Ponedeljak, 16.05.2022.

17:45

Cedevita Olimpija se osvetila Zvezdi – igraće se "majstorica" za finale!

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 88:80 i izborili "majstoricu" u polufinalu ABA lige.

Izvor: LN

Cedevita Olimpija se osvetila Zvezdi – igraæe se "majstorica" za finale! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

slobinator

pre 1 godinu

odnos bacanja 45-13.sa tim odnosom ovi bi pobedili i golden stejt.i onda zvezdi pokloniše produžetak.umesto da su to rešili u produžetku moraće još jednom da se gnjave.inače meč odigran kao nogama.samo tri pogođena bacanja,bezbroj greški i izgubljenih lopti,promašenih zicera.mora to mnogo bolje,ali problem je što zvezda nema centra.koji je đavo kuzmiću? pa on je sad duplo gori nego na početku sezone.cirbes odavno prežaljen.ne mogu valjda mitrović i vajt da iznesu teret ovih bitnih utakmica

Okvirno

pre 1 godinu

U svim Zvezdinim utakmicama protiv kvalitetnih ekipa, rezultat isključivo zavisi od kriterijuma suđenja. Ako se pusti snažna kontakt igra, Zvezdu, ako je kompletna, retko ko u Evropi može da pobedi jer su fizički i taktički savršeno pripremljeni za takvu igru. S druge strane ako se svira sve i svašta, skoro svaki kontakt, Zvezda teško može da pobedi bilo koji iole kvalitetan tim u Evropi. Ne moraju sudije ni za koga da navijaju, odlučuje kriterijum. Tako će biti i u ovoj majstorici.

lupa

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.
(beogradski, 16. maj 2022 19:40)


Jel možeš da okačiš u kom članu pravila košarkaške igre to piše?
(lupa, 16. maj 2022 19:58)

Član 12 stav 3
(istina, 16. maj 2022 20:51)


Taj član je o podbacivanju, ne o ovom o čemu se govori.
Član 7.10 kaže da trener određuje ko izvodi slobodno bacanje tamo gde nije definisano pravilima.
Član 43.2.2 kaže "Kada se dosudi tehnička ili diskvalifikujuća greška koja ne uključuje dodir, slobodno bacanje(a) izvodi bilo koji član protivničke ekipe koga odredi njegov glavni trener"
Ne mora kapiten da šutira to bacanje.

tom pus

pre 1 godinu

realno bolje igrače ima olimpija,na svakoj poziciji,čudi me da nisu rešili to u regularnom delu tekme sa 15 poena,u zvezdi samo zna onaj beli amer,bek,odličan je i malo davidovac..ostali truba

zvezdas-rajvoSa

pre 1 godinu

Sta su sve promasili. Toliki broj promasenih slobodnih bacanja. Potpuna dekoncentracija, dosta promasenih zicera, nesigurnost u zavrsnici napada, smusenost, zbunjenost. Bojim se da nas ceka teska majstorica u Beogradu, jer Cedevita ima tim sa igracima koji mogu da sruse Zvezdu. Ima bolji roster od Buducnosti i Partizana. Bice teska majstorica, nadam se punom Pioniru iskrenih zvezdasa pa sta nam Bog da.

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Ma nema frke, ovu tekmu izgubismo ali pobeđujemo u Beogradu na svom terenu u majstorici naravno. Objektivno bolja je Zvezda od Olimpije a ovu tekmu je odigrala ispodprosečno, izgubila, ali i pored ovog poraza i dalje smo veliki favoriti za finale i idemo u majstoricu na našem terenu i pobeđujemo bez problema.

bvb

pre 1 godinu

Ovi silni znalci sto citiraju FIBA pravila prvo da shvate da se ABA liga ne igra pod pravilima FIBA, otuda na mrtvoj loptu nema podbacivanja i gomila drugih stvari.

Smladja

pre 1 godinu

Delije,koliko koševa ove sezone su dali Radonjićevi puleni,: Kuzmić, Simonović,Marković, Cirbes...žali bože mesta koje zauzimaju....

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Они су се "нудили" доста пута ал наши нису то искористили јер нам игра данас није била на нивоу. На све то судије које су много помогле домаћину досудивши му толико слободних бацања да то ни Будућности нису досудили протеклих година у "Морачи" против нас. И поред свега тога опет смо били на једну лопту до побједе. Биће велика борба и у одлучујућој утакмици ал ја вјерујем у побједу и пролаз у финале на нашем терену.

Severnjača

pre 1 godinu

Morali smo ovo da izgubimo, slobodna bacanja užas, Kalinić van ritma, Dobriću ispada lopta, Vajt neprimetan, Luka bez ideje! Sa Kuzmićem imamo igrača manje na terenu, ne može da zagradi koš, ne može da poentira, ne može da uhvati loptu! Radonja treba da ima čelične živce kad je prinuđen da ga ubacuje u igru! Bukvalno nemamo centra cele sezone, ne znam što smo doveli Cirbesa! Biše teško sa COL, dobra su ekipa u napadu, razbijaju nas pod košem sa Omićem i Ogastom! Ako ih krene šut nemamo šanse, jedna utakmica odlučuje i sve je moguće! Kockali smo se sa centrima, da nam se ne to ne osveti na kraju!

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Neregularan kos. Imate na yt pa usporite snimak. Nema sanse da je fauliran prije isteka. A i da jeste tu jednu desetinku postoji stupidno pravilo koje ne racuna kontinuaciju ako je sviran kraj. Eno ga u FIBA pravilniku, mi ga koristimo... Glupo do zla boga jer ako je faul na 0.1 do kraja to je preostalo vrijeme, zaustavlja se igra, a kontinuacija se dozvoljava. Medjutim oni su iz nekog razloga kontinuaciju eliminisali u ovakvim situacijama.

misko

pre 1 godinu

U jednom delu utakmice Kole se zajedno pa izjavi ,25 prema 5,zamislite te sudije.U jednoj četvrtini posle tri minuta Zvezda van bonusa,za to vreme i 3' do kraja Olimpija bez faula..

Walldorf

pre 1 godinu

Želim čestitati igračima COL na pobedi. Oberučke su prihvatili i valorizovali sve darove koje smo im neštedimice konstantno darivali. Iz minuta u minut. Zaista je besmisleno, nakon meča, čuditi se neshvatljivim greškama koje smo činili konstantno. U reket COL se nije moglo, energije i koncentracije za nešto pametnije nije bilo i otuda četrdesetak prangija za tri poena. Nešto je i ušlo, pa smo nekako držali glavu iznad vode. Jednostavno, nismo bili na potrebnom energetskom nivou, pa otuda i situacije da se Davidovac i još po neko, bukvalno zakucava u dobro skupljanje u reketu COL, umesto da u takvim situacijama lopta ide ka uvek slobodnom Dobriću na tri poena. Taj momak je ubacivao skoro pa uvek kada bi dobio pravovremenu loptu na 45. Sve u svemu, mnogo grešaka sa obe strane. COL je naše koristio, mi njihove nismo. Da ne govorimo o sramotnom ukupnom procentu sa linije slobodnih bacanja. Slobodna bacanja su direktno vezana uz koncentraciju i prisebnost. Jednostavno, večeras nismo bili ni skoncentrisani, ni dovoljno sveži i to je tako. I pored svega navedenog, igrali smo neizvesnu utakmicu sve do poslednjeg trenutka regularnog dela. U produžetku smo pali iz više razloga. Ponešto ide na račun i trenera Radonjića, pa ćemo u "Pioniru" tražiti prepoznatljive karakteristike kojih večeras nije bilo. Sve u svemu, treba ostati priseban, ispraviti greške i zakazati još jedno finale ABA Lige u nizu. Idemo dalje. Napred ZVEZDA!!! Sportski pozdrav!

šone

pre 1 godinu

Kada se oglasi sirena za kraj utakmice, cetvrtine, produzetka ili napada, a faul se napravi neposredno pre sirene, a igrac nije uspeo da uputi sut prema kosu, ako je sut bio uspesan, ne priznaje se kos vec se dosudjuju dva ili tri slobodna bacanja. Ovako pise u pravilniku.

deki27

pre 1 godinu

Mogla je da se ocekuje reakcija Cedevite na svom parketu.Oni su ove sezone pokazali da su ozbiljan tim,nikada ta ekipa nije bila skockanija nego ove godine.Mislim da su sudije imale malo neujednacen kriterijum sudjenja,ono sto se sviralo Zvezdi nije Cedeviti pa odatle i tolika razlika u bacanjima,mislim da su malo preterali.Kos Mitrovica je cist kao suza,svako ko zna pravila,jasno mu je.Cak je i Edin teska srca morao da prizna da je regularno a i faul Murica nad Ivanovicem je ocigledan.No sta je tu je,nema svrhe kukati nego lepo da se napuni Pionir u udje u finale

zdravko

pre 1 godinu

Sigurno su malo sudije pogurali olimpiju Ali nije to odlucili nego zvezdine igra neozbijina jer islo se na poraz I dase igra treca utakmica idese dase zaradi. Ali toje rizik sa dve ostrice jer popravnog nema, ipak Muslim dace zvezda lako proci lako u finale jer kvalitetnija od olimpije. Samo omic sa onim postupkom je zaradijo da ga docekaju zvezdasi sa orkestrom mada ja nisam zato. Znaci zvezdo napred do finala,

maratonac

pre 1 godinu

Ovo što se njima svira u Ljubljani je preterano. U Beogradu bar pola od ovoga neće biti sviramo i Zvezda će dobiti utakmicu 10-15 razlike.

Podgoricki

pre 1 godinu

Dragojevic im je poklonio i pobjedu u Ljubljani u reguralni dio sezone… znamo mi dobro njega mala je Podgorica… podmazuju ga dobro iz BG

Azerot

pre 1 godinu

Realbo, da se ne lazemo, i trebali smo ovo da izgubimo. Nije mi jasno kako dozvole sebi da omase ovoliko slobodnih, da li je obruc problem ili sta znam. Ubedjen sam da dobijamo makar 10 razlike u Pioniru za par dana.

sele

pre 1 godinu

selektor pesic pre neki dan izjavio da je njemu kalinic najvazniji igrac u reprezentaciji tesko nama ako je ozbiljno mislio za mene samo prosecan igrac nista vise

blagonakloni

pre 1 godinu

Pola veka aktivno pratim košarku- uvek se iznenadim šta još može da se desi u toj prelepoj igri! I najčešće- na kraju nekako sve dođe na svoje!
Zbog toga mislim da je dobro što nismo dobili ovu utakmicu! Neverovatna sreća sa Mitrovićem bi nam se sigurno "obila o glavu", prvom prilikom!
Ovako, pametno, ratnički i sigurno u treću i da je rutinski dobijemo (kao i većinu protiv Cedevite, odnosno Olimpije)! A onda iz takve pobede, biće lakše protiv Partizana nego da opet pravimo pauzu od 10 dana! Videlo se lepo da na ovom nivou košarke (sporta uopšte), pauze čine mnogo veću štetu nego korist ( jedina korist je da se oporave neki povređeni, ali zato svi drugi padaju u ritmu i formi)!

