Sreda, 11.05.2022.

10:46

Dok Rivers o Jokiću: Gledajte prokletu igru

Dok Rivers, trener Filadelfije 76ers, rekao je da ništa ne želi da oduzme Nikoli Jokiću, ali i da bi trebalo da se gleda "prokleta igra, a ne analitika".

Izvor: B92

Dok Rivers o Jokiæu: Gledajte prokletu igru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

vince carter

pre 1 godinu

@smeh Meni je dovoljno kad vidim kako jedan amater objasnjava sta je i ko je Stef Kari,dok sami Nba treneri su pali sa marsa,jeli strucnjak koji tim treniras? Niko u ligi se ne krece kao Kari bez lopte i cinjenica je da su Wariorsi 30-82 bez njega u zadnje 4 sezone,da su sezonu bez njega zavrsili 15-50 i da su prosle sezone izgubili 12 utakmica,kao i da ti nemas pojma o kosarci,a u svakoj debati o Nba ligi bih te osramotio. Dovescu ti mog druga koji ce te razbiti na basketu,koji trenira kosarku a kome je Lebron najbolji igrac..jeli bre,kako ti onda mozes profesionalnom kosarkasu bilo kom,reci da gresi u misljenju,eto recimo panj Perkins je igrao kosarku i sta sad? Tvoje rezonovanje je presmesno.

vince carter

pre 1 godinu

@mile407 Mislim da tvoj komentar pada u vodu jer se zna da su Ameri jos 60tih imali Oscara Robertsona,kasnije Medzika,Birda,Dzejsona Kida...sumnjam da vec od njih nisu videli timsku igru i pokusavali da nadju jos takvih igraca. Moras biti bas lud da mislis da Ameri stvarno brinu o tome sto neki stranci igraju dobro,kad je njima bitan profit i odgovara im sto vise stranaca u ligi i opet ponavljam neki novi dobri Kinez bi im najvise odgovarao,pa ne bi organizivali Nba utakmice i u ostatku sveta da im to ne donosi profit. Njima je jedino bitno da svoju superiornost u odnosu na ostale pokazu na Olimpijskom igrama.

vince carter

pre 1 godinu

@Smeh Alo decko smanji dozivljaj,Kosarku moze da igra i jedan Delonte West,koji je bio u Nba,a vidimo sada gde je i sta je,zbog svog mentalnog sklopa. Rekao sam da promasaji ne moraju uopste da budu losi po tim,ako se uhvati ofanzivni skok i postignu poeni,a neko mora da sutira,a niko ne pogadja konstantno,alo Kley je na zadnjem mecu sa Memfisom imao 5-19. I rekao sam da Kari i kad sutira lose,olaksava svojim saigracima jer se konstantno krece bez lopte,umara protivnicke igrace i prebacuje paznju protivnickih odbrana na sebe,uostalom strucnjaci i njegovi saigraci kazu da Kari cini tim boljim,ali bitno da si ti igrao kosarku :)))

Mile0407

pre 1 godinu

Ono što amerima najviše smeta u celoj ovoj priči oko Nikole je činjenica da on polako ruši tipično njihov sistem košarke- "trči i pucaj". Svake sezone tipuju jednog crnca sa koledža, naprave mu marketing i daju svu moguću slobodu u igri da bi isti opravdao investiciju a ovi prodali što više svačega na njegovo ime. Mi kao evropski gledaoci košarke istu doživljavamo kao timsku igru i dugo je trebalo da usvojimo cirkuski pristup u NBA. Za njih je to veliki cirkus, slično kečerima. Zatvorena liga, ko ima lovu kupi tim i cepaj, sve je podređeno profitu. Jeste da Denver gradi igru oko njega, ali on ima ipak neki taj evropski pristup i pokušava da pokrene ceo tim. Pored američkih zvezda u svakom timu drugi igrači ne postoje, pored Nikole svi ucestvuju u igri.

B2B mvp Joker

pre 1 godinu

@ naprijed koliko je mogao a da ne sili...


Susjed, šta bi sa Embidom u play off? Brojke mu se prepolovile. Jokic u play off pojačao brojeve a ovom se prepolovili. Cudno

JPR24

pre 1 godinu

Doc Rivers ! Zvani Luzer ! I on je medju najboljim trenerima NBA Lige !??? Drži rekord izgubljenih serija posle vođstva od 3-1, neki tamo Jokic ga omlatio zadnji put da mu uruči titulu ! Mediji ( Američki ) su čak dosli do pitanja da li će u seriji sa Torontom gde su vodili 3-0, pa spali na 3-2 biti i prvi koji će izgubiti seriju posle vođstva od 3-0, i on ima nešto da brlja ? On je medju najboljim trenerima u NBA ?? Onu titulu Bostona nije on done nego je kao Perkins, imao sreće sto su Garnet, Pierce i Allen igrali zajedno u to momentu !

smeh

pre 1 godinu

@vince carter

Kada neko promaši otvoren šut i kada šutira mizernih 30% to je očajno, za igrača kakav je Kari to je mizerno. I šta kažeš, on svojom kretnjom omogućava slobodan šut saigračima? Nisi čuo za taktiku i uigrane akcije gde se jednim, dva, tri bloka, ukrštanjem, pick&roll, rogovima, itd. dovodi do toga da jedan igrač ostane slobodan? Po tebi oni sami izađu na teren i rade šta hoće? I ovo što ti pričaš su totalne besmislice i gluposti koje su bitne samo likovima poput tebe a nikakve vrednosti nemaju za samu igru i košarku. Inače hteo sam da proverim da li uopšte znaš da uradiš jedan običan dvokorak "stručnjače".

Sloba

pre 1 godinu

vince carter A po kom to parametru igra Filadelfije nije podredjena Embidu? Pa ni Denver nije ziveo samo od Jokica dok je Marej bio tu. Uporedi koliko suteva po utakmici ima Embid, a koliko Jokic pa ces videti da to o cemu pises nije bas najtacnije. ja ne kazem da je Jokic bolji od Embida (od ovog iz Milvokija sigurno jeste jer on jadnik sa kosarkom nema dodirnih tacaka osim fizikalija, znaci jedan segment nema koji ga izdvaja i kandiduje za MVP-a, a bio je dva puta). Denver realno ima raspad od tima trenutno i ne sporim da bi u takvom timu Embid mozda imao i bolju statistiku od Jokica, ali ono u sta sam uveren da Denver sa Embidom, ili ne daj Boze janisom ne bi imao ni priblizno pobeda kao s Jokicem. A kada se uzme u obzir da Embid ima Herisa, Hardena, Meksija i jedava tri pobede vise. Da ne pricam da bi Heris bio tri puta bolji da je sa jokicem u ekipi i da taj harden koliko god da je uzeo Embidu doprineo tome da Embid ima mnogo bolje brojke od kad je Harden tu. Sve u svemu, da li je Embid mogao do MVP-a? Da! I to bi bilo zalsuzeno, ali reci da Jokic nije szasluzeno nosioc MVP titule je izjava za koju legitimno moze da se kaze da je glupost, a tek tvrdnja propalog trenera o uticaju na igru je glupost par ekselans. Ovo kazem jer Jokic nije igrac koji uzima 30 suteva po utakmici pa da kazes da drugi nemaju mogucnosti da se istaknu, cak on pokusava u odredjenim delovima utakmice da se pritaji, ali jednostavno ako on ne zalegne u ovom Denveru ne postoji ko bi.
(Sto taj veliki trener ne postavi igru prema Embidu da daje 50 po utakmici ako mislis da je do toga, 11. maj 2022 16:24)

Bas dobar komentar, sve si lepo rekao

vince carter

pre 1 godinu

@Smeh rece covek koji tvrdi da je igrao kosarku i daje sebi za pravo da prica o Kariju i da ga nipodastava :)) Alo laice,cak i ako si igrao kosarku,igrao si je na 100 puta nizem nivou od tog Karija,Janisa,Embida koje pokusavas da ismejavas. Zoze Murinjo nije bio ni F od fudbalera u poredjenju sa mnogim koji su bili ekstra igraci a kao treneri nisu uradili nista,Jason Kidd je bio extra igrac i mnogo bolji od Steva Kera ili Fila Dzeksona,pa znamo da Kidd nije neki trener,Greg Popovic mozda i najbolji trener nije nista napravio kao igrac,kome ces ti koji nemas pojma kako Stef Kari cini ekipu boljom ista da pricas o kosarci? Imas bas pravi nik koji treba da bude "Smesan sam". A uzgred ja najmanje volim da se bakcem statistikom osim kad je natrljam na nos bas onima koji je obozavaju!

Spud Webb

pre 1 godinu

Bez napredne statistike, čist total: poeni(5-ti), asistencije(6-ti), ukradene lopte(10-ti)šut iz igre % (8-mi), plus najbolji skakač lige! Nikola šutira 4 trojke po meču, Ejton šutira 0.3 trojke po meču najviše od prvih sedam igrača sa najboljim % šuta iz igre. Što se tiče igre u odbrani, doneo je Denveru tri pobede(Hjuston, Toronto i Golden Stejt) blokadama! Jedini u ligi sa tri takva meča. Centar sa najviše ukradenih lopti u ligi. Što se tiče igre u napadu nema kredit kao Embid (27 slobodnih bacanja u jednom meču) nema fizikalije kao Janis ali zato ima bolji šut od Janisa(za 2, za 3, plus bacanja) bolji pregled igre nego Embid i Janis, asistencije su evidentni dokaz. Denver ima dve pobede bez Nikole, protiv očajnih timova Hjustona i Indijane, čovek je potpuno sam uveo Denver u plej-of!U ligi gde su dominirali:Vilt, Džordan, Medžik...Postaneš prvi igrač sa 2000,1000 i 500.Najbolja regularna sezona u istoriji ako se gleda indeks korisnosti. Dečko je brutalno dobar, potpuno zasluženo back to back MVP!!!

divac istinska legenda

pre 1 godinu

Opet kazem svaka cast njemu kao igracu ali Jokic sa mnogo losijim timom i bez pomoci dva najbolja igraca pravi vrhunske rezultate.
(trifke, 11. maj 2022 15:22)

Prosle godine metla od Phoenixa, ove godine skoro metla od GSW na nikada losijem Zapadu.
Zaista vrhunski rezultati.

Manite se ljudi nekog tamo Jokica, izadjite svaki dan na basket igralista zuje prazna dok vi gledate tamo neke kecere u NBA.

smeh

pre 1 godinu

@vince carter

A ti si taj pacijent koji ga je branio kada je Kari igrao loše i imao očajne procente za njega? Kako si beše ono govorio, Kari je odigrao dobro čak i kada promaši a njegov saigrač pokupi loptu u napadu i poentira. Ti ne bi znao šta je dobro a šta loše u košarci ni da te drže na klupi bilo kog kluba, verovatno kao maskotu. I za tvoju glavu bez mozga, nisam nipodoštavao Karija već samo pričao da je loše igrao od vremena kada je postao najbolji trojkaš. Po tebi je tada izgleda igrao dobro. Počeo da se ispucava sa očajnim procentima i igrao je mnogo loše. Čak je i sam izjavio da mu je igra tada bila sr..e. Nego uvek možemo da proverimo tvoje znanje o košarci na terenu. Odakle si? Ako si blizu NS-a možemo i sada da proverimo tvoje znanje o košarci.

vince carter

pre 1 godinu

@aca Aaa bre pa vas pogadja cak o kad neko tvrdi da bi Jokica dobio 1v1,pricas o fintama suta u basketu jedan na jedan,gde ne moras da brines da li ce igrac ici na dodavanja,mislim da ti nisi gledao klipove kada Embid igra basket,to se vidi sav njegov skil,a Jokica bi sigurno dobio u igri jedan na jedan,dobili bi ga i mnogo losiji igraci iz igre 5v5 jer basket 3v3 i jedan na jedan je totalno drugi sport. Cuj Medzik jedini bolji od Jokica,jel gledo bre neko Leri Birdov passing highlights,pa ono niko nije radio. Ladno neko tvrdi da je Majami duplo slabiji od Golden Stejta? Pa u Golden Stejtu fizicki nije imao ko da parira Jokicu,sve ce se videti u finalu kada ekipa sa Istok otrese ekipu sa Zapada isto kao prosle sezone. A Jokic uopste nije bio bolji od Doncica u seriji sa Finixom prosle sezone kada je Denver bio jaci za Portera Juniora. Denver je dobio Indianu bez Jokica,Portera,Gordona,Hjuston su razbili sa Kazinsom koji je odigrao kao Jokic,a sa kompletnim Milvokijem su bili egal u Denveru,ubacio im Denver 109 poena,slusajuci ove kako opisuju igrace Denvera stice se utisak da oni ni 50 poena ne mogu da ubace bez Jokica,kao ni da hodaju po putu.

kemp

pre 1 godinu

pavle, 11. maj 2022 16:16)

Mogao sam, ali je to stil vas sendvicara koji podrzavate podrsku.
Cinjenica je da Jokic ne zna da igra odbranu i da je rupa pod svojim kosem.
To nikakva statistika ne moze da sakrije.
Moze da bude MVP svake godine, on nikada ne moze da bude neki faktor u playoffu.

aca

pre 1 godinu

Obojica su sjajni kosarkasi. Ali veci uticaj na igru ima Jokic. Mozda je Embid bolji kosarkas i verovatno bi odvalio Jokaru na basketu 1 na 1. Ali posto ovo nije basket 1-1 vec timska igra, covek definitivno cini svoju ekipu boljom, i bez njega ova ekipa ne bi ni primirisala play off-u. Kakav utisak na igru ima Embid videlo se prilikom trejda sa Netsima. Bez Hardena su ih ljudi odvalili 50 razlike, a opet pored sebe je imao Greena, Harrisa,Maxey-a, Milsapa,i da ne nabrajam dalje. Opet kazem svaka cast njemu kao igracu ali Jokic sa mnogo losijim timom i bez pomoci dva najbolja igraca pravi vrhunske rezultate.
(trifke, 11. maj 2022 15:22)

Embid bi Jokica pobedio jedino u takmicenju u zakucavanjima. Jel mislis da je Embid jaci ili brzi od Jokica samo zato sto je nabildovaniji? O tome sta bi mu Jokic radio sa fintama u 1 na 1 i da ne pricamo. Naravno, mislim da je Embid vrhunski centar,jedan od najboljih nakon mnogo mnogo godina.

smeh

pre 1 godinu

@Sto taj veliki trener ne postavi igru prema Embidu da daje 50 po utakmici ako mislis da je do toga

Zašto ulaziš u priču sa likom koji misli da zna nešto o košarci a istu nikada nije trenirao niti igrao? Koja je poenta toga? Bolje ga pitaj o statističkim podacima i šta se priča po društvenim mrežama, tu je neprikosnoven.

