Ponedeljak, 16.05.2022.

10:10

Počela je Lukina vladavina

Izvor: B92

Poèela je Lukina vladavina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Slobo

pre 1 godinu

Obozavam Luku Doncica ali mu jos ne mogu oprostiti onaj zadnji napad protiv Francuza u 1/2finalu Olimpijade kada je na 4 sec do kraja dao loptu Prepelicu umjesto da sam zavrsava pa sta bude

terza

pre 1 godinu

Uz svo poštovanje koje imam prema Luki i koje on sigurno zaslužuje, uz sve pohvale da je njegova ekipa izbacila ubedljivo najbolji tim iz ligaškog dela, a on bio fenomenalan... 'oladite malo. Sve izgleda super kada ceo tim igra fenomenalno, a on ih predvodi, ali hajde sačekajte da se Dalas ustali prvo u vrhu zapada, pa da pričamo o nekakvim "erama". Kola lako krenu nizbrdo, vidite uostalom taj Phoenix, pa na Dallas se niko pred početak play off-a ne bi kladio protiv njih. Dovoljan je jedan težak poraz, jedna loša utakmica... A povredama da ne pričam. Pritom Dončić nije neko ko bi se vratio lako iz teške povrede, daleko bilo.

perokrstic

pre 1 godinu

Само што је тад Мареј сипао по 40 поена, али да, то се брзо гурне под тепих. Као и то да је у истом плејофу (кад је Јокић догурао до финала Запада) Лука разбијао тим Клиперса, без повређеног Порзингиса и донео 2 победе у серији. Јокић без Мареја прошле године метла само таква од овог истог Финикса. Ај сад да видимо и тај ваш ГСВ, да ли је баш тако непобедив као што причате.
ПС Даласу и даље не игра Тим Хардавеј, али ај и то да игноришемо...
(Memfis, 16. maj 2022 13:00)

Sva sreća što Jokić nije razmontirao Kliperse kada su gubili sa 3-1
(Aragorn, 16. maj 2022 13:38)

Pa nije bas da Murray nije imao dobre brojke u toj seriji, bio je nesto slabiji nego u seriji protiv Jute u kojoj je realno bio bolji od Jokica ali je bio bolji nego Pol George kod Klipersa. I ono sto je najvaznije, u seriji sa Klipersima 7 igraca Denvera je imalo 9+ poena.


serija sa Klipersima
PTS TRB AST STL
24.4 13.4 6.6 0.7 ukupno 33 izg lopte
Jokic
22.6 4.4 6.4 1.3 ukupno 18 izg lopte
Murray

serija sa Jutom
PTS TRB AST STL FG% 3P%
26.3 8.1 5.4 0.7 .515 .478 ukupno 16 izg lopte
Jokic
31.6 5.6 6.3 0.6 .550 .533 ukupno 14 izg lopte
Murray

bskfan

pre 1 godinu

Ono sto se sinoc desilo se ne gleda svaki dan. Vise toga se tu desilo, prvo Doncic, zatim Dinvidi, kasnije i mali Bronson, ali odigrali su Maveriksi odbranu za pamcenje. Onaj Dorijan FS je primer igraca koji neprimetno podigne tim na visi nivo, bilo sjajnom odbranom ili ubacenim trojkama. Kliber i Paul su timski igraci, radilice, a Kliber moze i da pogodi za tri samo ako mu ostavis prostor.

Nema nista slucajno, uvek za sve postoji razlog a po meni najveca razlika je ovoga puta bio Dzejson Kid. Stari maestro razume igru niskih igraca i potpuno je ustopovao Bukera i CP3-a. Buker, kao potencijalni MVP, tek u trecoj cetvrtini pogodio prvi kos iz igre. Nije znao sta ga je snaslo. CP3 ne samo da nije pogadjao nego je potpuno zaustavljen i kao plejmejker.

Sve u svemu, ova utakmica ce biti predmet analiza mnogih trenera. Na papiru Sansi su imali sve: niske igrace, vrhnunske sutere, sjajnog centra, odlicno krilo, jakog krilnog centra itd, ali sve linije su potpuno zakazale. Svaka cast za Kida.

meda

pre 1 godinu

Za Dalas jeste veliki uspeh što su izbacili Finiks, ali protiv GSW-a teško da imaju šanse. Uz to igraju ružno, sa slabim protokom lopte i malo asistencija i puno izolacija. Takav tim ima limit koji mislim da su dosegli. Nisam siguran šta je sledeći korak u pravljenju ozbiljnog kandidata za titulu kad je Dalas u pitanju. Ali to je tešto uraditi i za Denver.

Finale GSW-Boston (to sam ovde na komnetarima rekao i pre dva meseca, dva tima koji igraju najbolju odbranu u ligi).

Ilija

pre 1 godinu

Po mom misljenju Giannis je najbolji igrac u ligi. Moze da da 40 koseva kad se sjeti, ne umara se, ima odlican prosjek asistencija i skokova, moze braniti jednako dobro i centre i bekove i kao takvome mu trenutno nema ravnoga. Najblizi njemu po kvalitetu je Durent. Zatim slijedi grupa igraca.. Jokic, Curry, Doncic i Lebron koje mozete poredati po zelji..tek iza njih su Tatum, Embid, Morant i Leonard kad je zdrav.. Doncic zbog godina ima najveci upside od svih jer mnoge stvari moze jos popraviti, obranu, selekciju suta, smanjiti turnovere i popraviti kondiciju.. Sa svim tim manama je bez sumnje top 5 igrac u ligi jer vec odavno ima tu rijetku kvalitetu da najteze meceve najbolje igra.

vince carter

pre 1 godinu

Sto ovi misle da ce nekoga ucutkati za pominjanjem nagrade za regularni deo sezone :)) Bad Boy Ajzea Thomas nikada nije bio mvp a Steve Nash je 2x i Thomas je i bolje rangiran na listama i vise se prica o njemu i bolji je igrac bio od Nasha.

Miroslav Brankovic

pre 1 godinu

Dončić igra sjajno,ali nemojte preterivati sa pisanjem kako mu je ekipa skromna.Dalas je bez Dončića pobeđivao Jutu u prvom kolu.Priznaćete da to nije lako.Dalas je dobra ekipa.Nemaju 2-3 zvezde u ekipi,ali su dobro ukomponovani.Trejd Porzigisa je bio pun pogodak.

vince carter

pre 1 godinu

Nego kako cenite onog lika ovde upisanog kao "Smeh" sto je umislio da je licno Greg Popvic pa ovde popuje kako je on mnogo strucan jer je trenirao kosarku...i onda je on automatski strucniji od ostalih...Ja priznajem da nisam ni pokusavao da treniram kosarku,igrao sam samo basket i sad doticnom postavljam pitanje,kako to izgleda kad treniras kosarku svakog dana i ne pridjes kvalitetu jednog Radeta Zagorca ili Stefana Bircevica a pravis se pametan da objasnjavas igru Stefa Karija :D Draymond Green koji sada ima svoj podcast i koji je veliki kosarkaski um,upravo je prozvao te "klovnove" kako ih nazvao koji ne mogu da provale kako njih sve Kari cini boljim,to jest koliko im olaksava. Kaze to sto ja znam o kosarci moze svako da procita na netu,pa moze istina ali povrsno. Znate ono Dzordan nije uradio nista bez Pipena...najlakse je to reci. Pazi sad onaj sto se isto pravi jako strucan @Kosta17 i njemu slicni koji svi u glas tvrde da je Jokic igrao 1 na 5 protiv Wariorsa sa 27 godina,taj isti kaze da je "Bird cistio Dzordana" a Dzordan od 23 godine je igrao protiv 5 clanova kuce slavnih,sa ekipom koja je zavrsila 21-43 na 64 utakmice koje je on propustio. Jel vidite koji su to dvostruki arsini. A onda koriste sezonu 93/94 gde kazu da je ekipa bez MJ-a imala dve pobede manje i nikad ne kazu da je 5 novih igraca doslo u Bullse predvodjeni Kukocem u ekipu koja godinama igra zajedno i ima sampionski mentalitet nakon 3 prstena. Ovo niko pre mene nije iznosio..laici na aparatima!

dikson

pre 1 godinu

Zaokružite u glavi taj prostor na Balkanu i pogledajte šta smo iznedrili u svakom smislu. Ja to poštujem i poštovaću
(realnost, 16. maj 2022 13:59)

Slažem se u potpunosti. Srbija, Hrvatska i Slovenija zbirno imaju 13 miliona stanovnika(sto realno bas i nije malo), a iznjedrili su najboljeg tenisera svih vremena, bek tu bek MVP-ja NBA lige, Luku Doncica, Zlatnu Loptu svjetskog fudbala, dvostrukog pobjednika Tur de Fransa. Zaista bolesno kakvi sportisti.

Memfis

pre 1 godinu

Sva sreća što Jokić nije razmontirao Kliperse kada su gubili sa 3-1
(Aragorn, 16. maj 2022 13:38)

Сва срећа па Мареј није убацивао и 50 поена против Јуте, иначе би летели у првој рунди. Сва срећа па у 6. мечу против Клиперса Мареј није убацио 40+... Мекећите слободно, чињенице су чињенице. А и Јокара више воли коње него овце :)

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Luk Dončić i Nikolu Jokić u istom timu, siguran sam bio bi to najbolji beli tandem u NBA istoriji.
(Sportsmen, 16. maj 2022 13:22)

Želja mi se dopada, ali ima jedna kvaka - Bostonu je jedan beli trio doneo 3 ili 4 titule (izvinjavam se što sam fokusiran samo na novije doba NBA, stare nisam gledao) - Bird, Ejndž i Mekhejl.

Smešno

pre 1 godinu

Vlade ne da nije bolji, nego ne može u istu rečenicu sa Lukom. To što smo mi neobjektivni kad se radi o našim igračima, drugi je par rukava.
(Smešno, 16. maj 2022 11:24)

"neobjektivni"? Hteo si reci "subjektivni". Postoji prava rec za to a ne neka izmisljotina
(Neguj malo taj srbski, 16. maj 2022 11:51)

Prvo. Treba negovati srpski a ne srBski. Dokle god važi postojeći jezički standard srskog jezika, ne mogu ga menjati priučeni likovi, poklonici Deretićeve sekte i razni teoretičari zavera.

Drugo, postoji izraz "neobjektivan" i on je ispravan i legitiman koliko i "subjektivan".

Treće, ti kažeš da negujem srpski, a sve pomenute reči, zapravo imaju latinsku osnovu (objectivus, subjectivus).

Vlatko

pre 1 godinu

Luka je odličan košarkar,ali feniks nije igrao odbranu u 7 meču,to jest utakmica je nameštena.Igrači feniksa su trčkali i skakali naokolu bez i da pokušaju da izbiju loptu igračima dalasa.Jako smešno i jako tužno za nba.

lukadoncic77

pre 1 godinu

Poredjivati kvalitetu igraca DAL i DEN polazi iz načina igre jednog I drugog kluba.
DAL igra se svodi na kreaciji Luke, a DEN na kolektivno, sa mnogo kretanja i kreacije više igrača. Ne toliko kao kod GSW, ali slično. Ove Godine više je spalo na ledja Nikole, a inace je tu i Marej i drugi.
DAL trazi igrace 3&D, a DEN i GSW igrače sa više kreacije i talenta.
Igrači se dovode na osnovi načina igre. Zato recimo Bjelica više paše u GSW, nego u DAL.
Ako pogledamo samo talenat, igrači DEN su bolji od igrača DAL, ne mnogo ali ipak.

saki

pre 1 godinu

Jokic je već postao Legenda u NBA sa 2 MVP nagrade. Luka može postati legenda ovog sporta ali je još daleko od Jokića, zato nemojte ih uporedjivati. Hvala unapred

Memfis

pre 1 godinu

Glupost od naslova! Po čemu nije Jokićeva vladavina, šta je to Luka uradio više od Jokića???? Ušao dečko u finale zapada, pa??? Jokić je takođe bio u finalu zapada, a pored toga ima b2b MVP titule, mozda ste malo preterali sa naslovom.
(Aragorn, 16. maj 2022 12:01)

Само што је тад Мареј сипао по 40 поена, али да, то се брзо гурне под тепих. Као и то да је у истом плејофу (кад је Јокић догурао до финала Запада) Лука разбијао тим Клиперса, без повређеног Порзингиса и донео 2 победе у серији. Јокић без Мареја прошле године метла само таква од овог истог Финикса. Ај сад да видимо и тај ваш ГСВ, да ли је баш тако непобедив као што причате.
ПС Даласу и даље не игра Тим Хардавеј, али ај и то да игноришемо...

žeks

pre 1 godinu

Ako Porter i Marej sljedeću čitavu sezonu budu zdravi, ja ne znam kad će Jokic osvojiti titulu nego tad, plus imace još Gordona koji igra vrhunsku odbranu i skače ko lud. Znaci Denver ima sve sto je potrebno za titulu, samo moraju ostati zdravi.

Aragorn

pre 1 godinu

Само што је тад Мареј сипао по 40 поена, али да, то се брзо гурне под тепих. Као и то да је у истом плејофу (кад је Јокић догурао до финала Запада) Лука разбијао тим Клиперса, без повређеног Порзингиса и донео 2 победе у серији. Јокић без Мареја прошле године метла само таква од овог истог Финикса. Ај сад да видимо и тај ваш ГСВ, да ли је баш тако непобедив као што причате.
ПС Даласу и даље не игра Тим Хардавеј, али ај и то да игноришемо...
(Memfis, 16. maj 2022 13:00)

Sva sreća što Jokić nije razmontirao Kliperse kada su gubili sa 3-1

baron

pre 1 godinu

JPR24, 16. maj 2022 13:08) # Link

A zar si zaboravio ko je spasao Denver protiv San Antonia i ubacio sam 20p u 4/4. Nije sigurno decko sto vozi dvokolicu, vec Marej. Marej je imao bolje nastupe od Jokica u playoffu.
Bez njega Jokic ima samo metle u karijeri.

realnost

pre 1 godinu

Po neki put kad pročitam komentare, nasmejem se…
Pa prostor sa kojeg izlaze zvezde košarke u svetskom smislu toliko mali, ko da pričaju u Kini mesne zajednice… pa gde se ljudi ložite. To bogatstvo u sportu na takom malom prostoru… našem, koji pričamo istim sličnim ili nazovi kako hoćete!
Klimnite glavom i prihvatite da bio koje vere bio brat mi je mio, a da nas drugi ne troše ko kurtone svakodnevno za lične upotrebe.
Zaokružite u glavi taj prostor na Balkanu i pogledajte šta smo iznedrili u svakom smislu. Ja to poštujem i poštovaću

$$$

pre 1 godinu

Uporedite brojke koje ima toliko hvaljeni Dinvidi u ovogodisnjem plejofu, a koje brojke je imao "neznalica" Monte Morris protiv GSW...

Piksi

pre 1 godinu

Jokic kad u bablu 2020 nije osvojio titulu sa Marejom koji je ubacivao po 50+, Grentom koji je ubacivao po 20+ i Porterom koji je već tad šicao trojke ko lud, onda znaš da nikada neće osvojiti NBA. Jokic je u bablu imao 25 godina, Dončić sad 23.

