotska zauzeti 4.mjesto sa jacim ekipama i tek se morate dokazati protiv velikih.
I opstati u A ligi.
To je uspjelo Svicarcima i Poljacima, pa vjerujem da ce i vama. Ostali su se vratili otkud su dosli

?

pre 1 godinu

jesmo li mi hvalili Hrvate kad su se plasirali u finale ili se i to smatralo izdajom?
(sark, 30. septembar 2022 08:32)

Pitaj TV komentatore koja su uputstva dobili od državnog vrha.

Ivan HH

pre 1 godinu

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac, 30. septembar 2022 08:45)

100% potpisujem da hoce!!!

Marko

pre 1 godinu

ajde barem nešto sad kad je košarka propala... jedino što je problem je kontinuitet, mislim da to bude problem.Za dobiti respekt protivnika pa i sudaca trebaju godine.Kad bude stani pani budite sigurni da odluke budu na suparničkoj strani.

kickers

pre 1 godinu

Ljudi, da ne poletimo visoko. Osim Portugala, dobili smo reprezentacije koje su srednjeg kvaliteta. Nisu se ni plasirale na svetsko prvenstvo. Pravi test će biti Švajcarska. Ili jesmo ili nismo...

Skaut

pre 1 godinu

Ti si ovde opisao Hrvatsku reprezentaciju...
(Aca Pantljičara,

Zelis reci da su Kostic i Zivkovic bekovi i obrambeno jaki?
Da Sosa i Juranovic/Stanisic - pravi bekovi nisu bolji?
Pogledaj sta su radili Francuzima,Dancima,Austrijancima pa nam javi.
Srbija ima top spica i jaca je za spica Mitra kojeg cijenim i koji je vas najbolji igrac.
Vezni red?
Hrvatski je puno mocniji.
Srbiji se igra svodi na ubacivanje na spica pa ako prodje,prodje. Da li ce proci protiv velikih, vidjet cemo.
Hrvati kreiraju,igraju tika take, kaze danski izbornik “sakriju ti loptu i ne znas gdje si”…u svakom trenu moze sjevnuti gol iz sredine, sa krila, bekovi, imaju 7-8 top pucaca i deficit spica iskoristili su na najbolji moguci nacin.
Tako si mogao vidjeti da zabijaju 5 golova mocnoj danskoj obrani i Austriji s Alabom.
U sredini gospodare Broz Kova Modric, lijevo dva ponajbolja krosera svijeta Sosa i Perisic. Desno Vlasic ili Majer koji lomi linije, plese izmedju njih, zabija, asistira.
Obrana Gvardiol,Sutalo,Erlic, mladi branici od 20-22 god na prvoj crti obrane u 4 utakmice s Dancima i Francuzima - nisu slucajnost.
Vama je obrana nestabilna,sjeti se kvalif.
Klupa? Pogledaj tko sjedi Hrvatima tko Srbima na klupi?
Jaki ste, ali ponavljam, nemate kompletnu ekipu ni jaku klupu koja je preduvjet za top rezultat kada si na turniru i igras svakih par dana sa top ekipama.Vidjet ces kako ce Majer mijenjati Modrica kada se umori. Tko ce dostojno mijenjati Tadica ili sms-a?
Kostica?

Cinjenice

pre 1 godinu

Hrvati hvale Srbe kada igraju dobro i izbore SP.
Srbi su 2018. imali naslove tipa “Srbin odveo Hrvate u polufinale sp”…
Srbi su stavljali reklame za vrijeme intoniranja hrvatske himne u finalu SP.
Tako nesto u Hrvatskoj bilo bi nezamislivo.
Hrvatski treneri pravili su igrace od Srba (Kovac-Jovica i Kostica), pa Juric forsira i daje priliku 3 srpska reprezentativca trenutno.
Srpski kapetan i izbornik 2018. jedni su od rijetkih na svijetu koji Luki Modricu nisu dali ni glas za izbor Najboljeg nogometasa svijeta 2018. (FIFA THE BEST)….
Samo par primjera koliko su Hrvati davno presli igricu, dok Srbi i dalje zive u proslim vremenima.
Ne mislim na sav narod jer sam siguran da je velika vecina Srba korektna i ne mrzi, ali politika….pa prezidente vam je javno huskao na navijanje protiv Hrvata.
Pa su mu “braca” bili Rusi, naglo to postali Danci, Englezi, Francuzi. :D
Tako nesto u 21. st kod nas je nezamislivo.

insajder

pre 1 godinu

Tajna moćne Srbije je ,da tim ne mogu da sastavljaju više menadžeri i političari ,ko za vreme žutaća.
(Gorčilo, 30. septembar 2022 09:08)

Tajna moćne Srbije će biti pismen narod, kojeg, po priloženom, nemamo...

ski

pre 1 godinu

Nama treba motivator kao Ćiro Blažević i njegov učenik Mamić !!!
U ekipi psiholog da spusti malo igrače na zemlju !!!
To jest da im neko objasni da pare nisu život , skupi brendovi i provod !!
To ima svaka ozbiljna ekipa i reprezentacija !!!
Da se razumemo , volim Srbiju fudbal i cijenim Piksija i njegovo okruženje !!!
Moramo da naučimo da igramo 90 minuta svaku utakmicu !!
Da i kad gubimo igramo do kraja borbeno .
Nadam se dobrom rezultatu u Katru ?

Mate

pre 1 godinu

a zasto bi hrvat navijao za srbiju kad moze za hrvatsku??
(ahh, 30. septembar 2022 09:28)

Zato što mu jedan dio roditelja ili neko iz familije iz Srbije. Zato

Puh

pre 1 godinu

TRI DESETLJEĆA BRAKA Srđan Đoković otkrio kako je zaveo Dijanu, Hrvaticu koja je rodila najboljeg tenisača svijeta.
(Net, 30. septembar 2022 10:48)

A tebi su oba roditelja Hrvati, ali nisi najbolji ni u cemu.
Dakle imati bar polovinu srpskih gena je ipak kljucni faktor. Pozdrav!

Joso

pre 1 godinu

Nema tu što. Srbija nakon dolaska Piksija igra dobro i ljepse. Fali jedna prava utakmica sa npr Njemcima, Belgijom...Francuskom. Da se vidi prava vrijednost. Ono prije je , da oprostite bilo negledljivo. Iako ste i onda imali solidne igrače. Što jest...jest.

iggy

pre 1 godinu

Korektan tekst osim sto su preterali kad su napisali da je Ronaldova lopta bila bar metar u golu. Jeste bio čist gol ali nije baš bilo metar iza linije

Ikac Jagodinac

pre 1 godinu

Vidim da su okupirali B92... onda je i jasno zašto nas hvale. Za mene je njihova "pažnja" nebitna, ali šta ćeš... tu su pored nas, smetaju... ali trpimo!

Maradona

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.
(Nikola, 30. septembar 2022 08:27)
Odbranio ga je Stojke, gotova priča...

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Nisam citao tekst, naslov je bio dovoljno retardiran da me odvrati od tog cina. Index ima uvjerljivo najodurnije kolumniste u hr, od duvaceka i stosica (na platnoj listi americke hambasade) pa do notornog alaca, bas kao da su se potrudili naci najgore od najgoreg.
Ne mozes mi pricati price 'sila se budi' zbog pobjeda nad slovenijom i norveskom, to jednostavno nema zdrave veze s razumom nego samo s klikovima.
Kod vas isto euforija, brale, 600+ komentara zbog pobjede u norveskoj i plasmana u a ligu. Cak bi rekao da vas dere veca euforija zbog toga nego nase zbog ulaska na f4.
Ovi tamo bacaju piksija u zrak :D - gledam i ne vjerujem kakvo slavlje. Kod nas modric kaze 'nemojmo se zanositi'.
Mislim, i to nekako shvacam... gladni ste i sad ovo vidite kao 'pocetak jednog divnog prijateljstva' i to je ok, ako ste sretni i euforicni imate pravo na to i da budete malo slijepi no takav modus operandi je besmislen iz perspektive 'hrvatskog' medija.
Podsjecam- norveska i slovenija. I svedska u slobodnom padu.
Pa eno i bosna je u grupi s nekim pacenicima usla u a ligu, sta sad to znaci? Pa nista.
Jedina prava prica lige nacija su madjari. No to necete procitati na imbexu. :D

vlaca

pre 1 godinu

Nama je veliki uspeh sto smo na SP .Treba ici utakmicu po utakmicu pa ako budemo imali sreće predjemo grupu sve posle toga je uspeh sto dalje to bolje.Piksi je napravio red disciplinu,u savezu je bilo svakakvih likova koji su se petljali selektoru u posao zato nije bilo rezultata.

Back in Black

pre 1 godinu

Hrvati nam pumpaju euforiju.
Samo na SP nema Švedska,Norveška itd.
Vec Brazil, Švajcarska pa jedna od najboljih Africkih reprezentacija Kamerun.
Brazil prepun talenata,ne zna se na kojoj poziciji imaju boljeg igraca.
Nejmar i Vinisijus u strašnoj formi.
Švajcarska ladnjaka pobedi Španiju u gostima.
Mi smu u Ligi nacija igrali sa reprezentacinama koje su u kanalu i od kojih smo mnogo bolji.
I ovo sve treba da bude ocekivano a ne za neku euforiju
Švedska je u velikoj krizi,Norveška nikada ni nije bila nek sila,bekovi su joj tragikomicni,posebno onaj što je igrao na Kosticevoj strani.
Danska koje je trenutno jedna od najboljih reprezentacija nam je mnogo toga objasnila.

Bosna

pre 1 godinu

Drage naše komšije, nemojte se ljutiti ali hrvatska reprezentacija je za klasu bolja od srbijanske reprezentacije. Svaka čast na pobjedama, ali na SP u Kataru ova srbijanska ekipa neće dalako dogurati, za Hrvatsku ne bih bio baš siguran, znaju oni često iznenadti. Što se tiče moje Bosne, super što su upali u A ligu, ali to će biti kratko gostovanje. Nemamo mi taj kvalitet da bi se mogli izboriti sa velikim evropskim nacijama. Hrvatska ima i dalje najkvalitetniju reprezentaciju među bivšim jugoslovenskim republikama. To je tako.

ovan za priplod

pre 1 godinu

Meni u glavi i dalje SP u J.Africi :
1. protiv Gane ruka Kuzmanovica
2. protiv Nemacke ruka Vidica
3. protiv Australije promasaj Krasica i totalni debakl a odigrali jedan od najboljih 45 minuta u istoriji
4. i sutrasnji dan kada su svi bili kao da su im najmiliji umrli . ( neverovatno razocarenje nacije na svakom koraku .)


Mislim da i sad ispadnemo i neprodjemo grupu to razocarenje kao onda nece se ponoviti .

BG

pre 1 godinu

Teško je reći koliko ova reprezentacija može na Mundijalu, iz najmanje dva razloga. Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Ako je atmosfera u ekipi konačno onakva kakva treba biti, onda je Piksi već napravio veliki deo posla".

Eto na tu kritiku mislim, i u pravu su..
(Lopina bio i presto, 30. septembar 2022 08:40)

Jesu, a ovo se zove konstruktivna kritika i precizno je tačna.

A ovi što ne veruju da ima Hrvata koji navijaju za Srbiju - ja znam njih 5-6 koji navijaju uvek za Srbiju osim kada Srbija igra protiv Hrvatske, što je logično, složiteće se.

Dag Kristi

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.
(Nikola, 30. septembar 2022 08:27)

Odbranio je Stojke penal, a do kraja meča Vidić spasao čist gol.

Dalmacija

pre 1 godinu

Becki konjusari@ Mi smo ponosni becki konjusari. Aj sad na tavan nađi pradidov fes i trkom do Istanbula kojeg ste skupa s turcima unistili i osvojili, a zatim se zakuni sultanu na odanost

Milezg

pre 1 godinu

Djordje......krivo ti se čini, nikad Vatreni nisu ispali iz grupe A lige nacija. Izbornik(selektor je englizam) Dalić je jasno rekao da je neprocenjivo iskustvo igrati sa najjačima i "bacati u vatru" nove hrvatske nogometaše(fudbal je englizam).

Milezg

pre 1 godinu

Rezultati popisa pokazuju da su Srbi sa predratnih 10% pali na 3% i izgubili prava ne samo u Vukovaru, nego još u 7 opština...
Dok jugokomunistički ovamo (Ko ovaj tekst) i četnicki mediji tamo pišu o iseljavanju Hrvata, zapravo iz Hrvatske beže Srbi sa hrvatskim dokumentima, a biće vam interesamtno da se i u Istri prepolovio broj Italijan koji su na pali na 5%...
Hrvati porasli i sada im je država jedna od najčistijih u Evropi sa 91% Hrvata. Čekamo naslove po srpskim portalima kako se etnički očistili....susjedima je kmečanje po Srbiji užitak slušati, ma veći od slušanja Tomsona. Verujte mi!

nino

pre 1 godinu

Navijam samo za Srbiju,za kroasane niti u snu! Pozdrav iz Zagreba!
(Realni10, 30. septembar 2022 12:44)
Tebi nije lako......ni mozga ni ponosa. Kada ti je Hrvatska toliko mrska idi živi u Srbiju....ali draža je kuna i Hrvatski pasoš, zar ne? Lako za ponos.....

ford

pre 1 godinu

@skaut
U principu si sve u pravu,rezultati govore sami za sebe ,uopšte nema potrebe pominjati imena pojedinačno..
Ali uzmi u obzir da vi to imate izgrađeno od kraja 90ih, od igrača, sistema, kulta i na kraju krajeva rezultata, oni su plod svega navedenog..
A ne treba zanemariti i vašeg čuvenog Menadžera,koji koliko god da je 'dobar' sa kešom, po meni zaslužio svaki dinar/kunu/euro, čovek je decenijama bukvalno najzaslužniji za iskorak i razvitak vaših najboljih igrača, a bilo ih je i ima ih i sada..
I onako, sportski, bez sujete a sa poštovanjem-realno, svaka čast..!!
I uzmi u obzir da mi posle dužeg vremena imamo grupu talentovanih a i vrhunskih igrača koji su konačno u funkciji ekipe, tima, a ne zarad svoje lične sujete..
A preduslov svega toga je čovek koji ih vodi, jer svi oni imaju duboko poštovanje prema njemu, em što je legenda našeg (a tu se podrazumeva i vašeg fudbala jer je predstavljao celu naciju..) I jasno im je da samo zajedno da naprave neki uspeh, a sami nikakav!
A mi smo tek krenuli putem na kojem ste vi godinama, a iskreno se nadam da ćemo tu i ostati i to ne u narednom periodu već da to bude pravilo, da bude najnormalnija stvar..!!
Ali, svi mi ovde smo svedoci mnogih nesportskih stvari i većina nas ima tu usađenu traumu u podsvesti da nesmemo da se previše radujemo jer se sa pravom plašimo da ćemo opet biti bolno prizemljeni..
I to nam je generalno mnogo veliki problem.
Ali nada umire poslednja..!!!

zeus

pre 1 godinu

Ako Hrvatska ne prođe grupu na SP ili ispadne prije 1/4 finala, Brazil će se prošetati do finala svojom polovicom ždrijeba!
Hrvatska jedino Brazil i Portugal nikada nije pobijedila. Po zakonu velikih brojeva i statističkih podataka to će se desiti na SP ko god dođe od njih u 1/4 finalu!