Nista bolji u odbrani Embid nije od Jokica, mozda atraktivnije, ali korisniji nikako

pre 1 godinu

Gledam naslov jutros u porazu File i komentare i kapiram da ovdje nema vise ni tri covjeka koji ostanu uvece da odgledaju meceve. Ali zato jaki na komentarima.
Sinoc Embiid u bolovima jer mu Dedmond gurnuo loptu u lice, igra sa nagrdjenim palcem i opet jedini sto valjao. Odbranu dao sve od sebe, naprijed koliko je mogao a da ne sili... Harden ne moze ni skoncentrisan da bude, pogodi ga Maksi s loptom iako je gledao u pravcu Maksija, lopte mu uzimaju iz ruku... Nista bolje saigrace nema Embiid od Jokica. Kao ni Doncic. A opet, oni evo i dalje guraju. Zanimljive serije.
(Srbonja

Pa guraju jer je Fila u obe serije igrala protiv ekipa koje su duplo slabije od GSW-a.Niko i ne kaze da je Embid los kosarkas, niko ne kaze i da nije zasluzio MVP nagradu, ali prica kako je Jokic nije zasluzio je debilna. Inace, Harden kakav god da je tri puta je bolji od Bartona. A odbranu ni Barton ne igra bas kao ni harden. I samo mi kazi u kom univerzumu bi Denver dobio utakmicu da Jokic ima vece kao Doncic u cetvrtoj utakmici gde mu je trebalo 30 suteva za 20 poena, a Dalas je dobio? Pa onda imas utakmicu gde Kleber zabije 30, ja ne znam nekog u Denveru ko moze bar malo da odskoci, pa onaj mal Branson, kako se zove vec ih vadi bukvalno na svakoj, pa su Jutu dobijali bez Doncica, ja ne vidim nacin da Denver ikoga dobije bez Jokica.

pavle

pre 1 godinu

Igrac koji ne zna odbranu da igra, poput Jokica, nikada ne moze u necemu da bude najbolji.
Isto tako sramota je da Embidd gubi od prosecne ekipe Majamija.
Danasnji centri su mnogo precenjeni jer je konkurencija na poziciji PF i C uzasna.
A sto se tice gledanja igre, ne zna se ko je smesniji u odbrani, da li Jokic ili Embidd. Od Jokica sam to ocekivao, gledajuci ga u reprezentaciji pitao sam se kako ovakva jedna smlata moze da igra u NBA, ali od Embidda koji fizicki izgleda snazan i ima atletske predispozicije nisam ocekivao da onako lose igra odbranu.
To sto su njih dvojica u vrhu lige po statistici, najbolji je pokazatelj koliko je NBA liga propala.
Kosarka se oduvek igrala na dva kosa, a ne na jednom. Zato igraci poput S.Nash, Hardena nisu mogli nista nikada da osvoje. 11 na 11 u fudbalu napadac moze da se sakrije u odbrani, u kosarci 5 na 5 to je nemoguce.
Zato je Jokic za mene cirkus igrac, jer je u odbrani rupa, a u napadu jedva predje 25p a nema dva dobra centra u celoj ligi.
90-ih je bio uspeh biti MVP, ovo danas je smejurija od kosarke.
(kemp, 11. maj 2022 16:05)

Ovolika muka i pisanje ni za sta, da pljunes bez pokrica. To si mogao u jednoj recenici. Tipa debeli slaninar i te fore, isti je efektat.

kemp

pre 1 godinu

Igrac koji ne zna odbranu da igra, poput Jokica, nikada ne moze u necemu da bude najbolji.
Isto tako sramota je da Embidd gubi od prosecne ekipe Majamija.
Danasnji centri su mnogo precenjeni jer je konkurencija na poziciji PF i C uzasna.
A sto se tice gledanja igre, ne zna se ko je smesniji u odbrani, da li Jokic ili Embidd. Od Jokica sam to ocekivao, gledajuci ga u reprezentaciji pitao sam se kako ovakva jedna smlata moze da igra u NBA, ali od Embidda koji fizicki izgleda snazan i ima atletske predispozicije nisam ocekivao da onako lose igra odbranu.
To sto su njih dvojica u vrhu lige po statistici, najbolji je pokazatelj koliko je NBA liga propala.
Kosarka se oduvek igrala na dva kosa, a ne na jednom. Zato igraci poput S.Nash, Hardena nisu mogli nista nikada da osvoje. 11 na 11 u fudbalu napadac moze da se sakrije u odbrani, u kosarci 5 na 5 to je nemoguce.
Zato je Jokic za mene cirkus igrac, jer je u odbrani rupa, a u napadu jedva predje 25p a nema dva dobra centra u celoj ligi.
90-ih je bio uspeh biti MVP, ovo danas je smejurija od kosarke.

Sto taj veliki trener ne postavi igru prema Embidu da daje 50 po utakmici ako mislis da je do toga

pre 1 godinu

(vince carter A po kom to parametru igra Filadelfije nije podredjena Embidu? Pa ni Denver nije ziveo samo od Jokica dok je Marej bio tu. Uporedi koliko suteva po utakmici ima Embid, a koliko Jokic pa ces videti da to o cemu pises nije bas najtacnije. ja ne kazem da je Jokic bolji od Embida (od ovog iz Milvokija sigurno jeste jer on jadnik sa kosarkom nema dodirnih tacaka osim fizikalija, znaci jedan segment nema koji ga izdvaja i kandiduje za MVP-a, a bio je dva puta). Denver realno ima raspad od tima trenutno i ne sporim da bi u takvom timu Embid mozda imao i bolju statistiku od Jokica, ali ono u sta sam uveren da Denver sa Embidom, ili ne daj Boze janisom ne bi imao ni priblizno pobeda kao s Jokicem. A kada se uzme u obzir da Embid ima Herisa, Hardena, Meksija i jedava tri pobede vise. Da ne pricam da bi Heris bio tri puta bolji da je sa jokicem u ekipi i da taj harden koliko god da je uzeo Embidu doprineo tome da Embid ima mnogo bolje brojke od kad je Harden tu. Sve u svemu, da li je Embid mogao do MVP-a? Da! I to bi bilo zalsuzeno, ali reci da Jokic nije szasluzeno nosioc MVP titule je izjava za koju legitimno moze da se kaze da je glupost, a tek tvrdnja propalog trenera o uticaju na igru je glupost par ekselans. Ovo kazem jer Jokic nije igrac koji uzima 30 suteva po utakmici pa da kazes da drugi nemaju mogucnosti da se istaknu, cak on pokusava u odredjenim delovima utakmice da se pritaji, ali jednostavno ako on ne zalegne u ovom Denveru ne postoji ko bi.

Zip Niš

pre 1 godinu

U pravu je covek. Treba gledati i uzivati u izvodjenju slobodnih bacanja. Tu kreativnost i umetnicki dojam najvise dolaze do izrazaja

Baltazar

pre 1 godinu

Dok Rivers priča o analitici Nikole Jokića, a misli na samog sebe.
Po statistici, on je najgori trener u NBA jer je u svojoj dugoj trenerskoj karijeri, sve odlučujuće utakmice izgubio. Uspevao je nekoliko puta da izgubi i kada su njegovi timovi vodili sa 3:0 u playoff-u.
Da se on pita, ukinuo bi statistiku i analitiku i kao najbitniju stavku bi uveo slobodna bacanja.
U tome je Embid MVP

buha

pre 1 godinu

Pa i gledamo prokletu igru.
Njegova statistika je posledica toga.

On organizuje svaki napad, sve se vrti oko njega.
Zna sve rotacije, unapred cita protivnicku odbranu, kretanje svojih saigraca, greske u odbrani protivnika i spora preuzimanja. Ako krenu da ga udvajaju, zna da reaguje i stoga Jokic najvise asistencija u timu.

Kad tim odustane od udvajanja, on lagano procita bilo kog u odbrani ko ga cuva, natovari laganih 25-30 poena i to malo gresi.
Stoga i najvise poena sa najboljim procentom suta u timu.

Konstantno se bori pod obrucima, dobro ume da cita kuda ce lopta da ode, jak je kao bizon a pri tome ima mekane ruke i lepak su.
Stoga i najvise skokova u timu.

Sjajno cita protivnicki napad, anticipira dodavanja, dugacke ruke koje stalno rade, nije lenj, iako debeo i spor, stoga i najvise ukradenih lopti u timu.

Visok je, iako debeo, ima dosta dobro ubrzanje, dobro cita kad ce protivnik da uputi sut ili polaganje i stoga ima najvise blokada u timu.

Tome pridodati magiju koju ima pri dodavanju, mozda prvi posle Magic Johnsona i eto ti.

Lik je definicija MVP-a.
Konacno se seljacka brute force igra savladava na najelegantniji i inteligentniji nacin.
Jokic je UBEDLJIVO najzanimljiviji kosarkas u poslednjih 30 godina.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Gledam naslov jutros u porazu File i komentare i kapiram da ovdje nema vise ni tri covjeka koji ostanu uvece da odgledaju meceve. Ali zato jaki na komentarima.
Sinoc Embiid u bolovima jer mu Dedmond gurnuo loptu u lice, igra sa nagrdjenim palcem i opet jedini sto valjao. Odbranu dao sve od sebe, naprijed koliko je mogao a da ne sili... Harden ne moze ni skoncentrisan da bude, pogodi ga Maksi s loptom iako je gledao u pravcu Maksija, lopte mu uzimaju iz ruku... Nista bolje saigrace nema Embiid od Jokica. Kao ni Doncic. A opet, oni evo i dalje guraju. Zanimljive serije.

trifke

pre 1 godinu

Obojica su sjajni kosarkasi. Ali veci uticaj na igru ima Jokic. Mozda je Embid bolji kosarkas i verovatno bi odvalio Jokaru na basketu 1 na 1. Ali posto ovo nije basket 1-1 vec timska igra, covek definitivno cini svoju ekipu boljom, i bez njega ova ekipa ne bi ni primirisala play off-u. Kakav utisak na igru ima Embid videlo se prilikom trejda sa Netsima. Bez Hardena su ih ljudi odvalili 50 razlike, a opet pored sebe je imao Greena, Harrisa,Maxey-a, Milsapa,i da ne nabrajam dalje. Opet kazem svaka cast njemu kao igracu ali Jokic sa mnogo losijim timom i bez pomoci dva najbolja igraca pravi vrhunske rezultate.

Zlija

pre 1 godinu

Sto lepo neko nesedne i napravi video (ja da umen bi), sa svim dodavanjima, kosevima, prodorima Jokica i izvodhenja slobodnih bacanja Embida i lepo napise gledajte igru...

smeh

pre 1 godinu

Izgleda da je mnogo teže pao ovaj izbor za MVP Riversu i Embidu nego što se Jokić radovao zbog dobijanja iste. Moguće je da Rivers i dalje ima traume od Jokića i one odlučujuće utakmice dok je vodio Kliperse a što se tiče Embida on bi izgleda sve učinio da je dobije. Čak je i pričao tokom nekog intervjua kako on zaslužuje da je dobije.

vince carter

pre 1 godinu

@Dejan Ti si jedini ovde rekao sustinu i drago mi je da postoje ljudi koji dublje razumeju kosarku,sve ostalo su pristrasni pojmasi. "U drugim timovima ne bi dosao toliko do izrazaja jer je sistem Denvera podredjen njemu" Ovi ostali su ubedjeni da bi Jokic u bilo kom drugom timu osvojio prsten,da se zameni sa Embidom,Filadelfija bi osvojila prsten a Denver bi bio fenjeras. James Harden bi bukvalno bio najgori moguci saigrac za Jokica,prvo sto bi mu oduzimao loptu vremenski,smanjio mu broj dodavanja,njihova defanzivna kombinacija je uzas. Milvokiju nikako ne bi vise legao Jokic nego Janis. A sto se tice njih dvojice u Denveru,sumnjam da bi Redzi Dzekson i Ivica Zubac mogli da imaju bolji skor od Janisa,Embida sa Denverom. Saigracima se ne ostavlja prostor samo dodavanjima,vec i kad odbrane dupliraju nekog dominantnog igraca,ostali imaju vise prostora. No,dobro ja verujem da ovde misle i da je Jokic draftovan u tim sa Medzik Dzonsonom,on bi bio pley a Medzik bi blejao sa strane,a da igra za Golden Stejt koji igra na timski i tecan protok lopte,ovde bi opet ocekivali da u takvom sistemu Jokic ima 15 asistencija u proseku,neverovatni laici!

Fliper

pre 1 godinu

Ne kažem da nisu Embid i Janis zaslužili, ali potpuno je korektno da igrač koji je prošle godine bio MVP. U ovoj godini bude duplo bolji nego u prethodnoj i nije zaslužio ništa manje od toga. Ali slepi ljudi ne vide da on želi samo prsten, da ga te individualne nagrade nešto i ne interesuju.

aca

pre 1 godinu

poeni,skokovi,asistencije i sveukupan uticaj na igru svoje ekipe... to je tako beznacajno :) zna se sta je igra-stajanje na liniji za slobodna bacanja :)

igor

pre 1 godinu

Apelujem na sve sportove ovoga sveta, da zanemare rezultat na kraju utakmice vec da se odluci koje je ekipa igrala atraktivnije i da se tako bira pobednika.

joca grozni

pre 1 godinu

oni uvedu pravila i dok to njima odgovaralo je ok. Cim neko drugi iskoci onda pravila vise ne vaze. Ista stvar i u tenisu dok Nole nije postao najbolji, sad se prica o najlepsem behendu i lepoti igranja.

Пантелија

pre 1 godinu

Јокара, престани да додајеш Остину. Смањи му статистику, па нека се пита зашто:)

Deyan X

pre 1 godinu

Podatak da dok je Jokic u igri njegov tim je u plusu... prevedeno na igru, to znaci da je on taj, posebni, pobednik, MVP igrac. Mozda je Adetokotumbo atraktivniji, mozda je Embid masivniji, ali igrac oko koga se vrti cela sezona je Jokic.

Stari basketas

pre 1 godinu

Tako su u NHL vecito MVP plej-ofa bili igraci sa najvise poena (golovi+asistencije), a onda su poceli da "gledaju hokej" da bi od Krozbija napravili legendu. Steta sto nisu "gledali hokej" kada je Fedorov (zapravo Fjodorov) igrao i kada nije bilo tako lako uneti pak u protivnicku trecinu, pa se sve svodilo na "daj pak Fedorovu". O Datsjuku da ne govorim!

istina

pre 1 godinu

Mislim da je bitnije da se zapitaju sta se desava sa US kosarkom. U top 5 igraca ove godine u MVP trci, samo jedan amerikanac. 1. Jokic (SRB) 2. Embiid (CAM/FRA) 3. Janis (GRE) 4. Doncic (SLO). tek na petom mestu americki kosarkas...

PimPong

pre 1 godinu

Joel je igrao sa igracima koji su bili All-Star u nekim momentima - Harris i Harden, dok Jokic nije imao takav luksuz. Mislim da je Doc trebao da kaze samo ovo i tu bi se sve zavrsilo i bilo bi korektno:

"Na kraju dana, da je Džoel osvojio, kao što smatram da je trebalo, svakako bi bilo kritika. Isto bi bilo i sa Janisom. Nažalost, samo jedan momak je mogao da osvoji", zaključio je Rivers.

WillyWonka

pre 1 godinu

Koga god da su izabrali, bilo bi primjedbi. Međutim, Jokić ovu titulu apsolutno zaslužuje, ne postoji u ligi čovjek koji ima toliki uticaj na rezultate svoje ekipe. Ako neko misli da je neuspjeh sa ovakvim Denverom biti na šestom mjestu, neka se dobro zamisli.
Čestitke Nikoli, a hejteri neka se pate.

aca čikaška faca

pre 1 godinu

U poslednja dva-tri dana od kad je “nezvanično”objavljeno da je Nikola Jokić ponovo MVP, javili se dosta sportskih komentatora i bivših NBA igrača koji su javno rekli da su glasali za Embida ali da nemaju ništa protiv Nikole.
Samim tim, jako me zanima da vidim kolika je razlika u glasovima.
Za kraj, sledeće godine Nikola će treći put uzeti MVP titulu.

aca

pre 1 godinu

najbolje je sto je Jokic verovatno jedini igrac koji ne juri statistiku i nije opterecen TD ucinkom, sve to dodje kao plod njegove raznovrsne igre i inteligencije. Koliko je puta samo presedeo poslednjih 12min a falila mu jedna asist. ili skok za TD. Ostali igraci bi jurili tu asist ili skok po cenu da njihova ekipa izgubi utakmicu. On sedne na klupu i zeza se sa saigracima, ne zanima ga licna statistika.

milan11

pre 1 godinu

Ja mislim, da je zapravo Embiid više zaslužio! Treba uzeti u obzir da je Jokić u prednosti jer igra za Malonea, dok Embiida trenira Rivers, što je baš veliki hendikep i za tim i za igrače...

aca

pre 1 godinu

Embid je zivotinja i vrhunski igrac, kao i Janis ali ipak je Jokic bolji. Kad bi prvoj dvojici oduzeli neverovatnu pomoc sudija(dodatna bacanja za svaki pogled i kolce pre nego sto lopta krene da se tapka) imali bi po 10 poena manje na svakoj utakmici.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Pa gledaj igru mamlaze. Statistika i analitika mogu da zavaraju na dnu ili na sredini, ali nikako ne mogu da zavaraju na vrhu. Govoriš o MVP-u, a ne o proseku.

Idi begaj

pre 1 godinu

Neverovatna količina gluposti.
Najbolji igrač(mvp) je onaj koji ima najbolju statistiku(analitiku).
Najbolja statistika je zato što je igrač najbolji.
Embid ne može ništa što Jokić ne može a Jokara još ima i bolju statistiku.To što je Embid "atraktivniji",što je tamne puti, lepši i ostale gluposti,nema veze sa MVP.
Broj postignutih poena,grešaka itd. razdvaja mvp od ostalih.
U školi se ne daju petice najpametnijem već onom ko je pokazao rezultate.
Zaboravićemo za sada kako Jokara utiče na saigrače svojim asistencijama koje praktično znače poene na tacni.
Možda da izmisle MWP-most woderful player,MAP-most atractive pleyer....?

Globtroter

pre 1 godinu

Rivers dokazano nema nikada belog igrača u timu i za njega je jedino merilo košarkaških kvaliteta da li si beo ili crn. Kao trener je dokazano nula.

Perkins - ne treba komentarisati jer lik je prilično ograničen.

