Petak, 10.06.2022.

11:00

Turbulencije

Izvor: Milan Tomiæ

Turbulencije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 1 godinu

Nije mi jasno zasto govrite o povredi Nadala. Tokom cele njegove karijera prica se o povredi a covek sa 35-36 godina osvaja dva grand slema uzastopno. Ocigledno se radi o taktici gde on ponizava rivale laznom pricom o povredi kao da hoce da kaze - sta bi tek bilo da nisam povredjen, evo pobedjujem vas i povredjen. A istina je da ne bi igrao da je povredjen ili bi igrao lose. Moze se sa povrednom proci nekoliko kola na slemu ali osvojiti grand slem titulu moze samo potpuno zdrav igrac. So se tice oduzimanja bodova, jasno je da je Novak izgubio moc u ATP-u i odluka o nedodeljivanju bodova je uperena najvise protiv njega ali pritom ne mislim da mu je kljucno da ostane prvi. Njegov problem je samo da li ce moci da igra na US Openu i sta ce biti sa Australijen openom iduce godine.

Mare

pre 1 godinu

@Zoran Druže nešto si žešće propustio za ovih 15 godina.
Probudi se, još imaš vremena da gledaš Noleta i da uživaš.
A kad pogledaš brojke ništa nije prosek, već samo maksimalni rezultati koje teško može neko od tih što si nabrojao da postigne.
Sportski pozdrav

Pera

pre 1 godinu

Sve je ovo upereno protiv Novaka, a u korist Nadala, naravno namerno. Eto ,,smeta" im da Medvedev igra, ali im ne smeta sto ce ga na taj nacin postaviti na prvo mesto ATP. Englesko zlo je beskrajno.....

Nikolina

pre 1 godinu

Novak samo treba da se bavi tenisom. Sve sto je pokusavao da uradi, promeni sistem je bezuspesno, trosenje energije na gluposti. Budi mudar Nole, da budes pametniji u odlucujucim trenutcima

ccc

pre 1 godinu

Nebitno je 1. mesto, Nole ima već preko 370 nedelja i do kraja karijere ce biti jos mesec dana prvi da stigne i rekord Stefi Graf. On mora da uzme ovaj Vimbldon jer nema pravu konkurenciju. Federer,Nadal,Medvedev,Zverev,Rubljov ne igraju.
Cicipas i Alkaraz su jos zeleni za travnatu podlogu.. Beretini se tek vratio od povrede. Jedini koju mogu da mu pruze malo jaci otpor su Cilic,Hurkac,Alijasim, Sapovalov i to bi bilo to uz vec pomenutog Beretinija.
Smanjiti trku na 22-21 pa odatle polako na Us open ako mu bude bilo dozvoljeno da igra.

gao

pre 1 godinu

@Zoran

To da li je zavrsio sa tenisom samo on zna, i itekako ima odgovor na super agresivni tenis nabrojanih, problem nastane kada oni pocnu da igraju hazarderski tenis i da pogadjaju, tu niko nema odgovor, ali takav tenis odigras jedan ili dva meca u sezoni, svi oni znaju sta treba da rade kad igraju protiv njega, ali ne ide to uvek.
a titule nije osvojio svojim "amaterskim" udarcima, vec odlicnim kretnjama po terenu i cistim udarcima sto mu upravo to kretanje omogucava, dodaj na to da je on jedan od najinteligentnijih tenisera u
istoriji koji je sposoban da svoju igru prilagodi igri protivnika u svakom trenutku meca, i dobices ovo sto smo gledali u protekloj deceniji-dominaciju jednog tenisera.
e sad Novak je neko ko je navikao na ogroman broj meceva u sezoni, a ove je vec ostao bez AO i mastersa na betonu u SAD, sad evo preskace i pripreme na travi, tako da je pitanje koliko on uopste zeli da se takmici, a igru za sve ima sigurno, uostalom kad moze "povredjeni" Nadal, sto ne bi mogao on.

@Igor

pre 1 godinu

Bilo bi dobro kad bi Novak osvojio sada W, ne zbog novca ili nepostojećih bodova, nego zbog 21e titule
(Igor, 10. jun 2022 15:27)

Ta titula ovogodisnjeg Vimbldona ce zauvek ostati ukaljana zabranom pojedinim teniserima da ucestvuju i neracunanjem bodova. Ko god da je osvoji, osvojice u mnogo laksoj konkurenciji nego sto bi to bilo da je Vimbldon ove godine kao i inace.

Pera

pre 1 godinu

Nije najveći gubitnik Novak, već će to biti ovogodišnji osvajač Vimbldona jer će on biti oštećen za 2000 poena.
Novak možda npr. ispadne u prvim kolima, pa bude da mu je svejedno što nema bodova.
@Randy Marsh
Najveci gubitnik JESTE Djokovic, jer ce sigurno izgubiti 2000 bodova. Ostaje pitanje da li bi ih izgubio i da ovogodisnaj parvaila nisu kakva jesu, nadam se da je odgovor NE, videcemo.
S druge strane, u njegovom slucaju najvaznija je titula, a za to ima velike sanse, konkurencija je oslabljena, ali da bi se to desilo mora u sebi da pronadje onog borbenog, hrabrog, samouverenog takmicara jer cini se da je malo poljuljan svim zbivanjima od prve polovine prosle godine, kada je bio neprikosnoven.