JPR24

pre 1 godinu

Kako se neki ovde prave ludi...Amneziju dobili.
Jokic ima Mareja, i imao ga je svih ovih godina, a ima i Portera, nece bas biti da su svake godine povredjeni, pa eto Jokic jadan igra sam.
Marej je u plej of utakmicama davao 50+ poena, bio bolji od Jokica.
U Dalasu nema takvog igraca.
Prema tome, lecite te frustracije.
(haha, 16. maj 2022 12:43)

Ne lupaj. Porter je igrao u Po prošle godine, ništa drugo. Marej je davao i 50+.. da, tada su dosli do finala konferencije kad su obrnuli Jutu, pa Kliperse… prošle godine Mareja nije bilo. Kao ni ove. Ostali manje više banane. A Gordon nije pokazao da je PO igrač, to tek treba da dokaze ! U Dalasu pak imaš nekoliko iskusnih igrača, koji možda nisu zvezde ali možeš racunati da će neko uvek biti uz Luku, dok u Denveru to ako nema Mareja, nema nikoga da bude taj, Gordon nije, ostali još manje… Ovi iz Dalas su pokazali da mogu i bez Luke da pobede u PO, pokazali su i da su sposobni da igraju kolektivno i da brane i to sasvim dobro, sinoc nije kolektiv izašao na delo, već uspešnost u sutu i individualnost, ali su uspeli, pored Finiksa koji je potonuo kompletno, to su te male a istovremeno i velike razlike, samo sto vi pajseri najlakše vam je da lupetate ! Uz to, zaboravili ste da se Dalas otarasio Porzingisa, da je ostao ne bi ni Jutu prošli pa i da Luka daje po 50 poena, a to smo videli prošle sezone ! Dalas je pametno trejdovao i upecao solidne igrače !

pwubew

pre 1 godinu

Alo, dalas bi u posljednje dvije utakmice zbirno primio 100 poena da nije bila ovolika razlika i izlazak zvezda u 4oj cetrtini.. svaka cast luki, ali najmanja zalsuga za to je njegov napad.. odrana je uzela ovu seriju, svakako ne vodjena Lukom u odbrani

Demar Derozan

pre 1 godinu

@Sportsmen
Bravo za komentar. Delim vase misljenje, u smislu da je mozda vreme za Nikolu da razmili o promeni sredine i ambicijama da se napadne prsten. U tom cilju, mozda razmotri Dalas iil LAL. Medjutim, ako zeli da se sve vrti oko njega i tako ima statistiku na papiru, onda je Denver ok za njega.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Luka radi na sebi, tako da, pored talenta, on sazreva kao licnost. Tek su mu 23. god i nebo je granica. Primer je za mladje igrace sa ovih prostora sta ispravan razvoj, od Reala pa dalje, znaci da bi se doslo do vrha. Ipak, ne poseduju svi njegov talenat i prepoznatljivost koji su uvek krasili velike igrace sa ovih prostora.

Marko

pre 1 godinu

Nije bolji od Drazena i Drazen nije nikakav mit. Danas se igra drugacija kosarka, bas kakva bi Drazenu odgovarala jer je jedan od najboljih sutera u povijesti.

pesticidi

pre 1 godinu

Ogromna razlika izmedju Luke i Nikole je posvecenost kosarci. Luka je 110% u kosarci i mislima i paznjom, dok ovaj drugi mislima jase konja.

vince carter

pre 1 godinu

Kako vetar dune komentari,cas privatnik,cas najbolji svih vremena,cas je merilo dugovecna karijera,titule,dostignuca,cas si top 10 svih vremena vec sa 23 godine. A pre toga jedan drugi igrac zbog regularne sezone postao najbolji evropljanih svih vremena,ali posle nedelju dana to je postao Doncic. Sutra ako ispadne opet jovo nanovo,privatnik,prevara. Ljudi se jednostvano ne sastavljaju sa pricom.

haha

pre 1 godinu

Kako se neki ovde prave ludi...Amneziju dobili.
Jokic ima Mareja, i imao ga je svih ovih godina, a ima i Portera, nece bas biti da su svake godine povredjeni, pa eto Jokic jadan igra sam.
Marej je u plej of utakmicama davao 50+ poena, bio bolji od Jokica.
U Dalasu nema takvog igraca.
Prema tome, lecite te frustracije.

Aragorn

pre 1 godinu

Glupost od naslova! Po čemu nije Jokićeva vladavina, šta je to Luka uradio više od Jokića???? Ušao dečko u finale zapada, pa??? Jokić je takođe bio u finalu zapada, a pored toga ima b2b MVP titule, mozda ste malo preterali sa naslovom.

JPR24

pre 1 godinu

Realno Luka nema neke saigrace. Ni jedan od njih nije blizu alstar nivoja. Na jednoj utakmici otvori se jednom (danas Dinvidi, poeni koje je danas postigao Branson bili su kada je vec sve bilo reseno, dok je u prvom poluvremenu bio los) na drugoj drugom. Niko nema konstantu. Luka bukvalno sam vuce u napadu. Ni priblizno Luka nema saigraca tipa Pipen ...
(Strucno lice, 16. maj 2022 10:53)

Pojma ti nemaš ! Dinvidi je na 13p u proseku plejofu, Brunson skoro 23p, Finey Smith na 11p, čak i Bullock ima 10+ u proseku u plejofu, pa uz Lukinih 31, ti vidi koliki je to doprinos globalno ! Daleko da je to loša ekipa, nije potrebno biti All Star i imati ih pet da pobedjujes ! A Dalas je pokazao da su dobri i kad Luka nije igrao u PO, pokazali su ostali da znaju i umeju ! Jedino sto fali je da trener odradi svoj posao kad au tesniji rezultati, tu je pokazao da nije zreo protiv Jute u par navrata, a mogli su uz dirigovanje trenera a ne da pusti da radi ko šta hoće.

BB13

pre 1 godinu

Ajmo realno. Pre dve godine, kada je Denver usao u finale konferencije Marej je u plejofu imao 26.5 poena uz vise od 50% suta (vise od 40% za tri poena). Zar vi mislite, da Luka ima takvog saigraca? Daleko, daleko od toga. Realno tada je x faktor bio Marej a ne Jokic.

Gogi Loznica

pre 1 godinu

Dokle više o Draženu?
Ako ćemo realno, brojke u igri i 2 MVP priznanja koje ima Jokić bacaju ostale proslavljene evropske košarkaše ispod na listi među kojima je i veliki Novicki.
I da, Toni Parker se šlepao u Dankana, toliko.
Pozdrav!

Memfis

pre 1 godinu

Бламажом Дурента у овом плејофу питање је само да ли је бољи Јанис или Лука. Њих двојица су свакако најбољи играчи света, Јокић јако близу.

Miličić Darko NBA šampion

pre 1 godinu

Glupost od naslova! Po čemu nije Jokićeva vladavina, šta je to Luka uradio više od Jokića???? Ušao dečko u finale zapada, pa??? Jokić je takođe bio u finalu zapada, a pored toga ima b2b MVP titule, mozda ste malo preterali sa naslovom.
(Aragorn, 16. maj 2022 12:01)

To ne menja činjenicu da je Luka bolji igrač

Sveta

pre 1 godinu

pravila o nagradi MVP treba menjati,u smislu da nagradu o najboljem igracu bude dodeljena tek nakon zavrsetka play ofa.i da se dodeli najboljem igracu u finalu.jer pravi i realni MVP je u doigravanju i da bude sampion.

ovako MVP se dodeljuje u nebitnim utakmicama u regularnoj sezoni gde mnogi timovi i neigraju odbranu.maltene revijalne utakmice sa mnogo taktiziranja,trci,pucaj,nabijaj statistiku gde je mnogim igracima dozvoljeno svasta da rade.

dokazi se u borbi za prsten,osvoji ga.ovako dobijamo svake godine MVP nagradu za nekog igraca koji realno nije najbolji.najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!!!i tako mora da bude.moraju se pravila menjati,jer igrac koji osvoji prsten i bude najbolji u toj borbi ostaje bez te nagrade.a u play ofu su neuporedivo jace utakmice,igra se jaca odbrana,i tu dolazi do pravog kvaliteta pojedinca!!!
(zz, 16. maj 2022 10:35)

A do plej ofa se dolazi - kako ? Kroz krv, suze i znoj u regularnom delu sezone. Sav taj trud se, po tebi, ne racuna, ako istovremeno nisi barem dosao do finala ? Zamisli situaciju - izgines i istrosis se u 80+ utakmica, dodjes do plej ofa, odigras jos 15+, ali ne dodjes do finala, a s druge strane neko ko je veci deo sezone, recimo, bio povredjen i nije igrao, vrati se pred plej of, pokida tridesetak utakmica, osvoji sampionat - i on je MVP ? Ma nije nego. Upravo zbog toga postoje odvojene MVP nagrade. Pri tom, uvek postoji mogucnost da MVP regularnog dela sezone bude i MVP finala.

123

pre 1 godinu

Лука Дончић ће бити најбољи кошаркаш свих времена.
(Мелхиседек, 16. maj 2022 11:55)


Mozda. Postoji samo jedan problem. Jokic.

Marko

pre 1 godinu

Jel imaju i malo mazga ovi sto porede Jokicev Denver sa Doncicevim Dalasom.?? Dončić ima Bransona i Dinvidija koji malo pa malo ubace 30+ koševa. Jokic takvog saigraca nema već 2 pune sezone. O čemu da pričamo dalje.?

Rale

pre 1 godinu

Što se tiče poređenja ovogodišnjih timova Dalasa i Denvera, treba sačekati igre Dalasa protiv Golden Stejta. Glavni problem Denvera je bio što su bili premlaki, i pored glatkog ispadanja stekao se utisak da su mogli da ih izbace da su bili psihološki na nivou i u odbrani i u napadu.

poznavalac opšte problematike

pre 1 godinu

Jedan mudrac je jos pre nekih 20 godina rekao da su najza...aniji ljudi oni kojima je tata srbin a mama slovenska,da to ili izadje na nesto najbolje ili na nesto najgore.Nisam mu bas verovao ali sada se pitam dal je to stvarno tako?
(Mrki, 16. maj 2022 10:54)
Mrki, javiću ti da li ta konstatacija pije vodu, samo da još malo i moj sinko poraste.
Lep pozdrav iz SLO.

Zivojin

pre 1 godinu

Luka i saigraci. Dinvidi? Danas odigrao odlicno. Ali lik do do sada ove godine u plejofu imao 10 poena po utakmici i to 37 procenat suta. Tezak prosek od igraca realno.

majstor

pre 1 godinu

Srušio je Mit o Draženu Petroviću već sada,
i on najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora.
(bg, 16. maj 2022 10:26)

Prvo da osvoji dva MVP trofeja back to back pa da pricamo. Da Jokic ima saigrace koji ce da mu pomognu sa po 20 - 25 poena i Denver bi bio u finalu.

kemp

pre 1 godinu

Dečko je nešto posebno. Biće top 3 igrač ikad kad završi karijeru
(Miličić Darko NBA šampion, 16. maj 2022

Ko i zasto ostavlja ovakve komentare?
Jednostavno ne razumem.
Zasto ne komentarisati sadasnje vreme, 7. utakmicu, igru Dallasa. Nije Dallas osvojio pa da komentari budu ovakve idolopoklonicke prirode.
Tako i za Jokica koji je osvojio dve MVP titule koje nikog zivog u SAD ne zanimaju proglasen od strane fanatika najboljim ikada. A covek jedan od najgorih MVP-a ikada, rupa ziva u odbrani koji u playoffu igra prosecno kao i Embidd.
A niko ne vidi kako u NBA nema jedna ekipa na nivou nekadasnjeg San Antonia, Bostona, Lakersa, sve malo jace evroligaske ekipe koje bi imale problema Evroligu da osvoje.
Nikada slabiji NBA.

Goks

pre 1 godinu

Realno i Luka i Jokić imaju krš ekipe. Kakav Branson kakvi bakrači. Njih dvojica igraju tako što svoje ekipe nose na ledjima. Da je onaj bio pametan, mogao je da ih spoji u Sakramentu, bilo je izvoljivo. Ali, uvek ima neko ali, čovek se odluči za kurtu i murtu. Umesto da napravi tandem kakav svet još nije video. Kakva bi to bila magija, postaviš pik i do ujutru...puni. Nema odbrane.

Back in Black

pre 1 godinu

Dalas i Denver imaju indenticni budzet tima. Vrednost tima Dalasa je za samo par miliona veci.. Igraci su im skoro na istom nivou.
(Jokara, 16. maj 2022 11:02)
Batice nije u Americi kao u Evropi ono haraju samo bogati u NBA su svi klubovi bogati.Pa ko kako trejduje,draftuje itd.
Neke fransize su popularnije neke manje ali svi imaju para da prave velike ugovore.Denver kao mala fransiza ce verovatno sa Jokicem da napravi jedan od najvecih ugovor ikada.
A to u Evropi da uradi neki manji košarkaški,fudbalski klub je nemoguce jer u Evropi ne osvajaju najbolji vec najbogatiji.

Smešno

pre 1 godinu

Peja i Vlade su bolji od njega!
(NR, 16. maj 2022 11:14)

Vlade ne da nije bolji, nego ne može u istu rečenicu sa Lukom. To što smo mi neobjektivni kad se radi o našim igračima, drugi je par rukava.

Kole

pre 1 godinu

pravila o nagradi MVP treba menjati,u smislu da nagradu o najboljem igracu bude dodeljena tek nakon zavrsetka play ofa.i da se dodeli najboljem igracu u finalu.jer pravi i realni MVP je u doigravanju i da bude sampion.

ovako MVP se dodeljuje u nebitnim utakmicama u regularnoj sezoni gde mnogi timovi i neigraju odbranu.maltene revijalne utakmice sa mnogo taktiziranja,trci,pucaj,nabijaj statistiku gde je mnogim igracima dozvoljeno svasta da rade.

dokazi se u borbi za prsten,osvoji ga.ovako dobijamo svake godine MVP nagradu za nekog igraca koji realno nije najbolji.najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!!!i tako mora da bude.moraju se pravila menjati,jer igrac koji osvoji prsten i bude najbolji u toj borbi ostaje bez te nagrade.a u play ofu su neuporedivo jace utakmice,igra se jaca odbrana,i tu dolazi do pravog kvaliteta pojedinca!!!
(zz, 16. maj 2022 10:35)

Da te obavestim, već ima ta nagrada o kojoj si se raspričao i zove se "Finals MVP" ili ti MVP finalne serije. Regularna sezona je jedno (i treba da postoji MVP za taj deo sezone), plejof i finale je nešto drugo i zato postoji posebna nagrada i za to. Aj zdrao!

Ivan

pre 1 godinu

Vidim bas hrabar naslov i raspravu u komentarima pa da se ubacim i ja.
Dalas je izuzetno nezgodan tim, lete na sve strane, pokrivaju sve, pogadjaju trojke. Ali, dokaz da luka ne moze sam je mali broj asistencija a veliki broj poena saigraca. Nocas samo 14 ukupno, a preko 120 poena. Dakle prisutno je soliranje i to samo na suvi kvalitet igraca. Ne mozes da ubacis 30 poena na svoje umece pa da budes los igrac i da te tim vadi. Na primer, jokicu bi bilo dovoljno da barton i ekipa pogadjaju trojke kao ovi i nista vise. Drago mi je zbog dalasa, lepa atmosfera i igraju brzo, na smelost. Ali opet, gsw je previse namazan, iskusan, ne moze dalas da ih odbrani. 4-2 za gsw. Moje misljenje.

$$$

pre 1 godinu

Nije valjda da sad i Dallas ima bolje igrace od Denvera?...Ispade da Jokic ima najgore saigrace u celoj ligi?!...Tacno je da fale Marej i Porter, ali zasto ih je to sputavalo da igraju bolju odbranu?...Jel vi to od Mareja i Portera ocekujete odbranu?

Aleksej

pre 1 godinu

Dečko je nešto posebno. Biće top 3 igrač ikad kad završi karijeru
(Miličić Darko NBA šampion, 16. maj 2022 10:12)hahahahahah

Jokara

pre 1 godinu

@sasa the king

Dalas i Denver imaju indenticni budzet tima. Vrednost tima Dalasa je za samo par miliona veci.. Igraci su im skoro na istom nivou.

nba

pre 1 godinu

Nema Luka ekstra saigrace. Dobri su ali daleko od nekih superstar zvezda. Vrednost ove ekipe je u skockanom timu, za sta Kidu treba skinuti kapu kako ih je uklopio i kako ljudi igraju. Odbrana im je vrhunska, bukvalno su razmontirali Fenix. A Luka je superstar, nema sta. Momak igra vazne utakmice od 15-16. godine (ne znam tacno) i vidi se da mu prija ta tenzija. Rodjeni pobednik. Ako se sacuva povreda, izuzetno svetla karijera ispred njega.

Sto se Jason Kida tice. Covek ih je poslozio kao svajcarski sat. Svaka cast. Mozes da imas najbolje igrace na svetu, ako nisu uigrani, ako ne postoji jasna koncepcija igre (napadi, odbrana), verovatnoca da ce da izgube bitne meceve je velika.

sir oliver

pre 1 godinu

Dalas i Denver imaju indenticni budzet tima. Vrednost tima Dalasa je za samo par miliona veci.. Igraci su im skoro na istom nivou.
(Jokara, 16. maj 2022 11:02)
Znam da mi neces verovati, ali svi timovi u NBA imaju priblizne budzete +-15%! Oni koji prebace limit placaju porez koji je bas veliki! Ne vredi da ti objasnjavam zasto je to tako i kako se to sprovodi, drzi se fudbala!

