Četvrtak, 09.06.2022.

19:15

Molim vas, spasite me

Izvor: Luka Nikoliæ

Molim vas, spasite me IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Dragon

pre 1 godinu

Stvar je vrlo prosta.
Postoje snimci i razne opcije sprecavanja huligana.
Organizatori snose odgovornost.
Posto oni ne zele da to rese onda su prazne tribine resenje.

Bocko

pre 1 godinu

Evo, priznajem da nije pošteno da jedan čovek vodi dva kluba u istom rangu takmičenja. Uvek će jedan ( zavisno od okolnosti ) biti favorizovan. Ali, bila je situacija ( godinama ) da je u upravi f. k. Partizan sedelo 4-5 predsednika klubova iz prve lige. To je bilo 24-30 bodova unapred obezbeđenih. Tako da ni niste baš čisti po tom pitanju. I nisam dobio odgovor na pitanje u vezi Vujoševićeve bahatosti i prostakluka.

Zvezda Lazio

pre 1 godinu

Na stadion sam prestao da idem odprilike oko 2006 da ne guglam sad, kad sam video da se legalno prodaje svaka vrsta droge kao na trafici. Beše rezultat 1:1 kad sudija odsvira kraj. Nisam znao da više neću na stadion.

marko992

pre 1 godinu

Walt - Niko normalan ne spori vaše titule osvojene sa Vladom Jovanovićem, ili one iz prošlog veka ( osim BFC ). Sporne su neke od titula osvojene sa D.V. Ruku na srce, ako ste pošteni recite da li ste u istoriji sporta videli da jedan trener radi ono što je D. V. radio sudijama i prolazio uglavnom bez kazne. O ponoćnim sednicama KSS, da i ne govorim.
(Bocko, 10. jun 2022 11:45)

Pricamo o postenju?
Da li je JEDAN navijac Zvezde napisao da su takmicenja neregularna jer isti covek vodi dva kluba?Sve ove titule u poslednjih 5.6 godina (od kako je FMP znacajno ojacao, a znamo od cijih para jer prodaje igraca odavno nema) su zbog toga nezasluzene-neregularne.
Da li ste vi posteni?

Bocko

pre 1 godinu

Walt - Niko normalan ne spori vaše titule osvojene sa Vladom Jovanovićem, ili one iz prošlog veka ( osim BFC ). Sporne su neke od titula osvojene sa D.V. Ruku na srce, ako ste pošteni recite da li ste u istoriji sporta videli da jedan trener radi ono što je D. V. radio sudijama i prolazio uglavnom bez kazne. O ponoćnim sednicama KSS, da i ne govorim.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Smiley, dostojanstvo? Kese sa uljem i urinom, pljuvanje sakoa, drmanje koseva, nesklanjanje Avodzobija sa linije za slobodna bacanja, fabrikovanje (sjajan termin) price o gepekovanju sudija, marifetluci sa policijom i dizanje tenzija putem medija (pogledajte neke Duletove KZS, znacete o cemu pisem), vredjanje i napadi na Vujosevica na sve moguce nacine ukljucujuci tu i pesme sa razglasa i gadjanje kaisem i loptom od strane osobe koja je VIP zvanica, primoravanje protivnickog kluba da igra finale Kupa narednog dana nakon aktiviranja PP aparata od strane vasih navijaca (klasicna diverzija), primoravanje protivnika da igra 3 na 5 (i tada ste nas jedva dobili, samo vam je falilo jos da i to izgubite), zabranjivanje protivnickim navijacima da gostuju u Zelezniku (kako moze to?), primoravanje Partizana da igra FIBA LS pod plastom i izgovorom potencijalne kazne za reprezentaciju ukoliko mi na to ne pristanemo (ovo je jedno od najvecih (pokusaja) ponizenja kojim ste nas islozili), uvodjenje kriterijuma da se plasman iz ABA lige uzima kao reper za odredjivanje domacinstva u nasoj ligi, podmetanje vaseg drugog tima (samo po sebi nije dozvoljeno njegovo ucesce u istom rangu takmicenja isto kao sto vam nije trebalo dopustiti da igrate '15 no to je poseban padez) da nam uvek oduzme energiju pre finala i jos sijaset stvari od kojih prednjace gostovanja u jutarnjim programima i stancovanja histericnih saopstenja kao na traci sve u cilju sejanja zla, mrznje i netrpeljivosti...

Dag Kristi

pre 1 godinu

Ljudi koji to rade su najčešće iskompleksirani, a u normalnom životu ne smeju da povise ton ni u saobraćaju. U sportskim dvoranama leče svoje frustracije i komplekse. Poznajem iz viđenja čoveka koji je gađao Miloša Jojića kovanicama na utakmici Zvezda Keln, koja je Zvezdi donosila evropsko proleće. Kada je to radio delovao je onako, pun sebe, bez trunke srama ili blama, više ponosno. Tek na negodovanje nas normalnih navijača, "zavukao se" u mišiju rupu i do kraja utakmice nije ustao sa stolice. Žestoke kazne za ovakve tipove, imena i prezimena, a ne inicijali, i ja ću, a i ostali normalni navijači moći da vodimo decu na utakmice večitih rivala.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Gossa placa Zeljko, imali smo bolje sudjenje u prvoj i (NAROCITO) drugoj utakmici, je l' ti to ozbiljno pises? Da nije bilo onakve kradje u drugoj i onakvih incidenata na kraju iste, mi bismo imali 1:1 i dve utakmice pred nasim navijacima koji ne bi imali razloga da divljaju i to bi verovatno znacilo da bismo igrali pred dupke punim tribinama do kraja iako smo vas deklasirali i pred pola kapaciteta. Koliko ti mislis da nam je drzava dala za pojacanja za ovu sezonu? Nije valjda da mislis da je ona finansirala povratak Obradovica?

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Gossa placa Zeljko, ja nesto nisam video da je neki Partizanovac tvrdio da ste nezasluzeno dobili u petoj utakmici- jeste bilo gresaka na nasu stetu, ali, bilo je i na vasu. To sto je poreska upala kod vas tog dana je samo paravan za pritisak na nas, a pravo je cudo kako je moguce da u fudbalu imate sudiju koji vam sedi u VAR sobi na 6/7 utakmica u PO i onda jos taj isti sudija bude i u finalu Kupa? Takodje, ako se ne varam, vama je sudio i onaj sudija koji je sudio na onoj vasoj cuvenoj utakmici protiv Olimpije, a o belosevicu i hordovu da i ne pisem, suvisno je.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Nemanja, to je bilo 2014, 2015. su oterali Duleta. Zeljko Obradovic je ipak osvojio EL pre pet godina, a vise je za poredjenje sa Ancelotijem nego sa Murinjom mada (donekle) razumem i ovu paralelu sa Portugalcem.

Citostatik

pre 1 godinu

Blizance, uništitelje srpskog sporta i domaćih liga, privatizovati i urediti tako da kada država sponzoriše neki klub kroz javna preduzeća, onda mora da obezbedi isti nivo podrške i svakom drugom srpskom klubu u istom nivou domaćeg takmičenja. Njihove navijače strogo i bez izuzetka kažnjavati prilikom svakog infantilnog ispada i nesportskog navijanja u toku utakmice.

marko992

pre 1 godinu

..... Ja pricam iskljucivo o terenu gde je Zvezda zasluzeno osvojila titulu. O ovome o cemu ti pises, ja licno smatram da je to stvar Partizana i uopste ne zelim da komentarisem. ....

Gossa placa Zeljko 83, 10. jun 2022 00:43)


Ovo je bas odgovor iz ugla onog koji moze sta hoce, zadovoljan je sobom (Zvezdom) niko im nista ne moze , ako je neregularno nije bitno - jer pa nama je dobro sta ima veze sto je neregularno.
U finalu ste zasluzeno dobili, ako govorimo sire o terenu naravno da nije cisto.Taj isti FMP poslednjih nekoliko godina je mogao sve da pobedi i na taj nacin da utice na konacnu tabelu.Kako su sa vama igrali bolje i ne spominjati.
Ako ti mislis da nepravda nije nepravda jer se vama ne desava jako je zalosno.
Zar nije sramota da se svi ludi pravite na pricu o neregularnosti?Ocigledno je da smo takvi,pohlepni ljudi, samo ja pa ja, niko drugi nije bitan.Ipak smo izgleda to mi, a cudimo se mnogim losim stvarima sto nam se dogadjaju.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Dejane, nema zlonamerne reci, ali, ima mnogo netacnosti i ostrascenosti da ne kazem zadojenosti- vecinu budzeta su nam obezbedili privatnici, a seti se kako ste dosli do pobede u drugom mecu polufinala ABA lige. Nas tim nije bas dobro selektiran, nismo najbolje pokriveni na kecu i trojci, a bogami i na petici nismo bili od pocetka adekvatno popunjeni. I sta, da ne biste vi mozda osvojili Evrokup da ste bili na nasem mestu?

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Hmmm, niti ste veci klub od nas, niti ste stoicki i dostojanstveno podnosili poraze, niti vise postojite, sto pre to budes razumeo na pravi nacin, bice bolje za tebe, veruj mi. Znam da je to nemoguce, ali, probaj da se suocis sa istinom. Ni sami ne verujete u te price da nas ne mrzite i da ne biste najradije videli da je Partizan ugasen.

Mariborcan1970

pre 1 godinu

Košarkao, kao i fudbal, je samo odraz stanja u državi i društvu. Kada bi imala želju i namjeru država bi veoma brzo uvela red (iako bi mržnja i dalje ostala). Englezi su to davno uradili - veoma jednostavno. A kod nas i kada je 5 navijača na tribini ne možemo da pronadjemo i kaznimo počinitelja. Dok je tako imat ćemo ovakve "derbije" i masu zakompleksiranih, neostvarenih, frustriranih "navijača" na tribinama i ništa se neće promjeniti!

Granota

pre 1 godinu

Mislim da je tekst iluzoran, ne zsto što nije tačan ni potreban, već zato što oni kojima je namenjen niti čitaju ovo, niti realno ovo rade iz navijačkih strasti. Oni su kriminalne grupe, koje na ovaj način dokazuju da su ili u sprezi sa vlasti ili jači od vlasti, jer istu na neki način drže u šaci. Nemoguće je da predsednik ili ministri zatvaraju oči pred ovom slikom iz navijačkih razloga. Ima tu nešto više, što nama nije poznato. Nadam se da jednom država ipak bude jača od njih i oslobodi nas ove pošasti. Iskreno se nadam, jer ovo, koliko god nam neki žele prikazati drugačije, nije normalno.

Lord of the Flies

pre 1 godinu

Apsolutno sam "za" da se stanje u srpskom sportu dovede u red, medjutim ovoliko se nije dramilo ranijih godina 15ak godina sigurno, ako ne i jace) kada je situacija bila ista, samo se sudije nisu odvazile da napuste teren i isprazne halu, a treneri, igraci i uprave cutali o tome i koristili momenat za svoj interes. Sada je momentum u drustvu takav da treba iskoristiti javno mnjenje za iskorenjivanja ruznih scena sa utakmica, ali tim scenama kumuju drzavni organi (ne procesuiraju odgovorne pojedince) i klubovi (ne sankcionisu navijace vec im podilaze). Dok se ne promeni odnos drzave prema huliganima - nece biti bolje

M

pre 1 godinu

Bezveze je moralisati i pisati šta je pošteno, a šta ne.... Stvari su jednostavne - Snimiti svakog počinioca, kažnjavati društveno korisnim radom/zatvorom/novčanom kaznom, zabranom ulaza na sportska dešavanja na nekoliko godina, napraviti sistem legitimisanja prilikom ulaska na sportske terene.

Kako smo se (delimično) naučili vezivanju pojasa u autu, prevoženju dece u sedištima zbog kazni, odnosno ne-parkiranju na mestima gde nam preti pauk, tako ćemo i ovome... Možda nikad neće biti savršeno, ali može biti mnogo bolje.

Što se tiče KLS, svakako da je ovaj model bzvz, trebalo bi (bar mi to u regionu možemo) da se igra to sa 8 do 10 klubova pa posle ABA na osnovu rezultata u KLS... Ovako nema puno smisla... Sad zašto to nije tako nego ovako kako je, sigurno postoji nečiji interes koji se očito kosi sa interesom srpske košarke.
Međutim, ako ti se gade institucije svoje države i svog saveza, trebalo bi i da ti se gade pare koje ti je država dala...

....

pre 1 godinu

Vec 20 godina unazad. Posle SP u Indijanopolisu je poceo brutalni sunovrat...
(One night in May, 09. jun 2022 23:47)


Igrati zaredom 3 velika finala je sunovrat? Greška, sad kreće sunovrat i sušne godine.

Pazarc

pre 1 godinu

Sad svi napadate Zvezdu i državu…a niko ne spominje dok su na valast bili Tadic Koštunica…Itd svi znamo da u to vreme Zvezde nije bilo…u košarci bankrot u fudbal još gore ostale sportove da nespominjem…. A vas je ove sezone država podigla i dala vam novac…inače bi bili 6ili 7 kao prošle sezone…osuđujem navijače na obe strane…al imali ste praznu halu imaloste prednost 5 poena….i bili ste pred pobedom…ali Zvezda je iskusnija i smirenija ekipa od vas to su svi videli…Sudzenje bilo na vašoj strani…i sad vam država kriva…nadate se pozivu od Evro lige da igrate a odakle vam pare za sledecu sezonu…

Walt

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?
(Gossa placa Zeljko 83, 09. jun 2022 23:03)
Ta ista država nas je pre toga gotovo ugasila. Najtrofejnijeg trenera je oterala kao uslov da klub ne bude ugašen. Onda je godinama budžet sveden na to da se dovode igrači poput Adina Vrapca, Ace Cvetkovića, Frenka Robinsona i sličnih a za svaki slučaj su tu uvek bile i smicalice oko terena ako i takvi sakati zapretimo. Dok je se druge strane dug od 15 miliona evra preko noći netragom nestao a onda zatim upumpani milioni i milioni državnih para. Tek ove godine je Partizan dobio konkurentan tim i naravno odmah imamo ratno stanje o čemu i piše ovaj tekst. I tu se vraćamo na ono što sam rekao da Zvezda kao klub i njeni navijači ne prihvataju mogućnost da je sportski nekad i izgubiti. Drugim rečima nema problema sve dok je Partizan uništen i dok služi samo kao dekor zvezdinim titulama. Čim je Partizan konkurentan eto i tenzija. I naravno to nikad nije do nekog iz Zvezde nego do Duleta, Žoca, marsovaca...

Navijač

pre 1 godinu

Kako smara taj stav da je atmosfera na NBA utakmicama dosadna. Totalna glupost. Prvo, u Americi se na sport gleda kao na zabavu što i jeste. Ali da je atomosfera dosadna, apsolutno nije tačno, narocito u plej ofu. Ima i tamo napada na igrače od strane publike, naročito u slučaju da je taj igrač sklon izlivima emocija, provokacijama i sl (npr Drejmond Grin sada), ali jako bitno, sve se svodi na VERBALNE napade. Ukoliko se i desi fizički napad (jako retko), počinilac trpi ozbiljne posledice. Mislim da je kod nas problem dublji: opšta frustracija naroda, postojanje ekstremnih navijačkih grupa, nepostojanje zakonskih regulativa itd. Ali meni je atmosfera na NBA plej of utakmicama fenomenalna, pravo navijanje, ljudi obučeni u boje tima, prepune dvorane, maskote na tribinama, vrhunska zabava, nešto što bi bilo lepo videti i kod nas ali se bojim da do toga neće skoro doći... Sportski pozdrav.

nz

pre 1 godinu

U principu sam za mir na terenu i tribinama ali kada vidim koliko su navijači čovićevog kluba psihički oštećeni nije mi krivo ni zbog Trifinog plaženja ni zbog bilo čega drugog, ti ljudi su večiti problem srpskog sporta i dok se ne nađe neko rešenje za njih neće biti mira.

Smiley

pre 1 godinu

Crveno-bela strana je mnogo bolje podnosila dominaciju crno-belih na terenu, nego obrnuto. Kad to kažem, mislim na navijače, a definicija tog termina se usložila tokom poslednje dve decenije. Svakako su uticaj, moć i snaga porasli, pa su verovatno i interesi sada mnogo jači nego kad su crno-beli dominirali. Ne zauzimam stranu, ali sport je isprljala ogromna lova, legalna i nelegalna, u i oko njega.

Simparizeri i neutralni ljubitelji košarke samo hoće da uživaju u sudaru dva Evroligaša u 5 uzastopnih utakmica. Uz ludačko navijanje dlanovima i glasom sa po kojom duhovitom provokacijom. Da vidi svet kakav je to praznik u Zemlji košarke.

Zato nije patetično za onog ko nije ostrašćen i ne pristaje na raspolućivanje društva po crveno-crnim linijama do istrebljenja i nestanka onog omraženog drugog. Ista fora moćnicima prolazi od kad je sveta i veka.

A pritom, Lesor Francuz, Panter Amerikanac, i Dangubić Srbin igrali za obe ekipe i nosili oba dresa. Trifunoviću je otac ostavio trag u drugom klubu. Familije primale plate sa obe strane brda.

Navijači, ostavite se kriminala, mržnje i nasilja. Ukoliko to ne žele, država mora da ih na to primora.

Spasite košarku!

Loki

pre 1 godinu

Od koga? Od Zvezde? K'o sto Radonjic rece, sami pisci ovih redova (postavljaci pitanja u njegovom slucaju) se secaju gorih atmosfera. A da li bi ista od ovoga bilo da je Partizan osvojio ili bi bili samo hvalospevi po 15 clanaka na dan i "idemo da osvojimo Evropu kad smo vec u regiji najbolji"?... Nisam ni mislio.

olsen

pre 1 godinu

Po komentarima vidim da bolje u našoj košarci neće biti. Skoro svi komentari su promašili suštinu teksta, i dalje mržnja i pljuvanje. Dakle, najbolje katanac ili deca do 12 godina na tribine sledeće tri godine.

Gossa placa Zeljko 83

pre 1 godinu

Da, morali ste…ista ta poreska je upala i u Zvezdu i to isti dan. I poreska je upala pred utakmicu broj 4 koju ste dobili 30 razlike. Ja lepo pitam, da li vi stvarno mislite da je neko naredio Zeljku da pusti utakmicu broj 5 ili je Zvezda pobedila utakmicu zasluzeno na terenu uz dosta srece da joj udju neki odlucijuci sutevi za 3? Sta neko je naredio Pefiju sa pogodi trojku iz trka u osmoj sekundi napada? Mislim zaista ne verujem sta ovde citam. Vi kada izgubite posteno utakmicu na terenu vama je drzava kriva. Smesmo zaista.

Gossa placa Zeljko 83

pre 1 godinu

marko 992, druze, da li ti realno mislis da ie nama drzva poklonila pobedu u ovoj seriji ili smo je zasluzili na terenu? Pa nama je Pefi pogodio trojku iz trka preko ruku Lesora. Neko ie naredio Zeljku da izgubi utakmicu? Vama kriva drzava za poraz u finalu ABA lige? Sta da smo promasilj ta tri suta? Ko bi mogao da vas zaustavi na putu ka tituli u ABA ligi? Kakvo ste samo sudjenje imali od Pukla, Boltauzera i ostalih? Pa zadnja utakmica kao da ste domacini imate sudjenje. Jel nije bilo tako? Ja pricam iskljucivo o terenu gde je Zvezda zasluzeno osvojila titulu. O ovome o cemu ti pises, ja licno smatram da je to stvar Partizana i uopste ne zelim da komentarisem. Na vama je sta cete i kako cete da igrate i kako cete da se borite za sebe.

Bojan

pre 1 godinu

Svi, tj. velika većina nas koji volimo košarku mislimo isto, ali nema volje, snege ni želje sistema da se suprotstavi hiliganima. Nije to tako sad nego od kad postoji Srbija kao država. TUŽNO JE ŠTO SE MA TAKVIM MEČEVIMA NE OSEĆAM BEZBEDNO DA BIH DOVEO DETE. Tužno.

GM

pre 1 godinu

Za kraj samo fali klip trenera Obradovica koji kruži društvenim mrežama ova dva dana.

To govori dovoljno o teoriji i praksi.

Prijatno.

Realno

pre 1 godinu

Vratiti oba kluba u domaću ligu, kao i FMP i Mega i Borac. Neka ostvare plasman na terenu a ne da se pridružuju u završnici. Napraviti ligu od 22 kluba i na kraju f4 bez Superlige. Zvezda i Partizan imaju dovoljan broj igrača i trenera koji mogu da igraju domaću ligu.
1. C.Zvezda
2. Partizan
3. FMP
4. Mega
5. Borac
6. Zlatibor
7. Sloga
8. Vojvodina
9. Mladost
10.Dynamic
11. Sloboda
12. Tamiš
13. Metalac
14. Novi Pazar
15. Zdravlje
16. Vršac
17. Dunav
18. Okk Beograd
19. Kolubara
20. Spartak
21. Čačak 94
22. Radnički Kg
Odigraju 42 kola u perodu oktobar-maj i onda f4 na početku juna. Naši veliki klubovi dođu u sve gradove od severa do juga i promovišu košarku. U narednim godinama smanjivati dok liga ne bude sa 18 klubova

One night in May

pre 1 godinu

Steta srpskoj kosarci se nanosi vec 10 godina unazad, sada ste se setili?
(moralni gmizavac, 9. jun 2022 22:16)

Vec 20 godina unazad. Posle SP u Indijanopolisu je poceo brutalni sunovrat...

croata

pre 1 godinu

Majko mila kakva patetika. I to u evropskoj kosarci koja je na najnizim granama ikad. Danas ko god isprsi desetak milijuna eura moze biti prvak evrope. Bolje da ste se priupitali kako to da vam stranci kolo vode, od domacih mladih ni slova. I to se kupuje taman toliko da jedni ne budu zadnji u euroligi a drugi da s busanjem zavrsavaju u nekom kupu koji 15ti,16ti. Mi bar znamo da se nema love (bar da se ne pumpa i ne pere veca lova) i s tim smo na cisto. A vi ko pijani polumilijarderi, kupuju se stranci koji ni rodjenom bratu ne bi dodali loptu i to neko voli?! Ajd za klince i razumijem, oni i ne znaju za nista bolje, ali stariji kako vas srce ne boli gledajuci u ceg vam se pretvaraju cz i partizan.

Da, morali ste biti prvi...morali, slavite, manite se nas.

