Nedelja, 21.08.2022.

08:00

Jokić je dobio ključeve napada, a Srbija novu dimenziju

Izvor: B92

Jokiæ je dobio kljuèeve napada, a Srbija novu dimenziju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

srle

pre 1 godinu

Sve je to lepo ali ako ne budemo imali dva tri beka koji budu pogadjali suteve, narocito otvorene i za tri, jedan Jokic tu nece moci mnogo da uradi. Takodje bi bilo dobro da se smanji lozenje, tipa idemo na zlato u medijima.

Vajldkardsi

pre 1 godinu

5. Jokic, Milutinov
4. Bjelica, Davidovac, Simanic
3. Kalinić, Lučić
2. Guduric, Nedovic, Dobric
1. Micic, Jaramaz

Nema tu dvojbe sve je kristalno jasno

Aleksa

pre 1 godinu

Kako ste samo glupi, niko ne vidi siru sliku… Svi koji spominju Tea, spominju ili njegove igračke kvalitete ili to da l’ je spreman ili nije ili disciplina… Niko ne kapira da posle ovog EP, šta god mi uradili, ispali pre vremena ili uzeli medalju, niko se više neće odazivati za reprezentaciju! Igrači su shvatili da su nebitni, ako decku koji nikad nije razmišljao da li će da igra ili ne, ovako nešto urade i na ovako sraman način ga penzionisu iz reprezentacije, pa šta će onda drugima da urade… Navijacu za naše naravno, iako mi se zgadila košarka pored ovih Pešića, Tarlaca i Danilovića, ali bojim se da je ovo kraj naše reprezentacije za narednih ko zna koliko godina… I daj Bože da ne bude neka frka pre početka EP, jer mislim da je dovoljna jedna mala svadja u ekipi i da će sve da ode do vraga… A Jokic već izgleda kao tempirana bomba…

XXX

pre 1 godinu

@(Sale, 21. avgust 2022 10:49): zaboravio si da dodaš da se u Evropi (košarkaška) utakmica igra 8 minuta kraće, pa i to treba pretvoriti u poene.

Reziel

pre 1 godinu

Čovek je druga dimenzija za sve ostale igrače u našoj reprezentaciji, kao što su Janis i Dončić u svojim. Bilo kakvo zavaravanje sa time kako su "igrači iz Evrolige upotrebljiviji i lakše se adaptiraju" je smešno. Čovek je košarkaški genije koji razbija gde god stavite. Jako ga je lepo gledati, nesebičan je, naravno da se sve mora podrediti njemu..Sve, ali sve ostalo je obično mlaćenje prazne slame.

PatriJota

pre 1 godinu

Bezbroj hvalospevnih tekstova o Jokicu. Nikad se, ali nikad nije neki nas sportista dizao u nebesa kao Jokic. Iscrpljene su sve druge teme i nalaze se neke sporedne teme i analize kako bi doticni ostao u centru paznje, kako bi bio u fokusu javnosti, i dobijao lazne pluseve i priznanja za zasluge, da mu se malo opere proslost neodazivanja za reprezentaciju.

Samonse radi da se nesto napise o Jokicu, bilo sta. Dosadno, usiljeno i prevazidjeno. I jos nesto, koga cete okriviti kad pocnu porazi. Koga?

Demar Derozan

pre 1 godinu

Ovo su samo pripremne tekme i svaka detaljna analiza je pruranjena i nepotrebna. Samo trezveno treba ici tekmu po tekmu, imamo individualni kvalitet, ali na dvojci po meni Gudura mora da bude prvi izbor i opravda poverenje. Vreme je, nema Bogdana, sazreo je tako da od njega treba ocekivati dosta. Podrska!

nele

pre 1 godinu

Dosta kuknjave za Bogdanovićem. Za početak, nije sigurno da bi se uklopio. Ako bi ideja bila da napadi idu na njega, onda bolje ne. Micić i Jokić su bolji organizatori.
Ako bi mu posao bio da sedi u ćošku i ceka da sutne, za to nam fali. Tu je odlican. Samo nisam siguran da bi on to zeleo. Da igra u reprezentaciji kada on nije prva (a ni druga) violina.

Antis

pre 1 godinu

Trenutno najveci problem nam je sto se igraci ne krecu bez lopte. Imamo savrsenog coveka za takve kretnje,pritom takve kretnje su zapravo obavezne da bi postojala raznovrsnost u napadu gde protivnik nikad ne zna sa koje strane preti opasnost. Druga stvar je timska odbrana,moze bolje. Ali ok je za sad.

Keynes

pre 1 godinu

Jatamaz, Dobric i Marinkovic u 12.Momci kidaju odbranu.
(Cika Miki, 21. avgust 2022 14:42)

Jos samo da pogode neki šut za 3... Moraju da pogadjaju kad ostanu sami.

Spojler

pre 1 godinu

@Ne mozes biti prorok u svom selu najbolji igraca iz Evrope svih vremena (kako ce ovo gorko zvucati) je Janis. Dva puta MVP NBA lige, i MVP finala NBA. Posle njega Dirk, 1x MVP NBA i 1xMVP finala. To niko jos nije uradio iz Evrope (Jokic i Doncic verovatno hoce), ali za sada je tako!

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Ovde je spomenuta Hall of Fame u Springfieldu i tu imam nesto da dodam. Ima vec jedan broj igraca i trenera u toj kuci slavnih, iz Evrope. Kljucna rec je to sto su iz Evrope i to je bio kriterijum. Na nekoj listi, realnoj, gde to ne bi bio kriterijum, nijedan od tih igraca ne bi se nalazio tu. To je vrlo vazno znati. Oni su tamo samo zbog globalizacije i sirenja baze, samo zbog toga.

Jokic i Adetokumbo pisu neke nove stranice istorije. Oni ce se takodje naci u Hall of Fame, ali ne po kriterijumu sto su iz Evrope, vec po objektivnom ocenjivanju, uzevsi sve stvari i sve kosarkase u obzir, i one iz USA i ostale.

Ja mislim da je to dovoljno.

Ne mozes biti prorok u svom selu

pre 1 godinu

Ne, trebao je to dobiti neko drugi. Procitao sam ovde svasta. NOTORNA CINJENICA je da se o najvecem kosarkasu s prostora Balkana, a uskoro i Evrope ne treba ni pisati. Jednostavno, neke stvari su vrh, neke statisticke kolone koje puni Jokic su neverovatne, poredjenja s Magic Johnsonom, neke brojke na nivou Jabbara, dvostruki uzastopni MVP, Supermax ugovor i status najplacenijeg kosarkasa na planeti u ovom momentu, redovan all star igrac, prva petorka,prvi igrac tima oko kojeg se stvara igra i dovode saigraci, ima toga jos.

Nabrajajte vi sta hocete i koliko hocete, ali nema on vise sa kim da se uporedjuje po Evropi. Obrni, okreni, nema. Najinteresantnije je to da njegova prica nije ni blizu kraja, a docice i prsten u jednom momentu, siguran sam. Zelim samo da dodam da jedan Karl Malone, Postman, nije u Utah nikad osvojio prsten. To ove u Americi nije sprecilo da ga uvrste u kucu slavnih u Springfieldu i smatraju ga za genija.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Sasvim slucajno, ispod, u analizi Nikole kao najboljeg Evropskog kosarkasa ikada (ako dodje do toga i toga) zaboravih na Gasola pa cu samo jednu recenicu iz tog komentara prepraviti :)

"Kazem najbolji a najuspesniji (timski) vrv rame uz rame sa Novickim/Gasolom svakako."

Steva

pre 1 godinu

Au, brate ... koliko negativnih, zluradih komentara na svaku vest o Jokicu. Da covek prosto ne veruje. Nikada nista vam nece biti dobro. Da osvojimo zlato na evropskom, svetskom i olimpijadi, da Jokic osvoji treci uzastopni MVP i prsten i istovremeno bude MVP finala - opet cete da ga pljujete i osporavate. To definitivno nije do njega, nego do vas. Imate prava da nekog mrzite bez razloga (ili nekog potpuno glupog razloga), ali onda tako recite, otvoreno. U suprotnom, zapitajte se sta u vasim zivotima i glavama nije u redu.

Иван

pre 1 godinu

Најмањи проблем је одувек био Јокић. Оно што је изазивало бојазан је:

1) да ли ће се код селектора пробудити сујета јер поред таквог играча практично ти ни не треба тренер;

2) да ли ће по вокацији плејмејкери схватити да треба краће да држе лопту;

3) да ли ће се играчи навикнути за кратко време на јокићбол.

Но, правих разлога за страх заправо није ни било јер:

1) од почетка се видело да ће Пешић све подредити Јокићу (отуд Калинићев повратак у репрезентацију и Теово одстрањивање);

2) Теово одстрањивањ је била показна вежба како ће завршити бекови који не желе да играју јокићбол;

3) убеђен сам да је још пре неколико месеци Пешић почео да припрема селекцију и тактичке замисли на основу Јокићеве игре.

Хоће ли то бити довољно за злато и победе у квалификацијама? За оно прво свакако, за друго врло вероватно.

Уз то се прави база за прозоре у фебруару. Аврамовић, Јарамаз, Ђуришић, Недовић, Маринковић, Добрић, Илић, Давидовац, Куриџа, Смаилагић, Симанић, Петрушев, Ристић, Милутинов, Копривица, Вукчевић. Нека близанци пусте по двојицу и то је већ група с којом може да се ради, која има важне мечеве у рукама као екипа. Енглезе би морали да добију оба пута, као и Турке у новембру код нас.

А онда следеће године СП са Богданом, уз бољег Покуа...

То је вероватно био план. За сада све иде како треба.

C i n i k

pre 1 godinu

Joker, Micic, Kalinic, Dobric, Militinov i Jaramaz su igrali odlicno.
Svaka cast momci. Pokazalo se da kada smo iole kompletni da nema mnogo problema u igri i rezultatu..
Fali nam samo jos jedan, Bogadanovic, jer da je i on sa ekipom ja bih se kladio na zlatnu medalju za SRB..

Mare

pre 1 godinu

"Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna".
(polako, 21. avgust 2022 10:11)

Jokic igra odlicnu odbranu sve do trenutka kad ostane 1 na 1. Tu vise nema pomoci. Na nekoj od sledecih utakmica obrati paznju kako se postavlja u odbrani, kako preuzima i udvaja i kako organizuje saigrace. Od glavnih MVP kandidata, Jokic je imao najvise ukradenih lopti u proseku, a to je posledica te odbrane. Inace, i pored "fizicke inferiornosti", Jokic ima samo pola bloka manje po utakmici od Janisa i jedan blok manje od Embida.

matori

pre 1 godinu

Realan višak je Nedović, ne samo zbog igre protiv Slovenije , a ona je bila sramotno loša, već pre svega zbog toga što nikada nije izgradio svoju poziciju i ulogu u timu. Ne samo ovom , nego ni u jednom u kom je igrao. On ima brzinu, šut, ali nikada ne znate da li je pošao ili došao.Košarkaška inteligencija je realno u minusu i zbog toga on je višak u ovoj ekipi.

bla bla

pre 1 godinu

Samo da je Bogdana sve pare na zlato bi stavio …ovako ostaje da se nadamo ludačkoj igri Jokića i Micića,mora da povuku za trojicu…Kalina ,Nedović ,Gudurić i Lučić dobri ali nemaju ono za svaku tekmu,nekad dobri nekad ne…Bjelica ne bitan verujte mi,zadnji put kad je igra za rep bio neprimetan…Teo možda bolje što je seo,mračio bi Micica a pravio dramu ako je rezervni plej…mora da se oporavi Avramovic jer nema ko da menja Vasu,Jaramaz tanak ,kao i Kuridza i Boriša…igraćemo bez dobre 4 i bez rezervnog pleja da valja pa kom obojci kom opanci …samo Bogdan bi sve to izlečio

Pedja 71

pre 1 godinu

Nikola Jokic NE igra kao u NBA...manje sutira trojki, ne sitira poludistancu(midrange), niti jednom nije sutnuo fadeaway ili face up jumper na postu, nema asistencija sa vrha kapice...



Prestao sam da čitam posle ovog pasusa.
Mislio sam da se na ove novokomponovane NBA izraze loži samo Radojević sa SK .

аco

pre 1 godinu

Добрић је битан играч, јер врло добро шутира за 3, одличан је дефанзивац и покрива две позиције. Петорка - Мицић, Добрић, Лучић, Калинић, Јокић је дефанзивно вероватно најбоља на овом ЕП, а Јокић и Мицић су нападачки на врхунском нивоу. Наравно, доста је битно да Бјелица буде спреман и бар један од ровитог тандема Гудурић/Недовић.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pri tom, preko istog tog Jokica ce nam dati 50 peona ko stigne. Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna.
(polako, 21. avgust 2022 10:11)

Au od kad ova nebuloza nije opste poznata :( Vidi se da NBA nisi pratio prethodne dve sezone (sto je ok) ali Jokic je napredovao u iznad prosecnog defanzivnog igraca. Guglaj malo ako ne gledas, proveri napredne statistike itd... To su cinjenice, ne samo moje misljenje. Pa samo orosle sezone je imai tri blokade za pobedu tima, u ooslednjim sekundama. I to mozes da bacis pogled ..

Al ajd sto ga ne pratis tamo, izgleda da nisi DOBRO obratio paznju na ovih par meceva reprezentacije na Nikolinu odbranu (kad je najbitnije, i kad se lomi mec) vec si samo prepusten tvrdnjama o istoj od pre par godina. U oba meca Jokic je razvalio odbranu, imao ukradene lopte, ma sve. Protiv Italije, njegovim ulaskom na -15 upravo se odbrana drasticno popravlja (pored preuzimanja napada) i za 10ak minuta lomi se mec u nasu korist.

Malo bolje posmatraj i mozda se i iznenadis. U zadnje dve sezone je Nikola najbolji ofanzivni igrac planete a defanzivno sasvim solidan (elitni nikada nece biti, i ne treba).

јд123

pre 1 godinu

Kuridza, Marinkovic I Jaramaz nemaju kvalitet za ovaj nivo kosarke.
(Neno, 21. avgust 2022 11:27)

Јарамаз против Немачке растурао у одбрани. Такав играч је итекако потребан. Могао би он нпр. да буде плеј поред Јокића и Недовића на терену. Не мора да шутира, ту је Недовић. Али не може Мицић само да игра са резервама, то је проблем који треба решити.

Пешић је пробао са Недовићем као плејом. По мени тај експеримент није успео. Има ту још посла за Пешића. Ако претпоставимо да ће Мицић почињати утакмице, могао би Јарамз нпр. да први уђе као резерва за Мицића. Тако да Мицић више минута игра са Милутиновом и да само неколико минута морамо пребродити када је Милутинов на терену, Мицић на клупи и неко други игра плеја, нпр. Јарамаз.

Али шта ја знам. Пешић је врхунски стручњак и ведећемо како ће укомпоновати екипу. Сигурно неће бити ригидно као у НБА - ово су стартери а ово резервисти. Могу разне комбинације да буду на терену у једној утакмици.

Robert

pre 1 godinu

@boki89
Ne znam otkud ti to da igramo sa Hrvatima u 1/8 finala. Igramo sa 4. iz te grupe, odnosno ko izgubi u okršaju Ukrajina-Hrvatska.
Bez obzira na sve njihove košarkaške mane, ipak su poprilični favoriti u tom meču.

mv

pre 1 godinu

ako pesic misli nesto da napravi na evropskom morace da prihvati jokica kao njegovu desnu ruku jer decko ima kosarkaski IQ jedan od najvecih u NBA mada cisto sumnjam da bi ga Pesic ista poslusao,tako djeluje....mnogo ali mnogo nedostaje Bogdanovic ne kolko Bjelica

baron

pre 1 godinu

Ne prodje jedan dan da mediji ne pomenu Jokica.
To vise postaje neumesno i nema veze sa kosarkom.
Ja to kao kosarkas ne bi dozvolio da svaki dan o meni pisu hvalospeve iz nicega i prave mitomaniju.
Ali ima onih koji se na to loze, poput Pere Zdere, Dragana Borce i slicnih.
Oni ne kontaju da je sve ovo zbog podrske, a sto se tice kosarke o tome cemo pricati posle fijaska na EP, kada isti budu napali Pesica ili nadju drugog krivca.

m

pre 1 godinu

"imate košarkaša iz kojeg “vrišti“ košarka, košarkaša koji razume i čita igru poput najvećih velikana igre pod obručima"

Iz više realnih očiglednih razloga ne verujem u medalju, bilo koju, ono što je jedino sigurno da je gledati Jokića kako igra košarku je neverovatno uživanje, nasladjivanje, bukvalno.

srbija

pre 1 godinu

Luda centarska linija, mozda nasa najbolja ikad. Najbolji centar NBA i najbolji centar EL. Ne vidim ko moze da ih sacuva. Vasa igra sa 60%, ali prilagodice se, nemam sumnje. Jedva docekah Kalinica i Lucica zajedno u timu. Uz Vanju (protiv Italije najbolji index i najbolja odbrana) ne znam kog ne mogu da sacuvaju. Setite se Doncica kad ga je preuzeo Kalina, nije se video. Moje misljenje (ne znaci da je tacno) je da je trebao Andjusic umesto Dobrica, ali u svakom slucaju Kari zna bolje od mene, nemam grama sumnje da ce to biti kako treba. Meni ovo sve mirise na zlato, da je BB tu, potpisao bih. Ovako 90% sansi..