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Ma biće sportskih motiva za Noleta na predstojećem Vimbldonu i to mnogo. Nema bodova, da, ali ima TROFEJA, zar ne, a vimbldonski trofej je san svih tenisera, najveći trofej u tenisu, nezvanično Svetsko tenisko prvenstvo, plus činjenica da Nole i dalje učestvuje u GOPAT trci i gde ćeš većeg motiva za njega da osvoji još jedan Vimbldon naravno. Vidimo da je GOAT trka najvažnija i pored činjenice da svi izbegavaju da je stavljaju u prvi plan, ali ona je veoma bitna, naročito što broj osvojenih Slemova mnogo znači.

vrg

pre 1 godinu

ova godina je bas losa za noleta...kako ce se zavrsiti-ne znam...ali sledeca-drz'te se svi...nece imati maltene nista da brani..a rokace ih samo tako..!
do pobede!
(rajkonen, 10. jun 2022 11:10)

novak je prosto podlegao prtisku u mecevima sa medvedevim na USO i sada protiv nadala. igra mnogo bolji tenis nego sto je tada prikazao. samo da se smire zivci i lagano prestize nadala do kraja sledece godine, ako to istinski zeli! ja se nadam da zeli.
goat je svakako, ali sto da ne bude prvi i po slemovima. realno zasluzuje i to.

Splavar

pre 1 godinu

I ATP, organizatori i sponzori bi zeleli da okupe najbolje, sto se do skoro redovno desavalo. Imali smo onu Sarapovu sto je pod ruskom zastavom bila jedna od najomiljenijih u USA. Nazalost sad zivimo u nekom podeljenom svetu kao sto su nasi preci ziveli, politika je vaznija od poslovanja, svaka drzava tera svoje. Rusi ne mogu u London, nevakcinisani stranci ne mogu u USA, ko zna sta ce se jos dodati na spisak. Pokojni otac mi je pricao o nekom strasnom teniseru po imenu Marko Ostoja kom je karijera unistena jer je u to doba igrao na turnirima u Juznoj Africi, pa ga posle suspendovali. Ideja globalizacije je napustena, bice toga sve vise, ne znam zasto, ali nekoj grupi ljudi to ocigledno prija jer su nam nametnuli zivot bez slobodnog kretanja i poslovanja

Boris Banović

pre 1 godinu

Pustimo ATP da ne radi svoj posao , UK da vodi politiku i ono što je nedopustivo "malim" politiku uvodi u sport, odluke Wimbledona, slično u slučaju AO ! Sila Boga ne moli. Uzdajmo se da će tiranija bivših kolonijalnih sila prestati i da će Kina, Rusija, Indija , Brazil i JAR uspostaviti novi "svecki" ( što bi rek,o brat Pantela) poredak !

S

pre 1 godinu

Od svih GSova, Noleta najvise vole i cene upravo na US openu. Diskvalifikaciju je posteno zasluzio i tu nema neke velike teorije zavere. To je jedini GS gde Novaku ne zvizde i ometaju tokom igre. Nije da ga vole, ali ga barem postuju kao velikog sampiona. Vimbldon i RG su turniri sa najvecim prostacima, dok Australija, nesto slicno US openu, nije preterano za Novaka, ali mu nikada nisu ometali igru. Naravno posle idiotskog poteza sa vakcinacijim, ako ponovo zaigra zvizdace mu kao u Parizu i Londonu, ali te zvizduke je sam zasluzio.

GS trka prakticno ne postoji, Nole ima sigurno jos 5 sezona pred sobom i najmanje jos 5 trofeja. Trenutno je ubedljivo najbolji na travi, ja betonu nije sto je nekad bio ali je solidan, a na sljaci je samo od Nadala losiji i tesnu trku ce imati sa Alkarasom ako Nadal odustane od tenisa.

Nadal sada gleda tom svojom povredom da preuvelica svoju igru na RG jer i sam zna da svaki okrsaj na RG koji ima sa Noletom je 50 50 i da ce Nole sigurno uzeti vise GS.

Zoran

pre 1 godinu

Novak je svoje završio. Njegov tenis više nema odgovor na veoma ofanzivni tenis Zvereva, Medvedeva, Alkaraza, te Nadala ako igra tim stilom. Sa Cicipasom će takodje biti jako teško. Takodje, mentalno je slabiji od svih nabrojanih, tako da što je odigrao, odigrao je...
Novak jeste čudo...Zašto ? Definitivno je igrač sa veoma prosečnom tehnikom, te sa nekim bukvalno amaterskim udarcima, ali je tu prosečnost, velikim radom, doterao do maksimuma i uzeo te trofeje. Svaka čast.
On svakako nema telenat Federera, Nadala, DelPotra, Mareja, Alkaraza, Zvereva..to je očigledno, ali bio je fanatičan radnik, no to više ne prolazi, a ne može više da to prati.

