Subota, 22.01.2022.

17:15

U Evropi zvezda – u NBA jedan od najgorih

Fakundo Kampaco je ove sezone jedan od najlošijih igrača u NBA ligi, kažu statistički podaci.

Izvor: SN

U Evropi zvezda – u NBA jedan od najgorih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Demokratija

pre 2 godine

Mnogo pricas, svetsko, olimpijada igraju se po "Evropskim" pravilima, e sad zamisli da se iz tih "svetskih" takmicenja iz ekipe izbace reprezentativci koji igraju u NBA, a igraju za evropske reprezentacije. Pa sad vidi kakvi su evropski timovi :)
(ica luben, 23. januar 2022 01:22)

Evropski timovi bi itekako bili konkurentni da se igra po evropskim pravilima, strogo po pravilima. Americi dopuštaju na Olimpijadi i Svetskom šta god požele. Greške u koracima, duple, nošene, ne daju im tehničke jer se foliraju kao ludi za najmanji kontakt.

Uostalom, Dončić je jedan od najboljih u NBA ligi od kada je stigao. U Evropi je dobio nagradu, nezasluženo, a čak je i on priznao da je daleko lakše igrati u NBA.

Imaš sijaset primera dobrih NBA igrača koji nisu mogli da priprde u Evropi.

011

pre 2 godine

I kad igramo ispred zgrade uvek biramo "malog" igrača samo ako šutira baš dobro. Jednostavno, Facundo mora da "nađe" svoj šut. Neprijatno je gledati da ga niko ne čuva na terenu. Na stranu odbrambeni zadaci, pritisak ili šta god da Malone trazi od njega, treba da se skoncentriše na besomučno štelovanje šuta (Ako mu više i daju šansu). Šteta, mogao je da doda dosta tom šampionskom duhu koji je Denveru neophodan.

jsx

pre 2 godine

NBA liga jeste mnogo jaca od EL (iako mislim da bi Barselona igrala plejof), ali ne mogu da se slozim sa clankom.
Prvo, najlosiji igraci nemaju toliki minus jer ne igraju u tolikoj meri da ga sakupe. Drugo, ne bih rekao ni da je bio zvezda u EL, mozda nesto kao Simons (po reputaciji, ne po plati) i to u najboljem slucaju.
@basketas
Spanija sa Rubnijom i Gasolom kao najboljim igracima je osvojila to SP, SAD, Francuska i Australija su osvojile medalje na OI, Slovenija je bila evropski prvak i bila cetvrta na OI, mi smo bili u seriji pre toga. Osim tog prvenstva, Argentina ima losije rezultate od svih nabrojanih reprezentacija osim Grcke.
Takodje, Amerike sa tog SP je bio sve osim drim tima. Ni jedan od tih igraca ne moze redovno "sam" da povuce tim dalje od prve runde plejofa. Tejtum je to uradio jednom i opet je daleko bolji od svih ostalih iz tog tima. Igracki su mozda bili cak i jaci od Argentine, ali su mnogi prvi put igrali zajedno, dok su sve ostale reprezentacije mnogo uigranije.

bskfan

pre 2 godine

Treneri obicno ne prave posebnu taktiku za neki tim u regularnom delu sezone ali kada se to dogodi onda se izabere najslabije mesto u protivnickom timu i onda se uporno udara po tom mestu. Za razliku od ostalih igraca sa kojima je Denver imao problem (Kreg slab u napadu, Marej, Barton i MPJ u odbrani), Kampaco je rupa i u napadu i u odbrani. Treneri vide da nista ne mogu Jokicu i onda sa starterima gledaju da budu na nuli a svom snagom udare po klupi Denvera. Juta je otisla tako daleko da je im je Gober vise igrao sa klupom nego sa starterima. Tako su radili Klipersi, tako je radila Juta, tako su radili Grizliji itd. Cim udje Kampaco stvaraju se uslovi za udvajanje drugih igraca ili cak utrajanje Jokica kao sto smo videli u nekoliko poslednjih utakmica. Denver je Jokicev tim i onda je jasno da svaki igrac rotacije mora biti dobar fit sa Jokicem, a ako nije dobar fit onda mora da pakuje kofere. Da li je Kampaco dobar fit? Evo sta kaze statistika u "dva igraca lajnapu":

Jokic/Rid +20.7
Jokic/Nadji +16.0
Jokic/Dzef Grin +13.3
Jokic/Moris +13
Jokic/Gordon +11.6
Jokic/MPJ +11.3
Jokic/Rivers +9.8
Jokic/Dozier +7.1
Jokic/Barton +6.7
Jokic/Bons +6.2
Jokic/JM Grin +4.4

Jokic/Kampaco -4.5

Jokic i sa Bol Bolom i sa Haurdom ima veliki plus, sa Bolom cak najveci plus ali na malom uzorku. Od svih igraca u timu Jokic ima minus samo sa Kampacom i Cancarom, s tim da je sa Cancarom odigrao ukupno 48 minuta a sa Kampacom cak 346 minuta.

Dragi

pre 2 godine

Dok je bio u evropi i na svetskom prvenstvu noje mogao da promasi , a sad nista da pogodi igrac sa njegovom visinom mora da ima perfektan sut u svakom drugom slucaju on je veliki problem za ceo tim.

bskfan

pre 2 godine

Malone je "tradicionalni trener" sto znaci da mu dugo treba da nekog ubaci ili izbaci iz rotacije. Drugo, upravo je on doveo Kampaca i onda je na sve moguce nacine pokusao da od njega napravi NBA igraca. Komentatori obicno izbegavaju da kritikuju nekog trenera ili igraca ali kako je vreme prolazilo, i kako Malone i dalje nastavlja sa ludilom, sad su svi odjednom resili da krenu protiv Malonea i ako uskoro nesto ne pormeni veoma lako i on moze da bude smenjen.

Sto se tice Kampaca, jos od prvog dana se videlo da je upravo on najveci problem, mada ne treba zaboraviti da Denver nema ni klasicnog rezervnog centra, ni nisko krilo, sto je samo dodatno sve Kampacove mane uvelicalo. Ma malom uzorku moze i tako i tako, ali kada imamo uzorak od cak 40 utakmica onda je sve kristalno jasno - glavni problem je Kampaco i to ne samo dok igra sa klupom vec i sa starterima. Argentinski navijaci su vrsili pritisak na Malonea da Morisa zameni Kampacom u starterima, ovaj je to cak i pokusao, ali na svu srecu brzo je od toga odustao.

Ovde je naveden podatak gde se Kampaco nalazi u ligi po plus/minusu, ali tu treba dodati jedan interesantna podatak sa poslednje utakmice protiv Grizlija: Jokic je na toj utakmici imao +19 dok je igrao bez Kampaca i neverovatnih -19 sa Kampacom i to samo za 11 minuta. Sve ono sto je uradio tokom utakmice prosuo je sa Kampacom. Interesantan je podatak da su i Rivers i Bons u plusu kada igraju bez Kampaca i u debelom minusu kada igraju sa Kampacom.

Red Storm

pre 2 godine

@Pa pogledajte fudbal koji se igra u mls, da bi popularizovali igru Ameri su stvorili takvu priču da odbrana na tekmi maltene ne postoji, jeste dinamičnije dosta i vrlo vrv zanimljivije ali kako kome, fudbalska kultura u evropi nije 6,7 golova po tekmi već tih nekoliko trenutaka zbog kojih će da ti proradi adrenalin, naravno da je kul kad je više golova ali nije ni najmanje sve u tome, i to je ono što Ameri možda nikad neće razumeti kao što mi ne kapiramo Nfl, pa sad ko šta voli nek gleda
(goffY, 22. januar 2022 23:39)
Apsolutno si u pravu svaki normalan sport iz EU u Americi deluje kao cirkus. Kosarka je i lepa kad odbranom sabijes tim na 54 poena za utakmicu a ne kad oba tima imaju preko 100.

morskababa

pre 2 godine

Najveći problem je što mu je očajan šut pa njegov odbrambeni može opušteno da udvaja druge igrače. Slično je i sa Simonsom samo on ima druge kvalitete koje ovaj nema. Visina mu jeste donekle hendikep ali ima i nižih kao Kris Pol pa on razvaljuje. Plej bez šuta je beskoristan.

belmundo

pre 2 godine

@brm
bas suprotno. Tamo se najmanje analiziraju igraci i najamnje je zastupljeno uigravanje na treninzima kao i taktika.
Sve se svodi na sut, idnividualno umece i fizikalije igraca.
Imas kvalitet ili nemas i to je to u principu. U Evropi se mnogo vise paznje posvecuje analizama i slicno, tamo i nema vremana za to jer se igra mnogo utakmica. Kampaco nema kvalitet za NBA, prosto je limitiran igrac sa visinom od 182 cm. Otisao je za platu od milion dolara u Denver sto je duplo manje nego sto je imao ponudu da ostane u Realu. Teodosic i on su razliciti tipovi igraca, Kampaco je mnogo brzi ali losiji sut i tehnika. Tako kada se sve sabere za nijansu je bolji Teodosic.

lupa

pre 2 godine

Mali zalutao u NBA. Meni nista čudnije nije bilo nego kad su angazovali njega. A sta ima da ponudi nista? Niskog je rasta sut mu je katastrofalan ulaz očajan niti sme da ide. U odbrani tanak jedino sta mu valja je borbenost ali u ofanzivi niti asistenata niti poigrava niti poentira. Mnogo tanak po meni. Veliki je zalogaj za njega igrati preko bare. Jos jednom ponavljam čudio xam se kad su ga uzeli.
(Pall Mall, 22. januar 2022 23:37)


A da je igrao u Barseloni, a ne Realu onda bi rekao da je najbolji igrač na svetu.
Eh, ko te ne zna, skupo bi te platio.

dsf

pre 2 godine

Isti slučaj je bio i onaj mučeni Rus, ne mogu sad da se setim imena... u Minesoti, najlošijoj tada ekipi u NBA, grejao klupu, vratio se u Evropu postao MVP Evrolige

горан

pre 2 godine

To se odavno zna, stvar je ukusa
ko sta voli, da li NBA ili evropsku
kosarku ali po meni su to dva razlicita
sporta, kao nebo i zemlja u korist NBA,
ma koliko po nekima isti bio "cirkus".

P.S.
Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)

pa igrali su euroleage timovi i NBA timovi.
2016 oklahoma sa Barselonom i Real Madridom. Real pobedio u produzecima , Barselona izgubila 3 razlike.

2015 oklahoma razbila fener, fener pobedio brooklyn

2015 boston pobedio real i Armani

2014 san Antonio izgubio od Albe i pobedio fener jedva

2013 Cska sa teodosicem pobedio minesotu i izgubio od san antonija jedva.

itd.

u principu svi mečevi su se igrali u Americi i razlika je mala u korist NBA timova, tako da ti je komentar glup, jesu prijateljski, al svakako nba timovi su navivilli na prijateljske utakmice i u sezoni.

ica luben

pre 2 godine

Glupost, i to potpuno neosnovana. Evropski tim dobija taj meč u 9 od 10 okršaja, pod uslovom da se igra po evropskim pravilima i evropskim suđenjem.

Po NBA pravilima rekao bih da bi NBA tim bio bolji, možda 7 prema 3, ili 6 prema 4.
(Demokratija, 22. januar 2022 22:38)

Mnogo pricas, svetsko, olimpijada igraju se po "Evropskim" pravilima, e sad zamisli da se iz tih "svetskih" takmicenja iz ekipe izbace reprezentativci koji igraju u NBA, a igraju za evropske reprezentacije. Pa sad vidi kakvi su evropski timovi :)

Kole

pre 2 godine

Teška glupost. Real, Efes, Barsa, CSKA bi u 9 od 10 utakmica pobeđivali najgore NBA timove. Naravno uz pretpostavku da se sudi evropski. Zapravo siguran sam da bi neki od tih timova završili u playoffu. Naravno opet uz pretpostavku da se igra košarka sa regularnim pravilima, a ne pravilima kojima se štiti Harden. Jednostavno dva različita sporta su u pitanju, jasno je da je NBA bolji, ali ne radi se o nekim neverovatnim razlikama. Više volim evropsku košarku jer se ovde igra u oba smera i vodi se računa o timskoj igri.

Inače prema tekstu bi se zaključilo da je Kampaco bio najveća zvezda EL što uopšte nije tačno. Čak ni u Realu nije bio najveća zvezda.
(Globtroter, 22. januar 2022 23:11

Uz pretpostavku da si ti normalan, onda živiš u oblacima. Igra se košarka u Evropi, i to dobra, ali ono što se igra u NBA je druga dimenzija. Bilo koji NBA tim, bi razorio sve evroligaške timove pa čak i da se igra po FIBA pravilima. Jednostavno, taj ofanzivni i atletski kvalitet Evroliga NEMA. U plej-ofu bi Evroliga bila na standardnih 60-80 poena, dok bi NBA išao na svoj plejof prosek 85-105 poena (40min). Današnji tempo NBA bi timovi iz Evrope pratili dve do tri četvrtine, a onda bi usledio potop jer oni sipaju svih 40 minuta, a nemaju svi timovi iz Evrope Bodirogu koji bi mogao da prati taj ofanzivni repertoar. Mi bez Bodiroge, nikada ne bismo uzeli zlato '98. i '02, a '95 bez Đorđevića. Bodiroga je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač sa ovih prostora, nije bio možda bolji košgeter od Petrovića, ali je bio bolji košarkaš. Nije igrao kao Kukoč i Stojaković u NBA, obojica su velikog traga ostavili, Stojaković je karijeru završio kao treći najbolji trojkaš svih vremena, ali je Bodiroga bio bolji igrač od svih. Poenta, Evroligi treba po jedan Dončić(Bodiroga, Đorđević iz '95) u svakom timu da bi mogli da pariraju NBA timovima, a igrače takvog ranga ne vidim trenutno u Evropi.

tocka

pre 2 godine

Kampaco da se sad vrati u neki evropski tim opet bi bio jedan od najboljih igrača. Mirotić je bio dobar igrač u NBA, a u Evropi jedan od najboljih. Teodosić nije znao gde bije dok je igrao tamo. Bjelica, Bogdan, harali bi u Evropi, u Americi su ok, ali daleko od all-star, itd. Jokić da nije mlad otišao teško bi ikada postigao to što postiže. Totalno su mu izmenili i telo i mentalitet, a on se pokazalo mlad i pogodan i sve upija.
Sa druge strane Kampaco stvarno nema sreće jer je cela klupa Denvera skroz izgubljena. Tu nema jednog igrača koji bi povremeno mogao da uleti u startnu peticu nekog tima. Nije on baš toliko loš ko što ova statistika prikazuje, on je tu više neka kolateralna šteta te užasne klupe. Jokić je recimo ove sezone jedan od boljih odbrambenih igrača, ali dobrim delom može da zahvali Gordonu koji sprečava uletanje u reket. Ako ništa drugo Kampaco se trudi.

јд123

pre 2 godine

Прочитао сам све коментаре а да нико не спомене основни проблем. Кампацо се једноставно не уклапа у Денвер. Њему треба класични центар и шутери да дође до изражаја. Али чисто сумњам да има НБА франшиза која би градила екипу око њега, јер је превише стар.

