Četvrtak, 10.03.2022.

09:10

Lažne zlatne lopte i rukavice – pariska tragedija

Izvor:

Lažne zlatne lopte i rukavice – pariska tragedija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

hm

pre 2 godine

@Jim Hoyle
Potpunoi se slažem. Čak su i pravila nedavno promenjena, pa je kod vraćanja lopte u igru dozvoljeno dodavanje igraču unutar šesnaeterca. Sve to nameće da golman aktivno učestvuje u igri i da treba sve bolji da budu u igri nogom. Mene muka hvata kada gledam naše golmane kako se odmah nakon što osvoji loptu zaleću i ispucavaju je na protivničku polovinu. Narano, u bar 80% sliučajeva, protivničkom igraču na glavu.
A Donaruma je bio neozbiljan i to mu se osvetilo

milivoje

pre 2 godine

какав је краљ аутор текста!
(горан, 10. mart 2022 09:53)

Možda je kralj, sinko, ali novinar sigurno nije, a još manje je "stara škola". Taj nije očigledno gledao Mesija do pre tri, četiri godine. Da jeste ne bi se brukao
o da piše to što je napisao!

hhh

pre 2 godine

(Mariborcan1970, 10. mart 2022 13:27)

Pa i cinjenica je da je Mesi asistirao i u Barci i u PSGu i u Argentini i sta sad? Pa Mesi i u ovim godinama ima vise asistencija nego sto je Ronaldo imao u najboljim godinama.

I nije dovoljno samo osvojiti trofej. Bitno je nesto i napraviti. Npr. Kedira je osvojio SP pa ga niko nece smatrati boljim igracem od Veratija.

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Portugal osvojio EURO preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske.

A Argentina osvojila Kopa Ameriku preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila.

Kako je onda Ronaldu bilo puno teze osvojiti EURO?

EURO je samo na papiru 100x jace takmicenje od Kope ali sve zavisi od zreba...

Ostoja

pre 2 godine

Leo Messi na posljednjih 9 susreta sa Real Madridom:

0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
(auuu, 10. mart 2022 14:42)

Čoveče idi leči se, dok još nije kasno!

Ms

pre 2 godine

Utakmicu su dobili momci od 19-20 godina koji su fizička sila Reala,sa nekoliko takvih u timu vrlo je lako Modriću i Benzemi da igraju ili bolje rečeno da se poigravaju jer silu imaju iza sebe.Svaka čast gospodine Anćeloti.

Марко

pre 2 godine

ПСЖ има у офанзиви три скоро најскупља играча на свету, а остатак тима и је на нивоу Чукаричког.

mighty banana

pre 2 godine

Levandovski je bio bolji od Mesija u sezoni u kojoj se Zlatna lopta nije dodeljena. U naredoj sezoni su bili tu negde, Mesi je praktično sam nosio raspalu Barsu u tom momentu do borbe za titulu koju su ispustili u poslednjih par kola, raspad u LŠ teško da je njegova krivica, jer nije on primio 4 gola. Nisu ništa osim Kupa Kralja. Malo za zlatnu loptu, ali bilo je i ranije igrača koji su osvojili Zlatnu loptu a da nisu bili najbolji te godine. Još jedan je igrao sinoć.

mighty banana

pre 2 godine

Ne ide u istu rečenicu pobeda fudbala i Real Madrid! Najljigaviji klub na svetu, koji sve što je osvojio od 1998. je osvojio na isti način na koji to pokušava taj isti PSŽ, na isti način kao Siti ili kako je Čelzi osvojio. Tako što je uložio ogromne pare. Nije to nikakva pobeda fudbala kao što je bila 2004. kada su finale igrali Porto i Monako koji po budžetima te godine možda nisu bili ni među top 10. 100 puta su odluke sudija bile na njihovoj strani da se svakom neutralnom ljubitelju fudbala prosto zgadi.
Luka Modrić je fenomenalan, ali 2018. nije bio najbolji na svetu. Ove godine igra bolje i od Ronalda i od Mesija, a vala koliko su dominirali ne znam šta su ljudi očekivali? Da nastave istim tempom do 70. godine? To što je ove godine bolji od njih ne znači da je veći igrač od njih dvojice je ni u jednom momentu do ove sezone nije bio bolji od njih. On i Benzema nose Real i to je činjenica, i već sam pisao da Ronaldo nikad nije došao u Real Benzema bi bio taj sa monstruoznim brojkama ali ne bi blizu osvojio toliko trofeja. Ni on ni Modrić.

гази багру

pre 2 godine

свашта. који фудбал? чиста крађа, и то не први пут. које сте ви будале што мислите да је Реал на било који начин бољи клуб или праведнији, поштенији. они су само раније дошли до великих пара. све велике титуле је освојио новац. Звезда је највећа у Србији и Југославији зато што је била најбогатији клуб. свуда је исто.

Dino

pre 2 godine

Ronaldo i Mesi mlađi od Modrića a gdje su oni a gdje Modrić? I onda neki o Modriću pisali kao Modrić je prevara, kao nije zasluzio zlatnu loptu.... To su mogli da pišu samo zlobnici ili neznalice. Modrić je u jednoj godini dobio sve moguće nagrade što nikad nije uspjelo ni Mesiji ni Ronaldu a mozda i nikom u istoriji. Daleko od tog da Mesi i Ronaldo nisu igraćine za istoriju, ali da je Modrić Španac ili Englez onda bi imao mnogo vise nagrada. A ovako je i pored njegove genijalnosti bilo osporavanja. Modrić je u 37-oj i praktićno nije ozljeđivan, jer pazi na sebe i na druge. Igra konstantno, na terenu je 90 min. a igre se mu praktično bez oscilacija, on je konstantno na visokom nivou. Kilian i Neimar su u kontrama najjači na svijetu. Šok je da momčad koja ima take genijalce u svom timu kao PSŽ nije prošla u četvrtfinale. Da je Real ispao nikom ne bi bilo čudno.

auuu

pre 2 godine

Leo Messi na posljednjih 9 susreta sa Real Madridom:

0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija

mateo

pre 2 godine

sad je cak i messi fan boysima jasno da su mu kupili tj poklonili zlatnu loptu ( i to nije bila prva ). ovo je vec deveta ili deseta utakmica protiv reala da nije zabio niti asistirao. svi smo znali da ce propast, da ce svijet vidjet njegovo pravo lice cim ode u drugi klub, u barci su svi ginuli za njega da moze zabit hattrick eibaru, celti ili mallorci. pa lik nema sto da trazi u top 100 najboljih svih vremena ! modric ga sinoc opet pojeo, izvozao, unistio, demolirao,...... ajmo reci igrao se s njim.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Nisam ništa loše napisao o Messiju i ne znam zasto se neki od vas bune. Messi je genije, a Ronaldo je sve postigao radom i odricanjem. Činjenica je da je Ronaldo trpao u ManUTD, pa otišao u Real gdje je i dalje trpao. Isto je radio i u Juventusu (najzahtjevnija liga). Čak i ovom ManUTD je postigao do sada 15-tak golova. Sa Portugalom je osvojio EP, što je puno teže nego sa Argentinom osvojiti neki trofej.

Jim Hoyle

pre 2 godine

Da, Donaruma nije smeo da se igra ispred gola, da, on je krivac za primljen gol, to je jasno, ali to pomodarstvo ogledano u zgrazavanju na pas igru iz zadnje linije je malo postalo bezveze. Ta igra koja se danas igra je evolucija fudbala nastala 70ih, a prasinu sa knjige "igrati efikasan i lep fudbal" je skinula Barsa, a danas je igraju i Man C i Liverpul, igra je i Bajern, samo igraju varijacije tog koncepta. Zar nema veceg uzivanja nego gledati znalce kojima svaka lopta i svaki pas imaju smisao, imaju "zasto i zato", imaju ideju i plan? Da, ponavljam, Donaruma je preterao, jer je potcenio protivnika koji se zaleteo, ali to je njegov problem, a ne problem ideje tog nacina igre. Najlakse na svetu je ispucati loptu na protivnicku polovinu. To moze bukvalno svako. To sto autor teksta navodi da se prvo uci kad je frka da ispucavas se najbolje oslikava u nasem fudbalu. Zato tako i igramo. Kad je frka trazis najblizeg igraca, koji se otvorio i ceka loptu da se onda kroz par paseva smiri igra i da se izadje iz panicne situacije. Hoce neko od gospode da mi objasni gde je logika da golman koji ima 100% loptu u nogama se zaleti i ispuca je daleko od gola, i samim tim smanji sansu za 50% da opet pripadne njegovom timu? Neko se pocesao po glavi, shvatio to i zato gledamo vrhunski fudbal danas. A Donaruma ce biti uvek, sto ne dokazuje slabosti tog koncepta nego neznanje jednog igraca.

Hahah

pre 2 godine

Mariborcanin,

Ronaldo je se dokazao u Unitedu i Juventusu isto koliko i Mesi u PSGu 😂

Messi u PSGu u svim takmičenjima:
1.882 minute,
7 golova,
10 asistencija.
Messi u prosjeku svakih 110 minuta upiše gol ili asistenciju.

Ronaldo u Unitedu u svim takmičenjima:
2.478 minute,
15 golova,
3 asistencija.
Ronaldo u prosjeku svakih 137 minuta upiše gol ili asistenciju.

Ronaldo u Juventusu u svim takmičenjima:
11.508 minuta,
101 gol (29 penala),
22 asistencije.
Ocigledno je da je Ronaldo ovu svoju statistiku zamaskirao silnim golovima iz penala. Bukvalno, gotov jednu trecinu svojih golova za Juventus je postigao na taj nacin. Ako zanemarimo penale, Ronaldo je u prosjeku svakih 122 minuta upisao gol ili asistenciju za Juventus.

Ronaldo u reprezentaciji Portugala:
14.622 minuta,
115 golova,
40 asistencija.
Ronaldo u prosjeku svake 94 minute upiše gol ili asistenciju.

Messi u reprezentaciji Argentine:
13.019 minuta,
80 golova,
51 asistencija.
Messi u prosjeku svakih 99 minuta upiše gol ili asistenciju.

Ronaldo u reprezentaciji Portugala na velikim takmičenjima (EURO + Svjetsko prvenstvo):
3.628 minuta,
21 gol,
11 asistencija.
Ronaldo u prosjeku svake 113 minuta upiše gol ili asistenciju.

Messi u reprezentaciji Argentine na velikim takmičenjima (SP + Copa America):
4.532 minuta,
19 golova,
23 asistencija.
Messi u prosjeku svakih 107 minuta upiše gol ili asistenciju

san-Dokan

pre 2 godine

Druže, za Messija se može izjaviti svašta, ali napisati da je lažnjak je čisto neznanje ovog sporta. Jednostavno, on i Ronaldo došli su do svog kraja. Oni nisu odigrali stotine odličnih utakmica, oni su odigrali na stotine velemajstorskih partija. Njihovo tijelo je pregaženo, potrošeni su kao igrači i sada bi trebalo započeti iživljavanje. PSG nije ...


druze, ti ne shvatas sustinu

nije on napisao da je Mesi los igrac bio u karijeri, vec 2021 godine kad je dobio nagradu No1 u SVETU - znaci sad, danas !!!!

Kiki

pre 2 godine

Mariborcanin, Mesi je se za razliku od Ronalda pokazao i bez Cavija i Inieste.

Ronaldo bez Modrica i Krosa nije ni 5% onog sto je bio sa njima.

Ronaldo u 13 godina bez Modrića i Kroosa (6 United, 3 Juve i prve 4 godine u Realu):

3x najbolji strijelac lige (2007/08, 2010/11 i 2019/20)
1x najbolji strijelac LP (2007/08)
1 zlatna lopta (2008)
nikad nije bio najbolji nokaut faze LP
nikad nije bio najbolji asistent lige
nikad nije dao vise od 8+ golova u Juventusu i United u jednoj sezoni LP, a uz Modrica i Kroosa 15,16,17 komada.

Messi u 3 sezone bez Xavija i Inieste:

3x najbolji strijelac lige
2x najbolji asistent lige
1x najbolji strijelac LP (2018/19)
1x najbolji strijelac nokaut faze LP (2018/19)
2 zlatne lopte (2019 i 2021)

Mesi je bio vanzemaljac uz Cavija i Iniestu, a bio je i bez njih, Ronaldo je bio vanzemaljac uz Modrica i Krosa, a bez njih... bez komentara... U Realu 44 hattricka, a u Juventusu i Junajtedu po 1... Tuzno.

hm

pre 2 godine

Alo, faul je bio i tacka. Postoje pravila igre koja nisu postovana.Real je uvek bio povlascen.Sramora velika
(zed….)
Alo, nije bio faul.(čisto da zadržim stil pisanja koji si primenio). A nije bio faul zato što golman u momentu kada dolazio do duela, nije bio golman već bilo koji igrač, u remplovanju van peteca. I tačka! (ovo opet zbog stila )
p.s. I meni se Real gadi zbog svih prethodnih protežiranja kod sudija, ali ovde nije bio povlašćen.

Nexus

pre 2 godine

svidjalo se to nekome ili ne PSG je sinoc opljackan od strane sudija ono je faul i na sredini terena a ne u petercu nad golmanom
(srbin, 10. mart 2022 10:14)

Golman nije bio u petercu, pa samim tim nije ništa više zaštičen nego bilo koji drugi igrač. Da je bio u golmanskom prostoru, to bi bila druga priča.

Деда Трипко

pre 2 godine

I onda neko ima obraza da kaže kako je Mesi bolji od Ronalda
(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022 09:13)

Па и јесте бољи,у чему је проблем? Гледати Месија у ПСЖ није релевантан фактор.Ни Нејмар није исти играч из Барсе.У Барси је постојао систем,у ПСЖ га нема.Схватате ли да је тај Меси давао по четири гола Арсеналу,преко 20 их је дао Реалу са Пепелом и Рамосом у одбрани.Од десет највећих светских тренера бар ће седам рећи да је Меси бољи од Роналда.Они уопште не играју на истој позицији.Роналдо скоро задњих десет година кампује у шеснаестерцу.Топ голгетер и то је то.А Меси је и поред тога скоро изједначен у головима,бољи у асистенцијама,и далеко бољи извођач слободних удараца.Поређења ради,Роналдо је процентуално најгори извођач слоб.удараца у историји.Мислим да је у Реалу од 100 покушаја дао само два или три гола.Али Меси од синоћ је заиста брука.Примати толику плату а шетати се по терену.И Нејмар у исту корпу.

Nikola

pre 2 godine

Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal.