Mate

pre 1 godinu

Hrvati su prve godine ispali iz A grupe lige nacija, kao i Nemci čini mi se, ali eto nekako iz uefe su odlučili da niko ne ispadne iz a grupe i da se i sledeće sezone takmiče isti timovi. index je takoreći prosrpski sajt u hrvatskoj, ovako nešto sigurno nećete pročitati u večernjem listu ili slično, index uvek i svakodnevno piše bar jednu vest o Srbiji...
(Djordje, 30. septembar 2022 09:46)

Hrvati nikad nisu ispali iz A Grupe, nisi dobro gledao. Uvjek su bili u najjačoj grupi. Samo zadnji u grupi ispada.

replika

pre 1 godinu

"Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. "

Realno u pravu su...

Mali Hijavata

pre 1 godinu

"Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. "

Realno u pravu su...
(replika, 30. septembar 2022 13:33)

To je samo floskula da se pokriva euforija posle poraza. Mi nikada nismo imali kvalitet za uspeh u kontinuitetu, i kada puknemo to je plod neznanja i netalenta, a ne sopstvenim saplitanjem.
Hrvatska već dugo ima kvalitet, Kovačić, Brozović, Mandžukić, Perišić, nekada Rakitić... su tri klase iznad svih naših igrača, osim donekle Tadića i Mitra, a Modrić čitavih pet klasa.
To je prosto vidljivo jer oni već godinama igraju u vrhunskom fudbalu, i to vrlo zapažene uloge. Samo zlonameran ili prirodno glup čovek mogu reći da to nije tačno.

lol

pre 1 godinu

@(Loznica, Gučevo, Cer…, 30. septembar 2022 08:41)

Ja brate na svakoj vijesti kad vidim da je tvoj nick dok skrolam, prvo puknem minus pa procitam kakvu si glupost napisao. Teski cringe lik.

A sto se tice hrvata, niko nas ne hvali to samo poluclanak bio na indexu. Daleko im kuca.

Tereza

pre 1 godinu

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac
Mi uvijek imamo za koga navijati za ostale nas nije briga. Ajde konačno i vi možete navijati za svoje dosad ste navijali za Engleze Ruse Dance ili s kim bi već Hrvatska igrala 😁

Uzivam kako te boli :)

pre 1 godinu

Izgubili na Vembliju, bili poslednji u grupi. UEFA tad promeni pravilo i vi ipak ostanete. Vama izgleda treba crtati da bi shvatili.Gledao sam utakmicu, dobro se secam da su vas drugo poluvreme odučili, poveli ste na neki odbitak cista sreca za penaldzije. Ne znam kako se zove kad primis dva gola za 7 minuta. Mani se mitova, Španija vas je u prvoj utakmici posle SP spustila na zemlju.
(Nenad,

Da svi vide koliko lazes: https://youtu.be/-PRKN6ti2SM
Kramaric izvozao 6 Engleza i apsolutnom klasom zabio na Wembleyu :D
Odbijanac, kazes? :D
Dokle cete vise lagati?
Da li je do 85.min bilo neizvjesno da li ce Hrvatska Spanjolska Engleska biti 1.u grupi?
Je.
Tko je onda i koga nadigrao?
I o cemu ti onda ovdje trabunjas?
Cinjenice:
1. Hrvati od 1. dana u A eliti, dok ste vi kuburili u C razredu
2. Hrvati u top4 najbolje reprezentacije Europe
4. Izborili Final four i igrat ce za trofej u 6.mjesecu
Mozes im pljunuti pod prozor :D

Boža vampir

pre 1 godinu

kada budem video da mi izvedemo 3 normalna napada od svog gola pa do gola protivnika dodavanjem od noge do noge i kad budem video barem jedan pravi kontranapad sa sutem na protivnicki gol znacu da mi imamo tim za velika dela. Ja to jos uvek nisam video bez obzira sto u zadnje vreme postizemo dobre rezultate.
A sad evo udarajte minuse, znam da ce ih biti...

Top4 u A, vi top4 u B lige nacija

pre 1 godinu

Sada smo presli igricu i izborili top4 najbolje reprezentacije Europe

Konstantna zamena teza, LN nije EP. Ovo takmičenje je zamena za prijateljske utakmice. Uostalom, kad ste izgubili 6 : 0 od Španaca onda je opravdanje bilo da je to neko levo takmičenje. Kako se menjaju pogledi kod vas :)
(....,

Zamjena teza prisutna je samo kod tebe.
Lijepo sam napisao da smo bili slabi u LN, a ti izvuces recenicu koja tebi pase :D
Spominjes pobjedu Spanjolaca, ali ne spominjes kako su ih Hrvati nadigrali mjesec dana kasnije u istoj toj LN? :D
Kada su Hrvati gubili u LN od Francuza i Portugalaca, onda je bila bitna LN?
A sada kada su Hrvati u top4 najbolje reprezentacije Europe onda je to prijateljsko?
Kako ti se vise da cviliti i siriti tolike komplekse i ljubomoru?
Hrvati su u Final four, mozes im pljunuti pod prozor. :D

Malo realnosti

pre 1 godinu

Ok sve ali kako je SMS koji je proglasen za najboljeg veznog u Italiji "suhi prosjek"?

Koje je to godine sms bio najbolji vezni Serie A?
Jer je SLUZBENO najbolji vezni Serie A Brozovic!
https://youtu.be/FECAAmvOazs
Sms je odlican, ali Hrvati imaju najmocniju veznu liniju od 3 svjetske klase i mocne vezne rezerve.
Drugo. Istom tom sms-u pala je vrijednost za 10 mil nedavno. Nije isto igrati u osrednjem klubu ili osvajati trofeje s Interom, Realom ili Chelsijem, te Lige prvaka.
Spusti se na zemlju

Slaviša

pre 1 godinu

Samo da nas ostave na mirul jude iz saveza i menađeri jer su več počeli da mešaju govna u Srbskom fudbalu preko var sobe ako nas ostave na miru Reprezentacija Srbije če napraviti jedan veliki rezultat ja verujem u ovaj tim i Piksija.

Ivar

pre 1 godinu

Srbija je u svim glavnim, ponajprije ekipnim sportovima i velikom broju pojedinačnih bolja od Hrvatske! Gledam samo medalje u timskim sportovima (ne uzimam medalje SRJ/SCG) i tu je Srbija bolja iako je samostalna od 2006./2007. a hrvatske medalje zbrajam od 1992.! Kad bi se uzele medalje i SRJ/SCG (tu je udio CGaca zanemariv) onda je vrlo uvjerljivo sve na strani Srbije.Pozdrav iz Zagreba!
(Realni10, 30. septembar 2022 10:52)
Pa pogledaj medalje sa OI pa ces vidjeti da nesto ne stima u tvojoj racunici. Sto se tice ekipnih sportova imas pravo ali Srbija ima skoro duplo vise ljudi, samo vidim da se te stvari racunaju sama kada neka veca zemlja dobije Srbiju, dok kada Srbija dobije Hrvatsku to nitko ne spominje. Razlika u medalajama je samo zbog razlike u populaciji, jer talenat je prisutan na obe strane

Čaba

pre 1 godinu

Sve ok. Ali sada na scenu stupaju Terza Madjija i kopljanici sa Severa. Njihova specijalnost je da sruše sve što valja. Reprezentazija i njeno razvaljivanje im je uža specijalnost.

Znalac

pre 1 godinu

Mamic veze nema sa broncom SP ‘98.
Ni sa Hrvatskom od 2018.
Ni sa Perisicem, Rskiticem, Prsom ili Srnom.
To je nogometni gen, ogroman talent i posvecenost onome sto Hrvati rade, te fanatizam kada je u pitanju hrvatski dres.
Ne moze jedna zemlja izroditi toliko svjetskih klasa u malom periodu Modric Kovacic Brozovic Perisic Rakitic Mandzukic Boban Suker itd., a da zasluge idu jednom menadzeru…ne pije vodu
Nogomet je TIMSKI sport i nikada jedan covjek ne moze imati zasluge za rezultate.
Pozdrav

Opet lazi i mitovi

pre 1 godinu

Ниси обавештен, испали сте у првом такмичењу ЛН. Онда је УЕФА одлучила да прошири групу А и ипак сте остали. Енглеска вас је разбила на Вемблију, сети се.
(Pez,

1. Daj nam objasni, kako netko moze ispasti ako je i dalje u A ligi nacija?
2. Vi takvoj ligi nacija ne bi mogli ni primirisati jer je bilo 12 najjacih ekipa u A eliti, a ne 16 gdje upadaju Bosna,Izrael, Srbija,Skotska,Wales,Ceska koje nisu rang velikih po REZULTATIMA, zar ne?
3. Zasto lazes da je Engleska ikog razbila kada do 85.min nije bilo sigurno da li ce prvi u grupi biti Hrvati, Spanjolci ili Englezi?
Hrvati su poveli i dobrim dijelom nadigrali Engleze. Izjednacio je Lingard tek u 78.minuti, ali im je trebala pobjeda pa je Harry Kane spasio Engleze golom u 85.
Kako je to onda Engleska “razbila” Hrvate?
Dokle ce vise neki od vas lagati i lijeciti komplekse kada je na internetu sve dostupno? :D

Ivar

pre 1 godinu

Ono kad te Hrvati hvale. Biće skoro propast sveta...
(iskreno, 30. septembar 2022 09:29)

Ako netko zasluzi zasto ne. Ne moraju Hrvati navijati za vas ali da imate dobru ekipu, imate.

Uff

pre 1 godinu

(Srbi i Rusi braća zauvek, 30. septembar 2022 08:55)

e kad procitam ovo "srbi i rusi" doslovno pucam od smijeha, simbol tragikomedije :D
(Bokyyyy, 30. septembar 2022 09:07)

Uskoro će morati dokazati to bratstvo i na terenu. Kad se neće rusi odazivati da budu topovsko meso ,šta misliš ko će?

Aca Pantljičara

pre 1 godinu

Ne hvale vas Hrvati, nego je to misljenje jednog novinara. Sto se mene tice, ja mislim da Srbija moze svakome zabiti gal, ali moze i od svakoga primiti 3. Sredina terena je suhi prosjek, sta god vi mislili o Lukicu i SMS-u, Zivkovic i Kostic nisu bekovi i kad im se ozbiljna krila budu zavlacili iza ledja curit ce na sve strane. Stoperski par je spor i ima bar 5 kikseva po utakmici. Znaci vidim Srbiju kao solidnu ekipu koja moze pruziti otpor svakome, ali svjetsko prvenstvo je turnir takmicenje gdje moras ostati konstantan i fokusiran 5-6 utakmica da bi nesto napravio, a Srbija to JOS ne moze...inace sve najbolje vam zelim.
(cros, 30. septembar 2022 09:54)


Ti si ovde opisao Hrvatsku reprezentaciju...

Pez

pre 1 godinu

Djordje......krivo ti se čini, nikad Vatreni nisu ispali iz grupe A lige nacija. Izbornik(selektor je englizam) Dalić je jasno rekao da je neprocenjivo iskustvo igrati sa najjačima i "bacati u vatru" nove hrvatske nogometaše(fudbal je englizam).
(Milezg, 30. septembar 2022 10:13)

Ниси обавештен, испали сте у првом такмичењу ЛН. Онда је УЕФА одлучила да прошири групу А и ипак сте остали. Енглеска вас је разбила на Вемблију, сети се.

Hocemo iskreno?

pre 1 godinu

Protiv jedine dve jake reprezentacije sa kojima smo igrali pod piksijem (danska portugalija) primili smo u 3 utakmice 6 golova, a 7. je ponisten.
Odbrana ljudi, odbranaaa
Ne zanosimo se igrama protiv slabe Slovenije Norveske ili Svedske koja je ispala u 3.razred fudbala
Mozemo reci da smo mocni kada 10-15 puta razvalimo argentinu, spaniju, brazil ili englesku

Miloš Stojković

pre 1 godinu

Puno još treba vode da proteče dok Srbi stignu blizu Hrvatske reprezentacije. Hrvati su kontinuirano na svim velikim takmičenjima osvajaju i medalje kod Srba je veliki uspeh kvalifikovati se uopšte.

navijac

pre 1 godinu

@e kad procitam ovo "srbi i rusi" doslovno pucam od smijeha, simbol tragikomedije :D
(Bokyyyy, 30. septembar 2022 09:07)

Ti da si bio nekad u Rusiji znao bi koliko nas Rusi cene. Ja sam bio 2018 u Moskvi i Kaljinjingradu, Rusi su nas zaustavljali na ulici da se pozdrave sa nama i pricali kako smo braca, bukvalno sam i ja bio u soku a mislio sam da prosecan Rus nije ni cuo za Srbiju.. Izadji malo iz svog sela pa ces i ti videti..

Baxuz

pre 1 godinu

Becki konjusari@ Mi smo ponosni becki konjusari. Aj sad na tavan nađi pradidov fes i trkom do Istanbula kojeg ste skupa s turcima unistili i osvojili, a zatim se zakuni sultanu na odanost
(Dalmacija, 30. septembar 2022 12:10)

Koji Hrvat je kod Habsburga dogurao.do kancelara. A srba je bilo.velikih vezira koliko hoces, obicnih vezira nebrojeno, pasa, admirala. Srpkinje su bile Valide sultanije. Lakse je Srbinu bilo.da.napreduje nego Turcinu. Hocete i Rustem Pasu da nam ukradete kao Teslu. Da ne bese Sobieskog i Savojskog vi Hrvati danas ne bi postojali.

Realni10

pre 1 godinu

Srbija je u svim glavnim, ponajprije ekipnim sportovima i velikom broju pojedinačnih bolja od Hrvatske! Gledam samo medalje u timskim sportovima (ne uzimam medalje SRJ/SCG) i tu je Srbija bolja iako je samostalna od 2006./2007. a hrvatske medalje zbrajam od 1992.! Kad bi se uzele medalje i SRJ/SCG (tu je udio CGaca zanemariv) onda je vrlo uvjerljivo sve na strani Srbije.Pozdrav iz Zagreba!

Dok

pre 1 godinu

Ljudi spustite loptu na zemlju, ok pobedili smo Švedsku i Norvešku i igra je super, ali od kako pratim fudbal naš problem su turniri u desetak dana tri utakmice u grupi, ok dobro stojimo i imamo odlične igrače i selektora ali bez euforije molim, videli smo ep u basketu!

Ako cemo iskreno

pre 1 godinu

Hrvati imaju najjaci vezni red na svijetu.
Spanija im je blizu,ali nije bolja.
To je njihova najveca snaga.
Ne samo Kovacic Brozovic Modric nego i Majer Vlasic Pasalic Sucic…koji mogu i na desno krilo.
Imaju sirinu kao rijetko ko,a bas je to dobro objasnjeno u clanku koji sam citao https://www.thenationalnews.com/fifa-world-cup-2022/2022/09/28/world-cup-group-f-croatias-midfield-the-key-to-another-deep-run/ gdje prognoziraju Hrvatima opet visoki plasman na mundijalu zbog spektakularnog veznog reda

Bečki konjušari

pre 1 godinu

Hrvatska je bolja
Francuska
Danska
Austrija
Nasuprot:
Norveska
Svedska. i
Slovenija.
(ZORAN, 30. septembar 2022 09:34)


Ono kad te biju kompleksi

Argo

pre 1 godinu

Naravno da nije do Mamuca nego KVALITETE igraca,ali lakse je hvaliti Mamica nego priznati da su ne daj boze Hrvati bolji. O 98.ne treba govoriti.iz 2018g. Subasic,Strinic,Vida,Rakitic,Perisic,Rebic,Kramaric. Sad mi objasnite kakve Mamic ima veze s njima i kakve Mamic ima zasluge za njihove uspjehe?

jjo

pre 1 godinu

stalno iste mantre. Učešće je već uspeh, tralala... Ovaj tim po kvalitetu igrača je među 12-13 na svetu, po Fifinoj novoj listi će biti među 15. Dakle, u drugi krug prolazi 16 timova. Naravno da je realno očekivano da tim koji je mađu 12-15 na svetu po ukupnom kvalitetu i igri, uđe među 16. Ono dalje je sve na 90 minuta igre i može svašta da bude. Nije neuspeh veliki i da ne prođu među 16 jer su još dva tima bolje plasirana tu u grupi, ali je realno da uđu. Realno je da se desi da prođu i dalje, ali je teško. Ono što je najvažnije jeste da se očuva atmosfera u timu i ovo zalaganje svih koje vidimo.