Pero

pre 1 godinu

Situаcijа izmedju Novаkа i Nаdаlа nikаko nije istа, jer Rаfа nije izаbrаo dа imа bolest stopаlа dok je Novаk sаm kriv sto mu se ovo desаvа jer je mogаo jednostаvno dа se vаkcinise.

Filip

pre 1 godinu

22>20
(ende, 10. jun 2022 11:06)

Pa oce to tako kad ovog drugog malo pa malo deportuju, pa ga malo diskfalifikuju, pa onda malo otkazu GS. Ja da sam Nadalov navijač, mene bi sramota da se hvalim da Nadal ima najviše GS.

Djoksa

pre 1 godinu

Ako je nešto 100% sigurno onda je to da će Novak doći mnogo spremniji za Vimbldon nego za Roland Garos. Novaku Đokoviću se bliži polako kraj karijere i već može da se podvlači crta što se tiče njegovog načina igra. A to je, da on apsolutno ne može da se nosi sa time da je favorit u mečevima sa svojim najvećim rivalima. Ne zna da grize, odnosno tada ne može da da svojih 100%! On najbolje igra kad je autsajder u tim mečevima, kad se "zainati"... I to je najveći problem sa inatom, ako vas svi vide kao favorita onda vi gubite taj ekstra motiv da date više nego 100% od sebe. Da nabrojim... Polufinale RG 2011, finale Vimbldona protiv Marija 2003, finale RG 2015, finale USO 2016, prvo kolo OI protiv Del Potra u Riju 2016, finale RG 2020, četvrtfinale RG 2022... Sada je izgubio na RG, nije više tolika pretnja ostalima i opet može da se "inati"...

Randy Marsh

pre 1 godinu

Nije najveći gubitnik Novak, već će to biti ovogodišnji osvajač Vimbldona jer će on biti oštećen za 2000 poena.
Novak možda npr. ispadne u prvim kolima, pa bude da mu je svejedno što nema bodova.

Tormund

pre 1 godinu

Upravo je Nadal u najboljoj poziciji trenutno na Turu – forma jako dobra, a poena za odbranu do jeseni jako malo.
Neverovatno je da se priča o Nadalu kao favoritu posle scene od pre dva dana u kojoj seta pomoću stake. Dakle na 20 dana pred GS on ne moze da se oslanja na nogu, sto bi značilo da ne moze da trenira bar 10ak dana, sto bi značilo da nece biti u nekoj formi za trku na podlozi na kojoj ne blista poslednjih godina. Ali tu injekcije, kome treba trening da bi igrao 3-4 sata.

Boris

pre 1 godinu

Sad ce Noline i ovu kao i sve teme da opsjedaju sa zaverologisanjem o Rafinim dopingu. Medjutim neko ko je strucniji milion puta vise od njih kaze ovo:


"Generalni direktor Svetske antidoping agencije (WADA) Olivije Nigli smatra da nema ništa sporno u injekcijama koje je Rafael Nadal primao u stopalo tokom Rolan Garosa.

Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA, jer se smatra da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne“, rekao je Nigli za švajcarsku televiziju RTS".

rajkonen

pre 1 godinu

ova godina je bas losa za noleta...kako ce se zavrsiti-ne znam...ali sledeca-drz'te se svi...nece imati maltene nista da brani..a rokace ih samo tako..!
do pobede!

rajkonen

pre 1 godinu

ova godina je bas losa za noleta...kako ce se zavrsiti-ne znam...ali sledeca-drz'te se svi...nece imati maltene nista da brani..a rokace ih samo tako..!
do pobede!

Tormund

pre 1 godinu

Upravo je Nadal u najboljoj poziciji trenutno na Turu – forma jako dobra, a poena za odbranu do jeseni jako malo.
Neverovatno je da se priča o Nadalu kao favoritu posle scene od pre dva dana u kojoj seta pomoću stake. Dakle na 20 dana pred GS on ne moze da se oslanja na nogu, sto bi značilo da ne moze da trenira bar 10ak dana, sto bi značilo da nece biti u nekoj formi za trku na podlozi na kojoj ne blista poslednjih godina. Ali tu injekcije, kome treba trening da bi igrao 3-4 sata.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Nije najveći gubitnik Novak, već će to biti ovogodišnji osvajač Vimbldona jer će on biti oštećen za 2000 poena.
Novak možda npr. ispadne u prvim kolima, pa bude da mu je svejedno što nema bodova.

Filip

pre 1 godinu

22>20
(ende, 10. jun 2022 11:06)

Pa oce to tako kad ovog drugog malo pa malo deportuju, pa ga malo diskfalifikuju, pa onda malo otkazu GS. Ja da sam Nadalov navijač, mene bi sramota da se hvalim da Nadal ima najviše GS.

Pero

pre 1 godinu

Situаcijа izmedju Novаkа i Nаdаlа nikаko nije istа, jer Rаfа nije izаbrаo dа imа bolest stopаlа dok je Novаk sаm kriv sto mu se ovo desаvа jer je mogаo jednostаvno dа se vаkcinise.