Petar

pre 1 godinu

Ovako bio je faul nad Ivanovićem u šutu za 3 poena a 2+1 za Mitrovića kompezacija.....Utakmica izuzetno loša, mnogo izgubljenih lopti, "otvorenih promašaja' i promašenih zicera.... Vidi se da su igrači zasićeni i istrošeni što je doprinelo dekoncetraciji igre...
Slede majstorice,videćemo da li će biti iznenadjenja - pobede gostiju......

Dusan Kecman

pre 1 godinu

Zvezda 82 suta iz igre Cedevita "samo" 59, Zvezda je imala 23 pokusaja suta na kos vise od Cedevite i nije dobila, neverovatan podatak, 42 slobodna za Cedevitu i 42 pokusaja Zvezde za 3

Feral

pre 1 godinu

Što se tiče kosa i faula u poslednjih sekundi regularnih dela: Pravilo Fibe 34.2.2 glasi: If the player is fouled as, or just before, the game clock signal sounds for the end

of the quarter or overtime or as, or just before, the shot clock signal sounds, while

the ball is still in the player's hand(s) and the field goal is successful, the goal

shall not count and 2 or 3 free throws shall be awarded.

Petar P

pre 1 godinu

Jako, jako loše. I u prvoj utakmici smo igrali loše ali ne svi igrači i ne toliko dugo. Produžetak nismo zaslužili jer nam se igra potpuno raspala. Nije ovo prvi put da Kalinića neće ali i da ne odustaje da na silu pokušava da da koševe. Svaki put kada ne igra ono zbog čega je doveden u Zvezdu mi moramo da izgubimo. Previše grešaka a dve čak kod izvođenja auta. Potpuna dekocentracija. Mitrović ulazi u igru u trenutku kada vodimo 12 razlike i sa promašenim zicerom, izgubljenom loptom kod auta, pa ponovo izgubljenom loptom u napadu, pa mu još na sve to August daje zicer bez da ga je ovaj pogledao. Stvarno nedopustivo. Dva najiskusnija igrača da ovako loše odigraju to stvarno nema smisla. Pored toga Dobrić, Hollins pa i Walters kao i Kalinić bukvalno su pokušavali na silu da daju koševe. Zvezda tako ne igra. Zvezda da bi dobila utakmicu mora da igra timski na asistirane koševe i visoku koncentraciju u odbrani. Pošto nismo videli ni jednu od ove dve stavke, poraz je bio neminovan. Prošli put su neki ovde optimistički gledali na prethodno dobijenu utakmicu ali za to nažalost nije bilo razloga. Ponovo se pokazalo da bez centra ne možemo da igramo protiv ekipa koje ih imaju i koje znaju kako da ih iskoriste. Primili smo ogroman broj koševa iz reketa a nismo imali igrača na poziciji 5 koji bi zaštitio obruč. Maskiramo to cele sezone ali kad se naleti na ekipu koja zna da igra na svoje centre onda nemamo rešenje. I još da dodam da je možda bolje da igramo i treću utakmicu jer se samo kroz utakmice može podići forma za finalne mečeve protiv Partizana, tako da nema mesta nekoj nepotrebnoj nervozi ali je krajnje vreme da se kompletno svi igrači uozbilje i završe ovu sezonu kako su je i počeli - dominantno.

triplem

pre 1 godinu

mislim da je ovo dobro. Trebaju Zvezdi utakmice i uigravanje za finalnu seriju. Naravno, ima tu i rizika
ali mislim da ce biti lagana pobeda

kralj

pre 1 godinu

exe@
Niko nije skuplji od Kalinica,Panter je tu blizu a Lidej je druga kategorija I ne moze da ima platu kao ova dvojica,manje ima nego Holins kod vas,otprilike kao Vajt,ne da I'm znam plate,vec tako se placaju igraci u EL I EK,po kategorijama,prva,druga I treca.

rekla-kazala

pre 1 godinu

Mitrović bi presudio i u nastavku, da mu nisu sudili onakav peti faul.
Umreh od smeha, kad mu nisu dozvolili izmenu i on nabode 2+1.
Kakav kralj

Zavisi

pre 1 godinu

CedOlimpija je možda bolja od Budućnosti bez povrijeđenog Rida, i bez Vajlija i to je veliko možda. Inače Budućnost je tri puta pobijedila CedOlimpiju u ovoj sezoni, od 4 susreta, od toga jednom baš brutalno, Budućnost vodila po 50 razlike u PG. Sve zavisi kako koja ekipa leži kome. CedOlimpija je neugodna Partizanu, ali Budućnosti ne toliko.

ford

pre 1 godinu

Sve,sve,aj protivnik je bio bolji,razigraniji i zasluženo je pobedio..
Ali kada pobediš samog sebe,što smo mi večeras uspeli da uradimo,pa to izaziva posebnu vrstu frustracije!
Sve čestitke igračima Cedevita-Olimpije!!!

Velibor

pre 1 godinu

Pobedila bolja ekipa - bolji suteri, bolji centri ( smesno je Kuzmica porediti sa Omicem koji je za njega Olajdzuon).
Ne sporim da je Kalinic dobar igrac ( vise rutiner), ali svako ko je iz kosarke i ko je poznaje, zna da on nije talenat. Bio uporan i imao srece, ovo drugo presudno.

Školobocna

pre 1 godinu

Kako je počelo izgledalo je da će biti lagana pobeda , kasnije je počela loša igra , ispucavanje za 3 i katastrofalan procenat slobodnih bacanja . Nije mi jasno zašto toliki broj izgubljenih lopti , ovo je trebalo mnogo smirenije da se odigra. Šta je tu je , biće teško u 3 meču jer Cedevita uopšte nije naivan tim, nadam se da ćemo bolje odigrati . Finale će biti mnogo lakše jer je Cedevita bolja od Budućnosti i Partizana .

Daki CZ

pre 1 godinu

Kako smo igrali cudo smo i dosli do produzetka. Danas bez krstene akcije, vodis loptu, driblas , dodas, pa ko resi neka proba sut. Normalno da imaju duplo vise sl.bacanja kada ne ulazimo u reket.Generalno, Zvezda je veliki favorit u 3.utakmici

Zlooba

pre 1 godinu

Zasluzen poraz. Ovako losa Zvezda je ipak igrala produzetak.
Odnos slobodnih bacanja? Malo je previse.
(molina, 16. maj 2022 21:26)

Zvezda je opalila 42 šuta za tri poena, zbog toga je imala malo bacanja. Da je imala više prodora, dobila bi i više bacanja! Nikad nisam video Zvezdu da toliko pokušava za 3, ne znam šta je ovo bilo!

Gondolijer66

pre 1 godinu

Kao bivši košarkaš (do juniorske konkurencije) primećujem da je nedopustivo da profesionalni tim (ljudima je to profesija - žive od toga) šutira slobodna bacanja 40%. Činjenica je da se košarka mnogo promenila, ubrzala, igraju se "terijerske" odbrane, ali 40% je kriminalno loše.
Imam savet za decu koja počinju da igraju košarku: kad šutirate slobodna bacanja, dok tapkate loptu, dišite duboko, smirite disanje, pa onda šutnite. Imate na You Tube-u snimke nekadašnjih majstora ove igre (Dalipagić, Kićanović, Delibašić, Šolman, Dražen Petrović, Bodiroga ...) pa pogledajte njihovu pripremu za slobodno bacanje. Deco, ako vam ovo današnji treneri ne savetuju i ne uče na ovaj način, probajte sami. Pre i posle treninga vežbajte, vežbajte, što više možete! Garantujem da će vam koristiti!

Mohikanac

pre 1 godinu

Čestitke Cedeviti više su hteli pobedu i sa više energije odigrali.

Suđenje...ne bih da to bude alibi ali i to je pomoglo da Cedevita ima bolji ritam utakmice tj da ga uopšte uhvati.

Greške sudija su sastavni deo.
Dovoljno vremena je imala Zvezda da prilagodi igru i nađe način za čistije situacije u napadu... jeste CedOlimp skupila u reketu i dozvolila ogroman broj trojki.
Loše kretnje i manjak energije i to je to.

Zvezda je favorit i dalje.

rsbg91

pre 1 godinu

@rokabili priznaje se jer se sat zaustavlja kad je faul napravljen, a poeni se prizanju jer je odmah izbacio loptu posle faula. isto kao i za svaki 2+1 kos

Džoni

pre 1 godinu

Jezivo koliko loše igramo. Sve mogu da razumem, ali ovakvu dekoncentraciju evo već 25 minuta to je stvarno nedopustivo. Nit slobodna, nit zicer, prodatih lopti milion, ovo nam je najlošija utakmica u tom segmentu ove sezone sigurno?

bvb

pre 1 godinu

Meni ovo nije jasno, ajde ok I faul da je pre isteka bio, ali kako moze da se računa nastavak i koš koji je bio posle isteka...
Ima li to negde definisano, deluje nelogično...
(Rokabili, 16. maj 2022 20:46)

Isto kao i na ulaz kad krene igrac, a fauliran je. Vreme staje, a on ako u nastavku ulaza da kos priznaje se.

Sabre

pre 1 godinu

Kakva uzasna utakmica, i na sve to jos i sudijski kriterijum, koji ne treba preterano komentarisati. Ako ovo ne izgubimo bice zaista fascinantno...

bvb

pre 1 godinu

Za ove koji ce rexi isteklo vreme, nije bacio loptu. Faul je bio na 0.1 do kraja i vreme se zaustavlja dok Mitrovic u nastavku sutira, a vreme stoji zbog pomenutog faula nad Mitrovicem.

kompleks od Zvezde ima ta Cedevita

pre 1 godinu

Da nije Blazica deset razlike bi bilo za Olimpiju. Sve sto je mogao zabrljao je u trecoj cetvrtini. Da ne pricam da jedino protiv Zvezde ne mogu da pogode dva bacanja ni mrtv.

mitraljez

pre 1 godinu

slabo igramo realno, jedna evroligaska ekipa ne bi smela ovako da izgleda. Mase se ziceri, slobodna bacanja, limitirani igraci odnosno netalentovani igraci ( dobric , davidovac, kuzmic ..), bez plana, cisto guranje na silu.

