Sreda, 29.06.2022.

15:00

Hrvatska nadigrala Srbiju i ostavila je bez medalje na SP!

Vaterpolisti Srbije završili su učešće na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je bolja od njih bila selekcija Hrvatske.

Izvor: SS

Hrvatska nadigrala Srbiju i ostavila je bez medalje na SP! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

226 Komentari

Sortiraj po:

Ahab

pre 1 godinu

Au, hladan tus i to od "susjeda".
Videlo se da ova ekipa nije ni 50% od olimpijskih sampiona, ali je tinjala neka, cini se nerealna, nada da mogu do medalje.
Smena generacija je ipak uradjena na precac i na silu, jer fali vrhunskih igraca na nekoliko pozicija.
Od ovih mladjih nema neke senzacije, a koliko ce Srbija u buducnosti moci daleko na velikim takmicenjima, sve vise ce se pitati-protivnici.

nbc

pre 1 godinu

Nenad, 30. jun 2022 12:16
Ko kaže da je Prlainović morao da igra za Partizan? Šta lupetate. Mogao je on bilo gdje. E sada ja da biram da li da igram za tim za koji ne navijam ali tamo igraju Mesi, Pele, Krojf... a u timu za koji navijam igraju Bajković, Gobeljić i slični, pa vjerovatno bi prevagnula čast da igram sa Peleom. I prestanite više sa tim glupostima kako je neko morao. Nije ali je izabrao da igra sa najboljima.

Marovic

pre 1 godinu

@Sinovac
Nikola Jaksic '97, u ovom momentu je jedini vrhunski reprezentativac kog je izbacila Partizanove skola. Nikog drugog jos od Stefana Mitrovica '88 iz vec bar insajdeirma dobro-poznatih razloga. Ima tu dobrog materijala, ali nisu jos uveg kalibra Partizanovih legendi poput Filipovica ili crnogorskih "uvoza" poput Mandica i Prlainovica.

Hrvatska je juce na Svaetskom imala iskusnog centra Vrlica '85, dok se njegov vrsnjak povukao iz nase reprezentacije bez da ga je neko adekvatan zamenio na toj poziciji. Sreca pa je Mitrovic odlozio 'penziju' pa bar na golu nije bilo oscilacija.
Zao mi je jedino sto Milos Cuk nije nazad na Savicevom spisku.

Sinovac

pre 1 godinu

@(Nenad, 30. jun 2022 12:16)

Niko nikada nije imao monopol u našem vaterpolu, a činjenica je da samo VK Partizan u ovoj državi ima tradiciju stvaranja igrača.samo u poslednjih 30 godina da te podsetim imali smo da je Dejan Savić u tom istom Partizanu u vreme stvaranja VK Crvena Zvezda Jupex debitovao sa 16 godina, a generacija koju je on predvodio i koja je stasavala u društvu pomenute Crvene Zvezde Jupex i Bečeja je bila okosnica reprezentacije 10 godina. Njih je nasledila generacija Vanje Udovičića krajem prošlog veka, a nastavila generacija Filipa Filipovića. Poslednja generacija koju je iznedrio Partizan je generacija Dušana Mandića i Jakšića i tu se priča završava. Niko ne priča od titulama prvaka Evrope ili domaćim titulama, već o činjenici da se nijedna generacija klinaca od 17 godina više nije zadržala u sistemu treninga od par godina, već su igrači zbog situacije u klubu bukvalno otimani za rad sitnih uspeha u domaćij ligi. Od tih igrača koji su uzimali juniorske reprezentativne titule, mi danas imamo samo obične klupske igrače i nijednu mladu zvezdu koja bi bila oslonac reprezentacije u narednih 10 godina...Prosek godina ove "podmlađene" reprezentacije je 26 godina bez golmana Mitrovića, a sa njim 27. To su ozbiljne sportske godine, kada već prolazi igrački zenit i kada igrači mogu samo da stagniraju. Jedini klub je koji forsirao mlade igrače kao Real Dončića u košarci je bačen na kolena, a sa njim i ceo naš vaterpolo...

Sasa

pre 1 godinu

Daj kog briga za svjetske lige, svjetske kupove i univerzijade. To samo vi bodujete. Pa do 2016. niste bili olimpijski sampioni kako god se zvali. Sto se tice vaterpola ono sto se boduje i meni je dovoljna satisfakcija za sve vase turbo mega giga uspjehe je da je LEN proglasio Mladost Zg najboljim vaterpolo klubom svih vremena. I o cemu mi sad trebamo raspravljati dalje? Nema sela u hrvatskoj gdje se igra vaterpolo a da nije bilo prvak evrope. Ali da ne bude da sam neuctiv, cestitam, velesila ste, nema sta.
(croata, 29. jun 2022 23:41) # Link komentara

Neverovatno mi jeste da pokraj svih cinjenica koje ti je izneo, relativizujes odredjena takmicenja, pokusavas uvrediti drugu i istorijski znatno bogatiju naciju spominjanjem promena imena drzave, iako se sustinski ime ne menja odvajkada, kvazipoentiras frazom da nema sela u kom se igra vaterpolo a da nije bilo prvak, i to sve zato sto zivis jednu potpuno ociglednu iluziju koju zelis da odrzis. Vi Srbiji po broju medalja i objektivnom kvalitetu niste dorasli. Nupitno je da ste kvalitetna selekcija, ali ne i kvalitetnija od Srbije. Privhati cinjenice zarad sebe, izgoreces. A ove svoje lose upakovane baljezgarije, plasiraj drugde.

pedja 71

pre 1 godinu

Svaka čast vaterpolistima,jasno je da je pretežak i veoma zahtevan sport.

Ali, dosadan, bre...
Još sporiji uživo nego na TV.

Nenad

pre 1 godinu

Nikada se više neće uigrati, jer je klub koji je stvarao šampione doveden na ivicu gašenja i oduzet mu je bazen. Nema više uigravanja i ostajanja posle treninga kada se bruse finese, već se sve završava kada radnik bazena dune u pištaljku...
Sistem VK Partizan se kopira svuda u svetu, samo se ovde nipodaštava i gazi, jer nije na liniji "stuba srpstva".
(Sinovac, 29. jun 2022 21:01)
Hvala Bogu sto je dosao kraj takvom sistemu u kome je cela drzava bila upregnuta da VK Partizan bude potpuni monopolista, da igraci konacno mogu da biraju gde ce da igraju, a da im ne bude uslov da igraju za Partizan da bi mogli da igraju za reprezentaciju, da Partizan vise ne pocinje prvenstvo od finala i slicno. Doslo je vreme da morate sami i od svog rada da pravite rezultat i sada ste u problemu jer ste navikli da imate potpuni monopol u nasem vaterpolu. Mnogi veliki igraci su Zvezdasi koji su morali da igraju kod vas, kao npr Andrija Prlainovic. .. a sto se reprezentacije tice, bice ona uvek sila, samo sto vi vise necete biti monopolisti, nego cete kao i svi ostali od svog rada zavisiti.

Mancini

pre 1 godinu

Čestitam Hrvatima, naš igračima čestitam na igri i borbi, ovog trenutka bili smo slabiji, ali potencijal je ogroman. Jedan od najnapornijih sportova, par godina sam trenirao, ko je imalo probao, zna o čemu pričam, nije atraktivan, ali fudba današnji totalno me smatra.

Uroš

pre 1 godinu

ccc
Fudbal najozbiljnije igra cela Evropa i J Amerika veliki deo Azije Afrike i ostali svet na zemlji. Sveukupno najmanje 100 država ozbiljno igra fudbal. Pogledaj kod nas koji smo u svetskim razmerima tu oko 25-30 mesta na FIFA listama dal' svako selo ima FK malene zaseok ima klub i teren a vaterpolo gde si vido neki klub sem u većim gradovima sa bazenima. Ne samo vaterpolo već košarka odbojku rukomet jel se igra po selima ili ne. Ništa sem fudbala u malim sredinama nema ne igra se jer ljude u tim sredinama sem fudbala ne interesuje ništa drugo a fudbala ima od ranga i klubova mesnih zajednica opština zona itd. Realno košarku igra 20-30 zemalja ozbiljno na svetu rukomet 15 odbojku takođe vaterpolo svega 6,7 Srb Hr Gr Mađ Cg Špa Ita i to je za vaterpolo mislim da je korektan odgovor.

ccc

pre 1 godinu

Evo vi meni recite koliko drzava ozbiljno igra fudbal i kosarku, pricam ozbiljno a ne da ponekada zablistaju. Fudbal: Brazil, Nemacka, Argentina, Italija, Franuska, Spanija, Engleska i mozda Hrvatska, to je znaci 7 reprezentaija, Kosarka: Spanija, Usa, Srbija, Grcka, Litvanija, ostale su dobe ali ne na tom nivou...ajde da kazem i tu 7 reprezentaija. Vaterpolo: Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Italija, Grcka, Madjarska, Spanija to je 7 reprezentaija gde se igra vrhunski vaterpolo. Tako da vi koji pratite samo ove sportove gde moze na dres da se okaci pola metra ime sponzora i gde se peru pare na legalan nain molim vas da ne pisete ovakve nebuloze. Vaterpolo je proglasen od strane sportskih radnika i doktora kao najtezi sport za treniranje, ti momci su najspremniji sportisti na svetu u odnosu na napor i izdrzljivost, tuca, plivanje, dodavanje i tako sat vremena bez prekida... Kada neko od vas sveznalica nespreman bude isplivao kilometar u cugu neka se javi, jedva istrite i 100m a vamo ostavljate ovakve komentare. Meni je vaterpolo prezanimljiv, jedan od najdinamicnijih sportova gde se rezultat vrlo lako menja i mozda jer smo tako dobri u njemu meni je najomiljeniji sport pored kosarke.

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

(Samojako, 29. jun 2022 23:23) 

Ovo je odlican komentar. Danas sam gledao tekmu samo zato sto mi je na mob dosla obavijest od iHrt da pocinje 'el classico' a onda sam prvo prosurfao po imbexu i smijao se komentarima a tek onda odgledao kraj 3/4 i zadnje 3 min tekme.

Pokusaj samo zamisliti tekmu hr-srb u 1/4f svjetskog nogometnog prvenstva. Samo pokusaj. Doslovno cijeli svijet bi poslao novinare u zg i bg i danima bi trajala medijska histerija na rubu pameti. Od istocnog timora do grenlanda svi bi tih par dana pricali samo o tome. Svi portali svijeta bi gorili i svi bi se morali opredijeliti, u tom mecu nikom ne bi bilo svejedno, nitko ne bi mogao reci da ga 'nije briga' i da 'nije bitno'.

Vaterpolisti su heroji jer igraju tezak sport za male pare i malu slavu, ali ja ne znam doslovno nikoga tko je odgledao ijednu vaterpolo tekmu a da to nije bila hrepka ili jug/mladost. Vaterpolo je nebitan sport kojeg igraju divni ljudi.

ispran mozak

pre 1 godinu

Baš me čudi ovakav "uspeh" kada imamo velikane i klubove sa tradicijom Novi Beograd, Šabac, Radnički, Zvezdu. Posle OI sam pisao komentar da ćemo se boriti za plasman od 5-8 mesta kada oni najbolji odu, a naslednika nema. Od Jakšića nijedan vrhunski igrač nije izašao iz naših klubova. Strategija je uništiti Partizan. To je uspelo, a posledice su očigledne i tek će ih biti.
(Alex, 29. jun 2022 21:38)
Lupetas, gomila momaka iz te sampionske generacije Partizana 2011 su normalni Zvezdasi koji su se borili za crno i crveno-beli dres, za Srbiju. Vujas kapiten, Prlain, Radjen, Pijetlovic..., Fica legenda igrao za Pro Reko tada.

jednoruki Krstivoje

pre 1 godinu

Bogami, Hrvati lepo podmladili reprezentaciju, kod njih je cak 9 novajlija. Cestitke na pobedi, nema sta, zasluzeno. Bice tesko , skoro pa nemoguce kod nas nadomestiti osovinu Prlainovic- Filipovic-Pijetlovic. Jesu tu Mandic i Jaksic, ali ne vidim u ekipi ekstra zvezdu kakav je npr bio Fica kada se lomilo. Ne znam samo zasto Dobozanov nije dobio sansu, golmani u vaterpolu sazrevaju posle 25-.

Samojako

pre 1 godinu

Čitam komentare kako je Vaterpolo nebitan sport jer nikoga ne zanima. I moram priznat da se, iako nevoljko, moram složiti s tim. Od svih sportova s loptom, vaterpolo je najmanje zanimljiv ljudima. Pogledajmo samo danas posjetu na tribinama. Igralo se četvrtfinale SP u kojem su nastupale 2 svjetske velesile, 2 vaterpolo giganta, sam vrh ovog sporta. A uz to jedni drugima najveći i najžešći rivali. I takav vaterpolo spektakl nije zanimao apsolutno nikog.
Ali ono s čim se ne bi složio je da vaterpolo igraju oni koji nisu uspjeli u popularnijim sportovima. Tko je makar 1 u životu odigrao pa barem 10 min vaterpola, zna da ta izjava nema veze sa realnošću. Ti ljudi su spremni kao malo tko, krvavo treniraju cijeli život, a ako uspiju onda zarađuju mizerne novce u odnosu na druge sportaše koji se bave sportovima s loptom. Tako da iako vaterpolo ne zanima nikog živog, njihove medalje su itekako vrijedne. Pogotovo one sa OI. Tamo medalja u košarci nije ništa vrijednija od medalje u vaterpolu. Koliko god sponzori, razne organizacije i medijska mašinerija tvrdili drugačije.

Kanidja

pre 1 godinu

Cestitke komsijama, cisto ko suza. Vaterpolo volim, iskreno nije preatraktivan, ali to je neka nasa balkanska stvar i jos par zemalja, nesto kao kriket za eglesku sferu ali mnooooogo krace

croata

pre 1 godinu

Bez SFRJ, Srbija ima 29 zlata na velikim takmicenjima do sada. Lako proverljivi podaci. Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetski kup, Svetska liga. Hrvatska ima 7 zlatnih medalja.
Tako da Hrvati ne lupetajte gluposti da ste uspesniji.
(Ipak malo cinjenica, 29. jun 2022 21:34)

Daj kog briga za svjetske lige, svjetske kupove i univerzijade. To samo vi bodujete. Pa do 2016. niste bili olimpijski sampioni kako god se zvali. Sto se tice vaterpola ono sto se boduje i meni je dovoljna satisfakcija za sve vase turbo mega giga uspjehe je da je LEN proglasio Mladost Zg najboljim vaterpolo klubom svih vremena. I o cemu mi sad trebamo raspravljati dalje? Nema sela u hrvatskoj gdje se igra vaterpolo a da nije bilo prvak evrope. Ali da ne bude da sam neuctiv, cestitam, velesila ste, nema sta.

Tamo neko

pre 1 godinu

Ma koga briga za vaterpolo, nema mi dosadnijeg sporta. Ništa se ne vidi najzanimljivije je ispod vode. Ovo nisam htio pisati kada su Srbi tukli nas pa evo govorim sada, nebitan, dosadan sport koji ozbiljno igra nekoliko zemalja..

Veliki brat

pre 1 godinu

Za srbiju se bojim, malo se ulaze. Iako ste usporedivi s madjarima jer nemate more infrastrukturom se s njima ne mozete mjeriti. Nadam se da cete nesto iskemijat, ova generacija je ok.
(croata, 29. jun 2022 21:05)

U Srbiji se nikada nije ulagalo u vaterpolo, bar ne kad je u pitanju reprezentacija. Sećam se kad je Vaterpolo savez podigao kredit da reprezentacija ode u Sloveniju na neko takmičenje (finale svetske lige, evropsko prvenstvo ili čak svetsko, stvarno se ne sećam) i tu su pobedili u finalu.

Prošle godine, negde u avgustu, proslavljeni Danilo Ikodinović je izjavio da je u Vrnjačkoj Banji spucano 2,5 miliona evra za nacionalni vaterpolo trening centar, a vaterpolisti išli u Kranj na pripreme za Olimpijske igre, i naravno odmah odgovor Saveza da je to zbog psihičkih priprema, jer u Srbiji ne bi mogli od publike da se i mentalno pripreme.

Dakle, i kad se ulaže, ulaže se pogrešno ili tamo gde ne treba, jer gde će u Vrnjačkoj Banji da se priprema reprezentacija, kad je bolje da su u napravili tamo u Pazovi ili već gde kompleks za sve sportove koji bi mogli da koriste svi sportski savezi.

Mario

pre 1 godinu

I jesu drugi bili izlozba, kad vec citas, ne citaj samo kako tebi odgovara. Procitaj da bez SFRJ na svim velikim takmicenjima Hrvatska ima 7 zlatnih medalja, a Srbija ima 29 zlata!
Procitaj malo i to.
(Ipak malo cinjenica, 29. jun 2022 21:37)

Bez SFRJ ali sa CG. Ko vas ne zna..

DM

pre 1 godinu

Da me netko pita, sta bi vise volio: da Hrvatska osvoji SP u vaterpolu, ili da Srbija ne prođe grupu na SP, pa odmah ispadne, naravno da bih uzeo ovo drugo...
Ljudi budimo ozbiljni, kakav vaterpolo kakve gluposti, pa najbolji igraci ovog "velikog" sporta imaju placu u rangu igrača Istre ili Belupa u presiromasnoj hrv nogometboj ligi...postoje sportovi koji su tu da bi ih igrali ono koji nisu za nogomet, kosarku, tenis...ima jos nekoliko sportova koji su ok, ali su ili pojedinacni ili preskupi...vaterpolo je u stvarno ali stvarno nebitan!

Ipak malo cinjenica

pre 1 godinu

Gledam i citam smjena najdominantnije srbije ikad, sve su osvajali.. Ispada da su drugi bili samo izlozba, a kad gledam omjer srbija vs hrvatska 21 utakmica 12:9 za srbiju. Pa niste bili bas toliko dominantni ko sto se prica, al neka.

(croata, 29. jun 2022 21:05)

I jesu drugi bili izlozba, kad vec citas, ne citaj samo kako tebi odgovara. Procitaj da bez SFRJ na svim velikim takmicenjima Hrvatska ima 7 zlatnih medalja, a Srbija ima 29 zlata!
Procitaj malo i to.