Boris

pre 1 godinu

Sad ce Noline i ovu kao i sve teme da opsjedaju sa zaverologisanjem o Rafinim dopingu. Medjutim neko ko je strucniji milion puta vise od njih kaze ovo:


"Generalni direktor Svetske antidoping agencije (WADA) Olivije Nigli smatra da nema ništa sporno u injekcijama koje je Rafael Nadal primao u stopalo tokom Rolan Garosa.

Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA, jer se smatra da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne“, rekao je Nigli za švajcarsku televiziju RTS".

Djoksa

pre 1 godinu

Ako je nešto 100% sigurno onda je to da će Novak doći mnogo spremniji za Vimbldon nego za Roland Garos. Novaku Đokoviću se bliži polako kraj karijere i već može da se podvlači crta što se tiče njegovog načina igra. A to je, da on apsolutno ne može da se nosi sa time da je favorit u mečevima sa svojim najvećim rivalima. Ne zna da grize, odnosno tada ne može da da svojih 100%! On najbolje igra kad je autsajder u tim mečevima, kad se "zainati"... I to je najveći problem sa inatom, ako vas svi vide kao favorita onda vi gubite taj ekstra motiv da date više nego 100% od sebe. Da nabrojim... Polufinale RG 2011, finale Vimbldona protiv Marija 2003, finale RG 2015, finale USO 2016, prvo kolo OI protiv Del Potra u Riju 2016, finale RG 2020, četvrtfinale RG 2022... Sada je izgubio na RG, nije više tolika pretnja ostalima i opet može da se "inati"...

Boris Banović

pre 1 godinu

Pustimo ATP da ne radi svoj posao , UK da vodi politiku i ono što je nedopustivo "malim" politiku uvodi u sport, odluke Wimbledona, slično u slučaju AO ! Sila Boga ne moli. Uzdajmo se da će tiranija bivših kolonijalnih sila prestati i da će Kina, Rusija, Indija , Brazil i JAR uspostaviti novi "svecki" ( što bi rek,o brat Pantela) poredak !

Zoran

pre 1 godinu

Novak je svoje završio. Njegov tenis više nema odgovor na veoma ofanzivni tenis Zvereva, Medvedeva, Alkaraza, te Nadala ako igra tim stilom. Sa Cicipasom će takodje biti jako teško. Takodje, mentalno je slabiji od svih nabrojanih, tako da što je odigrao, odigrao je...
Novak jeste čudo...Zašto ? Definitivno je igrač sa veoma prosečnom tehnikom, te sa nekim bukvalno amaterskim udarcima, ali je tu prosečnost, velikim radom, doterao do maksimuma i uzeo te trofeje. Svaka čast.
On svakako nema telenat Federera, Nadala, DelPotra, Mareja, Alkaraza, Zvereva..to je očigledno, ali bio je fanatičan radnik, no to više ne prolazi, a ne može više da to prati.

Splavar

pre 1 godinu

I ATP, organizatori i sponzori bi zeleli da okupe najbolje, sto se do skoro redovno desavalo. Imali smo onu Sarapovu sto je pod ruskom zastavom bila jedna od najomiljenijih u USA. Nazalost sad zivimo u nekom podeljenom svetu kao sto su nasi preci ziveli, politika je vaznija od poslovanja, svaka drzava tera svoje. Rusi ne mogu u London, nevakcinisani stranci ne mogu u USA, ko zna sta ce se jos dodati na spisak. Pokojni otac mi je pricao o nekom strasnom teniseru po imenu Marko Ostoja kom je karijera unistena jer je u to doba igrao na turnirima u Juznoj Africi, pa ga posle suspendovali. Ideja globalizacije je napustena, bice toga sve vise, ne znam zasto, ali nekoj grupi ljudi to ocigledno prija jer su nam nametnuli zivot bez slobodnog kretanja i poslovanja

S

pre 1 godinu

Od svih GSova, Noleta najvise vole i cene upravo na US openu. Diskvalifikaciju je posteno zasluzio i tu nema neke velike teorije zavere. To je jedini GS gde Novaku ne zvizde i ometaju tokom igre. Nije da ga vole, ali ga barem postuju kao velikog sampiona. Vimbldon i RG su turniri sa najvecim prostacima, dok Australija, nesto slicno US openu, nije preterano za Novaka, ali mu nikada nisu ometali igru. Naravno posle idiotskog poteza sa vakcinacijim, ako ponovo zaigra zvizdace mu kao u Parizu i Londonu, ali te zvizduke je sam zasluzio.

GS trka prakticno ne postoji, Nole ima sigurno jos 5 sezona pred sobom i najmanje jos 5 trofeja. Trenutno je ubedljivo najbolji na travi, ja betonu nije sto je nekad bio ali je solidan, a na sljaci je samo od Nadala losiji i tesnu trku ce imati sa Alkarasom ako Nadal odustane od tenisa.