Exe

pre 1 godinu

A najplaceniji igrac u istoriji srpske kosarke 3/15? Jeste srpski igrac, ali ovo nije NBA da sutira 15 puta.
(yo.dorro, 16. maj 2022 20:56)

LIdej I Panter su duplo skuplji...

Luigi Harmonica

pre 1 godinu

Hrkljuš se igra tako što... igrač...onaaaj...lopta ide od igrača do igrača i kruži ukrug...i sve dok ne bude...onaaaj...dok neko...onaaaaj...dok vođa ekipe ne podvikne "Hrkljuš!" Kad povikne "Hrkljuš!" onaj kod koga je lopta taj je pobednik! A ovi ostali konstantuju sa žaljenjem,onaj, da su izgubili...

Rokabili

pre 1 godinu

Meni ovo nije jasno, ajde ok I faul da je pre isteka bio, ali kako moze da se računa nastavak i koš koji je bio posle isteka...
Ima li to negde definisano, deluje nelogično...

istina

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.
(beogradski, 16. maj 2022 19:40)



Jel možeš da okačiš u kom članu pravila košarkaške igre to piše?
(lupa, 16. maj 2022 19:58)

Član 12 stav 3

Mihajlo

pre 1 godinu

Dao bih Pantera i Avramovica za Mitrovica,koliko decko odskace kosarkaskom inteligencijom i u odbrani i u napadu,deli asistencije kao Jokic,ledjna tehnika odlicna.
Bio bi zlocin protiv kosarke da u reprezentaciji zaigra Smailagic pre Mitrovica samo zato sto je mladji,neka uci Smailagic,ne bi mu skodilo da gleda malo Mitrovica,pokupi neke fore,a ne sve na silu.
Ne znam sto Mitrovic ne sutira poludistancu,deluje kad sutira bacanja da ima solidan sut.

veliki strumf

pre 1 godinu

Какве су ово ИДИОТАРИЈЕ КАЛИНИЋА??? Какво је ово бесомучно испуцавање за 3 лика који није ни близу да погоди тројку??? Неподношљиво глупирање.

lupa

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.
(beogradski, 16. maj 2022 19:40)



Jel možeš da okačiš u kom članu pravila košarkaške igre to piše?

ale

pre 1 godinu

Od kad udjose Mitrovic,Davidovac,Lazic,Ivanovic,mi se ne mozemo sastaviti ni sa napadom, ni sa odbranom. Ko da je epidemija zavladala...

kris

pre 1 godinu

Nemamo se mi šta žaliti na sudije,nisu oni krivi što mi ne znamo izvesti loptu ispod koša,što Kuzmić sa dva i po metra nije u stanju u vrtiću napraviti skok,ili što Kalinić tradicionalno srlja.Kolicina gluposti u drugoj četvrtini je dovoljna za pet utakmica.

veliki strumf

pre 1 godinu

Калинић изводи пенал на техничкој! Па где бре то има, наш најнеконстантнији шутер пенала! Промашио их је пун камион ове године. Пре тога промашио једно, промашио све живо потпуно сам у шуту за 3 и он се хвата за лопту.

veliki strumf

pre 1 godinu

ИСТЕРАЈ БРЕ ОВОГ КАЛИНИЋА! У 5 напада 4 пута је шутнуо тројку и ниједна ни близу није била!

Macijauskas

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje

ja

pre 1 godinu

Kakav faul se svira Muriću na zabacivanje Kalinoglua, auu
(King, 16. maj 2022 19:11)

Napad pre toga identican faul sviran Kuzmicu nad Jakom.

celinc

pre 1 godinu

sudenje na mlin domacina,15 min igre 13 slobodnih bacanja prema 4 Zvezdina,Kalinic i Davidovac ocajni,a trener prosipa plus 12 samo njemu svojstvenim izmenama

Džoni

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Da malo bolje pratiš Zvezdu znao bi da je od ovih pobrojanih igrača koji su tada bili na terenu Lazić najpouzdaniji sa linije slobodnih bacanja.

beogradski

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.

vukan

pre 1 godinu

cedevita duplo agresivnija i izvela 6 puta vise bacanja! kuzmic ako je moguce neka drska da se instalira na lopti ne bi li je covek operisan od kosarke uhvatio

vlajko

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

U ovoj sezoni Dobric 70, Davidovac 82.5 a Lazic 82.6% sa penala.

kum žoržo

pre 1 godinu

Utakmica bez odbrana,ali definitivno je zvezda najuigranija i najkvalitetnija ekipa u ligi. Zvezda podseća na Partizan pod vođstvom Vujoševića,cvrsta,ratnicka,gde se zna ko sta igra .Finale Zvezda -Partizan,i 3:1 za Zvezdu.

veliki strumf

pre 1 godinu

Шут за 3 прво 6/6 па 0/9. Скоро све отворени шутеви. Тотално лудило и неконстантност. Калина сам из идеалне позиције омаши све. Бацања не можемо да погодимо. Губимо лопте у серији. На шта ово личи…

Džoni

pre 1 godinu

Ovoliko dobro napadački ući u meč, a ovako nekoncentrisano u odbrani i u opšte nekako nonšalantno? Umesto da ih sameljemo kad već ide šut, oni će još dobiti 1/4?????

Džoni

pre 1 godinu

Mozda ne bi bilo lose da igramo tri sa cedevitom, čisto da se pojedini igrac vrate u formu poput Dobrica ,Holisa Lazica all onda se povecava rizik od ispadanja....
(Dzonii, 16. maj 2022 18:04)

Neka tebe. Najbolje se samopouzdanje stiče pobedama.

Dzonii

pre 1 godinu

Mozda ne bi bilo lose da igramo tri sa cedevitom, čisto da se pojedini igrac vrate u formu poput Dobrica ,Holisa Lazica all onda se povecava rizik od ispadanja....

ds1989

pre 1 godinu

Опет судија на страни Звездиног противника. Фаул при шуту над Бранком, они досуде лопту са стране. Прошли меч расцијепали око Митру (ево и на данашњем му је капак нагрђен) и ни фаул нису свирали. Док ово пишем, двојица на Митра скалу, не досуђују фаул него аут, и слободно за Цедевиту због непостојеће техничке... И фаул у нападу за Давидовца додатно. Срамотааа!!

klub mali sa Kalemegdana

pre 1 godinu

Pa svasta ovde moze da bude...
(Kukatilo, 16. maj 2022 18:11)

Zaboravite sta sam rekao
(Kukatilo, 16. maj 2022 18:36)

Hahahaahahaha

Ranoranilac

pre 1 godinu

Ajmo momci ajmo Radonja!
Ovo je finale prije finala, nije greda ni da izgubimo alida ne rizikujemo u 3. i da odmorni docekamo grobare da ih postavimo na mjesto.

Dusan Kecman

pre 1 godinu

Zvezda 82 suta iz igre Cedevita "samo" 59, Zvezda je imala 23 pokusaja suta na kos vise od Cedevite i nije dobila, neverovatan podatak, 42 slobodna za Cedevitu i 42 pokusaja Zvezde za 3

Gondolijer66

pre 1 godinu

Kao bivši košarkaš (do juniorske konkurencije) primećujem da je nedopustivo da profesionalni tim (ljudima je to profesija - žive od toga) šutira slobodna bacanja 40%. Činjenica je da se košarka mnogo promenila, ubrzala, igraju se "terijerske" odbrane, ali 40% je kriminalno loše.
Imam savet za decu koja počinju da igraju košarku: kad šutirate slobodna bacanja, dok tapkate loptu, dišite duboko, smirite disanje, pa onda šutnite. Imate na You Tube-u snimke nekadašnjih majstora ove igre (Dalipagić, Kićanović, Delibašić, Šolman, Dražen Petrović, Bodiroga ...) pa pogledajte njihovu pripremu za slobodno bacanje. Deco, ako vam ovo današnji treneri ne savetuju i ne uče na ovaj način, probajte sami. Pre i posle treninga vežbajte, vežbajte, što više možete! Garantujem da će vam koristiti!

Luigi Harmonica

pre 1 godinu

Hrkljuš se igra tako što... igrač...onaaaj...lopta ide od igrača do igrača i kruži ukrug...i sve dok ne bude...onaaaj...dok neko...onaaaaj...dok vođa ekipe ne podvikne "Hrkljuš!" Kad povikne "Hrkljuš!" onaj kod koga je lopta taj je pobednik! A ovi ostali konstantuju sa žaljenjem,onaj, da su izgubili...

bvb

pre 1 godinu

Meni ovo nije jasno, ajde ok I faul da je pre isteka bio, ali kako moze da se računa nastavak i koš koji je bio posle isteka...
Ima li to negde definisano, deluje nelogično...
(Rokabili, 16. maj 2022 20:46)

Isto kao i na ulaz kad krene igrac, a fauliran je. Vreme staje, a on ako u nastavku ulaza da kos priznaje se.

sele

pre 1 godinu

selektor pesic pre neki dan izjavio da je njemu kalinic najvazniji igrac u reprezentaciji tesko nama ako je ozbiljno mislio za mene samo prosecan igrac nista vise

Džoni

pre 1 godinu

Mozda ne bi bilo lose da igramo tri sa cedevitom, čisto da se pojedini igrac vrate u formu poput Dobrica ,Holisa Lazica all onda se povecava rizik od ispadanja....
(Dzonii, 16. maj 2022 18:04)

Neka tebe. Najbolje se samopouzdanje stiče pobedama.

Velibor

pre 1 godinu

Pobedila bolja ekipa - bolji suteri, bolji centri ( smesno je Kuzmica porediti sa Omicem koji je za njega Olajdzuon).
Ne sporim da je Kalinic dobar igrac ( vise rutiner), ali svako ko je iz kosarke i ko je poznaje, zna da on nije talenat. Bio uporan i imao srece, ovo drugo presudno.