Hercegovac

pre 1 godinu

Prvo cestitke Hrvatskoj.!Ljudi ne shvataju koliko mi dobro stojimo u kolektivnim sportovima,kako stvari stoje idemo na sva velika prvenstva i u muskoj i u zenskoj konkurenciji ove godine .I ima jos jedan trend,sve vise postajemo jaki u tkz.manjim sportovima,dzudo ima nestvarnu generaciju i juniora i sad kadeta(stojadinov,perisic,obradovic,buncic,majdov,petrovic, i kadeti bulaja,simin,radulj,males,grahovac,rvanje isto,braca nemes,micic,datunasvili mladi kovacevic,tekvondo,takov,perisic,bogdanovic,nadica bozanic...Bokserka Sara cirkovic mislim da ce biti ozbiljan kandidat za medalju na sledecim oi,bas sad na sp u maju tri nase bokserke su stale na korak od medalje ne racunajuci nju koja je jos juniorka,tu su naravno basketasi i stasa gejo kao veliki pikovi za pariz.Dalje,atletika sta tek tu reci;angelina topic 196 cm sa 16 godina,adriana vilagos najveci talenat u zenskom koplju u zadnjih 40 godina,armin sinancevic,milica gardasevic 6.81 ove godine,ivana ilic,teodora boberic...Kajak,bojan zdelar,marija dostanic,dina bacelj i dunja stanojev bas sad prije dva dana prvakinje evrope k2 500,u veslanju vasic i mackovic bi vec u tokiu uzeli medalju da nije bilo korone,u streljastvu lazar kovacevic,teodora,vukojevic,sanja vukasinovic,mikec,arunovic,sebic...Problem je plivanje, a postoji i razlog nemamo infrastrukturu,kod atletike se vidi ogroman napredak zbog stadiona i dvorana.Zaboravio sam napomenuti i stoni tenis zenski surjan,lupulesku,i plus kadetkinje bezeg i tominja

croata

pre 1 godinu

Ništa strašno! Jednom dobiješ, drugi put izgubiš, to je sport. Inače kada bismo stalno dobijali Hrvate, vaterpolo bi izgubio svaku draž i ovde i tamo... Kao u košarci...
(Vojkan, 29. jun 2022 18:51)

Gledam i citam smjena najdominantnije srbije ikad, sve su osvajali.. Ispada da su drugi bili samo izlozba, a kad gledam omjer srbija vs hrvatska 21 utakmica 12:9 za srbiju. Pa niste bili bas toliko dominantni ko sto se prica, al neka.
Inace volim vaterpolo, sto se tice hrvatske uvijek cemo biti velesila jer na moru se przi non stop. Ona amaterska divlja liga je jaca od 90% evropskih liga. Za srbiju se bojim, malo se ulaze. Iako ste usporedivi s madjarima jer nemate more infrastrukturom se s njima ne mozete mjeriti. Nadam se da cete nesto iskemijat, ova generacija je ok.
Sto se tice utakmice, morali smo puno prije rijesiti mec, al ovako je mozda i sladje. Ali mislim da necemo osvojiti, nismo dovoljno jaki.

gulag

pre 1 godinu

Srbiji je nestala fantasticna generacija koja se kalila po jugoslavenskoj skoli vaterpola.Jednostavno ljudi otisli u penziju i to je normalno. Tako je u svemu. Hrvatska kosarka je bila u zenitu kad su igrali igraci kaljeni po jugoslavenskoj skoli, do 1992. Nakon toga penzija. Novi sportski sistemi i skole su bili krcati korupcije i zato dolazi do propadanja.

Sinovac

pre 1 godinu

Ovakav rezultat smene generacije je ocekivan. Dosta ce vremena biti potrebno da se ova nasa nova reprezentacija uigra.
(Doc. dr, 29. jun 2022 19:55)

Nikada se više neće uigrati, jer je klub koji je stvarao šampione doveden na ivicu gašenja i oduzet mu je bazen. Nema više uigravanja i ostajanja posle treninga kada se bruse finese, već se sve završava kada radnik bazena dune u pištaljku...
Sistem VK Partizan se kopira svuda u svetu, samo se ovde nipodaštava i gazi, jer nije na liniji "stuba srpstva".

Salinho

pre 1 godinu

Vidim ovde sve stručnjak do stručnjaka. Ovo je jedna od gorih smena generacija u našem sportu, jednostavno posle onih "zveri", mi nismo imali adekvatne zamene, pa igraju ovi, koji su trenutno najbolje što imamo. Ovi igrači jednostavno nemaju kvalitet, bezlični su. Svi ponavljate ko papagaji, smena generacije, a šta je sa hrvatima, oni nisu imali smenu generacija...proverite pre nego što lupetate samo. Pričate ovde mlad tim, brukate se neznanjem. Pogledajte godišta tih igrača, po onda proverite šta su u tim godinama osvajali Filipović, Pijetlović, Prlainović, Udovičić, a i oni stariji Šapić, Vujasinović, Ikodinović, Savić. I slažem se, uvek treba podržati našu nacionalnu selekciju, koliko god loše izgledala.

Ante

pre 1 godinu

Nema sramote u porazu od Hrvatske kao ni da je obrnuto. Jake momcadi svako svakog moze pobijedit ali nevalja tudi uspijeh omalovazavat. Vise srice drugi put iako se nadam da ce Hrvatska opet pobijedit.

Ipak malo cinjenica

pre 1 godinu

Bez SFRJ, Srbija ima 29 zlata na velikim takmicenjima do sada. Lako proverljivi podaci. Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetski kup, Svetska liga. Hrvatska ima 7 zlatnih medalja.
Tako da Hrvati ne lupetajte gluposti da ste uspesniji.

Ša Pić

pre 1 godinu

Vojkan, 29. jun 2022 18:51)

Bila bi zaista šteta. Naši su se naosvajali medalja i nacionalnih penzija koje dodeljuje svetska sportska organizacija. Značajan je to priliv deviza za Srbiju.
(Rudič, 29. jun 2022 20:56)

Šta pričaš ti? Nacionalne penzije im zarađujemo mi koji radimo u Srbiji. I primaju ih od 40 godine života.

Alex

pre 1 godinu

Baš me čudi ovakav "uspeh" kada imamo velikane i klubove sa tradicijom Novi Beograd, Šabac, Radnički, Zvezdu. Posle OI sam pisao komentar da ćemo se boriti za plasman od 5-8 mesta kada oni najbolji odu, a naslednika nema. Od Jakšića nijedan vrhunski igrač nije izašao iz naših klubova. Strategija je uništiti Partizan. To je uspelo, a posledice su očigledne i tek će ih biti.

Igor

pre 1 godinu

Ipak je imalo značaja i to što je po pisanju hr štampe Ratko Rudić bio juče u dužem razgovoru sa Tuckom na kafi. Stari lisac vidi ono što se ne vidi sugerisao je da uz Mandića budu dvojica i neutrališu njegov šut. To su kockasti delimično i uspeli a ostali naši koji su morali biti konkretniji slab učinak mrka kapa.

Lakić

pre 1 godinu

Ovi momci imaju kvalitet za 5-8 mesta i nista vise. Drugo svetsko i ni blizu medalje. Predhodno generacija je uzela sve,al i ostale zemlje imaju svetske titule,Spanci Italija,Madjarska,Hrvatska,nista mi nismo nesto ispred njih ko sto se pise. Tesko da ce ovi išta uzeti od medalja u narednom periodu,bas je vidljivo da tu osim Mande nema nikakvog kvaliteta.

Rudič

pre 1 godinu

Ništa strašno! Jednom dobiješ, drugi put izgubiš, to je sport. Inače kada bismo stalno dobijali Hrvate, vaterpolo bi izgubio svaku draž i ovde i tamo... Kao u košarci...
Inače bojim se da vaterpolo "visi" u olimpijskom programu. Malo zemalja je u igri.
Da ga ne zameni neko boćanje, ili pikado... Svašta je moguće kod ovih koji preuzimaju vodjenje sporta i još koječega u svetu... Mislim... znate već na koga...
(Vojkan, 29. jun 2022 18:51)

Bila bi zaista šteta. Naši su se naosvajali medalja i nacionalnih penzija koje dodeljuje svetska sportska organizacija. Značajan je to priliv deviza za Srbiju.

Miroslav

pre 1 godinu

Kakav klasik svetskog sporta na tribinama uža familija.
(Men Behaving Badly, 29. jun 2022 16:30)

Pa šta? Ne gleda se mnogo više ni rvanje, karate, tekvondo, streljaštvo, kuglanje... Pa su nacionalne penzije jednake kao za rukometaše, košarkaše, tenisere, odbojkaše...

Ćiro

pre 1 godinu

Bravo komšije i da postanete svetski prvaci u vaterpolu. Biće nam onda lakši ovaj poraz. A mi u fudbalu da pobedimo Hrvatsku u finalu svetskog.
Eto, skromnost mi je jača strana, šta ću...

Ivan ZG

pre 1 godinu

Da budem iskren, ovo je prva utakmica u kojoj sam gledao "nove" barakude. Nisam znao što očekivati jer po imenima nisam skoro ni za jednog igrača čuo. Jedino mi je rezultat 9:9 sa Grcima u grupo govorio da mogu dobro odigrati.
Iznenadili su me skoro fanatičnom obranom u prvoj četvrtini i dosta slabim napadom. Iako smo uspjeli maksimalno otežati šutiranje protivniku istovremeno nismo napravili nikakvu rezultatsku razliku.
Momci su održali visok nivo igre do kraja i ugodno me iznenadili.
Vidi se da tu nema igrača kalibra jednog Sukna ili Dubrvka Šimenca koji je postizao golove i sa više od 10 metara, ali dački su kompaktni, složni i ne padaju bitno u igri pa imaju predipozicije da nešto naprave.
Jedna zanimljiva utakmica za ljubitelje vaterpola.

nasa jedra su gitare

pre 1 godinu

Cestitke susedima. Selektor Hrvatske Tucak postuje Dekija Savica i veliki su prijatelji. Konacno je nasao resenje i apsolutno nas nadmasio na svim nivoima. Koliko moze HR dalje videcemo. Znam samo da ce u svakoj kombinaciji biti u tezem polozaju zbog sudjenja i to ako uspeju nadoknaditi mogu uzeti trofej. Navijam za CG i HR da se opet titula nadje na Balkanu, mada tesko. Spanija iLI Madjarska osvajaju najverovatnije.

Sale

pre 1 godinu

Kada čitam komentare, Srbija najbolja u Waterpolo, Srbija najbolja u Odbojki, Srbija najbolja u Tenis.

Hrvatska Srbiju gazi u svim sportovima ljudi.

statuskan

pre 1 godinu

Otišla je generacija koja je stasala u Partizanu.Taj klub je sada uništen tako da moramo da se navikavamo na osrednje rezultate jer se gubi sistem po kome smo bili prepotnatljivi. Zbog hira šačice iskompleksiranih ljudi došli smo do ovoga jer kada nema VK Partizan nema ni srpskog vaterpola.

Sale

pre 1 godinu

Bravo komšije i da postanete svetski prvaci u vaterpolu. Biće nam onda lakši ovaj poraz. A mi u fudbalu da pobedimo Hrvatsku u finalu svetskog.
Eto, skromnost mi je jača strana, šta ću...
(Ćiro, 29. jun 2022 20:22)

Srbija sa srećom će možda da prođe grupu fazu na SPu nogometa, i tamo je kraj.
Možeš ti sanjati, ali to je nažalost istina.
Srbija ni bila u stanju najlakse protivnike pobjediti. A na SPu čeka drugi format Ekipe.

Daulex

pre 1 godinu

Naravno da ne moze uvek da se pobedi. Cestitke Hrvatskoj, pametna igra.
E sad najveci problem je sto ovde nije uradjena klasicna smena generacija. Ovde su svi igraci red velicine Mandinog godista. Trebalo je dati sansu mladjima jer samo tako mozemo dobiti novog Mandu ili Prlainovica. Ovde se islo na sigurno sa ipak limitiranim igracima. I na kraju nista nije uradjeno. Niti smo uzeli medalju niti su se mladi kalili…

Jovan

pre 1 godinu

Vaterpolo je sport ali daleko po interesovanju i naboju od fudbala pa i košarke i rukometa. Čestitke komšijama na zasluženoj pobedi bili su bolji vodili ceo meč a i na komentarima koje ovde ostavljaju vrlo pristojni ljudi bez ikakvog ponižavanja i vređanja.

Igorsulic

pre 1 godinu

Najbolji su ovi sto vele da je srb imala smjenu generacija...Eto mi nismo. Kao sto vidis u nas igraju Sandro Sukno i Andro Buslje!Dobro je barba Ratko rekao "Ako zaustavimo Mandica, pobjedujemo:!

нс бој

pre 1 godinu

Не пратим нешто ватерполо,тј гледам углавном репрезентацију.Данас у екипи знам Мандића,е сад видим да има много искључења,јел су мењана правила.Видим да правимо и смену генерације,па неко упућен,хладне главе да нам искоментарише домете у будућности.Честитам Хрватима.

ekonomija

pre 1 godinu

U sportu treba da pobedi bolji ,nema potrebe dizati bilo kakvu tenziju.Danas je pobedio mnogo bolji tim sa nerealno malom razlikom.Svaka čast za barakude!

Vojkan

pre 1 godinu

Ništa strašno! Jednom dobiješ, drugi put izgubiš, to je sport. Inače kada bismo stalno dobijali Hrvate, vaterpolo bi izgubio svaku draž i ovde i tamo... Kao u košarci...
Inače bojim se da vaterpolo "visi" u olimpijskom programu. Malo zemalja je u igri.
Da ga ne zameni neko boćanje, ili pikado... Svašta je moguće kod ovih koji preuzimaju vodjenje sporta i još koječega u svetu... Mislim... znate već na koga...

Što se bore misli moje

pre 1 godinu

Mene me zanima da li i Hrvati i Crnogorci uz medalju osvajaju i nacionalne penzije od 40 godine života? Da znam zašta se ko bori.

Бананамен

pre 1 godinu

Лоше је изгубити од њих али овој репрезентацији нема шта да се замери, никада. Толико су нас задужили и веселили да то нема цену! Живели

objektivan

pre 1 godinu

Ništa strašno, ne može se na svakoj utakmici pobeđivati, niti uvek osvajati prvo mesto. I na prošlom svetskom smo ispali u četvrtfinalu. Savić ovu ekipu sprema za OI u Parizu.

MARKO

pre 1 godinu

Ova smena generacija je ogroman udarac na nasu vaterpolo reprezentaciju, bicemo u problemu kada su medalje na velikim takmicenjima u pitanju i jako tesko cemo dolaziti do njih !!!

Deda

pre 1 godinu

Propali smo u svim sportovima a hrvati su sportska sila mada ih je duplo manje.I u tenisu su nam kao nacija odrzali casove na OI.
O fudbalu da ne pricamo

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

Mi nismo samo nogometna velesila, nego i sportska. Ovo je bio vaterpolski klasik, a klasik je utakmica u kojoj svako moze svakog pobjediti. Nemojte se ljutiti, kao ni sto se mi ne trebamo uzdizati. Uvijek su bili tu Madarska, Crna Gora, Srbija i Hrvatska! Italija, Spanjolska, Grcka su oscilirali. Cestitke Srbiji na igri!

vostok

pre 1 godinu

Ljudi nisu realni..kako da zamenis najbolji tim U ISTORIJI VATERPOLA..to se jednom tako kockice poklope..ali svejedno,opet uzimamo zlato na olimpijadi.Dovesce to Savic u red

Jalijaš

pre 1 godinu

Bili ljudi bolji, pobedili i to je to.Imamo smenu generacije i nije realno očekivati u ovom trenutku od njih veliki rezultat.
Naravno da ću navijati za CRO do kraja prvenstva.
Idemo CRO.

zzbz

pre 1 godinu

Dokle vise ova rupa od Mitrovica na golu, ne moze covek nista da odbrani, ni lopta bar da ga pogodi.. Zar je moguce da nemamo boljeg, mladjeg nekog pa sigurnk bi bar jednu skinuo...

matori 2

pre 1 godinu

Ništa nenormalno se nije desilo. Jedino nenormalna su naša očekivanja da se i posle onakve smene generacija ništa ne promeni nego da mi meljemo kao sa njima. Nije realno. Glavu gore i nastavite da radite pa će i rezultati doći sa vremenom! Podrška igračima i štabu !

komp

pre 1 godinu

Mi već godinama imamo problem da iskoristimo igrača više. Mnogo drvimo, dođe lopta do nekog igrača on sto puta fintira i na kraju doda sledećem, pa sledeći opet tako. Umesto da lopta što više i što brže ide od igrača do igrača da se nekako napravi višak. Spori smo.

GodraPG

pre 1 godinu

Boka ima dvije reprezentacije, Crne Gore i Srbije. Momci iz Crne Gore, koji su donosili slavu Srbiji u vaterpolu, pa kaže: Andrija Prlainović, Duško Pjetlović, Dušan Mandić, Rađen, Vico, itd. = momci iz CG.

Baki

pre 1 godinu

Aman ljudi, sport, nekad se pobedi a nekad izgubi. Oni imaju more, mi nemamo, bolje su plivali, pobedili i to je to. Ne zalazite u sitna crevca i neke gluposti. Sledeći put ćemo mi pobediti, pa opet oni, pa mi, pa oni.....bitno da se vaterpolo igra, da nam najtrofejniji sport ne ukinu, pa da nemamo čime da se hvalimo. Sport, igra, kulturno zezanje, navijanje.....opuštencija.

Bocko

pre 1 godinu

Mandić nas je toliko puta dosad obradovao, da ovo " ukopavanje " danas možemo da mu lako oprostimo. Ni ostali nisu baš briljirali. Dobro, dešava se. Nova ekipa je, biće sigurno bolje. Treba dati momcima podršku i ubuduće.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Sa katastrofalnim igračem više u oba pravca, sa smušenim napadom i potpunim odsustvom koncentracije u presudnim trenucima bolje od ovog nije moglo. Međutim, ne treba se ljutiti. Ova reprezentacija u kakvom god sastavu bila i Deki imaju kreditni rejting do neba tako da poneko štucanje katkad je potpuno normalno. Biće bolji i biće pravi. Treba vremena, ali znamo da će tako biti.

Idemo dalje momci, učite iz ovoga i radite do sledeće prilike.

Čestitke komšije, bili ste bolji, koncentrisaniji i efikasniji i zasluženo ste pobedili. Biće dana za megdana.

Rino

pre 1 godinu

Uvijek zanimljiv meč. Ovaj put na stranu pomlađene i ambiciozne Hrvatske. Možda je bilo i malo podcjenjivanja Hrvatske prije utakmice, u medijima, ne vjerujem da je toga bilo među igračima. U svakom slučaju veliki rezultat za Hrvatsku.

VUK

pre 1 godinu

Prvo nam je umro rukomet, pa odbojka, pa košarka i evo i vaterpolo. Fudbal se nije ni rodio. Više u nijednom kolektivnom sportu kod muškaraca ne možemo da osvojimo zlato .

Феникс

pre 1 godinu

Ако овом спорту, тренеру, момцима имамо шта да замеримо, онда и треба да нас нема !!! Напред момци, биће то боље сл пут

Axxo

pre 1 godinu

Realno, ova Srbija ima 4/5 igraca...A nema dobrog golmana.
Trebace tu mnogo znoja i imace mnogo posla da se stvori "hemija" koja je krasila prosle generacije.
Takva je situacija i u odbojci, remont je u toku.

Fenomen

pre 1 godinu

Napad očajan, odbrana katastrofalna, golman kao da ne postoji...i šta očekivati osim lakog poraza. Ne može se uvek ni pobeđivati...momci imaju dovoljno kredita...

Pedja,Cacak

pre 1 godinu

cestitke Hrvatima,na zasluzenoj pobedi...
Nasi nisu bili u elementu...
a nije ni realno,da stalno dolazimo sa medaljom...
mi kada god dodjemo sa nekog velikog takmicenja,bez medalje, posle toga pravimo serije medalja...
ima dosta Jos do OI,pa ocekujem i dosta bolja izdanja,od nas...
a da su nas nasi vaterpolisti zasitili, to svakako...
srecno u daljim takmicenjima...

zed

pre 1 godinu

Realno ovaj tim sem Mandica nema ni jednog superstara.
Do sada smo bili klasa dve iznad svih.
Sada smo jednaki ko ostali, cak i tamo cetvrta, peta reprezentacija po kvalitetu.
Nema veze, idemo dalje.
Ide evropsko vec za dva meseca, pa svetsko, pa olimpijada, bice takmicenja, samo mora ovo mnogo bolje i srcanije.
Svi nekako deluju metiljavo u bazenu.
Sem Mandica nema ko da pogura i podigne tim.
To je zabrinjavajuce.
Nista, izgubili, idemo dalje, bice jos takmicenja, idemo po zlata na narednim.