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?
(Gossa placa Zeljko 83, 9. jun 2022 23:03)

Ti ili nemas pojma o cemu pises ili gledas romanticno i naivno na stvari ili ti je sve jasno, ali ti je zgodno ovako pisati.
To kako smo mi ladno mogli osvojiti ABA govori cinjenica da je usred serije finalne uletela poreska inspekcija u prostorije KKP. Jeste duzni smo cudo para, ali zar se to nije odavno znalo. Nece mi objaviti ali moram pisati. I ludom je jasno da je to bila opomena u stilu: bolje se udaraj sam nego da te ja udaram.
I nemoj pisati o tim stvarima jer to nekima mislecim ovde vredja razum.

Gossa placa Zeljko 83

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?

marko992

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?
(Gossa placa Zeljko 83, 09. jun 2022 23:03)

Da li je trebalo sada preseci ili za par meseci nije ni bitno - ono sto se MORALO desiti kad tad desilo odmah.Nemoj misliti da je ovde jedini gubitnik Partizan.Zao mi je sto nije spomenut glavni razlog - neregularnost, sto je vec bio slucaj pre skoro 2 godine.I sta je tada reseno, uz pomoc piljara iz Podgorice (vaseg "velikog neprijatelja") smo bili nadglasani.
Do kada mislis da je trebalo da cutimo.
Evo ti jos jedan primer ko radi sta hoce, kada god izadje tekst o Zvezdi (u vidu izvestaja, saopstenja..) komentari se ne mogu ostavljati.Da li je to slucaj kada mi isto radimo.? Drzava vas gura najstrasnije vec 10 godina, ocigledno je da vi morate u svemu biti prvi.Budi posten pa priznaj.

Mladen

pre 1 godinu

Mislim da je autor teksta trebao da obuhvati period od devedesetih, jer tad je sve počelo... Da piše i o šamaranju i zatvaranju sudija, jer tada je srpska liga postala mrtva.

Ivan

pre 1 godinu

rešenje problema je veoma lako u par koraka. pitanje hoće li organi reda to da sprovedu.
prvi korak:
dakle kamere postoje (doba nikad bolje tehnologije) ko ubaci nesto na teren rigorozne kazne npr 200.000 din, kazna zatvora (npr.6 meseci) i dozivotna zabrana prisustva utakmicama.
dugi korak:
ko od igrača provocira publiku ili suprotni tim odmah isključenje sa utakmice i novčana kazna od recimo 10.000e.
treci korak:
kazne za novinare na postavljena provokatorska pitanja, kazne za strucne stabove za sirenje mržnje.

eto ako neko ima volje i želje lako moze da dovede sport u normalu. sve ostalo su priče u praznom.

matori

pre 1 godinu

Jedino bitno sada je da ako nas (KKP) izbace u 3.ligu, mi nastavimo da dolazimo na utakmice i bodrimo svoj tim. Protiv Tamiša,Crnokose, i ko već igra tu ligu i tako pokažemo da nismo isti!

objektivac

pre 1 godinu

Pitam se, ima jedno 50 incidenata teže prirode u Pioniru. Na stadionima je broj trostruk. Bilo je i smrtnih slučajeva i prženja bakljama... Ako je mržnja toliko ukorenjena a jeste i scene koje se dešavaju a dešavaju se, jedini izlaz je brutalno kažnjavanje i privatizacija ili gašenje. A pošto ničega od ovoga nema onda i dalje ide voz... do sledećeg derbija.

nesa

pre 1 godinu

kalenic kaze?
sram te bilo.
ništa manje ni trifunovica.
znam da necete ovnd da objavite ali neka onaj koga ne mrzi pogleda unazad pet sest godina koliko je ukupno prvaka u svim kolektivnim sportovina i u kom je procentu jedan tim zastupljen.
kako,zasto?

Moca

pre 1 godinu

Ne znam čemu čuđenje pojedinaca ili dela javnosti, ovo je sliak opšte atmosfere u društvu projektovana kroz sportske događaje. Kao što su ljudi spremni da se pobiju oko parking mesta tako su spremni i da sudiju gađaju flašom jer je dosudio nešto što nije njima po volji. Agresija je postala odgovor na sve, naročito u situaciji kada druga strana ima validne argumente.

Dejan

pre 1 godinu

Evo jedan dobronameran komentar komsijama. Prosle sezone ste bili 7. u ABA ligi, drzava vam je platila licencu za EK ove sezone, dovela vam Pantera, Ledeja, Lesora, Kuruca, Avramovica, Madara, Mura i Zeljka Obradovica.
Epilog - u EK vas pocistila Bursa na domacem parketu, zvezda osvojila ABA ligu uprkos tome sto joj je oduzet domaci teren u odlucujucem petom mecu, odbijate da igrate drzavnu ligu ( al hocete drzavne pare ) i bez ikakvog blama govorite da ste pazi sad OBEZBEDILI pozivnicu za EL. Vi nikako ne mozete da je obezbedite jer ste ove sezone u debelom minusu, puno ulozenih para, a rezultat 0 sto znaci da od toga nema nista, a ako dobijete licencu znaci da vam je to opet kupila drzava, a ne vi.

Zamolio bih redakciju da mi objavi komentar jer nikoga ne vredjam i nema nijedne zlonamerne reci

Exe

pre 1 godinu

Zlo na parketu je pokrenula Budućnost 2018. u Podgorici kad su oteli titulu najvećom sudijskom krađom ikada u košarci, na trećoj utakmici. I propratnim zakulisnim radnjama, petardama ispred hotela i sl. Isto tako koliko god je bilo žestoko 2019. u prve dve utakmice finala, ponovo u trećoj u Podgorici je pređena crvena linija kad su pustili prvi red da se ušeta na zagrevanje, pljuje igrače i gađaju ih loptama. Peti meč u Pioniru je tad bio čist kriminal i atmosfera ludila, daleko gora nego ovo ove sezone, svako ko je bio na toj utakmici će to potvrditi.

Što se tiče teme Zvezda - Partizan.

Skandiranja i vređanja na ličnoj osnovi istaknutih pojedinaca na suprotnoj strani će uvek biti. Crvena granica je prelivanje tog horskog vređanja na majke, žene i porodice istih a tu zvezdaši i partizanovci nisu isti nikako. Samo jedni pevaju ženama i ćerkama, svi znamo koji i svi znamo čijim. Lutke sa polnim organima su isto izmišljotina jedne a NE obe grupe. Što se tiče kovanica, upaljača i petardi obe grupe su jednako krive. To se rešava vođenjem evidencije svakoga ko kupuje karte i ulazi u halu (ulazak samo s ličnom) i kamerama koje već postoje na tribinama. Ne mogu pretres vršiti ofrlje nezaposleni penzioneri i studenti volonteri za dnevnicu u "sunčevom krugu". I ne može trajati 10 sekundi jer mnogo njih čeka da uđe. Nek čeka.

Ova serija je stvarno bila specifična po veoma velikom ulogu. Titula, naslov najtrofejnijeg kluba lige, Evroliga, sudar najboljih trenera svih vremena jedne i druge strane. Strašan pritisak da jedni nastave dugogodišnju dominaciju a da drugi prekinu maltene decenijski post. Otud i tolika tenzija i naboj.

Otheym

pre 1 godinu

Huligani na tribinama - problem države. Engleska ih je isto imala, i rešila je problem. Kamere postoje, ako nisu dobre ugraditi one sa boljom rezolucijom. Nakon incidenta - direkt kazna za pojedinca + zabrana prisustva sportskim manifestacijama. Ovo je oproban recept koji se pokazao da funkcioniše.

Organizacija utakmice - problem klubova. Previše ljudi u sali, kondenzacija na terenu - kazna za klub. Znate u kakvoj hali igrate, prilagodite posetu. Uslovi kakvi su bili u trećoj utakmici uopšte nisu bili regularni za igru i za to klub treba da dobije kaznu. Umesto toga, u KLS pre nekoliko godina ljudi pisali kazne za skidanje sakoa (znam da je to drugo takmičenje, ali dobar primer koliko se kod nas pišu kazne za pogrešne stvari).

Odluka Partizana - deluje kao da su jedva dočekali razlog da ne igraju. Prvo ona priča za final four (totalna glupost, potpisali su propozicije, ne može sada na pola da se menja kada im pravila ne odgovaraju), pa je sada izgovor huliganizam. Sve u svemu, kukavička odluka i izgovor za rukovodstvo kluba. Sada imaju alibi pred navijačima zašto sezona nije uspešna.

nele

pre 1 godinu

@Exe
Za pocetak mora da postoji politicka volja da se situacija dovede u normalu. Zakoni postoje, tehnologija (kamere isl postoje) i vrlo je lako da se krene sa kaznama. OZBILJNIM, npr ubacio si upaljac na teren, klub je kaznjen sa 20000evra, snimljen si, sud tebe kazni sa mesec dana zatvora, zabranom prisustvovanjasvim sportskim dogadjajima na godinu dana i 50000EVRA! Da klub plati svoju kaznu i za izgubljen ugled kluba. Za maloletnike, takodje. Pa nek roditelji razmisljaju da li dete ima dovoljno mozga za prisustvovanje utakmici. Ne moras cak ni sve da pohvatas. Ako od 20ubacenih upljaca uhvatis bar petoricu, u dva-tri kola si resio problem..
ALI. Mora da postoji i drugi deo. Ako organizator ne ispuni sve bezbedonosne zahteve (kao sto smo imali u 4toj utakmici, bar 2000vise ljudi od kapaciteta hale) i organizator mora da bude adekvatno kaznjen. Zatvorska kazna za ugrozavanje bezbednosti+zabrana zaposljavanja u sportskim klubovima.
Utopija, jer su "navijaci" i politicari okupirali klubove i niko ne zeli da resi nagomilane probleme.
P.S Verbalno vredjanje protivnickih igraca i trenera je deo borbe gde protivnika pokusavas da dekoncentrises i ne treba da bude sankcionisano. Nikoga ne ugrozava.

resistance

pre 1 godinu

Svega se ovde načitah ali nigde ne nađoh genezu, suštunu i uzroke prpblema, a problem očigledno postoji ali se sigurno ovakvim tekstom ili analizom nikako ne rešava jer se bavi isključivo posledicama a uzrok ili uzroka - nema nigde u tekstu. Jasno i glasno se zna: kad su košarkaški radnici i ljudi iz košarke vodili KSS i najveće klubove - ovoga nije bilo. Pojavili se ljudi iz nekošarkaškog sveta, posebno oni frustrirani i iskompleksirani time da vode jedan veliki klub, najveći klub na ovim prostorima, ali taj klub je znao o kakvim se to zapravo ljudima radi i da je njima do košarke stalo kao do lanjskog snega, pa ih lišavaju toga da ih stavi na svoje čelo. Kasnije nekako ti ljudi ulaze u jedan drugi klub,,kupuju ga prodaju ili šta već(to nikada nećemo saznati) i tada počinju problemi. Najuspešniji trener na ovim prostorima, Vujošević, bukvalno od takvih ljudi biva proteran pod izgovorom da "širi zlu krv". Nakon toga imamo orgijanje samo jednog kluba a odnosi večitih nikad gori,donosi se apsurdbna odluka da nema gostojućih navijača na derbiju. Apsurd jer kakav je to onda derbi i kako e to uopšte može zvati derbi??!! To je uzrok ili uzroci problema: frustracije, kompleksi ljudi koji vode jedan košarkaški klub a neostvarena želja im je da vode onaj drugi, onaj veći, pa se stoga ne biraju sredstva da se taj veći klub uništi.Samo se o tome radi i samo o tome a vi pišite ovde bajke i analizirajte do sutra.Samo o posledicama pišete,nedostaje istraživanje,ali ono pravo i istinsko!

Raja Ram

pre 1 godinu

aba liga i rukovodstvo NIJE DORASLO OVAKO PRIZNACEMOkvalitetnoj ligi, jednostavno metodom slucajnog izbora ne znam, izvlacenjem BIRATI SUDIJE,zestoko kazniti i sudije za greske i bilo kakav komentar sudjenja takodje kaznjavati, nema mahanja i negodovanja...odmah isprazniti hale, odmah kazna naredna 3 meča bez publike, plus kumulativno novac itd..jer liga ima kvalitet ove sezone u jednoj Ciboni pa bar tri cetiri mlada igraca,klasa..ja sam za zestoke kazne..

zstef79

pre 1 godinu

Nismo isti. U ime 90% Zvezdaša tvrdim da ne mrze ni Partizan ni Partizanovce. Ali baš nam je ćef da ih zezamo kada se ukaže prilika. Međutim isto tako tvrdim da 90% Partizanovaca prezire Zvezdu i Zvezdaše, a preko 50% kao što piše u članku, više mrzi Zvezdu nego što vole Partizan. To je njihov problem. Ko mrzi, ima loš život - to važi i za retkog Zvezdaša koji tako doživljava rivala.
Što se tiče navijača, postoji nekoliko faktora. Prvo, tribine su jedno od poslednjih sredina gde ljudi mogu da dožive antropološko zadovoljstvo od pripadanja plemenskoj zajednici. Na žalost, to ponekad ekstremno podrazumeva i okršaje protiv drugog plemena. Kada se tome pridoda da mi Srbi naročito imamo sluha za pravdu i fer okvire, ma koliko ponekad bili subjektivni ili neinformisani, onda situacija postaje zapaljiva.
Mi Zvezdaši smo navikli da svake godine učestvujemo u borbi za trofeje i svedoci smo groznih sudijskih krađa protiv Zvezde i očajnih uslova za igru u Morači ili Pioniru kada je Partizan domaćin. Zvezdi nikad nije dovoljno da pobedi samo rivala na terenu, nego mora i sudije i organizatora.
Pravedno suđenje i pristojan odnos prema gostujućem timu bi odmah rešilo većinu problema. A ove ostrašćene moraju policija, tužilaštvo i klubovi da sankcionišu kako bi se odstranili sa tribina. Pa neka se igraju zaraćenih plemena na nekoj livadi van grada. Ništa lepše nego da možeš sa detetom i prijateljem koji navija za drugi klub da odeš bezbedno na utakmicu, klopu i zezanje. Biće bolje.
(Munja, 09. jun 2022 19:58)

Baš čudno da ste baš uvek vi "zvezdaši" uvek tu gde su neredi, dal protiv Budućnosti, Partizana... Biće da sudije samo vas kradu, urotili se svi protiv vas, a vi jedni brinete o srpskoj košarci. Toliko brinete da imate dva kluba u aba i kls, čisto da pojačate regularnost. Jel zna neko od vas koji je odnos pobeda izmedju dva vaša kluba? Ja se ne sećam da je origiinal Fmp nekad pobedio. Bar mislim u aba ligi nikad

kelko

pre 1 godinu

Pre no ste napisali ovaj divan tekst trebali ste proveriti i napisati koliko klubovi ulazu u navijače u smislu njihovih plata,rekvizita i putovanja.

krembananica

pre 1 godinu

Ljudi frustrirani i nezadovoljni svojim zivotom, idu na utakmicu kako bi iskalili bes i izbacili sve iz sebe. Mozda ali MOZD A, povecanje zivotnog standarda, bi sprecilo ovakve stvari.
Bio sam prisutan na drugoj utakmici kada je lik iza mene vidno nezadovoljan svojim zivotom psovao sve mrtvo Zeljku Obradovicu ne znam iz kog razloga. Psovke nisu prestale do kraja utakmice. Sad sam bio i ko zna kad na utakmici Zvezde i Partizana!

Demar Derozan

pre 1 godinu

Ovde se mora konstatovati cinjenicno stanje, a to je stanje socijalne patologije koje je bilo nepovezivo sa kosarkom pre nekih 20 godina. Da bi se nasao lek, mora se otkloniti uzrok problema, a to su fudbalski navijaci kao i kosarkaski radnici koji su u sprezi sa njima. Dakle, resenje da se oni udalje od kosarke jer su unizili dostojanstvo i gospodstvo po kojima je ovaj sport tradicionalno bio prepoznatljiv.

Zastava101specijal

pre 1 godinu

Puštati samo devojke, maloletna lica uz pratnju roditelja i starije osobe, biće 3,4 hiljade ljudi na tribinama vremenom verovatno i više i to je to terati tako dve godine pa probati opet ako ni tad ne ide nastaviti sledeće dve godine pa ako stoci odgovara tako neka im, za početak sa Zvezdom i Partizanom a ostali neka igraju normalno naravno dok im ne dođu ili odu kod Blizanaca.

Ok sve

pre 1 godinu

Pa dobro i nije lose unistiti potpuno i kosarku i fudbal time ce se i ovi tzv navijaci samounistiti. Mladi igraci ima da beze sa 16 sto pre napolje i nikad nazad i u reprezentaciju. Tako i treba.

malo istine

pre 1 godinu

Sve je ovo posledica da se na vestacki nacin mali klub uzdigne i napravi privid da je bitan. Tako je i krenuo ovaj haos pre 10ak godina. Pa pogledajte samo jutarnje programe za to vreme gde sitni funkcioneri malog kluba iz zeleznika lece uzivo komplekse. Samo o Partizanu. Samo Partizan u glavi non stop.Nismo isti!!!

nemanja

pre 1 godinu

Navijac sam Partizana, ali ovo je stvarno bruka i teska nedoslednost..
secam se cuvene i po nas kobne 2015. godine.. izgubimo u jadranskoj ligi od cedevite i izvisimo za evroligu.. nakon toga dobijemo zvezdu u Kls i niko ni dan danas ne moze da ostane ziv od Bogdanovih 123 poena u toj seriji koliko su pojedinci dosadni sa tim..
a ni tada, kao ni sada, to takmicenje nije imalo nikakav znacaj osim za neki prestiz..
al sad je odjednom postalo toliko nebitno da ne mogu da se udostoje da odigraju tih par utakmica..
iskreno, mislim da se kosarkaskom murinju (ista faza karijere) ne igra i da je to odlucilo..

Hmmm

pre 1 godinu

Ja to vidim ovako. Navijaci Zvezde su prosli godine i godine omalovazavanja i bahacenja od strane Partizana, kada su sve titule bile rezervisane za Partizan. To im onda nije smetalo. To im je bilo normalno. E sad, navijaci Zvezde to izivljavanje nikada nisu zaboravili, vec su bili strpljivi, uporni i cekali znajuci da ce situacija kad tad da se preokrene i da ce sve doci na naplatu. Upravo zivimo te godine. Kada Zvezdasi vracaju milo za drago Partizanovcima za godine ponizenja, ponizavajuci sada oni Partizan i ostavljajuci ih godinama bez svih trofeja u svemu. Bahatost se ne isplati. No Zvezda kao prirodno i objektivno veci klub od Partizana, i moze ovo sebi da dozvoli, jer teror vecine nad manjinom je stvar prirode. I manja je mrznja Zvezde prema Partizanu, a vise je izrazen oduvek potcenjivacki stav prema manjem od sebe. Kada je Partizan konacno dosao u situaciju da je on Serif, njegovi navijaci, vecito u senci su se nacisto pogubili prihvatajuci nenormalno za normalno i ispoljivsi cistu mrznju, koja je isla toliko daleko da Zvezda ne treba da postoji. Nesto sto nijedan Zvezdas nikada nije pozeleo Partizanu. Zvezda je ipak podnosila ta ponizenja, izlazila sa nekonkurentnim timom i prolazila kako je prolazila u tim okrsajima, ali se ipak stoicki nosila sa time i trpela ponizenja. Sada kada je obrnuto, Partizan to isto ne moze da podnese i on ni ne izlazi na boriliste. Iako podjednako pogresni, Zvezda time dokazuje da je ipak veci klub, sto Partizan nije.

Citac vesti

pre 1 godinu

Odlicna odluka partizana...taman da obican narod, igraci i treneri odmore od novih nereda i tenzija koje bi neminovno usledili u novim utakmicama zvezde i partizana za nebitan trofej...samo kladionice, mediji,huligani i zaludjeni polusvet ispastaju zbog ove odluke

mare

pre 1 godinu

evo, kao neko ko je igrao kosarku u mladjim kategorijama zvezde i ko voli igru vise od bilo kog drugog sporta, nisam bio na utakmici sigurno 15 godina i kad sam igrao uvek mi je bila ta sumanuta mrznja prema drugom klubu i igracima drugog kluba. Ljudi vec dugo ne uzivaju u sportu vec u mrznji i prepucavanju ko ima cega vise. neminovna posledica takvog stanja je poremeceno drustvo i ogroman pad kvaliteta domacih igraca za sta su krivi i vrlo sumljiva selekcija i verovatno jos sumnjiviji rad( neverovatno mi je da u partizanu polovina igraca budu deca bivsih igraca). i da iskreno sam navijao da partizan uzme titulu, ne znam zbog cega cak mi je bilo i cudno kad igrac u crveno belom dresu da kos a ja racunam da li ce protivnickabekipa pobediti. drustvo mora da se menja, pa i organizacija u sportu. Igraci su bitni, bitna je reprezentacija p bitni su mladi ljudi pa tek onda klub i uspeh kluba. Kako da ne volim bogdanovica , djordjevica i divca samo zato sto su igrali za partizan, to mogu samo ljudi sa ozbiljnim poremecajem licnosti.

Walt

pre 1 godinu

Možete vi da pričate šta god hoćete, ali
ukoliko o KK Partizan ne izađe na meč sa FMP-om u petak,
mora da snosi posledice!

Mora da leti u 3. rang takmičenja,
mora da ostane bez učešća u ABA ligi
i mora da ostane bez državnih sponzora.

Bahatost uprave, koja traži alibi za svoje neuspehe,
mora biti kažnjena.
(Tačka!, 09. jun 2022 19:30)
Pa vi ste uništili i obezvredili domaću ligu. 4 godine ste bojkotovali domaće takmičenje da bi ucenili Partizan da pređe u Aba. I sada kada je to takmičenje svedeno na nivo potpuno beznačajnog seoskog vašarišta tražite da se poštuje. Pa neće biti...

Exe

pre 1 godinu

Ne kapiram svo ovo kukumakanje, uz svu tehnologiju snimanja, policiju i istraznog sudiju na terenu, sve ovo moze da se resi za 7 dana.

Kamere mogu sve da snime sa jako visokom rezolucijom, na svakom izlazu mogu da se pronadju izgrednici i da se kazne, kao i da im se ubuduce zabrani ulazak u Pionir, ili na licu mesta da se utakmica zaustavi dok se izgrednici ne izbace iz hale (kao sto se desavalo na utakmici Zvezda - Buducnost, a sto niko ne pominje).