Zlooba

pre 1 godinu

Zasluzen poraz. Ovako losa Zvezda je ipak igrala produzetak.
Odnos slobodnih bacanja? Malo je previse.
(molina, 16. maj 2022 21:26)

Zvezda je opalila 42 šuta za tri poena, zbog toga je imala malo bacanja. Da je imala više prodora, dobila bi i više bacanja! Nikad nisam video Zvezdu da toliko pokušava za 3, ne znam šta je ovo bilo!

blagonakloni

pre 1 godinu

Pola veka aktivno pratim košarku- uvek se iznenadim šta još može da se desi u toj prelepoj igri! I najčešće- na kraju nekako sve dođe na svoje!
Zbog toga mislim da je dobro što nismo dobili ovu utakmicu! Neverovatna sreća sa Mitrovićem bi nam se sigurno "obila o glavu", prvom prilikom!
Ovako, pametno, ratnički i sigurno u treću i da je rutinski dobijemo (kao i većinu protiv Cedevite, odnosno Olimpije)! A onda iz takve pobede, biće lakše protiv Partizana nego da opet pravimo pauzu od 10 dana! Videlo se lepo da na ovom nivou košarke (sporta uopšte), pauze čine mnogo veću štetu nego korist ( jedina korist je da se oporave neki povređeni, ali zato svi drugi padaju u ritmu i formi)!

Exe

pre 1 godinu

A najplaceniji igrac u istoriji srpske kosarke 3/15? Jeste srpski igrac, ali ovo nije NBA da sutira 15 puta.
(yo.dorro, 16. maj 2022 20:56)

LIdej I Panter su duplo skuplji...

rekla-kazala

pre 1 godinu

Mitrović bi presudio i u nastavku, da mu nisu sudili onakav peti faul.
Umreh od smeha, kad mu nisu dozvolili izmenu i on nabode 2+1.
Kakav kralj

Petar P

pre 1 godinu

Jako, jako loše. I u prvoj utakmici smo igrali loše ali ne svi igrači i ne toliko dugo. Produžetak nismo zaslužili jer nam se igra potpuno raspala. Nije ovo prvi put da Kalinića neće ali i da ne odustaje da na silu pokušava da da koševe. Svaki put kada ne igra ono zbog čega je doveden u Zvezdu mi moramo da izgubimo. Previše grešaka a dve čak kod izvođenja auta. Potpuna dekocentracija. Mitrović ulazi u igru u trenutku kada vodimo 12 razlike i sa promašenim zicerom, izgubljenom loptom kod auta, pa ponovo izgubljenom loptom u napadu, pa mu još na sve to August daje zicer bez da ga je ovaj pogledao. Stvarno nedopustivo. Dva najiskusnija igrača da ovako loše odigraju to stvarno nema smisla. Pored toga Dobrić, Hollins pa i Walters kao i Kalinić bukvalno su pokušavali na silu da daju koševe. Zvezda tako ne igra. Zvezda da bi dobila utakmicu mora da igra timski na asistirane koševe i visoku koncentraciju u odbrani. Pošto nismo videli ni jednu od ove dve stavke, poraz je bio neminovan. Prošli put su neki ovde optimistički gledali na prethodno dobijenu utakmicu ali za to nažalost nije bilo razloga. Ponovo se pokazalo da bez centra ne možemo da igramo protiv ekipa koje ih imaju i koje znaju kako da ih iskoriste. Primili smo ogroman broj koševa iz reketa a nismo imali igrača na poziciji 5 koji bi zaštitio obruč. Maskiramo to cele sezone ali kad se naleti na ekipu koja zna da igra na svoje centre onda nemamo rešenje. I još da dodam da je možda bolje da igramo i treću utakmicu jer se samo kroz utakmice može podići forma za finalne mečeve protiv Partizana, tako da nema mesta nekoj nepotrebnoj nervozi ali je krajnje vreme da se kompletno svi igrači uozbilje i završe ovu sezonu kako su je i počeli - dominantno.

Rokabili

pre 1 godinu

Meni ovo nije jasno, ajde ok I faul da je pre isteka bio, ali kako moze da se računa nastavak i koš koji je bio posle isteka...
Ima li to negde definisano, deluje nelogično...

kralj

pre 1 godinu

exe@
Niko nije skuplji od Kalinica,Panter je tu blizu a Lidej je druga kategorija I ne moze da ima platu kao ova dvojica,manje ima nego Holins kod vas,otprilike kao Vajt,ne da I'm znam plate,vec tako se placaju igraci u EL I EK,po kategorijama,prva,druga I treca.

beogradski

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.

mitraljez

pre 1 godinu

slabo igramo realno, jedna evroligaska ekipa ne bi smela ovako da izgleda. Mase se ziceri, slobodna bacanja, limitirani igraci odnosno netalentovani igraci ( dobric , davidovac, kuzmic ..), bez plana, cisto guranje na silu.

bvb

pre 1 godinu

Za ove koji ce rexi isteklo vreme, nije bacio loptu. Faul je bio na 0.1 do kraja i vreme se zaustavlja dok Mitrovic u nastavku sutira, a vreme stoji zbog pomenutog faula nad Mitrovicem.

ford

pre 1 godinu

Sve,sve,aj protivnik je bio bolji,razigraniji i zasluženo je pobedio..
Ali kada pobediš samog sebe,što smo mi večeras uspeli da uradimo,pa to izaziva posebnu vrstu frustracije!
Sve čestitke igračima Cedevita-Olimpije!!!

Džoni

pre 1 godinu

Jezivo koliko loše igramo. Sve mogu da razumem, ali ovakvu dekoncentraciju evo već 25 minuta to je stvarno nedopustivo. Nit slobodna, nit zicer, prodatih lopti milion, ovo nam je najlošija utakmica u tom segmentu ove sezone sigurno?

Azerot

pre 1 godinu

Realbo, da se ne lazemo, i trebali smo ovo da izgubimo. Nije mi jasno kako dozvole sebi da omase ovoliko slobodnih, da li je obruc problem ili sta znam. Ubedjen sam da dobijamo makar 10 razlike u Pioniru za par dana.

šone

pre 1 godinu

Kada se oglasi sirena za kraj utakmice, cetvrtine, produzetka ili napada, a faul se napravi neposredno pre sirene, a igrac nije uspeo da uputi sut prema kosu, ako je sut bio uspesan, ne priznaje se kos vec se dosudjuju dva ili tri slobodna bacanja. Ovako pise u pravilniku.

Daki CZ

pre 1 godinu

Kako smo igrali cudo smo i dosli do produzetka. Danas bez krstene akcije, vodis loptu, driblas , dodas, pa ko resi neka proba sut. Normalno da imaju duplo vise sl.bacanja kada ne ulazimo u reket.Generalno, Zvezda je veliki favorit u 3.utakmici

Feral

pre 1 godinu

Što se tiče kosa i faula u poslednjih sekundi regularnih dela: Pravilo Fibe 34.2.2 glasi: If the player is fouled as, or just before, the game clock signal sounds for the end

of the quarter or overtime or as, or just before, the shot clock signal sounds, while

the ball is still in the player's hand(s) and the field goal is successful, the goal

shall not count and 2 or 3 free throws shall be awarded.

Severnjača

pre 1 godinu

Morali smo ovo da izgubimo, slobodna bacanja užas, Kalinić van ritma, Dobriću ispada lopta, Vajt neprimetan, Luka bez ideje! Sa Kuzmićem imamo igrača manje na terenu, ne može da zagradi koš, ne može da poentira, ne može da uhvati loptu! Radonja treba da ima čelične živce kad je prinuđen da ga ubacuje u igru! Bukvalno nemamo centra cele sezone, ne znam što smo doveli Cirbesa! Biše teško sa COL, dobra su ekipa u napadu, razbijaju nas pod košem sa Omićem i Ogastom! Ako ih krene šut nemamo šanse, jedna utakmica odlučuje i sve je moguće! Kockali smo se sa centrima, da nam se ne to ne osveti na kraju!

istina

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.
(beogradski, 16. maj 2022 19:40)



Jel možeš da okačiš u kom članu pravila košarkaške igre to piše?
(lupa, 16. maj 2022 19:58)

Član 12 stav 3

Školobocna

pre 1 godinu

Kako je počelo izgledalo je da će biti lagana pobeda , kasnije je počela loša igra , ispucavanje za 3 i katastrofalan procenat slobodnih bacanja . Nije mi jasno zašto toliki broj izgubljenih lopti , ovo je trebalo mnogo smirenije da se odigra. Šta je tu je , biće teško u 3 meču jer Cedevita uopšte nije naivan tim, nadam se da ćemo bolje odigrati . Finale će biti mnogo lakše jer je Cedevita bolja od Budućnosti i Partizana .

Ranoranilac

pre 1 godinu

Ajmo momci ajmo Radonja!
Ovo je finale prije finala, nije greda ni da izgubimo alida ne rizikujemo u 3. i da odmorni docekamo grobare da ih postavimo na mjesto.

Sabre

pre 1 godinu

Kakva uzasna utakmica, i na sve to jos i sudijski kriterijum, koji ne treba preterano komentarisati. Ako ovo ne izgubimo bice zaista fascinantno...

Podgoricki

pre 1 godinu

Dragojevic im je poklonio i pobjedu u Ljubljani u reguralni dio sezone… znamo mi dobro njega mala je Podgorica… podmazuju ga dobro iz BG

deki27

pre 1 godinu

Mogla je da se ocekuje reakcija Cedevite na svom parketu.Oni su ove sezone pokazali da su ozbiljan tim,nikada ta ekipa nije bila skockanija nego ove godine.Mislim da su sudije imale malo neujednacen kriterijum sudjenja,ono sto se sviralo Zvezdi nije Cedeviti pa odatle i tolika razlika u bacanjima,mislim da su malo preterali.Kos Mitrovica je cist kao suza,svako ko zna pravila,jasno mu je.Cak je i Edin teska srca morao da prizna da je regularno a i faul Murica nad Ivanovicem je ocigledan.No sta je tu je,nema svrhe kukati nego lepo da se napuni Pionir u udje u finale

rsbg91

pre 1 godinu

@rokabili priznaje se jer se sat zaustavlja kad je faul napravljen, a poeni se prizanju jer je odmah izbacio loptu posle faula. isto kao i za svaki 2+1 kos

Zavisi

pre 1 godinu

CedOlimpija je možda bolja od Budućnosti bez povrijeđenog Rida, i bez Vajlija i to je veliko možda. Inače Budućnost je tri puta pobijedila CedOlimpiju u ovoj sezoni, od 4 susreta, od toga jednom baš brutalno, Budućnost vodila po 50 razlike u PG. Sve zavisi kako koja ekipa leži kome. CedOlimpija je neugodna Partizanu, ali Budućnosti ne toliko.