Naklon do poda za ovo sto ste napisali u članku.Imam 44 godine, profesor fizičkog vaspitanja, muka mi je više od onog šablonskog ispucavanja lopte od golmana, zatim iznošenja preko bočnih igrača ili povratka zadnjeg veznog na kapicu šesnaesterca da bi samo loptu prosledio levo ili desno, kao da "libero " ili čak golman to ne znaju da urade.Od fudbala se pravi kompjuterski program, taktike sa desetine tablica na kojima su prikazane šemirane akcije, draž fudbala je bila u improvizaciji, lucidnosti jednog Ronaldinja, Zidana, Ronalda,Rivalda, Badja, Maradone.. ..koja je(lucidnost i improvizacija)davala lepotu i draž omiljenoj sporednoj stvari na svetu.

Драган М. П.

pre 2 godine

"Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal."
Као Реал почиње напад? Исто као и сви остали додавањем са голманом.Фаул над голаном је чист као суза. Да се ово десило у нашем првенству већ видим саопштење једног клуба да се првенство прекине. ПСЖ игра лош фудбал, али у дуелу са Реалом није заслужио испадање. Али то је спорт, не победи увек бољи.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Komentar utakmice za 10. a što se tiče Messija očigledano je da on može da igra vrhunski samo u Barceloni gdje je cijeli klub (od čistačice do saigrača) podredjen njemu i njegovoj genijalnosti. Čak i u reprezentaciji Argenitine nije tako dominantan. Francuska liga je slabija od španske lige ali on ipak ne dominira. Kako bi tek izgledao u Italiji ili Engleskoj?! Messi ne može nikako ući u priču GOAT dok ne osvoji SP sa reprezentacijom!

Za razliku od njega Ronaldo se je dokazao i u Engleskoj i Italiji.

Što se tiče Modrića valjda je sada svima jasno da je zasluženo dobio Zlatnu loptu 2018. Niti približno nije isto dovući Hrvatsku u finale SP ili neku veliku fudbalsku naciju (Njemačka, Argentina, Italija...).

Bocko

pre 2 godine

Većina iskrenih ljubitelja fudbala veruje da je Mesiju i Ronaldu poklonjeno nekoliko zlatnih lopti, na račun drugih majstora fudbala. Recimo : Roben, Riberi, Ćavi, Iniesta, Snajder, Levandovski su takođe zaslužili bar po jednu. A porediti Benzemu i najvećeg igrača u trofejnog istoriji Reala je besmisleno. Di Stefano je u Realu igrao veznog igrača, u rasponu od zadnjeg veznog, do polu-špica . Na svakoj pojedinačnoj utakmici. I to ga nije sprečilo da postavi mnoge golgeterske rekorde. 9 je nosio kao uspomenu iz Rivera, gde je i bio klasičan centarfor. Inače, faul je bio, ali Donaruma nije smeo da se dovede u tu situaciju. Naročito ne protiv Reala.

Nexus

pre 2 godine

Sramota da novinar blati Mesijevu karijeru i da nije zaslužio zlatne lopte, najveći mag i rekorder u svim aspektima fudbalske igre
Druga stvar je što mu ne ide od kako je u PSG...
Ono što je Messi postigao to je nedostižno!
(Dm, 10. mart 2022 10:22)
Novinar je govorio o zadnjoj Mesijevoj zlatnoj lopti koju apsolutno nije zaslužio. Ako ništa drugo bar je Levandovski bio bolji od njega u toj sezoni.

milos

pre 2 godine

I onda neko ima obraza da kaže kako je Mesi bolji od Ronalda
(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022
A Ronaldo inace igra sezonu iz snova,znaju oni fudbala jos uvek,ali godine su godine

Radzani

pre 2 godine

Mnogo srece za Madrid i 2 greske Markinjosa resile utakmicu. Neverovatno da su dobili bez Kazemira i Mendija. Ali nenitno, ispadaju u sledecoj rundi, nemaju nikakvu igru.

Navijam za bolji fudbal a psz je igrao lepse

pre 2 godine

dabome, kakav poketino ili neki tamo markinjos.... trebalo m.dj.da odigra sinoc i da postavi taktiku. I da svira ocigledan faul nad donarumom. Pa bi sad bila kuknjava nad "modernim fudbalom" za novac. Kao da u realu igraju zA kikiriki, a transfere obavljaju da bi se "fudbaleri razvijali"...

Cinker

pre 2 godine

Koliko mi je drago sto ljudi sada pisu da Zlatnu Loptu treba da osvoji Luka Modrić i da nisu najvažniji samo golovi kada se gleda individualni kvalitet po pitanju te nagrade.To dovodi do zakljucka da je Mesi za proslu sezonu itekako zasluzeno dobio Zlatnu loptu, jer je upravo igrao kao Modrić ove sezone, samo sa jos 50+ golova i 20+ asistencija.

xxxx

pre 2 godine

Ipak najgore od svega je cinjenica da je moderan fudbal ocajan i sterilan. Uz par dobrih trenutaka, zadnjih 10 godina je bio najgori period u istoriji.

Wesely

pre 2 godine

Nije ovde poenta jel bolji Mesi ili Ronaldo. Sta ste se uhvatili toga, Real je na svojoj kozi osetio, davno pre PSG, kako je to kad skupis sve zvezde u tim. Nista bolje PSG nece proci od Galaktikosa. Potpisujem svaku rec ovog teksta. Mnogo nonsalantnosti, ne mozes tako ziherski da igras.

qwerty

pre 2 godine

Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal."
Bravo! Poenta svega. Nepotrebna dodavanja do beka i obavezno pocinjanje napada iz poslednje linije tima kratkim pasovima i trouglovima je vise unistilo fudbal od svih novotarija poput vara, pet izmena itd... Isto je Real radio u prvoj utakmici i stalno gubio loptu na prvoj trecini terena. Gde i kad je nestalo deganziranje lopte ili ispucavanje preko pola samim tim i vazdusni dueli? Razumem ja taktiku, al mora malo i mozak da se ukljuci u igri ne samo slepo pratiti sablon, a fudbal sve vise lici na igru po sablonu.
(znamo pricu, 10. mart 2022 10:20)

Slazem se za smaranje i dodavanje u nedogled, ali tvoja konstatacija da lopta treba da se deganzira i ispuca preko pola i da se pri tom koristi mozak mi ne idu jedno sa drugim.

zagor

pre 2 godine

haha bravo.
dajte malo novinari slobodno budite agresivniji u iznosenju sportskih stavova. mozda se nece svi sloziti sa stilom ili izrecenim, ali bar ima o cemu da se prica. izborili ste se da imate prostor u medijima, pa pisite! ne morate uvek da idete niz dlaku i dajete politicki korektne ili stereotipne ocene i analize.
hocu reci, bravo za hrabar tekst.
ja se cak i slazem sa napisanim, ali i da se ne slazem opet volim da procitam sta kazu ljudi sa znanjem i stavom.

zaista

pre 2 godine

ona direktna asistencija nema veze s modrićevim stilom, ali sve prije vintage modrić što može sve manje jer je realno stariji. uzme, iznese 30m pod pritiskom, sjajan pas u stranu, onda obično ide centaršut pa gol ili dva dodavanja pa gol.
Neću reći neznalice nego perfidni i zlonamjerni onda mu zbrajaju asistencije

Dm

pre 2 godine

Sramota da novinar blati Mesijevu karijeru i da nije zaslužio zlatne lopte, najveći mag i rekorder u svim aspektima fudbalske igre
Druga stvar je što mu ne ide od kako je u PSG...
Ono što je Messi postigao to je nedostižno!

Zoran

pre 2 godine

Skoro sve stoji, ali faul je bio. To sto je golman izgubio koncentraciju na trenutak ne znaci da ga trbati nesviranjem ociglednog faula.
Da je nasa reprezentacija primila ovakav gol, ili mozda Zvezda ili Partizan, suze i kletve bi se cule do polova.
Imati antipatiju prema prebogatim je shvatljivo, fudbalska pravila treba da vaze za sve.

Sinke

pre 2 godine

Messi je bio bozanstvo u Barseloni,imao status najboljeg ikada,I onda Sam siguran da je njegov otac stupio na scenu,doslo je do ogromne pohlepe,naravno I celnici Barselone su zakuvali time sto mu nisu mogli omoguciti nacin da ostane,pristao je na smanjenje plate od 50%,Ali to nije bilo dovoljno.....Ovi sledeci koraci su pokazali nazalost cistu pohlepu....Messijev prelazak u Francusku Ligu je bio najgori moguci potez koji se ikada desio u fudbalu.....I od tada je Messi potpuno psihicki potonuo,I vise nije ni sjenka onog igrada od prije.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Odlican tekst. Zao mi je messija, ovo je katastrofa. Modric... priznajem, kad sam prvi put cuo za njega, znajuci jako dobro tko je i sto je mamic, vjerovao sam da je to marketinska muljavela i podmetanje kad je rekao 'bolji je od kranjcara'. I dugo vremena niko je bio puno bitniji igrac za repku, zabijao je i asistirao vise a sa loptom je mogao sve. Jedino je bio spor. No sinoc sam dozivio sve- vidio sam danca koji je rekao da je modric bolji od laudrupa i spanjolce koji su tvrdili da je modric bolji od xavija i inieste.
Nema dalje.

bob

pre 2 godine

Navijao sam za real, ali samo zato sto su konacno bili slabiji od protivnika. Faul je bio cist, sudija mozda nije vidio, VAR je morao. A svima koji misle da je fudbal pobijedio, razmislite da li bi se taj faul odsvirao da je neko drugi igrao protiv PSG

znamo pricu

pre 2 godine

"Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal."
Bravo! Poenta svega. Nepotrebna dodavanja do beka i obavezno pocinjanje napada iz poslednje linije tima kratkim pasovima i trouglovima je vise unistilo fudbal od svih novotarija poput vara, pet izmena itd... Isto je Real radio u prvoj utakmici i stalno gubio loptu na prvoj trecini terena. Gde i kad je nestalo deganziranje lopte ili ispucavanje preko pola samim tim i vazdusni dueli? Razumem ja taktiku, al mora malo i mozak da se ukljuci u igri ne samo slepo pratiti sablon, a fudbal sve vise lici na igru po sablonu.

deniro

pre 2 godine

Kad si velik ljudi će se najviše sećati tvojih poraza.Za mene je nezaboravna ruska tragedija 2018. gde Leo nije video lopte 90 minuta ARG-HRV 0-3!I naravno,kineska drama sa elementima komedije i poznato Skolovanje Nikole J.

vladan

pre 2 godine

Jeste sve ovo tacno za jucerasnju utakmicu ali si malo preterao za Modrica.
Jeste on juce odigrao genijalno ali da bi dobio Zlatnu loptu treba cele godine da igras genijalno. Nisam siguran da je tako bilo.
Real je morao da ima najboljeg igraca na svetu, pa je izdejstvovao da to bude Modric

Joker

pre 2 godine

PSG je igračka jednog bogataša koji ne zna šta će sa parama. Iako nije jedini klub te vrste, svakako je najgori. Jer u drugim takvim klubovima (Chelsea, Man City…) se pitaju ljudi koji znaju nešto o fudbalu. Tuchel i Guardiola sastavljaju timove i traže igrače koji će da doprinesu ideji njihove igre. PSG se razbacuje parama, kupuje mega zvezde koji su na zalasku karijere i nada se najboljem. Pa nije ovo FIFA igrica, ovo je stvaran život. Titule se ne kupuju

Joca

pre 2 godine

I onda neko ima obraza da kaže kako je Mesi bolji od Ronalda
(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022 09:13

Pa prvo i Ronaldo je ove godine daleko ispod svog nivoa, kao drugo igra u MU cistog spica dok Mesi igra nekog amf/cmf hibrida.Ovaj sto je pisao clanak ocigledno mrzi Donarumu iz nekog razloga, momak je sa razlogom bio prvi golman EP, ima samo 22 godine, skinuo je Benzemi vrhuski sut i jedan kiks sve to menja.Kao da Nojer,Bufon, DeHea nikad nisu kiksirali.

Ivan

pre 2 godine

Najbolji igrač sveta ima 2 (dva) gola u francuskoj ligi (5 a uskoro 6 liga u Evropi, srpska je npr uskoro 10ta). Ali bitno da Sofascore daje 10ku za 5 driblinga na sredini terena xD

Harambaša

pre 2 godine

Svaka čast za analizu, posmatrajući kao fudbalski fan svaka je na mestu.
Ipak objektivnost je ovde donekle dovedena u pitanje, i tu mislim na kriterijum suđenja. Ako je sudija odlučio da insistira na čistoj igri i svaki kontakt između igrača tretira kao prekršaj, što je radio odlično...u tom svetlu start Benzeme nad golmanom svakako je prekršaj, i tu dileme nema, start je bio na igrača, ne na loptu, tu dileme nema i pravila su jasna. U nastavku je svirao prekršaj za mnogo blaže kontakte, kako nad igračima Reala, tako i nad igračima PSŽ.
Ipak slažem se da je sinoć fudbal pobedio, a to će se pretvoriti u poraz već u sledećoj utakmici plašim se.
PSŽ je mogao i morao mnogo više, i tu nema opravdanja, veoma loša partija velikog broja igrača. Modrić i Benzema sa druge strane bili su zvezde večeri.

don

pre 2 godine

Prije svega svaka čast Realu na povratku u ovom meču, to stvarno mogu samo najveći klubovi. Drugo, ovakav tekst sam očekivao da će izaći jer je sličan izašao kada je Man Utd pre par sezona na sličan način izbacio PSG (tj PSG je izbacio sam sebe) i odma sam rekao da će s atakvom igrom Man Utd ispasti od bilo kog ozbiljnijeg protivnika, tako je i bilo jer ih je sledeće kolo Barsa izbacila sa pola gasa. Isto tako će proći i Real jer je PSG 3 od 4 poluvremena bio apsolutno dominantan tim, kasnije je izašlo na videlo njihov luzerski mentalitet i amaterske greške pojedinaca što svetske klase kao što su Benzema i Modrić znaju da iskoriste. Real je trenutno po igri dosta daleko od samog svetskog vrha (Liverpul, Siti i Bajern) i ne igraju ništa bolje u odnosu na prethodne 3 godine kada su ih dosta lagano izbacivali Ajax, Siti i Čelsi.

pseudonim

pre 2 godine

Dobar tekst, ali reci za donarumu da je los golman je stvarno smesno. Ocigledno je pisac posmatrao donarumu kroz prizmu njegovog prelaska u psg i nezadovoljstva statusom u psg. kiks jeste napravio i treba izbiti loptu ali je u top 3 golmana.