Rajt je evidentno ljubitelj crnih falusa. Težak kompleksaš.

davor

pre 1 godinu

A šta je zapravo mislio pod tim gledajte igru?
Ja kad gledam Embida, više gledam slobodna bacanja, nego igru. Kod Jokića to nije slučaj. On bukvalno igra igru i što je najvažnije nosi svoj tim na leđima celu sezonu. Kaže Rivers njegov igrač igra celu sezonu bez drugog najboljeg igrača. Na koga je mislio, na Simonsa? Onog što se boji da šutne i zicer? Drugi najbolji Jokićev je Marej, pa sad uporedi tu dvojicu i ko je više izgubio. Da ne pominjem MPJ kao trećeg. Embid je imao Herisa i Maksija, obojicu sa skoro 20 poena po utakmici, a onda je dobio i Hardena. Sad ti lepo uporedi tu ekipu, sa recimo Bartonom, Gordonom ili Grinom...
Ja znam da svima njima upada u oči neki tamo belac, koji ne može da skače preko table i da lomi obruče kao Janis i Embid, ali je u globalu doktor košarke za obojicu zajedno. Nije sve u fizikalijama. Najvažnija je glava.

filozofija pop-kulture

pre 1 godinu

Drugim rečima, gledajte popularnost a ne analitiku.

Pa onda, šta će ti uopšte statistika, ili MVP nagrada. Tada bi nagrada trebalo da se zove MPP (Most Popular Player), i davala bi se najvećem globtroteru ili cirkuzantu u sezoni.

Da l' je moguće da niko tamo ni ne zna značenje koje stoji iza naziva MVP titule, nego svako nabada šta mu po volji?

BLuka

pre 1 godinu

Napredna analitika!!?
Šta im sada to znači!?
Kada oni to kažu to zvuči kao nešto imaginarno a ne nešto šta nam predstavlja rezultate tj dostignuća.
Nije "napredna analitika" zaslužna za MVP zvanje već nečiji rezultati.

sa x

pre 1 godinu

E pa Dok baš si ga pogodio. Tvoj Embid pola poena daje iz slobodnih bacanja zahvaljujići siledžijskoj igri i zaštiti od strane sudija.

Karlo Prvi

pre 1 godinu

Gledao sam oko 60 utakmica Denvera i Jokić se popravio u odnosu na prošlu sezonu. On je sada bolji u odbrani i racionalniji u napadu. Uostalom, neka se zamene Embid i on pa da vidimo kako bi im prošli klubovi.

Boki

pre 1 godinu

Interesantan je spin sa Jokićem. Da je osvojio mvp-a zbog kako kaže Doca "proklete igre" onda bi se pobunili i rekli kako kad je Embid imao sličnu statistiku. Pošto je osvojio zbog statistike (barem se tako predstavlja), onda je narativ da statistika nije bitna i da je bitnija "prokleta igra". Najbitnije u celoj priči je što kad bi izvadio Embida iz File, oni i dalje bili pristojni i borili bi se za minimum plejin, dok sa druge strane da se izbaci Jokić iz Denvera pitanje da l' bi igrali plejof u Evroligi...

Соко сиви

pre 1 godinu

Evo, bas zbog ovog pritiska na odluku da je jokic MVP ove godine, da sledece godine bude tri puta bolji nego ove, nece dobiti nagradu... Mora amerikanac!
(johnny, 11. maj 2022 12:12)

Jokiću će sledeće godine opasti brojke kad se vrate Marej i Porter. Jedina pozitivna stvar njihovih povreda je ta što je sav Nikolin potencijal izašao na videlo kad je ostao sam. Sad može na miru da arhivira MVP priču i posveti se pravovremenom odmoru toku sezone i fokusiranju na plej-of.
A po ovim reakcijama ispada da mu je MVP nagrada ove sezone medveđa usluga i da će mu na leđa navući neopravdanu hajku i gnev.

mr

pre 1 godinu

Једино што још одваја НБА од циркуса је управо та статистика и аналитика. Већина НБА клубова има једног суперстара којем је све подређено, и који као и клуб има само један интерес, што већу продају дресова, сендвича и пића. Клубови су приватни интерес. Али кошарка је већ нешто друго. Спортски и професионални мотиви надилазе продају сендвича и пића. Један тренер би то требао да зна, и не само да зна, већ и да пропагира. А свом газди треба да каже, ајд ти шефе за маркетинг нађи неког стручног, ја ти нисам за то.

Ustaše

pre 1 godinu

Prasac je ljubimac analitike. I prasac od tone je bolji od mršavog praščića, analitički. Jokić tim blogboyevima daje brojke za obradu na “poslu” s kojeg periodički (svakog tjedna) objavljuju “rezultate rada”. Bitch please
Naravno oni ga izglasavaju iz zahvalnosti jer se tako omogucava medijima napuhati podatke u priče oko kojih je lako polarizirati javnost. Zašto? Pa zato što taj “rezultat” iz laboratorija ne odgovara stvarnom stanju na terenu, tj onome što vidimo.
Zamisli, izvadiš krv a oni ti pošalju rezultat da si Staljinov sin, e, stvarno?

PERA

pre 1 godinu

Da se gleda igra? Pa igru su i gledali, igra je asistencija, skok, poeni...Izgleda da hoce da se pojedu sto je MVP iz jedne male Evropske drzave, sto nije tamnoput i misicav.E moji ameri, pa bejzbol da igramo i tu bi neki nas bio najbolji...

rade

pre 1 godinu

Pravo pitanje je kako je uopšte moguće da takav košarkaški genije, kakav je Jokić, ima tako dobru statistiku.
Što se tiče igre samo pogledati bilo koji izbor najboljih poteza jednog i drugog igrača.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Da, gledajte prokletu igru = Nikola Jokic a ne slobodna bacanja = zaustavno vreme / nema igre = Embiid.

Bas nekako cudan argument jer Nikola je gledajuci samo elemente kosarkaske igre, u svemu bolji od Dzoela. Kada se bas o igri prica a ne statistici, vizija na terenu, baratanje loptom, dodavanje, sut, rad nogu ledjima i licem ka kosu itd... Embiid odlican ali Jokic u svemu pomenutom bolji.

Da, Dzoel je dominantniji na oko tj vise igra na snagu, izgleda snaznije ali nikako nije spretniji od Nikole kada su upravo igra i elementi igre u pitanju.

Kaze covek, gledajte igru a a ne statistiku a Embiid zivi na liniji za sl bacanja koja je bas suprotnost igri jer je tada nema. Vreme stoji. Statistika? Pa upravo kada se zadje u istu vidi se da Embiid veliki deo svojih poena da kroz sl bacanja a manje kroz igru. Kada bi ce bacanja oduzela, Nikola bi imao vise poena u proseku koje upravo ostvaruje iz igre, sutevima iz igre.

A da uopste i ne dotacinjemu temu timske igre (mozda je na to mislio), razigravanja ostalih, lucidnost, kreativnost, originalnost i kreaciju igre...

Bas nekako plitak argument. Gledajte igru. Gledajte ko je i dalje u POgfu a ko kuci, argument koji nekako i moze da se proguta, ako zanemarimo ko je sve falio Jokicu dok drugima nije ali tema kosarkaske igre kroz sve njene elemente eksploatisane sto finesama i potezima, sto IQom i citanjem igre na terenu, besmisao za analizu.

Ko gleda Denver iole moze jasno da vidi majstorije Jokica na parketu, nikako vodjene suvom statistikom. Ona je samo posledica virtuoznosti i sposobnosti kroz prirodne reakcije i timsko razmisljanje. Nikako suprotno.

Vrv oborih neki rekord u broju ponavljanja reci igra(e) ali besmisao je jednostavno velika pa drugacije nije ni moglo :)

ja

pre 1 godinu

Pa baš i gledaju i prokletu igru.... Da Jokara ima bar još jednog krštenog košarkaša on bi vladao NBA bar još 5 godina u finala i titule. Ovako, nije baš DZABA MU TITULA MVP, kad nije šampion ali opet ipak DZABA MU.

fokus

pre 1 godinu

Kuku majko koliko ovaj Rivers iz godine u godinu dokazuje kolika je neznalica... Pa baš sa aspekta "proklete igre" je Jokić sam uveo Denver u plej of. O čudesnoj 2000/1000/500 sezoni, prvoj u istoriji, da i ne govorim... U toj statistici nema ništa napredno. Sklonite ovog pajaca dalje od mikrofona, samo se bruka.

robin hud

pre 1 godinu

Ако гледамо само игру, ја скоро нисам видео играча , ако не икада, онда барем на његовој позицији који поентира из сваке могуће позиције а да притом има такву кошаркашку интелигенцију.
И ако ми објаве коментар, молим да баталите причу око репрезентације, нема везе са темом.

Dejan

pre 1 godinu

Pa baš i gledaju i prokletu igru.... Da Jokara ima bar još jednog krštenog košarkaša on bi vladao NBA bar još 5 godina u finala i titule. Ovako, nije baš DZABA MU TITULA MVP, kad nije šampion ali opet ipak DZABA MU.
(ja, 11. maj 2022 12:11)

Jokara je Denver, Denver je Jokara. U drugim timovima ne bi toliko dolazio do izražaja, ovde je cela igra tima zasnovana na njemu. Dalje produžava ugovor sa Denverom sa cifrom od koje se vrti u glavi - 254 muliona zelenih novčanica za 5 godina, što će biti da je najplaćeniji košarkaš u istoriji lige. Jedan Čarls Barkli koji je u kući slavnih nije nikad osvojio NBA ligu i ima jednu MVP titulu. Pa eto koliko bi ta titula NBA šampiona bila bitna!

johnny

pre 1 godinu

Evo, bas zbog ovog pritiska na odluku da je jokic MVP ove godine, da sledece godine bude tri puta bolji nego ove, nece dobiti nagradu... Mora amerikanac!

Jelena5

pre 1 godinu

Smem da potpisem da je njima intezivniji osecaj sto je Embid nije dobio nego Jokicu samom sto jeste. On ne zivi te statisticarske zivote i smem da potpisem da su proslavili familijarno (ili ce tek) ali da je tu kraj njegove price o ovoj nagradi. Zbog toga ga i volim - sto slava i uspeh, koliko goda udarali na njegova vrata, njegovoj kuci nista ne mogu.

Aleksa

pre 1 godinu

pa igru i gledaju svi... Embid sve poene da ispod koša i sa voljene linije za slobodna bacanja... ko u tome još uživa?... da je fizički dominantan, to stoji, ali košarkaški gledano Nikola je sigurno bolji, tu nema dileme...

NNN

pre 1 godinu

Embid ostao bez 2. najboljeg igrača, pa mu doveli MVP-ja od pre 4 godine i ubedljivo najboljeg strelca lige od pre 2 i 3 godine i 2. asistenta lige ove i prethodne sezone.
Jokić odigrao sezonu bez 2. i 3. najboljeg igrača i opet imao isto pobeda (čak jednu više) nego Embid.

Срб

pre 1 godinu

Да, гледајмо игру, мада и ту Ниџа везаних очију игра врхунски, па да се оцењивање сведе на укус посматрача?! Нема душо, мерила, колоне и на крају математика - она је непристрасна!

Ja ti on

pre 1 godinu

Pa upravo ako se gleda "prokleta igra" tek onda se vidi koliko Jokić ima više uticaja na tim od Embida bez da se gleda statistika. I uz to Embid postigne gotovo polovinu svojih poena sa linije slobodnih bacanja tako da i to ide u prilog Jokiću ako bi gledali utakmicu.

Ja ti on

pre 1 godinu

Pa upravo ako se gleda "prokleta igra" tek onda se vidi koliko Jokić ima više uticaja na tim od Embida bez da se gleda statistika. I uz to Embid postigne gotovo polovinu svojih poena sa linije slobodnih bacanja tako da i to ide u prilog Jokiću ako bi gledali utakmicu.

robin hud

pre 1 godinu

Ако гледамо само игру, ја скоро нисам видео играча , ако не икада, онда барем на његовој позицији који поентира из сваке могуће позиције а да притом има такву кошаркашку интелигенцију.
И ако ми објаве коментар, молим да баталите причу око репрезентације, нема везе са темом.

Boki

pre 1 godinu

Interesantan je spin sa Jokićem. Da je osvojio mvp-a zbog kako kaže Doca "proklete igre" onda bi se pobunili i rekli kako kad je Embid imao sličnu statistiku. Pošto je osvojio zbog statistike (barem se tako predstavlja), onda je narativ da statistika nije bitna i da je bitnija "prokleta igra". Najbitnije u celoj priči je što kad bi izvadio Embida iz File, oni i dalje bili pristojni i borili bi se za minimum plejin, dok sa druge strane da se izbaci Jokić iz Denvera pitanje da l' bi igrali plejof u Evroligi...

Jelena5

pre 1 godinu

Smem da potpisem da je njima intezivniji osecaj sto je Embid nije dobio nego Jokicu samom sto jeste. On ne zivi te statisticarske zivote i smem da potpisem da su proslavili familijarno (ili ce tek) ali da je tu kraj njegove price o ovoj nagradi. Zbog toga ga i volim - sto slava i uspeh, koliko goda udarali na njegova vrata, njegovoj kuci nista ne mogu.

ja

pre 1 godinu

Pa baš i gledaju i prokletu igru.... Da Jokara ima bar još jednog krštenog košarkaša on bi vladao NBA bar još 5 godina u finala i titule. Ovako, nije baš DZABA MU TITULA MVP, kad nije šampion ali opet ipak DZABA MU.

Aleksa

pre 1 godinu

pa igru i gledaju svi... Embid sve poene da ispod koša i sa voljene linije za slobodna bacanja... ko u tome još uživa?... da je fizički dominantan, to stoji, ali košarkaški gledano Nikola je sigurno bolji, tu nema dileme...

davor

pre 1 godinu

A šta je zapravo mislio pod tim gledajte igru?
Ja kad gledam Embida, više gledam slobodna bacanja, nego igru. Kod Jokića to nije slučaj. On bukvalno igra igru i što je najvažnije nosi svoj tim na leđima celu sezonu. Kaže Rivers njegov igrač igra celu sezonu bez drugog najboljeg igrača. Na koga je mislio, na Simonsa? Onog što se boji da šutne i zicer? Drugi najbolji Jokićev je Marej, pa sad uporedi tu dvojicu i ko je više izgubio. Da ne pominjem MPJ kao trećeg. Embid je imao Herisa i Maksija, obojicu sa skoro 20 poena po utakmici, a onda je dobio i Hardena. Sad ti lepo uporedi tu ekipu, sa recimo Bartonom, Gordonom ili Grinom...
Ja znam da svima njima upada u oči neki tamo belac, koji ne može da skače preko table i da lomi obruče kao Janis i Embid, ali je u globalu doktor košarke za obojicu zajedno. Nije sve u fizikalijama. Najvažnija je glava.

Dejan

pre 1 godinu

Pa baš i gledaju i prokletu igru.... Da Jokara ima bar još jednog krštenog košarkaša on bi vladao NBA bar još 5 godina u finala i titule. Ovako, nije baš DZABA MU TITULA MVP, kad nije šampion ali opet ipak DZABA MU.
(ja, 11. maj 2022 12:11)

Jokara je Denver, Denver je Jokara. U drugim timovima ne bi toliko dolazio do izražaja, ovde je cela igra tima zasnovana na njemu. Dalje produžava ugovor sa Denverom sa cifrom od koje se vrti u glavi - 254 muliona zelenih novčanica za 5 godina, što će biti da je najplaćeniji košarkaš u istoriji lige. Jedan Čarls Barkli koji je u kući slavnih nije nikad osvojio NBA ligu i ima jednu MVP titulu. Pa eto koliko bi ta titula NBA šampiona bila bitna!

Karlo Prvi

pre 1 godinu

Gledao sam oko 60 utakmica Denvera i Jokić se popravio u odnosu na prošlu sezonu. On je sada bolji u odbrani i racionalniji u napadu. Uostalom, neka se zamene Embid i on pa da vidimo kako bi im prošli klubovi.

fokus

pre 1 godinu

Kuku majko koliko ovaj Rivers iz godine u godinu dokazuje kolika je neznalica... Pa baš sa aspekta "proklete igre" je Jokić sam uveo Denver u plej of. O čudesnoj 2000/1000/500 sezoni, prvoj u istoriji, da i ne govorim... U toj statistici nema ništa napredno. Sklonite ovog pajaca dalje od mikrofona, samo se bruka.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Da, gledajte prokletu igru = Nikola Jokic a ne slobodna bacanja = zaustavno vreme / nema igre = Embiid.

Bas nekako cudan argument jer Nikola je gledajuci samo elemente kosarkaske igre, u svemu bolji od Dzoela. Kada se bas o igri prica a ne statistici, vizija na terenu, baratanje loptom, dodavanje, sut, rad nogu ledjima i licem ka kosu itd... Embiid odlican ali Jokic u svemu pomenutom bolji.