Pančevac

pre 1 godinu

Čitam komentare i ne verujem. Strašno je što većina nema nikakve veze sa veterpolom, a još manje ga prati.
Ljudi, smena generacije u reprezentaciji Srbije...šta nije jasno. Predjite lepo na vesti o fudbalu, pa tamo komentarišite.
Ljudi, nije problem u vaterpolo reprezentaciji, problem je u vašim glavama i vašem stavu, a toga niste ni svesni, na žalost.

Repki i Saviću sve najbolje želim, samo polako, doteraće to Deki sve pod konac.

macconi

pre 1 godinu

Posle svega sto je osvojila reprezentacija Srbije dok je Savic vodi,a to je bukvalno sve po vise puta,ja apsolutno nemam sta da zamerim...jednostavno u sportu je tako da kada neko dominira i osvaja sve,protivnici vise napreduju i gladniji su za pobedom nego onaj koji je navikao da pobedjuje i osvaja...tako da momci svaka cast na svemu

Bradilic

pre 1 godinu

Da su dvojica Hrvata sudila bilo bi bolje po nas. Ali svakako nije to najveci razlog poraza. Neiskustvo nasih, niko ne sme spolja da sutne, Hrvati pritisli Mandica i to je to. Odbrana ne postoji, a pre svega golman. Da covek ne poveruje sta je sve u stanju da primi. Mogao je verovatno Savic da proba sa Dobozanovom, gori ne bi bio. Ali ajde, ovo je prvenstvo za sticanje iskustva, u Parizu ce valjda bolje biti.

Metodije Sindjelic

pre 1 godinu

Koliko smo loši bili danas strašno???!!
Mitrović odbranio ono što ga pogodilo,
S. Rašović kad treba da bude vodja i kad su odlučujuće ne može ništa, Randjelović-Drašović ništa isto!
Izgleda moramo da shvatimo da ova reka ima samo 2vrhunska igrača trenutno
Mandić-Jakšić
A Hrvatska Popadić, Vrlić, Fatović, Harkov, Kragić pa čak i Žuvela tako da je bilo pitanje oće biti na kraju 2,3 ili 4 razlike

Rodoljub Dzemperković

pre 1 godinu

Kao da nismo imali golmana na ovoj utakmici, koliko samo neiskorištenih situacija sa igračem više naročito u poslednjoj četvrtini, odbrana loša.. Dobro smo i prošli, mogla je razlika biti mnogo veća obzirom na prikazano..

Pop

pre 1 godinu

Izgleda meni da Spanci uzimaju. Svaka cast Hrvatima i nama ali mi smo druga liga sada. Spanija, Italija, Madjari. Grci i Hrvati dobri ali da uzmu zlato nema sanse.

mateo

pre 1 godinu

cestitke nasima, zasluzeno ! cim sam vidio komentare tipa srbija duplo jaca i minimalno 5 razlike znao sam da to dobivamo danas. polufinale gubimo jer nam je takav mentalitet

Šomi

pre 1 godinu

Meni samo nije jasno odakle prica ovih dana da je Srbija bolja za 5 razlike?! Srbija imala smenu generacije i sad smo tu negde sa Hrvatskom..

vidikovac

pre 1 godinu

Srbija će sigurno osvojiti peto mjesto. I to je već već sada veliki uspjeh za srbski sport. I moram reći da sam presretan ovim uspjehom (petim mjestom ma šta vi mislili).

Ivan

pre 1 godinu

Вријеме је и за новог селектора. Савић се заситио. Влада Вујасиновић је најбоље решење.

Mihajlo

pre 1 godinu

Tesko cemo ovo da stignemo,bolje Hrvati igraju,bice bolje drugi put,ovo prvenstvo Mandic je bas lose odigrao,mnogo zicera smo promasili.

nemam zdravstvenu kako da me prate

pre 1 godinu

Danas bolji Hrvati, cestitk na pobedi- Nasim vaterpolistima VELIKI POZDRAV I RESPEKT, idemo dalje, da bi se pobedjivalo mora se i gubiti. Uz vas je Srbija...

ZliZlo

pre 1 godinu

Ništa strašno, smena generacija je uvek nezgodna....

Tek smo počeli da pravimo tim za Pariz...

Ovo će biti sjajna škola za ove mladiće...

Samo glavu gore, iz ovakvih poraza dolaze titule...

Gambeeet

pre 1 godinu

Lukić, koji je u grupi bio ubedljivo najbolji od novajlija, danas kao da je dobio zabranu da uputi šut ka golu, bez ikakvog učinka.

Andjuse vrati se

pre 1 godinu

Treba biti posten i reci da ova generacija jednostavno nema taj kvalitet osim Mandica koji je stvarno svetska klasa. Prosto ne moze se svaki put imati nekog Sapica, Vujasinovica ili Filipovica. Realno i prosle godine je trebalo da nas Spanci dobiju nego smo na misice izgurali i cist kvalitet Filipovica. Nije tragedija s obzirom da do skoro Partizan trenirao u ladnoj vodi jer nisu imali da plate struju. A i nikad se ne zna mozda se bas za Olimpijadu saberemo i uzmemo zlato.

Mikula

pre 1 godinu

Nema mnogo price,hrvati zasluzeno prolaze,nikad gora odbrana nasih a to je naravno kljuc.Hrvati ne bi smjeli da se pretjerano raduju jer nisu nista dobili jer sve ostale 3 ekipe u polufinalu su full.Za one koji pricaju o mladjim kategorijama,u zadnjih 5 godina smo konstantno bolji od hrvata,sad treba uklopiti sve ovo.Nikako ne treba zaboraviti da nama raspored nikako ne odgovara,prosle godine prije olimpijskih igara savic je 2 mjeseca priprema imao, a sad su neki dosli sa fajnal fora lige sampiona direktno na 6 7 dana priprema.

Činjenica

pre 1 godinu

Ako naše tri balkanske države stalno igraju četvrtfinala i polufinala svjetskih i europskih prvenstava pa i olimpijskih igara, onda se nameće logičan zaključak o važnosti ovog sporta na globalnoj razini. Nema potrebe za loženjem, i jedni i drugi.
Sportski pozdrav!

duledudule

pre 1 godinu

Po meni ocekivano, gledao sam skripalo je i u ovim utakmicama u grupi, to uopste nisu bile neke ozbiljnije reprezentacije. Danas igrac vise katastrofa, takodje i odbrana. Ali ko moze zameriti vaterpolistima.

igor

pre 1 godinu

Zaslužen poraz, Hrvati vodili od početka do kraja. Imamo novu generaciju igrača, gde je očigledno najveća mana-odbrana. Primamo golove kao od šale, video sam to još protiv USA, iako smo ih dobili, da primamo jako puno golova. To je danas i presudilo. Savić mora na tome da radi, da osnaži odbranu, dovede možda nekog još novog, a mislim i da nemamo ni dobrog sidraša. Treba dosta vremena i stvoriti novi jak tim, ovo nije veliko iznenadjenje, biće bolje.

VUK

pre 1 godinu

Celo prvenstvo su igrali ispod svakog nivoa. Da li je nedostaje kvalitet , vreme će pokazati? Debitanti u Hrvatskoj repki su mnogo više pokazali.

Ljubo

pre 1 godinu

Ne mogu samo da svatim kada je već smena generacije zašto i ovaj golman nije otišao,on ni kada su igrali najbolji igrači nije mogao ništa da odbrani.Ubedljivo najslabija karika u timu od kada je otišao Denis Šefik.Odbrani nešto samo kada blok odradi svoj deo posla pa uspori loptu.

MRKY

pre 1 godinu

Najljepše od čitave utakmice je bilo vidjet kako su se jedni i drugi bez obzira na rezultat sportski zagrlili i čestitali jedni drugima, danas smo mi pobjedili, sretno na idućem natjecanju - pozdrav svima iz Splita 👍

cpjts

pre 1 godinu

Kakvi ste vi to ljudi odma pljujete, osvojili su momci sve redom moze i njima da se desi da kiksnu ali pljuvacima ne moze a pritom nista postigli u zivotu nisu :)

cukce

pre 1 godinu

Dobra utakmica, nije se imalo sreće, zasluženo prošla Hrvatska! Posle smene generacije doći sve na svoje mesto! Vater vaterpolo ko te ne bi volo!

ne ide

pre 1 godinu

Kako smo losi u sportu ocaj zivi nikad nismo bili na nizim granama. Sada smo prosek i u vaterpolu, ostaju nam samo hobi sportovi kao basket i tekvondo.

Antonio

pre 1 godinu

Meni je uvijek krivo kad Hrvatska ili Srbija u vaterpolu ostanu bez medalje jer se sretnu u 1/4 finalu a zna se da su to medju 3 prve ekipe na svijetu...više sreće drugi put! Sportski pozdrav iz RH

vilsonovo

pre 1 godinu

Nije isto stvarati tim i uzeti ga vec formoranog sa zlatnim talentima:Udovicic, Filipovic, Prlainovic, Radjen, Pijetlovic, Aleksic itd itd jer nije efr nekoga zaboraviti. A pogledajte sada: braca Rasovic, Draskovic, Subotic, Vico ..N blizu. OK . Ne moze svaka generacija biti zlatna. Ali mi nismo ostavili dobar utisak. Igramo slabasno, BEZ ODBRANE. Lopte ispadaju. Ne mozemo fizicki da branimo njihove vaterpoliste... Savic nikada nije bio u prilici da PRAVI TIM. To bi mozda mogao Igor Milanovic ili Vujasinovic...Ne znam - ALi, ljudi, pa ni Hrvati nisu nista posebno a dobili su Srbiju RUTINSKI. Grci ce ih razbiti. Ali, ova generacija Srbije...tanko.

goran

pre 1 godinu

Mi smo prelagani, fizički preslabi.Pre par dana naše igrače su Amerikanci nosili na leđima i davali golove, na primer.Sigurno naša najslabija generacija u zadnjih 20 godina. Nisu ni Hrvati puno bolji,nemaju ni oni više velikih igrača.Ovo je prelazni period za naš tim, dok ne dođu bolji mlađi igrači(Radulovićeva generacija), i možda smo se prelako odrekli par igrača, Ćuk mi prvi pada na pamet.Strašan problem imamo na poziciji beka(samo je Jakšić top klasa) ,onda moramo da igramo zonu, a vrhunskog golmana nemamo još od Šefika.I još nešto, naš napad sa igračem više, kada tražimo rešenje napadom "na stative" izgleda nestvarno loše, Gruzija to bolje radi od Srbije što je poražavajuće. Čekaćemo medalju par godina, to je sigurno,i možda i normalno, ne može se stalno biti u vrhu.

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Šta ste očekivali?!? Bukvalno ste udavili jedini tim koji je stvarao reprezentativce zarad par instant projekata koji se raspadaju posle dve sezone. Nije samo do para, nešto je i do sistema. Čeka nas osrednjost i pokoja medalja na staru slavu. Pamet u glavu.

Mare

pre 1 godinu

@Danas ce Hrvati u bazenu pokazati da imaju trenutno bolji tim
Prava su vaterpolo sila


I jedni i drugi su posle smene generacija daleko od bilo kakve sile i imaju 0 posto sansi da osvoje prvenstvo

vilsonovo

pre 1 godinu

Spor protok lopte. Bezopasni suteri. Mandic pokriven, pa sem Jaksica niko nema petlje da zavrsi akciju.Radulovic gde je? Gde su talenti? Prosla generacija je 2009. odmah pokazala kvalitet. Nju je stvorio Udovicic. Red bi bio da Savic koji je tada dobio gotovu ekipu sada pokaze da zna i da stvori tim. Ako ne pocnu da igraju hrabrije - osrednji Hrvati ce ovo da dobiju.

Sića

pre 1 godinu

Popularnost vaterpola, ni 200 ljudi na tribinama, a tzv. klasik, Srbija - Hrvatska, još je to utakmica 1/4 finala svetskog prvenstva.
Prati se još samo delom u Mađarskoj, Crnoj Gori, možda Italiji, Španiji i Grčkoj.
Sve ukupno ni par miliona gledalaca u celom svetu, realno i to je mnogo.

Ns

pre 1 godinu

Ja od naših vaterpolista očekujem zlato na OI 2024, a svetska i evropska prvenstva pre toga su dodatni plus i zapravo tempiranje forme za Olimpijske igre.

Džoni

pre 1 godinu

Mislim da smo mi završili sa titulama u vaterpolu. Biće tu nekih medalja još, ali ovi naslednici nisu ni blizu klase onih što su otišli. Hrvati deluju ozbiljnije.

pijani šaran

pre 1 godinu

Mislim da smo mi završili sa titulama u vaterpolu. Biće tu nekih medalja još, ali ovi naslednici nisu ni blizu klase onih što su otišli. Hrvati deluju ozbiljnije.
(Džoni, 29. jun 2022 16:30)

Otišla generacija Igora, Šapića, Dače.. Došla druga generacija, otišla ova trofejna sada nova. Treba uklopiti igrače. Drugo. Igrači imaju mnogo utakmica što je i Dejan Savić konstatovao. Posle SP za dva meseca EP

MRKY

pre 1 godinu

Najljepše od čitave utakmice je bilo vidjet kako su se jedni i drugi bez obzira na rezultat sportski zagrlili i čestitali jedni drugima, danas smo mi pobjedili, sretno na idućem natjecanju - pozdrav svima iz Splita 👍

Sića

pre 1 godinu

Popularnost vaterpola, ni 200 ljudi na tribinama, a tzv. klasik, Srbija - Hrvatska, još je to utakmica 1/4 finala svetskog prvenstva.
Prati se još samo delom u Mađarskoj, Crnoj Gori, možda Italiji, Španiji i Grčkoj.
Sve ukupno ni par miliona gledalaca u celom svetu, realno i to je mnogo.

Antonio

pre 1 godinu

Meni je uvijek krivo kad Hrvatska ili Srbija u vaterpolu ostanu bez medalje jer se sretnu u 1/4 finalu a zna se da su to medju 3 prve ekipe na svijetu...više sreće drugi put! Sportski pozdrav iz RH

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

Mi nismo samo nogometna velesila, nego i sportska. Ovo je bio vaterpolski klasik, a klasik je utakmica u kojoj svako moze svakog pobjediti. Nemojte se ljutiti, kao ni sto se mi ne trebamo uzdizati. Uvijek su bili tu Madarska, Crna Gora, Srbija i Hrvatska! Italija, Spanjolska, Grcka su oscilirali. Cestitke Srbiji na igri!

Džoni

pre 1 godinu

Mislim da smo mi završili sa titulama u vaterpolu. Biće tu nekih medalja još, ali ovi naslednici nisu ni blizu klase onih što su otišli. Hrvati deluju ozbiljnije.

Baki

pre 1 godinu

Aman ljudi, sport, nekad se pobedi a nekad izgubi. Oni imaju more, mi nemamo, bolje su plivali, pobedili i to je to. Ne zalazite u sitna crevca i neke gluposti. Sledeći put ćemo mi pobediti, pa opet oni, pa mi, pa oni.....bitno da se vaterpolo igra, da nam najtrofejniji sport ne ukinu, pa da nemamo čime da se hvalimo. Sport, igra, kulturno zezanje, navijanje.....opuštencija.

Deda

pre 1 godinu

Propali smo u svim sportovima a hrvati su sportska sila mada ih je duplo manje.I u tenisu su nam kao nacija odrzali casove na OI.
O fudbalu da ne pricamo

Ante

pre 1 godinu

Nema sramote u porazu od Hrvatske kao ni da je obrnuto. Jake momcadi svako svakog moze pobijedit ali nevalja tudi uspijeh omalovazavat. Vise srice drugi put iako se nadam da ce Hrvatska opet pobijedit.

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Šta ste očekivali?!? Bukvalno ste udavili jedini tim koji je stvarao reprezentativce zarad par instant projekata koji se raspadaju posle dve sezone. Nije samo do para, nešto je i do sistema. Čeka nas osrednjost i pokoja medalja na staru slavu. Pamet u glavu.

Jalijaš

pre 1 godinu

Bili ljudi bolji, pobedili i to je to.Imamo smenu generacije i nije realno očekivati u ovom trenutku od njih veliki rezultat.
Naravno da ću navijati za CRO do kraja prvenstva.
Idemo CRO.

VUK

pre 1 godinu

Celo prvenstvo su igrali ispod svakog nivoa. Da li je nedostaje kvalitet , vreme će pokazati? Debitanti u Hrvatskoj repki su mnogo više pokazali.

nemam zdravstvenu kako da me prate

pre 1 godinu

Danas bolji Hrvati, cestitk na pobedi- Nasim vaterpolistima VELIKI POZDRAV I RESPEKT, idemo dalje, da bi se pobedjivalo mora se i gubiti. Uz vas je Srbija...

Činjenica

pre 1 godinu

Ako naše tri balkanske države stalno igraju četvrtfinala i polufinala svjetskih i europskih prvenstava pa i olimpijskih igara, onda se nameće logičan zaključak o važnosti ovog sporta na globalnoj razini. Nema potrebe za loženjem, i jedni i drugi.
Sportski pozdrav!

macconi

pre 1 godinu

Posle svega sto je osvojila reprezentacija Srbije dok je Savic vodi,a to je bukvalno sve po vise puta,ja apsolutno nemam sta da zamerim...jednostavno u sportu je tako da kada neko dominira i osvaja sve,protivnici vise napreduju i gladniji su za pobedom nego onaj koji je navikao da pobedjuje i osvaja...tako da momci svaka cast na svemu

Šomi

pre 1 godinu

Meni samo nije jasno odakle prica ovih dana da je Srbija bolja za 5 razlike?! Srbija imala smenu generacije i sad smo tu negde sa Hrvatskom..

Kanidja

pre 1 godinu

Cestitke komsijama, cisto ko suza. Vaterpolo volim, iskreno nije preatraktivan, ali to je neka nasa balkanska stvar i jos par zemalja, nesto kao kriket za eglesku sferu ali mnooooogo krace

statuskan

pre 1 godinu

Otišla je generacija koja je stasala u Partizanu.Taj klub je sada uništen tako da moramo da se navikavamo na osrednje rezultate jer se gubi sistem po kome smo bili prepotnatljivi. Zbog hira šačice iskompleksiranih ljudi došli smo do ovoga jer kada nema VK Partizan nema ni srpskog vaterpola.

GodraPG

pre 1 godinu

Boka ima dvije reprezentacije, Crne Gore i Srbije. Momci iz Crne Gore, koji su donosili slavu Srbiji u vaterpolu, pa kaže: Andrija Prlainović, Duško Pjetlović, Dušan Mandić, Rađen, Vico, itd. = momci iz CG.

Sale

pre 1 godinu

Kada čitam komentare, Srbija najbolja u Waterpolo, Srbija najbolja u Odbojki, Srbija najbolja u Tenis.

Hrvatska Srbiju gazi u svim sportovima ljudi.

Феникс

pre 1 godinu

Ако овом спорту, тренеру, момцима имамо шта да замеримо, онда и треба да нас нема !!! Напред момци, биће то боље сл пут

Gde ja živim

pre 1 godinu

Sa katastrofalnim igračem više u oba pravca, sa smušenim napadom i potpunim odsustvom koncentracije u presudnim trenucima bolje od ovog nije moglo. Međutim, ne treba se ljutiti. Ova reprezentacija u kakvom god sastavu bila i Deki imaju kreditni rejting do neba tako da poneko štucanje katkad je potpuno normalno. Biće bolji i biće pravi. Treba vremena, ali znamo da će tako biti.