Neo@

pre 1 godinu

Lepo ja rekoh jutros u komentarima... NBA će zabraniti sa Balkana da dolaze igrači. Jer jedan će uzimati MVP zvanje za regularni deo, drugi za Play-off, a treći ili jedan od te dvojice za finalnu seriju i finalnu utakmicu.
Od Amera za sada ni traga!

Dino

pre 1 godinu

ja sam stariji pa se secam Luka je isti kao Drazen sto se tice kretnja tela kod suta unazad,steta sto Drazen nije jos pozivio jel bi otvorio jos vise vrata ljudima iz Evrope tada.

zvezdaš

pre 1 godinu

Samo da ga ne povrede namerno ovi iz GSW. Stari su to pokvarenjaci. Prave se naivni kao francuske sobarice, a uvek povrede nekog najbitnijeg igrača protivničkog tima.

Neguj malo taj srbski

pre 1 godinu

Vlade ne da nije bolji, nego ne može u istu rečenicu sa Lukom. To što smo mi neobjektivni kad se radi o našim igračima, drugi je par rukava.
(Smešno, 16. maj 2022 11:24)

"neobjektivni"? Hteo si reci "subjektivni". Postoji prava rec za to a ne neka izmisljotina

dd

pre 1 godinu

Da te obavestim, već ima ta nagrada o kojoj si se raspričao i zove se "Finals MVP" ili ti MVP finalne serije. Regularna sezona je jedno (i treba da postoji MVP za taj deo sezone), plejof i finale je nešto drugo i zato postoji posebna nagrada i za to. Aj zdrao!
(Kole

pa zato MVP regularne sezone treba ukinuti,jer on realno nije najbolji igrac jer nabija statistiku u lakim utakmicama.

i da se ta nagrada dodeli igracu koji je doveo svoj tim do sampionskog prstena.znam ja da su te nagrade odvojene...i to treba da se promeni.MVP regularne sezone apsolutno nema smisla i nije realna.jer je ne dobije stvarno najbolji igrac,to je poenta...MVP regularne sezone je nebitna nagrada.MVP finala sa sampionskim prstenom je mnogo vaznija!!!

i to bi bila extra stvar,kosarka bi bila zanimljivija jer ne bi bilo nabijanja statistike.bila bi lepsa igra,posto je kosarka kolektivni sport.i do izrazaja bi dosla timska igra.a ne da neki igraci ne smeju sutirati na kos jer njegov saigrac juri i nabija statistiku da bi bio kao neki MVP.pozdrav

76er

pre 1 godinu

Koga? Bronson je pik sa Lukinog drafta, momak od 23 godine, koji do pocetka serije sa Jutom nije bio ni u naznakama da ce biti dobar igrac. Dinvidi, realtivno dobar igrac, imao neke lijepe igre do prije par godina u Bruklinu dok ovi nisu promijenili tim, ali daleko od neke velike zvijezde... Marej i Porter su nebo za njih dvojicu, makar bili citavo ovo vrijeme bitisanja u NBA... to sto su oni povrijedjeni druga je prica... Finli SMit - jako korisno i dobro krilo, opet ne nikakva zvezda, na radaru ispod Denverovog krilnog centra... Kleber, Pauel - nemojmo, Luka ih pravi dobrim igracima... Bulok i Ntkilina - sjajni defanzivci, svudje dje su igrali krajnje epizodna uloga. Tako da sto se tima tice, svaka cast Kidu prije svega sto je skockao ovu skromnu ekipu, mnogo skromniju od Denvera.
(delboj, 16. maj 2022 10:55)


Dinvidi je za MPJ-a Jordan licno, iako ih konkretno ne mogu porediti, jer nisu slicni igraci, ali ako ti vec jesi, sto ne bih i ja.

BURAZZERS

pre 1 godinu

Inače čuo sam Jokić sam igra, daje po 70p na tekmi. On nema Brunsona i Dinvidija koji ubacuju svaku tekmu po 30p. Jedino kad on ubaci 70 sam, onda mogu nekako i da stignu do 100p u totalu.

Kakve priče se ovdje sreću.

sasa the king

pre 1 godinu

Da Jokic ima bar jednog pored sebe kao sto Luka Ima i Denver bi bio mnogo bolji sa rezultatima. Luku dvojica prate sa 54 poena….naravno ne zelim nista da oduzmem Luki, shajan je ali ima i podrsku od saigraca.

Mrki

pre 1 godinu

Jedan mudrac je jos pre nekih 20 godina rekao da su najza...aniji ljudi oni kojima je tata srbin a mama slovenska,da to ili izadje na nesto najbolje ili na nesto najgore.Nisam mu bas verovao ali sada se pitam dal je to stvarno tako?

novosadjanin

pre 1 godinu

Nije bas prilicno skroman tim…nego vise umece da uzmu sta im je potrebno za Porzingisa. Dinvidi i Branson nisu bas indijanci. Za ovu igru koju igraju pitanje da li im je potreban bas top centar jer igraju brzo . Svakako veliki uspeh i videcemo sada sva cetiri tima vide sebe sa titulom

delboj

pre 1 godinu

Da Jokic ima bar jednog pored sebe kao sto Luka Ima i Denver bi bio mnogo bolji sa rezultatima. Luku dvojica prate sa 54 poena….naravno ne zelim nista da oduzmem Luki, shajan je ali ima i podrsku od saigraca.
(sasa the king, 16. maj 2022 10:34)

Koga? Bronson je pik sa Lukinog drafta, momak od 23 godine, koji do pocetka serije sa Jutom nije bio ni u naznakama da ce biti dobar igrac. Dinvidi, realtivno dobar igrac, imao neke lijepe igre do prije par godina u Bruklinu dok ovi nisu promijenili tim, ali daleko od neke velike zvijezde... Marej i Porter su nebo za njih dvojicu, makar bili citavo ovo vrijeme bitisanja u NBA... to sto su oni povrijedjeni druga je prica... Finli SMit - jako korisno i dobro krilo, opet ne nikakva zvezda, na radaru ispod Denverovog krilnog centra... Kleber, Pauel - nemojmo, Luka ih pravi dobrim igracima... Bulok i Ntkilina - sjajni defanzivci, svudje dje su igrali krajnje epizodna uloga. Tako da sto se tima tice, svaka cast Kidu prije svega sto je skockao ovu skromnu ekipu, mnogo skromniju od Denvera.

buha

pre 1 godinu

Mislim da je ovo poslednji put da je neko provocirao Luku na nacin ko sto su to radili ovi 'starovi' Buker i Paul.

Mozda magarci nisu znali da je decko sa 17 godina bio najbolji igrac zavrsnog turnira i sampion euro lige u ubedljovo najludjoj kosarkaskoj atmosferi na svetu.
Sa takvim odrastanjem, ovakvi smesni trash talk-ovi su za njega sitna boranija.

Svaka cast, najezio sam se posle prvog poluvremena. Decko ih je za 20tak minuta izblamirao pred svojom publikom. Jedino mi je zao sto je uopste i igrao drugo poluvreme, da je odsedeo na klupi sto je realno mogao, to bi bilo najvece ponizavanje u istoriji NBA.

Luka CARE!

Back in Black

pre 1 godinu

Prilicno skromni tim pa sada Dinvidi,Brunson,Fini Smit.
Ne treba zaboraviti da su oni pobedili dva puta Juti bez Luke.
Skroman tim gde te Brunson zatrpa sa 40 poena.
Na ovoj utakmici Dinvidi 30 poena,Brunson 24.
Ako nemaš podršku barem dva igraca nema pobede.
Pre koje vece je Dorijan Vini Smit pomahnitao i pogodio 8 trojki a Bertans za par minuta pogodio 4.
Tako da možeš da budeš Jordan na kvadrat ako nemaš podršku saigraca,klupe dzaba ti sve.

Strucno lice

pre 1 godinu

Realno Luka nema neke saigrace. Ni jedan od njih nije blizu alstar nivoja. Na jednoj utakmici otvori se jednom (danas Dinvidi, poeni koje je danas postigao Branson bili su kada je vec sve bilo reseno, dok je u prvom poluvremenu bio los) na drugoj drugom. Niko nema konstantu. Luka bukvalno sam vuce u napadu. Ni priblizno Luka nema saigraca tipa Pipen ...

Cicero

pre 1 godinu

"najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!"

To se zove MVP finala. Ne mogu da se menjaju pravila, samo zato što vaš ljubimac nije uzeo nagradu.

Under KV

pre 1 godinu

Ali meni je neverovatna njegova kretnja. Kao usporen snimak. Ulaz, step bek trojka, svaki dribling, fejd avej sut....i opet niko ne moze da ga odbrani. Toliko je spor, a opet neuhvatljiv za sve

Alekso

pre 1 godinu

Prilično bombastičan naslov i smela prognoza. Samo si malo prevideo nekoliko igrača koji se takođe nešto pitaju. Svaka Dončiću čast, ali nije ova ekipa Dalasa baš toliko skromnih mogućnosti.

Ринсвинд

pre 1 godinu

Луки свака част али не треба претеривати и трчати пред руду.Са становишта васионе најбитније да онај љигавац тзв Point God неће освојити ништа и да је космичка правда зафовољена са тог ставовишта.
Што се тиче Луке и Даласа.Врло је вероватно да је Лука најбољи играч преостао у жребу,али кошарка је тимски спорт и по мени Далас је 4ти фаворит за титулу.Ја би их поређао :Бостон .ГС,Мајами, Далас. Што се мене тиче нема Лејкерса ,нема Леброна и Пола .Нека најбољи победи

vince carter

pre 1 godinu

Forbs i Gordon su ubacili 32 i 28 na jednom mecu koji je Jokic propustio,logicno je da ce isporuciti vise,kada imaju loptu u rukama vise.

zz

pre 1 godinu

pravila o nagradi MVP treba menjati,u smislu da nagradu o najboljem igracu bude dodeljena tek nakon zavrsetka play ofa.i da se dodeli najboljem igracu u finalu.jer pravi i realni MVP je u doigravanju i da bude sampion.

ovako MVP se dodeljuje u nebitnim utakmicama u regularnoj sezoni gde mnogi timovi i neigraju odbranu.maltene revijalne utakmice sa mnogo taktiziranja,trci,pucaj,nabijaj statistiku gde je mnogim igracima dozvoljeno svasta da rade.

dokazi se u borbi za prsten,osvoji ga.ovako dobijamo svake godine MVP nagradu za nekog igraca koji realno nije najbolji.najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!!!i tako mora da bude.moraju se pravila menjati,jer igrac koji osvoji prsten i bude najbolji u toj borbi ostaje bez te nagrade.a u play ofu su neuporedivo jace utakmice,igra se jaca odbrana,i tu dolazi do pravog kvaliteta pojedinca!!!

Back in Black

pre 1 godinu

Prilicno skromni tim pa sada Dinvidi,Brunson,Fini Smit.
Ne treba zaboraviti da su oni pobedili dva puta Juti bez Luke.
Skroman tim gde te Brunson zatrpa sa 40 poena.
Na ovoj utakmici Dinvidi 30 poena,Brunson 24.
Ako nemaš podršku barem dva igraca nema pobede.
Pre koje vece je Dorijan Vini Smit pomahnitao i pogodio 8 trojki a Bertans za par minuta pogodio 4.
Tako da možeš da budeš Jordan na kvadrat ako nemaš podršku saigraca,klupe dzaba ti sve.

sasa the king

pre 1 godinu

Da Jokic ima bar jednog pored sebe kao sto Luka Ima i Denver bi bio mnogo bolji sa rezultatima. Luku dvojica prate sa 54 poena….naravno ne zelim nista da oduzmem Luki, shajan je ali ima i podrsku od saigraca.

buha

pre 1 godinu

Mislim da je ovo poslednji put da je neko provocirao Luku na nacin ko sto su to radili ovi 'starovi' Buker i Paul.

Mozda magarci nisu znali da je decko sa 17 godina bio najbolji igrac zavrsnog turnira i sampion euro lige u ubedljovo najludjoj kosarkaskoj atmosferi na svetu.
Sa takvim odrastanjem, ovakvi smesni trash talk-ovi su za njega sitna boranija.

Svaka cast, najezio sam se posle prvog poluvremena. Decko ih je za 20tak minuta izblamirao pred svojom publikom. Jedino mi je zao sto je uopste i igrao drugo poluvreme, da je odsedeo na klupi sto je realno mogao, to bi bilo najvece ponizavanje u istoriji NBA.

Luka CARE!

Ринсвинд

pre 1 godinu

Луки свака част али не треба претеривати и трчати пред руду.Са становишта васионе најбитније да онај љигавац тзв Point God неће освојити ништа и да је космичка правда зафовољена са тог ставовишта.
Што се тиче Луке и Даласа.Врло је вероватно да је Лука најбољи играч преостао у жребу,али кошарка је тимски спорт и по мени Далас је 4ти фаворит за титулу.Ја би их поређао :Бостон .ГС,Мајами, Далас. Што се мене тиче нема Лејкерса ,нема Леброна и Пола .Нека најбољи победи

Kole

pre 1 godinu

pravila o nagradi MVP treba menjati,u smislu da nagradu o najboljem igracu bude dodeljena tek nakon zavrsetka play ofa.i da se dodeli najboljem igracu u finalu.jer pravi i realni MVP je u doigravanju i da bude sampion.

ovako MVP se dodeljuje u nebitnim utakmicama u regularnoj sezoni gde mnogi timovi i neigraju odbranu.maltene revijalne utakmice sa mnogo taktiziranja,trci,pucaj,nabijaj statistiku gde je mnogim igracima dozvoljeno svasta da rade.

dokazi se u borbi za prsten,osvoji ga.ovako dobijamo svake godine MVP nagradu za nekog igraca koji realno nije najbolji.najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!!!i tako mora da bude.moraju se pravila menjati,jer igrac koji osvoji prsten i bude najbolji u toj borbi ostaje bez te nagrade.a u play ofu su neuporedivo jace utakmice,igra se jaca odbrana,i tu dolazi do pravog kvaliteta pojedinca!!!
(zz, 16. maj 2022 10:35)

Da te obavestim, već ima ta nagrada o kojoj si se raspričao i zove se "Finals MVP" ili ti MVP finalne serije. Regularna sezona je jedno (i treba da postoji MVP za taj deo sezone), plejof i finale je nešto drugo i zato postoji posebna nagrada i za to. Aj zdrao!

novosadjanin

pre 1 godinu

Nije bas prilicno skroman tim…nego vise umece da uzmu sta im je potrebno za Porzingisa. Dinvidi i Branson nisu bas indijanci. Za ovu igru koju igraju pitanje da li im je potreban bas top centar jer igraju brzo . Svakako veliki uspeh i videcemo sada sva cetiri tima vide sebe sa titulom

Under KV

pre 1 godinu

Ali meni je neverovatna njegova kretnja. Kao usporen snimak. Ulaz, step bek trojka, svaki dribling, fejd avej sut....i opet niko ne moze da ga odbrani. Toliko je spor, a opet neuhvatljiv za sve

sir oliver

pre 1 godinu

Dalas i Denver imaju indenticni budzet tima. Vrednost tima Dalasa je za samo par miliona veci.. Igraci su im skoro na istom nivou.
(Jokara, 16. maj 2022 11:02)
Znam da mi neces verovati, ali svi timovi u NBA imaju priblizne budzete +-15%! Oni koji prebace limit placaju porez koji je bas veliki! Ne vredi da ti objasnjavam zasto je to tako i kako se to sprovodi, drzi se fudbala!

dikson

pre 1 godinu

Zaokružite u glavi taj prostor na Balkanu i pogledajte šta smo iznedrili u svakom smislu. Ja to poštujem i poštovaću
(realnost, 16. maj 2022 13:59)

Slažem se u potpunosti. Srbija, Hrvatska i Slovenija zbirno imaju 13 miliona stanovnika(sto realno bas i nije malo), a iznjedrili su najboljeg tenisera svih vremena, bek tu bek MVP-ja NBA lige, Luku Doncica, Zlatnu Loptu svjetskog fudbala, dvostrukog pobjednika Tur de Fransa. Zaista bolesno kakvi sportisti.