Svi se ponasaju kao da se radi o elementarnoj nepogodi a ne o ponasanju ljudi.

Slađan

pre 1 godinu

Ne mogu da shvatim da je vremenom jedan zdravi rivalitet prerastao u ovakvu mržnju ,u kojoj huligani i fanatici su u stanju da ubiju jedni druge kako bi samo pokazali neku vrstu vernosti svom klubu.
To je jednom rečju bolesno.
Imam inače 48 godina,od detinjstva sam navijao za Partizan,ali nikad (pa naravno ni sad) nisam mrzeo Zvezdu.
U vreme moje mladosti se znao neki red, veliki rival se poštovao,mi navijači smo nakon derbija znali da završimo u kafiću zajedno i da čašćavamo jedni druge pićem,ali da skačemo od bolesne mržnje jedni na druge, da se tučemo,ili nedaj Bože da vadimo noževe ili bejzbol palice jedni na druge, to prosto nismo mogli ni da zamislimo.
Jedino što je bilo aktuelno tada,je bilo tzv.peckanje ali i to do određenog nivoa,nije bilo ni vređanja niti psovanja igrača kao što je to danas slučaj.
Stvarno ne znam više šta da kažem.
Mogao bih samo da apelujem na rukovodstvo kako Partizana (čiji sam navijač) tako i Zvezde ,da se jednom kao ljudi sretnu i da probaju da izglade zatrovane do srži bolesne odnose .
Da daju primer mladim ljudima u Srbiji ,kako se treba navijati,da recimo izdaju zajedničko saopštenje u kojem bi osudili sve huligane sa obe strane, zabranili im ulazak u halu, i prosto ih izbrisali kao navijače.
Verujem da je tako nešto moguće !

Pera

pre 1 godinu

Pohapsite "navijače" a u hale pustite GLEDAOCE i onda će (kao nekad) čitave porodice da dolaze na DERBI (kako se to nekad sa ponosom, zvalao).

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

Razlika izmedju evropskih i americih utakmica, u vecini sportova, je da se u Evropi tuku uglavnom navijaci, a u Americi i Kanadi to uglavnom rade igraci na terenu (primri su hokej i kosarka). Naravno ima izuzetaka. U Severnoj Americi utakmice su porodicni izlasci, gde idu sa decom, jedu hamburger I sl. Barem je tako uglavmom bilo, mozda se poslednjih godina nesto promenilo. Kod nas se igleda primenjuje hibridni model, gde i jedni I drugi doprinose haosu
(Poredjenje, 09. jun 2022 19:52)
Razlika izmedju Evropskog i Americkog sporta je što amerikanci gledaju na sport onako kako i treba a to je zabava.
A u Evropi je borba na život i smrt.
I nije baš atmosfera takva kao što je mnogi opisuju zna da bude odlicna atmosfera i u Americkom fudbalu,NBA posebno kada krene plej of atmosfera na svim utakmicama je fantasticna.
Svi se po Evropi busaju na neku atmosferu ali skloniš Ultrase i dobiješ pozorište.

my way

pre 1 godinu

Српској кошарци спаса нема. Она је уништена оног тренутка када је уништена домаћа лига. Тиме је уништен темељ, десеткована база играча, све зарад погубног монопола. Монопола који је и довео до свега што се дешава, укључујући и дивљање на трибинама. До тога да је српска репрезентација до 20 година, дакле већ сениори, Б дивизија европске кошарке. Док сви други спортови напредују, док све српске лиге јачају, кошарка пропада, тачније пропала је.

Munja

pre 1 godinu

Nismo isti. U ime 90% Zvezdaša tvrdim da ne mrze ni Partizan ni Partizanovce. Ali baš nam je ćef da ih zezamo kada se ukaže prilika. Međutim isto tako tvrdim da 90% Partizanovaca prezire Zvezdu i Zvezdaše, a preko 50% kao što piše u članku, više mrzi Zvezdu nego što vole Partizan. To je njihov problem. Ko mrzi, ima loš život - to važi i za retkog Zvezdaša koji tako doživljava rivala.
Što se tiče navijača, postoji nekoliko faktora. Prvo, tribine su jedno od poslednjih sredina gde ljudi mogu da dožive antropološko zadovoljstvo od pripadanja plemenskoj zajednici. Na žalost, to ponekad ekstremno podrazumeva i okršaje protiv drugog plemena. Kada se tome pridoda da mi Srbi naročito imamo sluha za pravdu i fer okvire, ma koliko ponekad bili subjektivni ili neinformisani, onda situacija postaje zapaljiva.
Mi Zvezdaši smo navikli da svake godine učestvujemo u borbi za trofeje i svedoci smo groznih sudijskih krađa protiv Zvezde i očajnih uslova za igru u Morači ili Pioniru kada je Partizan domaćin. Zvezdi nikad nije dovoljno da pobedi samo rivala na terenu, nego mora i sudije i organizatora.
Pravedno suđenje i pristojan odnos prema gostujućem timu bi odmah rešilo većinu problema. A ove ostrašćene moraju policija, tužilaštvo i klubovi da sankcionišu kako bi se odstranili sa tribina. Pa neka se igraju zaraćenih plemena na nekoj livadi van grada. Ništa lepše nego da možeš sa detetom i prijateljem koji navija za drugi klub da odeš bezbedno na utakmicu, klopu i zezanje. Biće bolje.

Poredjenje

pre 1 godinu

Razlika izmedju evropskih i americih utakmica, u vecini sportova, je da se u Evropi tuku uglavnom navijaci, a u Americi i Kanadi to uglavnom rade igraci na terenu (primri su hokej i kosarka). Naravno ima izuzetaka. U Severnoj Americi utakmice su porodicni izlasci, gde idu sa decom, jedu hamburger I sl. Barem je tako uglavmom bilo, mozda se poslednjih godina nesto promenilo. Kod nas se igleda primenjuje hibridni model, gde i jedni I drugi doprinose haosu

Nenad

pre 1 godinu

Trebali ste ovaj tekst da pišete dok je Vujošević bio tu, i širio svoju ličnu, a posle i političku mržnju.. sada je kasno za sve. Zlo, proizvodi zlo...
(rale, 09. jun 2022 19:49)


Opet opravdanje. Kako vas nije sramota. Vujošević je otišao pre 7 godina, i vi i dalje imate obraza da se vadite na njega.

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

Mi smo narod koji više voli da mrzi nego da voli.
I to vam je slika i prilika kada su u pitanju Zvezda i Partizan.
To je u svim sferama života.
Nije džaba ona "da komšiji crkne krava"
Evo recimo danas u 20:45 naša fudbalska reprezentacija igra protiv Švedske prvih 30 komentara bice skoro svi negativni a ako pobedimo bice nekih 200 komentara maksimum.
A ako igramo loše i izgubimo bice najmanje 800 komentara sve sama pljuvacina.Jer mi to volimo.Draže nam je da izgube pa da lecimo fruatracije,ako pobede ono pa dobro pobedili Svedsku jaka stvar.
Ali ako izgube mmmmmmmm
Mi imamo navijace Partizana i Zvezde koji bukvalno mrze svoju reprezentaciju.
To verovatno nema nigde u svetu.
Naša moto je " Sve cu ti oprostiti samo uspeh nikada"
Sve što je ovaj novinar napisao svaka mu cast ali to nema veze sa košarkom,sa sportom to je slika i prilika društva u jednoj zemlji.U ovom slucaju na zalost ta zemlja je Srbija.

Koma

pre 1 godinu

Bahatost uprave, koja traži alibi za svoje neuspehe,
mora biti kažnjena.
(Tačka!, 09. jun 2022 19:30)

Dva kluba sa istim vlasnikom u istom takmičenju. Deset godina najtežeg sukoba interesa i ti pričaš o poštenju i posledicama?
Svašta...

Dorcol brani Partizan

pre 1 godinu

@U poslednjih 5 god u svim sportovima Partizan ima 0 titula.
Jel moguce? Pa eto moguce je.
I onda se pitate odakle tolika frustracija medju navijacima Partizana.
Ko je za to kriv?
Pa onaj u koga niko ne sme da uperi prst.
I dok je tako bice tako.
Ako misle na silu da vladaju grdno su se prevarili.
(Dusan Uros, 9. jun 2022 19:42)

Klasicna zamena teza. Zvezda nije osvojila nista, pa su iz frustracije unistili skoro sve sportove, samo da bi oni mogli da rade sta hoce. Bukvalno sve sportove i sve kategorije. Fudbalski klubovi 90% za mladje kategorije imaju ugovor samo za njima o treniranju maldih igraca. Idite u Rakovicu na teren gde se takmice, svi igraju u zvezdinim dresovima, jer oni tako sponzorisu i uslovljavaju. O drugim sportovima necu ni da pricam. E tada je krenuo ovaj haos, i kada prvi put posle 10 godina neko reaguje, onda je frka.

Mikeli

pre 1 godinu

Ono što je posejao Duško Vujošević i cela ta ekipa oko njega se nikad neće moći izbrisati. Sve ovo je plod njegovog van košarkaškog rada, a pomalo i Vladana Tegeltije, priučenog voditelja. Nažalost nijedan nikada neće odgovarati za mržnju koja ide sve dublje. Nadam se da niko neće jednog dana nastradati.

rale

pre 1 godinu

Trebali ste ovaj tekst da pišete dok je Vujošević bio tu, i širio svoju ličnu, a posle i političku mržnju.. sada je kasno za sve. Zlo, proizvodi zlo...

Tačka!

pre 1 godinu

Možete vi da pričate šta god hoćete, ali
ukoliko o KK Partizan ne izađe na meč sa FMP-om u petak,
mora da snosi posledice!

Mora da leti u 3. rang takmičenja,
mora da ostane bez učešća u ABA ligi
i mora da ostane bez državnih sponzora.

Bahatost uprave, koja traži alibi za svoje neuspehe,
mora biti kažnjena.

Nenad

pre 1 godinu

Ono što je posejao Duško Vujošević i cela ta ekipa oko njega se nikad neće moći izbrisati. Sve ovo je plod njegovog van košarkaškog rada, a pomalo i Vladana Tegeltije, priučenog voditelja. Nažalost nijedan nikada neće odgovarati za mržnju koja ide sve dublje. Nadam se da niko neće jednog dana nastradati.
(Mikeli, 09. jun 2022 19:46)


Znači, vi će te beskonačno ovo raditi, pošto uvek imate opravdanje. Kad je Dule otišao i Bog zaboravio, ali eto, nije na odmet da nadjete opravdanje. Izvršio si zamenu teza.

Olimpijac

pre 1 godinu

Gospodo, ništa vi ne shvatate. Još ste u dubokoj hibernaciji. Sve je ovo plod dešavanja nakon što su crveni dojahali u lepi Beli grad 1944.godine. Stvorena su 2 SD i izvršena polarizacija u društvu kako bi se lakše vladalo nad plebsom. Ovo nikad nije ni imalo veze sa sportom. Klupski sport ovde ne postoji, nije postojao, niti je to moguće. Sve što postoji u ovoj državi svodi se na 2 kluba sa Topčiderskog brda i svi ostali su tu samo da popune broj i daju legitimitet ovom cirkusu, a ta 2 kluba su svačiji i ničiji. Svačiji kad treba da se deli plen, a ničiji kad treba da se preuzme odgovornost za loše/kriminalno poslovanje. Ovo nema veze sa sportom, nije čak ni biznis kao što je to npr. Nba, Nfl, Premier liga ili Primera. Ovo je čista politika. Uzdravlje.

Grobarko

pre 1 godinu

A KLS je dovedena do besmisla ovim playoff-om, a ni prethodnih godina nije imala smisla, sa sve onim sumanutim kažnjavanjima LeonaDeLeona & Co. Navijam za Partizan, neka ga izbace iz KLS zbog ovoga, ali i da se zamisle zašto i kako je došlo do toga i zašto je srpska liga svedena na playoff 4 tima (na osnovu plasmana ABA lige, trt mrt). Mislim, biće izbačen iz lige koja ne postoji. Vrhunac besmisla

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

Sada ce u komentarima,ko je prvi poceo,ko je gori,ko je ovakav ko je onakav a ovaj tekst je upravo o njima.
Ali dzaba ne može njihov mozak dotle da dopre.

Kosarka je Partizan!!!

pre 1 godinu

Srbija i jeste postala zemlja kosarka, pa i vaterpola, samo i i iskljucivo zbog Partizana, kroz celu istoriju do danas. Ovi ostali... videli smo kako prolazimo.

6,50

pre 1 godinu

Shvatite da veoma mali broj ljudi baca i gadja igrace i sudije, sad kad su bili ovi neredi u tom gadjanju nije ucestvovalo vise od 100-200 ljudi po utakmici, a bilo je po 8000 gledalaca. Vredjanje je drugo, i normalno jer je ipak derbi. E sad zasto neko ne zeli da resi problem sa tih stotinak osoba ne znam, a odluka KKP da napisti zbog huligana, zar stvarno verujete u to? Pa juce su pricali da ne zele da igraju jer Zvezda ima prednost domaceg terena (za st su i sami glasali na pocetku sezone misleci da ce biti prvi), a sad im kao huligani smetaju (njihovi su napravili verovatno najveci haos u ovom finalu).

Bane

pre 1 godinu

Postoje kamere snimci. I da smo država a nismo, lako bi se našao svako ko je ubacio u teren bilo šta. Pa kazna zatvora, pa novčana kazna, pa zabrane prisustva utakmicama. Al nama državom upravljaju huligani. Zato nas starnci i tertiraju kao primitivne životinje jer se tako i predstavljamo ! Išao sam sa porodicom na utakmice. Više ne idem !

Dusan Uros

pre 1 godinu

U poslednjih 5 god u svim sportovima Partizan ima 0 titula.
Jel moguce? Pa eto moguce je.
I onda se pitate odakle tolika frustracija medju navijacima Partizana.
Ko je za to kriv?
Pa onaj u koga niko ne sme da uperi prst.
I dok je tako bice tako.
Ako misle na silu da vladaju grdno su se prevarili.

Walt

pre 1 godinu

Sa Zvezdom nema normalnog rivalstva jer oni nisu običan klub već klub koji se poistovetio sa državom i smatra da njemu pripada sve a ostalima ništa. Dakle Zvezda mora biti prvak uvek i apsolutno u svim sportovima ili će se desiti smak sveta. Takav neki rezon imaju. I tu nije u pitanju samo Partizan nego im smeta i Budućnost kao što smo videli. Ma bilo ko ko izrazi ambicije da ih ugrozi. Izgleda da im odgovaraju samo Mega i Fmp od rivala pa neka sa njima igraju sada. Recite mi samo da li postoji još neka zemlja gde jedan klub mora biti prvi u svim sportovima? To nije zdravo gledanje na sport i dovodi do ovakvih stvari. Ne kažem da Partizan nije imao slične pokušaje u istoriji ali nikada to nije bilo dovedeno na ovaj nivo.

Bane

pre 1 godinu

Postoje kamere snimci. I da smo država a nismo, lako bi se našao svako ko je ubacio u teren bilo šta. Pa kazna zatvora, pa novčana kazna, pa zabrane prisustva utakmicama. Al nama državom upravljaju huligani. Zato nas starnci i tertiraju kao primitivne životinje jer se tako i predstavljamo ! Išao sam sa porodicom na utakmice. Više ne idem !

Grobarko

pre 1 godinu

A KLS je dovedena do besmisla ovim playoff-om, a ni prethodnih godina nije imala smisla, sa sve onim sumanutim kažnjavanjima LeonaDeLeona & Co. Navijam za Partizan, neka ga izbace iz KLS zbog ovoga, ali i da se zamisle zašto i kako je došlo do toga i zašto je srpska liga svedena na playoff 4 tima (na osnovu plasmana ABA lige, trt mrt). Mislim, biće izbačen iz lige koja ne postoji. Vrhunac besmisla

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

Sada ce u komentarima,ko je prvi poceo,ko je gori,ko je ovakav ko je onakav a ovaj tekst je upravo o njima.
Ali dzaba ne može njihov mozak dotle da dopre.

Hmmm

pre 1 godinu

Ja to vidim ovako. Navijaci Zvezde su prosli godine i godine omalovazavanja i bahacenja od strane Partizana, kada su sve titule bile rezervisane za Partizan. To im onda nije smetalo. To im je bilo normalno. E sad, navijaci Zvezde to izivljavanje nikada nisu zaboravili, vec su bili strpljivi, uporni i cekali znajuci da ce situacija kad tad da se preokrene i da ce sve doci na naplatu. Upravo zivimo te godine. Kada Zvezdasi vracaju milo za drago Partizanovcima za godine ponizenja, ponizavajuci sada oni Partizan i ostavljajuci ih godinama bez svih trofeja u svemu. Bahatost se ne isplati. No Zvezda kao prirodno i objektivno veci klub od Partizana, i moze ovo sebi da dozvoli, jer teror vecine nad manjinom je stvar prirode. I manja je mrznja Zvezde prema Partizanu, a vise je izrazen oduvek potcenjivacki stav prema manjem od sebe. Kada je Partizan konacno dosao u situaciju da je on Serif, njegovi navijaci, vecito u senci su se nacisto pogubili prihvatajuci nenormalno za normalno i ispoljivsi cistu mrznju, koja je isla toliko daleko da Zvezda ne treba da postoji. Nesto sto nijedan Zvezdas nikada nije pozeleo Partizanu. Zvezda je ipak podnosila ta ponizenja, izlazila sa nekonkurentnim timom i prolazila kako je prolazila u tim okrsajima, ali se ipak stoicki nosila sa time i trpela ponizenja. Sada kada je obrnuto, Partizan to isto ne moze da podnese i on ni ne izlazi na boriliste. Iako podjednako pogresni, Zvezda time dokazuje da je ipak veci klub, sto Partizan nije.

Pera

pre 1 godinu

Pohapsite "navijače" a u hale pustite GLEDAOCE i onda će (kao nekad) čitave porodice da dolaze na DERBI (kako se to nekad sa ponosom, zvalao).

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

Mi smo narod koji više voli da mrzi nego da voli.
I to vam je slika i prilika kada su u pitanju Zvezda i Partizan.
To je u svim sferama života.
Nije džaba ona "da komšiji crkne krava"
Evo recimo danas u 20:45 naša fudbalska reprezentacija igra protiv Švedske prvih 30 komentara bice skoro svi negativni a ako pobedimo bice nekih 200 komentara maksimum.
A ako igramo loše i izgubimo bice najmanje 800 komentara sve sama pljuvacina.Jer mi to volimo.Draže nam je da izgube pa da lecimo fruatracije,ako pobede ono pa dobro pobedili Svedsku jaka stvar.
Ali ako izgube mmmmmmmm
Mi imamo navijace Partizana i Zvezde koji bukvalno mrze svoju reprezentaciju.
To verovatno nema nigde u svetu.
Naša moto je " Sve cu ti oprostiti samo uspeh nikada"
Sve što je ovaj novinar napisao svaka mu cast ali to nema veze sa košarkom,sa sportom to je slika i prilika društva u jednoj zemlji.U ovom slucaju na zalost ta zemlja je Srbija.

Olimpijac

pre 1 godinu

Gospodo, ništa vi ne shvatate. Još ste u dubokoj hibernaciji. Sve je ovo plod dešavanja nakon što su crveni dojahali u lepi Beli grad 1944.godine. Stvorena su 2 SD i izvršena polarizacija u društvu kako bi se lakše vladalo nad plebsom. Ovo nikad nije ni imalo veze sa sportom. Klupski sport ovde ne postoji, nije postojao, niti je to moguće. Sve što postoji u ovoj državi svodi se na 2 kluba sa Topčiderskog brda i svi ostali su tu samo da popune broj i daju legitimitet ovom cirkusu, a ta 2 kluba su svačiji i ničiji. Svačiji kad treba da se deli plen, a ničiji kad treba da se preuzme odgovornost za loše/kriminalno poslovanje. Ovo nema veze sa sportom, nije čak ni biznis kao što je to npr. Nba, Nfl, Premier liga ili Primera. Ovo je čista politika. Uzdravlje.

Tačka!

pre 1 godinu

Možete vi da pričate šta god hoćete, ali
ukoliko o KK Partizan ne izađe na meč sa FMP-om u petak,
mora da snosi posledice!

Mora da leti u 3. rang takmičenja,
mora da ostane bez učešća u ABA ligi
i mora da ostane bez državnih sponzora.

Bahatost uprave, koja traži alibi za svoje neuspehe,
mora biti kažnjena.

Koma

pre 1 godinu

Bahatost uprave, koja traži alibi za svoje neuspehe,
mora biti kažnjena.
(Tačka!, 09. jun 2022 19:30)

Dva kluba sa istim vlasnikom u istom takmičenju. Deset godina najtežeg sukoba interesa i ti pričaš o poštenju i posledicama?
Svašta...

rale

pre 1 godinu

Trebali ste ovaj tekst da pišete dok je Vujošević bio tu, i širio svoju ličnu, a posle i političku mržnju.. sada je kasno za sve. Zlo, proizvodi zlo...

Mikeli

pre 1 godinu

Ono što je posejao Duško Vujošević i cela ta ekipa oko njega se nikad neće moći izbrisati. Sve ovo je plod njegovog van košarkaškog rada, a pomalo i Vladana Tegeltije, priučenog voditelja. Nažalost nijedan nikada neće odgovarati za mržnju koja ide sve dublje. Nadam se da niko neće jednog dana nastradati.

Nenad

pre 1 godinu

Ono što je posejao Duško Vujošević i cela ta ekipa oko njega se nikad neće moći izbrisati. Sve ovo je plod njegovog van košarkaškog rada, a pomalo i Vladana Tegeltije, priučenog voditelja. Nažalost nijedan nikada neće odgovarati za mržnju koja ide sve dublje. Nadam se da niko neće jednog dana nastradati.
(Mikeli, 09. jun 2022 19:46)


Znači, vi će te beskonačno ovo raditi, pošto uvek imate opravdanje. Kad je Dule otišao i Bog zaboravio, ali eto, nije na odmet da nadjete opravdanje. Izvršio si zamenu teza.