Samo da dodam

pre 1 godinu

Ima već nekoliko odličnih komentara sa kojima se potpuno slažem, tako da ću samo dodati da Pešić mora da reši problem konzistentnog šutera. Jesu još "teške ruke", ali promašili smo previše otvorenih šuteva. Bez dobrog šuta za 3 poena nećemo moći da potpuno iskoristimo Jokićeve sposobnosti da, u slučaju udvajanja, pravovremeno vrati loptu slobodnom beku/krilu na liniji za 3 poena.

boki89

pre 1 godinu

Grcka ce ih sigurno pobediti i Italija a verujem da ce izgubiti jos jednu jer uvek izgube jednu od autsajdera Estonija Velika Brit ili Ukrajina.Bice oni 4 sigurno i ice na Srbiju

јд123

pre 1 godinu

vratiti teodosica odmah
(lipodion, 21. avgust 2022 11:41)

Вратити Славнића одмах! Бољи је плеј од Теодосића.

mv

pre 1 godinu

ne svidja mi se sto teodosic ne igra mogao je da mjenja micica jer ovaj drugi plej osim brzine NISTA NEMA Lucica svake god zovu na siri spisak pa nista NE ZNA DECKO DA IGRA NA TOM NIVOU dje je mali Jovic iz Majamija ko su drvosjece Kuridza i Davidovac?Imaju centra koji ti dostavlja loptu u rukama u naj momentu i ljudi se pogube,izgube,zbune UZAS

Locutus

pre 1 godinu

Odbrana dobija utakmicu a ne napad.
Mada za one koji nisu iz struke njima je trojke najbitnija stvar.
(Vajldkardsi, 21. avgust 2022 11:56)

Koliko se sećam, kaže se da napad dobija utakmice, a odbrana turnire :)

Milutn

pre 1 godinu

Au kakvi hvalospevi samo na osnovu 2 i po prijateljske utakmice.
Iako zelim da se plasiramo sto bolje na evropskom prvenstvu i dalje strahujem da ce svi pustiti Jokica da da svojih 26 peona, a zablokirace sve ostale...
Pri tom, preko istog tog Jokica ce nam dati 50 peona ko stigne. Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna.
Tako da sam na ovim pripremnim utakmicama pazljivije pratio ekipu kada Jokic nije na terenu. Od te postave nam najvise zavisi.
Osim toga, nijedan MVP NBA lige nikada nista znacajnije nije pokazao u evropskoj kosarci.
(polako, 21. avgust 2022 10:11)

Ne umeš ti batice "pažljivo" da pratiš ni članak u novinama a da ne koristiš prst, a kamoli da pažljivo pratiš nešto što ne razumeš, kao na primer košarku.

Čuj, u NBA se ne igra odbrana? Zato su se evropski igrači tipa Dončić, Divac, Bogdanović, Stojaković, Jokić, Novicki i Gasol proslavili po NBA svojim čeličnim odbranama, a?

Čuj, Jokić ne igra odbranu? Jokić je jedan od najboljih odbrambenih igrača u Denveru, a takodje i u našoj reprezentaciji. Možeš da se smeješ koliko hoćeš. Ko zna šta gleda kad gleda košarku zna o čemu pričam. To što ne deli banane kao Gober ili Atetokumpo ne znači da ne igra odbranu. Odbrana se igra nogama a ne rukama, to ti prvi trener još u petlićima objasni. Ali daleko si ti od toga.

Zoran

pre 1 godinu

Gde su sad hejteri da pricaju kako ce se nasa reprezentacija raspasti bez tea nasi igraju pa rasturaju i bice sve bolji.
(Nikola, 21. avgust 2022 11:34)

A tebi je ovo merilo ?
Bukvalno srecan prolazak protiv Italijana koji vode celu utakmicu, a mislim da vise takvu gresku nece ponoviti, te pobeda protiv veoma oslabljene nemacke.
Ovo je tim veoma prosecnih igraca i to ce se vec videti protiv Grka.

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Marinković mora da ima nesto u ekipi! Do pre par dana mi nije bilo jasno otkud on pre nekih drugih, sad jeste. Dečkonja tako dobro čita igru, usmerava protivnike gde treba, stiže sve pa i nešto da pogodi. On i Davodovac su ključni. I pliz, Nedovića bez! Pakleni igrač ali kad uđe u "štetočina mod" razbucao i drim tim a ne Srbiju.

zvezdale

pre 1 godinu

Niko ne govori da Vasa Micić igra katastrofa odbranu, ono baš očajnu. Ništa bolju od Teodosića a 8 godina mlađi. Dečko se ne cima ni 2%, a ima telo da grize i ujeda pozadi.
Mora stav da promeni i da se brže oslobađa lopte na piku. Ne može uvek kao u Efesu.
Bilo koji bek nas probija i zatrpava sa njega.

Zato Kari prosto mora da vodi i Vanju Marinkovića i Jaramaza makar ciglarili svaki šut. Trude se u odbrani i mogu da zaustave ponekoga, jedan dužim rukama a drugi brzim nogama i kretnjama. Ako se Beli oporavi, a hoće očekujem i Dobrića u 12 kao treće krilo ili pomoćnog beka. I to nam je to od sastava.

boki89

pre 1 godinu

Marinkovic ide na EP sigurno.Ne bi igrao ovoliko da nece ici.Guduric ili Nedovic ako ne budi igrali ni sledece 2 protiv Turske i Grcke nece ici.Nece se sigurno uigravati sa timom na EP.Avramovic tesko da ce ici povredjen isti slucaj Micic i Jaramaz na pleju.Bjelica isto nece ici menjace ga Davidovac Kuridza Kalinic i Lucic.Tim nam moze ici do finala a moze i u 1/8 da ispadne od Hrvatske.Inace ako sve bude kako treba mi igramo 1/8 Hrvatska 1/4Litvanija1/2 Slovenija finale Francuska.Po meni dve najteze utakmice su protiv Hrvatske i Litvanije na turniru.Hrvatska zbog nacionalnog naboja a Litvanija jer nam nikada nije odgovarala.Ovom timu mnogo fali Bogdanovic da je tu bili bi sigurno u finalu.Prednost tima su centri Jokic Milutinov u napadu mogu da drze visok tempo celu utkamicu.I jaka odbrana ima vise dobrih igraca za odbranu.Mane tima su rasan trojkas kada udvajaju Jokica koji ce da zaspe 5 6 trojki po utakmici.To treba za sada da bude Marinkovic Nedovic Guduric ali do sada je to bilo slabo od njih.Ako to resi Pesic igracemo sigurno finale.

baron

pre 1 godinu

Ne prodje jedan dan da mediji ne pomenu Jokica.
To vise postaje neumesno i nema veze sa kosarkom.
Ja to kao kosarkas ne bi dozvolio da svaki dan o meni pisu hvalospeve iz nicega i prave mitomaniju.
Ali ima onih koji se na to loze, poput Pere Zdere, Dragana Borce i slicnih.
Oni ne kontaju da je sve ovo zbog podrske, a sto se tice kosarke o tome cemo pricati posle fijaska na EP, kada isti budu napali Pesica ili nadju drugog krivca.

mile

pre 1 godinu

Zato nije bio potreban Teodosic. Ima ko da prevede loptu, ima ko da organizuje napad.
Tesko bi Teo i Jokic mogli zajedno jer obojica zo rade.
A onda ako pogledas perspektivu i godine buduceg igranja za reprezentaciju sigurno da je bolje oko Jokica i mladjih igraca praviti tim.
Hvala Teu. On je sam trebalo to da primeti i kaze hvala ali mozete dalje i bez mene.
Teu hvala za sve ali ajde da gledamo unapred.
Stalno se napajamo kao narod nekom istorijom. Dajte bar u sportu da imamo tu neku buducnost i viziju. Drugo vreme dolazi i moramo da bude vizionari. Poješće nas "istorija".

Miroslav

pre 1 godinu

Svako ko se razume samo malo u kosarku,vidi da Jokic igra jako korektnu odbranu.On nije atraktivan odbranbeni centar (kao Rebraca),pa da ima 5 blokada po mecu.Ali zato jako dobro cita igru,zbog cega je uvek dobro postavljen.On jako dobro kontrolise prostor ispod kosa.Jedini problem mu je nedostatak eksplozivnosti.Zbog toga se ne vraca dovoljno brzo u reket,u situacijama kada mora da isprati igraca do linije za tri poena.Tu mora doci do rotacija.Generalno gledano nas najveci problem je nedostatak kvalitetnih sutera.Nemamo spoljne igrace koji mogu u kontinuitetu da pogadjaju trojke.Tu pre svega mislim na suteve iz individualnih akcija.

Ako su ruze, procvetace...

pre 1 godinu

Ako se ne desi protiv Grka nesto nepresvidjeno:
micic, jaramaz
nedovic, dobric, Guduric
Lucic, Kalina
Beli, Dobric
Jokic, Milutinov
Najveca dilema je Ristic ili Kuridza, voditi 3. centra ili komba kao Kuridzu. Mladost ili iskustvo, nekako mislim da ce se ici na rezultat i da ce to biti Kuridza.
Aleksa je povredjen, ne verujem da ce ici. Petrusev sigurno otpada.
U ovim utakmicama dobric je bio za nijansu bolji od Vanje, njemu prednost, mada je Kari davao vecu minutazu Vanji, mada ceka se rezultat Nedoviceve povrede.
Ne zaboravite da je ovo moderna kosarka, da luca i kalina igraju i 4. cak i primarno, da Guduric igra vise 3. nego 2.
da jokic moze da igra i 4. i 5. po potrebi.
U svakom slucaju u rotaciji ce biti 11(ristic/kuridza masu peskirima) igraca u grpnoj fazi, a u nokaut se skracuje na 9, plafon 10 (marinkovic/dobric).
Nemamo potrebu da podmadjujemo tim i da se gura Simanic da mase peskirima, mi idemo na zlato! Bice vremena za ove momke.
Od iduce godine tu su jos Poku, Simanic, Balsa, Petrusev, vraca se Bogi. Ovaj tim cenbiti u piku na sledecoj Olimpijadi, realno jedino ce mozda Beli biti penzionisan, mada uvek moze da igra kao veteran backup, cini mi se da je bas na 2 godine potpisao ugovor sa Fenerom.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Jokic / Milutinov
Bjelica / DaviDovac
Lucic / Klainic
Guduric / Nedovic / Dobric
Micic / Jaramaz

I kao 12ti vrv 4ka/2ka, nisam pametan KO od prisutnih/zdravih?

5. Ne treba nam treci centar. Na toj poziciji smo ubedljivo najaci na turniru sa najboljim centria sveta i Evrope.

4. Mora ici Bjelica (nadam se pravovremenom oporavku) jer smo na 4ci najslabiji, snagom i velicinom posebno. Ako ne ide Beli preostaju Simanic i Kuridza :( + znamo da moze Kalina po potrebi/protivniku na 4?

3. Luca i Kalina pakleni. Da se ne povrede i tu smo super + moze i Dobric po potrebi na 3.

2. E sad, najveca enigma, u odsustvu Bogija, jeste dvojka, konkretnije bek SUTER.. Gudura je reprezentativna enigma najvise (nadajmo se, ako bude isao, da je to prevazisao). Nedovic ne moze gore od meca sa Italijom ali dokle moze ZDRAV i nepovredjen, pitanje je? Dobric je solidan, posebno defanzivno i u ovom momentu najvise uigran sa ekipom na poziciji dva. Avramovic sveizglednije ozbiljnije povredjen, Marinkovic tanko, ispada previse u odbrani a na nebranjenom sutu jedva lize spoljni obruc loptom. MALO je vremena da se to promeni, opusti, malo.

Ne plakati za rezervnim kreatorom/plejmejkerom jer imamo JOKICA koji je najbolji kreator na planeti i sa kojim tradicionalnog posmatranja kosarke kroz ciste pozicije NEMA.

Micic da manje davi loptu, inace odlican,, najzad reprezentativno. Jaramaz paklen u odbrani i od svih nizih nakon Micica najvise oseca ulogu pleja... pored Nikole nije toliko ni neophodan klasican plej ali dok Vasa odmara bilo bi neophodno da loptu ne prevode, ne "kreiraju" Nedovic itd

Sve u svemu super uz najvecu bojazan za poziciju 4. Jos meceva za uigranost i superiska.

Dr. Miloš

pre 1 godinu

Pera Dždera
Dvanaesti je Kuridža. (jak, može i na peticu)
Davidovac pokriva i trojku(a može da igra sve)
Kalinić može na dvojku,
Nedović može na pleja.

posmatrač

pre 1 godinu

Činjenica da Nemci (bez Šrudera) nisu pravo merilo, ali je činjenica i da igramo sve bolje, na oba kraja. Vidi se to i u sve boljim procentima šuta kod svih, kao i u naravno sada već mnogo boljoj uigranosti i saradnji među glavnim igračima.
Sjajno je što napokon u reprezentaciji možemo videti i Lučića i Kalinića, što nam daje veoma potrebnu dozu čvrstine, a posebno je impresivno kada se vidi ova luda centarska linija Jokić - Milutinov. To deluje nestvarno, i za protivnike će verovatno predstavljati najveći problem. Još da je i Bogdanović ovde, bila bi ovo prava kaznena ekspedicija, kao nekad.
Mene lično ovde samo "brine" (pored ovih povređenih) jedan igrač, a to Micić, i mislim da će od njega zavisiti kako ćemo proći na ovom prvenstvu.
On je nesporno i već dokazano sjajan, ali nekako se ima utisak da skoro jedini još uvek igra "pod ručnom" i nije baš prihvatio čitavu ovu priču sa Jokićem, i igrom koju igra Denver. Koliko se sećam i Marej je u početku imao sličnih "problema" u Denveru, ali se posle opustio i tako je nastao sada već čuveni duo Jokić-Marej. Micić bi trebao što pre da uradi isto, samo da se opusti i shvati da mora igrati drugačije kada ima Jokića na terenu, u odnosu na njegovu klasičnu ulogu kada mu je tu Milutinov.
Čini se da se i dalje previše puta u toku meča oseti taj propušten momenat za njihovu saradnju i pravovremeno dodavanje, uz preveliku potrošnju vremena u napadu, dok se to u Jokićevoj saradnji sa drugima sve manje oseća.

mare

pre 1 godinu

Da se ne ponavljamo, ali...Micic-Bogdanovic-Lucic-Kalinic-Jokic, uz Dobrica, Gudurica, Nedovica, Bjelicu, Milutinova...ne znam, mislim da bismo sigurno osvojili zlato i to cak dominantnije nego 2001. god . Sta da se radi, bitno je da Bogdana Guduric i Nedovic odmene na najbolji moguci nacin, a kvalitet imaju sigurno. Bilo bi dobro da ide i Avramovic, u napadu je dosta bolji i prodorniji od Jaramaza, ali od toga nema nista.

Rđa

pre 1 godinu

Jokic
Milutinov
Kalinić
Lučić
Davidovac
Simanic ili Kuridza ( Bjelica ako se oporav)
Marinković
Dobric
Guduric
Nedovic
Jaramaz
Micic

nikola milenkovic

pre 1 godinu

@mile bravo za komentar...od istorije se ne zivi...doduse mi nikad nismo nista pametno izvukli iz istorije,uvek ponavljamo iste greske...da treba biti ponosan na svoju istoriju i rezultate,ali treba gledati dalje,vise i bolje u buducnost...

јд123

pre 1 godinu

Micić guši previše loptu, mora brže i lakše da je se oslobađa. Pik sa Jokićem ne funkcioniše baš najbolje, tj. nema pravovremenih i upotrebljivih dodavanja.
(vlasta74, 21. avgust 2022 10:23)

То је тачно. За сада Мицић превише дави лопту. Али није лако играчу да промени игру, да игра другачије, него читаву каријеру. Видели смо и на примеру Недовића против Словеније, када је играо плеја.
У неколико наврата се могло видети да је Пешић то исто рекао Мицићу, када је имао нерезонска додавања. Очигледно му је било у глави, морам раније да се решим лопте.

Само кад се сетим коментара, како је Денвер требао да доведе Мицића...

Дакле питање је како Мицић и Недовић да промене своју игру и да поред тога њихови квалитети дођу до изражаја? Што се Недовића тиче имам мало наде да ће то бити успешно са њим на плеју. Ту мора да се нађе друго решење. Мицић би могао више времена провести са Милутиновом на терену, где може играти своју игру.

Дилема остају завршнице. Ту нам требају најбољи играчи. Ако Мицић и Јокић великим делом утакмице не буду заједно на терену, мање су шансе да се њих двојица уиграју и то онда у тесним завршницама може бити проблем.

Остаје нада да ће Мицић успети да се прилагоди а да његова игра не трпи. Ипак је то прилагођавање мање него код Недовића, који је читав живот бек шутер а сада треба играти плеја.

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 1 godinu

Malo mi je dosadilo da gledam kako kritikujete Marinkovića zbog lošeg šuta a dečko nam je bio najbolji odbrambeni igrač protiv Italije koja je igrala "small ball" i kidala nas na brzinu. Marinković je bio +14 u +/- koloni, Kalina +11, Luča +10, Jokić +7 i Micić +4, svi ostali su bili u minusu! Sreća te ne određuju ekipu komentatori ovde već iskusni Pešić pa sam apsolutno siguran da Marinković ide na EP. Kari ne gleda staru slavu već trenutnu formu i šta igrač trenutno može da pruži tako da se više pribojavam za Nedovića koji bi nam takođe trebao ali ne u izdanju kao protiv Slovenije...

Иван-Ниш

pre 1 godinu

Важније од самог ЕП су квалификационе утакмице за СП. Већ 25.08. против Грчке и после против Турске видећемо колико смо стварно добри. Ако ту пукнемо, не видим ни неку вајду од ЕП.

Pećko Pivo

pre 1 godinu

Lako je za Jokića, problem su Bjelica (ako bude u timu), Gudurić, Nedović...ono mogu samo štetu da naprave, korisni teško mogu da budu.

Prosek

pre 1 godinu

Kao i uvek, tim pobeđuje. Setite se da je kod nas, kada smo igrali, dobijali utakmice, uvek se neko drugi izdvojio, nosio tim. U ko zna koliko utakmica je to bilo tako. Par puta je to bio Kalinić, Bjelica, Lučić. Uz standardne centre, pleja.
Da nas zdravlje posluži, sreća pogleda i može se igrati sa svakim timom u Evropi.