Smladja

pre 1 godinu

Delije,koliko koševa ove sezone su dali Radonjićevi puleni,: Kuzmić, Simonović,Marković, Cirbes...žali bože mesta koje zauzimaju....

Walldorf

pre 1 godinu

Želim čestitati igračima COL na pobedi. Oberučke su prihvatili i valorizovali sve darove koje smo im neštedimice konstantno darivali. Iz minuta u minut. Zaista je besmisleno, nakon meča, čuditi se neshvatljivim greškama koje smo činili konstantno. U reket COL se nije moglo, energije i koncentracije za nešto pametnije nije bilo i otuda četrdesetak prangija za tri poena. Nešto je i ušlo, pa smo nekako držali glavu iznad vode. Jednostavno, nismo bili na potrebnom energetskom nivou, pa otuda i situacije da se Davidovac i još po neko, bukvalno zakucava u dobro skupljanje u reketu COL, umesto da u takvim situacijama lopta ide ka uvek slobodnom Dobriću na tri poena. Taj momak je ubacivao skoro pa uvek kada bi dobio pravovremenu loptu na 45. Sve u svemu, mnogo grešaka sa obe strane. COL je naše koristio, mi njihove nismo. Da ne govorimo o sramotnom ukupnom procentu sa linije slobodnih bacanja. Slobodna bacanja su direktno vezana uz koncentraciju i prisebnost. Jednostavno, večeras nismo bili ni skoncentrisani, ni dovoljno sveži i to je tako. I pored svega navedenog, igrali smo neizvesnu utakmicu sve do poslednjeg trenutka regularnog dela. U produžetku smo pali iz više razloga. Ponešto ide na račun i trenera Radonjića, pa ćemo u "Pioniru" tražiti prepoznatljive karakteristike kojih večeras nije bilo. Sve u svemu, treba ostati priseban, ispraviti greške i zakazati još jedno finale ABA Lige u nizu. Idemo dalje. Napred ZVEZDA!!! Sportski pozdrav!

ds1989

pre 1 godinu

Опет судија на страни Звездиног противника. Фаул при шуту над Бранком, они досуде лопту са стране. Прошли меч расцијепали око Митру (ево и на данашњем му је капак нагрђен) и ни фаул нису свирали. Док ово пишем, двојица на Митра скалу, не досуђују фаул него аут, и слободно за Цедевиту због непостојеће техничке... И фаул у нападу за Давидовца додатно. Срамотааа!!

maratonac

pre 1 godinu

Ovo što se njima svira u Ljubljani je preterano. U Beogradu bar pola od ovoga neće biti sviramo i Zvezda će dobiti utakmicu 10-15 razlike.

kompleks od Zvezde ima ta Cedevita

pre 1 godinu

Da nije Blazica deset razlike bi bilo za Olimpiju. Sve sto je mogao zabrljao je u trecoj cetvrtini. Da ne pricam da jedino protiv Zvezde ne mogu da pogode dva bacanja ni mrtv.

triplem

pre 1 godinu

mislim da je ovo dobro. Trebaju Zvezdi utakmice i uigravanje za finalnu seriju. Naravno, ima tu i rizika
ali mislim da ce biti lagana pobeda

Džoni

pre 1 godinu

Ovoliko dobro napadački ući u meč, a ovako nekoncentrisano u odbrani i u opšte nekako nonšalantno? Umesto da ih sameljemo kad već ide šut, oni će još dobiti 1/4?????

Petar

pre 1 godinu

Ovako bio je faul nad Ivanovićem u šutu za 3 poena a 2+1 za Mitrovića kompezacija.....Utakmica izuzetno loša, mnogo izgubljenih lopti, "otvorenih promašaja' i promašenih zicera.... Vidi se da su igrači zasićeni i istrošeni što je doprinelo dekoncetraciji igre...
Slede majstorice,videćemo da li će biti iznenadjenja - pobede gostiju......

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Neregularan kos. Imate na yt pa usporite snimak. Nema sanse da je fauliran prije isteka. A i da jeste tu jednu desetinku postoji stupidno pravilo koje ne racuna kontinuaciju ako je sviran kraj. Eno ga u FIBA pravilniku, mi ga koristimo... Glupo do zla boga jer ako je faul na 0.1 do kraja to je preostalo vrijeme, zaustavlja se igra, a kontinuacija se dozvoljava. Medjutim oni su iz nekog razloga kontinuaciju eliminisali u ovakvim situacijama.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Они су се "нудили" доста пута ал наши нису то искористили јер нам игра данас није била на нивоу. На све то судије које су много помогле домаћину досудивши му толико слободних бацања да то ни Будућности нису досудили протеклих година у "Морачи" против нас. И поред свега тога опет смо били на једну лопту до побједе. Биће велика борба и у одлучујућој утакмици ал ја вјерујем у побједу и пролаз у финале на нашем терену.

veliki strumf

pre 1 godinu

Какве су ово ИДИОТАРИЈЕ КАЛИНИЋА??? Какво је ово бесомучно испуцавање за 3 лика који није ни близу да погоди тројку??? Неподношљиво глупирање.

Mohikanac

pre 1 godinu

Čestitke Cedeviti više su hteli pobedu i sa više energije odigrali.

Suđenje...ne bih da to bude alibi ali i to je pomoglo da Cedevita ima bolji ritam utakmice tj da ga uopšte uhvati.

Greške sudija su sastavni deo.
Dovoljno vremena je imala Zvezda da prilagodi igru i nađe način za čistije situacije u napadu... jeste CedOlimp skupila u reketu i dozvolila ogroman broj trojki.
Loše kretnje i manjak energije i to je to.

Zvezda je favorit i dalje.

misko

pre 1 godinu

U jednom delu utakmice Kole se zajedno pa izjavi ,25 prema 5,zamislite te sudije.U jednoj četvrtini posle tri minuta Zvezda van bonusa,za to vreme i 3' do kraja Olimpija bez faula..

vlajko

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

U ovoj sezoni Dobric 70, Davidovac 82.5 a Lazic 82.6% sa penala.

bvb

pre 1 godinu

Ovi silni znalci sto citiraju FIBA pravila prvo da shvate da se ABA liga ne igra pod pravilima FIBA, otuda na mrtvoj loptu nema podbacivanja i gomila drugih stvari.

ale

pre 1 godinu

Od kad udjose Mitrovic,Davidovac,Lazic,Ivanovic,mi se ne mozemo sastaviti ni sa napadom, ni sa odbranom. Ko da je epidemija zavladala...

ja

pre 1 godinu

Kakav faul se svira Muriću na zabacivanje Kalinoglua, auu
(King, 16. maj 2022 19:11)

Napad pre toga identican faul sviran Kuzmicu nad Jakom.

Mihajlo

pre 1 godinu

Dao bih Pantera i Avramovica za Mitrovica,koliko decko odskace kosarkaskom inteligencijom i u odbrani i u napadu,deli asistencije kao Jokic,ledjna tehnika odlicna.
Bio bi zlocin protiv kosarke da u reprezentaciji zaigra Smailagic pre Mitrovica samo zato sto je mladji,neka uci Smailagic,ne bi mu skodilo da gleda malo Mitrovica,pokupi neke fore,a ne sve na silu.
Ne znam sto Mitrovic ne sutira poludistancu,deluje kad sutira bacanja da ima solidan sut.

vukan

pre 1 godinu

cedevita duplo agresivnija i izvela 6 puta vise bacanja! kuzmic ako je moguce neka drska da se instalira na lopti ne bi li je covek operisan od kosarke uhvatio

veliki strumf

pre 1 godinu

ИСТЕРАЈ БРЕ ОВОГ КАЛИНИЋА! У 5 напада 4 пута је шутнуо тројку и ниједна ни близу није била!

Macijauskas

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje

lupa

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.
(beogradski, 16. maj 2022 19:40)



Jel možeš da okačiš u kom članu pravila košarkaške igre to piše?

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Ma nema frke, ovu tekmu izgubismo ali pobeđujemo u Beogradu na svom terenu u majstorici naravno. Objektivno bolja je Zvezda od Olimpije a ovu tekmu je odigrala ispodprosečno, izgubila, ali i pored ovog poraza i dalje smo veliki favoriti za finale i idemo u majstoricu na našem terenu i pobeđujemo bez problema.

Džoni

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Da malo bolje pratiš Zvezdu znao bi da je od ovih pobrojanih igrača koji su tada bili na terenu Lazić najpouzdaniji sa linije slobodnih bacanja.

kris

pre 1 godinu

Nemamo se mi šta žaliti na sudije,nisu oni krivi što mi ne znamo izvesti loptu ispod koša,što Kuzmić sa dva i po metra nije u stanju u vrtiću napraviti skok,ili što Kalinić tradicionalno srlja.Kolicina gluposti u drugoj četvrtini je dovoljna za pet utakmica.

zvezdas-rajvoSa

pre 1 godinu

Sta su sve promasili. Toliki broj promasenih slobodnih bacanja. Potpuna dekoncentracija, dosta promasenih zicera, nesigurnost u zavrsnici napada, smusenost, zbunjenost. Bojim se da nas ceka teska majstorica u Beogradu, jer Cedevita ima tim sa igracima koji mogu da sruse Zvezdu. Ima bolji roster od Buducnosti i Partizana. Bice teska majstorica, nadam se punom Pioniru iskrenih zvezdasa pa sta nam Bog da.

kum žoržo

pre 1 godinu

Utakmica bez odbrana,ali definitivno je zvezda najuigranija i najkvalitetnija ekipa u ligi. Zvezda podseća na Partizan pod vođstvom Vujoševića,cvrsta,ratnicka,gde se zna ko sta igra .Finale Zvezda -Partizan,i 3:1 za Zvezdu.

tom pus

pre 1 godinu

realno bolje igrače ima olimpija,na svakoj poziciji,čudi me da nisu rešili to u regularnom delu tekme sa 15 poena,u zvezdi samo zna onaj beli amer,bek,odličan je i malo davidovac..ostali truba

zdravko

pre 1 godinu

Sigurno su malo sudije pogurali olimpiju Ali nije to odlucili nego zvezdine igra neozbijina jer islo se na poraz I dase igra treca utakmica idese dase zaradi. Ali toje rizik sa dve ostrice jer popravnog nema, ipak Muslim dace zvezda lako proci lako u finale jer kvalitetnija od olimpije. Samo omic sa onim postupkom je zaradijo da ga docekaju zvezdasi sa orkestrom mada ja nisam zato. Znaci zvezdo napred do finala,