Gabigol

pre 2 godine

Druže, za Messija se može izjaviti svašta, ali napisati da je lažnjak je čisto neznanje ovog sporta. Jednostavno, on i Ronaldo došli su do svog kraja. Oni nisu odigrali stotine odličnih utakmica, oni su odigrali na stotine velemajstorskih partija. Njihovo tijelo je pregaženo, potrošeni su kao igrači i sada bi trebalo započeti iživljavanje. PSG nije ekipa, tamo će se snaći samo netko poput Mbappea koji igra na dugi for i odličan je na širokom prostoru kad ima kontru, Messi nije stvoren za takvu igru. On voli loptu, on voli Barcelonu i tamo mu je mjesto. Nemoguće da su odjednom svi zaboravili kakve utakmice se pišu uz njegovo ime, koliko je golova sam zabio na vlastiti talent i magiju. Jučer je bila pobjeda nogometa nad naftašima i to se jedino piše.

boris.74.ns

pre 2 godine

Nonsalantnost odbrane PSZ-a, greske i katastrofalna odluka sudije, cist faul nad golmanom kod prvog gola Reala, ...e sad krecu duboke analize ... sunovrat, lazni......
PSZ igra smesno - neozbiljno odbranu za 1/8 - rundu LS...!
BTW: sta je uradi Nejmar na utakmicu, predao loptu protivniku, sledi posle kontra i gol!
Ovde je izgleda jedino mrziteljima Mesija stalo da nadju priliku da pljuju po njemu, naravno zbog kompleksa koje je 15 godina uzrokovao mnogima ....?

nemam knjižicu

pre 2 godine

sve ok ali je faul bio sto znaci da je Psg ostecen.Ne volim ni u opstinskoj ligi da gledam kradju ...
(Macan, 10. mart 2022 09:35)

Pokradeni za jedan ali šta ćemo sa druga dva. Klub koji ima Mbapea, Mesija i Nejmara ne sme sebi da dozvoli onakve golove. Ono ne prima ni Arsenal ali iz Tivta. I nije suština u krađi iako je i meni muka od večitog navlačenja za Real i njemu slične klubove. Suština je da može da se desi kiks golmanu ali ne može da kiksne ceo tim. Mesi kao da nije bio na terenu. Nejmara je bilo malo više. Ipak je najveći krivac trener. Što reče jedan u komentaru, Mesija je trebalo da zameni na poluvremenu. Maksimum.

Миливоје Ватрогасац

pre 2 godine

Не волим ни један ни други клуб, али овај одличан текст обожавам!
Браво и свака част.

Sale

pre 2 godine

Nema sumnje da je Messi jedan od najboljih, zavisno od mišljenja osobe do osobe, i najbolji ikada. Ali stvari koje on radi ove godine, i par prethodnih mu nikako ne ide u prilog. Na stranu statistika ove sezone, to što je premalo zabio u najslabijoj ligi petice. Njegovo nezalaganje na terenu, šetanje dok svi ostali rade za njega je gadljivo za gledati. Jučer je igrao na toj poziciji devetke, deseti minut meča, čovek pri posedu stopera Reala šeta i nema nameru da ikoga pritisne ili potrči laganim korakom. Deseti minut meča! Sve kretnje koje radi su kada Pariz pređe centar i u zadnjih 30m prostora, gde su pokušava otkriti da bi dobio loptu. Tražio sam podatak koliko je pretrčao sinoć, nisam mogao da nađem. Mislim da je u pitanju mizerna brojka. On ovakav, bez obzira što je jedan od najboljih ikada, PSG pa ni bilo kome drugome ne služi ničemu, cak staviše, guši talenat drugih. Samo za primer, Ronaldo je isti ego kao i on, ali je u Messijevim godinama u SerieA, koja je jača od League1, zabio 30 golova.

daftendirekt

pre 2 godine

Bravo za deo o modernom fudbalu i vracanje lopte golmanu, bas zna da smori...
Faul jeste bio nad Donarumom, lepo od njega sto se nije valjao(jos jedna stvar koja mi smeta, to bespotrebno simuliranje) i jos lepse sto faul nije ni sviran :)
Posle toga jos jednom zakomplikovali sebi tim vracanjem lote unazad, no Real tog puta nije napravio sansu.
Sto bi rekao moj cale, bivsi golman, "ako ne znas sta ces sa loptom nemoj meni da vracas, teraj to u aut ili u korner!"

Mufc

pre 2 godine

Ronaldo je jos gori oni sto on igra u manchesteru je sramota. Messi makar ima govor tela kao da su svi oko njega ludi sto ga placaju za ovo sto radi. Problem ronalda je sto on misli da je jos uvek on kao pre 10 godina. Obojca treba da igraju po pola sta svaku trecu ili da odu u neki klub koji ne igra evropu i da uzivaju u fudbalu jos par godina

Kinez

pre 2 godine

Za sve si ubo ali da je fudbal pobedio je smesno. Kako je fudbal pobedio kada je PSG u dvomecu dominirao 150 minuta(to govori da je fudbal izgubio). Pogotovo kada shvatis da je 2 od 3 gola Real dao iz nicega tj iz nicega timskog ili pak individualnog nego iz dve sulude greske PSG pojedinaca koje su nicim izazvane(pa cak ni presingom). Fudbal je sinoc jako izgubio i to zbog dve greske pojedinaca i 5 minuta loseg fudbala sve dobro je palo u vodu.

Zzz

pre 2 godine

(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022 09:13)

Pa i jeste bolji Mesi. Dok Ronaldo ispada od Ajaksa, Porta, Liona, Mesi ispada od Liverpula, Bajerna, PSGa, Reala... Razlika u kvaliteti timova od kojih su ispadali je ogromna.

DEX

pre 2 godine

PSŽ je nešto i odigrao u prvom poluvremenu ali u drugom ništa. Mesi koga obožavam odigrao je za nulu. Neimar koga nikada nisam voleo, odigrao je za nulu. Di Marija od kad je ušao nije ni pipnuo loptu. Mbape čini čuda sa loptom, brzina i fantastični driblinzi, dečko otkida. Sa druge strane Vinicius je pokazao svoj antitalenat, dečko bez ideje pred protivničkim golom i bez hrabrosti za šut a odvratni Benzena je rešio utakmicu. Treneri obe ekipe su za drugu ligu, katastrofa. Tako da Real sigurno neće osvojiti ligu kao što je ne bi osvojio ni PSŽ da je sinoć prošao.

SS

pre 2 godine

Dobro pa se ne vidi da doticni navija za real :D PSG je iskreno raspad kao ekipa i tu se svaka prica dalje zavrsava. A najjaci komentar je za Ronalda ovaj jedan sto napisao da bolji... Juve se raspao zbog njega kao i sad manchester. Jednostavno vreme im je proslo.

PeraKojot

pre 2 godine

Ali kada u duelu Reala i PSG-a napisete "Fudbal je pobedio". Pa nije ih izbacio Levante.
Real od kad postoji, a poslednjih 25 godina posebno, svoj uspeh bazira samo na ogromnom novcu koji trosi na kupovinu igraca. A vi pricate kako je fudbal pobedio. PSG prolazi isto kao Realovi Galaktikosi. Nista nece uraditi. Ali ovakvi vlasnici kao njihovi nece istrajati kao u Realu, koji ipak ima tradiciju uspesnosti ( i trosenja novca uzalud ), pa da i sacekaju da nesto osvoje. Sem Lige 1.

KadPorastemBićuKengur

pre 2 godine

Bio je faul kod 1. gola i tačka.
Sve ostalo je tačno uz jednu prmedbu. Poketino je morao da izbaci Mesija još na poluvremenu.

gremlin je dosao da kaze sta mu je na duši,plagijator može....

pre 2 godine

Maldini HVALA za Menjoa,Dolaruma i Rajola su gde i treba…u “svetu $ i Arapa”Real ih vratio na fabricka…

komentator

pre 2 godine

Previše tendeciozno, kao da je navijač Reala pisao tekst, a možda i jeste? Previše mržnje i podsmevanja PSŽ-u i Mesiju, previše ponižavanja protivnika! Faul je bio i tačka, nije bitno da li je golman "davio" loptu, nije bitno što je Benzema trčao prema njemu! Faul je bio čist i protivnik je oštećen, to je "pobeda sudijske odluke"! Nije pobedio fudbal jer nisu pošptovana osnovna pravila!

Blek

pre 2 godine

Slazem se da je Donaruma kriv, ali kod prvog gola je bio cist faul i tu nema sta da se polemise. Gol ne bi bio postignut bez tog faula. Takodje, za Mesija se mozemo sloziti da je lose odigrao, ali reci da nije imao zavrsni pas, da li smo gledali istu utakmicu? PSZ je svakako zasluzio da ispadne i njihovom vlasniku zelim sve najgore za ono sto radi fudbalu, ali tekst nije na mestu.

Verebi Lovra

pre 2 godine

Ja kad gledam PSG , uvek se setim nas običnih ljudi kad nešto radimo ,ajmo sada da odradimo ovo pa da sednemo da popijemo pivo,a onda počneš da razmišljaš kad ce plata ,dali ce biti nagrade neke ,mi za 300.00 evra a oni za ko zna koliko,i malo im.. Kampanjski fudbal,jednostavno stanu ,zadovoljni minulim radom.

Sterling Cooper

pre 2 godine

Poruka autoru teksta: Druže o'ladi malo, šta ti je!?
p.s.
Nije fudbal pobijedio, fudbal je mrtav odavno, barem na ovom nivou, Real, PSG i slični.
Fudbal je poražen ko god da je prošao dalje, razmisli ti malo o tome, pa napiši nešto umjesto ovakvih paljevina, a još se predstavljaš se kao stara škola.

nemanja

pre 2 godine

Sve tačno.. osim jednog detalja.. kada je Modric (nesporni majstor) dobio zlatnu loptu, nije on vukao Real do Lš u toj sezoni i nije Ronaldo punio Krotone, nego je punio ekipe u LŠ i to je dao 15 golova na 13 utakmica.. tek od septembra te 2018. godine je prešao da, kako kaže autor texta, puni i Krotone.. i u euforiji se mora zadržati bar malo objektivnosti..

Миливоје Ватрогасац

pre 2 godine

Не волим ни један ни други клуб, али овај одличан текст обожавам!
Браво и свака част.

Verebi Lovra

pre 2 godine

Ja kad gledam PSG , uvek se setim nas običnih ljudi kad nešto radimo ,ajmo sada da odradimo ovo pa da sednemo da popijemo pivo,a onda počneš da razmišljaš kad ce plata ,dali ce biti nagrade neke ,mi za 300.00 evra a oni za ko zna koliko,i malo im.. Kampanjski fudbal,jednostavno stanu ,zadovoljni minulim radom.

gremlin je dosao da kaze sta mu je na duši,plagijator može....

pre 2 godine

Maldini HVALA za Menjoa,Dolaruma i Rajola su gde i treba…u “svetu $ i Arapa”Real ih vratio na fabricka…

Joker

pre 2 godine

PSG je igračka jednog bogataša koji ne zna šta će sa parama. Iako nije jedini klub te vrste, svakako je najgori. Jer u drugim takvim klubovima (Chelsea, Man City…) se pitaju ljudi koji znaju nešto o fudbalu. Tuchel i Guardiola sastavljaju timove i traže igrače koji će da doprinesu ideji njihove igre. PSG se razbacuje parama, kupuje mega zvezde koji su na zalasku karijere i nada se najboljem. Pa nije ovo FIFA igrica, ovo je stvaran život. Titule se ne kupuju

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Odlican tekst. Zao mi je messija, ovo je katastrofa. Modric... priznajem, kad sam prvi put cuo za njega, znajuci jako dobro tko je i sto je mamic, vjerovao sam da je to marketinska muljavela i podmetanje kad je rekao 'bolji je od kranjcara'. I dugo vremena niko je bio puno bitniji igrac za repku, zabijao je i asistirao vise a sa loptom je mogao sve. Jedino je bio spor. No sinoc sam dozivio sve- vidio sam danca koji je rekao da je modric bolji od laudrupa i spanjolce koji su tvrdili da je modric bolji od xavija i inieste.
Nema dalje.

KadPorastemBićuKengur

pre 2 godine

Bio je faul kod 1. gola i tačka.
Sve ostalo je tačno uz jednu prmedbu. Poketino je morao da izbaci Mesija još na poluvremenu.

Sterling Cooper

pre 2 godine

Poruka autoru teksta: Druže o'ladi malo, šta ti je!?
p.s.
Nije fudbal pobijedio, fudbal je mrtav odavno, barem na ovom nivou, Real, PSG i slični.
Fudbal je poražen ko god da je prošao dalje, razmisli ti malo o tome, pa napiši nešto umjesto ovakvih paljevina, a još se predstavljaš se kao stara škola.

Ivan

pre 2 godine

Najbolji igrač sveta ima 2 (dva) gola u francuskoj ligi (5 a uskoro 6 liga u Evropi, srpska je npr uskoro 10ta). Ali bitno da Sofascore daje 10ku za 5 driblinga na sredini terena xD

Nexus

pre 2 godine

Sramota da novinar blati Mesijevu karijeru i da nije zaslužio zlatne lopte, najveći mag i rekorder u svim aspektima fudbalske igre
Druga stvar je što mu ne ide od kako je u PSG...
Ono što je Messi postigao to je nedostižno!
(Dm, 10. mart 2022 10:22)
Novinar je govorio o zadnjoj Mesijevoj zlatnoj lopti koju apsolutno nije zaslužio. Ako ništa drugo bar je Levandovski bio bolji od njega u toj sezoni.

PeraKojot

pre 2 godine

Ali kada u duelu Reala i PSG-a napisete "Fudbal je pobedio". Pa nije ih izbacio Levante.
Real od kad postoji, a poslednjih 25 godina posebno, svoj uspeh bazira samo na ogromnom novcu koji trosi na kupovinu igraca. A vi pricate kako je fudbal pobedio. PSG prolazi isto kao Realovi Galaktikosi. Nista nece uraditi. Ali ovakvi vlasnici kao njihovi nece istrajati kao u Realu, koji ipak ima tradiciju uspesnosti ( i trosenja novca uzalud ), pa da i sacekaju da nesto osvoje. Sem Lige 1.

Gabigol

pre 2 godine

Druže, za Messija se može izjaviti svašta, ali napisati da je lažnjak je čisto neznanje ovog sporta. Jednostavno, on i Ronaldo došli su do svog kraja. Oni nisu odigrali stotine odličnih utakmica, oni su odigrali na stotine velemajstorskih partija. Njihovo tijelo je pregaženo, potrošeni su kao igrači i sada bi trebalo započeti iživljavanje. PSG nije ekipa, tamo će se snaći samo netko poput Mbappea koji igra na dugi for i odličan je na širokom prostoru kad ima kontru, Messi nije stvoren za takvu igru. On voli loptu, on voli Barcelonu i tamo mu je mjesto. Nemoguće da su odjednom svi zaboravili kakve utakmice se pišu uz njegovo ime, koliko je golova sam zabio na vlastiti talent i magiju. Jučer je bila pobjeda nogometa nad naftašima i to se jedino piše.