Idemo dalje momci, učite iz ovoga i radite do sledeće prilike.

Čestitke komšije, bili ste bolji, koncentrisaniji i efikasniji i zasluženo ste pobedili. Biće dana za megdana.

Jovan

pre 1 godinu

Vaterpolo je sport ali daleko po interesovanju i naboju od fudbala pa i košarke i rukometa. Čestitke komšijama na zasluženoj pobedi bili su bolji vodili ceo meč a i na komentarima koje ovde ostavljaju vrlo pristojni ljudi bez ikakvog ponižavanja i vređanja.

ekonomija

pre 1 godinu

U sportu treba da pobedi bolji ,nema potrebe dizati bilo kakvu tenziju.Danas je pobedio mnogo bolji tim sa nerealno malom razlikom.Svaka čast za barakude!

Rino

pre 1 godinu

Uvijek zanimljiv meč. Ovaj put na stranu pomlađene i ambiciozne Hrvatske. Možda je bilo i malo podcjenjivanja Hrvatske prije utakmice, u medijima, ne vjerujem da je toga bilo među igračima. U svakom slučaju veliki rezultat za Hrvatsku.

ZliZlo

pre 1 godinu

Ništa strašno, smena generacija je uvek nezgodna....

Tek smo počeli da pravimo tim za Pariz...

Ovo će biti sjajna škola za ove mladiće...

Samo glavu gore, iz ovakvih poraza dolaze titule...

VUK

pre 1 godinu

Prvo nam je umro rukomet, pa odbojka, pa košarka i evo i vaterpolo. Fudbal se nije ni rodio. Više u nijednom kolektivnom sportu kod muškaraca ne možemo da osvojimo zlato .

Mare

pre 1 godinu

@Danas ce Hrvati u bazenu pokazati da imaju trenutno bolji tim
Prava su vaterpolo sila


I jedni i drugi su posle smene generacija daleko od bilo kakve sile i imaju 0 posto sansi da osvoje prvenstvo

Mario

pre 1 godinu

I jesu drugi bili izlozba, kad vec citas, ne citaj samo kako tebi odgovara. Procitaj da bez SFRJ na svim velikim takmicenjima Hrvatska ima 7 zlatnih medalja, a Srbija ima 29 zlata!
Procitaj malo i to.
(Ipak malo cinjenica, 29. jun 2022 21:37)

Bez SFRJ ali sa CG. Ko vas ne zna..

cukce

pre 1 godinu

Dobra utakmica, nije se imalo sreće, zasluženo prošla Hrvatska! Posle smene generacije doći sve na svoje mesto! Vater vaterpolo ko te ne bi volo!

Samojako

pre 1 godinu

Čitam komentare kako je Vaterpolo nebitan sport jer nikoga ne zanima. I moram priznat da se, iako nevoljko, moram složiti s tim. Od svih sportova s loptom, vaterpolo je najmanje zanimljiv ljudima. Pogledajmo samo danas posjetu na tribinama. Igralo se četvrtfinale SP u kojem su nastupale 2 svjetske velesile, 2 vaterpolo giganta, sam vrh ovog sporta. A uz to jedni drugima najveći i najžešći rivali. I takav vaterpolo spektakl nije zanimao apsolutno nikog.
Ali ono s čim se ne bi složio je da vaterpolo igraju oni koji nisu uspjeli u popularnijim sportovima. Tko je makar 1 u životu odigrao pa barem 10 min vaterpola, zna da ta izjava nema veze sa realnošću. Ti ljudi su spremni kao malo tko, krvavo treniraju cijeli život, a ako uspiju onda zarađuju mizerne novce u odnosu na druge sportaše koji se bave sportovima s loptom. Tako da iako vaterpolo ne zanima nikog živog, njihove medalje su itekako vrijedne. Pogotovo one sa OI. Tamo medalja u košarci nije ništa vrijednija od medalje u vaterpolu. Koliko god sponzori, razne organizacije i medijska mašinerija tvrdili drugačije.

Daulex

pre 1 godinu

Naravno da ne moze uvek da se pobedi. Cestitke Hrvatskoj, pametna igra.
E sad najveci problem je sto ovde nije uradjena klasicna smena generacija. Ovde su svi igraci red velicine Mandinog godista. Trebalo je dati sansu mladjima jer samo tako mozemo dobiti novog Mandu ili Prlainovica. Ovde se islo na sigurno sa ipak limitiranim igracima. I na kraju nista nije uradjeno. Niti smo uzeli medalju niti su se mladi kalili…

Ćiro

pre 1 godinu

Bravo komšije i da postanete svetski prvaci u vaterpolu. Biće nam onda lakši ovaj poraz. A mi u fudbalu da pobedimo Hrvatsku u finalu svetskog.
Eto, skromnost mi je jača strana, šta ću...

duledudule

pre 1 godinu

Po meni ocekivano, gledao sam skripalo je i u ovim utakmicama u grupi, to uopste nisu bile neke ozbiljnije reprezentacije. Danas igrac vise katastrofa, takodje i odbrana. Ali ko moze zameriti vaterpolistima.

Igorsulic

pre 1 godinu

Najbolji su ovi sto vele da je srb imala smjenu generacija...Eto mi nismo. Kao sto vidis u nas igraju Sandro Sukno i Andro Buslje!Dobro je barba Ratko rekao "Ako zaustavimo Mandica, pobjedujemo:!

croata

pre 1 godinu

Bez SFRJ, Srbija ima 29 zlata na velikim takmicenjima do sada. Lako proverljivi podaci. Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetski kup, Svetska liga. Hrvatska ima 7 zlatnih medalja.
Tako da Hrvati ne lupetajte gluposti da ste uspesniji.
(Ipak malo cinjenica, 29. jun 2022 21:34)

Daj kog briga za svjetske lige, svjetske kupove i univerzijade. To samo vi bodujete. Pa do 2016. niste bili olimpijski sampioni kako god se zvali. Sto se tice vaterpola ono sto se boduje i meni je dovoljna satisfakcija za sve vase turbo mega giga uspjehe je da je LEN proglasio Mladost Zg najboljim vaterpolo klubom svih vremena. I o cemu mi sad trebamo raspravljati dalje? Nema sela u hrvatskoj gdje se igra vaterpolo a da nije bilo prvak evrope. Ali da ne bude da sam neuctiv, cestitam, velesila ste, nema sta.

matori 2

pre 1 godinu

Ništa nenormalno se nije desilo. Jedino nenormalna su naša očekivanja da se i posle onakve smene generacija ništa ne promeni nego da mi meljemo kao sa njima. Nije realno. Glavu gore i nastavite da radite pa će i rezultati doći sa vremenom! Podrška igračima i štabu !

vostok

pre 1 godinu

Ljudi nisu realni..kako da zamenis najbolji tim U ISTORIJI VATERPOLA..to se jednom tako kockice poklope..ali svejedno,opet uzimamo zlato na olimpijadi.Dovesce to Savic u red

jednoruki Krstivoje

pre 1 godinu

Bogami, Hrvati lepo podmladili reprezentaciju, kod njih je cak 9 novajlija. Cestitke na pobedi, nema sta, zasluzeno. Bice tesko , skoro pa nemoguce kod nas nadomestiti osovinu Prlainovic- Filipovic-Pijetlovic. Jesu tu Mandic i Jaksic, ali ne vidim u ekipi ekstra zvezdu kakav je npr bio Fica kada se lomilo. Ne znam samo zasto Dobozanov nije dobio sansu, golmani u vaterpolu sazrevaju posle 25-.

objektivan

pre 1 godinu

Ništa strašno, ne može se na svakoj utakmici pobeđivati, niti uvek osvajati prvo mesto. I na prošlom svetskom smo ispali u četvrtfinalu. Savić ovu ekipu sprema za OI u Parizu.

Бананамен

pre 1 godinu

Лоше је изгубити од њих али овој репрезентацији нема шта да се замери, никада. Толико су нас задужили и веселили да то нема цену! Живели

ne ide

pre 1 godinu

Kako smo losi u sportu ocaj zivi nikad nismo bili na nizim granama. Sada smo prosek i u vaterpolu, ostaju nam samo hobi sportovi kao basket i tekvondo.

MARKO

pre 1 godinu

Ova smena generacija je ogroman udarac na nasu vaterpolo reprezentaciju, bicemo u problemu kada su medalje na velikim takmicenjima u pitanju i jako tesko cemo dolaziti do njih !!!

Igor

pre 1 godinu

Ipak je imalo značaja i to što je po pisanju hr štampe Ratko Rudić bio juče u dužem razgovoru sa Tuckom na kafi. Stari lisac vidi ono što se ne vidi sugerisao je da uz Mandića budu dvojica i neutrališu njegov šut. To su kockasti delimično i uspeli a ostali naši koji su morali biti konkretniji slab učinak mrka kapa.

cpjts

pre 1 godinu

Kakvi ste vi to ljudi odma pljujete, osvojili su momci sve redom moze i njima da se desi da kiksnu ali pljuvacima ne moze a pritom nista postigli u zivotu nisu :)

Metodije Sindjelic

pre 1 godinu

Koliko smo loši bili danas strašno???!!
Mitrović odbranio ono što ga pogodilo,
S. Rašović kad treba da bude vodja i kad su odlučujuće ne može ništa, Randjelović-Drašović ništa isto!
Izgleda moramo da shvatimo da ova reka ima samo 2vrhunska igrača trenutno
Mandić-Jakšić
A Hrvatska Popadić, Vrlić, Fatović, Harkov, Kragić pa čak i Žuvela tako da je bilo pitanje oće biti na kraju 2,3 ili 4 razlike

Fenomen

pre 1 godinu

Napad očajan, odbrana katastrofalna, golman kao da ne postoji...i šta očekivati osim lakog poraza. Ne može se uvek ni pobeđivati...momci imaju dovoljno kredita...

Sinovac

pre 1 godinu

Ovakav rezultat smene generacije je ocekivan. Dosta ce vremena biti potrebno da se ova nasa nova reprezentacija uigra.
(Doc. dr, 29. jun 2022 19:55)

Nikada se više neće uigrati, jer je klub koji je stvarao šampione doveden na ivicu gašenja i oduzet mu je bazen. Nema više uigravanja i ostajanja posle treninga kada se bruse finese, već se sve završava kada radnik bazena dune u pištaljku...
Sistem VK Partizan se kopira svuda u svetu, samo se ovde nipodaštava i gazi, jer nije na liniji "stuba srpstva".

Što se bore misli moje

pre 1 godinu

Mene me zanima da li i Hrvati i Crnogorci uz medalju osvajaju i nacionalne penzije od 40 godine života? Da znam zašta se ko bori.

mateo

pre 1 godinu

cestitke nasima, zasluzeno ! cim sam vidio komentare tipa srbija duplo jaca i minimalno 5 razlike znao sam da to dobivamo danas. polufinale gubimo jer nam je takav mentalitet

Vojkan

pre 1 godinu

Ništa strašno! Jednom dobiješ, drugi put izgubiš, to je sport. Inače kada bismo stalno dobijali Hrvate, vaterpolo bi izgubio svaku draž i ovde i tamo... Kao u košarci...
Inače bojim se da vaterpolo "visi" u olimpijskom programu. Malo zemalja je u igri.
Da ga ne zameni neko boćanje, ili pikado... Svašta je moguće kod ovih koji preuzimaju vodjenje sporta i još koječega u svetu... Mislim... znate već na koga...

Ivan ZG

pre 1 godinu

Da budem iskren, ovo je prva utakmica u kojoj sam gledao "nove" barakude. Nisam znao što očekivati jer po imenima nisam skoro ni za jednog igrača čuo. Jedino mi je rezultat 9:9 sa Grcima u grupo govorio da mogu dobro odigrati.
Iznenadili su me skoro fanatičnom obranom u prvoj četvrtini i dosta slabim napadom. Iako smo uspjeli maksimalno otežati šutiranje protivniku istovremeno nismo napravili nikakvu rezultatsku razliku.
Momci su održali visok nivo igre do kraja i ugodno me iznenadili.
Vidi se da tu nema igrača kalibra jednog Sukna ili Dubrvka Šimenca koji je postizao golove i sa više od 10 metara, ali dački su kompaktni, složni i ne padaju bitno u igri pa imaju predipozicije da nešto naprave.
Jedna zanimljiva utakmica za ljubitelje vaterpola.

Ša Pić

pre 1 godinu

Vojkan, 29. jun 2022 18:51)

Bila bi zaista šteta. Naši su se naosvajali medalja i nacionalnih penzija koje dodeljuje svetska sportska organizacija. Značajan je to priliv deviza za Srbiju.
(Rudič, 29. jun 2022 20:56)

Šta pričaš ti? Nacionalne penzije im zarađujemo mi koji radimo u Srbiji. I primaju ih od 40 godine života.

Alex

pre 1 godinu

Baš me čudi ovakav "uspeh" kada imamo velikane i klubove sa tradicijom Novi Beograd, Šabac, Radnički, Zvezdu. Posle OI sam pisao komentar da ćemo se boriti za plasman od 5-8 mesta kada oni najbolji odu, a naslednika nema. Od Jakšića nijedan vrhunski igrač nije izašao iz naših klubova. Strategija je uništiti Partizan. To je uspelo, a posledice su očigledne i tek će ih biti.

Salinho

pre 1 godinu

Vidim ovde sve stručnjak do stručnjaka. Ovo je jedna od gorih smena generacija u našem sportu, jednostavno posle onih "zveri", mi nismo imali adekvatne zamene, pa igraju ovi, koji su trenutno najbolje što imamo. Ovi igrači jednostavno nemaju kvalitet, bezlični su. Svi ponavljate ko papagaji, smena generacije, a šta je sa hrvatima, oni nisu imali smenu generacija...proverite pre nego što lupetate samo. Pričate ovde mlad tim, brukate se neznanjem. Pogledajte godišta tih igrača, po onda proverite šta su u tim godinama osvajali Filipović, Pijetlović, Prlainović, Udovičić, a i oni stariji Šapić, Vujasinović, Ikodinović, Savić. I slažem se, uvek treba podržati našu nacionalnu selekciju, koliko god loše izgledala.

нс бој

pre 1 godinu

Не пратим нешто ватерполо,тј гледам углавном репрезентацију.Данас у екипи знам Мандића,е сад видим да има много искључења,јел су мењана правила.Видим да правимо и смену генерације,па неко упућен,хладне главе да нам искоментарише домете у будућности.Честитам Хрватима.

vilsonovo

pre 1 godinu

Spor protok lopte. Bezopasni suteri. Mandic pokriven, pa sem Jaksica niko nema petlje da zavrsi akciju.Radulovic gde je? Gde su talenti? Prosla generacija je 2009. odmah pokazala kvalitet. Nju je stvorio Udovicic. Red bi bio da Savic koji je tada dobio gotovu ekipu sada pokaze da zna i da stvori tim. Ako ne pocnu da igraju hrabrije - osrednji Hrvati ce ovo da dobiju.

Pančevac

pre 1 godinu

Čitam komentare i ne verujem. Strašno je što većina nema nikakve veze sa veterpolom, a još manje ga prati.
Ljudi, smena generacije u reprezentaciji Srbije...šta nije jasno. Predjite lepo na vesti o fudbalu, pa tamo komentarišite.
Ljudi, nije problem u vaterpolo reprezentaciji, problem je u vašim glavama i vašem stavu, a toga niste ni svesni, na žalost.

Repki i Saviću sve najbolje želim, samo polako, doteraće to Deki sve pod konac.

Miroslav

pre 1 godinu

Kakav klasik svetskog sporta na tribinama uža familija.
(Men Behaving Badly, 29. jun 2022 16:30)

Pa šta? Ne gleda se mnogo više ni rvanje, karate, tekvondo, streljaštvo, kuglanje... Pa su nacionalne penzije jednake kao za rukometaše, košarkaše, tenisere, odbojkaše...

pijani šaran

pre 1 godinu

Mislim da smo mi završili sa titulama u vaterpolu. Biće tu nekih medalja još, ali ovi naslednici nisu ni blizu klase onih što su otišli. Hrvati deluju ozbiljnije.
(Džoni, 29. jun 2022 16:30)

Otišla generacija Igora, Šapića, Dače.. Došla druga generacija, otišla ova trofejna sada nova. Treba uklopiti igrače. Drugo. Igrači imaju mnogo utakmica što je i Dejan Savić konstatovao. Posle SP za dva meseca EP

nasa jedra su gitare

pre 1 godinu

Cestitke susedima. Selektor Hrvatske Tucak postuje Dekija Savica i veliki su prijatelji. Konacno je nasao resenje i apsolutno nas nadmasio na svim nivoima. Koliko moze HR dalje videcemo. Znam samo da ce u svakoj kombinaciji biti u tezem polozaju zbog sudjenja i to ako uspeju nadoknaditi mogu uzeti trofej. Navijam za CG i HR da se opet titula nadje na Balkanu, mada tesko. Spanija iLI Madjarska osvajaju najverovatnije.

goran

pre 1 godinu

Mi smo prelagani, fizički preslabi.Pre par dana naše igrače su Amerikanci nosili na leđima i davali golove, na primer.Sigurno naša najslabija generacija u zadnjih 20 godina. Nisu ni Hrvati puno bolji,nemaju ni oni više velikih igrača.Ovo je prelazni period za naš tim, dok ne dođu bolji mlađi igrači(Radulovićeva generacija), i možda smo se prelako odrekli par igrača, Ćuk mi prvi pada na pamet.Strašan problem imamo na poziciji beka(samo je Jakšić top klasa) ,onda moramo da igramo zonu, a vrhunskog golmana nemamo još od Šefika.I još nešto, naš napad sa igračem više, kada tražimo rešenje napadom "na stative" izgleda nestvarno loše, Gruzija to bolje radi od Srbije što je poražavajuće. Čekaćemo medalju par godina, to je sigurno,i možda i normalno, ne može se stalno biti u vrhu.

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

(Samojako, 29. jun 2022 23:23) 

Ovo je odlican komentar. Danas sam gledao tekmu samo zato sto mi je na mob dosla obavijest od iHrt da pocinje 'el classico' a onda sam prvo prosurfao po imbexu i smijao se komentarima a tek onda odgledao kraj 3/4 i zadnje 3 min tekme.

Pokusaj samo zamisliti tekmu hr-srb u 1/4f svjetskog nogometnog prvenstva. Samo pokusaj. Doslovno cijeli svijet bi poslao novinare u zg i bg i danima bi trajala medijska histerija na rubu pameti. Od istocnog timora do grenlanda svi bi tih par dana pricali samo o tome. Svi portali svijeta bi gorili i svi bi se morali opredijeliti, u tom mecu nikom ne bi bilo svejedno, nitko ne bi mogao reci da ga 'nije briga' i da 'nije bitno'.

Vaterpolisti su heroji jer igraju tezak sport za male pare i malu slavu, ali ja ne znam doslovno nikoga tko je odgledao ijednu vaterpolo tekmu a da to nije bila hrepka ili jug/mladost. Vaterpolo je nebitan sport kojeg igraju divni ljudi.

Rodoljub Dzemperković

pre 1 godinu

Kao da nismo imali golmana na ovoj utakmici, koliko samo neiskorištenih situacija sa igračem više naročito u poslednjoj četvrtini, odbrana loša.. Dobro smo i prošli, mogla je razlika biti mnogo veća obzirom na prikazano..