Bocko

pre 1 godinu

Manje- više se očekivala dominantna igra Jokića u napadu. Ono što kod mene budi optimizam, je njegovo angažovanje u odbrani. Kada je ušao protiv Italije u drugom poluvremenu, odmah se videla velika želja da napravi preokret. Tačno je da su to dve u suštini nebitne utakmice,ali tim pre raduje njegov veliki angažman u njima.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ako Nikola uzme prsten i to kao ubedljivo najbolji igrac svog tima (kao jedini takav u odnosu na sve koji su iz Srb igrali NBA) + makar samo jedno zlato sa reprezentativnih takmicenja (vec ima srebro sa OI) + vec 2xMVP NBA = postaje najbolji Evropljanin ikada! Uz Lerija pticu vrv i najbolji beli igrac ikada...

Kazem najbolji a najuspesniji (timski) vrv rame uz rame sa Novickim. Jedini to moze da ugrozi Doncic, sasvim prirodno dok je Janis za sada u prednosti ali ako Nikola napravi reprezentativni uspeh a Janis ne (+ prsten, kao sto spomenuh), Grk ostaje iza (moje misljenje). Vec na ovom Evropskom taj deo mozemo videti SRB vs GRE

Kukoc je imao Dzordana itd, Drazen nazalost otisao prerano, Divac i Pedja imali jedan drugog plus da ne nabrajam dalje zasto i kako nisu ni blizu Nikole (igracki, za uspeh cemo sacekamo jos), Parker Dankana i Manua itd, Sabonis kasno u NBA mada je Nikola sve slicno samo nivo iznad (dodavanje npr) i da ne nabrajam ostale...

Za ovako "velike" reci je jos RANO, mada bilo je prvo da ne moze da igra NBA, pa nece moci u POff, rano je, pa kakav crni MVP da uzme, pa taj nece nikada igrati za Srbiju, a on nas sve demantuje vec sledece godine, sezone itd, jako ubrzo. Tako da rano je, u slucaju Nikole Jokica, moze prerasti vec u leto sledece sezone (nakon Evropskog sada i zavrsene NBA sezone), da ne ureknem :)

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

da da sad pored nikad jace ekipe Nemacke..videcemo ga protiv francuza, litvanije..spanije..decko ne igra odbranu..iole ozbiljne ekipe ce nas puniti preko njega..i jos kad procenti mu budu mali...lupajte minuse ali seticete me ..se

Niki

pre 1 godinu

Права ствар, нерјешива енигма 1на1 за све, удвајају га, бек слободан и иде кош. Асистира, преноси лопту, шутира за три. Идемо са Николом до злата! MVP

vlasta74

pre 1 godinu

Micić guši previše loptu, mora brže i lakše da je se oslobađa. Pik sa Jokićem ne funkcioniše baš najbolje, tj. nema pravovremenih i upotrebljivih dodavanja.Šut je bio ok, a odbranu su naši igrali kao iz pakla da su došli. Samo još da vidimo kako će to da izgleda pod pritiskom turnira.

Mile

pre 1 godinu

Jokic je mac sa dve ostrice, s jedne strane kad stane ekipa njemu lopta i on to resava,asistecijom,kosom,bilo kako ali tu je i problem sto Jokica mozes i da neutralises, imali smo tako Kicanovica koji je radio sta je hteo pa ga Italijani ubise dobro mu kosku nisu polomili i izgubismo, tako nesto i danas mozemo ocekivati of Italijana ili Spanaca.

Igor bl

pre 1 godinu

prijateljski mecevi pa se ne igra oštro, kad dodju prave tekme zatvori se jokic i iznervira namjerno i cao Srbija nažalost, dok sjećam se starijih igrača kad su igrali ne znaš koga čuvati glavobolja :) :) :) nema veze opet smo sila košarkaška bar smo nešto postigli, fudbaleri kakva imena i generaciju smo imali pa ni prolaz dalje u grupi!

Sale

pre 1 godinu

Samo ne mogu da poverujem da i dalje postoje ljudi koji misle da se u EL igra bolja odbrana nego u NBA... Idemo redom, manji teren, bliza trojka, ne postoje defanzivne 3 sekunde... Dakle manje prostora kao posledica pravila i slabiji kvalitet napadački igrača dovode do manjeg broja koseva i privida da je jača odbrana... Bukvalno svakom evropskom igracu koji je otišao u NBA najveci problem je bila odbrana, ukljucujuci Jokica i Doncica

Bob

pre 1 godinu

Iz utakmice u utakmicu mi deluju sve bolje. U Denveru kad je tesko Jokic-Dzaml Marey ovde bi trebalo preslikati u Jokic - Micic.
Vidi se da su u pripremama (slobodna bacanja katastrofa) iskreno se nadam da ce da "udju u formu" kad bude trebalo.

Makedon

pre 1 godinu

"Napisavši to nismo izmislili toplu vodu, s obzirom da se radi o najboljem košarkašu na svetu dve godine zaredom".

U NBA igra se i playoff, vajda je taj MVP malo bolji od ovog u regularnom delu?

Sto se tice reprezentacije ovo izgleda mnogo dobro, ali daleko je postolje. Po meni Francuska i Slovenija su bolji (Slo nije samo Doncic), a tek treba da vidimo na sta lice Litva i Spanija.

Daki

pre 1 godinu

Svi vi koji pišete da Jokić ne igra odbranu, izgleda da govorite o Jokiću sa početka njegove NBA karijere. Nikola danas igra sve na obe strane terena na izuzetno visokom nivou. Ako još uvek nije jasno, pogledajte na YouTube-u ponivo kraj utakmice sa Italijom.

bojaaan

pre 1 godinu

Ovo je bio pas za alej up. Gordon u Denveru bi ovo zakucao, a ovde igra sa amaterima.
I posle ljudi porede raspalu Evroligu sa NBA, pa Denver bi se prosetao do titule u Evropi, a sta bi onda GSW uradio..

Pera Ždera

pre 1 godinu

"Jedan od razlog je taj što se igra reprezentacije Srbije, kroz istoriju, nikada nije zasnivala na igri jednog košarkaša, već je to uvek bio miks vrhunskih igrača koji su se međusobno dopunjavali."

Kao sto ste i podvukli pri kraju analize, NARAVNO da kljucevi u Nikoline ruke nisu igra preko iednog igraca, naprotiv. Kljucevi kod Nikole = svi ostali bolji, igra CELOG tima efikasnija i tecnija, prirodnija. Kljucevi kod Nikole i ceo tim ce se provozati u istom autobusu dok kljucevi kod Vase znace da ce mozda dobiti po koji krug u njegovom automobilu :)

I kada vec napravih ovakvu paralelu... Lopta kod Micica VS lopta kod Jokica. Vasa je vise dizelas kojem treba vremena, nekoliko driblinga viska, da odreaguje, da se zaleti dok je Nikola (reakcijom i protokom lopte dalje) benzinac, ultra startan reakcijom i razmisljanjem. Stoga je Vasa efikasniji kao suvozac sto za sada i nije u praksi.

80% meca (bar ova dva) se vozimo sa Vasom u dizelu, 20%+ prebacimo na benzin sa Nikolom, damo mu kljuceve i pobeda dolazi lagano. Malo da se popravi ovaj odnos dizel VS benzin i Evropski cilj nece biti daleko :)

Gde ja živim

pre 1 godinu

Bez da upoređujemo, ali da se prisetimo nekih stvari.

Pau Gasol 2009. Prvi meč protiv nas ko da nije isti lik koji je osvojio zlato na SP i igrao fenomenalno protiv SAD u Pekingu. Mislim da je imao neku malu povredicu. Polu zainteresovan, jedva nešto. Mi ih rastavimo na sitne delove. Kako turnir odmiče sve bolji. U finalu protiv nas nezaustavljiv (nažalost). 2015. slična situacija. Jedva se provukoše i protiv Gruzije. Na kraju u polufinalu utrpao 40 Francuzima, Gober nije znao gde se nalazi. Na kraju MVP turnira.

Neću da kažem da je Bucko bolji, ali da može isto tako, može. Prilično sam siguran da će u jednoj utrpati 40 samo ako vidi da je potrebno (ja bih više voleo da dominiramo od početka do kraja i da niko ne mora da sili, ali verovatno neće biti tako).

Dalje, da Micić malo više davi loptu. Ali ajde da zamislimo (ružičaste naočare opet) da možda i mi malo krijemo karte. Verovatno svi znaju kako Jokić igra i šta bi trebalo raditi sa njim u timu. Možda Kari hoće da isproba još ponešto da ne ispalimo sve adute pre turnira.

Samo da nam energija u odbrani bude kao juče i sve ostalo će doći na svoje. Verujmo u ove momke jer boljih, a da su zdravi, trenutno nemamo.

Samo polako Srbijo, ne stvaraj pritisak gde nema potrebe.

Khal-Drogo

pre 1 godinu

Србија се опекла два пута. На ЕП 2005-е и СП 2019-е када су медији подгрејавали нереална очекивања што је прерасло у једну еуфорију за коју се није имало покрића. И створило непотребан притисак нашој селекцији гдје се тешко фокусирати на сам паркет.
Нису испуњене очекивања нације, не треба подсјећати да су они исти који су подгрејавали ту еуфорију и нереална очекивања предњачили у пљувачини када је прича окончана.

Сада се то понавља, паралелно се ровари против српске кошарке малициозним текстовима.
Оно што је добро, за разлику од рецимо СП, испоштовани су задати принципи, селектор, помоћници и играчи су учинили и учиниће што је до њих, одиграће најбоље могуће, за колико ће бити довољно, видјећемо.

Опет сви гледају игру у офензиви, но кошарка се игра у оа правца, ако "забијете" 95 поена а Италијанима вам утрпају 102, џаба вам.

Неће бити великих проблемау нападу, али у дефанзиви ће бити. Немамо играча који ће попут Пефија и Стефана Јовића притикеипротивнилког плеја, играти агресиван пресинг, спречити добар проток лопте противника, то може Калина, али Калина ће често на "четворку".

Недостаје силно Богдан, јак у оба правца, наш најважнији играч, недостаје и Стефан Јовић, не бринем ја за Јокића и Васу, одиграће они добар турнир, као и Милутинов, но највише зависи од Калине и Лучића, колико они успију одрадити захтјевну улогу у оба правца, посебно у дефанзви.

Оно што очекујем од наших јесте борвеност, да оставе срце на паркету, па колико нам Бог да.

Marko

pre 1 godinu

Nikola Jokic NE igra kao u NBA...manje sutira trojki, ne sitira poludistancu(midrange), niti jednom nije sutnuo fadeaway ili face up jumper na postu, nema asistencija sa vrha kapice...
Covek igra kao obican centar(i dominira) i radi samo ono sto trener trazi od njega, za razliku od Luke Doncica koji igra ISTO kao u NBA i uzima "lose suteve"(za njega su to dobri)...Mislim da poztoji balans, ne kazem da Jokic treba da sili, ali definitivno treba nekad da sutne face up jumper za vrha kapiceili post( to su dobri sutevi za njega) vako nekako je previse usao u kalup sto odgovara njegovoj nenametljivoj prirodi karaktera ali ono postoji balans kad si TOLIKO DOBAR!
Poz...

polako

pre 1 godinu

Au kakvi hvalospevi samo na osnovu 2 i po prijateljske utakmice.
Iako zelim da se plasiramo sto bolje na evropskom prvenstvu i dalje strahujem da ce svi pustiti Jokica da da svojih 26 peona, a zablokirace sve ostale...
Pri tom, preko istog tog Jokica ce nam dati 50 peona ko stigne. Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna.
Tako da sam na ovim pripremnim utakmicama pazljivije pratio ekipu kada Jokic nije na terenu. Od te postave nam najvise zavisi.
Osim toga, nijedan MVP NBA lige nikada nista znacajnije nije pokazao u evropskoj kosarci.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Clanak ima smisla, jel se vidi ta koncepcija tima. U poredjenju sa na primer svetskim u Kini, gde se nije videlo ko kopa, a ko vodu nosi, (sto rece Kari) u ovoj ekipi, zna se gde lopta ide. Sad je pitanje kako ce se sloziti hemija tima. Do sada, sa strane, izgleda 'uglavnom' dobro. Isto je pitanje oko potencionalnih povreda Jokica i Micica (glavnih igraca). Ako imamo srece sa tim, mislim da imamo sanse za medalju.

Niki

pre 1 godinu

Права ствар, нерјешива енигма 1на1 за све, удвајају га, бек слободан и иде кош. Асистира, преноси лопту, шутира за три. Идемо са Николом до злата! MVP

Pera Ždera

pre 1 godinu

"Jedan od razlog je taj što se igra reprezentacije Srbije, kroz istoriju, nikada nije zasnivala na igri jednog košarkaša, već je to uvek bio miks vrhunskih igrača koji su se međusobno dopunjavali."

Kao sto ste i podvukli pri kraju analize, NARAVNO da kljucevi u Nikoline ruke nisu igra preko iednog igraca, naprotiv. Kljucevi kod Nikole = svi ostali bolji, igra CELOG tima efikasnija i tecnija, prirodnija. Kljucevi kod Nikole i ceo tim ce se provozati u istom autobusu dok kljucevi kod Vase znace da ce mozda dobiti po koji krug u njegovom automobilu :)

I kada vec napravih ovakvu paralelu... Lopta kod Micica VS lopta kod Jokica. Vasa je vise dizelas kojem treba vremena, nekoliko driblinga viska, da odreaguje, da se zaleti dok je Nikola (reakcijom i protokom lopte dalje) benzinac, ultra startan reakcijom i razmisljanjem. Stoga je Vasa efikasniji kao suvozac sto za sada i nije u praksi.

80% meca (bar ova dva) se vozimo sa Vasom u dizelu, 20%+ prebacimo na benzin sa Nikolom, damo mu kljuceve i pobeda dolazi lagano. Malo da se popravi ovaj odnos dizel VS benzin i Evropski cilj nece biti daleko :)

Marko

pre 1 godinu

Nikola Jokic NE igra kao u NBA...manje sutira trojki, ne sitira poludistancu(midrange), niti jednom nije sutnuo fadeaway ili face up jumper na postu, nema asistencija sa vrha kapice...
Covek igra kao obican centar(i dominira) i radi samo ono sto trener trazi od njega, za razliku od Luke Doncica koji igra ISTO kao u NBA i uzima "lose suteve"(za njega su to dobri)...Mislim da poztoji balans, ne kazem da Jokic treba da sili, ali definitivno treba nekad da sutne face up jumper za vrha kapiceili post( to su dobri sutevi za njega) vako nekako je previse usao u kalup sto odgovara njegovoj nenametljivoj prirodi karaktera ali ono postoji balans kad si TOLIKO DOBAR!
Poz...

Daki

pre 1 godinu

Svi vi koji pišete da Jokić ne igra odbranu, izgleda da govorite o Jokiću sa početka njegove NBA karijere. Nikola danas igra sve na obe strane terena na izuzetno visokom nivou. Ako još uvek nije jasno, pogledajte na YouTube-u ponivo kraj utakmice sa Italijom.

Bob

pre 1 godinu

Iz utakmice u utakmicu mi deluju sve bolje. U Denveru kad je tesko Jokic-Dzaml Marey ovde bi trebalo preslikati u Jokic - Micic.
Vidi se da su u pripremama (slobodna bacanja katastrofa) iskreno se nadam da ce da "udju u formu" kad bude trebalo.

vlasta74

pre 1 godinu

Micić guši previše loptu, mora brže i lakše da je se oslobađa. Pik sa Jokićem ne funkcioniše baš najbolje, tj. nema pravovremenih i upotrebljivih dodavanja.Šut je bio ok, a odbranu su naši igrali kao iz pakla da su došli. Samo još da vidimo kako će to da izgleda pod pritiskom turnira.

mile

pre 1 godinu

Zato nije bio potreban Teodosic. Ima ko da prevede loptu, ima ko da organizuje napad.
Tesko bi Teo i Jokic mogli zajedno jer obojica zo rade.
A onda ako pogledas perspektivu i godine buduceg igranja za reprezentaciju sigurno da je bolje oko Jokica i mladjih igraca praviti tim.
Hvala Teu. On je sam trebalo to da primeti i kaze hvala ali mozete dalje i bez mene.
Teu hvala za sve ali ajde da gledamo unapred.
Stalno se napajamo kao narod nekom istorijom. Dajte bar u sportu da imamo tu neku buducnost i viziju. Drugo vreme dolazi i moramo da bude vizionari. Poješće nas "istorija".

Gde ja živim

pre 1 godinu

Bez da upoređujemo, ali da se prisetimo nekih stvari.

Pau Gasol 2009. Prvi meč protiv nas ko da nije isti lik koji je osvojio zlato na SP i igrao fenomenalno protiv SAD u Pekingu. Mislim da je imao neku malu povredicu. Polu zainteresovan, jedva nešto. Mi ih rastavimo na sitne delove. Kako turnir odmiče sve bolji. U finalu protiv nas nezaustavljiv (nažalost). 2015. slična situacija. Jedva se provukoše i protiv Gruzije. Na kraju u polufinalu utrpao 40 Francuzima, Gober nije znao gde se nalazi. Na kraju MVP turnira.

Neću da kažem da je Bucko bolji, ali da može isto tako, može. Prilično sam siguran da će u jednoj utrpati 40 samo ako vidi da je potrebno (ja bih više voleo da dominiramo od početka do kraja i da niko ne mora da sili, ali verovatno neće biti tako).

Dalje, da Micić malo više davi loptu. Ali ajde da zamislimo (ružičaste naočare opet) da možda i mi malo krijemo karte. Verovatno svi znaju kako Jokić igra i šta bi trebalo raditi sa njim u timu. Možda Kari hoće da isproba još ponešto da ne ispalimo sve adute pre turnira.

Samo da nam energija u odbrani bude kao juče i sve ostalo će doći na svoje. Verujmo u ove momke jer boljih, a da su zdravi, trenutno nemamo.

Samo polako Srbijo, ne stvaraj pritisak gde nema potrebe.

bojaaan

pre 1 godinu

Ovo je bio pas za alej up. Gordon u Denveru bi ovo zakucao, a ovde igra sa amaterima.
I posle ljudi porede raspalu Evroligu sa NBA, pa Denver bi se prosetao do titule u Evropi, a sta bi onda GSW uradio..