Можда би га могли трејдовати у неку екипу која има резерве који одговарају Кампацу, да предводи клупу. Али више је вероватно да не добије нови НБА уговор, ако не успе у Денверу. Што вероватно неће, јер су предуслови лоши за њега.

Уосталом нешто слично као са МПЈ-ом. И он се не уклапа у Денверов систем иако Јокића треба окружити шутерима. Али Малоун му је стално шунио главу да мора да ради друге ствари а не да буде само добар шутер. Надам се да ће поново заиграти ове сезоне и имати добрих утакмица. Тако да га могу трејдовати на крају сезоне. Могао би нпр. у Атланту да игра заједно са својим старим пајташем Тре Јангом.

Или нпр. у Вашингтон за Била.

Ivan NBG

pre 2 godine

Standardno lupatanje gluposti od strane laika,pazi ovo,Kampaco je bio jedan od najboljih u Evroligi a sad nije ni za Aba ligu :)) Luwawu,Ingles,Bertans su bolji od Kampaza u Nba jel tako,a u Evropi mu nisu bili ni blizu,neverovatno kako se sve pripisuje ligama za uspeh ili neuspeh nekog igraca,mozda bi Kampaco bio bolji u nekom drugom timu,Rubiu je najbolje lego Klivlend,Kuzma mnogo bolje igra u Wizardsima nego Lejkersima,Hauard je bio superstar u Orlandu a u Lejkersima promasaj,Fernando Tores iz Liverpula i Tores iz Celzija dva razlicita igraca i jos milion primera. Mislim ovo da bi najgori tim Nba lige odrao najbolji tim Evrope je cista glupost,pa Ameri ne dominiraju ako ne posalju bar nekog superstara,kao Durant sto je bio na zadnjoj olimpijadi. Ako nemaju igraca koji pravi razliku kiksaju,a nekad cak i sa njima,bas da bi Oklahoma,Detroit,Orlando i slicni izdominirali Real,Barsu i tako te ekipe koje imaju i klupu,pogotovo u Evropi,nema sanse.
(vince carter, 22. januar 2022 22:35)

Zaboravio si da pogledas u godine i povrede svih tih igraca. One mnogo objasnjavaju.

basketas

pre 2 godine

Na SP 2019 za Srbiju su igrali Jokic i Bogdanovic, za Grcku je igrao Janis, a USA je imala Dream Team. Kampaco je nas razbio u cetvrtfinalu sve zajedno sa mvp Jokicem, i sa Argentinom osvojio srebro kao jedan od najboljih igraca ekipe. Srbija je bila 6-ta, USA su bile 7-me, a Grcka izmedju 9-16. Za mene je Kampaco bolji igrac od svih iz te 3 reprezentacije, jer kada je bilo vazno on je bio bolji. Treba samo biti realan.

WillyWonka

pre 2 godine

Kampaco je prekasno otišao u NBA i to je to. Igrači koji provedu previše vremena u Evropi nemaju u NBA neku veliku karijeru. Slično je sa Teodosićem, Bogdanovićem, Navarom,... ima puno takvih primjera. Jednostavno, previše ih šabloniziraju evropski treneri i onda se ne mogu prilagoditi. A radi se o super igračima.

Red Storm

pre 2 godine

@Током преноса меча Денвера и Клиперса је Ричард Џеферсон испричао једну занимљиву опаску Тијага Сплитера. Док су играли заједно у Сан Антониу, Бразилац му је указао на то да у НБА бекови могу да те блокирају, толико су атлетични, док у Европи не могу. Те приче да се некоме свиђа НБА а некоме Евролига су лажна утеха. Суштина је да су НБА бекови бржи, скочнији, јачи, експлозивнији, да цела игра због тога делује можда као мање "умна", али да је то само варка.
(Иван, 22. januar 2022 22:29)
Ivane nije varka mnogo je manje umna, sve je u cilju zadovoljenja publike kao u cirkusu. Nikog nije briga za pobedu čak i domaći navijači žele da ih Stef Kari napuni.

stefan beograd

pre 2 godine

kakav crni Kampaco, ja kad vidim kako sutne zao mi sto se nisam profesionalno bavio kosarkom. Kao dete 4. razred sto trenira fudbal. Meni smesno sta ovi u Denveru rade kakve igrace dovode.. Zao mi Jokica sto sa njima nikad prsten nece uzeti. Imali su super sastav sa Grantom i Craigom, odbrana brutalna, tada je trebalo prodati Bartona i Milsapa.. Nemaju drugog centra. Ne znam sta ce im Cancar i ekipa sa klupe, ono je zalosno. Cancar kad udje 2 minuta kao drvo...

kfd

pre 2 godine

Nema smisla porediti evropsku i NBA košarku. Kad evroligaši budu igrali 3 utakmice nedeljno, na većem terenu, kad četvrtina bude 12 minuta, bez kampovanja u reketu, onda se može raditi neko poređenje.
Šta mislite, da Ertel i njemu slični ne bi otišli u NBA i igrali za 15 miliona godišnje da mogu? Zato Kampaco ispada smešan, sa onim njegovim uplašenim trzajem kod izbačaja, premali je za ligu jednostavno...

Paradoks

pre 2 godine

"U evropi zvezda, u nba jedan od najlosiji". Znaci opisali ste od prilike nase momke poput djordjevica, bodiroge, danilovica i paspalja? Najvaznija statistika kod bodiroge nije broj titula, nego broj odigrani minuta u nba, to jest = 0! A njega smatraju jednim od najvecih u tom sportu???

Ivan

pre 2 godine

Neki se jednostano ne prilagode na NBA stil, kao Navaro, i Spannulis, ili na primer, nikada necu prezaliti sto onaj Milos Teodosic iz Olimpijakosa nije otisao u NBA. Mozda bi gledali drugu pricu da je tada otisao, a mozda i ne bi, ali mi je zao sto tada nije imao ambiciju da ode. Kasnije ni on sam sebe nije shvatao ozbiljno a kamoli tim koji ga je doveo.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Evropska kosarka i mitovi i bajke.Najveca bajka je kako se u Evropi igra neka strašna odbrana i onda dodje Dominik Vilkins u poznim godinama u Evropu i ima 20 poena i 7 skokova u proseku.I normalno osvoji Evroligu.I to u ono vreme kako kažu nostalgicari kada se igrala najjaca košarka u Evropi.
Evropa može da se busa da igra neku strašnu odbranu samo zato sto tamo nikada nisu igrali najbolji kosarkaši na svetu.Najbolji igraju u NBA.
Da dodje Durent sipao bi samo bi zvonilo.Jer fala bogu redovno trpa tu strašnu evropsku odbranu kada igra za reprezentaciju.
To ti je kao da neko kaze kako je Ling Long liga jaca od Bundes lige i Serije A jer kod nas ima mnogo manje poena jer je igra strasna odbrana.
Ne nije strasna odbrana nego nema kvaliteta.Ne postoji ta odbrana na ovoj planeti koja moze da zaustavi Karija,Kleja,Durenta,Irvinga ili Birda,Medzika,Jordana,Ajzea Tomasa,Hakima,Kobija, itd,itd da sada sve ne nabrajam.Znaci ne postoji odbrana niti bilo koji trener koja takve igrace moze da zaustavi kada su oni u elementu,a u elementu su u 95 posto slucaja.

Red Storm

pre 2 godine

@Kampaco je veoma inteligentan i agresivan igrač kojem fale osnovni kvalitet i predispozicije da bude dobar NBA košarkaš. Šut mu ništa ne valja, ne zna da izgradi akciju, u ulazu se stalno plaši bloka, previše mali i slab da čuva protivnike. Bio bi dobar asistent - a zasada bi mu bilo najbolje da se vrati u Evropu i tamo bude dobar igrač. U NBA je potpuno provaljen.
(Karlo Prvi, 22. januar 2022 22:26)
Sve tačno ali ga nisu provalili prve sezone, tada je bio bolji.

Marko

pre 2 godine

Jokic je u playoffu imao 30 poena prosek i je nezaustavljiv 1 na 1...reci mi molim te kakve veze ima to sa sistemom?
Oni su bez njega najgora ekipa u istoriji NBA lige, na putu da pobede 11 utakmica od 82...sa njim u igri su na putu da pobede 63 utakmice...reci mi molim te kako je on to proizvod sistema kad ima najlosije saigrace u NBA ligi statisticki...mislim znam da si trol ali ovo je i za tebe previse.

Roki

pre 2 godine

Daleko od toga da je los igrač. Prava istina je da je u svemu ograničen, nema nijedan aspekt igre u kojem je iole dominantan. Jako loša tehnika suta za pleja, fizički je inferioran, odbrana zanemariva. Po meni, razlog što je u Evropi bio toliko dobar je iz razloga što u EL već nekoliko sezona igraju plejmejkeri koji su dosta nižeg kvaliteta u odnosu na neke prethodne godine.

goffY

pre 2 godine

U evropi se igra košarka u Americi Nba, dovoljno je tako reći, naravno da je nba miljama daleko što se tiče kvaliteta, najbolji igraju u toj ligi nema šta, samo što je to odavno pretvoreno u šou biznis, uglavnom su najbolji debelo povlašćeni od toga da pravila igre za njih ne važe do toga da sklapaju tim itd, komercijalizovano je kao i sve u americi, isto tako je mnogo atraktivnije za gledati, ako hoćeš košarku, strast, navijanje to je evroliga, pa ko šta voli
Pa pogledajte fudbal koji se igra u mls, da bi popularizovali igru Ameri su stvorili takvu priču da odbrana na tekmi maltene ne postoji, jeste dinamičnije dosta i vrlo vrv zanimljivije ali kako kome, fudbalska kultura u evropi nije 6,7 golova po tekmi već tih nekoliko trenutaka zbog kojih će da ti proradi adrenalin, naravno da je kul kad je više golova ali nije ni najmanje sve u tome, i to je ono što Ameri možda nikad neće razumeti kao što mi ne kapiramo Nfl, pa sad ko šta voli nek gleda

istina

pre 2 godine

Koliko je Jokic dobar to se najbolje vidi da ima veci +/- od Cris Pola, a on igra u lideru zapada, ali klupa Phoenixa je za 3 klase jaca od Denverove
(vasilije, 22. januar 2022 22:21)

Koliko je Jokic dobar pokazao je najbolje Luis Skola, NBA playoff.
Jokic je dobar igrac, ali daleko od onoga kakvim ga predstavljaju mediji, kojima je posao da hvale.
Jokic nije ni upola dominantan kao neki najbolji evropski igraci(Novicki, P.Gasol),on je odlican timski igrac i njegova statistika je posledica sistema, dobre timske igre. Denverovi igraci obavljaju odlican posao, i to nije grupa gradjana kako ih ovde nazivaju.

PozIzNemacke

pre 2 godine

Daleko od toga da je los igrac. Realno mogao bi bolje da sutira za igraca na toj poziciji, ali nije da ne ume da prenese loptu, doda, ili da je lenj u odbrani. Realno druga postava Denvera je presmesna i akcije ne postoje, to se najbolje vidi kada je Jokic van igre. Maloun, cini mi se, od kad pratim Denver, nikako da slozi rotaciju.

Globtroter

pre 2 godine

To se odavno zna, stvar je ukusa
ko sta voli, da li NBA ili evropsku
kosarku ali po meni su to dva razlicita
sporta, kao nebo i zemlja u korist NBA,
ma koliko po nekima isti bio "cirkus".

P.S.
Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)


Teška glupost. Real, Efes, Barsa, CSKA bi u 9 od 10 utakmica pobeđivali najgore NBA timove. Naravno uz pretpostavku da se sudi evropski. Zapravo siguran sam da bi neki od tih timova završili u playoffu. Naravno opet uz pretpostavku da se igra košarka sa regularnim pravilima, a ne pravilima kojima se štiti Harden. Jednostavno dva različita sporta su u pitanju, jasno je da je NBA bolji, ali ne radi se o nekim neverovatnim razlikama. Više volim evropsku košarku jer se ovde igra u oba smera i vodi se računa o timskoj igri.

Inače prema tekstu bi se zaključilo da je Kampaco bio najveća zvezda EL što uopšte nije tačno. Čak ni u Realu nije bio najveća zvezda.

manuginobili

pre 2 godine

Campazzo ima dva velika problema u NBA, prvi je to sto je jako nizak za njihove standarde, jedan je od najnizih igraca u ligi a drugi je problem sto nema sut, a to je u danasnjoj kosarci neoprostivo za beka, cak i nije toliko los suter koliko nema samopouzdanja, kada vidis da te odbrane ostavljaju samoga na sutu za tri a ti ne mozes ni to pogoditi to mora biti jako frustrirajuce...inace daleko je on od najgoreg NBA igraca, neki bukvalno ne bi mogli ni u ABA ligi da igraju ali spletom cudnih okolnosti su u NBA, ima Campazzo svojih kvaliteta i imao je nekoliko jako dobrih utakmica ali tesko je igrati u napadu kada bukvalno i ne vidite kos jer su svi visi od vas, a tek kako je u odbrani kada moras cuvati sve te super brze i precizne bekove kakvih je puna danasnja NBA, da ne govorim o situacijama kod preuzimanja kada mora cuvati puno viseg i jaceg igraca od sebe.

Pall Mall

pre 2 godine

Mali zalutao u NBA. Meni nista čudnije nije bilo nego kad su angazovali njega. A sta ima da ponudi nista? Niskog je rasta sut mu je katastrofalan ulaz očajan niti sme da ide. U odbrani tanak jedino sta mu valja je borbenost ali u ofanzivi niti asistenata niti poigrava niti poentira. Mnogo tanak po meni. Veliki je zalogaj za njega igrati preko bare. Jos jednom ponavljam čudio xam se kad su ga uzeli.

NNN

pre 2 godine

Poslednje 3 utakmice Kampaco sve ukupno:
2 poena uz šut 1/15 (0/11 trojke) uz 3 asistencije i 3 izgubljene lopte i za 47 minuta na parketu Denver 63 poena u minusu!

DjoLe

pre 2 godine

Kampaco nije toliko los koliko je losa ekipa koja igra sa njim. Ima dosta “kljucnih” dodavanja koja bi bile asistencije sa ti igraci pogode. Koga ontreba da razigra, Bol Bola? Pola tih igraca bi igrala razvojne lige da su im svi igraci zdravi, on uglavnom ulazi s njima da igra, kad prva petorka odmara. Ne prave se izmene i rotacije kao u Evropi, sto donosi mnogo oscilacija u igri, a to se mnogo primecuje kod sada kod Denvera usled tolikih povreda. Ali iz Denvera su sami krivi, lose su sklopili ekipu, dali si ogroman ugovor Porteru...

Locutus

pre 2 godine

Po naprednim statistikama PER, BPM i VORP Kampaco je tu negde oko 150-170 mesta, od ukupno 500+ igrača. Čisto za poređenje Jokić je prvi u svim naprednim statistikama :)

JPR24

pre 2 godine

Током преноса меча Денвера и Клиперса је Ричард Џеферсон испричао једну занимљиву опаску Тијага Сплитера. Док су играли заједно у Сан Антониу, Бразилац му је указао на то да у НБА бекови могу да те блокирају, толико су атлетични, док у Европи не могу. Те приче да се некоме свиђа НБА а некоме Евролига су лажна утеха. Суштина је да су НБА бекови бржи, скочнији, јачи, експлозивнији, да цела игра због тога делује можда као мање "умна", али да је то само варка.
(Иван, 22. januar 2022 22:29)

Malo Si zaboravio šta su posle toga govorili i o čemu se pričalo !

