Subota, 21.05.2022.

18:00

Dominacija – Micić i Efes preko Reala odbranili krov Evrope!

Košarkaši Anadolu Efesa osvojili su Evroligu pobedivši Real Madrid u finalu rezultatom 58:57.

Izvor: LN

Dominacija – Miciæ i Efes preko Reala odbranili krov Evrope! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

kaligula

pre 1 godinu

zasto je yu kosarka bila toliko uspesna?... vise je razloga ali jedan od bitnijih je taj sto su jos 70-ih nase selekcije tokom leta odlazile u usa i igrale utakmice sa koledz timovima, ucile trenerski posao usput i prepoznavali u kom pravcu se razvija kosraka...danas, nakon tri decenije intezivnog odlaska onih najboljih iz celog sveta u nba,kosarka se nalazi u novoj fazi- globalno nba je 1. liga, sve ostalo je poligon za razvoj novih igraca za nju... nba je verovatno najbolje organizovana sportska liga na svetu, izuzetno profitabilna a zasluge za to imaju stern i stankovic... obojica su vizionraski uocili kako je ucniti takvom da je igraju i gledaju svi... a reprezentacije?... pa, to je susutinski stvar proslosti, nema nikakav znacaj, eventualno ono "provincijski bal sa maskama, rasturala se noc"... el?... pretezno tuzno sa povremenim padavinama....

o

pre 1 godinu

@Калиш
Lepota kosarke je u postignutom kosu i citava igra se svodi na to ko je postigao vise koseva. Mnogo bolja, jaca i raznovrsnija odbrana vidjena je jutros u mecu Majami - Boston, nego u finalu EL, pa je ipak broj poena neuporediv.
Evropsku kosarku karakterisu ocajan napad i losa odbrana.
Da je ta odbrana tako granitna, ne bi Amerikanci sve te evropske ekipe punili sa 100+ poena i to igrajuci s trecim timom i sa 30% snage.
Sinoc smo videli jedno veliko nista. Ljude koji promasuju sve, centre koji ne umeju kos iz reketa da postignu, pleja koji ne zna da organizuje napad, dakle, jedno veliko nista.

Калиш

pre 1 godinu

Видим развила се дебата НБА vs Евролига, па да дам свој глас Евролиги. Увек сам више волео да гледам кошарку која се игра главом, а не само рукама, ногама, раменима, лактовима. И данас је та разлика очигледна иако европски кошаркаши већ деценијама играју у НБА. Више су се некако они утопили у тај амерички "run & gun" фазон, него што су оплеменили НБА лигу европским шмеком. А европска кошарка такође и поред присуства америчких кошаркаша одржава свој стил. Могао бих сад у детаље, али мали је формат коментара. Укратко, не схватам ове којима је ово финале ЕЛ била лоша утакмица. Ма, не да није била лоша, била је врхунска! Шта као смета им мали број поена. Па, нека се сете како су Југославија, а потом и Србија освајали медаље. Управо тако, гранитном одбраном и игром на мали број поена. Јуче је све, али баш све што кошарка нуди, могло да се види, да не идем у детаље. Посебна импресија игра у одбрани и начин коришћења ресурса који су им на располагању од стране оба тренера. У таквој игри, где се кошу радујеш као да је пао гол, Мицићевих 23 поена су не велики, него огромни, као када би неко дао 46 поена у некој мање важној утакмици. Капа доле дечку за игру у полуфиналу и финалу. Не знам, ја сам играо кошарку па можда видим неке ствари, али није лепота кошарке само у постигнутом кошу, има ту много рада који стоји иза свега тога.

dipl.ing

pre 1 godinu

F4 bez srpskog trenera nekada nije mogao da se zamisli. Sada imamo sta imamo. Uskoro necemo imati ni igrace po najboljim klubovima, a o samom ucescu u evrokupovima i da ne pricam.

Pirke

pre 1 godinu

Euroliga amaterska organizacija sa ovim f4.Igraš cele sezone najbolju košarku,dođe loš dan i sve padne u vodu.Plejof na 3 dobijene utakmice je jedino merilo ko je stvarno najbolja ekipa.F4 je totalna glupost

SrbEUin

pre 1 godinu

Poredite NBA i EL?
Da bi poređenje imalo smisla, Ameriku morate gledati kao kontinent, i porediti je sa Evropom, a ne sa pojedinačnim državama (na pr Arizona - Španija, Nebraska - Francuska ili Teksas-Srbija). Ne radi se o većem kavitetu Amerikanaca od Evropljana. Samo je novac razlog za razliku u kvalitetu NBA i EL. Da u EL ima dovoljno novca, razlike ne bi ni bilo, ili bi išla u korist Evrope. Poslednjih 4 sezone MVP su Evropljani. A i sledećih 4 će takođe biti Jokić, Dončić ili Akumbo...
Rep Evrope bi pobedila rep SAD, naravno uz odgovarajuće pripreme i uigravanja.

uzzaaassss

pre 1 godinu

58 - 57 pametnom dosta. Ako se nastavi sa ovim mucenjem kosarke uskoro ce na kosarkaskim utakmicama biti manje poena nego na rukometnoj utakmici.

гази багру

pre 1 godinu

Glavni zadatak Pešića je da uigra Bogdanovića i Micića. Vrhunski rezultati dolaze sa vrhunskim bekovima. Sa Jokićem, Milutinovim, Lučićem, Bjelicom, Kalinićem zlato je izvijesno.
(Nbc, 21. maj 2022 22:13)

главни задатак за Пешића је да разговара са Мелоуном и да одлучи како да најбоље искористи најбољег плејмејкера на свету, Николу Јокића. Ако будемо играли да Јокићем као класичним центром, као прошли пут, резултат ће опет бити разочарање.

MisterChip

pre 1 godinu

Efes je 1. tim koji je osvojio Evropski kup u košarci nakon što je na turniru imao čak 17 poraza, što je ogroman broj. Primera radi, pre 12 godina (2010.,tj. u sezoni 2009-10) Barselona je osvojila titulu sa samo 2 poraza (od Partizana 67-66 i Reala) u takmičenju (Partizan je na kraju bio 4.).
Real Madrid (6 od 33) je tim sa najviše promašenih trojki (27) i najgorim procentom šuta za tri poena (18.2%) u finalu u celoj istoriji Evrolige.
Prvi put od 1998. (sezona 1997-98) i meča Kinder Bolonja 58-44 AEK, finalisti Evrolige nisu dali više od 60 poena (Partizan je na kraju bio 4.).

moreplovac

pre 1 godinu

Efes ima i dobrog trenera.
Cova je smiren, ne divlja, ne provocira svoje igrace, menja na vreme, jednostavno oseca igru i igrace.

Ivan

pre 1 godinu

Bravo za Efes na novoj tituli šampiona Evrope, zaista je najbolji klub Evrope, to je i večeras u Beogradu opet potvrdio! Bravo i za našeg Micića na novoj tituli šampiona Evrope i na odličnoj igri! Bravo Efes i bravo Miciću majstore!

kum žoržo

pre 1 godinu

@cicero
Druze niko ne dovodi u pitanje razliku u kvalitetu NBA i el ,poenta mojih komentara je ocigledan pad u kvalitetu kosarke,i u americi i u evropi.Nba liga me apsolutno ne interesuje,pogledao sam par utakmica u ovogodišnjem plej ofu i nisam oduševljen jer sam itekako pratio NBA pre 20-ak godina i velika je razlika u kvalitetu.Vise pratim el i tu je razlika u kvalitetu jos drastičnija

djani

pre 1 godinu

Lepo je gledati nba play off,pre toga malo je i dosadno zbog velikog broja utakmica,ali naravno vrhunska kosarka je u pitanju.Naravno ovi je prelep sport o evropska kosarka je izuzetna,gde nasi treneri i igraci dominiraju,zadovoljstvo je gledati taktiku,i tenziju utakmice.I po meni zaista nije tacno da su ekipe ne kvalitetne ovo su dve izuzetne suterske ekipe,imaju vrhunske igrace,samo sto je utakmica bila takvog intenziteta,i cvrstine,da se neko ozbiljno odlepi,iskreno mislio sam da Real ovo dobija ali je Ljulj dosta podbacio,to je neocekivano i retkost da se u ovakvim mecevima desava,ali drago mi je zbog Vase i Efesa.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Iako nije vidjena kvalitetna kosarka u finalu EL, cestitke Vasi na tituli. Igra sa velikim samopouzdanjem, oslonac tima i kapa dole. Tekma je mogla da ode i na drugu stranu, ali je Efes zasluzio srecu. Real je na svom visokom nivou ponovo, i svaka cast Lasu za ostavljen utisak. Iako je favorizovana Barsa podbacila na prvi pogled, ipak mora da se kaze da Saras, kao mlad trener, nspreduje, radi vrhunski. 3 ci uzastopni fajnal4, uspeo da digne ekipu da pobedi Oli danas, i samo neka nastavi vredno da radi, i trofej sampiona EL ce uskoro doci. Uzeo je vec spanski kup, a na putu je da osvoji i prvenstvo sto bi u ovom trenutku bio dobat rezultat.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Мени је итекако занимљива европска кошарка, поготово утакмице у којима се одлучује. НБА јест број "1" у свијету и синоним је за кошарку уопште ал у лигашком дијелу има много утакмица које су досадне за гледање. Само набијање статистике а одбране као да се и не играју. Ето, видим да је полемика па да и ја напишем своје виђење.

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Divna utakmica, borbena, pravo finale Evrolige! Odbranio je Efes titulu šampiona Evrope pobedom nad Realom, mogu reći sasvim zasluženo! Dramatična završnica utakmice, Real se borio veoma dobro ali sasvim sasvim zasluženo je Efes pobedio. Prognozirao sam da će Efes ponovo da osvoji Evroligu i evo to se i desilo. Drago mi je što je Efes pobedio a posebno zbog Micića naravno. Odigrao je Micić maestralno i ovaj Fajnal for i veoma doprineo novoj Efesovoj tituli šampiona Evrope! Bravo!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Увијек је теже одбранити него освојити. И због тога велике честитке Ефесу. А највеће честитке нашем МВП-ју. БРАВО ВАСИЛИЈЕ, поносни смо на тебе! 🇷🇸👏👏👏

Cicero

pre 1 godinu

@kum žoržo

Ajde priznaj da niti jednu utakmicu NBA nisi gledao. Bukvalno prosečna Nba tekma je bolja od finala evrolige i krema evropske košarke. Taj broj talenata, organizacije i profesionalizma Evropa nema. Svaki košarkaš bi želeo da se odmeri sa NBa timovima, a ne sa Efesom.

Roki

pre 1 godinu

Gazda Dojkan

Bas tako. Odličan komentar. Dodao bih jos poverenje koje je Laso ukazao Ljulju, a ovaj vratio, posebno u polufinalu. Zatim detalj kada na energiju i želju za povratkom Rendolfa ovaj vraća sa pet vezanih poena. S druge strane, Ataman pored Brajanta odlično pogađa sa Singltonom koji je mnogo doneo u skoku i generalno u odbrani.

Goks

pre 1 godinu

Ne znam čemu kuknjava oko utakmice. Rovovska borba, čvrste odbrane, trenerske minijature. Da, loši procenti, posledica dobrih odbrana, veliki ulog,nervoza. Ima lepote i u ovakvim utakmicama itekako.

nemanja

pre 1 godinu

Svima nam je drago zbog Vase, ali ovo ponovno osvajanje evrolige od strane Efesa je izuzetno lose po imidz i popularnost evropske kosarke koja je u evidentnoj krizi.. sve manjoj zainteresovanosti za pracenje evropske kosarke svakako ne doprinosi cinjenica da turski klub bez ozbiljne baze navijaca ponovo osvaja EL..
kolika je nezainteresovanost za EL u evropi govori i to da je danas u toku dana u evropskim sportskim medijima bilo neuporedivo vise paznje posveceno dalasu i gsw, nego ovom finalu.. cak i u spanskim medijima (gledao sajtove Marke i Asa) sve do pocetka utakmice.. a o npr italijanskim, nemackim, francuskim medijima da ne pricamo, to se provuce jedva negde kao potpuno sporedno, a van evrope no slova nigde..
i nije tacno da su odbrane zesce nego u Nba plej ofu, nego ovi vola ne mogu da ubodu.. sporo i bezidejno..
mora nesto da se menja pod hitno, a za pocetak da se uvedu defanzivne 3 sekunde kao u Nba..

Nbc

pre 1 godinu

Glavni zadatak Pešića je da uigra Bogdanovića i Micića. Vrhunski rezultati dolaze sa vrhunskim bekovima. Sa Jokićem, Milutinovim, Lučićem, Bjelicom, Kalinićem zlato je izvijesno.

H2H

pre 1 godinu

Utakmicu odlučili Plais i Vasa s jedne strane i milion promašenih trojki Reala. Neverovatno da Laso ne uradi aosolutno ništa zadnjih 24s, jednostavno je pustio da prođe vreme i to je to, poraz. Nijedan Srpski trener to ne bi sebi nikada dopustio...

vince carter

pre 1 godinu

Na stranu sto u Nba igraju kvalitetniji igraci ali ne vidim sta je sporno u tome da mnogi ljudi vise uzivaju u Evropskoj kosarci. Kao evropska kosarka je Amaterska ovo ono,ne Evropska kosarka je profesionalna i isto je top i za obicne gledaoce su i Evropski igraci vanzemaljci i gledaocima je bitna jedino zabava i strast pored malih ekrana ili tribina. Dakle sve utakmice na F4 su bile neizvesne i na noz,sto je za gledaoce vrh. U proslom nba playoffu Klipersi su dobili Dalas 154-111,sta ce tu gledaocu znaciti sto su ti igraci bolji od Evropskih? Sta vi imate od toga? Mnogi ne mogu da gledaju cele nba utakmice,pa ni sami Amerikanci,ne mogu da gledaju takmicenje u sutiranju trojki..zapravo ekipa koja je zasluzna sto su sve ostale ekipe pocele da ispucavaju trojke Golden Stejt Wariorsi zapravo igraju najraznovrsniju kosarku u nba,sutiraju mnogo dvojki,idu na ulaze,koriste reket,odlican protok lopte i timska igra. A najbolju odbranu igra Boston sa Udokom.

Paradox

pre 1 godinu

Koliko se srozala euro košarka.. Dosada na kvadrat. Sport koji umire.
(zoran, 21. maj 2022 20:05)

Cim je Zvezda u istoj sta ocekivati? Dok ja Partizan bio, to su bili mecevi za istoriju!

Džoni

pre 1 godinu

Uz sve razlike u kvalitetu igrača između NBA i Evropske košarke, najveća je u defanzivne tri sekunde u reketu, tj u NBA i odbrambeni i igrač koji napada ne mogu da kampuju u reketu, dok u Evropskoj košarci defanzivni igrač nema to ograničenje. Zato se postiže manje poena, puni se reket i nema baš puno šetnje do samog koša itd. Ako se setite Janisa Adetokumba ili kako se već preziva kad igra za Grčku po FIBA pravilima dečko ne može da se sastavi jer nema šut da raširi igru a čim mu popune reket on je i problemima. Ja iskreno više volim ovu tvrđu košarku gde se mnogo polaže na sve detalje i gde svaki taj detalj može da odluči meč nego na trkačku i pucačku igru kakva se igra preko bare.

Јабучило

pre 1 godinu

PROPALA košarka kao sport TOTALNO!