Joca

pre 2 godine

I onda neko ima obraza da kaže kako je Mesi bolji od Ronalda
(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022 09:13

Pa prvo i Ronaldo je ove godine daleko ispod svog nivoa, kao drugo igra u MU cistog spica dok Mesi igra nekog amf/cmf hibrida.Ovaj sto je pisao clanak ocigledno mrzi Donarumu iz nekog razloga, momak je sa razlogom bio prvi golman EP, ima samo 22 godine, skinuo je Benzemi vrhuski sut i jedan kiks sve to menja.Kao da Nojer,Bufon, DeHea nikad nisu kiksirali.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Komentar utakmice za 10. a što se tiče Messija očigledano je da on može da igra vrhunski samo u Barceloni gdje je cijeli klub (od čistačice do saigrača) podredjen njemu i njegovoj genijalnosti. Čak i u reprezentaciji Argenitine nije tako dominantan. Francuska liga je slabija od španske lige ali on ipak ne dominira. Kako bi tek izgledao u Italiji ili Engleskoj?! Messi ne može nikako ući u priču GOAT dok ne osvoji SP sa reprezentacijom!

Za razliku od njega Ronaldo se je dokazao i u Engleskoj i Italiji.

Što se tiče Modrića valjda je sada svima jasno da je zasluženo dobio Zlatnu loptu 2018. Niti približno nije isto dovući Hrvatsku u finale SP ili neku veliku fudbalsku naciju (Njemačka, Argentina, Italija...).

Wesely

pre 2 godine

Nije ovde poenta jel bolji Mesi ili Ronaldo. Sta ste se uhvatili toga, Real je na svojoj kozi osetio, davno pre PSG, kako je to kad skupis sve zvezde u tim. Nista bolje PSG nece proci od Galaktikosa. Potpisujem svaku rec ovog teksta. Mnogo nonsalantnosti, ne mozes tako ziherski da igras.

Zoran

pre 2 godine

Skoro sve stoji, ali faul je bio. To sto je golman izgubio koncentraciju na trenutak ne znaci da ga trbati nesviranjem ociglednog faula.
Da je nasa reprezentacija primila ovakav gol, ili mozda Zvezda ili Partizan, suze i kletve bi se cule do polova.
Imati antipatiju prema prebogatim je shvatljivo, fudbalska pravila treba da vaze za sve.

nemanja

pre 2 godine

Sve tačno.. osim jednog detalja.. kada je Modric (nesporni majstor) dobio zlatnu loptu, nije on vukao Real do Lš u toj sezoni i nije Ronaldo punio Krotone, nego je punio ekipe u LŠ i to je dao 15 golova na 13 utakmica.. tek od septembra te 2018. godine je prešao da, kako kaže autor texta, puni i Krotone.. i u euforiji se mora zadržati bar malo objektivnosti..

Nikola

pre 2 godine

Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal.


Naklon do poda za ovo sto ste napisali u članku.Imam 44 godine, profesor fizičkog vaspitanja, muka mi je više od onog šablonskog ispucavanja lopte od golmana, zatim iznošenja preko bočnih igrača ili povratka zadnjeg veznog na kapicu šesnaesterca da bi samo loptu prosledio levo ili desno, kao da "libero " ili čak golman to ne znaju da urade.Od fudbala se pravi kompjuterski program, taktike sa desetine tablica na kojima su prikazane šemirane akcije, draž fudbala je bila u improvizaciji, lucidnosti jednog Ronaldinja, Zidana, Ronalda,Rivalda, Badja, Maradone.. ..koja je(lucidnost i improvizacija)davala lepotu i draž omiljenoj sporednoj stvari na svetu.

daftendirekt

pre 2 godine

Bravo za deo o modernom fudbalu i vracanje lopte golmanu, bas zna da smori...
Faul jeste bio nad Donarumom, lepo od njega sto se nije valjao(jos jedna stvar koja mi smeta, to bespotrebno simuliranje) i jos lepse sto faul nije ni sviran :)
Posle toga jos jednom zakomplikovali sebi tim vracanjem lote unazad, no Real tog puta nije napravio sansu.
Sto bi rekao moj cale, bivsi golman, "ako ne znas sta ces sa loptom nemoj meni da vracas, teraj to u aut ili u korner!"

zagor

pre 2 godine

haha bravo.
dajte malo novinari slobodno budite agresivniji u iznosenju sportskih stavova. mozda se nece svi sloziti sa stilom ili izrecenim, ali bar ima o cemu da se prica. izborili ste se da imate prostor u medijima, pa pisite! ne morate uvek da idete niz dlaku i dajete politicki korektne ili stereotipne ocene i analize.
hocu reci, bravo za hrabar tekst.
ja se cak i slazem sa napisanim, ali i da se ne slazem opet volim da procitam sta kazu ljudi sa znanjem i stavom.

Nexus

pre 2 godine

svidjalo se to nekome ili ne PSG je sinoc opljackan od strane sudija ono je faul i na sredini terena a ne u petercu nad golmanom
(srbin, 10. mart 2022 10:14)

Golman nije bio u petercu, pa samim tim nije ništa više zaštičen nego bilo koji drugi igrač. Da je bio u golmanskom prostoru, to bi bila druga priča.

SS

pre 2 godine

Dobro pa se ne vidi da doticni navija za real :D PSG je iskreno raspad kao ekipa i tu se svaka prica dalje zavrsava. A najjaci komentar je za Ronalda ovaj jedan sto napisao da bolji... Juve se raspao zbog njega kao i sad manchester. Jednostavno vreme im je proslo.

Blek

pre 2 godine

Slazem se da je Donaruma kriv, ali kod prvog gola je bio cist faul i tu nema sta da se polemise. Gol ne bi bio postignut bez tog faula. Takodje, za Mesija se mozemo sloziti da je lose odigrao, ali reci da nije imao zavrsni pas, da li smo gledali istu utakmicu? PSZ je svakako zasluzio da ispadne i njihovom vlasniku zelim sve najgore za ono sto radi fudbalu, ali tekst nije na mestu.

nemam knjižicu

pre 2 godine

sve ok ali je faul bio sto znaci da je Psg ostecen.Ne volim ni u opstinskoj ligi da gledam kradju ...
(Macan, 10. mart 2022 09:35)

Pokradeni za jedan ali šta ćemo sa druga dva. Klub koji ima Mbapea, Mesija i Nejmara ne sme sebi da dozvoli onakve golove. Ono ne prima ni Arsenal ali iz Tivta. I nije suština u krađi iako je i meni muka od večitog navlačenja za Real i njemu slične klubove. Suština je da može da se desi kiks golmanu ali ne može da kiksne ceo tim. Mesi kao da nije bio na terenu. Nejmara je bilo malo više. Ipak je najveći krivac trener. Što reče jedan u komentaru, Mesija je trebalo da zameni na poluvremenu. Maksimum.

komentator

pre 2 godine

Previše tendeciozno, kao da je navijač Reala pisao tekst, a možda i jeste? Previše mržnje i podsmevanja PSŽ-u i Mesiju, previše ponižavanja protivnika! Faul je bio i tačka, nije bitno da li je golman "davio" loptu, nije bitno što je Benzema trčao prema njemu! Faul je bio čist i protivnik je oštećen, to je "pobeda sudijske odluke"! Nije pobedio fudbal jer nisu pošptovana osnovna pravila!

Kinez

pre 2 godine

Za sve si ubo ali da je fudbal pobedio je smesno. Kako je fudbal pobedio kada je PSG u dvomecu dominirao 150 minuta(to govori da je fudbal izgubio). Pogotovo kada shvatis da je 2 od 3 gola Real dao iz nicega tj iz nicega timskog ili pak individualnog nego iz dve sulude greske PSG pojedinaca koje su nicim izazvane(pa cak ni presingom). Fudbal je sinoc jako izgubio i to zbog dve greske pojedinaca i 5 minuta loseg fudbala sve dobro je palo u vodu.

xxxx

pre 2 godine

Ipak najgore od svega je cinjenica da je moderan fudbal ocajan i sterilan. Uz par dobrih trenutaka, zadnjih 10 godina je bio najgori period u istoriji.

don

pre 2 godine

Prije svega svaka čast Realu na povratku u ovom meču, to stvarno mogu samo najveći klubovi. Drugo, ovakav tekst sam očekivao da će izaći jer je sličan izašao kada je Man Utd pre par sezona na sličan način izbacio PSG (tj PSG je izbacio sam sebe) i odma sam rekao da će s atakvom igrom Man Utd ispasti od bilo kog ozbiljnijeg protivnika, tako je i bilo jer ih je sledeće kolo Barsa izbacila sa pola gasa. Isto tako će proći i Real jer je PSG 3 od 4 poluvremena bio apsolutno dominantan tim, kasnije je izašlo na videlo njihov luzerski mentalitet i amaterske greške pojedinaca što svetske klase kao što su Benzema i Modrić znaju da iskoriste. Real je trenutno po igri dosta daleko od samog svetskog vrha (Liverpul, Siti i Bajern) i ne igraju ništa bolje u odnosu na prethodne 3 godine kada su ih dosta lagano izbacivali Ajax, Siti i Čelsi.

Dm

pre 2 godine

Sramota da novinar blati Mesijevu karijeru i da nije zaslužio zlatne lopte, najveći mag i rekorder u svim aspektima fudbalske igre
Druga stvar je što mu ne ide od kako je u PSG...
Ono što je Messi postigao to je nedostižno!

Деда Трипко

pre 2 godine

I onda neko ima obraza da kaže kako je Mesi bolji od Ronalda
(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022 09:13)

Па и јесте бољи,у чему је проблем? Гледати Месија у ПСЖ није релевантан фактор.Ни Нејмар није исти играч из Барсе.У Барси је постојао систем,у ПСЖ га нема.Схватате ли да је тај Меси давао по четири гола Арсеналу,преко 20 их је дао Реалу са Пепелом и Рамосом у одбрани.Од десет највећих светских тренера бар ће седам рећи да је Меси бољи од Роналда.Они уопште не играју на истој позицији.Роналдо скоро задњих десет година кампује у шеснаестерцу.Топ голгетер и то је то.А Меси је и поред тога скоро изједначен у головима,бољи у асистенцијама,и далеко бољи извођач слободних удараца.Поређења ради,Роналдо је процентуално најгори извођач слоб.удараца у историји.Мислим да је у Реалу од 100 покушаја дао само два или три гола.Али Меси од синоћ је заиста брука.Примати толику плату а шетати се по терену.И Нејмар у исту корпу.

Sinke

pre 2 godine

Messi je bio bozanstvo u Barseloni,imao status najboljeg ikada,I onda Sam siguran da je njegov otac stupio na scenu,doslo je do ogromne pohlepe,naravno I celnici Barselone su zakuvali time sto mu nisu mogli omoguciti nacin da ostane,pristao je na smanjenje plate od 50%,Ali to nije bilo dovoljno.....Ovi sledeci koraci su pokazali nazalost cistu pohlepu....Messijev prelazak u Francusku Ligu je bio najgori moguci potez koji se ikada desio u fudbalu.....I od tada je Messi potpuno psihicki potonuo,I vise nije ni sjenka onog igrada od prije.

hm

pre 2 godine

Alo, faul je bio i tacka. Postoje pravila igre koja nisu postovana.Real je uvek bio povlascen.Sramora velika
(zed….)
Alo, nije bio faul.(čisto da zadržim stil pisanja koji si primenio). A nije bio faul zato što golman u momentu kada dolazio do duela, nije bio golman već bilo koji igrač, u remplovanju van peteca. I tačka! (ovo opet zbog stila )
p.s. I meni se Real gadi zbog svih prethodnih protežiranja kod sudija, ali ovde nije bio povlašćen.

Jim Hoyle

pre 2 godine

Da, Donaruma nije smeo da se igra ispred gola, da, on je krivac za primljen gol, to je jasno, ali to pomodarstvo ogledano u zgrazavanju na pas igru iz zadnje linije je malo postalo bezveze. Ta igra koja se danas igra je evolucija fudbala nastala 70ih, a prasinu sa knjige "igrati efikasan i lep fudbal" je skinula Barsa, a danas je igraju i Man C i Liverpul, igra je i Bajern, samo igraju varijacije tog koncepta. Zar nema veceg uzivanja nego gledati znalce kojima svaka lopta i svaki pas imaju smisao, imaju "zasto i zato", imaju ideju i plan? Da, ponavljam, Donaruma je preterao, jer je potcenio protivnika koji se zaleteo, ali to je njegov problem, a ne problem ideje tog nacina igre. Najlakse na svetu je ispucati loptu na protivnicku polovinu. To moze bukvalno svako. To sto autor teksta navodi da se prvo uci kad je frka da ispucavas se najbolje oslikava u nasem fudbalu. Zato tako i igramo. Kad je frka trazis najblizeg igraca, koji se otvorio i ceka loptu da se onda kroz par paseva smiri igra i da se izadje iz panicne situacije. Hoce neko od gospode da mi objasni gde je logika da golman koji ima 100% loptu u nogama se zaleti i ispuca je daleko od gola, i samim tim smanji sansu za 50% da opet pripadne njegovom timu? Neko se pocesao po glavi, shvatio to i zato gledamo vrhunski fudbal danas. A Donaruma ce biti uvek, sto ne dokazuje slabosti tog koncepta nego neznanje jednog igraca.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Nisam ništa loše napisao o Messiju i ne znam zasto se neki od vas bune. Messi je genije, a Ronaldo je sve postigao radom i odricanjem. Činjenica je da je Ronaldo trpao u ManUTD, pa otišao u Real gdje je i dalje trpao. Isto je radio i u Juventusu (najzahtjevnija liga). Čak i ovom ManUTD je postigao do sada 15-tak golova. Sa Portugalom je osvojio EP, što je puno teže nego sa Argentinom osvojiti neki trofej.

vladan

pre 2 godine

Jeste sve ovo tacno za jucerasnju utakmicu ali si malo preterao za Modrica.
Jeste on juce odigrao genijalno ali da bi dobio Zlatnu loptu treba cele godine da igras genijalno. Nisam siguran da je tako bilo.
Real je morao da ima najboljeg igraca na svetu, pa je izdejstvovao da to bude Modric

Mufc

pre 2 godine

Ronaldo je jos gori oni sto on igra u manchesteru je sramota. Messi makar ima govor tela kao da su svi oko njega ludi sto ga placaju za ovo sto radi. Problem ronalda je sto on misli da je jos uvek on kao pre 10 godina. Obojca treba da igraju po pola sta svaku trecu ili da odu u neki klub koji ne igra evropu i da uzivaju u fudbalu jos par godina

Bocko

pre 2 godine

Većina iskrenih ljubitelja fudbala veruje da je Mesiju i Ronaldu poklonjeno nekoliko zlatnih lopti, na račun drugih majstora fudbala. Recimo : Roben, Riberi, Ćavi, Iniesta, Snajder, Levandovski su takođe zaslužili bar po jednu. A porediti Benzemu i najvećeg igrača u trofejnog istoriji Reala je besmisleno. Di Stefano je u Realu igrao veznog igrača, u rasponu od zadnjeg veznog, do polu-špica . Na svakoj pojedinačnoj utakmici. I to ga nije sprečilo da postavi mnoge golgeterske rekorde. 9 je nosio kao uspomenu iz Rivera, gde je i bio klasičan centarfor. Inače, faul je bio, ali Donaruma nije smeo da se dovede u tu situaciju. Naročito ne protiv Reala.

san-Dokan

pre 2 godine

Druže, za Messija se može izjaviti svašta, ali napisati da je lažnjak je čisto neznanje ovog sporta. Jednostavno, on i Ronaldo došli su do svog kraja. Oni nisu odigrali stotine odličnih utakmica, oni su odigrali na stotine velemajstorskih partija. Njihovo tijelo je pregaženo, potrošeni su kao igrači i sada bi trebalo započeti iživljavanje. PSG nije ...


druze, ti ne shvatas sustinu

nije on napisao da je Mesi los igrac bio u karijeri, vec 2021 godine kad je dobio nagradu No1 u SVETU - znaci sad, danas !!!!

pseudonim

pre 2 godine

Dobar tekst, ali reci za donarumu da je los golman je stvarno smesno. Ocigledno je pisac posmatrao donarumu kroz prizmu njegovog prelaska u psg i nezadovoljstva statusom u psg. kiks jeste napravio i treba izbiti loptu ali je u top 3 golmana.