Cicero

pre 1 godinu

"najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!"

To se zove MVP finala. Ne mogu da se menjaju pravila, samo zato što vaš ljubimac nije uzeo nagradu.

vince carter

pre 1 godinu

Kako vetar dune komentari,cas privatnik,cas najbolji svih vremena,cas je merilo dugovecna karijera,titule,dostignuca,cas si top 10 svih vremena vec sa 23 godine. A pre toga jedan drugi igrac zbog regularne sezone postao najbolji evropljanih svih vremena,ali posle nedelju dana to je postao Doncic. Sutra ako ispadne opet jovo nanovo,privatnik,prevara. Ljudi se jednostvano ne sastavljaju sa pricom.

76er

pre 1 godinu

Koga? Bronson je pik sa Lukinog drafta, momak od 23 godine, koji do pocetka serije sa Jutom nije bio ni u naznakama da ce biti dobar igrac. Dinvidi, realtivno dobar igrac, imao neke lijepe igre do prije par godina u Bruklinu dok ovi nisu promijenili tim, ali daleko od neke velike zvijezde... Marej i Porter su nebo za njih dvojicu, makar bili citavo ovo vrijeme bitisanja u NBA... to sto su oni povrijedjeni druga je prica... Finli SMit - jako korisno i dobro krilo, opet ne nikakva zvezda, na radaru ispod Denverovog krilnog centra... Kleber, Pauel - nemojmo, Luka ih pravi dobrim igracima... Bulok i Ntkilina - sjajni defanzivci, svudje dje su igrali krajnje epizodna uloga. Tako da sto se tima tice, svaka cast Kidu prije svega sto je skockao ovu skromnu ekipu, mnogo skromniju od Denvera.
(delboj, 16. maj 2022 10:55)


Dinvidi je za MPJ-a Jordan licno, iako ih konkretno ne mogu porediti, jer nisu slicni igraci, ali ako ti vec jesi, sto ne bih i ja.

zz

pre 1 godinu

pravila o nagradi MVP treba menjati,u smislu da nagradu o najboljem igracu bude dodeljena tek nakon zavrsetka play ofa.i da se dodeli najboljem igracu u finalu.jer pravi i realni MVP je u doigravanju i da bude sampion.

ovako MVP se dodeljuje u nebitnim utakmicama u regularnoj sezoni gde mnogi timovi i neigraju odbranu.maltene revijalne utakmice sa mnogo taktiziranja,trci,pucaj,nabijaj statistiku gde je mnogim igracima dozvoljeno svasta da rade.

dokazi se u borbi za prsten,osvoji ga.ovako dobijamo svake godine MVP nagradu za nekog igraca koji realno nije najbolji.najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!!!i tako mora da bude.moraju se pravila menjati,jer igrac koji osvoji prsten i bude najbolji u toj borbi ostaje bez te nagrade.a u play ofu su neuporedivo jace utakmice,igra se jaca odbrana,i tu dolazi do pravog kvaliteta pojedinca!!!

delboj

pre 1 godinu

Da Jokic ima bar jednog pored sebe kao sto Luka Ima i Denver bi bio mnogo bolji sa rezultatima. Luku dvojica prate sa 54 poena….naravno ne zelim nista da oduzmem Luki, shajan je ali ima i podrsku od saigraca.
(sasa the king, 16. maj 2022 10:34)

Koga? Bronson je pik sa Lukinog drafta, momak od 23 godine, koji do pocetka serije sa Jutom nije bio ni u naznakama da ce biti dobar igrac. Dinvidi, realtivno dobar igrac, imao neke lijepe igre do prije par godina u Bruklinu dok ovi nisu promijenili tim, ali daleko od neke velike zvijezde... Marej i Porter su nebo za njih dvojicu, makar bili citavo ovo vrijeme bitisanja u NBA... to sto su oni povrijedjeni druga je prica... Finli SMit - jako korisno i dobro krilo, opet ne nikakva zvezda, na radaru ispod Denverovog krilnog centra... Kleber, Pauel - nemojmo, Luka ih pravi dobrim igracima... Bulok i Ntkilina - sjajni defanzivci, svudje dje su igrali krajnje epizodna uloga. Tako da sto se tima tice, svaka cast Kidu prije svega sto je skockao ovu skromnu ekipu, mnogo skromniju od Denvera.

Miličić Darko NBA šampion

pre 1 godinu

Glupost od naslova! Po čemu nije Jokićeva vladavina, šta je to Luka uradio više od Jokića???? Ušao dečko u finale zapada, pa??? Jokić je takođe bio u finalu zapada, a pored toga ima b2b MVP titule, mozda ste malo preterali sa naslovom.
(Aragorn, 16. maj 2022 12:01)

To ne menja činjenicu da je Luka bolji igrač

nba

pre 1 godinu

Nema Luka ekstra saigrace. Dobri su ali daleko od nekih superstar zvezda. Vrednost ove ekipe je u skockanom timu, za sta Kidu treba skinuti kapu kako ih je uklopio i kako ljudi igraju. Odbrana im je vrhunska, bukvalno su razmontirali Fenix. A Luka je superstar, nema sta. Momak igra vazne utakmice od 15-16. godine (ne znam tacno) i vidi se da mu prija ta tenzija. Rodjeni pobednik. Ako se sacuva povreda, izuzetno svetla karijera ispred njega.

Sto se Jason Kida tice. Covek ih je poslozio kao svajcarski sat. Svaka cast. Mozes da imas najbolje igrace na svetu, ako nisu uigrani, ako ne postoji jasna koncepcija igre (napadi, odbrana), verovatnoca da ce da izgube bitne meceve je velika.

Smešno

pre 1 godinu

Peja i Vlade su bolji od njega!
(NR, 16. maj 2022 11:14)

Vlade ne da nije bolji, nego ne može u istu rečenicu sa Lukom. To što smo mi neobjektivni kad se radi o našim igračima, drugi je par rukava.

Alekso

pre 1 godinu

Prilično bombastičan naslov i smela prognoza. Samo si malo prevideo nekoliko igrača koji se takođe nešto pitaju. Svaka Dončiću čast, ali nije ova ekipa Dalasa baš toliko skromnih mogućnosti.

Gogi Loznica

pre 1 godinu

Dokle više o Draženu?
Ako ćemo realno, brojke u igri i 2 MVP priznanja koje ima Jokić bacaju ostale proslavljene evropske košarkaše ispod na listi među kojima je i veliki Novicki.
I da, Toni Parker se šlepao u Dankana, toliko.
Pozdrav!

Ivan

pre 1 godinu

Vidim bas hrabar naslov i raspravu u komentarima pa da se ubacim i ja.
Dalas je izuzetno nezgodan tim, lete na sve strane, pokrivaju sve, pogadjaju trojke. Ali, dokaz da luka ne moze sam je mali broj asistencija a veliki broj poena saigraca. Nocas samo 14 ukupno, a preko 120 poena. Dakle prisutno je soliranje i to samo na suvi kvalitet igraca. Ne mozes da ubacis 30 poena na svoje umece pa da budes los igrac i da te tim vadi. Na primer, jokicu bi bilo dovoljno da barton i ekipa pogadjaju trojke kao ovi i nista vise. Drago mi je zbog dalasa, lepa atmosfera i igraju brzo, na smelost. Ali opet, gsw je previse namazan, iskusan, ne moze dalas da ih odbrani. 4-2 za gsw. Moje misljenje.

Mrki

pre 1 godinu

Jedan mudrac je jos pre nekih 20 godina rekao da su najza...aniji ljudi oni kojima je tata srbin a mama slovenska,da to ili izadje na nesto najbolje ili na nesto najgore.Nisam mu bas verovao ali sada se pitam dal je to stvarno tako?

pesticidi

pre 1 godinu

Ogromna razlika izmedju Luke i Nikole je posvecenost kosarci. Luka je 110% u kosarci i mislima i paznjom, dok ovaj drugi mislima jase konja.

Back in Black

pre 1 godinu

Dalas i Denver imaju indenticni budzet tima. Vrednost tima Dalasa je za samo par miliona veci.. Igraci su im skoro na istom nivou.
(Jokara, 16. maj 2022 11:02)
Batice nije u Americi kao u Evropi ono haraju samo bogati u NBA su svi klubovi bogati.Pa ko kako trejduje,draftuje itd.
Neke fransize su popularnije neke manje ali svi imaju para da prave velike ugovore.Denver kao mala fransiza ce verovatno sa Jokicem da napravi jedan od najvecih ugovor ikada.
A to u Evropi da uradi neki manji košarkaški,fudbalski klub je nemoguce jer u Evropi ne osvajaju najbolji vec najbogatiji.

poznavalac opšte problematike

pre 1 godinu

Jedan mudrac je jos pre nekih 20 godina rekao da su najza...aniji ljudi oni kojima je tata srbin a mama slovenska,da to ili izadje na nesto najbolje ili na nesto najgore.Nisam mu bas verovao ali sada se pitam dal je to stvarno tako?
(Mrki, 16. maj 2022 10:54)
Mrki, javiću ti da li ta konstatacija pije vodu, samo da još malo i moj sinko poraste.
Lep pozdrav iz SLO.

Marko

pre 1 godinu

Jel imaju i malo mazga ovi sto porede Jokicev Denver sa Doncicevim Dalasom.?? Dončić ima Bransona i Dinvidija koji malo pa malo ubace 30+ koševa. Jokic takvog saigraca nema već 2 pune sezone. O čemu da pričamo dalje.?

zvezdaš

pre 1 godinu

Samo da ga ne povrede namerno ovi iz GSW. Stari su to pokvarenjaci. Prave se naivni kao francuske sobarice, a uvek povrede nekog najbitnijeg igrača protivničkog tima.

JPR24

pre 1 godinu

Kako se neki ovde prave ludi...Amneziju dobili.
Jokic ima Mareja, i imao ga je svih ovih godina, a ima i Portera, nece bas biti da su svake godine povredjeni, pa eto Jokic jadan igra sam.
Marej je u plej of utakmicama davao 50+ poena, bio bolji od Jokica.
U Dalasu nema takvog igraca.
Prema tome, lecite te frustracije.
(haha, 16. maj 2022 12:43)

Ne lupaj. Porter je igrao u Po prošle godine, ništa drugo. Marej je davao i 50+.. da, tada su dosli do finala konferencije kad su obrnuli Jutu, pa Kliperse… prošle godine Mareja nije bilo. Kao ni ove. Ostali manje više banane. A Gordon nije pokazao da je PO igrač, to tek treba da dokaze ! U Dalasu pak imaš nekoliko iskusnih igrača, koji možda nisu zvezde ali možeš racunati da će neko uvek biti uz Luku, dok u Denveru to ako nema Mareja, nema nikoga da bude taj, Gordon nije, ostali još manje… Ovi iz Dalas su pokazali da mogu i bez Luke da pobede u PO, pokazali su i da su sposobni da igraju kolektivno i da brane i to sasvim dobro, sinoc nije kolektiv izašao na delo, već uspešnost u sutu i individualnost, ali su uspeli, pored Finiksa koji je potonuo kompletno, to su te male a istovremeno i velike razlike, samo sto vi pajseri najlakše vam je da lupetate ! Uz to, zaboravili ste da se Dalas otarasio Porzingisa, da je ostao ne bi ni Jutu prošli pa i da Luka daje po 50 poena, a to smo videli prošle sezone ! Dalas je pametno trejdovao i upecao solidne igrače !

Jokara

pre 1 godinu

@sasa the king

Dalas i Denver imaju indenticni budzet tima. Vrednost tima Dalasa je za samo par miliona veci.. Igraci su im skoro na istom nivou.

Sveta

pre 1 godinu

pravila o nagradi MVP treba menjati,u smislu da nagradu o najboljem igracu bude dodeljena tek nakon zavrsetka play ofa.i da se dodeli najboljem igracu u finalu.jer pravi i realni MVP je u doigravanju i da bude sampion.

ovako MVP se dodeljuje u nebitnim utakmicama u regularnoj sezoni gde mnogi timovi i neigraju odbranu.maltene revijalne utakmice sa mnogo taktiziranja,trci,pucaj,nabijaj statistiku gde je mnogim igracima dozvoljeno svasta da rade.

dokazi se u borbi za prsten,osvoji ga.ovako dobijamo svake godine MVP nagradu za nekog igraca koji realno nije najbolji.najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!!!i tako mora da bude.moraju se pravila menjati,jer igrac koji osvoji prsten i bude najbolji u toj borbi ostaje bez te nagrade.a u play ofu su neuporedivo jace utakmice,igra se jaca odbrana,i tu dolazi do pravog kvaliteta pojedinca!!!
(zz, 16. maj 2022 10:35)

A do plej ofa se dolazi - kako ? Kroz krv, suze i znoj u regularnom delu sezone. Sav taj trud se, po tebi, ne racuna, ako istovremeno nisi barem dosao do finala ? Zamisli situaciju - izgines i istrosis se u 80+ utakmica, dodjes do plej ofa, odigras jos 15+, ali ne dodjes do finala, a s druge strane neko ko je veci deo sezone, recimo, bio povredjen i nije igrao, vrati se pred plej of, pokida tridesetak utakmica, osvoji sampionat - i on je MVP ? Ma nije nego. Upravo zbog toga postoje odvojene MVP nagrade. Pri tom, uvek postoji mogucnost da MVP regularnog dela sezone bude i MVP finala.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Luka radi na sebi, tako da, pored talenta, on sazreva kao licnost. Tek su mu 23. god i nebo je granica. Primer je za mladje igrace sa ovih prostora sta ispravan razvoj, od Reala pa dalje, znaci da bi se doslo do vrha. Ipak, ne poseduju svi njegov talenat i prepoznatljivost koji su uvek krasili velike igrace sa ovih prostora.

Miroslav Brankovic

pre 1 godinu

Dončić igra sjajno,ali nemojte preterivati sa pisanjem kako mu je ekipa skromna.Dalas je bez Dončića pobeđivao Jutu u prvom kolu.Priznaćete da to nije lako.Dalas je dobra ekipa.Nemaju 2-3 zvezde u ekipi,ali su dobro ukomponovani.Trejd Porzigisa je bio pun pogodak.

123

pre 1 godinu

Лука Дончић ће бити најбољи кошаркаш свих времена.
(Мелхиседек, 16. maj 2022 11:55)


Mozda. Postoji samo jedan problem. Jokic.

Smešno

pre 1 godinu

Vlade ne da nije bolji, nego ne može u istu rečenicu sa Lukom. To što smo mi neobjektivni kad se radi o našim igračima, drugi je par rukava.
(Smešno, 16. maj 2022 11:24)

"neobjektivni"? Hteo si reci "subjektivni". Postoji prava rec za to a ne neka izmisljotina
(Neguj malo taj srbski, 16. maj 2022 11:51)

Prvo. Treba negovati srpski a ne srBski. Dokle god važi postojeći jezički standard srskog jezika, ne mogu ga menjati priučeni likovi, poklonici Deretićeve sekte i razni teoretičari zavera.

Drugo, postoji izraz "neobjektivan" i on je ispravan i legitiman koliko i "subjektivan".

Treće, ti kažeš da negujem srpski, a sve pomenute reči, zapravo imaju latinsku osnovu (objectivus, subjectivus).

kemp

pre 1 godinu

Dečko je nešto posebno. Biće top 3 igrač ikad kad završi karijeru
(Miličić Darko NBA šampion, 16. maj 2022

Ko i zasto ostavlja ovakve komentare?
Jednostavno ne razumem.
Zasto ne komentarisati sadasnje vreme, 7. utakmicu, igru Dallasa. Nije Dallas osvojio pa da komentari budu ovakve idolopoklonicke prirode.
Tako i za Jokica koji je osvojio dve MVP titule koje nikog zivog u SAD ne zanimaju proglasen od strane fanatika najboljim ikada. A covek jedan od najgorih MVP-a ikada, rupa ziva u odbrani koji u playoffu igra prosecno kao i Embidd.
A niko ne vidi kako u NBA nema jedna ekipa na nivou nekadasnjeg San Antonia, Bostona, Lakersa, sve malo jace evroligaske ekipe koje bi imale problema Evroligu da osvoje.
Nikada slabiji NBA.