Karlo Prvi

pre 2 godine

Kampaco je veoma inteligentan i agresivan igrač kojem fale osnovni kvalitet i predispozicije da bude dobar NBA košarkaš. Šut mu ništa ne valja, ne zna da izgradi akciju, u ulazu se stalno plaši bloka, previše mali i slab da čuva protivnike. Bio bi dobar asistent - a zasada bi mu bilo najbolje da se vrati u Evropu i tamo bude dobar igrač. U NBA je potpuno provaljen.

Иван

pre 2 godine

Током преноса меча Денвера и Клиперса је Ричард Џеферсон испричао једну занимљиву опаску Тијага Сплитера. Док су играли заједно у Сан Антониу, Бразилац му је указао на то да у НБА бекови могу да те блокирају, толико су атлетични, док у Европи не могу. Те приче да се некоме свиђа НБА а некоме Евролига су лажна утеха. Суштина је да су НБА бекови бржи, скочнији, јачи, експлозивнији, да цела игра због тога делује можда као мање "умна", али да је то само варка.

Poznavalac

pre 2 godine

Neverovatno je loš, posebno u šutu za 2 i za 3. Nema prodor, česte završava utakmicu sa više izgubljenih lopti nego asistencija.
Ali, Meloun ima poverenje u njega, traži i napade za njega, daje mu solidnu minutažu.
Verujem da će Kampaco proraditi, njemu je najteže.

jonny deep

pre 2 godine

Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)
Isto je kako ste govorili treći tim usa reprezentacije bio apsolutni favorit na svetskom. Pa se nisu bas proslavili. Čak je i janis koji dominira u nba, na svetskom bio uhapšen od svake ozbiljnije odbrane. Bolji su igrači u nba, ali ne igraju košarku nego zabavljaju narod. A najlošiji tim ne bi svakako pobedio real, neki srednji tim da, ali najlošiji nikako, pa još masakrirao..

vince carter

pre 2 godine

Standardno lupatanje gluposti od strane laika,pazi ovo,Kampaco je bio jedan od najboljih u Evroligi a sad nije ni za Aba ligu :)) Luwawu,Ingles,Bertans su bolji od Kampaza u Nba jel tako,a u Evropi mu nisu bili ni blizu,neverovatno kako se sve pripisuje ligama za uspeh ili neuspeh nekog igraca,mozda bi Kampaco bio bolji u nekom drugom timu,Rubiu je najbolje lego Klivlend,Kuzma mnogo bolje igra u Wizardsima nego Lejkersima,Hauard je bio superstar u Orlandu a u Lejkersima promasaj,Fernando Tores iz Liverpula i Tores iz Celzija dva razlicita igraca i jos milion primera. Mislim ovo da bi najgori tim Nba lige odrao najbolji tim Evrope je cista glupost,pa Ameri ne dominiraju ako ne posalju bar nekog superstara,kao Durant sto je bio na zadnjoj olimpijadi. Ako nemaju igraca koji pravi razliku kiksaju,a nekad cak i sa njima,bas da bi Oklahoma,Detroit,Orlando i slicni izdominirali Real,Barsu i tako te ekipe koje imaju i klupu,pogotovo u Evropi,nema sanse.

Cole

pre 2 godine

To se odavno zna, stvar je ukusa
ko sta voli, da li NBA ili evropsku
kosarku ali po meni su to dva razlicita
sporta, kao nebo i zemlja u korist NBA,
ma koliko po nekima isti bio "cirkus".

P.S.
Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...

vrg

pre 2 godine

kampaco dno dna. jedino mu valja sto je borben, nista drugo. po koja atraktivna asistencija ne opravdava to sto ih je generalno premalo, suta nema ni od korova sto je najveca sramota, a onako mali kad se zaleti u reket bude uhvacen u nicijoj zemlji i onda idu baloni koji promasuju i ceo obruc.
ali nisu ni drugi bolji. bukvalno jokic i grupa gradjana. porter je bolje i da se ne vrati kako je igrao, a marej je imao takvih oscilacija da nije razlog da se denver nada icemu mnogo boljem kada se vrati.
ako nista, kada gledamo denver znamo bar da ce apsolutno sve ici preko jokica. u jednom mecu denvera vise vidis jokica nego recimo bogdanovica na 4 partije, cak i kada su im minuti po mecu isti. ovo kazem kao primer, nista nemam protiv bogija, nego ga uzimam kao drugog najboljeg od nasih u nba.

Cole

pre 2 godine

Ta statistika ne pokazuje pravu sliku igrača,nije realno,taj +- zavisi od puno faktora ne samo od igre tog igrača,ne može se sve gledati kroz statistiku,campazo je dobar igrač nekad ga ide bolje nekad ne,ali solidan je u rotaciji.U Denveru ima mnogo štetnijih igrača od njega.
(roronja, 22. januar 2022 21:46)

To sto si napisao je tacno ali na
manjem uzorku. Ovde se govori o
40 i vise tekmi, tako da ipak i taj
+/- i te kako govori o nekom igracu. Poz.

Mihajlo

pre 2 godine

Ima slican problem kao Teodosic,fizicki ne moze da im parira,ne moze 1 na 1 nikoga da prodje a u odbrani svi preko njega pogadjaju jer je nizi od svakog za glavu i naravno nema loptu u rukama da kreira akcije jer svaka ide preko Jokica.
Nema ulogu kao u argentinskoj reprezentaciji,izgubio je i samopouzdanje koje je imao,on je te suteve pogadjao u Realu i sad protiv nas na SP u Kini.
Nije on za NBA,on je kao Teodosic,vrhunski igrac timske kosarke,a ovo gde svi jure statistiku,divljaju,nije za njega.

Demokratija

pre 2 godine

Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)

Glupost, i to potpuno neosnovana. Evropski tim dobija taj meč u 9 od 10 okršaja, pod uslovom da se igra po evropskim pravilima i evropskim suđenjem.

Po NBA pravilima rekao bih da bi NBA tim bio bolji, možda 7 prema 3, ili 6 prema 4.

vasilije

pre 2 godine

Koliko je Jokic dobar to se najbolje vidi da ima veci +/- od Cris Pola, a on igra u lideru zapada, ali klupa Phoenixa je za 3 klase jaca od Denverove, nije problem samo u Kampacu nego je problem sto Denveru trebaju 3and D igraci koji se tesko nalaze na trzistu, ali ih nije nemoguce naci ako se menadzment potrudi, ali se menadzment Denvera i ne trudi ili cak iako ih nadje ne dobijaju sansu koju zasluzuju, a sad Denver nema nikog u toj grupi, a mozda jedan slabiji je Rid, ali on cak ni protiv Memfisa sa Joam Morentom ne dobije sansu.
A sto neko rece Malone kao da je zaglavljen u kosarci pre 10 godina i umesto mladih tolerise stare isluzene i trome igrace. najbolji primer je Milsap koji je potpisan na max ugovor, a nije bio pozitivan igrac ni kada je potpisao, a ne kada je zavrsavao ugovor, ali je uvek imao podrsku trenera, tako i Green ovaj sto je sada povredjen, a i Barton pa Cendler i jos neki drugi.
Dok je Craig bio sasvim korektan, ali nije produzio ugovor.

vince carter

pre 2 godine

Ja bi na primer uhapsio Janisa,Duranta,Chrisa Pola,Lebrona,Karija kada sa Real Madridom ne bi bili ispred raspalih Oklahome,Hjustona,Pelikansa,Kingsa,Spursa,prosecne Minesote,Raspalog Portlanda bez pola tima,Klipersa bez glavnih zvezda,matorih Lejkersa,Doncica i grupe gradjana,eto toliko je tesko biti ispred ovih ekipe,prosto je neverovatno dostignuce biti ispred ovih timova. Chris Pol sa 35 godina je imao 44-28 skor sa jednim od najgorih timova u ligi Oklahomom kojoj je pre sezone bio prognoziran fenjer.

sonichuzo

pre 2 godine

Ali evropska kosarka je bolja! Tamo bi igrao zonu i pravio hiljadu faulova, igraci bi sutirali 50 slobodnih bacanja, bas bi bilo lepo za gledati! Kakav NBA, to je cirkus!

brt

pre 2 godine

niste dobro preveli, znaci razlika izmedju njega i sledeceg manje loseg je -111... toliko je los.
skim igra Jokara i drzi ih u PO zoni, treba spomenik odma da mu dignu

roronja

pre 2 godine

Ta statistika ne pokazuje pravu sliku igrača,nije realno,taj +- zavisi od puno faktora ne samo od igre tog igrača,ne može se sve gledati kroz statistiku,campazo je dobar igrač nekad ga ide bolje nekad ne,ali solidan je u rotaciji.U Denveru ima mnogo štetnijih igrača od njega.

Suns

pre 2 godine

Ja lepo kazem. Treba se resiti Kampaca,i na njegovo mesto dovesti Karija. Mislim da je Kari ipak bolji i dobro bi se uklopio u timu sa Jokicem. Mislim da bi im bilo pametno i Bartona da se rese,a da vide nekako Hardena da dovedu. Jokic bi imao 30-40 asistencija po utakmici kao od sale. Melon amater,nije ni za Crnokosu. Jokic igra sa amaterima.

iki

pre 2 godine

Kampaco je igrom slučaja postao 2.play Nagetsa a planiran je kao tek treća opcija, iza Mareja i Morisa. Nema fizikalije da zaustavi više i jače plejeve a uz to nema nikakav šut. Ima neke lucidne asistencije koje završavaju u top potezima i to je otprilike to. Njegova karijera u NBA me podseća na Teodosoćevu stim da je Teo ipak generalno dosta bolji ograč.

brm

pre 2 godine

U NBA ligi lako pronađu mane svakome i maksimalno ih ekspoloatišu a vrline ti zatvaraju. Prošle godine je bio solidan, jer nije bio dovoljno skautovan.

Inače, tamo su analize protivničkih igrača bolesno detaljne. Čitavi timovi ljudi rade na tome. Ako ne napreduješ konstantno, unište te vrlo brzo. Kampaco je klasičan primer.

brt

pre 2 godine

niste dobro preveli, znaci razlika izmedju njega i sledeceg manje loseg je -111... toliko je los.
skim igra Jokara i drzi ih u PO zoni, treba spomenik odma da mu dignu

iki

pre 2 godine

Kampaco je igrom slučaja postao 2.play Nagetsa a planiran je kao tek treća opcija, iza Mareja i Morisa. Nema fizikalije da zaustavi više i jače plejeve a uz to nema nikakav šut. Ima neke lucidne asistencije koje završavaju u top potezima i to je otprilike to. Njegova karijera u NBA me podseća na Teodosoćevu stim da je Teo ipak generalno dosta bolji ograč.

brm

pre 2 godine

U NBA ligi lako pronađu mane svakome i maksimalno ih ekspoloatišu a vrline ti zatvaraju. Prošle godine je bio solidan, jer nije bio dovoljno skautovan.

Inače, tamo su analize protivničkih igrača bolesno detaljne. Čitavi timovi ljudi rade na tome. Ako ne napreduješ konstantno, unište te vrlo brzo. Kampaco je klasičan primer.

NNN

pre 2 godine

Poslednje 3 utakmice Kampaco sve ukupno:
2 poena uz šut 1/15 (0/11 trojke) uz 3 asistencije i 3 izgubljene lopte i za 47 minuta na parketu Denver 63 poena u minusu!

Иван

pre 2 godine

Током преноса меча Денвера и Клиперса је Ричард Џеферсон испричао једну занимљиву опаску Тијага Сплитера. Док су играли заједно у Сан Антониу, Бразилац му је указао на то да у НБА бекови могу да те блокирају, толико су атлетични, док у Европи не могу. Те приче да се некоме свиђа НБА а некоме Евролига су лажна утеха. Суштина је да су НБА бекови бржи, скочнији, јачи, експлозивнији, да цела игра због тога делује можда као мање "умна", али да је то само варка.

manuginobili

pre 2 godine

Campazzo ima dva velika problema u NBA, prvi je to sto je jako nizak za njihove standarde, jedan je od najnizih igraca u ligi a drugi je problem sto nema sut, a to je u danasnjoj kosarci neoprostivo za beka, cak i nije toliko los suter koliko nema samopouzdanja, kada vidis da te odbrane ostavljaju samoga na sutu za tri a ti ne mozes ni to pogoditi to mora biti jako frustrirajuce...inace daleko je on od najgoreg NBA igraca, neki bukvalno ne bi mogli ni u ABA ligi da igraju ali spletom cudnih okolnosti su u NBA, ima Campazzo svojih kvaliteta i imao je nekoliko jako dobrih utakmica ali tesko je igrati u napadu kada bukvalno i ne vidite kos jer su svi visi od vas, a tek kako je u odbrani kada moras cuvati sve te super brze i precizne bekove kakvih je puna danasnja NBA, da ne govorim o situacijama kod preuzimanja kada mora cuvati puno viseg i jaceg igraca od sebe.

Cole

pre 2 godine

Ta statistika ne pokazuje pravu sliku igrača,nije realno,taj +- zavisi od puno faktora ne samo od igre tog igrača,ne može se sve gledati kroz statistiku,campazo je dobar igrač nekad ga ide bolje nekad ne,ali solidan je u rotaciji.U Denveru ima mnogo štetnijih igrača od njega.
(roronja, 22. januar 2022 21:46)

To sto si napisao je tacno ali na
manjem uzorku. Ovde se govori o
40 i vise tekmi, tako da ipak i taj
+/- i te kako govori o nekom igracu. Poz.

roronja

pre 2 godine

Ta statistika ne pokazuje pravu sliku igrača,nije realno,taj +- zavisi od puno faktora ne samo od igre tog igrača,ne može se sve gledati kroz statistiku,campazo je dobar igrač nekad ga ide bolje nekad ne,ali solidan je u rotaciji.U Denveru ima mnogo štetnijih igrača od njega.

Karlo Prvi

pre 2 godine

Kampaco je veoma inteligentan i agresivan igrač kojem fale osnovni kvalitet i predispozicije da bude dobar NBA košarkaš. Šut mu ništa ne valja, ne zna da izgradi akciju, u ulazu se stalno plaši bloka, previše mali i slab da čuva protivnike. Bio bi dobar asistent - a zasada bi mu bilo najbolje da se vrati u Evropu i tamo bude dobar igrač. U NBA je potpuno provaljen.

vrg

pre 2 godine

kampaco dno dna. jedino mu valja sto je borben, nista drugo. po koja atraktivna asistencija ne opravdava to sto ih je generalno premalo, suta nema ni od korova sto je najveca sramota, a onako mali kad se zaleti u reket bude uhvacen u nicijoj zemlji i onda idu baloni koji promasuju i ceo obruc.
ali nisu ni drugi bolji. bukvalno jokic i grupa gradjana. porter je bolje i da se ne vrati kako je igrao, a marej je imao takvih oscilacija da nije razlog da se denver nada icemu mnogo boljem kada se vrati.
ako nista, kada gledamo denver znamo bar da ce apsolutno sve ici preko jokica. u jednom mecu denvera vise vidis jokica nego recimo bogdanovica na 4 partije, cak i kada su im minuti po mecu isti. ovo kazem kao primer, nista nemam protiv bogija, nego ga uzimam kao drugog najboljeg od nasih u nba.

sonichuzo

pre 2 godine

Ali evropska kosarka je bolja! Tamo bi igrao zonu i pravio hiljadu faulova, igraci bi sutirali 50 slobodnih bacanja, bas bi bilo lepo za gledati! Kakav NBA, to je cirkus!