Nadal sada gleda tom svojom povredom da preuvelica svoju igru na RG jer i sam zna da svaki okrsaj na RG koji ima sa Noletom je 50 50 i da ce Nole sigurno uzeti vise GS.

vrg

pre 1 godinu

ova godina je bas losa za noleta...kako ce se zavrsiti-ne znam...ali sledeca-drz'te se svi...nece imati maltene nista da brani..a rokace ih samo tako..!
do pobede!
(rajkonen, 10. jun 2022 11:10)

novak je prosto podlegao prtisku u mecevima sa medvedevim na USO i sada protiv nadala. igra mnogo bolji tenis nego sto je tada prikazao. samo da se smire zivci i lagano prestize nadala do kraja sledece godine, ako to istinski zeli! ja se nadam da zeli.
goat je svakako, ali sto da ne bude prvi i po slemovima. realno zasluzuje i to.

ccc

pre 1 godinu

Nebitno je 1. mesto, Nole ima već preko 370 nedelja i do kraja karijere ce biti jos mesec dana prvi da stigne i rekord Stefi Graf. On mora da uzme ovaj Vimbldon jer nema pravu konkurenciju. Federer,Nadal,Medvedev,Zverev,Rubljov ne igraju.
Cicipas i Alkaraz su jos zeleni za travnatu podlogu.. Beretini se tek vratio od povrede. Jedini koju mogu da mu pruze malo jaci otpor su Cilic,Hurkac,Alijasim, Sapovalov i to bi bilo to uz vec pomenutog Beretinija.
Smanjiti trku na 22-21 pa odatle polako na Us open ako mu bude bilo dozvoljeno da igra.

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Ma biće sportskih motiva za Noleta na predstojećem Vimbldonu i to mnogo. Nema bodova, da, ali ima TROFEJA, zar ne, a vimbldonski trofej je san svih tenisera, najveći trofej u tenisu, nezvanično Svetsko tenisko prvenstvo, plus činjenica da Nole i dalje učestvuje u GOPAT trci i gde ćeš većeg motiva za njega da osvoji još jedan Vimbldon naravno. Vidimo da je GOAT trka najvažnija i pored činjenice da svi izbegavaju da je stavljaju u prvi plan, ali ona je veoma bitna, naročito što broj osvojenih Slemova mnogo znači.

Nikolina

pre 1 godinu

Novak samo treba da se bavi tenisom. Sve sto je pokusavao da uradi, promeni sistem je bezuspesno, trosenje energije na gluposti. Budi mudar Nole, da budes pametniji u odlucujucim trenutcima

gao

pre 1 godinu

@Zoran

To da li je zavrsio sa tenisom samo on zna, i itekako ima odgovor na super agresivni tenis nabrojanih, problem nastane kada oni pocnu da igraju hazarderski tenis i da pogadjaju, tu niko nema odgovor, ali takav tenis odigras jedan ili dva meca u sezoni, svi oni znaju sta treba da rade kad igraju protiv njega, ali ne ide to uvek.
a titule nije osvojio svojim "amaterskim" udarcima, vec odlicnim kretnjama po terenu i cistim udarcima sto mu upravo to kretanje omogucava, dodaj na to da je on jedan od najinteligentnijih tenisera u
istoriji koji je sposoban da svoju igru prilagodi igri protivnika u svakom trenutku meca, i dobices ovo sto smo gledali u protekloj deceniji-dominaciju jednog tenisera.
e sad Novak je neko ko je navikao na ogroman broj meceva u sezoni, a ove je vec ostao bez AO i mastersa na betonu u SAD, sad evo preskace i pripreme na travi, tako da je pitanje koliko on uopste zeli da se takmici, a igru za sve ima sigurno, uostalom kad moze "povredjeni" Nadal, sto ne bi mogao on.

Pera

pre 1 godinu

Nije najveći gubitnik Novak, već će to biti ovogodišnji osvajač Vimbldona jer će on biti oštećen za 2000 poena.
Novak možda npr. ispadne u prvim kolima, pa bude da mu je svejedno što nema bodova.
@Randy Marsh
Najveci gubitnik JESTE Djokovic, jer ce sigurno izgubiti 2000 bodova. Ostaje pitanje da li bi ih izgubio i da ovogodisnaj parvaila nisu kakva jesu, nadam se da je odgovor NE, videcemo.
S druge strane, u njegovom slucaju najvaznija je titula, a za to ima velike sanse, konkurencija je oslabljena, ali da bi se to desilo mora u sebi da pronadje onog borbenog, hrabrog, samouverenog takmicara jer cini se da je malo poljuljan svim zbivanjima od prve polovine prosle godine, kada je bio neprikosnoven.

@Igor

pre 1 godinu

Bilo bi dobro kad bi Novak osvojio sada W, ne zbog novca ili nepostojećih bodova, nego zbog 21e titule
(Igor, 10. jun 2022 15:27)

Ta titula ovogodisnjeg Vimbldona ce zauvek ostati ukaljana zabranom pojedinim teniserima da ucestvuju i neracunanjem bodova. Ko god da je osvoji, osvojice u mnogo laksoj konkurenciji nego sto bi to bilo da je Vimbldon ove godine kao i inace.