Ni vica ,ni ideje, ni lepršavosti! Ni pasa, ni šuta, ni preciznosti!

JAD i BEDA!

P.S. "ovo" nije isti sport u poređenju sa onim iz osamdesetih, devedesetih i početka dve hiljaditih...
Definitivno nije...
(gledao posle 20 godina opet "košarku" i neću više nikad, 21. maj 2022 21:22)

Ово је била тешка, рововска утакмица. Није имала потенцијал да буде лепа. Али овакве утакмице носе другу врсту дражи.

djapica

pre 1 godinu

Osam koševa za četvrtinu! To je prava, muška košarka koja mami gledaoce i drži ih zakovane za ekrane tv prijemnika. A ne ona smehotresna olimpijada od NBA play off-a. Nije ni čudo sto ne zovu Jokica i ukazuju mu čast da sedi na klupi repke.

Fenomen

pre 1 godinu

U finalu je bila košarka ispod nivoa Evrolige...pobedio je malo srećniji tim. yod četiri utakmice meni je bila najbolja ona između Olimpijakosa i Efesa.

Dragče

pre 1 godinu

Ovde je Real sem sebe ubio. Greška Lasa je što je Real dopustio da u situaciji kada imaju čak jos 2 mala faula zadnji napad Efesa traje 44 sekunde, prakticno do kraja utakmice. Morali su da idu na faulove što pre da potrose ta 2 mala faula i da idu na treci da Efes sutira slobodna. Pa da Real ima zadnji napad pa sta im Bog da.
Inače jos jednom se potvrdilo da je skok u napadu često taj faktor koji presudi na kraju. Efesu sve čestitke na odbranjenoj tituli.

Back in Black

pre 1 godinu

Mozda vama ovo nije gledjivo i to je vas problem, svako ko se razume u kosarku je ovde video lepotu tog sporta. Sto je meni nekada davno rekao jedan stari trener: " ne mozes da izgubis ako ti protivnik ne postigne kos". Tvrdo, iscrpno, odbrane kakve se vise ne igraju. Bas me briga sto balava deca, i njihovi roditelji koji se ne razumeju u kosarku nisu uzivali. Ja sam mom klincu rekao, bavi se sportom kojim ti zelis ali ako budes igrao kosarku, ovako se odbrana igra!
(Xp, 21. maj 2022 21:01)
Kakva bre odbrana.Totalni nekvalitet i nista više.Sve što se malo pokaže ide u NBA u Evropi ostala škart roba.
Jedini igraci koji odskacu su Micic i Larkin zato i osvajaju ovo ostalo žali bože.
Centarske pozicije sve sama drva,jer cim se pojavi neki krsten centar iz Evrope odmah odlazi u NBA.
Jokic,Porzingis,Vucevic,Nurkic,Zubac,
Valancunas itd,itd.

NoName

pre 1 godinu

Cestitke Efesu, sad kad se setim utakmice protiv Zvezde, onog momenta kada je stigao rezultat iz Minhena poceli su da se sklanjaju da izbegnu Real u cetvrtfinalu i eto sad titula!
(E, 21. maj 2022 20:51)

Ladno nemaš pojma o čemu pričaš. Efes se nije pitao ništa, Makabi je taj koji je birao jer je imao zaostalu utakmicu sa Fenerom koja se igrala 5 dana posle te.

Ekg

pre 1 godinu

Zadnja cetvrtina paklene odbrane, krvarilo se za svaki kos. Micic sjajan ali po mom misljenju dusa Efesa su Singlton i Danston. Kakva snaga!

mojnemenito

pre 1 godinu

Evropska i NBA košarka.
Evo ovaj Efes koji hara Evropom bi Orlando,Hjuston,Oklahoma razbili kao od šale a Boston,Dalas,Majami,Golden Stejt itd kada bi im rekli derite i ne pitajte za cenu bilo bi najmanje 70 razlike.
I onda mi neko uporedjje NBA sa Evropom to je bre kao Ferari i Jugo.
(Back in Black, 21. maj 2022 20:57)

Pa sta je problem? Niko nije ni rekao da je Evropska kosarka bolja od NBA. Ali i da u evropskoj kosarci uvedu trokorak kao sto je nezvanicno uveden u nba, da imaju pravo na taj prvi korak, gledali bi vjerovatno efikasniju kosarku. Plus sto je NBA toliko bogata, fovode sve najbolje i yo je sva prica. Licno vise volim da gledam ovakva finala. Jedino sto je lose su navijaci, jedino je Olimpijakos imao ozbiljnu podrsku, ostalo nula.

Back in Black

pre 1 godinu

Efes i Real bi u NBA imali maksimum 4 pobeda.
Ovaj Tavarez je jedan od najboljih centara u Evropi hahahahahaahah.Pa za njega je Gober Hakim.
Jokara i Embid bi napravili malu bebu od njega.
(Back in Black, 21. maj 2022 21:07)

Šta li si ti našao da uporedjuješ ? Pa se još kao smeješ ?!

Ekipe koje imaju budzete kao jedan od nabrojanih igrača platu za sezonu ? Kao kada bi rekao "Ali "fića" nema šanse sa Mercedesom hahaha"
(Batko, 21. maj 2022 21:12)
Ne ja to ne uporedjujem vec eksperti za košarku u komentarima.
Koji non stop pišu neke bajke o Evropskoj košarci i nekoj famoznoj odbrani.
Nema ovo veze sa odbranom vec sa kvalitetom tj. nekvalitetom.
Nema jedan kršten šuter.
To je kao da se kaze kako je Bundes liga cirkus liga,ima puno golova jer se ne igra odbrana a naša Lin Long liga je vrhunska ima malo golova jer se igra cvrsta odbrana.

Gol

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.
(Vanja, 21. maj 2022 18:46)

Šta oćete bre više samo kukate. Poslednjih 12 godina SK prenosi Evroligu i svi to znate i znate da ne mogu dve televizije da prenose isti događaj ovog tipa i opet vam nešto nije jasno.

Gazda Dojkan

pre 1 godinu

Odlicno finale, ko ume da gleda. Treneri se nadmudrivali detaljima. Jeste bilo malo poena i malo atraktivnih poteza, ali su zato obe ekipe bile maksimalno koncentrisane da prvo neutralizuju prednosti protivnika a onda da iskoriste svoje prednosti. Ataman je na kraju uspeo da nadje recept za Tavareza a Real nije imao veceras raspolozenog sutera. Dok su sa druge strane Micic i Larkin bili ubitacni. Kad im se prikljucio Plajs, Efes je stigao zaostatak i pobedio na kraju. Zanimljiv je ucinak Brajanta, koji nije prakticno ni pokusavao, ali je bio kljucan u borbi protiv Tavaresa. Stalno mu je smetao svojim postavljanjem u toku napada Efesa. Tako je pravio pristor Micicu i Larkinu. Na kraju je ovaj napravio faul bez lopte u frustraciji. Gomila takvih detalja je bila bitna. Ta igra bez lopte, narocito.

Pera Magic Mitic

pre 1 godinu

 ove dve ekipe nema 3krstena igraca,a secate li se dijamantidisa,spanulisa,bodiroge,danilovic,pekovica,splitera,rakocevica,garbahosa,gasol,navaro,jasekevicijus,klejza,dragic,lakovic lorbek,i jos pregrst strasnih amera,i sada neko kaze da ova el moze na bilo koji nacin parira nekadasnjoj ligi šampiona.Smejurija!
(kum žoržo, 21. maj 2022 20:59
A, mozda zato sto Jokic, Janis, Doncic, navedeni Dragic i ostalo evropsko drustvo hara vec neko vreme NBA? U vreme ovih sto si naveo, retki su bili dobri Evropljani u NBA, a sada idu i oni vrlo mladi.

Flori

pre 1 godinu

Vasa apsolutni doktor, nadam se da će biti proglašen najkorisnijim igračem finala. Plajs isto sjajan, odlična zamena za Šanla. Najveći utisak ove sezone je Serhio Ljulj. Čovek igra na staru slavu do te mere da je to strašno. Sve povrede na stranu, ali on je u većem delu ove sezone šutirao ispod 30 posto za dva i za tri. Na prste jedne ruke se mogu prebrojati zadovoljavajuće partije. Odbrana isto nije dobra kao što je nekad bila. Kako igra, ne bi me začudilo uskoro da okači patike o klin.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Kako ovo gledati posle NBA?

Euroleague je kao vožnja u trećoj, NBA u šestoj brzini.
(Me, 21. maj 2022 20:29)

U pravu si. Bolje je gledati NBA, gde ekipe u plej ofu gube 50 razlike. Nije nego.

Pall Mall

pre 1 godinu

Slaba kosarka ali opet sve čestitke Efesu na tituli i trofeja EL. Bravo za Atamana i njegove momke posebno za Micica koji je odneo prevagu i u polufinalu i u finalu. Jedino sto bih menjao u Evropskoj košarci je ovaj F4. Bolje bi partije bile da se igra plej-of na tri dobijena meča. Bile bi bolje gledanje utakmice. Ovako jedna utakmica u grcu treba da spasi celu sezonu ili da te uništi. Ovo je prevaziđen zastareo sistem. Realniji je plej of.

Back in Black

pre 1 godinu

Efes i Real bi u NBA imali maksimum 4 pobeda.
Ovaj Tavarez je jedan od najboljih centara u Evropi hahahahahaahah.Pa za njega je Gober Hakim.
Jokara i Embid bi napravili malu bebu od njega.

E

pre 1 godinu

Užas od utakmice, apsolutno negledljivo. NBA u poređenju s ovim kao neki drugi sport.
(pelegrini, 21. maj 2022 20:38)

Pa ti idi gledaj NBA, odlican f4, prava Evropska kosarka, neizvesno do samog kraja, licno uvek dajem prednosti kosarci u Evropi!!!!

Алекса

pre 1 godinu

Srpski klubovi ne znaju za F4 i Srbija zlato nije osvojila vec 20 godina. Srbija samo ima par dobrih idividualaca.
(Antusa, 21. maj 2022 20:33)

Србија није боља од Шпаније и то је једино што си погодио. И није проблем да ти ја објасним зашто, али је проблем што нећеш разумети...

mkg

pre 1 godinu

zasto se uvek posle malog faula Reala napad Efesa vracao na 14 sekundi? Jel to neko novo pravilo? Koliko znam to pre nije bilo.
Moze li neko da mi objasni?
(Vaso, 21. maj 2022 21:16)

Od kada ne pratiš košarku?

kum žoržo

pre 1 godinu

@pera magic mitic
Samo ta trojica imaju kvalitet od evropskih igraca,sustina je da je NBA bila mnogo kvalitetnija pre 10-20godina,imala je draz i znacenje,sada je postala cirkus i vise nije bitno pobediti ili izgubiti,skoro svako ko zeli da se oproba u NBA moze sada da ode,sto ukazuje na ogroman pad kvaliteta lige.Da li zaista mislis da od hrpe igraca koje sam naveo bar 5-ica ne bi bili u samom vrhu danasnje NBA lige po kvalitetu.Kvalitet kosarke je u velikom padu ,kako u americi, tako i jos vise u evropi

Xp

pre 1 godinu

Mozda vama ovo nije gledjivo i to je vas problem, svako ko se razume u kosarku je ovde video lepotu tog sporta. Sto je meni nekada davno rekao jedan stari trener: " ne mozes da izgubis ako ti protivnik ne postigne kos". Tvrdo, iscrpno, odbrane kakve se vise ne igraju. Bas me briga sto balava deca, i njihovi roditelji koji se ne razumeju u kosarku nisu uzivali. Ja sam mom klincu rekao, bavi se sportom kojim ti zelis ali ako budes igrao kosarku, ovako se odbrana igra!

Marinko

pre 1 godinu

Uz sve razlike u kvalitetu igrača između NBA i Evropske košarke, najveća je u defanzivne tri sekunde u reketu, tj u NBA i odbrambeni i igrač koji napada ne mogu da kampuju u reketu, dok u Evropskoj košarci defanzivni igrač nema to ograničenje. Zato se postiže manje poena, puni se reket i nema baš puno šetnje do samog koša itd. Ako se setite Janisa Adetokumba ili kako se već preziva kad igra za Grčku po FIBA pravilima dečko ne može da se sastavi jer nema šut da raširi igru a čim mu popune reket on je i problemima. Ja iskreno više volim ovu tvrđu košarku gde se mnogo polaže na sve detalje i gde svaki taj detalj može da odluči meč nego na trkačku i pucačku igru kakva se igra preko bare.
(Džoni, 21. maj 2022 21:41)

Da li si pogledao procente suta za 3p? Sramno finale, ali to je EL.

Juggernaut

pre 1 godinu

a zasto laso ne koristi vise tavaresa.. nije mi jasno
(kocka2, 21. maj 2022 20:36)

Koliko sam ja pratio, brzo je napravio 3 pa 4 faula, a lose reaguje kad je udvojen. Na pocetku je imao 12 poena, pa se Efes prilagodio.

Vaso

pre 1 godinu

zasto se uvek posle malog faula Reala napad Efesa vracao na 14 sekundi? Jel to neko novo pravilo? Koliko znam to pre nije bilo.
Moze li neko da mi objasni?

Sasa

pre 1 godinu

Kad jedan igrac postigne, grubo, 40% poena, jasno je koliko je dobar. Micic i Jokic, a o ostatku selkcije isto tako nema potrebe govoriti. Srbija ima ozbiljan tim, potencijalno.

Cika toni

pre 1 godinu

To je realnost evropske kosarke, a sto grobari uporno osporavaju. Imas budzet od preko 30M. I onda I Ataman (sa kojim smo se, kao trenerom, sprdali dok je bio u Galati), osvoji EL I to DVa puta uzastopno. Uloga trenera jeste Velika, Ali presudni faktor je budzet.

Batko

pre 1 godinu

Efes i Real bi u NBA imali maksimum 4 pobeda.
Ovaj Tavarez je jedan od najboljih centara u Evropi hahahahahaahah.Pa za njega je Gober Hakim.
Jokara i Embid bi napravili malu bebu od njega.
(Back in Black, 21. maj 2022 21:07)

Šta li si ti našao da uporedjuješ ? Pa se još kao smeješ ?!

Ekipe koje imaju budzete kao jedan od nabrojanih igrača platu za sezonu ? Kao kada bi rekao "Ali "fića" nema šanse sa Mercedesom hahaha"

jsx

pre 1 godinu

Ataman je uzasno antipatican, ali ne moze se tvrditi da nije vrhunskii trener.
@Back in Black
Ma 100 poena bi bilo razlike... Verujem da bi svi polufinalisti konferencije dobili Efes lagano po NBA pravilima, a verovatno i po evropskim, ali ovi najslabiji timovi iz plejofa i plej ina tesko, Hjuston nikako.

gledao posle 20 godina opet "košarku" i neću više nikad

pre 1 godinu

PROPALA košarka kao sport TOTALNO!

Ni vica ,ni ideje, ni lepršavosti! Ni pasa, ni šuta, ni preciznosti!

JAD i BEDA!

P.S. "ovo" nije isti sport u poređenju sa onim iz osamdesetih, devedesetih i početka dve hiljaditih...
Definitivno nije...

Djolence

pre 1 godinu

Zasto Real u 17 sekundi kada je izvodjena lopta sa strane i kada ju je morao da primi Plajs nije faulirao Plajsa? Ne razumem sta su cekali?