Aragorn

pre 1 godinu

Само што је тад Мареј сипао по 40 поена, али да, то се брзо гурне под тепих. Као и то да је у истом плејофу (кад је Јокић догурао до финала Запада) Лука разбијао тим Клиперса, без повређеног Порзингиса и донео 2 победе у серији. Јокић без Мареја прошле године метла само таква од овог истог Финикса. Ај сад да видимо и тај ваш ГСВ, да ли је баш тако непобедив као што причате.
ПС Даласу и даље не игра Тим Хардавеј, али ај и то да игноришемо...
(Memfis, 16. maj 2022 13:00)

Sva sreća što Jokić nije razmontirao Kliperse kada su gubili sa 3-1

Strucno lice

pre 1 godinu

Realno Luka nema neke saigrace. Ni jedan od njih nije blizu alstar nivoja. Na jednoj utakmici otvori se jednom (danas Dinvidi, poeni koje je danas postigao Branson bili su kada je vec sve bilo reseno, dok je u prvom poluvremenu bio los) na drugoj drugom. Niko nema konstantu. Luka bukvalno sam vuce u napadu. Ni priblizno Luka nema saigraca tipa Pipen ...

majstor

pre 1 godinu

Srušio je Mit o Draženu Petroviću već sada,
i on najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora.
(bg, 16. maj 2022 10:26)

Prvo da osvoji dva MVP trofeja back to back pa da pricamo. Da Jokic ima saigrace koji ce da mu pomognu sa po 20 - 25 poena i Denver bi bio u finalu.

Aragorn

pre 1 godinu

Glupost od naslova! Po čemu nije Jokićeva vladavina, šta je to Luka uradio više od Jokića???? Ušao dečko u finale zapada, pa??? Jokić je takođe bio u finalu zapada, a pored toga ima b2b MVP titule, mozda ste malo preterali sa naslovom.

saki

pre 1 godinu

Jokic je već postao Legenda u NBA sa 2 MVP nagrade. Luka može postati legenda ovog sporta ali je još daleko od Jokića, zato nemojte ih uporedjivati. Hvala unapred

haha

pre 1 godinu

Kako se neki ovde prave ludi...Amneziju dobili.
Jokic ima Mareja, i imao ga je svih ovih godina, a ima i Portera, nece bas biti da su svake godine povredjeni, pa eto Jokic jadan igra sam.
Marej je u plej of utakmicama davao 50+ poena, bio bolji od Jokica.
U Dalasu nema takvog igraca.
Prema tome, lecite te frustracije.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Luk Dončić i Nikolu Jokić u istom timu, siguran sam bio bi to najbolji beli tandem u NBA istoriji.
(Sportsmen, 16. maj 2022 13:22)

Želja mi se dopada, ali ima jedna kvaka - Bostonu je jedan beli trio doneo 3 ili 4 titule (izvinjavam se što sam fokusiran samo na novije doba NBA, stare nisam gledao) - Bird, Ejndž i Mekhejl.

vince carter

pre 1 godinu

Nego kako cenite onog lika ovde upisanog kao "Smeh" sto je umislio da je licno Greg Popvic pa ovde popuje kako je on mnogo strucan jer je trenirao kosarku...i onda je on automatski strucniji od ostalih...Ja priznajem da nisam ni pokusavao da treniram kosarku,igrao sam samo basket i sad doticnom postavljam pitanje,kako to izgleda kad treniras kosarku svakog dana i ne pridjes kvalitetu jednog Radeta Zagorca ili Stefana Bircevica a pravis se pametan da objasnjavas igru Stefa Karija :D Draymond Green koji sada ima svoj podcast i koji je veliki kosarkaski um,upravo je prozvao te "klovnove" kako ih nazvao koji ne mogu da provale kako njih sve Kari cini boljim,to jest koliko im olaksava. Kaze to sto ja znam o kosarci moze svako da procita na netu,pa moze istina ali povrsno. Znate ono Dzordan nije uradio nista bez Pipena...najlakse je to reci. Pazi sad onaj sto se isto pravi jako strucan @Kosta17 i njemu slicni koji svi u glas tvrde da je Jokic igrao 1 na 5 protiv Wariorsa sa 27 godina,taj isti kaze da je "Bird cistio Dzordana" a Dzordan od 23 godine je igrao protiv 5 clanova kuce slavnih,sa ekipom koja je zavrsila 21-43 na 64 utakmice koje je on propustio. Jel vidite koji su to dvostruki arsini. A onda koriste sezonu 93/94 gde kazu da je ekipa bez MJ-a imala dve pobede manje i nikad ne kazu da je 5 novih igraca doslo u Bullse predvodjeni Kukocem u ekipu koja godinama igra zajedno i ima sampionski mentalitet nakon 3 prstena. Ovo niko pre mene nije iznosio..laici na aparatima!

bskfan

pre 1 godinu

Ono sto se sinoc desilo se ne gleda svaki dan. Vise toga se tu desilo, prvo Doncic, zatim Dinvidi, kasnije i mali Bronson, ali odigrali su Maveriksi odbranu za pamcenje. Onaj Dorijan FS je primer igraca koji neprimetno podigne tim na visi nivo, bilo sjajnom odbranom ili ubacenim trojkama. Kliber i Paul su timski igraci, radilice, a Kliber moze i da pogodi za tri samo ako mu ostavis prostor.

Nema nista slucajno, uvek za sve postoji razlog a po meni najveca razlika je ovoga puta bio Dzejson Kid. Stari maestro razume igru niskih igraca i potpuno je ustopovao Bukera i CP3-a. Buker, kao potencijalni MVP, tek u trecoj cetvrtini pogodio prvi kos iz igre. Nije znao sta ga je snaslo. CP3 ne samo da nije pogadjao nego je potpuno zaustavljen i kao plejmejker.

Sve u svemu, ova utakmica ce biti predmet analiza mnogih trenera. Na papiru Sansi su imali sve: niske igrace, vrhnunske sutere, sjajnog centra, odlicno krilo, jakog krilnog centra itd, ali sve linije su potpuno zakazale. Svaka cast za Kida.

Neo@

pre 1 godinu

Lepo ja rekoh jutros u komentarima... NBA će zabraniti sa Balkana da dolaze igrači. Jer jedan će uzimati MVP zvanje za regularni deo, drugi za Play-off, a treći ili jedan od te dvojice za finalnu seriju i finalnu utakmicu.
Od Amera za sada ni traga!

Marko

pre 1 godinu

Nije bolji od Drazena i Drazen nije nikakav mit. Danas se igra drugacija kosarka, bas kakva bi Drazenu odgovarala jer je jedan od najboljih sutera u povijesti.

BB13

pre 1 godinu

Ajmo realno. Pre dve godine, kada je Denver usao u finale konferencije Marej je u plejofu imao 26.5 poena uz vise od 50% suta (vise od 40% za tri poena). Zar vi mislite, da Luka ima takvog saigraca? Daleko, daleko od toga. Realno tada je x faktor bio Marej a ne Jokic.

realnost

pre 1 godinu

Po neki put kad pročitam komentare, nasmejem se…
Pa prostor sa kojeg izlaze zvezde košarke u svetskom smislu toliko mali, ko da pričaju u Kini mesne zajednice… pa gde se ljudi ložite. To bogatstvo u sportu na takom malom prostoru… našem, koji pričamo istim sličnim ili nazovi kako hoćete!
Klimnite glavom i prihvatite da bio koje vere bio brat mi je mio, a da nas drugi ne troše ko kurtone svakodnevno za lične upotrebe.
Zaokružite u glavi taj prostor na Balkanu i pogledajte šta smo iznedrili u svakom smislu. Ja to poštujem i poštovaću

Piksi

pre 1 godinu

Jokic kad u bablu 2020 nije osvojio titulu sa Marejom koji je ubacivao po 50+, Grentom koji je ubacivao po 20+ i Porterom koji je već tad šicao trojke ko lud, onda znaš da nikada neće osvojiti NBA. Jokic je u bablu imao 25 godina, Dončić sad 23.

Goks

pre 1 godinu

Realno i Luka i Jokić imaju krš ekipe. Kakav Branson kakvi bakrači. Njih dvojica igraju tako što svoje ekipe nose na ledjima. Da je onaj bio pametan, mogao je da ih spoji u Sakramentu, bilo je izvoljivo. Ali, uvek ima neko ali, čovek se odluči za kurtu i murtu. Umesto da napravi tandem kakav svet još nije video. Kakva bi to bila magija, postaviš pik i do ujutru...puni. Nema odbrane.

Memfis

pre 1 godinu

Бламажом Дурента у овом плејофу питање је само да ли је бољи Јанис или Лука. Њих двојица су свакако најбољи играчи света, Јокић јако близу.

Demar Derozan

pre 1 godinu

@Sportsmen
Bravo za komentar. Delim vase misljenje, u smislu da je mozda vreme za Nikolu da razmili o promeni sredine i ambicijama da se napadne prsten. U tom cilju, mozda razmotri Dalas iil LAL. Medjutim, ako zeli da se sve vrti oko njega i tako ima statistiku na papiru, onda je Denver ok za njega.

BURAZZERS

pre 1 godinu

Inače čuo sam Jokić sam igra, daje po 70p na tekmi. On nema Brunsona i Dinvidija koji ubacuju svaku tekmu po 30p. Jedino kad on ubaci 70 sam, onda mogu nekako i da stignu do 100p u totalu.

Kakve priče se ovdje sreću.

vince carter

pre 1 godinu

Forbs i Gordon su ubacili 32 i 28 na jednom mecu koji je Jokic propustio,logicno je da ce isporuciti vise,kada imaju loptu u rukama vise.

baron

pre 1 godinu

JPR24, 16. maj 2022 13:08) # Link

A zar si zaboravio ko je spasao Denver protiv San Antonia i ubacio sam 20p u 4/4. Nije sigurno decko sto vozi dvokolicu, vec Marej. Marej je imao bolje nastupe od Jokica u playoffu.
Bez njega Jokic ima samo metle u karijeri.

lukadoncic77

pre 1 godinu

Poredjivati kvalitetu igraca DAL i DEN polazi iz načina igre jednog I drugog kluba.
DAL igra se svodi na kreaciji Luke, a DEN na kolektivno, sa mnogo kretanja i kreacije više igrača. Ne toliko kao kod GSW, ali slično. Ove Godine više je spalo na ledja Nikole, a inace je tu i Marej i drugi.
DAL trazi igrace 3&D, a DEN i GSW igrače sa više kreacije i talenta.
Igrači se dovode na osnovi načina igre. Zato recimo Bjelica više paše u GSW, nego u DAL.
Ako pogledamo samo talenat, igrači DEN su bolji od igrača DAL, ne mnogo ali ipak.

$$$

pre 1 godinu

Nije valjda da sad i Dallas ima bolje igrace od Denvera?...Ispade da Jokic ima najgore saigrace u celoj ligi?!...Tacno je da fale Marej i Porter, ali zasto ih je to sputavalo da igraju bolju odbranu?...Jel vi to od Mareja i Portera ocekujete odbranu?

JPR24

pre 1 godinu

Realno Luka nema neke saigrace. Ni jedan od njih nije blizu alstar nivoja. Na jednoj utakmici otvori se jednom (danas Dinvidi, poeni koje je danas postigao Branson bili su kada je vec sve bilo reseno, dok je u prvom poluvremenu bio los) na drugoj drugom. Niko nema konstantu. Luka bukvalno sam vuce u napadu. Ni priblizno Luka nema saigraca tipa Pipen ...
(Strucno lice, 16. maj 2022 10:53)

Pojma ti nemaš ! Dinvidi je na 13p u proseku plejofu, Brunson skoro 23p, Finey Smith na 11p, čak i Bullock ima 10+ u proseku u plejofu, pa uz Lukinih 31, ti vidi koliki je to doprinos globalno ! Daleko da je to loša ekipa, nije potrebno biti All Star i imati ih pet da pobedjujes ! A Dalas je pokazao da su dobri i kad Luka nije igrao u PO, pokazali su ostali da znaju i umeju ! Jedino sto fali je da trener odradi svoj posao kad au tesniji rezultati, tu je pokazao da nije zreo protiv Jute u par navrata, a mogli su uz dirigovanje trenera a ne da pusti da radi ko šta hoće.

žeks

pre 1 godinu

Ako Porter i Marej sljedeću čitavu sezonu budu zdravi, ja ne znam kad će Jokic osvojiti titulu nego tad, plus imace još Gordona koji igra vrhunsku odbranu i skače ko lud. Znaci Denver ima sve sto je potrebno za titulu, samo moraju ostati zdravi.

Ilija

pre 1 godinu

Po mom misljenju Giannis je najbolji igrac u ligi. Moze da da 40 koseva kad se sjeti, ne umara se, ima odlican prosjek asistencija i skokova, moze braniti jednako dobro i centre i bekove i kao takvome mu trenutno nema ravnoga. Najblizi njemu po kvalitetu je Durent. Zatim slijedi grupa igraca.. Jokic, Curry, Doncic i Lebron koje mozete poredati po zelji..tek iza njih su Tatum, Embid, Morant i Leonard kad je zdrav.. Doncic zbog godina ima najveci upside od svih jer mnoge stvari moze jos popraviti, obranu, selekciju suta, smanjiti turnovere i popraviti kondiciju.. Sa svim tim manama je bez sumnje top 5 igrac u ligi jer vec odavno ima tu rijetku kvalitetu da najteze meceve najbolje igra.

Dino

pre 1 godinu

ja sam stariji pa se secam Luka je isti kao Drazen sto se tice kretnja tela kod suta unazad,steta sto Drazen nije jos pozivio jel bi otvorio jos vise vrata ljudima iz Evrope tada.

Zivojin

pre 1 godinu

Luka i saigraci. Dinvidi? Danas odigrao odlicno. Ali lik do do sada ove godine u plejofu imao 10 poena po utakmici i to 37 procenat suta. Tezak prosek od igraca realno.

dd

pre 1 godinu

Da te obavestim, već ima ta nagrada o kojoj si se raspričao i zove se "Finals MVP" ili ti MVP finalne serije. Regularna sezona je jedno (i treba da postoji MVP za taj deo sezone), plejof i finale je nešto drugo i zato postoji posebna nagrada i za to. Aj zdrao!
(Kole

pa zato MVP regularne sezone treba ukinuti,jer on realno nije najbolji igrac jer nabija statistiku u lakim utakmicama.

i da se ta nagrada dodeli igracu koji je doveo svoj tim do sampionskog prstena.znam ja da su te nagrade odvojene...i to treba da se promeni.MVP regularne sezone apsolutno nema smisla i nije realna.jer je ne dobije stvarno najbolji igrac,to je poenta...MVP regularne sezone je nebitna nagrada.MVP finala sa sampionskim prstenom je mnogo vaznija!!!

i to bi bila extra stvar,kosarka bi bila zanimljivija jer ne bi bilo nabijanja statistike.bila bi lepsa igra,posto je kosarka kolektivni sport.i do izrazaja bi dosla timska igra.a ne da neki igraci ne smeju sutirati na kos jer njegov saigrac juri i nabija statistiku da bi bio kao neki MVP.pozdrav

Rale

pre 1 godinu

Što se tiče poređenja ovogodišnjih timova Dalasa i Denvera, treba sačekati igre Dalasa protiv Golden Stejta. Glavni problem Denvera je bio što su bili premlaki, i pored glatkog ispadanja stekao se utisak da su mogli da ih izbace da su bili psihološki na nivou i u odbrani i u napadu.

vince carter

pre 1 godinu

Sto ovi misle da ce nekoga ucutkati za pominjanjem nagrade za regularni deo sezone :)) Bad Boy Ajzea Thomas nikada nije bio mvp a Steve Nash je 2x i Thomas je i bolje rangiran na listama i vise se prica o njemu i bolji je igrac bio od Nasha.

Memfis

pre 1 godinu

Glupost od naslova! Po čemu nije Jokićeva vladavina, šta je to Luka uradio više od Jokića???? Ušao dečko u finale zapada, pa??? Jokić je takođe bio u finalu zapada, a pored toga ima b2b MVP titule, mozda ste malo preterali sa naslovom.
(Aragorn, 16. maj 2022 12:01)

Само што је тад Мареј сипао по 40 поена, али да, то се брзо гурне под тепих. Као и то да је у истом плејофу (кад је Јокић догурао до финала Запада) Лука разбијао тим Клиперса, без повређеног Порзингиса и донео 2 победе у серији. Јокић без Мареја прошле године метла само таква од овог истог Финикса. Ај сад да видимо и тај ваш ГСВ, да ли је баш тако непобедив као што причате.
ПС Даласу и даље не игра Тим Хардавеј, али ај и то да игноришемо...