Pera

pre 1 godinu

Sve je ovo upereno protiv Novaka, a u korist Nadala, naravno namerno. Eto ,,smeta" im da Medvedev igra, ali im ne smeta sto ce ga na taj nacin postaviti na prvo mesto ATP. Englesko zlo je beskrajno.....

Mare

pre 1 godinu

@Zoran Druže nešto si žešće propustio za ovih 15 godina.
Probudi se, još imaš vremena da gledaš Noleta i da uživaš.
A kad pogledaš brojke ništa nije prosek, već samo maksimalni rezultati koje teško može neko od tih što si nabrojao da postigne.
Sportski pozdrav

Goran

pre 1 godinu

Nije mi jasno zasto govrite o povredi Nadala. Tokom cele njegove karijera prica se o povredi a covek sa 35-36 godina osvaja dva grand slema uzastopno. Ocigledno se radi o taktici gde on ponizava rivale laznom pricom o povredi kao da hoce da kaze - sta bi tek bilo da nisam povredjen, evo pobedjujem vas i povredjen. A istina je da ne bi igrao da je povredjen ili bi igrao lose. Moze se sa povrednom proci nekoliko kola na slemu ali osvojiti grand slem titulu moze samo potpuno zdrav igrac. So se tice oduzimanja bodova, jasno je da je Novak izgubio moc u ATP-u i odluka o nedodeljivanju bodova je uperena najvise protiv njega ali pritom ne mislim da mu je kljucno da ostane prvi. Njegov problem je samo da li ce moci da igra na US Openu i sta ce biti sa Australijen openom iduce godine.

Boris

pre 1 godinu

Sad ce Noline i ovu kao i sve teme da opsjedaju sa zaverologisanjem o Rafinim dopingu. Medjutim neko ko je strucniji milion puta vise od njih kaze ovo:


"Generalni direktor Svetske antidoping agencije (WADA) Olivije Nigli smatra da nema ništa sporno u injekcijama koje je Rafael Nadal primao u stopalo tokom Rolan Garosa.

Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA, jer se smatra da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne“, rekao je Nigli za švajcarsku televiziju RTS".

Pero

pre 1 godinu

Situаcijа izmedju Novаkа i Nаdаlа nikаko nije istа, jer Rаfа nije izаbrаo dа imа bolest stopаlа dok je Novаk sаm kriv sto mu se ovo desаvа jer je mogаo jednostаvno dа se vаkcinise.

Zoran

pre 1 godinu

Novak je svoje završio. Njegov tenis više nema odgovor na veoma ofanzivni tenis Zvereva, Medvedeva, Alkaraza, te Nadala ako igra tim stilom. Sa Cicipasom će takodje biti jako teško. Takodje, mentalno je slabiji od svih nabrojanih, tako da što je odigrao, odigrao je...
Novak jeste čudo...Zašto ? Definitivno je igrač sa veoma prosečnom tehnikom, te sa nekim bukvalno amaterskim udarcima, ali je tu prosečnost, velikim radom, doterao do maksimuma i uzeo te trofeje. Svaka čast.
On svakako nema telenat Federera, Nadala, DelPotra, Mareja, Alkaraza, Zvereva..to je očigledno, ali bio je fanatičan radnik, no to više ne prolazi, a ne može više da to prati.

rajkonen

pre 1 godinu

ova godina je bas losa za noleta...kako ce se zavrsiti-ne znam...ali sledeca-drz'te se svi...nece imati maltene nista da brani..a rokace ih samo tako..!
do pobede!

Filip

pre 1 godinu

22>20
(ende, 10. jun 2022 11:06)

Pa oce to tako kad ovog drugog malo pa malo deportuju, pa ga malo diskfalifikuju, pa onda malo otkazu GS. Ja da sam Nadalov navijač, mene bi sramota da se hvalim da Nadal ima najviše GS.

S

pre 1 godinu

Od svih GSova, Noleta najvise vole i cene upravo na US openu. Diskvalifikaciju je posteno zasluzio i tu nema neke velike teorije zavere. To je jedini GS gde Novaku ne zvizde i ometaju tokom igre. Nije da ga vole, ali ga barem postuju kao velikog sampiona. Vimbldon i RG su turniri sa najvecim prostacima, dok Australija, nesto slicno US openu, nije preterano za Novaka, ali mu nikada nisu ometali igru. Naravno posle idiotskog poteza sa vakcinacijim, ako ponovo zaigra zvizdace mu kao u Parizu i Londonu, ali te zvizduke je sam zasluzio.

GS trka prakticno ne postoji, Nole ima sigurno jos 5 sezona pred sobom i najmanje jos 5 trofeja. Trenutno je ubedljivo najbolji na travi, ja betonu nije sto je nekad bio ali je solidan, a na sljaci je samo od Nadala losiji i tesnu trku ce imati sa Alkarasom ako Nadal odustane od tenisa.