Khal-Drogo

pre 1 godinu

Србија се опекла два пута. На ЕП 2005-е и СП 2019-е када су медији подгрејавали нереална очекивања што је прерасло у једну еуфорију за коју се није имало покрића. И створило непотребан притисак нашој селекцији гдје се тешко фокусирати на сам паркет.
Нису испуњене очекивања нације, не треба подсјећати да су они исти који су подгрејавали ту еуфорију и нереална очекивања предњачили у пљувачини када је прича окончана.

Сада се то понавља, паралелно се ровари против српске кошарке малициозним текстовима.
Оно што је добро, за разлику од рецимо СП, испоштовани су задати принципи, селектор, помоћници и играчи су учинили и учиниће што је до њих, одиграће најбоље могуће, за колико ће бити довољно, видјећемо.

Опет сви гледају игру у офензиви, но кошарка се игра у оа правца, ако "забијете" 95 поена а Италијанима вам утрпају 102, џаба вам.

Неће бити великих проблемау нападу, али у дефанзиви ће бити. Немамо играча који ће попут Пефија и Стефана Јовића притикеипротивнилког плеја, играти агресиван пресинг, спречити добар проток лопте противника, то може Калина, али Калина ће често на "четворку".

Недостаје силно Богдан, јак у оба правца, наш најважнији играч, недостаје и Стефан Јовић, не бринем ја за Јокића и Васу, одиграће они добар турнир, као и Милутинов, но највише зависи од Калине и Лучића, колико они успију одрадити захтјевну улогу у оба правца, посебно у дефанзви.

Оно што очекујем од наших јесте борвеност, да оставе срце на паркету, па колико нам Бог да.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ako Nikola uzme prsten i to kao ubedljivo najbolji igrac svog tima (kao jedini takav u odnosu na sve koji su iz Srb igrali NBA) + makar samo jedno zlato sa reprezentativnih takmicenja (vec ima srebro sa OI) + vec 2xMVP NBA = postaje najbolji Evropljanin ikada! Uz Lerija pticu vrv i najbolji beli igrac ikada...

Kazem najbolji a najuspesniji (timski) vrv rame uz rame sa Novickim. Jedini to moze da ugrozi Doncic, sasvim prirodno dok je Janis za sada u prednosti ali ako Nikola napravi reprezentativni uspeh a Janis ne (+ prsten, kao sto spomenuh), Grk ostaje iza (moje misljenje). Vec na ovom Evropskom taj deo mozemo videti SRB vs GRE

Kukoc je imao Dzordana itd, Drazen nazalost otisao prerano, Divac i Pedja imali jedan drugog plus da ne nabrajam dalje zasto i kako nisu ni blizu Nikole (igracki, za uspeh cemo sacekamo jos), Parker Dankana i Manua itd, Sabonis kasno u NBA mada je Nikola sve slicno samo nivo iznad (dodavanje npr) i da ne nabrajam ostale...

Za ovako "velike" reci je jos RANO, mada bilo je prvo da ne moze da igra NBA, pa nece moci u POff, rano je, pa kakav crni MVP da uzme, pa taj nece nikada igrati za Srbiju, a on nas sve demantuje vec sledece godine, sezone itd, jako ubrzo. Tako da rano je, u slucaju Nikole Jokica, moze prerasti vec u leto sledece sezone (nakon Evropskog sada i zavrsene NBA sezone), da ne ureknem :)

Miroslav

pre 1 godinu

Svako ko se razume samo malo u kosarku,vidi da Jokic igra jako korektnu odbranu.On nije atraktivan odbranbeni centar (kao Rebraca),pa da ima 5 blokada po mecu.Ali zato jako dobro cita igru,zbog cega je uvek dobro postavljen.On jako dobro kontrolise prostor ispod kosa.Jedini problem mu je nedostatak eksplozivnosti.Zbog toga se ne vraca dovoljno brzo u reket,u situacijama kada mora da isprati igraca do linije za tri poena.Tu mora doci do rotacija.Generalno gledano nas najveci problem je nedostatak kvalitetnih sutera.Nemamo spoljne igrace koji mogu u kontinuitetu da pogadjaju trojke.Tu pre svega mislim na suteve iz individualnih akcija.

Sale

pre 1 godinu

Samo ne mogu da poverujem da i dalje postoje ljudi koji misle da se u EL igra bolja odbrana nego u NBA... Idemo redom, manji teren, bliza trojka, ne postoje defanzivne 3 sekunde... Dakle manje prostora kao posledica pravila i slabiji kvalitet napadački igrača dovode do manjeg broja koseva i privida da je jača odbrana... Bukvalno svakom evropskom igracu koji je otišao u NBA najveci problem je bila odbrana, ukljucujuci Jokica i Doncica

Steva

pre 1 godinu

Au, brate ... koliko negativnih, zluradih komentara na svaku vest o Jokicu. Da covek prosto ne veruje. Nikada nista vam nece biti dobro. Da osvojimo zlato na evropskom, svetskom i olimpijadi, da Jokic osvoji treci uzastopni MVP i prsten i istovremeno bude MVP finala - opet cete da ga pljujete i osporavate. To definitivno nije do njega, nego do vas. Imate prava da nekog mrzite bez razloga (ili nekog potpuno glupog razloga), ali onda tako recite, otvoreno. U suprotnom, zapitajte se sta u vasim zivotima i glavama nije u redu.

Reziel

pre 1 godinu

Čovek je druga dimenzija za sve ostale igrače u našoj reprezentaciji, kao što su Janis i Dončić u svojim. Bilo kakvo zavaravanje sa time kako su "igrači iz Evrolige upotrebljiviji i lakše se adaptiraju" je smešno. Čovek je košarkaški genije koji razbija gde god stavite. Jako ga je lepo gledati, nesebičan je, naravno da se sve mora podrediti njemu..Sve, ali sve ostalo je obično mlaćenje prazne slame.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Jokic / Milutinov
Bjelica / DaviDovac
Lucic / Klainic
Guduric / Nedovic / Dobric
Micic / Jaramaz

I kao 12ti vrv 4ka/2ka, nisam pametan KO od prisutnih/zdravih?

5. Ne treba nam treci centar. Na toj poziciji smo ubedljivo najaci na turniru sa najboljim centria sveta i Evrope.

4. Mora ici Bjelica (nadam se pravovremenom oporavku) jer smo na 4ci najslabiji, snagom i velicinom posebno. Ako ne ide Beli preostaju Simanic i Kuridza :( + znamo da moze Kalina po potrebi/protivniku na 4?

3. Luca i Kalina pakleni. Da se ne povrede i tu smo super + moze i Dobric po potrebi na 3.

2. E sad, najveca enigma, u odsustvu Bogija, jeste dvojka, konkretnije bek SUTER.. Gudura je reprezentativna enigma najvise (nadajmo se, ako bude isao, da je to prevazisao). Nedovic ne moze gore od meca sa Italijom ali dokle moze ZDRAV i nepovredjen, pitanje je? Dobric je solidan, posebno defanzivno i u ovom momentu najvise uigran sa ekipom na poziciji dva. Avramovic sveizglednije ozbiljnije povredjen, Marinkovic tanko, ispada previse u odbrani a na nebranjenom sutu jedva lize spoljni obruc loptom. MALO je vremena da se to promeni, opusti, malo.

Ne plakati za rezervnim kreatorom/plejmejkerom jer imamo JOKICA koji je najbolji kreator na planeti i sa kojim tradicionalnog posmatranja kosarke kroz ciste pozicije NEMA.

Micic da manje davi loptu, inace odlican,, najzad reprezentativno. Jaramaz paklen u odbrani i od svih nizih nakon Micica najvise oseca ulogu pleja... pored Nikole nije toliko ni neophodan klasican plej ali dok Vasa odmara bilo bi neophodno da loptu ne prevode, ne "kreiraju" Nedovic itd

Sve u svemu super uz najvecu bojazan za poziciju 4. Jos meceva za uigranost i superiska.

Иван

pre 1 godinu

Најмањи проблем је одувек био Јокић. Оно што је изазивало бојазан је:

1) да ли ће се код селектора пробудити сујета јер поред таквог играча практично ти ни не треба тренер;

2) да ли ће по вокацији плејмејкери схватити да треба краће да држе лопту;

3) да ли ће се играчи навикнути за кратко време на јокићбол.

Но, правих разлога за страх заправо није ни било јер:

1) од почетка се видело да ће Пешић све подредити Јокићу (отуд Калинићев повратак у репрезентацију и Теово одстрањивање);

2) Теово одстрањивањ је била показна вежба како ће завршити бекови који не желе да играју јокићбол;

3) убеђен сам да је још пре неколико месеци Пешић почео да припрема селекцију и тактичке замисли на основу Јокићеве игре.

Хоће ли то бити довољно за злато и победе у квалификацијама? За оно прво свакако, за друго врло вероватно.

Уз то се прави база за прозоре у фебруару. Аврамовић, Јарамаз, Ђуришић, Недовић, Маринковић, Добрић, Илић, Давидовац, Куриџа, Смаилагић, Симанић, Петрушев, Ристић, Милутинов, Копривица, Вукчевић. Нека близанци пусте по двојицу и то је већ група с којом може да се ради, која има важне мечеве у рукама као екипа. Енглезе би морали да добију оба пута, као и Турке у новембру код нас.

А онда следеће године СП са Богданом, уз бољег Покуа...

То је вероватно био план. За сада све иде како треба.

Ne mozes biti prorok u svom selu

pre 1 godinu

Ne, trebao je to dobiti neko drugi. Procitao sam ovde svasta. NOTORNA CINJENICA je da se o najvecem kosarkasu s prostora Balkana, a uskoro i Evrope ne treba ni pisati. Jednostavno, neke stvari su vrh, neke statisticke kolone koje puni Jokic su neverovatne, poredjenja s Magic Johnsonom, neke brojke na nivou Jabbara, dvostruki uzastopni MVP, Supermax ugovor i status najplacenijeg kosarkasa na planeti u ovom momentu, redovan all star igrac, prva petorka,prvi igrac tima oko kojeg se stvara igra i dovode saigraci, ima toga jos.

Nabrajajte vi sta hocete i koliko hocete, ali nema on vise sa kim da se uporedjuje po Evropi. Obrni, okreni, nema. Najinteresantnije je to da njegova prica nije ni blizu kraja, a docice i prsten u jednom momentu, siguran sam. Zelim samo da dodam da jedan Karl Malone, Postman, nije u Utah nikad osvojio prsten. To ove u Americi nije sprecilo da ga uvrste u kucu slavnih u Springfieldu i smatraju ga za genija.

Mare

pre 1 godinu

"Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna".
(polako, 21. avgust 2022 10:11)

Jokic igra odlicnu odbranu sve do trenutka kad ostane 1 na 1. Tu vise nema pomoci. Na nekoj od sledecih utakmica obrati paznju kako se postavlja u odbrani, kako preuzima i udvaja i kako organizuje saigrace. Od glavnih MVP kandidata, Jokic je imao najvise ukradenih lopti u proseku, a to je posledica te odbrane. Inace, i pored "fizicke inferiornosti", Jokic ima samo pola bloka manje po utakmici od Janisa i jedan blok manje od Embida.

posmatrač

pre 1 godinu

Činjenica da Nemci (bez Šrudera) nisu pravo merilo, ali je činjenica i da igramo sve bolje, na oba kraja. Vidi se to i u sve boljim procentima šuta kod svih, kao i u naravno sada već mnogo boljoj uigranosti i saradnji među glavnim igračima.
Sjajno je što napokon u reprezentaciji možemo videti i Lučića i Kalinića, što nam daje veoma potrebnu dozu čvrstine, a posebno je impresivno kada se vidi ova luda centarska linija Jokić - Milutinov. To deluje nestvarno, i za protivnike će verovatno predstavljati najveći problem. Još da je i Bogdanović ovde, bila bi ovo prava kaznena ekspedicija, kao nekad.
Mene lično ovde samo "brine" (pored ovih povređenih) jedan igrač, a to Micić, i mislim da će od njega zavisiti kako ćemo proći na ovom prvenstvu.
On je nesporno i već dokazano sjajan, ali nekako se ima utisak da skoro jedini još uvek igra "pod ručnom" i nije baš prihvatio čitavu ovu priču sa Jokićem, i igrom koju igra Denver. Koliko se sećam i Marej je u početku imao sličnih "problema" u Denveru, ali se posle opustio i tako je nastao sada već čuveni duo Jokić-Marej. Micić bi trebao što pre da uradi isto, samo da se opusti i shvati da mora igrati drugačije kada ima Jokića na terenu, u odnosu na njegovu klasičnu ulogu kada mu je tu Milutinov.
Čini se da se i dalje previše puta u toku meča oseti taj propušten momenat za njihovu saradnju i pravovremeno dodavanje, uz preveliku potrošnju vremena u napadu, dok se to u Jokićevoj saradnji sa drugima sve manje oseća.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Clanak ima smisla, jel se vidi ta koncepcija tima. U poredjenju sa na primer svetskim u Kini, gde se nije videlo ko kopa, a ko vodu nosi, (sto rece Kari) u ovoj ekipi, zna se gde lopta ide. Sad je pitanje kako ce se sloziti hemija tima. Do sada, sa strane, izgleda 'uglavnom' dobro. Isto je pitanje oko potencionalnih povreda Jokica i Micica (glavnih igraca). Ako imamo srece sa tim, mislim da imamo sanse za medalju.

Milutn

pre 1 godinu

Au kakvi hvalospevi samo na osnovu 2 i po prijateljske utakmice.
Iako zelim da se plasiramo sto bolje na evropskom prvenstvu i dalje strahujem da ce svi pustiti Jokica da da svojih 26 peona, a zablokirace sve ostale...
Pri tom, preko istog tog Jokica ce nam dati 50 peona ko stigne. Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna.
Tako da sam na ovim pripremnim utakmicama pazljivije pratio ekipu kada Jokic nije na terenu. Od te postave nam najvise zavisi.
Osim toga, nijedan MVP NBA lige nikada nista znacajnije nije pokazao u evropskoj kosarci.
(polako, 21. avgust 2022 10:11)

Ne umeš ti batice "pažljivo" da pratiš ni članak u novinama a da ne koristiš prst, a kamoli da pažljivo pratiš nešto što ne razumeš, kao na primer košarku.

Čuj, u NBA se ne igra odbrana? Zato su se evropski igrači tipa Dončić, Divac, Bogdanović, Stojaković, Jokić, Novicki i Gasol proslavili po NBA svojim čeličnim odbranama, a?

Čuj, Jokić ne igra odbranu? Jokić je jedan od najboljih odbrambenih igrača u Denveru, a takodje i u našoj reprezentaciji. Možeš da se smeješ koliko hoćeš. Ko zna šta gleda kad gleda košarku zna o čemu pričam. To što ne deli banane kao Gober ili Atetokumpo ne znači da ne igra odbranu. Odbrana se igra nogama a ne rukama, to ti prvi trener još u petlićima objasni. Ali daleko si ti od toga.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pri tom, preko istog tog Jokica ce nam dati 50 peona ko stigne. Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna.
(polako, 21. avgust 2022 10:11)

Au od kad ova nebuloza nije opste poznata :( Vidi se da NBA nisi pratio prethodne dve sezone (sto je ok) ali Jokic je napredovao u iznad prosecnog defanzivnog igraca. Guglaj malo ako ne gledas, proveri napredne statistike itd... To su cinjenice, ne samo moje misljenje. Pa samo orosle sezone je imai tri blokade za pobedu tima, u ooslednjim sekundama. I to mozes da bacis pogled ..

Al ajd sto ga ne pratis tamo, izgleda da nisi DOBRO obratio paznju na ovih par meceva reprezentacije na Nikolinu odbranu (kad je najbitnije, i kad se lomi mec) vec si samo prepusten tvrdnjama o istoj od pre par godina. U oba meca Jokic je razvalio odbranu, imao ukradene lopte, ma sve. Protiv Italije, njegovim ulaskom na -15 upravo se odbrana drasticno popravlja (pored preuzimanja napada) i za 10ak minuta lomi se mec u nasu korist.

Malo bolje posmatraj i mozda se i iznenadis. U zadnje dve sezone je Nikola najbolji ofanzivni igrac planete a defanzivno sasvim solidan (elitni nikada nece biti, i ne treba).

јд123

pre 1 godinu

vratiti teodosica odmah
(lipodion, 21. avgust 2022 11:41)

Вратити Славнића одмах! Бољи је плеј од Теодосића.

C i n i k

pre 1 godinu

Joker, Micic, Kalinic, Dobric, Militinov i Jaramaz su igrali odlicno.
Svaka cast momci. Pokazalo se da kada smo iole kompletni da nema mnogo problema u igri i rezultatu..
Fali nam samo jos jedan, Bogadanovic, jer da je i on sa ekipom ja bih se kladio na zlatnu medalju za SRB..

Mile

pre 1 godinu

Jokic je mac sa dve ostrice, s jedne strane kad stane ekipa njemu lopta i on to resava,asistecijom,kosom,bilo kako ali tu je i problem sto Jokica mozes i da neutralises, imali smo tako Kicanovica koji je radio sta je hteo pa ga Italijani ubise dobro mu kosku nisu polomili i izgubismo, tako nesto i danas mozemo ocekivati of Italijana ili Spanaca.

јд123

pre 1 godinu

Micić guši previše loptu, mora brže i lakše da je se oslobađa. Pik sa Jokićem ne funkcioniše baš najbolje, tj. nema pravovremenih i upotrebljivih dodavanja.
(vlasta74, 21. avgust 2022 10:23)

То је тачно. За сада Мицић превише дави лопту. Али није лако играчу да промени игру, да игра другачије, него читаву каријеру. Видели смо и на примеру Недовића против Словеније, када је играо плеја.
У неколико наврата се могло видети да је Пешић то исто рекао Мицићу, када је имао нерезонска додавања. Очигледно му је било у глави, морам раније да се решим лопте.