Realni10

pre 1 godinu

Pa živimo u demokraciji, zar ne? Svatko ima pravo navijati za koga hoće i voljeti koga želi! Tebi sve najbolje.


Navijam samo za Srbiju,za kroasane niti u snu! Pozdrav iz Zagreba!
(Realni10, 30. septembar 2022 12:44)
Tebi nije lako......ni mozga ni ponosa. Kada ti je Hrvatska toliko mrska idi živi u Srbiju....ali draža je kuna i Hrvatski pasoš, zar ne? Lako za ponos.....
(nino, 30. septembar 2022 14:05)

Hocemo iskreno?

pre 1 godinu

Protiv jedine dve jake reprezentacije sa kojima smo igrali pod piksijem (danska portugalija) primili smo u 3 utakmice 6 golova, a 7. je ponisten.
Odbrana ljudi, odbranaaa
Ne zanosimo se igrama protiv slabe Slovenije Norveske ili Svedske koja je ispala u 3.razred fudbala
Mozemo reci da smo mocni kada 10-15 puta razvalimo argentinu, spaniju, brazil ili englesku

re-rewind when the crowd say bo selecta

pre 1 godinu

(Milezg, 30. septembar 2022 10:13)

Ne kaze se "englizam" vec anglizam, ako vec mudrujes o jeziku. I drugo, sta ima veze ako je anglizam? I srpska i hrvatska varijanta zajednickog jezika koriste gomile pozajmljenih reci iz drugih jezika, s tim sto se u srpskoj varijanti pozajmice koriste bez kompleksa, a u hrvatskojh se kompleksaski izmisljaju reci na nacin kako se to u vreme nacionalizma i nacionalsocializma radilo u nemackom jeziku. A danas je na nemackom jeziku nastala kovanica "homeoffice" koja se sastoji od 2 engleske reci i znaci teleworking. Srpski u istom duhu se ne plasi stranih reci vec ih ukljucuje u svoj jezik. Uostalom, i sam engleski je pod teskim uticajem latinskog i francuskog i boli ih uvo.

ljubivojević

pre 1 godinu

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac

sorry al imamo mi za koga navijati :) neki drugi put, a dotle prijatno bato

voimejoca

pre 1 godinu

Hrvatska je bolja
Francuska
Danska
Austrija
Nasuprot:
Norveska
Svedska. i
Slovenija.
(ZORAN, 30. septembar 2022 09:34)


Ono kad te biju kompleksi
(Bečki konjušari, 30. septembar 2022 10:16)
---
ništa ne bih imao protiv da i mene biju kompleksi a da smo bolji od ovih...

Nikola

pre 1 godinu

Ne hvale vas Hrvati, nego je to misljenje jednog novinara. Sto se mene tice, ja mislim da Srbija moze svakome zabiti gal, ali moze i od svakoga primiti 3. Sredina terena je suhi prosjek, sta god vi mislili o Lukicu i SMS-u, Zivkovic i Kostic nisu bekovi i kad im se ozbiljna krila budu zavlacili iza ledja curit ce na sve strane. Stoperski par je spor i ima bar 5 kikseva po utakmici. Znaci vidim Srbiju kao solidnu ekipu koja moze pruziti otpor svakome, ali svjetsko prvenstvo je turnir takmicenje gdje moras ostati konstantan i fokusiran 5-6 utakmica da bi nesto napravio, a Srbija to JOS ne moze...inace sve najbolje vam zelim.
(cros, 30. septembar 2022 09:54)

Ok sve ali kako je SMS koji je proglasen za najboljeg veznog u Italiji "suhi prosjek"? Sreca igra ooooogromnu ulogu u celoj prici oko plasmana. Dva puta ste do finala prosli na penale i ne mozes mi reci da jedan losiji sut u penal seriji nije vec protiv Rusa mogao da vas izbaci. Realno mozemo proci grupu i uz dozu srece mozemo i u cetvrtinu finala jer jw to samo jos jedna utakmica a takodje mozemo opusteno izgubiti i sve tei u grupi. To je fudbal.

cros

pre 1 godinu

Ti si ovde opisao Hrvatsku reprezentaciju...
(Aca Pantljičara, 30. septembar 2022 10:16)

Koji dio? Ovo sa Modricem, Brozovicem i Kovacicem kao suhi prosjek, ili za stoperski par Sutalo/Gvardiol da su spori? Ili to da se Mbappé naigrao pored Sose i Stanisica na krilima, pa s lakocom uvalio 4 komada u 2 utakmice?

Zoran

pre 1 godinu

1. Fizička sprema (to će onaj Japanac, što ga je Piksi doveo, da sredi),
2. Bez kikseva u odbrani (ovo je teže).
Ako ove dve stvari budu štimale, biće sve ok u Kataru.

kiza

pre 1 godinu

Korektan tekst osim sto su preterali kad su napisali da je Ronaldova lopta bila bar metar u golu. Jeste bio čist gol ali nije baš bilo metar iza linije
(iggy, 30. septembar 2022 10:51)

nijedan snimak ne pokazuje da je lopta kompletno presla liniju. kako onda da su sudije mogle da vide uzivo?? to je cinjenica. prema tome, gol nije smeo da bude dosudjen. taj sudija jeste krš. dva penala nije dosudio na engleska nemacka mecu i var ga je ispravio. tako i njegovo priznanje posle meca da je pogresio ne bih prihvatio. mora da se vidi da je lopta presla liniju, a mitrovic to nije dozvolio. maestralno je izvukao loptu.

Dzabe si krecio :)

pre 1 godinu

Jasno mi je zasto puses na hladno, ali ovog puta ste dobri. Kao sto sam prije mundijala 2018. prognozirao da cete ispasti nikad gluplje kao sto sam ja glup
(Xnodeh koji se predstavlja Croat)

Xnodese, u Hrvatskoj ne kazemo “mundijal”.
Eto ti si tzv Hrvat koji tvrdi da su Hrvati losi, a Srbi dobri :D
A u svim svjetskim prognozama za SP Hrvatska ispred Srbije :D

Ne blamiraj se vise :)))))

pre 1 godinu

malo realnosti, evo još realnije realnosti. Daleko je Hrvatska od najboljeg veznog reda. Modriću svaka čast, sinonim za fudbal uz Mesija i CR7. Drugi je ipak vodonoša u Čelziju sa uticajem na igru kao i ja. Treći je ponajbolji u Interu, koji je kako tačno faktor u evropskom fudbalu? Cenjenjiji i svetu fudbala su su Ajax i Tadić nego Inter i Brozović..
(Obrad,

Stvarno me slatko nasmija :D
Cijenjeniji Tadic iz smijesne Eradivizije, nego Brozovic - sluzbeno najbolji veznjak Serie A, u top3 na svijetu na svojoj poziciji, prvak Italije i Viceprvak svijeta s Hrvatskom?
Jos mladji 5 gofina od Tadica koji je osvojio izvan Eradivizije i sa Srbijom, STO TOCNO da je toliko cijenjen? :D

PITANJE

pre 1 godinu

Milošević nije uzeo ni kap hrvatskog , a Putin uzima 95% ukrajinskog mora i obale i luka i milijardi od turizma...može li to da uteši Srbe?

@stoka

pre 1 godinu

@croata tvoj pokusaj vredjanja odbojkasica najvise govori o tebi, probaj trenirati nesto u zivotu a ne valjati se po kaucu i po forumima

Dexxov

pre 1 godinu

Meni u glavi i dalje SP u J.Africi :
1. protiv Gane ruka Kuzmanovica
2. protiv Nemacke ruka Vidica
3. protiv Australije promasaj Krasica i totalni debakl a odigrali jedan od najboljih 45 minuta u istoriji
4. i sutrasnji dan kada su svi bili kao da su im najmiliji umrli . ( neverovatno razocarenje nacije na svakom koraku .)


Mislim da i sad ispadnemo i neprodjemo grupu to razocarenje kao onda nece se ponoviti .
(ovan za priplod, 30. septembar 2022 09:51)

Protiv nas su svirali dva penala zbog bukvalno pipkanja lopte rukom. Sa druge strane, onaj iz Australije na gol liniji igra rukom dok lopta putuje u mrežu, sudije ostaju neme. Taj turnir smo odigrali dosta dobro.

croata

pre 1 godinu

(Mali Hijavata, 30. septembar 2022 15:09)

Jasno mi je zasto puses na hladno, ali ovog puta ste dobri. Kao sto sam prije mundijala 2018. prognozirao da cete ispasti nikad gluplje jer nepostenim dolaskom krstajica ne moze biti drugacije, sad mislim da ce vam ovaj mundijal donijeti radosti. Dolaskom piksija konacno imate posten odnos prema nogometu i to mora dati rezultata. Ako bude sve kako treba proci cete grupu i casno poginut u nokaut fazi. Narod ce biti zadovoljan. Za nesto vise realno nemate dovoljnu kvalitetu. Ali za iduci euro uz neka prava pojacanja(npr mali ilic vam je suho zlato) ce mozda biti i koji korak dalje. Ovobje realni scenarij, samo da se ne pokoljete iznutra i ne puknete ko balon sto je isto moguce.
Hrvatska? Mi smo dobri, ali kvalitetom ni blizu 2018. Dosta osrednjih igraca, nesto potencijala, ali nista spektakularno. Ono sto mi daje nadu da mozda mozemo i vise od prolaska grupe sto je samo po sebi ogroman uspjeh je cinjenica da imamo ogromno iskustvo. Necemo izgoriti u euforiji kakve inace imaju "male" reprezentacije kad ostvare dobar zamah sto je itekako opasno za protivnika. Nekako me nasi podsjecaju na real madrid zadnjih godina. Od reala ima boljih bar 6,7 top klubova, ali na iskustvo su svima konkurentni. Volio bih slicno i od hrvatske. No realnost je da smo tako li la.

legendado

pre 1 godinu

Nemojte biti naivni, jako su opterećeni.
Vi ste 2018 u ogromnom broju navijali za Hrvatsku, a ostalima svejedno; ni iz džepa ni u džep, potpuno svejedno, baš vas briga, kao da je to nekom bitno... Znate šta će raditi Hrvati na SP, i to masovno?
Navijati protiv Srbije, navijati da izgubi!
Možete to zamisliti dragi komšije, navijati protiv nekoga, navijati da neko ne uspije?.. Ne možete to ni zamisliti, jel da

Mate

pre 1 godinu

Ne hvale Hrvati, nego jugoindeks, njihovi jugonostalgičari i komunjare koje pate za bivšom državim možda više i od četnika.
(Milezg, 30. septembar 2022 10:07)

Ti si sigurno neki HDZovac is Splita. Pun kompleksa. Vi ste prave komunjare.
Da bi učio čitati u školi, onda bi i razumio ovaj članak u Indexu.
Ali izgleda da analphapetizam još uvjek postoji.

malisa

pre 1 godinu

Tajna moćne Srbije je ,da tim ne mogu da sastavljaju više menadžeri i političari ,ko za vreme žutaća.
(Gorčilo, 30. septembar 2022 09:08)
---
naravno, danas samo formu i učinak gledaju ovi koje ne znam kako i da nazovem.

kiza

pre 1 godinu

Kad zavrsi utakmica sa brazilom ima cemo sliku kolko je Jaka srbija, dotad?
(salerno, 30. septembar 2022 10:46)

@salerno
srbija u rusiji je bila bolja od brazila, ali zbog 2 glupa gola je izgubila. ne vidim zasto sada ne bi bili bolji.

LordWoW

pre 1 godinu

Tebi nije lako......ni mozga ni ponosa. Kada ti je Hrvatska toliko mrska idi živi u Srbiju....ali draža je kuna i Hrvatski pasoš, zar ne? Lako za ponos.....
(nino, 30. septembar 2022 14:05)

Koja kuna, ne moga toga više od 1.januara. Hahaha više ništa svoje nećete imati, a tek kad krene Italija i uzme Istru i Dalmaciju :))) plakaćete za Srbijom i Jugoslavijom, ali ovog puta nećemo biti glupi pa stupiti u zajednicu sa istorijskim luzerima.

Nema više kiše

pre 1 godinu

Korektan tekst osim sto su preterali kad su napisali da je Ronaldova lopta bila bar metar u golu. Jeste bio čist gol ali nije baš bilo metar iza linije
(iggy, 30. septembar 2022 10:51)

Nisu pretjerali, namjerno rade takve stvari. Srbija je ekipa koja ima 4-5 ozbiljnih igrača, ide na SP pa su natjerani na napišu neke činjenice.


A sam naslov da Hrvati slave na sva zvona Srbiju je netočan, radi se o tekstu jednog portala koji je ako bolje pogledaš, napisao jedan srbofobni tekst. I meni je rečenica "sudijsko ludilo", "lopta metar u golu" i "luda sreća" odmah zapela za oko i mislim da jasno šta im je u glavi, suci su pogriješili ali to je bila samo jedna utakmica u grupi, Portugal je kasnije pobijeđen tamo. Dalje, pišu za Vlahovića da bi mogao biti jedan od najboljih u svojoj generaciji, sad izmišljaju 'u generaciji'' ali neće staviti jedan od najboljih napadača u svijetu što je već sada. Inače index hr je portal koji uglavnom piše šovinistički o svemu što je vezano uz Srbiju i Srbe, npr to je jedini portal na svijetu, podvlačim na svijetu, koji o jednoj navijačkoj grupi samo zato što je srpska, delijama, piše gotovo isključivo negativne članke gdje čekaju nerede i tek onda objave, često i preuveličavajući stvari. Doslovno znaš da li će objaviti nešto o Delijama ili ne. Naravno, primjer Delija je samo vrlo mali primjer od gomile općenito srfobnih članaka. Doista bih ovdje mogao stavljati naslove i tekstove sat ili dva.

doox

pre 1 godinu

e kad procitam ovo "srbi i rusi" doslovno pucam od smijeha, simbol tragikomedije :D
(Bokyyyy, 30. septembar 2022 09:07)


Ti da si bio nekad u Rusiji znao bi koliko nas Rusi cene. Ja sam bio 2018 u Moskvi i Kaljinjingradu, Rusi su nas zaustavljali na ulici da se pozdrave sa nama i pricali kako smo braca, bukvalno sam i ja bio u soku a mislio sam da prosecan Rus nije ni cuo za Srbiju.. Izadji malo iz svog sela pa ces i ti videti..
(navijac, 30. septembar 2022 09:38)

Evo da dodam i ja. Devojka u Kalinjigradu,
ostavi sva cetiri na raskrsnici i dete u kolima. Istrcala da se slika sa nama :) Nezaboravno :)))

Djordje

pre 1 godinu

Hrvati su prve godine ispali iz A grupe lige nacija, kao i Nemci čini mi se, ali eto nekako iz uefe su odlučili da niko ne ispadne iz a grupe i da se i sledeće sezone takmiče isti timovi. index je takoreći prosrpski sajt u hrvatskoj, ovako nešto sigurno nećete pročitati u večernjem listu ili slično, index uvek i svakodnevno piše bar jednu vest o Srbiji...