Dzonii

pre 1 godinu

Mozda ne bi bilo lose da igramo tri sa cedevitom, čisto da se pojedini igrac vrate u formu poput Dobrica ,Holisa Lazica all onda se povecava rizik od ispadanja....

veliki strumf

pre 1 godinu

Калинић изводи пенал на техничкој! Па где бре то има, наш најнеконстантнији шутер пенала! Промашио их је пун камион ове године. Пре тога промашио једно, промашио све живо потпуно сам у шуту за 3 и он се хвата за лопту.

veliki strumf

pre 1 godinu

Шут за 3 прво 6/6 па 0/9. Скоро све отворени шутеви. Тотално лудило и неконстантност. Калина сам из идеалне позиције омаши све. Бацања не можемо да погодимо. Губимо лопте у серији. На шта ово личи…

lupa

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.
(beogradski, 16. maj 2022 19:40)


Jel možeš da okačiš u kom članu pravila košarkaške igre to piše?
(lupa, 16. maj 2022 19:58)

Član 12 stav 3
(istina, 16. maj 2022 20:51)


Taj član je o podbacivanju, ne o ovom o čemu se govori.
Član 7.10 kaže da trener određuje ko izvodi slobodno bacanje tamo gde nije definisano pravilima.
Član 43.2.2 kaže "Kada se dosudi tehnička ili diskvalifikujuća greška koja ne uključuje dodir, slobodno bacanje(a) izvodi bilo koji član protivničke ekipe koga odredi njegov glavni trener"
Ne mora kapiten da šutira to bacanje.

klub mali sa Kalemegdana

pre 1 godinu

Pa svasta ovde moze da bude...
(Kukatilo, 16. maj 2022 18:11)

Zaboravite sta sam rekao
(Kukatilo, 16. maj 2022 18:36)

Hahahaahahaha

celinc

pre 1 godinu

sudenje na mlin domacina,15 min igre 13 slobodnih bacanja prema 4 Zvezdina,Kalinic i Davidovac ocajni,a trener prosipa plus 12 samo njemu svojstvenim izmenama

slobinator

pre 1 godinu

odnos bacanja 45-13.sa tim odnosom ovi bi pobedili i golden stejt.i onda zvezdi pokloniše produžetak.umesto da su to rešili u produžetku moraće još jednom da se gnjave.inače meč odigran kao nogama.samo tri pogođena bacanja,bezbroj greški i izgubljenih lopti,promašenih zicera.mora to mnogo bolje,ali problem je što zvezda nema centra.koji je đavo kuzmiću? pa on je sad duplo gori nego na početku sezone.cirbes odavno prežaljen.ne mogu valjda mitrović i vajt da iznesu teret ovih bitnih utakmica

Okvirno

pre 1 godinu

U svim Zvezdinim utakmicama protiv kvalitetnih ekipa, rezultat isključivo zavisi od kriterijuma suđenja. Ako se pusti snažna kontakt igra, Zvezdu, ako je kompletna, retko ko u Evropi može da pobedi jer su fizički i taktički savršeno pripremljeni za takvu igru. S druge strane ako se svira sve i svašta, skoro svaki kontakt, Zvezda teško može da pobedi bilo koji iole kvalitetan tim u Evropi. Ne moraju sudije ni za koga da navijaju, odlučuje kriterijum. Tako će biti i u ovoj majstorici.

Exe

pre 1 godinu

A najplaceniji igrac u istoriji srpske kosarke 3/15? Jeste srpski igrac, ali ovo nije NBA da sutira 15 puta.
(yo.dorro, 16. maj 2022 20:56)

LIdej I Panter su duplo skuplji...

kralj

pre 1 godinu

exe@
Niko nije skuplji od Kalinica,Panter je tu blizu a Lidej je druga kategorija I ne moze da ima platu kao ova dvojica,manje ima nego Holins kod vas,otprilike kao Vajt,ne da I'm znam plate,vec tako se placaju igraci u EL I EK,po kategorijama,prva,druga I treca.

rekla-kazala

pre 1 godinu

Mitrović bi presudio i u nastavku, da mu nisu sudili onakav peti faul.
Umreh od smeha, kad mu nisu dozvolili izmenu i on nabode 2+1.
Kakav kralj

maratonac

pre 1 godinu

Ovo što se njima svira u Ljubljani je preterano. U Beogradu bar pola od ovoga neće biti sviramo i Zvezda će dobiti utakmicu 10-15 razlike.

Rokabili

pre 1 godinu

Meni ovo nije jasno, ajde ok I faul da je pre isteka bio, ali kako moze da se računa nastavak i koš koji je bio posle isteka...
Ima li to negde definisano, deluje nelogično...

sele

pre 1 godinu

selektor pesic pre neki dan izjavio da je njemu kalinic najvazniji igrac u reprezentaciji tesko nama ako je ozbiljno mislio za mene samo prosecan igrac nista vise

Ranoranilac

pre 1 godinu

Ajmo momci ajmo Radonja!
Ovo je finale prije finala, nije greda ni da izgubimo alida ne rizikujemo u 3. i da odmorni docekamo grobare da ih postavimo na mjesto.

Školobocna

pre 1 godinu

Kako je počelo izgledalo je da će biti lagana pobeda , kasnije je počela loša igra , ispucavanje za 3 i katastrofalan procenat slobodnih bacanja . Nije mi jasno zašto toliki broj izgubljenih lopti , ovo je trebalo mnogo smirenije da se odigra. Šta je tu je , biće teško u 3 meču jer Cedevita uopšte nije naivan tim, nadam se da ćemo bolje odigrati . Finale će biti mnogo lakše jer je Cedevita bolja od Budućnosti i Partizana .

deki27

pre 1 godinu

Mogla je da se ocekuje reakcija Cedevite na svom parketu.Oni su ove sezone pokazali da su ozbiljan tim,nikada ta ekipa nije bila skockanija nego ove godine.Mislim da su sudije imale malo neujednacen kriterijum sudjenja,ono sto se sviralo Zvezdi nije Cedeviti pa odatle i tolika razlika u bacanjima,mislim da su malo preterali.Kos Mitrovica je cist kao suza,svako ko zna pravila,jasno mu je.Cak je i Edin teska srca morao da prizna da je regularno a i faul Murica nad Ivanovicem je ocigledan.No sta je tu je,nema svrhe kukati nego lepo da se napuni Pionir u udje u finale

Dzonii

pre 1 godinu

Mozda ne bi bilo lose da igramo tri sa cedevitom, čisto da se pojedini igrac vrate u formu poput Dobrica ,Holisa Lazica all onda se povecava rizik od ispadanja....

bvb

pre 1 godinu

Za ove koji ce rexi isteklo vreme, nije bacio loptu. Faul je bio na 0.1 do kraja i vreme se zaustavlja dok Mitrovic u nastavku sutira, a vreme stoji zbog pomenutog faula nad Mitrovicem.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Они су се "нудили" доста пута ал наши нису то искористили јер нам игра данас није била на нивоу. На све то судије које су много помогле домаћину досудивши му толико слободних бацања да то ни Будућности нису досудили протеклих година у "Морачи" против нас. И поред свега тога опет смо били на једну лопту до побједе. Биће велика борба и у одлучујућој утакмици ал ја вјерујем у побједу и пролаз у финале на нашем терену.

Macijauskas

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje

ds1989

pre 1 godinu

Опет судија на страни Звездиног противника. Фаул при шуту над Бранком, они досуде лопту са стране. Прошли меч расцијепали око Митру (ево и на данашњем му је капак нагрђен) и ни фаул нису свирали. Док ово пишем, двојица на Митра скалу, не досуђују фаул него аут, и слободно за Цедевиту због непостојеће техничке... И фаул у нападу за Давидовца додатно. Срамотааа!!

bvb

pre 1 godinu

Meni ovo nije jasno, ajde ok I faul da je pre isteka bio, ali kako moze da se računa nastavak i koš koji je bio posle isteka...
Ima li to negde definisano, deluje nelogično...
(Rokabili, 16. maj 2022 20:46)

Isto kao i na ulaz kad krene igrac, a fauliran je. Vreme staje, a on ako u nastavku ulaza da kos priznaje se.

zdravko

pre 1 godinu

Sigurno su malo sudije pogurali olimpiju Ali nije to odlucili nego zvezdine igra neozbijina jer islo se na poraz I dase igra treca utakmica idese dase zaradi. Ali toje rizik sa dve ostrice jer popravnog nema, ipak Muslim dace zvezda lako proci lako u finale jer kvalitetnija od olimpije. Samo omic sa onim postupkom je zaradijo da ga docekaju zvezdasi sa orkestrom mada ja nisam zato. Znaci zvezdo napred do finala,

bvb

pre 1 godinu

Ovi silni znalci sto citiraju FIBA pravila prvo da shvate da se ABA liga ne igra pod pravilima FIBA, otuda na mrtvoj loptu nema podbacivanja i gomila drugih stvari.

rsbg91

pre 1 godinu

@rokabili priznaje se jer se sat zaustavlja kad je faul napravljen, a poeni se prizanju jer je odmah izbacio loptu posle faula. isto kao i za svaki 2+1 kos

triplem

pre 1 godinu

mislim da je ovo dobro. Trebaju Zvezdi utakmice i uigravanje za finalnu seriju. Naravno, ima tu i rizika
ali mislim da ce biti lagana pobeda

Podgoricki

pre 1 godinu

Dragojevic im je poklonio i pobjedu u Ljubljani u reguralni dio sezone… znamo mi dobro njega mala je Podgorica… podmazuju ga dobro iz BG

Luigi Harmonica

pre 1 godinu

Hrkljuš se igra tako što... igrač...onaaaj...lopta ide od igrača do igrača i kruži ukrug...i sve dok ne bude...onaaaj...dok neko...onaaaaj...dok vođa ekipe ne podvikne "Hrkljuš!" Kad povikne "Hrkljuš!" onaj kod koga je lopta taj je pobednik! A ovi ostali konstantuju sa žaljenjem,onaj, da su izgubili...