Nenad

pre 1 godinu

Trebali ste ovaj tekst da pišete dok je Vujošević bio tu, i širio svoju ličnu, a posle i političku mržnju.. sada je kasno za sve. Zlo, proizvodi zlo...
(rale, 09. jun 2022 19:49)


Opet opravdanje. Kako vas nije sramota. Vujošević je otišao pre 7 godina, i vi i dalje imate obraza da se vadite na njega.

mare

pre 1 godinu

evo, kao neko ko je igrao kosarku u mladjim kategorijama zvezde i ko voli igru vise od bilo kog drugog sporta, nisam bio na utakmici sigurno 15 godina i kad sam igrao uvek mi je bila ta sumanuta mrznja prema drugom klubu i igracima drugog kluba. Ljudi vec dugo ne uzivaju u sportu vec u mrznji i prepucavanju ko ima cega vise. neminovna posledica takvog stanja je poremeceno drustvo i ogroman pad kvaliteta domacih igraca za sta su krivi i vrlo sumljiva selekcija i verovatno jos sumnjiviji rad( neverovatno mi je da u partizanu polovina igraca budu deca bivsih igraca). i da iskreno sam navijao da partizan uzme titulu, ne znam zbog cega cak mi je bilo i cudno kad igrac u crveno belom dresu da kos a ja racunam da li ce protivnickabekipa pobediti. drustvo mora da se menja, pa i organizacija u sportu. Igraci su bitni, bitna je reprezentacija p bitni su mladi ljudi pa tek onda klub i uspeh kluba. Kako da ne volim bogdanovica , djordjevica i divca samo zato sto su igrali za partizan, to mogu samo ljudi sa ozbiljnim poremecajem licnosti.

Slađan

pre 1 godinu

Ne mogu da shvatim da je vremenom jedan zdravi rivalitet prerastao u ovakvu mržnju ,u kojoj huligani i fanatici su u stanju da ubiju jedni druge kako bi samo pokazali neku vrstu vernosti svom klubu.
To je jednom rečju bolesno.
Imam inače 48 godina,od detinjstva sam navijao za Partizan,ali nikad (pa naravno ni sad) nisam mrzeo Zvezdu.
U vreme moje mladosti se znao neki red, veliki rival se poštovao,mi navijači smo nakon derbija znali da završimo u kafiću zajedno i da čašćavamo jedni druge pićem,ali da skačemo od bolesne mržnje jedni na druge, da se tučemo,ili nedaj Bože da vadimo noževe ili bejzbol palice jedni na druge, to prosto nismo mogli ni da zamislimo.
Jedino što je bilo aktuelno tada,je bilo tzv.peckanje ali i to do određenog nivoa,nije bilo ni vređanja niti psovanja igrača kao što je to danas slučaj.
Stvarno ne znam više šta da kažem.
Mogao bih samo da apelujem na rukovodstvo kako Partizana (čiji sam navijač) tako i Zvezde ,da se jednom kao ljudi sretnu i da probaju da izglade zatrovane do srži bolesne odnose .
Da daju primer mladim ljudima u Srbiji ,kako se treba navijati,da recimo izdaju zajedničko saopštenje u kojem bi osudili sve huligane sa obe strane, zabranili im ulazak u halu, i prosto ih izbrisali kao navijače.
Verujem da je tako nešto moguće !

Exe

pre 1 godinu

Ne kapiram svo ovo kukumakanje, uz svu tehnologiju snimanja, policiju i istraznog sudiju na terenu, sve ovo moze da se resi za 7 dana.

Kamere mogu sve da snime sa jako visokom rezolucijom, na svakom izlazu mogu da se pronadju izgrednici i da se kazne, kao i da im se ubuduce zabrani ulazak u Pionir, ili na licu mesta da se utakmica zaustavi dok se izgrednici ne izbace iz hale (kao sto se desavalo na utakmici Zvezda - Buducnost, a sto niko ne pominje).

Svi se ponasaju kao da se radi o elementarnoj nepogodi a ne o ponasanju ljudi.

Walt

pre 1 godinu

Sa Zvezdom nema normalnog rivalstva jer oni nisu običan klub već klub koji se poistovetio sa državom i smatra da njemu pripada sve a ostalima ništa. Dakle Zvezda mora biti prvak uvek i apsolutno u svim sportovima ili će se desiti smak sveta. Takav neki rezon imaju. I tu nije u pitanju samo Partizan nego im smeta i Budućnost kao što smo videli. Ma bilo ko ko izrazi ambicije da ih ugrozi. Izgleda da im odgovaraju samo Mega i Fmp od rivala pa neka sa njima igraju sada. Recite mi samo da li postoji još neka zemlja gde jedan klub mora biti prvi u svim sportovima? To nije zdravo gledanje na sport i dovodi do ovakvih stvari. Ne kažem da Partizan nije imao slične pokušaje u istoriji ali nikada to nije bilo dovedeno na ovaj nivo.

Mladen

pre 1 godinu

Mislim da je autor teksta trebao da obuhvati period od devedesetih, jer tad je sve počelo... Da piše i o šamaranju i zatvaranju sudija, jer tada je srpska liga postala mrtva.

Ivan

pre 1 godinu

rešenje problema je veoma lako u par koraka. pitanje hoće li organi reda to da sprovedu.
prvi korak:
dakle kamere postoje (doba nikad bolje tehnologije) ko ubaci nesto na teren rigorozne kazne npr 200.000 din, kazna zatvora (npr.6 meseci) i dozivotna zabrana prisustva utakmicama.
dugi korak:
ko od igrača provocira publiku ili suprotni tim odmah isključenje sa utakmice i novčana kazna od recimo 10.000e.
treci korak:
kazne za novinare na postavljena provokatorska pitanja, kazne za strucne stabove za sirenje mržnje.

eto ako neko ima volje i želje lako moze da dovede sport u normalu. sve ostalo su priče u praznom.

Kosarka je Partizan!!!

pre 1 godinu

Srbija i jeste postala zemlja kosarka, pa i vaterpola, samo i i iskljucivo zbog Partizana, kroz celu istoriju do danas. Ovi ostali... videli smo kako prolazimo.

Dejan

pre 1 godinu

Evo jedan dobronameran komentar komsijama. Prosle sezone ste bili 7. u ABA ligi, drzava vam je platila licencu za EK ove sezone, dovela vam Pantera, Ledeja, Lesora, Kuruca, Avramovica, Madara, Mura i Zeljka Obradovica.
Epilog - u EK vas pocistila Bursa na domacem parketu, zvezda osvojila ABA ligu uprkos tome sto joj je oduzet domaci teren u odlucujucem petom mecu, odbijate da igrate drzavnu ligu ( al hocete drzavne pare ) i bez ikakvog blama govorite da ste pazi sad OBEZBEDILI pozivnicu za EL. Vi nikako ne mozete da je obezbedite jer ste ove sezone u debelom minusu, puno ulozenih para, a rezultat 0 sto znaci da od toga nema nista, a ako dobijete licencu znaci da vam je to opet kupila drzava, a ne vi.

Zamolio bih redakciju da mi objavi komentar jer nikoga ne vredjam i nema nijedne zlonamerne reci

Munja

pre 1 godinu

Nismo isti. U ime 90% Zvezdaša tvrdim da ne mrze ni Partizan ni Partizanovce. Ali baš nam je ćef da ih zezamo kada se ukaže prilika. Međutim isto tako tvrdim da 90% Partizanovaca prezire Zvezdu i Zvezdaše, a preko 50% kao što piše u članku, više mrzi Zvezdu nego što vole Partizan. To je njihov problem. Ko mrzi, ima loš život - to važi i za retkog Zvezdaša koji tako doživljava rivala.
Što se tiče navijača, postoji nekoliko faktora. Prvo, tribine su jedno od poslednjih sredina gde ljudi mogu da dožive antropološko zadovoljstvo od pripadanja plemenskoj zajednici. Na žalost, to ponekad ekstremno podrazumeva i okršaje protiv drugog plemena. Kada se tome pridoda da mi Srbi naročito imamo sluha za pravdu i fer okvire, ma koliko ponekad bili subjektivni ili neinformisani, onda situacija postaje zapaljiva.
Mi Zvezdaši smo navikli da svake godine učestvujemo u borbi za trofeje i svedoci smo groznih sudijskih krađa protiv Zvezde i očajnih uslova za igru u Morači ili Pioniru kada je Partizan domaćin. Zvezdi nikad nije dovoljno da pobedi samo rivala na terenu, nego mora i sudije i organizatora.
Pravedno suđenje i pristojan odnos prema gostujućem timu bi odmah rešilo većinu problema. A ove ostrašćene moraju policija, tužilaštvo i klubovi da sankcionišu kako bi se odstranili sa tribina. Pa neka se igraju zaraćenih plemena na nekoj livadi van grada. Ništa lepše nego da možeš sa detetom i prijateljem koji navija za drugi klub da odeš bezbedno na utakmicu, klopu i zezanje. Biće bolje.

Citac vesti

pre 1 godinu

Odlicna odluka partizana...taman da obican narod, igraci i treneri odmore od novih nereda i tenzija koje bi neminovno usledili u novim utakmicama zvezde i partizana za nebitan trofej...samo kladionice, mediji,huligani i zaludjeni polusvet ispastaju zbog ove odluke

my way

pre 1 godinu

Српској кошарци спаса нема. Она је уништена оног тренутка када је уништена домаћа лига. Тиме је уништен темељ, десеткована база играча, све зарад погубног монопола. Монопола који је и довео до свега што се дешава, укључујући и дивљање на трибинама. До тога да је српска репрезентација до 20 година, дакле већ сениори, Б дивизија европске кошарке. Док сви други спортови напредују, док све српске лиге јачају, кошарка пропада, тачније пропала је.

Walt

pre 1 godinu

Možete vi da pričate šta god hoćete, ali
ukoliko o KK Partizan ne izađe na meč sa FMP-om u petak,
mora da snosi posledice!

Mora da leti u 3. rang takmičenja,
mora da ostane bez učešća u ABA ligi
i mora da ostane bez državnih sponzora.

Bahatost uprave, koja traži alibi za svoje neuspehe,
mora biti kažnjena.
(Tačka!, 09. jun 2022 19:30)
Pa vi ste uništili i obezvredili domaću ligu. 4 godine ste bojkotovali domaće takmičenje da bi ucenili Partizan da pređe u Aba. I sada kada je to takmičenje svedeno na nivo potpuno beznačajnog seoskog vašarišta tražite da se poštuje. Pa neće biti...

nemanja

pre 1 godinu

Navijac sam Partizana, ali ovo je stvarno bruka i teska nedoslednost..
secam se cuvene i po nas kobne 2015. godine.. izgubimo u jadranskoj ligi od cedevite i izvisimo za evroligu.. nakon toga dobijemo zvezdu u Kls i niko ni dan danas ne moze da ostane ziv od Bogdanovih 123 poena u toj seriji koliko su pojedinci dosadni sa tim..
a ni tada, kao ni sada, to takmicenje nije imalo nikakav znacaj osim za neki prestiz..
al sad je odjednom postalo toliko nebitno da ne mogu da se udostoje da odigraju tih par utakmica..
iskreno, mislim da se kosarkaskom murinju (ista faza karijere) ne igra i da je to odlucilo..

Dusan Uros

pre 1 godinu

U poslednjih 5 god u svim sportovima Partizan ima 0 titula.
Jel moguce? Pa eto moguce je.
I onda se pitate odakle tolika frustracija medju navijacima Partizana.
Ko je za to kriv?
Pa onaj u koga niko ne sme da uperi prst.
I dok je tako bice tako.
Ako misle na silu da vladaju grdno su se prevarili.

Gossa placa Zeljko 83

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?

objektivac

pre 1 godinu

Pitam se, ima jedno 50 incidenata teže prirode u Pioniru. Na stadionima je broj trostruk. Bilo je i smrtnih slučajeva i prženja bakljama... Ako je mržnja toliko ukorenjena a jeste i scene koje se dešavaju a dešavaju se, jedini izlaz je brutalno kažnjavanje i privatizacija ili gašenje. A pošto ničega od ovoga nema onda i dalje ide voz... do sledećeg derbija.

6,50

pre 1 godinu

Shvatite da veoma mali broj ljudi baca i gadja igrace i sudije, sad kad su bili ovi neredi u tom gadjanju nije ucestvovalo vise od 100-200 ljudi po utakmici, a bilo je po 8000 gledalaca. Vredjanje je drugo, i normalno jer je ipak derbi. E sad zasto neko ne zeli da resi problem sa tih stotinak osoba ne znam, a odluka KKP da napisti zbog huligana, zar stvarno verujete u to? Pa juce su pricali da ne zele da igraju jer Zvezda ima prednost domaceg terena (za st su i sami glasali na pocetku sezone misleci da ce biti prvi), a sad im kao huligani smetaju (njihovi su napravili verovatno najveci haos u ovom finalu).

Dorcol brani Partizan

pre 1 godinu

@U poslednjih 5 god u svim sportovima Partizan ima 0 titula.
Jel moguce? Pa eto moguce je.
I onda se pitate odakle tolika frustracija medju navijacima Partizana.
Ko je za to kriv?
Pa onaj u koga niko ne sme da uperi prst.
I dok je tako bice tako.
Ako misle na silu da vladaju grdno su se prevarili.
(Dusan Uros, 9. jun 2022 19:42)

Klasicna zamena teza. Zvezda nije osvojila nista, pa su iz frustracije unistili skoro sve sportove, samo da bi oni mogli da rade sta hoce. Bukvalno sve sportove i sve kategorije. Fudbalski klubovi 90% za mladje kategorije imaju ugovor samo za njima o treniranju maldih igraca. Idite u Rakovicu na teren gde se takmice, svi igraju u zvezdinim dresovima, jer oni tako sponzorisu i uslovljavaju. O drugim sportovima necu ni da pricam. E tada je krenuo ovaj haos, i kada prvi put posle 10 godina neko reaguje, onda je frka.

zstef79

pre 1 godinu

Nismo isti. U ime 90% Zvezdaša tvrdim da ne mrze ni Partizan ni Partizanovce. Ali baš nam je ćef da ih zezamo kada se ukaže prilika. Međutim isto tako tvrdim da 90% Partizanovaca prezire Zvezdu i Zvezdaše, a preko 50% kao što piše u članku, više mrzi Zvezdu nego što vole Partizan. To je njihov problem. Ko mrzi, ima loš život - to važi i za retkog Zvezdaša koji tako doživljava rivala.
Što se tiče navijača, postoji nekoliko faktora. Prvo, tribine su jedno od poslednjih sredina gde ljudi mogu da dožive antropološko zadovoljstvo od pripadanja plemenskoj zajednici. Na žalost, to ponekad ekstremno podrazumeva i okršaje protiv drugog plemena. Kada se tome pridoda da mi Srbi naročito imamo sluha za pravdu i fer okvire, ma koliko ponekad bili subjektivni ili neinformisani, onda situacija postaje zapaljiva.
Mi Zvezdaši smo navikli da svake godine učestvujemo u borbi za trofeje i svedoci smo groznih sudijskih krađa protiv Zvezde i očajnih uslova za igru u Morači ili Pioniru kada je Partizan domaćin. Zvezdi nikad nije dovoljno da pobedi samo rivala na terenu, nego mora i sudije i organizatora.
Pravedno suđenje i pristojan odnos prema gostujućem timu bi odmah rešilo većinu problema. A ove ostrašćene moraju policija, tužilaštvo i klubovi da sankcionišu kako bi se odstranili sa tribina. Pa neka se igraju zaraćenih plemena na nekoj livadi van grada. Ništa lepše nego da možeš sa detetom i prijateljem koji navija za drugi klub da odeš bezbedno na utakmicu, klopu i zezanje. Biće bolje.
(Munja, 09. jun 2022 19:58)

Baš čudno da ste baš uvek vi "zvezdaši" uvek tu gde su neredi, dal protiv Budućnosti, Partizana... Biće da sudije samo vas kradu, urotili se svi protiv vas, a vi jedni brinete o srpskoj košarci. Toliko brinete da imate dva kluba u aba i kls, čisto da pojačate regularnost. Jel zna neko od vas koji je odnos pobeda izmedju dva vaša kluba? Ja se ne sećam da je origiinal Fmp nekad pobedio. Bar mislim u aba ligi nikad

Demar Derozan

pre 1 godinu

Ovde se mora konstatovati cinjenicno stanje, a to je stanje socijalne patologije koje je bilo nepovezivo sa kosarkom pre nekih 20 godina. Da bi se nasao lek, mora se otkloniti uzrok problema, a to su fudbalski navijaci kao i kosarkaski radnici koji su u sprezi sa njima. Dakle, resenje da se oni udalje od kosarke jer su unizili dostojanstvo i gospodstvo po kojima je ovaj sport tradicionalno bio prepoznatljiv.

resistance

pre 1 godinu

Svega se ovde načitah ali nigde ne nađoh genezu, suštunu i uzroke prpblema, a problem očigledno postoji ali se sigurno ovakvim tekstom ili analizom nikako ne rešava jer se bavi isključivo posledicama a uzrok ili uzroka - nema nigde u tekstu. Jasno i glasno se zna: kad su košarkaški radnici i ljudi iz košarke vodili KSS i najveće klubove - ovoga nije bilo. Pojavili se ljudi iz nekošarkaškog sveta, posebno oni frustrirani i iskompleksirani time da vode jedan veliki klub, najveći klub na ovim prostorima, ali taj klub je znao o kakvim se to zapravo ljudima radi i da je njima do košarke stalo kao do lanjskog snega, pa ih lišavaju toga da ih stavi na svoje čelo. Kasnije nekako ti ljudi ulaze u jedan drugi klub,,kupuju ga prodaju ili šta već(to nikada nećemo saznati) i tada počinju problemi. Najuspešniji trener na ovim prostorima, Vujošević, bukvalno od takvih ljudi biva proteran pod izgovorom da "širi zlu krv". Nakon toga imamo orgijanje samo jednog kluba a odnosi večitih nikad gori,donosi se apsurdbna odluka da nema gostojućih navijača na derbiju. Apsurd jer kakav je to onda derbi i kako e to uopšte može zvati derbi??!! To je uzrok ili uzroci problema: frustracije, kompleksi ljudi koji vode jedan košarkaški klub a neostvarena želja im je da vode onaj drugi, onaj veći, pa se stoga ne biraju sredstva da se taj veći klub uništi.Samo se o tome radi i samo o tome a vi pišite ovde bajke i analizirajte do sutra.Samo o posledicama pišete,nedostaje istraživanje,ali ono pravo i istinsko!

kelko

pre 1 godinu

Pre no ste napisali ovaj divan tekst trebali ste proveriti i napisati koliko klubovi ulazu u navijače u smislu njihovih plata,rekvizita i putovanja.

marko992

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?
(Gossa placa Zeljko 83, 09. jun 2022 23:03)

Da li je trebalo sada preseci ili za par meseci nije ni bitno - ono sto se MORALO desiti kad tad desilo odmah.Nemoj misliti da je ovde jedini gubitnik Partizan.Zao mi je sto nije spomenut glavni razlog - neregularnost, sto je vec bio slucaj pre skoro 2 godine.I sta je tada reseno, uz pomoc piljara iz Podgorice (vaseg "velikog neprijatelja") smo bili nadglasani.
Do kada mislis da je trebalo da cutimo.
Evo ti jos jedan primer ko radi sta hoce, kada god izadje tekst o Zvezdi (u vidu izvestaja, saopstenja..) komentari se ne mogu ostavljati.Da li je to slucaj kada mi isto radimo.? Drzava vas gura najstrasnije vec 10 godina, ocigledno je da vi morate u svemu biti prvi.Budi posten pa priznaj.

krembananica

pre 1 godinu

Ljudi frustrirani i nezadovoljni svojim zivotom, idu na utakmicu kako bi iskalili bes i izbacili sve iz sebe. Mozda ali MOZD A, povecanje zivotnog standarda, bi sprecilo ovakve stvari.
Bio sam prisutan na drugoj utakmici kada je lik iza mene vidno nezadovoljan svojim zivotom psovao sve mrtvo Zeljku Obradovicu ne znam iz kog razloga. Psovke nisu prestale do kraja utakmice. Sad sam bio i ko zna kad na utakmici Zvezde i Partizana!

Moca

pre 1 godinu

Ne znam čemu čuđenje pojedinaca ili dela javnosti, ovo je sliak opšte atmosfere u društvu projektovana kroz sportske događaje. Kao što su ljudi spremni da se pobiju oko parking mesta tako su spremni i da sudiju gađaju flašom jer je dosudio nešto što nije njima po volji. Agresija je postala odgovor na sve, naročito u situaciji kada druga strana ima validne argumente.

Exe

pre 1 godinu

Zlo na parketu je pokrenula Budućnost 2018. u Podgorici kad su oteli titulu najvećom sudijskom krađom ikada u košarci, na trećoj utakmici. I propratnim zakulisnim radnjama, petardama ispred hotela i sl. Isto tako koliko god je bilo žestoko 2019. u prve dve utakmice finala, ponovo u trećoj u Podgorici je pređena crvena linija kad su pustili prvi red da se ušeta na zagrevanje, pljuje igrače i gađaju ih loptama. Peti meč u Pioniru je tad bio čist kriminal i atmosfera ludila, daleko gora nego ovo ove sezone, svako ko je bio na toj utakmici će to potvrditi.

Što se tiče teme Zvezda - Partizan.

Skandiranja i vređanja na ličnoj osnovi istaknutih pojedinaca na suprotnoj strani će uvek biti. Crvena granica je prelivanje tog horskog vređanja na majke, žene i porodice istih a tu zvezdaši i partizanovci nisu isti nikako. Samo jedni pevaju ženama i ćerkama, svi znamo koji i svi znamo čijim. Lutke sa polnim organima su isto izmišljotina jedne a NE obe grupe. Što se tiče kovanica, upaljača i petardi obe grupe su jednako krive. To se rešava vođenjem evidencije svakoga ko kupuje karte i ulazi u halu (ulazak samo s ličnom) i kamerama koje već postoje na tribinama. Ne mogu pretres vršiti ofrlje nezaposleni penzioneri i studenti volonteri za dnevnicu u "sunčevom krugu". I ne može trajati 10 sekundi jer mnogo njih čeka da uđe. Nek čeka.

Ova serija je stvarno bila specifična po veoma velikom ulogu. Titula, naslov najtrofejnijeg kluba lige, Evroliga, sudar najboljih trenera svih vremena jedne i druge strane. Strašan pritisak da jedni nastave dugogodišnju dominaciju a da drugi prekinu maltene decenijski post. Otud i tolika tenzija i naboj.