Само кад се сетим коментара, како је Денвер требао да доведе Мицића...

Дакле питање је како Мицић и Недовић да промене своју игру и да поред тога њихови квалитети дођу до изражаја? Што се Недовића тиче имам мало наде да ће то бити успешно са њим на плеју. Ту мора да се нађе друго решење. Мицић би могао више времена провести са Милутиновом на терену, где може играти своју игру.

Дилема остају завршнице. Ту нам требају најбољи играчи. Ако Мицић и Јокић великим делом утакмице не буду заједно на терену, мање су шансе да се њих двојица уиграју и то онда у тесним завршницама може бити проблем.

Остаје нада да ће Мицић успети да се прилагоди а да његова игра не трпи. Ипак је то прилагођавање мање него код Недовића, који је читав живот бек шутер а сада треба играти плеја.

Samo da dodam

pre 1 godinu

Ima već nekoliko odličnih komentara sa kojima se potpuno slažem, tako da ću samo dodati da Pešić mora da reši problem konzistentnog šutera. Jesu još "teške ruke", ali promašili smo previše otvorenih šuteva. Bez dobrog šuta za 3 poena nećemo moći da potpuno iskoristimo Jokićeve sposobnosti da, u slučaju udvajanja, pravovremeno vrati loptu slobodnom beku/krilu na liniji za 3 poena.

matori

pre 1 godinu

Realan višak je Nedović, ne samo zbog igre protiv Slovenije , a ona je bila sramotno loša, već pre svega zbog toga što nikada nije izgradio svoju poziciju i ulogu u timu. Ne samo ovom , nego ni u jednom u kom je igrao. On ima brzinu, šut, ali nikada ne znate da li je pošao ili došao.Košarkaška inteligencija je realno u minusu i zbog toga on je višak u ovoj ekipi.

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 1 godinu

Malo mi je dosadilo da gledam kako kritikujete Marinkovića zbog lošeg šuta a dečko nam je bio najbolji odbrambeni igrač protiv Italije koja je igrala "small ball" i kidala nas na brzinu. Marinković je bio +14 u +/- koloni, Kalina +11, Luča +10, Jokić +7 i Micić +4, svi ostali su bili u minusu! Sreća te ne određuju ekipu komentatori ovde već iskusni Pešić pa sam apsolutno siguran da Marinković ide na EP. Kari ne gleda staru slavu već trenutnu formu i šta igrač trenutno može da pruži tako da se više pribojavam za Nedovića koji bi nam takođe trebao ali ne u izdanju kao protiv Slovenije...

mare

pre 1 godinu

Da se ne ponavljamo, ali...Micic-Bogdanovic-Lucic-Kalinic-Jokic, uz Dobrica, Gudurica, Nedovica, Bjelicu, Milutinova...ne znam, mislim da bismo sigurno osvojili zlato i to cak dominantnije nego 2001. god . Sta da se radi, bitno je da Bogdana Guduric i Nedovic odmene na najbolji moguci nacin, a kvalitet imaju sigurno. Bilo bi dobro da ide i Avramovic, u napadu je dosta bolji i prodorniji od Jaramaza, ali od toga nema nista.

Bocko

pre 1 godinu

Manje- više se očekivala dominantna igra Jokića u napadu. Ono što kod mene budi optimizam, je njegovo angažovanje u odbrani. Kada je ušao protiv Italije u drugom poluvremenu, odmah se videla velika želja da napravi preokret. Tačno je da su to dve u suštini nebitne utakmice,ali tim pre raduje njegov veliki angažman u njima.

јд123

pre 1 godinu

Kuridza, Marinkovic I Jaramaz nemaju kvalitet za ovaj nivo kosarke.
(Neno, 21. avgust 2022 11:27)

Јарамаз против Немачке растурао у одбрани. Такав играч је итекако потребан. Могао би он нпр. да буде плеј поред Јокића и Недовића на терену. Не мора да шутира, ту је Недовић. Али не може Мицић само да игра са резервама, то је проблем који треба решити.

Пешић је пробао са Недовићем као плејом. По мени тај експеримент није успео. Има ту још посла за Пешића. Ако претпоставимо да ће Мицић почињати утакмице, могао би Јарамз нпр. да први уђе као резерва за Мицића. Тако да Мицић више минута игра са Милутиновом и да само неколико минута морамо пребродити када је Милутинов на терену, Мицић на клупи и неко други игра плеја, нпр. Јарамаз.

Али шта ја знам. Пешић је врхунски стручњак и ведећемо како ће укомпоновати екипу. Сигурно неће бити ригидно као у НБА - ово су стартери а ово резервисти. Могу разне комбинације да буду на терену у једној утакмици.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Ovo su samo pripremne tekme i svaka detaljna analiza je pruranjena i nepotrebna. Samo trezveno treba ici tekmu po tekmu, imamo individualni kvalitet, ali na dvojci po meni Gudura mora da bude prvi izbor i opravda poverenje. Vreme je, nema Bogdana, sazreo je tako da od njega treba ocekivati dosta. Podrska!

Иван-Ниш

pre 1 godinu

Важније од самог ЕП су квалификационе утакмице за СП. Већ 25.08. против Грчке и после против Турске видећемо колико смо стварно добри. Ако ту пукнемо, не видим ни неку вајду од ЕП.

Pedja 71

pre 1 godinu

Nikola Jokic NE igra kao u NBA...manje sutira trojki, ne sitira poludistancu(midrange), niti jednom nije sutnuo fadeaway ili face up jumper na postu, nema asistencija sa vrha kapice...



Prestao sam da čitam posle ovog pasusa.
Mislio sam da se na ove novokomponovane NBA izraze loži samo Radojević sa SK .

Keynes

pre 1 godinu

Jatamaz, Dobric i Marinkovic u 12.Momci kidaju odbranu.
(Cika Miki, 21. avgust 2022 14:42)

Jos samo da pogode neki šut za 3... Moraju da pogadjaju kad ostanu sami.

boki89

pre 1 godinu

Marinkovic ide na EP sigurno.Ne bi igrao ovoliko da nece ici.Guduric ili Nedovic ako ne budi igrali ni sledece 2 protiv Turske i Grcke nece ici.Nece se sigurno uigravati sa timom na EP.Avramovic tesko da ce ici povredjen isti slucaj Micic i Jaramaz na pleju.Bjelica isto nece ici menjace ga Davidovac Kuridza Kalinic i Lucic.Tim nam moze ici do finala a moze i u 1/8 da ispadne od Hrvatske.Inace ako sve bude kako treba mi igramo 1/8 Hrvatska 1/4Litvanija1/2 Slovenija finale Francuska.Po meni dve najteze utakmice su protiv Hrvatske i Litvanije na turniru.Hrvatska zbog nacionalnog naboja a Litvanija jer nam nikada nije odgovarala.Ovom timu mnogo fali Bogdanovic da je tu bili bi sigurno u finalu.Prednost tima su centri Jokic Milutinov u napadu mogu da drze visok tempo celu utkamicu.I jaka odbrana ima vise dobrih igraca za odbranu.Mane tima su rasan trojkas kada udvajaju Jokica koji ce da zaspe 5 6 trojki po utakmici.To treba za sada da bude Marinkovic Nedovic Guduric ali do sada je to bilo slabo od njih.Ako to resi Pesic igracemo sigurno finale.

m

pre 1 godinu

"imate košarkaša iz kojeg “vrišti“ košarka, košarkaša koji razume i čita igru poput najvećih velikana igre pod obručima"

Iz više realnih očiglednih razloga ne verujem u medalju, bilo koju, ono što je jedino sigurno da je gledati Jokića kako igra košarku je neverovatno uživanje, nasladjivanje, bukvalno.

аco

pre 1 godinu

Добрић је битан играч, јер врло добро шутира за 3, одличан је дефанзивац и покрива две позиције. Петорка - Мицић, Добрић, Лучић, Калинић, Јокић је дефанзивно вероватно најбоља на овом ЕП, а Јокић и Мицић су нападачки на врхунском нивоу. Наравно, доста је битно да Бјелица буде спреман и бар један од ровитог тандема Гудурић/Недовић.

Antis

pre 1 godinu

Trenutno najveci problem nam je sto se igraci ne krecu bez lopte. Imamo savrsenog coveka za takve kretnje,pritom takve kretnje su zapravo obavezne da bi postojala raznovrsnost u napadu gde protivnik nikad ne zna sa koje strane preti opasnost. Druga stvar je timska odbrana,moze bolje. Ali ok je za sad.

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Ovde je spomenuta Hall of Fame u Springfieldu i tu imam nesto da dodam. Ima vec jedan broj igraca i trenera u toj kuci slavnih, iz Evrope. Kljucna rec je to sto su iz Evrope i to je bio kriterijum. Na nekoj listi, realnoj, gde to ne bi bio kriterijum, nijedan od tih igraca ne bi se nalazio tu. To je vrlo vazno znati. Oni su tamo samo zbog globalizacije i sirenja baze, samo zbog toga.

Jokic i Adetokumbo pisu neke nove stranice istorije. Oni ce se takodje naci u Hall of Fame, ali ne po kriterijumu sto su iz Evrope, vec po objektivnom ocenjivanju, uzevsi sve stvari i sve kosarkase u obzir, i one iz USA i ostale.

Ja mislim da je to dovoljno.

Prosek

pre 1 godinu

Kao i uvek, tim pobeđuje. Setite se da je kod nas, kada smo igrali, dobijali utakmice, uvek se neko drugi izdvojio, nosio tim. U ko zna koliko utakmica je to bilo tako. Par puta je to bio Kalinić, Bjelica, Lučić. Uz standardne centre, pleja.
Da nas zdravlje posluži, sreća pogleda i može se igrati sa svakim timom u Evropi.

nikola milenkovic

pre 1 godinu

@mile bravo za komentar...od istorije se ne zivi...doduse mi nikad nismo nista pametno izvukli iz istorije,uvek ponavljamo iste greske...da treba biti ponosan na svoju istoriju i rezultate,ali treba gledati dalje,vise i bolje u buducnost...

Locutus

pre 1 godinu

Odbrana dobija utakmicu a ne napad.
Mada za one koji nisu iz struke njima je trojke najbitnija stvar.
(Vajldkardsi, 21. avgust 2022 11:56)

Koliko se sećam, kaže se da napad dobija utakmice, a odbrana turnire :)

Igor bl

pre 1 godinu

prijateljski mecevi pa se ne igra oštro, kad dodju prave tekme zatvori se jokic i iznervira namjerno i cao Srbija nažalost, dok sjećam se starijih igrača kad su igrali ne znaš koga čuvati glavobolja :) :) :) nema veze opet smo sila košarkaška bar smo nešto postigli, fudbaleri kakva imena i generaciju smo imali pa ni prolaz dalje u grupi!

nele

pre 1 godinu

Dosta kuknjave za Bogdanovićem. Za početak, nije sigurno da bi se uklopio. Ako bi ideja bila da napadi idu na njega, onda bolje ne. Micić i Jokić su bolji organizatori.
Ako bi mu posao bio da sedi u ćošku i ceka da sutne, za to nam fali. Tu je odlican. Samo nisam siguran da bi on to zeleo. Da igra u reprezentaciji kada on nije prva (a ni druga) violina.

Dr. Miloš

pre 1 godinu

Pera Dždera
Dvanaesti je Kuridža. (jak, može i na peticu)
Davidovac pokriva i trojku(a može da igra sve)
Kalinić može na dvojku,
Nedović može na pleja.

polako

pre 1 godinu

Au kakvi hvalospevi samo na osnovu 2 i po prijateljske utakmice.
Iako zelim da se plasiramo sto bolje na evropskom prvenstvu i dalje strahujem da ce svi pustiti Jokica da da svojih 26 peona, a zablokirace sve ostale...
Pri tom, preko istog tog Jokica ce nam dati 50 peona ko stigne. Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna.
Tako da sam na ovim pripremnim utakmicama pazljivije pratio ekipu kada Jokic nije na terenu. Od te postave nam najvise zavisi.
Osim toga, nijedan MVP NBA lige nikada nista znacajnije nije pokazao u evropskoj kosarci.

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

da da sad pored nikad jace ekipe Nemacke..videcemo ga protiv francuza, litvanije..spanije..decko ne igra odbranu..iole ozbiljne ekipe ce nas puniti preko njega..i jos kad procenti mu budu mali...lupajte minuse ali seticete me ..se

zvezdale

pre 1 godinu

Niko ne govori da Vasa Micić igra katastrofa odbranu, ono baš očajnu. Ništa bolju od Teodosića a 8 godina mlađi. Dečko se ne cima ni 2%, a ima telo da grize i ujeda pozadi.
Mora stav da promeni i da se brže oslobađa lopte na piku. Ne može uvek kao u Efesu.
Bilo koji bek nas probija i zatrpava sa njega.

Zato Kari prosto mora da vodi i Vanju Marinkovića i Jaramaza makar ciglarili svaki šut. Trude se u odbrani i mogu da zaustave ponekoga, jedan dužim rukama a drugi brzim nogama i kretnjama. Ako se Beli oporavi, a hoće očekujem i Dobrića u 12 kao treće krilo ili pomoćnog beka. I to nam je to od sastava.

srbija

pre 1 godinu

Luda centarska linija, mozda nasa najbolja ikad. Najbolji centar NBA i najbolji centar EL. Ne vidim ko moze da ih sacuva. Vasa igra sa 60%, ali prilagodice se, nemam sumnje. Jedva docekah Kalinica i Lucica zajedno u timu. Uz Vanju (protiv Italije najbolji index i najbolja odbrana) ne znam kog ne mogu da sacuvaju. Setite se Doncica kad ga je preuzeo Kalina, nije se video. Moje misljenje (ne znaci da je tacno) je da je trebao Andjusic umesto Dobrica, ali u svakom slucaju Kari zna bolje od mene, nemam grama sumnje da ce to biti kako treba. Meni ovo sve mirise na zlato, da je BB tu, potpisao bih. Ovako 90% sansi..

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Marinković mora da ima nesto u ekipi! Do pre par dana mi nije bilo jasno otkud on pre nekih drugih, sad jeste. Dečkonja tako dobro čita igru, usmerava protivnike gde treba, stiže sve pa i nešto da pogodi. On i Davodovac su ključni. I pliz, Nedovića bez! Pakleni igrač ali kad uđe u "štetočina mod" razbucao i drim tim a ne Srbiju.

Pećko Pivo

pre 1 godinu

Lako je za Jokića, problem su Bjelica (ako bude u timu), Gudurić, Nedović...ono mogu samo štetu da naprave, korisni teško mogu da budu.

Robert

pre 1 godinu

@boki89
Ne znam otkud ti to da igramo sa Hrvatima u 1/8 finala. Igramo sa 4. iz te grupe, odnosno ko izgubi u okršaju Ukrajina-Hrvatska.
Bez obzira na sve njihove košarkaške mane, ipak su poprilični favoriti u tom meču.

Makedon

pre 1 godinu

"Napisavši to nismo izmislili toplu vodu, s obzirom da se radi o najboljem košarkašu na svetu dve godine zaredom".

U NBA igra se i playoff, vajda je taj MVP malo bolji od ovog u regularnom delu?

Sto se tice reprezentacije ovo izgleda mnogo dobro, ali daleko je postolje. Po meni Francuska i Slovenija su bolji (Slo nije samo Doncic), a tek treba da vidimo na sta lice Litva i Spanija.

Zoran

pre 1 godinu

Gde su sad hejteri da pricaju kako ce se nasa reprezentacija raspasti bez tea nasi igraju pa rasturaju i bice sve bolji.
(Nikola, 21. avgust 2022 11:34)

A tebi je ovo merilo ?
Bukvalno srecan prolazak protiv Italijana koji vode celu utakmicu, a mislim da vise takvu gresku nece ponoviti, te pobeda protiv veoma oslabljene nemacke.
Ovo je tim veoma prosecnih igraca i to ce se vec videti protiv Grka.

XXX

pre 1 godinu

@(Sale, 21. avgust 2022 10:49): zaboravio si da dodaš da se u Evropi (košarkaška) utakmica igra 8 minuta kraće, pa i to treba pretvoriti u poene.

mv

pre 1 godinu

ako pesic misli nesto da napravi na evropskom morace da prihvati jokica kao njegovu desnu ruku jer decko ima kosarkaski IQ jedan od najvecih u NBA mada cisto sumnjam da bi ga Pesic ista poslusao,tako djeluje....mnogo ali mnogo nedostaje Bogdanovic ne kolko Bjelica

bla bla

pre 1 godinu

Samo da je Bogdana sve pare na zlato bi stavio …ovako ostaje da se nadamo ludačkoj igri Jokića i Micića,mora da povuku za trojicu…Kalina ,Nedović ,Gudurić i Lučić dobri ali nemaju ono za svaku tekmu,nekad dobri nekad ne…Bjelica ne bitan verujte mi,zadnji put kad je igra za rep bio neprimetan…Teo možda bolje što je seo,mračio bi Micica a pravio dramu ako je rezervni plej…mora da se oporavi Avramovic jer nema ko da menja Vasu,Jaramaz tanak ,kao i Kuridza i Boriša…igraćemo bez dobre 4 i bez rezervnog pleja da valja pa kom obojci kom opanci …samo Bogdan bi sve to izlečio

Rđa

pre 1 godinu

Jokic
Milutinov
Kalinić
Lučić
Davidovac
Simanic ili Kuridza ( Bjelica ako se oporav)
Marinković
Dobric
Guduric
Nedovic
Jaramaz
Micic

Ako su ruze, procvetace...

pre 1 godinu

Ako se ne desi protiv Grka nesto nepresvidjeno:
micic, jaramaz
nedovic, dobric, Guduric
Lucic, Kalina
Beli, Dobric
Jokic, Milutinov
Najveca dilema je Ristic ili Kuridza, voditi 3. centra ili komba kao Kuridzu. Mladost ili iskustvo, nekako mislim da ce se ici na rezultat i da ce to biti Kuridza.
Aleksa je povredjen, ne verujem da ce ici. Petrusev sigurno otpada.
U ovim utakmicama dobric je bio za nijansu bolji od Vanje, njemu prednost, mada je Kari davao vecu minutazu Vanji, mada ceka se rezultat Nedoviceve povrede.
Ne zaboravite da je ovo moderna kosarka, da luca i kalina igraju i 4. cak i primarno, da Guduric igra vise 3. nego 2.
da jokic moze da igra i 4. i 5. po potrebi.
U svakom slucaju u rotaciji ce biti 11(ristic/kuridza masu peskirima) igraca u grpnoj fazi, a u nokaut se skracuje na 9, plafon 10 (marinkovic/dobric).
Nemamo potrebu da podmadjujemo tim i da se gura Simanic da mase peskirima, mi idemo na zlato! Bice vremena za ove momke.
Od iduce godine tu su jos Poku, Simanic, Balsa, Petrusev, vraca se Bogi. Ovaj tim cenbiti u piku na sledecoj Olimpijadi, realno jedino ce mozda Beli biti penzionisan, mada uvek moze da igra kao veteran backup, cini mi se da je bas na 2 godine potpisao ugovor sa Fenerom.

baron

pre 1 godinu

Ne prodje jedan dan da mediji ne pomenu Jokica.
To vise postaje neumesno i nema veze sa kosarkom.
Ja to kao kosarkas ne bi dozvolio da svaki dan o meni pisu hvalospeve iz nicega i prave mitomaniju.
Ali ima onih koji se na to loze, poput Pere Zdere, Dragana Borce i slicnih.
Oni ne kontaju da je sve ovo zbog podrske, a sto se tice kosarke o tome cemo pricati posle fijaska na EP, kada isti budu napali Pesica ili nadju drugog krivca.