Da, Dzoel je dominantniji na oko tj vise igra na snagu, izgleda snaznije ali nikako nije spretniji od Nikole kada su upravo igra i elementi igre u pitanju.

Kaze covek, gledajte igru a a ne statistiku a Embiid zivi na liniji za sl bacanja koja je bas suprotnost igri jer je tada nema. Vreme stoji. Statistika? Pa upravo kada se zadje u istu vidi se da Embiid veliki deo svojih poena da kroz sl bacanja a manje kroz igru. Kada bi ce bacanja oduzela, Nikola bi imao vise poena u proseku koje upravo ostvaruje iz igre, sutevima iz igre.

A da uopste i ne dotacinjemu temu timske igre (mozda je na to mislio), razigravanja ostalih, lucidnost, kreativnost, originalnost i kreaciju igre...

Bas nekako plitak argument. Gledajte igru. Gledajte ko je i dalje u POgfu a ko kuci, argument koji nekako i moze da se proguta, ako zanemarimo ko je sve falio Jokicu dok drugima nije ali tema kosarkaske igre kroz sve njene elemente eksploatisane sto finesama i potezima, sto IQom i citanjem igre na terenu, besmisao za analizu.

Ko gleda Denver iole moze jasno da vidi majstorije Jokica na parketu, nikako vodjene suvom statistikom. Ona je samo posledica virtuoznosti i sposobnosti kroz prirodne reakcije i timsko razmisljanje. Nikako suprotno.

Vrv oborih neki rekord u broju ponavljanja reci igra(e) ali besmisao je jednostavno velika pa drugacije nije ni moglo :)

johnny

pre 1 godinu

Evo, bas zbog ovog pritiska na odluku da je jokic MVP ove godine, da sledece godine bude tri puta bolji nego ove, nece dobiti nagradu... Mora amerikanac!

filozofija pop-kulture

pre 1 godinu

Drugim rečima, gledajte popularnost a ne analitiku.

Pa onda, šta će ti uopšte statistika, ili MVP nagrada. Tada bi nagrada trebalo da se zove MPP (Most Popular Player), i davala bi se najvećem globtroteru ili cirkuzantu u sezoni.

Da l' je moguće da niko tamo ni ne zna značenje koje stoji iza naziva MVP titule, nego svako nabada šta mu po volji?

NNN

pre 1 godinu

Embid ostao bez 2. najboljeg igrača, pa mu doveli MVP-ja od pre 4 godine i ubedljivo najboljeg strelca lige od pre 2 i 3 godine i 2. asistenta lige ove i prethodne sezone.
Jokić odigrao sezonu bez 2. i 3. najboljeg igrača i opet imao isto pobeda (čak jednu više) nego Embid.

PERA

pre 1 godinu

Da se gleda igra? Pa igru su i gledali, igra je asistencija, skok, poeni...Izgleda da hoce da se pojedu sto je MVP iz jedne male Evropske drzave, sto nije tamnoput i misicav.E moji ameri, pa bejzbol da igramo i tu bi neki nas bio najbolji...

milan11

pre 1 godinu

Ja mislim, da je zapravo Embiid više zaslužio! Treba uzeti u obzir da je Jokić u prednosti jer igra za Malonea, dok Embiida trenira Rivers, što je baš veliki hendikep i za tim i za igrače...

mr

pre 1 godinu

Једино што још одваја НБА од циркуса је управо та статистика и аналитика. Већина НБА клубова има једног суперстара којем је све подређено, и који као и клуб има само један интерес, што већу продају дресова, сендвича и пића. Клубови су приватни интерес. Али кошарка је већ нешто друго. Спортски и професионални мотиви надилазе продају сендвича и пића. Један тренер би то требао да зна, и не само да зна, већ и да пропагира. А свом газди треба да каже, ајд ти шефе за маркетинг нађи неког стручног, ја ти нисам за то.

joca grozni

pre 1 godinu

oni uvedu pravila i dok to njima odgovaralo je ok. Cim neko drugi iskoci onda pravila vise ne vaze. Ista stvar i u tenisu dok Nole nije postao najbolji, sad se prica o najlepsem behendu i lepoti igranja.

igor

pre 1 godinu

Apelujem na sve sportove ovoga sveta, da zanemare rezultat na kraju utakmice vec da se odluci koje je ekipa igrala atraktivnije i da se tako bira pobednika.

aca

pre 1 godinu

poeni,skokovi,asistencije i sveukupan uticaj na igru svoje ekipe... to je tako beznacajno :) zna se sta je igra-stajanje na liniji za slobodna bacanja :)

Соко сиви

pre 1 godinu

Evo, bas zbog ovog pritiska na odluku da je jokic MVP ove godine, da sledece godine bude tri puta bolji nego ove, nece dobiti nagradu... Mora amerikanac!
(johnny, 11. maj 2022 12:12)

Jokiću će sledeće godine opasti brojke kad se vrate Marej i Porter. Jedina pozitivna stvar njihovih povreda je ta što je sav Nikolin potencijal izašao na videlo kad je ostao sam. Sad može na miru da arhivira MVP priču i posveti se pravovremenom odmoru toku sezone i fokusiranju na plej-of.
A po ovim reakcijama ispada da mu je MVP nagrada ove sezone medveđa usluga i da će mu na leđa navući neopravdanu hajku i gnev.

rade

pre 1 godinu

Pravo pitanje je kako je uopšte moguće da takav košarkaški genije, kakav je Jokić, ima tako dobru statistiku.
Što se tiče igre samo pogledati bilo koji izbor najboljih poteza jednog i drugog igrača.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Pa gledaj igru mamlaze. Statistika i analitika mogu da zavaraju na dnu ili na sredini, ali nikako ne mogu da zavaraju na vrhu. Govoriš o MVP-u, a ne o proseku.

WillyWonka

pre 1 godinu

Koga god da su izabrali, bilo bi primjedbi. Međutim, Jokić ovu titulu apsolutno zaslužuje, ne postoji u ligi čovjek koji ima toliki uticaj na rezultate svoje ekipe. Ako neko misli da je neuspjeh sa ovakvim Denverom biti na šestom mjestu, neka se dobro zamisli.
Čestitke Nikoli, a hejteri neka se pate.

Пантелија

pre 1 godinu

Јокара, престани да додајеш Остину. Смањи му статистику, па нека се пита зашто:)

Globtroter

pre 1 godinu

Rivers dokazano nema nikada belog igrača u timu i za njega je jedino merilo košarkaških kvaliteta da li si beo ili crn. Kao trener je dokazano nula.

Perkins - ne treba komentarisati jer lik je prilično ograničen.

Rajt je evidentno ljubitelj crnih falusa. Težak kompleksaš.

aca

pre 1 godinu

najbolje je sto je Jokic verovatno jedini igrac koji ne juri statistiku i nije opterecen TD ucinkom, sve to dodje kao plod njegove raznovrsne igre i inteligencije. Koliko je puta samo presedeo poslednjih 12min a falila mu jedna asist. ili skok za TD. Ostali igraci bi jurili tu asist ili skok po cenu da njihova ekipa izgubi utakmicu. On sedne na klupu i zeza se sa saigracima, ne zanima ga licna statistika.

Zip Niš

pre 1 godinu

U pravu je covek. Treba gledati i uzivati u izvodjenju slobodnih bacanja. Tu kreativnost i umetnicki dojam najvise dolaze do izrazaja

aca

pre 1 godinu

Embid je zivotinja i vrhunski igrac, kao i Janis ali ipak je Jokic bolji. Kad bi prvoj dvojici oduzeli neverovatnu pomoc sudija(dodatna bacanja za svaki pogled i kolce pre nego sto lopta krene da se tapka) imali bi po 10 poena manje na svakoj utakmici.

buha

pre 1 godinu

Pa i gledamo prokletu igru.
Njegova statistika je posledica toga.

On organizuje svaki napad, sve se vrti oko njega.
Zna sve rotacije, unapred cita protivnicku odbranu, kretanje svojih saigraca, greske u odbrani protivnika i spora preuzimanja. Ako krenu da ga udvajaju, zna da reaguje i stoga Jokic najvise asistencija u timu.

Kad tim odustane od udvajanja, on lagano procita bilo kog u odbrani ko ga cuva, natovari laganih 25-30 poena i to malo gresi.
Stoga i najvise poena sa najboljim procentom suta u timu.

Konstantno se bori pod obrucima, dobro ume da cita kuda ce lopta da ode, jak je kao bizon a pri tome ima mekane ruke i lepak su.
Stoga i najvise skokova u timu.

Sjajno cita protivnicki napad, anticipira dodavanja, dugacke ruke koje stalno rade, nije lenj, iako debeo i spor, stoga i najvise ukradenih lopti u timu.

Visok je, iako debeo, ima dosta dobro ubrzanje, dobro cita kad ce protivnik da uputi sut ili polaganje i stoga ima najvise blokada u timu.

Tome pridodati magiju koju ima pri dodavanju, mozda prvi posle Magic Johnsona i eto ti.

Lik je definicija MVP-a.
Konacno se seljacka brute force igra savladava na najelegantniji i inteligentniji nacin.
Jokic je UBEDLJIVO najzanimljiviji kosarkas u poslednjih 30 godina.

Spud Webb

pre 1 godinu

Bez napredne statistike, čist total: poeni(5-ti), asistencije(6-ti), ukradene lopte(10-ti)šut iz igre % (8-mi), plus najbolji skakač lige! Nikola šutira 4 trojke po meču, Ejton šutira 0.3 trojke po meču najviše od prvih sedam igrača sa najboljim % šuta iz igre. Što se tiče igre u odbrani, doneo je Denveru tri pobede(Hjuston, Toronto i Golden Stejt) blokadama! Jedini u ligi sa tri takva meča. Centar sa najviše ukradenih lopti u ligi. Što se tiče igre u napadu nema kredit kao Embid (27 slobodnih bacanja u jednom meču) nema fizikalije kao Janis ali zato ima bolji šut od Janisa(za 2, za 3, plus bacanja) bolji pregled igre nego Embid i Janis, asistencije su evidentni dokaz. Denver ima dve pobede bez Nikole, protiv očajnih timova Hjustona i Indijane, čovek je potpuno sam uveo Denver u plej-of!U ligi gde su dominirali:Vilt, Džordan, Medžik...Postaneš prvi igrač sa 2000,1000 i 500.Najbolja regularna sezona u istoriji ako se gleda indeks korisnosti. Dečko je brutalno dobar, potpuno zasluženo back to back MVP!!!

sa x

pre 1 godinu

E pa Dok baš si ga pogodio. Tvoj Embid pola poena daje iz slobodnih bacanja zahvaljujići siledžijskoj igri i zaštiti od strane sudija.

istina

pre 1 godinu

Mislim da je bitnije da se zapitaju sta se desava sa US kosarkom. U top 5 igraca ove godine u MVP trci, samo jedan amerikanac. 1. Jokic (SRB) 2. Embiid (CAM/FRA) 3. Janis (GRE) 4. Doncic (SLO). tek na petom mestu americki kosarkas...

Срб

pre 1 godinu

Да, гледајмо игру, мада и ту Ниџа везаних очију игра врхунски, па да се оцењивање сведе на укус посматрача?! Нема душо, мерила, колоне и на крају математика - она је непристрасна!

aca čikaška faca

pre 1 godinu

U poslednja dva-tri dana od kad je “nezvanično”objavljeno da je Nikola Jokić ponovo MVP, javili se dosta sportskih komentatora i bivših NBA igrača koji su javno rekli da su glasali za Embida ali da nemaju ništa protiv Nikole.
Samim tim, jako me zanima da vidim kolika je razlika u glasovima.
Za kraj, sledeće godine Nikola će treći put uzeti MVP titulu.

Deyan X

pre 1 godinu

Podatak da dok je Jokic u igri njegov tim je u plusu... prevedeno na igru, to znaci da je on taj, posebni, pobednik, MVP igrac. Mozda je Adetokotumbo atraktivniji, mozda je Embid masivniji, ali igrac oko koga se vrti cela sezona je Jokic.

smeh

pre 1 godinu

Izgleda da je mnogo teže pao ovaj izbor za MVP Riversu i Embidu nego što se Jokić radovao zbog dobijanja iste. Moguće je da Rivers i dalje ima traume od Jokića i one odlučujuće utakmice dok je vodio Kliperse a što se tiče Embida on bi izgleda sve učinio da je dobije. Čak je i pričao tokom nekog intervjua kako on zaslužuje da je dobije.

Idi begaj

pre 1 godinu

Neverovatna količina gluposti.
Najbolji igrač(mvp) je onaj koji ima najbolju statistiku(analitiku).
Najbolja statistika je zato što je igrač najbolji.
Embid ne može ništa što Jokić ne može a Jokara još ima i bolju statistiku.To što je Embid "atraktivniji",što je tamne puti, lepši i ostale gluposti,nema veze sa MVP.
Broj postignutih poena,grešaka itd. razdvaja mvp od ostalih.
U školi se ne daju petice najpametnijem već onom ko je pokazao rezultate.
Zaboravićemo za sada kako Jokara utiče na saigrače svojim asistencijama koje praktično znače poene na tacni.
Možda da izmisle MWP-most woderful player,MAP-most atractive pleyer....?

BLuka

pre 1 godinu

Napredna analitika!!?
Šta im sada to znači!?
Kada oni to kažu to zvuči kao nešto imaginarno a ne nešto šta nam predstavlja rezultate tj dostignuća.
Nije "napredna analitika" zaslužna za MVP zvanje već nečiji rezultati.

Fliper

pre 1 godinu

Ne kažem da nisu Embid i Janis zaslužili, ali potpuno je korektno da igrač koji je prošle godine bio MVP. U ovoj godini bude duplo bolji nego u prethodnoj i nije zaslužio ništa manje od toga. Ali slepi ljudi ne vide da on želi samo prsten, da ga te individualne nagrade nešto i ne interesuju.

aca

pre 1 godinu

Obojica su sjajni kosarkasi. Ali veci uticaj na igru ima Jokic. Mozda je Embid bolji kosarkas i verovatno bi odvalio Jokaru na basketu 1 na 1. Ali posto ovo nije basket 1-1 vec timska igra, covek definitivno cini svoju ekipu boljom, i bez njega ova ekipa ne bi ni primirisala play off-u. Kakav utisak na igru ima Embid videlo se prilikom trejda sa Netsima. Bez Hardena su ih ljudi odvalili 50 razlike, a opet pored sebe je imao Greena, Harrisa,Maxey-a, Milsapa,i da ne nabrajam dalje. Opet kazem svaka cast njemu kao igracu ali Jokic sa mnogo losijim timom i bez pomoci dva najbolja igraca pravi vrhunske rezultate.
(trifke, 11. maj 2022 15:22)

Embid bi Jokica pobedio jedino u takmicenju u zakucavanjima. Jel mislis da je Embid jaci ili brzi od Jokica samo zato sto je nabildovaniji? O tome sta bi mu Jokic radio sa fintama u 1 na 1 i da ne pricamo. Naravno, mislim da je Embid vrhunski centar,jedan od najboljih nakon mnogo mnogo godina.

Stari basketas

pre 1 godinu

Tako su u NHL vecito MVP plej-ofa bili igraci sa najvise poena (golovi+asistencije), a onda su poceli da "gledaju hokej" da bi od Krozbija napravili legendu. Steta sto nisu "gledali hokej" kada je Fedorov (zapravo Fjodorov) igrao i kada nije bilo tako lako uneti pak u protivnicku trecinu, pa se sve svodilo na "daj pak Fedorovu". O Datsjuku da ne govorim!

B2B mvp Joker

pre 1 godinu

@ naprijed koliko je mogao a da ne sili...