Ivar

pre 1 godinu

Ниси обавештен, испали сте у првом такмичењу ЛН. Онда је УЕФА одлучила да прошири групу А и ипак сте остали. Енглеска вас је разбила на Вемблију, сети се.
(Pez, 30. septembar 2022 10:58)
Kao prvo Eng je dobila 2-1 a u Hrv je bilo 0-0, sve je bilo dosta izjednaceno. A drugo, to sto je UEFA odlucila prosiriti broj ekipa je nebitno, Hrv nije pala u drugu ligu, o tome se ovdje prica. Sta bi bilo da bi bilo nije tema.

....

pre 1 godinu

Sada smo presli igricu i izborili top4 najbolje reprezentacije Europe

Konstantna zamena teza, LN nije EP. Ovo takmičenje je zamena za prijateljske utakmice. Uostalom, kad ste izgubili 6 : 0 od Španaca onda je opravdanje bilo da je to neko levo takmičenje. Kako se menjaju pogledi kod vas :)

Dubioza

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.
(Nikola, 30. septembar 2022 08:27)

Upravo tako! Skoro sam čitao komentare ljudi na tu utakmicu na raznim portalima, može i sada da se nađu. Većina je imala tada taj utisak, a i sada. 100% prodao.

Gde ja živim

pre 1 godinu

1. Da se ne posvađamo do Katara.
2. Da niko spolja (van reprezentacije) ne buši atmosferu.
3. Da daju sve od sebe na svakom meču.

Ako ovo bude ispunjeno svaki rezultat će biti dobar. Za ozbiljan plasman potrebno je mnogo toga, malo sreće i naravno ne pitamo se samo mi. Međutim ove tri stavke su važne za ozdravljenje srpskog reprezentativnog fudbala. Zasad je u ograničenoj remisiji. Videćemo početkom decembra, posle 2. kola na šta će da liči.

A što da ne, neka eliminaciona faza sa komšijama. Da vidimo šta i kako :)

kiza

pre 1 godinu

ronaldova lopta nije kompletno presla liniju. sta lazu hrvati da je presla metar. barem nije imalo sanse da se vidi ni na snimku, a kamoli uzivo dal je presla. da su sudije dosudile gol za nesto sto nije moglo da se vidi bila bi najveca nepravda u istoriji fudbala.

Dušan

pre 1 godinu

@jesmo li mi hvalili Hrvate kad su se plasirali u finale ili se i to smatralo izdajom?
(sark, 30. septembar 2022 08:32)

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac, 30. septembar 2022 08:45)

Stvar je u tome kako Ameri kažu: World loves a good underdog story.
Uvek u inat velikim i moćnima...

Slaviša

pre 1 godinu

Lepo od njih naš napad je stavrno ubitačan sa Kostičem,vlahovičem i pogotovo Mitrovičem koji nas nosio kroz sve kvalifikacije što se tiče sredine tu treba priznati Tadič je stvarno duša cele ove generacije još smatram da je Radonjič naš veliki đoker sa klupe pravi turbo igrač koji pravi strašnu pometnju prilikom ulaska na teren ma sve treba pohvaliti vidi se da smo sa ili bez Sergeja jednako opasni ili još opasniji sredina nam je također sjajna konačno imamo i beka koji igra odlično Pavlovič dok desno gde smo lošiji posao obavlja igrač koji je po poziciji krilo ali se dosta dobro snalazi živkovič krpi tu stranu gde smo lošiji u obrani jedini problem barem po meni je to stoper gde ispada iznenađujuče puno Stefan Mitrovič srečom igrači se puno nude i trče i tako omgočavaju da daje sigurne pasove dečko je malo trom u nogama verovatno zbog visine ali šta je tu je niko nema sva mesta poptpuna negde mora da škripi inače nebi bilo golova.

Babe i zabe

pre 1 godinu

skaut za tvoju informaciju SMS nije ni igrao protiv norvezana pa ga je menjao Ilic i to odlicno asistencija, vidi se da nemas veze o nogometui
(skaut mozda kladionice

Sine, na sp ces igrati protiv Brazila.
Netko te mora probuditi da shvatis koliko malo znas :D
Drugo, ne govorim o Norveskoj (koja vas je i pobijedila nedavno) vec generalno vasoj igri pod piksijem. Ali dok ti shvatis…

[]

pre 1 godinu

index je bukvalno jedini hrvatski medij koji pokazuje ikakve znake da postoji tako nešto kao što su srbi i srbija. ostali ne žele čuti za nas izuzev u kontekstu rata, kad su srbi prikazani gori od đavola

Bečki konjušari

pre 1 godinu

Puno još treba vode da proteče dok Srbi stignu blizu Hrvatske reprezentacije. Hrvati su kontinuirano na svim velikim takmičenjima osvajaju i medalje kod Srba je veliki uspeh kvalifikovati se uopšte.
(Miloš Stojković, 30. septembar 2022 16:14)

Kad osvojite neku titulu u fudbalu, moze i klupskom. Javite se.

Nenad

pre 1 godinu

1. Daj nam objasni, kako netko moze ispasti ako je i dalje u A ligi nacija?
2. Vi takvoj ligi nacija ne bi mogli ni primirisati jer je bilo 12 najjacih ekipa u A eliti, a ne 16 gdje upadaju Bosna,Izrael, Srbija,Skotska,Wales,Ceska koje nisu rang velikih po REZULTATIMA, zar ne?
3. Zasto lazes da je Engleska ikog razbila kada do 85.min nije bilo sigurno da li ce prvi u grupi biti Hrvati, Spanjolci ili Englezi?
Hrvati su poveli i dobrim dijelom nadigrali Engleze. Izjednacio je Lingard tek u 78.minuti, ali im je trebala pobjeda pa je Harry Kane spasio Engleze golom u 85.
Kako je to onda Engleska “razbila” Hrvate?
Dokle ce vise neki od vas lagati i lijeciti komplekse kada je na internetu sve dostupno? :D
(Opet lazi i mitovi, 30. septembar 2022 15:38)


Izgubili na Vembliju, bili poslednji u grupi. UEFA tad promeni pravilo i vi ipak ostanete. Vama izgleda treba crtati da bi shvatili.Gledao sam utakmicu, dobro se secam da su vas drugo poluvreme odučili, poveli ste na neki odbitak cista sreca za penaldzije. Ne znam kako se zove kad primis dva gola za 7 minuta. Mani se mitova, Španija vas je u prvoj utakmici posle SP spustila na zemlju.

todor

pre 1 godinu

znate li da ide prijedlog u gradskoj skupštini da se raspiše napravi spomenik srpskoj fudbalskoj reprezentaciji na trgu bana jelačića (odmah do spomenika banu) ili ispred katedrale

Ante

pre 1 godinu

index je bukvalno jedini hrvatski medij koji pokazuje ikakve znake da postoji tako nešto kao što su srbi i srbija. ostali ne žele čuti za nas izuzev u kontekstu rata, kad su srbi prikazani gori od đavola
([], 30. septembar 2022 16:09)


Jasenovac?! Nema gore od konc. logora.

croata

pre 1 godinu

Xnodese, u Hrvatskoj ne kazemo “mundijal”.
Eto ti si tzv Hrvat koji tvrdi da su Hrvati losi, a Srbi dobri :D
A u svim svjetskim prognozama za SP Hrvatska ispred Srbije :D
(Dzabe si krecio :), 30. septembar 2022 17:16

Jel moguce da toliko lupetas? Procitaj jos jednom moj post, ali s razumjevanjem ako ga imas, a onda mi navedi gdje sam napisao da su srbi bolji od nas.
A mundijal je medjunarodna rijec, kakvi srbi dal si pri sebi?

croata

pre 1 godinu

(Rusija Srbija Delije, 30. septembar 2022 21:50

A kad vec tako dobro pamtis sta kazes na gol engleza i ulazak u teren dobra pola metra kad je izvodio aut?
Iako priznajem englezi su zasluzili pobijediti.
p.s. sto se tice gola kramarica, vidis da ti zene igraju odbojku, tu ste vi kraljevi, nemoj se zamarati nogometom, nije to sport za vas.

Obrad

pre 1 godinu

@ malo realnosti, evo još realnije realnosti. Daleko je Hrvatska od najboljeg veznog reda. Modriću svaka čast, sinonim za fudbal uz Mesija i CR7. Drugi je ipak vodonoša u Čelziju sa uticajem na igru kao i ja. Treći je ponajbolji u Interu, koji je kako tačno faktor u evropskom fudbalu? Cenjenjiji i svetu fudbala su su Ajax i Tadić nego Inter i Brozović..

Rusija Srbija Delije

pre 1 godinu

Iako priznajem englezi su zasluzili pobijediti.
p.s. sto se tice gola kramarica, vidis da ti zene igraju odbojku, tu ste vi kraljevi, nemoj se zamarati nogometom, nije to sport za vas.
(croata, 30. septembar 2022 22:35)

Tako je, nije nogomet za nas ali eto mi Srbi smo nekim čudom dali svijetu nogometa igrače kao što je bio Dragan Stojković, Siniša Mihajlović, Nemanja Vidić, Dušan Vlahović, Dragan Đajić, Bojan Kekić i još puno vrhunskih nogometaša.

A Kramarićev gol i ono njegovo petljanje prije gola na nivou klinaca na igralištu mogu nazvati majstorijom samo hrvati.

jadno da jednije ne moze da bude

pre 1 godinu

@skaut tipicni komentar neznalice i kompleksasa, pa evo ti klupe Srbije, Ilic je zamenio SMS i odigrao odlicno, Strahinja Pavlovic je odigrao najbolje protiv Norveske ,prOTIV Svedske nije ni bio u sastavu, Milenkovic zbog ozljede nije ni nastupao itd. klupa je jaka, na mnogim pozicijama posebno krila i ofenzivni vezni daleko jaca od vase, a daljne tvoje lupanje ne vredi i komentirati, pogledaj koju utkamicu prvo pa ce videti da Srbije itekako ima uigrane akcije, kao drugi gol protiv Norvezana

skaut mozda kladionice

pre 1 godinu

@skaut za tvoju informaciju SMS nije ni igrao protiv norvezana pa ga je menjao Ilic i to odlicno asistencija, vidi se da nemas veze o nogometui

Rusija Srbija Delije

pre 1 godinu

Hrvati su te godine bili u grupi s Englezima i Spanjolcima. Do zadnje utakmice s Englezima i 85.min nije bilo izvjesno da li ce prvi biti Hrvati, Englezi ili Spanjolci.
Toliko je bilo tijesno.
(Reality, 30. septembar 2022 11:06)

Naravno, netočno. To je bila prva sezona Lige nacija. Samo 4 utakmice, 2 protivnika. Tu svako ima veću šansu da ide dalje u odnosu na današnji format. hrvatska realno nije imala šansu da ide dalje, Španjolska vas je ponizila u prvoj utakmici, sa Englezima 0-0 kod kuće, kasnije ste dobili Španjolce 3-2 i znalo se da u Engleskoj nemate šta tražiti protiv Engleza i naravno izgubili ste. To je to tijesno, a vidimo kakvo je stvarno stanje bilo. Iduća sezona predzadnji u grupi, a sada prvi spletom okolnosti kao što su Danska u Zagrebu bez prva dva napadača, 3 boda u Danskoj iz jedne polušanse. Francuska kakva je ne bi prošla ni grupu u Rusiji sa ovim sastavom i igrom. Kažem, samo da su Danci došli sa prva dva napadača uzeli bi najmanje bod u Zagrebu i bili bi prvi u grupi.

sargo

pre 1 godinu

@Argo nema tu previse kvalitete, to su bile penal serije i nakon toga 6 komada od Spanije, vasa kvaliteta ce se videti odmah protiv Maroka, tj nece je ni biti

Rusija Srbija Delije

pre 1 godinu

Da svi vide koliko lazes: [link]
Kramaric izvozao 6 Engleza i apsolutnom klasom zabio na Wembleyu :D
Odbijanac, kazes? :D


Da, odbijancem je lopta ušla u gol. Ne bi ni ušla da se nije odbila od noge Engleza i točno malo promjenila smjer i otežala golmanu, jadan udarac, preslab udarac, a koliko Kramarić blesavo izgleda u tom pokušaju nazovi driblinga pokazuje i to da ga niko od Engleza nije više ni napadao jer je izgledao kao da će samog sebe predriblati. Kao da se gleda nekoga ko je totalni antitalent za nogomet.

sargo

pre 1 godinu

@Argo nema tu previse kvalitete, to su bile penal serije i nakon toga 6 komada od Spanije, vasa kvaliteta ce se videti odmah protiv Maroka, tj nece je ni biti

sargo

pre 1 godinu

@Argo nema tu previse kvalitete, to su bile penal serije i nakon toga 6 komada od Spanije, vasa kvaliteta ce se videti odmah protiv Maroka, tj nece je ni biti

Nikola

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.

Aca Pantljičara

pre 1 godinu

Ne hvale vas Hrvati, nego je to misljenje jednog novinara. Sto se mene tice, ja mislim da Srbija moze svakome zabiti gal, ali moze i od svakoga primiti 3. Sredina terena je suhi prosjek, sta god vi mislili o Lukicu i SMS-u, Zivkovic i Kostic nisu bekovi i kad im se ozbiljna krila budu zavlacili iza ledja curit ce na sve strane. Stoperski par je spor i ima bar 5 kikseva po utakmici. Znaci vidim Srbiju kao solidnu ekipu koja moze pruziti otpor svakome, ali svjetsko prvenstvo je turnir takmicenje gdje moras ostati konstantan i fokusiran 5-6 utakmica da bi nesto napravio, a Srbija to JOS ne moze...inace sve najbolje vam zelim.
(cros, 30. septembar 2022 09:54)


Ti si ovde opisao Hrvatsku reprezentaciju...

Realni10

pre 1 godinu

Srbija je u svim glavnim, ponajprije ekipnim sportovima i velikom broju pojedinačnih bolja od Hrvatske! Gledam samo medalje u timskim sportovima (ne uzimam medalje SRJ/SCG) i tu je Srbija bolja iako je samostalna od 2006./2007. a hrvatske medalje zbrajam od 1992.! Kad bi se uzele medalje i SRJ/SCG (tu je udio CGaca zanemariv) onda je vrlo uvjerljivo sve na strani Srbije.Pozdrav iz Zagreba!

navijac

pre 1 godinu

@e kad procitam ovo "srbi i rusi" doslovno pucam od smijeha, simbol tragikomedije :D
(Bokyyyy, 30. septembar 2022 09:07)

Ti da si bio nekad u Rusiji znao bi koliko nas Rusi cene. Ja sam bio 2018 u Moskvi i Kaljinjingradu, Rusi su nas zaustavljali na ulici da se pozdrave sa nama i pricali kako smo braca, bukvalno sam i ja bio u soku a mislio sam da prosecan Rus nije ni cuo za Srbiju.. Izadji malo iz svog sela pa ces i ti videti..

Milezg

pre 1 godinu

Rezultati popisa pokazuju da su Srbi sa predratnih 10% pali na 3% i izgubili prava ne samo u Vukovaru, nego još u 7 opština...
Dok jugokomunistički ovamo (Ko ovaj tekst) i četnicki mediji tamo pišu o iseljavanju Hrvata, zapravo iz Hrvatske beže Srbi sa hrvatskim dokumentima, a biće vam interesamtno da se i u Istri prepolovio broj Italijan koji su na pali na 5%...
Hrvati porasli i sada im je država jedna od najčistijih u Evropi sa 91% Hrvata. Čekamo naslove po srpskim portalima kako se etnički očistili....susjedima je kmečanje po Srbiji užitak slušati, ma veći od slušanja Tomsona. Verujte mi!

navijac

pre 1 godinu

@jesmo li mi hvalili Hrvate kad su se plasirali u finale ili se i to smatralo izdajom?
(sark, 30. septembar 2022 08:32)

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?