Šalabajzer

pre 1 godinu

Kakva klasa ovaj Vasa Micic, kakva klasa!!! Mi se jos lozimo na Tea brate a ovaj decko dve zaredom titule evrope i pre tri godine trece mesto…ovaj final four decko DOMINIRA. 80% Utakmice se samo culo njegovo ime u akcijama..pasovi..sut…dribling i proigravanja…ma klasa. 54% sut za 2 i 57% za trojku…cao zdravo :)

Јабучило

pre 1 godinu

Kad jedan igrac postigne, grubo, 40% poena, jasno je koliko je dobar. Micic i Jokic, a o ostatku selkcije isto tako nema potrebe govoriti. Srbija ima ozbiljan tim, potencijalno.
(Sasa, 21. maj 2022 21:36)

Али, Јокић неће. Није му Србија приоритет.

Aleksandar

pre 1 godinu

Ovo bi trebalo da bude najbolje sto evropska košarka nudi a zapravo je jad i beda.Naspram nba kao ženska košarka u odnosu na musku,otprilike tako nešto.

Back in Black

pre 1 godinu

Evropska i NBA košarka.
Evo ovaj Efes koji hara Evropom bi Orlando,Hjuston,Oklahoma razbili kao od šale a Boston,Dalas,Majami,Golden Stejt itd kada bi im rekli derite i ne pitajte za cenu bilo bi najmanje 70 razlike.
I onda mi neko uporedjje NBA sa Evropom to je bre kao Ferari i Jugo.

Dragče

pre 1 godinu

ahahaha Rudi Fernandez provocira ponovo (jednostavno lim ne moze bez toga) i na kraju on se izvuče a po tehničku dobiju ova dvojica. Niti su sudije ukapirale ko je glavni krivac (a gledali kao snimak) niti komentatori.

Leo Getz

pre 1 godinu

Vasa udavio i loptu i Real.Najgora utakmica od sve četiri,ali to će se brzo zaboraviti.Ono što se pamti je da je Efes odbranio titulu.Ovo je verovatno najneizvesniji fajnal for u istoriji evropske košarke,jer zbirna razlika iz 3 meča (oba polufinala+finale) iznosi samo 7 poena.

gb

pre 1 godinu

kad slusas ova dva komentatora, ne mozes a da se ne zapitas kako je moguce da obojica zive od ovog posla.

Imate coveka koji zna sve o kosarci, i coveka koji izgovara ime igraca kod koga je lopta. I obojica vrv rade za istu platau.
da l ovaj kovacic kapira koliko nema pojma ni o cemu kad radi prenos sa ovako nekim pored sebe.

E

pre 1 godinu

Cestitke Efesu, sad kad se setim utakmice protiv Zvezde, onog momenta kada je stigao rezultat iz Minhena poceli su da se sklanjaju da izbegnu Real u cetvrtfinalu i eto sad titula!

Mihajlo

pre 1 godinu

Nemam nista protiv Micica ali mi je odvratan taj stil kosarke,kao mini Harden. Cestitke Micicu na tituli s nadom da u reprezentaciji nece igrati ovako,da nece stalno lopta biti kod njega,sa 1000 driblinga,suteva,bacenih lopti.

Sile

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.
(Vanja, 21. maj 2022 18:46)

Ne prenosi poslednjih deset godina, od kada Zvezda igra, 3 miliona građana Srbije koji nemaju SK i ne znaju šta je to EL. Ja sam između ostalog i zbog Zvezde u EL uzeo Total TV, pored Supernove koju sam već imao. Tamo imaš tenis, Formulu, Moto trke, ovamo LŠ i LE u fudbalu, sada i sve najjače lige u fudbalu, NBA, ABA ligu, najbolji rukomet i još mnogo "manjih" sportova.
Ali tako je svuda, platiš i gledaš, sad vi što ste bili navikli sve džabe...

Могли

pre 1 godinu

Таварез разбио ефес у првој четвртини,а тренер после више држао на клупи него у мечу,не разумем

kris

pre 1 godinu

Nevjerovatno koliko je iritantan ovaj Kovačić sa drekom,urlanjem,kreštanjem..Maloprije kresti Ljulj,Ljulj,Ljulj...i tako 50 puta.Ovog drugog milina slušati odmjeren,pametno priča,stručno.

Fox

pre 1 godinu

Fascinantno da Laso nije rekao da prave faul odmah nad Plajsom ili Micicem u poslednjem napadu prilikom izvodjenja lopte na 17,2 sekunde. Nestvarno sta je zeleo Laso, da mu ostane 3 sekunde i to da juri... Katastrofa koja glupost ekipe i trenera koji igraju finale!

PredragDrobnjak

pre 1 godinu

@$$$

Što ne bi viknuo? Ti bi da zaplače na trojku?
Bože šta dokoni ljudi zameraju.
(rrr, 21. maj 2022 19:20)

Molim te, izguglaj šta znači pridev dokon. Ja ti se neću smejati ali nemoj negde u društvu da se izblamiraš.

Dejo

pre 1 godinu

Ne mogu da verujem da Real nije pravio faul,znaci bilo 17 sek do kraja i 14 sek za napad Efesa i ovi cekaju pa sta bude,pa i da su uhvatili skok ostalo bi im samo 2 ili dve i po sekunde od kosa na kos,mnogo malo,tako da je faul bio jedino resenje,e ovde je Laso kriv ako nije trazio faul mada skoro ne verujem da tako iskusan trener to nije trazio od igraca.Ali dobro Micic osvojio i bice MVP F4!

kum žoržo

pre 1 godinu

U ove dve ekipe nema 3krstena igraca,a secate li se dijamantidisa,spanulisa,bodiroge,danilovic,pekovica,splitera,rakocevica,garbahosa,gasol,navaro,jasekevicijus,klejza,dragic,lakovic lorbek,i jos pregrst strasnih amera,i sada neko kaze da ova el moze na bilo koji nacin parira nekadasnjoj ligi šampiona.Smejurija!

marko21

pre 1 godinu

Po čemu je Srbija bolja od Španije? Španski klub u finalu Evrolige i Španci su aktuelni svetski prvaci.
Srpski klubovi ne znaju za F4 i Srbija zlato nije osvojila vec 20 godina. Srbija samo ima par dobrih idividualaca.
(Antusa, 21. maj 2022 20:33)

Vidi njega, odmah blati nase klubove, reprezentaciju.

Mozda iz tog razloga sto je velika verovatnoca da neko od spanskih klubova bude na F4. Bilo bi glupo da bilo koji ucesnik F4 bude domacin. Mada, generalno, uvek je lepse imati razliciti grad za finale bilo kog takmicenja.

Neo@

pre 1 godinu

EUROLIGA i NBA liga... Kao dva različita sporta!!!
Strašno na šta je evropska košarka spala, ali strašno! Nije ni čudo što u njoj para nema i što se slabo gleda, jer ko ovo može da gleda, a ne oseti mučninu u glavi, taj nije nikad gledao pravu košarku. Barabe su je potpuno upropastile i ako se ovako nastavi, biće potop evropske košarke...

Antusa

pre 1 godinu

Treba svake godine ovde organizovati F4 Evrolige
Jer je Srbija definitivno centar evropske košarke.
(Dragan, 21. maj 2022 18:18)

Po čemu je Srbija bolja od Španije? Španski klub u finalu Evrolige i Španci su aktuelni svetski prvaci.
Srpski klubovi ne znaju za F4 i Srbija zlato nije osvojila vec 20 godina. Srbija samo ima par dobrih idividualaca.

Uki

pre 1 godinu

Juce je bilo preko 100 komentara da je Pablo Laso najbolji trener evrope!
Kakav je ovo amaterizam ne pravljenje faula u zadnjem napadu auuuuuuuuu

zere

pre 1 godinu

Znate šta je ABA liga za Euroligu? Institucija. Uporedite sistem igranja polufinala i finala. Na 2 odnosno 3 pobede prema evroliginoj igri na jednu pobedu.

duledudule

pre 1 godinu

Ne znam mene je Laso nervirao svaki put kad je igrao protiv nas u Bgdu, ako kako god da se zavrsi za mene je lik stara kuka smeker od trenera.

basketaš

pre 1 godinu

Svaka čast bratu Vasi ali Pablo Laso je toliko simpatičan gospodin i majstor košarke da iskreno želim da opet uzme titulu u Bg-u. Treću u karijeri, najpotcenjeniji trener ikada.

Sone

pre 1 godinu

Igraju Efes i Real finale a cuju se navijaci Olimpijakosa, razumem zasto Efes nema navijace, ali nikako ne mogu razumeti da Real nema tvrdo jezgro navijac, secam se 80i90 su imali.

Mihajlo

pre 1 godinu

Jadna je evropska kosarka kad je Micic MVP. Uzasno covek igra,brdo gluposti je napravio u napadu,u odbrani se svaki put zakuca u blok i nema dalje. Jeste dao najvise poena ali loptu ne ispusta,jedino je Larkinu ponekad doda,klasican solista,ja pa ja,bolje beka da igra u reprezentaciji.

Tor

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.
(Vanja, 21. maj 2022 18:46)

Druze nas, nijedna nacionalna televizija ne prenosi ovaj dogadaj, pa sto bi i nasa. Ne znam da li si primetio ali 90 % sportskih dogadjaja danas u svetu prenose komercijalne televizije.

goran

pre 1 godinu

kako sudije sviraju za real, treca licna danstona, a napad pre toga evo sad prikazase kad je singlton dobio rampu od poarjea da ga kozer vuce za ruku i to ne sviraju

DDF

pre 1 godinu

Sem Tavareza u Realu nijednog drugog razigranog igraca pri sutu u prvoj cetvrtini,rezultat je tkr.egal...ako se neko ne prikljuci Real moze da bude u problemu

$$$

pre 1 godinu

@rrr

Pa on se dere istom jacinom i kad neko da trojku za pobedu i kad neko da trojku na pocetku mecu...Ako tebi ne smeta, to je sasvim OK...

Vanja

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.

Heat

pre 1 godinu

Efes ima veliku prednost na bekovima, Real ima Lasa na klupi. Zanima me kako ce se Ataman suprotstaviti Tavaresu i Jabuseleu, kao i da li ce Laso cuvati Vasu i Larkina sa Tejlorom i Hangom na parketu...

VRLO VRLO ZADOVOLJAN TIP

pre 1 godinu

Ja bih voleo da pobedi Zvezda. Ima dobre igrače i domaći teren. Jeste da su drugi favoriti, ali Zvezda je život, svi ostali su sitnice.

Vanja

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.

Tor

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.
(Vanja, 21. maj 2022 18:46)

Druze nas, nijedna nacionalna televizija ne prenosi ovaj dogadaj, pa sto bi i nasa. Ne znam da li si primetio ali 90 % sportskih dogadjaja danas u svetu prenose komercijalne televizije.

Aleksandar

pre 1 godinu

Ovo bi trebalo da bude najbolje sto evropska košarka nudi a zapravo je jad i beda.Naspram nba kao ženska košarka u odnosu na musku,otprilike tako nešto.

Sone

pre 1 godinu

Igraju Efes i Real finale a cuju se navijaci Olimpijakosa, razumem zasto Efes nema navijace, ali nikako ne mogu razumeti da Real nema tvrdo jezgro navijac, secam se 80i90 su imali.

mkg

pre 1 godinu

zasto se uvek posle malog faula Reala napad Efesa vracao na 14 sekundi? Jel to neko novo pravilo? Koliko znam to pre nije bilo.
Moze li neko da mi objasni?
(Vaso, 21. maj 2022 21:16)

Od kada ne pratiš košarku?

Šalabajzer

pre 1 godinu

Kakva klasa ovaj Vasa Micic, kakva klasa!!! Mi se jos lozimo na Tea brate a ovaj decko dve zaredom titule evrope i pre tri godine trece mesto…ovaj final four decko DOMINIRA. 80% Utakmice se samo culo njegovo ime u akcijama..pasovi..sut…dribling i proigravanja…ma klasa. 54% sut za 2 i 57% za trojku…cao zdravo :)

gb

pre 1 godinu

kad slusas ova dva komentatora, ne mozes a da se ne zapitas kako je moguce da obojica zive od ovog posla.

Imate coveka koji zna sve o kosarci, i coveka koji izgovara ime igraca kod koga je lopta. I obojica vrv rade za istu platau.
da l ovaj kovacic kapira koliko nema pojma ni o cemu kad radi prenos sa ovako nekim pored sebe.

Heat

pre 1 godinu

Efes ima veliku prednost na bekovima, Real ima Lasa na klupi. Zanima me kako ce se Ataman suprotstaviti Tavaresu i Jabuseleu, kao i da li ce Laso cuvati Vasu i Larkina sa Tejlorom i Hangom na parketu...

Pera Magic Mitic

pre 1 godinu

 ove dve ekipe nema 3krstena igraca,a secate li se dijamantidisa,spanulisa,bodiroge,danilovic,pekovica,splitera,rakocevica,garbahosa,gasol,navaro,jasekevicijus,klejza,dragic,lakovic lorbek,i jos pregrst strasnih amera,i sada neko kaze da ova el moze na bilo koji nacin parira nekadasnjoj ligi šampiona.Smejurija!
(kum žoržo, 21. maj 2022 20:59
A, mozda zato sto Jokic, Janis, Doncic, navedeni Dragic i ostalo evropsko drustvo hara vec neko vreme NBA? U vreme ovih sto si naveo, retki su bili dobri Evropljani u NBA, a sada idu i oni vrlo mladi.

E

pre 1 godinu

Užas od utakmice, apsolutno negledljivo. NBA u poređenju s ovim kao neki drugi sport.
(pelegrini, 21. maj 2022 20:38)

Pa ti idi gledaj NBA, odlican f4, prava Evropska kosarka, neizvesno do samog kraja, licno uvek dajem prednosti kosarci u Evropi!!!!

Antusa

pre 1 godinu

Treba svake godine ovde organizovati F4 Evrolige
Jer je Srbija definitivno centar evropske košarke.
(Dragan, 21. maj 2022 18:18)

Po čemu je Srbija bolja od Španije? Španski klub u finalu Evrolige i Španci su aktuelni svetski prvaci.
Srpski klubovi ne znaju za F4 i Srbija zlato nije osvojila vec 20 godina. Srbija samo ima par dobrih idividualaca.

Pall Mall

pre 1 godinu

Slaba kosarka ali opet sve čestitke Efesu na tituli i trofeja EL. Bravo za Atamana i njegove momke posebno za Micica koji je odneo prevagu i u polufinalu i u finalu. Jedino sto bih menjao u Evropskoj košarci je ovaj F4. Bolje bi partije bile da se igra plej-of na tri dobijena meča. Bile bi bolje gledanje utakmice. Ovako jedna utakmica u grcu treba da spasi celu sezonu ili da te uništi. Ovo je prevaziđen zastareo sistem. Realniji je plej of.

Djolence

pre 1 godinu

Zasto Real u 17 sekundi kada je izvodjena lopta sa strane i kada ju je morao da primi Plajs nije faulirao Plajsa? Ne razumem sta su cekali?

NoName

pre 1 godinu

Cestitke Efesu, sad kad se setim utakmice protiv Zvezde, onog momenta kada je stigao rezultat iz Minhena poceli su da se sklanjaju da izbegnu Real u cetvrtfinalu i eto sad titula!
(E, 21. maj 2022 20:51)

Ladno nemaš pojma o čemu pričaš. Efes se nije pitao ništa, Makabi je taj koji je birao jer je imao zaostalu utakmicu sa Fenerom koja se igrala 5 dana posle te.