Sale

pre 2 godine

Nema sumnje da je Messi jedan od najboljih, zavisno od mišljenja osobe do osobe, i najbolji ikada. Ali stvari koje on radi ove godine, i par prethodnih mu nikako ne ide u prilog. Na stranu statistika ove sezone, to što je premalo zabio u najslabijoj ligi petice. Njegovo nezalaganje na terenu, šetanje dok svi ostali rade za njega je gadljivo za gledati. Jučer je igrao na toj poziciji devetke, deseti minut meča, čovek pri posedu stopera Reala šeta i nema nameru da ikoga pritisne ili potrči laganim korakom. Deseti minut meča! Sve kretnje koje radi su kada Pariz pređe centar i u zadnjih 30m prostora, gde su pokušava otkriti da bi dobio loptu. Tražio sam podatak koliko je pretrčao sinoć, nisam mogao da nađem. Mislim da je u pitanju mizerna brojka. On ovakav, bez obzira što je jedan od najboljih ikada, PSG pa ni bilo kome drugome ne služi ničemu, cak staviše, guši talenat drugih. Samo za primer, Ronaldo je isti ego kao i on, ali je u Messijevim godinama u SerieA, koja je jača od League1, zabio 30 golova.

Dino

pre 2 godine

Ronaldo i Mesi mlađi od Modrića a gdje su oni a gdje Modrić? I onda neki o Modriću pisali kao Modrić je prevara, kao nije zasluzio zlatnu loptu.... To su mogli da pišu samo zlobnici ili neznalice. Modrić je u jednoj godini dobio sve moguće nagrade što nikad nije uspjelo ni Mesiji ni Ronaldu a mozda i nikom u istoriji. Daleko od tog da Mesi i Ronaldo nisu igraćine za istoriju, ali da je Modrić Španac ili Englez onda bi imao mnogo vise nagrada. A ovako je i pored njegove genijalnosti bilo osporavanja. Modrić je u 37-oj i praktićno nije ozljeđivan, jer pazi na sebe i na druge. Igra konstantno, na terenu je 90 min. a igre se mu praktično bez oscilacija, on je konstantno na visokom nivou. Kilian i Neimar su u kontrama najjači na svijetu. Šok je da momčad koja ima take genijalce u svom timu kao PSŽ nije prošla u četvrtfinale. Da je Real ispao nikom ne bi bilo čudno.

mateo

pre 2 godine

sad je cak i messi fan boysima jasno da su mu kupili tj poklonili zlatnu loptu ( i to nije bila prva ). ovo je vec deveta ili deseta utakmica protiv reala da nije zabio niti asistirao. svi smo znali da ce propast, da ce svijet vidjet njegovo pravo lice cim ode u drugi klub, u barci su svi ginuli za njega da moze zabit hattrick eibaru, celti ili mallorci. pa lik nema sto da trazi u top 100 najboljih svih vremena ! modric ga sinoc opet pojeo, izvozao, unistio, demolirao,...... ajmo reci igrao se s njim.

auuu

pre 2 godine

Leo Messi na posljednjih 9 susreta sa Real Madridom:

0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija

Harambaša

pre 2 godine

Svaka čast za analizu, posmatrajući kao fudbalski fan svaka je na mestu.
Ipak objektivnost je ovde donekle dovedena u pitanje, i tu mislim na kriterijum suđenja. Ako je sudija odlučio da insistira na čistoj igri i svaki kontakt između igrača tretira kao prekršaj, što je radio odlično...u tom svetlu start Benzeme nad golmanom svakako je prekršaj, i tu dileme nema, start je bio na igrača, ne na loptu, tu dileme nema i pravila su jasna. U nastavku je svirao prekršaj za mnogo blaže kontakte, kako nad igračima Reala, tako i nad igračima PSŽ.
Ipak slažem se da je sinoć fudbal pobedio, a to će se pretvoriti u poraz već u sledećoj utakmici plašim se.
PSŽ je mogao i morao mnogo više, i tu nema opravdanja, veoma loša partija velikog broja igrača. Modrić i Benzema sa druge strane bili su zvezde večeri.

milos

pre 2 godine

I onda neko ima obraza da kaže kako je Mesi bolji od Ronalda
(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022
A Ronaldo inace igra sezonu iz snova,znaju oni fudbala jos uvek,ali godine su godine

Драган М. П.

pre 2 godine

"Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal."
Као Реал почиње напад? Исто као и сви остали додавањем са голманом.Фаул над голаном је чист као суза. Да се ово десило у нашем првенству већ видим саопштење једног клуба да се првенство прекине. ПСЖ игра лош фудбал, али у дуелу са Реалом није заслужио испадање. Али то је спорт, не победи увек бољи.

bob

pre 2 godine

Navijao sam za real, ali samo zato sto su konacno bili slabiji od protivnika. Faul je bio cist, sudija mozda nije vidio, VAR je morao. A svima koji misle da je fudbal pobijedio, razmislite da li bi se taj faul odsvirao da je neko drugi igrao protiv PSG

zaista

pre 2 godine

ona direktna asistencija nema veze s modrićevim stilom, ali sve prije vintage modrić što može sve manje jer je realno stariji. uzme, iznese 30m pod pritiskom, sjajan pas u stranu, onda obično ide centaršut pa gol ili dva dodavanja pa gol.
Neću reći neznalice nego perfidni i zlonamjerni onda mu zbrajaju asistencije

boris.74.ns

pre 2 godine

Nonsalantnost odbrane PSZ-a, greske i katastrofalna odluka sudije, cist faul nad golmanom kod prvog gola Reala, ...e sad krecu duboke analize ... sunovrat, lazni......
PSZ igra smesno - neozbiljno odbranu za 1/8 - rundu LS...!
BTW: sta je uradi Nejmar na utakmicu, predao loptu protivniku, sledi posle kontra i gol!
Ovde je izgleda jedino mrziteljima Mesija stalo da nadju priliku da pljuju po njemu, naravno zbog kompleksa koje je 15 godina uzrokovao mnogima ....?

znamo pricu

pre 2 godine

"Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal."
Bravo! Poenta svega. Nepotrebna dodavanja do beka i obavezno pocinjanje napada iz poslednje linije tima kratkim pasovima i trouglovima je vise unistilo fudbal od svih novotarija poput vara, pet izmena itd... Isto je Real radio u prvoj utakmici i stalno gubio loptu na prvoj trecini terena. Gde i kad je nestalo deganziranje lopte ili ispucavanje preko pola samim tim i vazdusni dueli? Razumem ja taktiku, al mora malo i mozak da se ukljuci u igri ne samo slepo pratiti sablon, a fudbal sve vise lici na igru po sablonu.

Cinker

pre 2 godine

Koliko mi je drago sto ljudi sada pisu da Zlatnu Loptu treba da osvoji Luka Modrić i da nisu najvažniji samo golovi kada se gleda individualni kvalitet po pitanju te nagrade.To dovodi do zakljucka da je Mesi za proslu sezonu itekako zasluzeno dobio Zlatnu loptu, jer je upravo igrao kao Modrić ove sezone, samo sa jos 50+ golova i 20+ asistencija.

mighty banana

pre 2 godine

Ne ide u istu rečenicu pobeda fudbala i Real Madrid! Najljigaviji klub na svetu, koji sve što je osvojio od 1998. je osvojio na isti način na koji to pokušava taj isti PSŽ, na isti način kao Siti ili kako je Čelzi osvojio. Tako što je uložio ogromne pare. Nije to nikakva pobeda fudbala kao što je bila 2004. kada su finale igrali Porto i Monako koji po budžetima te godine možda nisu bili ni među top 10. 100 puta su odluke sudija bile na njihovoj strani da se svakom neutralnom ljubitelju fudbala prosto zgadi.
Luka Modrić je fenomenalan, ali 2018. nije bio najbolji na svetu. Ove godine igra bolje i od Ronalda i od Mesija, a vala koliko su dominirali ne znam šta su ljudi očekivali? Da nastave istim tempom do 70. godine? To što je ove godine bolji od njih ne znači da je veći igrač od njih dvojice je ni u jednom momentu do ove sezone nije bio bolji od njih. On i Benzema nose Real i to je činjenica, i već sam pisao da Ronaldo nikad nije došao u Real Benzema bi bio taj sa monstruoznim brojkama ali ne bi blizu osvojio toliko trofeja. Ni on ni Modrić.

Ms

pre 2 godine

Utakmicu su dobili momci od 19-20 godina koji su fizička sila Reala,sa nekoliko takvih u timu vrlo je lako Modriću i Benzemi da igraju ili bolje rečeno da se poigravaju jer silu imaju iza sebe.Svaka čast gospodine Anćeloti.

qwerty

pre 2 godine

Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal."
Bravo! Poenta svega. Nepotrebna dodavanja do beka i obavezno pocinjanje napada iz poslednje linije tima kratkim pasovima i trouglovima je vise unistilo fudbal od svih novotarija poput vara, pet izmena itd... Isto je Real radio u prvoj utakmici i stalno gubio loptu na prvoj trecini terena. Gde i kad je nestalo deganziranje lopte ili ispucavanje preko pola samim tim i vazdusni dueli? Razumem ja taktiku, al mora malo i mozak da se ukljuci u igri ne samo slepo pratiti sablon, a fudbal sve vise lici na igru po sablonu.
(znamo pricu, 10. mart 2022 10:20)

Slazem se za smaranje i dodavanje u nedogled, ali tvoja konstatacija da lopta treba da se deganzira i ispuca preko pola i da se pri tom koristi mozak mi ne idu jedno sa drugim.

Navijam za bolji fudbal a psz je igrao lepse

pre 2 godine

dabome, kakav poketino ili neki tamo markinjos.... trebalo m.dj.da odigra sinoc i da postavi taktiku. I da svira ocigledan faul nad donarumom. Pa bi sad bila kuknjava nad "modernim fudbalom" za novac. Kao da u realu igraju zA kikiriki, a transfere obavljaju da bi se "fudbaleri razvijali"...

Zzz

pre 2 godine

(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022 09:13)

Pa i jeste bolji Mesi. Dok Ronaldo ispada od Ajaksa, Porta, Liona, Mesi ispada od Liverpula, Bajerna, PSGa, Reala... Razlika u kvaliteti timova od kojih su ispadali je ogromna.

гази багру

pre 2 godine

свашта. који фудбал? чиста крађа, и то не први пут. које сте ви будале што мислите да је Реал на било који начин бољи клуб или праведнији, поштенији. они су само раније дошли до великих пара. све велике титуле је освојио новац. Звезда је највећа у Србији и Југославији зато што је била најбогатији клуб. свуда је исто.

milivoje

pre 2 godine

какав је краљ аутор текста!
(горан, 10. mart 2022 09:53)

Možda je kralj, sinko, ali novinar sigurno nije, a još manje je "stara škola". Taj nije očigledno gledao Mesija do pre tri, četiri godine. Da jeste ne bi se brukao
o da piše to što je napisao!

deniro

pre 2 godine

Kad si velik ljudi će se najviše sećati tvojih poraza.Za mene je nezaboravna ruska tragedija 2018. gde Leo nije video lopte 90 minuta ARG-HRV 0-3!I naravno,kineska drama sa elementima komedije i poznato Skolovanje Nikole J.

Ostoja

pre 2 godine

Leo Messi na posljednjih 9 susreta sa Real Madridom:

0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
(auuu, 10. mart 2022 14:42)

Čoveče idi leči se, dok još nije kasno!

DEX

pre 2 godine

PSŽ je nešto i odigrao u prvom poluvremenu ali u drugom ništa. Mesi koga obožavam odigrao je za nulu. Neimar koga nikada nisam voleo, odigrao je za nulu. Di Marija od kad je ušao nije ni pipnuo loptu. Mbape čini čuda sa loptom, brzina i fantastični driblinzi, dečko otkida. Sa druge strane Vinicius je pokazao svoj antitalenat, dečko bez ideje pred protivničkim golom i bez hrabrosti za šut a odvratni Benzena je rešio utakmicu. Treneri obe ekipe su za drugu ligu, katastrofa. Tako da Real sigurno neće osvojiti ligu kao što je ne bi osvojio ni PSŽ da je sinoć prošao.

Kiki

pre 2 godine

Mariborcanin, Mesi je se za razliku od Ronalda pokazao i bez Cavija i Inieste.

Ronaldo bez Modrica i Krosa nije ni 5% onog sto je bio sa njima.

Ronaldo u 13 godina bez Modrića i Kroosa (6 United, 3 Juve i prve 4 godine u Realu):

3x najbolji strijelac lige (2007/08, 2010/11 i 2019/20)
1x najbolji strijelac LP (2007/08)
1 zlatna lopta (2008)
nikad nije bio najbolji nokaut faze LP
nikad nije bio najbolji asistent lige
nikad nije dao vise od 8+ golova u Juventusu i United u jednoj sezoni LP, a uz Modrica i Kroosa 15,16,17 komada.