Vajldkardsi

pre 1 godinu

5. Jokic, Milutinov
4. Bjelica, Davidovac, Simanic
3. Kalinić, Lučić
2. Guduric, Nedovic, Dobric
1. Micic, Jaramaz

Nema tu dvojbe sve je kristalno jasno

baron

pre 1 godinu

Ne prodje jedan dan da mediji ne pomenu Jokica.
To vise postaje neumesno i nema veze sa kosarkom.
Ja to kao kosarkas ne bi dozvolio da svaki dan o meni pisu hvalospeve iz nicega i prave mitomaniju.
Ali ima onih koji se na to loze, poput Pere Zdere, Dragana Borce i slicnih.
Oni ne kontaju da je sve ovo zbog podrske, a sto se tice kosarke o tome cemo pricati posle fijaska na EP, kada isti budu napali Pesica ili nadju drugog krivca.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Sasvim slucajno, ispod, u analizi Nikole kao najboljeg Evropskog kosarkasa ikada (ako dodje do toga i toga) zaboravih na Gasola pa cu samo jednu recenicu iz tog komentara prepraviti :)

"Kazem najbolji a najuspesniji (timski) vrv rame uz rame sa Novickim/Gasolom svakako."

PatriJota

pre 1 godinu

Bezbroj hvalospevnih tekstova o Jokicu. Nikad se, ali nikad nije neki nas sportista dizao u nebesa kao Jokic. Iscrpljene su sve druge teme i nalaze se neke sporedne teme i analize kako bi doticni ostao u centru paznje, kako bi bio u fokusu javnosti, i dobijao lazne pluseve i priznanja za zasluge, da mu se malo opere proslost neodazivanja za reprezentaciju.

Samonse radi da se nesto napise o Jokicu, bilo sta. Dosadno, usiljeno i prevazidjeno. I jos nesto, koga cete okriviti kad pocnu porazi. Koga?

Aleksa

pre 1 godinu

Kako ste samo glupi, niko ne vidi siru sliku… Svi koji spominju Tea, spominju ili njegove igračke kvalitete ili to da l’ je spreman ili nije ili disciplina… Niko ne kapira da posle ovog EP, šta god mi uradili, ispali pre vremena ili uzeli medalju, niko se više neće odazivati za reprezentaciju! Igrači su shvatili da su nebitni, ako decku koji nikad nije razmišljao da li će da igra ili ne, ovako nešto urade i na ovako sraman način ga penzionisu iz reprezentacije, pa šta će onda drugima da urade… Navijacu za naše naravno, iako mi se zgadila košarka pored ovih Pešića, Tarlaca i Danilovića, ali bojim se da je ovo kraj naše reprezentacije za narednih ko zna koliko godina… I daj Bože da ne bude neka frka pre početka EP, jer mislim da je dovoljna jedna mala svadja u ekipi i da će sve da ode do vraga… A Jokic već izgleda kao tempirana bomba…

mv

pre 1 godinu

ne svidja mi se sto teodosic ne igra mogao je da mjenja micica jer ovaj drugi plej osim brzine NISTA NEMA Lucica svake god zovu na siri spisak pa nista NE ZNA DECKO DA IGRA NA TOM NIVOU dje je mali Jovic iz Majamija ko su drvosjece Kuridza i Davidovac?Imaju centra koji ti dostavlja loptu u rukama u naj momentu i ljudi se pogube,izgube,zbune UZAS

boki89

pre 1 godinu

Grcka ce ih sigurno pobediti i Italija a verujem da ce izgubiti jos jednu jer uvek izgube jednu od autsajdera Estonija Velika Brit ili Ukrajina.Bice oni 4 sigurno i ice na Srbiju

Spojler

pre 1 godinu

@Ne mozes biti prorok u svom selu najbolji igraca iz Evrope svih vremena (kako ce ovo gorko zvucati) je Janis. Dva puta MVP NBA lige, i MVP finala NBA. Posle njega Dirk, 1x MVP NBA i 1xMVP finala. To niko jos nije uradio iz Evrope (Jokic i Doncic verovatno hoce), ali za sada je tako!

srle

pre 1 godinu

Sve je to lepo ali ako ne budemo imali dva tri beka koji budu pogadjali suteve, narocito otvorene i za tri, jedan Jokic tu nece moci mnogo da uradi. Takodje bi bilo dobro da se smanji lozenje, tipa idemo na zlato u medijima.

polako

pre 1 godinu

Au kakvi hvalospevi samo na osnovu 2 i po prijateljske utakmice.
Iako zelim da se plasiramo sto bolje na evropskom prvenstvu i dalje strahujem da ce svi pustiti Jokica da da svojih 26 peona, a zablokirace sve ostale...
Pri tom, preko istog tog Jokica ce nam dati 50 peona ko stigne. Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna.
Tako da sam na ovim pripremnim utakmicama pazljivije pratio ekipu kada Jokic nije na terenu. Od te postave nam najvise zavisi.
Osim toga, nijedan MVP NBA lige nikada nista znacajnije nije pokazao u evropskoj kosarci.

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

da da sad pored nikad jace ekipe Nemacke..videcemo ga protiv francuza, litvanije..spanije..decko ne igra odbranu..iole ozbiljne ekipe ce nas puniti preko njega..i jos kad procenti mu budu mali...lupajte minuse ali seticete me ..se

Igor bl

pre 1 godinu

prijateljski mecevi pa se ne igra oštro, kad dodju prave tekme zatvori se jokic i iznervira namjerno i cao Srbija nažalost, dok sjećam se starijih igrača kad su igrali ne znaš koga čuvati glavobolja :) :) :) nema veze opet smo sila košarkaška bar smo nešto postigli, fudbaleri kakva imena i generaciju smo imali pa ni prolaz dalje u grupi!

mv

pre 1 godinu

ne svidja mi se sto teodosic ne igra mogao je da mjenja micica jer ovaj drugi plej osim brzine NISTA NEMA Lucica svake god zovu na siri spisak pa nista NE ZNA DECKO DA IGRA NA TOM NIVOU dje je mali Jovic iz Majamija ko su drvosjece Kuridza i Davidovac?Imaju centra koji ti dostavlja loptu u rukama u naj momentu i ljudi se pogube,izgube,zbune UZAS

Aleksa

pre 1 godinu

Kako ste samo glupi, niko ne vidi siru sliku… Svi koji spominju Tea, spominju ili njegove igračke kvalitete ili to da l’ je spreman ili nije ili disciplina… Niko ne kapira da posle ovog EP, šta god mi uradili, ispali pre vremena ili uzeli medalju, niko se više neće odazivati za reprezentaciju! Igrači su shvatili da su nebitni, ako decku koji nikad nije razmišljao da li će da igra ili ne, ovako nešto urade i na ovako sraman način ga penzionisu iz reprezentacije, pa šta će onda drugima da urade… Navijacu za naše naravno, iako mi se zgadila košarka pored ovih Pešića, Tarlaca i Danilovića, ali bojim se da je ovo kraj naše reprezentacije za narednih ko zna koliko godina… I daj Bože da ne bude neka frka pre početka EP, jer mislim da je dovoljna jedna mala svadja u ekipi i da će sve da ode do vraga… A Jokic već izgleda kao tempirana bomba…

Makedon

pre 1 godinu

"Napisavši to nismo izmislili toplu vodu, s obzirom da se radi o najboljem košarkašu na svetu dve godine zaredom".

U NBA igra se i playoff, vajda je taj MVP malo bolji od ovog u regularnom delu?

Sto se tice reprezentacije ovo izgleda mnogo dobro, ali daleko je postolje. Po meni Francuska i Slovenija su bolji (Slo nije samo Doncic), a tek treba da vidimo na sta lice Litva i Spanija.

PatriJota

pre 1 godinu

Bezbroj hvalospevnih tekstova o Jokicu. Nikad se, ali nikad nije neki nas sportista dizao u nebesa kao Jokic. Iscrpljene su sve druge teme i nalaze se neke sporedne teme i analize kako bi doticni ostao u centru paznje, kako bi bio u fokusu javnosti, i dobijao lazne pluseve i priznanja za zasluge, da mu se malo opere proslost neodazivanja za reprezentaciju.

Samonse radi da se nesto napise o Jokicu, bilo sta. Dosadno, usiljeno i prevazidjeno. I jos nesto, koga cete okriviti kad pocnu porazi. Koga?

Pećko Pivo

pre 1 godinu

Lako je za Jokića, problem su Bjelica (ako bude u timu), Gudurić, Nedović...ono mogu samo štetu da naprave, korisni teško mogu da budu.

bojaaan

pre 1 godinu

Ovo je bio pas za alej up. Gordon u Denveru bi ovo zakucao, a ovde igra sa amaterima.
I posle ljudi porede raspalu Evroligu sa NBA, pa Denver bi se prosetao do titule u Evropi, a sta bi onda GSW uradio..

baron

pre 1 godinu

Ne prodje jedan dan da mediji ne pomenu Jokica.
To vise postaje neumesno i nema veze sa kosarkom.
Ja to kao kosarkas ne bi dozvolio da svaki dan o meni pisu hvalospeve iz nicega i prave mitomaniju.
Ali ima onih koji se na to loze, poput Pere Zdere, Dragana Borce i slicnih.
Oni ne kontaju da je sve ovo zbog podrske, a sto se tice kosarke o tome cemo pricati posle fijaska na EP, kada isti budu napali Pesica ili nadju drugog krivca.

Zoran

pre 1 godinu

Gde su sad hejteri da pricaju kako ce se nasa reprezentacija raspasti bez tea nasi igraju pa rasturaju i bice sve bolji.
(Nikola, 21. avgust 2022 11:34)

A tebi je ovo merilo ?
Bukvalno srecan prolazak protiv Italijana koji vode celu utakmicu, a mislim da vise takvu gresku nece ponoviti, te pobeda protiv veoma oslabljene nemacke.
Ovo je tim veoma prosecnih igraca i to ce se vec videti protiv Grka.

baron

pre 1 godinu

Ne prodje jedan dan da mediji ne pomenu Jokica.
To vise postaje neumesno i nema veze sa kosarkom.
Ja to kao kosarkas ne bi dozvolio da svaki dan o meni pisu hvalospeve iz nicega i prave mitomaniju.
Ali ima onih koji se na to loze, poput Pere Zdere, Dragana Borce i slicnih.
Oni ne kontaju da je sve ovo zbog podrske, a sto se tice kosarke o tome cemo pricati posle fijaska na EP, kada isti budu napali Pesica ili nadju drugog krivca.

boki89

pre 1 godinu

Grcka ce ih sigurno pobediti i Italija a verujem da ce izgubiti jos jednu jer uvek izgube jednu od autsajdera Estonija Velika Brit ili Ukrajina.Bice oni 4 sigurno i ice na Srbiju

matori

pre 1 godinu

Realan višak je Nedović, ne samo zbog igre protiv Slovenije , a ona je bila sramotno loša, već pre svega zbog toga što nikada nije izgradio svoju poziciju i ulogu u timu. Ne samo ovom , nego ni u jednom u kom je igrao. On ima brzinu, šut, ali nikada ne znate da li je pošao ili došao.Košarkaška inteligencija je realno u minusu i zbog toga on je višak u ovoj ekipi.

Иван-Ниш

pre 1 godinu

Важније од самог ЕП су квалификационе утакмице за СП. Већ 25.08. против Грчке и после против Турске видећемо колико смо стварно добри. Ако ту пукнемо, не видим ни неку вајду од ЕП.

Spojler

pre 1 godinu

@Ne mozes biti prorok u svom selu najbolji igraca iz Evrope svih vremena (kako ce ovo gorko zvucati) je Janis. Dva puta MVP NBA lige, i MVP finala NBA. Posle njega Dirk, 1x MVP NBA i 1xMVP finala. To niko jos nije uradio iz Evrope (Jokic i Doncic verovatno hoce), ali za sada je tako!

nele

pre 1 godinu

Dosta kuknjave za Bogdanovićem. Za početak, nije sigurno da bi se uklopio. Ako bi ideja bila da napadi idu na njega, onda bolje ne. Micić i Jokić su bolji organizatori.
Ako bi mu posao bio da sedi u ćošku i ceka da sutne, za to nam fali. Tu je odlican. Samo nisam siguran da bi on to zeleo. Da igra u reprezentaciji kada on nije prva (a ni druga) violina.

Pera Ždera

pre 1 godinu

"Jedan od razlog je taj što se igra reprezentacije Srbije, kroz istoriju, nikada nije zasnivala na igri jednog košarkaša, već je to uvek bio miks vrhunskih igrača koji su se međusobno dopunjavali."

Kao sto ste i podvukli pri kraju analize, NARAVNO da kljucevi u Nikoline ruke nisu igra preko iednog igraca, naprotiv. Kljucevi kod Nikole = svi ostali bolji, igra CELOG tima efikasnija i tecnija, prirodnija. Kljucevi kod Nikole i ceo tim ce se provozati u istom autobusu dok kljucevi kod Vase znace da ce mozda dobiti po koji krug u njegovom automobilu :)

I kada vec napravih ovakvu paralelu... Lopta kod Micica VS lopta kod Jokica. Vasa je vise dizelas kojem treba vremena, nekoliko driblinga viska, da odreaguje, da se zaleti dok je Nikola (reakcijom i protokom lopte dalje) benzinac, ultra startan reakcijom i razmisljanjem. Stoga je Vasa efikasniji kao suvozac sto za sada i nije u praksi.

80% meca (bar ova dva) se vozimo sa Vasom u dizelu, 20%+ prebacimo na benzin sa Nikolom, damo mu kljuceve i pobeda dolazi lagano. Malo da se popravi ovaj odnos dizel VS benzin i Evropski cilj nece biti daleko :)

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Marinković mora da ima nesto u ekipi! Do pre par dana mi nije bilo jasno otkud on pre nekih drugih, sad jeste. Dečkonja tako dobro čita igru, usmerava protivnike gde treba, stiže sve pa i nešto da pogodi. On i Davodovac su ključni. I pliz, Nedovića bez! Pakleni igrač ali kad uđe u "štetočina mod" razbucao i drim tim a ne Srbiju.

srbija

pre 1 godinu

Luda centarska linija, mozda nasa najbolja ikad. Najbolji centar NBA i najbolji centar EL. Ne vidim ko moze da ih sacuva. Vasa igra sa 60%, ali prilagodice se, nemam sumnje. Jedva docekah Kalinica i Lucica zajedno u timu. Uz Vanju (protiv Italije najbolji index i najbolja odbrana) ne znam kog ne mogu da sacuvaju. Setite se Doncica kad ga je preuzeo Kalina, nije se video. Moje misljenje (ne znaci da je tacno) je da je trebao Andjusic umesto Dobrica, ali u svakom slucaju Kari zna bolje od mene, nemam grama sumnje da ce to biti kako treba. Meni ovo sve mirise na zlato, da je BB tu, potpisao bih. Ovako 90% sansi..

Niki

pre 1 godinu

Права ствар, нерјешива енигма 1на1 за све, удвајају га, бек слободан и иде кош. Асистира, преноси лопту, шутира за три. Идемо са Николом до злата! MVP

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 1 godinu

Malo mi je dosadilo da gledam kako kritikujete Marinkovića zbog lošeg šuta a dečko nam je bio najbolji odbrambeni igrač protiv Italije koja je igrala "small ball" i kidala nas na brzinu. Marinković je bio +14 u +/- koloni, Kalina +11, Luča +10, Jokić +7 i Micić +4, svi ostali su bili u minusu! Sreća te ne određuju ekipu komentatori ovde već iskusni Pešić pa sam apsolutno siguran da Marinković ide na EP. Kari ne gleda staru slavu već trenutnu formu i šta igrač trenutno može da pruži tako da se više pribojavam za Nedovića koji bi nam takođe trebao ali ne u izdanju kao protiv Slovenije...