Back in Black

pre 1 godinu

Mozda vama ovo nije gledjivo i to je vas problem, svako ko se razume u kosarku je ovde video lepotu tog sporta. Sto je meni nekada davno rekao jedan stari trener: " ne mozes da izgubis ako ti protivnik ne postigne kos". Tvrdo, iscrpno, odbrane kakve se vise ne igraju. Bas me briga sto balava deca, i njihovi roditelji koji se ne razumeju u kosarku nisu uzivali. Ja sam mom klincu rekao, bavi se sportom kojim ti zelis ali ako budes igrao kosarku, ovako se odbrana igra!
(Xp, 21. maj 2022 21:01)
Kakva bre odbrana.Totalni nekvalitet i nista više.Sve što se malo pokaže ide u NBA u Evropi ostala škart roba.
Jedini igraci koji odskacu su Micic i Larkin zato i osvajaju ovo ostalo žali bože.
Centarske pozicije sve sama drva,jer cim se pojavi neki krsten centar iz Evrope odmah odlazi u NBA.
Jokic,Porzingis,Vucevic,Nurkic,Zubac,
Valancunas itd,itd.

Paradox

pre 1 godinu

Koliko se srozala euro košarka.. Dosada na kvadrat. Sport koji umire.
(zoran, 21. maj 2022 20:05)

Cim je Zvezda u istoj sta ocekivati? Dok ja Partizan bio, to su bili mecevi za istoriju!

Goks

pre 1 godinu

Ne znam čemu kuknjava oko utakmice. Rovovska borba, čvrste odbrane, trenerske minijature. Da, loši procenti, posledica dobrih odbrana, veliki ulog,nervoza. Ima lepote i u ovakvim utakmicama itekako.

Džoni

pre 1 godinu

Uz sve razlike u kvalitetu igrača između NBA i Evropske košarke, najveća je u defanzivne tri sekunde u reketu, tj u NBA i odbrambeni i igrač koji napada ne mogu da kampuju u reketu, dok u Evropskoj košarci defanzivni igrač nema to ograničenje. Zato se postiže manje poena, puni se reket i nema baš puno šetnje do samog koša itd. Ako se setite Janisa Adetokumba ili kako se već preziva kad igra za Grčku po FIBA pravilima dečko ne može da se sastavi jer nema šut da raširi igru a čim mu popune reket on je i problemima. Ja iskreno više volim ovu tvrđu košarku gde se mnogo polaže na sve detalje i gde svaki taj detalj može da odluči meč nego na trkačku i pucačku igru kakva se igra preko bare.

Ivan

pre 1 godinu

Bravo za Efes na novoj tituli šampiona Evrope, zaista je najbolji klub Evrope, to je i večeras u Beogradu opet potvrdio! Bravo i za našeg Micića na novoj tituli šampiona Evrope i na odličnoj igri! Bravo Efes i bravo Miciću majstore!

duledudule

pre 1 godinu

Ne znam mene je Laso nervirao svaki put kad je igrao protiv nas u Bgdu, ako kako god da se zavrsi za mene je lik stara kuka smeker od trenera.

Dragče

pre 1 godinu

ahahaha Rudi Fernandez provocira ponovo (jednostavno lim ne moze bez toga) i na kraju on se izvuče a po tehničku dobiju ova dvojica. Niti su sudije ukapirale ko je glavni krivac (a gledali kao snimak) niti komentatori.

Gol

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.
(Vanja, 21. maj 2022 18:46)

Šta oćete bre više samo kukate. Poslednjih 12 godina SK prenosi Evroligu i svi to znate i znate da ne mogu dve televizije da prenose isti događaj ovog tipa i opet vam nešto nije jasno.

Batko

pre 1 godinu

Efes i Real bi u NBA imali maksimum 4 pobeda.
Ovaj Tavarez je jedan od najboljih centara u Evropi hahahahahaahah.Pa za njega je Gober Hakim.
Jokara i Embid bi napravili malu bebu od njega.
(Back in Black, 21. maj 2022 21:07)

Šta li si ti našao da uporedjuješ ? Pa se još kao smeješ ?!

Ekipe koje imaju budzete kao jedan od nabrojanih igrača platu za sezonu ? Kao kada bi rekao "Ali "fića" nema šanse sa Mercedesom hahaha"

mojnemenito

pre 1 godinu

Evropska i NBA košarka.
Evo ovaj Efes koji hara Evropom bi Orlando,Hjuston,Oklahoma razbili kao od šale a Boston,Dalas,Majami,Golden Stejt itd kada bi im rekli derite i ne pitajte za cenu bilo bi najmanje 70 razlike.
I onda mi neko uporedjje NBA sa Evropom to je bre kao Ferari i Jugo.
(Back in Black, 21. maj 2022 20:57)

Pa sta je problem? Niko nije ni rekao da je Evropska kosarka bolja od NBA. Ali i da u evropskoj kosarci uvedu trokorak kao sto je nezvanicno uveden u nba, da imaju pravo na taj prvi korak, gledali bi vjerovatno efikasniju kosarku. Plus sto je NBA toliko bogata, fovode sve najbolje i yo je sva prica. Licno vise volim da gledam ovakva finala. Jedino sto je lose su navijaci, jedino je Olimpijakos imao ozbiljnu podrsku, ostalo nula.

Gazda Dojkan

pre 1 godinu

Odlicno finale, ko ume da gleda. Treneri se nadmudrivali detaljima. Jeste bilo malo poena i malo atraktivnih poteza, ali su zato obe ekipe bile maksimalno koncentrisane da prvo neutralizuju prednosti protivnika a onda da iskoriste svoje prednosti. Ataman je na kraju uspeo da nadje recept za Tavareza a Real nije imao veceras raspolozenog sutera. Dok su sa druge strane Micic i Larkin bili ubitacni. Kad im se prikljucio Plajs, Efes je stigao zaostatak i pobedio na kraju. Zanimljiv je ucinak Brajanta, koji nije prakticno ni pokusavao, ali je bio kljucan u borbi protiv Tavaresa. Stalno mu je smetao svojim postavljanjem u toku napada Efesa. Tako je pravio pristor Micicu i Larkinu. Na kraju je ovaj napravio faul bez lopte u frustraciji. Gomila takvih detalja je bila bitna. Ta igra bez lopte, narocito.

gledao posle 20 godina opet "košarku" i neću više nikad

pre 1 godinu

PROPALA košarka kao sport TOTALNO!

Ni vica ,ni ideje, ni lepršavosti! Ni pasa, ni šuta, ni preciznosti!

JAD i BEDA!

P.S. "ovo" nije isti sport u poređenju sa onim iz osamdesetih, devedesetih i početka dve hiljaditih...
Definitivno nije...

H2H

pre 1 godinu

Utakmicu odlučili Plais i Vasa s jedne strane i milion promašenih trojki Reala. Neverovatno da Laso ne uradi aosolutno ništa zadnjih 24s, jednostavno je pustio da prođe vreme i to je to, poraz. Nijedan Srpski trener to ne bi sebi nikada dopustio...

Dragče

pre 1 godinu

Ovde je Real sem sebe ubio. Greška Lasa je što je Real dopustio da u situaciji kada imaju čak jos 2 mala faula zadnji napad Efesa traje 44 sekunde, prakticno do kraja utakmice. Morali su da idu na faulove što pre da potrose ta 2 mala faula i da idu na treci da Efes sutira slobodna. Pa da Real ima zadnji napad pa sta im Bog da.
Inače jos jednom se potvrdilo da je skok u napadu često taj faktor koji presudi na kraju. Efesu sve čestitke na odbranjenoj tituli.

Јабучило

pre 1 godinu

PROPALA košarka kao sport TOTALNO!

Ni vica ,ni ideje, ni lepršavosti! Ni pasa, ni šuta, ni preciznosti!

JAD i BEDA!

P.S. "ovo" nije isti sport u poređenju sa onim iz osamdesetih, devedesetih i početka dve hiljaditih...
Definitivno nije...
(gledao posle 20 godina opet "košarku" i neću više nikad, 21. maj 2022 21:22)

Ово је била тешка, рововска утакмица. Није имала потенцијал да буде лепа. Али овакве утакмице носе другу врсту дражи.

Nbc

pre 1 godinu

Glavni zadatak Pešića je da uigra Bogdanovića i Micića. Vrhunski rezultati dolaze sa vrhunskim bekovima. Sa Jokićem, Milutinovim, Lučićem, Bjelicom, Kalinićem zlato je izvijesno.

basketaš

pre 1 godinu

Svaka čast bratu Vasi ali Pablo Laso je toliko simpatičan gospodin i majstor košarke da iskreno želim da opet uzme titulu u Bg-u. Treću u karijeri, najpotcenjeniji trener ikada.

Xp

pre 1 godinu

Mozda vama ovo nije gledjivo i to je vas problem, svako ko se razume u kosarku je ovde video lepotu tog sporta. Sto je meni nekada davno rekao jedan stari trener: " ne mozes da izgubis ako ti protivnik ne postigne kos". Tvrdo, iscrpno, odbrane kakve se vise ne igraju. Bas me briga sto balava deca, i njihovi roditelji koji se ne razumeju u kosarku nisu uzivali. Ja sam mom klincu rekao, bavi se sportom kojim ti zelis ali ako budes igrao kosarku, ovako se odbrana igra!

Back in Black

pre 1 godinu

Efes i Real bi u NBA imali maksimum 4 pobeda.
Ovaj Tavarez je jedan od najboljih centara u Evropi hahahahahaahah.Pa za njega je Gober Hakim.
Jokara i Embid bi napravili malu bebu od njega.
(Back in Black, 21. maj 2022 21:07)

Šta li si ti našao da uporedjuješ ? Pa se još kao smeješ ?!

Ekipe koje imaju budzete kao jedan od nabrojanih igrača platu za sezonu ? Kao kada bi rekao "Ali "fića" nema šanse sa Mercedesom hahaha"
(Batko, 21. maj 2022 21:12)
Ne ja to ne uporedjujem vec eksperti za košarku u komentarima.
Koji non stop pišu neke bajke o Evropskoj košarci i nekoj famoznoj odbrani.
Nema ovo veze sa odbranom vec sa kvalitetom tj. nekvalitetom.
Nema jedan kršten šuter.
To je kao da se kaze kako je Bundes liga cirkus liga,ima puno golova jer se ne igra odbrana a naša Lin Long liga je vrhunska ima malo golova jer se igra cvrsta odbrana.

djapica

pre 1 godinu

Osam koševa za četvrtinu! To je prava, muška košarka koja mami gledaoce i drži ih zakovane za ekrane tv prijemnika. A ne ona smehotresna olimpijada od NBA play off-a. Nije ni čudo sto ne zovu Jokica i ukazuju mu čast da sedi na klupi repke.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Kako ovo gledati posle NBA?

Euroleague je kao vožnja u trećoj, NBA u šestoj brzini.
(Me, 21. maj 2022 20:29)

U pravu si. Bolje je gledati NBA, gde ekipe u plej ofu gube 50 razlike. Nije nego.

Sasa

pre 1 godinu

Kad jedan igrac postigne, grubo, 40% poena, jasno je koliko je dobar. Micic i Jokic, a o ostatku selkcije isto tako nema potrebe govoriti. Srbija ima ozbiljan tim, potencijalno.

Uki

pre 1 godinu

Juce je bilo preko 100 komentara da je Pablo Laso najbolji trener evrope!
Kakav je ovo amaterizam ne pravljenje faula u zadnjem napadu auuuuuuuuu

Leo Getz

pre 1 godinu

Vasa udavio i loptu i Real.Najgora utakmica od sve četiri,ali to će se brzo zaboraviti.Ono što se pamti je da je Efes odbranio titulu.Ovo je verovatno najneizvesniji fajnal for u istoriji evropske košarke,jer zbirna razlika iz 3 meča (oba polufinala+finale) iznosi samo 7 poena.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Увијек је теже одбранити него освојити. И због тога велике честитке Ефесу. А највеће честитке нашем МВП-ју. БРАВО ВАСИЛИЈЕ, поносни смо на тебе! 🇷🇸👏👏👏

Mihajlo

pre 1 godinu

Jadna je evropska kosarka kad je Micic MVP. Uzasno covek igra,brdo gluposti je napravio u napadu,u odbrani se svaki put zakuca u blok i nema dalje. Jeste dao najvise poena ali loptu ne ispusta,jedino je Larkinu ponekad doda,klasican solista,ja pa ja,bolje beka da igra u reprezentaciji.

kris

pre 1 godinu

Nevjerovatno koliko je iritantan ovaj Kovačić sa drekom,urlanjem,kreštanjem..Maloprije kresti Ljulj,Ljulj,Ljulj...i tako 50 puta.Ovog drugog milina slušati odmjeren,pametno priča,stručno.

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Divna utakmica, borbena, pravo finale Evrolige! Odbranio je Efes titulu šampiona Evrope pobedom nad Realom, mogu reći sasvim zasluženo! Dramatična završnica utakmice, Real se borio veoma dobro ali sasvim sasvim zasluženo je Efes pobedio. Prognozirao sam da će Efes ponovo da osvoji Evroligu i evo to se i desilo. Drago mi je što je Efes pobedio a posebno zbog Micića naravno. Odigrao je Micić maestralno i ovaj Fajnal for i veoma doprineo novoj Efesovoj tituli šampiona Evrope! Bravo!

Ekg

pre 1 godinu

Zadnja cetvrtina paklene odbrane, krvarilo se za svaki kos. Micic sjajan ali po mom misljenju dusa Efesa su Singlton i Danston. Kakva snaga!

vince carter

pre 1 godinu

Na stranu sto u Nba igraju kvalitetniji igraci ali ne vidim sta je sporno u tome da mnogi ljudi vise uzivaju u Evropskoj kosarci. Kao evropska kosarka je Amaterska ovo ono,ne Evropska kosarka je profesionalna i isto je top i za obicne gledaoce su i Evropski igraci vanzemaljci i gledaocima je bitna jedino zabava i strast pored malih ekrana ili tribina. Dakle sve utakmice na F4 su bile neizvesne i na noz,sto je za gledaoce vrh. U proslom nba playoffu Klipersi su dobili Dalas 154-111,sta ce tu gledaocu znaciti sto su ti igraci bolji od Evropskih? Sta vi imate od toga? Mnogi ne mogu da gledaju cele nba utakmice,pa ni sami Amerikanci,ne mogu da gledaju takmicenje u sutiranju trojki..zapravo ekipa koja je zasluzna sto su sve ostale ekipe pocele da ispucavaju trojke Golden Stejt Wariorsi zapravo igraju najraznovrsniju kosarku u nba,sutiraju mnogo dvojki,idu na ulaze,koriste reket,odlican protok lopte i timska igra. A najbolju odbranu igra Boston sa Udokom.

Fox

pre 1 godinu

Fascinantno da Laso nije rekao da prave faul odmah nad Plajsom ili Micicem u poslednjem napadu prilikom izvodjenja lopte na 17,2 sekunde. Nestvarno sta je zeleo Laso, da mu ostane 3 sekunde i to da juri... Katastrofa koja glupost ekipe i trenera koji igraju finale!