Susjed, šta bi sa Embidom u play off? Brojke mu se prepolovile. Jokic u play off pojačao brojeve a ovom se prepolovili. Cudno

Sloba

pre 1 godinu

vince carter A po kom to parametru igra Filadelfije nije podredjena Embidu? Pa ni Denver nije ziveo samo od Jokica dok je Marej bio tu. Uporedi koliko suteva po utakmici ima Embid, a koliko Jokic pa ces videti da to o cemu pises nije bas najtacnije. ja ne kazem da je Jokic bolji od Embida (od ovog iz Milvokija sigurno jeste jer on jadnik sa kosarkom nema dodirnih tacaka osim fizikalija, znaci jedan segment nema koji ga izdvaja i kandiduje za MVP-a, a bio je dva puta). Denver realno ima raspad od tima trenutno i ne sporim da bi u takvom timu Embid mozda imao i bolju statistiku od Jokica, ali ono u sta sam uveren da Denver sa Embidom, ili ne daj Boze janisom ne bi imao ni priblizno pobeda kao s Jokicem. A kada se uzme u obzir da Embid ima Herisa, Hardena, Meksija i jedava tri pobede vise. Da ne pricam da bi Heris bio tri puta bolji da je sa jokicem u ekipi i da taj harden koliko god da je uzeo Embidu doprineo tome da Embid ima mnogo bolje brojke od kad je Harden tu. Sve u svemu, da li je Embid mogao do MVP-a? Da! I to bi bilo zalsuzeno, ali reci da Jokic nije szasluzeno nosioc MVP titule je izjava za koju legitimno moze da se kaze da je glupost, a tek tvrdnja propalog trenera o uticaju na igru je glupost par ekselans. Ovo kazem jer Jokic nije igrac koji uzima 30 suteva po utakmici pa da kazes da drugi nemaju mogucnosti da se istaknu, cak on pokusava u odredjenim delovima utakmice da se pritaji, ali jednostavno ako on ne zalegne u ovom Denveru ne postoji ko bi.
(Sto taj veliki trener ne postavi igru prema Embidu da daje 50 po utakmici ako mislis da je do toga, 11. maj 2022 16:24)

Bas dobar komentar, sve si lepo rekao

pavle

pre 1 godinu

Igrac koji ne zna odbranu da igra, poput Jokica, nikada ne moze u necemu da bude najbolji.
Isto tako sramota je da Embidd gubi od prosecne ekipe Majamija.
Danasnji centri su mnogo precenjeni jer je konkurencija na poziciji PF i C uzasna.
A sto se tice gledanja igre, ne zna se ko je smesniji u odbrani, da li Jokic ili Embidd. Od Jokica sam to ocekivao, gledajuci ga u reprezentaciji pitao sam se kako ovakva jedna smlata moze da igra u NBA, ali od Embidda koji fizicki izgleda snazan i ima atletske predispozicije nisam ocekivao da onako lose igra odbranu.
To sto su njih dvojica u vrhu lige po statistici, najbolji je pokazatelj koliko je NBA liga propala.
Kosarka se oduvek igrala na dva kosa, a ne na jednom. Zato igraci poput S.Nash, Hardena nisu mogli nista nikada da osvoje. 11 na 11 u fudbalu napadac moze da se sakrije u odbrani, u kosarci 5 na 5 to je nemoguce.
Zato je Jokic za mene cirkus igrac, jer je u odbrani rupa, a u napadu jedva predje 25p a nema dva dobra centra u celoj ligi.
90-ih je bio uspeh biti MVP, ovo danas je smejurija od kosarke.
(kemp, 11. maj 2022 16:05)

Ovolika muka i pisanje ni za sta, da pljunes bez pokrica. To si mogao u jednoj recenici. Tipa debeli slaninar i te fore, isti je efektat.

JPR24

pre 1 godinu

Doc Rivers ! Zvani Luzer ! I on je medju najboljim trenerima NBA Lige !??? Drži rekord izgubljenih serija posle vođstva od 3-1, neki tamo Jokic ga omlatio zadnji put da mu uruči titulu ! Mediji ( Američki ) su čak dosli do pitanja da li će u seriji sa Torontom gde su vodili 3-0, pa spali na 3-2 biti i prvi koji će izgubiti seriju posle vođstva od 3-0, i on ima nešto da brlja ? On je medju najboljim trenerima u NBA ?? Onu titulu Bostona nije on done nego je kao Perkins, imao sreće sto su Garnet, Pierce i Allen igrali zajedno u to momentu !

Zlija

pre 1 godinu

Sto lepo neko nesedne i napravi video (ja da umen bi), sa svim dodavanjima, kosevima, prodorima Jokica i izvodhenja slobodnih bacanja Embida i lepo napise gledajte igru...

Baltazar

pre 1 godinu

Dok Rivers priča o analitici Nikole Jokića, a misli na samog sebe.
Po statistici, on je najgori trener u NBA jer je u svojoj dugoj trenerskoj karijeri, sve odlučujuće utakmice izgubio. Uspevao je nekoliko puta da izgubi i kada su njegovi timovi vodili sa 3:0 u playoff-u.
Da se on pita, ukinuo bi statistiku i analitiku i kao najbitniju stavku bi uveo slobodna bacanja.
U tome je Embid MVP

PimPong

pre 1 godinu

Joel je igrao sa igracima koji su bili All-Star u nekim momentima - Harris i Harden, dok Jokic nije imao takav luksuz. Mislim da je Doc trebao da kaze samo ovo i tu bi se sve zavrsilo i bilo bi korektno:

"Na kraju dana, da je Džoel osvojio, kao što smatram da je trebalo, svakako bi bilo kritika. Isto bi bilo i sa Janisom. Nažalost, samo jedan momak je mogao da osvoji", zaključio je Rivers.

Sto taj veliki trener ne postavi igru prema Embidu da daje 50 po utakmici ako mislis da je do toga

pre 1 godinu

(vince carter A po kom to parametru igra Filadelfije nije podredjena Embidu? Pa ni Denver nije ziveo samo od Jokica dok je Marej bio tu. Uporedi koliko suteva po utakmici ima Embid, a koliko Jokic pa ces videti da to o cemu pises nije bas najtacnije. ja ne kazem da je Jokic bolji od Embida (od ovog iz Milvokija sigurno jeste jer on jadnik sa kosarkom nema dodirnih tacaka osim fizikalija, znaci jedan segment nema koji ga izdvaja i kandiduje za MVP-a, a bio je dva puta). Denver realno ima raspad od tima trenutno i ne sporim da bi u takvom timu Embid mozda imao i bolju statistiku od Jokica, ali ono u sta sam uveren da Denver sa Embidom, ili ne daj Boze janisom ne bi imao ni priblizno pobeda kao s Jokicem. A kada se uzme u obzir da Embid ima Herisa, Hardena, Meksija i jedava tri pobede vise. Da ne pricam da bi Heris bio tri puta bolji da je sa jokicem u ekipi i da taj harden koliko god da je uzeo Embidu doprineo tome da Embid ima mnogo bolje brojke od kad je Harden tu. Sve u svemu, da li je Embid mogao do MVP-a? Da! I to bi bilo zalsuzeno, ali reci da Jokic nije szasluzeno nosioc MVP titule je izjava za koju legitimno moze da se kaze da je glupost, a tek tvrdnja propalog trenera o uticaju na igru je glupost par ekselans. Ovo kazem jer Jokic nije igrac koji uzima 30 suteva po utakmici pa da kazes da drugi nemaju mogucnosti da se istaknu, cak on pokusava u odredjenim delovima utakmice da se pritaji, ali jednostavno ako on ne zalegne u ovom Denveru ne postoji ko bi.

Nista bolji u odbrani Embid nije od Jokica, mozda atraktivnije, ali korisniji nikako

pre 1 godinu

Gledam naslov jutros u porazu File i komentare i kapiram da ovdje nema vise ni tri covjeka koji ostanu uvece da odgledaju meceve. Ali zato jaki na komentarima.
Sinoc Embiid u bolovima jer mu Dedmond gurnuo loptu u lice, igra sa nagrdjenim palcem i opet jedini sto valjao. Odbranu dao sve od sebe, naprijed koliko je mogao a da ne sili... Harden ne moze ni skoncentrisan da bude, pogodi ga Maksi s loptom iako je gledao u pravcu Maksija, lopte mu uzimaju iz ruku... Nista bolje saigrace nema Embiid od Jokica. Kao ni Doncic. A opet, oni evo i dalje guraju. Zanimljive serije.
(Srbonja

Pa guraju jer je Fila u obe serije igrala protiv ekipa koje su duplo slabije od GSW-a.Niko i ne kaze da je Embid los kosarkas, niko ne kaze i da nije zasluzio MVP nagradu, ali prica kako je Jokic nije zasluzio je debilna. Inace, Harden kakav god da je tri puta je bolji od Bartona. A odbranu ni Barton ne igra bas kao ni harden. I samo mi kazi u kom univerzumu bi Denver dobio utakmicu da Jokic ima vece kao Doncic u cetvrtoj utakmici gde mu je trebalo 30 suteva za 20 poena, a Dalas je dobio? Pa onda imas utakmicu gde Kleber zabije 30, ja ne znam nekog u Denveru ko moze bar malo da odskoci, pa onaj mal Branson, kako se zove vec ih vadi bukvalno na svakoj, pa su Jutu dobijali bez Doncica, ja ne vidim nacin da Denver ikoga dobije bez Jokica.

Mile0407

pre 1 godinu

Ono što amerima najviše smeta u celoj ovoj priči oko Nikole je činjenica da on polako ruši tipično njihov sistem košarke- "trči i pucaj". Svake sezone tipuju jednog crnca sa koledža, naprave mu marketing i daju svu moguću slobodu u igri da bi isti opravdao investiciju a ovi prodali što više svačega na njegovo ime. Mi kao evropski gledaoci košarke istu doživljavamo kao timsku igru i dugo je trebalo da usvojimo cirkuski pristup u NBA. Za njih je to veliki cirkus, slično kečerima. Zatvorena liga, ko ima lovu kupi tim i cepaj, sve je podređeno profitu. Jeste da Denver gradi igru oko njega, ali on ima ipak neki taj evropski pristup i pokušava da pokrene ceo tim. Pored američkih zvezda u svakom timu drugi igrači ne postoje, pored Nikole svi ucestvuju u igri.

trifke

pre 1 godinu

Obojica su sjajni kosarkasi. Ali veci uticaj na igru ima Jokic. Mozda je Embid bolji kosarkas i verovatno bi odvalio Jokaru na basketu 1 na 1. Ali posto ovo nije basket 1-1 vec timska igra, covek definitivno cini svoju ekipu boljom, i bez njega ova ekipa ne bi ni primirisala play off-u. Kakav utisak na igru ima Embid videlo se prilikom trejda sa Netsima. Bez Hardena su ih ljudi odvalili 50 razlike, a opet pored sebe je imao Greena, Harrisa,Maxey-a, Milsapa,i da ne nabrajam dalje. Opet kazem svaka cast njemu kao igracu ali Jokic sa mnogo losijim timom i bez pomoci dva najbolja igraca pravi vrhunske rezultate.

divac istinska legenda

pre 1 godinu

Opet kazem svaka cast njemu kao igracu ali Jokic sa mnogo losijim timom i bez pomoci dva najbolja igraca pravi vrhunske rezultate.
(trifke, 11. maj 2022 15:22)

Prosle godine metla od Phoenixa, ove godine skoro metla od GSW na nikada losijem Zapadu.
Zaista vrhunski rezultati.

Manite se ljudi nekog tamo Jokica, izadjite svaki dan na basket igralista zuje prazna dok vi gledate tamo neke kecere u NBA.

kemp

pre 1 godinu

Igrac koji ne zna odbranu da igra, poput Jokica, nikada ne moze u necemu da bude najbolji.
Isto tako sramota je da Embidd gubi od prosecne ekipe Majamija.
Danasnji centri su mnogo precenjeni jer je konkurencija na poziciji PF i C uzasna.
A sto se tice gledanja igre, ne zna se ko je smesniji u odbrani, da li Jokic ili Embidd. Od Jokica sam to ocekivao, gledajuci ga u reprezentaciji pitao sam se kako ovakva jedna smlata moze da igra u NBA, ali od Embidda koji fizicki izgleda snazan i ima atletske predispozicije nisam ocekivao da onako lose igra odbranu.
To sto su njih dvojica u vrhu lige po statistici, najbolji je pokazatelj koliko je NBA liga propala.
Kosarka se oduvek igrala na dva kosa, a ne na jednom. Zato igraci poput S.Nash, Hardena nisu mogli nista nikada da osvoje. 11 na 11 u fudbalu napadac moze da se sakrije u odbrani, u kosarci 5 na 5 to je nemoguce.
Zato je Jokic za mene cirkus igrac, jer je u odbrani rupa, a u napadu jedva predje 25p a nema dva dobra centra u celoj ligi.
90-ih je bio uspeh biti MVP, ovo danas je smejurija od kosarke.

smeh

pre 1 godinu

@Sto taj veliki trener ne postavi igru prema Embidu da daje 50 po utakmici ako mislis da je do toga

Zašto ulaziš u priču sa likom koji misli da zna nešto o košarci a istu nikada nije trenirao niti igrao? Koja je poenta toga? Bolje ga pitaj o statističkim podacima i šta se priča po društvenim mrežama, tu je neprikosnoven.

vince carter

pre 1 godinu

@Smeh Alo decko smanji dozivljaj,Kosarku moze da igra i jedan Delonte West,koji je bio u Nba,a vidimo sada gde je i sta je,zbog svog mentalnog sklopa. Rekao sam da promasaji ne moraju uopste da budu losi po tim,ako se uhvati ofanzivni skok i postignu poeni,a neko mora da sutira,a niko ne pogadja konstantno,alo Kley je na zadnjem mecu sa Memfisom imao 5-19. I rekao sam da Kari i kad sutira lose,olaksava svojim saigracima jer se konstantno krece bez lopte,umara protivnicke igrace i prebacuje paznju protivnickih odbrana na sebe,uostalom strucnjaci i njegovi saigraci kazu da Kari cini tim boljim,ali bitno da si ti igrao kosarku :)))

vince carter

pre 1 godinu

@mile407 Mislim da tvoj komentar pada u vodu jer se zna da su Ameri jos 60tih imali Oscara Robertsona,kasnije Medzika,Birda,Dzejsona Kida...sumnjam da vec od njih nisu videli timsku igru i pokusavali da nadju jos takvih igraca. Moras biti bas lud da mislis da Ameri stvarno brinu o tome sto neki stranci igraju dobro,kad je njima bitan profit i odgovara im sto vise stranaca u ligi i opet ponavljam neki novi dobri Kinez bi im najvise odgovarao,pa ne bi organizivali Nba utakmice i u ostatku sveta da im to ne donosi profit. Njima je jedino bitno da svoju superiornost u odnosu na ostale pokazu na Olimpijskom igrama.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Gledam naslov jutros u porazu File i komentare i kapiram da ovdje nema vise ni tri covjeka koji ostanu uvece da odgledaju meceve. Ali zato jaki na komentarima.
Sinoc Embiid u bolovima jer mu Dedmond gurnuo loptu u lice, igra sa nagrdjenim palcem i opet jedini sto valjao. Odbranu dao sve od sebe, naprijed koliko je mogao a da ne sili... Harden ne moze ni skoncentrisan da bude, pogodi ga Maksi s loptom iako je gledao u pravcu Maksija, lopte mu uzimaju iz ruku... Nista bolje saigrace nema Embiid od Jokica. Kao ni Doncic. A opet, oni evo i dalje guraju. Zanimljive serije.

vince carter

pre 1 godinu

@smeh Meni je dovoljno kad vidim kako jedan amater objasnjava sta je i ko je Stef Kari,dok sami Nba treneri su pali sa marsa,jeli strucnjak koji tim treniras? Niko u ligi se ne krece kao Kari bez lopte i cinjenica je da su Wariorsi 30-82 bez njega u zadnje 4 sezone,da su sezonu bez njega zavrsili 15-50 i da su prosle sezone izgubili 12 utakmica,kao i da ti nemas pojma o kosarci,a u svakoj debati o Nba ligi bih te osramotio. Dovescu ti mog druga koji ce te razbiti na basketu,koji trenira kosarku a kome je Lebron najbolji igrac..jeli bre,kako ti onda mozes profesionalnom kosarkasu bilo kom,reci da gresi u misljenju,eto recimo panj Perkins je igrao kosarku i sta sad? Tvoje rezonovanje je presmesno.

vince carter

pre 1 godinu

@Dejan Ti si jedini ovde rekao sustinu i drago mi je da postoje ljudi koji dublje razumeju kosarku,sve ostalo su pristrasni pojmasi. "U drugim timovima ne bi dosao toliko do izrazaja jer je sistem Denvera podredjen njemu" Ovi ostali su ubedjeni da bi Jokic u bilo kom drugom timu osvojio prsten,da se zameni sa Embidom,Filadelfija bi osvojila prsten a Denver bi bio fenjeras. James Harden bi bukvalno bio najgori moguci saigrac za Jokica,prvo sto bi mu oduzimao loptu vremenski,smanjio mu broj dodavanja,njihova defanzivna kombinacija je uzas. Milvokiju nikako ne bi vise legao Jokic nego Janis. A sto se tice njih dvojice u Denveru,sumnjam da bi Redzi Dzekson i Ivica Zubac mogli da imaju bolji skor od Janisa,Embida sa Denverom. Saigracima se ne ostavlja prostor samo dodavanjima,vec i kad odbrane dupliraju nekog dominantnog igraca,ostali imaju vise prostora. No,dobro ja verujem da ovde misle i da je Jokic draftovan u tim sa Medzik Dzonsonom,on bi bio pley a Medzik bi blejao sa strane,a da igra za Golden Stejt koji igra na timski i tecan protok lopte,ovde bi opet ocekivali da u takvom sistemu Jokic ima 15 asistencija u proseku,neverovatni laici!