Mile

pre 1 godinu

Jokic je mac sa dve ostrice, s jedne strane kad stane ekipa njemu lopta i on to resava,asistecijom,kosom,bilo kako ali tu je i problem sto Jokica mozes i da neutralises, imali smo tako Kicanovica koji je radio sta je hteo pa ga Italijani ubise dobro mu kosku nisu polomili i izgubismo, tako nesto i danas mozemo ocekivati of Italijana ili Spanaca.

boki89

pre 1 godinu

Marinkovic ide na EP sigurno.Ne bi igrao ovoliko da nece ici.Guduric ili Nedovic ako ne budi igrali ni sledece 2 protiv Turske i Grcke nece ici.Nece se sigurno uigravati sa timom na EP.Avramovic tesko da ce ici povredjen isti slucaj Micic i Jaramaz na pleju.Bjelica isto nece ici menjace ga Davidovac Kuridza Kalinic i Lucic.Tim nam moze ici do finala a moze i u 1/8 da ispadne od Hrvatske.Inace ako sve bude kako treba mi igramo 1/8 Hrvatska 1/4Litvanija1/2 Slovenija finale Francuska.Po meni dve najteze utakmice su protiv Hrvatske i Litvanije na turniru.Hrvatska zbog nacionalnog naboja a Litvanija jer nam nikada nije odgovarala.Ovom timu mnogo fali Bogdanovic da je tu bili bi sigurno u finalu.Prednost tima su centri Jokic Milutinov u napadu mogu da drze visok tempo celu utkamicu.I jaka odbrana ima vise dobrih igraca za odbranu.Mane tima su rasan trojkas kada udvajaju Jokica koji ce da zaspe 5 6 trojki po utakmici.To treba za sada da bude Marinkovic Nedovic Guduric ali do sada je to bilo slabo od njih.Ako to resi Pesic igracemo sigurno finale.

mv

pre 1 godinu

ako pesic misli nesto da napravi na evropskom morace da prihvati jokica kao njegovu desnu ruku jer decko ima kosarkaski IQ jedan od najvecih u NBA mada cisto sumnjam da bi ga Pesic ista poslusao,tako djeluje....mnogo ali mnogo nedostaje Bogdanovic ne kolko Bjelica

mile

pre 1 godinu

Zato nije bio potreban Teodosic. Ima ko da prevede loptu, ima ko da organizuje napad.
Tesko bi Teo i Jokic mogli zajedno jer obojica zo rade.
A onda ako pogledas perspektivu i godine buduceg igranja za reprezentaciju sigurno da je bolje oko Jokica i mladjih igraca praviti tim.
Hvala Teu. On je sam trebalo to da primeti i kaze hvala ali mozete dalje i bez mene.
Teu hvala za sve ali ajde da gledamo unapred.
Stalno se napajamo kao narod nekom istorijom. Dajte bar u sportu da imamo tu neku buducnost i viziju. Drugo vreme dolazi i moramo da bude vizionari. Poješće nas "istorija".

vlasta74

pre 1 godinu

Micić guši previše loptu, mora brže i lakše da je se oslobađa. Pik sa Jokićem ne funkcioniše baš najbolje, tj. nema pravovremenih i upotrebljivih dodavanja.Šut je bio ok, a odbranu su naši igrali kao iz pakla da su došli. Samo još da vidimo kako će to da izgleda pod pritiskom turnira.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ako Nikola uzme prsten i to kao ubedljivo najbolji igrac svog tima (kao jedini takav u odnosu na sve koji su iz Srb igrali NBA) + makar samo jedno zlato sa reprezentativnih takmicenja (vec ima srebro sa OI) + vec 2xMVP NBA = postaje najbolji Evropljanin ikada! Uz Lerija pticu vrv i najbolji beli igrac ikada...

Kazem najbolji a najuspesniji (timski) vrv rame uz rame sa Novickim. Jedini to moze da ugrozi Doncic, sasvim prirodno dok je Janis za sada u prednosti ali ako Nikola napravi reprezentativni uspeh a Janis ne (+ prsten, kao sto spomenuh), Grk ostaje iza (moje misljenje). Vec na ovom Evropskom taj deo mozemo videti SRB vs GRE

Kukoc je imao Dzordana itd, Drazen nazalost otisao prerano, Divac i Pedja imali jedan drugog plus da ne nabrajam dalje zasto i kako nisu ni blizu Nikole (igracki, za uspeh cemo sacekamo jos), Parker Dankana i Manua itd, Sabonis kasno u NBA mada je Nikola sve slicno samo nivo iznad (dodavanje npr) i da ne nabrajam ostale...

Za ovako "velike" reci je jos RANO, mada bilo je prvo da ne moze da igra NBA, pa nece moci u POff, rano je, pa kakav crni MVP da uzme, pa taj nece nikada igrati za Srbiju, a on nas sve demantuje vec sledece godine, sezone itd, jako ubrzo. Tako da rano je, u slucaju Nikole Jokica, moze prerasti vec u leto sledece sezone (nakon Evropskog sada i zavrsene NBA sezone), da ne ureknem :)

Marko

pre 1 godinu

Nikola Jokic NE igra kao u NBA...manje sutira trojki, ne sitira poludistancu(midrange), niti jednom nije sutnuo fadeaway ili face up jumper na postu, nema asistencija sa vrha kapice...
Covek igra kao obican centar(i dominira) i radi samo ono sto trener trazi od njega, za razliku od Luke Doncica koji igra ISTO kao u NBA i uzima "lose suteve"(za njega su to dobri)...Mislim da poztoji balans, ne kazem da Jokic treba da sili, ali definitivno treba nekad da sutne face up jumper za vrha kapiceili post( to su dobri sutevi za njega) vako nekako je previse usao u kalup sto odgovara njegovoj nenametljivoj prirodi karaktera ali ono postoji balans kad si TOLIKO DOBAR!
Poz...

Ako su ruze, procvetace...

pre 1 godinu

Ako se ne desi protiv Grka nesto nepresvidjeno:
micic, jaramaz
nedovic, dobric, Guduric
Lucic, Kalina
Beli, Dobric
Jokic, Milutinov
Najveca dilema je Ristic ili Kuridza, voditi 3. centra ili komba kao Kuridzu. Mladost ili iskustvo, nekako mislim da ce se ici na rezultat i da ce to biti Kuridza.
Aleksa je povredjen, ne verujem da ce ici. Petrusev sigurno otpada.
U ovim utakmicama dobric je bio za nijansu bolji od Vanje, njemu prednost, mada je Kari davao vecu minutazu Vanji, mada ceka se rezultat Nedoviceve povrede.
Ne zaboravite da je ovo moderna kosarka, da luca i kalina igraju i 4. cak i primarno, da Guduric igra vise 3. nego 2.
da jokic moze da igra i 4. i 5. po potrebi.
U svakom slucaju u rotaciji ce biti 11(ristic/kuridza masu peskirima) igraca u grpnoj fazi, a u nokaut se skracuje na 9, plafon 10 (marinkovic/dobric).
Nemamo potrebu da podmadjujemo tim i da se gura Simanic da mase peskirima, mi idemo na zlato! Bice vremena za ove momke.
Od iduce godine tu su jos Poku, Simanic, Balsa, Petrusev, vraca se Bogi. Ovaj tim cenbiti u piku na sledecoj Olimpijadi, realno jedino ce mozda Beli biti penzionisan, mada uvek moze da igra kao veteran backup, cini mi se da je bas na 2 godine potpisao ugovor sa Fenerom.

bla bla

pre 1 godinu

Samo da je Bogdana sve pare na zlato bi stavio …ovako ostaje da se nadamo ludačkoj igri Jokića i Micića,mora da povuku za trojicu…Kalina ,Nedović ,Gudurić i Lučić dobri ali nemaju ono za svaku tekmu,nekad dobri nekad ne…Bjelica ne bitan verujte mi,zadnji put kad je igra za rep bio neprimetan…Teo možda bolje što je seo,mračio bi Micica a pravio dramu ako je rezervni plej…mora da se oporavi Avramovic jer nema ko da menja Vasu,Jaramaz tanak ,kao i Kuridza i Boriša…igraćemo bez dobre 4 i bez rezervnog pleja da valja pa kom obojci kom opanci …samo Bogdan bi sve to izlečio

Pedja 71

pre 1 godinu

Nikola Jokic NE igra kao u NBA...manje sutira trojki, ne sitira poludistancu(midrange), niti jednom nije sutnuo fadeaway ili face up jumper na postu, nema asistencija sa vrha kapice...



Prestao sam da čitam posle ovog pasusa.
Mislio sam da se na ove novokomponovane NBA izraze loži samo Radojević sa SK .

Pera Ždera

pre 1 godinu

Jokic / Milutinov
Bjelica / DaviDovac
Lucic / Klainic
Guduric / Nedovic / Dobric
Micic / Jaramaz

I kao 12ti vrv 4ka/2ka, nisam pametan KO od prisutnih/zdravih?

5. Ne treba nam treci centar. Na toj poziciji smo ubedljivo najaci na turniru sa najboljim centria sveta i Evrope.

4. Mora ici Bjelica (nadam se pravovremenom oporavku) jer smo na 4ci najslabiji, snagom i velicinom posebno. Ako ne ide Beli preostaju Simanic i Kuridza :( + znamo da moze Kalina po potrebi/protivniku na 4?

3. Luca i Kalina pakleni. Da se ne povrede i tu smo super + moze i Dobric po potrebi na 3.

2. E sad, najveca enigma, u odsustvu Bogija, jeste dvojka, konkretnije bek SUTER.. Gudura je reprezentativna enigma najvise (nadajmo se, ako bude isao, da je to prevazisao). Nedovic ne moze gore od meca sa Italijom ali dokle moze ZDRAV i nepovredjen, pitanje je? Dobric je solidan, posebno defanzivno i u ovom momentu najvise uigran sa ekipom na poziciji dva. Avramovic sveizglednije ozbiljnije povredjen, Marinkovic tanko, ispada previse u odbrani a na nebranjenom sutu jedva lize spoljni obruc loptom. MALO je vremena da se to promeni, opusti, malo.

Ne plakati za rezervnim kreatorom/plejmejkerom jer imamo JOKICA koji je najbolji kreator na planeti i sa kojim tradicionalnog posmatranja kosarke kroz ciste pozicije NEMA.

Micic da manje davi loptu, inace odlican,, najzad reprezentativno. Jaramaz paklen u odbrani i od svih nizih nakon Micica najvise oseca ulogu pleja... pored Nikole nije toliko ni neophodan klasican plej ali dok Vasa odmara bilo bi neophodno da loptu ne prevode, ne "kreiraju" Nedovic itd

Sve u svemu super uz najvecu bojazan za poziciju 4. Jos meceva za uigranost i superiska.

Ne mozes biti prorok u svom selu

pre 1 godinu

Ne, trebao je to dobiti neko drugi. Procitao sam ovde svasta. NOTORNA CINJENICA je da se o najvecem kosarkasu s prostora Balkana, a uskoro i Evrope ne treba ni pisati. Jednostavno, neke stvari su vrh, neke statisticke kolone koje puni Jokic su neverovatne, poredjenja s Magic Johnsonom, neke brojke na nivou Jabbara, dvostruki uzastopni MVP, Supermax ugovor i status najplacenijeg kosarkasa na planeti u ovom momentu, redovan all star igrac, prva petorka,prvi igrac tima oko kojeg se stvara igra i dovode saigraci, ima toga jos.

Nabrajajte vi sta hocete i koliko hocete, ali nema on vise sa kim da se uporedjuje po Evropi. Obrni, okreni, nema. Najinteresantnije je to da njegova prica nije ni blizu kraja, a docice i prsten u jednom momentu, siguran sam. Zelim samo da dodam da jedan Karl Malone, Postman, nije u Utah nikad osvojio prsten. To ove u Americi nije sprecilo da ga uvrste u kucu slavnih u Springfieldu i smatraju ga za genija.

Khal-Drogo

pre 1 godinu

Србија се опекла два пута. На ЕП 2005-е и СП 2019-е када су медији подгрејавали нереална очекивања што је прерасло у једну еуфорију за коју се није имало покрића. И створило непотребан притисак нашој селекцији гдје се тешко фокусирати на сам паркет.
Нису испуњене очекивања нације, не треба подсјећати да су они исти који су подгрејавали ту еуфорију и нереална очекивања предњачили у пљувачини када је прича окончана.

Сада се то понавља, паралелно се ровари против српске кошарке малициозним текстовима.
Оно што је добро, за разлику од рецимо СП, испоштовани су задати принципи, селектор, помоћници и играчи су учинили и учиниће што је до њих, одиграће најбоље могуће, за колико ће бити довољно, видјећемо.

Опет сви гледају игру у офензиви, но кошарка се игра у оа правца, ако "забијете" 95 поена а Италијанима вам утрпају 102, џаба вам.

Неће бити великих проблемау нападу, али у дефанзиви ће бити. Немамо играча који ће попут Пефија и Стефана Јовића притикеипротивнилког плеја, играти агресиван пресинг, спречити добар проток лопте противника, то може Калина, али Калина ће често на "четворку".

Недостаје силно Богдан, јак у оба правца, наш најважнији играч, недостаје и Стефан Јовић, не бринем ја за Јокића и Васу, одиграће они добар турнир, као и Милутинов, но највише зависи од Калине и Лучића, колико они успију одрадити захтјевну улогу у оба правца, посебно у дефанзви.

Оно што очекујем од наших јесте борвеност, да оставе срце на паркету, па колико нам Бог да.

Dr. Miloš

pre 1 godinu

Pera Dždera
Dvanaesti je Kuridža. (jak, može i na peticu)
Davidovac pokriva i trojku(a može da igra sve)
Kalinić može na dvojku,
Nedović može na pleja.

Иван

pre 1 godinu

Најмањи проблем је одувек био Јокић. Оно што је изазивало бојазан је:

1) да ли ће се код селектора пробудити сујета јер поред таквог играча практично ти ни не треба тренер;

2) да ли ће по вокацији плејмејкери схватити да треба краће да држе лопту;

3) да ли ће се играчи навикнути за кратко време на јокићбол.

Но, правих разлога за страх заправо није ни било јер:

1) од почетка се видело да ће Пешић све подредити Јокићу (отуд Калинићев повратак у репрезентацију и Теово одстрањивање);

2) Теово одстрањивањ је била показна вежба како ће завршити бекови који не желе да играју јокићбол;

3) убеђен сам да је још пре неколико месеци Пешић почео да припрема селекцију и тактичке замисли на основу Јокићеве игре.

Хоће ли то бити довољно за злато и победе у квалификацијама? За оно прво свакако, за друго врло вероватно.

Уз то се прави база за прозоре у фебруару. Аврамовић, Јарамаз, Ђуришић, Недовић, Маринковић, Добрић, Илић, Давидовац, Куриџа, Смаилагић, Симанић, Петрушев, Ристић, Милутинов, Копривица, Вукчевић. Нека близанци пусте по двојицу и то је већ група с којом може да се ради, која има важне мечеве у рукама као екипа. Енглезе би морали да добију оба пута, као и Турке у новембру код нас.

А онда следеће године СП са Богданом, уз бољег Покуа...

То је вероватно био план. За сада све иде како треба.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Sasvim slucajno, ispod, u analizi Nikole kao najboljeg Evropskog kosarkasa ikada (ako dodje do toga i toga) zaboravih na Gasola pa cu samo jednu recenicu iz tog komentara prepraviti :)

"Kazem najbolji a najuspesniji (timski) vrv rame uz rame sa Novickim/Gasolom svakako."

Milutn

pre 1 godinu

Au kakvi hvalospevi samo na osnovu 2 i po prijateljske utakmice.
Iako zelim da se plasiramo sto bolje na evropskom prvenstvu i dalje strahujem da ce svi pustiti Jokica da da svojih 26 peona, a zablokirace sve ostale...
Pri tom, preko istog tog Jokica ce nam dati 50 peona ko stigne. Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna.
Tako da sam na ovim pripremnim utakmicama pazljivije pratio ekipu kada Jokic nije na terenu. Od te postave nam najvise zavisi.
Osim toga, nijedan MVP NBA lige nikada nista znacajnije nije pokazao u evropskoj kosarci.
(polako, 21. avgust 2022 10:11)

Ne umeš ti batice "pažljivo" da pratiš ni članak u novinama a da ne koristiš prst, a kamoli da pažljivo pratiš nešto što ne razumeš, kao na primer košarku.

Čuj, u NBA se ne igra odbrana? Zato su se evropski igrači tipa Dončić, Divac, Bogdanović, Stojaković, Jokić, Novicki i Gasol proslavili po NBA svojim čeličnim odbranama, a?

Čuj, Jokić ne igra odbranu? Jokić je jedan od najboljih odbrambenih igrača u Denveru, a takodje i u našoj reprezentaciji. Možeš da se smeješ koliko hoćeš. Ko zna šta gleda kad gleda košarku zna o čemu pričam. To što ne deli banane kao Gober ili Atetokumpo ne znači da ne igra odbranu. Odbrana se igra nogama a ne rukama, to ti prvi trener još u petlićima objasni. Ali daleko si ti od toga.

аco

pre 1 godinu

Добрић је битан играч, јер врло добро шутира за 3, одличан је дефанзивац и покрива две позиције. Петорка - Мицић, Добрић, Лучић, Калинић, Јокић је дефанзивно вероватно најбоља на овом ЕП, а Јокић и Мицић су нападачки на врхунском нивоу. Наравно, доста је битно да Бјелица буде спреман и бар један од ровитог тандема Гудурић/Недовић.

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Ovde je spomenuta Hall of Fame u Springfieldu i tu imam nesto da dodam. Ima vec jedan broj igraca i trenera u toj kuci slavnih, iz Evrope. Kljucna rec je to sto su iz Evrope i to je bio kriterijum. Na nekoj listi, realnoj, gde to ne bi bio kriterijum, nijedan od tih igraca ne bi se nalazio tu. To je vrlo vazno znati. Oni su tamo samo zbog globalizacije i sirenja baze, samo zbog toga.

Jokic i Adetokumbo pisu neke nove stranice istorije. Oni ce se takodje naci u Hall of Fame, ali ne po kriterijumu sto su iz Evrope, vec po objektivnom ocenjivanju, uzevsi sve stvari i sve kosarkase u obzir, i one iz USA i ostale.

Ja mislim da je to dovoljno.

јд123

pre 1 godinu

vratiti teodosica odmah
(lipodion, 21. avgust 2022 11:41)

Вратити Славнића одмах! Бољи је плеј од Теодосића.