Dejo

pre 1 godinu

Ne mogu da verujem da Real nije pravio faul,znaci bilo 17 sek do kraja i 14 sek za napad Efesa i ovi cekaju pa sta bude,pa i da su uhvatili skok ostalo bi im samo 2 ili dve i po sekunde od kosa na kos,mnogo malo,tako da je faul bio jedino resenje,e ovde je Laso kriv ako nije trazio faul mada skoro ne verujem da tako iskusan trener to nije trazio od igraca.Ali dobro Micic osvojio i bice MVP F4!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Мени је итекако занимљива европска кошарка, поготово утакмице у којима се одлучује. НБА јест број "1" у свијету и синоним је за кошарку уопште ал у лигашком дијелу има много утакмица које су досадне за гледање. Само набијање статистике а одбране као да се и не играју. Ето, видим да је полемика па да и ја напишем своје виђење.

Neo@

pre 1 godinu

EUROLIGA i NBA liga... Kao dva različita sporta!!!
Strašno na šta je evropska košarka spala, ali strašno! Nije ni čudo što u njoj para nema i što se slabo gleda, jer ko ovo može da gleda, a ne oseti mučninu u glavi, taj nije nikad gledao pravu košarku. Barabe su je potpuno upropastile i ako se ovako nastavi, biće potop evropske košarke...

Fenomen

pre 1 godinu

U finalu je bila košarka ispod nivoa Evrolige...pobedio je malo srećniji tim. yod četiri utakmice meni je bila najbolja ona između Olimpijakosa i Efesa.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Iako nije vidjena kvalitetna kosarka u finalu EL, cestitke Vasi na tituli. Igra sa velikim samopouzdanjem, oslonac tima i kapa dole. Tekma je mogla da ode i na drugu stranu, ali je Efes zasluzio srecu. Real je na svom visokom nivou ponovo, i svaka cast Lasu za ostavljen utisak. Iako je favorizovana Barsa podbacila na prvi pogled, ipak mora da se kaze da Saras, kao mlad trener, nspreduje, radi vrhunski. 3 ci uzastopni fajnal4, uspeo da digne ekipu da pobedi Oli danas, i samo neka nastavi vredno da radi, i trofej sampiona EL ce uskoro doci. Uzeo je vec spanski kup, a na putu je da osvoji i prvenstvo sto bi u ovom trenutku bio dobat rezultat.

kum žoržo

pre 1 godinu

@pera magic mitic
Samo ta trojica imaju kvalitet od evropskih igraca,sustina je da je NBA bila mnogo kvalitetnija pre 10-20godina,imala je draz i znacenje,sada je postala cirkus i vise nije bitno pobediti ili izgubiti,skoro svako ko zeli da se oproba u NBA moze sada da ode,sto ukazuje na ogroman pad kvaliteta lige.Da li zaista mislis da od hrpe igraca koje sam naveo bar 5-ica ne bi bili u samom vrhu danasnje NBA lige po kvalitetu.Kvalitet kosarke je u velikom padu ,kako u americi, tako i jos vise u evropi

$$$

pre 1 godinu

@rrr

Pa on se dere istom jacinom i kad neko da trojku za pobedu i kad neko da trojku na pocetku mecu...Ako tebi ne smeta, to je sasvim OK...

Flori

pre 1 godinu

Vasa apsolutni doktor, nadam se da će biti proglašen najkorisnijim igračem finala. Plajs isto sjajan, odlična zamena za Šanla. Najveći utisak ove sezone je Serhio Ljulj. Čovek igra na staru slavu do te mere da je to strašno. Sve povrede na stranu, ali on je u većem delu ove sezone šutirao ispod 30 posto za dva i za tri. Na prste jedne ruke se mogu prebrojati zadovoljavajuće partije. Odbrana isto nije dobra kao što je nekad bila. Kako igra, ne bi me začudilo uskoro da okači patike o klin.

kum žoržo

pre 1 godinu

U ove dve ekipe nema 3krstena igraca,a secate li se dijamantidisa,spanulisa,bodiroge,danilovic,pekovica,splitera,rakocevica,garbahosa,gasol,navaro,jasekevicijus,klejza,dragic,lakovic lorbek,i jos pregrst strasnih amera,i sada neko kaze da ova el moze na bilo koji nacin parira nekadasnjoj ligi šampiona.Smejurija!

Roki

pre 1 godinu

Gazda Dojkan

Bas tako. Odličan komentar. Dodao bih jos poverenje koje je Laso ukazao Ljulju, a ovaj vratio, posebno u polufinalu. Zatim detalj kada na energiju i želju za povratkom Rendolfa ovaj vraća sa pet vezanih poena. S druge strane, Ataman pored Brajanta odlično pogađa sa Singltonom koji je mnogo doneo u skoku i generalno u odbrani.

nemanja

pre 1 godinu

Svima nam je drago zbog Vase, ali ovo ponovno osvajanje evrolige od strane Efesa je izuzetno lose po imidz i popularnost evropske kosarke koja je u evidentnoj krizi.. sve manjoj zainteresovanosti za pracenje evropske kosarke svakako ne doprinosi cinjenica da turski klub bez ozbiljne baze navijaca ponovo osvaja EL..
kolika je nezainteresovanost za EL u evropi govori i to da je danas u toku dana u evropskim sportskim medijima bilo neuporedivo vise paznje posveceno dalasu i gsw, nego ovom finalu.. cak i u spanskim medijima (gledao sajtove Marke i Asa) sve do pocetka utakmice.. a o npr italijanskim, nemackim, francuskim medijima da ne pricamo, to se provuce jedva negde kao potpuno sporedno, a van evrope no slova nigde..
i nije tacno da su odbrane zesce nego u Nba plej ofu, nego ovi vola ne mogu da ubodu.. sporo i bezidejno..
mora nesto da se menja pod hitno, a za pocetak da se uvedu defanzivne 3 sekunde kao u Nba..

PredragDrobnjak

pre 1 godinu

@$$$

Što ne bi viknuo? Ti bi da zaplače na trojku?
Bože šta dokoni ljudi zameraju.
(rrr, 21. maj 2022 19:20)

Molim te, izguglaj šta znači pridev dokon. Ja ti se neću smejati ali nemoj negde u društvu da se izblamiraš.

VRLO VRLO ZADOVOLJAN TIP

pre 1 godinu

Ja bih voleo da pobedi Zvezda. Ima dobre igrače i domaći teren. Jeste da su drugi favoriti, ali Zvezda je život, svi ostali su sitnice.

Back in Black

pre 1 godinu

Evropska i NBA košarka.
Evo ovaj Efes koji hara Evropom bi Orlando,Hjuston,Oklahoma razbili kao od šale a Boston,Dalas,Majami,Golden Stejt itd kada bi im rekli derite i ne pitajte za cenu bilo bi najmanje 70 razlike.
I onda mi neko uporedjje NBA sa Evropom to je bre kao Ferari i Jugo.

kum žoržo

pre 1 godinu

@cicero
Druze niko ne dovodi u pitanje razliku u kvalitetu NBA i el ,poenta mojih komentara je ocigledan pad u kvalitetu kosarke,i u americi i u evropi.Nba liga me apsolutno ne interesuje,pogledao sam par utakmica u ovogodišnjem plej ofu i nisam oduševljen jer sam itekako pratio NBA pre 20-ak godina i velika je razlika u kvalitetu.Vise pratim el i tu je razlika u kvalitetu jos drastičnija

djani

pre 1 godinu

Lepo je gledati nba play off,pre toga malo je i dosadno zbog velikog broja utakmica,ali naravno vrhunska kosarka je u pitanju.Naravno ovi je prelep sport o evropska kosarka je izuzetna,gde nasi treneri i igraci dominiraju,zadovoljstvo je gledati taktiku,i tenziju utakmice.I po meni zaista nije tacno da su ekipe ne kvalitetne ovo su dve izuzetne suterske ekipe,imaju vrhunske igrace,samo sto je utakmica bila takvog intenziteta,i cvrstine,da se neko ozbiljno odlepi,iskreno mislio sam da Real ovo dobija ali je Ljulj dosta podbacio,to je neocekivano i retkost da se u ovakvim mecevima desava,ali drago mi je zbog Vase i Efesa.

marko21

pre 1 godinu

Po čemu je Srbija bolja od Španije? Španski klub u finalu Evrolige i Španci su aktuelni svetski prvaci.
Srpski klubovi ne znaju za F4 i Srbija zlato nije osvojila vec 20 godina. Srbija samo ima par dobrih idividualaca.
(Antusa, 21. maj 2022 20:33)

Vidi njega, odmah blati nase klubove, reprezentaciju.

Mozda iz tog razloga sto je velika verovatnoca da neko od spanskih klubova bude na F4. Bilo bi glupo da bilo koji ucesnik F4 bude domacin. Mada, generalno, uvek je lepse imati razliciti grad za finale bilo kog takmicenja.

zere

pre 1 godinu

Znate šta je ABA liga za Euroligu? Institucija. Uporedite sistem igranja polufinala i finala. Na 2 odnosno 3 pobede prema evroliginoj igri na jednu pobedu.

DDF

pre 1 godinu

Sem Tavareza u Realu nijednog drugog razigranog igraca pri sutu u prvoj cetvrtini,rezultat je tkr.egal...ako se neko ne prikljuci Real moze da bude u problemu

Калиш

pre 1 godinu

Видим развила се дебата НБА vs Евролига, па да дам свој глас Евролиги. Увек сам више волео да гледам кошарку која се игра главом, а не само рукама, ногама, раменима, лактовима. И данас је та разлика очигледна иако европски кошаркаши већ деценијама играју у НБА. Више су се некако они утопили у тај амерички "run & gun" фазон, него што су оплеменили НБА лигу европским шмеком. А европска кошарка такође и поред присуства америчких кошаркаша одржава свој стил. Могао бих сад у детаље, али мали је формат коментара. Укратко, не схватам ове којима је ово финале ЕЛ била лоша утакмица. Ма, не да није била лоша, била је врхунска! Шта као смета им мали број поена. Па, нека се сете како су Југославија, а потом и Србија освајали медаље. Управо тако, гранитном одбраном и игром на мали број поена. Јуче је све, али баш све што кошарка нуди, могло да се види, да не идем у детаље. Посебна импресија игра у одбрани и начин коришћења ресурса који су им на располагању од стране оба тренера. У таквој игри, где се кошу радујеш као да је пао гол, Мицићевих 23 поена су не велики, него огромни, као када би неко дао 46 поена у некој мање важној утакмици. Капа доле дечку за игру у полуфиналу и финалу. Не знам, ја сам играо кошарку па можда видим неке ствари, али није лепота кошарке само у постигнутом кошу, има ту много рада који стоји иза свега тога.

goran

pre 1 godinu

kako sudije sviraju za real, treca licna danstona, a napad pre toga evo sad prikazase kad je singlton dobio rampu od poarjea da ga kozer vuce za ruku i to ne sviraju

Могли

pre 1 godinu

Таварез разбио ефес у првој четвртини,а тренер после више држао на клупи него у мечу,не разумем

Cicero

pre 1 godinu

@kum žoržo

Ajde priznaj da niti jednu utakmicu NBA nisi gledao. Bukvalno prosečna Nba tekma je bolja od finala evrolige i krema evropske košarke. Taj broj talenata, organizacije i profesionalizma Evropa nema. Svaki košarkaš bi želeo da se odmeri sa NBa timovima, a ne sa Efesom.

Juggernaut

pre 1 godinu

a zasto laso ne koristi vise tavaresa.. nije mi jasno
(kocka2, 21. maj 2022 20:36)

Koliko sam ja pratio, brzo je napravio 3 pa 4 faula, a lose reaguje kad je udvojen. Na pocetku je imao 12 poena, pa se Efes prilagodio.

Алекса

pre 1 godinu

Srpski klubovi ne znaju za F4 i Srbija zlato nije osvojila vec 20 godina. Srbija samo ima par dobrih idividualaca.
(Antusa, 21. maj 2022 20:33)

Србија није боља од Шпаније и то је једино што си погодио. И није проблем да ти ја објасним зашто, али је проблем што нећеш разумети...

Sile

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.
(Vanja, 21. maj 2022 18:46)

Ne prenosi poslednjih deset godina, od kada Zvezda igra, 3 miliona građana Srbije koji nemaju SK i ne znaju šta je to EL. Ja sam između ostalog i zbog Zvezde u EL uzeo Total TV, pored Supernove koju sam već imao. Tamo imaš tenis, Formulu, Moto trke, ovamo LŠ i LE u fudbalu, sada i sve najjače lige u fudbalu, NBA, ABA ligu, najbolji rukomet i još mnogo "manjih" sportova.
Ali tako je svuda, platiš i gledaš, sad vi što ste bili navikli sve džabe...

Cika toni

pre 1 godinu

To je realnost evropske kosarke, a sto grobari uporno osporavaju. Imas budzet od preko 30M. I onda I Ataman (sa kojim smo se, kao trenerom, sprdali dok je bio u Galati), osvoji EL I to DVa puta uzastopno. Uloga trenera jeste Velika, Ali presudni faktor je budzet.

Marinko

pre 1 godinu

Uz sve razlike u kvalitetu igrača između NBA i Evropske košarke, najveća je u defanzivne tri sekunde u reketu, tj u NBA i odbrambeni i igrač koji napada ne mogu da kampuju u reketu, dok u Evropskoj košarci defanzivni igrač nema to ograničenje. Zato se postiže manje poena, puni se reket i nema baš puno šetnje do samog koša itd. Ako se setite Janisa Adetokumba ili kako se već preziva kad igra za Grčku po FIBA pravilima dečko ne može da se sastavi jer nema šut da raširi igru a čim mu popune reket on je i problemima. Ja iskreno više volim ovu tvrđu košarku gde se mnogo polaže na sve detalje i gde svaki taj detalj može da odluči meč nego na trkačku i pucačku igru kakva se igra preko bare.
(Džoni, 21. maj 2022 21:41)

Da li si pogledao procente suta za 3p? Sramno finale, ali to je EL.

moreplovac

pre 1 godinu

Efes ima i dobrog trenera.
Cova je smiren, ne divlja, ne provocira svoje igrace, menja na vreme, jednostavno oseca igru i igrace.

Back in Black

pre 1 godinu

Efes i Real bi u NBA imali maksimum 4 pobeda.
Ovaj Tavarez je jedan od najboljih centara u Evropi hahahahahaahah.Pa za njega je Gober Hakim.
Jokara i Embid bi napravili malu bebu od njega.

Јабучило

pre 1 godinu

Kad jedan igrac postigne, grubo, 40% poena, jasno je koliko je dobar. Micic i Jokic, a o ostatku selkcije isto tako nema potrebe govoriti. Srbija ima ozbiljan tim, potencijalno.
(Sasa, 21. maj 2022 21:36)

Али, Јокић неће. Није му Србија приоритет.

Pirke

pre 1 godinu

Euroliga amaterska organizacija sa ovim f4.Igraš cele sezone najbolju košarku,dođe loš dan i sve padne u vodu.Plejof na 3 dobijene utakmice je jedino merilo ko je stvarno najbolja ekipa.F4 je totalna glupost

dipl.ing

pre 1 godinu

F4 bez srpskog trenera nekada nije mogao da se zamisli. Sada imamo sta imamo. Uskoro necemo imati ni igrace po najboljim klubovima, a o samom ucescu u evrokupovima i da ne pricam.

E

pre 1 godinu

Cestitke Efesu, sad kad se setim utakmice protiv Zvezde, onog momenta kada je stigao rezultat iz Minhena poceli su da se sklanjaju da izbegnu Real u cetvrtfinalu i eto sad titula!