Messi u 3 sezone bez Xavija i Inieste:

3x najbolji strijelac lige
2x najbolji asistent lige
1x najbolji strijelac LP (2018/19)
1x najbolji strijelac nokaut faze LP (2018/19)
2 zlatne lopte (2019 i 2021)

Mesi je bio vanzemaljac uz Cavija i Iniestu, a bio je i bez njih, Ronaldo je bio vanzemaljac uz Modrica i Krosa, a bez njih... bez komentara... U Realu 44 hattricka, a u Juventusu i Junajtedu po 1... Tuzno.

Марко

pre 2 godine

ПСЖ има у офанзиви три скоро најскупља играча на свету, а остатак тима и је на нивоу Чукаричког.

mighty banana

pre 2 godine

Levandovski je bio bolji od Mesija u sezoni u kojoj se Zlatna lopta nije dodeljena. U naredoj sezoni su bili tu negde, Mesi je praktično sam nosio raspalu Barsu u tom momentu do borbe za titulu koju su ispustili u poslednjih par kola, raspad u LŠ teško da je njegova krivica, jer nije on primio 4 gola. Nisu ništa osim Kupa Kralja. Malo za zlatnu loptu, ali bilo je i ranije igrača koji su osvojili Zlatnu loptu a da nisu bili najbolji te godine. Još jedan je igrao sinoć.

Hahah

pre 2 godine

Mariborcanin,

Ronaldo je se dokazao u Unitedu i Juventusu isto koliko i Mesi u PSGu 😂

Messi u PSGu u svim takmičenjima:
1.882 minute,
7 golova,
10 asistencija.
Messi u prosjeku svakih 110 minuta upiše gol ili asistenciju.

Ronaldo u Unitedu u svim takmičenjima:
2.478 minute,
15 golova,
3 asistencija.
Ronaldo u prosjeku svakih 137 minuta upiše gol ili asistenciju.

Ronaldo u Juventusu u svim takmičenjima:
11.508 minuta,
101 gol (29 penala),
22 asistencije.
Ocigledno je da je Ronaldo ovu svoju statistiku zamaskirao silnim golovima iz penala. Bukvalno, gotov jednu trecinu svojih golova za Juventus je postigao na taj nacin. Ako zanemarimo penale, Ronaldo je u prosjeku svakih 122 minuta upisao gol ili asistenciju za Juventus.

Ronaldo u reprezentaciji Portugala:
14.622 minuta,
115 golova,
40 asistencija.
Ronaldo u prosjeku svake 94 minute upiše gol ili asistenciju.

Messi u reprezentaciji Argentine:
13.019 minuta,
80 golova,
51 asistencija.
Messi u prosjeku svakih 99 minuta upiše gol ili asistenciju.

Ronaldo u reprezentaciji Portugala na velikim takmičenjima (EURO + Svjetsko prvenstvo):
3.628 minuta,
21 gol,
11 asistencija.
Ronaldo u prosjeku svake 113 minuta upiše gol ili asistenciju.

Messi u reprezentaciji Argentine na velikim takmičenjima (SP + Copa America):
4.532 minuta,
19 golova,
23 asistencija.
Messi u prosjeku svakih 107 minuta upiše gol ili asistenciju

Radzani

pre 2 godine

Mnogo srece za Madrid i 2 greske Markinjosa resile utakmicu. Neverovatno da su dobili bez Kazemira i Mendija. Ali nenitno, ispadaju u sledecoj rundi, nemaju nikakvu igru.

hhh

pre 2 godine

(Mariborcan1970, 10. mart 2022 13:27)

Pa i cinjenica je da je Mesi asistirao i u Barci i u PSGu i u Argentini i sta sad? Pa Mesi i u ovim godinama ima vise asistencija nego sto je Ronaldo imao u najboljim godinama.

I nije dovoljno samo osvojiti trofej. Bitno je nesto i napraviti. Npr. Kedira je osvojio SP pa ga niko nece smatrati boljim igracem od Veratija.

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Portugal osvojio EURO preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske.

A Argentina osvojila Kopa Ameriku preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila.

Kako je onda Ronaldu bilo puno teze osvojiti EURO?

EURO je samo na papiru 100x jace takmicenje od Kope ali sve zavisi od zreba...

hm

pre 2 godine

@Jim Hoyle
Potpunoi se slažem. Čak su i pravila nedavno promenjena, pa je kod vraćanja lopte u igru dozvoljeno dodavanje igraču unutar šesnaeterca. Sve to nameće da golman aktivno učestvuje u igri i da treba sve bolji da budu u igri nogom. Mene muka hvata kada gledam naše golmane kako se odmah nakon što osvoji loptu zaleću i ispucavaju je na protivničku polovinu. Narano, u bar 80% sliučajeva, protivničkom igraču na glavu.
A Donaruma je bio neozbiljan i to mu se osvetilo

vladan

pre 2 godine

Jeste sve ovo tacno za jucerasnju utakmicu ali si malo preterao za Modrica.
Jeste on juce odigrao genijalno ali da bi dobio Zlatnu loptu treba cele godine da igras genijalno. Nisam siguran da je tako bilo.
Real je morao da ima najboljeg igraca na svetu, pa je izdejstvovao da to bude Modric

KadPorastemBićuKengur

pre 2 godine

Bio je faul kod 1. gola i tačka.
Sve ostalo je tačno uz jednu prmedbu. Poketino je morao da izbaci Mesija još na poluvremenu.

Dm

pre 2 godine

Sramota da novinar blati Mesijevu karijeru i da nije zaslužio zlatne lopte, najveći mag i rekorder u svim aspektima fudbalske igre
Druga stvar je što mu ne ide od kako je u PSG...
Ono što je Messi postigao to je nedostižno!

Sterling Cooper

pre 2 godine

Poruka autoru teksta: Druže o'ladi malo, šta ti je!?
p.s.
Nije fudbal pobijedio, fudbal je mrtav odavno, barem na ovom nivou, Real, PSG i slični.
Fudbal je poražen ko god da je prošao dalje, razmisli ti malo o tome, pa napiši nešto umjesto ovakvih paljevina, a još se predstavljaš se kao stara škola.

boris.74.ns

pre 2 godine

Nonsalantnost odbrane PSZ-a, greske i katastrofalna odluka sudije, cist faul nad golmanom kod prvog gola Reala, ...e sad krecu duboke analize ... sunovrat, lazni......
PSZ igra smesno - neozbiljno odbranu za 1/8 - rundu LS...!
BTW: sta je uradi Nejmar na utakmicu, predao loptu protivniku, sledi posle kontra i gol!
Ovde je izgleda jedino mrziteljima Mesija stalo da nadju priliku da pljuju po njemu, naravno zbog kompleksa koje je 15 godina uzrokovao mnogima ....?

Zzz

pre 2 godine

(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022 09:13)

Pa i jeste bolji Mesi. Dok Ronaldo ispada od Ajaksa, Porta, Liona, Mesi ispada od Liverpula, Bajerna, PSGa, Reala... Razlika u kvaliteti timova od kojih su ispadali je ogromna.

DEX

pre 2 godine

PSŽ je nešto i odigrao u prvom poluvremenu ali u drugom ništa. Mesi koga obožavam odigrao je za nulu. Neimar koga nikada nisam voleo, odigrao je za nulu. Di Marija od kad je ušao nije ni pipnuo loptu. Mbape čini čuda sa loptom, brzina i fantastični driblinzi, dečko otkida. Sa druge strane Vinicius je pokazao svoj antitalenat, dečko bez ideje pred protivničkim golom i bez hrabrosti za šut a odvratni Benzena je rešio utakmicu. Treneri obe ekipe su za drugu ligu, katastrofa. Tako da Real sigurno neće osvojiti ligu kao što je ne bi osvojio ni PSŽ da je sinoć prošao.

Cinker

pre 2 godine

Koliko mi je drago sto ljudi sada pisu da Zlatnu Loptu treba da osvoji Luka Modrić i da nisu najvažniji samo golovi kada se gleda individualni kvalitet po pitanju te nagrade.To dovodi do zakljucka da je Mesi za proslu sezonu itekako zasluzeno dobio Zlatnu loptu, jer je upravo igrao kao Modrić ove sezone, samo sa jos 50+ golova i 20+ asistencija.

Hahah

pre 2 godine

Mariborcanin,

Ronaldo je se dokazao u Unitedu i Juventusu isto koliko i Mesi u PSGu 😂

Messi u PSGu u svim takmičenjima:
1.882 minute,
7 golova,
10 asistencija.
Messi u prosjeku svakih 110 minuta upiše gol ili asistenciju.

Ronaldo u Unitedu u svim takmičenjima:
2.478 minute,
15 golova,
3 asistencija.
Ronaldo u prosjeku svakih 137 minuta upiše gol ili asistenciju.

Ronaldo u Juventusu u svim takmičenjima:
11.508 minuta,
101 gol (29 penala),
22 asistencije.
Ocigledno je da je Ronaldo ovu svoju statistiku zamaskirao silnim golovima iz penala. Bukvalno, gotov jednu trecinu svojih golova za Juventus je postigao na taj nacin. Ako zanemarimo penale, Ronaldo je u prosjeku svakih 122 minuta upisao gol ili asistenciju za Juventus.

Ronaldo u reprezentaciji Portugala:
14.622 minuta,
115 golova,
40 asistencija.
Ronaldo u prosjeku svake 94 minute upiše gol ili asistenciju.

Messi u reprezentaciji Argentine:
13.019 minuta,
80 golova,
51 asistencija.
Messi u prosjeku svakih 99 minuta upiše gol ili asistenciju.

Ronaldo u reprezentaciji Portugala na velikim takmičenjima (EURO + Svjetsko prvenstvo):
3.628 minuta,
21 gol,
11 asistencija.
Ronaldo u prosjeku svake 113 minuta upiše gol ili asistenciju.

Messi u reprezentaciji Argentine na velikim takmičenjima (SP + Copa America):
4.532 minuta,
19 golova,
23 asistencija.
Messi u prosjeku svakih 107 minuta upiše gol ili asistenciju

mighty banana

pre 2 godine

Ne ide u istu rečenicu pobeda fudbala i Real Madrid! Najljigaviji klub na svetu, koji sve što je osvojio od 1998. je osvojio na isti način na koji to pokušava taj isti PSŽ, na isti način kao Siti ili kako je Čelzi osvojio. Tako što je uložio ogromne pare. Nije to nikakva pobeda fudbala kao što je bila 2004. kada su finale igrali Porto i Monako koji po budžetima te godine možda nisu bili ni među top 10. 100 puta su odluke sudija bile na njihovoj strani da se svakom neutralnom ljubitelju fudbala prosto zgadi.
Luka Modrić je fenomenalan, ali 2018. nije bio najbolji na svetu. Ove godine igra bolje i od Ronalda i od Mesija, a vala koliko su dominirali ne znam šta su ljudi očekivali? Da nastave istim tempom do 70. godine? To što je ove godine bolji od njih ne znači da je veći igrač od njih dvojice je ni u jednom momentu do ove sezone nije bio bolji od njih. On i Benzema nose Real i to je činjenica, i već sam pisao da Ronaldo nikad nije došao u Real Benzema bi bio taj sa monstruoznim brojkama ali ne bi blizu osvojio toliko trofeja. Ni on ni Modrić.

Joca

pre 2 godine

I onda neko ima obraza da kaže kako je Mesi bolji od Ronalda
(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022 09:13

Pa prvo i Ronaldo je ove godine daleko ispod svog nivoa, kao drugo igra u MU cistog spica dok Mesi igra nekog amf/cmf hibrida.Ovaj sto je pisao clanak ocigledno mrzi Donarumu iz nekog razloga, momak je sa razlogom bio prvi golman EP, ima samo 22 godine, skinuo je Benzemi vrhuski sut i jedan kiks sve to menja.Kao da Nojer,Bufon, DeHea nikad nisu kiksirali.

Radzani

pre 2 godine

Mnogo srece za Madrid i 2 greske Markinjosa resile utakmicu. Neverovatno da su dobili bez Kazemira i Mendija. Ali nenitno, ispadaju u sledecoj rundi, nemaju nikakvu igru.

komentator

pre 2 godine

Previše tendeciozno, kao da je navijač Reala pisao tekst, a možda i jeste? Previše mržnje i podsmevanja PSŽ-u i Mesiju, previše ponižavanja protivnika! Faul je bio i tačka, nije bitno da li je golman "davio" loptu, nije bitno što je Benzema trčao prema njemu! Faul je bio čist i protivnik je oštećen, to je "pobeda sudijske odluke"! Nije pobedio fudbal jer nisu pošptovana osnovna pravila!

Kiki

pre 2 godine

Mariborcanin, Mesi je se za razliku od Ronalda pokazao i bez Cavija i Inieste.

Ronaldo bez Modrica i Krosa nije ni 5% onog sto je bio sa njima.

Ronaldo u 13 godina bez Modrića i Kroosa (6 United, 3 Juve i prve 4 godine u Realu):

3x najbolji strijelac lige (2007/08, 2010/11 i 2019/20)
1x najbolji strijelac LP (2007/08)
1 zlatna lopta (2008)
nikad nije bio najbolji nokaut faze LP
nikad nije bio najbolji asistent lige
nikad nije dao vise od 8+ golova u Juventusu i United u jednoj sezoni LP, a uz Modrica i Kroosa 15,16,17 komada.

Messi u 3 sezone bez Xavija i Inieste:

3x najbolji strijelac lige
2x najbolji asistent lige
1x najbolji strijelac LP (2018/19)
1x najbolji strijelac nokaut faze LP (2018/19)
2 zlatne lopte (2019 i 2021)

Mesi je bio vanzemaljac uz Cavija i Iniestu, a bio je i bez njih, Ronaldo je bio vanzemaljac uz Modrica i Krosa, a bez njih... bez komentara... U Realu 44 hattricka, a u Juventusu i Junajtedu po 1... Tuzno.

Миливоје Ватрогасац

pre 2 godine

Не волим ни један ни други клуб, али овај одличан текст обожавам!
Браво и свака част.

nemanja

pre 2 godine

Sve tačno.. osim jednog detalja.. kada je Modric (nesporni majstor) dobio zlatnu loptu, nije on vukao Real do Lš u toj sezoni i nije Ronaldo punio Krotone, nego je punio ekipe u LŠ i to je dao 15 golova na 13 utakmica.. tek od septembra te 2018. godine je prešao da, kako kaže autor texta, puni i Krotone.. i u euforiji se mora zadržati bar malo objektivnosti..