Andjuse vrati se

pre 1 godinu

Treba biti posten i reci da ova generacija jednostavno nema taj kvalitet osim Mandica koji je stvarno svetska klasa. Prosto ne moze se svaki put imati nekog Sapica, Vujasinovica ili Filipovica. Realno i prosle godine je trebalo da nas Spanci dobiju nego smo na misice izgurali i cist kvalitet Filipovica. Nije tragedija s obzirom da do skoro Partizan trenirao u ladnoj vodi jer nisu imali da plate struju. A i nikad se ne zna mozda se bas za Olimpijadu saberemo i uzmemo zlato.

Pedja,Cacak

pre 1 godinu

cestitke Hrvatima,na zasluzenoj pobedi...
Nasi nisu bili u elementu...
a nije ni realno,da stalno dolazimo sa medaljom...
mi kada god dodjemo sa nekog velikog takmicenja,bez medalje, posle toga pravimo serije medalja...
ima dosta Jos do OI,pa ocekujem i dosta bolja izdanja,od nas...
a da su nas nasi vaterpolisti zasitili, to svakako...
srecno u daljim takmicenjima...

Lakić

pre 1 godinu

Ovi momci imaju kvalitet za 5-8 mesta i nista vise. Drugo svetsko i ni blizu medalje. Predhodno generacija je uzela sve,al i ostale zemlje imaju svetske titule,Spanci Italija,Madjarska,Hrvatska,nista mi nismo nesto ispred njih ko sto se pise. Tesko da ce ovi išta uzeti od medalja u narednom periodu,bas je vidljivo da tu osim Mande nema nikakvog kvaliteta.

Bocko

pre 1 godinu

Mandić nas je toliko puta dosad obradovao, da ovo " ukopavanje " danas možemo da mu lako oprostimo. Ni ostali nisu baš briljirali. Dobro, dešava se. Nova ekipa je, biće sigurno bolje. Treba dati momcima podršku i ubuduće.

croata

pre 1 godinu

Ništa strašno! Jednom dobiješ, drugi put izgubiš, to je sport. Inače kada bismo stalno dobijali Hrvate, vaterpolo bi izgubio svaku draž i ovde i tamo... Kao u košarci...
(Vojkan, 29. jun 2022 18:51)

Gledam i citam smjena najdominantnije srbije ikad, sve su osvajali.. Ispada da su drugi bili samo izlozba, a kad gledam omjer srbija vs hrvatska 21 utakmica 12:9 za srbiju. Pa niste bili bas toliko dominantni ko sto se prica, al neka.
Inace volim vaterpolo, sto se tice hrvatske uvijek cemo biti velesila jer na moru se przi non stop. Ona amaterska divlja liga je jaca od 90% evropskih liga. Za srbiju se bojim, malo se ulaze. Iako ste usporedivi s madjarima jer nemate more infrastrukturom se s njima ne mozete mjeriti. Nadam se da cete nesto iskemijat, ova generacija je ok.
Sto se tice utakmice, morali smo puno prije rijesiti mec, al ovako je mozda i sladje. Ali mislim da necemo osvojiti, nismo dovoljno jaki.

komp

pre 1 godinu

Mi već godinama imamo problem da iskoristimo igrača više. Mnogo drvimo, dođe lopta do nekog igrača on sto puta fintira i na kraju doda sledećem, pa sledeći opet tako. Umesto da lopta što više i što brže ide od igrača do igrača da se nekako napravi višak. Spori smo.

igor

pre 1 godinu

Zaslužen poraz, Hrvati vodili od početka do kraja. Imamo novu generaciju igrača, gde je očigledno najveća mana-odbrana. Primamo golove kao od šale, video sam to još protiv USA, iako smo ih dobili, da primamo jako puno golova. To je danas i presudilo. Savić mora na tome da radi, da osnaži odbranu, dovede možda nekog još novog, a mislim i da nemamo ni dobrog sidraša. Treba dosta vremena i stvoriti novi jak tim, ovo nije veliko iznenadjenje, biće bolje.

Tamo neko

pre 1 godinu

Ma koga briga za vaterpolo, nema mi dosadnijeg sporta. Ništa se ne vidi najzanimljivije je ispod vode. Ovo nisam htio pisati kada su Srbi tukli nas pa evo govorim sada, nebitan, dosadan sport koji ozbiljno igra nekoliko zemalja..

DM

pre 1 godinu

Da me netko pita, sta bi vise volio: da Hrvatska osvoji SP u vaterpolu, ili da Srbija ne prođe grupu na SP, pa odmah ispadne, naravno da bih uzeo ovo drugo...
Ljudi budimo ozbiljni, kakav vaterpolo kakve gluposti, pa najbolji igraci ovog "velikog" sporta imaju placu u rangu igrača Istre ili Belupa u presiromasnoj hrv nogometboj ligi...postoje sportovi koji su tu da bi ih igrali ono koji nisu za nogomet, kosarku, tenis...ima jos nekoliko sportova koji su ok, ali su ili pojedinacni ili preskupi...vaterpolo je u stvarno ali stvarno nebitan!

Pop

pre 1 godinu

Izgleda meni da Spanci uzimaju. Svaka cast Hrvatima i nama ali mi smo druga liga sada. Spanija, Italija, Madjari. Grci i Hrvati dobri ali da uzmu zlato nema sanse.

gulag

pre 1 godinu

Srbiji je nestala fantasticna generacija koja se kalila po jugoslavenskoj skoli vaterpola.Jednostavno ljudi otisli u penziju i to je normalno. Tako je u svemu. Hrvatska kosarka je bila u zenitu kad su igrali igraci kaljeni po jugoslavenskoj skoli, do 1992. Nakon toga penzija. Novi sportski sistemi i skole su bili krcati korupcije i zato dolazi do propadanja.

Ns

pre 1 godinu

Ja od naših vaterpolista očekujem zlato na OI 2024, a svetska i evropska prvenstva pre toga su dodatni plus i zapravo tempiranje forme za Olimpijske igre.

zzbz

pre 1 godinu

Dokle vise ova rupa od Mitrovica na golu, ne moze covek nista da odbrani, ni lopta bar da ga pogodi.. Zar je moguce da nemamo boljeg, mladjeg nekog pa sigurnk bi bar jednu skinuo...

Mihajlo

pre 1 godinu

Tesko cemo ovo da stignemo,bolje Hrvati igraju,bice bolje drugi put,ovo prvenstvo Mandic je bas lose odigrao,mnogo zicera smo promasili.

Sale

pre 1 godinu

Bravo komšije i da postanete svetski prvaci u vaterpolu. Biće nam onda lakši ovaj poraz. A mi u fudbalu da pobedimo Hrvatsku u finalu svetskog.
Eto, skromnost mi je jača strana, šta ću...
(Ćiro, 29. jun 2022 20:22)

Srbija sa srećom će možda da prođe grupu fazu na SPu nogometa, i tamo je kraj.
Možeš ti sanjati, ali to je nažalost istina.
Srbija ni bila u stanju najlakse protivnike pobjediti. A na SPu čeka drugi format Ekipe.

Bradilic

pre 1 godinu

Da su dvojica Hrvata sudila bilo bi bolje po nas. Ali svakako nije to najveci razlog poraza. Neiskustvo nasih, niko ne sme spolja da sutne, Hrvati pritisli Mandica i to je to. Odbrana ne postoji, a pre svega golman. Da covek ne poveruje sta je sve u stanju da primi. Mogao je verovatno Savic da proba sa Dobozanovom, gori ne bi bio. Ali ajde, ovo je prvenstvo za sticanje iskustva, u Parizu ce valjda bolje biti.

Mikula

pre 1 godinu

Nema mnogo price,hrvati zasluzeno prolaze,nikad gora odbrana nasih a to je naravno kljuc.Hrvati ne bi smjeli da se pretjerano raduju jer nisu nista dobili jer sve ostale 3 ekipe u polufinalu su full.Za one koji pricaju o mladjim kategorijama,u zadnjih 5 godina smo konstantno bolji od hrvata,sad treba uklopiti sve ovo.Nikako ne treba zaboraviti da nama raspored nikako ne odgovara,prosle godine prije olimpijskih igara savic je 2 mjeseca priprema imao, a sad su neki dosli sa fajnal fora lige sampiona direktno na 6 7 dana priprema.

Veliki brat

pre 1 godinu

Za srbiju se bojim, malo se ulaze. Iako ste usporedivi s madjarima jer nemate more infrastrukturom se s njima ne mozete mjeriti. Nadam se da cete nesto iskemijat, ova generacija je ok.
(croata, 29. jun 2022 21:05)

U Srbiji se nikada nije ulagalo u vaterpolo, bar ne kad je u pitanju reprezentacija. Sećam se kad je Vaterpolo savez podigao kredit da reprezentacija ode u Sloveniju na neko takmičenje (finale svetske lige, evropsko prvenstvo ili čak svetsko, stvarno se ne sećam) i tu su pobedili u finalu.

Prošle godine, negde u avgustu, proslavljeni Danilo Ikodinović je izjavio da je u Vrnjačkoj Banji spucano 2,5 miliona evra za nacionalni vaterpolo trening centar, a vaterpolisti išli u Kranj na pripreme za Olimpijske igre, i naravno odmah odgovor Saveza da je to zbog psihičkih priprema, jer u Srbiji ne bi mogli od publike da se i mentalno pripreme.

Dakle, i kad se ulaže, ulaže se pogrešno ili tamo gde ne treba, jer gde će u Vrnjačkoj Banji da se priprema reprezentacija, kad je bolje da su u napravili tamo u Pazovi ili već gde kompleks za sve sportove koji bi mogli da koriste svi sportski savezi.

vilsonovo

pre 1 godinu

Nije isto stvarati tim i uzeti ga vec formoranog sa zlatnim talentima:Udovicic, Filipovic, Prlainovic, Radjen, Pijetlovic, Aleksic itd itd jer nije efr nekoga zaboraviti. A pogledajte sada: braca Rasovic, Draskovic, Subotic, Vico ..N blizu. OK . Ne moze svaka generacija biti zlatna. Ali mi nismo ostavili dobar utisak. Igramo slabasno, BEZ ODBRANE. Lopte ispadaju. Ne mozemo fizicki da branimo njihove vaterpoliste... Savic nikada nije bio u prilici da PRAVI TIM. To bi mozda mogao Igor Milanovic ili Vujasinovic...Ne znam - ALi, ljudi, pa ni Hrvati nisu nista posebno a dobili su Srbiju RUTINSKI. Grci ce ih razbiti. Ali, ova generacija Srbije...tanko.

ccc

pre 1 godinu

Evo vi meni recite koliko drzava ozbiljno igra fudbal i kosarku, pricam ozbiljno a ne da ponekada zablistaju. Fudbal: Brazil, Nemacka, Argentina, Italija, Franuska, Spanija, Engleska i mozda Hrvatska, to je znaci 7 reprezentaija, Kosarka: Spanija, Usa, Srbija, Grcka, Litvanija, ostale su dobe ali ne na tom nivou...ajde da kazem i tu 7 reprezentaija. Vaterpolo: Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Italija, Grcka, Madjarska, Spanija to je 7 reprezentaija gde se igra vrhunski vaterpolo. Tako da vi koji pratite samo ove sportove gde moze na dres da se okaci pola metra ime sponzora i gde se peru pare na legalan nain molim vas da ne pisete ovakve nebuloze. Vaterpolo je proglasen od strane sportskih radnika i doktora kao najtezi sport za treniranje, ti momci su najspremniji sportisti na svetu u odnosu na napor i izdrzljivost, tuca, plivanje, dodavanje i tako sat vremena bez prekida... Kada neko od vas sveznalica nespreman bude isplivao kilometar u cugu neka se javi, jedva istrite i 100m a vamo ostavljate ovakve komentare. Meni je vaterpolo prezanimljiv, jedan od najdinamicnijih sportova gde se rezultat vrlo lako menja i mozda jer smo tako dobri u njemu meni je najomiljeniji sport pored kosarke.

Axxo

pre 1 godinu

Realno, ova Srbija ima 4/5 igraca...A nema dobrog golmana.
Trebace tu mnogo znoja i imace mnogo posla da se stvori "hemija" koja je krasila prosle generacije.
Takva je situacija i u odbojci, remont je u toku.

Ipak malo cinjenica

pre 1 godinu

Bez SFRJ, Srbija ima 29 zlata na velikim takmicenjima do sada. Lako proverljivi podaci. Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetski kup, Svetska liga. Hrvatska ima 7 zlatnih medalja.
Tako da Hrvati ne lupetajte gluposti da ste uspesniji.

Ivan

pre 1 godinu

Вријеме је и за новог селектора. Савић се заситио. Влада Вујасиновић је најбоље решење.

zed

pre 1 godinu

Realno ovaj tim sem Mandica nema ni jednog superstara.
Do sada smo bili klasa dve iznad svih.
Sada smo jednaki ko ostali, cak i tamo cetvrta, peta reprezentacija po kvalitetu.
Nema veze, idemo dalje.
Ide evropsko vec za dva meseca, pa svetsko, pa olimpijada, bice takmicenja, samo mora ovo mnogo bolje i srcanije.
Svi nekako deluju metiljavo u bazenu.
Sem Mandica nema ko da pogura i podigne tim.
To je zabrinjavajuce.
Nista, izgubili, idemo dalje, bice jos takmicenja, idemo po zlata na narednim.

Gambeeet

pre 1 godinu

Lukić, koji je u grupi bio ubedljivo najbolji od novajlija, danas kao da je dobio zabranu da uputi šut ka golu, bez ikakvog učinka.

vidikovac

pre 1 godinu

Srbija će sigurno osvojiti peto mjesto. I to je već već sada veliki uspjeh za srbski sport. I moram reći da sam presretan ovim uspjehom (petim mjestom ma šta vi mislili).

Ljubo

pre 1 godinu

Ne mogu samo da svatim kada je već smena generacije zašto i ovaj golman nije otišao,on ni kada su igrali najbolji igrači nije mogao ništa da odbrani.Ubedljivo najslabija karika u timu od kada je otišao Denis Šefik.Odbrani nešto samo kada blok odradi svoj deo posla pa uspori loptu.

Mancini

pre 1 godinu

Čestitam Hrvatima, naš igračima čestitam na igri i borbi, ovog trenutka bili smo slabiji, ali potencijal je ogroman. Jedan od najnapornijih sportova, par godina sam trenirao, ko je imalo probao, zna o čemu pričam, nije atraktivan, ali fudba današnji totalno me smatra.

Ipak malo cinjenica

pre 1 godinu

Gledam i citam smjena najdominantnije srbije ikad, sve su osvajali.. Ispada da su drugi bili samo izlozba, a kad gledam omjer srbija vs hrvatska 21 utakmica 12:9 za srbiju. Pa niste bili bas toliko dominantni ko sto se prica, al neka.

(croata, 29. jun 2022 21:05)

I jesu drugi bili izlozba, kad vec citas, ne citaj samo kako tebi odgovara. Procitaj da bez SFRJ na svim velikim takmicenjima Hrvatska ima 7 zlatnih medalja, a Srbija ima 29 zlata!
Procitaj malo i to.

Hercegovac

pre 1 godinu

Prvo cestitke Hrvatskoj.!Ljudi ne shvataju koliko mi dobro stojimo u kolektivnim sportovima,kako stvari stoje idemo na sva velika prvenstva i u muskoj i u zenskoj konkurenciji ove godine .I ima jos jedan trend,sve vise postajemo jaki u tkz.manjim sportovima,dzudo ima nestvarnu generaciju i juniora i sad kadeta(stojadinov,perisic,obradovic,buncic,majdov,petrovic, i kadeti bulaja,simin,radulj,males,grahovac,rvanje isto,braca nemes,micic,datunasvili mladi kovacevic,tekvondo,takov,perisic,bogdanovic,nadica bozanic...Bokserka Sara cirkovic mislim da ce biti ozbiljan kandidat za medalju na sledecim oi,bas sad na sp u maju tri nase bokserke su stale na korak od medalje ne racunajuci nju koja je jos juniorka,tu su naravno basketasi i stasa gejo kao veliki pikovi za pariz.Dalje,atletika sta tek tu reci;angelina topic 196 cm sa 16 godina,adriana vilagos najveci talenat u zenskom koplju u zadnjih 40 godina,armin sinancevic,milica gardasevic 6.81 ove godine,ivana ilic,teodora boberic...Kajak,bojan zdelar,marija dostanic,dina bacelj i dunja stanojev bas sad prije dva dana prvakinje evrope k2 500,u veslanju vasic i mackovic bi vec u tokiu uzeli medalju da nije bilo korone,u streljastvu lazar kovacevic,teodora,vukojevic,sanja vukasinovic,mikec,arunovic,sebic...Problem je plivanje, a postoji i razlog nemamo infrastrukturu,kod atletike se vidi ogroman napredak zbog stadiona i dvorana.Zaboravio sam napomenuti i stoni tenis zenski surjan,lupulesku,i plus kadetkinje bezeg i tominja

Uroš

pre 1 godinu

ccc
Fudbal najozbiljnije igra cela Evropa i J Amerika veliki deo Azije Afrike i ostali svet na zemlji. Sveukupno najmanje 100 država ozbiljno igra fudbal. Pogledaj kod nas koji smo u svetskim razmerima tu oko 25-30 mesta na FIFA listama dal' svako selo ima FK malene zaseok ima klub i teren a vaterpolo gde si vido neki klub sem u većim gradovima sa bazenima. Ne samo vaterpolo već košarka odbojku rukomet jel se igra po selima ili ne. Ništa sem fudbala u malim sredinama nema ne igra se jer ljude u tim sredinama sem fudbala ne interesuje ništa drugo a fudbala ima od ranga i klubova mesnih zajednica opština zona itd. Realno košarku igra 20-30 zemalja ozbiljno na svetu rukomet 15 odbojku takođe vaterpolo svega 6,7 Srb Hr Gr Mađ Cg Špa Ita i to je za vaterpolo mislim da je korektan odgovor.

ispran mozak

pre 1 godinu

Baš me čudi ovakav "uspeh" kada imamo velikane i klubove sa tradicijom Novi Beograd, Šabac, Radnički, Zvezdu. Posle OI sam pisao komentar da ćemo se boriti za plasman od 5-8 mesta kada oni najbolji odu, a naslednika nema. Od Jakšića nijedan vrhunski igrač nije izašao iz naših klubova. Strategija je uništiti Partizan. To je uspelo, a posledice su očigledne i tek će ih biti.
(Alex, 29. jun 2022 21:38)
Lupetas, gomila momaka iz te sampionske generacije Partizana 2011 su normalni Zvezdasi koji su se borili za crno i crveno-beli dres, za Srbiju. Vujas kapiten, Prlain, Radjen, Pijetlovic..., Fica legenda igrao za Pro Reko tada.

Rudič

pre 1 godinu

Ništa strašno! Jednom dobiješ, drugi put izgubiš, to je sport. Inače kada bismo stalno dobijali Hrvate, vaterpolo bi izgubio svaku draž i ovde i tamo... Kao u košarci...
Inače bojim se da vaterpolo "visi" u olimpijskom programu. Malo zemalja je u igri.
Da ga ne zameni neko boćanje, ili pikado... Svašta je moguće kod ovih koji preuzimaju vodjenje sporta i još koječega u svetu... Mislim... znate već na koga...
(Vojkan, 29. jun 2022 18:51)

Bila bi zaista šteta. Naši su se naosvajali medalja i nacionalnih penzija koje dodeljuje svetska sportska organizacija. Značajan je to priliv deviza za Srbiju.