Mihajlo

pre 1 godinu

Nemam nista protiv Micica ali mi je odvratan taj stil kosarke,kao mini Harden. Cestitke Micicu na tituli s nadom da u reprezentaciji nece igrati ovako,da nece stalno lopta biti kod njega,sa 1000 driblinga,suteva,bacenih lopti.

MisterChip

pre 1 godinu

Efes je 1. tim koji je osvojio Evropski kup u košarci nakon što je na turniru imao čak 17 poraza, što je ogroman broj. Primera radi, pre 12 godina (2010.,tj. u sezoni 2009-10) Barselona je osvojila titulu sa samo 2 poraza (od Partizana 67-66 i Reala) u takmičenju (Partizan je na kraju bio 4.).
Real Madrid (6 od 33) je tim sa najviše promašenih trojki (27) i najgorim procentom šuta za tri poena (18.2%) u finalu u celoj istoriji Evrolige.
Prvi put od 1998. (sezona 1997-98) i meča Kinder Bolonja 58-44 AEK, finalisti Evrolige nisu dali više od 60 poena (Partizan je na kraju bio 4.).

гази багру

pre 1 godinu

Glavni zadatak Pešića je da uigra Bogdanovića i Micića. Vrhunski rezultati dolaze sa vrhunskim bekovima. Sa Jokićem, Milutinovim, Lučićem, Bjelicom, Kalinićem zlato je izvijesno.
(Nbc, 21. maj 2022 22:13)

главни задатак за Пешића је да разговара са Мелоуном и да одлучи како да најбоље искористи најбољег плејмејкера на свету, Николу Јокића. Ако будемо играли да Јокићем као класичним центром, као прошли пут, резултат ће опет бити разочарање.

jsx

pre 1 godinu

Ataman je uzasno antipatican, ali ne moze se tvrditi da nije vrhunskii trener.
@Back in Black
Ma 100 poena bi bilo razlike... Verujem da bi svi polufinalisti konferencije dobili Efes lagano po NBA pravilima, a verovatno i po evropskim, ali ovi najslabiji timovi iz plejofa i plej ina tesko, Hjuston nikako.

uzzaaassss

pre 1 godinu

58 - 57 pametnom dosta. Ako se nastavi sa ovim mucenjem kosarke uskoro ce na kosarkaskim utakmicama biti manje poena nego na rukometnoj utakmici.

SrbEUin

pre 1 godinu

Poredite NBA i EL?
Da bi poređenje imalo smisla, Ameriku morate gledati kao kontinent, i porediti je sa Evropom, a ne sa pojedinačnim državama (na pr Arizona - Španija, Nebraska - Francuska ili Teksas-Srbija). Ne radi se o većem kavitetu Amerikanaca od Evropljana. Samo je novac razlog za razliku u kvalitetu NBA i EL. Da u EL ima dovoljno novca, razlike ne bi ni bilo, ili bi išla u korist Evrope. Poslednjih 4 sezone MVP su Evropljani. A i sledećih 4 će takođe biti Jokić, Dončić ili Akumbo...
Rep Evrope bi pobedila rep SAD, naravno uz odgovarajuće pripreme i uigravanja.

Vaso

pre 1 godinu

zasto se uvek posle malog faula Reala napad Efesa vracao na 14 sekundi? Jel to neko novo pravilo? Koliko znam to pre nije bilo.
Moze li neko da mi objasni?

o

pre 1 godinu

@Калиш
Lepota kosarke je u postignutom kosu i citava igra se svodi na to ko je postigao vise koseva. Mnogo bolja, jaca i raznovrsnija odbrana vidjena je jutros u mecu Majami - Boston, nego u finalu EL, pa je ipak broj poena neuporediv.
Evropsku kosarku karakterisu ocajan napad i losa odbrana.
Da je ta odbrana tako granitna, ne bi Amerikanci sve te evropske ekipe punili sa 100+ poena i to igrajuci s trecim timom i sa 30% snage.
Sinoc smo videli jedno veliko nista. Ljude koji promasuju sve, centre koji ne umeju kos iz reketa da postignu, pleja koji ne zna da organizuje napad, dakle, jedno veliko nista.

kaligula

pre 1 godinu

zasto je yu kosarka bila toliko uspesna?... vise je razloga ali jedan od bitnijih je taj sto su jos 70-ih nase selekcije tokom leta odlazile u usa i igrale utakmice sa koledz timovima, ucile trenerski posao usput i prepoznavali u kom pravcu se razvija kosraka...danas, nakon tri decenije intezivnog odlaska onih najboljih iz celog sveta u nba,kosarka se nalazi u novoj fazi- globalno nba je 1. liga, sve ostalo je poligon za razvoj novih igraca za nju... nba je verovatno najbolje organizovana sportska liga na svetu, izuzetno profitabilna a zasluge za to imaju stern i stankovic... obojica su vizionraski uocili kako je ucniti takvom da je igraju i gledaju svi... a reprezentacije?... pa, to je susutinski stvar proslosti, nema nikakav znacaj, eventualno ono "provincijski bal sa maskama, rasturala se noc"... el?... pretezno tuzno sa povremenim padavinama....

Vanja

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.

Antusa

pre 1 godinu

Treba svake godine ovde organizovati F4 Evrolige
Jer je Srbija definitivno centar evropske košarke.
(Dragan, 21. maj 2022 18:18)

Po čemu je Srbija bolja od Španije? Španski klub u finalu Evrolige i Španci su aktuelni svetski prvaci.
Srpski klubovi ne znaju za F4 i Srbija zlato nije osvojila vec 20 godina. Srbija samo ima par dobrih idividualaca.

Paradox

pre 1 godinu

Koliko se srozala euro košarka.. Dosada na kvadrat. Sport koji umire.
(zoran, 21. maj 2022 20:05)

Cim je Zvezda u istoj sta ocekivati? Dok ja Partizan bio, to su bili mecevi za istoriju!

Vaso

pre 1 godinu

zasto se uvek posle malog faula Reala napad Efesa vracao na 14 sekundi? Jel to neko novo pravilo? Koliko znam to pre nije bilo.
Moze li neko da mi objasni?

VRLO VRLO ZADOVOLJAN TIP

pre 1 godinu

Ja bih voleo da pobedi Zvezda. Ima dobre igrače i domaći teren. Jeste da su drugi favoriti, ali Zvezda je život, svi ostali su sitnice.

Cicero

pre 1 godinu

@kum žoržo

Ajde priznaj da niti jednu utakmicu NBA nisi gledao. Bukvalno prosečna Nba tekma je bolja od finala evrolige i krema evropske košarke. Taj broj talenata, organizacije i profesionalizma Evropa nema. Svaki košarkaš bi želeo da se odmeri sa NBa timovima, a ne sa Efesom.

djapica

pre 1 godinu

Osam koševa za četvrtinu! To je prava, muška košarka koja mami gledaoce i drži ih zakovane za ekrane tv prijemnika. A ne ona smehotresna olimpijada od NBA play off-a. Nije ni čudo sto ne zovu Jokica i ukazuju mu čast da sedi na klupi repke.

Back in Black

pre 1 godinu

Mozda vama ovo nije gledjivo i to je vas problem, svako ko se razume u kosarku je ovde video lepotu tog sporta. Sto je meni nekada davno rekao jedan stari trener: " ne mozes da izgubis ako ti protivnik ne postigne kos". Tvrdo, iscrpno, odbrane kakve se vise ne igraju. Bas me briga sto balava deca, i njihovi roditelji koji se ne razumeju u kosarku nisu uzivali. Ja sam mom klincu rekao, bavi se sportom kojim ti zelis ali ako budes igrao kosarku, ovako se odbrana igra!
(Xp, 21. maj 2022 21:01)
Kakva bre odbrana.Totalni nekvalitet i nista više.Sve što se malo pokaže ide u NBA u Evropi ostala škart roba.
Jedini igraci koji odskacu su Micic i Larkin zato i osvajaju ovo ostalo žali bože.
Centarske pozicije sve sama drva,jer cim se pojavi neki krsten centar iz Evrope odmah odlazi u NBA.
Jokic,Porzingis,Vucevic,Nurkic,Zubac,
Valancunas itd,itd.

gledao posle 20 godina opet "košarku" i neću više nikad

pre 1 godinu

PROPALA košarka kao sport TOTALNO!

Ni vica ,ni ideje, ni lepršavosti! Ni pasa, ni šuta, ni preciznosti!

JAD i BEDA!

P.S. "ovo" nije isti sport u poređenju sa onim iz osamdesetih, devedesetih i početka dve hiljaditih...
Definitivno nije...

E

pre 1 godinu

Užas od utakmice, apsolutno negledljivo. NBA u poređenju s ovim kao neki drugi sport.
(pelegrini, 21. maj 2022 20:38)

Pa ti idi gledaj NBA, odlican f4, prava Evropska kosarka, neizvesno do samog kraja, licno uvek dajem prednosti kosarci u Evropi!!!!

Aleksandar

pre 1 godinu

Ovo bi trebalo da bude najbolje sto evropska košarka nudi a zapravo je jad i beda.Naspram nba kao ženska košarka u odnosu na musku,otprilike tako nešto.

Back in Black

pre 1 godinu

Evropska i NBA košarka.
Evo ovaj Efes koji hara Evropom bi Orlando,Hjuston,Oklahoma razbili kao od šale a Boston,Dalas,Majami,Golden Stejt itd kada bi im rekli derite i ne pitajte za cenu bilo bi najmanje 70 razlike.
I onda mi neko uporedjje NBA sa Evropom to je bre kao Ferari i Jugo.

Mihajlo

pre 1 godinu

Jadna je evropska kosarka kad je Micic MVP. Uzasno covek igra,brdo gluposti je napravio u napadu,u odbrani se svaki put zakuca u blok i nema dalje. Jeste dao najvise poena ali loptu ne ispusta,jedino je Larkinu ponekad doda,klasican solista,ja pa ja,bolje beka da igra u reprezentaciji.

nemanja

pre 1 godinu

Svima nam je drago zbog Vase, ali ovo ponovno osvajanje evrolige od strane Efesa je izuzetno lose po imidz i popularnost evropske kosarke koja je u evidentnoj krizi.. sve manjoj zainteresovanosti za pracenje evropske kosarke svakako ne doprinosi cinjenica da turski klub bez ozbiljne baze navijaca ponovo osvaja EL..
kolika je nezainteresovanost za EL u evropi govori i to da je danas u toku dana u evropskim sportskim medijima bilo neuporedivo vise paznje posveceno dalasu i gsw, nego ovom finalu.. cak i u spanskim medijima (gledao sajtove Marke i Asa) sve do pocetka utakmice.. a o npr italijanskim, nemackim, francuskim medijima da ne pricamo, to se provuce jedva negde kao potpuno sporedno, a van evrope no slova nigde..
i nije tacno da su odbrane zesce nego u Nba plej ofu, nego ovi vola ne mogu da ubodu.. sporo i bezidejno..
mora nesto da se menja pod hitno, a za pocetak da se uvedu defanzivne 3 sekunde kao u Nba..

zere

pre 1 godinu

Znate šta je ABA liga za Euroligu? Institucija. Uporedite sistem igranja polufinala i finala. Na 2 odnosno 3 pobede prema evroliginoj igri na jednu pobedu.

Back in Black

pre 1 godinu

Efes i Real bi u NBA imali maksimum 4 pobeda.
Ovaj Tavarez je jedan od najboljih centara u Evropi hahahahahaahah.Pa za njega je Gober Hakim.
Jokara i Embid bi napravili malu bebu od njega.
(Back in Black, 21. maj 2022 21:07)

Šta li si ti našao da uporedjuješ ? Pa se još kao smeješ ?!

Ekipe koje imaju budzete kao jedan od nabrojanih igrača platu za sezonu ? Kao kada bi rekao "Ali "fića" nema šanse sa Mercedesom hahaha"
(Batko, 21. maj 2022 21:12)
Ne ja to ne uporedjujem vec eksperti za košarku u komentarima.
Koji non stop pišu neke bajke o Evropskoj košarci i nekoj famoznoj odbrani.
Nema ovo veze sa odbranom vec sa kvalitetom tj. nekvalitetom.
Nema jedan kršten šuter.
To je kao da se kaze kako je Bundes liga cirkus liga,ima puno golova jer se ne igra odbrana a naša Lin Long liga je vrhunska ima malo golova jer se igra cvrsta odbrana.

Back in Black

pre 1 godinu

Efes i Real bi u NBA imali maksimum 4 pobeda.
Ovaj Tavarez je jedan od najboljih centara u Evropi hahahahahaahah.Pa za njega je Gober Hakim.
Jokara i Embid bi napravili malu bebu od njega.

basketaš

pre 1 godinu

Svaka čast bratu Vasi ali Pablo Laso je toliko simpatičan gospodin i majstor košarke da iskreno želim da opet uzme titulu u Bg-u. Treću u karijeri, najpotcenjeniji trener ikada.

Mihajlo

pre 1 godinu

Nemam nista protiv Micica ali mi je odvratan taj stil kosarke,kao mini Harden. Cestitke Micicu na tituli s nadom da u reprezentaciji nece igrati ovako,da nece stalno lopta biti kod njega,sa 1000 driblinga,suteva,bacenih lopti.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Kako ovo gledati posle NBA?

Euroleague je kao vožnja u trećoj, NBA u šestoj brzini.
(Me, 21. maj 2022 20:29)

U pravu si. Bolje je gledati NBA, gde ekipe u plej ofu gube 50 razlike. Nije nego.

jsx

pre 1 godinu

Ataman je uzasno antipatican, ali ne moze se tvrditi da nije vrhunskii trener.
@Back in Black
Ma 100 poena bi bilo razlike... Verujem da bi svi polufinalisti konferencije dobili Efes lagano po NBA pravilima, a verovatno i po evropskim, ali ovi najslabiji timovi iz plejofa i plej ina tesko, Hjuston nikako.

kum žoržo

pre 1 godinu

@cicero
Druze niko ne dovodi u pitanje razliku u kvalitetu NBA i el ,poenta mojih komentara je ocigledan pad u kvalitetu kosarke,i u americi i u evropi.Nba liga me apsolutno ne interesuje,pogledao sam par utakmica u ovogodišnjem plej ofu i nisam oduševljen jer sam itekako pratio NBA pre 20-ak godina i velika je razlika u kvalitetu.Vise pratim el i tu je razlika u kvalitetu jos drastičnija

Xp

pre 1 godinu

Mozda vama ovo nije gledjivo i to je vas problem, svako ko se razume u kosarku je ovde video lepotu tog sporta. Sto je meni nekada davno rekao jedan stari trener: " ne mozes da izgubis ako ti protivnik ne postigne kos". Tvrdo, iscrpno, odbrane kakve se vise ne igraju. Bas me briga sto balava deca, i njihovi roditelji koji se ne razumeju u kosarku nisu uzivali. Ja sam mom klincu rekao, bavi se sportom kojim ti zelis ali ako budes igrao kosarku, ovako se odbrana igra!