Locutus

pre 2 godine

Po naprednim statistikama PER, BPM i VORP Kampaco je tu negde oko 150-170 mesta, od ukupno 500+ igrača. Čisto za poređenje Jokić je prvi u svim naprednim statistikama :)

Cole

pre 2 godine

To se odavno zna, stvar je ukusa
ko sta voli, da li NBA ili evropsku
kosarku ali po meni su to dva razlicita
sporta, kao nebo i zemlja u korist NBA,
ma koliko po nekima isti bio "cirkus".

P.S.
Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...

Mihajlo

pre 2 godine

Ima slican problem kao Teodosic,fizicki ne moze da im parira,ne moze 1 na 1 nikoga da prodje a u odbrani svi preko njega pogadjaju jer je nizi od svakog za glavu i naravno nema loptu u rukama da kreira akcije jer svaka ide preko Jokica.
Nema ulogu kao u argentinskoj reprezentaciji,izgubio je i samopouzdanje koje je imao,on je te suteve pogadjao u Realu i sad protiv nas na SP u Kini.
Nije on za NBA,on je kao Teodosic,vrhunski igrac timske kosarke,a ovo gde svi jure statistiku,divljaju,nije za njega.

Marko

pre 2 godine

Jokic je u playoffu imao 30 poena prosek i je nezaustavljiv 1 na 1...reci mi molim te kakve veze ima to sa sistemom?
Oni su bez njega najgora ekipa u istoriji NBA lige, na putu da pobede 11 utakmica od 82...sa njim u igri su na putu da pobede 63 utakmice...reci mi molim te kako je on to proizvod sistema kad ima najlosije saigrace u NBA ligi statisticki...mislim znam da si trol ali ovo je i za tebe previse.

Globtroter

pre 2 godine

To se odavno zna, stvar je ukusa
ko sta voli, da li NBA ili evropsku
kosarku ali po meni su to dva razlicita
sporta, kao nebo i zemlja u korist NBA,
ma koliko po nekima isti bio "cirkus".

P.S.
Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)


Teška glupost. Real, Efes, Barsa, CSKA bi u 9 od 10 utakmica pobeđivali najgore NBA timove. Naravno uz pretpostavku da se sudi evropski. Zapravo siguran sam da bi neki od tih timova završili u playoffu. Naravno opet uz pretpostavku da se igra košarka sa regularnim pravilima, a ne pravilima kojima se štiti Harden. Jednostavno dva različita sporta su u pitanju, jasno je da je NBA bolji, ali ne radi se o nekim neverovatnim razlikama. Više volim evropsku košarku jer se ovde igra u oba smera i vodi se računa o timskoj igri.

Inače prema tekstu bi se zaključilo da je Kampaco bio najveća zvezda EL što uopšte nije tačno. Čak ni u Realu nije bio najveća zvezda.

vince carter

pre 2 godine

Standardno lupatanje gluposti od strane laika,pazi ovo,Kampaco je bio jedan od najboljih u Evroligi a sad nije ni za Aba ligu :)) Luwawu,Ingles,Bertans su bolji od Kampaza u Nba jel tako,a u Evropi mu nisu bili ni blizu,neverovatno kako se sve pripisuje ligama za uspeh ili neuspeh nekog igraca,mozda bi Kampaco bio bolji u nekom drugom timu,Rubiu je najbolje lego Klivlend,Kuzma mnogo bolje igra u Wizardsima nego Lejkersima,Hauard je bio superstar u Orlandu a u Lejkersima promasaj,Fernando Tores iz Liverpula i Tores iz Celzija dva razlicita igraca i jos milion primera. Mislim ovo da bi najgori tim Nba lige odrao najbolji tim Evrope je cista glupost,pa Ameri ne dominiraju ako ne posalju bar nekog superstara,kao Durant sto je bio na zadnjoj olimpijadi. Ako nemaju igraca koji pravi razliku kiksaju,a nekad cak i sa njima,bas da bi Oklahoma,Detroit,Orlando i slicni izdominirali Real,Barsu i tako te ekipe koje imaju i klupu,pogotovo u Evropi,nema sanse.

jonny deep

pre 2 godine

Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)
Isto je kako ste govorili treći tim usa reprezentacije bio apsolutni favorit na svetskom. Pa se nisu bas proslavili. Čak je i janis koji dominira u nba, na svetskom bio uhapšen od svake ozbiljnije odbrane. Bolji su igrači u nba, ali ne igraju košarku nego zabavljaju narod. A najlošiji tim ne bi svakako pobedio real, neki srednji tim da, ali najlošiji nikako, pa još masakrirao..

DjoLe

pre 2 godine

Kampaco nije toliko los koliko je losa ekipa koja igra sa njim. Ima dosta “kljucnih” dodavanja koja bi bile asistencije sa ti igraci pogode. Koga ontreba da razigra, Bol Bola? Pola tih igraca bi igrala razvojne lige da su im svi igraci zdravi, on uglavnom ulazi s njima da igra, kad prva petorka odmara. Ne prave se izmene i rotacije kao u Evropi, sto donosi mnogo oscilacija u igri, a to se mnogo primecuje kod sada kod Denvera usled tolikih povreda. Ali iz Denvera su sami krivi, lose su sklopili ekipu, dali si ogroman ugovor Porteru...

Roki

pre 2 godine

Daleko od toga da je los igrač. Prava istina je da je u svemu ograničen, nema nijedan aspekt igre u kojem je iole dominantan. Jako loša tehnika suta za pleja, fizički je inferioran, odbrana zanemariva. Po meni, razlog što je u Evropi bio toliko dobar je iz razloga što u EL već nekoliko sezona igraju plejmejkeri koji su dosta nižeg kvaliteta u odnosu na neke prethodne godine.

PozIzNemacke

pre 2 godine

Daleko od toga da je los igrac. Realno mogao bi bolje da sutira za igraca na toj poziciji, ali nije da ne ume da prenese loptu, doda, ili da je lenj u odbrani. Realno druga postava Denvera je presmesna i akcije ne postoje, to se najbolje vidi kada je Jokic van igre. Maloun, cini mi se, od kad pratim Denver, nikako da slozi rotaciju.

Poznavalac

pre 2 godine

Neverovatno je loš, posebno u šutu za 2 i za 3. Nema prodor, česte završava utakmicu sa više izgubljenih lopti nego asistencija.
Ali, Meloun ima poverenje u njega, traži i napade za njega, daje mu solidnu minutažu.
Verujem da će Kampaco proraditi, njemu je najteže.

goffY

pre 2 godine

U evropi se igra košarka u Americi Nba, dovoljno je tako reći, naravno da je nba miljama daleko što se tiče kvaliteta, najbolji igraju u toj ligi nema šta, samo što je to odavno pretvoreno u šou biznis, uglavnom su najbolji debelo povlašćeni od toga da pravila igre za njih ne važe do toga da sklapaju tim itd, komercijalizovano je kao i sve u americi, isto tako je mnogo atraktivnije za gledati, ako hoćeš košarku, strast, navijanje to je evroliga, pa ko šta voli
Pa pogledajte fudbal koji se igra u mls, da bi popularizovali igru Ameri su stvorili takvu priču da odbrana na tekmi maltene ne postoji, jeste dinamičnije dosta i vrlo vrv zanimljivije ali kako kome, fudbalska kultura u evropi nije 6,7 golova po tekmi već tih nekoliko trenutaka zbog kojih će da ti proradi adrenalin, naravno da je kul kad je više golova ali nije ni najmanje sve u tome, i to je ono što Ameri možda nikad neće razumeti kao što mi ne kapiramo Nfl, pa sad ko šta voli nek gleda

Kole

pre 2 godine

Teška glupost. Real, Efes, Barsa, CSKA bi u 9 od 10 utakmica pobeđivali najgore NBA timove. Naravno uz pretpostavku da se sudi evropski. Zapravo siguran sam da bi neki od tih timova završili u playoffu. Naravno opet uz pretpostavku da se igra košarka sa regularnim pravilima, a ne pravilima kojima se štiti Harden. Jednostavno dva različita sporta su u pitanju, jasno je da je NBA bolji, ali ne radi se o nekim neverovatnim razlikama. Više volim evropsku košarku jer se ovde igra u oba smera i vodi se računa o timskoj igri.

Inače prema tekstu bi se zaključilo da je Kampaco bio najveća zvezda EL što uopšte nije tačno. Čak ni u Realu nije bio najveća zvezda.
(Globtroter, 22. januar 2022 23:11

Uz pretpostavku da si ti normalan, onda živiš u oblacima. Igra se košarka u Evropi, i to dobra, ali ono što se igra u NBA je druga dimenzija. Bilo koji NBA tim, bi razorio sve evroligaške timove pa čak i da se igra po FIBA pravilima. Jednostavno, taj ofanzivni i atletski kvalitet Evroliga NEMA. U plej-ofu bi Evroliga bila na standardnih 60-80 poena, dok bi NBA išao na svoj plejof prosek 85-105 poena (40min). Današnji tempo NBA bi timovi iz Evrope pratili dve do tri četvrtine, a onda bi usledio potop jer oni sipaju svih 40 minuta, a nemaju svi timovi iz Evrope Bodirogu koji bi mogao da prati taj ofanzivni repertoar. Mi bez Bodiroge, nikada ne bismo uzeli zlato '98. i '02, a '95 bez Đorđevića. Bodiroga je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač sa ovih prostora, nije bio možda bolji košgeter od Petrovića, ali je bio bolji košarkaš. Nije igrao kao Kukoč i Stojaković u NBA, obojica su velikog traga ostavili, Stojaković je karijeru završio kao treći najbolji trojkaš svih vremena, ali je Bodiroga bio bolji igrač od svih. Poenta, Evroligi treba po jedan Dončić(Bodiroga, Đorđević iz '95) u svakom timu da bi mogli da pariraju NBA timovima, a igrače takvog ranga ne vidim trenutno u Evropi.

vasilije

pre 2 godine

Koliko je Jokic dobar to se najbolje vidi da ima veci +/- od Cris Pola, a on igra u lideru zapada, ali klupa Phoenixa je za 3 klase jaca od Denverove, nije problem samo u Kampacu nego je problem sto Denveru trebaju 3and D igraci koji se tesko nalaze na trzistu, ali ih nije nemoguce naci ako se menadzment potrudi, ali se menadzment Denvera i ne trudi ili cak iako ih nadje ne dobijaju sansu koju zasluzuju, a sad Denver nema nikog u toj grupi, a mozda jedan slabiji je Rid, ali on cak ni protiv Memfisa sa Joam Morentom ne dobije sansu.
A sto neko rece Malone kao da je zaglavljen u kosarci pre 10 godina i umesto mladih tolerise stare isluzene i trome igrace. najbolji primer je Milsap koji je potpisan na max ugovor, a nije bio pozitivan igrac ni kada je potpisao, a ne kada je zavrsavao ugovor, ali je uvek imao podrsku trenera, tako i Green ovaj sto je sada povredjen, a i Barton pa Cendler i jos neki drugi.
Dok je Craig bio sasvim korektan, ali nije produzio ugovor.

Suns

pre 2 godine

Ja lepo kazem. Treba se resiti Kampaca,i na njegovo mesto dovesti Karija. Mislim da je Kari ipak bolji i dobro bi se uklopio u timu sa Jokicem. Mislim da bi im bilo pametno i Bartona da se rese,a da vide nekako Hardena da dovedu. Jokic bi imao 30-40 asistencija po utakmici kao od sale. Melon amater,nije ni za Crnokosu. Jokic igra sa amaterima.

Pall Mall

pre 2 godine

Mali zalutao u NBA. Meni nista čudnije nije bilo nego kad su angazovali njega. A sta ima da ponudi nista? Niskog je rasta sut mu je katastrofalan ulaz očajan niti sme da ide. U odbrani tanak jedino sta mu valja je borbenost ali u ofanzivi niti asistenata niti poigrava niti poentira. Mnogo tanak po meni. Veliki je zalogaj za njega igrati preko bare. Jos jednom ponavljam čudio xam se kad su ga uzeli.

Demokratija

pre 2 godine

Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)

Glupost, i to potpuno neosnovana. Evropski tim dobija taj meč u 9 od 10 okršaja, pod uslovom da se igra po evropskim pravilima i evropskim suđenjem.

Po NBA pravilima rekao bih da bi NBA tim bio bolji, možda 7 prema 3, ili 6 prema 4.

Dragi

pre 2 godine

Dok je bio u evropi i na svetskom prvenstvu noje mogao da promasi , a sad nista da pogodi igrac sa njegovom visinom mora da ima perfektan sut u svakom drugom slucaju on je veliki problem za ceo tim.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Evropska kosarka i mitovi i bajke.Najveca bajka je kako se u Evropi igra neka strašna odbrana i onda dodje Dominik Vilkins u poznim godinama u Evropu i ima 20 poena i 7 skokova u proseku.I normalno osvoji Evroligu.I to u ono vreme kako kažu nostalgicari kada se igrala najjaca košarka u Evropi.
Evropa može da se busa da igra neku strašnu odbranu samo zato sto tamo nikada nisu igrali najbolji kosarkaši na svetu.Najbolji igraju u NBA.
Da dodje Durent sipao bi samo bi zvonilo.Jer fala bogu redovno trpa tu strašnu evropsku odbranu kada igra za reprezentaciju.
To ti je kao da neko kaze kako je Ling Long liga jaca od Bundes lige i Serije A jer kod nas ima mnogo manje poena jer je igra strasna odbrana.
Ne nije strasna odbrana nego nema kvaliteta.Ne postoji ta odbrana na ovoj planeti koja moze da zaustavi Karija,Kleja,Durenta,Irvinga ili Birda,Medzika,Jordana,Ajzea Tomasa,Hakima,Kobija, itd,itd da sada sve ne nabrajam.Znaci ne postoji odbrana niti bilo koji trener koja takve igrace moze da zaustavi kada su oni u elementu,a u elementu su u 95 posto slucaja.

bskfan

pre 2 godine

Treneri obicno ne prave posebnu taktiku za neki tim u regularnom delu sezone ali kada se to dogodi onda se izabere najslabije mesto u protivnickom timu i onda se uporno udara po tom mestu. Za razliku od ostalih igraca sa kojima je Denver imao problem (Kreg slab u napadu, Marej, Barton i MPJ u odbrani), Kampaco je rupa i u napadu i u odbrani. Treneri vide da nista ne mogu Jokicu i onda sa starterima gledaju da budu na nuli a svom snagom udare po klupi Denvera. Juta je otisla tako daleko da je im je Gober vise igrao sa klupom nego sa starterima. Tako su radili Klipersi, tako je radila Juta, tako su radili Grizliji itd. Cim udje Kampaco stvaraju se uslovi za udvajanje drugih igraca ili cak utrajanje Jokica kao sto smo videli u nekoliko poslednjih utakmica. Denver je Jokicev tim i onda je jasno da svaki igrac rotacije mora biti dobar fit sa Jokicem, a ako nije dobar fit onda mora da pakuje kofere. Da li je Kampaco dobar fit? Evo sta kaze statistika u "dva igraca lajnapu":

Jokic/Rid +20.7
Jokic/Nadji +16.0
Jokic/Dzef Grin +13.3
Jokic/Moris +13
Jokic/Gordon +11.6
Jokic/MPJ +11.3
Jokic/Rivers +9.8
Jokic/Dozier +7.1
Jokic/Barton +6.7
Jokic/Bons +6.2
Jokic/JM Grin +4.4

Jokic/Kampaco -4.5

Jokic i sa Bol Bolom i sa Haurdom ima veliki plus, sa Bolom cak najveci plus ali na malom uzorku. Od svih igraca u timu Jokic ima minus samo sa Kampacom i Cancarom, s tim da je sa Cancarom odigrao ukupno 48 minuta a sa Kampacom cak 346 minuta.