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

Razlika izmedju evropskih i americih utakmica, u vecini sportova, je da se u Evropi tuku uglavnom navijaci, a u Americi i Kanadi to uglavnom rade igraci na terenu (primri su hokej i kosarka). Naravno ima izuzetaka. U Severnoj Americi utakmice su porodicni izlasci, gde idu sa decom, jedu hamburger I sl. Barem je tako uglavmom bilo, mozda se poslednjih godina nesto promenilo. Kod nas se igleda primenjuje hibridni model, gde i jedni I drugi doprinose haosu
(Poredjenje, 09. jun 2022 19:52)
Razlika izmedju Evropskog i Americkog sporta je što amerikanci gledaju na sport onako kako i treba a to je zabava.
A u Evropi je borba na život i smrt.
I nije baš atmosfera takva kao što je mnogi opisuju zna da bude odlicna atmosfera i u Americkom fudbalu,NBA posebno kada krene plej of atmosfera na svim utakmicama je fantasticna.
Svi se po Evropi busaju na neku atmosferu ali skloniš Ultrase i dobiješ pozorište.

Otheym

pre 1 godinu

Huligani na tribinama - problem države. Engleska ih je isto imala, i rešila je problem. Kamere postoje, ako nisu dobre ugraditi one sa boljom rezolucijom. Nakon incidenta - direkt kazna za pojedinca + zabrana prisustva sportskim manifestacijama. Ovo je oproban recept koji se pokazao da funkcioniše.

Organizacija utakmice - problem klubova. Previše ljudi u sali, kondenzacija na terenu - kazna za klub. Znate u kakvoj hali igrate, prilagodite posetu. Uslovi kakvi su bili u trećoj utakmici uopšte nisu bili regularni za igru i za to klub treba da dobije kaznu. Umesto toga, u KLS pre nekoliko godina ljudi pisali kazne za skidanje sakoa (znam da je to drugo takmičenje, ali dobar primer koliko se kod nas pišu kazne za pogrešne stvari).

Odluka Partizana - deluje kao da su jedva dočekali razlog da ne igraju. Prvo ona priča za final four (totalna glupost, potpisali su propozicije, ne može sada na pola da se menja kada im pravila ne odgovaraju), pa je sada izgovor huliganizam. Sve u svemu, kukavička odluka i izgovor za rukovodstvo kluba. Sada imaju alibi pred navijačima zašto sezona nije uspešna.

croata

pre 1 godinu

Majko mila kakva patetika. I to u evropskoj kosarci koja je na najnizim granama ikad. Danas ko god isprsi desetak milijuna eura moze biti prvak evrope. Bolje da ste se priupitali kako to da vam stranci kolo vode, od domacih mladih ni slova. I to se kupuje taman toliko da jedni ne budu zadnji u euroligi a drugi da s busanjem zavrsavaju u nekom kupu koji 15ti,16ti. Mi bar znamo da se nema love (bar da se ne pumpa i ne pere veca lova) i s tim smo na cisto. A vi ko pijani polumilijarderi, kupuju se stranci koji ni rodjenom bratu ne bi dodali loptu i to neko voli?! Ajd za klince i razumijem, oni i ne znaju za nista bolje, ali stariji kako vas srce ne boli gledajuci u ceg vam se pretvaraju cz i partizan.

Zastava101specijal

pre 1 godinu

Puštati samo devojke, maloletna lica uz pratnju roditelja i starije osobe, biće 3,4 hiljade ljudi na tribinama vremenom verovatno i više i to je to terati tako dve godine pa probati opet ako ni tad ne ide nastaviti sledeće dve godine pa ako stoci odgovara tako neka im, za početak sa Zvezdom i Partizanom a ostali neka igraju normalno naravno dok im ne dođu ili odu kod Blizanaca.

One night in May

pre 1 godinu

Steta srpskoj kosarci se nanosi vec 10 godina unazad, sada ste se setili?
(moralni gmizavac, 9. jun 2022 22:16)

Vec 20 godina unazad. Posle SP u Indijanopolisu je poceo brutalni sunovrat...

malo istine

pre 1 godinu

Sve je ovo posledica da se na vestacki nacin mali klub uzdigne i napravi privid da je bitan. Tako je i krenuo ovaj haos pre 10ak godina. Pa pogledajte samo jutarnje programe za to vreme gde sitni funkcioneri malog kluba iz zeleznika lece uzivo komplekse. Samo o Partizanu. Samo Partizan u glavi non stop.Nismo isti!!!

Poredjenje

pre 1 godinu

Razlika izmedju evropskih i americih utakmica, u vecini sportova, je da se u Evropi tuku uglavnom navijaci, a u Americi i Kanadi to uglavnom rade igraci na terenu (primri su hokej i kosarka). Naravno ima izuzetaka. U Severnoj Americi utakmice su porodicni izlasci, gde idu sa decom, jedu hamburger I sl. Barem je tako uglavmom bilo, mozda se poslednjih godina nesto promenilo. Kod nas se igleda primenjuje hibridni model, gde i jedni I drugi doprinose haosu

nesa

pre 1 godinu

kalenic kaze?
sram te bilo.
ništa manje ni trifunovica.
znam da necete ovnd da objavite ali neka onaj koga ne mrzi pogleda unazad pet sest godina koliko je ukupno prvaka u svim kolektivnim sportovina i u kom je procentu jedan tim zastupljen.
kako,zasto?

Da, morali ste biti prvi...morali, slavite, manite se nas.

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?
(Gossa placa Zeljko 83, 9. jun 2022 23:03)

Ti ili nemas pojma o cemu pises ili gledas romanticno i naivno na stvari ili ti je sve jasno, ali ti je zgodno ovako pisati.
To kako smo mi ladno mogli osvojiti ABA govori cinjenica da je usred serije finalne uletela poreska inspekcija u prostorije KKP. Jeste duzni smo cudo para, ali zar se to nije odavno znalo. Nece mi objaviti ali moram pisati. I ludom je jasno da je to bila opomena u stilu: bolje se udaraj sam nego da te ja udaram.
I nemoj pisati o tim stvarima jer to nekima mislecim ovde vredja razum.

matori

pre 1 godinu

Jedino bitno sada je da ako nas (KKP) izbace u 3.ligu, mi nastavimo da dolazimo na utakmice i bodrimo svoj tim. Protiv Tamiša,Crnokose, i ko već igra tu ligu i tako pokažemo da nismo isti!

Ok sve

pre 1 godinu

Pa dobro i nije lose unistiti potpuno i kosarku i fudbal time ce se i ovi tzv navijaci samounistiti. Mladi igraci ima da beze sa 16 sto pre napolje i nikad nazad i u reprezentaciju. Tako i treba.

nele

pre 1 godinu

@Exe
Za pocetak mora da postoji politicka volja da se situacija dovede u normalu. Zakoni postoje, tehnologija (kamere isl postoje) i vrlo je lako da se krene sa kaznama. OZBILJNIM, npr ubacio si upaljac na teren, klub je kaznjen sa 20000evra, snimljen si, sud tebe kazni sa mesec dana zatvora, zabranom prisustvovanjasvim sportskim dogadjajima na godinu dana i 50000EVRA! Da klub plati svoju kaznu i za izgubljen ugled kluba. Za maloletnike, takodje. Pa nek roditelji razmisljaju da li dete ima dovoljno mozga za prisustvovanje utakmici. Ne moras cak ni sve da pohvatas. Ako od 20ubacenih upljaca uhvatis bar petoricu, u dva-tri kola si resio problem..
ALI. Mora da postoji i drugi deo. Ako organizator ne ispuni sve bezbedonosne zahteve (kao sto smo imali u 4toj utakmici, bar 2000vise ljudi od kapaciteta hale) i organizator mora da bude adekvatno kaznjen. Zatvorska kazna za ugrozavanje bezbednosti+zabrana zaposljavanja u sportskim klubovima.
Utopija, jer su "navijaci" i politicari okupirali klubove i niko ne zeli da resi nagomilane probleme.
P.S Verbalno vredjanje protivnickih igraca i trenera je deo borbe gde protivnika pokusavas da dekoncentrises i ne treba da bude sankcionisano. Nikoga ne ugrozava.

Pazarc

pre 1 godinu

Sad svi napadate Zvezdu i državu…a niko ne spominje dok su na valast bili Tadic Koštunica…Itd svi znamo da u to vreme Zvezde nije bilo…u košarci bankrot u fudbal još gore ostale sportove da nespominjem…. A vas je ove sezone država podigla i dala vam novac…inače bi bili 6ili 7 kao prošle sezone…osuđujem navijače na obe strane…al imali ste praznu halu imaloste prednost 5 poena….i bili ste pred pobedom…ali Zvezda je iskusnija i smirenija ekipa od vas to su svi videli…Sudzenje bilo na vašoj strani…i sad vam država kriva…nadate se pozivu od Evro lige da igrate a odakle vam pare za sledecu sezonu…

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Smiley, dostojanstvo? Kese sa uljem i urinom, pljuvanje sakoa, drmanje koseva, nesklanjanje Avodzobija sa linije za slobodna bacanja, fabrikovanje (sjajan termin) price o gepekovanju sudija, marifetluci sa policijom i dizanje tenzija putem medija (pogledajte neke Duletove KZS, znacete o cemu pisem), vredjanje i napadi na Vujosevica na sve moguce nacine ukljucujuci tu i pesme sa razglasa i gadjanje kaisem i loptom od strane osobe koja je VIP zvanica, primoravanje protivnickog kluba da igra finale Kupa narednog dana nakon aktiviranja PP aparata od strane vasih navijaca (klasicna diverzija), primoravanje protivnika da igra 3 na 5 (i tada ste nas jedva dobili, samo vam je falilo jos da i to izgubite), zabranjivanje protivnickim navijacima da gostuju u Zelezniku (kako moze to?), primoravanje Partizana da igra FIBA LS pod plastom i izgovorom potencijalne kazne za reprezentaciju ukoliko mi na to ne pristanemo (ovo je jedno od najvecih (pokusaja) ponizenja kojim ste nas islozili), uvodjenje kriterijuma da se plasman iz ABA lige uzima kao reper za odredjivanje domacinstva u nasoj ligi, podmetanje vaseg drugog tima (samo po sebi nije dozvoljeno njegovo ucesce u istom rangu takmicenja isto kao sto vam nije trebalo dopustiti da igrate '15 no to je poseban padez) da nam uvek oduzme energiju pre finala i jos sijaset stvari od kojih prednjace gostovanja u jutarnjim programima i stancovanja histericnih saopstenja kao na traci sve u cilju sejanja zla, mrznje i netrpeljivosti...

Gossa placa Zeljko 83

pre 1 godinu

marko 992, druze, da li ti realno mislis da ie nama drzva poklonila pobedu u ovoj seriji ili smo je zasluzili na terenu? Pa nama je Pefi pogodio trojku iz trka preko ruku Lesora. Neko ie naredio Zeljku da izgubi utakmicu? Vama kriva drzava za poraz u finalu ABA lige? Sta da smo promasilj ta tri suta? Ko bi mogao da vas zaustavi na putu ka tituli u ABA ligi? Kakvo ste samo sudjenje imali od Pukla, Boltauzera i ostalih? Pa zadnja utakmica kao da ste domacini imate sudjenje. Jel nije bilo tako? Ja pricam iskljucivo o terenu gde je Zvezda zasluzeno osvojila titulu. O ovome o cemu ti pises, ja licno smatram da je to stvar Partizana i uopste ne zelim da komentarisem. Na vama je sta cete i kako cete da igrate i kako cete da se borite za sebe.

Walt

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?
(Gossa placa Zeljko 83, 09. jun 2022 23:03)
Ta ista država nas je pre toga gotovo ugasila. Najtrofejnijeg trenera je oterala kao uslov da klub ne bude ugašen. Onda je godinama budžet sveden na to da se dovode igrači poput Adina Vrapca, Ace Cvetkovića, Frenka Robinsona i sličnih a za svaki slučaj su tu uvek bile i smicalice oko terena ako i takvi sakati zapretimo. Dok je se druge strane dug od 15 miliona evra preko noći netragom nestao a onda zatim upumpani milioni i milioni državnih para. Tek ove godine je Partizan dobio konkurentan tim i naravno odmah imamo ratno stanje o čemu i piše ovaj tekst. I tu se vraćamo na ono što sam rekao da Zvezda kao klub i njeni navijači ne prihvataju mogućnost da je sportski nekad i izgubiti. Drugim rečima nema problema sve dok je Partizan uništen i dok služi samo kao dekor zvezdinim titulama. Čim je Partizan konkurentan eto i tenzija. I naravno to nikad nije do nekog iz Zvezde nego do Duleta, Žoca, marsovaca...

Lord of the Flies

pre 1 godinu

Apsolutno sam "za" da se stanje u srpskom sportu dovede u red, medjutim ovoliko se nije dramilo ranijih godina 15ak godina sigurno, ako ne i jace) kada je situacija bila ista, samo se sudije nisu odvazile da napuste teren i isprazne halu, a treneri, igraci i uprave cutali o tome i koristili momenat za svoj interes. Sada je momentum u drustvu takav da treba iskoristiti javno mnjenje za iskorenjivanja ruznih scena sa utakmica, ali tim scenama kumuju drzavni organi (ne procesuiraju odgovorne pojedince) i klubovi (ne sankcionisu navijace vec im podilaze). Dok se ne promeni odnos drzave prema huliganima - nece biti bolje

marko992

pre 1 godinu

Walt - Niko normalan ne spori vaše titule osvojene sa Vladom Jovanovićem, ili one iz prošlog veka ( osim BFC ). Sporne su neke od titula osvojene sa D.V. Ruku na srce, ako ste pošteni recite da li ste u istoriji sporta videli da jedan trener radi ono što je D. V. radio sudijama i prolazio uglavnom bez kazne. O ponoćnim sednicama KSS, da i ne govorim.
(Bocko, 10. jun 2022 11:45)

Pricamo o postenju?
Da li je JEDAN navijac Zvezde napisao da su takmicenja neregularna jer isti covek vodi dva kluba?Sve ove titule u poslednjih 5.6 godina (od kako je FMP znacajno ojacao, a znamo od cijih para jer prodaje igraca odavno nema) su zbog toga nezasluzene-neregularne.
Da li ste vi posteni?

Raja Ram

pre 1 godinu

aba liga i rukovodstvo NIJE DORASLO OVAKO PRIZNACEMOkvalitetnoj ligi, jednostavno metodom slucajnog izbora ne znam, izvlacenjem BIRATI SUDIJE,zestoko kazniti i sudije za greske i bilo kakav komentar sudjenja takodje kaznjavati, nema mahanja i negodovanja...odmah isprazniti hale, odmah kazna naredna 3 meča bez publike, plus kumulativno novac itd..jer liga ima kvalitet ove sezone u jednoj Ciboni pa bar tri cetiri mlada igraca,klasa..ja sam za zestoke kazne..

M

pre 1 godinu

Bezveze je moralisati i pisati šta je pošteno, a šta ne.... Stvari su jednostavne - Snimiti svakog počinioca, kažnjavati društveno korisnim radom/zatvorom/novčanom kaznom, zabranom ulaza na sportska dešavanja na nekoliko godina, napraviti sistem legitimisanja prilikom ulaska na sportske terene.

Kako smo se (delimično) naučili vezivanju pojasa u autu, prevoženju dece u sedištima zbog kazni, odnosno ne-parkiranju na mestima gde nam preti pauk, tako ćemo i ovome... Možda nikad neće biti savršeno, ali može biti mnogo bolje.

Što se tiče KLS, svakako da je ovaj model bzvz, trebalo bi (bar mi to u regionu možemo) da se igra to sa 8 do 10 klubova pa posle ABA na osnovu rezultata u KLS... Ovako nema puno smisla... Sad zašto to nije tako nego ovako kako je, sigurno postoji nečiji interes koji se očito kosi sa interesom srpske košarke.
Međutim, ako ti se gade institucije svoje države i svog saveza, trebalo bi i da ti se gade pare koje ti je država dala...

marko992

pre 1 godinu

..... Ja pricam iskljucivo o terenu gde je Zvezda zasluzeno osvojila titulu. O ovome o cemu ti pises, ja licno smatram da je to stvar Partizana i uopste ne zelim da komentarisem. ....

Gossa placa Zeljko 83, 10. jun 2022 00:43)


Ovo je bas odgovor iz ugla onog koji moze sta hoce, zadovoljan je sobom (Zvezdom) niko im nista ne moze , ako je neregularno nije bitno - jer pa nama je dobro sta ima veze sto je neregularno.
U finalu ste zasluzeno dobili, ako govorimo sire o terenu naravno da nije cisto.Taj isti FMP poslednjih nekoliko godina je mogao sve da pobedi i na taj nacin da utice na konacnu tabelu.Kako su sa vama igrali bolje i ne spominjati.
Ako ti mislis da nepravda nije nepravda jer se vama ne desava jako je zalosno.
Zar nije sramota da se svi ludi pravite na pricu o neregularnosti?Ocigledno je da smo takvi,pohlepni ljudi, samo ja pa ja, niko drugi nije bitan.Ipak smo izgleda to mi, a cudimo se mnogim losim stvarima sto nam se dogadjaju.

Loki

pre 1 godinu

Od koga? Od Zvezde? K'o sto Radonjic rece, sami pisci ovih redova (postavljaci pitanja u njegovom slucaju) se secaju gorih atmosfera. A da li bi ista od ovoga bilo da je Partizan osvojio ili bi bili samo hvalospevi po 15 clanaka na dan i "idemo da osvojimo Evropu kad smo vec u regiji najbolji"?... Nisam ni mislio.

Granota

pre 1 godinu

Mislim da je tekst iluzoran, ne zsto što nije tačan ni potreban, već zato što oni kojima je namenjen niti čitaju ovo, niti realno ovo rade iz navijačkih strasti. Oni su kriminalne grupe, koje na ovaj način dokazuju da su ili u sprezi sa vlasti ili jači od vlasti, jer istu na neki način drže u šaci. Nemoguće je da predsednik ili ministri zatvaraju oči pred ovom slikom iz navijačkih razloga. Ima tu nešto više, što nama nije poznato. Nadam se da jednom država ipak bude jača od njih i oslobodi nas ove pošasti. Iskreno se nadam, jer ovo, koliko god nam neki žele prikazati drugačije, nije normalno.

Mariborcan1970

pre 1 godinu

Košarkao, kao i fudbal, je samo odraz stanja u državi i društvu. Kada bi imala želju i namjeru država bi veoma brzo uvela red (iako bi mržnja i dalje ostala). Englezi su to davno uradili - veoma jednostavno. A kod nas i kada je 5 navijača na tribini ne možemo da pronadjemo i kaznimo počinitelja. Dok je tako imat ćemo ovakve "derbije" i masu zakompleksiranih, neostvarenih, frustriranih "navijača" na tribinama i ništa se neće promjeniti!

Gossa placa Zeljko 83

pre 1 godinu

Da, morali ste…ista ta poreska je upala i u Zvezdu i to isti dan. I poreska je upala pred utakmicu broj 4 koju ste dobili 30 razlike. Ja lepo pitam, da li vi stvarno mislite da je neko naredio Zeljku da pusti utakmicu broj 5 ili je Zvezda pobedila utakmicu zasluzeno na terenu uz dosta srece da joj udju neki odlucijuci sutevi za 3? Sta neko je naredio Pefiju sa pogodi trojku iz trka u osmoj sekundi napada? Mislim zaista ne verujem sta ovde citam. Vi kada izgubite posteno utakmicu na terenu vama je drzava kriva. Smesmo zaista.

olsen

pre 1 godinu

Po komentarima vidim da bolje u našoj košarci neće biti. Skoro svi komentari su promašili suštinu teksta, i dalje mržnja i pljuvanje. Dakle, najbolje katanac ili deca do 12 godina na tribine sledeće tri godine.

Smiley

pre 1 godinu

Crveno-bela strana je mnogo bolje podnosila dominaciju crno-belih na terenu, nego obrnuto. Kad to kažem, mislim na navijače, a definicija tog termina se usložila tokom poslednje dve decenije. Svakako su uticaj, moć i snaga porasli, pa su verovatno i interesi sada mnogo jači nego kad su crno-beli dominirali. Ne zauzimam stranu, ali sport je isprljala ogromna lova, legalna i nelegalna, u i oko njega.

Simparizeri i neutralni ljubitelji košarke samo hoće da uživaju u sudaru dva Evroligaša u 5 uzastopnih utakmica. Uz ludačko navijanje dlanovima i glasom sa po kojom duhovitom provokacijom. Da vidi svet kakav je to praznik u Zemlji košarke.

Zato nije patetično za onog ko nije ostrašćen i ne pristaje na raspolućivanje društva po crveno-crnim linijama do istrebljenja i nestanka onog omraženog drugog. Ista fora moćnicima prolazi od kad je sveta i veka.

A pritom, Lesor Francuz, Panter Amerikanac, i Dangubić Srbin igrali za obe ekipe i nosili oba dresa. Trifunoviću je otac ostavio trag u drugom klubu. Familije primale plate sa obe strane brda.

Navijači, ostavite se kriminala, mržnje i nasilja. Ukoliko to ne žele, država mora da ih na to primora.

Spasite košarku!

Citostatik

pre 1 godinu

Blizance, uništitelje srpskog sporta i domaćih liga, privatizovati i urediti tako da kada država sponzoriše neki klub kroz javna preduzeća, onda mora da obezbedi isti nivo podrške i svakom drugom srpskom klubu u istom nivou domaćeg takmičenja. Njihove navijače strogo i bez izuzetka kažnjavati prilikom svakog infantilnog ispada i nesportskog navijanja u toku utakmice.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Gossa placa Zeljko, imali smo bolje sudjenje u prvoj i (NAROCITO) drugoj utakmici, je l' ti to ozbiljno pises? Da nije bilo onakve kradje u drugoj i onakvih incidenata na kraju iste, mi bismo imali 1:1 i dve utakmice pred nasim navijacima koji ne bi imali razloga da divljaju i to bi verovatno znacilo da bismo igrali pred dupke punim tribinama do kraja iako smo vas deklasirali i pred pola kapaciteta. Koliko ti mislis da nam je drzava dala za pojacanja za ovu sezonu? Nije valjda da mislis da je ona finansirala povratak Obradovica?

....

pre 1 godinu

Vec 20 godina unazad. Posle SP u Indijanopolisu je poceo brutalni sunovrat...
(One night in May, 09. jun 2022 23:47)


Igrati zaredom 3 velika finala je sunovrat? Greška, sad kreće sunovrat i sušne godine.