Memfis

pre 1 godinu

Sva sreća što Jokić nije razmontirao Kliperse kada su gubili sa 3-1
(Aragorn, 16. maj 2022 13:38)

Сва срећа па Мареј није убацивао и 50 поена против Јуте, иначе би летели у првој рунди. Сва срећа па у 6. мечу против Клиперса Мареј није убацио 40+... Мекећите слободно, чињенице су чињенице. А и Јокара више воли коње него овце :)

Aleksej

pre 1 godinu

Dečko je nešto posebno. Biće top 3 igrač ikad kad završi karijeru
(Miličić Darko NBA šampion, 16. maj 2022 10:12)hahahahahah

Neguj malo taj srbski

pre 1 godinu

Vlade ne da nije bolji, nego ne može u istu rečenicu sa Lukom. To što smo mi neobjektivni kad se radi o našim igračima, drugi je par rukava.
(Smešno, 16. maj 2022 11:24)

"neobjektivni"? Hteo si reci "subjektivni". Postoji prava rec za to a ne neka izmisljotina

Vlatko

pre 1 godinu

Luka je odličan košarkar,ali feniks nije igrao odbranu u 7 meču,to jest utakmica je nameštena.Igrači feniksa su trčkali i skakali naokolu bez i da pokušaju da izbiju loptu igračima dalasa.Jako smešno i jako tužno za nba.

Slobo

pre 1 godinu

Obozavam Luku Doncica ali mu jos ne mogu oprostiti onaj zadnji napad protiv Francuza u 1/2finalu Olimpijade kada je na 4 sec do kraja dao loptu Prepelicu umjesto da sam zavrsava pa sta bude

terza

pre 1 godinu

Uz svo poštovanje koje imam prema Luki i koje on sigurno zaslužuje, uz sve pohvale da je njegova ekipa izbacila ubedljivo najbolji tim iz ligaškog dela, a on bio fenomenalan... 'oladite malo. Sve izgleda super kada ceo tim igra fenomenalno, a on ih predvodi, ali hajde sačekajte da se Dalas ustali prvo u vrhu zapada, pa da pričamo o nekakvim "erama". Kola lako krenu nizbrdo, vidite uostalom taj Phoenix, pa na Dallas se niko pred početak play off-a ne bi kladio protiv njih. Dovoljan je jedan težak poraz, jedna loša utakmica... A povredama da ne pričam. Pritom Dončić nije neko ko bi se vratio lako iz teške povrede, daleko bilo.

$$$

pre 1 godinu

Uporedite brojke koje ima toliko hvaljeni Dinvidi u ovogodisnjem plejofu, a koje brojke je imao "neznalica" Monte Morris protiv GSW...

pwubew

pre 1 godinu

Alo, dalas bi u posljednje dvije utakmice zbirno primio 100 poena da nije bila ovolika razlika i izlazak zvezda u 4oj cetrtini.. svaka cast luki, ali najmanja zalsuga za to je njegov napad.. odrana je uzela ovu seriju, svakako ne vodjena Lukom u odbrani

meda

pre 1 godinu

Za Dalas jeste veliki uspeh što su izbacili Finiks, ali protiv GSW-a teško da imaju šanse. Uz to igraju ružno, sa slabim protokom lopte i malo asistencija i puno izolacija. Takav tim ima limit koji mislim da su dosegli. Nisam siguran šta je sledeći korak u pravljenju ozbiljnog kandidata za titulu kad je Dalas u pitanju. Ali to je tešto uraditi i za Denver.

Finale GSW-Boston (to sam ovde na komnetarima rekao i pre dva meseca, dva tima koji igraju najbolju odbranu u ligi).

perokrstic

pre 1 godinu

Само што је тад Мареј сипао по 40 поена, али да, то се брзо гурне под тепих. Као и то да је у истом плејофу (кад је Јокић догурао до финала Запада) Лука разбијао тим Клиперса, без повређеног Порзингиса и донео 2 победе у серији. Јокић без Мареја прошле године метла само таква од овог истог Финикса. Ај сад да видимо и тај ваш ГСВ, да ли је баш тако непобедив као што причате.
ПС Даласу и даље не игра Тим Хардавеј, али ај и то да игноришемо...
(Memfis, 16. maj 2022 13:00)

Sva sreća što Jokić nije razmontirao Kliperse kada su gubili sa 3-1
(Aragorn, 16. maj 2022 13:38)

Pa nije bas da Murray nije imao dobre brojke u toj seriji, bio je nesto slabiji nego u seriji protiv Jute u kojoj je realno bio bolji od Jokica ali je bio bolji nego Pol George kod Klipersa. I ono sto je najvaznije, u seriji sa Klipersima 7 igraca Denvera je imalo 9+ poena.


serija sa Klipersima
PTS TRB AST STL
24.4 13.4 6.6 0.7 ukupno 33 izg lopte
Jokic
22.6 4.4 6.4 1.3 ukupno 18 izg lopte
Murray

serija sa Jutom
PTS TRB AST STL FG% 3P%
26.3 8.1 5.4 0.7 .515 .478 ukupno 16 izg lopte
Jokic
31.6 5.6 6.3 0.6 .550 .533 ukupno 14 izg lopte
Murray

zz

pre 1 godinu

pravila o nagradi MVP treba menjati,u smislu da nagradu o najboljem igracu bude dodeljena tek nakon zavrsetka play ofa.i da se dodeli najboljem igracu u finalu.jer pravi i realni MVP je u doigravanju i da bude sampion.

ovako MVP se dodeljuje u nebitnim utakmicama u regularnoj sezoni gde mnogi timovi i neigraju odbranu.maltene revijalne utakmice sa mnogo taktiziranja,trci,pucaj,nabijaj statistiku gde je mnogim igracima dozvoljeno svasta da rade.

dokazi se u borbi za prsten,osvoji ga.ovako dobijamo svake godine MVP nagradu za nekog igraca koji realno nije najbolji.najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!!!i tako mora da bude.moraju se pravila menjati,jer igrac koji osvoji prsten i bude najbolji u toj borbi ostaje bez te nagrade.a u play ofu su neuporedivo jace utakmice,igra se jaca odbrana,i tu dolazi do pravog kvaliteta pojedinca!!!

kemp

pre 1 godinu

Dečko je nešto posebno. Biće top 3 igrač ikad kad završi karijeru
(Miličić Darko NBA šampion, 16. maj 2022

Ko i zasto ostavlja ovakve komentare?
Jednostavno ne razumem.
Zasto ne komentarisati sadasnje vreme, 7. utakmicu, igru Dallasa. Nije Dallas osvojio pa da komentari budu ovakve idolopoklonicke prirode.
Tako i za Jokica koji je osvojio dve MVP titule koje nikog zivog u SAD ne zanimaju proglasen od strane fanatika najboljim ikada. A covek jedan od najgorih MVP-a ikada, rupa ziva u odbrani koji u playoffu igra prosecno kao i Embidd.
A niko ne vidi kako u NBA nema jedna ekipa na nivou nekadasnjeg San Antonia, Bostona, Lakersa, sve malo jace evroligaske ekipe koje bi imale problema Evroligu da osvoje.
Nikada slabiji NBA.

Vlatko

pre 1 godinu

Luka je odličan košarkar,ali feniks nije igrao odbranu u 7 meču,to jest utakmica je nameštena.Igrači feniksa su trčkali i skakali naokolu bez i da pokušaju da izbiju loptu igračima dalasa.Jako smešno i jako tužno za nba.

Marko

pre 1 godinu

Nije bolji od Drazena i Drazen nije nikakav mit. Danas se igra drugacija kosarka, bas kakva bi Drazenu odgovarala jer je jedan od najboljih sutera u povijesti.

saki

pre 1 godinu

Jokic je već postao Legenda u NBA sa 2 MVP nagrade. Luka može postati legenda ovog sporta ali je još daleko od Jokića, zato nemojte ih uporedjivati. Hvala unapred

Miličić Darko NBA šampion

pre 1 godinu

Glupost od naslova! Po čemu nije Jokićeva vladavina, šta je to Luka uradio više od Jokića???? Ušao dečko u finale zapada, pa??? Jokić je takođe bio u finalu zapada, a pored toga ima b2b MVP titule, mozda ste malo preterali sa naslovom.
(Aragorn, 16. maj 2022 12:01)

To ne menja činjenicu da je Luka bolji igrač

sasa the king

pre 1 godinu

Da Jokic ima bar jednog pored sebe kao sto Luka Ima i Denver bi bio mnogo bolji sa rezultatima. Luku dvojica prate sa 54 poena….naravno ne zelim nista da oduzmem Luki, shajan je ali ima i podrsku od saigraca.

haha

pre 1 godinu

Kako se neki ovde prave ludi...Amneziju dobili.
Jokic ima Mareja, i imao ga je svih ovih godina, a ima i Portera, nece bas biti da su svake godine povredjeni, pa eto Jokic jadan igra sam.
Marej je u plej of utakmicama davao 50+ poena, bio bolji od Jokica.
U Dalasu nema takvog igraca.
Prema tome, lecite te frustracije.

Dino

pre 1 godinu

ja sam stariji pa se secam Luka je isti kao Drazen sto se tice kretnja tela kod suta unazad,steta sto Drazen nije jos pozivio jel bi otvorio jos vise vrata ljudima iz Evrope tada.

Aragorn

pre 1 godinu

Glupost od naslova! Po čemu nije Jokićeva vladavina, šta je to Luka uradio više od Jokića???? Ušao dečko u finale zapada, pa??? Jokić je takođe bio u finalu zapada, a pored toga ima b2b MVP titule, mozda ste malo preterali sa naslovom.

123

pre 1 godinu

Лука Дончић ће бити најбољи кошаркаш свих времена.
(Мелхиседек, 16. maj 2022 11:55)


Mozda. Postoji samo jedan problem. Jokic.

$$$

pre 1 godinu

Nije valjda da sad i Dallas ima bolje igrace od Denvera?...Ispade da Jokic ima najgore saigrace u celoj ligi?!...Tacno je da fale Marej i Porter, ali zasto ih je to sputavalo da igraju bolju odbranu?...Jel vi to od Mareja i Portera ocekujete odbranu?

dd

pre 1 godinu

Da te obavestim, već ima ta nagrada o kojoj si se raspričao i zove se "Finals MVP" ili ti MVP finalne serije. Regularna sezona je jedno (i treba da postoji MVP za taj deo sezone), plejof i finale je nešto drugo i zato postoji posebna nagrada i za to. Aj zdrao!
(Kole

pa zato MVP regularne sezone treba ukinuti,jer on realno nije najbolji igrac jer nabija statistiku u lakim utakmicama.

i da se ta nagrada dodeli igracu koji je doveo svoj tim do sampionskog prstena.znam ja da su te nagrade odvojene...i to treba da se promeni.MVP regularne sezone apsolutno nema smisla i nije realna.jer je ne dobije stvarno najbolji igrac,to je poenta...MVP regularne sezone je nebitna nagrada.MVP finala sa sampionskim prstenom je mnogo vaznija!!!

i to bi bila extra stvar,kosarka bi bila zanimljivija jer ne bi bilo nabijanja statistike.bila bi lepsa igra,posto je kosarka kolektivni sport.i do izrazaja bi dosla timska igra.a ne da neki igraci ne smeju sutirati na kos jer njegov saigrac juri i nabija statistiku da bi bio kao neki MVP.pozdrav

Gogi Loznica

pre 1 godinu

Dokle više o Draženu?
Ako ćemo realno, brojke u igri i 2 MVP priznanja koje ima Jokić bacaju ostale proslavljene evropske košarkaše ispod na listi među kojima je i veliki Novicki.
I da, Toni Parker se šlepao u Dankana, toliko.
Pozdrav!

pesticidi

pre 1 godinu

Ogromna razlika izmedju Luke i Nikole je posvecenost kosarci. Luka je 110% u kosarci i mislima i paznjom, dok ovaj drugi mislima jase konja.

Aleksej

pre 1 godinu

Dečko je nešto posebno. Biće top 3 igrač ikad kad završi karijeru
(Miličić Darko NBA šampion, 16. maj 2022 10:12)hahahahahah

Marko

pre 1 godinu

Jel imaju i malo mazga ovi sto porede Jokicev Denver sa Doncicevim Dalasom.?? Dončić ima Bransona i Dinvidija koji malo pa malo ubace 30+ koševa. Jokic takvog saigraca nema već 2 pune sezone. O čemu da pričamo dalje.?

majstor

pre 1 godinu

Srušio je Mit o Draženu Petroviću već sada,
i on najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora.
(bg, 16. maj 2022 10:26)

Prvo da osvoji dva MVP trofeja back to back pa da pricamo. Da Jokic ima saigrace koji ce da mu pomognu sa po 20 - 25 poena i Denver bi bio u finalu.

pwubew

pre 1 godinu

Alo, dalas bi u posljednje dvije utakmice zbirno primio 100 poena da nije bila ovolika razlika i izlazak zvezda u 4oj cetrtini.. svaka cast luki, ali najmanja zalsuga za to je njegov napad.. odrana je uzela ovu seriju, svakako ne vodjena Lukom u odbrani

Ринсвинд

pre 1 godinu

Луки свака част али не треба претеривати и трчати пред руду.Са становишта васионе најбитније да онај љигавац тзв Point God неће освојити ништа и да је космичка правда зафовољена са тог ставовишта.
Што се тиче Луке и Даласа.Врло је вероватно да је Лука најбољи играч преостао у жребу,али кошарка је тимски спорт и по мени Далас је 4ти фаворит за титулу.Ја би их поређао :Бостон .ГС,Мајами, Далас. Што се мене тиче нема Лејкерса ,нема Леброна и Пола .Нека најбољи победи

Alekso

pre 1 godinu

Prilično bombastičan naslov i smela prognoza. Samo si malo prevideo nekoliko igrača koji se takođe nešto pitaju. Svaka Dončiću čast, ali nije ova ekipa Dalasa baš toliko skromnih mogućnosti.

Memfis

pre 1 godinu

Glupost od naslova! Po čemu nije Jokićeva vladavina, šta je to Luka uradio više od Jokića???? Ušao dečko u finale zapada, pa??? Jokić je takođe bio u finalu zapada, a pored toga ima b2b MVP titule, mozda ste malo preterali sa naslovom.
(Aragorn, 16. maj 2022 12:01)

Само што је тад Мареј сипао по 40 поена, али да, то се брзо гурне под тепих. Као и то да је у истом плејофу (кад је Јокић догурао до финала Запада) Лука разбијао тим Клиперса, без повређеног Порзингиса и донео 2 победе у серији. Јокић без Мареја прошле године метла само таква од овог истог Финикса. Ај сад да видимо и тај ваш ГСВ, да ли је баш тако непобедив као што причате.
ПС Даласу и даље не игра Тим Хардавеј, али ај и то да игноришемо...

BURAZZERS

pre 1 godinu

Inače čuo sam Jokić sam igra, daje po 70p na tekmi. On nema Brunsona i Dinvidija koji ubacuju svaku tekmu po 30p. Jedino kad on ubaci 70 sam, onda mogu nekako i da stignu do 100p u totalu.

Kakve priče se ovdje sreću.

BB13

pre 1 godinu

Ajmo realno. Pre dve godine, kada je Denver usao u finale konferencije Marej je u plejofu imao 26.5 poena uz vise od 50% suta (vise od 40% za tri poena). Zar vi mislite, da Luka ima takvog saigraca? Daleko, daleko od toga. Realno tada je x faktor bio Marej a ne Jokic.

Back in Black

pre 1 godinu

Prilicno skromni tim pa sada Dinvidi,Brunson,Fini Smit.
Ne treba zaboraviti da su oni pobedili dva puta Juti bez Luke.
Skroman tim gde te Brunson zatrpa sa 40 poena.
Na ovoj utakmici Dinvidi 30 poena,Brunson 24.
Ako nemaš podršku barem dva igraca nema pobede.
Pre koje vece je Dorijan Vini Smit pomahnitao i pogodio 8 trojki a Bertans za par minuta pogodio 4.
Tako da možeš da budeš Jordan na kvadrat ako nemaš podršku saigraca,klupe dzaba ti sve.