JPR24

pre 2 godine

Током преноса меча Денвера и Клиперса је Ричард Џеферсон испричао једну занимљиву опаску Тијага Сплитера. Док су играли заједно у Сан Антониу, Бразилац му је указао на то да у НБА бекови могу да те блокирају, толико су атлетични, док у Европи не могу. Те приче да се некоме свиђа НБА а некоме Евролига су лажна утеха. Суштина је да су НБА бекови бржи, скочнији, јачи, експлозивнији, да цела игра због тога делује можда као мање "умна", али да је то само варка.
(Иван, 22. januar 2022 22:29)

Malo Si zaboravio šta su posle toga govorili i o čemu se pričalo !

tocka

pre 2 godine

Kampaco da se sad vrati u neki evropski tim opet bi bio jedan od najboljih igrača. Mirotić je bio dobar igrač u NBA, a u Evropi jedan od najboljih. Teodosić nije znao gde bije dok je igrao tamo. Bjelica, Bogdan, harali bi u Evropi, u Americi su ok, ali daleko od all-star, itd. Jokić da nije mlad otišao teško bi ikada postigao to što postiže. Totalno su mu izmenili i telo i mentalitet, a on se pokazalo mlad i pogodan i sve upija.
Sa druge strane Kampaco stvarno nema sreće jer je cela klupa Denvera skroz izgubljena. Tu nema jednog igrača koji bi povremeno mogao da uleti u startnu peticu nekog tima. Nije on baš toliko loš ko što ova statistika prikazuje, on je tu više neka kolateralna šteta te užasne klupe. Jokić je recimo ove sezone jedan od boljih odbrambenih igrača, ali dobrim delom može da zahvali Gordonu koji sprečava uletanje u reket. Ako ništa drugo Kampaco se trudi.

dsf

pre 2 godine

Isti slučaj je bio i onaj mučeni Rus, ne mogu sad da se setim imena... u Minesoti, najlošijoj tada ekipi u NBA, grejao klupu, vratio se u Evropu postao MVP Evrolige

morskababa

pre 2 godine

Najveći problem je što mu je očajan šut pa njegov odbrambeni može opušteno da udvaja druge igrače. Slično je i sa Simonsom samo on ima druge kvalitete koje ovaj nema. Visina mu jeste donekle hendikep ali ima i nižih kao Kris Pol pa on razvaljuje. Plej bez šuta je beskoristan.

istina

pre 2 godine

Koliko je Jokic dobar to se najbolje vidi da ima veci +/- od Cris Pola, a on igra u lideru zapada, ali klupa Phoenixa je za 3 klase jaca od Denverove
(vasilije, 22. januar 2022 22:21)

Koliko je Jokic dobar pokazao je najbolje Luis Skola, NBA playoff.
Jokic je dobar igrac, ali daleko od onoga kakvim ga predstavljaju mediji, kojima je posao da hvale.
Jokic nije ni upola dominantan kao neki najbolji evropski igraci(Novicki, P.Gasol),on je odlican timski igrac i njegova statistika je posledica sistema, dobre timske igre. Denverovi igraci obavljaju odlican posao, i to nije grupa gradjana kako ih ovde nazivaju.

kfd

pre 2 godine

Nema smisla porediti evropsku i NBA košarku. Kad evroligaši budu igrali 3 utakmice nedeljno, na većem terenu, kad četvrtina bude 12 minuta, bez kampovanja u reketu, onda se može raditi neko poređenje.
Šta mislite, da Ertel i njemu slični ne bi otišli u NBA i igrali za 15 miliona godišnje da mogu? Zato Kampaco ispada smešan, sa onim njegovim uplašenim trzajem kod izbačaja, premali je za ligu jednostavno...

ica luben

pre 2 godine

Glupost, i to potpuno neosnovana. Evropski tim dobija taj meč u 9 od 10 okršaja, pod uslovom da se igra po evropskim pravilima i evropskim suđenjem.

Po NBA pravilima rekao bih da bi NBA tim bio bolji, možda 7 prema 3, ili 6 prema 4.
(Demokratija, 22. januar 2022 22:38)

Mnogo pricas, svetsko, olimpijada igraju se po "Evropskim" pravilima, e sad zamisli da se iz tih "svetskih" takmicenja iz ekipe izbace reprezentativci koji igraju u NBA, a igraju za evropske reprezentacije. Pa sad vidi kakvi su evropski timovi :)

Ivan

pre 2 godine

Neki se jednostano ne prilagode na NBA stil, kao Navaro, i Spannulis, ili na primer, nikada necu prezaliti sto onaj Milos Teodosic iz Olimpijakosa nije otisao u NBA. Mozda bi gledali drugu pricu da je tada otisao, a mozda i ne bi, ali mi je zao sto tada nije imao ambiciju da ode. Kasnije ni on sam sebe nije shvatao ozbiljno a kamoli tim koji ga je doveo.

WillyWonka

pre 2 godine

Kampaco je prekasno otišao u NBA i to je to. Igrači koji provedu previše vremena u Evropi nemaju u NBA neku veliku karijeru. Slično je sa Teodosićem, Bogdanovićem, Navarom,... ima puno takvih primjera. Jednostavno, previše ih šabloniziraju evropski treneri i onda se ne mogu prilagoditi. A radi se o super igračima.

bskfan

pre 2 godine

Malone je "tradicionalni trener" sto znaci da mu dugo treba da nekog ubaci ili izbaci iz rotacije. Drugo, upravo je on doveo Kampaca i onda je na sve moguce nacine pokusao da od njega napravi NBA igraca. Komentatori obicno izbegavaju da kritikuju nekog trenera ili igraca ali kako je vreme prolazilo, i kako Malone i dalje nastavlja sa ludilom, sad su svi odjednom resili da krenu protiv Malonea i ako uskoro nesto ne pormeni veoma lako i on moze da bude smenjen.

Sto se tice Kampaca, jos od prvog dana se videlo da je upravo on najveci problem, mada ne treba zaboraviti da Denver nema ni klasicnog rezervnog centra, ni nisko krilo, sto je samo dodatno sve Kampacove mane uvelicalo. Ma malom uzorku moze i tako i tako, ali kada imamo uzorak od cak 40 utakmica onda je sve kristalno jasno - glavni problem je Kampaco i to ne samo dok igra sa klupom vec i sa starterima. Argentinski navijaci su vrsili pritisak na Malonea da Morisa zameni Kampacom u starterima, ovaj je to cak i pokusao, ali na svu srecu brzo je od toga odustao.

Ovde je naveden podatak gde se Kampaco nalazi u ligi po plus/minusu, ali tu treba dodati jedan interesantna podatak sa poslednje utakmice protiv Grizlija: Jokic je na toj utakmici imao +19 dok je igrao bez Kampaca i neverovatnih -19 sa Kampacom i to samo za 11 minuta. Sve ono sto je uradio tokom utakmice prosuo je sa Kampacom. Interesantan je podatak da su i Rivers i Bons u plusu kada igraju bez Kampaca i u debelom minusu kada igraju sa Kampacom.

stefan beograd

pre 2 godine

kakav crni Kampaco, ja kad vidim kako sutne zao mi sto se nisam profesionalno bavio kosarkom. Kao dete 4. razred sto trenira fudbal. Meni smesno sta ovi u Denveru rade kakve igrace dovode.. Zao mi Jokica sto sa njima nikad prsten nece uzeti. Imali su super sastav sa Grantom i Craigom, odbrana brutalna, tada je trebalo prodati Bartona i Milsapa.. Nemaju drugog centra. Ne znam sta ce im Cancar i ekipa sa klupe, ono je zalosno. Cancar kad udje 2 minuta kao drvo...

Red Storm

pre 2 godine

@Током преноса меча Денвера и Клиперса је Ричард Џеферсон испричао једну занимљиву опаску Тијага Сплитера. Док су играли заједно у Сан Антониу, Бразилац му је указао на то да у НБА бекови могу да те блокирају, толико су атлетични, док у Европи не могу. Те приче да се некоме свиђа НБА а некоме Евролига су лажна утеха. Суштина је да су НБА бекови бржи, скочнији, јачи, експлозивнији, да цела игра због тога делује можда као мање "умна", али да је то само варка.
(Иван, 22. januar 2022 22:29)
Ivane nije varka mnogo je manje umna, sve je u cilju zadovoljenja publike kao u cirkusu. Nikog nije briga za pobedu čak i domaći navijači žele da ih Stef Kari napuni.

011

pre 2 godine

I kad igramo ispred zgrade uvek biramo "malog" igrača samo ako šutira baš dobro. Jednostavno, Facundo mora da "nađe" svoj šut. Neprijatno je gledati da ga niko ne čuva na terenu. Na stranu odbrambeni zadaci, pritisak ili šta god da Malone trazi od njega, treba da se skoncentriše na besomučno štelovanje šuta (Ako mu više i daju šansu). Šteta, mogao je da doda dosta tom šampionskom duhu koji je Denveru neophodan.

Ivan NBG

pre 2 godine

Standardno lupatanje gluposti od strane laika,pazi ovo,Kampaco je bio jedan od najboljih u Evroligi a sad nije ni za Aba ligu :)) Luwawu,Ingles,Bertans su bolji od Kampaza u Nba jel tako,a u Evropi mu nisu bili ni blizu,neverovatno kako se sve pripisuje ligama za uspeh ili neuspeh nekog igraca,mozda bi Kampaco bio bolji u nekom drugom timu,Rubiu je najbolje lego Klivlend,Kuzma mnogo bolje igra u Wizardsima nego Lejkersima,Hauard je bio superstar u Orlandu a u Lejkersima promasaj,Fernando Tores iz Liverpula i Tores iz Celzija dva razlicita igraca i jos milion primera. Mislim ovo da bi najgori tim Nba lige odrao najbolji tim Evrope je cista glupost,pa Ameri ne dominiraju ako ne posalju bar nekog superstara,kao Durant sto je bio na zadnjoj olimpijadi. Ako nemaju igraca koji pravi razliku kiksaju,a nekad cak i sa njima,bas da bi Oklahoma,Detroit,Orlando i slicni izdominirali Real,Barsu i tako te ekipe koje imaju i klupu,pogotovo u Evropi,nema sanse.
(vince carter, 22. januar 2022 22:35)

Zaboravio si da pogledas u godine i povrede svih tih igraca. One mnogo objasnjavaju.

горан

pre 2 godine

To se odavno zna, stvar je ukusa
ko sta voli, da li NBA ili evropsku
kosarku ali po meni su to dva razlicita
sporta, kao nebo i zemlja u korist NBA,
ma koliko po nekima isti bio "cirkus".

P.S.
Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)

pa igrali su euroleage timovi i NBA timovi.
2016 oklahoma sa Barselonom i Real Madridom. Real pobedio u produzecima , Barselona izgubila 3 razlike.

2015 oklahoma razbila fener, fener pobedio brooklyn

2015 boston pobedio real i Armani

2014 san Antonio izgubio od Albe i pobedio fener jedva

2013 Cska sa teodosicem pobedio minesotu i izgubio od san antonija jedva.

itd.

u principu svi mečevi su se igrali u Americi i razlika je mala u korist NBA timova, tako da ti je komentar glup, jesu prijateljski, al svakako nba timovi su navivilli na prijateljske utakmice i u sezoni.

belmundo

pre 2 godine

@brm
bas suprotno. Tamo se najmanje analiziraju igraci i najamnje je zastupljeno uigravanje na treninzima kao i taktika.
Sve se svodi na sut, idnividualno umece i fizikalije igraca.
Imas kvalitet ili nemas i to je to u principu. U Evropi se mnogo vise paznje posvecuje analizama i slicno, tamo i nema vremana za to jer se igra mnogo utakmica. Kampaco nema kvalitet za NBA, prosto je limitiran igrac sa visinom od 182 cm. Otisao je za platu od milion dolara u Denver sto je duplo manje nego sto je imao ponudu da ostane u Realu. Teodosic i on su razliciti tipovi igraca, Kampaco je mnogo brzi ali losiji sut i tehnika. Tako kada se sve sabere za nijansu je bolji Teodosic.

Red Storm

pre 2 godine

@Kampaco je veoma inteligentan i agresivan igrač kojem fale osnovni kvalitet i predispozicije da bude dobar NBA košarkaš. Šut mu ništa ne valja, ne zna da izgradi akciju, u ulazu se stalno plaši bloka, previše mali i slab da čuva protivnike. Bio bi dobar asistent - a zasada bi mu bilo najbolje da se vrati u Evropu i tamo bude dobar igrač. U NBA je potpuno provaljen.
(Karlo Prvi, 22. januar 2022 22:26)
Sve tačno ali ga nisu provalili prve sezone, tada je bio bolji.