Obrad

pre 1 godinu

@ malo realnosti, evo još realnije realnosti. Daleko je Hrvatska od najboljeg veznog reda. Modriću svaka čast, sinonim za fudbal uz Mesija i CR7. Drugi je ipak vodonoša u Čelziju sa uticajem na igru kao i ja. Treći je ponajbolji u Interu, koji je kako tačno faktor u evropskom fudbalu? Cenjenjiji i svetu fudbala su su Ajax i Tadić nego Inter i Brozović..

Mate

pre 1 godinu

a zasto bi hrvat navijao za srbiju kad moze za hrvatsku??
(ahh, 30. septembar 2022 09:28)

Zato što mu jedan dio roditelja ili neko iz familije iz Srbije. Zato

DEX

pre 1 godinu

Ovo je 100% tačno. Zaista imamo moćnu ekipu, selektora, igrače i zaista ova reprezentacija može daleko da dogura. Plašim se da nas ne proda neki novi "Vidić" i plašim se sudija. Protivnika se ne plašim. Da se razumemo, Vidić jeste bio fudbalska veličina ali je upropastio reprezentaciju svojim rukometnim potezima. Nikada niko me neće ubediti da je dva puta slučajno odigrao rukom.

Ikac Jagodinac

pre 1 godinu

Vidim da su okupirali B92... onda je i jasno zašto nas hvale. Za mene je njihova "pažnja" nebitna, ali šta ćeš... tu su pored nas, smetaju... ali trpimo!

Rusija Srbija Delije

pre 1 godinu

Hrvati su te godine bili u grupi s Englezima i Spanjolcima. Do zadnje utakmice s Englezima i 85.min nije bilo izvjesno da li ce prvi biti Hrvati, Englezi ili Spanjolci.
Toliko je bilo tijesno.
(Reality, 30. septembar 2022 11:06)

Naravno, netočno. To je bila prva sezona Lige nacija. Samo 4 utakmice, 2 protivnika. Tu svako ima veću šansu da ide dalje u odnosu na današnji format. hrvatska realno nije imala šansu da ide dalje, Španjolska vas je ponizila u prvoj utakmici, sa Englezima 0-0 kod kuće, kasnije ste dobili Španjolce 3-2 i znalo se da u Engleskoj nemate šta tražiti protiv Engleza i naravno izgubili ste. To je to tijesno, a vidimo kakvo je stvarno stanje bilo. Iduća sezona predzadnji u grupi, a sada prvi spletom okolnosti kao što su Danska u Zagrebu bez prva dva napadača, 3 boda u Danskoj iz jedne polušanse. Francuska kakva je ne bi prošla ni grupu u Rusiji sa ovim sastavom i igrom. Kažem, samo da su Danci došli sa prva dva napadača uzeli bi najmanje bod u Zagrebu i bili bi prvi u grupi.

LordWoW

pre 1 godinu

Tebi nije lako......ni mozga ni ponosa. Kada ti je Hrvatska toliko mrska idi živi u Srbiju....ali draža je kuna i Hrvatski pasoš, zar ne? Lako za ponos.....
(nino, 30. septembar 2022 14:05)

Koja kuna, ne moga toga više od 1.januara. Hahaha više ništa svoje nećete imati, a tek kad krene Italija i uzme Istru i Dalmaciju :))) plakaćete za Srbijom i Jugoslavijom, ali ovog puta nećemo biti glupi pa stupiti u zajednicu sa istorijskim luzerima.

re-rewind when the crowd say bo selecta

pre 1 godinu

(Milezg, 30. septembar 2022 10:13)

Ne kaze se "englizam" vec anglizam, ako vec mudrujes o jeziku. I drugo, sta ima veze ako je anglizam? I srpska i hrvatska varijanta zajednickog jezika koriste gomile pozajmljenih reci iz drugih jezika, s tim sto se u srpskoj varijanti pozajmice koriste bez kompleksa, a u hrvatskojh se kompleksaski izmisljaju reci na nacin kako se to u vreme nacionalizma i nacionalsocializma radilo u nemackom jeziku. A danas je na nemackom jeziku nastala kovanica "homeoffice" koja se sastoji od 2 engleske reci i znaci teleworking. Srpski u istom duhu se ne plasi stranih reci vec ih ukljucuje u svoj jezik. Uostalom, i sam engleski je pod teskim uticajem latinskog i francuskog i boli ih uvo.

Baxuz

pre 1 godinu

Becki konjusari@ Mi smo ponosni becki konjusari. Aj sad na tavan nađi pradidov fes i trkom do Istanbula kojeg ste skupa s turcima unistili i osvojili, a zatim se zakuni sultanu na odanost
(Dalmacija, 30. septembar 2022 12:10)

Koji Hrvat je kod Habsburga dogurao.do kancelara. A srba je bilo.velikih vezira koliko hoces, obicnih vezira nebrojeno, pasa, admirala. Srpkinje su bile Valide sultanije. Lakse je Srbinu bilo.da.napreduje nego Turcinu. Hocete i Rustem Pasu da nam ukradete kao Teslu. Da ne bese Sobieskog i Savojskog vi Hrvati danas ne bi postojali.

Nenad

pre 1 godinu

1. Daj nam objasni, kako netko moze ispasti ako je i dalje u A ligi nacija?
2. Vi takvoj ligi nacija ne bi mogli ni primirisati jer je bilo 12 najjacih ekipa u A eliti, a ne 16 gdje upadaju Bosna,Izrael, Srbija,Skotska,Wales,Ceska koje nisu rang velikih po REZULTATIMA, zar ne?
3. Zasto lazes da je Engleska ikog razbila kada do 85.min nije bilo sigurno da li ce prvi u grupi biti Hrvati, Spanjolci ili Englezi?
Hrvati su poveli i dobrim dijelom nadigrali Engleze. Izjednacio je Lingard tek u 78.minuti, ali im je trebala pobjeda pa je Harry Kane spasio Engleze golom u 85.
Kako je to onda Engleska “razbila” Hrvate?
Dokle ce vise neki od vas lagati i lijeciti komplekse kada je na internetu sve dostupno? :D
(Opet lazi i mitovi, 30. septembar 2022 15:38)


Izgubili na Vembliju, bili poslednji u grupi. UEFA tad promeni pravilo i vi ipak ostanete. Vama izgleda treba crtati da bi shvatili.Gledao sam utakmicu, dobro se secam da su vas drugo poluvreme odučili, poveli ste na neki odbitak cista sreca za penaldzije. Ne znam kako se zove kad primis dva gola za 7 minuta. Mani se mitova, Španija vas je u prvoj utakmici posle SP spustila na zemlju.

Djordje

pre 1 godinu

Hrvati su prve godine ispali iz A grupe lige nacija, kao i Nemci čini mi se, ali eto nekako iz uefe su odlučili da niko ne ispadne iz a grupe i da se i sledeće sezone takmiče isti timovi. index je takoreći prosrpski sajt u hrvatskoj, ovako nešto sigurno nećete pročitati u večernjem listu ili slično, index uvek i svakodnevno piše bar jednu vest o Srbiji...

Ivan HH

pre 1 godinu

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac, 30. septembar 2022 08:45)

100% potpisujem da hoce!!!

Bečki konjušari

pre 1 godinu

Hrvatska je bolja
Francuska
Danska
Austrija
Nasuprot:
Norveska
Svedska. i
Slovenija.
(ZORAN, 30. septembar 2022 09:34)


Ono kad te biju kompleksi

sargo

pre 1 godinu

@Argo nema tu previse kvalitete, to su bile penal serije i nakon toga 6 komada od Spanije, vasa kvaliteta ce se videti odmah protiv Maroka, tj nece je ni biti

Dorotej

pre 1 godinu

Pa eto, Hrvati nas hvale, a oni u "final four" turniru sledeće godine među 4 najbolje reprezentacije Evrope. Neke stvari ne treba uzimati previše ozbiljno. Ipak njihovi igrači igraju važne uloge u najačim ekipama liga petice što kod nas nije slučaj. Treba biti realan i stajati čvrsto na zemlji.

Dalmacija

pre 1 godinu

Becki konjusari@ Mi smo ponosni becki konjusari. Aj sad na tavan nađi pradidov fes i trkom do Istanbula kojeg ste skupa s turcima unistili i osvojili, a zatim se zakuni sultanu na odanost

Pez

pre 1 godinu

Djordje......krivo ti se čini, nikad Vatreni nisu ispali iz grupe A lige nacija. Izbornik(selektor je englizam) Dalić je jasno rekao da je neprocenjivo iskustvo igrati sa najjačima i "bacati u vatru" nove hrvatske nogometaše(fudbal je englizam).
(Milezg, 30. septembar 2022 10:13)

Ниси обавештен, испали сте у првом такмичењу ЛН. Онда је УЕФА одлучила да прошири групу А и ипак сте остали. Енглеска вас је разбила на Вемблију, сети се.

Puh

pre 1 godinu

TRI DESETLJEĆA BRAKA Srđan Đoković otkrio kako je zaveo Dijanu, Hrvaticu koja je rodila najboljeg tenisača svijeta.
(Net, 30. septembar 2022 10:48)

A tebi su oba roditelja Hrvati, ali nisi najbolji ni u cemu.
Dakle imati bar polovinu srpskih gena je ipak kljucni faktor. Pozdrav!

....

pre 1 godinu

Sada smo presli igricu i izborili top4 najbolje reprezentacije Europe

Konstantna zamena teza, LN nije EP. Ovo takmičenje je zamena za prijateljske utakmice. Uostalom, kad ste izgubili 6 : 0 od Španaca onda je opravdanje bilo da je to neko levo takmičenje. Kako se menjaju pogledi kod vas :)

Bečki konjušari

pre 1 godinu

Puno još treba vode da proteče dok Srbi stignu blizu Hrvatske reprezentacije. Hrvati su kontinuirano na svim velikim takmičenjima osvajaju i medalje kod Srba je veliki uspeh kvalifikovati se uopšte.
(Miloš Stojković, 30. septembar 2022 16:14)

Kad osvojite neku titulu u fudbalu, moze i klupskom. Javite se.

legendado

pre 1 godinu

Nemojte biti naivni, jako su opterećeni.
Vi ste 2018 u ogromnom broju navijali za Hrvatsku, a ostalima svejedno; ni iz džepa ni u džep, potpuno svejedno, baš vas briga, kao da je to nekom bitno... Znate šta će raditi Hrvati na SP, i to masovno?
Navijati protiv Srbije, navijati da izgubi!
Možete to zamisliti dragi komšije, navijati protiv nekoga, navijati da neko ne uspije?.. Ne možete to ni zamisliti, jel da

Mate

pre 1 godinu

Ne hvale Hrvati, nego jugoindeks, njihovi jugonostalgičari i komunjare koje pate za bivšom državim možda više i od četnika.
(Milezg, 30. septembar 2022 10:07)

Ti si sigurno neki HDZovac is Splita. Pun kompleksa. Vi ste prave komunjare.
Da bi učio čitati u školi, onda bi i razumio ovaj članak u Indexu.
Ali izgleda da analphapetizam još uvjek postoji.

kiza

pre 1 godinu

Kad zavrsi utakmica sa brazilom ima cemo sliku kolko je Jaka srbija, dotad?
(salerno, 30. septembar 2022 10:46)

@salerno
srbija u rusiji je bila bolja od brazila, ali zbog 2 glupa gola je izgubila. ne vidim zasto sada ne bi bili bolji.

sargo

pre 1 godinu

@Argo nema tu previse kvalitete, to su bile penal serije i nakon toga 6 komada od Spanije, vasa kvaliteta ce se videti odmah protiv Maroka, tj nece je ni biti

sargo

pre 1 godinu

@Argo nema tu previse kvalitete, to su bile penal serije i nakon toga 6 komada od Spanije, vasa kvaliteta ce se videti odmah protiv Maroka, tj nece je ni biti

kiza

pre 1 godinu

ronaldova lopta nije kompletno presla liniju. sta lazu hrvati da je presla metar. barem nije imalo sanse da se vidi ni na snimku, a kamoli uzivo dal je presla. da su sudije dosudile gol za nesto sto nije moglo da se vidi bila bi najveca nepravda u istoriji fudbala.

kiza

pre 1 godinu

Korektan tekst osim sto su preterali kad su napisali da je Ronaldova lopta bila bar metar u golu. Jeste bio čist gol ali nije baš bilo metar iza linije
(iggy, 30. septembar 2022 10:51)

nijedan snimak ne pokazuje da je lopta kompletno presla liniju. kako onda da su sudije mogle da vide uzivo?? to je cinjenica. prema tome, gol nije smeo da bude dosudjen. taj sudija jeste krš. dva penala nije dosudio na engleska nemacka mecu i var ga je ispravio. tako i njegovo priznanje posle meca da je pogresio ne bih prihvatio. mora da se vidi da je lopta presla liniju, a mitrovic to nije dozvolio. maestralno je izvukao loptu.

Skaut

pre 1 godinu

Ti si ovde opisao Hrvatsku reprezentaciju...
(Aca Pantljičara,

Zelis reci da su Kostic i Zivkovic bekovi i obrambeno jaki?
Da Sosa i Juranovic/Stanisic - pravi bekovi nisu bolji?
Pogledaj sta su radili Francuzima,Dancima,Austrijancima pa nam javi.
Srbija ima top spica i jaca je za spica Mitra kojeg cijenim i koji je vas najbolji igrac.
Vezni red?
Hrvatski je puno mocniji.
Srbiji se igra svodi na ubacivanje na spica pa ako prodje,prodje. Da li ce proci protiv velikih, vidjet cemo.
Hrvati kreiraju,igraju tika take, kaze danski izbornik “sakriju ti loptu i ne znas gdje si”…u svakom trenu moze sjevnuti gol iz sredine, sa krila, bekovi, imaju 7-8 top pucaca i deficit spica iskoristili su na najbolji moguci nacin.
Tako si mogao vidjeti da zabijaju 5 golova mocnoj danskoj obrani i Austriji s Alabom.
U sredini gospodare Broz Kova Modric, lijevo dva ponajbolja krosera svijeta Sosa i Perisic. Desno Vlasic ili Majer koji lomi linije, plese izmedju njih, zabija, asistira.
Obrana Gvardiol,Sutalo,Erlic, mladi branici od 20-22 god na prvoj crti obrane u 4 utakmice s Dancima i Francuzima - nisu slucajnost.
Vama je obrana nestabilna,sjeti se kvalif.
Klupa? Pogledaj tko sjedi Hrvatima tko Srbima na klupi?
Jaki ste, ali ponavljam, nemate kompletnu ekipu ni jaku klupu koja je preduvjet za top rezultat kada si na turniru i igras svakih par dana sa top ekipama.Vidjet ces kako ce Majer mijenjati Modrica kada se umori. Tko ce dostojno mijenjati Tadica ili sms-a?
Kostica?