Dragon

pre 1 godinu

Stvar je vrlo prosta.
Postoje snimci i razne opcije sprecavanja huligana.
Organizatori snose odgovornost.
Posto oni ne zele da to rese onda su prazne tribine resenje.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Hmmm, niti ste veci klub od nas, niti ste stoicki i dostojanstveno podnosili poraze, niti vise postojite, sto pre to budes razumeo na pravi nacin, bice bolje za tebe, veruj mi. Znam da je to nemoguce, ali, probaj da se suocis sa istinom. Ni sami ne verujete u te price da nas ne mrzite i da ne biste najradije videli da je Partizan ugasen.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Gossa placa Zeljko, ja nesto nisam video da je neki Partizanovac tvrdio da ste nezasluzeno dobili u petoj utakmici- jeste bilo gresaka na nasu stetu, ali, bilo je i na vasu. To sto je poreska upala kod vas tog dana je samo paravan za pritisak na nas, a pravo je cudo kako je moguce da u fudbalu imate sudiju koji vam sedi u VAR sobi na 6/7 utakmica u PO i onda jos taj isti sudija bude i u finalu Kupa? Takodje, ako se ne varam, vama je sudio i onaj sudija koji je sudio na onoj vasoj cuvenoj utakmici protiv Olimpije, a o belosevicu i hordovu da i ne pisem, suvisno je.

Dag Kristi

pre 1 godinu

Ljudi koji to rade su najčešće iskompleksirani, a u normalnom životu ne smeju da povise ton ni u saobraćaju. U sportskim dvoranama leče svoje frustracije i komplekse. Poznajem iz viđenja čoveka koji je gađao Miloša Jojića kovanicama na utakmici Zvezda Keln, koja je Zvezdi donosila evropsko proleće. Kada je to radio delovao je onako, pun sebe, bez trunke srama ili blama, više ponosno. Tek na negodovanje nas normalnih navijača, "zavukao se" u mišiju rupu i do kraja utakmice nije ustao sa stolice. Žestoke kazne za ovakve tipove, imena i prezimena, a ne inicijali, i ja ću, a i ostali normalni navijači moći da vodimo decu na utakmice večitih rivala.

Bocko

pre 1 godinu

Walt - Niko normalan ne spori vaše titule osvojene sa Vladom Jovanovićem, ili one iz prošlog veka ( osim BFC ). Sporne su neke od titula osvojene sa D.V. Ruku na srce, ako ste pošteni recite da li ste u istoriji sporta videli da jedan trener radi ono što je D. V. radio sudijama i prolazio uglavnom bez kazne. O ponoćnim sednicama KSS, da i ne govorim.

Navijač

pre 1 godinu

Kako smara taj stav da je atmosfera na NBA utakmicama dosadna. Totalna glupost. Prvo, u Americi se na sport gleda kao na zabavu što i jeste. Ali da je atomosfera dosadna, apsolutno nije tačno, narocito u plej ofu. Ima i tamo napada na igrače od strane publike, naročito u slučaju da je taj igrač sklon izlivima emocija, provokacijama i sl (npr Drejmond Grin sada), ali jako bitno, sve se svodi na VERBALNE napade. Ukoliko se i desi fizički napad (jako retko), počinilac trpi ozbiljne posledice. Mislim da je kod nas problem dublji: opšta frustracija naroda, postojanje ekstremnih navijačkih grupa, nepostojanje zakonskih regulativa itd. Ali meni je atmosfera na NBA plej of utakmicama fenomenalna, pravo navijanje, ljudi obučeni u boje tima, prepune dvorane, maskote na tribinama, vrhunska zabava, nešto što bi bilo lepo videti i kod nas ali se bojim da do toga neće skoro doći... Sportski pozdrav.

GM

pre 1 godinu

Za kraj samo fali klip trenera Obradovica koji kruži društvenim mrežama ova dva dana.

To govori dovoljno o teoriji i praksi.

Prijatno.

nz

pre 1 godinu

U principu sam za mir na terenu i tribinama ali kada vidim koliko su navijači čovićevog kluba psihički oštećeni nije mi krivo ni zbog Trifinog plaženja ni zbog bilo čega drugog, ti ljudi su večiti problem srpskog sporta i dok se ne nađe neko rešenje za njih neće biti mira.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Dejane, nema zlonamerne reci, ali, ima mnogo netacnosti i ostrascenosti da ne kazem zadojenosti- vecinu budzeta su nam obezbedili privatnici, a seti se kako ste dosli do pobede u drugom mecu polufinala ABA lige. Nas tim nije bas dobro selektiran, nismo najbolje pokriveni na kecu i trojci, a bogami i na petici nismo bili od pocetka adekvatno popunjeni. I sta, da ne biste vi mozda osvojili Evrokup da ste bili na nasem mestu?

Zvezda Lazio

pre 1 godinu

Na stadion sam prestao da idem odprilike oko 2006 da ne guglam sad, kad sam video da se legalno prodaje svaka vrsta droge kao na trafici. Beše rezultat 1:1 kad sudija odsvira kraj. Nisam znao da više neću na stadion.

Bocko

pre 1 godinu

Evo, priznajem da nije pošteno da jedan čovek vodi dva kluba u istom rangu takmičenja. Uvek će jedan ( zavisno od okolnosti ) biti favorizovan. Ali, bila je situacija ( godinama ) da je u upravi f. k. Partizan sedelo 4-5 predsednika klubova iz prve lige. To je bilo 24-30 bodova unapred obezbeđenih. Tako da ni niste baš čisti po tom pitanju. I nisam dobio odgovor na pitanje u vezi Vujoševićeve bahatosti i prostakluka.

Bojan

pre 1 godinu

Svi, tj. velika većina nas koji volimo košarku mislimo isto, ali nema volje, snege ni želje sistema da se suprotstavi hiliganima. Nije to tako sad nego od kad postoji Srbija kao država. TUŽNO JE ŠTO SE MA TAKVIM MEČEVIMA NE OSEĆAM BEZBEDNO DA BIH DOVEO DETE. Tužno.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Nemanja, to je bilo 2014, 2015. su oterali Duleta. Zeljko Obradovic je ipak osvojio EL pre pet godina, a vise je za poredjenje sa Ancelotijem nego sa Murinjom mada (donekle) razumem i ovu paralelu sa Portugalcem.

Realno

pre 1 godinu

Vratiti oba kluba u domaću ligu, kao i FMP i Mega i Borac. Neka ostvare plasman na terenu a ne da se pridružuju u završnici. Napraviti ligu od 22 kluba i na kraju f4 bez Superlige. Zvezda i Partizan imaju dovoljan broj igrača i trenera koji mogu da igraju domaću ligu.
1. C.Zvezda
2. Partizan
3. FMP
4. Mega
5. Borac
6. Zlatibor
7. Sloga
8. Vojvodina
9. Mladost
10.Dynamic
11. Sloboda
12. Tamiš
13. Metalac
14. Novi Pazar
15. Zdravlje
16. Vršac
17. Dunav
18. Okk Beograd
19. Kolubara
20. Spartak
21. Čačak 94
22. Radnički Kg
Odigraju 42 kola u perodu oktobar-maj i onda f4 na početku juna. Naši veliki klubovi dođu u sve gradove od severa do juga i promovišu košarku. U narednim godinama smanjivati dok liga ne bude sa 18 klubova

Hmmm

pre 1 godinu

Ja to vidim ovako. Navijaci Zvezde su prosli godine i godine omalovazavanja i bahacenja od strane Partizana, kada su sve titule bile rezervisane za Partizan. To im onda nije smetalo. To im je bilo normalno. E sad, navijaci Zvezde to izivljavanje nikada nisu zaboravili, vec su bili strpljivi, uporni i cekali znajuci da ce situacija kad tad da se preokrene i da ce sve doci na naplatu. Upravo zivimo te godine. Kada Zvezdasi vracaju milo za drago Partizanovcima za godine ponizenja, ponizavajuci sada oni Partizan i ostavljajuci ih godinama bez svih trofeja u svemu. Bahatost se ne isplati. No Zvezda kao prirodno i objektivno veci klub od Partizana, i moze ovo sebi da dozvoli, jer teror vecine nad manjinom je stvar prirode. I manja je mrznja Zvezde prema Partizanu, a vise je izrazen oduvek potcenjivacki stav prema manjem od sebe. Kada je Partizan konacno dosao u situaciju da je on Serif, njegovi navijaci, vecito u senci su se nacisto pogubili prihvatajuci nenormalno za normalno i ispoljivsi cistu mrznju, koja je isla toliko daleko da Zvezda ne treba da postoji. Nesto sto nijedan Zvezdas nikada nije pozeleo Partizanu. Zvezda je ipak podnosila ta ponizenja, izlazila sa nekonkurentnim timom i prolazila kako je prolazila u tim okrsajima, ali se ipak stoicki nosila sa time i trpela ponizenja. Sada kada je obrnuto, Partizan to isto ne moze da podnese i on ni ne izlazi na boriliste. Iako podjednako pogresni, Zvezda time dokazuje da je ipak veci klub, sto Partizan nije.

Tačka!

pre 1 godinu

Možete vi da pričate šta god hoćete, ali
ukoliko o KK Partizan ne izađe na meč sa FMP-om u petak,
mora da snosi posledice!

Mora da leti u 3. rang takmičenja,
mora da ostane bez učešća u ABA ligi
i mora da ostane bez državnih sponzora.

Bahatost uprave, koja traži alibi za svoje neuspehe,
mora biti kažnjena.

Kosarka je Partizan!!!

pre 1 godinu

Srbija i jeste postala zemlja kosarka, pa i vaterpola, samo i i iskljucivo zbog Partizana, kroz celu istoriju do danas. Ovi ostali... videli smo kako prolazimo.

Munja

pre 1 godinu

Nismo isti. U ime 90% Zvezdaša tvrdim da ne mrze ni Partizan ni Partizanovce. Ali baš nam je ćef da ih zezamo kada se ukaže prilika. Međutim isto tako tvrdim da 90% Partizanovaca prezire Zvezdu i Zvezdaše, a preko 50% kao što piše u članku, više mrzi Zvezdu nego što vole Partizan. To je njihov problem. Ko mrzi, ima loš život - to važi i za retkog Zvezdaša koji tako doživljava rivala.
Što se tiče navijača, postoji nekoliko faktora. Prvo, tribine su jedno od poslednjih sredina gde ljudi mogu da dožive antropološko zadovoljstvo od pripadanja plemenskoj zajednici. Na žalost, to ponekad ekstremno podrazumeva i okršaje protiv drugog plemena. Kada se tome pridoda da mi Srbi naročito imamo sluha za pravdu i fer okvire, ma koliko ponekad bili subjektivni ili neinformisani, onda situacija postaje zapaljiva.
Mi Zvezdaši smo navikli da svake godine učestvujemo u borbi za trofeje i svedoci smo groznih sudijskih krađa protiv Zvezde i očajnih uslova za igru u Morači ili Pioniru kada je Partizan domaćin. Zvezdi nikad nije dovoljno da pobedi samo rivala na terenu, nego mora i sudije i organizatora.
Pravedno suđenje i pristojan odnos prema gostujućem timu bi odmah rešilo većinu problema. A ove ostrašćene moraju policija, tužilaštvo i klubovi da sankcionišu kako bi se odstranili sa tribina. Pa neka se igraju zaraćenih plemena na nekoj livadi van grada. Ništa lepše nego da možeš sa detetom i prijateljem koji navija za drugi klub da odeš bezbedno na utakmicu, klopu i zezanje. Biće bolje.

Mikeli

pre 1 godinu

Ono što je posejao Duško Vujošević i cela ta ekipa oko njega se nikad neće moći izbrisati. Sve ovo je plod njegovog van košarkaškog rada, a pomalo i Vladana Tegeltije, priučenog voditelja. Nažalost nijedan nikada neće odgovarati za mržnju koja ide sve dublje. Nadam se da niko neće jednog dana nastradati.

rale

pre 1 godinu

Trebali ste ovaj tekst da pišete dok je Vujošević bio tu, i širio svoju ličnu, a posle i političku mržnju.. sada je kasno za sve. Zlo, proizvodi zlo...

Walt

pre 1 godinu

Sa Zvezdom nema normalnog rivalstva jer oni nisu običan klub već klub koji se poistovetio sa državom i smatra da njemu pripada sve a ostalima ništa. Dakle Zvezda mora biti prvak uvek i apsolutno u svim sportovima ili će se desiti smak sveta. Takav neki rezon imaju. I tu nije u pitanju samo Partizan nego im smeta i Budućnost kao što smo videli. Ma bilo ko ko izrazi ambicije da ih ugrozi. Izgleda da im odgovaraju samo Mega i Fmp od rivala pa neka sa njima igraju sada. Recite mi samo da li postoji još neka zemlja gde jedan klub mora biti prvi u svim sportovima? To nije zdravo gledanje na sport i dovodi do ovakvih stvari. Ne kažem da Partizan nije imao slične pokušaje u istoriji ali nikada to nije bilo dovedeno na ovaj nivo.

Dusan Uros

pre 1 godinu

U poslednjih 5 god u svim sportovima Partizan ima 0 titula.
Jel moguce? Pa eto moguce je.
I onda se pitate odakle tolika frustracija medju navijacima Partizana.
Ko je za to kriv?
Pa onaj u koga niko ne sme da uperi prst.
I dok je tako bice tako.
Ako misle na silu da vladaju grdno su se prevarili.

Koma

pre 1 godinu

Bahatost uprave, koja traži alibi za svoje neuspehe,
mora biti kažnjena.
(Tačka!, 09. jun 2022 19:30)

Dva kluba sa istim vlasnikom u istom takmičenju. Deset godina najtežeg sukoba interesa i ti pričaš o poštenju i posledicama?
Svašta...

Nenad

pre 1 godinu

Trebali ste ovaj tekst da pišete dok je Vujošević bio tu, i širio svoju ličnu, a posle i političku mržnju.. sada je kasno za sve. Zlo, proizvodi zlo...
(rale, 09. jun 2022 19:49)


Opet opravdanje. Kako vas nije sramota. Vujošević je otišao pre 7 godina, i vi i dalje imate obraza da se vadite na njega.

Nenad

pre 1 godinu

Ono što je posejao Duško Vujošević i cela ta ekipa oko njega se nikad neće moći izbrisati. Sve ovo je plod njegovog van košarkaškog rada, a pomalo i Vladana Tegeltije, priučenog voditelja. Nažalost nijedan nikada neće odgovarati za mržnju koja ide sve dublje. Nadam se da niko neće jednog dana nastradati.
(Mikeli, 09. jun 2022 19:46)


Znači, vi će te beskonačno ovo raditi, pošto uvek imate opravdanje. Kad je Dule otišao i Bog zaboravio, ali eto, nije na odmet da nadjete opravdanje. Izvršio si zamenu teza.

resistance

pre 1 godinu

Svega se ovde načitah ali nigde ne nađoh genezu, suštunu i uzroke prpblema, a problem očigledno postoji ali se sigurno ovakvim tekstom ili analizom nikako ne rešava jer se bavi isključivo posledicama a uzrok ili uzroka - nema nigde u tekstu. Jasno i glasno se zna: kad su košarkaški radnici i ljudi iz košarke vodili KSS i najveće klubove - ovoga nije bilo. Pojavili se ljudi iz nekošarkaškog sveta, posebno oni frustrirani i iskompleksirani time da vode jedan veliki klub, najveći klub na ovim prostorima, ali taj klub je znao o kakvim se to zapravo ljudima radi i da je njima do košarke stalo kao do lanjskog snega, pa ih lišavaju toga da ih stavi na svoje čelo. Kasnije nekako ti ljudi ulaze u jedan drugi klub,,kupuju ga prodaju ili šta već(to nikada nećemo saznati) i tada počinju problemi. Najuspešniji trener na ovim prostorima, Vujošević, bukvalno od takvih ljudi biva proteran pod izgovorom da "širi zlu krv". Nakon toga imamo orgijanje samo jednog kluba a odnosi večitih nikad gori,donosi se apsurdbna odluka da nema gostojućih navijača na derbiju. Apsurd jer kakav je to onda derbi i kako e to uopšte može zvati derbi??!! To je uzrok ili uzroci problema: frustracije, kompleksi ljudi koji vode jedan košarkaški klub a neostvarena želja im je da vode onaj drugi, onaj veći, pa se stoga ne biraju sredstva da se taj veći klub uništi.Samo se o tome radi i samo o tome a vi pišite ovde bajke i analizirajte do sutra.Samo o posledicama pišete,nedostaje istraživanje,ali ono pravo i istinsko!

Dorcol brani Partizan

pre 1 godinu

@U poslednjih 5 god u svim sportovima Partizan ima 0 titula.
Jel moguce? Pa eto moguce je.
I onda se pitate odakle tolika frustracija medju navijacima Partizana.
Ko je za to kriv?
Pa onaj u koga niko ne sme da uperi prst.
I dok je tako bice tako.
Ako misle na silu da vladaju grdno su se prevarili.
(Dusan Uros, 9. jun 2022 19:42)

Klasicna zamena teza. Zvezda nije osvojila nista, pa su iz frustracije unistili skoro sve sportove, samo da bi oni mogli da rade sta hoce. Bukvalno sve sportove i sve kategorije. Fudbalski klubovi 90% za mladje kategorije imaju ugovor samo za njima o treniranju maldih igraca. Idite u Rakovicu na teren gde se takmice, svi igraju u zvezdinim dresovima, jer oni tako sponzorisu i uslovljavaju. O drugim sportovima necu ni da pricam. E tada je krenuo ovaj haos, i kada prvi put posle 10 godina neko reaguje, onda je frka.

Walt

pre 1 godinu

Možete vi da pričate šta god hoćete, ali
ukoliko o KK Partizan ne izađe na meč sa FMP-om u petak,
mora da snosi posledice!

Mora da leti u 3. rang takmičenja,
mora da ostane bez učešća u ABA ligi
i mora da ostane bez državnih sponzora.

Bahatost uprave, koja traži alibi za svoje neuspehe,
mora biti kažnjena.
(Tačka!, 09. jun 2022 19:30)
Pa vi ste uništili i obezvredili domaću ligu. 4 godine ste bojkotovali domaće takmičenje da bi ucenili Partizan da pređe u Aba. I sada kada je to takmičenje svedeno na nivo potpuno beznačajnog seoskog vašarišta tražite da se poštuje. Pa neće biti...

marko992

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?
(Gossa placa Zeljko 83, 09. jun 2022 23:03)

Da li je trebalo sada preseci ili za par meseci nije ni bitno - ono sto se MORALO desiti kad tad desilo odmah.Nemoj misliti da je ovde jedini gubitnik Partizan.Zao mi je sto nije spomenut glavni razlog - neregularnost, sto je vec bio slucaj pre skoro 2 godine.I sta je tada reseno, uz pomoc piljara iz Podgorice (vaseg "velikog neprijatelja") smo bili nadglasani.
Do kada mislis da je trebalo da cutimo.
Evo ti jos jedan primer ko radi sta hoce, kada god izadje tekst o Zvezdi (u vidu izvestaja, saopstenja..) komentari se ne mogu ostavljati.Da li je to slucaj kada mi isto radimo.? Drzava vas gura najstrasnije vec 10 godina, ocigledno je da vi morate u svemu biti prvi.Budi posten pa priznaj.

Grobarko

pre 1 godinu

A KLS je dovedena do besmisla ovim playoff-om, a ni prethodnih godina nije imala smisla, sa sve onim sumanutim kažnjavanjima LeonaDeLeona & Co. Navijam za Partizan, neka ga izbace iz KLS zbog ovoga, ali i da se zamisle zašto i kako je došlo do toga i zašto je srpska liga svedena na playoff 4 tima (na osnovu plasmana ABA lige, trt mrt). Mislim, biće izbačen iz lige koja ne postoji. Vrhunac besmisla

zstef79

pre 1 godinu

Nismo isti. U ime 90% Zvezdaša tvrdim da ne mrze ni Partizan ni Partizanovce. Ali baš nam je ćef da ih zezamo kada se ukaže prilika. Međutim isto tako tvrdim da 90% Partizanovaca prezire Zvezdu i Zvezdaše, a preko 50% kao što piše u članku, više mrzi Zvezdu nego što vole Partizan. To je njihov problem. Ko mrzi, ima loš život - to važi i za retkog Zvezdaša koji tako doživljava rivala.
Što se tiče navijača, postoji nekoliko faktora. Prvo, tribine su jedno od poslednjih sredina gde ljudi mogu da dožive antropološko zadovoljstvo od pripadanja plemenskoj zajednici. Na žalost, to ponekad ekstremno podrazumeva i okršaje protiv drugog plemena. Kada se tome pridoda da mi Srbi naročito imamo sluha za pravdu i fer okvire, ma koliko ponekad bili subjektivni ili neinformisani, onda situacija postaje zapaljiva.
Mi Zvezdaši smo navikli da svake godine učestvujemo u borbi za trofeje i svedoci smo groznih sudijskih krađa protiv Zvezde i očajnih uslova za igru u Morači ili Pioniru kada je Partizan domaćin. Zvezdi nikad nije dovoljno da pobedi samo rivala na terenu, nego mora i sudije i organizatora.
Pravedno suđenje i pristojan odnos prema gostujućem timu bi odmah rešilo većinu problema. A ove ostrašćene moraju policija, tužilaštvo i klubovi da sankcionišu kako bi se odstranili sa tribina. Pa neka se igraju zaraćenih plemena na nekoj livadi van grada. Ništa lepše nego da možeš sa detetom i prijateljem koji navija za drugi klub da odeš bezbedno na utakmicu, klopu i zezanje. Biće bolje.
(Munja, 09. jun 2022 19:58)

Baš čudno da ste baš uvek vi "zvezdaši" uvek tu gde su neredi, dal protiv Budućnosti, Partizana... Biće da sudije samo vas kradu, urotili se svi protiv vas, a vi jedni brinete o srpskoj košarci. Toliko brinete da imate dva kluba u aba i kls, čisto da pojačate regularnost. Jel zna neko od vas koji je odnos pobeda izmedju dva vaša kluba? Ja se ne sećam da je origiinal Fmp nekad pobedio. Bar mislim u aba ligi nikad

malo istine

pre 1 godinu

Sve je ovo posledica da se na vestacki nacin mali klub uzdigne i napravi privid da je bitan. Tako je i krenuo ovaj haos pre 10ak godina. Pa pogledajte samo jutarnje programe za to vreme gde sitni funkcioneri malog kluba iz zeleznika lece uzivo komplekse. Samo o Partizanu. Samo Partizan u glavi non stop.Nismo isti!!!