PeraKojot

pre 2 godine

Ali kada u duelu Reala i PSG-a napisete "Fudbal je pobedio". Pa nije ih izbacio Levante.
Real od kad postoji, a poslednjih 25 godina posebno, svoj uspeh bazira samo na ogromnom novcu koji trosi na kupovinu igraca. A vi pricate kako je fudbal pobedio. PSG prolazi isto kao Realovi Galaktikosi. Nista nece uraditi. Ali ovakvi vlasnici kao njihovi nece istrajati kao u Realu, koji ipak ima tradiciju uspesnosti ( i trosenja novca uzalud ), pa da i sacekaju da nesto osvoje. Sem Lige 1.

SS

pre 2 godine

Dobro pa se ne vidi da doticni navija za real :D PSG je iskreno raspad kao ekipa i tu se svaka prica dalje zavrsava. A najjaci komentar je za Ronalda ovaj jedan sto napisao da bolji... Juve se raspao zbog njega kao i sad manchester. Jednostavno vreme im je proslo.

Gabigol

pre 2 godine

Druže, za Messija se može izjaviti svašta, ali napisati da je lažnjak je čisto neznanje ovog sporta. Jednostavno, on i Ronaldo došli su do svog kraja. Oni nisu odigrali stotine odličnih utakmica, oni su odigrali na stotine velemajstorskih partija. Njihovo tijelo je pregaženo, potrošeni su kao igrači i sada bi trebalo započeti iživljavanje. PSG nije ekipa, tamo će se snaći samo netko poput Mbappea koji igra na dugi for i odličan je na širokom prostoru kad ima kontru, Messi nije stvoren za takvu igru. On voli loptu, on voli Barcelonu i tamo mu je mjesto. Nemoguće da su odjednom svi zaboravili kakve utakmice se pišu uz njegovo ime, koliko je golova sam zabio na vlastiti talent i magiju. Jučer je bila pobjeda nogometa nad naftašima i to se jedino piše.

Драган М. П.

pre 2 godine

"Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal."
Као Реал почиње напад? Исто као и сви остали додавањем са голманом.Фаул над голаном је чист као суза. Да се ово десило у нашем првенству већ видим саопштење једног клуба да се првенство прекине. ПСЖ игра лош фудбал, али у дуелу са Реалом није заслужио испадање. Али то је спорт, не победи увек бољи.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Komentar utakmice za 10. a što se tiče Messija očigledano je da on može da igra vrhunski samo u Barceloni gdje je cijeli klub (od čistačice do saigrača) podredjen njemu i njegovoj genijalnosti. Čak i u reprezentaciji Argenitine nije tako dominantan. Francuska liga je slabija od španske lige ali on ipak ne dominira. Kako bi tek izgledao u Italiji ili Engleskoj?! Messi ne može nikako ući u priču GOAT dok ne osvoji SP sa reprezentacijom!

Za razliku od njega Ronaldo se je dokazao i u Engleskoj i Italiji.

Što se tiče Modrića valjda je sada svima jasno da je zasluženo dobio Zlatnu loptu 2018. Niti približno nije isto dovući Hrvatsku u finale SP ili neku veliku fudbalsku naciju (Njemačka, Argentina, Italija...).

Mufc

pre 2 godine

Ronaldo je jos gori oni sto on igra u manchesteru je sramota. Messi makar ima govor tela kao da su svi oko njega ludi sto ga placaju za ovo sto radi. Problem ronalda je sto on misli da je jos uvek on kao pre 10 godina. Obojca treba da igraju po pola sta svaku trecu ili da odu u neki klub koji ne igra evropu i da uzivaju u fudbalu jos par godina

Kinez

pre 2 godine

Za sve si ubo ali da je fudbal pobedio je smesno. Kako je fudbal pobedio kada je PSG u dvomecu dominirao 150 minuta(to govori da je fudbal izgubio). Pogotovo kada shvatis da je 2 od 3 gola Real dao iz nicega tj iz nicega timskog ili pak individualnog nego iz dve sulude greske PSG pojedinaca koje su nicim izazvane(pa cak ni presingom). Fudbal je sinoc jako izgubio i to zbog dve greske pojedinaca i 5 minuta loseg fudbala sve dobro je palo u vodu.

Zoran

pre 2 godine

Skoro sve stoji, ali faul je bio. To sto je golman izgubio koncentraciju na trenutak ne znaci da ga trbati nesviranjem ociglednog faula.
Da je nasa reprezentacija primila ovakav gol, ili mozda Zvezda ili Partizan, suze i kletve bi se cule do polova.
Imati antipatiju prema prebogatim je shvatljivo, fudbalska pravila treba da vaze za sve.

Blek

pre 2 godine

Slazem se da je Donaruma kriv, ali kod prvog gola je bio cist faul i tu nema sta da se polemise. Gol ne bi bio postignut bez tog faula. Takodje, za Mesija se mozemo sloziti da je lose odigrao, ali reci da nije imao zavrsni pas, da li smo gledali istu utakmicu? PSZ je svakako zasluzio da ispadne i njihovom vlasniku zelim sve najgore za ono sto radi fudbalu, ali tekst nije na mestu.

mateo

pre 2 godine

sad je cak i messi fan boysima jasno da su mu kupili tj poklonili zlatnu loptu ( i to nije bila prva ). ovo je vec deveta ili deseta utakmica protiv reala da nije zabio niti asistirao. svi smo znali da ce propast, da ce svijet vidjet njegovo pravo lice cim ode u drugi klub, u barci su svi ginuli za njega da moze zabit hattrick eibaru, celti ili mallorci. pa lik nema sto da trazi u top 100 najboljih svih vremena ! modric ga sinoc opet pojeo, izvozao, unistio, demolirao,...... ajmo reci igrao se s njim.

Nexus

pre 2 godine

svidjalo se to nekome ili ne PSG je sinoc opljackan od strane sudija ono je faul i na sredini terena a ne u petercu nad golmanom
(srbin, 10. mart 2022 10:14)

Golman nije bio u petercu, pa samim tim nije ništa više zaštičen nego bilo koji drugi igrač. Da je bio u golmanskom prostoru, to bi bila druga priča.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Odlican tekst. Zao mi je messija, ovo je katastrofa. Modric... priznajem, kad sam prvi put cuo za njega, znajuci jako dobro tko je i sto je mamic, vjerovao sam da je to marketinska muljavela i podmetanje kad je rekao 'bolji je od kranjcara'. I dugo vremena niko je bio puno bitniji igrac za repku, zabijao je i asistirao vise a sa loptom je mogao sve. Jedino je bio spor. No sinoc sam dozivio sve- vidio sam danca koji je rekao da je modric bolji od laudrupa i spanjolce koji su tvrdili da je modric bolji od xavija i inieste.
Nema dalje.

bob

pre 2 godine

Navijao sam za real, ali samo zato sto su konacno bili slabiji od protivnika. Faul je bio cist, sudija mozda nije vidio, VAR je morao. A svima koji misle da je fudbal pobijedio, razmislite da li bi se taj faul odsvirao da je neko drugi igrao protiv PSG

hm

pre 2 godine

Alo, faul je bio i tacka. Postoje pravila igre koja nisu postovana.Real je uvek bio povlascen.Sramora velika
(zed….)
Alo, nije bio faul.(čisto da zadržim stil pisanja koji si primenio). A nije bio faul zato što golman u momentu kada dolazio do duela, nije bio golman već bilo koji igrač, u remplovanju van peteca. I tačka! (ovo opet zbog stila )
p.s. I meni se Real gadi zbog svih prethodnih protežiranja kod sudija, ali ovde nije bio povlašćen.

mighty banana

pre 2 godine

Levandovski je bio bolji od Mesija u sezoni u kojoj se Zlatna lopta nije dodeljena. U naredoj sezoni su bili tu negde, Mesi je praktično sam nosio raspalu Barsu u tom momentu do borbe za titulu koju su ispustili u poslednjih par kola, raspad u LŠ teško da je njegova krivica, jer nije on primio 4 gola. Nisu ništa osim Kupa Kralja. Malo za zlatnu loptu, ali bilo je i ranije igrača koji su osvojili Zlatnu loptu a da nisu bili najbolji te godine. Još jedan je igrao sinoć.

Деда Трипко

pre 2 godine

I onda neko ima obraza da kaže kako je Mesi bolji od Ronalda
(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022 09:13)

Па и јесте бољи,у чему је проблем? Гледати Месија у ПСЖ није релевантан фактор.Ни Нејмар није исти играч из Барсе.У Барси је постојао систем,у ПСЖ га нема.Схватате ли да је тај Меси давао по четири гола Арсеналу,преко 20 их је дао Реалу са Пепелом и Рамосом у одбрани.Од десет највећих светских тренера бар ће седам рећи да је Меси бољи од Роналда.Они уопште не играју на истој позицији.Роналдо скоро задњих десет година кампује у шеснаестерцу.Топ голгетер и то је то.А Меси је и поред тога скоро изједначен у головима,бољи у асистенцијама,и далеко бољи извођач слободних удараца.Поређења ради,Роналдо је процентуално најгори извођач слоб.удараца у историји.Мислим да је у Реалу од 100 покушаја дао само два или три гола.Али Меси од синоћ је заиста брука.Примати толику плату а шетати се по терену.И Нејмар у исту корпу.

Bocko

pre 2 godine

Većina iskrenih ljubitelja fudbala veruje da je Mesiju i Ronaldu poklonjeno nekoliko zlatnih lopti, na račun drugih majstora fudbala. Recimo : Roben, Riberi, Ćavi, Iniesta, Snajder, Levandovski su takođe zaslužili bar po jednu. A porediti Benzemu i najvećeg igrača u trofejnog istoriji Reala je besmisleno. Di Stefano je u Realu igrao veznog igrača, u rasponu od zadnjeg veznog, do polu-špica . Na svakoj pojedinačnoj utakmici. I to ga nije sprečilo da postavi mnoge golgeterske rekorde. 9 je nosio kao uspomenu iz Rivera, gde je i bio klasičan centarfor. Inače, faul je bio, ali Donaruma nije smeo da se dovede u tu situaciju. Naročito ne protiv Reala.

гази багру

pre 2 godine

свашта. који фудбал? чиста крађа, и то не први пут. које сте ви будале што мислите да је Реал на било који начин бољи клуб или праведнији, поштенији. они су само раније дошли до великих пара. све велике титуле је освојио новац. Звезда је највећа у Србији и Југославији зато што је била најбогатији клуб. свуда је исто.

Nexus

pre 2 godine

Sramota da novinar blati Mesijevu karijeru i da nije zaslužio zlatne lopte, najveći mag i rekorder u svim aspektima fudbalske igre
Druga stvar je što mu ne ide od kako je u PSG...
Ono što je Messi postigao to je nedostižno!
(Dm, 10. mart 2022 10:22)
Novinar je govorio o zadnjoj Mesijevoj zlatnoj lopti koju apsolutno nije zaslužio. Ako ništa drugo bar je Levandovski bio bolji od njega u toj sezoni.

Ostoja

pre 2 godine

Leo Messi na posljednjih 9 susreta sa Real Madridom:

0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
(auuu, 10. mart 2022 14:42)

Čoveče idi leči se, dok još nije kasno!

hhh

pre 2 godine

(Mariborcan1970, 10. mart 2022 13:27)

Pa i cinjenica je da je Mesi asistirao i u Barci i u PSGu i u Argentini i sta sad? Pa Mesi i u ovim godinama ima vise asistencija nego sto je Ronaldo imao u najboljim godinama.

I nije dovoljno samo osvojiti trofej. Bitno je nesto i napraviti. Npr. Kedira je osvojio SP pa ga niko nece smatrati boljim igracem od Veratija.

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Portugal osvojio EURO preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske.

A Argentina osvojila Kopa Ameriku preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila.

Kako je onda Ronaldu bilo puno teze osvojiti EURO?

EURO je samo na papiru 100x jace takmicenje od Kope ali sve zavisi od zreba...

pseudonim

pre 2 godine

Dobar tekst, ali reci za donarumu da je los golman je stvarno smesno. Ocigledno je pisac posmatrao donarumu kroz prizmu njegovog prelaska u psg i nezadovoljstva statusom u psg. kiks jeste napravio i treba izbiti loptu ali je u top 3 golmana.

Марко

pre 2 godine

ПСЖ има у офанзиви три скоро најскупља играча на свету, а остатак тима и је на нивоу Чукаричког.

Dino

pre 2 godine

Ronaldo i Mesi mlađi od Modrića a gdje su oni a gdje Modrić? I onda neki o Modriću pisali kao Modrić je prevara, kao nije zasluzio zlatnu loptu.... To su mogli da pišu samo zlobnici ili neznalice. Modrić je u jednoj godini dobio sve moguće nagrade što nikad nije uspjelo ni Mesiji ni Ronaldu a mozda i nikom u istoriji. Daleko od tog da Mesi i Ronaldo nisu igraćine za istoriju, ali da je Modrić Španac ili Englez onda bi imao mnogo vise nagrada. A ovako je i pored njegove genijalnosti bilo osporavanja. Modrić je u 37-oj i praktićno nije ozljeđivan, jer pazi na sebe i na druge. Igra konstantno, na terenu je 90 min. a igre se mu praktično bez oscilacija, on je konstantno na visokom nivou. Kilian i Neimar su u kontrama najjači na svijetu. Šok je da momčad koja ima take genijalce u svom timu kao PSŽ nije prošla u četvrtfinale. Da je Real ispao nikom ne bi bilo čudno.

Ivan

pre 2 godine

Najbolji igrač sveta ima 2 (dva) gola u francuskoj ligi (5 a uskoro 6 liga u Evropi, srpska je npr uskoro 10ta). Ali bitno da Sofascore daje 10ku za 5 driblinga na sredini terena xD

Harambaša

pre 2 godine

Svaka čast za analizu, posmatrajući kao fudbalski fan svaka je na mestu.
Ipak objektivnost je ovde donekle dovedena u pitanje, i tu mislim na kriterijum suđenja. Ako je sudija odlučio da insistira na čistoj igri i svaki kontakt između igrača tretira kao prekršaj, što je radio odlično...u tom svetlu start Benzeme nad golmanom svakako je prekršaj, i tu dileme nema, start je bio na igrača, ne na loptu, tu dileme nema i pravila su jasna. U nastavku je svirao prekršaj za mnogo blaže kontakte, kako nad igračima Reala, tako i nad igračima PSŽ.
Ipak slažem se da je sinoć fudbal pobedio, a to će se pretvoriti u poraz već u sledećoj utakmici plašim se.
PSŽ je mogao i morao mnogo više, i tu nema opravdanja, veoma loša partija velikog broja igrača. Modrić i Benzema sa druge strane bili su zvezde večeri.

deniro

pre 2 godine

Kad si velik ljudi će se najviše sećati tvojih poraza.Za mene je nezaboravna ruska tragedija 2018. gde Leo nije video lopte 90 minuta ARG-HRV 0-3!I naravno,kineska drama sa elementima komedije i poznato Skolovanje Nikole J.

gremlin je dosao da kaze sta mu je na duši,plagijator može....

pre 2 godine

Maldini HVALA za Menjoa,Dolaruma i Rajola su gde i treba…u “svetu $ i Arapa”Real ih vratio na fabricka…

milivoje

pre 2 godine

какав је краљ аутор текста!
(горан, 10. mart 2022 09:53)

Možda je kralj, sinko, ali novinar sigurno nije, a još manje je "stara škola". Taj nije očigledno gledao Mesija do pre tri, četiri godine. Da jeste ne bi se brukao
o da piše to što je napisao!