smeh

pre 1 godinu

@vince carter

A ti si taj pacijent koji ga je branio kada je Kari igrao loše i imao očajne procente za njega? Kako si beše ono govorio, Kari je odigrao dobro čak i kada promaši a njegov saigrač pokupi loptu u napadu i poentira. Ti ne bi znao šta je dobro a šta loše u košarci ni da te drže na klupi bilo kog kluba, verovatno kao maskotu. I za tvoju glavu bez mozga, nisam nipodoštavao Karija već samo pričao da je loše igrao od vremena kada je postao najbolji trojkaš. Po tebi je tada izgleda igrao dobro. Počeo da se ispucava sa očajnim procentima i igrao je mnogo loše. Čak je i sam izjavio da mu je igra tada bila sr..e. Nego uvek možemo da proverimo tvoje znanje o košarci na terenu. Odakle si? Ako si blizu NS-a možemo i sada da proverimo tvoje znanje o košarci.

smeh

pre 1 godinu

@vince carter

Kada neko promaši otvoren šut i kada šutira mizernih 30% to je očajno, za igrača kakav je Kari to je mizerno. I šta kažeš, on svojom kretnjom omogućava slobodan šut saigračima? Nisi čuo za taktiku i uigrane akcije gde se jednim, dva, tri bloka, ukrštanjem, pick&roll, rogovima, itd. dovodi do toga da jedan igrač ostane slobodan? Po tebi oni sami izađu na teren i rade šta hoće? I ovo što ti pričaš su totalne besmislice i gluposti koje su bitne samo likovima poput tebe a nikakve vrednosti nemaju za samu igru i košarku. Inače hteo sam da proverim da li uopšte znaš da uradiš jedan običan dvokorak "stručnjače".

vince carter

pre 1 godinu

@aca Aaa bre pa vas pogadja cak o kad neko tvrdi da bi Jokica dobio 1v1,pricas o fintama suta u basketu jedan na jedan,gde ne moras da brines da li ce igrac ici na dodavanja,mislim da ti nisi gledao klipove kada Embid igra basket,to se vidi sav njegov skil,a Jokica bi sigurno dobio u igri jedan na jedan,dobili bi ga i mnogo losiji igraci iz igre 5v5 jer basket 3v3 i jedan na jedan je totalno drugi sport. Cuj Medzik jedini bolji od Jokica,jel gledo bre neko Leri Birdov passing highlights,pa ono niko nije radio. Ladno neko tvrdi da je Majami duplo slabiji od Golden Stejta? Pa u Golden Stejtu fizicki nije imao ko da parira Jokicu,sve ce se videti u finalu kada ekipa sa Istok otrese ekipu sa Zapada isto kao prosle sezone. A Jokic uopste nije bio bolji od Doncica u seriji sa Finixom prosle sezone kada je Denver bio jaci za Portera Juniora. Denver je dobio Indianu bez Jokica,Portera,Gordona,Hjuston su razbili sa Kazinsom koji je odigrao kao Jokic,a sa kompletnim Milvokijem su bili egal u Denveru,ubacio im Denver 109 poena,slusajuci ove kako opisuju igrace Denvera stice se utisak da oni ni 50 poena ne mogu da ubace bez Jokica,kao ni da hodaju po putu.

kemp

pre 1 godinu

pavle, 11. maj 2022 16:16)

Mogao sam, ali je to stil vas sendvicara koji podrzavate podrsku.
Cinjenica je da Jokic ne zna da igra odbranu i da je rupa pod svojim kosem.
To nikakva statistika ne moze da sakrije.
Moze da bude MVP svake godine, on nikada ne moze da bude neki faktor u playoffu.

vince carter

pre 1 godinu

@Smeh rece covek koji tvrdi da je igrao kosarku i daje sebi za pravo da prica o Kariju i da ga nipodastava :)) Alo laice,cak i ako si igrao kosarku,igrao si je na 100 puta nizem nivou od tog Karija,Janisa,Embida koje pokusavas da ismejavas. Zoze Murinjo nije bio ni F od fudbalera u poredjenju sa mnogim koji su bili ekstra igraci a kao treneri nisu uradili nista,Jason Kidd je bio extra igrac i mnogo bolji od Steva Kera ili Fila Dzeksona,pa znamo da Kidd nije neki trener,Greg Popovic mozda i najbolji trener nije nista napravio kao igrac,kome ces ti koji nemas pojma kako Stef Kari cini ekipu boljom ista da pricas o kosarci? Imas bas pravi nik koji treba da bude "Smesan sam". A uzgred ja najmanje volim da se bakcem statistikom osim kad je natrljam na nos bas onima koji je obozavaju!

Ustaše

pre 1 godinu

Prasac je ljubimac analitike. I prasac od tone je bolji od mršavog praščića, analitički. Jokić tim blogboyevima daje brojke za obradu na “poslu” s kojeg periodički (svakog tjedna) objavljuju “rezultate rada”. Bitch please
Naravno oni ga izglasavaju iz zahvalnosti jer se tako omogucava medijima napuhati podatke u priče oko kojih je lako polarizirati javnost. Zašto? Pa zato što taj “rezultat” iz laboratorija ne odgovara stvarnom stanju na terenu, tj onome što vidimo.
Zamisli, izvadiš krv a oni ti pošalju rezultat da si Staljinov sin, e, stvarno?

Ustaše

pre 1 godinu

Prasac je ljubimac analitike. I prasac od tone je bolji od mršavog praščića, analitički. Jokić tim blogboyevima daje brojke za obradu na “poslu” s kojeg periodički (svakog tjedna) objavljuju “rezultate rada”. Bitch please
Naravno oni ga izglasavaju iz zahvalnosti jer se tako omogucava medijima napuhati podatke u priče oko kojih je lako polarizirati javnost. Zašto? Pa zato što taj “rezultat” iz laboratorija ne odgovara stvarnom stanju na terenu, tj onome što vidimo.
Zamisli, izvadiš krv a oni ti pošalju rezultat da si Staljinov sin, e, stvarno?

kemp

pre 1 godinu

Igrac koji ne zna odbranu da igra, poput Jokica, nikada ne moze u necemu da bude najbolji.
Isto tako sramota je da Embidd gubi od prosecne ekipe Majamija.
Danasnji centri su mnogo precenjeni jer je konkurencija na poziciji PF i C uzasna.
A sto se tice gledanja igre, ne zna se ko je smesniji u odbrani, da li Jokic ili Embidd. Od Jokica sam to ocekivao, gledajuci ga u reprezentaciji pitao sam se kako ovakva jedna smlata moze da igra u NBA, ali od Embidda koji fizicki izgleda snazan i ima atletske predispozicije nisam ocekivao da onako lose igra odbranu.
To sto su njih dvojica u vrhu lige po statistici, najbolji je pokazatelj koliko je NBA liga propala.
Kosarka se oduvek igrala na dva kosa, a ne na jednom. Zato igraci poput S.Nash, Hardena nisu mogli nista nikada da osvoje. 11 na 11 u fudbalu napadac moze da se sakrije u odbrani, u kosarci 5 na 5 to je nemoguce.
Zato je Jokic za mene cirkus igrac, jer je u odbrani rupa, a u napadu jedva predje 25p a nema dva dobra centra u celoj ligi.
90-ih je bio uspeh biti MVP, ovo danas je smejurija od kosarke.

vince carter

pre 1 godinu

@Dejan Ti si jedini ovde rekao sustinu i drago mi je da postoje ljudi koji dublje razumeju kosarku,sve ostalo su pristrasni pojmasi. "U drugim timovima ne bi dosao toliko do izrazaja jer je sistem Denvera podredjen njemu" Ovi ostali su ubedjeni da bi Jokic u bilo kom drugom timu osvojio prsten,da se zameni sa Embidom,Filadelfija bi osvojila prsten a Denver bi bio fenjeras. James Harden bi bukvalno bio najgori moguci saigrac za Jokica,prvo sto bi mu oduzimao loptu vremenski,smanjio mu broj dodavanja,njihova defanzivna kombinacija je uzas. Milvokiju nikako ne bi vise legao Jokic nego Janis. A sto se tice njih dvojice u Denveru,sumnjam da bi Redzi Dzekson i Ivica Zubac mogli da imaju bolji skor od Janisa,Embida sa Denverom. Saigracima se ne ostavlja prostor samo dodavanjima,vec i kad odbrane dupliraju nekog dominantnog igraca,ostali imaju vise prostora. No,dobro ja verujem da ovde misle i da je Jokic draftovan u tim sa Medzik Dzonsonom,on bi bio pley a Medzik bi blejao sa strane,a da igra za Golden Stejt koji igra na timski i tecan protok lopte,ovde bi opet ocekivali da u takvom sistemu Jokic ima 15 asistencija u proseku,neverovatni laici!

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Gledam naslov jutros u porazu File i komentare i kapiram da ovdje nema vise ni tri covjeka koji ostanu uvece da odgledaju meceve. Ali zato jaki na komentarima.
Sinoc Embiid u bolovima jer mu Dedmond gurnuo loptu u lice, igra sa nagrdjenim palcem i opet jedini sto valjao. Odbranu dao sve od sebe, naprijed koliko je mogao a da ne sili... Harden ne moze ni skoncentrisan da bude, pogodi ga Maksi s loptom iako je gledao u pravcu Maksija, lopte mu uzimaju iz ruku... Nista bolje saigrace nema Embiid od Jokica. Kao ni Doncic. A opet, oni evo i dalje guraju. Zanimljive serije.

johnny

pre 1 godinu

Evo, bas zbog ovog pritiska na odluku da je jokic MVP ove godine, da sledece godine bude tri puta bolji nego ove, nece dobiti nagradu... Mora amerikanac!

divac istinska legenda

pre 1 godinu

Opet kazem svaka cast njemu kao igracu ali Jokic sa mnogo losijim timom i bez pomoci dva najbolja igraca pravi vrhunske rezultate.
(trifke, 11. maj 2022 15:22)

Prosle godine metla od Phoenixa, ove godine skoro metla od GSW na nikada losijem Zapadu.
Zaista vrhunski rezultati.

Manite se ljudi nekog tamo Jokica, izadjite svaki dan na basket igralista zuje prazna dok vi gledate tamo neke kecere u NBA.

vince carter

pre 1 godinu

@aca Aaa bre pa vas pogadja cak o kad neko tvrdi da bi Jokica dobio 1v1,pricas o fintama suta u basketu jedan na jedan,gde ne moras da brines da li ce igrac ici na dodavanja,mislim da ti nisi gledao klipove kada Embid igra basket,to se vidi sav njegov skil,a Jokica bi sigurno dobio u igri jedan na jedan,dobili bi ga i mnogo losiji igraci iz igre 5v5 jer basket 3v3 i jedan na jedan je totalno drugi sport. Cuj Medzik jedini bolji od Jokica,jel gledo bre neko Leri Birdov passing highlights,pa ono niko nije radio. Ladno neko tvrdi da je Majami duplo slabiji od Golden Stejta? Pa u Golden Stejtu fizicki nije imao ko da parira Jokicu,sve ce se videti u finalu kada ekipa sa Istok otrese ekipu sa Zapada isto kao prosle sezone. A Jokic uopste nije bio bolji od Doncica u seriji sa Finixom prosle sezone kada je Denver bio jaci za Portera Juniora. Denver je dobio Indianu bez Jokica,Portera,Gordona,Hjuston su razbili sa Kazinsom koji je odigrao kao Jokic,a sa kompletnim Milvokijem su bili egal u Denveru,ubacio im Denver 109 poena,slusajuci ove kako opisuju igrace Denvera stice se utisak da oni ni 50 poena ne mogu da ubace bez Jokica,kao ni da hodaju po putu.

kemp

pre 1 godinu

pavle, 11. maj 2022 16:16)

Mogao sam, ali je to stil vas sendvicara koji podrzavate podrsku.
Cinjenica je da Jokic ne zna da igra odbranu i da je rupa pod svojim kosem.
To nikakva statistika ne moze da sakrije.
Moze da bude MVP svake godine, on nikada ne moze da bude neki faktor u playoffu.

ja

pre 1 godinu

Pa baš i gledaju i prokletu igru.... Da Jokara ima bar još jednog krštenog košarkaša on bi vladao NBA bar još 5 godina u finala i titule. Ovako, nije baš DZABA MU TITULA MVP, kad nije šampion ali opet ipak DZABA MU.

vince carter

pre 1 godinu

@Smeh rece covek koji tvrdi da je igrao kosarku i daje sebi za pravo da prica o Kariju i da ga nipodastava :)) Alo laice,cak i ako si igrao kosarku,igrao si je na 100 puta nizem nivou od tog Karija,Janisa,Embida koje pokusavas da ismejavas. Zoze Murinjo nije bio ni F od fudbalera u poredjenju sa mnogim koji su bili ekstra igraci a kao treneri nisu uradili nista,Jason Kidd je bio extra igrac i mnogo bolji od Steva Kera ili Fila Dzeksona,pa znamo da Kidd nije neki trener,Greg Popovic mozda i najbolji trener nije nista napravio kao igrac,kome ces ti koji nemas pojma kako Stef Kari cini ekipu boljom ista da pricas o kosarci? Imas bas pravi nik koji treba da bude "Smesan sam". A uzgred ja najmanje volim da se bakcem statistikom osim kad je natrljam na nos bas onima koji je obozavaju!

Dejan

pre 1 godinu

Pa baš i gledaju i prokletu igru.... Da Jokara ima bar još jednog krštenog košarkaša on bi vladao NBA bar još 5 godina u finala i titule. Ovako, nije baš DZABA MU TITULA MVP, kad nije šampion ali opet ipak DZABA MU.
(ja, 11. maj 2022 12:11)

Jokara je Denver, Denver je Jokara. U drugim timovima ne bi toliko dolazio do izražaja, ovde je cela igra tima zasnovana na njemu. Dalje produžava ugovor sa Denverom sa cifrom od koje se vrti u glavi - 254 muliona zelenih novčanica za 5 godina, što će biti da je najplaćeniji košarkaš u istoriji lige. Jedan Čarls Barkli koji je u kući slavnih nije nikad osvojio NBA ligu i ima jednu MVP titulu. Pa eto koliko bi ta titula NBA šampiona bila bitna!

vince carter

pre 1 godinu

@smeh Meni je dovoljno kad vidim kako jedan amater objasnjava sta je i ko je Stef Kari,dok sami Nba treneri su pali sa marsa,jeli strucnjak koji tim treniras? Niko u ligi se ne krece kao Kari bez lopte i cinjenica je da su Wariorsi 30-82 bez njega u zadnje 4 sezone,da su sezonu bez njega zavrsili 15-50 i da su prosle sezone izgubili 12 utakmica,kao i da ti nemas pojma o kosarci,a u svakoj debati o Nba ligi bih te osramotio. Dovescu ti mog druga koji ce te razbiti na basketu,koji trenira kosarku a kome je Lebron najbolji igrac..jeli bre,kako ti onda mozes profesionalnom kosarkasu bilo kom,reci da gresi u misljenju,eto recimo panj Perkins je igrao kosarku i sta sad? Tvoje rezonovanje je presmesno.

Baltazar

pre 1 godinu

Dok Rivers priča o analitici Nikole Jokića, a misli na samog sebe.
Po statistici, on je najgori trener u NBA jer je u svojoj dugoj trenerskoj karijeri, sve odlučujuće utakmice izgubio. Uspevao je nekoliko puta da izgubi i kada su njegovi timovi vodili sa 3:0 u playoff-u.
Da se on pita, ukinuo bi statistiku i analitiku i kao najbitniju stavku bi uveo slobodna bacanja.
U tome je Embid MVP

robin hud

pre 1 godinu

Ако гледамо само игру, ја скоро нисам видео играча , ако не икада, онда барем на његовој позицији који поентира из сваке могуће позиције а да притом има такву кошаркашку интелигенцију.
И ако ми објаве коментар, молим да баталите причу око репрезентације, нема везе са темом.