Da, morali ste biti prvi...morali, slavite, manite se nas.

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?
(Gossa placa Zeljko 83, 9. jun 2022 23:03)

Ti ili nemas pojma o cemu pises ili gledas romanticno i naivno na stvari ili ti je sve jasno, ali ti je zgodno ovako pisati.
To kako smo mi ladno mogli osvojiti ABA govori cinjenica da je usred serije finalne uletela poreska inspekcija u prostorije KKP. Jeste duzni smo cudo para, ali zar se to nije odavno znalo. Nece mi objaviti ali moram pisati. I ludom je jasno da je to bila opomena u stilu: bolje se udaraj sam nego da te ja udaram.
I nemoj pisati o tim stvarima jer to nekima mislecim ovde vredja razum.

Dejan

pre 1 godinu

Evo jedan dobronameran komentar komsijama. Prosle sezone ste bili 7. u ABA ligi, drzava vam je platila licencu za EK ove sezone, dovela vam Pantera, Ledeja, Lesora, Kuruca, Avramovica, Madara, Mura i Zeljka Obradovica.
Epilog - u EK vas pocistila Bursa na domacem parketu, zvezda osvojila ABA ligu uprkos tome sto joj je oduzet domaci teren u odlucujucem petom mecu, odbijate da igrate drzavnu ligu ( al hocete drzavne pare ) i bez ikakvog blama govorite da ste pazi sad OBEZBEDILI pozivnicu za EL. Vi nikako ne mozete da je obezbedite jer ste ove sezone u debelom minusu, puno ulozenih para, a rezultat 0 sto znaci da od toga nema nista, a ako dobijete licencu znaci da vam je to opet kupila drzava, a ne vi.

Zamolio bih redakciju da mi objavi komentar jer nikoga ne vredjam i nema nijedne zlonamerne reci

mare

pre 1 godinu

evo, kao neko ko je igrao kosarku u mladjim kategorijama zvezde i ko voli igru vise od bilo kog drugog sporta, nisam bio na utakmici sigurno 15 godina i kad sam igrao uvek mi je bila ta sumanuta mrznja prema drugom klubu i igracima drugog kluba. Ljudi vec dugo ne uzivaju u sportu vec u mrznji i prepucavanju ko ima cega vise. neminovna posledica takvog stanja je poremeceno drustvo i ogroman pad kvaliteta domacih igraca za sta su krivi i vrlo sumljiva selekcija i verovatno jos sumnjiviji rad( neverovatno mi je da u partizanu polovina igraca budu deca bivsih igraca). i da iskreno sam navijao da partizan uzme titulu, ne znam zbog cega cak mi je bilo i cudno kad igrac u crveno belom dresu da kos a ja racunam da li ce protivnickabekipa pobediti. drustvo mora da se menja, pa i organizacija u sportu. Igraci su bitni, bitna je reprezentacija p bitni su mladi ljudi pa tek onda klub i uspeh kluba. Kako da ne volim bogdanovica , djordjevica i divca samo zato sto su igrali za partizan, to mogu samo ljudi sa ozbiljnim poremecajem licnosti.

matori

pre 1 godinu

Jedino bitno sada je da ako nas (KKP) izbace u 3.ligu, mi nastavimo da dolazimo na utakmice i bodrimo svoj tim. Protiv Tamiša,Crnokose, i ko već igra tu ligu i tako pokažemo da nismo isti!

nesa

pre 1 godinu

kalenic kaze?
sram te bilo.
ništa manje ni trifunovica.
znam da necete ovnd da objavite ali neka onaj koga ne mrzi pogleda unazad pet sest godina koliko je ukupno prvaka u svim kolektivnim sportovina i u kom je procentu jedan tim zastupljen.
kako,zasto?

Citac vesti

pre 1 godinu

Odlicna odluka partizana...taman da obican narod, igraci i treneri odmore od novih nereda i tenzija koje bi neminovno usledili u novim utakmicama zvezde i partizana za nebitan trofej...samo kladionice, mediji,huligani i zaludjeni polusvet ispastaju zbog ove odluke

Mladen

pre 1 godinu

Mislim da je autor teksta trebao da obuhvati period od devedesetih, jer tad je sve počelo... Da piše i o šamaranju i zatvaranju sudija, jer tada je srpska liga postala mrtva.

nemanja

pre 1 godinu

Navijac sam Partizana, ali ovo je stvarno bruka i teska nedoslednost..
secam se cuvene i po nas kobne 2015. godine.. izgubimo u jadranskoj ligi od cedevite i izvisimo za evroligu.. nakon toga dobijemo zvezdu u Kls i niko ni dan danas ne moze da ostane ziv od Bogdanovih 123 poena u toj seriji koliko su pojedinci dosadni sa tim..
a ni tada, kao ni sada, to takmicenje nije imalo nikakav znacaj osim za neki prestiz..
al sad je odjednom postalo toliko nebitno da ne mogu da se udostoje da odigraju tih par utakmica..
iskreno, mislim da se kosarkaskom murinju (ista faza karijere) ne igra i da je to odlucilo..

Gossa placa Zeljko 83

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?

6,50

pre 1 godinu

Shvatite da veoma mali broj ljudi baca i gadja igrace i sudije, sad kad su bili ovi neredi u tom gadjanju nije ucestvovalo vise od 100-200 ljudi po utakmici, a bilo je po 8000 gledalaca. Vredjanje je drugo, i normalno jer je ipak derbi. E sad zasto neko ne zeli da resi problem sa tih stotinak osoba ne znam, a odluka KKP da napisti zbog huligana, zar stvarno verujete u to? Pa juce su pricali da ne zele da igraju jer Zvezda ima prednost domaceg terena (za st su i sami glasali na pocetku sezone misleci da ce biti prvi), a sad im kao huligani smetaju (njihovi su napravili verovatno najveci haos u ovom finalu).

my way

pre 1 godinu

Српској кошарци спаса нема. Она је уништена оног тренутка када је уништена домаћа лига. Тиме је уништен темељ, десеткована база играча, све зарад погубног монопола. Монопола који је и довео до свега што се дешава, укључујући и дивљање на трибинама. До тога да је српска репрезентација до 20 година, дакле већ сениори, Б дивизија европске кошарке. Док сви други спортови напредују, док све српске лиге јачају, кошарка пропада, тачније пропала је.

Exe

pre 1 godinu

Zlo na parketu je pokrenula Budućnost 2018. u Podgorici kad su oteli titulu najvećom sudijskom krađom ikada u košarci, na trećoj utakmici. I propratnim zakulisnim radnjama, petardama ispred hotela i sl. Isto tako koliko god je bilo žestoko 2019. u prve dve utakmice finala, ponovo u trećoj u Podgorici je pređena crvena linija kad su pustili prvi red da se ušeta na zagrevanje, pljuje igrače i gađaju ih loptama. Peti meč u Pioniru je tad bio čist kriminal i atmosfera ludila, daleko gora nego ovo ove sezone, svako ko je bio na toj utakmici će to potvrditi.

Što se tiče teme Zvezda - Partizan.

Skandiranja i vređanja na ličnoj osnovi istaknutih pojedinaca na suprotnoj strani će uvek biti. Crvena granica je prelivanje tog horskog vređanja na majke, žene i porodice istih a tu zvezdaši i partizanovci nisu isti nikako. Samo jedni pevaju ženama i ćerkama, svi znamo koji i svi znamo čijim. Lutke sa polnim organima su isto izmišljotina jedne a NE obe grupe. Što se tiče kovanica, upaljača i petardi obe grupe su jednako krive. To se rešava vođenjem evidencije svakoga ko kupuje karte i ulazi u halu (ulazak samo s ličnom) i kamerama koje već postoje na tribinama. Ne mogu pretres vršiti ofrlje nezaposleni penzioneri i studenti volonteri za dnevnicu u "sunčevom krugu". I ne može trajati 10 sekundi jer mnogo njih čeka da uđe. Nek čeka.

Ova serija je stvarno bila specifična po veoma velikom ulogu. Titula, naslov najtrofejnijeg kluba lige, Evroliga, sudar najboljih trenera svih vremena jedne i druge strane. Strašan pritisak da jedni nastave dugogodišnju dominaciju a da drugi prekinu maltene decenijski post. Otud i tolika tenzija i naboj.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Gossa placa Zeljko, imali smo bolje sudjenje u prvoj i (NAROCITO) drugoj utakmici, je l' ti to ozbiljno pises? Da nije bilo onakve kradje u drugoj i onakvih incidenata na kraju iste, mi bismo imali 1:1 i dve utakmice pred nasim navijacima koji ne bi imali razloga da divljaju i to bi verovatno znacilo da bismo igrali pred dupke punim tribinama do kraja iako smo vas deklasirali i pred pola kapaciteta. Koliko ti mislis da nam je drzava dala za pojacanja za ovu sezonu? Nije valjda da mislis da je ona finansirala povratak Obradovica?

Walt

pre 1 godinu

Walt, kako to mislis da Zvezda mora biti prva? Ko to brani Partizanu da bude prvi u kosarci? Pogledajte ljudi ovo. Imali ste u svih 5 utakmica ako cemo posteno bolje sudjenje od Zvezde. Imate majstoricu, imate u toj majstorici praznu halu 15 minuta i neresen rezultat. Zvezda pobedjuje zahvaljujuci 3 trojke Pefija, Kaline i Voltersa. Sta da su oni promasili? Partizan bi bio prvak ABA. Imali ste neverovatnu sansu koju niste iskoristili bukvalno za dlaku. I sada vam je kriva drzava koja vam daje pare za najveceg trenera Evrope i F4 i NBA pojacanja? Da li ste ljudi realni?
(Gossa placa Zeljko 83, 09. jun 2022 23:03)
Ta ista država nas je pre toga gotovo ugasila. Najtrofejnijeg trenera je oterala kao uslov da klub ne bude ugašen. Onda je godinama budžet sveden na to da se dovode igrači poput Adina Vrapca, Ace Cvetkovića, Frenka Robinsona i sličnih a za svaki slučaj su tu uvek bile i smicalice oko terena ako i takvi sakati zapretimo. Dok je se druge strane dug od 15 miliona evra preko noći netragom nestao a onda zatim upumpani milioni i milioni državnih para. Tek ove godine je Partizan dobio konkurentan tim i naravno odmah imamo ratno stanje o čemu i piše ovaj tekst. I tu se vraćamo na ono što sam rekao da Zvezda kao klub i njeni navijači ne prihvataju mogućnost da je sportski nekad i izgubiti. Drugim rečima nema problema sve dok je Partizan uništen i dok služi samo kao dekor zvezdinim titulama. Čim je Partizan konkurentan eto i tenzija. I naravno to nikad nije do nekog iz Zvezde nego do Duleta, Žoca, marsovaca...

Olimpijac

pre 1 godinu

Gospodo, ništa vi ne shvatate. Još ste u dubokoj hibernaciji. Sve je ovo plod dešavanja nakon što su crveni dojahali u lepi Beli grad 1944.godine. Stvorena su 2 SD i izvršena polarizacija u društvu kako bi se lakše vladalo nad plebsom. Ovo nikad nije ni imalo veze sa sportom. Klupski sport ovde ne postoji, nije postojao, niti je to moguće. Sve što postoji u ovoj državi svodi se na 2 kluba sa Topčiderskog brda i svi ostali su tu samo da popune broj i daju legitimitet ovom cirkusu, a ta 2 kluba su svačiji i ničiji. Svačiji kad treba da se deli plen, a ničiji kad treba da se preuzme odgovornost za loše/kriminalno poslovanje. Ovo nema veze sa sportom, nije čak ni biznis kao što je to npr. Nba, Nfl, Premier liga ili Primera. Ovo je čista politika. Uzdravlje.

Otheym

pre 1 godinu

Huligani na tribinama - problem države. Engleska ih je isto imala, i rešila je problem. Kamere postoje, ako nisu dobre ugraditi one sa boljom rezolucijom. Nakon incidenta - direkt kazna za pojedinca + zabrana prisustva sportskim manifestacijama. Ovo je oproban recept koji se pokazao da funkcioniše.

Organizacija utakmice - problem klubova. Previše ljudi u sali, kondenzacija na terenu - kazna za klub. Znate u kakvoj hali igrate, prilagodite posetu. Uslovi kakvi su bili u trećoj utakmici uopšte nisu bili regularni za igru i za to klub treba da dobije kaznu. Umesto toga, u KLS pre nekoliko godina ljudi pisali kazne za skidanje sakoa (znam da je to drugo takmičenje, ali dobar primer koliko se kod nas pišu kazne za pogrešne stvari).

Odluka Partizana - deluje kao da su jedva dočekali razlog da ne igraju. Prvo ona priča za final four (totalna glupost, potpisali su propozicije, ne može sada na pola da se menja kada im pravila ne odgovaraju), pa je sada izgovor huliganizam. Sve u svemu, kukavička odluka i izgovor za rukovodstvo kluba. Sada imaju alibi pred navijačima zašto sezona nije uspešna.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Hmmm, niti ste veci klub od nas, niti ste stoicki i dostojanstveno podnosili poraze, niti vise postojite, sto pre to budes razumeo na pravi nacin, bice bolje za tebe, veruj mi. Znam da je to nemoguce, ali, probaj da se suocis sa istinom. Ni sami ne verujete u te price da nas ne mrzite i da ne biste najradije videli da je Partizan ugasen.

Pazarc

pre 1 godinu

Sad svi napadate Zvezdu i državu…a niko ne spominje dok su na valast bili Tadic Koštunica…Itd svi znamo da u to vreme Zvezde nije bilo…u košarci bankrot u fudbal još gore ostale sportove da nespominjem…. A vas je ove sezone država podigla i dala vam novac…inače bi bili 6ili 7 kao prošle sezone…osuđujem navijače na obe strane…al imali ste praznu halu imaloste prednost 5 poena….i bili ste pred pobedom…ali Zvezda je iskusnija i smirenija ekipa od vas to su svi videli…Sudzenje bilo na vašoj strani…i sad vam država kriva…nadate se pozivu od Evro lige da igrate a odakle vam pare za sledecu sezonu…

marko992

pre 1 godinu

..... Ja pricam iskljucivo o terenu gde je Zvezda zasluzeno osvojila titulu. O ovome o cemu ti pises, ja licno smatram da je to stvar Partizana i uopste ne zelim da komentarisem. ....

Gossa placa Zeljko 83, 10. jun 2022 00:43)


Ovo je bas odgovor iz ugla onog koji moze sta hoce, zadovoljan je sobom (Zvezdom) niko im nista ne moze , ako je neregularno nije bitno - jer pa nama je dobro sta ima veze sto je neregularno.
U finalu ste zasluzeno dobili, ako govorimo sire o terenu naravno da nije cisto.Taj isti FMP poslednjih nekoliko godina je mogao sve da pobedi i na taj nacin da utice na konacnu tabelu.Kako su sa vama igrali bolje i ne spominjati.
Ako ti mislis da nepravda nije nepravda jer se vama ne desava jako je zalosno.
Zar nije sramota da se svi ludi pravite na pricu o neregularnosti?Ocigledno je da smo takvi,pohlepni ljudi, samo ja pa ja, niko drugi nije bitan.Ipak smo izgleda to mi, a cudimo se mnogim losim stvarima sto nam se dogadjaju.

Ok sve

pre 1 godinu

Pa dobro i nije lose unistiti potpuno i kosarku i fudbal time ce se i ovi tzv navijaci samounistiti. Mladi igraci ima da beze sa 16 sto pre napolje i nikad nazad i u reprezentaciju. Tako i treba.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Smiley, dostojanstvo? Kese sa uljem i urinom, pljuvanje sakoa, drmanje koseva, nesklanjanje Avodzobija sa linije za slobodna bacanja, fabrikovanje (sjajan termin) price o gepekovanju sudija, marifetluci sa policijom i dizanje tenzija putem medija (pogledajte neke Duletove KZS, znacete o cemu pisem), vredjanje i napadi na Vujosevica na sve moguce nacine ukljucujuci tu i pesme sa razglasa i gadjanje kaisem i loptom od strane osobe koja je VIP zvanica, primoravanje protivnickog kluba da igra finale Kupa narednog dana nakon aktiviranja PP aparata od strane vasih navijaca (klasicna diverzija), primoravanje protivnika da igra 3 na 5 (i tada ste nas jedva dobili, samo vam je falilo jos da i to izgubite), zabranjivanje protivnickim navijacima da gostuju u Zelezniku (kako moze to?), primoravanje Partizana da igra FIBA LS pod plastom i izgovorom potencijalne kazne za reprezentaciju ukoliko mi na to ne pristanemo (ovo je jedno od najvecih (pokusaja) ponizenja kojim ste nas islozili), uvodjenje kriterijuma da se plasman iz ABA lige uzima kao reper za odredjivanje domacinstva u nasoj ligi, podmetanje vaseg drugog tima (samo po sebi nije dozvoljeno njegovo ucesce u istom rangu takmicenja isto kao sto vam nije trebalo dopustiti da igrate '15 no to je poseban padez) da nam uvek oduzme energiju pre finala i jos sijaset stvari od kojih prednjace gostovanja u jutarnjim programima i stancovanja histericnih saopstenja kao na traci sve u cilju sejanja zla, mrznje i netrpeljivosti...

krembananica

pre 1 godinu

Ljudi frustrirani i nezadovoljni svojim zivotom, idu na utakmicu kako bi iskalili bes i izbacili sve iz sebe. Mozda ali MOZD A, povecanje zivotnog standarda, bi sprecilo ovakve stvari.
Bio sam prisutan na drugoj utakmici kada je lik iza mene vidno nezadovoljan svojim zivotom psovao sve mrtvo Zeljku Obradovicu ne znam iz kog razloga. Psovke nisu prestale do kraja utakmice. Sad sam bio i ko zna kad na utakmici Zvezde i Partizana!

croata

pre 1 godinu

Majko mila kakva patetika. I to u evropskoj kosarci koja je na najnizim granama ikad. Danas ko god isprsi desetak milijuna eura moze biti prvak evrope. Bolje da ste se priupitali kako to da vam stranci kolo vode, od domacih mladih ni slova. I to se kupuje taman toliko da jedni ne budu zadnji u euroligi a drugi da s busanjem zavrsavaju u nekom kupu koji 15ti,16ti. Mi bar znamo da se nema love (bar da se ne pumpa i ne pere veca lova) i s tim smo na cisto. A vi ko pijani polumilijarderi, kupuju se stranci koji ni rodjenom bratu ne bi dodali loptu i to neko voli?! Ajd za klince i razumijem, oni i ne znaju za nista bolje, ali stariji kako vas srce ne boli gledajuci u ceg vam se pretvaraju cz i partizan.

nz

pre 1 godinu

U principu sam za mir na terenu i tribinama ali kada vidim koliko su navijači čovićevog kluba psihički oštećeni nije mi krivo ni zbog Trifinog plaženja ni zbog bilo čega drugog, ti ljudi su večiti problem srpskog sporta i dok se ne nađe neko rešenje za njih neće biti mira.

Realno

pre 1 godinu

Vratiti oba kluba u domaću ligu, kao i FMP i Mega i Borac. Neka ostvare plasman na terenu a ne da se pridružuju u završnici. Napraviti ligu od 22 kluba i na kraju f4 bez Superlige. Zvezda i Partizan imaju dovoljan broj igrača i trenera koji mogu da igraju domaću ligu.
1. C.Zvezda
2. Partizan
3. FMP
4. Mega
5. Borac
6. Zlatibor
7. Sloga
8. Vojvodina
9. Mladost
10.Dynamic
11. Sloboda
12. Tamiš
13. Metalac
14. Novi Pazar
15. Zdravlje
16. Vršac
17. Dunav
18. Okk Beograd
19. Kolubara
20. Spartak
21. Čačak 94
22. Radnički Kg
Odigraju 42 kola u perodu oktobar-maj i onda f4 na početku juna. Naši veliki klubovi dođu u sve gradove od severa do juga i promovišu košarku. U narednim godinama smanjivati dok liga ne bude sa 18 klubova

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Dejane, nema zlonamerne reci, ali, ima mnogo netacnosti i ostrascenosti da ne kazem zadojenosti- vecinu budzeta su nam obezbedili privatnici, a seti se kako ste dosli do pobede u drugom mecu polufinala ABA lige. Nas tim nije bas dobro selektiran, nismo najbolje pokriveni na kecu i trojci, a bogami i na petici nismo bili od pocetka adekvatno popunjeni. I sta, da ne biste vi mozda osvojili Evrokup da ste bili na nasem mestu?

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Nemanja, to je bilo 2014, 2015. su oterali Duleta. Zeljko Obradovic je ipak osvojio EL pre pet godina, a vise je za poredjenje sa Ancelotijem nego sa Murinjom mada (donekle) razumem i ovu paralelu sa Portugalcem.

marko992

pre 1 godinu

Walt - Niko normalan ne spori vaše titule osvojene sa Vladom Jovanovićem, ili one iz prošlog veka ( osim BFC ). Sporne su neke od titula osvojene sa D.V. Ruku na srce, ako ste pošteni recite da li ste u istoriji sporta videli da jedan trener radi ono što je D. V. radio sudijama i prolazio uglavnom bez kazne. O ponoćnim sednicama KSS, da i ne govorim.
(Bocko, 10. jun 2022 11:45)

Pricamo o postenju?
Da li je JEDAN navijac Zvezde napisao da su takmicenja neregularna jer isti covek vodi dva kluba?Sve ove titule u poslednjih 5.6 godina (od kako je FMP znacajno ojacao, a znamo od cijih para jer prodaje igraca odavno nema) su zbog toga nezasluzene-neregularne.
Da li ste vi posteni?

Bocko

pre 1 godinu

Evo, priznajem da nije pošteno da jedan čovek vodi dva kluba u istom rangu takmičenja. Uvek će jedan ( zavisno od okolnosti ) biti favorizovan. Ali, bila je situacija ( godinama ) da je u upravi f. k. Partizan sedelo 4-5 predsednika klubova iz prve lige. To je bilo 24-30 bodova unapred obezbeđenih. Tako da ni niste baš čisti po tom pitanju. I nisam dobio odgovor na pitanje u vezi Vujoševićeve bahatosti i prostakluka.

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

Sada ce u komentarima,ko je prvi poceo,ko je gori,ko je ovakav ko je onakav a ovaj tekst je upravo o njima.
Ali dzaba ne može njihov mozak dotle da dopre.