Paradoks

pre 2 godine

"U evropi zvezda, u nba jedan od najlosiji". Znaci opisali ste od prilike nase momke poput djordjevica, bodiroge, danilovica i paspalja? Najvaznija statistika kod bodiroge nije broj titula, nego broj odigrani minuta u nba, to jest = 0! A njega smatraju jednim od najvecih u tom sportu???

vince carter

pre 2 godine

Ja bi na primer uhapsio Janisa,Duranta,Chrisa Pola,Lebrona,Karija kada sa Real Madridom ne bi bili ispred raspalih Oklahome,Hjustona,Pelikansa,Kingsa,Spursa,prosecne Minesote,Raspalog Portlanda bez pola tima,Klipersa bez glavnih zvezda,matorih Lejkersa,Doncica i grupe gradjana,eto toliko je tesko biti ispred ovih ekipe,prosto je neverovatno dostignuce biti ispred ovih timova. Chris Pol sa 35 godina je imao 44-28 skor sa jednim od najgorih timova u ligi Oklahomom kojoj je pre sezone bio prognoziran fenjer.

basketas

pre 2 godine

Na SP 2019 za Srbiju su igrali Jokic i Bogdanovic, za Grcku je igrao Janis, a USA je imala Dream Team. Kampaco je nas razbio u cetvrtfinalu sve zajedno sa mvp Jokicem, i sa Argentinom osvojio srebro kao jedan od najboljih igraca ekipe. Srbija je bila 6-ta, USA su bile 7-me, a Grcka izmedju 9-16. Za mene je Kampaco bolji igrac od svih iz te 3 reprezentacije, jer kada je bilo vazno on je bio bolji. Treba samo biti realan.

lupa

pre 2 godine

Mali zalutao u NBA. Meni nista čudnije nije bilo nego kad su angazovali njega. A sta ima da ponudi nista? Niskog je rasta sut mu je katastrofalan ulaz očajan niti sme da ide. U odbrani tanak jedino sta mu valja je borbenost ali u ofanzivi niti asistenata niti poigrava niti poentira. Mnogo tanak po meni. Veliki je zalogaj za njega igrati preko bare. Jos jednom ponavljam čudio xam se kad su ga uzeli.
(Pall Mall, 22. januar 2022 23:37)


A da je igrao u Barseloni, a ne Realu onda bi rekao da je najbolji igrač na svetu.
Eh, ko te ne zna, skupo bi te platio.

jsx

pre 2 godine

NBA liga jeste mnogo jaca od EL (iako mislim da bi Barselona igrala plejof), ali ne mogu da se slozim sa clankom.
Prvo, najlosiji igraci nemaju toliki minus jer ne igraju u tolikoj meri da ga sakupe. Drugo, ne bih rekao ni da je bio zvezda u EL, mozda nesto kao Simons (po reputaciji, ne po plati) i to u najboljem slucaju.
@basketas
Spanija sa Rubnijom i Gasolom kao najboljim igracima je osvojila to SP, SAD, Francuska i Australija su osvojile medalje na OI, Slovenija je bila evropski prvak i bila cetvrta na OI, mi smo bili u seriji pre toga. Osim tog prvenstva, Argentina ima losije rezultate od svih nabrojanih reprezentacija osim Grcke.
Takodje, Amerike sa tog SP je bio sve osim drim tima. Ni jedan od tih igraca ne moze redovno "sam" da povuce tim dalje od prve runde plejofa. Tejtum je to uradio jednom i opet je daleko bolji od svih ostalih iz tog tima. Igracki su mozda bili cak i jaci od Argentine, ali su mnogi prvi put igrali zajedno, dok su sve ostale reprezentacije mnogo uigranije.

јд123

pre 2 godine

Прочитао сам све коментаре а да нико не спомене основни проблем. Кампацо се једноставно не уклапа у Денвер. Њему треба класични центар и шутери да дође до изражаја. Али чисто сумњам да има НБА франшиза која би градила екипу око њега, јер је превише стар.

Можда би га могли трејдовати у неку екипу која има резерве који одговарају Кампацу, да предводи клупу. Али више је вероватно да не добије нови НБА уговор, ако не успе у Денверу. Што вероватно неће, јер су предуслови лоши за њега.

Уосталом нешто слично као са МПЈ-ом. И он се не уклапа у Денверов систем иако Јокића треба окружити шутерима. Али Малоун му је стално шунио главу да мора да ради друге ствари а не да буде само добар шутер. Надам се да ће поново заиграти ове сезоне и имати добрих утакмица. Тако да га могу трејдовати на крају сезоне. Могао би нпр. у Атланту да игра заједно са својим старим пајташем Тре Јангом.

Или нпр. у Вашингтон за Била.

Red Storm

pre 2 godine

@Pa pogledajte fudbal koji se igra u mls, da bi popularizovali igru Ameri su stvorili takvu priču da odbrana na tekmi maltene ne postoji, jeste dinamičnije dosta i vrlo vrv zanimljivije ali kako kome, fudbalska kultura u evropi nije 6,7 golova po tekmi već tih nekoliko trenutaka zbog kojih će da ti proradi adrenalin, naravno da je kul kad je više golova ali nije ni najmanje sve u tome, i to je ono što Ameri možda nikad neće razumeti kao što mi ne kapiramo Nfl, pa sad ko šta voli nek gleda
(goffY, 22. januar 2022 23:39)
Apsolutno si u pravu svaki normalan sport iz EU u Americi deluje kao cirkus. Kosarka je i lepa kad odbranom sabijes tim na 54 poena za utakmicu a ne kad oba tima imaju preko 100.

Demokratija

pre 2 godine

Mnogo pricas, svetsko, olimpijada igraju se po "Evropskim" pravilima, e sad zamisli da se iz tih "svetskih" takmicenja iz ekipe izbace reprezentativci koji igraju u NBA, a igraju za evropske reprezentacije. Pa sad vidi kakvi su evropski timovi :)
(ica luben, 23. januar 2022 01:22)

Evropski timovi bi itekako bili konkurentni da se igra po evropskim pravilima, strogo po pravilima. Americi dopuštaju na Olimpijadi i Svetskom šta god požele. Greške u koracima, duple, nošene, ne daju im tehničke jer se foliraju kao ludi za najmanji kontakt.

Uostalom, Dončić je jedan od najboljih u NBA ligi od kada je stigao. U Evropi je dobio nagradu, nezasluženo, a čak je i on priznao da je daleko lakše igrati u NBA.

Imaš sijaset primera dobrih NBA igrača koji nisu mogli da priprde u Evropi.

istina

pre 2 godine

Koliko je Jokic dobar to se najbolje vidi da ima veci +/- od Cris Pola, a on igra u lideru zapada, ali klupa Phoenixa je za 3 klase jaca od Denverove
(vasilije, 22. januar 2022 22:21)

Koliko je Jokic dobar pokazao je najbolje Luis Skola, NBA playoff.
Jokic je dobar igrac, ali daleko od onoga kakvim ga predstavljaju mediji, kojima je posao da hvale.
Jokic nije ni upola dominantan kao neki najbolji evropski igraci(Novicki, P.Gasol),on je odlican timski igrac i njegova statistika je posledica sistema, dobre timske igre. Denverovi igraci obavljaju odlican posao, i to nije grupa gradjana kako ih ovde nazivaju.

roronja

pre 2 godine

Ta statistika ne pokazuje pravu sliku igrača,nije realno,taj +- zavisi od puno faktora ne samo od igre tog igrača,ne može se sve gledati kroz statistiku,campazo je dobar igrač nekad ga ide bolje nekad ne,ali solidan je u rotaciji.U Denveru ima mnogo štetnijih igrača od njega.

Demokratija

pre 2 godine

Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)

Glupost, i to potpuno neosnovana. Evropski tim dobija taj meč u 9 od 10 okršaja, pod uslovom da se igra po evropskim pravilima i evropskim suđenjem.

Po NBA pravilima rekao bih da bi NBA tim bio bolji, možda 7 prema 3, ili 6 prema 4.

Suns

pre 2 godine

Ja lepo kazem. Treba se resiti Kampaca,i na njegovo mesto dovesti Karija. Mislim da je Kari ipak bolji i dobro bi se uklopio u timu sa Jokicem. Mislim da bi im bilo pametno i Bartona da se rese,a da vide nekako Hardena da dovedu. Jokic bi imao 30-40 asistencija po utakmici kao od sale. Melon amater,nije ni za Crnokosu. Jokic igra sa amaterima.

Globtroter

pre 2 godine

To se odavno zna, stvar je ukusa
ko sta voli, da li NBA ili evropsku
kosarku ali po meni su to dva razlicita
sporta, kao nebo i zemlja u korist NBA,
ma koliko po nekima isti bio "cirkus".

P.S.
Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)


Teška glupost. Real, Efes, Barsa, CSKA bi u 9 od 10 utakmica pobeđivali najgore NBA timove. Naravno uz pretpostavku da se sudi evropski. Zapravo siguran sam da bi neki od tih timova završili u playoffu. Naravno opet uz pretpostavku da se igra košarka sa regularnim pravilima, a ne pravilima kojima se štiti Harden. Jednostavno dva različita sporta su u pitanju, jasno je da je NBA bolji, ali ne radi se o nekim neverovatnim razlikama. Više volim evropsku košarku jer se ovde igra u oba smera i vodi se računa o timskoj igri.

Inače prema tekstu bi se zaključilo da je Kampaco bio najveća zvezda EL što uopšte nije tačno. Čak ni u Realu nije bio najveća zvezda.

vince carter

pre 2 godine

Standardno lupatanje gluposti od strane laika,pazi ovo,Kampaco je bio jedan od najboljih u Evroligi a sad nije ni za Aba ligu :)) Luwawu,Ingles,Bertans su bolji od Kampaza u Nba jel tako,a u Evropi mu nisu bili ni blizu,neverovatno kako se sve pripisuje ligama za uspeh ili neuspeh nekog igraca,mozda bi Kampaco bio bolji u nekom drugom timu,Rubiu je najbolje lego Klivlend,Kuzma mnogo bolje igra u Wizardsima nego Lejkersima,Hauard je bio superstar u Orlandu a u Lejkersima promasaj,Fernando Tores iz Liverpula i Tores iz Celzija dva razlicita igraca i jos milion primera. Mislim ovo da bi najgori tim Nba lige odrao najbolji tim Evrope je cista glupost,pa Ameri ne dominiraju ako ne posalju bar nekog superstara,kao Durant sto je bio na zadnjoj olimpijadi. Ako nemaju igraca koji pravi razliku kiksaju,a nekad cak i sa njima,bas da bi Oklahoma,Detroit,Orlando i slicni izdominirali Real,Barsu i tako te ekipe koje imaju i klupu,pogotovo u Evropi,nema sanse.

Cole

pre 2 godine

To se odavno zna, stvar je ukusa
ko sta voli, da li NBA ili evropsku
kosarku ali po meni su to dva razlicita
sporta, kao nebo i zemlja u korist NBA,
ma koliko po nekima isti bio "cirkus".

P.S.
Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...

vince carter

pre 2 godine

Ja bi na primer uhapsio Janisa,Duranta,Chrisa Pola,Lebrona,Karija kada sa Real Madridom ne bi bili ispred raspalih Oklahome,Hjustona,Pelikansa,Kingsa,Spursa,prosecne Minesote,Raspalog Portlanda bez pola tima,Klipersa bez glavnih zvezda,matorih Lejkersa,Doncica i grupe gradjana,eto toliko je tesko biti ispred ovih ekipe,prosto je neverovatno dostignuce biti ispred ovih timova. Chris Pol sa 35 godina je imao 44-28 skor sa jednim od najgorih timova u ligi Oklahomom kojoj je pre sezone bio prognoziran fenjer.

jonny deep

pre 2 godine

Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)
Isto je kako ste govorili treći tim usa reprezentacije bio apsolutni favorit na svetskom. Pa se nisu bas proslavili. Čak je i janis koji dominira u nba, na svetskom bio uhapšen od svake ozbiljnije odbrane. Bolji su igrači u nba, ali ne igraju košarku nego zabavljaju narod. A najlošiji tim ne bi svakako pobedio real, neki srednji tim da, ali najlošiji nikako, pa još masakrirao..

basketas

pre 2 godine

Na SP 2019 za Srbiju su igrali Jokic i Bogdanovic, za Grcku je igrao Janis, a USA je imala Dream Team. Kampaco je nas razbio u cetvrtfinalu sve zajedno sa mvp Jokicem, i sa Argentinom osvojio srebro kao jedan od najboljih igraca ekipe. Srbija je bila 6-ta, USA su bile 7-me, a Grcka izmedju 9-16. Za mene je Kampaco bolji igrac od svih iz te 3 reprezentacije, jer kada je bilo vazno on je bio bolji. Treba samo biti realan.

sonichuzo

pre 2 godine

Ali evropska kosarka je bolja! Tamo bi igrao zonu i pravio hiljadu faulova, igraci bi sutirali 50 slobodnih bacanja, bas bi bilo lepo za gledati! Kakav NBA, to je cirkus!

Mihajlo

pre 2 godine

Ima slican problem kao Teodosic,fizicki ne moze da im parira,ne moze 1 na 1 nikoga da prodje a u odbrani svi preko njega pogadjaju jer je nizi od svakog za glavu i naravno nema loptu u rukama da kreira akcije jer svaka ide preko Jokica.
Nema ulogu kao u argentinskoj reprezentaciji,izgubio je i samopouzdanje koje je imao,on je te suteve pogadjao u Realu i sad protiv nas na SP u Kini.
Nije on za NBA,on je kao Teodosic,vrhunski igrac timske kosarke,a ovo gde svi jure statistiku,divljaju,nije za njega.

JPR24

pre 2 godine

Током преноса меча Денвера и Клиперса је Ричард Џеферсон испричао једну занимљиву опаску Тијага Сплитера. Док су играли заједно у Сан Антониу, Бразилац му је указао на то да у НБА бекови могу да те блокирају, толико су атлетични, док у Европи не могу. Те приче да се некоме свиђа НБА а некоме Евролига су лажна утеха. Суштина је да су НБА бекови бржи, скочнији, јачи, експлозивнији, да цела игра због тога делује можда као мање "умна", али да је то само варка.
(Иван, 22. januar 2022 22:29)

Malo Si zaboravio šta su posle toga govorili i o čemu se pričalo !

goffY

pre 2 godine

U evropi se igra košarka u Americi Nba, dovoljno je tako reći, naravno da je nba miljama daleko što se tiče kvaliteta, najbolji igraju u toj ligi nema šta, samo što je to odavno pretvoreno u šou biznis, uglavnom su najbolji debelo povlašćeni od toga da pravila igre za njih ne važe do toga da sklapaju tim itd, komercijalizovano je kao i sve u americi, isto tako je mnogo atraktivnije za gledati, ako hoćeš košarku, strast, navijanje to je evroliga, pa ko šta voli
Pa pogledajte fudbal koji se igra u mls, da bi popularizovali igru Ameri su stvorili takvu priču da odbrana na tekmi maltene ne postoji, jeste dinamičnije dosta i vrlo vrv zanimljivije ali kako kome, fudbalska kultura u evropi nije 6,7 golova po tekmi već tih nekoliko trenutaka zbog kojih će da ti proradi adrenalin, naravno da je kul kad je više golova ali nije ni najmanje sve u tome, i to je ono što Ameri možda nikad neće razumeti kao što mi ne kapiramo Nfl, pa sad ko šta voli nek gleda

Paradoks

pre 2 godine

"U evropi zvezda, u nba jedan od najlosiji". Znaci opisali ste od prilike nase momke poput djordjevica, bodiroge, danilovica i paspalja? Najvaznija statistika kod bodiroge nije broj titula, nego broj odigrani minuta u nba, to jest = 0! A njega smatraju jednim od najvecih u tom sportu???

belmundo

pre 2 godine

@brm
bas suprotno. Tamo se najmanje analiziraju igraci i najamnje je zastupljeno uigravanje na treninzima kao i taktika.
Sve se svodi na sut, idnividualno umece i fizikalije igraca.
Imas kvalitet ili nemas i to je to u principu. U Evropi se mnogo vise paznje posvecuje analizama i slicno, tamo i nema vremana za to jer se igra mnogo utakmica. Kampaco nema kvalitet za NBA, prosto je limitiran igrac sa visinom od 182 cm. Otisao je za platu od milion dolara u Denver sto je duplo manje nego sto je imao ponudu da ostane u Realu. Teodosic i on su razliciti tipovi igraca, Kampaco je mnogo brzi ali losiji sut i tehnika. Tako kada se sve sabere za nijansu je bolji Teodosic.