Cika toni

pre 1 godinu

To je realnost evropske kosarke, a sto grobari uporno osporavaju. Imas budzet od preko 30M. I onda I Ataman (sa kojim smo se, kao trenerom, sprdali dok je bio u Galati), osvoji EL I to DVa puta uzastopno. Uloga trenera jeste Velika, Ali presudni faktor je budzet.

kum žoržo

pre 1 godinu

U ove dve ekipe nema 3krstena igraca,a secate li se dijamantidisa,spanulisa,bodiroge,danilovic,pekovica,splitera,rakocevica,garbahosa,gasol,navaro,jasekevicijus,klejza,dragic,lakovic lorbek,i jos pregrst strasnih amera,i sada neko kaze da ova el moze na bilo koji nacin parira nekadasnjoj ligi šampiona.Smejurija!

Tor

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.
(Vanja, 21. maj 2022 18:46)

Druze nas, nijedna nacionalna televizija ne prenosi ovaj dogadaj, pa sto bi i nasa. Ne znam da li si primetio ali 90 % sportskih dogadjaja danas u svetu prenose komercijalne televizije.

Neo@

pre 1 godinu

EUROLIGA i NBA liga... Kao dva različita sporta!!!
Strašno na šta je evropska košarka spala, ali strašno! Nije ni čudo što u njoj para nema i što se slabo gleda, jer ko ovo može da gleda, a ne oseti mučninu u glavi, taj nije nikad gledao pravu košarku. Barabe su je potpuno upropastile i ako se ovako nastavi, biće potop evropske košarke...

kum žoržo

pre 1 godinu

@pera magic mitic
Samo ta trojica imaju kvalitet od evropskih igraca,sustina je da je NBA bila mnogo kvalitetnija pre 10-20godina,imala je draz i znacenje,sada je postala cirkus i vise nije bitno pobediti ili izgubiti,skoro svako ko zeli da se oproba u NBA moze sada da ode,sto ukazuje na ogroman pad kvaliteta lige.Da li zaista mislis da od hrpe igraca koje sam naveo bar 5-ica ne bi bili u samom vrhu danasnje NBA lige po kvalitetu.Kvalitet kosarke je u velikom padu ,kako u americi, tako i jos vise u evropi

Džoni

pre 1 godinu

Uz sve razlike u kvalitetu igrača između NBA i Evropske košarke, najveća je u defanzivne tri sekunde u reketu, tj u NBA i odbrambeni i igrač koji napada ne mogu da kampuju u reketu, dok u Evropskoj košarci defanzivni igrač nema to ograničenje. Zato se postiže manje poena, puni se reket i nema baš puno šetnje do samog koša itd. Ako se setite Janisa Adetokumba ili kako se već preziva kad igra za Grčku po FIBA pravilima dečko ne može da se sastavi jer nema šut da raširi igru a čim mu popune reket on je i problemima. Ja iskreno više volim ovu tvrđu košarku gde se mnogo polaže na sve detalje i gde svaki taj detalj može da odluči meč nego na trkačku i pucačku igru kakva se igra preko bare.

goran

pre 1 godinu

kako sudije sviraju za real, treca licna danstona, a napad pre toga evo sad prikazase kad je singlton dobio rampu od poarjea da ga kozer vuce za ruku i to ne sviraju

PredragDrobnjak

pre 1 godinu

@$$$

Što ne bi viknuo? Ti bi da zaplače na trojku?
Bože šta dokoni ljudi zameraju.
(rrr, 21. maj 2022 19:20)

Molim te, izguglaj šta znači pridev dokon. Ja ti se neću smejati ali nemoj negde u društvu da se izblamiraš.

Јабучило

pre 1 godinu

Kad jedan igrac postigne, grubo, 40% poena, jasno je koliko je dobar. Micic i Jokic, a o ostatku selkcije isto tako nema potrebe govoriti. Srbija ima ozbiljan tim, potencijalno.
(Sasa, 21. maj 2022 21:36)

Али, Јокић неће. Није му Србија приоритет.

Јабучило

pre 1 godinu

PROPALA košarka kao sport TOTALNO!

Ni vica ,ni ideje, ni lepršavosti! Ni pasa, ni šuta, ni preciznosti!

JAD i BEDA!

P.S. "ovo" nije isti sport u poređenju sa onim iz osamdesetih, devedesetih i početka dve hiljaditih...
Definitivno nije...
(gledao posle 20 godina opet "košarku" i neću više nikad, 21. maj 2022 21:22)

Ово је била тешка, рововска утакмица. Није имала потенцијал да буде лепа. Али овакве утакмице носе другу врсту дражи.

Goks

pre 1 godinu

Ne znam čemu kuknjava oko utakmice. Rovovska borba, čvrste odbrane, trenerske minijature. Da, loši procenti, posledica dobrih odbrana, veliki ulog,nervoza. Ima lepote i u ovakvim utakmicama itekako.

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Divna utakmica, borbena, pravo finale Evrolige! Odbranio je Efes titulu šampiona Evrope pobedom nad Realom, mogu reći sasvim zasluženo! Dramatična završnica utakmice, Real se borio veoma dobro ali sasvim sasvim zasluženo je Efes pobedio. Prognozirao sam da će Efes ponovo da osvoji Evroligu i evo to se i desilo. Drago mi je što je Efes pobedio a posebno zbog Micića naravno. Odigrao je Micić maestralno i ovaj Fajnal for i veoma doprineo novoj Efesovoj tituli šampiona Evrope! Bravo!

gb

pre 1 godinu

kad slusas ova dva komentatora, ne mozes a da se ne zapitas kako je moguce da obojica zive od ovog posla.

Imate coveka koji zna sve o kosarci, i coveka koji izgovara ime igraca kod koga je lopta. I obojica vrv rade za istu platau.
da l ovaj kovacic kapira koliko nema pojma ni o cemu kad radi prenos sa ovako nekim pored sebe.

uzzaaassss

pre 1 godinu

58 - 57 pametnom dosta. Ako se nastavi sa ovim mucenjem kosarke uskoro ce na kosarkaskim utakmicama biti manje poena nego na rukometnoj utakmici.

Marinko

pre 1 godinu

Uz sve razlike u kvalitetu igrača između NBA i Evropske košarke, najveća je u defanzivne tri sekunde u reketu, tj u NBA i odbrambeni i igrač koji napada ne mogu da kampuju u reketu, dok u Evropskoj košarci defanzivni igrač nema to ograničenje. Zato se postiže manje poena, puni se reket i nema baš puno šetnje do samog koša itd. Ako se setite Janisa Adetokumba ili kako se već preziva kad igra za Grčku po FIBA pravilima dečko ne može da se sastavi jer nema šut da raširi igru a čim mu popune reket on je i problemima. Ja iskreno više volim ovu tvrđu košarku gde se mnogo polaže na sve detalje i gde svaki taj detalj može da odluči meč nego na trkačku i pucačku igru kakva se igra preko bare.
(Džoni, 21. maj 2022 21:41)

Da li si pogledao procente suta za 3p? Sramno finale, ali to je EL.

Gol

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.
(Vanja, 21. maj 2022 18:46)

Šta oćete bre više samo kukate. Poslednjih 12 godina SK prenosi Evroligu i svi to znate i znate da ne mogu dve televizije da prenose isti događaj ovog tipa i opet vam nešto nije jasno.

mojnemenito

pre 1 godinu

Evropska i NBA košarka.
Evo ovaj Efes koji hara Evropom bi Orlando,Hjuston,Oklahoma razbili kao od šale a Boston,Dalas,Majami,Golden Stejt itd kada bi im rekli derite i ne pitajte za cenu bilo bi najmanje 70 razlike.
I onda mi neko uporedjje NBA sa Evropom to je bre kao Ferari i Jugo.
(Back in Black, 21. maj 2022 20:57)

Pa sta je problem? Niko nije ni rekao da je Evropska kosarka bolja od NBA. Ali i da u evropskoj kosarci uvedu trokorak kao sto je nezvanicno uveden u nba, da imaju pravo na taj prvi korak, gledali bi vjerovatno efikasniju kosarku. Plus sto je NBA toliko bogata, fovode sve najbolje i yo je sva prica. Licno vise volim da gledam ovakva finala. Jedino sto je lose su navijaci, jedino je Olimpijakos imao ozbiljnu podrsku, ostalo nula.

Nbc

pre 1 godinu

Glavni zadatak Pešića je da uigra Bogdanovića i Micića. Vrhunski rezultati dolaze sa vrhunskim bekovima. Sa Jokićem, Milutinovim, Lučićem, Bjelicom, Kalinićem zlato je izvijesno.

o

pre 1 godinu

@Калиш
Lepota kosarke je u postignutom kosu i citava igra se svodi na to ko je postigao vise koseva. Mnogo bolja, jaca i raznovrsnija odbrana vidjena je jutros u mecu Majami - Boston, nego u finalu EL, pa je ipak broj poena neuporediv.
Evropsku kosarku karakterisu ocajan napad i losa odbrana.
Da je ta odbrana tako granitna, ne bi Amerikanci sve te evropske ekipe punili sa 100+ poena i to igrajuci s trecim timom i sa 30% snage.
Sinoc smo videli jedno veliko nista. Ljude koji promasuju sve, centre koji ne umeju kos iz reketa da postignu, pleja koji ne zna da organizuje napad, dakle, jedno veliko nista.

E

pre 1 godinu

Cestitke Efesu, sad kad se setim utakmice protiv Zvezde, onog momenta kada je stigao rezultat iz Minhena poceli su da se sklanjaju da izbegnu Real u cetvrtfinalu i eto sad titula!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Мени је итекако занимљива европска кошарка, поготово утакмице у којима се одлучује. НБА јест број "1" у свијету и синоним је за кошарку уопште ал у лигашком дијелу има много утакмица које су досадне за гледање. Само набијање статистике а одбране као да се и не играју. Ето, видим да је полемика па да и ја напишем своје виђење.

Алекса

pre 1 godinu

Srpski klubovi ne znaju za F4 i Srbija zlato nije osvojila vec 20 godina. Srbija samo ima par dobrih idividualaca.
(Antusa, 21. maj 2022 20:33)

Србија није боља од Шпаније и то је једино што си погодио. И није проблем да ти ја објасним зашто, али је проблем што нећеш разумети...

Pall Mall

pre 1 godinu

Slaba kosarka ali opet sve čestitke Efesu na tituli i trofeja EL. Bravo za Atamana i njegove momke posebno za Micica koji je odneo prevagu i u polufinalu i u finalu. Jedino sto bih menjao u Evropskoj košarci je ovaj F4. Bolje bi partije bile da se igra plej-of na tri dobijena meča. Bile bi bolje gledanje utakmice. Ovako jedna utakmica u grcu treba da spasi celu sezonu ili da te uništi. Ovo je prevaziđen zastareo sistem. Realniji je plej of.

Sasa

pre 1 godinu

Kad jedan igrac postigne, grubo, 40% poena, jasno je koliko je dobar. Micic i Jokic, a o ostatku selkcije isto tako nema potrebe govoriti. Srbija ima ozbiljan tim, potencijalno.

vince carter

pre 1 godinu

Na stranu sto u Nba igraju kvalitetniji igraci ali ne vidim sta je sporno u tome da mnogi ljudi vise uzivaju u Evropskoj kosarci. Kao evropska kosarka je Amaterska ovo ono,ne Evropska kosarka je profesionalna i isto je top i za obicne gledaoce su i Evropski igraci vanzemaljci i gledaocima je bitna jedino zabava i strast pored malih ekrana ili tribina. Dakle sve utakmice na F4 su bile neizvesne i na noz,sto je za gledaoce vrh. U proslom nba playoffu Klipersi su dobili Dalas 154-111,sta ce tu gledaocu znaciti sto su ti igraci bolji od Evropskih? Sta vi imate od toga? Mnogi ne mogu da gledaju cele nba utakmice,pa ni sami Amerikanci,ne mogu da gledaju takmicenje u sutiranju trojki..zapravo ekipa koja je zasluzna sto su sve ostale ekipe pocele da ispucavaju trojke Golden Stejt Wariorsi zapravo igraju najraznovrsniju kosarku u nba,sutiraju mnogo dvojki,idu na ulaze,koriste reket,odlican protok lopte i timska igra. A najbolju odbranu igra Boston sa Udokom.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Iako nije vidjena kvalitetna kosarka u finalu EL, cestitke Vasi na tituli. Igra sa velikim samopouzdanjem, oslonac tima i kapa dole. Tekma je mogla da ode i na drugu stranu, ali je Efes zasluzio srecu. Real je na svom visokom nivou ponovo, i svaka cast Lasu za ostavljen utisak. Iako je favorizovana Barsa podbacila na prvi pogled, ipak mora da se kaze da Saras, kao mlad trener, nspreduje, radi vrhunski. 3 ci uzastopni fajnal4, uspeo da digne ekipu da pobedi Oli danas, i samo neka nastavi vredno da radi, i trofej sampiona EL ce uskoro doci. Uzeo je vec spanski kup, a na putu je da osvoji i prvenstvo sto bi u ovom trenutku bio dobat rezultat.

Sone

pre 1 godinu

Igraju Efes i Real finale a cuju se navijaci Olimpijakosa, razumem zasto Efes nema navijace, ali nikako ne mogu razumeti da Real nema tvrdo jezgro navijac, secam se 80i90 su imali.

Pera Magic Mitic

pre 1 godinu

 ove dve ekipe nema 3krstena igraca,a secate li se dijamantidisa,spanulisa,bodiroge,danilovic,pekovica,splitera,rakocevica,garbahosa,gasol,navaro,jasekevicijus,klejza,dragic,lakovic lorbek,i jos pregrst strasnih amera,i sada neko kaze da ova el moze na bilo koji nacin parira nekadasnjoj ligi šampiona.Smejurija!
(kum žoržo, 21. maj 2022 20:59
A, mozda zato sto Jokic, Janis, Doncic, navedeni Dragic i ostalo evropsko drustvo hara vec neko vreme NBA? U vreme ovih sto si naveo, retki su bili dobri Evropljani u NBA, a sada idu i oni vrlo mladi.

Batko

pre 1 godinu

Efes i Real bi u NBA imali maksimum 4 pobeda.
Ovaj Tavarez je jedan od najboljih centara u Evropi hahahahahaahah.Pa za njega je Gober Hakim.
Jokara i Embid bi napravili malu bebu od njega.
(Back in Black, 21. maj 2022 21:07)

Šta li si ti našao da uporedjuješ ? Pa se još kao smeješ ?!

Ekipe koje imaju budzete kao jedan od nabrojanih igrača platu za sezonu ? Kao kada bi rekao "Ali "fića" nema šanse sa Mercedesom hahaha"

Pirke

pre 1 godinu

Euroliga amaterska organizacija sa ovim f4.Igraš cele sezone najbolju košarku,dođe loš dan i sve padne u vodu.Plejof na 3 dobijene utakmice je jedino merilo ko je stvarno najbolja ekipa.F4 je totalna glupost

Sile

pre 1 godinu

Sramota je da se najveci evropski kosarkaski dogadjaj igra u tvojoj zemlji i glavnom gradu a da to ne prenosi nacionalna televizija, bruka i sramota, samo toliko.
(Vanja, 21. maj 2022 18:46)

Ne prenosi poslednjih deset godina, od kada Zvezda igra, 3 miliona građana Srbije koji nemaju SK i ne znaju šta je to EL. Ja sam između ostalog i zbog Zvezde u EL uzeo Total TV, pored Supernove koju sam već imao. Tamo imaš tenis, Formulu, Moto trke, ovamo LŠ i LE u fudbalu, sada i sve najjače lige u fudbalu, NBA, ABA ligu, najbolji rukomet i još mnogo "manjih" sportova.
Ali tako je svuda, platiš i gledaš, sad vi što ste bili navikli sve džabe...