Navijač

pre 1 godinu

Kako smara taj stav da je atmosfera na NBA utakmicama dosadna. Totalna glupost. Prvo, u Americi se na sport gleda kao na zabavu što i jeste. Ali da je atomosfera dosadna, apsolutno nije tačno, narocito u plej ofu. Ima i tamo napada na igrače od strane publike, naročito u slučaju da je taj igrač sklon izlivima emocija, provokacijama i sl (npr Drejmond Grin sada), ali jako bitno, sve se svodi na VERBALNE napade. Ukoliko se i desi fizički napad (jako retko), počinilac trpi ozbiljne posledice. Mislim da je kod nas problem dublji: opšta frustracija naroda, postojanje ekstremnih navijačkih grupa, nepostojanje zakonskih regulativa itd. Ali meni je atmosfera na NBA plej of utakmicama fenomenalna, pravo navijanje, ljudi obučeni u boje tima, prepune dvorane, maskote na tribinama, vrhunska zabava, nešto što bi bilo lepo videti i kod nas ali se bojim da do toga neće skoro doći... Sportski pozdrav.

Slađan

pre 1 godinu

Ne mogu da shvatim da je vremenom jedan zdravi rivalitet prerastao u ovakvu mržnju ,u kojoj huligani i fanatici su u stanju da ubiju jedni druge kako bi samo pokazali neku vrstu vernosti svom klubu.
To je jednom rečju bolesno.
Imam inače 48 godina,od detinjstva sam navijao za Partizan,ali nikad (pa naravno ni sad) nisam mrzeo Zvezdu.
U vreme moje mladosti se znao neki red, veliki rival se poštovao,mi navijači smo nakon derbija znali da završimo u kafiću zajedno i da čašćavamo jedni druge pićem,ali da skačemo od bolesne mržnje jedni na druge, da se tučemo,ili nedaj Bože da vadimo noževe ili bejzbol palice jedni na druge, to prosto nismo mogli ni da zamislimo.
Jedino što je bilo aktuelno tada,je bilo tzv.peckanje ali i to do određenog nivoa,nije bilo ni vređanja niti psovanja igrača kao što je to danas slučaj.
Stvarno ne znam više šta da kažem.
Mogao bih samo da apelujem na rukovodstvo kako Partizana (čiji sam navijač) tako i Zvezde ,da se jednom kao ljudi sretnu i da probaju da izglade zatrovane do srži bolesne odnose .
Da daju primer mladim ljudima u Srbiji ,kako se treba navijati,da recimo izdaju zajedničko saopštenje u kojem bi osudili sve huligane sa obe strane, zabranili im ulazak u halu, i prosto ih izbrisali kao navijače.
Verujem da je tako nešto moguće !

Moca

pre 1 godinu

Ne znam čemu čuđenje pojedinaca ili dela javnosti, ovo je sliak opšte atmosfere u društvu projektovana kroz sportske događaje. Kao što su ljudi spremni da se pobiju oko parking mesta tako su spremni i da sudiju gađaju flašom jer je dosudio nešto što nije njima po volji. Agresija je postala odgovor na sve, naročito u situaciji kada druga strana ima validne argumente.

....

pre 1 godinu

Vec 20 godina unazad. Posle SP u Indijanopolisu je poceo brutalni sunovrat...
(One night in May, 09. jun 2022 23:47)


Igrati zaredom 3 velika finala je sunovrat? Greška, sad kreće sunovrat i sušne godine.

Citostatik

pre 1 godinu

Blizance, uništitelje srpskog sporta i domaćih liga, privatizovati i urediti tako da kada država sponzoriše neki klub kroz javna preduzeća, onda mora da obezbedi isti nivo podrške i svakom drugom srpskom klubu u istom nivou domaćeg takmičenja. Njihove navijače strogo i bez izuzetka kažnjavati prilikom svakog infantilnog ispada i nesportskog navijanja u toku utakmice.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Gossa placa Zeljko, ja nesto nisam video da je neki Partizanovac tvrdio da ste nezasluzeno dobili u petoj utakmici- jeste bilo gresaka na nasu stetu, ali, bilo je i na vasu. To sto je poreska upala kod vas tog dana je samo paravan za pritisak na nas, a pravo je cudo kako je moguce da u fudbalu imate sudiju koji vam sedi u VAR sobi na 6/7 utakmica u PO i onda jos taj isti sudija bude i u finalu Kupa? Takodje, ako se ne varam, vama je sudio i onaj sudija koji je sudio na onoj vasoj cuvenoj utakmici protiv Olimpije, a o belosevicu i hordovu da i ne pisem, suvisno je.

One night in May

pre 1 godinu

Steta srpskoj kosarci se nanosi vec 10 godina unazad, sada ste se setili?
(moralni gmizavac, 9. jun 2022 22:16)

Vec 20 godina unazad. Posle SP u Indijanopolisu je poceo brutalni sunovrat...

Gossa placa Zeljko 83

pre 1 godinu

marko 992, druze, da li ti realno mislis da ie nama drzva poklonila pobedu u ovoj seriji ili smo je zasluzili na terenu? Pa nama je Pefi pogodio trojku iz trka preko ruku Lesora. Neko ie naredio Zeljku da izgubi utakmicu? Vama kriva drzava za poraz u finalu ABA lige? Sta da smo promasilj ta tri suta? Ko bi mogao da vas zaustavi na putu ka tituli u ABA ligi? Kakvo ste samo sudjenje imali od Pukla, Boltauzera i ostalih? Pa zadnja utakmica kao da ste domacini imate sudjenje. Jel nije bilo tako? Ja pricam iskljucivo o terenu gde je Zvezda zasluzeno osvojila titulu. O ovome o cemu ti pises, ja licno smatram da je to stvar Partizana i uopste ne zelim da komentarisem. Na vama je sta cete i kako cete da igrate i kako cete da se borite za sebe.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Ovde se mora konstatovati cinjenicno stanje, a to je stanje socijalne patologije koje je bilo nepovezivo sa kosarkom pre nekih 20 godina. Da bi se nasao lek, mora se otkloniti uzrok problema, a to su fudbalski navijaci kao i kosarkaski radnici koji su u sprezi sa njima. Dakle, resenje da se oni udalje od kosarke jer su unizili dostojanstvo i gospodstvo po kojima je ovaj sport tradicionalno bio prepoznatljiv.

Loki

pre 1 godinu

Od koga? Od Zvezde? K'o sto Radonjic rece, sami pisci ovih redova (postavljaci pitanja u njegovom slucaju) se secaju gorih atmosfera. A da li bi ista od ovoga bilo da je Partizan osvojio ili bi bili samo hvalospevi po 15 clanaka na dan i "idemo da osvojimo Evropu kad smo vec u regiji najbolji"?... Nisam ni mislio.

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

Razlika izmedju evropskih i americih utakmica, u vecini sportova, je da se u Evropi tuku uglavnom navijaci, a u Americi i Kanadi to uglavnom rade igraci na terenu (primri su hokej i kosarka). Naravno ima izuzetaka. U Severnoj Americi utakmice su porodicni izlasci, gde idu sa decom, jedu hamburger I sl. Barem je tako uglavmom bilo, mozda se poslednjih godina nesto promenilo. Kod nas se igleda primenjuje hibridni model, gde i jedni I drugi doprinose haosu
(Poredjenje, 09. jun 2022 19:52)
Razlika izmedju Evropskog i Americkog sporta je što amerikanci gledaju na sport onako kako i treba a to je zabava.
A u Evropi je borba na život i smrt.
I nije baš atmosfera takva kao što je mnogi opisuju zna da bude odlicna atmosfera i u Americkom fudbalu,NBA posebno kada krene plej of atmosfera na svim utakmicama je fantasticna.
Svi se po Evropi busaju na neku atmosferu ali skloniš Ultrase i dobiješ pozorište.

Pera

pre 1 godinu

Pohapsite "navijače" a u hale pustite GLEDAOCE i onda će (kao nekad) čitave porodice da dolaze na DERBI (kako se to nekad sa ponosom, zvalao).

Zastava101specijal

pre 1 godinu

Puštati samo devojke, maloletna lica uz pratnju roditelja i starije osobe, biće 3,4 hiljade ljudi na tribinama vremenom verovatno i više i to je to terati tako dve godine pa probati opet ako ni tad ne ide nastaviti sledeće dve godine pa ako stoci odgovara tako neka im, za početak sa Zvezdom i Partizanom a ostali neka igraju normalno naravno dok im ne dođu ili odu kod Blizanaca.

Bocko

pre 1 godinu

Walt - Niko normalan ne spori vaše titule osvojene sa Vladom Jovanovićem, ili one iz prošlog veka ( osim BFC ). Sporne su neke od titula osvojene sa D.V. Ruku na srce, ako ste pošteni recite da li ste u istoriji sporta videli da jedan trener radi ono što je D. V. radio sudijama i prolazio uglavnom bez kazne. O ponoćnim sednicama KSS, da i ne govorim.

Bane

pre 1 godinu

Postoje kamere snimci. I da smo država a nismo, lako bi se našao svako ko je ubacio u teren bilo šta. Pa kazna zatvora, pa novčana kazna, pa zabrane prisustva utakmicama. Al nama državom upravljaju huligani. Zato nas starnci i tertiraju kao primitivne životinje jer se tako i predstavljamo ! Išao sam sa porodicom na utakmice. Više ne idem !

Dag Kristi

pre 1 godinu

Ljudi koji to rade su najčešće iskompleksirani, a u normalnom životu ne smeju da povise ton ni u saobraćaju. U sportskim dvoranama leče svoje frustracije i komplekse. Poznajem iz viđenja čoveka koji je gađao Miloša Jojića kovanicama na utakmici Zvezda Keln, koja je Zvezdi donosila evropsko proleće. Kada je to radio delovao je onako, pun sebe, bez trunke srama ili blama, više ponosno. Tek na negodovanje nas normalnih navijača, "zavukao se" u mišiju rupu i do kraja utakmice nije ustao sa stolice. Žestoke kazne za ovakve tipove, imena i prezimena, a ne inicijali, i ja ću, a i ostali normalni navijači moći da vodimo decu na utakmice večitih rivala.

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

Mi smo narod koji više voli da mrzi nego da voli.
I to vam je slika i prilika kada su u pitanju Zvezda i Partizan.
To je u svim sferama života.
Nije džaba ona "da komšiji crkne krava"
Evo recimo danas u 20:45 naša fudbalska reprezentacija igra protiv Švedske prvih 30 komentara bice skoro svi negativni a ako pobedimo bice nekih 200 komentara maksimum.
A ako igramo loše i izgubimo bice najmanje 800 komentara sve sama pljuvacina.Jer mi to volimo.Draže nam je da izgube pa da lecimo fruatracije,ako pobede ono pa dobro pobedili Svedsku jaka stvar.
Ali ako izgube mmmmmmmm
Mi imamo navijace Partizana i Zvezde koji bukvalno mrze svoju reprezentaciju.
To verovatno nema nigde u svetu.
Naša moto je " Sve cu ti oprostiti samo uspeh nikada"
Sve što je ovaj novinar napisao svaka mu cast ali to nema veze sa košarkom,sa sportom to je slika i prilika društva u jednoj zemlji.U ovom slucaju na zalost ta zemlja je Srbija.

Raja Ram

pre 1 godinu

aba liga i rukovodstvo NIJE DORASLO OVAKO PRIZNACEMOkvalitetnoj ligi, jednostavno metodom slucajnog izbora ne znam, izvlacenjem BIRATI SUDIJE,zestoko kazniti i sudije za greske i bilo kakav komentar sudjenja takodje kaznjavati, nema mahanja i negodovanja...odmah isprazniti hale, odmah kazna naredna 3 meča bez publike, plus kumulativno novac itd..jer liga ima kvalitet ove sezone u jednoj Ciboni pa bar tri cetiri mlada igraca,klasa..ja sam za zestoke kazne..

nele

pre 1 godinu

@Exe
Za pocetak mora da postoji politicka volja da se situacija dovede u normalu. Zakoni postoje, tehnologija (kamere isl postoje) i vrlo je lako da se krene sa kaznama. OZBILJNIM, npr ubacio si upaljac na teren, klub je kaznjen sa 20000evra, snimljen si, sud tebe kazni sa mesec dana zatvora, zabranom prisustvovanjasvim sportskim dogadjajima na godinu dana i 50000EVRA! Da klub plati svoju kaznu i za izgubljen ugled kluba. Za maloletnike, takodje. Pa nek roditelji razmisljaju da li dete ima dovoljno mozga za prisustvovanje utakmici. Ne moras cak ni sve da pohvatas. Ako od 20ubacenih upljaca uhvatis bar petoricu, u dva-tri kola si resio problem..
ALI. Mora da postoji i drugi deo. Ako organizator ne ispuni sve bezbedonosne zahteve (kao sto smo imali u 4toj utakmici, bar 2000vise ljudi od kapaciteta hale) i organizator mora da bude adekvatno kaznjen. Zatvorska kazna za ugrozavanje bezbednosti+zabrana zaposljavanja u sportskim klubovima.
Utopija, jer su "navijaci" i politicari okupirali klubove i niko ne zeli da resi nagomilane probleme.
P.S Verbalno vredjanje protivnickih igraca i trenera je deo borbe gde protivnika pokusavas da dekoncentrises i ne treba da bude sankcionisano. Nikoga ne ugrozava.

Ivan

pre 1 godinu

rešenje problema je veoma lako u par koraka. pitanje hoće li organi reda to da sprovedu.
prvi korak:
dakle kamere postoje (doba nikad bolje tehnologije) ko ubaci nesto na teren rigorozne kazne npr 200.000 din, kazna zatvora (npr.6 meseci) i dozivotna zabrana prisustva utakmicama.
dugi korak:
ko od igrača provocira publiku ili suprotni tim odmah isključenje sa utakmice i novčana kazna od recimo 10.000e.
treci korak:
kazne za novinare na postavljena provokatorska pitanja, kazne za strucne stabove za sirenje mržnje.

eto ako neko ima volje i želje lako moze da dovede sport u normalu. sve ostalo su priče u praznom.

Poredjenje

pre 1 godinu

Razlika izmedju evropskih i americih utakmica, u vecini sportova, je da se u Evropi tuku uglavnom navijaci, a u Americi i Kanadi to uglavnom rade igraci na terenu (primri su hokej i kosarka). Naravno ima izuzetaka. U Severnoj Americi utakmice su porodicni izlasci, gde idu sa decom, jedu hamburger I sl. Barem je tako uglavmom bilo, mozda se poslednjih godina nesto promenilo. Kod nas se igleda primenjuje hibridni model, gde i jedni I drugi doprinose haosu

Gossa placa Zeljko 83

pre 1 godinu

Da, morali ste…ista ta poreska je upala i u Zvezdu i to isti dan. I poreska je upala pred utakmicu broj 4 koju ste dobili 30 razlike. Ja lepo pitam, da li vi stvarno mislite da je neko naredio Zeljku da pusti utakmicu broj 5 ili je Zvezda pobedila utakmicu zasluzeno na terenu uz dosta srece da joj udju neki odlucijuci sutevi za 3? Sta neko je naredio Pefiju sa pogodi trojku iz trka u osmoj sekundi napada? Mislim zaista ne verujem sta ovde citam. Vi kada izgubite posteno utakmicu na terenu vama je drzava kriva. Smesmo zaista.

olsen

pre 1 godinu

Po komentarima vidim da bolje u našoj košarci neće biti. Skoro svi komentari su promašili suštinu teksta, i dalje mržnja i pljuvanje. Dakle, najbolje katanac ili deca do 12 godina na tribine sledeće tri godine.

Smiley

pre 1 godinu

Crveno-bela strana je mnogo bolje podnosila dominaciju crno-belih na terenu, nego obrnuto. Kad to kažem, mislim na navijače, a definicija tog termina se usložila tokom poslednje dve decenije. Svakako su uticaj, moć i snaga porasli, pa su verovatno i interesi sada mnogo jači nego kad su crno-beli dominirali. Ne zauzimam stranu, ali sport je isprljala ogromna lova, legalna i nelegalna, u i oko njega.

Simparizeri i neutralni ljubitelji košarke samo hoće da uživaju u sudaru dva Evroligaša u 5 uzastopnih utakmica. Uz ludačko navijanje dlanovima i glasom sa po kojom duhovitom provokacijom. Da vidi svet kakav je to praznik u Zemlji košarke.

Zato nije patetično za onog ko nije ostrašćen i ne pristaje na raspolućivanje društva po crveno-crnim linijama do istrebljenja i nestanka onog omraženog drugog. Ista fora moćnicima prolazi od kad je sveta i veka.

A pritom, Lesor Francuz, Panter Amerikanac, i Dangubić Srbin igrali za obe ekipe i nosili oba dresa. Trifunoviću je otac ostavio trag u drugom klubu. Familije primale plate sa obe strane brda.

Navijači, ostavite se kriminala, mržnje i nasilja. Ukoliko to ne žele, država mora da ih na to primora.

Spasite košarku!

M

pre 1 godinu

Bezveze je moralisati i pisati šta je pošteno, a šta ne.... Stvari su jednostavne - Snimiti svakog počinioca, kažnjavati društveno korisnim radom/zatvorom/novčanom kaznom, zabranom ulaza na sportska dešavanja na nekoliko godina, napraviti sistem legitimisanja prilikom ulaska na sportske terene.

Kako smo se (delimično) naučili vezivanju pojasa u autu, prevoženju dece u sedištima zbog kazni, odnosno ne-parkiranju na mestima gde nam preti pauk, tako ćemo i ovome... Možda nikad neće biti savršeno, ali može biti mnogo bolje.

Što se tiče KLS, svakako da je ovaj model bzvz, trebalo bi (bar mi to u regionu možemo) da se igra to sa 8 do 10 klubova pa posle ABA na osnovu rezultata u KLS... Ovako nema puno smisla... Sad zašto to nije tako nego ovako kako je, sigurno postoji nečiji interes koji se očito kosi sa interesom srpske košarke.
Međutim, ako ti se gade institucije svoje države i svog saveza, trebalo bi i da ti se gade pare koje ti je država dala...

GM

pre 1 godinu

Za kraj samo fali klip trenera Obradovica koji kruži društvenim mrežama ova dva dana.

To govori dovoljno o teoriji i praksi.

Prijatno.

Exe

pre 1 godinu

Ne kapiram svo ovo kukumakanje, uz svu tehnologiju snimanja, policiju i istraznog sudiju na terenu, sve ovo moze da se resi za 7 dana.

Kamere mogu sve da snime sa jako visokom rezolucijom, na svakom izlazu mogu da se pronadju izgrednici i da se kazne, kao i da im se ubuduce zabrani ulazak u Pionir, ili na licu mesta da se utakmica zaustavi dok se izgrednici ne izbace iz hale (kao sto se desavalo na utakmici Zvezda - Buducnost, a sto niko ne pominje).

Svi se ponasaju kao da se radi o elementarnoj nepogodi a ne o ponasanju ljudi.

kelko

pre 1 godinu

Pre no ste napisali ovaj divan tekst trebali ste proveriti i napisati koliko klubovi ulazu u navijače u smislu njihovih plata,rekvizita i putovanja.

objektivac

pre 1 godinu

Pitam se, ima jedno 50 incidenata teže prirode u Pioniru. Na stadionima je broj trostruk. Bilo je i smrtnih slučajeva i prženja bakljama... Ako je mržnja toliko ukorenjena a jeste i scene koje se dešavaju a dešavaju se, jedini izlaz je brutalno kažnjavanje i privatizacija ili gašenje. A pošto ničega od ovoga nema onda i dalje ide voz... do sledećeg derbija.

Lord of the Flies

pre 1 godinu

Apsolutno sam "za" da se stanje u srpskom sportu dovede u red, medjutim ovoliko se nije dramilo ranijih godina 15ak godina sigurno, ako ne i jace) kada je situacija bila ista, samo se sudije nisu odvazile da napuste teren i isprazne halu, a treneri, igraci i uprave cutali o tome i koristili momenat za svoj interes. Sada je momentum u drustvu takav da treba iskoristiti javno mnjenje za iskorenjivanja ruznih scena sa utakmica, ali tim scenama kumuju drzavni organi (ne procesuiraju odgovorne pojedince) i klubovi (ne sankcionisu navijace vec im podilaze). Dok se ne promeni odnos drzave prema huliganima - nece biti bolje

Bojan

pre 1 godinu

Svi, tj. velika većina nas koji volimo košarku mislimo isto, ali nema volje, snege ni želje sistema da se suprotstavi hiliganima. Nije to tako sad nego od kad postoji Srbija kao država. TUŽNO JE ŠTO SE MA TAKVIM MEČEVIMA NE OSEĆAM BEZBEDNO DA BIH DOVEO DETE. Tužno.

Mariborcan1970

pre 1 godinu

Košarkao, kao i fudbal, je samo odraz stanja u državi i društvu. Kada bi imala želju i namjeru država bi veoma brzo uvela red (iako bi mržnja i dalje ostala). Englezi su to davno uradili - veoma jednostavno. A kod nas i kada je 5 navijača na tribini ne možemo da pronadjemo i kaznimo počinitelja. Dok je tako imat ćemo ovakve "derbije" i masu zakompleksiranih, neostvarenih, frustriranih "navijača" na tribinama i ništa se neće promjeniti!

Granota

pre 1 godinu

Mislim da je tekst iluzoran, ne zsto što nije tačan ni potreban, već zato što oni kojima je namenjen niti čitaju ovo, niti realno ovo rade iz navijačkih strasti. Oni su kriminalne grupe, koje na ovaj način dokazuju da su ili u sprezi sa vlasti ili jači od vlasti, jer istu na neki način drže u šaci. Nemoguće je da predsednik ili ministri zatvaraju oči pred ovom slikom iz navijačkih razloga. Ima tu nešto više, što nama nije poznato. Nadam se da jednom država ipak bude jača od njih i oslobodi nas ove pošasti. Iskreno se nadam, jer ovo, koliko god nam neki žele prikazati drugačije, nije normalno.

Zvezda Lazio

pre 1 godinu

Na stadion sam prestao da idem odprilike oko 2006 da ne guglam sad, kad sam video da se legalno prodaje svaka vrsta droge kao na trafici. Beše rezultat 1:1 kad sudija odsvira kraj. Nisam znao da više neću na stadion.

Dragon

pre 1 godinu

Stvar je vrlo prosta.
Postoje snimci i razne opcije sprecavanja huligana.
Organizatori snose odgovornost.
Posto oni ne zele da to rese onda su prazne tribine resenje.