Sinovac

pre 1 godinu

@(Nenad, 30. jun 2022 12:16)

Niko nikada nije imao monopol u našem vaterpolu, a činjenica je da samo VK Partizan u ovoj državi ima tradiciju stvaranja igrača.samo u poslednjih 30 godina da te podsetim imali smo da je Dejan Savić u tom istom Partizanu u vreme stvaranja VK Crvena Zvezda Jupex debitovao sa 16 godina, a generacija koju je on predvodio i koja je stasavala u društvu pomenute Crvene Zvezde Jupex i Bečeja je bila okosnica reprezentacije 10 godina. Njih je nasledila generacija Vanje Udovičića krajem prošlog veka, a nastavila generacija Filipa Filipovića. Poslednja generacija koju je iznedrio Partizan je generacija Dušana Mandića i Jakšića i tu se priča završava. Niko ne priča od titulama prvaka Evrope ili domaćim titulama, već o činjenici da se nijedna generacija klinaca od 17 godina više nije zadržala u sistemu treninga od par godina, već su igrači zbog situacije u klubu bukvalno otimani za rad sitnih uspeha u domaćij ligi. Od tih igrača koji su uzimali juniorske reprezentativne titule, mi danas imamo samo obične klupske igrače i nijednu mladu zvezdu koja bi bila oslonac reprezentacije u narednih 10 godina...Prosek godina ove "podmlađene" reprezentacije je 26 godina bez golmana Mitrovića, a sa njim 27. To su ozbiljne sportske godine, kada već prolazi igrački zenit i kada igrači mogu samo da stagniraju. Jedini klub je koji forsirao mlade igrače kao Real Dončića u košarci je bačen na kolena, a sa njim i ceo naš vaterpolo...

Sasa

pre 1 godinu

Daj kog briga za svjetske lige, svjetske kupove i univerzijade. To samo vi bodujete. Pa do 2016. niste bili olimpijski sampioni kako god se zvali. Sto se tice vaterpola ono sto se boduje i meni je dovoljna satisfakcija za sve vase turbo mega giga uspjehe je da je LEN proglasio Mladost Zg najboljim vaterpolo klubom svih vremena. I o cemu mi sad trebamo raspravljati dalje? Nema sela u hrvatskoj gdje se igra vaterpolo a da nije bilo prvak evrope. Ali da ne bude da sam neuctiv, cestitam, velesila ste, nema sta.
(croata, 29. jun 2022 23:41) # Link komentara

Neverovatno mi jeste da pokraj svih cinjenica koje ti je izneo, relativizujes odredjena takmicenja, pokusavas uvrediti drugu i istorijski znatno bogatiju naciju spominjanjem promena imena drzave, iako se sustinski ime ne menja odvajkada, kvazipoentiras frazom da nema sela u kom se igra vaterpolo a da nije bilo prvak, i to sve zato sto zivis jednu potpuno ociglednu iluziju koju zelis da odrzis. Vi Srbiji po broju medalja i objektivnom kvalitetu niste dorasli. Nupitno je da ste kvalitetna selekcija, ali ne i kvalitetnija od Srbije. Privhati cinjenice zarad sebe, izgoreces. A ove svoje lose upakovane baljezgarije, plasiraj drugde.

Nenad

pre 1 godinu

Nikada se više neće uigrati, jer je klub koji je stvarao šampione doveden na ivicu gašenja i oduzet mu je bazen. Nema više uigravanja i ostajanja posle treninga kada se bruse finese, već se sve završava kada radnik bazena dune u pištaljku...
Sistem VK Partizan se kopira svuda u svetu, samo se ovde nipodaštava i gazi, jer nije na liniji "stuba srpstva".
(Sinovac, 29. jun 2022 21:01)
Hvala Bogu sto je dosao kraj takvom sistemu u kome je cela drzava bila upregnuta da VK Partizan bude potpuni monopolista, da igraci konacno mogu da biraju gde ce da igraju, a da im ne bude uslov da igraju za Partizan da bi mogli da igraju za reprezentaciju, da Partizan vise ne pocinje prvenstvo od finala i slicno. Doslo je vreme da morate sami i od svog rada da pravite rezultat i sada ste u problemu jer ste navikli da imate potpuni monopol u nasem vaterpolu. Mnogi veliki igraci su Zvezdasi koji su morali da igraju kod vas, kao npr Andrija Prlainovic. .. a sto se reprezentacije tice, bice ona uvek sila, samo sto vi vise necete biti monopolisti, nego cete kao i svi ostali od svog rada zavisiti.

pedja 71

pre 1 godinu

Svaka čast vaterpolistima,jasno je da je pretežak i veoma zahtevan sport.

Ali, dosadan, bre...
Još sporiji uživo nego na TV.

nbc

pre 1 godinu

Nenad, 30. jun 2022 12:16
Ko kaže da je Prlainović morao da igra za Partizan? Šta lupetate. Mogao je on bilo gdje. E sada ja da biram da li da igram za tim za koji ne navijam ali tamo igraju Mesi, Pele, Krojf... a u timu za koji navijam igraju Bajković, Gobeljić i slični, pa vjerovatno bi prevagnula čast da igram sa Peleom. I prestanite više sa tim glupostima kako je neko morao. Nije ali je izabrao da igra sa najboljima.

Ahab

pre 1 godinu

Au, hladan tus i to od "susjeda".
Videlo se da ova ekipa nije ni 50% od olimpijskih sampiona, ali je tinjala neka, cini se nerealna, nada da mogu do medalje.
Smena generacija je ipak uradjena na precac i na silu, jer fali vrhunskih igraca na nekoliko pozicija.
Od ovih mladjih nema neke senzacije, a koliko ce Srbija u buducnosti moci daleko na velikim takmicenjima, sve vise ce se pitati-protivnici.

Marovic

pre 1 godinu

@Sinovac
Nikola Jaksic '97, u ovom momentu je jedini vrhunski reprezentativac kog je izbacila Partizanove skola. Nikog drugog jos od Stefana Mitrovica '88 iz vec bar insajdeirma dobro-poznatih razloga. Ima tu dobrog materijala, ali nisu jos uveg kalibra Partizanovih legendi poput Filipovica ili crnogorskih "uvoza" poput Mandica i Prlainovica.

Hrvatska je juce na Svaetskom imala iskusnog centra Vrlica '85, dok se njegov vrsnjak povukao iz nase reprezentacije bez da ga je neko adekvatan zamenio na toj poziciji. Sreca pa je Mitrovic odlozio 'penziju' pa bar na golu nije bilo oscilacija.
Zao mi je jedino sto Milos Cuk nije nazad na Savicevom spisku.

Sića

pre 1 godinu

Popularnost vaterpola, ni 200 ljudi na tribinama, a tzv. klasik, Srbija - Hrvatska, još je to utakmica 1/4 finala svetskog prvenstva.
Prati se još samo delom u Mađarskoj, Crnoj Gori, možda Italiji, Španiji i Grčkoj.
Sve ukupno ni par miliona gledalaca u celom svetu, realno i to je mnogo.

Džoni

pre 1 godinu

Mislim da smo mi završili sa titulama u vaterpolu. Biće tu nekih medalja još, ali ovi naslednici nisu ni blizu klase onih što su otišli. Hrvati deluju ozbiljnije.

Deda

pre 1 godinu

Propali smo u svim sportovima a hrvati su sportska sila mada ih je duplo manje.I u tenisu su nam kao nacija odrzali casove na OI.
O fudbalu da ne pricamo

ne ide

pre 1 godinu

Kako smo losi u sportu ocaj zivi nikad nismo bili na nizim granama. Sada smo prosek i u vaterpolu, ostaju nam samo hobi sportovi kao basket i tekvondo.

Sale

pre 1 godinu

Kada čitam komentare, Srbija najbolja u Waterpolo, Srbija najbolja u Odbojki, Srbija najbolja u Tenis.

Hrvatska Srbiju gazi u svim sportovima ljudi.

Pop

pre 1 godinu

Izgleda meni da Spanci uzimaju. Svaka cast Hrvatima i nama ali mi smo druga liga sada. Spanija, Italija, Madjari. Grci i Hrvati dobri ali da uzmu zlato nema sanse.

Tamo neko

pre 1 godinu

Ma koga briga za vaterpolo, nema mi dosadnijeg sporta. Ništa se ne vidi najzanimljivije je ispod vode. Ovo nisam htio pisati kada su Srbi tukli nas pa evo govorim sada, nebitan, dosadan sport koji ozbiljno igra nekoliko zemalja..

Ipak malo cinjenica

pre 1 godinu

Bez SFRJ, Srbija ima 29 zlata na velikim takmicenjima do sada. Lako proverljivi podaci. Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetski kup, Svetska liga. Hrvatska ima 7 zlatnih medalja.
Tako da Hrvati ne lupetajte gluposti da ste uspesniji.

GodraPG

pre 1 godinu

Boka ima dvije reprezentacije, Crne Gore i Srbije. Momci iz Crne Gore, koji su donosili slavu Srbiji u vaterpolu, pa kaže: Andrija Prlainović, Duško Pjetlović, Dušan Mandić, Rađen, Vico, itd. = momci iz CG.

Činjenica

pre 1 godinu

Ako naše tri balkanske države stalno igraju četvrtfinala i polufinala svjetskih i europskih prvenstava pa i olimpijskih igara, onda se nameće logičan zaključak o važnosti ovog sporta na globalnoj razini. Nema potrebe za loženjem, i jedni i drugi.
Sportski pozdrav!

vidikovac

pre 1 godinu

Srbija će sigurno osvojiti peto mjesto. I to je već već sada veliki uspjeh za srbski sport. I moram reći da sam presretan ovim uspjehom (petim mjestom ma šta vi mislili).

DM

pre 1 godinu

Da me netko pita, sta bi vise volio: da Hrvatska osvoji SP u vaterpolu, ili da Srbija ne prođe grupu na SP, pa odmah ispadne, naravno da bih uzeo ovo drugo...
Ljudi budimo ozbiljni, kakav vaterpolo kakve gluposti, pa najbolji igraci ovog "velikog" sporta imaju placu u rangu igrača Istre ili Belupa u presiromasnoj hrv nogometboj ligi...postoje sportovi koji su tu da bi ih igrali ono koji nisu za nogomet, kosarku, tenis...ima jos nekoliko sportova koji su ok, ali su ili pojedinacni ili preskupi...vaterpolo je u stvarno ali stvarno nebitan!

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Šta ste očekivali?!? Bukvalno ste udavili jedini tim koji je stvarao reprezentativce zarad par instant projekata koji se raspadaju posle dve sezone. Nije samo do para, nešto je i do sistema. Čeka nas osrednjost i pokoja medalja na staru slavu. Pamet u glavu.

Ns

pre 1 godinu

Ja od naših vaterpolista očekujem zlato na OI 2024, a svetska i evropska prvenstva pre toga su dodatni plus i zapravo tempiranje forme za Olimpijske igre.

MRKY

pre 1 godinu

Najljepše od čitave utakmice je bilo vidjet kako su se jedni i drugi bez obzira na rezultat sportski zagrlili i čestitali jedni drugima, danas smo mi pobjedili, sretno na idućem natjecanju - pozdrav svima iz Splita 👍

croata

pre 1 godinu

Bez SFRJ, Srbija ima 29 zlata na velikim takmicenjima do sada. Lako proverljivi podaci. Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetski kup, Svetska liga. Hrvatska ima 7 zlatnih medalja.
Tako da Hrvati ne lupetajte gluposti da ste uspesniji.
(Ipak malo cinjenica, 29. jun 2022 21:34)

Daj kog briga za svjetske lige, svjetske kupove i univerzijade. To samo vi bodujete. Pa do 2016. niste bili olimpijski sampioni kako god se zvali. Sto se tice vaterpola ono sto se boduje i meni je dovoljna satisfakcija za sve vase turbo mega giga uspjehe je da je LEN proglasio Mladost Zg najboljim vaterpolo klubom svih vremena. I o cemu mi sad trebamo raspravljati dalje? Nema sela u hrvatskoj gdje se igra vaterpolo a da nije bilo prvak evrope. Ali da ne bude da sam neuctiv, cestitam, velesila ste, nema sta.

Ipak malo cinjenica

pre 1 godinu

Gledam i citam smjena najdominantnije srbije ikad, sve su osvajali.. Ispada da su drugi bili samo izlozba, a kad gledam omjer srbija vs hrvatska 21 utakmica 12:9 za srbiju. Pa niste bili bas toliko dominantni ko sto se prica, al neka.

(croata, 29. jun 2022 21:05)

I jesu drugi bili izlozba, kad vec citas, ne citaj samo kako tebi odgovara. Procitaj da bez SFRJ na svim velikim takmicenjima Hrvatska ima 7 zlatnih medalja, a Srbija ima 29 zlata!
Procitaj malo i to.

Mikula

pre 1 godinu

Nema mnogo price,hrvati zasluzeno prolaze,nikad gora odbrana nasih a to je naravno kljuc.Hrvati ne bi smjeli da se pretjerano raduju jer nisu nista dobili jer sve ostale 3 ekipe u polufinalu su full.Za one koji pricaju o mladjim kategorijama,u zadnjih 5 godina smo konstantno bolji od hrvata,sad treba uklopiti sve ovo.Nikako ne treba zaboraviti da nama raspored nikako ne odgovara,prosle godine prije olimpijskih igara savic je 2 mjeseca priprema imao, a sad su neki dosli sa fajnal fora lige sampiona direktno na 6 7 dana priprema.

Jalijaš

pre 1 godinu

Bili ljudi bolji, pobedili i to je to.Imamo smenu generacije i nije realno očekivati u ovom trenutku od njih veliki rezultat.
Naravno da ću navijati za CRO do kraja prvenstva.
Idemo CRO.

Mare

pre 1 godinu

@Danas ce Hrvati u bazenu pokazati da imaju trenutno bolji tim
Prava su vaterpolo sila


I jedni i drugi su posle smene generacija daleko od bilo kakve sile i imaju 0 posto sansi da osvoje prvenstvo

Ivan

pre 1 godinu

Вријеме је и за новог селектора. Савић се заситио. Влада Вујасиновић је најбоље решење.

vilsonovo

pre 1 godinu

Nije isto stvarati tim i uzeti ga vec formoranog sa zlatnim talentima:Udovicic, Filipovic, Prlainovic, Radjen, Pijetlovic, Aleksic itd itd jer nije efr nekoga zaboraviti. A pogledajte sada: braca Rasovic, Draskovic, Subotic, Vico ..N blizu. OK . Ne moze svaka generacija biti zlatna. Ali mi nismo ostavili dobar utisak. Igramo slabasno, BEZ ODBRANE. Lopte ispadaju. Ne mozemo fizicki da branimo njihove vaterpoliste... Savic nikada nije bio u prilici da PRAVI TIM. To bi mozda mogao Igor Milanovic ili Vujasinovic...Ne znam - ALi, ljudi, pa ni Hrvati nisu nista posebno a dobili su Srbiju RUTINSKI. Grci ce ih razbiti. Ali, ova generacija Srbije...tanko.

VUK

pre 1 godinu

Prvo nam je umro rukomet, pa odbojka, pa košarka i evo i vaterpolo. Fudbal se nije ni rodio. Više u nijednom kolektivnom sportu kod muškaraca ne možemo da osvojimo zlato .

Što se bore misli moje

pre 1 godinu

Mene me zanima da li i Hrvati i Crnogorci uz medalju osvajaju i nacionalne penzije od 40 godine života? Da znam zašta se ko bori.

Vojkan

pre 1 godinu

Ništa strašno! Jednom dobiješ, drugi put izgubiš, to je sport. Inače kada bismo stalno dobijali Hrvate, vaterpolo bi izgubio svaku draž i ovde i tamo... Kao u košarci...
Inače bojim se da vaterpolo "visi" u olimpijskom programu. Malo zemalja je u igri.
Da ga ne zameni neko boćanje, ili pikado... Svašta je moguće kod ovih koji preuzimaju vodjenje sporta i još koječega u svetu... Mislim... znate već na koga...

zzbz

pre 1 godinu

Dokle vise ova rupa od Mitrovica na golu, ne moze covek nista da odbrani, ni lopta bar da ga pogodi.. Zar je moguce da nemamo boljeg, mladjeg nekog pa sigurnk bi bar jednu skinuo...

vostok

pre 1 godinu

Ljudi nisu realni..kako da zamenis najbolji tim U ISTORIJI VATERPOLA..to se jednom tako kockice poklope..ali svejedno,opet uzimamo zlato na olimpijadi.Dovesce to Savic u red

ispran mozak

pre 1 godinu

Baš me čudi ovakav "uspeh" kada imamo velikane i klubove sa tradicijom Novi Beograd, Šabac, Radnički, Zvezdu. Posle OI sam pisao komentar da ćemo se boriti za plasman od 5-8 mesta kada oni najbolji odu, a naslednika nema. Od Jakšića nijedan vrhunski igrač nije izašao iz naših klubova. Strategija je uništiti Partizan. To je uspelo, a posledice su očigledne i tek će ih biti.
(Alex, 29. jun 2022 21:38)
Lupetas, gomila momaka iz te sampionske generacije Partizana 2011 su normalni Zvezdasi koji su se borili za crno i crveno-beli dres, za Srbiju. Vujas kapiten, Prlain, Radjen, Pijetlovic..., Fica legenda igrao za Pro Reko tada.

statuskan

pre 1 godinu

Otišla je generacija koja je stasala u Partizanu.Taj klub je sada uništen tako da moramo da se navikavamo na osrednje rezultate jer se gubi sistem po kome smo bili prepotnatljivi. Zbog hira šačice iskompleksiranih ljudi došli smo do ovoga jer kada nema VK Partizan nema ni srpskog vaterpola.

gulag

pre 1 godinu

Srbiji je nestala fantasticna generacija koja se kalila po jugoslavenskoj skoli vaterpola.Jednostavno ljudi otisli u penziju i to je normalno. Tako je u svemu. Hrvatska kosarka je bila u zenitu kad su igrali igraci kaljeni po jugoslavenskoj skoli, do 1992. Nakon toga penzija. Novi sportski sistemi i skole su bili krcati korupcije i zato dolazi do propadanja.

Ćiro

pre 1 godinu

Bravo komšije i da postanete svetski prvaci u vaterpolu. Biće nam onda lakši ovaj poraz. A mi u fudbalu da pobedimo Hrvatsku u finalu svetskog.
Eto, skromnost mi je jača strana, šta ću...

croata

pre 1 godinu

Ništa strašno! Jednom dobiješ, drugi put izgubiš, to je sport. Inače kada bismo stalno dobijali Hrvate, vaterpolo bi izgubio svaku draž i ovde i tamo... Kao u košarci...
(Vojkan, 29. jun 2022 18:51)

Gledam i citam smjena najdominantnije srbije ikad, sve su osvajali.. Ispada da su drugi bili samo izlozba, a kad gledam omjer srbija vs hrvatska 21 utakmica 12:9 za srbiju. Pa niste bili bas toliko dominantni ko sto se prica, al neka.
Inace volim vaterpolo, sto se tice hrvatske uvijek cemo biti velesila jer na moru se przi non stop. Ona amaterska divlja liga je jaca od 90% evropskih liga. Za srbiju se bojim, malo se ulaze. Iako ste usporedivi s madjarima jer nemate more infrastrukturom se s njima ne mozete mjeriti. Nadam se da cete nesto iskemijat, ova generacija je ok.
Sto se tice utakmice, morali smo puno prije rijesiti mec, al ovako je mozda i sladje. Ali mislim da necemo osvojiti, nismo dovoljno jaki.

pijani šaran

pre 1 godinu

Mislim da smo mi završili sa titulama u vaterpolu. Biće tu nekih medalja još, ali ovi naslednici nisu ni blizu klase onih što su otišli. Hrvati deluju ozbiljnije.
(Džoni, 29. jun 2022 16:30)

Otišla generacija Igora, Šapića, Dače.. Došla druga generacija, otišla ova trofejna sada nova. Treba uklopiti igrače. Drugo. Igrači imaju mnogo utakmica što je i Dejan Savić konstatovao. Posle SP za dva meseca EP

cpjts

pre 1 godinu

Kakvi ste vi to ljudi odma pljujete, osvojili su momci sve redom moze i njima da se desi da kiksnu ali pljuvacima ne moze a pritom nista postigli u zivotu nisu :)

ZliZlo

pre 1 godinu

Ništa strašno, smena generacija je uvek nezgodna....