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Nisam citao tekst, naslov je bio dovoljno retardiran da me odvrati od tog cina. Index ima uvjerljivo najodurnije kolumniste u hr, od duvaceka i stosica (na platnoj listi americke hambasade) pa do notornog alaca, bas kao da su se potrudili naci najgore od najgoreg.
Ne mozes mi pricati price 'sila se budi' zbog pobjeda nad slovenijom i norveskom, to jednostavno nema zdrave veze s razumom nego samo s klikovima.
Kod vas isto euforija, brale, 600+ komentara zbog pobjede u norveskoj i plasmana u a ligu. Cak bi rekao da vas dere veca euforija zbog toga nego nase zbog ulaska na f4.
Ovi tamo bacaju piksija u zrak :D - gledam i ne vjerujem kakvo slavlje. Kod nas modric kaze 'nemojmo se zanositi'.
Mislim, i to nekako shvacam... gladni ste i sad ovo vidite kao 'pocetak jednog divnog prijateljstva' i to je ok, ako ste sretni i euforicni imate pravo na to i da budete malo slijepi no takav modus operandi je besmislen iz perspektive 'hrvatskog' medija.
Podsjecam- norveska i slovenija. I svedska u slobodnom padu.
Pa eno i bosna je u grupi s nekim pacenicima usla u a ligu, sta sad to znaci? Pa nista.
Jedina prava prica lige nacija su madjari. No to necete procitati na imbexu. :D

PITANJE

pre 1 godinu

Milošević nije uzeo ni kap hrvatskog , a Putin uzima 95% ukrajinskog mora i obale i luka i milijardi od turizma...može li to da uteši Srbe?

Rusija Srbija Delije

pre 1 godinu

Iako priznajem englezi su zasluzili pobijediti.
p.s. sto se tice gola kramarica, vidis da ti zene igraju odbojku, tu ste vi kraljevi, nemoj se zamarati nogometom, nije to sport za vas.
(croata, 30. septembar 2022 22:35)

Tako je, nije nogomet za nas ali eto mi Srbi smo nekim čudom dali svijetu nogometa igrače kao što je bio Dragan Stojković, Siniša Mihajlović, Nemanja Vidić, Dušan Vlahović, Dragan Đajić, Bojan Kekić i još puno vrhunskih nogometaša.

A Kramarićev gol i ono njegovo petljanje prije gola na nivou klinaca na igralištu mogu nazvati majstorijom samo hrvati.

croata

pre 1 godinu

(Rusija Srbija Delije, 30. septembar 2022 21:50

A kad vec tako dobro pamtis sta kazes na gol engleza i ulazak u teren dobra pola metra kad je izvodio aut?
Iako priznajem englezi su zasluzili pobijediti.
p.s. sto se tice gola kramarica, vidis da ti zene igraju odbojku, tu ste vi kraljevi, nemoj se zamarati nogometom, nije to sport za vas.

nino

pre 1 godinu

Navijam samo za Srbiju,za kroasane niti u snu! Pozdrav iz Zagreba!
(Realni10, 30. septembar 2022 12:44)
Tebi nije lako......ni mozga ni ponosa. Kada ti je Hrvatska toliko mrska idi živi u Srbiju....ali draža je kuna i Hrvatski pasoš, zar ne? Lako za ponos.....

evropejac

pre 1 godinu

Ne preterujte, nije na sva zvona već samo jedan tekst na jednom portalu! Samo su konstatovali da smo solidna ekipa i pohvalili Piksija! Najveća prednost po njima je Vlahović, iako je Mitrović bio gol-mašina, što dovoljno govori o realnosti teksta! Na kraju, čak nam se i podsmevaju da ćemo sami da se pobedimo na SP, što i nije daleko od istine!

Ayala

pre 1 godinu

Ja cu da se kladim na SP na dve stvari. Crveni karton i penal da pravimo. Daj boze da izgubim pare, mada tradicija kaže da je to sigurna lova.

doox

pre 1 godinu

e kad procitam ovo "srbi i rusi" doslovno pucam od smijeha, simbol tragikomedije :D
(Bokyyyy, 30. septembar 2022 09:07)


Ti da si bio nekad u Rusiji znao bi koliko nas Rusi cene. Ja sam bio 2018 u Moskvi i Kaljinjingradu, Rusi su nas zaustavljali na ulici da se pozdrave sa nama i pricali kako smo braca, bukvalno sam i ja bio u soku a mislio sam da prosecan Rus nije ni cuo za Srbiju.. Izadji malo iz svog sela pa ces i ti videti..
(navijac, 30. septembar 2022 09:38)

Evo da dodam i ja. Devojka u Kalinjigradu,
ostavi sva cetiri na raskrsnici i dete u kolima. Istrcala da se slika sa nama :) Nezaboravno :)))

Nema više kiše

pre 1 godinu

Korektan tekst osim sto su preterali kad su napisali da je Ronaldova lopta bila bar metar u golu. Jeste bio čist gol ali nije baš bilo metar iza linije
(iggy, 30. septembar 2022 10:51)

Nisu pretjerali, namjerno rade takve stvari. Srbija je ekipa koja ima 4-5 ozbiljnih igrača, ide na SP pa su natjerani na napišu neke činjenice.


A sam naslov da Hrvati slave na sva zvona Srbiju je netočan, radi se o tekstu jednog portala koji je ako bolje pogledaš, napisao jedan srbofobni tekst. I meni je rečenica "sudijsko ludilo", "lopta metar u golu" i "luda sreća" odmah zapela za oko i mislim da jasno šta im je u glavi, suci su pogriješili ali to je bila samo jedna utakmica u grupi, Portugal je kasnije pobijeđen tamo. Dalje, pišu za Vlahovića da bi mogao biti jedan od najboljih u svojoj generaciji, sad izmišljaju 'u generaciji'' ali neće staviti jedan od najboljih napadača u svijetu što je već sada. Inače index hr je portal koji uglavnom piše šovinistički o svemu što je vezano uz Srbiju i Srbe, npr to je jedini portal na svijetu, podvlačim na svijetu, koji o jednoj navijačkoj grupi samo zato što je srpska, delijama, piše gotovo isključivo negativne članke gdje čekaju nerede i tek onda objave, često i preuveličavajući stvari. Doslovno znaš da li će objaviti nešto o Delijama ili ne. Naravno, primjer Delija je samo vrlo mali primjer od gomile općenito srfobnih članaka. Doista bih ovdje mogao stavljati naslove i tekstove sat ili dva.

jadno da jednije ne moze da bude

pre 1 godinu

@skaut tipicni komentar neznalice i kompleksasa, pa evo ti klupe Srbije, Ilic je zamenio SMS i odigrao odlicno, Strahinja Pavlovic je odigrao najbolje protiv Norveske ,prOTIV Svedske nije ni bio u sastavu, Milenkovic zbog ozljede nije ni nastupao itd. klupa je jaka, na mnogim pozicijama posebno krila i ofenzivni vezni daleko jaca od vase, a daljne tvoje lupanje ne vredi i komentirati, pogledaj koju utkamicu prvo pa ce videti da Srbije itekako ima uigrane akcije, kao drugi gol protiv Norvezana

cros

pre 1 godinu

Ne hvale vas Hrvati, nego je to misljenje jednog novinara. Sto se mene tice, ja mislim da Srbija moze svakome zabiti gal, ali moze i od svakoga primiti 3. Sredina terena je suhi prosjek, sta god vi mislili o Lukicu i SMS-u, Zivkovic i Kostic nisu bekovi i kad im se ozbiljna krila budu zavlacili iza ledja curit ce na sve strane. Stoperski par je spor i ima bar 5 kikseva po utakmici. Znaci vidim Srbiju kao solidnu ekipu koja moze pruziti otpor svakome, ali svjetsko prvenstvo je turnir takmicenje gdje moras ostati konstantan i fokusiran 5-6 utakmica da bi nesto napravio, a Srbija to JOS ne moze...inace sve najbolje vam zelim.

Boža vampir

pre 1 godinu

kada budem video da mi izvedemo 3 normalna napada od svog gola pa do gola protivnika dodavanjem od noge do noge i kad budem video barem jedan pravi kontranapad sa sutem na protivnicki gol znacu da mi imamo tim za velika dela. Ja to jos uvek nisam video bez obzira sto u zadnje vreme postizemo dobre rezultate.
A sad evo udarajte minuse, znam da ce ih biti...

Tereza

pre 1 godinu

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac
Mi uvijek imamo za koga navijati za ostale nas nije briga. Ajde konačno i vi možete navijati za svoje dosad ste navijali za Engleze Ruse Dance ili s kim bi već Hrvatska igrala 😁

Slaviša

pre 1 godinu

Lepo od njih naš napad je stavrno ubitačan sa Kostičem,vlahovičem i pogotovo Mitrovičem koji nas nosio kroz sve kvalifikacije što se tiče sredine tu treba priznati Tadič je stvarno duša cele ove generacije još smatram da je Radonjič naš veliki đoker sa klupe pravi turbo igrač koji pravi strašnu pometnju prilikom ulaska na teren ma sve treba pohvaliti vidi se da smo sa ili bez Sergeja jednako opasni ili još opasniji sredina nam je također sjajna konačno imamo i beka koji igra odlično Pavlovič dok desno gde smo lošiji posao obavlja igrač koji je po poziciji krilo ali se dosta dobro snalazi živkovič krpi tu stranu gde smo lošiji u obrani jedini problem barem po meni je to stoper gde ispada iznenađujuče puno Stefan Mitrovič srečom igrači se puno nude i trče i tako omgočavaju da daje sigurne pasove dečko je malo trom u nogama verovatno zbog visine ali šta je tu je niko nema sva mesta poptpuna negde mora da škripi inače nebi bilo golova.

Mate

pre 1 godinu

Hrvati su prve godine ispali iz A grupe lige nacija, kao i Nemci čini mi se, ali eto nekako iz uefe su odlučili da niko ne ispadne iz a grupe i da se i sledeće sezone takmiče isti timovi. index je takoreći prosrpski sajt u hrvatskoj, ovako nešto sigurno nećete pročitati u večernjem listu ili slično, index uvek i svakodnevno piše bar jednu vest o Srbiji...
(Djordje, 30. septembar 2022 09:46)

Hrvati nikad nisu ispali iz A Grupe, nisi dobro gledao. Uvjek su bili u najjačoj grupi. Samo zadnji u grupi ispada.

Nikola

pre 1 godinu

Ne hvale vas Hrvati, nego je to misljenje jednog novinara. Sto se mene tice, ja mislim da Srbija moze svakome zabiti gal, ali moze i od svakoga primiti 3. Sredina terena je suhi prosjek, sta god vi mislili o Lukicu i SMS-u, Zivkovic i Kostic nisu bekovi i kad im se ozbiljna krila budu zavlacili iza ledja curit ce na sve strane. Stoperski par je spor i ima bar 5 kikseva po utakmici. Znaci vidim Srbiju kao solidnu ekipu koja moze pruziti otpor svakome, ali svjetsko prvenstvo je turnir takmicenje gdje moras ostati konstantan i fokusiran 5-6 utakmica da bi nesto napravio, a Srbija to JOS ne moze...inace sve najbolje vam zelim.
(cros, 30. septembar 2022 09:54)

Ok sve ali kako je SMS koji je proglasen za najboljeg veznog u Italiji "suhi prosjek"? Sreca igra ooooogromnu ulogu u celoj prici oko plasmana. Dva puta ste do finala prosli na penale i ne mozes mi reci da jedan losiji sut u penal seriji nije vec protiv Rusa mogao da vas izbaci. Realno mozemo proci grupu i uz dozu srece mozemo i u cetvrtinu finala jer jw to samo jos jedna utakmica a takodje mozemo opusteno izgubiti i sve tei u grupi. To je fudbal.

Milezg

pre 1 godinu

Djordje......krivo ti se čini, nikad Vatreni nisu ispali iz grupe A lige nacija. Izbornik(selektor je englizam) Dalić je jasno rekao da je neprocenjivo iskustvo igrati sa najjačima i "bacati u vatru" nove hrvatske nogometaše(fudbal je englizam).

Uzivam kako te boli :)

pre 1 godinu

Izgubili na Vembliju, bili poslednji u grupi. UEFA tad promeni pravilo i vi ipak ostanete. Vama izgleda treba crtati da bi shvatili.Gledao sam utakmicu, dobro se secam da su vas drugo poluvreme odučili, poveli ste na neki odbitak cista sreca za penaldzije. Ne znam kako se zove kad primis dva gola za 7 minuta. Mani se mitova, Španija vas je u prvoj utakmici posle SP spustila na zemlju.
(Nenad,

Da svi vide koliko lazes: https://youtu.be/-PRKN6ti2SM
Kramaric izvozao 6 Engleza i apsolutnom klasom zabio na Wembleyu :D
Odbijanac, kazes? :D
Dokle cete vise lagati?
Da li je do 85.min bilo neizvjesno da li ce Hrvatska Spanjolska Engleska biti 1.u grupi?
Je.
Tko je onda i koga nadigrao?
I o cemu ti onda ovdje trabunjas?
Cinjenice:
1. Hrvati od 1. dana u A eliti, dok ste vi kuburili u C razredu
2. Hrvati u top4 najbolje reprezentacije Europe
4. Izborili Final four i igrat ce za trofej u 6.mjesecu
Mozes im pljunuti pod prozor :D

Rusija Srbija Delije

pre 1 godinu

Da svi vide koliko lazes: [link]
Kramaric izvozao 6 Engleza i apsolutnom klasom zabio na Wembleyu :D
Odbijanac, kazes? :D


Da, odbijancem je lopta ušla u gol. Ne bi ni ušla da se nije odbila od noge Engleza i točno malo promjenila smjer i otežala golmanu, jadan udarac, preslab udarac, a koliko Kramarić blesavo izgleda u tom pokušaju nazovi driblinga pokazuje i to da ga niko od Engleza nije više ni napadao jer je izgledao kao da će samog sebe predriblati. Kao da se gleda nekoga ko je totalni antitalent za nogomet.

Reality

pre 1 godinu

Hrvati su prve godine ispali iz A grupe lige nacija, kao i Nemci čini mi se,

Hrvati su te godine bili u grupi s Englezima i Spanjolcima. Do zadnje utakmice s Englezima i 85.min nije bilo izvjesno da li ce prvi biti Hrvati, Englezi ili Spanjolci.
Toliko je bilo tijesno.
Tako da su Hrvati potpuno zasluzeno ostali u A ligi nacija. Iako nam je to najslabije natjecanje i u najtezoj smjeni generacija, od prvog trena smo u A eliti.
Sada smo presli igricu i izborili top4 najbolje reprezentacije Europe.
Dakle, Hrvatska konstantno napreduje i raste.
Daju nam velike sanse i na sp i u final fouru.
Potpuno zasluzeno.
A onaj tko razumije nogomet zna i zasto.
Da te podsjetim da cete vi, Bosna, Izrael i Skotska zauzeti 4.mjesto sa jacim ekipama i tek se morate dokazati protiv velikih.
I opstati u A ligi.
To je uspjelo Svicarcima i Poljacima, pa vjerujem da ce i vama. Ostali su se vratili otkud su dosli

Realni10

pre 1 godinu

Pa živimo u demokraciji, zar ne? Svatko ima pravo navijati za koga hoće i voljeti koga želi! Tebi sve najbolje.