Pall Mall

pre 2 godine

Mali zalutao u NBA. Meni nista čudnije nije bilo nego kad su angazovali njega. A sta ima da ponudi nista? Niskog je rasta sut mu je katastrofalan ulaz očajan niti sme da ide. U odbrani tanak jedino sta mu valja je borbenost ali u ofanzivi niti asistenata niti poigrava niti poentira. Mnogo tanak po meni. Veliki je zalogaj za njega igrati preko bare. Jos jednom ponavljam čudio xam se kad su ga uzeli.

Red Storm

pre 2 godine

@Pa pogledajte fudbal koji se igra u mls, da bi popularizovali igru Ameri su stvorili takvu priču da odbrana na tekmi maltene ne postoji, jeste dinamičnije dosta i vrlo vrv zanimljivije ali kako kome, fudbalska kultura u evropi nije 6,7 golova po tekmi već tih nekoliko trenutaka zbog kojih će da ti proradi adrenalin, naravno da je kul kad je više golova ali nije ni najmanje sve u tome, i to je ono što Ameri možda nikad neće razumeti kao što mi ne kapiramo Nfl, pa sad ko šta voli nek gleda
(goffY, 22. januar 2022 23:39)
Apsolutno si u pravu svaki normalan sport iz EU u Americi deluje kao cirkus. Kosarka je i lepa kad odbranom sabijes tim na 54 poena za utakmicu a ne kad oba tima imaju preko 100.

brt

pre 2 godine

niste dobro preveli, znaci razlika izmedju njega i sledeceg manje loseg je -111... toliko je los.
skim igra Jokara i drzi ih u PO zoni, treba spomenik odma da mu dignu

Иван

pre 2 godine

Током преноса меча Денвера и Клиперса је Ричард Џеферсон испричао једну занимљиву опаску Тијага Сплитера. Док су играли заједно у Сан Антониу, Бразилац му је указао на то да у НБА бекови могу да те блокирају, толико су атлетични, док у Европи не могу. Те приче да се некоме свиђа НБА а некоме Евролига су лажна утеха. Суштина је да су НБА бекови бржи, скочнији, јачи, експлозивнији, да цела игра због тога делује можда као мање "умна", али да је то само варка.

lupa

pre 2 godine

Mali zalutao u NBA. Meni nista čudnije nije bilo nego kad su angazovali njega. A sta ima da ponudi nista? Niskog je rasta sut mu je katastrofalan ulaz očajan niti sme da ide. U odbrani tanak jedino sta mu valja je borbenost ali u ofanzivi niti asistenata niti poigrava niti poentira. Mnogo tanak po meni. Veliki je zalogaj za njega igrati preko bare. Jos jednom ponavljam čudio xam se kad su ga uzeli.
(Pall Mall, 22. januar 2022 23:37)


A da je igrao u Barseloni, a ne Realu onda bi rekao da je najbolji igrač na svetu.
Eh, ko te ne zna, skupo bi te platio.

горан

pre 2 godine

To se odavno zna, stvar je ukusa
ko sta voli, da li NBA ili evropsku
kosarku ali po meni su to dva razlicita
sporta, kao nebo i zemlja u korist NBA,
ma koliko po nekima isti bio "cirkus".

P.S.
Ako bi igrali na 100%, najlosiji NBA
tim bi masakrirao najbolji evropski tim.
Tako da...
(Cole, 22. januar 2022 22:00)

pa igrali su euroleage timovi i NBA timovi.
2016 oklahoma sa Barselonom i Real Madridom. Real pobedio u produzecima , Barselona izgubila 3 razlike.

2015 oklahoma razbila fener, fener pobedio brooklyn

2015 boston pobedio real i Armani

2014 san Antonio izgubio od Albe i pobedio fener jedva

2013 Cska sa teodosicem pobedio minesotu i izgubio od san antonija jedva.

itd.

u principu svi mečevi su se igrali u Americi i razlika je mala u korist NBA timova, tako da ti je komentar glup, jesu prijateljski, al svakako nba timovi su navivilli na prijateljske utakmice i u sezoni.

Demokratija

pre 2 godine

Mnogo pricas, svetsko, olimpijada igraju se po "Evropskim" pravilima, e sad zamisli da se iz tih "svetskih" takmicenja iz ekipe izbace reprezentativci koji igraju u NBA, a igraju za evropske reprezentacije. Pa sad vidi kakvi su evropski timovi :)
(ica luben, 23. januar 2022 01:22)

Evropski timovi bi itekako bili konkurentni da se igra po evropskim pravilima, strogo po pravilima. Americi dopuštaju na Olimpijadi i Svetskom šta god požele. Greške u koracima, duple, nošene, ne daju im tehničke jer se foliraju kao ludi za najmanji kontakt.

Uostalom, Dončić je jedan od najboljih u NBA ligi od kada je stigao. U Evropi je dobio nagradu, nezasluženo, a čak je i on priznao da je daleko lakše igrati u NBA.

Imaš sijaset primera dobrih NBA igrača koji nisu mogli da priprde u Evropi.

iki

pre 2 godine

Kampaco je igrom slučaja postao 2.play Nagetsa a planiran je kao tek treća opcija, iza Mareja i Morisa. Nema fizikalije da zaustavi više i jače plejeve a uz to nema nikakav šut. Ima neke lucidne asistencije koje završavaju u top potezima i to je otprilike to. Njegova karijera u NBA me podseća na Teodosoćevu stim da je Teo ipak generalno dosta bolji ograč.

DjoLe

pre 2 godine

Kampaco nije toliko los koliko je losa ekipa koja igra sa njim. Ima dosta “kljucnih” dodavanja koja bi bile asistencije sa ti igraci pogode. Koga ontreba da razigra, Bol Bola? Pola tih igraca bi igrala razvojne lige da su im svi igraci zdravi, on uglavnom ulazi s njima da igra, kad prva petorka odmara. Ne prave se izmene i rotacije kao u Evropi, sto donosi mnogo oscilacija u igri, a to se mnogo primecuje kod sada kod Denvera usled tolikih povreda. Ali iz Denvera su sami krivi, lose su sklopili ekipu, dali si ogroman ugovor Porteru...

Kole

pre 2 godine

Teška glupost. Real, Efes, Barsa, CSKA bi u 9 od 10 utakmica pobeđivali najgore NBA timove. Naravno uz pretpostavku da se sudi evropski. Zapravo siguran sam da bi neki od tih timova završili u playoffu. Naravno opet uz pretpostavku da se igra košarka sa regularnim pravilima, a ne pravilima kojima se štiti Harden. Jednostavno dva različita sporta su u pitanju, jasno je da je NBA bolji, ali ne radi se o nekim neverovatnim razlikama. Više volim evropsku košarku jer se ovde igra u oba smera i vodi se računa o timskoj igri.

Inače prema tekstu bi se zaključilo da je Kampaco bio najveća zvezda EL što uopšte nije tačno. Čak ni u Realu nije bio najveća zvezda.
(Globtroter, 22. januar 2022 23:11

Uz pretpostavku da si ti normalan, onda živiš u oblacima. Igra se košarka u Evropi, i to dobra, ali ono što se igra u NBA je druga dimenzija. Bilo koji NBA tim, bi razorio sve evroligaške timove pa čak i da se igra po FIBA pravilima. Jednostavno, taj ofanzivni i atletski kvalitet Evroliga NEMA. U plej-ofu bi Evroliga bila na standardnih 60-80 poena, dok bi NBA išao na svoj plejof prosek 85-105 poena (40min). Današnji tempo NBA bi timovi iz Evrope pratili dve do tri četvrtine, a onda bi usledio potop jer oni sipaju svih 40 minuta, a nemaju svi timovi iz Evrope Bodirogu koji bi mogao da prati taj ofanzivni repertoar. Mi bez Bodiroge, nikada ne bismo uzeli zlato '98. i '02, a '95 bez Đorđevića. Bodiroga je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač sa ovih prostora, nije bio možda bolji košgeter od Petrovića, ali je bio bolji košarkaš. Nije igrao kao Kukoč i Stojaković u NBA, obojica su velikog traga ostavili, Stojaković je karijeru završio kao treći najbolji trojkaš svih vremena, ali je Bodiroga bio bolji igrač od svih. Poenta, Evroligi treba po jedan Dončić(Bodiroga, Đorđević iz '95) u svakom timu da bi mogli da pariraju NBA timovima, a igrače takvog ranga ne vidim trenutno u Evropi.

manuginobili

pre 2 godine

Campazzo ima dva velika problema u NBA, prvi je to sto je jako nizak za njihove standarde, jedan je od najnizih igraca u ligi a drugi je problem sto nema sut, a to je u danasnjoj kosarci neoprostivo za beka, cak i nije toliko los suter koliko nema samopouzdanja, kada vidis da te odbrane ostavljaju samoga na sutu za tri a ti ne mozes ni to pogoditi to mora biti jako frustrirajuce...inace daleko je on od najgoreg NBA igraca, neki bukvalno ne bi mogli ni u ABA ligi da igraju ali spletom cudnih okolnosti su u NBA, ima Campazzo svojih kvaliteta i imao je nekoliko jako dobrih utakmica ali tesko je igrati u napadu kada bukvalno i ne vidite kos jer su svi visi od vas, a tek kako je u odbrani kada moras cuvati sve te super brze i precizne bekove kakvih je puna danasnja NBA, da ne govorim o situacijama kod preuzimanja kada mora cuvati puno viseg i jaceg igraca od sebe.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Evropska kosarka i mitovi i bajke.Najveca bajka je kako se u Evropi igra neka strašna odbrana i onda dodje Dominik Vilkins u poznim godinama u Evropu i ima 20 poena i 7 skokova u proseku.I normalno osvoji Evroligu.I to u ono vreme kako kažu nostalgicari kada se igrala najjaca košarka u Evropi.
Evropa može da se busa da igra neku strašnu odbranu samo zato sto tamo nikada nisu igrali najbolji kosarkaši na svetu.Najbolji igraju u NBA.
Da dodje Durent sipao bi samo bi zvonilo.Jer fala bogu redovno trpa tu strašnu evropsku odbranu kada igra za reprezentaciju.
To ti je kao da neko kaze kako je Ling Long liga jaca od Bundes lige i Serije A jer kod nas ima mnogo manje poena jer je igra strasna odbrana.
Ne nije strasna odbrana nego nema kvaliteta.Ne postoji ta odbrana na ovoj planeti koja moze da zaustavi Karija,Kleja,Durenta,Irvinga ili Birda,Medzika,Jordana,Ajzea Tomasa,Hakima,Kobija, itd,itd da sada sve ne nabrajam.Znaci ne postoji odbrana niti bilo koji trener koja takve igrace moze da zaustavi kada su oni u elementu,a u elementu su u 95 posto slucaja.

vrg

pre 2 godine

kampaco dno dna. jedino mu valja sto je borben, nista drugo. po koja atraktivna asistencija ne opravdava to sto ih je generalno premalo, suta nema ni od korova sto je najveca sramota, a onako mali kad se zaleti u reket bude uhvacen u nicijoj zemlji i onda idu baloni koji promasuju i ceo obruc.
ali nisu ni drugi bolji. bukvalno jokic i grupa gradjana. porter je bolje i da se ne vrati kako je igrao, a marej je imao takvih oscilacija da nije razlog da se denver nada icemu mnogo boljem kada se vrati.
ako nista, kada gledamo denver znamo bar da ce apsolutno sve ici preko jokica. u jednom mecu denvera vise vidis jokica nego recimo bogdanovica na 4 partije, cak i kada su im minuti po mecu isti. ovo kazem kao primer, nista nemam protiv bogija, nego ga uzimam kao drugog najboljeg od nasih u nba.

Marko

pre 2 godine

Jokic je u playoffu imao 30 poena prosek i je nezaustavljiv 1 na 1...reci mi molim te kakve veze ima to sa sistemom?
Oni su bez njega najgora ekipa u istoriji NBA lige, na putu da pobede 11 utakmica od 82...sa njim u igri su na putu da pobede 63 utakmice...reci mi molim te kako je on to proizvod sistema kad ima najlosije saigrace u NBA ligi statisticki...mislim znam da si trol ali ovo je i za tebe previse.

Cole

pre 2 godine

Ta statistika ne pokazuje pravu sliku igrača,nije realno,taj +- zavisi od puno faktora ne samo od igre tog igrača,ne može se sve gledati kroz statistiku,campazo je dobar igrač nekad ga ide bolje nekad ne,ali solidan je u rotaciji.U Denveru ima mnogo štetnijih igrača od njega.
(roronja, 22. januar 2022 21:46)

To sto si napisao je tacno ali na
manjem uzorku. Ovde se govori o
40 i vise tekmi, tako da ipak i taj
+/- i te kako govori o nekom igracu. Poz.

Poznavalac

pre 2 godine

Neverovatno je loš, posebno u šutu za 2 i za 3. Nema prodor, česte završava utakmicu sa više izgubljenih lopti nego asistencija.
Ali, Meloun ima poverenje u njega, traži i napade za njega, daje mu solidnu minutažu.
Verujem da će Kampaco proraditi, njemu je najteže.

Red Storm

pre 2 godine

@Током преноса меча Денвера и Клиперса је Ричард Џеферсон испричао једну занимљиву опаску Тијага Сплитера. Док су играли заједно у Сан Антониу, Бразилац му је указао на то да у НБА бекови могу да те блокирају, толико су атлетични, док у Европи не могу. Те приче да се некоме свиђа НБА а некоме Евролига су лажна утеха. Суштина је да су НБА бекови бржи, скочнији, јачи, експлозивнији, да цела игра због тога делује можда као мање "умна", али да је то само варка.
(Иван, 22. januar 2022 22:29)
Ivane nije varka mnogo je manje umna, sve je u cilju zadovoljenja publike kao u cirkusu. Nikog nije briga za pobedu čak i domaći navijači žele da ih Stef Kari napuni.

vasilije

pre 2 godine

Koliko je Jokic dobar to se najbolje vidi da ima veci +/- od Cris Pola, a on igra u lideru zapada, ali klupa Phoenixa je za 3 klase jaca od Denverove, nije problem samo u Kampacu nego je problem sto Denveru trebaju 3and D igraci koji se tesko nalaze na trzistu, ali ih nije nemoguce naci ako se menadzment potrudi, ali se menadzment Denvera i ne trudi ili cak iako ih nadje ne dobijaju sansu koju zasluzuju, a sad Denver nema nikog u toj grupi, a mozda jedan slabiji je Rid, ali on cak ni protiv Memfisa sa Joam Morentom ne dobije sansu.
A sto neko rece Malone kao da je zaglavljen u kosarci pre 10 godina i umesto mladih tolerise stare isluzene i trome igrace. najbolji primer je Milsap koji je potpisan na max ugovor, a nije bio pozitivan igrac ni kada je potpisao, a ne kada je zavrsavao ugovor, ali je uvek imao podrsku trenera, tako i Green ovaj sto je sada povredjen, a i Barton pa Cendler i jos neki drugi.
Dok je Craig bio sasvim korektan, ali nije produzio ugovor.