Tek smo počeli da pravimo tim za Pariz...

Ovo će biti sjajna škola za ove mladiće...

Samo glavu gore, iz ovakvih poraza dolaze titule...

vilsonovo

pre 1 godinu

Spor protok lopte. Bezopasni suteri. Mandic pokriven, pa sem Jaksica niko nema petlje da zavrsi akciju.Radulovic gde je? Gde su talenti? Prosla generacija je 2009. odmah pokazala kvalitet. Nju je stvorio Udovicic. Red bi bio da Savic koji je tada dobio gotovu ekipu sada pokaze da zna i da stvori tim. Ako ne pocnu da igraju hrabrije - osrednji Hrvati ce ovo da dobiju.

Mario

pre 1 godinu

I jesu drugi bili izlozba, kad vec citas, ne citaj samo kako tebi odgovara. Procitaj da bez SFRJ na svim velikim takmicenjima Hrvatska ima 7 zlatnih medalja, a Srbija ima 29 zlata!
Procitaj malo i to.
(Ipak malo cinjenica, 29. jun 2022 21:37)

Bez SFRJ ali sa CG. Ko vas ne zna..

Rudič

pre 1 godinu

Ništa strašno! Jednom dobiješ, drugi put izgubiš, to je sport. Inače kada bismo stalno dobijali Hrvate, vaterpolo bi izgubio svaku draž i ovde i tamo... Kao u košarci...
Inače bojim se da vaterpolo "visi" u olimpijskom programu. Malo zemalja je u igri.
Da ga ne zameni neko boćanje, ili pikado... Svašta je moguće kod ovih koji preuzimaju vodjenje sporta i još koječega u svetu... Mislim... znate već na koga...
(Vojkan, 29. jun 2022 18:51)

Bila bi zaista šteta. Naši su se naosvajali medalja i nacionalnih penzija koje dodeljuje svetska sportska organizacija. Značajan je to priliv deviza za Srbiju.

mateo

pre 1 godinu

cestitke nasima, zasluzeno ! cim sam vidio komentare tipa srbija duplo jaca i minimalno 5 razlike znao sam da to dobivamo danas. polufinale gubimo jer nam je takav mentalitet

Hercegovac

pre 1 godinu

Prvo cestitke Hrvatskoj.!Ljudi ne shvataju koliko mi dobro stojimo u kolektivnim sportovima,kako stvari stoje idemo na sva velika prvenstva i u muskoj i u zenskoj konkurenciji ove godine .I ima jos jedan trend,sve vise postajemo jaki u tkz.manjim sportovima,dzudo ima nestvarnu generaciju i juniora i sad kadeta(stojadinov,perisic,obradovic,buncic,majdov,petrovic, i kadeti bulaja,simin,radulj,males,grahovac,rvanje isto,braca nemes,micic,datunasvili mladi kovacevic,tekvondo,takov,perisic,bogdanovic,nadica bozanic...Bokserka Sara cirkovic mislim da ce biti ozbiljan kandidat za medalju na sledecim oi,bas sad na sp u maju tri nase bokserke su stale na korak od medalje ne racunajuci nju koja je jos juniorka,tu su naravno basketasi i stasa gejo kao veliki pikovi za pariz.Dalje,atletika sta tek tu reci;angelina topic 196 cm sa 16 godina,adriana vilagos najveci talenat u zenskom koplju u zadnjih 40 godina,armin sinancevic,milica gardasevic 6.81 ove godine,ivana ilic,teodora boberic...Kajak,bojan zdelar,marija dostanic,dina bacelj i dunja stanojev bas sad prije dva dana prvakinje evrope k2 500,u veslanju vasic i mackovic bi vec u tokiu uzeli medalju da nije bilo korone,u streljastvu lazar kovacevic,teodora,vukojevic,sanja vukasinovic,mikec,arunovic,sebic...Problem je plivanje, a postoji i razlog nemamo infrastrukturu,kod atletike se vidi ogroman napredak zbog stadiona i dvorana.Zaboravio sam napomenuti i stoni tenis zenski surjan,lupulesku,i plus kadetkinje bezeg i tominja

Pančevac

pre 1 godinu

Čitam komentare i ne verujem. Strašno je što većina nema nikakve veze sa veterpolom, a još manje ga prati.
Ljudi, smena generacije u reprezentaciji Srbije...šta nije jasno. Predjite lepo na vesti o fudbalu, pa tamo komentarišite.
Ljudi, nije problem u vaterpolo reprezentaciji, problem je u vašim glavama i vašem stavu, a toga niste ni svesni, na žalost.

Repki i Saviću sve najbolje želim, samo polako, doteraće to Deki sve pod konac.

Šomi

pre 1 godinu

Meni samo nije jasno odakle prica ovih dana da je Srbija bolja za 5 razlike?! Srbija imala smenu generacije i sad smo tu negde sa Hrvatskom..

Bradilic

pre 1 godinu

Da su dvojica Hrvata sudila bilo bi bolje po nas. Ali svakako nije to najveci razlog poraza. Neiskustvo nasih, niko ne sme spolja da sutne, Hrvati pritisli Mandica i to je to. Odbrana ne postoji, a pre svega golman. Da covek ne poveruje sta je sve u stanju da primi. Mogao je verovatno Savic da proba sa Dobozanovom, gori ne bi bio. Ali ajde, ovo je prvenstvo za sticanje iskustva, u Parizu ce valjda bolje biti.

macconi

pre 1 godinu

Posle svega sto je osvojila reprezentacija Srbije dok je Savic vodi,a to je bukvalno sve po vise puta,ja apsolutno nemam sta da zamerim...jednostavno u sportu je tako da kada neko dominira i osvaja sve,protivnici vise napreduju i gladniji su za pobedom nego onaj koji je navikao da pobedjuje i osvaja...tako da momci svaka cast na svemu

MARKO

pre 1 godinu

Ova smena generacija je ogroman udarac na nasu vaterpolo reprezentaciju, bicemo u problemu kada su medalje na velikim takmicenjima u pitanju i jako tesko cemo dolaziti do njih !!!

Sinovac

pre 1 godinu

Ovakav rezultat smene generacije je ocekivan. Dosta ce vremena biti potrebno da se ova nasa nova reprezentacija uigra.
(Doc. dr, 29. jun 2022 19:55)

Nikada se više neće uigrati, jer je klub koji je stvarao šampione doveden na ivicu gašenja i oduzet mu je bazen. Nema više uigravanja i ostajanja posle treninga kada se bruse finese, već se sve završava kada radnik bazena dune u pištaljku...
Sistem VK Partizan se kopira svuda u svetu, samo se ovde nipodaštava i gazi, jer nije na liniji "stuba srpstva".

ccc

pre 1 godinu

Evo vi meni recite koliko drzava ozbiljno igra fudbal i kosarku, pricam ozbiljno a ne da ponekada zablistaju. Fudbal: Brazil, Nemacka, Argentina, Italija, Franuska, Spanija, Engleska i mozda Hrvatska, to je znaci 7 reprezentaija, Kosarka: Spanija, Usa, Srbija, Grcka, Litvanija, ostale su dobe ali ne na tom nivou...ajde da kazem i tu 7 reprezentaija. Vaterpolo: Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Italija, Grcka, Madjarska, Spanija to je 7 reprezentaija gde se igra vrhunski vaterpolo. Tako da vi koji pratite samo ove sportove gde moze na dres da se okaci pola metra ime sponzora i gde se peru pare na legalan nain molim vas da ne pisete ovakve nebuloze. Vaterpolo je proglasen od strane sportskih radnika i doktora kao najtezi sport za treniranje, ti momci su najspremniji sportisti na svetu u odnosu na napor i izdrzljivost, tuca, plivanje, dodavanje i tako sat vremena bez prekida... Kada neko od vas sveznalica nespreman bude isplivao kilometar u cugu neka se javi, jedva istrite i 100m a vamo ostavljate ovakve komentare. Meni je vaterpolo prezanimljiv, jedan od najdinamicnijih sportova gde se rezultat vrlo lako menja i mozda jer smo tako dobri u njemu meni je najomiljeniji sport pored kosarke.

Sasa

pre 1 godinu

Daj kog briga za svjetske lige, svjetske kupove i univerzijade. To samo vi bodujete. Pa do 2016. niste bili olimpijski sampioni kako god se zvali. Sto se tice vaterpola ono sto se boduje i meni je dovoljna satisfakcija za sve vase turbo mega giga uspjehe je da je LEN proglasio Mladost Zg najboljim vaterpolo klubom svih vremena. I o cemu mi sad trebamo raspravljati dalje? Nema sela u hrvatskoj gdje se igra vaterpolo a da nije bilo prvak evrope. Ali da ne bude da sam neuctiv, cestitam, velesila ste, nema sta.
(croata, 29. jun 2022 23:41) # Link komentara

Neverovatno mi jeste da pokraj svih cinjenica koje ti je izneo, relativizujes odredjena takmicenja, pokusavas uvrediti drugu i istorijski znatno bogatiju naciju spominjanjem promena imena drzave, iako se sustinski ime ne menja odvajkada, kvazipoentiras frazom da nema sela u kom se igra vaterpolo a da nije bilo prvak, i to sve zato sto zivis jednu potpuno ociglednu iluziju koju zelis da odrzis. Vi Srbiji po broju medalja i objektivnom kvalitetu niste dorasli. Nupitno je da ste kvalitetna selekcija, ali ne i kvalitetnija od Srbije. Privhati cinjenice zarad sebe, izgoreces. A ove svoje lose upakovane baljezgarije, plasiraj drugde.

Бананамен

pre 1 godinu

Лоше је изгубити од њих али овој репрезентацији нема шта да се замери, никада. Толико су нас задужили и веселили да то нема цену! Живели

zed

pre 1 godinu

Realno ovaj tim sem Mandica nema ni jednog superstara.
Do sada smo bili klasa dve iznad svih.
Sada smo jednaki ko ostali, cak i tamo cetvrta, peta reprezentacija po kvalitetu.
Nema veze, idemo dalje.
Ide evropsko vec za dva meseca, pa svetsko, pa olimpijada, bice takmicenja, samo mora ovo mnogo bolje i srcanije.
Svi nekako deluju metiljavo u bazenu.
Sem Mandica nema ko da pogura i podigne tim.
To je zabrinjavajuce.
Nista, izgubili, idemo dalje, bice jos takmicenja, idemo po zlata na narednim.

Antonio

pre 1 godinu

Meni je uvijek krivo kad Hrvatska ili Srbija u vaterpolu ostanu bez medalje jer se sretnu u 1/4 finalu a zna se da su to medju 3 prve ekipe na svijetu...više sreće drugi put! Sportski pozdrav iz RH

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

Mi nismo samo nogometna velesila, nego i sportska. Ovo je bio vaterpolski klasik, a klasik je utakmica u kojoj svako moze svakog pobjediti. Nemojte se ljutiti, kao ni sto se mi ne trebamo uzdizati. Uvijek su bili tu Madarska, Crna Gora, Srbija i Hrvatska! Italija, Spanjolska, Grcka su oscilirali. Cestitke Srbiji na igri!

Ljubo

pre 1 godinu

Ne mogu samo da svatim kada je već smena generacije zašto i ovaj golman nije otišao,on ni kada su igrali najbolji igrači nije mogao ništa da odbrani.Ubedljivo najslabija karika u timu od kada je otišao Denis Šefik.Odbrani nešto samo kada blok odradi svoj deo posla pa uspori loptu.

objektivan

pre 1 godinu

Ništa strašno, ne može se na svakoj utakmici pobeđivati, niti uvek osvajati prvo mesto. I na prošlom svetskom smo ispali u četvrtfinalu. Savić ovu ekipu sprema za OI u Parizu.

Sale

pre 1 godinu

Bravo komšije i da postanete svetski prvaci u vaterpolu. Biće nam onda lakši ovaj poraz. A mi u fudbalu da pobedimo Hrvatsku u finalu svetskog.
Eto, skromnost mi je jača strana, šta ću...
(Ćiro, 29. jun 2022 20:22)

Srbija sa srećom će možda da prođe grupu fazu na SPu nogometa, i tamo je kraj.
Možeš ti sanjati, ali to je nažalost istina.
Srbija ni bila u stanju najlakse protivnike pobjediti. A na SPu čeka drugi format Ekipe.

Alex

pre 1 godinu

Baš me čudi ovakav "uspeh" kada imamo velikane i klubove sa tradicijom Novi Beograd, Šabac, Radnički, Zvezdu. Posle OI sam pisao komentar da ćemo se boriti za plasman od 5-8 mesta kada oni najbolji odu, a naslednika nema. Od Jakšića nijedan vrhunski igrač nije izašao iz naših klubova. Strategija je uništiti Partizan. To je uspelo, a posledice su očigledne i tek će ih biti.

Nenad

pre 1 godinu

Nikada se više neće uigrati, jer je klub koji je stvarao šampione doveden na ivicu gašenja i oduzet mu je bazen. Nema više uigravanja i ostajanja posle treninga kada se bruse finese, već se sve završava kada radnik bazena dune u pištaljku...
Sistem VK Partizan se kopira svuda u svetu, samo se ovde nipodaštava i gazi, jer nije na liniji "stuba srpstva".
(Sinovac, 29. jun 2022 21:01)
Hvala Bogu sto je dosao kraj takvom sistemu u kome je cela drzava bila upregnuta da VK Partizan bude potpuni monopolista, da igraci konacno mogu da biraju gde ce da igraju, a da im ne bude uslov da igraju za Partizan da bi mogli da igraju za reprezentaciju, da Partizan vise ne pocinje prvenstvo od finala i slicno. Doslo je vreme da morate sami i od svog rada da pravite rezultat i sada ste u problemu jer ste navikli da imate potpuni monopol u nasem vaterpolu. Mnogi veliki igraci su Zvezdasi koji su morali da igraju kod vas, kao npr Andrija Prlainovic. .. a sto se reprezentacije tice, bice ona uvek sila, samo sto vi vise necete biti monopolisti, nego cete kao i svi ostali od svog rada zavisiti.

Baki

pre 1 godinu

Aman ljudi, sport, nekad se pobedi a nekad izgubi. Oni imaju more, mi nemamo, bolje su plivali, pobedili i to je to. Ne zalazite u sitna crevca i neke gluposti. Sledeći put ćemo mi pobediti, pa opet oni, pa mi, pa oni.....bitno da se vaterpolo igra, da nam najtrofejniji sport ne ukinu, pa da nemamo čime da se hvalimo. Sport, igra, kulturno zezanje, navijanje.....opuštencija.

nasa jedra su gitare

pre 1 godinu

Cestitke susedima. Selektor Hrvatske Tucak postuje Dekija Savica i veliki su prijatelji. Konacno je nasao resenje i apsolutno nas nadmasio na svim nivoima. Koliko moze HR dalje videcemo. Znam samo da ce u svakoj kombinaciji biti u tezem polozaju zbog sudjenja i to ako uspeju nadoknaditi mogu uzeti trofej. Navijam za CG i HR da se opet titula nadje na Balkanu, mada tesko. Spanija iLI Madjarska osvajaju najverovatnije.

cukce

pre 1 godinu

Dobra utakmica, nije se imalo sreće, zasluženo prošla Hrvatska! Posle smene generacije doći sve na svoje mesto! Vater vaterpolo ko te ne bi volo!

Феникс

pre 1 godinu

Ако овом спорту, тренеру, момцима имамо шта да замеримо, онда и треба да нас нема !!! Напред момци, биће то боље сл пут

Lakić

pre 1 godinu

Ovi momci imaju kvalitet za 5-8 mesta i nista vise. Drugo svetsko i ni blizu medalje. Predhodno generacija je uzela sve,al i ostale zemlje imaju svetske titule,Spanci Italija,Madjarska,Hrvatska,nista mi nismo nesto ispred njih ko sto se pise. Tesko da ce ovi išta uzeti od medalja u narednom periodu,bas je vidljivo da tu osim Mande nema nikakvog kvaliteta.

goran

pre 1 godinu

Mi smo prelagani, fizički preslabi.Pre par dana naše igrače su Amerikanci nosili na leđima i davali golove, na primer.Sigurno naša najslabija generacija u zadnjih 20 godina. Nisu ni Hrvati puno bolji,nemaju ni oni više velikih igrača.Ovo je prelazni period za naš tim, dok ne dođu bolji mlađi igrači(Radulovićeva generacija), i možda smo se prelako odrekli par igrača, Ćuk mi prvi pada na pamet.Strašan problem imamo na poziciji beka(samo je Jakšić top klasa) ,onda moramo da igramo zonu, a vrhunskog golmana nemamo još od Šefika.I još nešto, naš napad sa igračem više, kada tražimo rešenje napadom "na stative" izgleda nestvarno loše, Gruzija to bolje radi od Srbije što je poražavajuće. Čekaćemo medalju par godina, to je sigurno,i možda i normalno, ne može se stalno biti u vrhu.

VUK

pre 1 godinu

Celo prvenstvo su igrali ispod svakog nivoa. Da li je nedostaje kvalitet , vreme će pokazati? Debitanti u Hrvatskoj repki su mnogo više pokazali.

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

(Samojako, 29. jun 2022 23:23) 

Ovo je odlican komentar. Danas sam gledao tekmu samo zato sto mi je na mob dosla obavijest od iHrt da pocinje 'el classico' a onda sam prvo prosurfao po imbexu i smijao se komentarima a tek onda odgledao kraj 3/4 i zadnje 3 min tekme.

Pokusaj samo zamisliti tekmu hr-srb u 1/4f svjetskog nogometnog prvenstva. Samo pokusaj. Doslovno cijeli svijet bi poslao novinare u zg i bg i danima bi trajala medijska histerija na rubu pameti. Od istocnog timora do grenlanda svi bi tih par dana pricali samo o tome. Svi portali svijeta bi gorili i svi bi se morali opredijeliti, u tom mecu nikom ne bi bilo svejedno, nitko ne bi mogao reci da ga 'nije briga' i da 'nije bitno'.

Vaterpolisti su heroji jer igraju tezak sport za male pare i malu slavu, ali ja ne znam doslovno nikoga tko je odgledao ijednu vaterpolo tekmu a da to nije bila hrepka ili jug/mladost. Vaterpolo je nebitan sport kojeg igraju divni ljudi.