Navijam samo za Srbiju,za kroasane niti u snu! Pozdrav iz Zagreba!
(Realni10, 30. septembar 2022 12:44)
Tebi nije lako......ni mozga ni ponosa. Kada ti je Hrvatska toliko mrska idi živi u Srbiju....ali draža je kuna i Hrvatski pasoš, zar ne? Lako za ponos.....
(nino, 30. septembar 2022 14:05)

Opet lazi i mitovi

pre 1 godinu

Ниси обавештен, испали сте у првом такмичењу ЛН. Онда је УЕФА одлучила да прошири групу А и ипак сте остали. Енглеска вас је разбила на Вемблију, сети се.
(Pez,

1. Daj nam objasni, kako netko moze ispasti ako je i dalje u A ligi nacija?
2. Vi takvoj ligi nacija ne bi mogli ni primirisati jer je bilo 12 najjacih ekipa u A eliti, a ne 16 gdje upadaju Bosna,Izrael, Srbija,Skotska,Wales,Ceska koje nisu rang velikih po REZULTATIMA, zar ne?
3. Zasto lazes da je Engleska ikog razbila kada do 85.min nije bilo sigurno da li ce prvi u grupi biti Hrvati, Spanjolci ili Englezi?
Hrvati su poveli i dobrim dijelom nadigrali Engleze. Izjednacio je Lingard tek u 78.minuti, ali im je trebala pobjeda pa je Harry Kane spasio Engleze golom u 85.
Kako je to onda Engleska “razbila” Hrvate?
Dokle ce vise neki od vas lagati i lijeciti komplekse kada je na internetu sve dostupno? :D

todor

pre 1 godinu

znate li da ide prijedlog u gradskoj skupštini da se raspiše napravi spomenik srpskoj fudbalskoj reprezentaciji na trgu bana jelačića (odmah do spomenika banu) ili ispred katedrale

iggy

pre 1 godinu

Korektan tekst osim sto su preterali kad su napisali da je Ronaldova lopta bila bar metar u golu. Jeste bio čist gol ali nije baš bilo metar iza linije

skaut mozda kladionice

pre 1 godinu

@skaut za tvoju informaciju SMS nije ni igrao protiv norvezana pa ga je menjao Ilic i to odlicno asistencija, vidi se da nemas veze o nogometui

Cinjenice

pre 1 godinu

Hrvati hvale Srbe kada igraju dobro i izbore SP.
Srbi su 2018. imali naslove tipa “Srbin odveo Hrvate u polufinale sp”…
Srbi su stavljali reklame za vrijeme intoniranja hrvatske himne u finalu SP.
Tako nesto u Hrvatskoj bilo bi nezamislivo.
Hrvatski treneri pravili su igrace od Srba (Kovac-Jovica i Kostica), pa Juric forsira i daje priliku 3 srpska reprezentativca trenutno.
Srpski kapetan i izbornik 2018. jedni su od rijetkih na svijetu koji Luki Modricu nisu dali ni glas za izbor Najboljeg nogometasa svijeta 2018. (FIFA THE BEST)….
Samo par primjera koliko su Hrvati davno presli igricu, dok Srbi i dalje zive u proslim vremenima.
Ne mislim na sav narod jer sam siguran da je velika vecina Srba korektna i ne mrzi, ali politika….pa prezidente vam je javno huskao na navijanje protiv Hrvata.
Pa su mu “braca” bili Rusi, naglo to postali Danci, Englezi, Francuzi. :D
Tako nesto u 21. st kod nas je nezamislivo.

Ante

pre 1 godinu

index je bukvalno jedini hrvatski medij koji pokazuje ikakve znake da postoji tako nešto kao što su srbi i srbija. ostali ne žele čuti za nas izuzev u kontekstu rata, kad su srbi prikazani gori od đavola
([], 30. septembar 2022 16:09)


Jasenovac?! Nema gore od konc. logora.

Ako cemo iskreno

pre 1 godinu

Hrvati imaju najjaci vezni red na svijetu.
Spanija im je blizu,ali nije bolja.
To je njihova najveca snaga.
Ne samo Kovacic Brozovic Modric nego i Majer Vlasic Pasalic Sucic…koji mogu i na desno krilo.
Imaju sirinu kao rijetko ko,a bas je to dobro objasnjeno u clanku koji sam citao https://www.thenationalnews.com/fifa-world-cup-2022/2022/09/28/world-cup-group-f-croatias-midfield-the-key-to-another-deep-run/ gdje prognoziraju Hrvatima opet visoki plasman na mundijalu zbog spektakularnog veznog reda

croata

pre 1 godinu

Xnodese, u Hrvatskoj ne kazemo “mundijal”.
Eto ti si tzv Hrvat koji tvrdi da su Hrvati losi, a Srbi dobri :D
A u svim svjetskim prognozama za SP Hrvatska ispred Srbije :D
(Dzabe si krecio :), 30. septembar 2022 17:16

Jel moguce da toliko lupetas? Procitaj jos jednom moj post, ali s razumjevanjem ako ga imas, a onda mi navedi gdje sam napisao da su srbi bolji od nas.
A mundijal je medjunarodna rijec, kakvi srbi dal si pri sebi?

Lopina bio i presto

pre 1 godinu

Pa nije greh što hvale, hvalili su ali i dali kritiku u kojoj su 100% u pravu:

Teško je reći koliko ova reprezentacija može na Mundijalu, iz najmanje dva razloga. Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Ako je atmosfera u ekipi konačno onakva kakva treba biti, onda je Piksi već napravio veliki deo posla".

Eto na tu kritiku mislim, i u pravu su..

ahh

pre 1 godinu

edno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac, 30. septembar 2022 08:45)

a zasto bi hrvat navijao za srbiju kad moze za hrvatsku??

Uff

pre 1 godinu

(Srbi i Rusi braća zauvek, 30. septembar 2022 08:55)

e kad procitam ovo "srbi i rusi" doslovno pucam od smijeha, simbol tragikomedije :D
(Bokyyyy, 30. septembar 2022 09:07)

Uskoro će morati dokazati to bratstvo i na terenu. Kad se neće rusi odazivati da budu topovsko meso ,šta misliš ko će?

zeus

pre 1 godinu

Ako Hrvatska ne prođe grupu na SP ili ispadne prije 1/4 finala, Brazil će se prošetati do finala svojom polovicom ždrijeba!
Hrvatska jedino Brazil i Portugal nikada nije pobijedila. Po zakonu velikih brojeva i statističkih podataka to će se desiti na SP ko god dođe od njih u 1/4 finalu!

Babe i zabe

pre 1 godinu

skaut za tvoju informaciju SMS nije ni igrao protiv norvezana pa ga je menjao Ilic i to odlicno asistencija, vidi se da nemas veze o nogometui
(skaut mozda kladionice

Sine, na sp ces igrati protiv Brazila.
Netko te mora probuditi da shvatis koliko malo znas :D
Drugo, ne govorim o Norveskoj (koja vas je i pobijedila nedavno) vec generalno vasoj igri pod piksijem. Ali dok ti shvatis…

[]

pre 1 godinu

index je bukvalno jedini hrvatski medij koji pokazuje ikakve znake da postoji tako nešto kao što su srbi i srbija. ostali ne žele čuti za nas izuzev u kontekstu rata, kad su srbi prikazani gori od đavola

lol

pre 1 godinu

@(Loznica, Gučevo, Cer…, 30. septembar 2022 08:41)

Ja brate na svakoj vijesti kad vidim da je tvoj nick dok skrolam, prvo puknem minus pa procitam kakvu si glupost napisao. Teski cringe lik.

A sto se tice hrvata, niko nas ne hvali to samo poluclanak bio na indexu. Daleko im kuca.

Dubioza

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.
(Nikola, 30. septembar 2022 08:27)

Upravo tako! Skoro sam čitao komentare ljudi na tu utakmicu na raznim portalima, može i sada da se nađu. Većina je imala tada taj utisak, a i sada. 100% prodao.

Miloš Stojković

pre 1 godinu

Puno još treba vode da proteče dok Srbi stignu blizu Hrvatske reprezentacije. Hrvati su kontinuirano na svim velikim takmičenjima osvajaju i medalje kod Srba je veliki uspeh kvalifikovati se uopšte.

Ne blamiraj se vise :)))))

pre 1 godinu

malo realnosti, evo još realnije realnosti. Daleko je Hrvatska od najboljeg veznog reda. Modriću svaka čast, sinonim za fudbal uz Mesija i CR7. Drugi je ipak vodonoša u Čelziju sa uticajem na igru kao i ja. Treći je ponajbolji u Interu, koji je kako tačno faktor u evropskom fudbalu? Cenjenjiji i svetu fudbala su su Ajax i Tadić nego Inter i Brozović..
(Obrad,

Stvarno me slatko nasmija :D
Cijenjeniji Tadic iz smijesne Eradivizije, nego Brozovic - sluzbeno najbolji veznjak Serie A, u top3 na svijetu na svojoj poziciji, prvak Italije i Viceprvak svijeta s Hrvatskom?
Jos mladji 5 gofina od Tadica koji je osvojio izvan Eradivizije i sa Srbijom, STO TOCNO da je toliko cijenjen? :D

Marko

pre 1 godinu

ajde barem nešto sad kad je košarka propala... jedino što je problem je kontinuitet, mislim da to bude problem.Za dobiti respekt protivnika pa i sudaca trebaju godine.Kad bude stani pani budite sigurni da odluke budu na suparničkoj strani.

BG

pre 1 godinu

Teško je reći koliko ova reprezentacija može na Mundijalu, iz najmanje dva razloga. Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Ako je atmosfera u ekipi konačno onakva kakva treba biti, onda je Piksi već napravio veliki deo posla".

Eto na tu kritiku mislim, i u pravu su..
(Lopina bio i presto, 30. septembar 2022 08:40)

Jesu, a ovo se zove konstruktivna kritika i precizno je tačna.

A ovi što ne veruju da ima Hrvata koji navijaju za Srbiju - ja znam njih 5-6 koji navijaju uvek za Srbiju osim kada Srbija igra protiv Hrvatske, što je logično, složiteće se.

Ivar

pre 1 godinu

Srbija je u svim glavnim, ponajprije ekipnim sportovima i velikom broju pojedinačnih bolja od Hrvatske! Gledam samo medalje u timskim sportovima (ne uzimam medalje SRJ/SCG) i tu je Srbija bolja iako je samostalna od 2006./2007. a hrvatske medalje zbrajam od 1992.! Kad bi se uzele medalje i SRJ/SCG (tu je udio CGaca zanemariv) onda je vrlo uvjerljivo sve na strani Srbije.Pozdrav iz Zagreba!
(Realni10, 30. septembar 2022 10:52)
Pa pogledaj medalje sa OI pa ces vidjeti da nesto ne stima u tvojoj racunici. Sto se tice ekipnih sportova imas pravo ali Srbija ima skoro duplo vise ljudi, samo vidim da se te stvari racunaju sama kada neka veca zemlja dobije Srbiju, dok kada Srbija dobije Hrvatsku to nitko ne spominje. Razlika u medalajama je samo zbog razlike u populaciji, jer talenat je prisutan na obe strane

Hocemo iskreno?

pre 1 godinu

Protiv jedine dve jake reprezentacije sa kojima smo igrali pod piksijem (danska portugalija) primili smo u 3 utakmice 6 golova, a 7. je ponisten.
Odbrana ljudi, odbranaaa
Ne zanosimo se igrama protiv slabe Slovenije Norveske ili Svedske koja je ispala u 3.razred fudbala
Mozemo reci da smo mocni kada 10-15 puta razvalimo argentinu, spaniju, brazil ili englesku

Top4 u A, vi top4 u B lige nacija

pre 1 godinu

Sada smo presli igricu i izborili top4 najbolje reprezentacije Europe

Konstantna zamena teza, LN nije EP. Ovo takmičenje je zamena za prijateljske utakmice. Uostalom, kad ste izgubili 6 : 0 od Španaca onda je opravdanje bilo da je to neko levo takmičenje. Kako se menjaju pogledi kod vas :)
(....,

Zamjena teza prisutna je samo kod tebe.
Lijepo sam napisao da smo bili slabi u LN, a ti izvuces recenicu koja tebi pase :D
Spominjes pobjedu Spanjolaca, ali ne spominjes kako su ih Hrvati nadigrali mjesec dana kasnije u istoj toj LN? :D
Kada su Hrvati gubili u LN od Francuza i Portugalaca, onda je bila bitna LN?
A sada kada su Hrvati u top4 najbolje reprezentacije Europe onda je to prijateljsko?
Kako ti se vise da cviliti i siriti tolike komplekse i ljubomoru?
Hrvati su u Final four, mozes im pljunuti pod prozor. :D

croata

pre 1 godinu

(Mali Hijavata, 30. septembar 2022 15:09)

Jasno mi je zasto puses na hladno, ali ovog puta ste dobri. Kao sto sam prije mundijala 2018. prognozirao da cete ispasti nikad gluplje jer nepostenim dolaskom krstajica ne moze biti drugacije, sad mislim da ce vam ovaj mundijal donijeti radosti. Dolaskom piksija konacno imate posten odnos prema nogometu i to mora dati rezultata. Ako bude sve kako treba proci cete grupu i casno poginut u nokaut fazi. Narod ce biti zadovoljan. Za nesto vise realno nemate dovoljnu kvalitetu. Ali za iduci euro uz neka prava pojacanja(npr mali ilic vam je suho zlato) ce mozda biti i koji korak dalje. Ovobje realni scenarij, samo da se ne pokoljete iznutra i ne puknete ko balon sto je isto moguce.
Hrvatska? Mi smo dobri, ali kvalitetom ni blizu 2018. Dosta osrednjih igraca, nesto potencijala, ali nista spektakularno. Ono sto mi daje nadu da mozda mozemo i vise od prolaska grupe sto je samo po sebi ogroman uspjeh je cinjenica da imamo ogromno iskustvo. Necemo izgoriti u euforiji kakve inace imaju "male" reprezentacije kad ostvare dobar zamah sto je itekako opasno za protivnika. Nekako me nasi podsjecaju na real madrid zadnjih godina. Od reala ima boljih bar 6,7 top klubova, ali na iskustvo su svima konkurentni. Volio bih slicno i od hrvatske. No realnost je da smo tako li la.

Slaviša

pre 1 godinu

Samo da nas ostave na mirul jude iz saveza i menađeri jer su več počeli da mešaju govna u Srbskom fudbalu preko var sobe ako nas ostave na miru Reprezentacija Srbije če napraviti jedan veliki rezultat ja verujem u ovaj tim i Piksija.

Dexxov

pre 1 godinu

Meni u glavi i dalje SP u J.Africi :
1. protiv Gane ruka Kuzmanovica
2. protiv Nemacke ruka Vidica
3. protiv Australije promasaj Krasica i totalni debakl a odigrali jedan od najboljih 45 minuta u istoriji
4. i sutrasnji dan kada su svi bili kao da su im najmiliji umrli . ( neverovatno razocarenje nacije na svakom koraku .)


Mislim da i sad ispadnemo i neprodjemo grupu to razocarenje kao onda nece se ponoviti .
(ovan za priplod, 30. septembar 2022 09:51)

Protiv nas su svirali dva penala zbog bukvalno pipkanja lopte rukom. Sa druge strane, onaj iz Australije na gol liniji igra rukom dok lopta putuje u mrežu, sudije ostaju neme. Taj turnir smo odigrali dosta dobro.

cros

pre 1 godinu

Ti si ovde opisao Hrvatsku reprezentaciju...
(Aca Pantljičara, 30. septembar 2022 10:16)

Koji dio? Ovo sa Modricem, Brozovicem i Kovacicem kao suhi prosjek, ili za stoperski par Sutalo/Gvardiol da su spori? Ili to da se Mbappé naigrao pored Sose i Stanisica na krilima, pa s lakocom uvalio 4 komada u 2 utakmice?

Mali Hijavata

pre 1 godinu

"Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. "

Realno u pravu su...
(replika, 30. septembar 2022 13:33)

To je samo floskula da se pokriva euforija posle poraza. Mi nikada nismo imali kvalitet za uspeh u kontinuitetu, i kada puknemo to je plod neznanja i netalenta, a ne sopstvenim saplitanjem.
Hrvatska već dugo ima kvalitet, Kovačić, Brozović, Mandžukić, Perišić, nekada Rakitić... su tri klase iznad svih naših igrača, osim donekle Tadića i Mitra, a Modrić čitavih pet klasa.
To je prosto vidljivo jer oni već godinama igraju u vrhunskom fudbalu, i to vrlo zapažene uloge. Samo zlonameran ili prirodno glup čovek mogu reći da to nije tačno.