Могли

pre 1 godinu

Таварез разбио ефес у првој четвртини,а тренер после више држао на клупи него у мечу,не разумем

Gazda Dojkan

pre 1 godinu

Odlicno finale, ko ume da gleda. Treneri se nadmudrivali detaljima. Jeste bilo malo poena i malo atraktivnih poteza, ali su zato obe ekipe bile maksimalno koncentrisane da prvo neutralizuju prednosti protivnika a onda da iskoriste svoje prednosti. Ataman je na kraju uspeo da nadje recept za Tavareza a Real nije imao veceras raspolozenog sutera. Dok su sa druge strane Micic i Larkin bili ubitacni. Kad im se prikljucio Plajs, Efes je stigao zaostatak i pobedio na kraju. Zanimljiv je ucinak Brajanta, koji nije prakticno ni pokusavao, ali je bio kljucan u borbi protiv Tavaresa. Stalno mu je smetao svojim postavljanjem u toku napada Efesa. Tako je pravio pristor Micicu i Larkinu. Na kraju je ovaj napravio faul bez lopte u frustraciji. Gomila takvih detalja je bila bitna. Ta igra bez lopte, narocito.

H2H

pre 1 godinu

Utakmicu odlučili Plais i Vasa s jedne strane i milion promašenih trojki Reala. Neverovatno da Laso ne uradi aosolutno ništa zadnjih 24s, jednostavno je pustio da prođe vreme i to je to, poraz. Nijedan Srpski trener to ne bi sebi nikada dopustio...

Ivan

pre 1 godinu

Bravo za Efes na novoj tituli šampiona Evrope, zaista je najbolji klub Evrope, to je i večeras u Beogradu opet potvrdio! Bravo i za našeg Micića na novoj tituli šampiona Evrope i na odličnoj igri! Bravo Efes i bravo Miciću majstore!

гази багру

pre 1 godinu

Glavni zadatak Pešića je da uigra Bogdanovića i Micića. Vrhunski rezultati dolaze sa vrhunskim bekovima. Sa Jokićem, Milutinovim, Lučićem, Bjelicom, Kalinićem zlato je izvijesno.
(Nbc, 21. maj 2022 22:13)

главни задатак за Пешића је да разговара са Мелоуном и да одлучи како да најбоље искористи најбољег плејмејкера на свету, Николу Јокића. Ако будемо играли да Јокићем као класичним центром, као прошли пут, резултат ће опет бити разочарање.

Heat

pre 1 godinu

Efes ima veliku prednost na bekovima, Real ima Lasa na klupi. Zanima me kako ce se Ataman suprotstaviti Tavaresu i Jabuseleu, kao i da li ce Laso cuvati Vasu i Larkina sa Tejlorom i Hangom na parketu...

NoName

pre 1 godinu

Cestitke Efesu, sad kad se setim utakmice protiv Zvezde, onog momenta kada je stigao rezultat iz Minhena poceli su da se sklanjaju da izbegnu Real u cetvrtfinalu i eto sad titula!
(E, 21. maj 2022 20:51)

Ladno nemaš pojma o čemu pričaš. Efes se nije pitao ništa, Makabi je taj koji je birao jer je imao zaostalu utakmicu sa Fenerom koja se igrala 5 dana posle te.

$$$

pre 1 godinu

@rrr

Pa on se dere istom jacinom i kad neko da trojku za pobedu i kad neko da trojku na pocetku mecu...Ako tebi ne smeta, to je sasvim OK...

kris

pre 1 godinu

Nevjerovatno koliko je iritantan ovaj Kovačić sa drekom,urlanjem,kreštanjem..Maloprije kresti Ljulj,Ljulj,Ljulj...i tako 50 puta.Ovog drugog milina slušati odmjeren,pametno priča,stručno.

marko21

pre 1 godinu

Po čemu je Srbija bolja od Španije? Španski klub u finalu Evrolige i Španci su aktuelni svetski prvaci.
Srpski klubovi ne znaju za F4 i Srbija zlato nije osvojila vec 20 godina. Srbija samo ima par dobrih idividualaca.
(Antusa, 21. maj 2022 20:33)

Vidi njega, odmah blati nase klubove, reprezentaciju.

Mozda iz tog razloga sto je velika verovatnoca da neko od spanskih klubova bude na F4. Bilo bi glupo da bilo koji ucesnik F4 bude domacin. Mada, generalno, uvek je lepse imati razliciti grad za finale bilo kog takmicenja.

Dragče

pre 1 godinu

Ovde je Real sem sebe ubio. Greška Lasa je što je Real dopustio da u situaciji kada imaju čak jos 2 mala faula zadnji napad Efesa traje 44 sekunde, prakticno do kraja utakmice. Morali su da idu na faulove što pre da potrose ta 2 mala faula i da idu na treci da Efes sutira slobodna. Pa da Real ima zadnji napad pa sta im Bog da.
Inače jos jednom se potvrdilo da je skok u napadu često taj faktor koji presudi na kraju. Efesu sve čestitke na odbranjenoj tituli.

Ekg

pre 1 godinu

Zadnja cetvrtina paklene odbrane, krvarilo se za svaki kos. Micic sjajan ali po mom misljenju dusa Efesa su Singlton i Danston. Kakva snaga!

djani

pre 1 godinu

Lepo je gledati nba play off,pre toga malo je i dosadno zbog velikog broja utakmica,ali naravno vrhunska kosarka je u pitanju.Naravno ovi je prelep sport o evropska kosarka je izuzetna,gde nasi treneri i igraci dominiraju,zadovoljstvo je gledati taktiku,i tenziju utakmice.I po meni zaista nije tacno da su ekipe ne kvalitetne ovo su dve izuzetne suterske ekipe,imaju vrhunske igrace,samo sto je utakmica bila takvog intenziteta,i cvrstine,da se neko ozbiljno odlepi,iskreno mislio sam da Real ovo dobija ali je Ljulj dosta podbacio,to je neocekivano i retkost da se u ovakvim mecevima desava,ali drago mi je zbog Vase i Efesa.

SrbEUin

pre 1 godinu

Poredite NBA i EL?
Da bi poređenje imalo smisla, Ameriku morate gledati kao kontinent, i porediti je sa Evropom, a ne sa pojedinačnim državama (na pr Arizona - Španija, Nebraska - Francuska ili Teksas-Srbija). Ne radi se o većem kavitetu Amerikanaca od Evropljana. Samo je novac razlog za razliku u kvalitetu NBA i EL. Da u EL ima dovoljno novca, razlike ne bi ni bilo, ili bi išla u korist Evrope. Poslednjih 4 sezone MVP su Evropljani. A i sledećih 4 će takođe biti Jokić, Dončić ili Akumbo...
Rep Evrope bi pobedila rep SAD, naravno uz odgovarajuće pripreme i uigravanja.

Šalabajzer

pre 1 godinu

Kakva klasa ovaj Vasa Micic, kakva klasa!!! Mi se jos lozimo na Tea brate a ovaj decko dve zaredom titule evrope i pre tri godine trece mesto…ovaj final four decko DOMINIRA. 80% Utakmice se samo culo njegovo ime u akcijama..pasovi..sut…dribling i proigravanja…ma klasa. 54% sut za 2 i 57% za trojku…cao zdravo :)

Fenomen

pre 1 godinu

U finalu je bila košarka ispod nivoa Evrolige...pobedio je malo srećniji tim. yod četiri utakmice meni je bila najbolja ona između Olimpijakosa i Efesa.

mkg

pre 1 godinu

zasto se uvek posle malog faula Reala napad Efesa vracao na 14 sekundi? Jel to neko novo pravilo? Koliko znam to pre nije bilo.
Moze li neko da mi objasni?
(Vaso, 21. maj 2022 21:16)

Od kada ne pratiš košarku?

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Увијек је теже одбранити него освојити. И због тога велике честитке Ефесу. А највеће честитке нашем МВП-ју. БРАВО ВАСИЛИЈЕ, поносни смо на тебе! 🇷🇸👏👏👏

Калиш

pre 1 godinu

Видим развила се дебата НБА vs Евролига, па да дам свој глас Евролиги. Увек сам више волео да гледам кошарку која се игра главом, а не само рукама, ногама, раменима, лактовима. И данас је та разлика очигледна иако европски кошаркаши већ деценијама играју у НБА. Више су се некако они утопили у тај амерички "run & gun" фазон, него што су оплеменили НБА лигу европским шмеком. А европска кошарка такође и поред присуства америчких кошаркаша одржава свој стил. Могао бих сад у детаље, али мали је формат коментара. Укратко, не схватам ове којима је ово финале ЕЛ била лоша утакмица. Ма, не да није била лоша, била је врхунска! Шта као смета им мали број поена. Па, нека се сете како су Југославија, а потом и Србија освајали медаље. Управо тако, гранитном одбраном и игром на мали број поена. Јуче је све, али баш све што кошарка нуди, могло да се види, да не идем у детаље. Посебна импресија игра у одбрани и начин коришћења ресурса који су им на располагању од стране оба тренера. У таквој игри, где се кошу радујеш као да је пао гол, Мицићевих 23 поена су не велики, него огромни, као када би неко дао 46 поена у некој мање важној утакмици. Капа доле дечку за игру у полуфиналу и финалу. Не знам, ја сам играо кошарку па можда видим неке ствари, али није лепота кошарке само у постигнутом кошу, има ту много рада који стоји иза свега тога.

duledudule

pre 1 godinu

Ne znam mene je Laso nervirao svaki put kad je igrao protiv nas u Bgdu, ako kako god da se zavrsi za mene je lik stara kuka smeker od trenera.

Uki

pre 1 godinu

Juce je bilo preko 100 komentara da je Pablo Laso najbolji trener evrope!
Kakav je ovo amaterizam ne pravljenje faula u zadnjem napadu auuuuuuuuu

Leo Getz

pre 1 godinu

Vasa udavio i loptu i Real.Najgora utakmica od sve četiri,ali to će se brzo zaboraviti.Ono što se pamti je da je Efes odbranio titulu.Ovo je verovatno najneizvesniji fajnal for u istoriji evropske košarke,jer zbirna razlika iz 3 meča (oba polufinala+finale) iznosi samo 7 poena.

MisterChip

pre 1 godinu

Efes je 1. tim koji je osvojio Evropski kup u košarci nakon što je na turniru imao čak 17 poraza, što je ogroman broj. Primera radi, pre 12 godina (2010.,tj. u sezoni 2009-10) Barselona je osvojila titulu sa samo 2 poraza (od Partizana 67-66 i Reala) u takmičenju (Partizan je na kraju bio 4.).
Real Madrid (6 od 33) je tim sa najviše promašenih trojki (27) i najgorim procentom šuta za tri poena (18.2%) u finalu u celoj istoriji Evrolige.
Prvi put od 1998. (sezona 1997-98) i meča Kinder Bolonja 58-44 AEK, finalisti Evrolige nisu dali više od 60 poena (Partizan je na kraju bio 4.).

dipl.ing

pre 1 godinu

F4 bez srpskog trenera nekada nije mogao da se zamisli. Sada imamo sta imamo. Uskoro necemo imati ni igrace po najboljim klubovima, a o samom ucescu u evrokupovima i da ne pricam.

DDF

pre 1 godinu

Sem Tavareza u Realu nijednog drugog razigranog igraca pri sutu u prvoj cetvrtini,rezultat je tkr.egal...ako se neko ne prikljuci Real moze da bude u problemu

Dragče

pre 1 godinu

ahahaha Rudi Fernandez provocira ponovo (jednostavno lim ne moze bez toga) i na kraju on se izvuče a po tehničku dobiju ova dvojica. Niti su sudije ukapirale ko je glavni krivac (a gledali kao snimak) niti komentatori.

Djolence

pre 1 godinu

Zasto Real u 17 sekundi kada je izvodjena lopta sa strane i kada ju je morao da primi Plajs nije faulirao Plajsa? Ne razumem sta su cekali?

Flori

pre 1 godinu

Vasa apsolutni doktor, nadam se da će biti proglašen najkorisnijim igračem finala. Plajs isto sjajan, odlična zamena za Šanla. Najveći utisak ove sezone je Serhio Ljulj. Čovek igra na staru slavu do te mere da je to strašno. Sve povrede na stranu, ali on je u većem delu ove sezone šutirao ispod 30 posto za dva i za tri. Na prste jedne ruke se mogu prebrojati zadovoljavajuće partije. Odbrana isto nije dobra kao što je nekad bila. Kako igra, ne bi me začudilo uskoro da okači patike o klin.

kaligula

pre 1 godinu

zasto je yu kosarka bila toliko uspesna?... vise je razloga ali jedan od bitnijih je taj sto su jos 70-ih nase selekcije tokom leta odlazile u usa i igrale utakmice sa koledz timovima, ucile trenerski posao usput i prepoznavali u kom pravcu se razvija kosraka...danas, nakon tri decenije intezivnog odlaska onih najboljih iz celog sveta u nba,kosarka se nalazi u novoj fazi- globalno nba je 1. liga, sve ostalo je poligon za razvoj novih igraca za nju... nba je verovatno najbolje organizovana sportska liga na svetu, izuzetno profitabilna a zasluge za to imaju stern i stankovic... obojica su vizionraski uocili kako je ucniti takvom da je igraju i gledaju svi... a reprezentacije?... pa, to je susutinski stvar proslosti, nema nikakav znacaj, eventualno ono "provincijski bal sa maskama, rasturala se noc"... el?... pretezno tuzno sa povremenim padavinama....

Fox

pre 1 godinu

Fascinantno da Laso nije rekao da prave faul odmah nad Plajsom ili Micicem u poslednjem napadu prilikom izvodjenja lopte na 17,2 sekunde. Nestvarno sta je zeleo Laso, da mu ostane 3 sekunde i to da juri... Katastrofa koja glupost ekipe i trenera koji igraju finale!

Dejo

pre 1 godinu

Ne mogu da verujem da Real nije pravio faul,znaci bilo 17 sek do kraja i 14 sek za napad Efesa i ovi cekaju pa sta bude,pa i da su uhvatili skok ostalo bi im samo 2 ili dve i po sekunde od kosa na kos,mnogo malo,tako da je faul bio jedino resenje,e ovde je Laso kriv ako nije trazio faul mada skoro ne verujem da tako iskusan trener to nije trazio od igraca.Ali dobro Micic osvojio i bice MVP F4!

Juggernaut

pre 1 godinu

a zasto laso ne koristi vise tavaresa.. nije mi jasno
(kocka2, 21. maj 2022 20:36)

Koliko sam ja pratio, brzo je napravio 3 pa 4 faula, a lose reaguje kad je udvojen. Na pocetku je imao 12 poena, pa se Efes prilagodio.

Roki

pre 1 godinu

Gazda Dojkan

Bas tako. Odličan komentar. Dodao bih jos poverenje koje je Laso ukazao Ljulju, a ovaj vratio, posebno u polufinalu. Zatim detalj kada na energiju i želju za povratkom Rendolfa ovaj vraća sa pet vezanih poena. S druge strane, Ataman pored Brajanta odlično pogađa sa Singltonom koji je mnogo doneo u skoku i generalno u odbrani.

moreplovac

pre 1 godinu

Efes ima i dobrog trenera.
Cova je smiren, ne divlja, ne provocira svoje igrace, menja na vreme, jednostavno oseca igru i igrace.