Nadal sada gleda tom svojom povredom da preuvelica svoju igru na RG jer i sam zna da svaki okrsaj na RG koji ima sa Noletom je 50 50 i da ce Nole sigurno uzeti vise GS.

Tormund

pre 1 godinu

Upravo je Nadal u najboljoj poziciji trenutno na Turu – forma jako dobra, a poena za odbranu do jeseni jako malo.
Neverovatno je da se priča o Nadalu kao favoritu posle scene od pre dva dana u kojoj seta pomoću stake. Dakle na 20 dana pred GS on ne moze da se oslanja na nogu, sto bi značilo da ne moze da trenira bar 10ak dana, sto bi značilo da nece biti u nekoj formi za trku na podlozi na kojoj ne blista poslednjih godina. Ali tu injekcije, kome treba trening da bi igrao 3-4 sata.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Nije najveći gubitnik Novak, već će to biti ovogodišnji osvajač Vimbldona jer će on biti oštećen za 2000 poena.
Novak možda npr. ispadne u prvim kolima, pa bude da mu je svejedno što nema bodova.

Djoksa

pre 1 godinu

Ako je nešto 100% sigurno onda je to da će Novak doći mnogo spremniji za Vimbldon nego za Roland Garos. Novaku Đokoviću se bliži polako kraj karijere i već može da se podvlači crta što se tiče njegovog načina igra. A to je, da on apsolutno ne može da se nosi sa time da je favorit u mečevima sa svojim najvećim rivalima. Ne zna da grize, odnosno tada ne može da da svojih 100%! On najbolje igra kad je autsajder u tim mečevima, kad se "zainati"... I to je najveći problem sa inatom, ako vas svi vide kao favorita onda vi gubite taj ekstra motiv da date više nego 100% od sebe. Da nabrojim... Polufinale RG 2011, finale Vimbldona protiv Marija 2003, finale RG 2015, finale USO 2016, prvo kolo OI protiv Del Potra u Riju 2016, finale RG 2020, četvrtfinale RG 2022... Sada je izgubio na RG, nije više tolika pretnja ostalima i opet može da se "inati"...

@Igor

pre 1 godinu

Bilo bi dobro kad bi Novak osvojio sada W, ne zbog novca ili nepostojećih bodova, nego zbog 21e titule
(Igor, 10. jun 2022 15:27)

Ta titula ovogodisnjeg Vimbldona ce zauvek ostati ukaljana zabranom pojedinim teniserima da ucestvuju i neracunanjem bodova. Ko god da je osvoji, osvojice u mnogo laksoj konkurenciji nego sto bi to bilo da je Vimbldon ove godine kao i inace.

Boris Banović

pre 1 godinu

Pustimo ATP da ne radi svoj posao , UK da vodi politiku i ono što je nedopustivo "malim" politiku uvodi u sport, odluke Wimbledona, slično u slučaju AO ! Sila Boga ne moli. Uzdajmo se da će tiranija bivših kolonijalnih sila prestati i da će Kina, Rusija, Indija , Brazil i JAR uspostaviti novi "svecki" ( što bi rek,o brat Pantela) poredak !

vrg

pre 1 godinu

ova godina je bas losa za noleta...kako ce se zavrsiti-ne znam...ali sledeca-drz'te se svi...nece imati maltene nista da brani..a rokace ih samo tako..!
do pobede!
(rajkonen, 10. jun 2022 11:10)

novak je prosto podlegao prtisku u mecevima sa medvedevim na USO i sada protiv nadala. igra mnogo bolji tenis nego sto je tada prikazao. samo da se smire zivci i lagano prestize nadala do kraja sledece godine, ako to istinski zeli! ja se nadam da zeli.
goat je svakako, ali sto da ne bude prvi i po slemovima. realno zasluzuje i to.

ccc

pre 1 godinu

Nebitno je 1. mesto, Nole ima već preko 370 nedelja i do kraja karijere ce biti jos mesec dana prvi da stigne i rekord Stefi Graf. On mora da uzme ovaj Vimbldon jer nema pravu konkurenciju. Federer,Nadal,Medvedev,Zverev,Rubljov ne igraju.
Cicipas i Alkaraz su jos zeleni za travnatu podlogu.. Beretini se tek vratio od povrede. Jedini koju mogu da mu pruze malo jaci otpor su Cilic,Hurkac,Alijasim, Sapovalov i to bi bilo to uz vec pomenutog Beretinija.
Smanjiti trku na 22-21 pa odatle polako na Us open ako mu bude bilo dozvoljeno da igra.

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Ma biće sportskih motiva za Noleta na predstojećem Vimbldonu i to mnogo. Nema bodova, da, ali ima TROFEJA, zar ne, a vimbldonski trofej je san svih tenisera, najveći trofej u tenisu, nezvanično Svetsko tenisko prvenstvo, plus činjenica da Nole i dalje učestvuje u GOPAT trci i gde ćeš većeg motiva za njega da osvoji još jedan Vimbldon naravno. Vidimo da je GOAT trka najvažnija i pored činjenice da svi izbegavaju da je stavljaju u prvi plan, ali ona je veoma bitna, naročito što broj osvojenih Slemova mnogo znači.