Jelena5

pre 1 godinu

Smem da potpisem da je njima intezivniji osecaj sto je Embid nije dobio nego Jokicu samom sto jeste. On ne zivi te statisticarske zivote i smem da potpisem da su proslavili familijarno (ili ce tek) ali da je tu kraj njegove price o ovoj nagradi. Zbog toga ga i volim - sto slava i uspeh, koliko goda udarali na njegova vrata, njegovoj kuci nista ne mogu.

milan11

pre 1 godinu

Ja mislim, da je zapravo Embiid više zaslužio! Treba uzeti u obzir da je Jokić u prednosti jer igra za Malonea, dok Embiida trenira Rivers, što je baš veliki hendikep i za tim i za igrače...

Boki

pre 1 godinu

Interesantan je spin sa Jokićem. Da je osvojio mvp-a zbog kako kaže Doca "proklete igre" onda bi se pobunili i rekli kako kad je Embid imao sličnu statistiku. Pošto je osvojio zbog statistike (barem se tako predstavlja), onda je narativ da statistika nije bitna i da je bitnija "prokleta igra". Najbitnije u celoj priči je što kad bi izvadio Embida iz File, oni i dalje bili pristojni i borili bi se za minimum plejin, dok sa druge strane da se izbaci Jokić iz Denvera pitanje da l' bi igrali plejof u Evroligi...

mr

pre 1 godinu

Једино што још одваја НБА од циркуса је управо та статистика и аналитика. Већина НБА клубова има једног суперстара којем је све подређено, и који као и клуб има само један интерес, што већу продају дресова, сендвича и пића. Клубови су приватни интерес. Али кошарка је већ нешто друго. Спортски и професионални мотиви надилазе продају сендвича и пића. Један тренер би то требао да зна, и не само да зна, већ и да пропагира. А свом газди треба да каже, ајд ти шефе за маркетинг нађи неког стручног, ја ти нисам за то.

Mile0407

pre 1 godinu

Ono što amerima najviše smeta u celoj ovoj priči oko Nikole je činjenica da on polako ruši tipično njihov sistem košarke- "trči i pucaj". Svake sezone tipuju jednog crnca sa koledža, naprave mu marketing i daju svu moguću slobodu u igri da bi isti opravdao investiciju a ovi prodali što više svačega na njegovo ime. Mi kao evropski gledaoci košarke istu doživljavamo kao timsku igru i dugo je trebalo da usvojimo cirkuski pristup u NBA. Za njih je to veliki cirkus, slično kečerima. Zatvorena liga, ko ima lovu kupi tim i cepaj, sve je podređeno profitu. Jeste da Denver gradi igru oko njega, ali on ima ipak neki taj evropski pristup i pokušava da pokrene ceo tim. Pored američkih zvezda u svakom timu drugi igrači ne postoje, pored Nikole svi ucestvuju u igri.

Ja ti on

pre 1 godinu

Pa upravo ako se gleda "prokleta igra" tek onda se vidi koliko Jokić ima više uticaja na tim od Embida bez da se gleda statistika. I uz to Embid postigne gotovo polovinu svojih poena sa linije slobodnih bacanja tako da i to ide u prilog Jokiću ako bi gledali utakmicu.

pavle

pre 1 godinu

Igrac koji ne zna odbranu da igra, poput Jokica, nikada ne moze u necemu da bude najbolji.
Isto tako sramota je da Embidd gubi od prosecne ekipe Majamija.
Danasnji centri su mnogo precenjeni jer je konkurencija na poziciji PF i C uzasna.
A sto se tice gledanja igre, ne zna se ko je smesniji u odbrani, da li Jokic ili Embidd. Od Jokica sam to ocekivao, gledajuci ga u reprezentaciji pitao sam se kako ovakva jedna smlata moze da igra u NBA, ali od Embidda koji fizicki izgleda snazan i ima atletske predispozicije nisam ocekivao da onako lose igra odbranu.
To sto su njih dvojica u vrhu lige po statistici, najbolji je pokazatelj koliko je NBA liga propala.
Kosarka se oduvek igrala na dva kosa, a ne na jednom. Zato igraci poput S.Nash, Hardena nisu mogli nista nikada da osvoje. 11 na 11 u fudbalu napadac moze da se sakrije u odbrani, u kosarci 5 na 5 to je nemoguce.
Zato je Jokic za mene cirkus igrac, jer je u odbrani rupa, a u napadu jedva predje 25p a nema dva dobra centra u celoj ligi.
90-ih je bio uspeh biti MVP, ovo danas je smejurija od kosarke.
(kemp, 11. maj 2022 16:05)

Ovolika muka i pisanje ni za sta, da pljunes bez pokrica. To si mogao u jednoj recenici. Tipa debeli slaninar i te fore, isti je efektat.

smeh

pre 1 godinu

@vince carter

Kada neko promaši otvoren šut i kada šutira mizernih 30% to je očajno, za igrača kakav je Kari to je mizerno. I šta kažeš, on svojom kretnjom omogućava slobodan šut saigračima? Nisi čuo za taktiku i uigrane akcije gde se jednim, dva, tri bloka, ukrštanjem, pick&roll, rogovima, itd. dovodi do toga da jedan igrač ostane slobodan? Po tebi oni sami izađu na teren i rade šta hoće? I ovo što ti pričaš su totalne besmislice i gluposti koje su bitne samo likovima poput tebe a nikakve vrednosti nemaju za samu igru i košarku. Inače hteo sam da proverim da li uopšte znaš da uradiš jedan običan dvokorak "stručnjače".

Karlo Prvi

pre 1 godinu

Gledao sam oko 60 utakmica Denvera i Jokić se popravio u odnosu na prošlu sezonu. On je sada bolji u odbrani i racionalniji u napadu. Uostalom, neka se zamene Embid i on pa da vidimo kako bi im prošli klubovi.

Idi begaj

pre 1 godinu

Neverovatna količina gluposti.
Najbolji igrač(mvp) je onaj koji ima najbolju statistiku(analitiku).
Najbolja statistika je zato što je igrač najbolji.
Embid ne može ništa što Jokić ne može a Jokara još ima i bolju statistiku.To što je Embid "atraktivniji",što je tamne puti, lepši i ostale gluposti,nema veze sa MVP.
Broj postignutih poena,grešaka itd. razdvaja mvp od ostalih.
U školi se ne daju petice najpametnijem već onom ko je pokazao rezultate.
Zaboravićemo za sada kako Jokara utiče na saigrače svojim asistencijama koje praktično znače poene na tacni.
Možda da izmisle MWP-most woderful player,MAP-most atractive pleyer....?

trifke

pre 1 godinu

Obojica su sjajni kosarkasi. Ali veci uticaj na igru ima Jokic. Mozda je Embid bolji kosarkas i verovatno bi odvalio Jokaru na basketu 1 na 1. Ali posto ovo nije basket 1-1 vec timska igra, covek definitivno cini svoju ekipu boljom, i bez njega ova ekipa ne bi ni primirisala play off-u. Kakav utisak na igru ima Embid videlo se prilikom trejda sa Netsima. Bez Hardena su ih ljudi odvalili 50 razlike, a opet pored sebe je imao Greena, Harrisa,Maxey-a, Milsapa,i da ne nabrajam dalje. Opet kazem svaka cast njemu kao igracu ali Jokic sa mnogo losijim timom i bez pomoci dva najbolja igraca pravi vrhunske rezultate.

Sto taj veliki trener ne postavi igru prema Embidu da daje 50 po utakmici ako mislis da je do toga

pre 1 godinu

(vince carter A po kom to parametru igra Filadelfije nije podredjena Embidu? Pa ni Denver nije ziveo samo od Jokica dok je Marej bio tu. Uporedi koliko suteva po utakmici ima Embid, a koliko Jokic pa ces videti da to o cemu pises nije bas najtacnije. ja ne kazem da je Jokic bolji od Embida (od ovog iz Milvokija sigurno jeste jer on jadnik sa kosarkom nema dodirnih tacaka osim fizikalija, znaci jedan segment nema koji ga izdvaja i kandiduje za MVP-a, a bio je dva puta). Denver realno ima raspad od tima trenutno i ne sporim da bi u takvom timu Embid mozda imao i bolju statistiku od Jokica, ali ono u sta sam uveren da Denver sa Embidom, ili ne daj Boze janisom ne bi imao ni priblizno pobeda kao s Jokicem. A kada se uzme u obzir da Embid ima Herisa, Hardena, Meksija i jedava tri pobede vise. Da ne pricam da bi Heris bio tri puta bolji da je sa jokicem u ekipi i da taj harden koliko god da je uzeo Embidu doprineo tome da Embid ima mnogo bolje brojke od kad je Harden tu. Sve u svemu, da li je Embid mogao do MVP-a? Da! I to bi bilo zalsuzeno, ali reci da Jokic nije szasluzeno nosioc MVP titule je izjava za koju legitimno moze da se kaze da je glupost, a tek tvrdnja propalog trenera o uticaju na igru je glupost par ekselans. Ovo kazem jer Jokic nije igrac koji uzima 30 suteva po utakmici pa da kazes da drugi nemaju mogucnosti da se istaknu, cak on pokusava u odredjenim delovima utakmice da se pritaji, ali jednostavno ako on ne zalegne u ovom Denveru ne postoji ko bi.

aca

pre 1 godinu

Obojica su sjajni kosarkasi. Ali veci uticaj na igru ima Jokic. Mozda je Embid bolji kosarkas i verovatno bi odvalio Jokaru na basketu 1 na 1. Ali posto ovo nije basket 1-1 vec timska igra, covek definitivno cini svoju ekipu boljom, i bez njega ova ekipa ne bi ni primirisala play off-u. Kakav utisak na igru ima Embid videlo se prilikom trejda sa Netsima. Bez Hardena su ih ljudi odvalili 50 razlike, a opet pored sebe je imao Greena, Harrisa,Maxey-a, Milsapa,i da ne nabrajam dalje. Opet kazem svaka cast njemu kao igracu ali Jokic sa mnogo losijim timom i bez pomoci dva najbolja igraca pravi vrhunske rezultate.
(trifke, 11. maj 2022 15:22)

Embid bi Jokica pobedio jedino u takmicenju u zakucavanjima. Jel mislis da je Embid jaci ili brzi od Jokica samo zato sto je nabildovaniji? O tome sta bi mu Jokic radio sa fintama u 1 na 1 i da ne pricamo. Naravno, mislim da je Embid vrhunski centar,jedan od najboljih nakon mnogo mnogo godina.

smeh

pre 1 godinu

@Sto taj veliki trener ne postavi igru prema Embidu da daje 50 po utakmici ako mislis da je do toga

Zašto ulaziš u priču sa likom koji misli da zna nešto o košarci a istu nikada nije trenirao niti igrao? Koja je poenta toga? Bolje ga pitaj o statističkim podacima i šta se priča po društvenim mrežama, tu je neprikosnoven.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Da, gledajte prokletu igru = Nikola Jokic a ne slobodna bacanja = zaustavno vreme / nema igre = Embiid.

Bas nekako cudan argument jer Nikola je gledajuci samo elemente kosarkaske igre, u svemu bolji od Dzoela. Kada se bas o igri prica a ne statistici, vizija na terenu, baratanje loptom, dodavanje, sut, rad nogu ledjima i licem ka kosu itd... Embiid odlican ali Jokic u svemu pomenutom bolji.

Da, Dzoel je dominantniji na oko tj vise igra na snagu, izgleda snaznije ali nikako nije spretniji od Nikole kada su upravo igra i elementi igre u pitanju.

Kaze covek, gledajte igru a a ne statistiku a Embiid zivi na liniji za sl bacanja koja je bas suprotnost igri jer je tada nema. Vreme stoji. Statistika? Pa upravo kada se zadje u istu vidi se da Embiid veliki deo svojih poena da kroz sl bacanja a manje kroz igru. Kada bi ce bacanja oduzela, Nikola bi imao vise poena u proseku koje upravo ostvaruje iz igre, sutevima iz igre.

A da uopste i ne dotacinjemu temu timske igre (mozda je na to mislio), razigravanja ostalih, lucidnost, kreativnost, originalnost i kreaciju igre...

Bas nekako plitak argument. Gledajte igru. Gledajte ko je i dalje u POgfu a ko kuci, argument koji nekako i moze da se proguta, ako zanemarimo ko je sve falio Jokicu dok drugima nije ali tema kosarkaske igre kroz sve njene elemente eksploatisane sto finesama i potezima, sto IQom i citanjem igre na terenu, besmisao za analizu.

Ko gleda Denver iole moze jasno da vidi majstorije Jokica na parketu, nikako vodjene suvom statistikom. Ona je samo posledica virtuoznosti i sposobnosti kroz prirodne reakcije i timsko razmisljanje. Nikako suprotno.

Vrv oborih neki rekord u broju ponavljanja reci igra(e) ali besmisao je jednostavno velika pa drugacije nije ni moglo :)

Aleksa

pre 1 godinu

pa igru i gledaju svi... Embid sve poene da ispod koša i sa voljene linije za slobodna bacanja... ko u tome još uživa?... da je fizički dominantan, to stoji, ali košarkaški gledano Nikola je sigurno bolji, tu nema dileme...

Oftalmolog

pre 1 godinu

Pa gledaj igru mamlaze. Statistika i analitika mogu da zavaraju na dnu ili na sredini, ali nikako ne mogu da zavaraju na vrhu. Govoriš o MVP-u, a ne o proseku.

aca

pre 1 godinu

Embid je zivotinja i vrhunski igrac, kao i Janis ali ipak je Jokic bolji. Kad bi prvoj dvojici oduzeli neverovatnu pomoc sudija(dodatna bacanja za svaki pogled i kolce pre nego sto lopta krene da se tapka) imali bi po 10 poena manje na svakoj utakmici.

davor

pre 1 godinu

A šta je zapravo mislio pod tim gledajte igru?
Ja kad gledam Embida, više gledam slobodna bacanja, nego igru. Kod Jokića to nije slučaj. On bukvalno igra igru i što je najvažnije nosi svoj tim na leđima celu sezonu. Kaže Rivers njegov igrač igra celu sezonu bez drugog najboljeg igrača. Na koga je mislio, na Simonsa? Onog što se boji da šutne i zicer? Drugi najbolji Jokićev je Marej, pa sad uporedi tu dvojicu i ko je više izgubio. Da ne pominjem MPJ kao trećeg. Embid je imao Herisa i Maksija, obojicu sa skoro 20 poena po utakmici, a onda je dobio i Hardena. Sad ti lepo uporedi tu ekipu, sa recimo Bartonom, Gordonom ili Grinom...
Ja znam da svima njima upada u oči neki tamo belac, koji ne može da skače preko table i da lomi obruče kao Janis i Embid, ali je u globalu doktor košarke za obojicu zajedno. Nije sve u fizikalijama. Najvažnija je glava.