Velibor

pre 1 godinu

Pobedila bolja ekipa - bolji suteri, bolji centri ( smesno je Kuzmica porediti sa Omicem koji je za njega Olajdzuon).
Ne sporim da je Kalinic dobar igrac ( vise rutiner), ali svako ko je iz kosarke i ko je poznaje, zna da on nije talenat. Bio uporan i imao srece, ovo drugo presudno.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Neregularan kos. Imate na yt pa usporite snimak. Nema sanse da je fauliran prije isteka. A i da jeste tu jednu desetinku postoji stupidno pravilo koje ne racuna kontinuaciju ako je sviran kraj. Eno ga u FIBA pravilniku, mi ga koristimo... Glupo do zla boga jer ako je faul na 0.1 do kraja to je preostalo vrijeme, zaustavlja se igra, a kontinuacija se dozvoljava. Medjutim oni su iz nekog razloga kontinuaciju eliminisali u ovakvim situacijama.

Zavisi

pre 1 godinu

CedOlimpija je možda bolja od Budućnosti bez povrijeđenog Rida, i bez Vajlija i to je veliko možda. Inače Budućnost je tri puta pobijedila CedOlimpiju u ovoj sezoni, od 4 susreta, od toga jednom baš brutalno, Budućnost vodila po 50 razlike u PG. Sve zavisi kako koja ekipa leži kome. CedOlimpija je neugodna Partizanu, ali Budućnosti ne toliko.

blagonakloni

pre 1 godinu

Pola veka aktivno pratim košarku- uvek se iznenadim šta još može da se desi u toj prelepoj igri! I najčešće- na kraju nekako sve dođe na svoje!
Zbog toga mislim da je dobro što nismo dobili ovu utakmicu! Neverovatna sreća sa Mitrovićem bi nam se sigurno "obila o glavu", prvom prilikom!
Ovako, pametno, ratnički i sigurno u treću i da je rutinski dobijemo (kao i većinu protiv Cedevite, odnosno Olimpije)! A onda iz takve pobede, biće lakše protiv Partizana nego da opet pravimo pauzu od 10 dana! Videlo se lepo da na ovom nivou košarke (sporta uopšte), pauze čine mnogo veću štetu nego korist ( jedina korist je da se oporave neki povređeni, ali zato svi drugi padaju u ritmu i formi)!

Mihajlo

pre 1 godinu

Dao bih Pantera i Avramovica za Mitrovica,koliko decko odskace kosarkaskom inteligencijom i u odbrani i u napadu,deli asistencije kao Jokic,ledjna tehnika odlicna.
Bio bi zlocin protiv kosarke da u reprezentaciji zaigra Smailagic pre Mitrovica samo zato sto je mladji,neka uci Smailagic,ne bi mu skodilo da gleda malo Mitrovica,pokupi neke fore,a ne sve na silu.
Ne znam sto Mitrovic ne sutira poludistancu,deluje kad sutira bacanja da ima solidan sut.

mitraljez

pre 1 godinu

slabo igramo realno, jedna evroligaska ekipa ne bi smela ovako da izgleda. Mase se ziceri, slobodna bacanja, limitirani igraci odnosno netalentovani igraci ( dobric , davidovac, kuzmic ..), bez plana, cisto guranje na silu.

istina

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.
(beogradski, 16. maj 2022 19:40)



Jel možeš da okačiš u kom članu pravila košarkaške igre to piše?
(lupa, 16. maj 2022 19:58)

Član 12 stav 3

Feral

pre 1 godinu

Što se tiče kosa i faula u poslednjih sekundi regularnih dela: Pravilo Fibe 34.2.2 glasi: If the player is fouled as, or just before, the game clock signal sounds for the end

of the quarter or overtime or as, or just before, the shot clock signal sounds, while

the ball is still in the player's hand(s) and the field goal is successful, the goal

shall not count and 2 or 3 free throws shall be awarded.

šone

pre 1 godinu

Kada se oglasi sirena za kraj utakmice, cetvrtine, produzetka ili napada, a faul se napravi neposredno pre sirene, a igrac nije uspeo da uputi sut prema kosu, ako je sut bio uspesan, ne priznaje se kos vec se dosudjuju dva ili tri slobodna bacanja. Ovako pise u pravilniku.

beogradski

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.

Azerot

pre 1 godinu

Realbo, da se ne lazemo, i trebali smo ovo da izgubimo. Nije mi jasno kako dozvole sebi da omase ovoliko slobodnih, da li je obruc problem ili sta znam. Ubedjen sam da dobijamo makar 10 razlike u Pioniru za par dana.

Petar

pre 1 godinu

Ovako bio je faul nad Ivanovićem u šutu za 3 poena a 2+1 za Mitrovića kompezacija.....Utakmica izuzetno loša, mnogo izgubljenih lopti, "otvorenih promašaja' i promašenih zicera.... Vidi se da su igrači zasićeni i istrošeni što je doprinelo dekoncetraciji igre...
Slede majstorice,videćemo da li će biti iznenadjenja - pobede gostiju......

misko

pre 1 godinu

U jednom delu utakmice Kole se zajedno pa izjavi ,25 prema 5,zamislite te sudije.U jednoj četvrtini posle tri minuta Zvezda van bonusa,za to vreme i 3' do kraja Olimpija bez faula..

kum žoržo

pre 1 godinu

Utakmica bez odbrana,ali definitivno je zvezda najuigranija i najkvalitetnija ekipa u ligi. Zvezda podseća na Partizan pod vođstvom Vujoševića,cvrsta,ratnicka,gde se zna ko sta igra .Finale Zvezda -Partizan,i 3:1 za Zvezdu.

tom pus

pre 1 godinu

realno bolje igrače ima olimpija,na svakoj poziciji,čudi me da nisu rešili to u regularnom delu tekme sa 15 poena,u zvezdi samo zna onaj beli amer,bek,odličan je i malo davidovac..ostali truba

klub mali sa Kalemegdana

pre 1 godinu

Pa svasta ovde moze da bude...
(Kukatilo, 16. maj 2022 18:11)

Zaboravite sta sam rekao
(Kukatilo, 16. maj 2022 18:36)

Hahahaahahaha

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Ma nema frke, ovu tekmu izgubismo ali pobeđujemo u Beogradu na svom terenu u majstorici naravno. Objektivno bolja je Zvezda od Olimpije a ovu tekmu je odigrala ispodprosečno, izgubila, ali i pored ovog poraza i dalje smo veliki favoriti za finale i idemo u majstoricu na našem terenu i pobeđujemo bez problema.

Džoni

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Da malo bolje pratiš Zvezdu znao bi da je od ovih pobrojanih igrača koji su tada bili na terenu Lazić najpouzdaniji sa linije slobodnih bacanja.

Mohikanac

pre 1 godinu

Čestitke Cedeviti više su hteli pobedu i sa više energije odigrali.

Suđenje...ne bih da to bude alibi ali i to je pomoglo da Cedevita ima bolji ritam utakmice tj da ga uopšte uhvati.

Greške sudija su sastavni deo.
Dovoljno vremena je imala Zvezda da prilagodi igru i nađe način za čistije situacije u napadu... jeste CedOlimp skupila u reketu i dozvolila ogroman broj trojki.
Loše kretnje i manjak energije i to je to.

Zvezda je favorit i dalje.

Walldorf

pre 1 godinu

Želim čestitati igračima COL na pobedi. Oberučke su prihvatili i valorizovali sve darove koje smo im neštedimice konstantno darivali. Iz minuta u minut. Zaista je besmisleno, nakon meča, čuditi se neshvatljivim greškama koje smo činili konstantno. U reket COL se nije moglo, energije i koncentracije za nešto pametnije nije bilo i otuda četrdesetak prangija za tri poena. Nešto je i ušlo, pa smo nekako držali glavu iznad vode. Jednostavno, nismo bili na potrebnom energetskom nivou, pa otuda i situacije da se Davidovac i još po neko, bukvalno zakucava u dobro skupljanje u reketu COL, umesto da u takvim situacijama lopta ide ka uvek slobodnom Dobriću na tri poena. Taj momak je ubacivao skoro pa uvek kada bi dobio pravovremenu loptu na 45. Sve u svemu, mnogo grešaka sa obe strane. COL je naše koristio, mi njihove nismo. Da ne govorimo o sramotnom ukupnom procentu sa linije slobodnih bacanja. Slobodna bacanja su direktno vezana uz koncentraciju i prisebnost. Jednostavno, večeras nismo bili ni skoncentrisani, ni dovoljno sveži i to je tako. I pored svega navedenog, igrali smo neizvesnu utakmicu sve do poslednjeg trenutka regularnog dela. U produžetku smo pali iz više razloga. Ponešto ide na račun i trenera Radonjića, pa ćemo u "Pioniru" tražiti prepoznatljive karakteristike kojih večeras nije bilo. Sve u svemu, treba ostati priseban, ispraviti greške i zakazati još jedno finale ABA Lige u nizu. Idemo dalje. Napred ZVEZDA!!! Sportski pozdrav!

Smladja

pre 1 godinu

Delije,koliko koševa ove sezone su dali Radonjićevi puleni,: Kuzmić, Simonović,Marković, Cirbes...žali bože mesta koje zauzimaju....

kompleks od Zvezde ima ta Cedevita

pre 1 godinu

Da nije Blazica deset razlike bi bilo za Olimpiju. Sve sto je mogao zabrljao je u trecoj cetvrtini. Da ne pricam da jedino protiv Zvezde ne mogu da pogode dva bacanja ni mrtv.

Džoni

pre 1 godinu

Mozda ne bi bilo lose da igramo tri sa cedevitom, čisto da se pojedini igrac vrate u formu poput Dobrica ,Holisa Lazica all onda se povecava rizik od ispadanja....
(Dzonii, 16. maj 2022 18:04)

Neka tebe. Najbolje se samopouzdanje stiče pobedama.