Bosna

pre 1 godinu

Drage naše komšije, nemojte se ljutiti ali hrvatska reprezentacija je za klasu bolja od srbijanske reprezentacije. Svaka čast na pobjedama, ali na SP u Kataru ova srbijanska ekipa neće dalako dogurati, za Hrvatsku ne bih bio baš siguran, znaju oni često iznenadti. Što se tiče moje Bosne, super što su upali u A ligu, ali to će biti kratko gostovanje. Nemamo mi taj kvalitet da bi se mogli izboriti sa velikim evropskim nacijama. Hrvatska ima i dalje najkvalitetniju reprezentaciju među bivšim jugoslovenskim republikama. To je tako.

Dacha

pre 1 godinu

Čitam razne komentare i već smo osvojili titulu prvaka sveta, sačekajte ljudi, prvo treba skočiti pa reći hop. Nemojte da se ložimo ceo život, a nikad ništa nismo uradili.

Maradona

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.
(Nikola, 30. septembar 2022 08:27)
Odbranio ga je Stojke, gotova priča...

ski

pre 1 godinu

Nama treba motivator kao Ćiro Blažević i njegov učenik Mamić !!!
U ekipi psiholog da spusti malo igrače na zemlju !!!
To jest da im neko objasni da pare nisu život , skupi brendovi i provod !!
To ima svaka ozbiljna ekipa i reprezentacija !!!
Da se razumemo , volim Srbiju fudbal i cijenim Piksija i njegovo okruženje !!!
Moramo da naučimo da igramo 90 minuta svaku utakmicu !!
Da i kad gubimo igramo do kraja borbeno .
Nadam se dobrom rezultatu u Katru ?

?

pre 1 godinu

jesmo li mi hvalili Hrvate kad su se plasirali u finale ili se i to smatralo izdajom?
(sark, 30. septembar 2022 08:32)

Pitaj TV komentatore koja su uputstva dobili od državnog vrha.

Ivar

pre 1 godinu

Ono kad te Hrvati hvale. Biće skoro propast sveta...
(iskreno, 30. septembar 2022 09:29)

Ako netko zasluzi zasto ne. Ne moraju Hrvati navijati za vas ali da imate dobru ekipu, imate.

Ivar

pre 1 godinu

Ниси обавештен, испали сте у првом такмичењу ЛН. Онда је УЕФА одлучила да прошири групу А и ипак сте остали. Енглеска вас је разбила на Вемблију, сети се.
(Pez, 30. septembar 2022 10:58)
Kao prvo Eng je dobila 2-1 a u Hrv je bilo 0-0, sve je bilo dosta izjednaceno. A drugo, to sto je UEFA odlucila prosiriti broj ekipa je nebitno, Hrv nije pala u drugu ligu, o tome se ovdje prica. Sta bi bilo da bi bilo nije tema.

Hocemo iskreno?

pre 1 godinu

Protiv jedine dve jake reprezentacije sa kojima smo igrali pod piksijem (danska portugalija) primili smo u 3 utakmice 6 golova, a 7. je ponisten.
Odbrana ljudi, odbranaaa
Ne zanosimo se igrama protiv slabe Slovenije Norveske ili Svedske koja je ispala u 3.razred fudbala
Mozemo reci da smo mocni kada 10-15 puta razvalimo argentinu, spaniju, brazil ili englesku

Malo realnosti

pre 1 godinu

Ok sve ali kako je SMS koji je proglasen za najboljeg veznog u Italiji "suhi prosjek"?

Koje je to godine sms bio najbolji vezni Serie A?
Jer je SLUZBENO najbolji vezni Serie A Brozovic!
https://youtu.be/FECAAmvOazs
Sms je odlican, ali Hrvati imaju najmocniju veznu liniju od 3 svjetske klase i mocne vezne rezerve.
Drugo. Istom tom sms-u pala je vrijednost za 10 mil nedavno. Nije isto igrati u osrednjem klubu ili osvajati trofeje s Interom, Realom ili Chelsijem, te Lige prvaka.
Spusti se na zemlju

Dzabe si krecio :)

pre 1 godinu

Jasno mi je zasto puses na hladno, ali ovog puta ste dobri. Kao sto sam prije mundijala 2018. prognozirao da cete ispasti nikad gluplje kao sto sam ja glup
(Xnodeh koji se predstavlja Croat)

Xnodese, u Hrvatskoj ne kazemo “mundijal”.
Eto ti si tzv Hrvat koji tvrdi da su Hrvati losi, a Srbi dobri :D
A u svim svjetskim prognozama za SP Hrvatska ispred Srbije :D

@stoka

pre 1 godinu

@croata tvoj pokusaj vredjanja odbojkasica najvise govori o tebi, probaj trenirati nesto u zivotu a ne valjati se po kaucu i po forumima

ovan za priplod

pre 1 godinu

Meni u glavi i dalje SP u J.Africi :
1. protiv Gane ruka Kuzmanovica
2. protiv Nemacke ruka Vidica
3. protiv Australije promasaj Krasica i totalni debakl a odigrali jedan od najboljih 45 minuta u istoriji
4. i sutrasnji dan kada su svi bili kao da su im najmiliji umrli . ( neverovatno razocarenje nacije na svakom koraku .)


Mislim da i sad ispadnemo i neprodjemo grupu to razocarenje kao onda nece se ponoviti .

Dag Kristi

pre 1 godinu

Samo da niko ne proda utakmicu pa ne poleti u 16 kao nekada Nemanja Vidic. To je mozda najociglednije igranje rukom u 16 da bi se scirao penal za protivnika. Nikad necemo saznati zasto je tacno to uradio.
(Nikola, 30. septembar 2022 08:27)

Odbranio je Stojke penal, a do kraja meča Vidić spasao čist gol.

jjo

pre 1 godinu

stalno iste mantre. Učešće je već uspeh, tralala... Ovaj tim po kvalitetu igrača je među 12-13 na svetu, po Fifinoj novoj listi će biti među 15. Dakle, u drugi krug prolazi 16 timova. Naravno da je realno očekivano da tim koji je mađu 12-15 na svetu po ukupnom kvalitetu i igri, uđe među 16. Ono dalje je sve na 90 minuta igre i može svašta da bude. Nije neuspeh veliki i da ne prođu među 16 jer su još dva tima bolje plasirana tu u grupi, ali je realno da uđu. Realno je da se desi da prođu i dalje, ali je teško. Ono što je najvažnije jeste da se očuva atmosfera u timu i ovo zalaganje svih koje vidimo.

Gde ja živim

pre 1 godinu

1. Da se ne posvađamo do Katara.
2. Da niko spolja (van reprezentacije) ne buši atmosferu.
3. Da daju sve od sebe na svakom meču.

Ako ovo bude ispunjeno svaki rezultat će biti dobar. Za ozbiljan plasman potrebno je mnogo toga, malo sreće i naravno ne pitamo se samo mi. Međutim ove tri stavke su važne za ozdravljenje srpskog reprezentativnog fudbala. Zasad je u ograničenoj remisiji. Videćemo početkom decembra, posle 2. kola na šta će da liči.

A što da ne, neka eliminaciona faza sa komšijama. Da vidimo šta i kako :)

malisa

pre 1 godinu

Tajna moćne Srbije je ,da tim ne mogu da sastavljaju više menadžeri i političari ,ko za vreme žutaća.
(Gorčilo, 30. septembar 2022 09:08)
---
naravno, danas samo formu i učinak gledaju ovi koje ne znam kako i da nazovem.

Dušan

pre 1 godinu

@jesmo li mi hvalili Hrvate kad su se plasirali u finale ili se i to smatralo izdajom?
(sark, 30. septembar 2022 08:32)

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac, 30. septembar 2022 08:45)

Stvar je u tome kako Ameri kažu: World loves a good underdog story.
Uvek u inat velikim i moćnima...

insajder

pre 1 godinu

Tajna moćne Srbije je ,da tim ne mogu da sastavljaju više menadžeri i političari ,ko za vreme žutaća.
(Gorčilo, 30. septembar 2022 09:08)

Tajna moćne Srbije će biti pismen narod, kojeg, po priloženom, nemamo...

ljubivojević

pre 1 godinu

Jedno je pohvaliti nekog a drugo je navijati za njega. Mislis da ce prosecan Hrvat navijati za Srbiju da stigne do finala!?
(navijac

sorry al imamo mi za koga navijati :) neki drugi put, a dotle prijatno bato

Back in Black

pre 1 godinu

Hrvati nam pumpaju euforiju.
Samo na SP nema Švedska,Norveška itd.
Vec Brazil, Švajcarska pa jedna od najboljih Africkih reprezentacija Kamerun.
Brazil prepun talenata,ne zna se na kojoj poziciji imaju boljeg igraca.
Nejmar i Vinisijus u strašnoj formi.
Švajcarska ladnjaka pobedi Španiju u gostima.
Mi smu u Ligi nacija igrali sa reprezentacinama koje su u kanalu i od kojih smo mnogo bolji.
I ovo sve treba da bude ocekivano a ne za neku euforiju
Švedska je u velikoj krizi,Norveška nikada ni nije bila nek sila,bekovi su joj tragikomicni,posebno onaj što je igrao na Kosticevoj strani.
Danska koje je trenutno jedna od najboljih reprezentacija nam je mnogo toga objasnila.

replika

pre 1 godinu

"Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. "

Realno u pravu su...

M.M.

pre 1 godinu

Citiraću jednog našeg velikog pesnika:
" Kada odeš na izložbu slika, svu njihovu lepotu možeš videti tek sa pristojne udaljenosti, dakle, kada se malo odmakneš". Takav je i ovaj tekst. Ko god da ga je pisao to je uradio korektno i sa pristojne udaljenosti i dao nam lep okvir (sliku) naše reprezentacije. U prošlosti smo ,iz čudnih i neobjašnjivih razloga, sami sebi bili najveći protivnici. Nadam se da smo konačno uspeli da preležimo tu bolest. Sve ukazuje na to. Ostaje nam da verujemo u naše momke i Legendu koja ih predvodi. Srećno !

sasa

pre 1 godinu

E super. Isto kao sto trener Spanije u kosarci nije znao da li da padne u depresiju kada je gledao nas pa oni uzese zlato.
Hajde prestanite da stvarate nezdravu euforiju i ucinite uslugu ekipi. Kad god je ovako sve lepo i bajno uvek se lose zavrsi, hajde budite malo pametniji.

Joso

pre 1 godinu

Nema tu što. Srbija nakon dolaska Piksija igra dobro i ljepse. Fali jedna prava utakmica sa npr Njemcima, Belgijom...Francuskom. Da se vidi prava vrijednost. Ono prije je , da oprostite bilo negledljivo. Iako ste i onda imali solidne igrače. Što jest...jest.

Znalac

pre 1 godinu

Mamic veze nema sa broncom SP ‘98.
Ni sa Hrvatskom od 2018.
Ni sa Perisicem, Rskiticem, Prsom ili Srnom.
To je nogometni gen, ogroman talent i posvecenost onome sto Hrvati rade, te fanatizam kada je u pitanju hrvatski dres.
Ne moze jedna zemlja izroditi toliko svjetskih klasa u malom periodu Modric Kovacic Brozovic Perisic Rakitic Mandzukic Boban Suker itd., a da zasluge idu jednom menadzeru…ne pije vodu
Nogomet je TIMSKI sport i nikada jedan covjek ne moze imati zasluge za rezultate.
Pozdrav

Argo

pre 1 godinu

Naravno da nije do Mamuca nego KVALITETE igraca,ali lakse je hvaliti Mamica nego priznati da su ne daj boze Hrvati bolji. O 98.ne treba govoriti.iz 2018g. Subasic,Strinic,Vida,Rakitic,Perisic,Rebic,Kramaric. Sad mi objasnite kakve Mamic ima veze s njima i kakve Mamic ima zasluge za njihove uspjehe?

vlaca

pre 1 godinu

Nama je veliki uspeh sto smo na SP .Treba ici utakmicu po utakmicu pa ako budemo imali sreće predjemo grupu sve posle toga je uspeh sto dalje to bolje.Piksi je napravio red disciplinu,u savezu je bilo svakakvih likova koji su se petljali selektoru u posao zato nije bilo rezultata.

Zoran

pre 1 godinu

1. Fizička sprema (to će onaj Japanac, što ga je Piksi doveo, da sredi),
2. Bez kikseva u odbrani (ovo je teže).
Ako ove dve stvari budu štimale, biće sve ok u Kataru.

Čaba

pre 1 godinu

Sve ok. Ali sada na scenu stupaju Terza Madjija i kopljanici sa Severa. Njihova specijalnost je da sruše sve što valja. Reprezentazija i njeno razvaljivanje im je uža specijalnost.

ford

pre 1 godinu

@skaut
U principu si sve u pravu,rezultati govore sami za sebe ,uopšte nema potrebe pominjati imena pojedinačno..
Ali uzmi u obzir da vi to imate izgrađeno od kraja 90ih, od igrača, sistema, kulta i na kraju krajeva rezultata, oni su plod svega navedenog..
A ne treba zanemariti i vašeg čuvenog Menadžera,koji koliko god da je 'dobar' sa kešom, po meni zaslužio svaki dinar/kunu/euro, čovek je decenijama bukvalno najzaslužniji za iskorak i razvitak vaših najboljih igrača, a bilo ih je i ima ih i sada..
I onako, sportski, bez sujete a sa poštovanjem-realno, svaka čast..!!
I uzmi u obzir da mi posle dužeg vremena imamo grupu talentovanih a i vrhunskih igrača koji su konačno u funkciji ekipe, tima, a ne zarad svoje lične sujete..
A preduslov svega toga je čovek koji ih vodi, jer svi oni imaju duboko poštovanje prema njemu, em što je legenda našeg (a tu se podrazumeva i vašeg fudbala jer je predstavljao celu naciju..) I jasno im je da samo zajedno da naprave neki uspeh, a sami nikakav!
A mi smo tek krenuli putem na kojem ste vi godinama, a iskreno se nadam da ćemo tu i ostati i to ne u narednom periodu već da to bude pravilo, da bude najnormalnija stvar..!!
Ali, svi mi ovde smo svedoci mnogih nesportskih stvari i većina nas ima tu usađenu traumu u podsvesti da nesmemo da se previše radujemo jer se sa pravom plašimo da ćemo opet biti bolno prizemljeni..
I to nam je generalno mnogo veliki problem.
Ali nada umire poslednja..!!!

kickers

pre 1 godinu

Ljudi, da ne poletimo visoko. Osim Portugala, dobili smo reprezentacije koje su srednjeg kvaliteta. Nisu se ni plasirale na svetsko prvenstvo. Pravi test će biti Švajcarska. Ili jesmo ili nismo...

voimejoca

pre 1 godinu

Hrvatska je bolja
Francuska
Danska
Austrija
Nasuprot:
Norveska
Svedska. i
Slovenija.
(ZORAN, 30. septembar 2022 09:34)


Ono kad te biju kompleksi
(Bečki konjušari, 30. septembar 2022 10:16)
---
ništa ne bih imao protiv da i mene biju kompleksi a da smo bolji od ovih...

Dok

pre 1 godinu

Ljudi spustite loptu na zemlju, ok pobedili smo Švedsku i Norvešku i igra je super, ali od kako pratim fudbal naš problem su turniri u desetak dana tri utakmice u grupi, ok dobro stojimo i imamo odlične igrače i selektora ali bez euforije molim, videli smo ep u basketu!