Rino

pre 1 godinu

Uvijek zanimljiv meč. Ovaj put na stranu pomlađene i ambiciozne Hrvatske. Možda je bilo i malo podcjenjivanja Hrvatske prije utakmice, u medijima, ne vjerujem da je toga bilo među igračima. U svakom slučaju veliki rezultat za Hrvatsku.

Andjuse vrati se

pre 1 godinu

Treba biti posten i reci da ova generacija jednostavno nema taj kvalitet osim Mandica koji je stvarno svetska klasa. Prosto ne moze se svaki put imati nekog Sapica, Vujasinovica ili Filipovica. Realno i prosle godine je trebalo da nas Spanci dobiju nego smo na misice izgurali i cist kvalitet Filipovica. Nije tragedija s obzirom da do skoro Partizan trenirao u ladnoj vodi jer nisu imali da plate struju. A i nikad se ne zna mozda se bas za Olimpijadu saberemo i uzmemo zlato.

Uroš

pre 1 godinu

ccc
Fudbal najozbiljnije igra cela Evropa i J Amerika veliki deo Azije Afrike i ostali svet na zemlji. Sveukupno najmanje 100 država ozbiljno igra fudbal. Pogledaj kod nas koji smo u svetskim razmerima tu oko 25-30 mesta na FIFA listama dal' svako selo ima FK malene zaseok ima klub i teren a vaterpolo gde si vido neki klub sem u većim gradovima sa bazenima. Ne samo vaterpolo već košarka odbojku rukomet jel se igra po selima ili ne. Ništa sem fudbala u malim sredinama nema ne igra se jer ljude u tim sredinama sem fudbala ne interesuje ništa drugo a fudbala ima od ranga i klubova mesnih zajednica opština zona itd. Realno košarku igra 20-30 zemalja ozbiljno na svetu rukomet 15 odbojku takođe vaterpolo svega 6,7 Srb Hr Gr Mađ Cg Špa Ita i to je za vaterpolo mislim da je korektan odgovor.

Pedja,Cacak

pre 1 godinu

cestitke Hrvatima,na zasluzenoj pobedi...
Nasi nisu bili u elementu...
a nije ni realno,da stalno dolazimo sa medaljom...
mi kada god dodjemo sa nekog velikog takmicenja,bez medalje, posle toga pravimo serije medalja...
ima dosta Jos do OI,pa ocekujem i dosta bolja izdanja,od nas...
a da su nas nasi vaterpolisti zasitili, to svakako...
srecno u daljim takmicenjima...

Igorsulic

pre 1 godinu

Najbolji su ovi sto vele da je srb imala smjenu generacija...Eto mi nismo. Kao sto vidis u nas igraju Sandro Sukno i Andro Buslje!Dobro je barba Ratko rekao "Ako zaustavimo Mandica, pobjedujemo:!

Fenomen

pre 1 godinu

Napad očajan, odbrana katastrofalna, golman kao da ne postoji...i šta očekivati osim lakog poraza. Ne može se uvek ni pobeđivati...momci imaju dovoljno kredita...

matori 2

pre 1 godinu

Ništa nenormalno se nije desilo. Jedino nenormalna su naša očekivanja da se i posle onakve smene generacija ništa ne promeni nego da mi meljemo kao sa njima. Nije realno. Glavu gore i nastavite da radite pa će i rezultati doći sa vremenom! Podrška igračima i štabu !

duledudule

pre 1 godinu

Po meni ocekivano, gledao sam skripalo je i u ovim utakmicama u grupi, to uopste nisu bile neke ozbiljnije reprezentacije. Danas igrac vise katastrofa, takodje i odbrana. Ali ko moze zameriti vaterpolistima.

nemam zdravstvenu kako da me prate

pre 1 godinu

Danas bolji Hrvati, cestitk na pobedi- Nasim vaterpolistima VELIKI POZDRAV I RESPEKT, idemo dalje, da bi se pobedjivalo mora se i gubiti. Uz vas je Srbija...

нс бој

pre 1 godinu

Не пратим нешто ватерполо,тј гледам углавном репрезентацију.Данас у екипи знам Мандића,е сад видим да има много искључења,јел су мењана правила.Видим да правимо и смену генерације,па неко упућен,хладне главе да нам искоментарише домете у будућности.Честитам Хрватима.

Daulex

pre 1 godinu

Naravno da ne moze uvek da se pobedi. Cestitke Hrvatskoj, pametna igra.
E sad najveci problem je sto ovde nije uradjena klasicna smena generacija. Ovde su svi igraci red velicine Mandinog godista. Trebalo je dati sansu mladjima jer samo tako mozemo dobiti novog Mandu ili Prlainovica. Ovde se islo na sigurno sa ipak limitiranim igracima. I na kraju nista nije uradjeno. Niti smo uzeli medalju niti su se mladi kalili…

Ivan ZG

pre 1 godinu

Da budem iskren, ovo je prva utakmica u kojoj sam gledao "nove" barakude. Nisam znao što očekivati jer po imenima nisam skoro ni za jednog igrača čuo. Jedino mi je rezultat 9:9 sa Grcima u grupo govorio da mogu dobro odigrati.
Iznenadili su me skoro fanatičnom obranom u prvoj četvrtini i dosta slabim napadom. Iako smo uspjeli maksimalno otežati šutiranje protivniku istovremeno nismo napravili nikakvu rezultatsku razliku.
Momci su održali visok nivo igre do kraja i ugodno me iznenadili.
Vidi se da tu nema igrača kalibra jednog Sukna ili Dubrvka Šimenca koji je postizao golove i sa više od 10 metara, ali dački su kompaktni, složni i ne padaju bitno u igri pa imaju predipozicije da nešto naprave.
Jedna zanimljiva utakmica za ljubitelje vaterpola.

pedja 71

pre 1 godinu

Svaka čast vaterpolistima,jasno je da je pretežak i veoma zahtevan sport.

Ali, dosadan, bre...
Još sporiji uživo nego na TV.

komp

pre 1 godinu

Mi već godinama imamo problem da iskoristimo igrača više. Mnogo drvimo, dođe lopta do nekog igrača on sto puta fintira i na kraju doda sledećem, pa sledeći opet tako. Umesto da lopta što više i što brže ide od igrača do igrača da se nekako napravi višak. Spori smo.

Samojako

pre 1 godinu

Čitam komentare kako je Vaterpolo nebitan sport jer nikoga ne zanima. I moram priznat da se, iako nevoljko, moram složiti s tim. Od svih sportova s loptom, vaterpolo je najmanje zanimljiv ljudima. Pogledajmo samo danas posjetu na tribinama. Igralo se četvrtfinale SP u kojem su nastupale 2 svjetske velesile, 2 vaterpolo giganta, sam vrh ovog sporta. A uz to jedni drugima najveći i najžešći rivali. I takav vaterpolo spektakl nije zanimao apsolutno nikog.
Ali ono s čim se ne bi složio je da vaterpolo igraju oni koji nisu uspjeli u popularnijim sportovima. Tko je makar 1 u životu odigrao pa barem 10 min vaterpola, zna da ta izjava nema veze sa realnošću. Ti ljudi su spremni kao malo tko, krvavo treniraju cijeli život, a ako uspiju onda zarađuju mizerne novce u odnosu na druge sportaše koji se bave sportovima s loptom. Tako da iako vaterpolo ne zanima nikog živog, njihove medalje su itekako vrijedne. Pogotovo one sa OI. Tamo medalja u košarci nije ništa vrijednija od medalje u vaterpolu. Koliko god sponzori, razne organizacije i medijska mašinerija tvrdili drugačije.

Kanidja

pre 1 godinu

Cestitke komsijama, cisto ko suza. Vaterpolo volim, iskreno nije preatraktivan, ali to je neka nasa balkanska stvar i jos par zemalja, nesto kao kriket za eglesku sferu ali mnooooogo krace

Sinovac

pre 1 godinu

@(Nenad, 30. jun 2022 12:16)

Niko nikada nije imao monopol u našem vaterpolu, a činjenica je da samo VK Partizan u ovoj državi ima tradiciju stvaranja igrača.samo u poslednjih 30 godina da te podsetim imali smo da je Dejan Savić u tom istom Partizanu u vreme stvaranja VK Crvena Zvezda Jupex debitovao sa 16 godina, a generacija koju je on predvodio i koja je stasavala u društvu pomenute Crvene Zvezde Jupex i Bečeja je bila okosnica reprezentacije 10 godina. Njih je nasledila generacija Vanje Udovičića krajem prošlog veka, a nastavila generacija Filipa Filipovića. Poslednja generacija koju je iznedrio Partizan je generacija Dušana Mandića i Jakšića i tu se priča završava. Niko ne priča od titulama prvaka Evrope ili domaćim titulama, već o činjenici da se nijedna generacija klinaca od 17 godina više nije zadržala u sistemu treninga od par godina, već su igrači zbog situacije u klubu bukvalno otimani za rad sitnih uspeha u domaćij ligi. Od tih igrača koji su uzimali juniorske reprezentativne titule, mi danas imamo samo obične klupske igrače i nijednu mladu zvezdu koja bi bila oslonac reprezentacije u narednih 10 godina...Prosek godina ove "podmlađene" reprezentacije je 26 godina bez golmana Mitrovića, a sa njim 27. To su ozbiljne sportske godine, kada već prolazi igrački zenit i kada igrači mogu samo da stagniraju. Jedini klub je koji forsirao mlade igrače kao Real Dončića u košarci je bačen na kolena, a sa njim i ceo naš vaterpolo...

Bocko

pre 1 godinu

Mandić nas je toliko puta dosad obradovao, da ovo " ukopavanje " danas možemo da mu lako oprostimo. Ni ostali nisu baš briljirali. Dobro, dešava se. Nova ekipa je, biće sigurno bolje. Treba dati momcima podršku i ubuduće.

Metodije Sindjelic

pre 1 godinu

Koliko smo loši bili danas strašno???!!
Mitrović odbranio ono što ga pogodilo,
S. Rašović kad treba da bude vodja i kad su odlučujuće ne može ništa, Randjelović-Drašović ništa isto!
Izgleda moramo da shvatimo da ova reka ima samo 2vrhunska igrača trenutno
Mandić-Jakšić
A Hrvatska Popadić, Vrlić, Fatović, Harkov, Kragić pa čak i Žuvela tako da je bilo pitanje oće biti na kraju 2,3 ili 4 razlike

Ante

pre 1 godinu

Nema sramote u porazu od Hrvatske kao ni da je obrnuto. Jake momcadi svako svakog moze pobijedit ali nevalja tudi uspijeh omalovazavat. Vise srice drugi put iako se nadam da ce Hrvatska opet pobijedit.

Rodoljub Dzemperković

pre 1 godinu

Kao da nismo imali golmana na ovoj utakmici, koliko samo neiskorištenih situacija sa igračem više naročito u poslednjoj četvrtini, odbrana loša.. Dobro smo i prošli, mogla je razlika biti mnogo veća obzirom na prikazano..

igor

pre 1 godinu

Zaslužen poraz, Hrvati vodili od početka do kraja. Imamo novu generaciju igrača, gde je očigledno najveća mana-odbrana. Primamo golove kao od šale, video sam to još protiv USA, iako smo ih dobili, da primamo jako puno golova. To je danas i presudilo. Savić mora na tome da radi, da osnaži odbranu, dovede možda nekog još novog, a mislim i da nemamo ni dobrog sidraša. Treba dosta vremena i stvoriti novi jak tim, ovo nije veliko iznenadjenje, biće bolje.

Igor

pre 1 godinu

Ipak je imalo značaja i to što je po pisanju hr štampe Ratko Rudić bio juče u dužem razgovoru sa Tuckom na kafi. Stari lisac vidi ono što se ne vidi sugerisao je da uz Mandića budu dvojica i neutrališu njegov šut. To su kockasti delimično i uspeli a ostali naši koji su morali biti konkretniji slab učinak mrka kapa.

Salinho

pre 1 godinu

Vidim ovde sve stručnjak do stručnjaka. Ovo je jedna od gorih smena generacija u našem sportu, jednostavno posle onih "zveri", mi nismo imali adekvatne zamene, pa igraju ovi, koji su trenutno najbolje što imamo. Ovi igrači jednostavno nemaju kvalitet, bezlični su. Svi ponavljate ko papagaji, smena generacije, a šta je sa hrvatima, oni nisu imali smenu generacija...proverite pre nego što lupetate samo. Pričate ovde mlad tim, brukate se neznanjem. Pogledajte godišta tih igrača, po onda proverite šta su u tim godinama osvajali Filipović, Pijetlović, Prlainović, Udovičić, a i oni stariji Šapić, Vujasinović, Ikodinović, Savić. I slažem se, uvek treba podržati našu nacionalnu selekciju, koliko god loše izgledala.

Veliki brat

pre 1 godinu

Za srbiju se bojim, malo se ulaze. Iako ste usporedivi s madjarima jer nemate more infrastrukturom se s njima ne mozete mjeriti. Nadam se da cete nesto iskemijat, ova generacija je ok.
(croata, 29. jun 2022 21:05)

U Srbiji se nikada nije ulagalo u vaterpolo, bar ne kad je u pitanju reprezentacija. Sećam se kad je Vaterpolo savez podigao kredit da reprezentacija ode u Sloveniju na neko takmičenje (finale svetske lige, evropsko prvenstvo ili čak svetsko, stvarno se ne sećam) i tu su pobedili u finalu.

Prošle godine, negde u avgustu, proslavljeni Danilo Ikodinović je izjavio da je u Vrnjačkoj Banji spucano 2,5 miliona evra za nacionalni vaterpolo trening centar, a vaterpolisti išli u Kranj na pripreme za Olimpijske igre, i naravno odmah odgovor Saveza da je to zbog psihičkih priprema, jer u Srbiji ne bi mogli od publike da se i mentalno pripreme.

Dakle, i kad se ulaže, ulaže se pogrešno ili tamo gde ne treba, jer gde će u Vrnjačkoj Banji da se priprema reprezentacija, kad je bolje da su u napravili tamo u Pazovi ili već gde kompleks za sve sportove koji bi mogli da koriste svi sportski savezi.

Marovic

pre 1 godinu

@Sinovac
Nikola Jaksic '97, u ovom momentu je jedini vrhunski reprezentativac kog je izbacila Partizanove skola. Nikog drugog jos od Stefana Mitrovica '88 iz vec bar insajdeirma dobro-poznatih razloga. Ima tu dobrog materijala, ali nisu jos uveg kalibra Partizanovih legendi poput Filipovica ili crnogorskih "uvoza" poput Mandica i Prlainovica.

Hrvatska je juce na Svaetskom imala iskusnog centra Vrlica '85, dok se njegov vrsnjak povukao iz nase reprezentacije bez da ga je neko adekvatan zamenio na toj poziciji. Sreca pa je Mitrovic odlozio 'penziju' pa bar na golu nije bilo oscilacija.
Zao mi je jedino sto Milos Cuk nije nazad na Savicevom spisku.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Sa katastrofalnim igračem više u oba pravca, sa smušenim napadom i potpunim odsustvom koncentracije u presudnim trenucima bolje od ovog nije moglo. Međutim, ne treba se ljutiti. Ova reprezentacija u kakvom god sastavu bila i Deki imaju kreditni rejting do neba tako da poneko štucanje katkad je potpuno normalno. Biće bolji i biće pravi. Treba vremena, ali znamo da će tako biti.

Idemo dalje momci, učite iz ovoga i radite do sledeće prilike.

Čestitke komšije, bili ste bolji, koncentrisaniji i efikasniji i zasluženo ste pobedili. Biće dana za megdana.

ekonomija

pre 1 godinu

U sportu treba da pobedi bolji ,nema potrebe dizati bilo kakvu tenziju.Danas je pobedio mnogo bolji tim sa nerealno malom razlikom.Svaka čast za barakude!

jednoruki Krstivoje

pre 1 godinu

Bogami, Hrvati lepo podmladili reprezentaciju, kod njih je cak 9 novajlija. Cestitke na pobedi, nema sta, zasluzeno. Bice tesko , skoro pa nemoguce kod nas nadomestiti osovinu Prlainovic- Filipovic-Pijetlovic. Jesu tu Mandic i Jaksic, ali ne vidim u ekipi ekstra zvezdu kakav je npr bio Fica kada se lomilo. Ne znam samo zasto Dobozanov nije dobio sansu, golmani u vaterpolu sazrevaju posle 25-.

Ahab

pre 1 godinu

Au, hladan tus i to od "susjeda".
Videlo se da ova ekipa nije ni 50% od olimpijskih sampiona, ali je tinjala neka, cini se nerealna, nada da mogu do medalje.
Smena generacija je ipak uradjena na precac i na silu, jer fali vrhunskih igraca na nekoliko pozicija.
Od ovih mladjih nema neke senzacije, a koliko ce Srbija u buducnosti moci daleko na velikim takmicenjima, sve vise ce se pitati-protivnici.

Gambeeet

pre 1 godinu

Lukić, koji je u grupi bio ubedljivo najbolji od novajlija, danas kao da je dobio zabranu da uputi šut ka golu, bez ikakvog učinka.

Mihajlo

pre 1 godinu

Tesko cemo ovo da stignemo,bolje Hrvati igraju,bice bolje drugi put,ovo prvenstvo Mandic je bas lose odigrao,mnogo zicera smo promasili.

Miroslav

pre 1 godinu

Kakav klasik svetskog sporta na tribinama uža familija.
(Men Behaving Badly, 29. jun 2022 16:30)

Pa šta? Ne gleda se mnogo više ni rvanje, karate, tekvondo, streljaštvo, kuglanje... Pa su nacionalne penzije jednake kao za rukometaše, košarkaše, tenisere, odbojkaše...

Jovan

pre 1 godinu

Vaterpolo je sport ali daleko po interesovanju i naboju od fudbala pa i košarke i rukometa. Čestitke komšijama na zasluženoj pobedi bili su bolji vodili ceo meč a i na komentarima koje ovde ostavljaju vrlo pristojni ljudi bez ikakvog ponižavanja i vređanja.

Ša Pić

pre 1 godinu

Vojkan, 29. jun 2022 18:51)

Bila bi zaista šteta. Naši su se naosvajali medalja i nacionalnih penzija koje dodeljuje svetska sportska organizacija. Značajan je to priliv deviza za Srbiju.
(Rudič, 29. jun 2022 20:56)

Šta pričaš ti? Nacionalne penzije im zarađujemo mi koji radimo u Srbiji. I primaju ih od 40 godine života.

nbc

pre 1 godinu

Nenad, 30. jun 2022 12:16
Ko kaže da je Prlainović morao da igra za Partizan? Šta lupetate. Mogao je on bilo gdje. E sada ja da biram da li da igram za tim za koji ne navijam ali tamo igraju Mesi, Pele, Krojf... a u timu za koji navijam igraju Bajković, Gobeljić i slični, pa vjerovatno bi prevagnula čast da igram sa Peleom. I prestanite više sa tim glupostima kako je neko morao. Nije ali je izabrao da igra sa najboljima.

Mancini

pre 1 godinu

Čestitam Hrvatima, naš igračima čestitam na igri i borbi, ovog trenutka bili smo slabiji, ali potencijal je ogroman. Jedan od najnapornijih sportova, par godina sam trenirao, ko je imalo probao, zna o čemu pričam, nije atraktivan, ali fudba današnji totalno me smatra.

Axxo

pre 1 godinu

Realno, ova Srbija ima 4/5 igraca...A nema dobrog golmana.
Trebace tu mnogo znoja i imace mnogo posla da se stvori "hemija" koja je krasila prosle generacije.
Takva je situacija i u odbojci, remont je u toku.