Daki CZ

pre 1 godinu

Kako smo igrali cudo smo i dosli do produzetka. Danas bez krstene akcije, vodis loptu, driblas , dodas, pa ko resi neka proba sut. Normalno da imaju duplo vise sl.bacanja kada ne ulazimo u reket.Generalno, Zvezda je veliki favorit u 3.utakmici

Petar P

pre 1 godinu

Jako, jako loše. I u prvoj utakmici smo igrali loše ali ne svi igrači i ne toliko dugo. Produžetak nismo zaslužili jer nam se igra potpuno raspala. Nije ovo prvi put da Kalinića neće ali i da ne odustaje da na silu pokušava da da koševe. Svaki put kada ne igra ono zbog čega je doveden u Zvezdu mi moramo da izgubimo. Previše grešaka a dve čak kod izvođenja auta. Potpuna dekocentracija. Mitrović ulazi u igru u trenutku kada vodimo 12 razlike i sa promašenim zicerom, izgubljenom loptom kod auta, pa ponovo izgubljenom loptom u napadu, pa mu još na sve to August daje zicer bez da ga je ovaj pogledao. Stvarno nedopustivo. Dva najiskusnija igrača da ovako loše odigraju to stvarno nema smisla. Pored toga Dobrić, Hollins pa i Walters kao i Kalinić bukvalno su pokušavali na silu da daju koševe. Zvezda tako ne igra. Zvezda da bi dobila utakmicu mora da igra timski na asistirane koševe i visoku koncentraciju u odbrani. Pošto nismo videli ni jednu od ove dve stavke, poraz je bio neminovan. Prošli put su neki ovde optimistički gledali na prethodno dobijenu utakmicu ali za to nažalost nije bilo razloga. Ponovo se pokazalo da bez centra ne možemo da igramo protiv ekipa koje ih imaju i koje znaju kako da ih iskoriste. Primili smo ogroman broj koševa iz reketa a nismo imali igrača na poziciji 5 koji bi zaštitio obruč. Maskiramo to cele sezone ali kad se naleti na ekipu koja zna da igra na svoje centre onda nemamo rešenje. I još da dodam da je možda bolje da igramo i treću utakmicu jer se samo kroz utakmice može podići forma za finalne mečeve protiv Partizana, tako da nema mesta nekoj nepotrebnoj nervozi ali je krajnje vreme da se kompletno svi igrači uozbilje i završe ovu sezonu kako su je i počeli - dominantno.

veliki strumf

pre 1 godinu

ИСТЕРАЈ БРЕ ОВОГ КАЛИНИЋА! У 5 напада 4 пута је шутнуо тројку и ниједна ни близу није била!

Sabre

pre 1 godinu

Kakva uzasna utakmica, i na sve to jos i sudijski kriterijum, koji ne treba preterano komentarisati. Ako ovo ne izgubimo bice zaista fascinantno...

Zlooba

pre 1 godinu

Zasluzen poraz. Ovako losa Zvezda je ipak igrala produzetak.
Odnos slobodnih bacanja? Malo je previse.
(molina, 16. maj 2022 21:26)

Zvezda je opalila 42 šuta za tri poena, zbog toga je imala malo bacanja. Da je imala više prodora, dobila bi i više bacanja! Nikad nisam video Zvezdu da toliko pokušava za 3, ne znam šta je ovo bilo!

Gondolijer66

pre 1 godinu

Kao bivši košarkaš (do juniorske konkurencije) primećujem da je nedopustivo da profesionalni tim (ljudima je to profesija - žive od toga) šutira slobodna bacanja 40%. Činjenica je da se košarka mnogo promenila, ubrzala, igraju se "terijerske" odbrane, ali 40% je kriminalno loše.
Imam savet za decu koja počinju da igraju košarku: kad šutirate slobodna bacanja, dok tapkate loptu, dišite duboko, smirite disanje, pa onda šutnite. Imate na You Tube-u snimke nekadašnjih majstora ove igre (Dalipagić, Kićanović, Delibašić, Šolman, Dražen Petrović, Bodiroga ...) pa pogledajte njihovu pripremu za slobodno bacanje. Deco, ako vam ovo današnji treneri ne savetuju i ne uče na ovaj način, probajte sami. Pre i posle treninga vežbajte, vežbajte, što više možete! Garantujem da će vam koristiti!

celinc

pre 1 godinu

sudenje na mlin domacina,15 min igre 13 slobodnih bacanja prema 4 Zvezdina,Kalinic i Davidovac ocajni,a trener prosipa plus 12 samo njemu svojstvenim izmenama

ja

pre 1 godinu

Kakav faul se svira Muriću na zabacivanje Kalinoglua, auu
(King, 16. maj 2022 19:11)

Napad pre toga identican faul sviran Kuzmicu nad Jakom.

ford

pre 1 godinu

Sve,sve,aj protivnik je bio bolji,razigraniji i zasluženo je pobedio..
Ali kada pobediš samog sebe,što smo mi večeras uspeli da uradimo,pa to izaziva posebnu vrstu frustracije!
Sve čestitke igračima Cedevita-Olimpije!!!

Dusan Kecman

pre 1 godinu

Zvezda 82 suta iz igre Cedevita "samo" 59, Zvezda je imala 23 pokusaja suta na kos vise od Cedevite i nije dobila, neverovatan podatak, 42 slobodna za Cedevitu i 42 pokusaja Zvezde za 3

ale

pre 1 godinu

Od kad udjose Mitrovic,Davidovac,Lazic,Ivanovic,mi se ne mozemo sastaviti ni sa napadom, ni sa odbranom. Ko da je epidemija zavladala...

veliki strumf

pre 1 godinu

Калинић изводи пенал на техничкој! Па где бре то има, наш најнеконстантнији шутер пенала! Промашио их је пун камион ове године. Пре тога промашио једно, промашио све живо потпуно сам у шуту за 3 и он се хвата за лопту.

veliki strumf

pre 1 godinu

Какве су ово ИДИОТАРИЈЕ КАЛИНИЋА??? Какво је ово бесомучно испуцавање за 3 лика који није ни близу да погоди тројку??? Неподношљиво глупирање.

lupa

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.
(beogradski, 16. maj 2022 19:40)



Jel možeš da okačiš u kom članu pravila košarkaške igre to piše?

Džoni

pre 1 godinu

Jezivo koliko loše igramo. Sve mogu da razumem, ali ovakvu dekoncentraciju evo već 25 minuta to je stvarno nedopustivo. Nit slobodna, nit zicer, prodatih lopti milion, ovo nam je najlošija utakmica u tom segmentu ove sezone sigurno?

zvezdas-rajvoSa

pre 1 godinu

Sta su sve promasili. Toliki broj promasenih slobodnih bacanja. Potpuna dekoncentracija, dosta promasenih zicera, nesigurnost u zavrsnici napada, smusenost, zbunjenost. Bojim se da nas ceka teska majstorica u Beogradu, jer Cedevita ima tim sa igracima koji mogu da sruse Zvezdu. Ima bolji roster od Buducnosti i Partizana. Bice teska majstorica, nadam se punom Pioniru iskrenih zvezdasa pa sta nam Bog da.

Okvirno

pre 1 godinu

U svim Zvezdinim utakmicama protiv kvalitetnih ekipa, rezultat isključivo zavisi od kriterijuma suđenja. Ako se pusti snažna kontakt igra, Zvezdu, ako je kompletna, retko ko u Evropi može da pobedi jer su fizički i taktički savršeno pripremljeni za takvu igru. S druge strane ako se svira sve i svašta, skoro svaki kontakt, Zvezda teško može da pobedi bilo koji iole kvalitetan tim u Evropi. Ne moraju sudije ni za koga da navijaju, odlučuje kriterijum. Tako će biti i u ovoj majstorici.

Džoni

pre 1 godinu

Ovoliko dobro napadački ući u meč, a ovako nekoncentrisano u odbrani i u opšte nekako nonšalantno? Umesto da ih sameljemo kad već ide šut, oni će još dobiti 1/4?????

veliki strumf

pre 1 godinu

Шут за 3 прво 6/6 па 0/9. Скоро све отворени шутеви. Тотално лудило и неконстантност. Калина сам из идеалне позиције омаши све. Бацања не можемо да погодимо. Губимо лопте у серији. На шта ово личи…

Severnjača

pre 1 godinu

Morali smo ovo da izgubimo, slobodna bacanja užas, Kalinić van ritma, Dobriću ispada lopta, Vajt neprimetan, Luka bez ideje! Sa Kuzmićem imamo igrača manje na terenu, ne može da zagradi koš, ne može da poentira, ne može da uhvati loptu! Radonja treba da ima čelične živce kad je prinuđen da ga ubacuje u igru! Bukvalno nemamo centra cele sezone, ne znam što smo doveli Cirbesa! Biše teško sa COL, dobra su ekipa u napadu, razbijaju nas pod košem sa Omićem i Ogastom! Ako ih krene šut nemamo šanse, jedna utakmica odlučuje i sve je moguće! Kockali smo se sa centrima, da nam se ne to ne osveti na kraju!

kris

pre 1 godinu

Nemamo se mi šta žaliti na sudije,nisu oni krivi što mi ne znamo izvesti loptu ispod koša,što Kuzmić sa dva i po metra nije u stanju u vrtiću napraviti skok,ili što Kalinić tradicionalno srlja.Kolicina gluposti u drugoj četvrtini je dovoljna za pet utakmica.

vukan

pre 1 godinu

cedevita duplo agresivnija i izvela 6 puta vise bacanja! kuzmic ako je moguce neka drska da se instalira na lopti ne bi li je covek operisan od kosarke uhvatio

vlajko

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

U ovoj sezoni Dobric 70, Davidovac 82.5 a Lazic 82.6% sa penala.

slobinator

pre 1 godinu

odnos bacanja 45-13.sa tim odnosom ovi bi pobedili i golden stejt.i onda zvezdi pokloniše produžetak.umesto da su to rešili u produžetku moraće još jednom da se gnjave.inače meč odigran kao nogama.samo tri pogođena bacanja,bezbroj greški i izgubljenih lopti,promašenih zicera.mora to mnogo bolje,ali problem je što zvezda nema centra.koji je đavo kuzmiću? pa on je sad duplo gori nego na početku sezone.cirbes odavno prežaljen.ne mogu valjda mitrović i vajt da iznesu teret ovih bitnih utakmica

lupa

pre 1 godinu

Da li je moguce da Lazic izvede slobodno bacanje zbog tehnicke pored Dobrica i Davidovca u petorci?? Sta on vise glumi? Do kad cemo gledati njegove ucinke od cak 2.5 poena po mecu?! P.S. Naravno da je promasio bacanje
(Macijauskas, 16. maj 2022 19:01)

Ako je u tom trenutku u igru, bacanje zbog tehnicke greske izvodi kapiten ekipe. Edukuj se malo.
(beogradski, 16. maj 2022 19:40)


Jel možeš da okačiš u kom članu pravila košarkaške igre to piše?
(lupa, 16. maj 2022 19:58)

Član 12 stav 3
(istina, 16. maj 2022 20:51)


Taj član je o podbacivanju, ne o ovom o čemu se govori.
Član 7.10 kaže da trener određuje ko izvodi slobodno bacanje tamo gde nije definisano pravilima.
Član 43.2.2 kaže "Kada se dosudi tehnička ili diskvalifikujuća greška koja ne uključuje dodir, slobodno bacanje(a) izvodi bilo koji član protivničke ekipe koga odredi njegov glavni trener"
Ne mora kapiten da šutira to bacanje.