C i n i k

pre 1 godinu

Joker, Micic, Kalinic, Dobric, Militinov i Jaramaz su igrali odlicno.
Svaka cast momci. Pokazalo se da kada smo iole kompletni da nema mnogo problema u igri i rezultatu..
Fali nam samo jos jedan, Bogadanovic, jer da je i on sa ekipom ja bih se kladio na zlatnu medalju za SRB..

Bob

pre 1 godinu

Iz utakmice u utakmicu mi deluju sve bolje. U Denveru kad je tesko Jokic-Dzaml Marey ovde bi trebalo preslikati u Jokic - Micic.
Vidi se da su u pripremama (slobodna bacanja katastrofa) iskreno se nadam da ce da "udju u formu" kad bude trebalo.

Sale

pre 1 godinu

Samo ne mogu da poverujem da i dalje postoje ljudi koji misle da se u EL igra bolja odbrana nego u NBA... Idemo redom, manji teren, bliza trojka, ne postoje defanzivne 3 sekunde... Dakle manje prostora kao posledica pravila i slabiji kvalitet napadački igrača dovode do manjeg broja koseva i privida da je jača odbrana... Bukvalno svakom evropskom igracu koji je otišao u NBA najveci problem je bila odbrana, ukljucujuci Jokica i Doncica

mare

pre 1 godinu

Da se ne ponavljamo, ali...Micic-Bogdanovic-Lucic-Kalinic-Jokic, uz Dobrica, Gudurica, Nedovica, Bjelicu, Milutinova...ne znam, mislim da bismo sigurno osvojili zlato i to cak dominantnije nego 2001. god . Sta da se radi, bitno je da Bogdana Guduric i Nedovic odmene na najbolji moguci nacin, a kvalitet imaju sigurno. Bilo bi dobro da ide i Avramovic, u napadu je dosta bolji i prodorniji od Jaramaza, ali od toga nema nista.

јд123

pre 1 godinu

Micić guši previše loptu, mora brže i lakše da je se oslobađa. Pik sa Jokićem ne funkcioniše baš najbolje, tj. nema pravovremenih i upotrebljivih dodavanja.
(vlasta74, 21. avgust 2022 10:23)

То је тачно. За сада Мицић превише дави лопту. Али није лако играчу да промени игру, да игра другачије, него читаву каријеру. Видели смо и на примеру Недовића против Словеније, када је играо плеја.
У неколико наврата се могло видети да је Пешић то исто рекао Мицићу, када је имао нерезонска додавања. Очигледно му је било у глави, морам раније да се решим лопте.

Само кад се сетим коментара, како је Денвер требао да доведе Мицића...

Дакле питање је како Мицић и Недовић да промене своју игру и да поред тога њихови квалитети дођу до изражаја? Што се Недовића тиче имам мало наде да ће то бити успешно са њим на плеју. Ту мора да се нађе друго решење. Мицић би могао више времена провести са Милутиновом на терену, где може играти своју игру.

Дилема остају завршнице. Ту нам требају најбољи играчи. Ако Мицић и Јокић великим делом утакмице не буду заједно на терену, мање су шансе да се њих двојица уиграју и то онда у тесним завршницама може бити проблем.

Остаје нада да ће Мицић успети да се прилагоди а да његова игра не трпи. Ипак је то прилагођавање мање него код Недовића, који је читав живот бек шутер а сада треба играти плеја.

zvezdale

pre 1 godinu

Niko ne govori da Vasa Micić igra katastrofa odbranu, ono baš očajnu. Ništa bolju od Teodosića a 8 godina mlađi. Dečko se ne cima ni 2%, a ima telo da grize i ujeda pozadi.
Mora stav da promeni i da se brže oslobađa lopte na piku. Ne može uvek kao u Efesu.
Bilo koji bek nas probija i zatrpava sa njega.

Zato Kari prosto mora da vodi i Vanju Marinkovića i Jaramaza makar ciglarili svaki šut. Trude se u odbrani i mogu da zaustave ponekoga, jedan dužim rukama a drugi brzim nogama i kretnjama. Ako se Beli oporavi, a hoće očekujem i Dobrića u 12 kao treće krilo ili pomoćnog beka. I to nam je to od sastava.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pri tom, preko istog tog Jokica ce nam dati 50 peona ko stigne. Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna.
(polako, 21. avgust 2022 10:11)

Au od kad ova nebuloza nije opste poznata :( Vidi se da NBA nisi pratio prethodne dve sezone (sto je ok) ali Jokic je napredovao u iznad prosecnog defanzivnog igraca. Guglaj malo ako ne gledas, proveri napredne statistike itd... To su cinjenice, ne samo moje misljenje. Pa samo orosle sezone je imai tri blokade za pobedu tima, u ooslednjim sekundama. I to mozes da bacis pogled ..

Al ajd sto ga ne pratis tamo, izgleda da nisi DOBRO obratio paznju na ovih par meceva reprezentacije na Nikolinu odbranu (kad je najbitnije, i kad se lomi mec) vec si samo prepusten tvrdnjama o istoj od pre par godina. U oba meca Jokic je razvalio odbranu, imao ukradene lopte, ma sve. Protiv Italije, njegovim ulaskom na -15 upravo se odbrana drasticno popravlja (pored preuzimanja napada) i za 10ak minuta lomi se mec u nasu korist.

Malo bolje posmatraj i mozda se i iznenadis. U zadnje dve sezone je Nikola najbolji ofanzivni igrac planete a defanzivno sasvim solidan (elitni nikada nece biti, i ne treba).

Rđa

pre 1 godinu

Jokic
Milutinov
Kalinić
Lučić
Davidovac
Simanic ili Kuridza ( Bjelica ako se oporav)
Marinković
Dobric
Guduric
Nedovic
Jaramaz
Micic

Locutus

pre 1 godinu

Odbrana dobija utakmicu a ne napad.
Mada za one koji nisu iz struke njima je trojke najbitnija stvar.
(Vajldkardsi, 21. avgust 2022 11:56)

Koliko se sećam, kaže se da napad dobija utakmice, a odbrana turnire :)

Miroslav

pre 1 godinu

Svako ko se razume samo malo u kosarku,vidi da Jokic igra jako korektnu odbranu.On nije atraktivan odbranbeni centar (kao Rebraca),pa da ima 5 blokada po mecu.Ali zato jako dobro cita igru,zbog cega je uvek dobro postavljen.On jako dobro kontrolise prostor ispod kosa.Jedini problem mu je nedostatak eksplozivnosti.Zbog toga se ne vraca dovoljno brzo u reket,u situacijama kada mora da isprati igraca do linije za tri poena.Tu mora doci do rotacija.Generalno gledano nas najveci problem je nedostatak kvalitetnih sutera.Nemamo spoljne igrace koji mogu u kontinuitetu da pogadjaju trojke.Tu pre svega mislim na suteve iz individualnih akcija.

m

pre 1 godinu

"imate košarkaša iz kojeg “vrišti“ košarka, košarkaša koji razume i čita igru poput najvećih velikana igre pod obručima"

Iz više realnih očiglednih razloga ne verujem u medalju, bilo koju, ono što je jedino sigurno da je gledati Jokića kako igra košarku je neverovatno uživanje, nasladjivanje, bukvalno.

Daki

pre 1 godinu

Svi vi koji pišete da Jokić ne igra odbranu, izgleda da govorite o Jokiću sa početka njegove NBA karijere. Nikola danas igra sve na obe strane terena na izuzetno visokom nivou. Ako još uvek nije jasno, pogledajte na YouTube-u ponivo kraj utakmice sa Italijom.

Steva

pre 1 godinu

Au, brate ... koliko negativnih, zluradih komentara na svaku vest o Jokicu. Da covek prosto ne veruje. Nikada nista vam nece biti dobro. Da osvojimo zlato na evropskom, svetskom i olimpijadi, da Jokic osvoji treci uzastopni MVP i prsten i istovremeno bude MVP finala - opet cete da ga pljujete i osporavate. To definitivno nije do njega, nego do vas. Imate prava da nekog mrzite bez razloga (ili nekog potpuno glupog razloga), ali onda tako recite, otvoreno. U suprotnom, zapitajte se sta u vasim zivotima i glavama nije u redu.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Ovo su samo pripremne tekme i svaka detaljna analiza je pruranjena i nepotrebna. Samo trezveno treba ici tekmu po tekmu, imamo individualni kvalitet, ali na dvojci po meni Gudura mora da bude prvi izbor i opravda poverenje. Vreme je, nema Bogdana, sazreo je tako da od njega treba ocekivati dosta. Podrska!

Vajldkardsi

pre 1 godinu

5. Jokic, Milutinov
4. Bjelica, Davidovac, Simanic
3. Kalinić, Lučić
2. Guduric, Nedovic, Dobric
1. Micic, Jaramaz

Nema tu dvojbe sve je kristalno jasno

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Clanak ima smisla, jel se vidi ta koncepcija tima. U poredjenju sa na primer svetskim u Kini, gde se nije videlo ko kopa, a ko vodu nosi, (sto rece Kari) u ovoj ekipi, zna se gde lopta ide. Sad je pitanje kako ce se sloziti hemija tima. Do sada, sa strane, izgleda 'uglavnom' dobro. Isto je pitanje oko potencionalnih povreda Jokica i Micica (glavnih igraca). Ako imamo srece sa tim, mislim da imamo sanse za medalju.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Bez da upoređujemo, ali da se prisetimo nekih stvari.

Pau Gasol 2009. Prvi meč protiv nas ko da nije isti lik koji je osvojio zlato na SP i igrao fenomenalno protiv SAD u Pekingu. Mislim da je imao neku malu povredicu. Polu zainteresovan, jedva nešto. Mi ih rastavimo na sitne delove. Kako turnir odmiče sve bolji. U finalu protiv nas nezaustavljiv (nažalost). 2015. slična situacija. Jedva se provukoše i protiv Gruzije. Na kraju u polufinalu utrpao 40 Francuzima, Gober nije znao gde se nalazi. Na kraju MVP turnira.

Neću da kažem da je Bucko bolji, ali da može isto tako, može. Prilično sam siguran da će u jednoj utrpati 40 samo ako vidi da je potrebno (ja bih više voleo da dominiramo od početka do kraja i da niko ne mora da sili, ali verovatno neće biti tako).

Dalje, da Micić malo više davi loptu. Ali ajde da zamislimo (ružičaste naočare opet) da možda i mi malo krijemo karte. Verovatno svi znaju kako Jokić igra i šta bi trebalo raditi sa njim u timu. Možda Kari hoće da isproba još ponešto da ne ispalimo sve adute pre turnira.

Samo da nam energija u odbrani bude kao juče i sve ostalo će doći na svoje. Verujmo u ove momke jer boljih, a da su zdravi, trenutno nemamo.

Samo polako Srbijo, ne stvaraj pritisak gde nema potrebe.

Mare

pre 1 godinu

"Opste je poznato da Jokic ne igra odbranu u NBA gde je ionako minimalna".
(polako, 21. avgust 2022 10:11)

Jokic igra odlicnu odbranu sve do trenutka kad ostane 1 na 1. Tu vise nema pomoci. Na nekoj od sledecih utakmica obrati paznju kako se postavlja u odbrani, kako preuzima i udvaja i kako organizuje saigrace. Od glavnih MVP kandidata, Jokic je imao najvise ukradenih lopti u proseku, a to je posledica te odbrane. Inace, i pored "fizicke inferiornosti", Jokic ima samo pola bloka manje po utakmici od Janisa i jedan blok manje od Embida.

nikola milenkovic

pre 1 godinu

@mile bravo za komentar...od istorije se ne zivi...doduse mi nikad nismo nista pametno izvukli iz istorije,uvek ponavljamo iste greske...da treba biti ponosan na svoju istoriju i rezultate,ali treba gledati dalje,vise i bolje u buducnost...

Prosek

pre 1 godinu

Kao i uvek, tim pobeđuje. Setite se da je kod nas, kada smo igrali, dobijali utakmice, uvek se neko drugi izdvojio, nosio tim. U ko zna koliko utakmica je to bilo tako. Par puta je to bio Kalinić, Bjelica, Lučić. Uz standardne centre, pleja.
Da nas zdravlje posluži, sreća pogleda i može se igrati sa svakim timom u Evropi.

posmatrač

pre 1 godinu

Činjenica da Nemci (bez Šrudera) nisu pravo merilo, ali je činjenica i da igramo sve bolje, na oba kraja. Vidi se to i u sve boljim procentima šuta kod svih, kao i u naravno sada već mnogo boljoj uigranosti i saradnji među glavnim igračima.
Sjajno je što napokon u reprezentaciji možemo videti i Lučića i Kalinića, što nam daje veoma potrebnu dozu čvrstine, a posebno je impresivno kada se vidi ova luda centarska linija Jokić - Milutinov. To deluje nestvarno, i za protivnike će verovatno predstavljati najveći problem. Još da je i Bogdanović ovde, bila bi ovo prava kaznena ekspedicija, kao nekad.
Mene lično ovde samo "brine" (pored ovih povređenih) jedan igrač, a to Micić, i mislim da će od njega zavisiti kako ćemo proći na ovom prvenstvu.
On je nesporno i već dokazano sjajan, ali nekako se ima utisak da skoro jedini još uvek igra "pod ručnom" i nije baš prihvatio čitavu ovu priču sa Jokićem, i igrom koju igra Denver. Koliko se sećam i Marej je u početku imao sličnih "problema" u Denveru, ali se posle opustio i tako je nastao sada već čuveni duo Jokić-Marej. Micić bi trebao što pre da uradi isto, samo da se opusti i shvati da mora igrati drugačije kada ima Jokića na terenu, u odnosu na njegovu klasičnu ulogu kada mu je tu Milutinov.
Čini se da se i dalje previše puta u toku meča oseti taj propušten momenat za njihovu saradnju i pravovremeno dodavanje, uz preveliku potrošnju vremena u napadu, dok se to u Jokićevoj saradnji sa drugima sve manje oseća.

јд123

pre 1 godinu

Kuridza, Marinkovic I Jaramaz nemaju kvalitet za ovaj nivo kosarke.
(Neno, 21. avgust 2022 11:27)

Јарамаз против Немачке растурао у одбрани. Такав играч је итекако потребан. Могао би он нпр. да буде плеј поред Јокића и Недовића на терену. Не мора да шутира, ту је Недовић. Али не може Мицић само да игра са резервама, то је проблем који треба решити.

Пешић је пробао са Недовићем као плејом. По мени тај експеримент није успео. Има ту још посла за Пешића. Ако претпоставимо да ће Мицић почињати утакмице, могао би Јарамз нпр. да први уђе као резерва за Мицића. Тако да Мицић више минута игра са Милутиновом и да само неколико минута морамо пребродити када је Милутинов на терену, Мицић на клупи и неко други игра плеја, нпр. Јарамаз.

Али шта ја знам. Пешић је врхунски стручњак и ведећемо како ће укомпоновати екипу. Сигурно неће бити ригидно као у НБА - ово су стартери а ово резервисти. Могу разне комбинације да буду на терену у једној утакмици.

Samo da dodam

pre 1 godinu

Ima već nekoliko odličnih komentara sa kojima se potpuno slažem, tako da ću samo dodati da Pešić mora da reši problem konzistentnog šutera. Jesu još "teške ruke", ali promašili smo previše otvorenih šuteva. Bez dobrog šuta za 3 poena nećemo moći da potpuno iskoristimo Jokićeve sposobnosti da, u slučaju udvajanja, pravovremeno vrati loptu slobodnom beku/krilu na liniji za 3 poena.

XXX

pre 1 godinu

@(Sale, 21. avgust 2022 10:49): zaboravio si da dodaš da se u Evropi (košarkaška) utakmica igra 8 minuta kraće, pa i to treba pretvoriti u poene.

srle

pre 1 godinu

Sve je to lepo ali ako ne budemo imali dva tri beka koji budu pogadjali suteve, narocito otvorene i za tri, jedan Jokic tu nece moci mnogo da uradi. Takodje bi bilo dobro da se smanji lozenje, tipa idemo na zlato u medijima.

Bocko

pre 1 godinu

Manje- više se očekivala dominantna igra Jokića u napadu. Ono što kod mene budi optimizam, je njegovo angažovanje u odbrani. Kada je ušao protiv Italije u drugom poluvremenu, odmah se videla velika želja da napravi preokret. Tačno je da su to dve u suštini nebitne utakmice,ali tim pre raduje njegov veliki angažman u njima.

Robert

pre 1 godinu

@boki89
Ne znam otkud ti to da igramo sa Hrvatima u 1/8 finala. Igramo sa 4. iz te grupe, odnosno ko izgubi u okršaju Ukrajina-Hrvatska.
Bez obzira na sve njihove košarkaške mane, ipak su poprilični favoriti u tom meču.

Antis

pre 1 godinu

Trenutno najveci problem nam je sto se igraci ne krecu bez lopte. Imamo savrsenog coveka za takve kretnje,pritom takve kretnje su zapravo obavezne da bi postojala raznovrsnost u napadu gde protivnik nikad ne zna sa koje strane preti opasnost. Druga stvar je timska odbrana,moze bolje. Ali ok je za sad.

Reziel

pre 1 godinu

Čovek je druga dimenzija za sve ostale igrače u našoj reprezentaciji, kao što su Janis i Dončić u svojim. Bilo kakvo zavaravanje sa time kako su "igrači iz Evrolige upotrebljiviji i lakše se adaptiraju" je smešno. Čovek je košarkaški genije koji razbija gde god stavite. Jako ga je lepo gledati, nesebičan je, naravno da se sve mora podrediti njemu..Sve, ali sve ostalo je obično mlaćenje prazne slame.

Keynes

pre 1 godinu

Jatamaz, Dobric i Marinkovic u 12.Momci kidaju odbranu.
(Cika Miki, 21. avgust 2022 14:42)

Jos samo da pogode neki šut za 3... Moraju da pogadjaju kad ostanu sami.