Verebi Lovra

pre 2 godine

Ja kad gledam PSG , uvek se setim nas običnih ljudi kad nešto radimo ,ajmo sada da odradimo ovo pa da sednemo da popijemo pivo,a onda počneš da razmišljaš kad ce plata ,dali ce biti nagrade neke ,mi za 300.00 evra a oni za ko zna koliko,i malo im.. Kampanjski fudbal,jednostavno stanu ,zadovoljni minulim radom.

znamo pricu

pre 2 godine

"Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal."
Bravo! Poenta svega. Nepotrebna dodavanja do beka i obavezno pocinjanje napada iz poslednje linije tima kratkim pasovima i trouglovima je vise unistilo fudbal od svih novotarija poput vara, pet izmena itd... Isto je Real radio u prvoj utakmici i stalno gubio loptu na prvoj trecini terena. Gde i kad je nestalo deganziranje lopte ili ispucavanje preko pola samim tim i vazdusni dueli? Razumem ja taktiku, al mora malo i mozak da se ukljuci u igri ne samo slepo pratiti sablon, a fudbal sve vise lici na igru po sablonu.

Jim Hoyle

pre 2 godine

Da, Donaruma nije smeo da se igra ispred gola, da, on je krivac za primljen gol, to je jasno, ali to pomodarstvo ogledano u zgrazavanju na pas igru iz zadnje linije je malo postalo bezveze. Ta igra koja se danas igra je evolucija fudbala nastala 70ih, a prasinu sa knjige "igrati efikasan i lep fudbal" je skinula Barsa, a danas je igraju i Man C i Liverpul, igra je i Bajern, samo igraju varijacije tog koncepta. Zar nema veceg uzivanja nego gledati znalce kojima svaka lopta i svaki pas imaju smisao, imaju "zasto i zato", imaju ideju i plan? Da, ponavljam, Donaruma je preterao, jer je potcenio protivnika koji se zaleteo, ali to je njegov problem, a ne problem ideje tog nacina igre. Najlakse na svetu je ispucati loptu na protivnicku polovinu. To moze bukvalno svako. To sto autor teksta navodi da se prvo uci kad je frka da ispucavas se najbolje oslikava u nasem fudbalu. Zato tako i igramo. Kad je frka trazis najblizeg igraca, koji se otvorio i ceka loptu da se onda kroz par paseva smiri igra i da se izadje iz panicne situacije. Hoce neko od gospode da mi objasni gde je logika da golman koji ima 100% loptu u nogama se zaleti i ispuca je daleko od gola, i samim tim smanji sansu za 50% da opet pripadne njegovom timu? Neko se pocesao po glavi, shvatio to i zato gledamo vrhunski fudbal danas. A Donaruma ce biti uvek, sto ne dokazuje slabosti tog koncepta nego neznanje jednog igraca.

Joker

pre 2 godine

PSG je igračka jednog bogataša koji ne zna šta će sa parama. Iako nije jedini klub te vrste, svakako je najgori. Jer u drugim takvim klubovima (Chelsea, Man City…) se pitaju ljudi koji znaju nešto o fudbalu. Tuchel i Guardiola sastavljaju timove i traže igrače koji će da doprinesu ideji njihove igre. PSG se razbacuje parama, kupuje mega zvezde koji su na zalasku karijere i nada se najboljem. Pa nije ovo FIFA igrica, ovo je stvaran život. Titule se ne kupuju

Nikola

pre 2 godine

Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal.


Naklon do poda za ovo sto ste napisali u članku.Imam 44 godine, profesor fizičkog vaspitanja, muka mi je više od onog šablonskog ispucavanja lopte od golmana, zatim iznošenja preko bočnih igrača ili povratka zadnjeg veznog na kapicu šesnaesterca da bi samo loptu prosledio levo ili desno, kao da "libero " ili čak golman to ne znaju da urade.Od fudbala se pravi kompjuterski program, taktike sa desetine tablica na kojima su prikazane šemirane akcije, draž fudbala je bila u improvizaciji, lucidnosti jednog Ronaldinja, Zidana, Ronalda,Rivalda, Badja, Maradone.. ..koja je(lucidnost i improvizacija)davala lepotu i draž omiljenoj sporednoj stvari na svetu.

auuu

pre 2 godine

Leo Messi na posljednjih 9 susreta sa Real Madridom:

0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija
0 golova, 0 asistencija

Sale

pre 2 godine

Nema sumnje da je Messi jedan od najboljih, zavisno od mišljenja osobe do osobe, i najbolji ikada. Ali stvari koje on radi ove godine, i par prethodnih mu nikako ne ide u prilog. Na stranu statistika ove sezone, to što je premalo zabio u najslabijoj ligi petice. Njegovo nezalaganje na terenu, šetanje dok svi ostali rade za njega je gadljivo za gledati. Jučer je igrao na toj poziciji devetke, deseti minut meča, čovek pri posedu stopera Reala šeta i nema nameru da ikoga pritisne ili potrči laganim korakom. Deseti minut meča! Sve kretnje koje radi su kada Pariz pređe centar i u zadnjih 30m prostora, gde su pokušava otkriti da bi dobio loptu. Tražio sam podatak koliko je pretrčao sinoć, nisam mogao da nađem. Mislim da je u pitanju mizerna brojka. On ovakav, bez obzira što je jedan od najboljih ikada, PSG pa ni bilo kome drugome ne služi ničemu, cak staviše, guši talenat drugih. Samo za primer, Ronaldo je isti ego kao i on, ali je u Messijevim godinama u SerieA, koja je jača od League1, zabio 30 golova.

nemam knjižicu

pre 2 godine

sve ok ali je faul bio sto znaci da je Psg ostecen.Ne volim ni u opstinskoj ligi da gledam kradju ...
(Macan, 10. mart 2022 09:35)

Pokradeni za jedan ali šta ćemo sa druga dva. Klub koji ima Mbapea, Mesija i Nejmara ne sme sebi da dozvoli onakve golove. Ono ne prima ni Arsenal ali iz Tivta. I nije suština u krađi iako je i meni muka od večitog navlačenja za Real i njemu slične klubove. Suština je da može da se desi kiks golmanu ali ne može da kiksne ceo tim. Mesi kao da nije bio na terenu. Nejmara je bilo malo više. Ipak je najveći krivac trener. Što reče jedan u komentaru, Mesija je trebalo da zameni na poluvremenu. Maksimum.

Navijam za bolji fudbal a psz je igrao lepse

pre 2 godine

dabome, kakav poketino ili neki tamo markinjos.... trebalo m.dj.da odigra sinoc i da postavi taktiku. I da svira ocigledan faul nad donarumom. Pa bi sad bila kuknjava nad "modernim fudbalom" za novac. Kao da u realu igraju zA kikiriki, a transfere obavljaju da bi se "fudbaleri razvijali"...

milos

pre 2 godine

I onda neko ima obraza da kaže kako je Mesi bolji od Ronalda
(Miličić Darko NBA šampion, 10. mart 2022
A Ronaldo inace igra sezonu iz snova,znaju oni fudbala jos uvek,ali godine su godine

san-Dokan

pre 2 godine

Druže, za Messija se može izjaviti svašta, ali napisati da je lažnjak je čisto neznanje ovog sporta. Jednostavno, on i Ronaldo došli su do svog kraja. Oni nisu odigrali stotine odličnih utakmica, oni su odigrali na stotine velemajstorskih partija. Njihovo tijelo je pregaženo, potrošeni su kao igrači i sada bi trebalo započeti iživljavanje. PSG nije ...


druze, ti ne shvatas sustinu

nije on napisao da je Mesi los igrac bio u karijeri, vec 2021 godine kad je dobio nagradu No1 u SVETU - znaci sad, danas !!!!

Mariborcan1970

pre 2 godine

Nisam ništa loše napisao o Messiju i ne znam zasto se neki od vas bune. Messi je genije, a Ronaldo je sve postigao radom i odricanjem. Činjenica je da je Ronaldo trpao u ManUTD, pa otišao u Real gdje je i dalje trpao. Isto je radio i u Juventusu (najzahtjevnija liga). Čak i ovom ManUTD je postigao do sada 15-tak golova. Sa Portugalom je osvojio EP, što je puno teže nego sa Argentinom osvojiti neki trofej.

Ms

pre 2 godine

Utakmicu su dobili momci od 19-20 godina koji su fizička sila Reala,sa nekoliko takvih u timu vrlo je lako Modriću i Benzemi da igraju ili bolje rečeno da se poigravaju jer silu imaju iza sebe.Svaka čast gospodine Anćeloti.

don

pre 2 godine

Prije svega svaka čast Realu na povratku u ovom meču, to stvarno mogu samo najveći klubovi. Drugo, ovakav tekst sam očekivao da će izaći jer je sličan izašao kada je Man Utd pre par sezona na sličan način izbacio PSG (tj PSG je izbacio sam sebe) i odma sam rekao da će s atakvom igrom Man Utd ispasti od bilo kog ozbiljnijeg protivnika, tako je i bilo jer ih je sledeće kolo Barsa izbacila sa pola gasa. Isto tako će proći i Real jer je PSG 3 od 4 poluvremena bio apsolutno dominantan tim, kasnije je izašlo na videlo njihov luzerski mentalitet i amaterske greške pojedinaca što svetske klase kao što su Benzema i Modrić znaju da iskoriste. Real je trenutno po igri dosta daleko od samog svetskog vrha (Liverpul, Siti i Bajern) i ne igraju ništa bolje u odnosu na prethodne 3 godine kada su ih dosta lagano izbacivali Ajax, Siti i Čelsi.

qwerty

pre 2 godine

Kao pripadnik stare škole, prosto mi je ponekad muka od modernog fudbala i davljenja lopte, a kada to radi golman, prebacio bih kanal na neku emisiju o uzgoju živine i sistemima navodnjavanja u sušnim predelima jer mi je to zanimljivije nego da gledam takav fudbal."
Bravo! Poenta svega. Nepotrebna dodavanja do beka i obavezno pocinjanje napada iz poslednje linije tima kratkim pasovima i trouglovima je vise unistilo fudbal od svih novotarija poput vara, pet izmena itd... Isto je Real radio u prvoj utakmici i stalno gubio loptu na prvoj trecini terena. Gde i kad je nestalo deganziranje lopte ili ispucavanje preko pola samim tim i vazdusni dueli? Razumem ja taktiku, al mora malo i mozak da se ukljuci u igri ne samo slepo pratiti sablon, a fudbal sve vise lici na igru po sablonu.
(znamo pricu, 10. mart 2022 10:20)

Slazem se za smaranje i dodavanje u nedogled, ali tvoja konstatacija da lopta treba da se deganzira i ispuca preko pola i da se pri tom koristi mozak mi ne idu jedno sa drugim.

zagor

pre 2 godine

haha bravo.
dajte malo novinari slobodno budite agresivniji u iznosenju sportskih stavova. mozda se nece svi sloziti sa stilom ili izrecenim, ali bar ima o cemu da se prica. izborili ste se da imate prostor u medijima, pa pisite! ne morate uvek da idete niz dlaku i dajete politicki korektne ili stereotipne ocene i analize.
hocu reci, bravo za hrabar tekst.
ja se cak i slazem sa napisanim, ali i da se ne slazem opet volim da procitam sta kazu ljudi sa znanjem i stavom.

Wesely

pre 2 godine

Nije ovde poenta jel bolji Mesi ili Ronaldo. Sta ste se uhvatili toga, Real je na svojoj kozi osetio, davno pre PSG, kako je to kad skupis sve zvezde u tim. Nista bolje PSG nece proci od Galaktikosa. Potpisujem svaku rec ovog teksta. Mnogo nonsalantnosti, ne mozes tako ziherski da igras.

Sinke

pre 2 godine

Messi je bio bozanstvo u Barseloni,imao status najboljeg ikada,I onda Sam siguran da je njegov otac stupio na scenu,doslo je do ogromne pohlepe,naravno I celnici Barselone su zakuvali time sto mu nisu mogli omoguciti nacin da ostane,pristao je na smanjenje plate od 50%,Ali to nije bilo dovoljno.....Ovi sledeci koraci su pokazali nazalost cistu pohlepu....Messijev prelazak u Francusku Ligu je bio najgori moguci potez koji se ikada desio u fudbalu.....I od tada je Messi potpuno psihicki potonuo,I vise nije ni sjenka onog igrada od prije.

xxxx

pre 2 godine

Ipak najgore od svega je cinjenica da je moderan fudbal ocajan i sterilan. Uz par dobrih trenutaka, zadnjih 10 godina je bio najgori period u istoriji.

daftendirekt

pre 2 godine

Bravo za deo o modernom fudbalu i vracanje lopte golmanu, bas zna da smori...
Faul jeste bio nad Donarumom, lepo od njega sto se nije valjao(jos jedna stvar koja mi smeta, to bespotrebno simuliranje) i jos lepse sto faul nije ni sviran :)
Posle toga jos jednom zakomplikovali sebi tim vracanjem lote unazad, no Real tog puta nije napravio sansu.
Sto bi rekao moj cale, bivsi golman, "ako ne znas sta ces sa loptom nemoj meni da vracas, teraj to u aut ili u korner!"

zaista

pre 2 godine

ona direktna asistencija nema veze s modrićevim stilom, ali sve prije vintage modrić što može sve manje jer je realno stariji. uzme, iznese 30m pod pritiskom, sjajan pas u stranu, onda obično ide centaršut pa gol ili dva dodavanja pa gol.
Neću reći neznalice nego perfidni i zlonamjerni onda mu zbrajaju asistencije

hm

pre 2 godine

@Jim Hoyle
Potpunoi se slažem. Čak su i pravila nedavno promenjena, pa je kod vraćanja lopte u igru dozvoljeno dodavanje igraču unutar šesnaeterca. Sve to nameće da golman aktivno učestvuje u igri i da treba sve bolji da budu u igri nogom. Mene muka hvata kada gledam naše golmane kako se odmah nakon što osvoji loptu zaleću i ispucavaju je na protivničku polovinu. Narano, u bar 80% sliučajeva, protivničkom igraču na glavu.
A Donaruma je bio neozbiljan i to mu se osvetilo