Pera

pre 1 godinu

Nije najveći gubitnik Novak, već će to biti ovogodišnji osvajač Vimbldona jer će on biti oštećen za 2000 poena.
Novak možda npr. ispadne u prvim kolima, pa bude da mu je svejedno što nema bodova.
@Randy Marsh
Najveci gubitnik JESTE Djokovic, jer ce sigurno izgubiti 2000 bodova. Ostaje pitanje da li bi ih izgubio i da ovogodisnaj parvaila nisu kakva jesu, nadam se da je odgovor NE, videcemo.
S druge strane, u njegovom slucaju najvaznija je titula, a za to ima velike sanse, konkurencija je oslabljena, ali da bi se to desilo mora u sebi da pronadje onog borbenog, hrabrog, samouverenog takmicara jer cini se da je malo poljuljan svim zbivanjima od prve polovine prosle godine, kada je bio neprikosnoven.

gao

pre 1 godinu

@Zoran

To da li je zavrsio sa tenisom samo on zna, i itekako ima odgovor na super agresivni tenis nabrojanih, problem nastane kada oni pocnu da igraju hazarderski tenis i da pogadjaju, tu niko nema odgovor, ali takav tenis odigras jedan ili dva meca u sezoni, svi oni znaju sta treba da rade kad igraju protiv njega, ali ne ide to uvek.
a titule nije osvojio svojim "amaterskim" udarcima, vec odlicnim kretnjama po terenu i cistim udarcima sto mu upravo to kretanje omogucava, dodaj na to da je on jedan od najinteligentnijih tenisera u
istoriji koji je sposoban da svoju igru prilagodi igri protivnika u svakom trenutku meca, i dobices ovo sto smo gledali u protekloj deceniji-dominaciju jednog tenisera.
e sad Novak je neko ko je navikao na ogroman broj meceva u sezoni, a ove je vec ostao bez AO i mastersa na betonu u SAD, sad evo preskace i pripreme na travi, tako da je pitanje koliko on uopste zeli da se takmici, a igru za sve ima sigurno, uostalom kad moze "povredjeni" Nadal, sto ne bi mogao on.

Pera

pre 1 godinu

Sve je ovo upereno protiv Novaka, a u korist Nadala, naravno namerno. Eto ,,smeta" im da Medvedev igra, ali im ne smeta sto ce ga na taj nacin postaviti na prvo mesto ATP. Englesko zlo je beskrajno.....

Splavar

pre 1 godinu

I ATP, organizatori i sponzori bi zeleli da okupe najbolje, sto se do skoro redovno desavalo. Imali smo onu Sarapovu sto je pod ruskom zastavom bila jedna od najomiljenijih u USA. Nazalost sad zivimo u nekom podeljenom svetu kao sto su nasi preci ziveli, politika je vaznija od poslovanja, svaka drzava tera svoje. Rusi ne mogu u London, nevakcinisani stranci ne mogu u USA, ko zna sta ce se jos dodati na spisak. Pokojni otac mi je pricao o nekom strasnom teniseru po imenu Marko Ostoja kom je karijera unistena jer je u to doba igrao na turnirima u Juznoj Africi, pa ga posle suspendovali. Ideja globalizacije je napustena, bice toga sve vise, ne znam zasto, ali nekoj grupi ljudi to ocigledno prija jer su nam nametnuli zivot bez slobodnog kretanja i poslovanja

Goran

pre 1 godinu

Nije mi jasno zasto govrite o povredi Nadala. Tokom cele njegove karijera prica se o povredi a covek sa 35-36 godina osvaja dva grand slema uzastopno. Ocigledno se radi o taktici gde on ponizava rivale laznom pricom o povredi kao da hoce da kaze - sta bi tek bilo da nisam povredjen, evo pobedjujem vas i povredjen. A istina je da ne bi igrao da je povredjen ili bi igrao lose. Moze se sa povrednom proci nekoliko kola na slemu ali osvojiti grand slem titulu moze samo potpuno zdrav igrac. So se tice oduzimanja bodova, jasno je da je Novak izgubio moc u ATP-u i odluka o nedodeljivanju bodova je uperena najvise protiv njega ali pritom ne mislim da mu je kljucno da ostane prvi. Njegov problem je samo da li ce moci da igra na US Openu i sta ce biti sa Australijen openom iduce godine.

Nikolina

pre 1 godinu

Novak samo treba da se bavi tenisom. Sve sto je pokusavao da uradi, promeni sistem je bezuspesno, trosenje energije na gluposti. Budi mudar Nole, da budes pametniji u odlucujucim trenutcima

Mare

pre 1 godinu

@Zoran Druže nešto si žešće propustio za ovih 15 godina.
Probudi se, još imaš vremena da gledaš Noleta i da uživaš.
A kad pogledaš brojke ništa nije prosek, već samo maksimalni rezultati koje teško može neko od tih što si nabrojao da postigne.
Sportski pozdrav