Zip Niš

pre 1 godinu

U pravu je covek. Treba gledati i uzivati u izvodjenju slobodnih bacanja. Tu kreativnost i umetnicki dojam najvise dolaze do izrazaja

Nista bolji u odbrani Embid nije od Jokica, mozda atraktivnije, ali korisniji nikako

pre 1 godinu

Gledam naslov jutros u porazu File i komentare i kapiram da ovdje nema vise ni tri covjeka koji ostanu uvece da odgledaju meceve. Ali zato jaki na komentarima.
Sinoc Embiid u bolovima jer mu Dedmond gurnuo loptu u lice, igra sa nagrdjenim palcem i opet jedini sto valjao. Odbranu dao sve od sebe, naprijed koliko je mogao a da ne sili... Harden ne moze ni skoncentrisan da bude, pogodi ga Maksi s loptom iako je gledao u pravcu Maksija, lopte mu uzimaju iz ruku... Nista bolje saigrace nema Embiid od Jokica. Kao ni Doncic. A opet, oni evo i dalje guraju. Zanimljive serije.
(Srbonja

Pa guraju jer je Fila u obe serije igrala protiv ekipa koje su duplo slabije od GSW-a.Niko i ne kaze da je Embid los kosarkas, niko ne kaze i da nije zasluzio MVP nagradu, ali prica kako je Jokic nije zasluzio je debilna. Inace, Harden kakav god da je tri puta je bolji od Bartona. A odbranu ni Barton ne igra bas kao ni harden. I samo mi kazi u kom univerzumu bi Denver dobio utakmicu da Jokic ima vece kao Doncic u cetvrtoj utakmici gde mu je trebalo 30 suteva za 20 poena, a Dalas je dobio? Pa onda imas utakmicu gde Kleber zabije 30, ja ne znam nekog u Denveru ko moze bar malo da odskoci, pa onaj mal Branson, kako se zove vec ih vadi bukvalno na svakoj, pa su Jutu dobijali bez Doncica, ja ne vidim nacin da Denver ikoga dobije bez Jokica.

smeh

pre 1 godinu

@vince carter

A ti si taj pacijent koji ga je branio kada je Kari igrao loše i imao očajne procente za njega? Kako si beše ono govorio, Kari je odigrao dobro čak i kada promaši a njegov saigrač pokupi loptu u napadu i poentira. Ti ne bi znao šta je dobro a šta loše u košarci ni da te drže na klupi bilo kog kluba, verovatno kao maskotu. I za tvoju glavu bez mozga, nisam nipodoštavao Karija već samo pričao da je loše igrao od vremena kada je postao najbolji trojkaš. Po tebi je tada izgleda igrao dobro. Počeo da se ispucava sa očajnim procentima i igrao je mnogo loše. Čak je i sam izjavio da mu je igra tada bila sr..e. Nego uvek možemo da proverimo tvoje znanje o košarci na terenu. Odakle si? Ako si blizu NS-a možemo i sada da proverimo tvoje znanje o košarci.

vince carter

pre 1 godinu

@Smeh Alo decko smanji dozivljaj,Kosarku moze da igra i jedan Delonte West,koji je bio u Nba,a vidimo sada gde je i sta je,zbog svog mentalnog sklopa. Rekao sam da promasaji ne moraju uopste da budu losi po tim,ako se uhvati ofanzivni skok i postignu poeni,a neko mora da sutira,a niko ne pogadja konstantno,alo Kley je na zadnjem mecu sa Memfisom imao 5-19. I rekao sam da Kari i kad sutira lose,olaksava svojim saigracima jer se konstantno krece bez lopte,umara protivnicke igrace i prebacuje paznju protivnickih odbrana na sebe,uostalom strucnjaci i njegovi saigraci kazu da Kari cini tim boljim,ali bitno da si ti igrao kosarku :)))

Соко сиви

pre 1 godinu

Evo, bas zbog ovog pritiska na odluku da je jokic MVP ove godine, da sledece godine bude tri puta bolji nego ove, nece dobiti nagradu... Mora amerikanac!
(johnny, 11. maj 2022 12:12)

Jokiću će sledeće godine opasti brojke kad se vrate Marej i Porter. Jedina pozitivna stvar njihovih povreda je ta što je sav Nikolin potencijal izašao na videlo kad je ostao sam. Sad može na miru da arhivira MVP priču i posveti se pravovremenom odmoru toku sezone i fokusiranju na plej-of.
A po ovim reakcijama ispada da mu je MVP nagrada ove sezone medveđa usluga i da će mu na leđa navući neopravdanu hajku i gnev.

NNN

pre 1 godinu

Embid ostao bez 2. najboljeg igrača, pa mu doveli MVP-ja od pre 4 godine i ubedljivo najboljeg strelca lige od pre 2 i 3 godine i 2. asistenta lige ove i prethodne sezone.
Jokić odigrao sezonu bez 2. i 3. najboljeg igrača i opet imao isto pobeda (čak jednu više) nego Embid.

fokus

pre 1 godinu

Kuku majko koliko ovaj Rivers iz godine u godinu dokazuje kolika je neznalica... Pa baš sa aspekta "proklete igre" je Jokić sam uveo Denver u plej of. O čudesnoj 2000/1000/500 sezoni, prvoj u istoriji, da i ne govorim... U toj statistici nema ništa napredno. Sklonite ovog pajaca dalje od mikrofona, samo se bruka.

Срб

pre 1 godinu

Да, гледајмо игру, мада и ту Ниџа везаних очију игра врхунски, па да се оцењивање сведе на укус посматрача?! Нема душо, мерила, колоне и на крају математика - она је непристрасна!

Globtroter

pre 1 godinu

Rivers dokazano nema nikada belog igrača u timu i za njega je jedino merilo košarkaških kvaliteta da li si beo ili crn. Kao trener je dokazano nula.

Perkins - ne treba komentarisati jer lik je prilično ograničen.

Rajt je evidentno ljubitelj crnih falusa. Težak kompleksaš.

sa x

pre 1 godinu

E pa Dok baš si ga pogodio. Tvoj Embid pola poena daje iz slobodnih bacanja zahvaljujići siledžijskoj igri i zaštiti od strane sudija.

Пантелија

pre 1 godinu

Јокара, престани да додајеш Остину. Смањи му статистику, па нека се пита зашто:)

aca

pre 1 godinu

poeni,skokovi,asistencije i sveukupan uticaj na igru svoje ekipe... to je tako beznacajno :) zna se sta je igra-stajanje na liniji za slobodna bacanja :)

aca čikaška faca

pre 1 godinu

U poslednja dva-tri dana od kad je “nezvanično”objavljeno da je Nikola Jokić ponovo MVP, javili se dosta sportskih komentatora i bivših NBA igrača koji su javno rekli da su glasali za Embida ali da nemaju ništa protiv Nikole.
Samim tim, jako me zanima da vidim kolika je razlika u glasovima.
Za kraj, sledeće godine Nikola će treći put uzeti MVP titulu.

aca

pre 1 godinu

najbolje je sto je Jokic verovatno jedini igrac koji ne juri statistiku i nije opterecen TD ucinkom, sve to dodje kao plod njegove raznovrsne igre i inteligencije. Koliko je puta samo presedeo poslednjih 12min a falila mu jedna asist. ili skok za TD. Ostali igraci bi jurili tu asist ili skok po cenu da njihova ekipa izgubi utakmicu. On sedne na klupu i zeza se sa saigracima, ne zanima ga licna statistika.

Zlija

pre 1 godinu

Sto lepo neko nesedne i napravi video (ja da umen bi), sa svim dodavanjima, kosevima, prodorima Jokica i izvodhenja slobodnih bacanja Embida i lepo napise gledajte igru...

buha

pre 1 godinu

Pa i gledamo prokletu igru.
Njegova statistika je posledica toga.

On organizuje svaki napad, sve se vrti oko njega.
Zna sve rotacije, unapred cita protivnicku odbranu, kretanje svojih saigraca, greske u odbrani protivnika i spora preuzimanja. Ako krenu da ga udvajaju, zna da reaguje i stoga Jokic najvise asistencija u timu.

Kad tim odustane od udvajanja, on lagano procita bilo kog u odbrani ko ga cuva, natovari laganih 25-30 poena i to malo gresi.
Stoga i najvise poena sa najboljim procentom suta u timu.

Konstantno se bori pod obrucima, dobro ume da cita kuda ce lopta da ode, jak je kao bizon a pri tome ima mekane ruke i lepak su.
Stoga i najvise skokova u timu.

Sjajno cita protivnicki napad, anticipira dodavanja, dugacke ruke koje stalno rade, nije lenj, iako debeo i spor, stoga i najvise ukradenih lopti u timu.

Visok je, iako debeo, ima dosta dobro ubrzanje, dobro cita kad ce protivnik da uputi sut ili polaganje i stoga ima najvise blokada u timu.

Tome pridodati magiju koju ima pri dodavanju, mozda prvi posle Magic Johnsona i eto ti.

Lik je definicija MVP-a.
Konacno se seljacka brute force igra savladava na najelegantniji i inteligentniji nacin.
Jokic je UBEDLJIVO najzanimljiviji kosarkas u poslednjih 30 godina.

Sloba

pre 1 godinu

vince carter A po kom to parametru igra Filadelfije nije podredjena Embidu? Pa ni Denver nije ziveo samo od Jokica dok je Marej bio tu. Uporedi koliko suteva po utakmici ima Embid, a koliko Jokic pa ces videti da to o cemu pises nije bas najtacnije. ja ne kazem da je Jokic bolji od Embida (od ovog iz Milvokija sigurno jeste jer on jadnik sa kosarkom nema dodirnih tacaka osim fizikalija, znaci jedan segment nema koji ga izdvaja i kandiduje za MVP-a, a bio je dva puta). Denver realno ima raspad od tima trenutno i ne sporim da bi u takvom timu Embid mozda imao i bolju statistiku od Jokica, ali ono u sta sam uveren da Denver sa Embidom, ili ne daj Boze janisom ne bi imao ni priblizno pobeda kao s Jokicem. A kada se uzme u obzir da Embid ima Herisa, Hardena, Meksija i jedava tri pobede vise. Da ne pricam da bi Heris bio tri puta bolji da je sa jokicem u ekipi i da taj harden koliko god da je uzeo Embidu doprineo tome da Embid ima mnogo bolje brojke od kad je Harden tu. Sve u svemu, da li je Embid mogao do MVP-a? Da! I to bi bilo zalsuzeno, ali reci da Jokic nije szasluzeno nosioc MVP titule je izjava za koju legitimno moze da se kaze da je glupost, a tek tvrdnja propalog trenera o uticaju na igru je glupost par ekselans. Ovo kazem jer Jokic nije igrac koji uzima 30 suteva po utakmici pa da kazes da drugi nemaju mogucnosti da se istaknu, cak on pokusava u odredjenim delovima utakmice da se pritaji, ali jednostavno ako on ne zalegne u ovom Denveru ne postoji ko bi.
(Sto taj veliki trener ne postavi igru prema Embidu da daje 50 po utakmici ako mislis da je do toga, 11. maj 2022 16:24)

Bas dobar komentar, sve si lepo rekao

B2B mvp Joker

pre 1 godinu

@ naprijed koliko je mogao a da ne sili...


Susjed, šta bi sa Embidom u play off? Brojke mu se prepolovile. Jokic u play off pojačao brojeve a ovom se prepolovili. Cudno

vince carter

pre 1 godinu

@mile407 Mislim da tvoj komentar pada u vodu jer se zna da su Ameri jos 60tih imali Oscara Robertsona,kasnije Medzika,Birda,Dzejsona Kida...sumnjam da vec od njih nisu videli timsku igru i pokusavali da nadju jos takvih igraca. Moras biti bas lud da mislis da Ameri stvarno brinu o tome sto neki stranci igraju dobro,kad je njima bitan profit i odgovara im sto vise stranaca u ligi i opet ponavljam neki novi dobri Kinez bi im najvise odgovarao,pa ne bi organizivali Nba utakmice i u ostatku sveta da im to ne donosi profit. Njima je jedino bitno da svoju superiornost u odnosu na ostale pokazu na Olimpijskom igrama.

filozofija pop-kulture

pre 1 godinu

Drugim rečima, gledajte popularnost a ne analitiku.

Pa onda, šta će ti uopšte statistika, ili MVP nagrada. Tada bi nagrada trebalo da se zove MPP (Most Popular Player), i davala bi se najvećem globtroteru ili cirkuzantu u sezoni.

Da l' je moguće da niko tamo ni ne zna značenje koje stoji iza naziva MVP titule, nego svako nabada šta mu po volji?

BLuka

pre 1 godinu

Napredna analitika!!?
Šta im sada to znači!?
Kada oni to kažu to zvuči kao nešto imaginarno a ne nešto šta nam predstavlja rezultate tj dostignuća.
Nije "napredna analitika" zaslužna za MVP zvanje već nečiji rezultati.

WillyWonka

pre 1 godinu

Koga god da su izabrali, bilo bi primjedbi. Međutim, Jokić ovu titulu apsolutno zaslužuje, ne postoji u ligi čovjek koji ima toliki uticaj na rezultate svoje ekipe. Ako neko misli da je neuspjeh sa ovakvim Denverom biti na šestom mjestu, neka se dobro zamisli.
Čestitke Nikoli, a hejteri neka se pate.

Deyan X

pre 1 godinu

Podatak da dok je Jokic u igri njegov tim je u plusu... prevedeno na igru, to znaci da je on taj, posebni, pobednik, MVP igrac. Mozda je Adetokotumbo atraktivniji, mozda je Embid masivniji, ali igrac oko koga se vrti cela sezona je Jokic.

istina

pre 1 godinu

Mislim da je bitnije da se zapitaju sta se desava sa US kosarkom. U top 5 igraca ove godine u MVP trci, samo jedan amerikanac. 1. Jokic (SRB) 2. Embiid (CAM/FRA) 3. Janis (GRE) 4. Doncic (SLO). tek na petom mestu americki kosarkas...

igor

pre 1 godinu

Apelujem na sve sportove ovoga sveta, da zanemare rezultat na kraju utakmice vec da se odluci koje je ekipa igrala atraktivnije i da se tako bira pobednika.

Fliper

pre 1 godinu

Ne kažem da nisu Embid i Janis zaslužili, ali potpuno je korektno da igrač koji je prošle godine bio MVP. U ovoj godini bude duplo bolji nego u prethodnoj i nije zaslužio ništa manje od toga. Ali slepi ljudi ne vide da on želi samo prsten, da ga te individualne nagrade nešto i ne interesuju.

smeh

pre 1 godinu

Izgleda da je mnogo teže pao ovaj izbor za MVP Riversu i Embidu nego što se Jokić radovao zbog dobijanja iste. Moguće je da Rivers i dalje ima traume od Jokića i one odlučujuće utakmice dok je vodio Kliperse a što se tiče Embida on bi izgleda sve učinio da je dobije. Čak je i pričao tokom nekog intervjua kako on zaslužuje da je dobije.

JPR24

pre 1 godinu

Doc Rivers ! Zvani Luzer ! I on je medju najboljim trenerima NBA Lige !??? Drži rekord izgubljenih serija posle vođstva od 3-1, neki tamo Jokic ga omlatio zadnji put da mu uruči titulu ! Mediji ( Američki ) su čak dosli do pitanja da li će u seriji sa Torontom gde su vodili 3-0, pa spali na 3-2 biti i prvi koji će izgubiti seriju posle vođstva od 3-0, i on ima nešto da brlja ? On je medju najboljim trenerima u NBA ?? Onu titulu Bostona nije on done nego je kao Perkins, imao sreće sto su Garnet, Pierce i Allen igrali zajedno u to momentu !

PERA

pre 1 godinu

Da se gleda igra? Pa igru su i gledali, igra je asistencija, skok, poeni...Izgleda da hoce da se pojedu sto je MVP iz jedne male Evropske drzave, sto nije tamnoput i misicav.E moji ameri, pa bejzbol da igramo i tu bi neki nas bio najbolji...

rade

pre 1 godinu

Pravo pitanje je kako je uopšte moguće da takav košarkaški genije, kakav je Jokić, ima tako dobru statistiku.
Što se tiče igre samo pogledati bilo koji izbor najboljih poteza jednog i drugog igrača.

Stari basketas

pre 1 godinu

Tako su u NHL vecito MVP plej-ofa bili igraci sa najvise poena (golovi+asistencije), a onda su poceli da "gledaju hokej" da bi od Krozbija napravili legendu. Steta sto nisu "gledali hokej" kada je Fedorov (zapravo Fjodorov) igrao i kada nije bilo tako lako uneti pak u protivnicku trecinu, pa se sve svodilo na "daj pak Fedorovu". O Datsjuku da ne govorim!

PimPong

pre 1 godinu

Joel je igrao sa igracima koji su bili All-Star u nekim momentima - Harris i Harden, dok Jokic nije imao takav luksuz. Mislim da je Doc trebao da kaze samo ovo i tu bi se sve zavrsilo i bilo bi korektno:

"Na kraju dana, da je Džoel osvojio, kao što smatram da je trebalo, svakako bi bilo kritika. Isto bi bilo i sa Janisom. Nažalost, samo jedan momak je mogao da osvoji", zaključio je Rivers.

joca grozni

pre 1 godinu

oni uvedu pravila i dok to njima odgovaralo je ok. Cim neko drugi iskoci onda pravila vise ne vaze. Ista stvar i u tenisu dok Nole nije postao najbolji, sad se prica o najlepsem behendu i lepoti igranja.

Spud Webb

pre 1 godinu

Bez napredne statistike, čist total: poeni(5-ti), asistencije(6-ti), ukradene lopte(10-ti)šut iz igre % (8-mi), plus najbolji skakač lige! Nikola šutira 4 trojke po meču, Ejton šutira 0.3 trojke po meču najviše od prvih sedam igrača sa najboljim % šuta iz igre. Što se tiče igre u odbrani, doneo je Denveru tri pobede(Hjuston, Toronto i Golden Stejt) blokadama! Jedini u ligi sa tri takva meča. Centar sa najviše ukradenih lopti u ligi. Što se tiče igre u napadu nema kredit kao Embid (27 slobodnih bacanja u jednom meču) nema fizikalije kao Janis ali zato ima bolji šut od Janisa(za 2, za 3, plus bacanja) bolji pregled igre nego Embid i Janis, asistencije su evidentni dokaz. Denver ima dve pobede bez Nikole, protiv očajnih timova Hjustona i Indijane, čovek je potpuno sam uveo Denver u plej-of!U ligi gde su dominirali:Vilt, Džordan, Medžik...Postaneš prvi igrač sa 2000,1000 i 500.Najbolja regularna sezona u istoriji ako se gleda indeks korisnosti. Dečko je brutalno dobar, potpuno zasluženo back to back MVP!!!