Memfis

pre 1 godinu

Sva sreća što Jokić nije razmontirao Kliperse kada su gubili sa 3-1
(Aragorn, 16. maj 2022 13:38)

Сва срећа па Мареј није убацивао и 50 поена против Јуте, иначе би летели у првој рунди. Сва срећа па у 6. мечу против Клиперса Мареј није убацио 40+... Мекећите слободно, чињенице су чињенице. А и Јокара више воли коње него овце :)

JPR24

pre 1 godinu

Realno Luka nema neke saigrace. Ni jedan od njih nije blizu alstar nivoja. Na jednoj utakmici otvori se jednom (danas Dinvidi, poeni koje je danas postigao Branson bili su kada je vec sve bilo reseno, dok je u prvom poluvremenu bio los) na drugoj drugom. Niko nema konstantu. Luka bukvalno sam vuce u napadu. Ni priblizno Luka nema saigraca tipa Pipen ...
(Strucno lice, 16. maj 2022 10:53)

Pojma ti nemaš ! Dinvidi je na 13p u proseku plejofu, Brunson skoro 23p, Finey Smith na 11p, čak i Bullock ima 10+ u proseku u plejofu, pa uz Lukinih 31, ti vidi koliki je to doprinos globalno ! Daleko da je to loša ekipa, nije potrebno biti All Star i imati ih pet da pobedjujes ! A Dalas je pokazao da su dobri i kad Luka nije igrao u PO, pokazali su ostali da znaju i umeju ! Jedino sto fali je da trener odradi svoj posao kad au tesniji rezultati, tu je pokazao da nije zreo protiv Jute u par navrata, a mogli su uz dirigovanje trenera a ne da pusti da radi ko šta hoće.

Strucno lice

pre 1 godinu

Realno Luka nema neke saigrace. Ni jedan od njih nije blizu alstar nivoja. Na jednoj utakmici otvori se jednom (danas Dinvidi, poeni koje je danas postigao Branson bili su kada je vec sve bilo reseno, dok je u prvom poluvremenu bio los) na drugoj drugom. Niko nema konstantu. Luka bukvalno sam vuce u napadu. Ni priblizno Luka nema saigraca tipa Pipen ...

Mrki

pre 1 godinu

Jedan mudrac je jos pre nekih 20 godina rekao da su najza...aniji ljudi oni kojima je tata srbin a mama slovenska,da to ili izadje na nesto najbolje ili na nesto najgore.Nisam mu bas verovao ali sada se pitam dal je to stvarno tako?

Jokara

pre 1 godinu

@sasa the king

Dalas i Denver imaju indenticni budzet tima. Vrednost tima Dalasa je za samo par miliona veci.. Igraci su im skoro na istom nivou.

Goks

pre 1 godinu

Realno i Luka i Jokić imaju krš ekipe. Kakav Branson kakvi bakrači. Njih dvojica igraju tako što svoje ekipe nose na ledjima. Da je onaj bio pametan, mogao je da ih spoji u Sakramentu, bilo je izvoljivo. Ali, uvek ima neko ali, čovek se odluči za kurtu i murtu. Umesto da napravi tandem kakav svet još nije video. Kakva bi to bila magija, postaviš pik i do ujutru...puni. Nema odbrane.

baron

pre 1 godinu

JPR24, 16. maj 2022 13:08) # Link

A zar si zaboravio ko je spasao Denver protiv San Antonia i ubacio sam 20p u 4/4. Nije sigurno decko sto vozi dvokolicu, vec Marej. Marej je imao bolje nastupe od Jokica u playoffu.
Bez njega Jokic ima samo metle u karijeri.

Ilija

pre 1 godinu

Po mom misljenju Giannis je najbolji igrac u ligi. Moze da da 40 koseva kad se sjeti, ne umara se, ima odlican prosjek asistencija i skokova, moze braniti jednako dobro i centre i bekove i kao takvome mu trenutno nema ravnoga. Najblizi njemu po kvalitetu je Durent. Zatim slijedi grupa igraca.. Jokic, Curry, Doncic i Lebron koje mozete poredati po zelji..tek iza njih su Tatum, Embid, Morant i Leonard kad je zdrav.. Doncic zbog godina ima najveci upside od svih jer mnoge stvari moze jos popraviti, obranu, selekciju suta, smanjiti turnovere i popraviti kondiciju.. Sa svim tim manama je bez sumnje top 5 igrac u ligi jer vec odavno ima tu rijetku kvalitetu da najteze meceve najbolje igra.

Neguj malo taj srbski

pre 1 godinu

Vlade ne da nije bolji, nego ne može u istu rečenicu sa Lukom. To što smo mi neobjektivni kad se radi o našim igračima, drugi je par rukava.
(Smešno, 16. maj 2022 11:24)

"neobjektivni"? Hteo si reci "subjektivni". Postoji prava rec za to a ne neka izmisljotina

Piksi

pre 1 godinu

Jokic kad u bablu 2020 nije osvojio titulu sa Marejom koji je ubacivao po 50+, Grentom koji je ubacivao po 20+ i Porterom koji je već tad šicao trojke ko lud, onda znaš da nikada neće osvojiti NBA. Jokic je u bablu imao 25 godina, Dončić sad 23.

žeks

pre 1 godinu

Ako Porter i Marej sljedeću čitavu sezonu budu zdravi, ja ne znam kad će Jokic osvojiti titulu nego tad, plus imace još Gordona koji igra vrhunsku odbranu i skače ko lud. Znaci Denver ima sve sto je potrebno za titulu, samo moraju ostati zdravi.

Cicero

pre 1 godinu

"najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!"

To se zove MVP finala. Ne mogu da se menjaju pravila, samo zato što vaš ljubimac nije uzeo nagradu.

76er

pre 1 godinu

Koga? Bronson je pik sa Lukinog drafta, momak od 23 godine, koji do pocetka serije sa Jutom nije bio ni u naznakama da ce biti dobar igrac. Dinvidi, realtivno dobar igrac, imao neke lijepe igre do prije par godina u Bruklinu dok ovi nisu promijenili tim, ali daleko od neke velike zvijezde... Marej i Porter su nebo za njih dvojicu, makar bili citavo ovo vrijeme bitisanja u NBA... to sto su oni povrijedjeni druga je prica... Finli SMit - jako korisno i dobro krilo, opet ne nikakva zvezda, na radaru ispod Denverovog krilnog centra... Kleber, Pauel - nemojmo, Luka ih pravi dobrim igracima... Bulok i Ntkilina - sjajni defanzivci, svudje dje su igrali krajnje epizodna uloga. Tako da sto se tima tice, svaka cast Kidu prije svega sto je skockao ovu skromnu ekipu, mnogo skromniju od Denvera.
(delboj, 16. maj 2022 10:55)


Dinvidi je za MPJ-a Jordan licno, iako ih konkretno ne mogu porediti, jer nisu slicni igraci, ali ako ti vec jesi, sto ne bih i ja.

Neo@

pre 1 godinu

Lepo ja rekoh jutros u komentarima... NBA će zabraniti sa Balkana da dolaze igrači. Jer jedan će uzimati MVP zvanje za regularni deo, drugi za Play-off, a treći ili jedan od te dvojice za finalnu seriju i finalnu utakmicu.
Od Amera za sada ni traga!

Ivan

pre 1 godinu

Vidim bas hrabar naslov i raspravu u komentarima pa da se ubacim i ja.
Dalas je izuzetno nezgodan tim, lete na sve strane, pokrivaju sve, pogadjaju trojke. Ali, dokaz da luka ne moze sam je mali broj asistencija a veliki broj poena saigraca. Nocas samo 14 ukupno, a preko 120 poena. Dakle prisutno je soliranje i to samo na suvi kvalitet igraca. Ne mozes da ubacis 30 poena na svoje umece pa da budes los igrac i da te tim vadi. Na primer, jokicu bi bilo dovoljno da barton i ekipa pogadjaju trojke kao ovi i nista vise. Drago mi je zbog dalasa, lepa atmosfera i igraju brzo, na smelost. Ali opet, gsw je previse namazan, iskusan, ne moze dalas da ih odbrani. 4-2 za gsw. Moje misljenje.

Memfis

pre 1 godinu

Бламажом Дурента у овом плејофу питање је само да ли је бољи Јанис или Лука. Њих двојица су свакако најбољи играчи света, Јокић јако близу.

vince carter

pre 1 godinu

Nego kako cenite onog lika ovde upisanog kao "Smeh" sto je umislio da je licno Greg Popvic pa ovde popuje kako je on mnogo strucan jer je trenirao kosarku...i onda je on automatski strucniji od ostalih...Ja priznajem da nisam ni pokusavao da treniram kosarku,igrao sam samo basket i sad doticnom postavljam pitanje,kako to izgleda kad treniras kosarku svakog dana i ne pridjes kvalitetu jednog Radeta Zagorca ili Stefana Bircevica a pravis se pametan da objasnjavas igru Stefa Karija :D Draymond Green koji sada ima svoj podcast i koji je veliki kosarkaski um,upravo je prozvao te "klovnove" kako ih nazvao koji ne mogu da provale kako njih sve Kari cini boljim,to jest koliko im olaksava. Kaze to sto ja znam o kosarci moze svako da procita na netu,pa moze istina ali povrsno. Znate ono Dzordan nije uradio nista bez Pipena...najlakse je to reci. Pazi sad onaj sto se isto pravi jako strucan @Kosta17 i njemu slicni koji svi u glas tvrde da je Jokic igrao 1 na 5 protiv Wariorsa sa 27 godina,taj isti kaze da je "Bird cistio Dzordana" a Dzordan od 23 godine je igrao protiv 5 clanova kuce slavnih,sa ekipom koja je zavrsila 21-43 na 64 utakmice koje je on propustio. Jel vidite koji su to dvostruki arsini. A onda koriste sezonu 93/94 gde kazu da je ekipa bez MJ-a imala dve pobede manje i nikad ne kazu da je 5 novih igraca doslo u Bullse predvodjeni Kukocem u ekipu koja godinama igra zajedno i ima sampionski mentalitet nakon 3 prstena. Ovo niko pre mene nije iznosio..laici na aparatima!

delboj

pre 1 godinu

Da Jokic ima bar jednog pored sebe kao sto Luka Ima i Denver bi bio mnogo bolji sa rezultatima. Luku dvojica prate sa 54 poena….naravno ne zelim nista da oduzmem Luki, shajan je ali ima i podrsku od saigraca.
(sasa the king, 16. maj 2022 10:34)

Koga? Bronson je pik sa Lukinog drafta, momak od 23 godine, koji do pocetka serije sa Jutom nije bio ni u naznakama da ce biti dobar igrac. Dinvidi, realtivno dobar igrac, imao neke lijepe igre do prije par godina u Bruklinu dok ovi nisu promijenili tim, ali daleko od neke velike zvijezde... Marej i Porter su nebo za njih dvojicu, makar bili citavo ovo vrijeme bitisanja u NBA... to sto su oni povrijedjeni druga je prica... Finli SMit - jako korisno i dobro krilo, opet ne nikakva zvezda, na radaru ispod Denverovog krilnog centra... Kleber, Pauel - nemojmo, Luka ih pravi dobrim igracima... Bulok i Ntkilina - sjajni defanzivci, svudje dje su igrali krajnje epizodna uloga. Tako da sto se tima tice, svaka cast Kidu prije svega sto je skockao ovu skromnu ekipu, mnogo skromniju od Denvera.

$$$

pre 1 godinu

Uporedite brojke koje ima toliko hvaljeni Dinvidi u ovogodisnjem plejofu, a koje brojke je imao "neznalica" Monte Morris protiv GSW...

lukadoncic77

pre 1 godinu

Poredjivati kvalitetu igraca DAL i DEN polazi iz načina igre jednog I drugog kluba.
DAL igra se svodi na kreaciji Luke, a DEN na kolektivno, sa mnogo kretanja i kreacije više igrača. Ne toliko kao kod GSW, ali slično. Ove Godine više je spalo na ledja Nikole, a inace je tu i Marej i drugi.
DAL trazi igrace 3&D, a DEN i GSW igrače sa više kreacije i talenta.
Igrači se dovode na osnovi načina igre. Zato recimo Bjelica više paše u GSW, nego u DAL.
Ako pogledamo samo talenat, igrači DEN su bolji od igrača DAL, ne mnogo ali ipak.

Miroslav Brankovic

pre 1 godinu

Dončić igra sjajno,ali nemojte preterivati sa pisanjem kako mu je ekipa skromna.Dalas je bez Dončića pobeđivao Jutu u prvom kolu.Priznaćete da to nije lako.Dalas je dobra ekipa.Nemaju 2-3 zvezde u ekipi,ali su dobro ukomponovani.Trejd Porzigisa je bio pun pogodak.

vince carter

pre 1 godinu

Forbs i Gordon su ubacili 32 i 28 na jednom mecu koji je Jokic propustio,logicno je da ce isporuciti vise,kada imaju loptu u rukama vise.

Kole

pre 1 godinu

pravila o nagradi MVP treba menjati,u smislu da nagradu o najboljem igracu bude dodeljena tek nakon zavrsetka play ofa.i da se dodeli najboljem igracu u finalu.jer pravi i realni MVP je u doigravanju i da bude sampion.

ovako MVP se dodeljuje u nebitnim utakmicama u regularnoj sezoni gde mnogi timovi i neigraju odbranu.maltene revijalne utakmice sa mnogo taktiziranja,trci,pucaj,nabijaj statistiku gde je mnogim igracima dozvoljeno svasta da rade.

dokazi se u borbi za prsten,osvoji ga.ovako dobijamo svake godine MVP nagradu za nekog igraca koji realno nije najbolji.najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!!!i tako mora da bude.moraju se pravila menjati,jer igrac koji osvoji prsten i bude najbolji u toj borbi ostaje bez te nagrade.a u play ofu su neuporedivo jace utakmice,igra se jaca odbrana,i tu dolazi do pravog kvaliteta pojedinca!!!
(zz, 16. maj 2022 10:35)

Da te obavestim, već ima ta nagrada o kojoj si se raspričao i zove se "Finals MVP" ili ti MVP finalne serije. Regularna sezona je jedno (i treba da postoji MVP za taj deo sezone), plejof i finale je nešto drugo i zato postoji posebna nagrada i za to. Aj zdrao!

sir oliver

pre 1 godinu

Dalas i Denver imaju indenticni budzet tima. Vrednost tima Dalasa je za samo par miliona veci.. Igraci su im skoro na istom nivou.
(Jokara, 16. maj 2022 11:02)
Znam da mi neces verovati, ali svi timovi u NBA imaju priblizne budzete +-15%! Oni koji prebace limit placaju porez koji je bas veliki! Ne vredi da ti objasnjavam zasto je to tako i kako se to sprovodi, drzi se fudbala!

Rale

pre 1 godinu

Što se tiče poređenja ovogodišnjih timova Dalasa i Denvera, treba sačekati igre Dalasa protiv Golden Stejta. Glavni problem Denvera je bio što su bili premlaki, i pored glatkog ispadanja stekao se utisak da su mogli da ih izbace da su bili psihološki na nivou i u odbrani i u napadu.

meda

pre 1 godinu

Za Dalas jeste veliki uspeh što su izbacili Finiks, ali protiv GSW-a teško da imaju šanse. Uz to igraju ružno, sa slabim protokom lopte i malo asistencija i puno izolacija. Takav tim ima limit koji mislim da su dosegli. Nisam siguran šta je sledeći korak u pravljenju ozbiljnog kandidata za titulu kad je Dalas u pitanju. Ali to je tešto uraditi i za Denver.

Finale GSW-Boston (to sam ovde na komnetarima rekao i pre dva meseca, dva tima koji igraju najbolju odbranu u ligi).

zvezdaš

pre 1 godinu

Samo da ga ne povrede namerno ovi iz GSW. Stari su to pokvarenjaci. Prave se naivni kao francuske sobarice, a uvek povrede nekog najbitnijeg igrača protivničkog tima.