Roki

pre 2 godine

Daleko od toga da je los igrač. Prava istina je da je u svemu ograničen, nema nijedan aspekt igre u kojem je iole dominantan. Jako loša tehnika suta za pleja, fizički je inferioran, odbrana zanemariva. Po meni, razlog što je u Evropi bio toliko dobar je iz razloga što u EL već nekoliko sezona igraju plejmejkeri koji su dosta nižeg kvaliteta u odnosu na neke prethodne godine.

kfd

pre 2 godine

Nema smisla porediti evropsku i NBA košarku. Kad evroligaši budu igrali 3 utakmice nedeljno, na većem terenu, kad četvrtina bude 12 minuta, bez kampovanja u reketu, onda se može raditi neko poređenje.
Šta mislite, da Ertel i njemu slični ne bi otišli u NBA i igrali za 15 miliona godišnje da mogu? Zato Kampaco ispada smešan, sa onim njegovim uplašenim trzajem kod izbačaja, premali je za ligu jednostavno...

ica luben

pre 2 godine

Glupost, i to potpuno neosnovana. Evropski tim dobija taj meč u 9 od 10 okršaja, pod uslovom da se igra po evropskim pravilima i evropskim suđenjem.

Po NBA pravilima rekao bih da bi NBA tim bio bolji, možda 7 prema 3, ili 6 prema 4.
(Demokratija, 22. januar 2022 22:38)

Mnogo pricas, svetsko, olimpijada igraju se po "Evropskim" pravilima, e sad zamisli da se iz tih "svetskih" takmicenja iz ekipe izbace reprezentativci koji igraju u NBA, a igraju za evropske reprezentacije. Pa sad vidi kakvi su evropski timovi :)

јд123

pre 2 godine

Прочитао сам све коментаре а да нико не спомене основни проблем. Кампацо се једноставно не уклапа у Денвер. Њему треба класични центар и шутери да дође до изражаја. Али чисто сумњам да има НБА франшиза која би градила екипу око њега, јер је превише стар.

Можда би га могли трејдовати у неку екипу која има резерве који одговарају Кампацу, да предводи клупу. Али више је вероватно да не добије нови НБА уговор, ако не успе у Денверу. Што вероватно неће, јер су предуслови лоши за њега.

Уосталом нешто слично као са МПЈ-ом. И он се не уклапа у Денверов систем иако Јокића треба окружити шутерима. Али Малоун му је стално шунио главу да мора да ради друге ствари а не да буде само добар шутер. Надам се да ће поново заиграти ове сезоне и имати добрих утакмица. Тако да га могу трејдовати на крају сезоне. Могао би нпр. у Атланту да игра заједно са својим старим пајташем Тре Јангом.

Или нпр. у Вашингтон за Била.

brm

pre 2 godine

U NBA ligi lako pronađu mane svakome i maksimalno ih ekspoloatišu a vrline ti zatvaraju. Prošle godine je bio solidan, jer nije bio dovoljno skautovan.

Inače, tamo su analize protivničkih igrača bolesno detaljne. Čitavi timovi ljudi rade na tome. Ako ne napreduješ konstantno, unište te vrlo brzo. Kampaco je klasičan primer.

Locutus

pre 2 godine

Po naprednim statistikama PER, BPM i VORP Kampaco je tu negde oko 150-170 mesta, od ukupno 500+ igrača. Čisto za poređenje Jokić je prvi u svim naprednim statistikama :)

Karlo Prvi

pre 2 godine

Kampaco je veoma inteligentan i agresivan igrač kojem fale osnovni kvalitet i predispozicije da bude dobar NBA košarkaš. Šut mu ništa ne valja, ne zna da izgradi akciju, u ulazu se stalno plaši bloka, previše mali i slab da čuva protivnike. Bio bi dobar asistent - a zasada bi mu bilo najbolje da se vrati u Evropu i tamo bude dobar igrač. U NBA je potpuno provaljen.

stefan beograd

pre 2 godine

kakav crni Kampaco, ja kad vidim kako sutne zao mi sto se nisam profesionalno bavio kosarkom. Kao dete 4. razred sto trenira fudbal. Meni smesno sta ovi u Denveru rade kakve igrace dovode.. Zao mi Jokica sto sa njima nikad prsten nece uzeti. Imali su super sastav sa Grantom i Craigom, odbrana brutalna, tada je trebalo prodati Bartona i Milsapa.. Nemaju drugog centra. Ne znam sta ce im Cancar i ekipa sa klupe, ono je zalosno. Cancar kad udje 2 minuta kao drvo...

NNN

pre 2 godine

Poslednje 3 utakmice Kampaco sve ukupno:
2 poena uz šut 1/15 (0/11 trojke) uz 3 asistencije i 3 izgubljene lopte i za 47 minuta na parketu Denver 63 poena u minusu!

PozIzNemacke

pre 2 godine

Daleko od toga da je los igrac. Realno mogao bi bolje da sutira za igraca na toj poziciji, ali nije da ne ume da prenese loptu, doda, ili da je lenj u odbrani. Realno druga postava Denvera je presmesna i akcije ne postoje, to se najbolje vidi kada je Jokic van igre. Maloun, cini mi se, od kad pratim Denver, nikako da slozi rotaciju.

Ivan

pre 2 godine

Neki se jednostano ne prilagode na NBA stil, kao Navaro, i Spannulis, ili na primer, nikada necu prezaliti sto onaj Milos Teodosic iz Olimpijakosa nije otisao u NBA. Mozda bi gledali drugu pricu da je tada otisao, a mozda i ne bi, ali mi je zao sto tada nije imao ambiciju da ode. Kasnije ni on sam sebe nije shvatao ozbiljno a kamoli tim koji ga je doveo.

dsf

pre 2 godine

Isti slučaj je bio i onaj mučeni Rus, ne mogu sad da se setim imena... u Minesoti, najlošijoj tada ekipi u NBA, grejao klupu, vratio se u Evropu postao MVP Evrolige

bskfan

pre 2 godine

Treneri obicno ne prave posebnu taktiku za neki tim u regularnom delu sezone ali kada se to dogodi onda se izabere najslabije mesto u protivnickom timu i onda se uporno udara po tom mestu. Za razliku od ostalih igraca sa kojima je Denver imao problem (Kreg slab u napadu, Marej, Barton i MPJ u odbrani), Kampaco je rupa i u napadu i u odbrani. Treneri vide da nista ne mogu Jokicu i onda sa starterima gledaju da budu na nuli a svom snagom udare po klupi Denvera. Juta je otisla tako daleko da je im je Gober vise igrao sa klupom nego sa starterima. Tako su radili Klipersi, tako je radila Juta, tako su radili Grizliji itd. Cim udje Kampaco stvaraju se uslovi za udvajanje drugih igraca ili cak utrajanje Jokica kao sto smo videli u nekoliko poslednjih utakmica. Denver je Jokicev tim i onda je jasno da svaki igrac rotacije mora biti dobar fit sa Jokicem, a ako nije dobar fit onda mora da pakuje kofere. Da li je Kampaco dobar fit? Evo sta kaze statistika u "dva igraca lajnapu":

Jokic/Rid +20.7
Jokic/Nadji +16.0
Jokic/Dzef Grin +13.3
Jokic/Moris +13
Jokic/Gordon +11.6
Jokic/MPJ +11.3
Jokic/Rivers +9.8
Jokic/Dozier +7.1
Jokic/Barton +6.7
Jokic/Bons +6.2
Jokic/JM Grin +4.4

Jokic/Kampaco -4.5

Jokic i sa Bol Bolom i sa Haurdom ima veliki plus, sa Bolom cak najveci plus ali na malom uzorku. Od svih igraca u timu Jokic ima minus samo sa Kampacom i Cancarom, s tim da je sa Cancarom odigrao ukupno 48 minuta a sa Kampacom cak 346 minuta.

Ivan NBG

pre 2 godine

Standardno lupatanje gluposti od strane laika,pazi ovo,Kampaco je bio jedan od najboljih u Evroligi a sad nije ni za Aba ligu :)) Luwawu,Ingles,Bertans su bolji od Kampaza u Nba jel tako,a u Evropi mu nisu bili ni blizu,neverovatno kako se sve pripisuje ligama za uspeh ili neuspeh nekog igraca,mozda bi Kampaco bio bolji u nekom drugom timu,Rubiu je najbolje lego Klivlend,Kuzma mnogo bolje igra u Wizardsima nego Lejkersima,Hauard je bio superstar u Orlandu a u Lejkersima promasaj,Fernando Tores iz Liverpula i Tores iz Celzija dva razlicita igraca i jos milion primera. Mislim ovo da bi najgori tim Nba lige odrao najbolji tim Evrope je cista glupost,pa Ameri ne dominiraju ako ne posalju bar nekog superstara,kao Durant sto je bio na zadnjoj olimpijadi. Ako nemaju igraca koji pravi razliku kiksaju,a nekad cak i sa njima,bas da bi Oklahoma,Detroit,Orlando i slicni izdominirali Real,Barsu i tako te ekipe koje imaju i klupu,pogotovo u Evropi,nema sanse.
(vince carter, 22. januar 2022 22:35)

Zaboravio si da pogledas u godine i povrede svih tih igraca. One mnogo objasnjavaju.

Red Storm

pre 2 godine

@Kampaco je veoma inteligentan i agresivan igrač kojem fale osnovni kvalitet i predispozicije da bude dobar NBA košarkaš. Šut mu ništa ne valja, ne zna da izgradi akciju, u ulazu se stalno plaši bloka, previše mali i slab da čuva protivnike. Bio bi dobar asistent - a zasada bi mu bilo najbolje da se vrati u Evropu i tamo bude dobar igrač. U NBA je potpuno provaljen.
(Karlo Prvi, 22. januar 2022 22:26)
Sve tačno ali ga nisu provalili prve sezone, tada je bio bolji.

tocka

pre 2 godine

Kampaco da se sad vrati u neki evropski tim opet bi bio jedan od najboljih igrača. Mirotić je bio dobar igrač u NBA, a u Evropi jedan od najboljih. Teodosić nije znao gde bije dok je igrao tamo. Bjelica, Bogdan, harali bi u Evropi, u Americi su ok, ali daleko od all-star, itd. Jokić da nije mlad otišao teško bi ikada postigao to što postiže. Totalno su mu izmenili i telo i mentalitet, a on se pokazalo mlad i pogodan i sve upija.
Sa druge strane Kampaco stvarno nema sreće jer je cela klupa Denvera skroz izgubljena. Tu nema jednog igrača koji bi povremeno mogao da uleti u startnu peticu nekog tima. Nije on baš toliko loš ko što ova statistika prikazuje, on je tu više neka kolateralna šteta te užasne klupe. Jokić je recimo ove sezone jedan od boljih odbrambenih igrača, ali dobrim delom može da zahvali Gordonu koji sprečava uletanje u reket. Ako ništa drugo Kampaco se trudi.

morskababa

pre 2 godine

Najveći problem je što mu je očajan šut pa njegov odbrambeni može opušteno da udvaja druge igrače. Slično je i sa Simonsom samo on ima druge kvalitete koje ovaj nema. Visina mu jeste donekle hendikep ali ima i nižih kao Kris Pol pa on razvaljuje. Plej bez šuta je beskoristan.

bskfan

pre 2 godine

Malone je "tradicionalni trener" sto znaci da mu dugo treba da nekog ubaci ili izbaci iz rotacije. Drugo, upravo je on doveo Kampaca i onda je na sve moguce nacine pokusao da od njega napravi NBA igraca. Komentatori obicno izbegavaju da kritikuju nekog trenera ili igraca ali kako je vreme prolazilo, i kako Malone i dalje nastavlja sa ludilom, sad su svi odjednom resili da krenu protiv Malonea i ako uskoro nesto ne pormeni veoma lako i on moze da bude smenjen.

Sto se tice Kampaca, jos od prvog dana se videlo da je upravo on najveci problem, mada ne treba zaboraviti da Denver nema ni klasicnog rezervnog centra, ni nisko krilo, sto je samo dodatno sve Kampacove mane uvelicalo. Ma malom uzorku moze i tako i tako, ali kada imamo uzorak od cak 40 utakmica onda je sve kristalno jasno - glavni problem je Kampaco i to ne samo dok igra sa klupom vec i sa starterima. Argentinski navijaci su vrsili pritisak na Malonea da Morisa zameni Kampacom u starterima, ovaj je to cak i pokusao, ali na svu srecu brzo je od toga odustao.

Ovde je naveden podatak gde se Kampaco nalazi u ligi po plus/minusu, ali tu treba dodati jedan interesantna podatak sa poslednje utakmice protiv Grizlija: Jokic je na toj utakmici imao +19 dok je igrao bez Kampaca i neverovatnih -19 sa Kampacom i to samo za 11 minuta. Sve ono sto je uradio tokom utakmice prosuo je sa Kampacom. Interesantan je podatak da su i Rivers i Bons u plusu kada igraju bez Kampaca i u debelom minusu kada igraju sa Kampacom.

WillyWonka

pre 2 godine

Kampaco je prekasno otišao u NBA i to je to. Igrači koji provedu previše vremena u Evropi nemaju u NBA neku veliku karijeru. Slično je sa Teodosićem, Bogdanovićem, Navarom,... ima puno takvih primjera. Jednostavno, previše ih šabloniziraju evropski treneri i onda se ne mogu prilagoditi. A radi se o super igračima.

Dragi

pre 2 godine

Dok je bio u evropi i na svetskom prvenstvu noje mogao da promasi , a sad nista da pogodi igrac sa njegovom visinom mora da ima perfektan sut u svakom drugom slucaju on je veliki problem za ceo tim.

jsx

pre 2 godine

NBA liga jeste mnogo jaca od EL (iako mislim da bi Barselona igrala plejof), ali ne mogu da se slozim sa clankom.
Prvo, najlosiji igraci nemaju toliki minus jer ne igraju u tolikoj meri da ga sakupe. Drugo, ne bih rekao ni da je bio zvezda u EL, mozda nesto kao Simons (po reputaciji, ne po plati) i to u najboljem slucaju.
@basketas
Spanija sa Rubnijom i Gasolom kao najboljim igracima je osvojila to SP, SAD, Francuska i Australija su osvojile medalje na OI, Slovenija je bila evropski prvak i bila cetvrta na OI, mi smo bili u seriji pre toga. Osim tog prvenstva, Argentina ima losije rezultate od svih nabrojanih reprezentacija osim Grcke.
Takodje, Amerike sa tog SP je bio sve osim drim tima. Ni jedan od tih igraca ne moze redovno "sam" da povuce tim dalje od prve runde plejofa. Tejtum je to uradio jednom i opet je daleko bolji od svih ostalih iz tog tima. Igracki su mozda bili cak i jaci od Argentine, ali su mnogi prvi put igrali zajedno, dok su sve ostale reprezentacije mnogo uigranije.

011

pre 2 godine

I kad igramo ispred zgrade uvek biramo "malog" igrača samo ako šutira baš dobro. Jednostavno, Facundo mora da "nađe" svoj šut. Neprijatno je gledati da ga niko ne čuva na terenu. Na stranu odbrambeni zadaci, pritisak ili šta god da Malone trazi od njega, treba da se skoncentriše na besomučno štelovanje šuta (Ako mu više i daju šansu). Šteta, mogao je da doda dosta tom šampionskom duhu koji je Denveru neophodan.