Smešno

pre 1 godinu

Vlade ne da nije bolji, nego ne može u istu rečenicu sa Lukom. To što smo mi neobjektivni kad se radi o našim igračima, drugi je par rukava.
(Smešno, 16. maj 2022 11:24)

"neobjektivni"? Hteo si reci "subjektivni". Postoji prava rec za to a ne neka izmisljotina
(Neguj malo taj srbski, 16. maj 2022 11:51)

Prvo. Treba negovati srpski a ne srBski. Dokle god važi postojeći jezički standard srskog jezika, ne mogu ga menjati priučeni likovi, poklonici Deretićeve sekte i razni teoretičari zavera.

Drugo, postoji izraz "neobjektivan" i on je ispravan i legitiman koliko i "subjektivan".

Treće, ti kažeš da negujem srpski, a sve pomenute reči, zapravo imaju latinsku osnovu (objectivus, subjectivus).

terza

pre 1 godinu

Uz svo poštovanje koje imam prema Luki i koje on sigurno zaslužuje, uz sve pohvale da je njegova ekipa izbacila ubedljivo najbolji tim iz ligaškog dela, a on bio fenomenalan... 'oladite malo. Sve izgleda super kada ceo tim igra fenomenalno, a on ih predvodi, ali hajde sačekajte da se Dalas ustali prvo u vrhu zapada, pa da pričamo o nekakvim "erama". Kola lako krenu nizbrdo, vidite uostalom taj Phoenix, pa na Dallas se niko pred početak play off-a ne bi kladio protiv njih. Dovoljan je jedan težak poraz, jedna loša utakmica... A povredama da ne pričam. Pritom Dončić nije neko ko bi se vratio lako iz teške povrede, daleko bilo.

buha

pre 1 godinu

Mislim da je ovo poslednji put da je neko provocirao Luku na nacin ko sto su to radili ovi 'starovi' Buker i Paul.

Mozda magarci nisu znali da je decko sa 17 godina bio najbolji igrac zavrsnog turnira i sampion euro lige u ubedljovo najludjoj kosarkaskoj atmosferi na svetu.
Sa takvim odrastanjem, ovakvi smesni trash talk-ovi su za njega sitna boranija.

Svaka cast, najezio sam se posle prvog poluvremena. Decko ih je za 20tak minuta izblamirao pred svojom publikom. Jedino mi je zao sto je uopste i igrao drugo poluvreme, da je odsedeo na klupi sto je realno mogao, to bi bilo najvece ponizavanje u istoriji NBA.

Luka CARE!

Smešno

pre 1 godinu

Peja i Vlade su bolji od njega!
(NR, 16. maj 2022 11:14)

Vlade ne da nije bolji, nego ne može u istu rečenicu sa Lukom. To što smo mi neobjektivni kad se radi o našim igračima, drugi je par rukava.

Zivojin

pre 1 godinu

Luka i saigraci. Dinvidi? Danas odigrao odlicno. Ali lik do do sada ove godine u plejofu imao 10 poena po utakmici i to 37 procenat suta. Tezak prosek od igraca realno.

Sveta

pre 1 godinu

pravila o nagradi MVP treba menjati,u smislu da nagradu o najboljem igracu bude dodeljena tek nakon zavrsetka play ofa.i da se dodeli najboljem igracu u finalu.jer pravi i realni MVP je u doigravanju i da bude sampion.

ovako MVP se dodeljuje u nebitnim utakmicama u regularnoj sezoni gde mnogi timovi i neigraju odbranu.maltene revijalne utakmice sa mnogo taktiziranja,trci,pucaj,nabijaj statistiku gde je mnogim igracima dozvoljeno svasta da rade.

dokazi se u borbi za prsten,osvoji ga.ovako dobijamo svake godine MVP nagradu za nekog igraca koji realno nije najbolji.najbolji je igrac koji predvodi svoj tim do sampionskog prstena!!!i tako mora da bude.moraju se pravila menjati,jer igrac koji osvoji prsten i bude najbolji u toj borbi ostaje bez te nagrade.a u play ofu su neuporedivo jace utakmice,igra se jaca odbrana,i tu dolazi do pravog kvaliteta pojedinca!!!
(zz, 16. maj 2022 10:35)

A do plej ofa se dolazi - kako ? Kroz krv, suze i znoj u regularnom delu sezone. Sav taj trud se, po tebi, ne racuna, ako istovremeno nisi barem dosao do finala ? Zamisli situaciju - izgines i istrosis se u 80+ utakmica, dodjes do plej ofa, odigras jos 15+, ali ne dodjes do finala, a s druge strane neko ko je veci deo sezone, recimo, bio povredjen i nije igrao, vrati se pred plej of, pokida tridesetak utakmica, osvoji sampionat - i on je MVP ? Ma nije nego. Upravo zbog toga postoje odvojene MVP nagrade. Pri tom, uvek postoji mogucnost da MVP regularnog dela sezone bude i MVP finala.

Demar Derozan

pre 1 godinu

@Sportsmen
Bravo za komentar. Delim vase misljenje, u smislu da je mozda vreme za Nikolu da razmili o promeni sredine i ambicijama da se napadne prsten. U tom cilju, mozda razmotri Dalas iil LAL. Medjutim, ako zeli da se sve vrti oko njega i tako ima statistiku na papiru, onda je Denver ok za njega.

Aragorn

pre 1 godinu

Само што је тад Мареј сипао по 40 поена, али да, то се брзо гурне под тепих. Као и то да је у истом плејофу (кад је Јокић догурао до финала Запада) Лука разбијао тим Клиперса, без повређеног Порзингиса и донео 2 победе у серији. Јокић без Мареја прошле године метла само таква од овог истог Финикса. Ај сад да видимо и тај ваш ГСВ, да ли је баш тако непобедив као што причате.
ПС Даласу и даље не игра Тим Хардавеј, али ај и то да игноришемо...
(Memfis, 16. maj 2022 13:00)

Sva sreća što Jokić nije razmontirao Kliperse kada su gubili sa 3-1

vince carter

pre 1 godinu

Kako vetar dune komentari,cas privatnik,cas najbolji svih vremena,cas je merilo dugovecna karijera,titule,dostignuca,cas si top 10 svih vremena vec sa 23 godine. A pre toga jedan drugi igrac zbog regularne sezone postao najbolji evropljanih svih vremena,ali posle nedelju dana to je postao Doncic. Sutra ako ispadne opet jovo nanovo,privatnik,prevara. Ljudi se jednostvano ne sastavljaju sa pricom.

JPR24

pre 1 godinu

Kako se neki ovde prave ludi...Amneziju dobili.
Jokic ima Mareja, i imao ga je svih ovih godina, a ima i Portera, nece bas biti da su svake godine povredjeni, pa eto Jokic jadan igra sam.
Marej je u plej of utakmicama davao 50+ poena, bio bolji od Jokica.
U Dalasu nema takvog igraca.
Prema tome, lecite te frustracije.
(haha, 16. maj 2022 12:43)

Ne lupaj. Porter je igrao u Po prošle godine, ništa drugo. Marej je davao i 50+.. da, tada su dosli do finala konferencije kad su obrnuli Jutu, pa Kliperse… prošle godine Mareja nije bilo. Kao ni ove. Ostali manje više banane. A Gordon nije pokazao da je PO igrač, to tek treba da dokaze ! U Dalasu pak imaš nekoliko iskusnih igrača, koji možda nisu zvezde ali možeš racunati da će neko uvek biti uz Luku, dok u Denveru to ako nema Mareja, nema nikoga da bude taj, Gordon nije, ostali još manje… Ovi iz Dalas su pokazali da mogu i bez Luke da pobede u PO, pokazali su i da su sposobni da igraju kolektivno i da brane i to sasvim dobro, sinoc nije kolektiv izašao na delo, već uspešnost u sutu i individualnost, ali su uspeli, pored Finiksa koji je potonuo kompletno, to su te male a istovremeno i velike razlike, samo sto vi pajseri najlakše vam je da lupetate ! Uz to, zaboravili ste da se Dalas otarasio Porzingisa, da je ostao ne bi ni Jutu prošli pa i da Luka daje po 50 poena, a to smo videli prošle sezone ! Dalas je pametno trejdovao i upecao solidne igrače !

novosadjanin

pre 1 godinu

Nije bas prilicno skroman tim…nego vise umece da uzmu sta im je potrebno za Porzingisa. Dinvidi i Branson nisu bas indijanci. Za ovu igru koju igraju pitanje da li im je potreban bas top centar jer igraju brzo . Svakako veliki uspeh i videcemo sada sva cetiri tima vide sebe sa titulom

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Luk Dončić i Nikolu Jokić u istom timu, siguran sam bio bi to najbolji beli tandem u NBA istoriji.
(Sportsmen, 16. maj 2022 13:22)

Želja mi se dopada, ali ima jedna kvaka - Bostonu je jedan beli trio doneo 3 ili 4 titule (izvinjavam se što sam fokusiran samo na novije doba NBA, stare nisam gledao) - Bird, Ejndž i Mekhejl.

dikson

pre 1 godinu

Zaokružite u glavi taj prostor na Balkanu i pogledajte šta smo iznedrili u svakom smislu. Ja to poštujem i poštovaću
(realnost, 16. maj 2022 13:59)

Slažem se u potpunosti. Srbija, Hrvatska i Slovenija zbirno imaju 13 miliona stanovnika(sto realno bas i nije malo), a iznjedrili su najboljeg tenisera svih vremena, bek tu bek MVP-ja NBA lige, Luku Doncica, Zlatnu Loptu svjetskog fudbala, dvostrukog pobjednika Tur de Fransa. Zaista bolesno kakvi sportisti.

vince carter

pre 1 godinu

Sto ovi misle da ce nekoga ucutkati za pominjanjem nagrade za regularni deo sezone :)) Bad Boy Ajzea Thomas nikada nije bio mvp a Steve Nash je 2x i Thomas je i bolje rangiran na listama i vise se prica o njemu i bolji je igrac bio od Nasha.

Under KV

pre 1 godinu

Ali meni je neverovatna njegova kretnja. Kao usporen snimak. Ulaz, step bek trojka, svaki dribling, fejd avej sut....i opet niko ne moze da ga odbrani. Toliko je spor, a opet neuhvatljiv za sve

nba

pre 1 godinu

Nema Luka ekstra saigrace. Dobri su ali daleko od nekih superstar zvezda. Vrednost ove ekipe je u skockanom timu, za sta Kidu treba skinuti kapu kako ih je uklopio i kako ljudi igraju. Odbrana im je vrhunska, bukvalno su razmontirali Fenix. A Luka je superstar, nema sta. Momak igra vazne utakmice od 15-16. godine (ne znam tacno) i vidi se da mu prija ta tenzija. Rodjeni pobednik. Ako se sacuva povreda, izuzetno svetla karijera ispred njega.

Sto se Jason Kida tice. Covek ih je poslozio kao svajcarski sat. Svaka cast. Mozes da imas najbolje igrace na svetu, ako nisu uigrani, ako ne postoji jasna koncepcija igre (napadi, odbrana), verovatnoca da ce da izgube bitne meceve je velika.

poznavalac opšte problematike

pre 1 godinu

Jedan mudrac je jos pre nekih 20 godina rekao da su najza...aniji ljudi oni kojima je tata srbin a mama slovenska,da to ili izadje na nesto najbolje ili na nesto najgore.Nisam mu bas verovao ali sada se pitam dal je to stvarno tako?
(Mrki, 16. maj 2022 10:54)
Mrki, javiću ti da li ta konstatacija pije vodu, samo da još malo i moj sinko poraste.
Lep pozdrav iz SLO.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Luka radi na sebi, tako da, pored talenta, on sazreva kao licnost. Tek su mu 23. god i nebo je granica. Primer je za mladje igrace sa ovih prostora sta ispravan razvoj, od Reala pa dalje, znaci da bi se doslo do vrha. Ipak, ne poseduju svi njegov talenat i prepoznatljivost koji su uvek krasili velike igrace sa ovih prostora.

realnost

pre 1 godinu

Po neki put kad pročitam komentare, nasmejem se…
Pa prostor sa kojeg izlaze zvezde košarke u svetskom smislu toliko mali, ko da pričaju u Kini mesne zajednice… pa gde se ljudi ložite. To bogatstvo u sportu na takom malom prostoru… našem, koji pričamo istim sličnim ili nazovi kako hoćete!
Klimnite glavom i prihvatite da bio koje vere bio brat mi je mio, a da nas drugi ne troše ko kurtone svakodnevno za lične upotrebe.
Zaokružite u glavi taj prostor na Balkanu i pogledajte šta smo iznedrili u svakom smislu. Ja to poštujem i poštovaću

Back in Black

pre 1 godinu

Dalas i Denver imaju indenticni budzet tima. Vrednost tima Dalasa je za samo par miliona veci.. Igraci su im skoro na istom nivou.
(Jokara, 16. maj 2022 11:02)
Batice nije u Americi kao u Evropi ono haraju samo bogati u NBA su svi klubovi bogati.Pa ko kako trejduje,draftuje itd.
Neke fransize su popularnije neke manje ali svi imaju para da prave velike ugovore.Denver kao mala fransiza ce verovatno sa Jokicem da napravi jedan od najvecih ugovor ikada.
A to u Evropi da uradi neki manji košarkaški,fudbalski klub je nemoguce jer u Evropi ne osvajaju najbolji vec najbogatiji.

bskfan

pre 1 godinu

Ono sto se sinoc desilo se ne gleda svaki dan. Vise toga se tu desilo, prvo Doncic, zatim Dinvidi, kasnije i mali Bronson, ali odigrali su Maveriksi odbranu za pamcenje. Onaj Dorijan FS je primer igraca koji neprimetno podigne tim na visi nivo, bilo sjajnom odbranom ili ubacenim trojkama. Kliber i Paul su timski igraci, radilice, a Kliber moze i da pogodi za tri samo ako mu ostavis prostor.

Nema nista slucajno, uvek za sve postoji razlog a po meni najveca razlika je ovoga puta bio Dzejson Kid. Stari maestro razume igru niskih igraca i potpuno je ustopovao Bukera i CP3-a. Buker, kao potencijalni MVP, tek u trecoj cetvrtini pogodio prvi kos iz igre. Nije znao sta ga je snaslo. CP3 ne samo da nije pogadjao nego je potpuno zaustavljen i kao plejmejker.

Sve u svemu, ova utakmica ce biti predmet analiza mnogih trenera. Na papiru Sansi su imali sve: niske igrace, vrhnunske sutere, sjajnog centra, odlicno krilo, jakog krilnog centra itd, ali sve linije su potpuno zakazale. Svaka cast za Kida.

perokrstic

pre 1 godinu

Само што је тад Мареј сипао по 40 поена, али да, то се брзо гурне под тепих. Као и то да је у истом плејофу (кад је Јокић догурао до финала Запада) Лука разбијао тим Клиперса, без повређеног Порзингиса и донео 2 победе у серији. Јокић без Мареја прошле године метла само таква од овог истог Финикса. Ај сад да видимо и тај ваш ГСВ, да ли је баш тако непобедив као што причате.
ПС Даласу и даље не игра Тим Хардавеј, али ај и то да игноришемо...
(Memfis, 16. maj 2022 13:00)

Sva sreća što Jokić nije razmontirao Kliperse kada su gubili sa 3-1
(Aragorn, 16. maj 2022 13:38)

Pa nije bas da Murray nije imao dobre brojke u toj seriji, bio je nesto slabiji nego u seriji protiv Jute u kojoj je realno bio bolji od Jokica ali je bio bolji nego Pol George kod Klipersa. I ono sto je najvaznije, u seriji sa Klipersima 7 igraca Denvera je imalo 9+ poena.


serija sa Klipersima
PTS TRB AST STL
24.4 13.4 6.6 0.7 ukupno 33 izg lopte
Jokic
22.6 4.4 6.4 1.3 ukupno 18 izg lopte
Murray

serija sa Jutom
PTS TRB AST STL FG% 3P%
26.3 8.1 5.4 0.7 .515 .478 ukupno 16 izg lopte
Jokic
31.6 5.6 6.3 0.6 .550 .533 ukupno 14 izg lopte
Murray

Slobo

pre 1 godinu

Obozavam Luku Doncica ali mu jos ne mogu oprostiti onaj zadnji napad protiv Francuza u 1/2finalu Olimpijade kada je na 4 sec do kraja dao loptu Prepelicu umjesto da sam zavrsava pa sta bude